Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Veronika! Tényleg szépen esik a hó, és hétvégére még többet mondanak, lesz itt babaeső hamarosan!Kép
Egyesek szerint nekem már leszállt a hasam, de van aki szerint nem. Nem tudom, egy biztos, én érzem, hogy készülődik lefele a baba és tágulnak odalent a dolgaim!Kép

Most azért én is jobban vagyok és még a jövő hetet szeretném kivárni, de majd meglátjuk!Kép

Zafi (37+1)
zafi
 
 


Még én is jól vagyok!

Még nem vettem észre, hogy lejjebb szállt volna a hasam, mert a baba ugyanugy belerug a bordáimba fönt.
Tény, hogy kaja egy kicsit jobban elfér. Most nem utálok enni, ezért ma főztem magamnak pudingot is Kép

Nem tudtjátok, hogy mikorra milyen frontokat jósoltak?
Mikor is lesz telihold?

fiona
38+2
fiona
 
 


Soszy!

Nem tudok válaszolni a mailre, mert besz..t a levelező! Amint lehet írok!

Puszi Dikó

KépKépKép
dikó1
 
 

 
 

Szia Fiona!
Február 6-án lesz telihold és 20-ra fogy el. (http://www.weatherunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=Budapest)

"Kettős fronthatásra számíthatunk. Az utóbbi napok gyakori frontváltásához szervezetünk hozzászokott, így markáns tünetek nem lesznek.
Légnyomás tendencia: gyengén süllyed" (http://www.idojaras.hu/humanmet.htm)

Hétvégétől melegedni fog. (http://www.idojaras.hu/idotav.htm)

Magamtól nem vagyok ilyen profi, de a férjem szereti a meteorológiát. Kép

Zafi: érdekes lehet, hogy érzed, hogy zajlanak a folyamatok. Én nem érzek még ilyesmit. Most inkább rámjött az aktivitás, remélem, eltart egy darabig.
De ha jövő héten megszülsz, hogyan találkozunk a kórházban?!

Veronika
kóci
 
 


Sziasztok!

Fiona! Holnap is lesz valami a holddal, de nem tudom mi.Kép

Veronika! Kösz az infokat! Nekem a 6.-a megfelel, nektek?Kép

Ma járt nálunk apósom, ő is nagy jóstehetség, 1 hetet adott még...Kép

Zafi
zafi
 
 


Veronika!
Köszi a linkeket, tegnap este ilyeneket kerestem a net-en de semmi jó oldalt nem találtam.
Nekem a legjobban tetsző dátum a 2004.02.04. lenne! Kép
Persze tudom ám, hogy nem igy megy! Kép

Este megnéztem a szülőszoba müsort a TV2-n és egész éjjel azt álmodtam, hogy be kellett mennem a korházba szülni, de leálltak a fájások és a dokik azt mondták, hogy ez eltarthat 3 napig is. Kép

Igaziból kedden megyek Ctg-re Ottiliához.

Fiona
fiona
 
 


Agica!
Nem volt semmi baj a babával sem velem, egyedül a CTG-t nézték az rendben volt végig, a magzatvízet nem is vizsgálták.Bár akkor végig azt mondták, hogy ez már nagyon elhúzodik már burkot kéne repeszteni, de otthon ahogy végig gondoltam az egészet utána jöttem rá, hogy lényegében mikor már bementem akkor burkot akart repeszteni az orvos annak ellenére, hogy előtte megbészéltük, hogy semmi gyorsítást nem akarok, valószínű csak azért ijeszgettek, hogy menjek bele.Végig azt mondták, hogy abból nem lehet semmi baj, azt is megkérdeztem az orvostól, hogy már leszállt -e a feje, amire azt mondta persze, és mégis csak az szerencsének köszönhettem, hogy nem esett előre a köldökzsinor, főleg amikor a doki már el is ment belőlem meg ömlött a magzatvíz.
Déva
Névtelen
 


Fiona, el is felejtettem mondani, hogy a pudingot én is szeretem. Meg enni is szeretek, finomakat.
Zafi, én most már méhkeményedéseket sem érzékelek, pedig már napokig éreztem.
Viszont éjjel azt álmodtam, hogy megszületett a baba, és mire tisztába akartam tenni, már járt, és a következő napon kamasz volt, a harmadikon pedig felnőtt. Reggel úgy éreztem, az álmot értelmezendő, hogy minden percet ki kell használni, mert olyan gyorsan szalad el az élet, benne a legboldogabb pillanatok, hogy kicsúszik a kezemből, észre sem veszem.
Már régóta így gondolom egyébként, és ezért sem siettetem a szülést, végül is ezek a napok is szépek és izgalmasak, amikor már ilyen nagy és mozgékony a hasamban. Kép
De persze túlhordani sem szeretném.
Most a jelek nem mutatnak arra, hogy február elején megszületne a kisleány, de nektek drukkolni fogok, ha összejön, majd írjatok, vagy szóljatok a férjeteknek, hogy írjon!
Veronika
kóci
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, hogy minek a hatására, de én is szülésről álmodtam!Kép Azt álmodtam, hogy belőlem kivették a babámat és valaki más szülte meg helyettem, és 6,5kg-os volt!Kép Jó nagy baromság, mi?Kép

Holnap megyek dokihoz és nagyon kíváncsi vagyok!

Zafi
zafi
 
 


Sziasztok!
Zafi, Fiona: Ha erre járna egy pszichoanalitikus, most tudna írni rólunk meg az álmainkról egy jó tanulmányt.
Előző éjjel ráadásul azt álmodtam, hogy a megszületett kislány egy szőkére festett mosolygós, duci nagylány, akinek a festés alatt már nő ki a fekete haja. Nem akartam megbántani, de úgy éreztem, az nem lehet, hogy ő az én frissen született kisbabám, és gyanakodtam, hogy elvették tőlem a babámat. Teljesen pszicho-thriller így utólag, pedig egyáltalán nem nézek tévét. Igaz, voltam hétfőn egy színházi előadáson, és ott az egyik jelenetben volt szülés, szürreális és rémisztő volt, nem mesélem el, én elvonatkoztattam, arra koncentráltam, hogy ez játék. És szuggeráltam a picimnek, hogy a színház ezzel együtt csudajó dolog.
Kíváncsi vagyok következő éjjel rá tudtok-e licitálni az álmomra! Kép
De hogy félre ne értsetek, nagyon szép álmokat kívánok!
ui: egy hónappal ezelőtt egy másik topoicban már megnyugtattak, hogy ezek a fura álmok természetesek, és a hormonjaink miatt álmodunk ilyeneket, meg szerintem azért, mert tele vagyunk már várakozással, kíváncsisággal, izgalommal. Szóval, nem baromság.
Veronika
kóci
 
 


Ma azt álmodtm, hogy nem tudok aludni, mert figyelem a testemet éjjel, hogy jönnek-e a fájások.
Kép Kép Kép Kép Kép
Tök lüke vagyok

Fiona
még10 nap
fiona
 
 


Szia Déva!
Nem értem akkor T.Zsolt miért siettette a szülést, ha nem volt gond, egy kicsit körülnéztem az internettem mit írnak erről be is másolom ide.
A módszerek között szerepel a burokrepesztés, de ennek veszélyei is vannak: az esetleges fertőzések és az, hogy a kiömlő magzatvíz előresodorhatja a köldökzsinórt - utóbbi esetben azonnal császármetszésre van szükség. Az egyéb módszerek között szerepel a különböző gyógyszerek adása, amely méhösszehúzódásokat okoz (viszont van esély méhrepedésre és arra is, hogy a túlságosan felerősödő fájások miatt a baba rossz állapotba kerül) és ritkán a méhszáj ujjal történő tágítása (amely növeli a méhszájrepedés esélyét).

A kitolási szak kezdete előtt az orvos burkot repeszt, ha ez addig nem történt meg magától. Ha a burokrepesztésre túlságosan korán kerül sor, a tapasztalatok szerint elhúzódó szülésre lehet számítani.

Ha a burok már nem ép, a kórokozók számára is nyitva áll az út. Minél hosszabb idő telik el a szülésig, és minél gyakrabban kerül sor hüvelyi vizsgálatra - akár kézzel, akár műszerrel -, annál nagyobb a fertőzés veszélye. Ha tehát nyitott burok esetén a szülés elhúzódik, rendszeresen ellenőrizni kell a magzat és az anya állapotát. A korszerű vérvizsgálati módszerek révén az is gyorsan kiderülhet, hogy az anya fehérvérsejt száma növekszik-e, vagyis kialakult-e fertőzés vagy sem.

Amennyiben halad a szülés, még ha lassan is, és nincs anyai vagy magzati ok a sürgős beavatkozásra,akkor várni kell attól függetlenül, hogy hányadik szülésről van szó, és mióta zajlik.

Ami a szülés menetét gyorsító eljárásokat illeti, a gyógyszeres beavatkozásoknak megvan az a veszélye, hogy túlságosan felerősítik a fájástevékenységet, amit az anyán kívül a baba is rosszul viselhet: szívhangjai hirtelen romlani kezdhetnek. Ez olyan vészhelyzetet idéz el?, amelyben újabb és újabb "gyorsító" beavatkozások válnak szükségessé, például a méhszáj tágítása, az alkarral hasra gyakorolt nyomás - ami egyébként méh és léprepedést is okozhat -, valamint a gátmetszés. A kitolás ilyenkor gyakran olyan gyors, hogy még a gátmetszés ellenére is keletkeznek külső és belső repedések. Mindez azért, hogy minél hamarabb megszülethessen a mesterséges fájáserősítés miatt rossz állapotba került baba

A korai burokrepesztéssel az orvos elkötelezi magát a szülés lezajlásának sürgetésére, valamint a burokrepesztés után sokszor tapasztaljuk, hogy a magzati szívhangok romlanak, és akár császármetszés is szükségessé válhat.

Az éretlen méhszáj mellett megindított szülés gyakran végződik a műtőben.

Ahogy olvastam a topikot jó pár esetben indítják, vagy gyorsítják itt a szüléseket, és ha komplikáció lenne jöhet a császár, és ha szerencséje van a kismamának nem lesz semmi baja se a mamának,se a babának, tényleg felháborító, hogy feleslegesen veszélyeztetik az életüket. Kihasználják, hogy sok kismama nincs tisztába ezekkel. Én azért akartam itt szülni, mert úgy halottam ez bababarát kórház, és végig velem lehet a pici, de azt hiszem keresek inkább egy olyan kórházat, amelyik nem csak bababarát, hanem mamabarát is.
Ágica
Ágica
 


Ágica,
Attól tartok, nem sok ilyen kórház van. A Szt. Imréről elég jókat mondanak.

Szült valaki egy Juli nevű szülésznő közreműködésével?

Zsuzsó
34?
zsuzso
 
 


Ágica
Szerintem ez nemcsak a korháztól függ, hanem a választott orvostól is.
Várjatok egy kicsit, nemsokára tul leszek rajta és akkor beszámolok róla, hogy volt-e nálam ilyen "gyorsitás".


Ez a második szülésem lesz itt és az elsőnél nekem sem volt valami fényes tapasztalatom:
Azét kellett bemennem a korházba, mert nagyon beteg lettem (influenzás 39 fokos lázzal) és elment a magzatviz a 38. hét után.
A baba meg még nem nagyon akart kijönni ezért kellett trükközni.

Először azért kaptam injekciot, hogy ne szülessen még meg. Akkor mégiscsak magától felerősödött a fájás. A méhszáj nem akart 4 ujnyinál az istennek sem jobban tágulni, akkor kaptam egy kis tágitót. Ekkor pokoli fájdalmaim lettek, de mire kitágultam el is multak. Akkor kaptam egy kis fájáserősitőt is. A baba féluton volt és már nem volt több fájásom (kész kimerültem, ugy hogy elaludtam),ugyhogy egy kicsit még a hasba is kellett könyökölni.
Ettől szakadt a méhszáj a hüvelyfalam hosszában és gátat is kellett metszeni. (hál istennek gyönyörüen össze lettem varva)
Szoval én mindent kipróbáltam, de nem hibáztatom a korházat, mert nem tudom, hogy milyen lett volna, ha közben nem vagyok nagyon beteg.

Persze most szeretném kipróbálni, hogy milyen az amikor a baba magától akar kijönni.

Fiona
még 10 nap?
fiona
 
 


Sziasztok!

Egyetértek Fionával, vagyunk most egy páran, akik hamarosan szülünk a MÁV-ban és majd leírjuk a tapasztalatainkat. Nem kellene helyből elítélni az egész MÁV-os szülészetet!
Ezért mondom mindenkinek, hogy aki csak teheti válasszon magának szülésznőt, akivel már jó előre megismerkedhet és megbeszélheti, hogy mit szeretne, mit nem. Amennyire én látom, a szülésznőnek is elég sok beleszólása van a dolgok menetébe és legalábbis az én dokim hallgat rá.

Remélem hamarosan már konkrét élményekről tudok beszámolni!Kép

Zafi
zafi
 
 


Zsuzsó!
A szülésemnél - bő egy éve - Juli és Zsuzsi nevű szülésznők segédkeztek. Mindketten hihetetlenül kedvesek voltak, és olyan ügyesek, hogy sikerült gátmetszés nélkül megoldani a szülést. Ez azért is érdekes, mert első szülésem volt, így nem is készültem arra, hogy nem lesz vágás. (Valamiféle olajjal segítették, hogy ne legyen repedés sem.) Egyébként kíméletesen vizsgáltak, tartották bennem és a férjemben a lelket, és a szülés után is érdeklődtek a babáról, tanácsot adtak stb (ami akkor bizony nagyon ráfér a kismamára). Egyszóval alig várom a következő babát, és biztosan megkérjük valamelyiküket, hogy legyenek benn a szülésnél.
Tus
Tus
 


Tus,
Köszi, én Julit kértem meg. Tavaly decemberben császármetszéssel szültem farfekvés miatt. Amikor beértünk - elég intenzív fájásokkal - ő volt ott, és nagyon kedves volt, bár akkor sok dolga nem volt velem. Remélem, most lesz.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Zafi, Veronika
Ma be kellett mennem reggel sorn kivül CTG-re aMÁV-ba, mert egész éjjel 20 perces fájásaim voltak.
Ctg eredmény kicsit gyanus, méhszáj még nem nyilt ki ezért haszaengedtek.

Fiona
39.
fiona
 
 


Jujj, Fiona, ez nagyon izgalmas. Azért tudtál valamit aludni? Ha nem, akkor pótold ma be, jó? Egy másik topikban, amit mindketten látogatunk, olvasható most egy szüléstörténet, amiből kiderül, hogy milyen jót is tud tenni a pancsolás a vajúdás alatt, míg kinyílik a méhszáj.
Én mindjárt indulok ultrahangra. Már jól érzem a méhösszehúzódásokat, és látni is lehet őket. Apocak leszállt, a járásom ismét a régi, ezt megünnepeltük egy nagy kirándulással, ettől viszont tegnap este nagyon lenullázódtam, de boldog voltam.
Zafi, veled mi van, hogy vagy?
Veronika 38. hét
kóci
 
 


Szia Beszti!
Kértem időpontot a doki aszisztensétől, csütörtökön 16.30-ra megyek.Remélem minden ok lesz.Mit vizsgálnak először? És a rendelőben is van UH?
A címet és a telcsiszámot köszönöm.
Ha jól számolom majdnem egy időben szülünk.
Üdv
Noémi
fantikbaba
 
 


Sziasztok!

Fiona!!!Kép Majdnem én is bementem ma, reggel ott voltam a laborban és várakozás alatt is, meg előző éjjel is voltak össze-vissza fájásaim. Pont találkoztunk volna!Kép
De neked már nagyon izgi a helyzeted! És elmúltak teljesen a fájások? Szólj, ha van valami! És milyen típusú fájásaid voltak (tudok hülyeségeket kérdezni)? Mennyi ideig tartottak? Nekem inkább rövidebb nyilallások vannak és érzem, hogy összehúzódik a méhem.

Veronika! Te is jól belehúztál! Kíváncsian várom, hogy neked mit mondanak! A végén még tényleg összetalálkozunk mindhárman a kórházban!Kép

Kitartás és hajrá!KépKépKép

Zafi (holnap 38.)
zafi
 
 


Lányok nagyon furán érzem magam.

Hajnal 2-től folyamatosan vannak max 20 perces fájásaim. (most már inkább 10-15 percesek)
Nem olyan mint a sima haskeményedés, hanem inkább erős menzesz görcs szerű. Kb. 1 percig tart és akkor hosszu mély lélegzeteket veszek. A levegőt lassan fujom ki és akkor érzem, hogy alul el tudok lazulni.
Persze ilyenkor a TV meg minden zaj egyből el kezd idegesiteni, szoval elég feszült leszek tőle.

Egyébként nagyon fáj, de ezt igy nem merem kijelenteni, mert a szülésznő szerint ez még piti az igaziakhoz képest. Kép Kép Kép

Mióta itthon vagyok sikerül aludnom kb. 3-szor 20 percet, de ezek a fránya fájások mindig felkeltettek.
Ugy terveztem , hogy ebéd után beleülök egy kicsit a kádba is. Kép

Már eléggé el vagyok keseredve. Mert vagy induljon be a szülés és akkor haladjon egy normál irányba, vagy akkor álljanak le a fájások és had engedjem el a férjemet dolgozni.

Fiona
39.
fiona
 
 


Fiona!

Régebben nekem a menzesz görcsökre, amik elviselhetetlenek voltak, a melegítő párna jött jól, meg a zuhanyzás, vagyis a jó meleg víz, mert ettől ellazult a hasam. És ha fájt, akkor attól én is csak befeszültem, meg rossz, ideges gondolataim támadtak.
Most hazajöttem az uh-ról, és minden rendben, a hétvégén egy két gyermekes nőismerősöm kijelentette, hogy már elváltozott az arcom, és szerinte egy héten belül megszülök. Én semmi változást nem látok az arcomon. Hogy elcsúsztak volna a vonásaim? A férjem szerint sem. Nem lesz itt nálam semmi még egy héten belül, de csak azért sajnálom, mert így lemaradok tőletek, lehet, hogy már benn sem érlek benneteket. De gondolok rátok, meg olvasom a topikot! Fiona, remélem, a fürdés ellazít! Próbáld otthon eltölteni a vajúdás elejét, kívánom neked, hogy jól teljen!
Veronika
kóci
 
 


sziasztok!
most talaltam ratok, a finiselo csapatra. en 20-ra vagyok kiirva, de a hetvegen nekem is voltak mar orakon keresztul 20 perces osszehuzodasaim, gondolom a front miatt. en ma megyek ctg-re, remelem mondanak majd valamit, hogy mire szamithatok! en koos-hutas piroskanal fogok majd szulni. sziasztok szep delutant!
fiona: probalj meg pihenni.
dori
idras
 
 


Dóri,
Graulálok! Nem is tudtam a tesóról! Kép
Solya
solya
 
 


Szia Dóri, de jó, hogy jöttél!
Veronika
kóci
 
 


Noémi!

Nem volt probléma, hogy ezen a telcsiszámon zavartad?
Első vizsgálat:
- kétkezes vizsgálat (ha kb. egyidősek vagyunk, akkor nálad már nagyon jól fogja érezni, hogy megnagyobbodott a méhed).
- UH lesz-e, azt nem tudom. Van egy gyengébbminőségű UH a rendelőnél is... Engem megvizsgált UH-val, de lehet, hogy csak azért, mert nem érezte rendesen, hogy van-e baba, és meg akarta nézni (nagyon fiatal volt a terhesség).
Még vizsgálat előtt szólj neki, hogy baba van, azért jöttél ill. vegyen le kenetet rákszűréshez, ha olyanod nem volt mostanában.
El fog küldeni különböző vizsgálatokra (vérvétel, vizeletvizsgálat, EKG), de erről majd az asszisztensével tudsz beszélni (időpont). Ha van kérdésed, akkor azokat is írd össze, és kérdezd meg (mondjuk a szülés még elég messze van, de ha arról akarsz tájékozódni, hogy hogyan áll hozzá a dolgokhoz (mert valamiről konkrét elképzelésed van), akkor akár azzal kapcsolatban is).
És nem nyusziskodni!KépKép

Remélem nem kell sokat várnod, de azért vigyél valamit, amivel elfoglalhatod magadat (ha minden rendben megy, és nem is csúszik ő időben a vizsgálatokkal, akkor is előfordulhat, hogy azért csúszik a rendelés, mert éppen szüléshez kell rohangálnia, így jártam én a múltkor).

Fiona!

A tapasztalatadat a szülésről a dokival érdeklődéssel várom!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Fiona! De jó neked, nagyon drukkolok!!!KépKépKépKép

Veronika! Nyugi, velem még simán összefuthatsz, délután teljesen fájásmentes voltam, most estefele egyet-kettőt éreztem, de ez még semmit sem jelent. Nekem már egy hete mondták, hogy más az arcom...

Dóri! Jó, hogy idetaláltál, még veled is összefuthatunk. Mesélj, hogy állsz?

Zafi
zafi
 
 


BabaNet Máv Kórház TOP4 2004 6. hét

<pre>

Név Kiírás napja
Fiona 2004.02.09.
Zafi 2004.02.19.
Veronika 2004.02.19.
Dóri 2004.02.20.
</pre>

Ideengedtem a férjemet, és játszottunk. Ha inkább nem akarjátok ezt a táblázatot, szóljatok, és akkor többet nem, ha bejön, akkor még fejlesztjük, és akkor még várjuk a kismamikat, akik finiselnek, meg azokat is, akik majd fognak. És ha van ötletetek, mit vegyünk bele a táblázatba, írjatok!
Veronika
kóci
 
 


Sziasztok! Szült már valaki a Sz.Györgynél a Máv-ban? Ha igen meg köszönném a véleményeteket és a hozzászolásotokat.
veronika2
 
 


Kedves Lányok!

Jó tanács! a máv NAGYON KLASSZ, de ha nem akartok a műtőben kikötni a legkisebb probléma esetén, akkor akkor menjetek csak be, ha már kilóg a baba feje! Tudományosan, várjatok minél rövidebb fájásidőkig otthon! Engem a "kutyakakás" cipőmet a műtő előtt levéve vonszoltak be a 2. császáromra, nem volt kellemes élmény, kb. hat hónapig voltam utána depressziós. Legyen erőtök tiltakozni, ha fájdalmas vizsgálatot végeznek a terminus körül (az első császárom egy műhiba, idő előtti burokrepesztés eredménye volt, ne féljetek!
Ha baj van lazuljatok el, ha görcsösen szültök, nem fog menni! Kérjetek időt, ha nem életveszélyes a dolog! Igyatok egy meleg limonádét sok cukorral, és pihenjetek egy kicsit.
Figyeljétek a bába arcát, ők tudják, hogy mi a helyzet, nem mondják, de ha ellenvéleményük van,de látni fogjátok!

Jobb szüléseket kívánok, mint az enyémek voltak!
Névtelen
 


sziasztok, köszönöm a szíves fogadtatást. tegnap esti ctg már mutatott ezt-azt :-). szülésznő szerint nem kizárt a hétvége, de még az is messze van. ma egyenlőre nyugis a lánykám (ja, mert úgy tűnik kislány lesz: Hédi), de tegnap is inkább délután keménykedett (úgy 2-3 órán keresztül, 15 percenként). azért este gyorsan összeraktam a kórházi csomagomat. ma még vasalok egy keveset és utána már majd mindennel elkeszültünk. amúgy van egy kicsi fiam, miksa, aki 2000. március 20-án született a nyirőben, most kiscsoportos óvodás.
sziasztok
dóri
idras
 
 


A "Friss kismamák"ban találtam:

<font color="ff0000">Fiona helyettKép

Fiona megszült

Benedek 3.55 kg 53 cm
mind a ketten jól vannak</font>

Fiona!

GartulálokKépKépKép!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Gratula Fionának!

Veronika,
szerintem a táblázat tök jó: Zsuzsó márc. 4.

Zsuzsó
zsuzso
 
 


<pre>

Név Kiírás napja Mission completed
Fiona 2004.02.09. Benedek - 2004.02.02.
Zafi 2004.02.19.
Veronika 2004.02.19.
Dóri 2004.02.20.
Zsuzsó 2004.03.04.
</pre>
kóci
 
 


sziasztok!

én is csatlakoznék a finishre Kép
febr.18-ra vagyok kiirva. (ex HSZ) szabó györgyös vagyok
mindenkinek jó egészséget!
panka
igy gyorsabb
 


Hol vagy, Zafi, bújj elő! Vagy már Te is a kórházban Kép?
Már egy másik topikban gratuláltam, de azért itt is örvendezek Nektek, Fiona!
Nálunk nagy rugdalózások és megint enyhülő keményedéseken kívül csend van. Nagyokat alszom, minden oké. Ma megyek CTG-re, és este, valószínűleg megint játszunk a táblázattal egy kicsit, és beleírunk Téged is, Panka.
kóci
 
 


sziasztok,
fiona: nagyon gratulálok nektek.
nálam is alább hagytak a joslófájások, kiváncsi vagyok még meddig húzom...
mikor lesz következő front? lehet, hogy azzal indulunk majd.
szép napot nektek
dóri
idras
 
 


Sziasztok!

Veronika! Nagyon jó ötlet a táblázat!Kép Ügyi vagy!

Képzeljétek, én személyesen gratuláltam Fionának!Kép Járok a MÁV-ba tornázni, keddenként van, és mivel egy a szülésznőnk Fionával, üzent nekem a gyógytornásszal, hogy Fiona megszült és hogy melyik szobában vannak! Így torna után meglestem őket!KépKépKép A pici Benedeket csak messziről láttam, a nagyágyon feküdt, békésen szunyókált!Kép Fiona nagyon fitten van, majd ő beszámol részletesen, de annyit mondhatok, hogy maximálisan elégedett volt a szülészettel, nincs okunk tartani semmitől!
A MÁV egy jó szülészet!!!Kép

Panka! Jó újra hallani felőled! Ezek szerint sikerült megoldást találni. Választottál végül szülésznőt?

Dóri: állítólag hétvégén hidegfront, meg ugye 6.-án a telihold!Kép

Nálam a helyzet változatlan, jóslók össze-vissza.

Zafi
zafi
 
 


Sziasztok

én csak szeretném megköszönni a szülésemet a sokat szidott és dicsért a máv kórháznak. 2 éve az elözö kicsim császárral született. Most szerettem volna szülni, de az elözö dokim nem igazán szerette volna engedni a dolgot, ezért jöttem a mávba. Köszönöm a sok segitséget és nagy türelmet a szülésznöknek és dokimnak Tidrenczel drnak. Örülök, hogy végül a mávot választottam a sok minddenféle hir ellenére.
sok sikert nektek is
kati
katika
 


Most egy ideig nyilván vigyáznak a MÁV-osok és ti nyugodtabban szülhettek, de ehhez egynek a halála, mások testének a tönkretevése, megint mások nyilvánosság elé állása, MÁV-os belső harcok kellettek, ne feledjétek!
Névtelen
 


sziasztok!

köSzi zafi az üdvözlést!! végül nem választottunk szülésznőt, mert a doki elég szimpi és megbizhatónak tűnik :-) tényleg meg vagyok vele maximálisan elégedve.. idáig. :-)
sajna már eléggé vizesek a lábaim és borzasztóan szuszogok, de a mai vizsgálatok szerint tök zárt a méhszájam és teljesen fent van. ctg szintén ok. szóval nyoma sincs semminek... pedig naponta jósólgat.. hát úgy néz ki tartom a dátumot.
zafi még a végén mi szülünk egyszerre.. :-)

panka
igy gyorsabb
 


ja! és névtelen!

..nem veszed észre, hogy senkinek nem hiányzik ez a büntetős mávos duma... húzz inkább egy másik csatira és ott oszd az igét!!!
igy gyorsabb
 


<pre>

Név Kiírás napja Mission completed
Fiona 2004.02.09. Benedek - 2004.02.02.
Panka 2004.02.18.
Zafi 2004.02.19.
Veronika 2004.02.19.
Dóri 2004.02.20.
Zsuzsó 2004.03.04.
</pre>
kóci
 
 


Zafi, az nagyon érdekes lehetett, hogy meglátogattad Fionát. Örömteli, hogy jól van.
Dóri, Panka, Zsuzsó, hamarosan mind túl leszünk rajta. Érdekes, hogy febr. 18-20. körül így összegyűltünk.
Egyelőre nekem csak keményedések vannak és rendszertelenül. Meg most is egy kis tappancs a köldököm felett, jól kitapinthtóan. Megnyomogatom, akkor odébb rakja.
Veronika
kóci
 
 


Névtelen 02.04. 21:07,
Biztos megvan rá az okod, hogy ilyeneket írsz, de légyszi ne itt. Mi itt mind szülés előtt állunk, mindenkinek megvannak a maga félelmei, aggályai, de alapvetően egy új életre gondolunk. Egyáltalán nincs szükségünk erre. Legtöbbünk bele szokott nézni más topikokba is. Van erre való topik.
Köszi.

Én ma megyek először CTG-re. Kicsit izgulok.
Veronika, nálam a kis tappancs rendszeresen a jobboldali lengőbordámat rugdossa. Érdekes módon az előző is ezt csinálta, pedig faros volt. Ki érti ezt? Na jó, ez időnként a gyomromba is beletrafál.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


zsuzsó! a ctg miatt ne izgulj Kép max.azért, hogy ébren legyen a gyerkőc és ne kelljen többször megismételni.

veronika! köszi a táblázatba irást..tényleg jól összejöttünk 19.körül Kép

én csak keményedek, jósolgatok.. és leszivja az összes energiám a 2éves leányzóm Kép

panka
igy gyorsabb
 


sziasztok, most telefonált egy kedden szült lány a máv-ból, hogy teltház van; ne menjünk most szülni :-), mert nincs is már szabad szoba! szóval akkor most azt mondom magunknak: kitartás!!! legalább a jövő hét elejéig, úgy látszik tényleg a teli hold is érezteti a hatásást, meg ez a hihetetlen tavaszi idő.
jó éjszakát nektek
dóri
idras
 
 


Jujj, pedig én most úgy érzem, hogy örülök, ha még a mai és a holnapi teendőim végére érek. A szórakozottság és feledékenység is a szülésre való felkészülést jelzi?
Veronika
kóci
 
 


Tegnap voltam CTG-n, elég horror volt, mert azon túl, hogy a gyerek aludt -természetesen - időnként tök lent volt a szívhang. Bár lehet, hgoy csak azért, mert idegbeteg voltam, hogy rengeteget kellett várnom. Aztán megismételtük fekve és jó lett, de most mehetek hétfőn is.
Zsuzsó
zsuzso
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?