Új privát üzeneted érkezett!

Móni, sajnálom :cry:
Vendég
 


Mónika, Sziszkó!
nagyon sajnálom... :(
legyetek erősek, és remélem hamar újabb pocaklakó költözik hozzátok :)

Nikole!
klassz lehetett látni a 2 pindurt!de jó lenne ha vegyespáros lenne, nem? :roll: a dokid azért érdekes :shock: , de biztos minden okés odabent :D

Vanni!
igen, állítólag uhu előtt érdemes kólát vagy csokit fogyasztani h mozogjon a baba 8)

én is úgy gondolom, h nem szabad túlzásba vinni az aggódást!
az logikus, h nem cigizek, nem iszok(néha -néha 1 dl vörösbor belefér sztem), kávét amúgy se kívánom, de hogy foprrócsokit vagy teát vagy kakaót ne igyak, vagy kenőmájast meg felvágottat, ne egyek....stb.az sztem már túlzott aggódás.... :roll:
Vendég
 


Mónika, rettenetesen sajnálom! Nagyon-nagyon szurkoltunk neked. Én is hiszek abban, hogy mindennek oka van... Remélem nem adod fel... Sok puszi neked, és ha nem érzed túl fájdalmasnak, gyere néha, nagy szeretettel várunk!!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 

 
 

Sziasztok!

Lányok, holnap reggel 8-ra megyek a dokihoz, kérek egy kis drukkot! :)


Jó éjt!

Puszi: Évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Jó reggelt!

evemama: mennek a drukkok :D

Képzeljétek, tegnap összehasonlítottam Zsófi és tesó ultrahangos leleteit. Mindkét esetben 12+4-nél voltam UH-n, Zsozsi 46 mm volt, tesó 69 mm :shock: Hát mi lesz itt? :lol: Szerintem Zsófi később fogant, tesó meg hamarabb, de így elég nagy a kontraszt :lol:
Vendég
 


Vanni

NE aggódj, szerintem, komolyan, nyugodtnak kell lennünk. Én is izgulok, mert veletek egy idős lehetek és még nem voltam orvosnál. Ahogy hazaértünk, megyek is.
A koffein nem jó, nem tudom miért, de kávét jobb nem inni. Azt mondják, ha eszel csokit, iszol kakót és kávét, az már bőven több a javallottnál. Én Aporral nem kávéztam. Talán, ha 4-et megittam a 9 hónap alatt. Előtte pedig napi kettőt a munkahelyemen. Imádom a kávét.

Móni
Én is nagyon sajnálom!

Panndi
A méretekre én is kíváncsi leszek. Apor végig átlagos méretű volt, a végén ugrott meg a súlya.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Vicuskával értek egyet. Én a penészes sajtot, a kávét, kólát mellőzöm. A nikotint, azt könnyű, mert sohasem cigiztem. Bort ritkán iszom, 1-2 kortyot, csak hogy megkóstoljam. A nyers húst sem eszem. Májkrémet, felvágottat igen.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Elutaztunk 7végén, azért nem jelentkeztem. Veszptémben voltunk a Magyar-Horvát kézimeccsen. Nem tudom szegény tesóbaba mit gondolt a nagy hangzavartól :-)

Móni, nagyon sajnálom!

Évi, drukkolok nagyon! ?Minden ok lesz!

Én ismerek egy csajt, aki természetesen szülte az ikreit. Én nem is tudom, hogy mit csinálnék. Biztos nagyon kockázatos, dehát, minden szülés az, a császár is....

Panndi, 50 percet vartak? Ilyen nagy lett a seb, vagy ilyen alaposan dolgozott a dokid?
Én nagy naivan azt gondoltam, hogy majd nem kell gátmetszés, készültem rá (gátmasszázs, gáttorna stb praktikák). Aztán kellett, igaz csak pici, velem 5 perc alatt végzett. És nálam minden természetesen ment, nem kellett indítani, nem kértem fájdalomcsillapítót stb, és így se úsztam meg. Pedig nővéremnek egyszer se volt a 4 szülésből.
Na majd most! :-) Vagy megint naiv vagyok?

Én már, ha minden rendben lesz az Uh-n, utána tuti koccintani akarok urammal. Majával is ittam vörösbort (persze nem sokat), kávéztam is (napi 1-t). Már várom :-)

Szofi, én eszek Pick-et, lehet azt se lehetne, mert valszínű füstölik azt is. Ma megsajnált a reggelinél a férjem és kaptam serrano sonkát is. :-)

SZép napot mindenkinek!
pumuklii
 
 


Hát, volt a gátmetszés, meg belső repedések, Zsófi feje kicsit nagy volt :lol:
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat!Aranyosak vagytok!
Próbálok előre nézni és nem hátra!Még elég nehéz!Sokszor elsírom még magam.De majd elmúlik,remélem.
Többen is írtátok,hogy elvileg nem is kell 6 hónapot várni.Elég 2-3 hónapot.Jövőhéten kell visszamennem a doktornőhöz.Majd azért erre rákérdezek. :lol:
Jók legyetek és vigyázzatok magatokra meg a pocaklakókra! :D

Puszi.Sziszkó
sziszkó29
 
 


Ja,MOZZA kérdezte,hogy volt e valami előjele.A doktornőm felírt hüvelykúpot,mert a hüvelyembe valamit találtak és ezt szerda este raktam fel először.És csütörtök reggel volt valami barnás-narancssárgás sűrű valamim,de én arra gondoltam,hogy a kúptól van.De ez pénteken kiderült,hogy már annak volt a jele,hogy a baba nem él.Sajnos. :cry:

Na mégegyszer,puszi! :lol:
sziszkó29
 
 


Sziasztok!!

Sziszkó-nagyon sajnálom.........most olvastam vissza........én is nagyon kivagyok....de eddigi tapasztalataim szerint napról-napra jobb lessz.

