Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon felbosszantottam magam!
Szerintetek nekem nagyok az elvárásaim, vagy ez így tényleg nincs rendben?
okt. 9-én voltam dokinál, azt mondta, hogy 1 hónap múlvamenjek vissza. Be akartam jelentkezni, azt mondták az asszisztensek, hogy előtte két héttel, mert még korai. Most próbáltam bejelentkezni, közölték, hogy nov. 15-ig nincs hely, utána meg még nincs meg a beosztás. Mondom, hogy nekem nov 9-ig kellen elméletileg mennem, akkor menjek oda bejelentkezés nélkül és ha nincsenek sokan majd valamikor sorra kerülök. Szerintetek ez normális?
Múltkor bejelentkeztem, elfelejtettek beírni a számítógépbe (a füzetükbe be voltam írva), másfél órát vártam és már boldog, boldogtalan elment függetlenül attól, hogy előttem jött vagy utánam.
Bocsi, hogy így kifakadtam!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Rita! Neked akkor most tényleg nem könnyű - két gyerkőccel egyedül....
Sokáig lesz külföldön a férjed?

Csandy! Nagyon aranyosak a gyerekeid! Én megértem, hogy te nagyon jó dokinak tartod!
Hogy ki melyik orvost tartja jónak az szerintem inkább azon múlik, hogy mik az elvárásai! Én is ugyanazt szeretném, ha a doki akit választottam olyan lenne, mint a tied. Támogatja a természetes szülést, de ha gond van azonnal tud cselekedni.
Egy olyan anyuka, aki császárt szeretne mindenképp (mert vannak ám ilyenek is) valószínű nem ilyen dokinál akarna szülni!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Csandy!

Nagyon aranyosak vagytok a képen! Tényleg nem nézel ki annyinak, mint amennyit mondtál! Milán hányadik hétre született? Hogy lehetett az, hogy nem vette komolyan a dokid a magas vérnyomást? Egyszerűen nem értem, hogy nem látta a problémát nálad!!! Ijesztő számomra, hogy vannak ennyire hozzá nem értő orvosok!

Csibe!
Engem is érdekelne a babaágy-megoldásod! Elküldenéd nekem is, ha privibe megírom az emilcímemet? Korábban írtad, hogy Boros Judithoz nem szívesen járnál gondozásra. Miért? Nem ő az, aki ír a Kismamába? Egyébként megtaláltad az orvosod? Bocsi, ha nem vagyok képben teljesen...

Evicuska!
Neked is toxémiád volt? Bocsi, ha csak most "esett" le számomra...Mennyire volt magasvérnyomásod? Ödémák, fehérje nálad is jelentkeztek?

Rita!
Kitartás! El tudom képzelni, hogy mennyire rossz lehet, ha csak magad vagy! A mi munkabeosztásunk-hivatásunk olyan - sok nehézsége és kellemetlensége ellenére - hogy szinte mindig pl. együtt tudjuk fürdetni a kisfiunkat, vagyis sokat vagyunk napközben együtt. Én is hiányolom a párom, ha valami miatt nem jön össze az esti rituálénk.

Enikő!
Sajnálom, hogy nem jött össze a vizsgálat! Velem ilyen sosem fordult elő. Mondjuk ahová én jártam, ott egy egyszerű napló-félébe írta be az asszisztens az időpontokat. Azért hozzá kell tennem azt, hogy a barinőm (aki műtősnő a nőgyógyon)szerezte a dokimat, és az ő barátnője a dokim asszisztense. Ezért mindig nagyon nagy figyelmet fordított ránk! Ez nagyon jó érzés volt. Mi mindig alig vártuk a férjemmel, hogy mehessünk a havonta esedékes vizsgálatra. Kellemes volt a hangulat, a rendelő is nagyon szép és otthonos volt. Nekem ez is számított, plusz az, hogy nem kellett sztk-ba járnom, mert ott helyben elvégezte az asszisztens a vizsgálatokat. (vérvétel, vizelet levétele állandó ellenőrzése stb.) Persze meg is fizettük őket rendesen, szinte minden pénzünk odament, de nem bántuk, mert a munkánk, az időbeosztásunk egyszerűen nem engedi meg, hogy órákat várakozzunk rendelőkben. Csak azért írtam ezt le, hogy van ilyen is. Egyébként magánrendelőbe jársz? Ha igen, akkor ezt nem szabadna megengedniük maguknak.

Egy kicsit írhatok még az alvásról? Tudom, hogy sokkal izgalmasabb téma a mostani itteni kismamák helyzete...de kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Szóval: az én kicsim cicin alszik el, de előfordul, hogy utána éjfélig akár 4-5-ször is felébred, felsír. Ekkor odamegyek, megint cicizik. Nagyon ritka az, hogy elég neki, ha felveszem, megsimizem. Mostanában pedig párom sem tudja visszaaltatni, szinte csak engem fogad el, rendkívül anyássá vált. Kíváncsi vagyok mi lesz később. Még jobban fog ragaszkodni? És amikor majd pocakos leszek, akkor ugyan mit csinálok? Most nem gond - persze jó lenne már átaludni párszor az éjszakát - de ha tesó lesz, akkor mitévő leszek? De, ahogyan a Biblia mondja, minden napnak megvan a maga baja...

üdv
borakata
Vendég
 

 
 

Afffene: egy fél órán át gépelt hosszú hozzászólásomat seperc alatt eltűntettem küldés helyett :x Robbanok!!!!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Fiatal kismama kérdésre nem válaszoltam: passzolom, hogy milyen életkorra gondolhatott. Én 25 vagyok.

Borakata: nem volt toxémiám, "csak" szimplán magas vérnyomásom. A dokim legmagasabb mérése: 145/95 volt. Ennél magasabbat nem mért. Először csak a háziorvosnál voltam, ő 1 hétig napi 3x mérést írt elő. Otthon teljesen normális volt a vérnyomás, fehér köpenyre rosszul reagált. Volt rajtam 1 napos vérnyomásmérő is. Ott a kardiológus azt mondta, hogy szerinte nem kell gyógyszer, de a dokim azért felírt napi 1 Dopegytet (32.hét). A végén, talán 36. vagy 37.héttől szedtem napi 2-t. És azzal teljesen jó volt a vérnyomásom. Kórházban is jó volt, amíg bent feküdtem császár előtt. És konkrétan mikor már előkészítettek a műtétre, akkor is 110/70 volt!
Se fehérje, se vizesedés nem volt.

Az új dokim említette hogy lehet hogy kialakul mos a második babánál is, de mindegyik terhesség más. Sajnos tenni ellene semmit nem lehet, mert ezt a terhesség hozza ki.

Borakata-altatás: Hunor még pici, nyugodtan ciciztetheted sokszor. Olyan 9-10 hónapos korukban kezdenek rafkóssá válni és már kikövetelik maguknak a cicit. Mondjuk Zalánnal ilyen probléma nem volt, a nappali szopikat simán el tudtuk hagyni, mert rengeteget tud enni főzelékből, gyümiből is és nem hiányolta a cicit. Éjszaka már más kérdés. Kb. 1 hónapja hogy nem cicizik éjjel. Én úgy vettem észre, hogy minden kialakul, átalakul, minden csak átmeneti.
Pl. 11 hónaposan lett kifejezetten napirendje Zalánnak. Addig mire felfedeztem, hogy jé, egy pár napja ugyanakkor alszik,eszik stb., addigra megint másként csinálta :D és persze az éjszakát nem alussza át. Volt két hét amikor átaludta 2 hete, de aztán megint beindult a fogzás, úgyhogy többszöri felsírás van minden éjjel.

Kép
Kép
evicuska
 
 


Borakata! A terhesgondozás az első gyereknél olyasmi volt nekem is mint neked, pedig nem magán volt. Ez sem magán, de ez meg ilyen. most úgy fel bosszantottam magam, azt mondtam, ha nincs gondom addig nem megyek, amig időpontot nem tudnak adni, mert nem fogok órákig várakozni.
Altatással kapcsolatban: az én fiam is ugyanígy felébredt 6 hónapos korától egyre gyakrabban, aztán a 10 hónap környékén ez egyre javult. 16 hósan meg átaludta az éjszakát, kivéve néha, mikor valami miatt megébred, de az max 1 alkalom/éj.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Hű, mennyit írtatok!

Csandy!
Nagyon jó, hogy leírtad a történetedet. A koraszülést követően teljesen együttérzek a későbbi elvárásaidat illetően. Az ember tényleg teljesen megváltozik, mikor arról van szó, hogy csak még egy pár napot maradjon benn és fejlődjön, majd még egy párat... én legalábbis így voltam vele. Ugyan én koránt sem voltam ekkora bajban, mint ti. Mikor azonban elértem a 35. hetet, „visszanőttek” az elvárásaim a szülsét és a továbbiakat illetően, de csak addig húztuk egyben. Mi a koraszülött intenzívet megúsztuk. Melyik volt ez a kórház, ha megkérdezhetem?

A Klinika azért összességében nem nagyon vonz: borzasztóan tartanék a nagyüzemtől, attól hogy tanulókorház, nem bababarát, ha nem kapnám meg azonnal a babát és nem szoptathatnám, szerintem attól is kiborulnék, hogy látok egy csomó nehéz esetet (engem az is megviselt, amit a Péterfyben láttam). Másrészről nem tudom, hogy meg lehetne-e próbálnom egy István kórházat. Nem szeretném, ha esetleg úgy járnék, hogy közben derül ki, hogy nem tudok ott szülni, ha bármi gond lenne. De nem akarok arra készülni, hogy gond lesz. Szóval fogalmam sincs. Hajdan azért néztem ki a Péterfyt, mert abszolút ilyen köztes kórháznak tűnt, viszonylag jó ellátással, egy kicsit bababarát, egy kicsit van koraszülött intenzív, van esély elsőszülőnek is gátmetszés nélkül szülni, ahol „mindent lehet egy kicsit”, aztán a fene tudta, hogy pont császár utánra nem lesz jó.

Isarenikő!
Én bevallom, hogy nekem ez furcsa, én nem ehhez szoktam eddig. Viszont az orvosomnál azért nem voltak ennyien, hogy 1 hónappal előtte ne legyen időpont. Ha viszont azt mondta, hogy ekkor és ekkor menjek (mert a méhszáj miatt a végén már volt hogy egy hét múlva mentem), mindig adtak időpontot, beszorítottak valahová az asszisztensek (persze valószínűleg emiatt más várt). Ahogy Borakatánál, ennél az orvosnál is az asszisztens csinált mindig más vizsgálatokat is (vizelet, vérnyomás), és amennyire tájékozódtam, nem is volt annyira drága más orvosokhoz képest. És én itt senkinek nem voltam senkije. De nekem nincs sok tapasztalatom nőgyógyászok terén, gyakorlatilag 2 orvosnál jártam eddig életemben.

Borakata!
Megkérdezhetem, neked ki volt ott az orvosod? Csak mert szemezek 1-2 Istvános dokival (persze nem várok nyilvános választ, ha nem akarod). Én a saját orvosomhoz csak jövő májusban szándékozom menni szűrésre, ha egyáltalán itt lesz, nem éppen külföldön.
Nem gondoltam, hogy ez a heg jónak számít. Na jó, inkább a fele piros, 1/3-a pedig még domború. Neked is felszívódó varrataid voltak (vagyis akkor még megvannak)? Az érdekes az, hogy ott gyógyult be (és halványodott el) a leghamarabb, ahol a legjobban fájt, vagyis ahol a cső volt.

A Contratubexet beszereztem. Jó lenne, ha használna egy kicsit.

Majd nég írok alvásról is, meg másról is, de a férjem itt topog a gép előtt, hoyg játszani akar..
Vendég
 


Sziasztok!

Zsolka: ilyen nekem is szokott lenni, tényleg dühítő. :evil:

Kata: Pedig annyi vagyok, sőt már 36 és fél :wink: , és ez a kép a szülés után 3 nappal készült. :)
Gergő volt a korababa, most két és fél éves, ő volt császár.
30. hétre született, az a sotén nem nagy szám , sajnos. 23-24 hétre született babákat is megmentenek. Csak retardált volt, 1300-1400-el kellett volna születnie.És ő ugye 800 gramm se volt.
Na ezt nem vette észre a doki, hogy nem nő.(csak fejét, és a csombcsontját mérte le mindig, a hasát sohase, és kis vékonyka volt a szentem.)
Milán időre jött, normál súlyal.

Szerintem is természetes, hogy cicifüggő még a babád, kialakul majd, hidd el.
Nekem mázlim van a gyerkőcökkel, tök hamar elaludnak, sohase altattam őket. Milán két hónapos kora óta végig alussza az éjszakát.( 9-től 7-ig ) Hasra vágom, kicsit gyűrögeti a pelust és már alszik is. ( ő kap pótlást a szopi után, lehet ez az oka)
Szopiban nem vagyok jártas, Gergő sohase szopizott (9 hetes volt, amikor először 5 percig a karomba tarthattam, ő gyenge volt hozzá), 4 hós koráig tudtam fejéssel fent tartani. Milán még szopizik, de kell a pótlás.

Enikő: De dühítő, annyira nem emberi az ilyen, hogy még idegesítik is a kismamákat.... de bosszantó. És mikor mész végül?
A sotén is ezer évvel előtte be kell jelentkezni uh.ra.
Nekem is mázlim volt, a dokim uh-zik is , így mindig behívott soron kívül.
Nézem a vonalzódat, karácsony körül fogsz szülni?
De szép ajándék lesz!!!
Ja és írtam már, hogy teccccik, a tesó neve, naaaagyon. :lol:
Persze a bátyusé is!!! :wink:

Vérnyomás: Évicuska: na gondolj rá, kicsit gyakrabban mérd, mint a szokásos, de nem lesz baj!!!!

Nekem jóval magasabb volt Gergővel napi 5x2!!! dopegittel tudták 140 körülire levinni, alá sohase, és a perje is mindig 100 felett volt.
Tönkre is tette a lepényt, már a 24 hét tájékán indult a dolog.
Aztán a műtét után pikk-pakk lement (a császárörzőbe óránként mérte egy gép 24 óráig, fasza volt).
Milánnál persze pánik, már onnantól kezdve mértem, ahol most te jársz. Aztán olyan szinten túlzásba vittem, hogy a dokim megtiltotta, hogy napi 1-nél többször mérjem. Ja és végig jó volt.
De ha nem volt fehérje, meg ödéma, akkor ez csak lehet alkati dolog. Én a szülés napján, már gázul néztem ki, mindenem vizes volt. A férjem utólag bevallotta, félt hogy úgy maradok :evil:
De az is lement pár nap alatt. Fehérje is volt rendesen, Milánnál hetente nézte a dokim, de nem volt gond.
Kicsit nosztalgiázok veled, Milán június 8-án születtél, Te is majdnem akkora vagy kiírva!!! Tavaly ilyenkor....de jó is volt.

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Virág: Rókus korház volt.

A sotén se olyan rossz a helyzet, ha nincs gond, azonnal megkapod a babát. (persze sokszor van gond)
Ja, hát ha van hely a csecsemőn.... ebben igazad van.

Én vasárnap éjszaka szültem, sajna Milán belekakilt a vízbe, így azonnal elvitték. A dokim sajnálkozott is, hogy megint nem babázhattam (ugye Gergőnél természetes volt, hogy rögtön rohantak ki vele, ott minden másodperc számított).
De még a születése előtt mondta, hogy nem fogják felsírni hagyni, hogy nem nyelje le a kakis vizet, szar volt, hogy azonnal elrohantak vele is. Már várta az intenzívről egy doki, az orvosom felszólt, amikor már a kitolás volt, hogy jöhetnek... igazi csapatmunka volt. És reggelig fent volt megfigyelésen az intenzíven, leoltották, kapott antibogyót....(Gergőnek ott van kint a fényképe, és mondták is hogy megnézték, hasonlít e a bátyusra?)

Én a szülőszobán voltam reggel hatig, de utánna nem a csecsemőre vittek, hanem a nőgyógyászati osztályra, mert nem volt hely, azt mondták, hogy délelőtt elmennek, és akkor majd lesz. Na ez délután kettőkor volt, így akkor kaptam meg a Milánt, de utánna végig velem volt, és egy ágyba aludtunk!!! :)

Ebből a szempontból tényleg nagyüzem, 9-10 anyuka szül egyszerre, annyinak van hely, de sokszor telt ház van.
A szülőszobák egy ágyasak, mosdoval, wc-vel, én elégedett voltam vele. Egy 3 ágyas szülőszoba van, de ott a gázos esetek vannak.
A koraszülött intenzív pedig világszinvonalú...., és ez nekem sokat számított.

A Ctg.re tényleg sokat kell várni. Volt úgy hogy órákat ott ültem, mire a dokim is előkerült, hogy aláírja....

Jajj be is fejezem, már megint annyit írtam.... :oops:

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Ja és még két kép, és tényleg eldugulok...

Írtátok, hogy hogy kikupálódott a nagyfiam.

Az első képen 1 hónapos, kb 1 kilós
A második mostanában, 11 kilósan

Kép

Kép

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Jaj Csandy,
épp csak visszanéztem gépkikapcs előtt - és tessék, tiszta homályos az egész képernyő, vagy mi... hűűű de kis pirinyó tündérmanó volt Gergő! Mennyire csodálatos, hogy ilyen kis erős és életet akaró volt! Hála legyen érte! Te meg nagyszerűen csináltad, hogy vigyáztál rá és így felnevelgetted. És persze az apukája Veled.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!
Csandy! Hát igazán büszke lehetsz magatokra, hogy Gergő ilyen szép kis manóvá kerekeett. Nagyon szépek vagytok! Mi is voltunk Bálinttal a Nic-en, igaz csak egy hétig, de tudom, milyen feszített tempó van ott, Hajdú Júliáék életeket mentenek... na ebben utánozhatatlan a Sote, már ezért sem kell őket bántani:) Én sem kiabálok rájuk kígyót-békát, azért mentem át máshova, mert az ottani dokim a konzervatívabbak közül való, és nem bíztam benne, hogy szülhetek simán. Bálint és Villő hasonló korúak, mint a Tieid: én is a falat kaparom néha:) Nehéz ez nagyon, amilyen szép és élvezetes, olyan fárasztó is tud lenni. Nálatok a plusz három hónap azért előny, Bálint kettő volt, amikor Villő született, és érzem rajta, ilyenkor minden nap számít, egyre okosabb és elfogadóbb.
Megymag és a többi betegeskedő: remélem jobban vagytok! Sokat gondolok Rátok. Bálint is köhög pár napja, főleg éjszaka.
Köszi a részvétet férjem távolléte miatt:), ma már jön haza a lelkem, vasárnap ment, szóval nem volt olyan sok időt távol, de nekem ez is elég volt.

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Jó reggelt!

Itt szakad az eső... :evil:

Köszi lányok a Gergő dicséretet, arik vagytok. :D

Gergő hiba márciusi, és Milán csak júniusba született, sokszor kicsinek tartom a korkülönbséget.

Gergő jóval lassabban fejlődik, korrigáltan május végén vot csak 2 éves. És pl járni, tavaly december végén járt el.
Már rég pocakba volt Milán, mikor még mindig cipelnem kellett.
Már azt hittem örökké mászni fog.
Még nem beszél, vagy csak szótagokat, de hát mit várok, lassabb volt a mozgásfejlődése, lassabb lesz a beszédfejlődése.
Most talán elmondható, hogy nappalra szobatiszta, de sokat kinlódtam vele.

De hát örülünk, hogy tök egészséges, majd behozza a sulira a lemaradást.

Ritmit: egyedül voltál 3 napig a két gyerkőccel? Le a kalappal!!!!

Majd jövök még....

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Kis nyugi itt, próbálok valamit visszaadni a tegnapi kudarcos témavázlatomból.

Megymag: nagyonis jó az az intuíció, ha én mondom! Rám azt szokták mondani, hogy nőhöz képest rendkívül racionális vagyok - de néha mégis engedek a gyomorvezéreltségnek, és az is jó szokott lenni, ha meg nem ijedek idő előtt... csak a zűrzavar bajos. Ha egyensúly és egység van, akkor minden oké.

Csandy: hát tényleg majdnem egyformák a gyerkők itt és ott! Bár be kell vallanom, hogy pár hónapra így utólag még én is vágytam volna Andris szempontjából, hogy akkor hátha könnyebben veszi. Persze ugyanezzel az Ilkával!!! Bár akkor ezek szerint lehet, hogy ez mindig, bármekkora különbség esetén így volna. :? Úgy gondolom, az a vízválasztó, hogy tud-e már igazán beszélni. Andris csak most a nyár végén kezdett igazi komoly mondatokat mondani, gondolatokat kifejezni. Előtte max. 1-2-3 szavas rövidke kérő, kérdező mondatai voltak. Azokkal még nem lehetett elmondani, hogy mit szeretne igazán,hogy mi nem tetszik, hogy mi fáj... Pedig egy kistesó születésével éppen ezek nagyon fontossá válnak. Már csak azért is, mert már nem tudok minden pillanatban úgy ráhangolódni, fél szavakból értelmet kiolvasni, mint eddig. Így hát talán nem is véletlen, hogy most lódult meg a beszéde. Mondjuk ő nem ebben a legerősebb, inkább az alsó középvonalhoz sorolnám - ellentétben mondjuk a mozgásfejlődésével :shock:
Amikor terveztük a másodikat, azt gondoltuk: ha már szépen kezd szavakat mondani, akkor mire letelik a 9-10 hónap, pont rendben lesz már beszédileg. De lassabban tempózott. Hát ez van, nem lehet mindent előre megtervezni, ami pedig fáj az én racionális lelkemnek :wink:
Épp minap gondolkodtunk a férjemmel, hogy ha egy esetleges harmadik gyermeket terveznénk, mikorra volna jó időzíteni. Egyik oszlop: nyáron jó szülni, ő olyankor sokat van otthon, van idő összeszokni, nagyszülők is százszor jobban ráérnek, nem jár le a GYED és nem kell hosszan kihúzni GyESből, óvodába íratásnál könnyebbség, ha nem téli a gyerek, amikorra betelik a csoport... Másik oszlop: a kicsivel nagyobb korkülönbség talán mindenkinek jobb és könnyebb lenne. Mondjuk 2,5-3 év. Háááát... rövidke oszlopocska, bár kétségkívül súlyos tartalmú. Mindegy, még nem most kell dönteni :)

Falkaparás témakör: vannak brutál kaparós napok. Amikor valami megfoghatatlan okból mindenki hisztis, nyűgös, fáradt, türelmetlen, ordít... én is. Vagy mondjuk főleg én :oops: Ha ezek találkoznak mondjuk még egy férjem-későn-jön programmal, akkor nem marad vakolat. :? A krízis egyértelműen az esti egyedül-altatás. Inkább öt délután egyedül fürdetésig, kézzel-tágítással :lol: !
Azt viszont megfigyeltem, hogy a rengeteg pozitív és örömteli dolog a gyerekeimmel kapcsolatban akkor tud igazán érvényesülni, ha a napirendünk nagyjából stabil. Ahogy ezt már nálam okosabb fórumtársak régebben kifejtették. Vagyis muszáj kimenni délelőtt és délután is, fél1-kor ebédelni kell, utána alvás, és este fél7-7 közt vacsi-fürdés-mese-alvás kezdődik, mert különben hűha. Közte elvileg rugalmas és változatos, de az ábra csalóka, mert nincs is közte olyan sok idő :D Viszont mennél több dolgot próbálok együtt csinálni Andrissal: a főzést, teregetést, takarítást, vásárlást... Szerencsém van, mert tökre élvez bármit (még?), közben locsog vég nélkül. Egyre jobban imádom, amiket mond, csuda szórakoztató. És külön szép követni az ő kis gondolatmenetét, rájönni, hogy milyen asszociációs lánc mentén jutott el a sült gesztenyétől a kiskecskéig, amit minap láttunk... Szinte hallom néha a kis kerekeket kattogni! Ilka meg nagyon nyugodt baba, de neki is vannak nyűgös napjai, amikor csak nézek, hogy hová tűnt az én órákig bámészkodó, mosolygós kislányom. Na az ilyen nehéz, mert olyankor muszáj folyton felvenni, akkor meg semmivel nem haladok (kendő segít, de nem bármiben azért), attól ideges vagyok, Andrissal sem tudok úgy foglalkozni - és végül kell valaki, akire dühös lehetek, ez pedig ugye leginkább szegény apjuk szokott lenni :oops: magamra mégsem ordibálhatok alapon (bár kétségkívül megérdemelném :roll: ).

Egyébként vannak elhatározásaim - mondjuk adventre? -, amivel javítani lehetne a napok élvezeti szintjén. Az egyik tervem pl. a számítógépezés visszaszorítását célozza. Na nem a hasznos percekre, az igazi töltődésre (mondjuk itt) gondolok, hanem a céltalan info-felszívásra, a fáradtságból elkövetett kattintgatásra-fórumbogarászásra. Tökre nem is pihentet, az csak illúzió, valójában elcsigázottabban állok fel, mint ahogy leültem, és hozzá még az időmet is elrabolta. Helyette inkább több szőnyegreülős-játszós időt terveznék. Abból mindig kevés van szegény Andrisnak.

A Ti terveitek hogy állnak? Megymag? :roll:

Rita, köhögés-takony itt is folyamatban! De nem vészes szerencsére. Andris meg örömmel ül minden reggel a porszívó mellett, és szívja a saját orrát :D Mivel nem ilyen bedugult-hátrafolyt izé, csak híg, de sok, ő is meg tudja csinálni magának, és akkor nem kell vele harcolni. Tiszta haszon!

Nna, felébredt a lányom.
Indul a második etap a délelőttből. És még mi mindent terveztem mára! Csak sajna esik. Semmi kedvem elindulni :(
Szebb napot mindenkinek!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Ja amit még akartam:
Csandy, az ilyen mozgás-beszéd dolgok összefüggnek ám! Nem akármilyen mélységig persze, mert érvényesül a ki ebben-ki abban jobb elve is, de azért ha egy gyerek lassabban kezd mászni, áll fel, stb, az hathat a beszédfejlődésére is. Egyszerűen így működik az idegrendszer: minden mindennel össze van kötve, az egyik elakadás miatt nem fejlődnek elég flottul azok az idegrendszeri kapcsolatok, és emiatt késik a másik dolog... Most nem az igazán problémás esetekről beszélek, hanem épp az ilyen minden jön, csak kicsit lassan helyzetről. Én azt láttam, hogy ha az egyiket picit megtámogatják, egy csomószor még 2-3 készség egyszercsak meglódul csodálatos módon. Általában a mozgás oldaláról lehet jól megfogni: végignéztem a családban is egy ilyet, ahol az egyik unokatesót egy jó szemű gyógy-izé néni kibökte, hogy mintha kicsit nehezebben mozdulna, vizsgálat, torna: egy-két hónap alatt behozta az összes lemaradását! Kiderült, hogy volt valami letapadt izma vagy mi, emiatt fájtak neki bizonyos mozdulatok (tehát nem csinálta), emiatt visszamaradtak egyes kisbabás reflexek, ez gátolta a mozgásfejlődését, meg aztán a beszédét is. Mindent csinált végül is, csak valahogy később, mint optimális lett volna. Ezért is nem jöttek rá korábban - mert a normálisba bőven belefért. De így vszleg sikerült megelőzni egy adag későbbi nehézséget, iskolai szenvedést. Hátha pici Gergő életét is megkönnyítené valami ilyesmi? Még ha így is fantasztikus, hogy ilyen kis életerős és tettrekész!
Persze lehet, hogy mindezen már százszor túl vagytok gondolatban vagy konkrétan, akkor sűrű-sűrű bocs a kéretlen partvonali bekiabálásért!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Hm, most látom csak: nincs visszaállítva a babanet órája :shock: . Pedig már majdnem elhittem, hogy ilyen lassan telik ez a délelőtt! :D

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Evicuska!
Köszi a reagálásodat!
Megnyugtatott az írásod, amelyben kifejtetted, hogy a gyakori cicizés a kisfiamnál természetes. Kíváncsi vagyok, mi lesz később, ahogyan írtad, 9-11 hónapos kora körül…
Én sokszor úgy érzem, hogy „majomszülő” vagyok, aki túl hamar feladta az elveit. Ezt azért írom, mert pl. korábban mereven elzárkóztam az együttalvástól. Most meg olyan jó érzés, hogy mellettem szuszog, hozzám simulózik. Bár tényleg sokszor kényelmesebb lenne nem „lapjával”, kitekeredve aludni és éjjelente minimum 5-ször nem felébredni, mert kisded cumizni szeretne cicin…de ez így van, és ahogy írtad minden változik, múlik, átalakul… Arra is nagyon kíváncsi leszek – ahogy írtad, később rafkósak – hogy ha csak úgy komfortérzet miatt akar majd cicizni és hisztizni-ordítani fog érte, akkor majd mit teszek?!
Etetés: Hunor is többször kap már gyümölcsöt, tejpépet, főzit, de van úgy, hogy szopzik mellé. Bár mostanában azt vettem észre, hogy mintha jobban eltelítené a kaja. Nemrég még ezerrel szopizott mellette. Egy kérdés: általános – tudom, hogy mindenkinél más, de azért kicsit nem tendencia – hogy 6 hó után jóval kevesebb a tej?
Magas vérnyomás: Miért mondta a dokid, hogy lehet, hogy kialakulhat ismét a magas vérnyomás a köv. terhességnél Ez nekem furcsa, bár ő az orvos, ő tudja. Én úgy hallottam-tudom, hogy nagyon kicsi az esélye százalékban…

Enikő!
Neked is köszi a választ! Szóval még reménykedhetem, hogy egyszer majd átalussza az éjszakát valamikor, csak türelem…bár félek kicsit attól, hogyan fog visszaszokni a saját ágyikójába….
Időpontkérés: bennem nagyon kiverte volna a biztosítékot, ha nem kapok úgy időpontot, ahogyan szeretném…jujj!!!

Virág!
Megkaptad a privit, amit küldtem? Kérdezz nyugodtan, ha valamire még kíváncsi vagy!

Csandy!
Nekem cordaflexet kellett szednem, először 3x1-et, majd 5x1-et, az utolsó 2 hétben pedig 2 majd 3x1 dopegytet. És így is 130-140 volt a vérnyomásom, az alsó meg mindig 90-100 magas volt. Ahogyan leírtad, hogy Gergőnek összeomlott a keringése….akkor én örülhetek, hogy nem lett a kicsimnek baja a toxémiától….és a műtétnél mondta is a barátnőm, hogy a lepény nem nézett ki gázul, a dokim sem panaszkodott rá, a tiéd meg már nem olyan jól működött, pedig még hátra volt jó pár hét.

Zsolka!
Jó volt olvasni a filózásodat…több helyen magamra ismertem, én is sokszor kusza gondolatok között kavargok, annyi minden jár az agyamban. Többek között a jó időbeosztás iránti vágy, a hogyan tegyem magam még hasznosabbá-kérdés, a testvérek közti korkülönbség. De ezekről majd legközelebb, mert jó hosszúra nyúltam…

Békés, nyugodt éjszakát mindenkinek, a betegeknek pedig gyógyulást!

Üdv
borakata
Vendég
 


Ó, már nincs erőm leírni, amiket gondoltam.
Viszont azt mindenképp ideírom még, hogy Borakata legközelebb akkor azzal kezd, ami az én nevem után következő bekezdésből most hosszúság okán kimaradt!!! Fájlalom erősen, hogy nincs ott, nagyon érdekelne. Szóval ne feledd el, ide vele! :!:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Bocsánat: "kezdd" :oops:
Mondom, hogy nincs erőm...

Kép

Kép
zsolka
 
 


Na Zsolkám, velem is megtörtént: elszállt az egész levélkém...jaj de idegesítő.

A hosszú voltam dilemmához már rég akartam írni, hogy én pl. sosem írok hosszan, aminek egyetlen oka az időhiány, meg az, hogy ha van egy kis időm, tornázgatni szoktam, de tökre szeretem, ha sokat írtok, érdekel, kivel mi van.

Kata!
Már hiányoltalak! A cicizés-alvás témával kapcsolatban: egy barátnőm kislánya hasonló volt, mint Hunor, kb. két éves koráig nem volt egy nagy alvó és nagyon sokat cicizett. Szerintem nem foglalkozz a "mi lesz majd" dilemmával, Villő is sokkal többet szopizik, mint anno Bálint, és cicin alszik el. Én sem aggódom, mert hiszek abban, hogy mindennek eljön a maga ideje, ez sit egy ilyen fáradtságos időszak, kinek máshogyan. De ha Téged nagyon zavar a sírása, akkor semmiképp nem kell elviselned, hidd el, meg fogja hálálni, hogy ennyire kielégíted az igényeit! Erre most Villőnél jöttem rá, sokkal kiegyensúlyozottabb baba, mint Bálint volt.
Bár bevallom, most kicsit bekeményítettem, mert úgy veszem észre, Villő kis sírással szépen bealszik, úgyhogy megpróbálom rászoktatni az egyedül alvásra, de ha sokat sír, én is megyek és cicire rakom.

Zsolka!
A napirend nálunk is hasonló: biztos, de rugalmas, kis kilengések vannak, de időben ebéd, alvás, este nagyjából hasonló időben már itthon, rákészülődés az alváshoz - ez kell ahhoz, hogy ne zökkenjünk ki.
Számítóépezés is hasonló: én is hajlamos vagyok netezgetni, mindennek utána nézni, ami kicsit is érdekel, de ez nem jó. Most már kb. első a fórum, annyira bírom ezt a bandát :D , aztán ami épp nagyon fonots, de ennyi.
Ismeritek az egyszervolt.hu-t? Nagyon édes animációk és dalok vannak rajta, Bálinttal szoktuk nézegetni. Ja, és szőnyegen játszás nálunk is többet kéne...

Mennem kell, Bálint unatkozik:)

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Sziasztok!

csandy! Majd akkor megyek, ha tudnak időpontot adni! Nem fogok órákig ott várni, hogy talán sorrakerülök! Addig remélem nem lesz semmi gond!
Igen, dec. 28-ra vagyok kiírva, de nem bánnám, ha karácsonykor már babáznék! :D
A Milán nekem is tetszik, a férjemnek kevésbé, mivel szerb név, de úgy tűnik megbékél vele. :D
Nagyon tündérik a gyerekeid! Biztos nem volt könnyű neked, amig a pici intenzíven volt.

Zsolka! Ezzel az önkifejezéssel nálunk is lesznek gondok, Levente egyáltalán nem beszél, pedig mindent megért már egy jó ideje. Én nem is értem, avele egykorúak már több szót mondanak, mintő ,a lányok meg már beszélnek.
A humorod az csodálatos, meg az egész, ahogy ezeket a helyzeteket kezeled.
Nekem valahonnan türelmet kellen vennem (ha egyáltalán lehet ilyet kapni), jó lenne ezt lehetőleg Milán születése előtt és jó alaposan felhalmozni, márt már most is van, hogy úgy felbosszantom magam, hogy szegény gyereket csak a saját szobája menti meg (oda szoktam bezárni, amig lehiggadok).
Azt hogy tudod elérni, hogy naponta kétszer lvegőre jussatok és még főzzél is mellette?

Borakata! Én a hisztit elég jól meg tudtam különböztetni attól, amikor ténylegsen szükség volt rám. És nem engedtem a hisztinek, akkor sem ha 20 percig sikított utána.
Így szerencsére az éjszakai hisztiről elég hamar leszokott. Én nem tapasztaltam "rafkót" a gyerek részéről. Van néha, hogy felébred éjszaka, hogy miért sokszor nem tudom, de érzem, hogy nem hiszti, aztán másnap már átalussza az éjszakát.
Nekem 6 hó után jóval kevesebb lett, de ez nem törvényszerű.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


sziasztok!
most csak kutyafuttában, később mindenkit figyelmesen végigolvasok :)

Enikő, ez azért elég gázos a rendeléssel....
mondtam már hogy klassz a fiúnevetek? nálunk is ez lenne, bár nem hiszem hogy szeméremajkak közé kuki tudna nőni :lol:

Csandy, az én lányom is csak 16 hósan indult el, pedig egészséges, időre született (38+5re). 10 hósan kezdett mászni, akkor is állt fel...
:)

Kata, szintén a lányom, még később is (1 éves kora után) gyakran szopizott. az igény szerintiség az én igényeimet is jelentette, mert annyira könnyen sok problémát meg lehetett vele oldani... nyűgösséget-anyahiányt stb....
várandósan ez már azért sok volt, elválasztottam. nehéz pár hét volt, de vége, és most már örülök ennek nagyon, hogy van egy kis szünete a melleimnek :)
én sem akartam a kicsivel együtt aludni, de így alakult.
:)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Jé, Csandy, Bálint is június 8-án született, csak 2006-ban:)

Enikő! Most hova is jársz Milánnal terhesgondozásra? Lehet, h írtad már, de nem emlékszem. Sajnálom, h ilyen bosszantó...

Evicuska! Örülök, h sikerült istvános orvost tálnod, remélem jól együtt tudtok majd működni!

Megymag! Hogy vagytok?

Tegnap a két gyerekkel kirongyoltam Gusztiért a reptérre, és nagy okosan a taxis-buszos sávba sikerült egy zebrán!! leállni, mert Gusz ott várt minket...Na erre két rendőr rögtön le is kapcsolt, öt rongyba került. Fene se látta azt a rohadt táblát :( és mondták, örüljünk, mert a zebrán álltunk meg, így még akár halmazati is lehet... azt hiszem egy darabig ferihegyre sem megyek...

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Sziasztok!

Sokszor ovűlvaslak még mindig benneteket, de sajna nem mindig tudok írni, el avgyok havazva ezzel az állás/ bölcsi mizériával.

Remélem mindannyian jól vagytok.

Ahhoz szeretnék hozzászólni, hogy a gyerekek később csinálnak mindent. Nos nem panaszkodom, mert a lányaim nagyon gyorsaan fejlődnek. nem csinálok semmit, viszont a bölcsis nénik mondták, hogy a láynok a korukhoz képest nagyon fejlettek. Takarítanak, beszélnek, meg lehet őket bonyolult dolgokra kérni, kiszolgálják magukat (ma pl Angi ráült a WC-re magátóla bölcsiben, nem figyeltünk rá annyira, levette a nadrágot, pelust )
Amiért ezt írom, tudnotok kell, hogy amikor Angi született, akkor 2000 grammos volt. Végsaő diagnózis: centralizált keringés. Később tudtam meg csak, hoyga doki azért íarta, hoyg igazolja a császár okát. Ebből nagyon sok gondom lett, mert még a MÁv kórházban azt modnták, hyog Angi nem lesz egészséges. Elmentünk a Dévényi Annához, mert nayon beijedtem, a MÁV kórházban adott fogadó órákat. Megállapította, hogy Angi fejlődésileg vissza van maradva, az izmai letapadtak, készertartása van (balra dőlt), nem tartja a fejét, hypoton. (a környezetmben nagyon sokan kaják ezta diagnózist). Már kerítettem a gyógytornászt, aki 5000 ft/ alkalomért elvállalta volna. Havi 4 alkalom lett volna. A gyerekdoki néninknek mondtam, aki addig erősködött, hogy elvittema Pető intézetbe is. Ők ingyen dolgoznak, amíg a gyere nem jár óvodába, mert akkreditált intézmény, az államtól fejkvótát kap (Dévényi Annáék nem /azt hiszem, hogy nem véletlenül). A kezelésekbe bevonjáka szülőt is, ha kell elsajátíthatja a lépéseket, ezt DA nem engedi. A Pető intézet azt mondta, hogy Anginak nincs semmi baja, a legtöbb kisbaba kényszertartásos, letapadt izmú és általában hypotón, 3 hós korig nem kell tartania a fejét. Szerintem ezen minden anyának érdemes elgondolkodnia. A Petősök azt mondták, hogy semmi baj nem lesz, viszont ha mégis észreveszek valamit, akkor van a srác honalpján egy fejlődési tábla, azt böngésszem, és ha eltér, akkor vigyem hozzá, de az is csak iránymutató. Személyes véleményem szerint egyébként semmit sem jelent, ha egy gyerek nem csinál időre valamit. Természetesen mint szülőknek figyelnünk kell. Nem azt modnom, hogy ne vigyétek, de szerintem vizsgáljatok meg több lehetőséget. Az egészséges babámból és a féltésemből majdnem úgy húztak hasznot, hogy nem is volt ok rá, mindezt azért, merta dokim annó szabadságra akart menni. Nagyon sajnálom, ha valakinek tényleg baja van, mindenkiért imádkozni szoktam, hogy sgetíséget kapjon, akár innen, akár az egekből, de egészséges gyerekből üzleti célokra ne csináljanak beteget. Nem tudom nálatok hogyvan, de az én környezetemben 5 éve nem volt egy egészséges terhesség, mindenkinél találtak valamit, másrészt a beteg gyerekek száma is egyre növekszik (illetve a betegnek nyilvánított gyerekek száma). Féltsük, figyeljüka gyermekeinket, sé ha kell menjünk orvoshoz.

Dana!
Még neked akartam válaszolni, csak elgondolkodtatott a kérdésed.
Miért nem lesz 3. gyerek: Őszintén szólva többet vártam az anyaságtól, hoyg teljesen más lesz, de még most is néha úgy nézek a lányokra, hoyg szeretem őket, de nem igaán érzem, hoyg a gyerekeim lennének. Nagyon édik, de valahogy nem fogom fel, hoyg a gyerekeim lennének, mintha az unokahúgaim nyaralnénak nálunk, és majd egyszer vissza kell adni. Ez hülyeség?
Ebből kiindulva már nincsenek illúzióim, nem hsizem, hogy egy 3. gyerek segítene ezen, meg sajnálnám is a lányokat, hogy ő velük nem volt így. Szóval félek. Valahogy úgy érzem, hogy biztosan találnának valamit, aztán megcsászároznának, mint akkor. Ez esetben viszont ezt már biztosan nem élném túl......

Nos mindenkinek sok puszi, ha lehet majd megpróbálok bekapcsolódni.

Üdv az újaknak. Puszi: Nárcó

Kép
narco
 
 


Sziasztok!

Zsolka: Napirend...., nálunk igyekszem, bárha elmegyünk valahova akkor borul az egész.
Amit eléretem, hogy fél kettő-kettő körül leteszem mindkét fiut délután. Így van egy-másfél órám, amikor pl netezek! :wink: :D
Az elveimet én már rég feladtam, pl. Gergő evészete.....annyira gáz volt, hogy én örültem ha evett valamit. Sokszor még most is így van. Egy jó evő, jó alvó gyerek a legnagyobb áldás! (vagy legalább az egyik) :?

Netezés: olyan közepesen vagyok függő....
A férjem a mostani terhességemnél tiltott el (na jó csak kicsit), amikor pl korababás történeteket olvastam. (és persze végigbőgtem), na akkor mordult rám, hogy minek csinálom, így kismamiként!!! Valahol igaza van.
Az is gáz, hogy nálunk az öcsém orvos, és sokszor amikor felhívom, valami miatt, még jobban megijjedek.(a boldog tudatlanság sokszor jobb).
Pl. Milánnal voltam szívuh-n a 20. hét tájékán, tök negatív lelet, aztán a 36.héten az uh-n egy dokinő azt mondta, hogy tágabbnak látja a jobbpitvart a kis szivébe. Na csak ez kellett nekem....hívom az öcsém, és ő elkezdi magyarázni, hogy ez milyen betegségekre utal....bakker, két napig idegbaj, aztán ujra szívuh-és persze semmi gond, de a hülye öcsém.... hrrr :evil:

Jajj mozgás: Milánnal kell járnom képzeljétek, Dévényes tornászhoz. Két hósan nem tartotta a fejét, elvittük, azóta persze tarja, de nem forog még, így jövőhéten ujra vinnem kell. :(
Egyszer menne valami simán..... :cry:

Ritmit: Sajnálom a rendőrös storyt.... mindig rossz helyen vannak rossz időben. (egyszer engem is lekaszáltak gyorshajtásért :oops: )
Akkor pont két év van a fiaink között. :lol:

Enikő: Mi is ugyanígy vagyunk a Milán névvel. Nekem tetszik, a férjem megszokta. :wink:
De még az elején megbeszéltük, ha fiú, én választok nevet, ha lány Ő.....hát így járt!!! :lol:
Hú Dec. 28., de izgi lesz. Van esély hogy babázol már karácsonykor. De az is lehet, hogy megvárja az uj évet! :wink:
Vagy ezt nem akarjátok?!

Hú hiszti....erről tudnék beszélni.... :(

De majd legközelebb.

Holnap reggel leutazunk védékre anyuékhoz, csak vasárnap este jövök.

Mindenkinek jó hétvégét, és vigyázzatok magatokra!!!!

puszi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Mamacsibe! Mi leventével pont úgy jártunk, hogy a 8 hoig 100%-ban lány volt - a doki szerint. Aztán egyszer más csinálta az UHt és közölte, hogy látja a heréjét, már szépen leszállt. Na akkor megdöbbentünk! :D Semmi sem lehetetlen!

Rita! A 17 kerületi SZTK-ba járok és valószínű Bajcsiban szülök.
A rendőrös sztorit sajnálom. Hihetetlen érzékük van hozzá, hogy ott büntessenek, ahol a szabálytalanság nem életveszélyes és azt, aki amúgy minden szabályt betart. Ez olyan bosszantó!

Narco! Nagyon sajnálom, hogy így érzel a gyerekekkel kapcsolatban! Te nagyon mély sebeket kaphattál.
Amit meg a DA-ról írtál azt soha nem gondoltam volna! Rettenetes, hogy ma már mindenből üzletet lehet csinálni!

Csandy! Első terhességemből okulva semmlyen módon nem szeretném befolyásolni a szülés időpontját. Amikor a kisfiam jönni akar, akkor jön. Persze jobban örülnék, ha inkább előbb, de most nem szeretnék szülésindítást!
Jó hétvégét nektek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Csandy, nekem úgy tűnik te is annak vagy az áldozata amit Narco ír.
6 hós korukig kell megfordulni kb! személyesen ismerek is olyan teljesen egészséges gyereket aki addig kivárt.
Linda igaz megfordult, valamikor 4 hós kora után, de nem sokszor tette. eltelt jópár hét (1 hónap?) mire a másik irányba is fordult.
Nárcó, a forgásra mit ír a Pető-féle táblázat?

na megint nem olvastam a régebbi hsz-eket vissza, ma nem is fogom, mert nemsokára végre hazaér a férjem.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Kata, bocs csak most olvasom: persze! Írj mailcímet privibe!
Boros Juditot a következők miatt hagytam ott: nem tart érkezési sorrendet a kórházban, mivel nem belsős, más dokik betegei előbb jutnak a vizsgálóba- az orvosok sorban állnak mert nincs elég hely-, káosz van és fejetlenség és átlag félnapi várakozás, 7 hetesen előzmény-magyarázat és rendes beutaló nélkül elküldött cukorterhelésre (a laborban ért a meglepi), nem fogadta el a döntésem az elválasztásról amikor barnás vérzésem volt és hormont írt miatta, hanem tovább szajkózta az LLL-es álláspontját, és magánrendelésen is érezni, hogy siet, hogy nincs mindenre idő, mert rengetegen várnak rá. Túl sokat vállal, emiatt szétszórt és figyelmetlen. Plusz okok még, hogy a kórházi terhesellátáshoz nincs bébiszitterem, magánban meg olyan helyen rendel (Blahához közel), ahol lehetetlenség parkolni.

A sok cicizéshez-éjjeli keléshez akartam még, hogy olyan sok idő eltelik addig! Úgy értem, sokminden változhat a baba igényeiben is. Linda már nemigen ébred éjjel, persze csak ha mellettünk alszik :)
És ölben alszik el. Ez váltotta ki a cicin elalvást.

Evicuska, lehet hogy a dokid fiatal kismamán a 40 alattiakat értette? Ha valaki elmúlt annyi, az még egy plusz ok a császárra (bár nem értem miért).
Utólagos boldog szülinapot Zalánnak!!!! ne haragudj, nem figyeltem a vonalzódat.

Csandy, átaludt éjszakák :) egyébként az én lányom is rendes volt ilyen szempontból, úgy 2-5-6 hónapos kora között... aztán elromlott :lol:

Rita, jobbulást Bálintnak!
Sajnálom a rendőri büntetést :( egyszer én is jártam így, tilosban parkoltam le (ismerőst vittem olyan helyre ahol sose jártam előtte), ki se szálltam már jött a rendőr. Bezzeg akik utána órákig ott álltak, megúszták...

Zsolka, dícséretes elképzelés a kevesebb netezés :)

Enikő :lol: én bízom abban, aki az uh-t csinálta (Hajdú Krisztina doktornő) :) egyáltalán nem számítok kisfiúra. Amikor Lindát vártam, akkor is jártam nála, de akkor nem mondott semmit, mert nem lehetett látni (annyira takarta magát a lábával Huncutkám). Most meg rögtön mondta, hogy itt nincs semmi ami kukira utalna :D
na persze azért van néhány uniszex dolog, ami még Linda után maradt, mivel akkor vásároltam, amikor még nem tudtuk kit várunk.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


most kisírom magam nektek: ma ráálltam a mérlegre, és 2,5 kilót híztam 4 hét alatt :(
igaz hogy eddig ez az össz gyarapodásom, és sejtettem, hogy most már nem fogok stagnálni, mégis megdöbbentem, na.
el is ment az étvágyam a reggelimtől (na azért nem kell sajnálni, ettem pár falatot), és azon gondolkodom, hogyan egyek több zöldséget-gyümölcsöt. ami már azért is fontos, mert az aranyerem kijött megint :(

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Csandy! A forgás csapdába mi is beleestünk Bálinttal. Nem akart forogni, kb. öt hónaposan gyerekorvos anyukám fantasztikus ötletére elvittük fejlődésneurológiára, vizsgálták szegénynek az agyát is, persze semmi baj nem volt vele. Igazából teljesen kimaradt a forgás, mászni kezdett végül, akkor hallottam, h az nagyobb baj, ha nem mászik. Bálinttal amúgy semmi baj nincs azóta sem, teljesen jó a mozgása. Villő sem fordul még, de ezek után nem érdekel, szóval Dévényiékkel ebben a tekintetben nem értek egyet. De persze nem beleszólni szeretnék, ha Te fontosnak tartod, vidd el Milánt.

Csibe! Ne aggódj, én is ebben az időszakban, félidő után kezdtem el hízni. Boross Juditról ugyen ezeket hallottam egy barátnőmtöl is, a magánrendelőjébe is nagy a káosz, volt, hogy éjfélre ment vissza.

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Hahó, itt Zombi! :(

Ti sem alusztok? Szerintetek meddig lehet kihúzni alvás nélkül, viszont rengeteg vaníliás karikával? :roll:
Megbuggyantak a gyerekeim. Ma váltva ébredtek, aztán hajnaltól négyen lapultunk a szülői (háhháhá...) ágyban, vasalódeszka megirigyelheti-pózban. Nem sokáig bírtuk, frissen keltünk a madarakkal. :? A délelőtt még csak-csak, de Andris délutáni alvásidejében Ilkát cipeltem végig, hogy fel ne ébressze, elaludni nem tudott volna persze a huncutja. Ha megálltam, nyüszögött, mégpedig crescendo, szóval fürgén jártam. Aztán cserepszere: Andris ébred, Ilka bealudna. Ha a bátyja fel nem ébresztené minden egyes alkalommal 5 perc után. De legkésőbb a 6. második felében. :x Szegény kiscsaj estére totál kóma, én nemkülönben, próbálok úrinő maradni, és szóban pofon vágni a fiamat. (Sikerült.) Férj csak fektetésre persze, ahogy kell. Buáááá. Nem kérem újra ezt a napot. Pedig még nincs vége: Ilka most ébredt a pótló-szunyából :shock:

Na és most lássuk a többit, amíg még hagyja.
Enikő, még nem mondtam, hogy utálatosak ezek a várakozások, nagyon. Én a magánrendelésen is sokszor vártam hosszan, mert egy csomószor adódik valami (pl. valaki szül), ami megborítja a rendet, és akkor utána ill. a következő alkalommal tuti tumultus van. És még csak panaszkodni sem lehet: ha én szülnék rendelési időben, hozzám is ugrana a dokim, és ez azért jó így. Viszont az időpontok zagyválása nagyon gáz - bár sajna itt is van ilyen. Igaz, fordított előjellel: aki nem időpontra jött, az is ugyanúgy "beül a sorba", mondjuk "csak egy receptért" (...), ezért hiába jöttem én időre, mégis azt kell lesnem, hogy ki volt az utolsó, és persze mindig többen vannak, mint amennyi be volt jegyezve a naptárba. Szóval én meg ezek halok ki. Szerencsére terhesen már külön időpontokat kaptam, csak akkor volt kellemetlenség, ha csak a rendes időben tudtam menni. Viszont - főleg a vége felé - akkor is mindig behívtak előbb.

Rita, ezek a rendőri büntetések, komolyan... :evil: Közhely lassan, (de az is tragédia, hogy az): amikor komoly baj van, akkor meg persze vagy nincsenek ott, vagy lesz*ják. Mondjuk mostanában pont a zebrákra álltak rá, már máshol is hallottam. Hát ez van. Én próbálom úgy felfogni, hogy ez benne van a rezsiben :(

Borakata: én úgy emlékszem, a tej akkor kezdett fogyni kicsit, mikor már többet evett a gyerek mást. Nyilván nem volt már akkora kereslet - hát csökkent a kínálat is. És ez úgy 6 hó után aktuális is, nem?

Enikő: hááát, nem hiszem, hogy bárki adna Neked türelmet... spec az enyém is gyéren csörgedezik gyakran. De ne keseredj el, a mostani szinted nem mérvadó, és lesz ez még rosszabb is a finisben: ilyenkor az ember már arccal a pici felé él és érez, a nagy ebben - akárhogy is - zavaró tényező. Nekem az utolsó hetek nagyon nehezek voltak e tekintetben, teljesen ki bírtam borulni a fiamtól, egyszerűen az agyamra ment. Aztán ez is elmúlt
:)

Na Csandy, látom teljesen felráztam itt mindenki dévényes emlékeit - pedig róla aztán keveset tudok. Isten őrizz, hogy bárkire rányomják a plecsnit feleslegesen, és tényleg nem is a durva nehézségekről beszéltem. És Csibének nagyon igaza van: a normális fejlődés igen széles skálán mozog. De hát messziről, száraz számok meg dátumok alapján úgysem lehet konkrét gyerekkel kapcsolatban okosat mondani. Mindegy no, mindenki mástól nyugszik meg - minden esetre DA-t kerülni fogom eztán, ha addig élek is :lol:

Rita, mire tornázol? Én is nekikezdtem - de Csibének egy szót se :wink: -, egy héten többször is találok rá időt, mikor Andrist épp kiviszi valaki más a játszóra. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól tud esni!

Mamacsibe, Te meg csak ne rinyálj, két és fél kiló félidőben teljesen korrekt mennyiség! Jól csinálod, ne aggódj, ez nem azt jelenti, hogy most havonta fogsz ennyit hízni mindig, viszont épp ideje volt, hogy valami növekedést produkálj. Csak szépen, fegyelmezetten, ahogy elhatároztad, és minden rendben lesz, nem leszel agyon-dagi, csak józanul éldegélj.

Hát eddig tartott a szünetem, megyek nyüszögést csillapítani. Az pl. miért nem fogyaszt???? Tök sok energia! 8)

Kép

Kép
zsolka
 
 


Ja: nálunk ez megy fullon két hónapja! Eleinte vicces volt... :?
http://www.egyszervolt.hu/3d/almenu/ele ... F&width=95%&height=95%&swf=dal/mavan.swf&name=Alma%20egy%C3%BCttes%20-%20Ma%20van%20a%20sz%C3%BClinapom%20(klip)

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Üdv mindenkinek! Szép az írástermés!
Most egy darabig lehet, hogy nem leszek, mert "nyaralni" megyünk Hunorral a szüleimhez! Rokon és barát-látogatás, jövés-menés stb... pár napig.
Ismét jó és elgondolkoztató témákat vetettetek fel! Majd igyekszem reagálni rájuk!
Addig is: szép napot mindenkinek! És jó időt!!!!

puszi
borakata
Vendég
 


Sziasztok, még megvagyok :) de most nem sok mindenre tudok reagálni valamiért.. :roll:
Férjem azt mondja, inkább azt írjam, hogy élek és virulok
tegnap este valóban virultam, óriási kártyacsatán voltunk. A dolog szépséghibája csak annyi volt hogy éjfél után anyám csörgött, hogy minda2 gyerek ordít. Kolos pont ma éjjel növesztette ki első fogkezdeményét, Ábel meg valamiért felébredt - sose szokott. Csak jellemzően akkor amikor a szülei egyetlen egyszer el bírnak lépni otthonról. Nem indultunk azonnal, és jól tettük, mert mire hazaértünk persze már csönd volt. :?

Kép

Kép
megymag
 
 


Borakata: szép napokat, jövés-menést! (Ez utólag is hat - ha egyszer már csak akkor fogod tudni elolvasni, hehe.)

Megymag, de jó dolgod volt tegnap! Olyan régen kártyáztam már! Pedig szeretek, pláne ha jó a társaság.
Na, felelevenedtek az első elmenős élményeink Andrissal: pár hós volt, mikor egy nagyon közeli barátunk születésnapját ünnepeltük, meglepetés volt. Én is oda akartam menni, s mivel a napban (szinte az egyetlen) biztos pont volt, hogy a gyerek fél 10 körültől mindig alszik éjjel 2-3 ig, de mindig, értitek, bátran odahívtam anyukámat. Hát elsősorban épp aznap egyáltalán nem volt hajlandó elaludni a csimota. Végül fél óra tipródás után mégis elindultam, anyukám dajkálta. És jött a másodsorban: egy órája sem voltam ott, mikor telefonált, hogy hát az az igazság, hogy a gyermek fél óra szendergés után felébredt, és most már vagy egy órája ordít.... de igazán ne aggódjak :lol: Persze, gondolhatjátok, cseppet sem aggódtam... nyakam törve zúztam haza. S mire lélekszakadva betrappoltam a lakásba, egy pisszegő nagymama fogadott, aki egyik lábáról a másikra állva vallott: kb. másfél perccel azelőtt, hogy beléptem az ajtón (tehát atájt, hogy leparkoltam a ház előtt) a fiam hirtelen abbahagyta az ordítást, lehunyta pici szemét és békésen elaludt :twisted: Na most akkor van telepatikus képességük vagy nincs? :roll:
Minden esetre jól tettétek, hogy elmentetek, muszáj néha "virulni"! Üdv a férjednek :wink:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Na megjöttünk anyukáméktól..., a kisebbik nemrég aludt el, egész nap csak 2x20 percet szunyált, érdekes a két órás utat is végig dumálta. nem tudom mi lesz ebből, fürcsi nem biztos, remélem éjszaka alvás azért lesz!

Hú de sokat írtatok!! :wink: Helyes!!

Torna: Én azért elviszem Milánt, tudom, hogy széles a skála, anno kaptunk fejlődéstáblit Gergőnél. Gergőt nem tornáztattam soha, később is csinált mindent. tavaly ilyenkor már 20 hós volt, és még nem ment, akkor már nagyon lelkiismeretfurdalásom volt, hogy ha elvittem volna.....
A férjemnek pont az a véleménye mint nektek, jól össze is vesztünk már párszor( veletek nem fogok :wink: )
Mindegy heti egyszer elviszem , és majd lesz valami. Egyébként merev kicsit, azt látom én is, a lábát még függőlegesbe is alig emeli, nemhogy a szájához, kicsit közelítek, már nyög, és látom hogy nem jó neki. Legalább ezt a merevséget kicsit kimaszírozza.

Ritmit: Tudom hogy a mászás fontos, az hangolja össze a két féltekét, vagy valami ilyesmi. Remélem beindul azért Milán is hamarosan.


Megymag: így mi is jártunk már, gergő hányt is akkor, így volt rohanás... :(

Kata: de jó nektek. Írigy vagyok. Jó nyalalást, és vigyázzatok magatokra.
Mamacsibe: 2 és fél kiló...ne csináld.. :) Eszel te egyáltalán???
Én le se írom, hogy hány kiló vagyok, és mennyit híztam a két terhességem alatt. A tornázási szándék megvan bennem. :oops: A férjem már vett egy leg-magic-et is, itt áll a nappaliba...szép páldány, talán ha kétszer ráálltam, ne de holnaptól minden más lesz :wink:

Zsolka:sajnálom az alvási méziriát! :(

Na mentem, majd jövök még.

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok Lányok! Megint eltelt egy hétvége és kezdődik egy újabb hét...nagyon rohan az idő. És hogy milyen gyönyörű idő van!! Nagyon szeretem az őszt, amikor ilyen színes és simogatóan langyos.

Zsolka!
Almáékat mi nagyon csípjük, koncertre is szoktunk menni, a Millenárison szokták nyomni. A klipp szerintem is kicsit túlvicceskedő lett, de a koncerteken annyira jó hangulatot csinálnak, jó nagy gyerekpogó szokott lenni a színpad előtt. Kicsit őrültek, de ez a gyerekeknek bejön:)

Mennem kell, Bálintka hatalmasat termelt a bilibe, én meg már szédelgek... :D
folyt köv.

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Csandy, egyébként a torna biztos hogy jót tesz a kismanóknak, de azért ennyiért...
hiába mindig megállapítom hogy valami másnak kellett volna tanulni...
:lol:
ha leírom, mennyi volt a kiinduló súlyom, mindjárt nem fogsz annyira irigyelni:
82,5 kg :oops:

Meggymag, amit múltkor írtál, hogy biztatás legyen a szülés előtt állóknak, ilyeneket írjál ám :)
na megyek ebédet főzni.

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!

Csandy!
Üdv közöttünk.
Sajnálom, hogy ez első babád korababa volt, biztosan nagyon nehéz is volt :( De örülök, hoyg minden rendben.

Írtad: "A férjem a mostani terhességemnél tiltott el (na jó csak kicsit), amikor pl korababás történeteket olvastam. (és persze végigbőgtem), na akkor mordult rám, hogy minek csinálom, így kismamiként!!! Valahol igaza van. "

Az is gáz, hogy nálunk az öcsém orvos, és sokszor amikor felhívom, valami miatt, még jobban megijjedek.(a boldog tudatlanság sokszor jobb).

Őszintén szólva nem vagyok ellene, hogy ez ember megismerjen töréténeteket, és hogy milyen lehetséges esetek vannak. Úgy vélem, hoyg meg kell találnunk az arany középutat. Sokszor olvasok én is történeteket (sokszor olvasom volt fórumtársam kálváriáját), talán tudok valahol segíteni. Úgy gondolom, hogy homokba dugni a fejünket és azt gondolni, hogy szerencsére nem velem történt ugyanolyan hiba, mintha nem segítenénk. remélem érted, hoyg mire gondolok. nem hiszem, hogy ezért lett kora a babád, sőt néha olyan megérzéseink vannak, hogy miről olvassunk. Tehát, hogy az okot és az okozatot sokszor összetévesztjük. Lehet azért olvastál ilyeneket, mert valami azt súgta, gondolom ez segített átvészelni a történteket. JObb volt, mintha csak ott áltál volna, hogy te ezt el sem tudtad képzelni, és belerokkansz.
Valahogy azt is tapasztalom, hogy a férfiak ezt nem mindig értik meg.

Enikő!
Ezt úgy érted, hogy pl homeopátiás bogyókat sem szednél?
Bár úgy gondolom, hogy egy nőnél a szülés megindulása nem a hormonoktól, inkább a lelki tényezőktől függ, valszeg ezért lesz olyan sok a császár oxys indítás után.
Lelki sebek? Hát ez van, prbóálok türelmes, szerető anya lenni, de valami nem az igazi....

Mamacsibe!
Van gyeregyógyászt könyvem, ott le van írva egy irányadó táblázat, ha godnoljátok bemásolom.
Oylan fura, nekem nem volt ilyen gondom a dokimmal, viszont volt más. Ha választani kellene, inkábba te problémádat választanám, csak a szülőszobán teljesítsen.
Szerintem a 2,5 kiló egyáltalán nem sok. Jársz tornázni vagy csinálsz valami iylesmit?
Ha az aranyered az erőlködéstől van, akkor lehetne enni magokat, vagy műzlit joghurttal, biztosan segítene. Bár nekema terhesség alatt semmi gondom nem volt ebben a témában. Viszont 1 liter kakót ittam naponta :)

Ritmit!
Sajnálom ezt a rendőri izét. Mióta autózom a városban, annyi szabálytalanságot látok, életveszélyesekt is, mégsincs egy rendőr sem sehol. :roll:
Veled értek egyet én is, hogy figyeljük a babákat, de sajnos nagy úr a társadalmunkban a kirívó esetek negatív értelmezése szinte minden területen. Inkább az kellene, hogy tisztában elgyünk vele, hogy mikor kell orvoshoz fordulnunk. Sajnos az nekem sem ment mindig, még szerencse, hoyg volt egy dokinéni, aki kívülről határozottan látta a helyzetet.
Alma koncert? :D

Zsolka!
Irigyellek a torna miatt, nekem is hiányzik. Pedig tudod jó lett volna a terhesség előtt aktívan üzni, de szinte csaka lánykoromban volt ez szokásom. Az egyetem alatt inkább másra izmosodtam :lol:
Viszonrt most szerencsére már foigytam 6 kilót és a karomról az elnyűlt bőr is csodák-csodája elmúlt. Viszont a hasammal nem tudok mti kezdeni. Sajnos az ikerterhesség miatt az nagyon tropára ment, és láttam más ikres sincs jobb ehelyzetben, sajna még mindig összesett karfiolpuding. Persze jobba helyzet, mint a műtét után egy nappal...... Akkor elképzelem, hoyg milyen lett volna, ha csak 1 baba nőtt volna bennem, na akkor én lennék a szuperanyu :)
Meghallgattam, nekem tetszik :D

Borakata!
Jó nyaralást, irigyellek :D

Megymag!
Kártyacsata? ÓÓÓ,a régi szép idők, kanasztás esték :D

Mamacsibe!
DA masszírozása fáj a manóknak :(

Kép
narco
 
 


Lányok!
Bocsi a sok elírásért, csak néha már vakon gépelek és az agyam gyorsabb, mint a kezem.

Mamacsibe!
Gyermekgyógyászat tankönyvet akartam írni.

Kép
narco
 
 


Igen, nagyon jó volt - mi pókert nyomtunk..

Ja és képzeljétek megvan a másodlagos betegség okozó förmedvény: miután sok hőemi volt még a két antibigyó kezelés után is, újabb vizelet és torokleoltás, eredmény: baci, ráadásul ugyan az mind a vizeletben és a torokban is, megspirázva egy kis streptoccocussal... Most figyelgetni kell és írni a hőt, de nincs semmi napok óta, csak ma reggel egy 37,1.

Narco! Amit írtál, nagyon megrázott, sztem találnod kellene valami segítséget, hogy igazán úgy érezd a lányaid igazán a tiédek! Nagyon kellesz nekik, te vagy számukra a világ kapuja, és a gyerekek minden kis érzelmi rezdülést megéreznek, muszáj rendbe jönnöd magaddal! Azért mert császár, és mert elszakították tőled őket egy időre, és sok viszontagságon mentetek keresztül, attól még te lehetsz a világ leges legjobb anyukája. Értem én, hogy neked fáj, nekem is fáj, de ha vallásos vagy tudnod kell, hogy nem véletlenül kaptad ezt, lehet, hogy neked ez most a feladat - bizonyítani, tenni, előre nézni. A Legfelsőbb a legjobbaktól sokszor többet követel. nem szeretnélek kioktatni, ne haragudj, csak őszinte voltam és segíteni szeretnék.

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Átküldöm, mert nekem nagyon jól esett elolvasni, ismert emberkéktől szép gondolatok a háborítatlan szülésről.

http://www.youtube.com/watch?v=40vtQweRkM4

Szép napot! (bár kicsit borongós :(

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Mondjátok miért van az, hogy az embert a férje újra és újra megpróbálja hülyének nézni? Ha megállapodunk valamiben (pl fociról való időbeli hazatérés), miért nem lehet betartani? Miért kell a másikra fogni, (többiek, meg nem addig fociztunk, hanem amaddig) stbstb. Na és? Be lehet időben fejezni nem, vagy ha már késésben vagyok, akkor elhalasztom a fürdést otthonra, nem beszélve a büfében való iszogatásról :x annyira de annyira mérges vagyok és dühös a tehetetlenségtől. Elegem van. Én egész nap itthon nyomom és nem csoda, ha fél 8 ig tart a türelmem és bepipulok ha 8 kor még csak a fél úton vagyok felkiáltással veszik fel a telefont! Annyira elegem van!!!!

Kép

Kép
megymag
 
 


bocsánat az offolásért, és hogy pont ti rátok zúdítottam, eredetileg nem ezért jöttem... :oops: De azt majd holnap, ma már túlságosan elfoglal a saját nyomorom.
megymag
 
 


Sziasztok!

Enikő: 17. ker-ben laksz? Én is :D

Megymag: Teljesen igazad van!! Dühítő. Ma én is egyedül voltam a gyerkőcökkel, este 7-ig. ráadásul fél négykor fúrt a szomszéd, és fel is keltek. :evil:
Ne idegeskedj! Nem éri meg!

Voltunk tegnap Milánnal tornán, tök sokat forgatta, hogy hol akad el a mozgás, és a lábát merevnek látta, így addig járnunk kell, míg nem forog biztosan :(

Mamacsibe: hát te se irígyelnél a súlyom miatt, az biztos... :wink:

Végül egy szomorú hír. Nem tudom olvastátok e a Botondka blogját? Elég sokan olvasták azért gondolom, két hete kb titkosította az anyuka, mert beszoltak neki.

Egy barátnőm írta, hogy ma meghalt, nem tudta legyőzni a
betegséget.

Összeszorul a gyomrom, szürnyű kegyetlen az élet!!!
Bocsánat, hogy leírtam, de egész nap a hatása alatt vagyok.
(mécsest gyujtottam, kicsi ártatlan lelkéért).

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Megymag!
Nem is képzelnéd, mennyire együtt érzek Veled, mert nálunk is hasonló a helyzet. Férjecském rendszeresen 7-n8 körül ér haza, pedig f6-ig dolgozik. Nehezen viselem, főleg most, hogy korán sötétedik, ötkor már itthon vagyunk, ha olyan az idő, h egyáltalán ki tudunk délután menni... Hétfő este foci, akkor én altatok, szerdán pedig squash. Ahogy látom, sok helyen hasonló a helyzet, szóval levontam azt a nagyon okosat, hogy a pasik egyszerűen ilyenek...tisztelet a kivételnek. Bármennyire jó apák (mert Gusz nagyon jó), szabadságra vágynak, és ha reklamálsz, még ők kérik ki maguknak. Próbálom pozitívna felfogni: örüljünk hogy van munkája, legalább sportol, találkozik a haverokkal, szállítja nekem a híreket, kivel mi van, bavásárol a tesóban... Megymag, Te amúgy annyira pozitív emberke vagy, kitartás!! :)

Csandy!
Nem hallottam Botondkáról, szegényke... minden gyerekhalál iszonyatos.

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Sziasztok!

ÓÓÓ, nagyon szomorú hírre kellett jönnöm :cry: :cry:
Nagyon aggódtam a kisgyerekért, a munakhelyemen a srácoknak is mondtam, őket is nagyon érdekelte és szurkoltak neki. Szegény pici baba, és szegénay anyukája. Összeszorul a szívem, és közben az enyéimre gondolok. Innen is sok-sok kitartást kívánok neki. :cry: :cry: :cry:
Istenem.... Olvastam a blog elejét.....
(Hogyhogy beszólnak valakinek, aki a gyerekét félti? Godnolom ezeket a köröket lejátszották már ott is....)

Közben valami nagyon megérintett. A hétvégén néztük a Világok harca filmet, és ahogy az apuka félti a gyerekét és érte mindenre képes. Hát lányok én majdnem bőgtem rajta, ez angyon megfogott benne. Nem tudom mi van velem, vagy mi volt, de teljesen kikészültem, hogy a lányok, és hogy asszem én is ugyanezt tenném.
Na most asszem ez a Botondka anyukájának a helyzete is ilyen lehet. :cry: :cry: :cry:
Félelemetes egyébként, hoyg az emnber lánya hogy tudja félteni a gyerekét.....

Megymag!
Nagyon sajnálom, ami veled történik most. Nagyon nehéz tanácsot adni. Tul. képpen csak elképzelni tudoma helyzetedet, és hogy én mit tennék, de asszem éles helyzetben kiborulnék én is, mint te.
Nagyon megerőltető lehet a 2 gyerekkel, mert közösen vállaltátok, és gondoloma zt érzed, hoyg scerben hagytak. Ráadásul egy olyan ember, akire föltetted az életedet. :(
A kiút? Talán furfang kel hozzá, talán az idő oldja meg. Mivel a közvetlen helyzetet nem ismerem, ti éltek benne, hogy vajon mi miért történik, de asszem az egész topik tanulsága, hoyg scelekedeteink motivációjáét mélyebben kell keresnünk. Csak az zavar, hoyg mdinig keresni kell........
Egyébként szerintem nem gond, hogy ide fordultál, őszintén szólva jól esik, hoyg megtiszteltél minket a bizalmaddal, hsizen nehéz lehet midnent kimondani. Szerintem ide mindig jöhetsz :)
Azt hiszem, hoyg neked leginkább az hiányzik, hoyg azt mondja: most pedig fiúk, bármennyire is jó veletek, de most a családommal szeretnék lenni (és hamarabb eljön). Jut ez is, az is.
Próbáltatok már higgadtan beszélni róla?

(nem oktattál ki, erről szó sincs, sőt örülök a válaszodnak. Nos az van, hogy a férjem nagyon meg van elégedve azzal, ahogy anya vagyok. Sokszor mondja is, sőt ilyet is mondott már, hogy ha neki ilyen szerető anyukája lenne, akkor odaadná a fél világot érte. Csak valahogy a bensőmben még helyre kell tennem a dolgokat. )


Sok puszi: Nárcó

Kép
narco
 
 


Jaj, én nem ismerem a fiúcska történetét, de minden ilyen hír borzalmasan felkavar és ösztönösen is az enyémekre gondolok.

Narco: Pont így érzek, amikor első dühömben fortyogok. Igen, pont ez a mondat hiányzik. De be kell lássam ezt a mondatot magától soha nem fogja kimondani.
Ahogy Ritmit írta én is ingadozok az ez van, ilyenek, ezt kell elfogadni álláspont és a csak azért se hagyom magam között. Ma már lehiggadtam és újraelmondtam neki, h mi nem tetszett. Ő persze igyekszik elbagatellizálni. Már szent a béke, de nem vagyok naív, hosszú távon sok pozitív változást nem várok. De legalább ma magától megkérdezte h du nem akarok -e elmenni baba-mama tornára (Ábel alvásidejében van ugyebár) úgyhogy hazajött ebédelni és most még a randa füvet is lenyírja. Valamit csak ért a tegnap esti üvöltésem :D Nagyon kiakadtam.
Azért kösz a bíztató szavakat!!!

Narco! Akkor sztem te biztos nagyon- nagyon jó anyuka vagy, ha az ember férje ezért mondja az igazi elismerés. Akkor ne kételkedj magadban és főleg bocsáss meg magadnak a múlt esetleges hibáiért.

Na ,megyek gazolni, segítek neki, ne érezze már magát olyan egyedül a vakondokkal... :lol:

Enikő, mi van veled?

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!
Hú, de jó, hogy rátok leltem :) !!! én (is) vbac-re készülök a második kisfiammal. Az első relatív téraránytalanság miatt lett császár (teljes tágulásig tartó vajúdás +3 óra folyamatos fájás után sem akart megindulni, de még csak be sem illeszkedett rendesen a buksija). Bennem is rengeteg a bizonytalanság, olyan jó hasonló gondolatokról olvasni, nagyon jó kis csapat vagytok!!! Szóval most nagyon készülünk a természetes szülésre, ehhez váltottam kórházat, dokit, szülésznőt, szóval igyekszem "mindent" megtenni, bár ugyanakkor megpróbálok arra is felkészülni, hogy ha kistesó hasonlóan széles buksit örököl, és megint császár lesz, azt ne éljem meg akkora kudarcként, mint az elsőt.
Naszóval - és most érkeztem el a kérdésemhez :)- a felkészülés lelki részeként kinéztem egy császár-feldolgozó 1 napos workshop féleséget a szülés.hu-n. íme:
http://www.szules.hu/index.php?id=1904&cid=23753
azt hiszem, megymag írtad, hogy voltál dúlákkal való találkozáson, az ez volt????? Ha igen, érdemes??? Ha nem, akkor te min voltál???
És egyáltalán, tud erről vki vmi-t??? Nagyon szeretnék menni, ha tudom, hogy tényleg jót tesz és segít feldolgozni/megérteni, ezáltal is felkészülni a következő szülésre. De ha csak összezavar, elbizonytalanít, akkor inkább nem...
Hú, remélem érthető voltam:)
Köszi ha válaszoltok!!!

Amúgy megymag, kitartás, nálunk is hasonló a helyzet, vasárnap este foci, hétfő este kosár... egymás utáni napokon elég durva :( Mondjuk nálunk szerencsére nemnagyon szokott késni, de megbeszéltük, hogy ha úgy látja, hogy később jön, vagy még nagyon maradna, felhív és egyeztetünk...több a semminél;)

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Zsolka! Ezt a számukat az Alma együttesnek a fiam is imádja! :D

narco! Homeós bogyókat szeretnék szedni! Befolyásolás alatt ezt a most szülessen, ill. most ne szülessen szuggestiókat értettem. Én ugyanis az első terhesség alatt egy darabig minden nap kértem, hogy induljon, aztán a dokim elutazott 2 hétre, ez alatt azt kértem, hogy várjon két hetet..... Én azt gondolom így utólag, hogy ezzel is megkavarhattam szegény gyereket!

Megymag! Azt hiszem a férfiak úgy igazán soha nem fogják megérteni, hogy mennyire fontos nekünk, hogy este legalább időben itthon legyenek! Ahogy azt sem, hogy milyen fárasztó egész napot egyedül tölteni a gyerekkel (azt még csak sejtem, hogy kettővel milyen nehéz lehet)

Csandy! Igen, 17 kerületben lakom a Kaszálón. Te merre laksz?
Én nem olvastam a blogot. Nagyon sajnálom, hogy meghalt! Minden picinek a szenvedése, halála eléggé felkavar! Tudsz írni róla röviden: hány éves volt? Milyen betegségben halt meg? stb.

Én holnap megyek angióra, utána UH-ra. Kiváncsi vagyok mennyt nőtt a kicsi fiam!

Kislilla! Üdv köztünk! Sajnos a kérdéseddel kapcsolatban én nem tudok segíteni, én nem voltam semmi hasonlón.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: