Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!!!!!

Lányok, vagy egy hónapja nem volt energiám megnyitni a Babanetet! :oops: Igazából most sem tudom, mikor kell újra szolgálatba helyeznem magam (a Pici rajtam alszik kendőben, a Nagy meg még nem kelt fel, mivel éjjel ő is ébred velem, bármit teszek, velem akar lenni). Az aktuális oldalt is csak nagyjából futottam át, de NAGYON HIÁNYOZTOK! Majd igyekszem gyakran jönni (ha-ha).

Picink már nagyobb, mint egy átlag újszülött, de mostanában nem mértem. Majd teszek fel képet, mindjárt töltök is a fényképezőből.

Hopsz, mennem kell, puszi mindenkinek!!!

Kép
Kép
sarkantyúka

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak kicsit sűrűek a napjaink. Nagyjából olvasgatlak Titeket, de csak röviden átfutni van időm. Na nem annyira Annácskától, hanem az egyéb dolgaimtól. Azért igyekszem jönni majd sűrűbben, de amikor van egy kis szabadidőnk kihasználjuk a még mindig jó időt! :P

Röviden magunkról:
Annácska gyönyörűen fejlődik. Tegnap előtt este mértem: 5820 gr. Szopira nincs panasz, 140-nél alább nem adja a drágám. Múlt héten szopizott egyszer 220-at is!!! :shock: Éjszakák nálunk csodásak. 8-1/2 9 körül alszik el és egyszer kel 1/2 3-1/2 4 körül, utána reggelig szunya. Bár az mai éjszakára ez nem volt igaz. Valamiért nyugtalanabbul aludt és már éjfél előtt fent volt, majd 1/2 4-kor és onnantól óránként. De ilyen még nem fordult elő. Neki is lehetnek rosszabb éjszakái. :lol: Voltunk pár napot Balcsin is. Oda-vissza végigaludta az utat. Óriásikat sétáltunk, jól éreztük magunkat. De aztán egy egér a házban elrontotta az egészet! :evil: Mikor megláttam elsuhanni a szobában a szekrény és az ágy között, azt hittem rosszul leszek. :shock: Nem is tudtam, hogy tudok sikítani! Most már tudom!!! :oops: Apukám és a fiam egy órán át próbálta megtalálni. Apukám egy partvissal felfegyverkezve akarta volna agyonütni, a fiam pedig kemotoksszal próbálta a szembefújni. (Ha nem irtóznék annyira az egértől, butára röhögtem volna magam!) Sajna nem sikerült elkapni. Valószínűleg ijedtében világgá szaladt. Én meg utolsó éjjel így nem sokat aludtam.

Pannikám ébredezik kint a teraszon a jó levegőn, azért még dobok képet:

Kép 7 hetesen

Kép PANNcsI

Kép Szunya

Kép
Kép
konan

Fúúú!!! Most gondoltam át!!! Milyen önző vagyok! Csak mi és mi és mi...! Bocsánat! Bocsánat! Bocsánat!

Nagyon édi mindenki babája! Igazán szépek a képek!
És mindenkinek: Újra óriási gratula a picúrokhoz!!!

Minyu!
Köszi a honlapot! Nagyon klassz! :P

Noni!
Persze, hogy van igény az 1 hónapos videóra! Tündéri vagy, hogy eszedbe jut és meg is csinálod!!! :P Küldök képet.

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Bagzerka: tök jó látni, ahogy Simi bújik Danihoz!

Sarkantyúka: örülök, hogy jól vagytok, várjuk a képet! :)

Konan: Annácska is gyönyörű kislány :D

Zalán két napja elég nyugtalanul alszik. Napközben óránként felriad (kivéve ha a kertben alszik, mint most), de egy hátsimire azonnal visszaalszik, nem tudom mi lehet vele.

Kép
kistiggrincs

Hahó!

Én is megvagyok végre :oops:
Mostmár jó a gép.Videókártyát kellett benne cserélni :roll: :evil:

Szeder!
Tényleg igazad van,hogy nagyon meg vagyunk fogyatkozva. Most 3-4 nap alatt sikrült 1 oldalt írni :shock: ilyen még nem is volt.
Talán valahol "természetes"a szelekció,de szerintem ha személyesen találkoznánk talán ismét felélénkülne a topik.
Nekem is hiányzik már,hogy találkozzam veletek :D :wink:
Remélhetőleg nekem is sikrül Pestre eljutnom ill. jutnunk. Nem voltunk még ilyen hosszú úton...,de biztosan megoldható.

Én is csak azt tudom mondani,hogy gyönyörűek a babák és nagyon tetszenek a csládos,tesós képek is.

Konan!
Annácsak nem semmi súlyra tett szert. Nagyon édes a képeken!Gyuszikám ma 5300 g volt 11 hetesen :)
200 ml az eddig felállított rekordunk,de ált. 140-160 ml-t eszik.

Kedden megyünk kardiológiára. Megnézetem a szivecskéjét a zörej miatt. Tudom,hogy kinövik,de bizi ami bizti.

Rakok fel egy mai képet a kis Huncutkámról :D Kép

Netti!
Előre is nagyon köszi az 1 hónapos videót. Mindjárt küldök én is képet.

Kép
Kép
a.m.

Konan!
Sajnálom,hogy az egér megzavarta a szép kis pihenőtöket :( Megértem a sikolyodat.

Honey??Mi újság veletek?
Humánka?merre vagy?
és a többiek?

Kép
Kép
a.m.

Jó estét!

Csak meg tette a hatását, hogy hiányoltam a rég nem látott kismamikat :wink:

Sarkantyúka, és Konan.. most legfőképp rátok gondolok, jaa és Petra.. :)

Nagyon szépek a babák.. olyan jó ismét "találkozni" velük, itt az oldalon :wink:

Sarkantyú! Te is tegyél fel képet!!!

Konan!
Nagyon szép kislányod van!
És milyen hatalmasra nőtt! Nem akarom el hinni, hogy ilyen hatalmas már :lol:
Gyere gyakrabban!!

Kérdésem lenne:
-aki kizárólag szoptat inkább ahhoz a kismamihoz:
- Ti is izzadtok, és hőhullámmal kínlodtok, vagy én vagyok ilyen födönkívüli?
Én állandóan izzadok.. és olyan melegem van, hogy kiállok a kerti teraszra és hűtöm magam.. áááá én ki vagyok már ettől.. állítólag a tejtermeléstől és a hormonoktól van ez.. hívtam a védőnőt és megemlítettem neki ezt is...
Ma amikor ismét rám tört.. nagyon elgondolkodtam, hogy akarok - e ilyen kínok miatt-mert bizony kín ez a hőhullám.- szóval, hogy akarok-e szoptati továbbra is.. -most, hogy elmúlt.. hülyeségnek veszem, hogy ilyen gondolataim is voltak.. :oops: :oops:

Szép jó estét, és éjszakát mindenkinek!!

szeder74

Sziasztok! :)

Lanta: nagyon szép a családod :)

Noni: Jó ötlet az 1 hónapos videó, köszi szépen :)

Szeder: Adél jól mutat a Zsuzsi babája mellett :)
Doncek is fel fel ébredezik éjszaka de gyorsan vissza is alszik, mikor ugranom kell az köhögés szerű sírdogálással kezdődik akkor bizony enni kér :)
Tali jó volna, de Pestre egyenlőre nem szeretném Doneket felvinni, hosszú lenne az még neki.

Holka: Emma milyen kis szöszke lesz, mint a nővére :)

Petra: A te dokid is érdekesen viselkedett, én is biztos keresnék mást mert így bizony a bizalomnak lőttek.
Rouid tényleg nagyon kis csajszis :)

Bejci: Biankát jól bebugyoláltátok :) van rózsaszín tetra pelus? vagy csak a fények játéka teszi? :)

Bagzerka: Dani nem aprózza el a súly gyarapodást :) Nagyon jó tesós képeitek vannak :)

Sarkantyúka: Szia, jó rólatok is halani, a képeket várom :)

Konan: Panna is szépen emeli már a fejét :)
Az egeret sajnálom, szerencsére nem jártatok úgy mint az évfolyam társamék a koleszban, akik agyon csapták a sötétben a szomszédjuk hörcsögét :)

A.M: Gyuszika milyen kis huncutul néz :)

Szeder: Detto ez van velem is főleg éjjel, és ha szopi is van hajnalban, akkor a tusolásról ábrándozom közben :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Starlark!

Létezik rózsaszín, kék és sárga is a tetra fürdőlepedőből! Nekünk-érthető okokból-kék van a fehérek mellett és mikor a kékbe bugyolálom a kisasszonyt, tök olyan érzésem van, mintha a legkisebb bátyja, Berci lenne a kezemben...nagyon hasonlítanak egymásra!

Szeder!

Nekem nincsenek hőhullámaim, az első pár hétben voltam izzadós, de szerintem azért, mert a víz ürült mindenhonnan, ahol tudott!
Ja, és bőlcsőhalál: igen, ez tényleg így van, jóval kisebb kockázatnak vannak kitéve azok a babák, akik a szüleikkel egy szobában alszanak, mert van annyi mocorgás, hang a baba körül, ami nem engedi túl mélyen elaludni! Nekem is folyamatos parám ez, a fiúknál különösen az volt, most, hogy kislányom van, kicsit nyugodtabb vagyok, de nem győzöm figyelni, hogy alvás közben minden rendben van-e vele?

Hú, nagyon helyes babáink vannak itt a fórumon! És nőnek mint a gombák!

Rólunk: Hú, nem akarom elkiabálni, de nálunk jót hozott a 6 hét betöltése! Kamilla csak egyszer ébred éjjel szopizni (tegnap éjjel fel sem ébredtem igazán arra, hogy megszoptattam, csak reggel 5.30 felé, mikor mocorogni kezdett a karomban, akkor lepődtem meg, hogy hogy került oda?), Nappal pedig 6-7 órát alszik 2 részletben, ha pedig ébren van akkor jókat szopizik, mosolyog és egyre kevesebb a sírás!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Most csak gyorsan bekukkantottam, mert hoztam valamit... nekem nagyon tetszett, gondoltam megosztom veletek is:

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:
- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell.
Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt.
Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk.
De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel,és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.

Jó éjt mindenkinek!
Yvette

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!

Igyekszem rendszeresen olvasni, csak írni nincs időm. GYÖNYÖRŰEK A BABÁK! Akiért külön odavagyok most, az Emma!

Nálunk eddig minden ok. Bálint 8 hetes, és 5700 gramm. Akkora a tokája, hogy nem tudja lehajtani a fejét. Az alvással kicsit még birkózunk, elég kiszámíthatatlanok még az éjszakák. Holnap megyünk UH-ra, szerdán ortopédiára.

Ortopédiára mindenkit berendeltek, vagy csak azokat, akiknél valamilyan gondot találtak?

Szeder! Az izzadás, és a hőhullámok nálam is megvannak. Nagyon idegesít. (ráadásul, ha lehet ilyet írni: elég kellemetlen szagom van, akárhonyszor tisztálkodom)
blúmi

Szeder: nekem hőhullámom nincs, az első 2-3 hétben voltak csak.

A.m: hogy nő mini Gyuszi is! :)

Márti: egyszer már én is keltem úgy reggel, hogy kinyitottam a szemem és megállapítottam, hogy "jééé a fiam, de hogy kerül ide :D"

Blúmi: úgy tudom ortopédiára majd nekünk is kell menni ellenőrzésre, pedig nálunk nem találtak semmit. Bálint is hizik rendesen ezek szerint! :)

Na, megyek aludni amig még a Kisgombócom is alszik, jóéjt mindenkinek!

Kép
kistiggrincs

Jó reggelt!

Köszi lányok a hozzászólást a hőhullámmal kapcsolatban.. ahogy látom inkább mindenkinek az első hetekben volt.. csak starlaknak van hasonló tünete, mint nekem.. hát nem tudom, hogy meddig bírom már.. ja és állandó hányingerem van minden reggel.. de olyan, mintha máris rókáznék... volt, hogy ki is jött a reggeli.. :( -nem vagyok terhes.. :lol: no az kellene most.. 8) -
Mindegy is , majd megoldódik..

Blúmi, örülök, hogy jól vagytok, azért jöhetnél Te is sűrűbben közénk! -tudom, van, hogy az ember csak olvas... és nincs kedve írogatni... már előfordult velem is..
Milyen hatalmas Bálint! Nem hiszem el! Ő is már lassan 6 kg! Hozzál képet, mert nagyon kíváncsi vagyok Rá!!!

/most ilyen "korán", Adél úgy döntött, hogy nem alszik... itt nézelődik a kis szőnyegén.. :lol: :lol: :roll: -majd be pótolja napközben az alvást.. én meg nézek ki a fejemből, mert képtelen vagyok aludni, csak forgolódom sokszor nem olyan pihentető nekem az alvás, mint éjszaka.. de ez legyen a legnagyobb gondom.. :D

Remélem ma mindenki bejelentkezik.. ne kéressétek magatokat kismamik!!

szeder74

Szép Reggel! :)

Márti: Én még csak fehéret, nyulasat meg macisat láttam itt Kváron :) De azt hiszem maradok a fehérnél azt könnyebb tisztítani ha baleset történik :)
Ügyes Kamilla, hogy hagy már éjjel pihenni és kezd beállni a rendje :)
Annyira aranyosak mikor ébren vigyorognak visongnak :)

Lola: Jó ez a párbeszéd :) Először a Petőfi rádióban hallottam mikor egyik este még pocakosan jöttem haza Dombóvárról :) Jót mosolyogtam rajta :)

Blúmi: Ortopédiára ahogy én tudom mindenkinek kell menni. A 2 hós oltásnál itt is kiderült hogy beutalóval nekem kell időpontot kérni míg az audiológiára behívnak. Hogy miért nem lehet egységes rendszert kialakítani nem értem.

Szeder: A Vuk-ot sajnálom. Nem tudom mitől lehet az nálam nincs szerencsére.
Nappal tényleg nem olyan pihentető aludni, néha rosszabb ébredés után mint előtte.

Nálunk minden ok. Donek tegnap szintén eljátszotta a napközben minek is aludni műsort :) Szerencsére hétvége volt úgy hogy Apa is itthon volt :) Kijátszhatták magukat :)
Most meg úgy horpaszt este 7 óta egy 1/4 1-es szopival hogy a világát nem tudja :)

Kép

Kép
starlark

Starlak!
Ez az ortopédia dolog is érdekes... :? én tisztában vagyok azzal, hogy kötelező.. a fiúkat is el kellett vinnem anno... és itt jön képbe ismét a gyerekorvosom... frankon nem említette!!!:twisted: :twisted: :twisted: Ha nem tudnám, akkor mi lenne? Mondjuk egy kevésbé tájékozott anyuka mit csinál??? Mi voltunk koponya és hasi uh-on.. most kértem az egyik barátnőmtől egy ortopéd orvos telefonszámát.. van magánrendelője.. és van olyan hely -Dunakeszi, ahova ki is megy 5000 Ft-ért! Egyébként kb 2-3 hónap a várakozási idő állítólag az egészségügyben.. jó mi??? Én felhívom és elmegyünk.. mert a csípőficamot, és egyéb eltérést jó minél előbb kiszűrni.
Örülök, hogy nálatok is jól megy az alvás... És te ilyenkor miért nem alszol??
Engem 5 körül keltett Adél.. evett... és vissza aludt 7 után.. én már meg is jártam a pékséget.. (párom még alukál.., úgyhogy itthon hagytam őket, és a Máté fiamat meg bevittem a suliba... potya út volt neki, mert már egyedül járnak Bencével.. )

szeder74

Szeder: Itt Kváron a koponya és hasi UH-t még a kórházban megcsinálják minden gyerkőcnek ingyen. Ma meg hívom az ortopédiát, kíváncsi vagyok mikorra adnak időpontot. Mikor én mentem a lábszárammal 1 hónap volt a várakozás, de akkor még a vizitdíjas rendszer élt.

Azért nem alszom mert a férjem 6-kor indul dolgozni és felébredtem most én is :) 6 óra alvás egyben úgy látszik már elég, pedig nagyon nagy alvós voltam :) No meg Donek is dünnyögött erősen. Gondoltam gyorsan elintézem a kétbetűst meg a tea csinálást és addigra felébred és jön a szopi, de felébredés helyett visszamélyalvás lett :)
Még mindig alszik, de a mosogatásnak már nem merek neki állni :)

ui: felébredt :)

Kép

Kép
starlark

Hahó!
Túléltük a hosszú hétvégét vidéken. Szegény Csongornak kicsit felborult a napirendje, szombaton nyüszitett is a drága, de amint anyóséktól eljöttünk minden rendben lett (lehet, hogy rajtam érezte a feszkót? :oops: :roll: )

szeder :)
sajnálom a höhullámokat, nekem nincs ilyen, igy tanácsot nem nagyon tudok adni.
ortopédiára nekünk csak 2 hetet kellett várni, Dabason úgytünik, nincs annyira teltház. Bezzeg az UH-ra majd csak 27-én megyünk. (bár ugye elmentünk végül magánba a sárgaság miatt)

márti :)
Kamilla popsigondjai megoldodtak végül? mit mondott a gyerekorvos? Próbáltatok másik krémet?

jaj, ébred, megyek, majd jövök

Kép
Kép
Kép
minyu

starlak!
én is vagyok úgy,hogy inkább megvárom, hogy felkel, ha közeleg az ébredés, akkor nem állok neki semminek, mert már észre vettem, ha mégis elkezdek valamit csinálni.. akkor azt kapkodva teszem, hogy végezzek is vele.. úgyhogy megkímélem magam ettől az érzéstől :wink:

Minyu!
hol voltatok?? -lehet, hogy mondtad, de úgy kiment a fejemből.. nem is emlékszem rá :oops:

Most én is megyek.. aztán benézek még.

szeder74

Minyu!

Doktor néni Borax-os kenőcsöt írt fel, de nem használt, sőt, iszonyúan nézett ki a popsija 1 nap használat után! Mondjuk szarul is keverték ki, olyan, mintha sóderszemcsék lennének benne, az én kezemet is szúrta, nemhogy szegény Kamillám pelusba csomagolt popsiját!
Szóval megkérdeztem a Neogranormont doki nénitől, hogy szabad-e folyamatosan használni és azt mondta, nyugodtan! Holka is így tudja, így aztán maradunk ennél! Igaz, kész anyagi csőd, viszont 2 nap alatt helyrerakta a popsiját és azóta sincs gond! Úgyhogy megéri!

Csípőszűrés: nálunk Kamilla zárójelentésén már rajta volt a tel.szám, ahol időpontot kellett kérni a kórház melletti szakrendelőbe, ahol 6 hetesen ugyanaz(!) az ortopéd főorvos megcsinálja a vizsgálatot. sőt, ha kell az uh.-ot is, aki a születése után is megnézte! Ma megyünk délután, múlt héten kértem időpontot...

Koponya-hasi uh.: én megkérdeztem a gy.orvosunkat, hol érdemes, említette a Klinkát illetve a Heim Pál kórházat, de ezekben hosszú a várakozási idő és az egyik helyen 15.000-et kérnek érte! :shock:
Szóval mi a Jahn Ferenc kórházba megyünk doki néni javaslatára, ott ugyanis alaposak és fizetni sem kell, ráadásul férjem pénteken kért időpontot és 2 hét múlva már visszük is a lányt! Egyébként a kórházban szülés után megcsinálták nekik, de állítólag 6 hetes kor körül érdemes újra végezni a vizsgálatot, mert jobban láthatóak ilyenkor már az egyes eltérések! Megjegyzem, Lehelemnek még ingyér megcsinálták a kórházban 2 hónaposan, de biztos sokba kerül és hát a kórházat is elérte az egészségügyi deform!

Na és a saját nyűgöm: már jó 2 hete szurkál baloldalt az alhasam, néha elég fájdalmasan, bár azért a falnak nem megyek tőle! Volt valakinak ilyen?
Soha nem volt petefészekgyulladásom vagy ilyesmi, de gondolom, az lázzal járna! Holka,szerinted? Jövő héten megyek dokihoz, de addig is, ha valakinek van ötlete, mi lehet ez, érdekelne!

Márti
borossné becz márta

Most próbálnék időpontot kérni az ortopédián, de még csak a központi számot se lehet elérni folyton foglalt....

Kép

Kép
starlark

sziasztok!
Csak gyors bekukk!

Noni: most láttam a videót, nagyon-nagyon jó lett. fogok küldeni 1 hónapos képet, csak most nem a saját gépemnél vagyok, és itt nincs kép... igyekszem! Nagyon várom azt a videót is.
2 kérdés: milyen progival csináltad a videót? Én is szeretnék Karácsonyra a családtagoknak Noncsiról videót készíteni, van is egy progim, de az elég keveset tud. És milyen zene ez ami a videó alatt szól? Nagyon tetszik!

Többiek: bocsi, hogy most nem reagálok senkinek semmit! Nem sok időm van.

Velünk minden rendben, hízunk erőteljesen. Noncsi ma 8 hetes és 4570 gramm, 56 cm (születéskor: 2920g, 50cm volt). Átléptük a várva várt 4,5 kilót. Rendeződni látszanak a napjaink, lassan kiismerem Noncsit. Tudom mikor álmos, mikor nyűgös-hisztis (elég gyakran nyügi), mikor éhes, mikor unatkozik, és mikor fáj a pocak (mert még ilyen is van sajnos) Ezért valamennyire tudom szabályozni. Most már ennek köszönhetően nagyon keveset sír.
Éjszakánként nagy részben mellettem alszik, mert így én is tudok pihenni. De lassan át szeretném szoktatni az ágyába, hogy egész éjjel ott aludjon.

Na futok, mert sírás van.

Nagyon édesek a képek, majd én is rakok fel, ha a gépemhez kerülök.

Ezer puszi
Vendég

Eszike!

A videót a Windows Movie Maker programmal készítettem (magyar).Nem olyan ördöngősség.
A zene alatta:
Varga Feri és Balássy Betty:Ébredni valakiért
Ha gondolod, elküldöm e-mailbe.

Rólunk:
Ma megkapta a 2 hónapos oltását. :(
6280g és 59 cm a kis óriásbébim.

Kép
Kép
noni78

Noni!

Most küldtem a képet :oops: ,bocs,hogy nem tegnap.
HÚHA Misike nagyon belehúzott a növekedésbe.
Le vagyunk maradva... :shock:

Honey!Ma sem jelentkezett be.Remélem jól vannak.

Holnap du-re kérek egy kicsi drukkot ,mert megyünk kardiológiára a szívzöreje miatt. :(

Kép
Kép
a.m.

am :)
drukk hegyek holnapra.

Gyarapodásban mi lelassultunk. :roll: Kicsit aggódok is, hogy nem-e túlságosan... :oops:

szeder :)
csak a nagyiknál voltunk: Törökszentmiklós-Martfű ingajáratban.

Kép
Kép
Kép
minyu

Jó reggelt!

starlak!
Kaptál időpontot?
skypon nem vagy fent.. gyere.. és a többiek is.. lola.. :wink: ha tudok akkor jövök és ott is tudunk beszélni.

Eszike!
örülök, hogy jól vagytok! Milyen sokat nőtt Noémi is :)
gyere sűrűbben..

Am:
Drukkolok! Nem lesz semmi baj.. tudom! Ez majdnem minden babánál van.. csak nem veszik észre.. ! Jó dokitok van!!!!!

noni!
Nem hiszem el! Milyen nagy fiacskád van.. mi is nagyon le vagyunk maradva hozzátok képest.. bár mi kis hölgyek vagyunk :wink:

Minyu!
Nálunk is elég stabilan 200 gr-os hízások vannak hetente.. bár mostanában nagyon össze-vissza eszik, mondjuk ez zavar inkább... van, hogy 100-140 gr-ot, van, hogy csak 50 gr.. és elég is neki.. bár én igény szerint etetek.. ha kéri.. adok neki! Nem 3-4 óránként.. nagyon nem is értek egyet azzal, hogy 3-4 óránként adni egy anyatejjel táplált babának!
Mi van, ha időközben megszomjazik?????? Hisz a babák is szomjasak, mint mi felnőttek!!!
Én nem adok neki sem vizet, sem teát.. semmit sem, csak szoptatom Adélt.
(Volt, hogy lefejtem tejet.. adta volna neki a párom cumisüvegből.. és nagyon helyesen játszott csak vele.. neki a cici kell ez volt a fején.. és, amikor mellre tettem.. azt a kielégült nyögdécseléseket.. sóhajokat hallottad volna :D )

Többiek hol vagytok!???

Bagzerka, Honey, Lanta, Holka, Sziszi??? és a többiek :shock: :shock: :shock: :roll:

szeder74

Sziasztok! :)

A tegnap "esti" /inkább volt már éjjel/ altatás katasztrofális volt. Ő Picusága nem akart aludni, evett játszott evett játszott zsínorban. Viszont azóta ébredés nélkül alszik.

Lányok, ezzel a Skype-al vmi nem stimmelhet, most kaptam meg Szeder 31.-ei üzeneteit.
Egyik ismerősöm szintén panaszkodik rá, hogy késve villog vagy nem villog nála néha.

Kép

Kép
starlark

Én voltam tegnap is,bár senki nem reagált...
Mindegy! Kamilla csípőizülete kicsit kötött, tornáztatni kell,kaptunk beutalót a Flór Ferenc kórházba,csípőuh.-ra, most kérek majd időpontot! Tündéri doktor bácsi volt, megnézte a nyakát,végtagokat,gerincet,mindent! Jól megtornáztatta a kisasszonyt,aki teli szájjal vigyorgott rá,pedig a legszebb álmából keltettük a vizsgálatra!

Starlark!

Este kami is nehezen aludt el, valami lehetett a levegőben!

Szeder!

Én is így szoptatok,amikor nyűgös,van,hogy félóránként szopik,délután meg bealszik 4-5 órára is a levegőn és csak utána ébred enni!

Márti
borossné becz márta

Márti!
én olvastam, csak nem válaszoltam, azt hittem jön Holka.. :)
szerintem simán lehet petefészekgyulladás.. de az olyan nagyon tud fájni.. :( én már csak tudom.. nekem mielőtt terhes lettem Adéllal folyamatosan volt egy éven keresztül.. :( elmúlt.. visszajött... CSODA,hogy Adél van nekünk azok után a gyulladások után :)
Egyébként a bal petefészek hajlamosabb a gyulladásra.. nekem is mindig az szokott fájni.. ezzel ne játsz.. meddőséget okozhat, ha nincs kikezelve.. és főleg, ha mindkét petefészked begyullad.. menj mielőbb dokihoz!!!
De jó, hogy nem viselte meg Kamillát a vizsgálat!! :) Sajnálom,hogy kötöttebb.. de az tényleg helyre fog állni majd, ha tornáztatod!
Én még csak most kérek időpontot a csípőficam vizsgálatra.

szeder74

Szeder: kb 2 óra próbálkozás után összejött, hogy a központ nem volt foglalt és a szakrendelő is felvette. Dec 5 11:45-re kaptunk időpontot.

Márti: Remélem Kamilla a tornát is szeretni fogja és az UH-n sem lesz semmi baj.
Akkor tegnap tényleg lehetett vmi front. A fiatalúr délelőtt szépen aludt délutántól viszont nagyon nem.
De még mindig alszik :) viszont hamarosan tuti ébred mert már erősen masszírozza a párnáját és cuppog hozzá :) de a szeme még összenőve :)

Kép

Kép
starlark

Szép jó reggelt!

Nekünk jól telt az éjszaka, bár kb. egy hete Annácskám ismét 2x kel éjszaka. Most csak 1x volt fenn. Reggel 1/2 7-kor kelt és 1 órája aludt el. (Most hallom, hogy ébredezik, vagy csak gőgicsél egy kicsit, majd meglátjuk...)

Szeder!
Nekem is vannak hőhullámaim. :evil: Nem valami kellemes. Tegnap voltam ügyet intézni és az ügyfélszolgálaton le kellett vennem a pulcsimat úgy levert a víz. Egy nyári blúzban ültem ott. Igen furán néztek rám. De hát ez van...! :oops: :lol:
Én is a teraszon szoktam hűsölni! :D
Szoptatással én is úgy vagyok, mint Ti Mártival. Akkor adok Panninak cicit, amikor kell neki. Ha csak cumizni akar, akkor cumizni akar és kész! Ezzel szerintem semmi probléma nincs. Pedig a védőnő már Anna 1 hónapos korában azt javasolta, hogy éjszaka ne adjak már neki cicit, ha napközben ilyen mennyiségeket szopizik. Én nem is tudom, hogy gondolta!? Mondjam meg neki éjjel, hogy bocs, de most nem adhatok enni és üvölthetsz, amíg el nem alszol a kimerüléstől???? Na, én inkább nem tudományoskodom.
Nálunk sem mindig igaz a 3-4 óra. Van amikor 1 vagy 2 óra múlva kéri a cicit. Ahogy írod, lehet, hogy szomjas.

Nemsokára folytatom, csak Pannikám felébredt...

Kép
Kép
konan

Konan: Az egérfogós sztori elég mókás, egy kívülálló számára. :) Pannikátok nagyon helyes kislány!!

A.m: MEgy a drukk a kardiológia miatt, de nem lesz semmi baj!!! És Mini Gyuszi irtó cuki!!!!

Szeder: Nekem nincsenek hőhullámaim, de az esti fürdetésnél nekivetkőzök én is, mert azt a meleget nem bírom. A gondolataid miatt pedig nem kell szégyenkezned! Nekem akkor fordult meg a fejemben, hogy akarok-e szoptatni, amikor tök sebes volt az egyik mellbimbóm és minden szopit végigsírtam.... Aztán elmúlt a seb, elszállt a gondolat...

Márti: Örülök, hogy Kamilla ilyen jó kislány! Rendes tőle, hogy ennyit alszik... Alhas szurka néha nekem is van, különösebben nem foglalkoztat, gondolom, még rendeződnek a dolgok vissza..

Eszike: Tök jó, hogy Noncsi egyre kevesebbet sír. Akkor lassan jöhetnél Te is többször. :)

Blúmi: Szép súlya van Bálintnak!Képet nem raksz fel róla?

Starlark: Sajnálom, hogy nem volt jó éjszakátok! Nálunk is kiszámíthatatlan, hogymelyik nap milyen lesz az éjszaka..

Minyu
: Nekem tegnap azt mondta a dokinéni, hogy 3 hónapos kora körül lelassul a babák gyarapodása.

Tegnap voltunk védőnéninél+ dokinéninél. Há szegény gyerekemnek nagyon érzékeny bőre van, ez már kiderült. Megkaptuk a beutalót ortopédiára, de időpontot kell kérni, ahogy az uh-hoz is.
Ja és ami a lényeg!:Szopi után mentünk, lemérték a kisasszonyt: 4600 gramm.2 hete 3990 gramm volt, úgyhogy gyarapodásra nem panaszkodhatunk. Bár a 100 gramm szopit nem kell beleszámolni, de még így is sok..
Az éjszakánk is jó volt, a 8 órai szopi után fél 2-kor és fél 6-kor volt egy 10 perces intermezzo, szóval Biankára én sem panaszkodhatom.

:lol:
Vendég

Szeder!

És az ilye szurkálósan fáj? 2 napja egy sárgás folyás is adódik hozzá,de nem fáj folyamatosan ,csak időnként belenyilall,szúr és csak néha erősen! du.bejelentkezek a dokihoz,a 6 hetes kontrollra, jövő hétre!

Márti
borossné becz márta

A.m.:

A citromail-re küdted a képet?
Mert még nem érkezett meg.

Csajok, nem érkeznek az 1 hónapos képek, küldjétek, mert már lassan a 2 hónaposak kellenének. :lol:
Ide is felrakhatjátok, majd innen lementem,csak írjátok oda, hogy 1 vagy pedig 2 hónapos, mert már azt is kezdem.
Vagy mondjátok, ha így hónaponként nagyon sűrű a videó, mert akkor lassítok!!
Pussz

Kép
Kép
noni78

Márti!

Lehet, hogy nem kellene megvárni a jövő hetet!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
noni78

Csajok!

Kaptam időpontot koponya és hasi uh-ra:
2009. január 8.!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Kicsit sokat kell várni?! :? :shock:
Vendég

Bejci!

A Jahn Ferenc kórházban csak 2 hetet kell várni!

Noni!

Sajna a doki csak 1 héten 1x, keddenként rendel! Jó, vagyunk olyan viszonyban, hogy behívna szerdán a kórházba, de annyira nem érzem vészesnek a dolgot, hogy farkast kiáltsak!
e-mail címed feltennéd még egyszer?

Márti
borossné becz márta

márti :)
sajnálom a hasszúrkát, nemtom, mi lehet. Habár egyszer nekem a húgyúti fertözésem sima felfázásnak indult, azt hittem, kikezeltem magamnak, mert elmúlt, de 1 hét múlva durvábban jött elö, oldalt fájt, de nem a petefészkeknél, hanem fentebb, kitenyésztették, és antibigyót kaptam rá. Doki biztos tud okosbbat mondani nálam 8)

bejci :)
anno mi is 3 hónapra kaptunk időpontot a Heim Pálba. Próbáld meg a Jáhn Ferencet, vagy ha nagyon sürgös és fizetnél érte, akkor a Praxisban van magán, 1 hét múlva mehettek.
Érzékeny börre próbáld meg a Babe termékeket gyógyszertárból, nagyon tuti, az én ekcémás nagyfiamnak nagyon jót tesz (itt a fütési-harisnyás szezon... :evil: )

noni :)
küldtem képet, átment?

Kép
Kép
Kép
minyu

Márti!
ahogy Minyu írta lehet, hogy húgyúti fertőzés.. ááá az nagggyon fáj.. pont egy éve volt nekem... fetrengtem... (sajnos sok problémám volt hastájékon.. :( )
mindenképp menj el, főleg, ha folyás is van.. :(

Noni kérem az e-mail-odta.. :)

Bejci!
ez gáz.. ennyit várni.. menj a madarász kórházba ott 5.ooo.-ft ért megcsinálják!!!
időpontot én 2 hétre rá kaptam.. és egy igen profi doki nézi.. igaz futószalagszerű a dolog de a doki profi tényleg.. egy ismerősöm ajánlotta.. és jobb minél előbb túl lenni rajta.

szeder74

Hasszúrkálás nekem is van, én is úgy gondolom, mint Bejci. Biztos visszarendeződés van.

Lányok valakinek szokott lenni migrénje? Olyan durva két napos fejfájásom volt hétvégén. Még jó, hogy otthon volt a férjem, még tartani sem tudtam a babát. Ráadásul hánytam is, ilyen még nem is volt velem, hogy fejfájástól hányjak. Gyógyszert pedig nem lehet szedni. Háziorvosom szerint a hormonális változások hozták elő. Szuper!
blúmi

Sziasztok!!

Szeder nagyon aranyos vagy, hogy hiányolsz! De Én ismét csak panaszkodni tudok :( Ugye pénteken írtam utoljára, hát szombat reggeltől férjem nem tud felkelni nagyon, annyira fáj a dereka ügyeletet kellett hívni azóta is csak fekszik és várjuk hogy mikor telefonálnak hogy feküdhet be a kórházba és megműtik a gerincsérvét! Kornéliának péntek óta újabb két foga bújt elő, úgyhogy így 19 hónaposan végre van 9 db fogunk. Na és péntek délután még rohantunk vele orvoshoz mert tiszta pötty volt az egész teste, valószínű ekcéma, és ezért is aludt nyugtalanul mert viszketett neki. De amit kaptunk gyógyszert attól úgy látom elmúlik végre :( Szóval itt most nem nagyon egyszerű a helyzet és a férjem műtéte után meg nem is tudom mi lesz! De nagyon-nagyon szenved :(

Amúgy tegnap mi is betöltöttük a 6 hetet, ma délután megyek a kontrollra, remélem minden rendben lesz! Ramóna is egy kis haspók nagyon szeret cicizni és Én sem követem a 3-4 óránkénti ciciztetést hanem amikor neki szüksége van rá megkapja :) Éjjel Ő többször felkel van, hogy 5-ször is! Remélem hamarosan már Nálunk is ritkulni fognak a kelések számai!

Annyira szépek a babák. Nem győzök gyönyörködni Bennük!! :) Olyan jó látni ahogy fejlődnek!!

Vizsgálatokhoz mennek a drukkok Mindenkinek!

Márti nem hangzik valami jól a hasfájásod! Nekem nem volt még ilyen szurkálás! Jövő héten reméljük kiderül az oka!

Hőhullámos izzadás Nálam sincs, de jobban viselem a hideget mostanság :)

Az 1 hós képet Én is igyekszem küldeni.

Aaaaaaa már mennem is kell! Igyekszem jönni!!

Szép napot!

Kép
Kép
lanta

Blúmi!

Paramax-ot lehet szedni! Nekem védőnő ajánlotta és rá is van írva, hogy szedhető szoptatás alatt!

Bejci!

Eleinte én is úgy gondoltam, hogy csak rendeződnek vissza a dolgok, de 1., én már ezelőtt 3x vltam gyermekágyas és ilyet nem éreztem, 2., már 2 hete tart és egyre gyakoribb és intenzívebb,na meg most ez a folyás is...de nem lovagolok rajta annyit, majd doki bácsi kitalálja, mi ez!

Márti
borossné becz márta

Márti! Akkor viszont tényleg menj minél előbb dokihoz.
Vendég

Blúmi! Nem irigyellek a migrén miatt! Nekem is fájt a fejem mostanában 2 este- egymásután, de az Algopiryntől elmúlt.
Vendég

Lanta ! :( SAJNÁLOM, hogy így össze jöttek a dolgok.. kívánom, hogy mielőbb rendeződjön minden otthon ! A férjed nagyon sajnálom, hogy ilyen problémával kell megbirkóznia nagyon fájdalmas lehet!!!
Gyere mielőbb, mi meghallgatunk, ha még csak panaszkodni is tudsz.. majd csak jobb lesz!!!! Puszi.. (tegyél képet fel a gyerekekről :) ).

blúmi!
nem semmi nekem is ez volt hétvégén.. és a páromnak is, pedig soha nem fájt a feje front miatt.. (front volt) .. mondjuk mi nem hánytunk.. én Panadolt vettem.. azt lehet, mert paracetamol tartalmú és csak olyat lehet szedni. Én simán beveszem.. én ugyan nem szenvedek.. sokkal rosszabb, ha szenvedsz.. mert a baba is érzi, hogy gáz van.. :( úgyhogy nyugodtan vegyél be, amit neked tanácsolnak.. :wink: hívd fel a védőnőd nyugodtan... talán Te is front érzékeny lettél??

szeder74

Mindenkinek!

E-mail címem:
megyerinoemi@citromail.hu

Várom a képeket!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
noni78

Minyu!

Csongi fényképét megkaptam, már be is illesztettem.

Kép
Kép
noni78

Sziasztok!

Úgy látszik ez egy ilyen oldal... :D az "eltűnt" emberek előbukkannak.
Bevallom őszintén nem nagyon volt erőm visszaolvasni. Csak a képeket nézegettem meg!
Konan, olyan cuki Annácska, ahogy így hasal!!!
De mindenki babája naaagyon gyönyörű.

Nálunk sajnos küzdelmesek a napok. - azért is tüntem el.
Flóra nagyon jó baba lenne, de brutál hasfájása van szegénykémnek.
És időnként előbukkanó ( kb 2 naponta ) hasmenése. Ha nem hasmenés, akkor pedig totál takony nyálkás a kakija. ( szín, szag ok )
Az orvosunktól most sokaltam be, mert ez már 1,5 hete így megy és csak a tüneteket próbálja kezelgetni. ( de a dolog okát nem sikerült kideríteni. )
Szóval nyakamba vettem az internetet és most csütörtökön megyünk egy "has" specialaita gyerekdokihoz.
Remélem mihamarabb pontot teszünk a dolog végére, mert addig nem tudok megnyugodni. :(

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Blúmi: Nekem szokott lenni migrénem de mióta teherbe estem nem jelentkezett. Addig szinte minden melegfrontot megszenvedtem. A legjobb szer nekem a quarelin volt rá, ez azóta receptes lett. Hogy szopi alatt mit lehet nem tudom.

Szeder: Érdekes ez mert én tegnap akartam coldrexet hozatni anyukámmal erre a patikus nem adott neki mert hogy paracetamolt szopi alatt nem lehet, de a slusz poén az hogy rubophent viszont ajánlotta pedig az is paracetamol. Leírásában benne van hogy nem ajánlott szoptatás alatt, de ezt írja az algoflexre is pedig a kórházban orrba-szájba nyomták belénk az algopyrint....

Lanta: Nagyon sajnálom a férjed, remélem hamar felépül a műtét után. Neked kitartást, panaszkodj csak nyugodtan mi meghallgatunk :)

Noni: küldöm a képet amint életempárja végre átküldi a gépéről :) az 1 hósak csak nála vannak meg :)

Honey: Csütörtökön remélem mondanak vmit az okokról is és túl lesztek ezen.

Délelőtt csináltam pár friss képet Doncekről
Már tornázik :)

Kép Kép

Kép

Kép
starlark

Sziasztok
Hétvégén dédiztünk,kicsit mindig kiakasztanak. Mert aranyosak és szeretik a gyerekeket. De ugratásból olyanokat mondanak Heninek amit egyáltalán nem kellene:
Pl. ha nem adsz puszit akkor Emmát jobban fogjuk szeretni….akkor Emmát visszük ide vagy oda…vagy Emma kap ezt-azt te nem….
Fel nem fogom miért kell ilyen butaságokat mondani. Annyira szereti Heni Emmát. Miért kell ezt elrontani???

Lányok,azt hittem Emma a maga 5200 gr-val és babatoka és combíhusijával jó nagy baba…de látom jó sok baba nagyobb nálunk..

Bejci
Mennyit változott már Bius!! Nagyon szép kisbaba!

Sarkantyúka
Neked külön örülök,hogy jelentkeztél.
Édes a nagylányod nagyon ,hogy veled kell éjjel….bár biztos jobban díjaznád ha aludna…
Várjuk a piciről a képet.
Nálunk is lemondott Henim a délutáni alvásról….

Szeder
Emma pörög az ágyban éjjel…180 fokot szokott elfordulni.
Hogy ki-kit ébreszt azt ne tudom…én elég jól és mélyen alszom…és Emma is mert sokszor van,hogy már mindhárman ébren vagyunk és csak utoljára ébred Emma. Bár szegényem hozzá van szokva a csatazajhoz Henim miatt.
Nekem nincs szerencsére hőhullámom….nagyon remélem gyengül majd nálad is tudod továbbra is szoptatni Adélt.

Márti
Csodásak a fiaid is!!! Örülök,hogy Kamilla jó baba.

Blúmi
Igen mióta megszületett Emma heti 3x nekem is szétesik a fejem….

Honev
Kakimintát nem küldenek vizsgálatra?
3 hó körül megszűnik a hasfájás..érettebb lesz az emésztőrendszer.

lanta
húú,nem irigyellek…
mielőbbi műtétet és utána gyors javulást a férjednek.
Ramóna és Kornélia is tüneményes!!!
holka

Márti
most látom...
A kismedencei folyamatok lehetnek viszonylag tünetmentesek. Ha sárga a folyás akkor az már bakterialis.
A petefészekgyull az tényleg esélyes. Vagy kis összenövések is húzódhatnak. Egy vizsgálat mindenképpen kellene.
A keddi rendelésen kívül nem tudod másutt elérni a dokid? Mondjuk a kórházban?

Heni ma kapott oltást aztán nagyot sétáltunk kettesben és most kivételesen alszik. És Emma is. Egyszerre mindkét kislány! HURRÁ!!
holka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?