Köszönöm szépen Mindenkinek aki aggódott és szorított értem-nagyon jól esett...

Továbbra is nézlek Titeket és Mindenkiért szorítok :wink:

Évi-jelentkezz,mi volt a dokinál?!

sok-sok puszi Moncsi
mónika36
 
 


Sziasztok!

Nekem a dokim is, meg egy ismerős nőgyógyász is azt mondta, hogy napi 1-2 KV igazán nem gond. Sőt, még a védőnő is azt mondta, hogy napi egyet bátran.
Szerintem akkor fogok enni felvágottat is néha. A penészes sajtot én is mellőzöm, de érdekelne, hogy pl. rántott camambert se lehet enni? Hiszen a 300C-os olaj megöl mindent benne, nem? (A húst is ugye átsütve eheted.
Mónika, jelentkezz, amint megjöttél!
Én vszínű holnap reggel megyek a dokihoz a 12. heti UH beutalóért, akkor már tudni fogom, mikor mehetek.
Móni, Sziszkó, kitírtást nektek.
Puszi!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Móni!

Akkor neked is kitartást!!!!Remélem h mihamarabb babás leszel újra!
A lényeg szerintem h adjatok időt magatoknak!Ha sírni kell hát sírjatok,a lényeg h ne maradjon benn!!!Jobb kiadni magunkból,mert ha csak a szőnyeg alá seperjük akkor később okoz majd gondot!
(nekem tavaly okt.30án volt a műtétem...hát akarva akaratlanul is eszembe jutott,de nem szomorkodtam sokat,hiszen itt egy új jövevény a pocimban!!)

Évi!
Várunk vissza a dokitól!!!


Nekem már csak 2t kell aludni...egyenlőre nem is izgulok....na persze visszajött a hányinger,feszül a cici is...meg a hasam is jobban fájt.Remélem ezek jó tünetek :wink:

annus11
 
 


Szofi
rántott camember az okés. Én is eszek, egyik kedvencem :-)
pumuklii
 
 


Móni!
A szívem szorul össze, amikor olvastalak titeket Sziszkóval! Sajnálom. Remélem idővel jobban lesztek lelkileg és testileg is. Nagyon drukkolok nektek. De 'legalább' még most történt.
Az egyik ismerősömnek 5 hónaposan ment el a babája. Be kellett feküdnie a kórházba és meg kellett szülnie a halott babát. Rettenet. Nem tudom, hogy bírta ki. Egy hétig sírt, aztán összekapta magát, most pedig egy egészséges 1,5 éves kiscsaja van! :)

Eve!
Megy a drukk ezerrel! Írj majd, hogy mi volt!

Csajok afp-re megy valaki mostanság? Annus te mikor mész?
Én 11-én megyek. Kell vinnem első vizeletmintát, és a vizsgálat előtt 2 órával meg kell innom 75gr cukros vizet.
Mit tudtok erről a vizsiről? Csak vérvétel lesz?

A kajákhoz még hozzátenném a gombát is, 2-3 hetente max. 1 szer lehet enni. Illetve az élőflórás joghurt sem ajánlott.

Kép
mozza
 
 


Gombát miért nem lehet enni, ezt sehol se olvastam.??
A terheléses cukor azt hittem később lesz, nem emlékszem pontosan, de mintha már huszonvalahány hetes lettem volna.
AZ csak vérvétel.
pumuklii
 
 


Mozza!

Én szerdán megyek a dokimhoz akkor mondja meg h mikor menjek,még nem tudok róla semmit!Szerintem csak vérvétel amúgy!

annus11
 
 


Sziasztok!

Megjöttem.
Hála az égnek minden rendben van! :) Láttuk a kis buksit, a 4 végtagját (mint 4 pálcika :)), a dokim a szivverését is, én sajnos azt nem. A tarkóredő tökéletes: 1,5 mm. Viszont a dokim azt mondta betöltött 14. hétben vagyok. :o Amit nem igazán értek, hiszen a méretek alapján, szerintem 12-13 hetes babuci, de persze ez nem is fontos. :)
A BPD 26mm, a CRL 61 mm és a melső falon tapad a lepény, pindurka máris fejjel lefelé fekszik. :)
Be kell jelentkeznem a Klinkikára genetikai vizsgálatra, közületek valaki kért már ide időpontot, sokat kell várakozni?
Nem tudom sikerül-e két héten belül időpontot kapnom, ha nem, akkor bejelentkezek 4D-re. Remélem sikerül a Klinika, mert az ingyenes. Most rohanok hurka-kolbászt sütni a családnak! :)

Moncsi, örülök, hogy jelentkeztél, és köszönöm, hogy gondoltál rám!! Millió puszi neked!

Szép napot mindenkinek!

Puszi: évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Sziszkó, Móni!

Nagyon sajnálom!!!!! Szívből kívánom, hogy többet ezt ne éljétek át! Én sem értem a 6 hónapot, 3 szoktak mondani, hogy annyit érdemes várni. A tesómék csak kettőt vártak és nem lett semmi baja a fiúknak!

Anika, nagyon örülnék, ha Gyöngyvirág lenne a lányotok!! :-) A környezetünk elég nehezen fogadta el ezt a nevet, nagyon kevesen vannak, akiken őszintén látszott, hogy tetszik! :-)

A fotókat most én sem látom, de ha érdekel valakit, akkor a www.viruska.eoldal.hu oldalra tettem fel párat, ez Gyöngy oldala.

Évi, a szomszédasszonyom most volt genetikán, 1 hétre kapott időpontot. örülök, hogy minden oké Pindurkával!

Én úgy tudom, hogy a nyers hús tilos az első 3 hónapban, utána sem ajánlott a macskás betegség (nem tom mi a neve) miatt, de minden mást szabad. Kávéból is simán mehet a kettő, sokkal rosszabb ha egy alacsony vérnyomású hirtelen abbahagyja a kávét, abból lesz a sok ájulás. Én egyet iszom reggel.

Gátmetszés: Én az elsőnél megúsztam, csak pici varrás volt, de azt mondta a szülésznőm, hogy általában a másodiknál már majdnem mindenki megússza, mert tágul annyira. Erről hallottatok valamit?
Vendég
 


Évi!
Gratula a vizsgálatoz!!!
Te a 61mm az mért lenne 14 hetes? :roll: Nekem 12+2 írt ki a gép a 58mm-re!!!
Szerintem nem mindegy a kora!!!Mert ez alapján küldenek AFPre meg ez alapján mész a genetikai uhra is!!!És ha rosszkormész valószíű rosz eredményt kapsz,aztán mehetsz további vizsgálatra stb,meg csak paráztatnak...
AFPre mikor kell menned?

annus11
 
 


evemama: örülök a jó hírnek :D Viszont ha Te a 61 mm-es babával betöltött 14 hetes vagy, akkor én kezdhetek aggódni a 69 mm-esemmel :lol:
Vendég
 


Panndi, ne aggódj! :-) Mint már írtam, anno Gyöngyöt is mindig nagyobbnak nézték, mégis átlag lett. Ez a babám meg még Gyöngynél is nagyobb, de ráérünk majd ott aggódni! :-)
Az én dokim természetes szülés párti, de azt mondta, hogy 4 kiló felett nála a kismama dönti el, hogy meg akarja-e szülni vagy császározzák.
Vendég
 


Eve!
Gratula! Milyen genetikaira kell menned? Ott mit néznek?
Nekem nem említettek ilyen vizsit.
Az én babócám 12+4 körül volt 6cm. Nem értem már ezeket a számokat, bár azt olvastam hogy kb.14 hetes kórtól már eltérő mértékban nőnek...

Pumukli!
Gombát a hüvely flóra miatt nem ajánlott túl sokat enni. ( candidát is elősegítheti...) Ráadásul én imádom. :(
A cukrot én sem értettem, a vérvételhez kell valami miatt....fogalmam sincs. Nektek nem említették ezt?

Farkas!
Anyukám barátnőjének a családi neve a Gyöngy és a lányukat Virágnak hívják...:) A kiscsaj mindig a teljes nevén mutatkozik be, nagyon cuki! Olyan szép név! :)

Kép
mozza
 
 


Sziasztok!

Móni, Sziszkó, nagyon-nagyon együttérzek Veletek! De muszáj, hogy erősítsen Benneteket a tudat, hogy itt a topikon is nagyon sok hasonló cipőben járó mama van, akik már átélték ezt és most mégis :)! Kitartást, az a néhány hónap tényleg elmúlik, napról-napra jobb lesz, addig is lehet remek programokkal elterelni a figyelmeteket :)!

Anika, J még háromszor-négyszer szopik kb egy nap, mostanában vacillál, hogy egyszer vagy kétszer akar-e aludni, ehhez kell ugyebár a tejes segítség, plusz reggeli ébresztő és esti búcsúzkodás. Az éjszakai szoptatást megvallom elhagytam a terhesség elején, akkoriban ötször-hatszor kelt, s egy nap úgy ébredtem, hogy én ezt nem bírom tovább... 11 hónapig oké volt, de az amúgy is nehezebb időszakban teljesen kinyúltam tőle, így az éjszakai műszak a férjemé lett. Most meg már nincs is igen mit csinálni :).

Zsuzska, a torna titka szerintem csak annyi, hogy 1-2 hétig kell tényleg szigorúan rávenni magad, utána tényleg szükséglet lesz! Ezt én sem hittem volna magamról soha, hogy örömmel fogok készülődni egy óra izzadásra... de tényleg így megy :)! Szóval kitartás, rengeteget segít, nekem a pocsék éjszakák ellen is nagyon hatásos volt, feltölt!

Kaják: oké, a nyers hús tényleg nem túl jó, de itt leginkább a nem átsütött részekre gondolok, meg a tatár beefsteakre. A felvágottak esetében sokszor a hús olyan elhanyagolható százalék, hogy szinte mindegy is, hogy főtt vagy nyers :wink: . De a toxoplazmás ügy nem úgy van, hogy annak kell csak vigyázni, aki még nem esett át rajta??

Pumukii, simán lehet, hogy most megúszod szakadás-varrás nélkül! Állítólag a szervezet emlékszik... bízom benne én is :):

Mozza, ez a cukros AFP tényleg fura, elvileg ez tényleg csak egy vérvétel, semmi extra... A gomba és a joghurt miért nem jó?

Évi, örülök, hogy minden rendben Ötöskével :)!

Böbi, Gyöngy nagyon helyes kis nő :)! És tetszik a Kicsi Vírus elnevezés is, nem az az átlagos édelgős név :D.

Méret: Ti milyen táblázatokat bújtok itt a méretekkel meg a hetekkel??? Nincsenek sablongyerekeink, hogy csak úgy táblázatba foglalhatóak legyenek :wink: ! Amúgy meg szerintem a kor meghatározását célszerű a dokira hagyni, ha bíztok benne... ha meg nem, akkor keresni egy jót, az amúgy sem árt :). De hát csak tudják, hogy kit mikor kell küldeni a vizsgálatokra, nem?? Az AFP meg amúgy is sokszor ad fals eredményeket, nem a terhesgondozás legprecízebb vizsgálata...

KépKép
Kép
alithia
 
 


Körbenéztem afp-ügyben. :)
Felteszem a legérthetőbbet: :)

Mit jelent az AFP?

Az AFP egy fehérjének, az ún. alfafötoprotein (α-fetoprotein) tudományos nevének rövidítése. Ez a fehérje terhesség alatt főként a magzati májban termelődik, és a méhlepényen keresztül jut a várandós vérébe. Az anyai vérszérumban vérvétellel meghatározható a koncentrációja.

Az AFP vizsgálat egy szűrővizsgálat, melyet a 70-es években vezettek be Magyarországon. Nem minden országban része a terhesgondozásnak, mivel nem elég érzékeny és specifikus, valamint jelenleg már elavulttá vált a nagy felbontású ultrahanggal és az anyai vérből végezhető biokémiai szűréssel (lásd Down-kór szűrés) szemben. Ennek ellenére Magyarországon még mindig nagyon fontos vizsgálat és minden várandós átesik a betöltött 16. terhességi hét után ezen a vérvételen.

Mit mutat meg az AFP?

Az alfafötoprotein középarányos (ún. multiple of median - MoM) értékben kifejezett normál értéke 0,8 és 2,5 MoM közé esik. A MoM azt jelenti, hogy csak az adott terhességi korra jellemző érték szerinti középértékre standardizálják a vizsgálatot. Ez pontosítja az értékelést, azonban a megnöveli a pontos terhességi kor jelentőségét (lásd később).

Magas AFP érték

Ha 2,5 feletti az AFP eredmény, akkor magasabb a kockázat az ún. idegcső- (velőcső-) záródási rendellenességre, melynek sok formája van, de a két legismertebb az agyhiány (anencephalia) és a nyitott gerinc (spina bifida). Ezek a rendellenességek (kivéve a kisfokú nyitott gerinc) ultrahangvizsgálattal, nagy valószínűséggel felismerhetők, ezért magas AFP esetén egy nagy felbontású, minimum B vizsgával rendelkező ultrahang jártasságú szakember által végzett ultrahang vizsgálat szükséges. Szerencsére az idegcső záródási rendellenességek a terhesség előtti és koraterhességi fólsav bevitellel 85%-ban megelőzhetőek, így a vizsgálat jelentősége sokat csökkent a magzatvédő vitaminok bevezetése óta.

Alacsony AFP

Amennyiben az AFP érték 0,8 MoM alatti, a Down-kór kockázata emelkedettebb a normál tartományhoz képest. Azonban az alacsony AFP és a Down-kór közötti összefüggés még kevésbé érzékeny és specifikus mint a magas tartomány és az idegcső záródási rendellenesség. Az ábrán látható, hogy az AFP statisztikai eloszlása, azaz a Down-kórral sújtott magzatokban és az egészségesekben mért értékeik Gauss-görbéje mennyire átfedik egymást. Ennek ellenére az a gyakorlat alakult ki, hogy alacsony AFP esetén rutinszerűen elküldik a várandóst genetikai tanácsadásra, ahol általában megajánlanak egy precíz ultrahangvizsgálatot, vagy magzatvízvételt (amniocentézist). Létezik azonban a Down-kór kizárására az ún. quartett-teszt (négyes-teszt, lásd Down-kór szűrés), mellyel 16. és 21. hét között még elég jó eredménnyel megerősíthető vagy kizárható a Down-kór.

Kérdés:
AFP vizsgálattal egy iőben végzett B-HCG szűrés milyen értékek közötti eredmény esetén tekinthető normálisnak, illetve hogy az eltérések milyen rendellenességekre utalhatnak.

Válasz:
A béta HCG vizsgálatot az AFP kiegészítéseként azért vezették be, hogy érzékenyebbé, és biztonságosabbá váljanak a szűrőprogramok. Ha az AFP értéke normális tartományban van, akkor nem is szoktuk a hCG értéket nézni. Ha az AFP alacsony, és a béta-hCG magas akkor a kettő együtt felveti a genetikai vizsgálat végzésének szükségességét, mert ezekben az esetekben a Down szindróma előfordulása gyakoribb. Ez korántsem jelenti azonban azt, hogy minden ilyen esetben károsodott lenne a gyermek, csak azt, hogy érdemes a genetikai vizsgálatot elvégezni, egyéb szempontok (pl. anyai kor) figyelembe vétele mellett. Alacsony hCG ilyen értelemben nem jelent kórosat, tehát nem utal fejlődési rendellenességre.

Kép
mozza
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a gratulációt! :)

Én sem értem ezt a 14. betöltött hetet, mármint, hogy miből gondolta a dokim! A legutóbbi vizsgálaton - talán emlékeztek - éppen kisebbnek találta a koránál, azért kellett most mennem, hogy a 11. betöltött hét biztosan meglegyen!
Egyébként én is azért szeretnék két héten belül 4D-re menni, hogy pontosítsuk a pici korát, jól megnézzük a nyaki redőt/orrcsontot, hiszen még a mensesem utolsó napja sem biztos, olyan meglepetés pindurka! :)

Ez a genetikai vizsgálat szerintem ugyanaz lehet, amin itt többen is voltak (integrált teszt). Vért vesznek és megnézik 4D-vel is a babát. Többek között ezért sem mindegy a kora, hiszen másként vizsgálnak a 14. hét előtt és után. Azért kell mennem, mert elmúltam 35 éves.

Alithia, én láttam egy olyan kalkulátort, ahová be lehet írni a kicsi BPD, CRL stb., méreteit és kidobja mekkora a baba, de fogalmam sincs hol találtam. Én itt szoktam nézni a B.neten, hogy az adott héten milyen már a pici, mekkora, mi várható.

Puszi: évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Sziasztok!

Próbálom megint behozni a lemaradást, de mindig olyan sokat írtok hétvégén, én meg olyankor nem vagyok gépközelben. Szóval próbálom sorra venni...

Vanni, nagyon csini a pocid!!! :D :D Nekem még mindig csak háj-hurkáim vannak (talán ezért is nem tűnik fel senkinek, hogy terhes vagyok, azt hiszik, szimplán meghíztam) :D :D
Még több pocakfotót, lányok!!!!!!!

Anika, Nikole, üdv nektek!!!! Tök jó, hogy még mindig gyarapszunk!!! És ráadásul még egy ikres mamával, ez elképesztő!

Voltam pénteken a Westend-ben, abban az emlegetett kismama-boltban. Leárazták a bandázsokat, most 1990,- a normál és a vastagabb anyagból készült is, ha valakit még érdekel.

Vanni, azt hiszem te említetted a méh- és derékgörcsöket. Ez tényleg normális? Nekem múlt héten volt ilyen, és úgy fájt, hogy alig tudtam hazagyalogolni, nagyon rossz volt, és úgy megijedtem, hogy vmi baj van! Persze szerencsére nem volt vérzés meg semmi, csak a görcs, és csak az egyik oldalon. Ezt tényleg okozhatja a növekedés? :shock: :shock:

Most megyek, olvasok tovább!

Kép
zsüci
 
 


Uppsz, Mozza, bocs, Te írtál a "fájásokról"... :oops: :oops: Bocsi, de annyi mindenre kell reagálni, hogy nem győzöm megjegyezni... :oops: :oops:
zsüci
 
 


Persze, nincs két egyformán fejlődő baba, Zsófit végig kisebbnek mérték :lol: Én bízom a dokimban, csak a 12. heti UH-t nem ő csinálta :roll:
Vendég
 


Sziszkó, Mónika, annyira sajnálom a történteket... :( :( De kitartás, mindent át lehet vészelni! Én nagyon kivoltam az előző terhességénél (méhen kívüli, műtéttel végződött, egy petevezeték mínusz), de ki kell tartani!!! Sok-sok sikert nektek a következő babához, akkor minden rendben lesz!

Szofi, ez a méhtapogatás ismerős, mintha magamat hallanám... Mi csatlakozunk utoljára a pocak-fotók klubjához? :shock:

panndi, kitartás, reméljük nem fog 40 hétig kitartani vuk... :? :?

evemama, nekem is fura ez a logika... Talán arra gondolt, hogy a baba 12 hetes, a terhesség pedig ugye mindig 2 héttel több... de a számok akkor is különösek... Nekem az 53mm-es Babócát pont 12 hetesnek lőtte be az UH-s néni.

Ami a kajákat illeti, őszintén szólva szerintem túl van parázva ez a dolog. A májat illetően pl. vashiányos - vérszegény mamiknak kifejezetten ajánlott, az A-vitamint pedig azért elég nehéz túladagolni (max. koncentrált, tabletta formájában való szedésnél lehetséges)! Ugyanez igaz a gombára (ki eszik nyers gombát?!), a kávéra, a szalámira. Amúgy ( a dokim álláspontja) 1.) a mama gyomra frankón feldolgozza az ételeket, 2.) a méhlepény még plusz megszűri, így a babóhoz csak az kerül be, ami hasznos.

A nyers húst illetően (tatárbeefstek, úristen, pedig az egyik kedvencem!) pedig vannak kórházak (pl. Szfehérvár), ahol automatikusan tesztelik, hogy az anyuka átesett-e a toxoplazmózison. Ha igen, akkor már védett, tehát ez a minimális veszély sincs.

Bocs a kisregényért... :oops: :oops:

Kép
zsüci
 
 


Móni: nagyon sajnálom :cry: Kitartást és amint lehet, mielőbbi babásodást nektek!!!

Vicuska: ez nem a saját dokim volt, mert ő nem csinál 4D-t, Kecskemétre mentünk át egy nagyon jó szakemberhez. A tudásával nincs is baj, csak a modora hagy egy kis kívánnivalót maga után. Majd 2 hét múlva az AFP után megyek az én dokimhoz, kíváncsi vagyok ő mit mond, de én tudom, hogy teljesen egészségesek a babócáink, és ezt el is mondom naponta többször is magamnak és a kicsiknek is.

Nekem sajna volt gátmetszés, nem is kicsi, de nagyon gyorsan és szépen begyógyult. Mondjuk Marci a 3000 g-ja ellenére nagyon nem akart kibújni :roll: Az én dokim is természetes szülés párti, de mivel nálam minden komplikáció fellépett szülésnél, szerintem nem lesz nehéz meggyőzni, hogy inkább legyen császár főleg, hogy ketten vannak...

Megnéztem a méreteinket: 12 hetesen 50 mm és 52 mm, 14 hetesen 80 mm és 83 mm. És a gép is szinte napra pontosan ennyi idősnek írta ki őket mindkétszer. Persze ők ikrek, tehát valószínű nem lesznek olyan nagyok, de most még szépen növgetnek :lol: (Amíg van helyük)

Az AFP-hez nem kell cukros víz, az csak egy sima vérvétel, nekem azt mondták, még éhgyomor sem kell hozzá. A terheléses vércukor lesz majd a éhgyomri vérvétel és vizelet, majd meg kell inni a cukros oldatot és pontban 2 óra múlva újabb vérvétel és vizelet. De az csak később szokott lenni.

Kép
Kép
nikole
 
 


Ja, és én 17-e körül megyek AFP-re! Bár nálunk ez lehet nem lesz mérvadó, mert ikreknél magasabb szokott lenni az eredmény. Csak tudnám, hogy akkor egyáltalán miért csinálják :evil:

Kép
Kép
nikole
 
 


Nikole!

Nem értem én sem ezt a 'cukros történetet'...vsz. azért kell mert nekem afp-n kívül lesz még egy laborom is. ( eddig nem volt még)
Nektek az első labornál sem volt ilyen?

Kép
mozza
 
 


Sziasztok!

Mennyit írtatok! Nem is tudom most mindet lereagálni, majd ha Apor elaludt.
Voltunk ma babaúszáson. Nagyon szeretem vinni Aport, ha meglesznek a babák és 3 hónaposak lesznek, vigyétek, ha lesz rá lehetőségetek. NEm is a búvárreflex miatt, az nekünk biztosan nincs, egyszerűen jót tesz. :)

Böbi
Valóban nagyon tetszik a név. Az Aport is idegenkedve fogadják, ilyenkor szoktam mondani, kicsit bosszankodva, hogy egy ősi magyar név, ha pl. Marcell lenne, vagy más idegen nevű, akkor senki nem csodálkozna. Mi a férjemmel a magyar neveket részesítjük előnyben. Az Apor nevet úgy szerettük meg, hogy ismerünk egy aranyos fiúcskát, akinek Apor a neve és megszerettük. :)

Sziszkó, Mónika
Nagyon szorítok nektek. Képzeljétek, mikor befektettek túlhordással, akkor beraktak két lány mellé, és annyira szomorú voltam, mert mindketten azért feküdtek bent, mert nagyon véreztek és pár nap múlva elvesztették a babát. Borzalmas volt, mert én pedig kicsattantam a boldogságtól, hogy pár nap és szülök és átölelhetem a kisfiamat. És ami a szép a történetben, hogy pár héttel ezelőtt összefutottam az utcán az egyik lánnyal és hatalmas pocakja volt. Őszintén jó érzés volt látni. Nektek is lesz, meglátjátok!

Zsüci
Neked sem lehetett könnyű. Nehezen jött azután össze a baba?

Az AFP egy vérvétel, ahol fontos a pontos testsúly és a baba kora. Nem kell megijedni, gyakran rossz az afp és a baba egészséges. Sok országban már nem is csinálják.

jövök még. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Mozza!

Télleg nem értem ezt a cukros lötyit nálad.Én már voltam laborban,és az a vérvétel éhgyomri pl,meg az első pisit se árt vinni,bár ha ott pisilsz sincs nagy gond.Főleg h én hajnalban már vagy 2-3 pisin túlvagyok....

Anika!
Amikor én feküdtem benn a műtét elött akkor szerencsém volt.Féltem h összetesznek vkivel aki abortuszra ment...végül csak a műtő elött futottam össze egy csajjal....már 4.abortusza volt,és meglepődve kérdezte h én meg akartam tartani? :roll: :twisted:

Nikole!
Ikreknél télleg több komplikávió lehet.Megértem h inkább a császárt szeretnéd!Lehet én se mernék belevágni a természetes szülésbe,félteném a babákat!

annus11
 
 


ZSüci

Én azt hiszem a toxoplazmózist mindenkinek nézik, mert gondokat okozhat.
A tatárbeefstek nekem is az egyik kedvencem. De régen ettem!
A nyers gomba pedig finom, salátákra szoktak vágni vékony szeletkéket. Van egy finom édeskömény saláta és hozzá vékony nyers gombaszeletek vannak, isteni. Persze kis mértékben ajánlatos fogyasztani.
Ha fáj valami, ajánlatos pihenni a biztonság kedvéért, de teljesen normális is lehet. Aporral nekem is fájt néha az alhasam, de mást nem éreztem.

Huh, még 1 hét és megtudom igazat mondott e a teszt, de miért ne mondana igazat? a közérzetemen is érzem, hogy babát várok. Hallottatok már téves pozitív tesztről? Ahhoz hormonzavarosnak kell lenni, ugye? HCG hormon akkor van, ha állapotos valaki.

Alithia
Az éjszakai műszak még az enyém, én i sfáradt vagyok. Hogyan csináltátok? Amikor az apa kelt hozzá, nem sírt a ciciért? Visszaaltatta? Én úgy bírom a gyűrődést, hogy alszom vele napközben, másképpen nem megy. Ma éjjel végigaludta az éjszakát, harmadszor életében. :lol: Az előző két éjjel viszont borzalmas volt.
Nem volt nehéz elhagyni az éjjeli szoptatást? Én azt hiszem Apor addig sírna míg nem kap cicit, bár ki tudja. Lehet apát külön ágyra kellene fektetni Aporral néhány éjszakára?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kedves Mindenki!

Lehet, hogy csak azért írok most, hogy a statisztikát picit javítsam, mert figyelemmel kísértelek benneteket, és sajnálom, ami történt. :( Én úgy hiszem, hogy ha mi még nem is tudjuk, de van, Aki tudja, mi miért történik. Nálunk is volt kicsi fiunk előtt egy nagyon pici élet, ami elveszett, de biztosan tudom, hogy ha mi el is veszítettük, a legjobb kezekbe került.

Szóval nem biztos, hogy fogok írni máskor, bocsánat, ha nem, csak nem vagyok az a társalgós-fajta. Legalábbis edig nem voltam.

Mi csütörtökön voltunk nyaki redős vizsgálaton, 1.8 mm. A baba CRL-je akkor 3,46 cm volt. Holnap lépek a terhesség 12. hetébe. Május 26-ra vagyunk kiírva. Van egy október-16-án-múlt-egy-éves kisfiunk. :)

Én is nagyon hányingeres voltam először is és vagyok most is, Samuval (bár nem 9, csak 6 hónapig, de azért) viszonylag hosszan voltam rosszul. A nagyon kiélezett helyzetekben (diplomatanítás előtt 5 perccel iszonyat hányinger... stb) a B6 vitamin tényleg segített.

Ha nem jelentkeznék többször, mindenkinek boldog, áldott babavárást kívánunk szeretettel.

Üdv: Dóri.
Vendég
 


Ja, még vmi, bár ez nem idevág, de nem kéne átállítani a program óráját? :)
Vendég
 


Dóri!

Üdv itt!
Azért ha van kedved jöhetnél gyakrabban! :lol: Hátha lesznek napok mikor kicsit unatkozol és nincs társaság,örömmel látunk itt!
Ja és gratula a babához neked is!!!

annus11
 
 


Annus

4. abortusz? :twisted: Én totál abortuszellenes vagyok. Azok közé tartozom, akik szerint a baba a fogantatástól egy kis élet, persze, hogy az, és mi felelősséggel tartozunk iránta és joga van élni a méhen túl is.

Zdori
Ha te május 26-ra vagy kiírva, akkor én lehet elszámoltam magam és június elejei baba lesz? NEm értem. Azt hiszem majd az orvosom kiszámolja.

Nem úgy kell, hogy utolsó menstruáció első napja + 40 hét, és akkor szülés? Segítsetek!

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika, jól számolod, így van. De vannak szüléskalkulátorok is, pl a www.babazo.hu - n, ott is kiszámolható.
Nekem nem néztek toxoplazmót, szerintem ezt nem mindenhol nézik.
Az én barátnőm tök kiakadt az iringón, hogy miért nem tudok rendes magyar nevet találni a gyereknek? na ezzel jól felbosszantott, 1. az iringó egy magyar gyomnövény, 2. az Ő lánya Barbara, ami görög eredetű és még a jelentése is az, hogy idegen nő!

Annus, el tudom képzelni, hogy néztél a 4. abortuszosra!!!!

Nikole, én is császárral szülném az ikreket!! Anyukám egypetéjű iker, közte és a huga között 9 óra eltérés van, ez plusz 9 óra vajúdás!!! na ne!!!

Mozza, a cukor a 26.héten lesz kb. Van olyan kórház, ahol cukros víz, majd 2 óra múlva újból vérvétel, de van olyan is (pl Honvéd), ahol zsömle tejjel és 1 óra múlva vérvétel. Én mindkettőn voltam, a Honvédban kétszer is, mert elsőre elhagyták az eredményemet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Az elmúlt napokban nem voltam gépközelben. Vissza foglak Titeket olvasni, de előbb leírom a nagy hírt:

Ma voltunk az Istenhegyi Géndiagnosztikán kombinált teszten. Szerencsére minden értékem jó lett:
- Down kockázat: 1:15.555 (életkori kockázat 1:779)
- 13+18 triszómia: 1:127.611 (életkori kockázat 1:6.381)
- Uh alapján az egyik baba 71,8 mm, a másik 73,7 mm
- magzatvíz, szívműködés rendben
- placenta helyzete: mellső fali és hátsó fali
- ép koponya, jól telt gyomor és hólyag, zárt hasfal és mellkas
- mind a négy végtag meg van.

Szóval nagyon örülünk. :D
Kaptunk dvd-t is az uh-ról, valamint képeket 2 és 3 dimenzióban. Ha tudok, majd teszek fel képet.

Csütörtökön megyek a rendes nőgyógyászomhoz.

Kép
vucuska
 
 


9 óra difi? Én úgy gondoltam, hogy ilyenkor már ki van tágulva az ember, nem megy vissza, ha az első baba kibújt... Nem is értem.
Elvileg a méhlepény is szülés után kb negyed- félóra múlva jönne ki fájások, tolások után, ha nem rángatnák ki egyből.

Vucuska, tök jók ezek az eredmények.

Én nekem is múltkor zsemle+tej után 1 órával kellett levenni a vért. Ez így tök kényelmes (nem minden doki engedi, enyém igen), mert csak 1x vesznek vért. Nem az van, hogy bemész, vért vesznek, iszol cukros vizet, majd 2 óra múlva megint vért vesznek.
pumuklii
 
 


Hú, mennyit írtatatok, mondjuk én is régen voltam. Végülis a 36. oldaltól olvastam vissza.

Vicuska!
neked kell menned integrált tesztre is? Neked hol csinálták a kombináltat?
Én is csak 1* voltam eddig védőnőnél. Kb 2 hét múlva kell jelentkeznie és kijön családlátogatásra.

Panndi, Ági, Pumukli!
Zsófi, Jázmin és Maja is nagyon édesek! :D

Vanni!
Nagyon csini kismami vagy!

Mozza!
Neked is nagyon édes a pocid!

Sissy!
Édesek a babóid!

Zsüci!
Örülök hogy ilyen jók lettek az eredményeid!

Nikole!
Üdv itt!
Én vagyok a másik ikrekes kismami. Nekem lombikkal sikerült, de a lényeg hogy itt vannak és a mai vizsgálat alapján nagyon szépen fejlődnek.
Neked mekkora a hasad? Én 3 kg-oz híztam, most 63 kg vagyok, de olyan a hasam mint aki jól lakott. legalábbis a környezetem ezt mondja. Én azért látom a különbséget mert a aterhességem előtt elég lapos volt a hasam.
nekem szerencsére semmilyen kellemetlen panaszom nem volt. esetleg a székrekedést tudom megemlíteni, az még mostanában is néha kínoz. Egyébként meg inkább aluszékonyabb, könnyebb fáradékonyabb lettem.
Olvastam mi történt a 4D uh-n. Biutos minden rendben van, máskülönben a dokinak szerintem további vizsgálatot kellett volna elvégeznie, vagy tovább kellett volna küldenie specialistához.
Én is szeretnék majd elmenni, majd csütörtökön megbeszélem a dokimmal mit ajánl.
Én is vegyes párost szeretnék és én is inkább a császárt preferálom. Az ilyenkor szerintem veszélytelenebb.

Aniha!
Üdv és gratula!

Kovzsuzska!
Örülök hogy minden oké.

Sziszkó, Mónika!
Anniyra sajnálom. Ez tényleg mindannyiunk rémálma. Remélem hamarosan újra összejön a baba és egészségesen meg is fog születni!

MadameSzofi!
Én néha szoktam enni felvágottat, de csak sütve, pl pizzán vagy melegszenyán.
2* bort is ittam de kb 2 nyeletet. Anyumék most jöttek haza Valenciából és hoztak finom spanyol bort. meg kellett kóstolnom. :D De egy kis bor szerintem inkább használ mint árt, mármint a minőségi száraz vörös. tele van vassal meg egyéb ásványi anyagokkal.
Én úgy tudomhogy bolti majonézt lehet enni, mert abban nincs nyers tojás, inkább a házilag készített és nyers tojást tartalmazó majonézről kell lemondani.
A kávé azoknak még jót is tesz, akiknek alacsony a vérnyomáuk. Nekem mondjuk alacsony, de ha iszok is kávét rengeteg tejjel. Ez eddig a 13 hét alatt 1* fordult elő. :D

Vanni!
Én szoktam forrócsokit inni. Itthn csinálom magamnak. Egy kis szelet ált. 89%-os csokit teszek tejbe, megmelegítem és azt iszom illetve ha megyek cukrászdába ott is szoktam inni. Szerintem nem ártalmasabb mint egy kis szelet csoki. Sőt kakaót is szoktam inni. Ha Anyuméknál vagyok Anyukám mindig csinál nekem, mert szeretem és ált. elég töményre csinálja és megiszom vagy fél litert.

Evemama!
Örülök a jó eredménynek.

Zdori!
Üdv itt!

Bocs akit kihagytam, de már egyre nehezebb követni az eseményeket.

Mindenkinek további boldog babavárást kívánok!

Kép
vucuska
 
 


Sziasztok,
gyors bekukk...és ha lesz egy kis időm, végig olvasom.
Móni, Sziszkó
Sajnálom :(

Ma voltam 12 hetes uh-n. CRL 50mm, BPD:17mm Nyaki redő:102mm
Jó szívműködés és mozgás. 11+5 napos a mostani számítás alapján
Boxolt meg rugdosott :)
Mi is az a BPD???
Két hét múlva megyek vissza a dokibácsihoz, megbeszéljük az AFP-t.
Meg is könnyeztem, annyira aranyos volt :)
Majd rakok fel képet is.
Jó pihenést és vigyázzatok magatokra.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Vucuska, ez igen, nagyon szépen fejlődnek a kicsik!!! :D :D Képeket, képeket!!! :D :D

Anika, hálistennek ez a baba nagyon gyorsan összejött (annak ellenére, hogy a doki szerint esélye sem volt természetes úton, mert a másik petevezetékem sem volt a legjobb állapotban -szerinte legalábbis) :D :D, mégis, az első próbálkozós hónapban már meg is érkezett.
Ami a pihenést illeti: ó, igen jó lenne... de most sajna a munka az első :( :( (bármilyen szörnyen is hangzik), de biztosra kell tudnom, hogy szülés után lesz hova visszajönnöm!!

Annus, ami azt illeti, engem is "abortuszos-szobába" raktak. Hálistennek az első napra nem nagyon emlékszem (kora du. volt a műtét, aztán kóma, késő este tértem magamhoz), de éjjel behoztak egy lányt, aki elvesztette a babáját... 16-17 hetes terhes lehetett, és a vetélése tisztára olyan volt, mint egy szülés... Én a fájdalomtól nem tudtam aludni, így végigkövettem a teljes folyamatot (mire az ügyeletes dokit sikerült felébreszteni, már "megszületett" a baba)... Komolyan mondom, versenyt sírtam a lánnyal, pedig nem is ismertem. :( :( Remélem, azóta már mami ő is.

Másnap reggel pedig megérkezett az aznapra kiírt abortusz-brigád... Képzeljétek el, négy nem kívánt terhesség plusz én, aki a fájdalomtól, meg a testemből lógó csövektől alig tudtam felkelni... Inkább egész nap kint kóvályogtam a folyosón, 10 lépés / félóra sebességgel... :?

Na elhúzok haza, már ideje! Szép estét mindenkinek!!

Kép
zsüci
 
 


Küldöm az uh képet, ami ma készült és mindketten rajta vannak.

Kép 12. heti 3D UH

Kép
vucuska
 
 


Móni, Sziszkó: én is sajnálom nagyon. :cry:

Ikres szüléshoz csak adalékként mondom, hogy az ismerősöm most szült két gyerek mellé egy iker lánypárost. A két első bébi természetes hüvelyi szülés volt, az ikrek császár. De ő végig természetes szülést szeretett volna, azért kellett a császár, mert az egymás felé voltak fordulva a babák, vagyis az egyik lábbal előre kifelé. Így nem szülhetett semmiképp, csakis császár lehetett. Hát ő azt mondta, hogy bár inkább szült volna természetes úton, mert jó, hogy nem volt vajúdás, de utána nagyon-nagyon kínlódott. Egyrészt mert nem kelhetett fel egy ideig a csaszi után, és úgy még nehezebb volt elviselni a fájdalmakat, amik utána jöttek (egyrészt gondolom, a hasi műtét miatt, másrészt meg 2 szülés után az utófájások - a méhösszehúzódás - iszonyú fájdalmas volt és több, mint két óráig tartott neki). Ő azt mondta, hogy inkább vajúdott volna. Hozzáteszem, az előző két szülése sem volt leányálom, szóval mégcsak nem is ezért mondta.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok csajok!

Evemama, gratulálok, ugye, hogy minden rendben van?? :D :D :D
Nagyon örülök neked! Aminocentézisre kell menned?

Mozza, az élőflórás youghurt nem ajánlott? Nem tudod miért? én ezzel nem találkoztam... És éppen ez a nem javallott étek alkotja minden reggel a reggelimet... :shock:

Gyöngy nagyon-nagyon szép!

Zsüci, hát én gyúrok az utolsó helyre a pocak ügyben. :shock: Megkérdeztem anyát, aki szintén május végén szült engem, hogy mikor látszott a hasa, közölte, hogy karácsonykor már látszott talán valami... :cry: (És jan. 5-én mozdultam meg, ezalapján az én babámnak újév első napján kellene.)

Dóri, miért írtad, hogy nem vagy társalgós típus? itt nagy szeretettel várunk! Nem erőszakoskodni akarok, de ha megjön a kedved, gyere még!

Dóri jól számolt, máj. 26-os az a 10+6. Hiszen én 24-e vagyok, és 11+1...

Vucuska, szuperek az ikrek! A fotó is jó, ez milyen UH? 2D?

Puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: