Új privát üzeneted érkezett!

Annaszuszi!

Nem, a Bocsaki útinak más neve van. Az is jó, mert viszonylag olcsó, de ott nem olyan felkészültek az eladók általában.

A Mini MAnó a Nagy Lajos Király útján van.

Tünemény!

A Gekko nagyon készségfejlesztő. És a Dévény Annáról is csak jókat hallottam.

Az adottságokat fejleszeni lehet, már egészen kis kortól. Emiatt ne aggódj! Te is egészséges vagy!
Vendég
 


sziasztok.

szerintetek mennyire strapabíró egy ilyen inteligens kerekű kocsi?
nagyon jó árban van ahhoz képest amit tud.van hozzá egy álvány amire a mózest és a sport részt is fel lehet rakni.

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok Kismamik!

Ne haragudjatok, tegnap egy kicsit szomorkás voltam, és nem jöttem, de hihetetlen milyen aranyosak vagytok a kivánságokkal! ez tényleg segitett, és meg is hatódtam mikor olvastam, mert még igy "fórumbarátnőként" is mennyit tudtok adni egy-pár sorral! szóval apának mondtam, mikor jött értem, (épp egy ikerkocsit toló anyukával állt le beszélgetni, és mesélte hogy nekünk is úton van, és mi is néztünk kocsikat, aranyos volt) és mivel máskor mondta, hogy ő nem akar beteg babát, ez valahogy bennem volt, és megmondtam neki, hogy mivel az orvos azt mondta, nem szűrhető ki, igy csak később tudnánk meg, mi a helyzet, én igy is úgy is nagyon fogom szeretni, és megteszek mindent, hogy neki jó legyen, és ő is azt mondta, hogy nem csak én fogom szeretni, hanem ő is, és hogy ő a beteg babát a down kórra értette, vagy valami komoly bajra, de ha szellemileg nem úgy fejlődik, akkor majd segitünk neki, és ő is nagyon szereti a babát! aztán ott az utca közepén megölelgetett (minket) :D mintha tegnap óta sokkal jobban szeretném a babát... :D :D

babakocsit nézni tényleg elég nehéz, mert akkora a kinálat a nagyobb üzletekben, hogy össze is tud zavarni. mondjuk örülök, hogy még nem vettük meg, mert igy még lehet rajta gondolkodni, és tologatni, és megnézni, hogy tényleg ez való-e nekünk (bár használat közben fog úgyis kiderülni, hogy bezzeg erre nem gondoltunk, és most milyen jól jönne...)

egyre többen jutunk el a 4d-re, majd élményeket is kérünk ám! meg ha lesz fotó azt is tölthettek fel! és talán meg is tudják már állapitani, ha kéritek, hogy kislány vagy kisfiú lesz-e!

Kikocska ez a ruhadobálós hisztikezelés jó volt :lol: :lol: a végén tényleg te fogsz egy új könyvet irni a bevált módszerekről! :D

barátnőm, tegnap este elhivott egy forró csokira, amire nem akartam elmenni, de mondta, hogy legalább nem egyedül szomorkodok, és menjek, hát elmentem, és elmeséli, hogy volt a lakáskiadásra egy ügyfele, fiatal pár, és ránézett a lány hasára és megkérdezte, hogy na mi lesz? kislány vagy kisfiú? a nő nézett, ő meg folytatta, hogy ja, vagy még nem lehet tudni? a nő még furábban nézett, és ekkor ugrott be neki, hogy igaz, akkora mint az Era (én) pocakja, de NEM TERHES! és akkor persze szabadkozott, a nő meg viccesen fogta fel, szóval ma dől el, hogy hivják-e hogy kiveszik-e a lakást... :lol: :lol: :lol: pedig ő aztán tényleg szakértő a pocakban, mert mindig mondta, hogy a kövér nőnek igy nő a hasa a terhesnek meg amúgy, valami, hogy alulról vagy felülről, de most jól elnézte! :lol: :lol:

Kép
tünemény
 
 

 
 

Sziasztok!

Tünemény: Tényleg ne aggódj feleslegesen, hisz mindketten egészségesek vagytok, és a Baba is az lesz! Jót nevettem a barátnőd történetén :lol:

Most voltam a 16. heti szűrés eredményéért, szerencsére tökéletes minden :)

Kép

Kép
sildi83
 
 


Ettike!

Ezeket a babkocsit meg lehet csinálni jó minőségben és rosszban is. Szerintem élőben kellene megnézned.

Az állvány nem túl veszélyes Patrik mellett?
Én félnék, hogy véletlenül feldönti.
Vendég
 


Etti tényleg, jó az az állvány, de mindenképp "Patrik-biztosnak' kell lennie! :D amúgy a szine tetszik! meg jó a pakolókosara is, nem tudom, milyen tologatni, emelni, összecsukni...

képzeljétek, ma reggel 7kor keltünk (mármint csak én meg a babó, mert apa még szundizott) és megfőztünk egy jó nagy lábos (vagy lábas...NA fazék!) paprikáskrumplit nokedlivel! HŰŰŰŰ hogy az milyen halálosan finom lett! behoztam egy adaggal az irodába hogy majd ebédre, de tizóraikor kimentem a konyhába, és nekiálltam...jött a kollégám, jót nevetett rajtam, de látta milyen jóízűen eszem :lol: erre most haza kell szaladni, mert nem lesz elég az a maradék ami most itt van, igy otthon még eszek egy kicsit :D :D :D

Kép
tünemény
 
 


Tudom, hogy sokak közülletek MÁV-os (ÁEK).
Tudna nekem valaki segíteni?
Be szeretnék jelentkezni vérvételre (AFP), de a megadott számot már napok óta senki nem veszi fel. Amikor az első vérvételnél voltam, akkor pedig letoltak, hogy legközelebb időpontot kell majd kérjek. Jó vicc, de hogyan? :shock: :shock: :shock:
Mit gondoltok, állítsak csak úgy be a megadott napon, vagy érdemes szenvedni az időpontkéréssel?

Annaszuszi

KépKép
annaszuszi
 
 


Annaszuszi!

Én MÁV-os vagyok, de nem ott vetettem le az afp-t. A dokim Újpesten van és ő a IV. ker.i SZTK-ba küldött, ott kellett az uh-n beutalót iratanom és ott vették le az afp-t is. Szerintem próbáld meg így a saját dokidon keresztül a helyi sztk-ban.

Kép
Kép
tisa
 
 


sziasztok.

megszeretném nézni élőben is a kocsit még hétfőn vagy kedden mert ha jó és mást nem látok akkor megveszem,mert ez most újj modell és 20 ezerrel olcsóbb mint majd később.
az álvány végett nem aggódom,és arra gondoltam hogy akkor lenne jó ha mondjuk főzök és akkor mégsem a földön van a gyerek(gondolok itt pihenőszékre)meg mondjuk míg vasalok és nem érezné jól magát a kiságyban akkor oda teszem magam mellé.PAtrikkal amúgy sem hagyom majd egyedül mert tud durva lenni gyerekekkel.később pedig mikor már nagyobb akkor a sport résszel lehet etetőszéknek használni,mert ha jól vettem ki a képből akkor ez magas kb úgy a combom közepéig érhet.

csajok kezd zavarni a pocim,főleg főzésnél,mosogatásnál."belóg" a képbe :lol: :lol: :lol: úgy vettem észre most megugrott.csináltam képet a telómmal de majd csak este tudom feltenni mert tesómnál van a kábel.kivi vagyok ti hogy látjátok.

tünemény:

ne legyen rossz kedved mert azt a baba is megérzi.egészséges lessz,pont mit te.

Kép
Kép
ettike
 
 


hogy nektek milyen bonyolultak ezek a vizsgálatok :shock: :shock: :shock: :shock: én megkapom a védőnőtöl a papírt(egyedül az AFP-t és a cukorterheléses papírt kell vinnem a dokihoz mert ő írja rá a dátunot)de ezeket megkapom jóval előre.aztán elmegyek a terhesgondozóba,beadom naplósorszámért,megkapom 2 ajtóval odébb megint beadom és hívnak is és leveszik a vért.

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok! Én is csatlakoznèk Hozzàtok. Åprilis 22-re vagyok kiìrva,pàrommal aznap leszünk 3 èvesek,ùgyhogy szèp ajàndèk. kicsit tartok az orvostòl,elöször megyek Vàrkonyi dokihoz Kistarcsàra,elèggè megoszlanak a vèlemènyek. Ha vki tud vmi infot szìvesen vàrom... Mindenkinek legeket!
dharma
 
 


dharma:
Sok szeretettel üdvözöllek köreinkben és boldog baba várást kívánok!

Én április 20-ra vagyok kiírva ki tudja lehet, hogy egy napon szülünk majd.Csinálj egy vonalzót és akkor majd jobban nyomon tudjuk követni a babócádat!

Kép

Kép
gabka7926
 
 


Szia Dharma! Gratulálok! én meg ápr 25-re, bár itt pesten, igy tanácsot nem tudok adni, sem tapasztalatot, de tényleg szép kis ajándékot kaptok az évfordulótokra! :D :D

Szuszi én is a körzeti nődokimtól kapok beutalót az AFP-re meg minden vizsgálatra! és itt fogják levenni a visegrádi u. szakorvosi rendelőben. mondjuk, nekem még nincs választott korházam/orvosom...

alig várom hogy leteljen a nap...fáj a vállam, elegem van, és úgy mennék ki egy kicsit sétálni! de jó lesz, ha majd babástul lehet menni tologatni!most, hogy esett az eső, mondtam is apácskának, hogy na majd jól felöltöztetjük a Lucát ilyen időben, és lehozzuk sétálni, ő meg majd szépen beleugrál minden pocsolya közepébe, és majd 10perc után átázik mindene, de igy szerintem még az esőt is élvezni fogom, talán egy gyerek kell ahhoz, hogy kihozza belőled is a második gyerekkort?? lehet hogy nekem ez kell :D :D apának nem, mert ő amúgy is egy nagy gyerek :roll: :roll: :D , és mondtam neki, hogy majd a Luca fog rádszólni, hogy apa jól van, vedd már meg azt a csokit magadnak, addig csöndben leszel, én meg nyugodtan hintázhatok! :lol: :lol:

Kép
tünemény
 
 


Nekem majd kedden kell mennem Afp-re és a nőgyógyászom már be is írt az ultrahangra.A védőnőm is olyan aranyos jobbat nem is kívánhatnák magamnak.Ma d.u-án ettem egy szelet zsíros kenyeret hagymával mert annyira megkívántam de szerintem eszek még egy szelettel mielőtt elmegyünk a temetőbe.Ti voltatok már?Most a párommal megyünk és az anyukájára meg a nagyszüleire, dédszüleire kell vinnünk.Én örülök neki, hogy későn megyünk mert akkor már lehet látni a sötétben a gyertyafényt.na megyek is enni.
Remélem nem okoztam senkinek szomorúságot.

Kép

Kép
gabka7926
 
 


Gabka jó étvágyat! :D zsíros kenyér hagymával...ezt én is meg szoktam kívánni, pedig azelőtt, évekig...soha soha hozzá nem nyúltam, rá se néztem ilyen kajára! :lol: mint már irtam, ma nálam a paprikás krumpli a tuti, de az annyira, hogy mikor ebédkor hazasurrantam, gyorsan ettem még egy kicsit otthon is! :lol: ha elfogy, két hónapig hallani se akarok róla, igy szokott lenni nálam, nagyon bejön, teleeszem vele magam, és utána látni se birom! :lol: vagytok igy vele ti is??

a temetőlátogatásokat múlt hétvégén tudtuk le, mert anya szegeden van, apácska apukája meg náluk Szabolcsban, és itt pesten nincs senkink. majd otthon meggyújtunk két gyertyát este. de igazad van, ilyenkor már más a temető hangulata, mikor sok a virág, sok a gyertya, és biztos lesznek is sokan, mert az idő se rossz, mint sokszor lenni szokott ezidőtájt!

ma délutánom babakocsi értékelések olvasgatásával telt...van más munkám is, de azt lightosra fogom, hétfő-kedden úgysincs bent a főnök :lol: láttam, jövö márciustól kihozzák az új peg perego skate elite kocsit, ez 5kilóval lesz könnyebb a mostaninál. ami nálam szóba is jött, mert nem néz ki rossznak, és azt hiszem megvan benne minden, ami kéne, bár nem hiszem, hogy a minusz 5 kilóért várnék az új modellre, és nem az utolsó pillanatban akarok kapkodni venni ezt azt. hétvégén úgyis megyünk ide-oda, hátha betérünk egy bababoltba is!

Kép
tünemény
 
 


Na megjöttem.Én is szoktam így lenni tünemény, hogy "tele"eszem magam és utána ha meghallom a nevét már is rosszul vagyok.pfujjjj :x

A babakocsinkat karácsonyra megkapjuk anyukáméktól na meg a kiságyat is úgyhogy én addig nézelődőm ezerrel de szerintem itt szigetváron vesszük meg mert olcsó és jó a minősége is remélhetőleg. :?:

Én holnap főzők egy kis virslis lecsót tarhonyával :) hm nyami!
Már annyira várom de addig is eszek zsíros kenyeret savanyú gyöngyhagymával igaz ég tőle a gyomrom de van itthon reni úgyhogy nincs baj.Mindjárt itt van a karácsony várjátok már csajok?

Kép

Kép
gabka7926
 
 


Annaszuszi: adok egy telcsiszámot amin elvileg be lehet jelentkezni vérvételre: 881-0104 h-cs 11-19-ig pénteken délig lehet hívni őket.
De én egyszer próbáltam még a 6 hetes vérvételnél bejelentkezni aug végén és szept végére vagy okt elejére kaptam volna időpontot. :shock: :shock: :shock: Mondtam a hölgynek, de hát ez lesz az első terhes vérvétel és nem várhatok plusz egy hónapot. Azt mondta a nő sajnálom. Akkor jöjjön amikor akar és sorszámot is lehet húzni és kivárni a sort. Na én ezt tettem. Másfél órát ültem sorba, úgy hogy rendesek voltak, mert a fiam is velem volt és előbb behívtak mint a sorszámom. Az afp-re se kérek időpontot, mert ugye azt se tudod egy hónappal korábban, hogy mikor kell menned.

Bocsi a többieknek később írok.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik ma zsíroskenyér nap van, mert én is azt ettem póréhagymával....... :lol: :lol: :lol:

Mi holnap megyünk a temetőbe a gyerekekkel, sajnos az előző férjem, és a mostaninak is meghalt egy testvére 18 évesen....
Hál istennek a mi szüleink még élnek, de a nagyszülők---sőt én még az ükszülők sírjára is viszek gyertyát.... :cry:

De tényleg ilyenkor nem félelmetes a temető, mi este szoktunk menni és mivel kis faluban lakunk mindenki ismer mindenkit.

A karácsonyt én valahogy még nem várom, bár utána már nem megyek dolgozni és egy kicsit könnyebben leszek...

Ma egész nap olyan feszült, ideges voltam, robbanni tudtam volna, de most is pocsék a közérzetem......Mindenféle gondolataim voltak, depis voltam-vagyok.... :cry:

És ilyenkor még azért is rosszul érzem magam, hogy miért érzem rosszul magam... :cry:
Lelkiismeret furdalásom van mert nem érzem magam áldott állapotúnak.... :cry:
De most a hasam ily olyan mint egy nagy kő lenne benne, feszül és nehéz, a gyomrom káosz.........szóval........megyek és leugrom a teraszról ( 50 cm-es) :cry: :cry: :cry: :cry:

Na jó, nem nyervogom, hátha kialszom magam és elmúlik holnapra.... :(

Kép


Kép
tasin
 
 


Tasin:
Nekem minden este ég a gyomrom ami most is tart de muszáj valamit ennem mert nem fog nőni a babóca.Én is azt álmodtam, hogy zöldhagymát eszem zsíros kenyérrel. :D
Én is szoktam depis lenni meg idegbeteg napjaim is vannak .
Én már nem dolgozom augusztus közepe óta mert nem szabad éjjel melózni úgyhogy kemény táppénzes vagyok.Néha elfelejtem, hogy terhes vagyok mert nem érzem rendesen és nincs nagy pocim sem.

Kép

Kép
gabka7926
 
 


sziasztok.

én is pocsékul vagyok :cry: :cry: :cry: :cry: fájdogáll a pocim alja(lehajoltam délutánn,babunak nem tetszett rúgott egy nagyot és azóta.fene tudja mit találhatott el....)a derekam is leszakad,ezt modjuk betudom az egésznapos rohangálásnak.

és kezdek begolyózni.ma nézelődtem babakocsi ügyben.úgy isten igazából belevetettem magam.hát rendesen megkeverdtem.vegyek használtat olcsón vagy ujjat drágán.ha az ujjal megszívom úgy mint Patrikéval akkor vehetek másikat.ha viszont használtan veszek akkor ha el is romlik még mindig csak egy új kocsi árát költöm 2 kocsira.
kusza lett de remélem azért értitek.

na mindjárt dobok poci fotót.csak fel kell tennem a gépre

Kép
Kép
ettike
 
 


Kép
Kép

szerintetek is nőtt vagy csak én képzelem be?

Kép
Kép
ettike
 
 


Kép így jobban látszik

Kép
Kép
ettike
 
 


Köszönöm a jókívánságot, én is hasonló jókat kívánok Mindenkinek!
gabka7926!
Megpróbáltam vonalzót csinálni,ez lesz a próba :) Remélem sikerült. Sajnos én még nem tudom,h fiúcska vagy picilány,de remélem 2 héten belül megtudom azt is :)

dharma
 
 


Jó reggelt és jó hétvégét mindenkinek!

Dharma!

Üdv köztünk és boldog, komplikációmentes babavárást kívánok!
Írsz magadról többet is?
Hány éves vagy? Merre laktok? Első baba? Fiút vagy lányt szeretnétek? Nevek vannak már?

Ettike!

Szép a pocid, és szerintem is nőtt. :)
Megértem a babakocsi miatti kétségeidet. Nekem is sokan mondták, hogy vegyek használtat, de én nem bízom benne. Mivel mi szeretnénk harmadik babát is, úgy akarok venni, hogy neki is jó legyen. Az előzőt is így vettük. Most a második gyerek használja, a húgomék kislánya, és ha lesz nekik is még egy, akkor már három babát szolgál ki és bejön az ára.

Én halottak napján születtem... (Az november 2.) És nagyon szeretem a temetőket. Alaphelyzetben is, de ilyenkor olyan szép. A költözés előtt 6 évig a Farkasréti temető fölött laktunk 2 utcával. Nagyon sokat sétáltunk a temetőben amikor Beni kicsi volt. (Arra mentünk át a villamosmegállóba.) Ő is nagyon szerette.
Vendég
 


Szerencsére ezek a vizsgálatok nekem sem ilyen bonyolultak.
Bemegyek a kórházba a szülésznőmhöz, ő leveszi a vért és elküldi a laborba. Nincs sorbanállás.
Bár az AFP-t nekem kellett átvinni a rendelőbe a kórházi védőnőhöz. De ezzel kb. 10 perccel tartott tovább a dolog.
Nekem az a bonyolultabb, hogy a diabetikushoz kell igen gaykran járnom, és néha urulógushoz is. Illetve az elején kicsit több Uh volt, mint normális esetben. De már csak 5 hónap. Ezt fél lábon is kibírnám...
Vendég
 


Jó reggel lányok!


Remélem a rosszkedvűek is jól vannak ezen a szép napsütéses napon :lol: :lol: Nekem is vannak rossz napjaim, de igyekszem összeszedni magam, hogy a babu minél kiegyensúlyozottabban szülessen :roll: :roll:

Hát lányok az AFP-vel kapcsolatos kálváriámat írnám le Nektek.

Avédőnőm azt mondta, hogy ő ad beutalót amit aztán irassak alá a háziorvosommal, majd ezzel menjek el egy másik városba ahol még kell egy nőgyógyász aláírása mert nálunk nincsen nőgyógyász és utánna már mehetek is vérvételre egy jól kiszámított időpontban :evil: :evil: (itt megjegyezném, hogy az hogy a védőnőmtől kiskönyvet kaphassak és vércsoportra beutalót plusz háziorvosi aláírás két hetembe került :evil: :evil: )
Még finoman hozzátátte, h számítsak némi ellenállásra, mert a másik város nőgyógyászai nem jönnek túl jól ki a mi községünk védőnőivel :evil: :evil: KÖNYÖRGÖK HOL TARTOZIK EZ RÁM!!!! :twisted:

Na ezek után inkább felhívtam a saját nőgyógyászomat aki viszont csak magán helyre tud beutalót adni (ezért próbálom meg a legtöbb dolgot azért sztk-n belül megoldani,hogy ne költsünk rá vagyonokat)..... :oops:

Kaptam is időpontot tegnapra. Barátságos környezet, nagyon jó fogadtatás levették a vért ( nem fájt :oops: ) és mondták, hogy már kora délután kész a lelet és ha gondolom nagyon szívesen átküldik nekem is mailben, az orvosom faxon fogja megkapni.
Elképedés, Úristen hát ilyen is van, micsoda hely, meg egyébként is. Ez nekem 3.800,- Ft-ba került :?

Várom délután a leletet viszonylagos :roll: nyugalommal, mert már voltam a 12. heti kombinált szűrésen és ott minden ok-s volt :lol: .
Meg is jött 2 óra körül a lelet. 5 érték volt rajta feltűntetve és 5 határérték ami még megfelel (olyam mint a sima vérképes leleten)...
Minden értékem eltért, sokkal felette volt a felső határnak és a legkevesebb két felkiálltójel ott volt az értékek mellett, de volt ahol 3 is.... :shock: :shock:

Kb 2 perc alatt kaptam idegösszeomlást :roll: hirtelen azt sem tudtam, hogy most akkor mi van :oops: Azonnal felhívtam őket. A hölgy megkérdezte ikreket várok? Mondtam, h nem...." Hát akkor bizony ez a lelet tényleg nagyon roszz!" Azt hittem szétnyílik alattam a föld és vége.....hogy lehet ilyet mondani, de még akkor is ha igaz lenne.... mert a sztori vége hál istennek :oops: happy end.

Teljes sokkban próbáltam elérni a nőgyógyászomat aki mikor felvette mondta, hogy már várta a hívásomat mert megkapta a leletet. A leleten a Mom értékem 1,64. A laborban 0,7-1,3-ig határozták meg a normál értéket, ezért az enyém kiugróan magasnak tűnt. Ekkor az orvos megnyugtatott, hogy bárhol utánanézhetek( amit aztán persze tegnap meg is tettem :oops: ), h a normál érték 0,7-2,5 között van kismamák esetén, így az én leletem közel tökéletes :oops: :oops: Eddig is kedveltem a nőgyógyászomat, de most már egyenesen imádom :roll: :roll:

Hát ez volt az én tegnapi kálváriám. Bocsi, h ilyen hosszúra sikerült, de tegnap teljesen kiakadtam ezen az egészen....hát hove lehet így nyugodtan elmenni vizsgálatra és bízni bárkiben...

Adri

Kép
padri75
 
 


és még hozzátenném, hogy a laboros hölgy mondta, hogy mivel az értékek magasak lettek ezér a reggel levett vérből ők utólagos beleegyezéssel elkszítettek még egy vizsgálatot amiért legyek szíves még 1.600,- Ftot eljuttatni nekik... :twisted: :?:

Na erről ennyit többi az őrszobán..... :lol:

Dharma- üdv köztünk. Írjál magadról pár sort :lol:

Babakocsi - óriási mázlim van. Találtam egy ismerőst akinek 2 éves most a kislánya. Mivel egyenlőre nem szeretnének tesót ezért odaadják a babakocsit amit 2 éve vettek. Egy Peg Perego, sportos típusu... nincs hozzá hordozó és mózes. Én mózest nem is szeretnék, illetve sosem gondoltam rá, hogy kell-e, úgyhogy megleszünk nélküle :roll: :roll: A kocsiba illeszthető hordozó, úgyhogy majd azt be kell szereznünk még :lol:

Na megyek jó ősi recept alapján hagymalevest főzni, mert a torkom még mindig nem tökéletes... és valami ebédet is muszáj leszek ősszeütni, mert itthon leszük egész nap :lol:

Kép
padri75
 
 


Ettike! nem emlékszem, mivel kellene összehasonlítani, de jóóónagy pocakod van :)
és abszolút partnered vagyok most babakocsiban, , mert megadta magát az esernyőkocsink is tegnap, nem bírta a 30kilóval rodeózást :lol szóval muszáj vennem egyet a jövő héten, he nem tudom megcsinálni az esernyőkocsit. nekünk csak a használt jöhet szóba, mert nem tudunk újat megvenni, így egyszerű a döntés :) (legalábbis olyanból, amilyent szeretnék)
És nekem eddig csak jó tapasztalataim voltak a használt cuccokkal, de igazad van abban, hogy még ha bele is nyúl az ember, akkor is olcsóbban jön ki a végén. A jó állapotban levő, keveset használt dolgokat is meg lehet kapni féláron. Csak becsületes eladót kell találni, ami nehéz.

megfertőztem mindenkit a zsíros kenyérrel :) jó étvágyat! Nálam pont kezd lecsengeni, tegnap már nem ettem, bár lehet csak azért, mert nem voltunk itthon egész nap...

Dharma, üdv! írj sokat!!

Ettike, tünemény, legyetek jobban gyorsan!!! szegények :(
Tasin, neked meg a lelked! Csoki szokott segíteni ilyenkor... meg kicsit kérjél szívességeket, hátha az is, mert az mindgi jó, ha szereti k az embert...

Karácsonyra rá vagyok kattanva, egyenlőre időm még nem volt, csak tervezgetek, gyerekkel nagyon jó várni, és muszáj is elkezdeni időben :) Bár nekem a férjem is egy gyerek, így neki is lesz majd adventi naptár, nyitogatni. a barátnőm csinált tavaly olyant a párjának, hoy minden napra egy kártyát tett bele. Pl. kedvenc kaja főzése, süti, ágybareggeli, tovább alhat, bármilyen film megnézése együtt, ilyeneket. Ez olyan kedves! és nem pont aznap kell felhasználni, hanem bármikor. Rékának meg tavaly olyant csináltam, hogy vcapír gurigákból nagy szaloncukrokat csináltam, fellógattam őket a plafonra, és a csoki mellé minden nap egy mesét beletettem, télről, karácsonyvárásról, mikulásról. Már nyár óta kérdezi, hogy mikor lesz naptár megint. Szerintem ugyanez lesz idén is, csak egy-egy lap kifestőt is teszek, a mesével kapcsolatban, és akkor rajzolnak, amíg mesélek. Meg lesz egy olyan, hogy nagy karton-karácsonyfát csinálok, és mindig, ha jók, akkor ragasztunk rá egy-egy papír díszt, és ha sokat jól viselkednek, akkor szép díszes karácsonyfa lesz a Jézuskának karácsonyra, cserébe, hogy ő is megajándékoz minket.
Az ajándékokkal még hadilábon állok, gondolom idén is könyvek lesznek,meg csinálok valamiket. Általában ehetőket szoktam, valami italt, tavaly csokibonbonokat gyártottam, kandírozott gyümölcsöket,fűszer olajat, ízesitett ecetet, egyik éven mézes magokat, mézes fokhagymát, aszalt gyümiket, meg karácsonyfa díszeket - a tészta angyalkák igen nagy sikert arattak, lekvárt, és ilyenekből állítottam össze egy-egy csomagot a rokon családoknak. idén még nem tudom, hogy lesz, mindig fórumozok meg gyereket nevelek, nincs időm :D

Cat, téged meg Isten éltessen holnap alkalmából :) úgyis elfelejtem holnap... És úgy szeretem a hozzáállásodat a dolgokhoz! :)

SZép emlékezést mindenkinek!

kikocska
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

padri75! Akkor én összetehetem a két kezem,h eddig csak a várakozás miatt kellett bosszankodnom :? Nekem a kombinált teszt 9000 Ft volt,ez normális máshol is? Azt tudom,h a Sotén nincs államilag támogatva a vérvételi vizsgálat,így az volt ennyi...Ezek miatt az anyagiak miatt is mentem át a kistarcsaiba,mert XVI-ban lakom és ide az a kórház tartozik.

catherine szia!
Mi jó korán kaptunk pocaklakót,most 23 vagyok,párom 26. Nem terveztük,pont akkor fogant,amikor komolyan leültünk beszélni róla,h 2 év múlva már jó lenne. A kicsi kicsit komollyabban gondolta :)
Én már úgy vagyok Vele,h mind1 mi jön,de páromék ketten vannak fiúk,úgyhogy szülei nagyon lányt várnak. 2 hét múlva elmegyünk 4D-re,remélem ott kiderül :) Maja Lili/Sámuel Manó lesz a neve...


kikocska én Vaterán néztem használt dolgokat,már vettem is és anyósom szerint onnan kéne babakocsi is. De!!! Nem gond,h azt nem tudod kipróbálni/megfogni...? Mi van,ha nem olyan,amire számítasz???

dharma
 
 


padri, írtam privit, van egy eladó pp primo viaggio hordozóm!

kikocska
 
 


Dharma, én is a vaterán árulok. És van, hogy nem jön be a cucc a vevőmnek, mert kicsi, vagy elmért valamit, vagy rájött, hogy nem is kell neki. egyszerűen visszaveszem, vagy ha nekem nem jó, visszaadom, és visszaadja a vételárat, vagy meg sem veszem. Persze személyes átvételnél. annyi, hogy semleges értékelés jár érte annak, aki elállt a vásárlástól, hogy ne kelljen fizetni a jutalékot a vaterának. Nem ügy szerintem. Ezeket viszont licitálás előtt jó megbeszélni, mert nem mindenki rugalmas. ha meg nem személyes az átvétel, a postaköltséget annak kell állni, mind a kettőt, aki nem veszi meg a terméket, elvégre az ő hibája. Vagy ha nem olyan, ahogy hirdette, és azért nem kell, akkor meg az eladónak.
A lényeg, hogy 20-30-40ezer ft-os dolgokat már érthető, hogy ki akar próbálni az ember, és aki ettől, és a visszavásárlás lehetőségétől vagy az elállástól elzárkózik, messziről el is kell kerülni, mert az tudja is, hogy nem jó az áruja. Viszont tisztességes nagyon gyorsan lebonyolítani ilyenkor a kipróbálást, hogy az eladó újra fel tudja tenni a kocsit. Egyébként én nem egyszer alkudtam már a vaterán is, meg lehet próbálni azt is, de szigorúan licitálás előtt! Főleg ha már régen fenn van valami...

Kikocs vatera-kiképzését olvashattátok... bocsánat érte annak, akit nem érdekelt :?

kikocska
 
 


Cat – köszi, nekem is ezek fontosak, elmegyek akkor majd hozzájuk.

Annaszuszi – A MÁV/ÁEK-ba sztem nem kell bejelentkezni, de lehet, h én tudom rosszul, odamész a beutalóval a vérvételre és már van külön ablak kimamáknak. Ha nincs beutalód, akkor az már egy más történet….nekem ezt mondta a nőgyógyim, aki ott rendel.

Dharma – üdv itt
:D

Kép

Kép
leo50
 
 


Leo: már nincs külön ablak a kismamiknak a Mávba/Áekba. Nyáron megszüntették! Mindenki sorszámot húz akinek nincs időpontja. És szépen kivárja a másfél órát mire sorra kerül. Nincs már senkinek elsőbbség sajna.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kikocska nagyon köszönöm az infót,sokat segítettél vele :wink:

dharma
 
 


Sziasztok kismamik!

Szeretnék csatlakozni hozzátok,mivel én is áprilisra várom a csemetémet.Eddig a hoxán találtam kismamikat,ott vagyunk kb.20an,de ma mind eltünt.Látom itt nagy részt pestiek vagytok én a térkép legaljáról Bács-kiskun megyéből,mellettünk már itt a határ pár faluval lejjebb.
Én 27 éves vagyok a párom 26(na jó csak 5 hónap van köztünk)és az első babánkat várjuk.
Én most pont nagyon magam alatt vagyok és is a teraszról leugráson gondolkodom...
Hétfőn voltam Afp levételen,és tegnap közölték,hogy nem lett jó a mom értékem ,nekem túl alacsony 0.61 és 10.én megyek Kecskemétre genetikai uh-ra.
Lehet,hogy nekem is zsiroskenyérbe kéne folytani bánatom? :(
kocska
 
 


Kikocska remélem nem haragszol a hasonló nick névért,de nekem az
Ildikocskából ered és kb.96 óta ezt használom.
Na csak nem sikerült feltenni a vonalzót,de próbálkozok,talán most...

kocska
 
 


Én úgy örülök neki, hogy egyre jobban gyarapszik a mi kis fórumunk.

Kocska üdv a csapatban és egyben szeretnék neked is boldog babavárást kívánni!Ne aggódj az afp miatt biztos jó lesz a genetikaid.
Én is délen lakom ám, de Baranya megyében!

Éljen mindjárt kész lesz a lecsóm és akkor lesz habzsolás!

Kép

Kép
gabka7926
 
 


Csajok ez szerintem olyan aranyos:



Mielőtt Anya lettem főzhettem magamnak meleg ételt, ruháim nem voltak pecsétesek, nyugodtan telefonálhattam.

Mielőtt Anya lettem addig aludtam, amíg akartam. Nem izgultam, milyen későn fekszem le. Minden nap megfésülködtem és fogat mostam.

Mielőtt Anya lettem minden nap kitakarítottam, nem botlottam meg játékokban, nem felejtettem el altatódalok szövegét.
baba

Mielőtt Anya lettem nem izgultam, hogy növényeim mérgezőek-e. Nem gondoltam védőoltásokra.

Mielőtt Anya lettem nem hányt le senki, nem lettem kakis, nem köptek le, nem rágcsáltak meg, nem pisilt le senki, és nem csipkedtek össze pici ujjacskák sem.

baba

Mielőtt Anya lettem teljes birtokában voltam: gondolataimnak, testemnek, lelkemnek. Végigaludtam az éjszakákat.
Mielőtt Anya lettem sosem tartottam síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa, vagy beadja neki az injekciót. Sosem néztem könnyes szemekbe és sírva fakadtam. Sosem váltam boldoggá egy egyszerű mosolyon. Nem maradtam fenn késő éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjek.

baba

Mielőtt Anya lettem nem tartottam a karjaimban egy alvó gyermeket, mert nem akartam letenni. Sosem éreztem, hogy a szíven apró darabokra törik, mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat. Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz az életemre. Sosem tudtam, hogy képes vagyok valakit ennyire szeretni. Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az anyaságot.

Mielőtt Anya lettem nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kívül dobog. Nem tudtam milyen nagyszerű érzés a gyerek etetése. Nem ismertem az Anya és Gyermeke közti köteléket. Nem tudtam, hogy valami oly pici olyan fontossá tehet.
baba

Mielőtt Anya lettem, sosem keltem fel az éjszaka kellős közepén minden tíz percben, hogy megnézzem minden rendben van-e. Nem ismertem a melegséget, az örömöt, a szeretetet, a szívfájdalmat, a csodát, vagy az Anyaság élvezetét. Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen érzésekre, mielőtt Anya lettem.

Kép

Kép
gabka7926
 
 


És itt az elmaradhatatlan poén is:

Mit tanultam anyukámtól?

Megbecsülni mások munkáját. -> "Ha mindenáron meg akarjátok ölni egymást az öcséddel, kint csináljátok. Most takarítottam fel."

Vallást. -> "Jobb lesz, ha imádkozol, hogy kijöjjön a fehér ingedből!"

Az időutazás alapjait. -> "Úgy megcsaplak, hogy a jövő héten térsz magadhoz!"

Logikát. -> "Azért, mert én azt mondtam!"

Tornamutatványokat. -> "Most nézd meg, hogy néz ki itt hátul a nyakad!"

Az ozmózis alapelemeit. -> "Fogd be a szád, és edd meg a vacsorád!"

Türelmet és kitartást. -> "Addig ülsz ott, amíg a spenót el nem fogy!"

A meteorológia alapelemeit. -> "Úgy néz ki a szobád, mintha egy tornádó söpört volna át rajta!"

Irigységet. -> "Ezer és ezer gyerek van a világon, akik boldogok lennének, ha ilyen nagyszerű szüleik lehetnének, mint neked!"

Kép

Kép
gabka7926
 
 


Van nekem is 1-2 ilyen,ami nagyon tetszik,csak hosszú,de ugy sincs nagyon mozgás ma:
MIÉRT JÓ KISMAMINAK LENNI:
Mert végre lazíthatunk

Kilenc hónapig be se érdemes ágyazni, és ami a legjobb: ezért még elnézést sem kell kérnünk. Érvünk bőven van, hisz szinte minden szervünknek keményebben kell dolgoznia: a szívnek, a tüdőnek, a veséknek. Mintha a nap huszonnégy órájában kocognánk, és nincs pihenő, nincs megállás. Arról nem is beszélve, hogy a kocogás néha átvált gyorsabb tempóba. Aztán a kocogás mellé még kapunk egy kis súlynehezéket is, aki nem elég, hogy napról napra növekszik, de még mocorog is. És még itt vannak a hormonok is, kifejezetten álmosítanak, lassítanak, tompítanak. Ne harcoljunk az élet rendje ellen: lustálkodjunk!

Mert megszépülünk

Az arc – szerencsétlen kivételektől eltekintve – letisztul, a bőr megszépül. A pattanások a múlté lesznek, mintha a létező összes méregdrága mitesszerellenes kezelést kipróbáltuk volna; a ráncok kisimulnak, ezért készüljünk is a magyarázatra, ha a botoxinjekciókra gyanakodnának a kolléganőink. A hajunk pedig… igazi oroszlánsörény. Sajnos a böjtje meglesz a kilenc hónap után: a ki nem hullott hajszálak néhány hét alatt bepótolják a lemaradásukat.
És még hátravan a legfontosabb: a mellméret. Akár három számmal nagyobb melltartók jöhetnek csak szóba. Ami pedig a legjobb, hogy már szinte a fogantatás másnapján dús keblűek leszünk, így néhány hónapig fürödhetünk a bomba nőknek kijáró bókokban, füttyögésekben, udvarlásokban.


Mert végre kiszolgálnak

Reggeli émelygés ellen legjobb az ágyba szervírozott reggeli: langyos pirítós, frissen facsart narancslé, házi baracklekvár, és ezt egy várandós már igazán csak megérdemli. Egy kismamának amúgy is központi helye az ágy, ezért jó előre szerezzünk be a paplanra pakolható kis étkezőasztalt, és rá minden csupa fontos dolgot: mobilt, számítógépet (internetbekötéssel), az összes bulvárt, és persze a tévékapcsolót. Ne csináljunk lelki kérdést abból, hogy jár-e ez, vagy sem, majd a gyerekünk leveri rajtunk ezt a kis kényeztetést. Úgyis vége lesz a nyugodt éjszakáknak, az egyhuzamban elköltött reggeliknek, a sorozatoknak, az újságolvasásnak… ezért élvezzük ki még most, amit lehet!

Mert lehet nyafogni

Epret kérek! Jaj, mégse, inkább hamburgert! Meg mellé egy kis húslevest! Igen, húslevest akarok hamburgerrel! Egyszerre! Fúj, de rossz ez így együtt! Eper van? A nyafogósdiról általában az első percben kiderül, hogy bevehetjük-e a házassági játszmáink közé. Vannak férjek, akik mereven tiltakoznak, mérgelődnek, megsértődnek, ha a mi férjünk is ebbe a csoportba tartozik, akkor ne feszítsük sokáig a húrt. Álljunk meg a húslevesnél! Ha azonban szerencsés csillagzat alatt születtünk, és kedvesünk a sokadik rettentő kérésünket is loholva teljesíti, akkor nyugodtan nyafkázzunk egy kicsit. Mint minden a várandósság alatt, ez is véges.

Mert sírni jóóó

Még csak most kezdődött el a Barátok közt, de már harmadszorra pityeredünk el. A zsebkendő lassan alapcikk, a moziba egy kisbőröndnyivel telepszünk be. És milyen jó! Nem kell lopva törölgetnünk a könnyeinket, mint régen a Love Story után, hanem nyugodtan nekiereszthetjük. Azért ha lehet, kerüljük a túlontúl érzelgős, kisbabákról, kismacskákról, kiskutyákról szóló filmeket, mert ez már a párunknak is sok lehet. Esetleg megrémiszti.

Mert végre ehetünk

Lassan már nem is az a kérdés, hogy mennyit lehet hízni a terhesség alatt, hanem hogy egyáltalán lehet-e hízni. Ha egy boldog, kiegyensúlyozott terhességet szeretnénk, akkor számoljunk le fitneszkismamák négy és fél kiló súlygyarapodásával, és inkább kapjuk be azt a csokikockát, amire vágyunk. Utána jöhet a jól megérdemelt ebéd, uzsi, vacsi… közte pedig a csokikockák, -táblák. Ne ugráljunk naponta többször a mérlegre, nem is tesz jót neki, meg nekünk sincs rá szükségünk. Ha a baba puncsfagyira vágyik, úgyse lehet mit tenni…

Mert sose vagyunk egyedül

Még a legnehezebb, ágyban fekvős, görcsölős, fájdogálós hónapokat is megszépíti a tudat, hogy egy kis emberpalánta növekszik bennünk. Hogy ez az egyetlen periódusa az életünknek, amikor soha nem vagyunk egyedül. Két agyunk, két szívünk, két testünk van, valami mágikus összeolvadásban. Megszokjuk a folytonos mocorgását, halljuk a csuklását, érezzük minden rezdülését. Ezek azok a pillanatok, amiket előbb-utóbb biztosan visszasírunk. A rossz dolgok homályba fordulnak, és marad az érzés, hogy milyen jó is volt ez a várandósság.

kocska
 
 


kocska, üdv :D
azért én nyertem, gondolom mert van pár év előnyöm (most lezsek 30, és mindig volt a suliban legalább egy ildi rajtam kívül. ) Szintén ildi vagyok, és én 94 óta hallgatok erre a névre, mármint becenévre :P vagyis kikó voltam, és abból lettem a neten kikocska, aztán pár éve már inkább kikocs...
az afp miatt meg ne aggódj, kb minden 5. embernek rossz, vagy határon van, az uh-on majd megnyugtatnak. Én is így voltam nándival, és semmi gond nálunk sem.

gabka, köszi! az elsőt el sem olvastam, már attól elbőgtem magam, hogy emlékeztem rá, hogy anno elbőgtem magam rajta :D

Egyébként valami borzasztó ez a vérvételes rendszer a mávban, én ugye nándival voltam ott, előtte meg terézvárosban jártam az sztk-ba, és ott sem voltak kevesebben, csak egyszerűen normálisan dolgoztak, és normálisabb rendszer volt valahogy. kb ugyanannyi embert láttak el pedig, ugyanúgy két ablak volt a regisztrációhoz, meg a kémcső-kiadáshoz, de pörgött a dolog, mondjuk nem volt időpont. El kéne menniük oda körülnézni... Azért én meghalnék, ha odamennék 8-ra mondjuk, és másfél órát kéne még várnom éhgyomorra. Hát még a cukorterheléses vizsgálat!!!! biztos el is ájulnék. Ha én nem eszem azonnal, hogy éhes vagyok szörnyen rosszul tudok lenni. Nem véletlen hízok mint egy malac :?

HOlnap lehet, megveszek egy ariát... van hozzá lábzsákká alakítható mózeses betét, amit nem értek igazán, de nagyon kíváncsi vagyok rá, ha tényleg olyan, mint gondolom, meg is veszem, és akkor már csak keresni kell egy testvérfellépőt hozzá, amit lehet applikálni, és megoldódott a legfőbb dilemmám...

Megyek is tesófellépőt keresni :)

további jó hétvégét. TÖk jó dolgom van ma, itt ülhetek a gép előtt szinte egész nap. férjem meg vigyáz a gyerekekre, takarít, ilyenek. ilyen napokon érdemes élni egyátalán :)

kikocska
 
 


kocska, meg mindenki. Kigyűjöttem ezt, és olvasgassa mindenki, azt ajánlom, mielőtt mindenki leugrálna a teraszról a rossz afp eredmények miatt:

http://www.babanet.hu/faq/tergon05.php (idézem, kiemelés a sajátom)

Az AFP önmagában egy lelet, annyit ér, mint mondjuk a testsúly. A genetikai, tehát a fejlődési rendellenességeket szűrő programnak egy borzasztó sok fölös idegeskedést okozó kövülete.
Az AFP értékét általában nanogramm/ml-ben szokás megadni, de mivel szintje több tényezőtől is függ, ezért egy átláthatóbb meghatározása terjedt el a terhesszűrésben. A MoMk érték egyrészt a terhesség pontos ultrahangos korához (12. heti ultrahang szűrés fontossága!) és az anya folyadéktereihez (ezt a testsúly megadásával becsüljük ) viszonyítja a magzatban megtermelt és az anyai vérbe átkerült (!) alfa-fötoprotein mennyiségét. Sajnos ez az utóbbi tényező (a folyadéktereket a testsúly alapján modellezik) az egyik nagy bizonytalansági tényező. A MoMk értéket adott terhességi héten 0,7-2,5 között tekintjük a normál tartományba esőnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik.
Tapasztaljuk, hogy az AFP magasabb értéke többször fordul elő olyan esetben, amikor később a magzati fejlődés károsodását (méhen belüli elhalás avagy később a fejlődés visszamaradása = retardáció) észleljük. Nem a magas AFP az ok, az egy jel.
A baba pedig bármilyen AFP érték mellett lehet egészséges.
A méhen belüli diagnosztikában ma a legjobb eredményességű az ultrahang.

Eszerint az is adhat hamis értéket, ha keveset vagy éppen túl sokat iszol. Az is, ha a beutaláskor mérnek, nem a vérvételkor.
uff[/u]

kikocska
 
 


Kocska!

Timmermann Gábor egy jó hírű nőgyógyász. Az ő honlapján ezt találtam:

Mitől lehet AFP eltérés, felismert rendellenesség nélkül?

Az AFP alacsony vagy magas eredménye nem diagnózis! Ez csak egy szűrővizsgálat, mutathat eltérést rendellenesség nélkül is, és sajnos lehet normális tartományban beteg magzat esetén is, mivel a vizsgálat érzékenysége és specifikussága nem 100%-os. Ez azért van, mert az egészséges és a beteg magzatok értékeinek statisztikai eloszlásának harang alakú Gauss-görbéi átfedik egymást. További ok lehet még a koraterhességi vérzés is, mivel ilyenkor több vagy kevesebb AFP jut át az anyai vérbe.

Eltérést mutathat az AFP, rossz mintavételezés esetén is, ha pontatlanul lett meghatározva a terhességi kor, vagy nem egyezik az utolsó vérzés alapján számított terhességi kor a valódi fogamzással (pl. rendszertelen, vagy 28 naptól eltérő ciklushossz esetén).

Ritkán előfordul olyan is, hogy az AFP eltérés okát csak későbbi terhességi korban veszik észre, ilyenkor a fejlődés lelassul és megjelennek az ultrahang számára is kóros jelek.

Sajnos az a tapasztalatom, hogy túl gyakran ijesztik meg a várandósokat feleslegesen a terhesgondozás során a pontatlan vagy kevéssé érzékeny és specifikus szűrővizsgálatok téves eredményeivel.


A genetikai Uh-on sokkal pontosabbat tudnak mndani Neked és majd megnyugtatnak.
Én speciel azért menetem el a 12. héten az inegrált tesztre, mert nem akartam magyam az AFP-vel idegesíteni. Elég volt Beninél.
Sajnos nagyon sok dolognak kell együtt állnia ahhoz, hogy valóban megbízható eredményt adjon.
Úgyhogy szerintem ne izgulj! Bízz a babádban, és minden rendben lesz!
Vendég
 


Gabka!

Az elsőn sírtam...
És a másodikon is, de akkor már a nevetéstől. :D

Kocska!

A Tiéd is jó volt. És üdv köztünk, mert azt az előbb elfelejtettem.
Vendég
 


Padri!

Hagymalevest szeretem... :)

AFP nem semmi. Én a pénzt inkább visszakérném, mint hogy még fizessek is pluszban.

Mózes azért kell, mert az első pár hónapban vízszintesen kell feküdnie a babának a gerince miatt. Ha a babkocsi teljesen vízszintesig döntehető, akkor nem fontos. De nem túl sok ilyen van.
Vendég
 


Kikocska!

Köszi!

És karácsonyt hasonlóan nagyon várom... :D
Vendég
 


Cat!

Kép

Kép
Kép
tisa
 
 


Cat!

Nagyon boldog szülinapot!

Kép
tünemény
 
 


Sziasztok!

Cat - boldog szülinapot kívánok!!
Azt hiszen amit kapok babakocsi vízszintesbe állítható, de akkor ennek majd jobban utánnanézek.

Tök jó, hogy vagytok csajok egy csomó minden nem jutna magamtól eszembe :roll: :roll:

Kikocska - köszönöm, válasz ment :wink:
Körül fogok nézni a Vaterán. Én még azt sem tudtam, h van ilyen :oops: :oops:

Kocska - üdv köztünk és ne aggódj az AFP-d miatt. A lányok már elküldték azokat az infokat amiket én is agyon olvastam.. az ultrahang a döntő és biztosan minden rendben van!! :lol: Csak ez a hülye rendszer hozza ránk az idegbajt időnként :shock: Szóval fel a fejjel!!!!!

Gabka- nekem is könnyeket csaltál a szemembe. Előszőr a sírástól, aztán a nevetéstől :lol:

Kép
padri75
 
 


Húha.... gyakorlott anyukáktól szeretnék segítséget kérni :roll: :roll: Minél tovább keresgélek a neten és nézegetem a babakocsi-hordozó-mózes kombinációkat annál inkább összezavarodom :oops:

Szóval adott nekem egy babakocsi amihez nem kapok hordozót és mózest. :roll: és megpróbáltam kompatibilis hordozót keresni ami egyben biztonsági gyermekülés is, mert sokat fogunk autókázni a Pécsi nagyszülőkhöz.... :D

A nagy kérdésem az, hogy az első hónapokban Ti beleraktátok egyszer is a hordozót a babakocsiba???? főleg ha az vízszintesig fektethető azaz újszülötteknek is tökéletes??? :roll:

Mert az én dilemmám most azon van, hogy vajon muszáj-e kompatibilis hordozót választanom?? Ha sétálni megyünk akkor babakocsit használnék és nem hordozót. Ha kocsikázunk akkor nem viszek babakocsit (vagy lehet hogy elviszem aztán ha a séta jön akkor átteszem a picit).....és ehhez még hozzáadódik,h a 4. emeleten lakunk és a babakocsi lent lesz a pincében, vagyis ha egyedül megyek le a picivel akor kézben egyensúlyozva vigyem le a kocsihoz, vagy akkor jó a hordozó amit aztán otthagyok a pincében vagy beleteszem a kocsiba vagy mi van most ???????? :oops: :oops:

Jaj ne haragudjatok ha nagyon fárasztó vagyok :oops: , általában nem vagyok ilyen körülményes :roll: :roll: , de úgy látszik anyának majd ilyen leszek :roll: :roll: Szegény babu :shock: :lol: :lol:

Szóval megköszönöm ha tapasztalataitokat leírnátok!!!

Kép
padri75
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: