Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

MINDEN BABAHOZ GRATULALUNK!
SENSI!
NAGYON DRUKKOLOK!!!TALAN MAR MEG IS VAN A KISLANY! :D

Ez a hetem katasztrofalis. Akos beteg lett, 39 fokos laz, vmi virus, egesz heten itthon van. mar jobban van hala istennek.

Balint meg egesz nap cicin logna, igy rohangalok a 2 gyerek kozott.Ja,mert azt mondta az orvos, probaljam meg elszeparalni oket egymastol. :( Igy Akos lennt, Balint fennt.

Probalom majd potolni a lemaradast.

Kép

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Sziasztok!

Csak panaszkodnom kellett tegnap és már javult is a helyzet! Nagyon jó éjszakánk volt, ma reggel is szuper szóval egy szavam se lehet, csak ha telhetetlen akarok lenni! :lol:
Ugyanis a gyerek éjszaka csak velem, illetve köztünk hajlandó aludni! De lehet, ha kitartó lennék, akkor a kiságyban is, de én nem vagyok képes egy 40 perces hajnali 2-es evés után még 1 órát az ágyánál tölteni, hogy ne sírjon! :oops: :) Inkább gyorsan alszunk együtt, az nekem pihentetőbb! (Önzőség tudom!) :oops: Aztán meg majd lesz valahogy! Remélem! Bár apjuk morog, hogy nem lesz ez így jó, de felajánlottam, hogy holnap úgy sem megy dolgozni, így ma egész este minden evés után nyugodtan dajkálhatja, hogy szokja a kiságyat! Gondolom sejtitek a lelkesedését! :wink: :lol:

Nekünk csak az arcunk hámlik, azaz ki van száradva, de nagyon! Lehet, hogy nem kellett volna a védőnő tanácsára a tejkiütést kenegetni a felírt tejkiütés elleni kenőccsel? Most már mindegy! :roll: Én úgy látom, hogy a babaolaj jót tesz neki, egyenlőre! És persze, hogy nem úsztuk meg ahogy elnézem a koszmót sem! :? :( Tök béna anyának érzem magam ilyenkor, hogy nem vagyok képes ápolni! :oops:

Kép
bettike
Eger
 
 


Marek! Sikerült kipihenned magad? Kaptál 3 órát gyermekedtől? :lol:

Sensi! Lehet azóta már te is babázol? De izgi így "utólag" olvasni! :lol: Azért még drukk, hátha nem késő! :lol:

Bkriszta! Kitartást neked és gyors gyógyulást Ákosnak! Az a takaró nagyon jó! :lol: Legalábbis ha az a meleg fajta, amire gondolok! :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 

 
 

Sziasztok!

Bettike - ugyan, dehogy vagy te béna anyuka, sőt, jó anyuka vagy, a koszmo meg szinte minden babánál előfordul, kezeld és elmúlik! Én a Babe márkájú koszmo elleni samponnal mosom neki, egyelőre nincs még koszmo. Én is mondhatnám, hogy béna vagyok, mivel úgy néz ki, szájpenésze van a gyereknek (bár én nem látom a szájpadlásán se a jeleit), de az is nagyon gyakori, szóval nem ostorozom magam, tudom, hogy imádom, hogy ő az első, hogy felkelek éjjel vagy 2-3X, hogy neki rendben legyen mindene, szóval megteszek minden tőlem telhetőt!!! Gondolj te is erre! Gratula a jó éjszakához!!!
Mi az az új tea, amit iszol??? Homeós bogyókúrát szerintem pár nap múlva újrakezdheted, de csak ha úgy érzed, kevesebb a tej, mert állítólag kiválthatja az ellenkezőjét is :?

Sensi - júúúúj, akkor valószínűleg ma már babázol??? Nagyon drukk-drukk és nagyon várunk vissza, már babával :lol:

Nyugtonmalac
- én is utálom a fürdetőkrémet, mert marha nehéz lemosni a gyerekről, ott úszkálnak az egybefüggő darabok :P Van nagyon jó fürdetőnk, de most még nem merem megkockáztatni, nehogy kipattogjon a bőre. Te mit haszálsz?

Anhel - én füri előtt gyógyszertári napraforgóolajjal kentem be a bőrét kb. fél órára,aztán sima füri, ahogy szoktunk, bevált.
Nálunk a popsitörlő a mumus, biztos hideg a fenekének és ugye nedves is, akkor üvölt igazán :lol:

Tercsimama - mi is benne vagyunk egy baba-mama taliba, dec. közepén már egész nagy lesz a csajszi és ugye mindegyik baba, de ezt még úgyis egyeztetjük.
Bár nincs jogsim, valahogy csak elmegyek járművekkel, hacsak nem kétméteres hó van :roll:

Nálunk megy a peluscsere apánál is, sőt, minden, fürdetni együtt szoktunk, de peluscsere, büfiztetés, ringatás, altatás, minden van :lol: Bár éjszaka-éjjel rám hárul a feladat, ugye etetés, néha este is pelenkacsere, de azért segít sokat ő is, alig várom mindig, hogy hazaérjen és végre elmehessek fürdeni :lol:

Ma megyünk CORA-ba du., jön át párom anyukája vigyázni Pömpőre, bár nehéz szívvel hagyom itt, bevásárolni még nem szeretném vinni.
Szombaton pedig elhatároztam, hogy de. elmegyek a gyerekturiba, hogy legyen egy kis kikapcsolódásom, alig várom már. Fura, hogy ennyire be vagyok korlátozva és amúgy nem veszem észre, csak ilyenkor, amikor tudom, hogy mehetek valahová egyedül, olyan, mint amikor kicsi voltam és készültem a Karácsonyra vagy vártam a télapót :lol:

Na megyek, majd jövök, ma szép idő lesz, tuti sétálunk!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Még várom Sensi sms-ét! De nagyon ám!

:)

+++++++++++++++++++++++++

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


juj Sensie!Nagy drukkkkkk!!!!!!!!!!!!!!
Ildi!

Tegnap én is el tudtam menni egyedül a postára, ANNYIRA JÓÓÓÓÓ VOLT!nem is gondoltam, hogy egy posta ilyen örömet tud szerezni:-)
Itt a környékünkön a bevásárlóban nyitott egy új turi.Eddig nem is volt.Nem bírtam ki, vettem Emmának egy téli kezeslábast meg 2 rugit.összesen 30 percre mozdultam ki, de nagyon jót tett.Remélem hétvégén tényleg jó idő lesz és mehetünk négyesben sétálni.

Mi a tubusos fürdetőt használjuk, de nincs gondom a lemosással.Ábinál még tégelyben volt, és azt tényleg alig lehetett róla levakarni, utáltam is.Most kellemes meglepetés volt, hogy simán a melegvíz lehozza.Lehet, hogy én mást használok?ezt a doki írta fel nekünk.
emmalena
 
 


Emmalena - nekünk a tégelyes fürdető van :?
Hát igen, apró örömök az életben, tényleg nem gondoltam volna, hogy egy szombati fél órás DM kiruccanás akkora örömet okozhat, mint okozott a múlt héten :lol:
Gratula a szerzeményekhez!!!
A turit mindenképp bevállalom, bár pont etetésre érek haza majd, de kell még ruci Lottinak, mivel az összes 56-os még nagy rá, viszont rájöttem, hogy nem is olyan sok az a ruhamennyiség ami van, mivel ha pl. bukik, akkor cserebere, szóval veszek még egy párat és kiskabát is kéne télire. Van szuper overálunk, bundazsákunk, de kb. 62-es méret, szóval fene se tudja, mennyit fog nőni mondjuk december-januárra.

Nyugtonmalac - várjuk Sensi sms-ét! Nagyon drukkolok neki, reggel óta rá gondolok, szorítok!!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Igen, én is tegnap 68-as kezeslábast vettem, mert Emma már 4 kiló fölött van, szerintem a 62-est hamar kinőné, nem szeretnék még a télen még egyet venni.ha egy kicsit nagyobb az nem baj, legfeljebb nem növi ki a tél végére.Meg én már másképp gondolkodom.Mivel nem lesz több babánk, azt sem mondhatom, hogy nem baj, majd jó lesz a következő babának.Szóval próbálok úgy vásárolni, hogy felesleges dolgokra ne költsek, ami aztán itt marad, és nem tudom kinek odaadni.Már gondolkodom is, hogy mi lesz a sok babarucival, ha emma kinövi őket.Nincs nagyon kedvem örizgetni, kevés a helyünk.Viszont most nincs körülöttem kismama, ötletem sincs kinek lehetne odaadni.eladással meg valahogy gondom van.Olyan sok rucink nincs, hogy megérné ezzel foglalkozni.Arra gondoltam, hogy a legkisebb rucikat odaadom a kórházba a csecsemősöknek.Ott aztán nagy üzem van, szükség van a ruhákra.És egyébként is olyan sok szeretettel gondolok a csecsemősökre meg egyáltalán arra a helyre, hogy szívesen odaadnám nekik.na majd meglátjuk.:-)
emmalena
 
 


A gyógyszertári fürdetőt nem próbáltátok meg berakni a mikróba? Attól tök jól feloldódik, csak beöntöd a vízbe, nem úszkálnak benne a darabok, ráadiásul tuti nem lesz allergiás rá a baba.
Borinak is száraz volt a bőre, arra is valami gyógyszertári testápolót kaptunk. Fürdés előtt bemasszíroztam, azátn fürcsi ... pár nap alatt elmúlt...
Szerintem nem rosszak ezek a gyógyszertári cuccok. Igaz a Johnson fürdetőnek jobb az illata, de arra még én is allergiás vagyok, nem hiszem, hogy kipróbálnám a gyerekemen.... :?

marek
 
 


sziasztok!

Sensienek megy a drukk! Most olvastam vissza, már az eleje is gyanús volt, írni akartam, hogy szülni fog, de látom kialakult magától...A végén Nyugtonmalac leszedheti a novembert a honlap elejéről. :)

Kipróbáltuk a Gripe Watert. Este volt 3,5 óra műsor ennek ellenére. Egyszerűen nem tud kiböfizni mindent Dorka. :cry: és órákig húzódik a dolog.
Pedig evés közben is böfiztetem. Sajnos attól meg be is pörög, ha nem jön ki a böfi, és közben éhes is, de cicire téve tekereg...jajjjjjjjjj.
most is ki kellett vennem az ágyából, itt van a vállamon....úgy sírt. pedig 40 perce raktam le...azt hittem nyugi lesz. 2 napja drámai a helyzet. egy evés, aztán 2 óra nyüglődés. ötletek???

na, mennem kell...

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Peva - sajnálom a nyügit, sajnos nincs ötletem, bár Lottika is tekereg, de ált. nem a szopi közben, hanem utána ha elalszik és kezd ébredni, akkor. Talán kicsit tornáztasd meg, a lábát, mintha biciklizne, hátha kijön a bentrekedt puki. Nekünk amúgy az Espumisan csepp sokkal jobban bejött, mint az Infacol, sőt, egész hatásos, azt próbáltad már?
Nálunk van kaja után ált. 2-3 nagy büfi és közben is, pl. amikor cicicsere van, akkor mindig büfizünk is, sajnos nem tudom, hogy tudnád kicsalni belőle a levegőt :cry: Én mindig úgy büfiztetek, hogy felfelé simogatom a hátát, mintha felfelé tolnám a levegőt, így mindig sikerül a büfi.

Emmalena - jó ötlet odaadni a kórháznak a rucikat, főleg ha jó emlékeid vannak velük kapcsolatban!!! Én elteszem majd a ruhákat, mert van két húgom, a kisebbik lassan babázni szeretne, talán decembertől próbálkoznak, jól fog jönni nekik, hogy nem kell arra költeni, aztán ha jön nekünk még egy, visszavándorol hozzánk :lol:

Azt akartam kérdezni már, hogy nektek mekkora volt a babátok fejkörfogata amikor született??? Mert én most néztem csak meg a babakönyvben és Lottika fejkörfogata 32 cm volt. Az kicsi? Mert gondoltam arra is, hogy talán azért is volt ilyen "könnyű" a szülés így elsőszülőnek, mert nem volt túl nagy a gyerek :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi: a kórházban megmutattam, hogy mit fogok használni, és a gyermek orvosáldását adta rá :)

Neve: seba med fürdető
link: http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=babaapolas&submenu=kozmetikum&category=furdeto&empty=1&productid=124920&pageno=1&whid=25

Popsi törlőt nem tudod a radiátor közelébe, vagy rá tenni? :)

Én is megyek ma sétálni Borival... Megyünk a DM-be :D

Veszek minden félét, mert minden elfogyott :S A leginkább az a pár darab eldobható pelus, amit vészhelyzetre tartogattam :(

De még tart a vész helyzet nálunk. Mosógép meggyógyult, de sajnos a szivattyú hibáját kiváltó ok, még fenn áll. Azonnal kell egy szuper vízszerelőt találnom, aki szépen és megbízhatóan dolgozik.

A falba vezetjük a mosógépet, de mosogatógép csatlakozót szerelt fel a kivitelező anno (köszönjük szépen), és abban van valami csapágy, abban egy golyó, amit ki kell szedetni + a keletkezett dugulást el kell hárítani. :S Remek, nem?

Na megyek....

Sensinek továbbra is drukkolok +++++++++++++++++++

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nusiildi, Nóri feje 34 cm volt amikor születettt, azt mondta a doki, hogy ez elég jó méret, teljesen normális, sőt egy picit nagynak mondható, tehát a 32 cm is tök jó!

Örülök, hogy páran már visszajeleztetek a baba-mama talira, alig várom már, hogy szervezhessem. Én ilyen állandóan mozgásban levő csaj vagyok :) A szülőszobán varrás közben küldözgettem az smseket és még fórumoztam is, hogy tudják a csajok, mi várható :lol:

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Sziasztok!

Tegnap este hazajöttünk a kórházból! Jó végre itthon lenni :).
Gratulálok az újabb babákhoz!!
Köszönjük a gratulációkat!!!!!

Jól vagyunk és hatottak a jókívánságok Tőletek, mert annyi tejem van hogy majd szétdurrannak a melleim... és nem tudom hogy fejjek-e, mert akkor még nagyobbak lesznek... na mindegy.

Remélem mindenki - babák és mamák egyaránt - jól van!!!!
Amint utólértem magamat itthon, megnézem miket irtatok, mert egy nagy csomó kérdésem van és persze majd rakok fel képeket is!!!

Sok sok puszi mindenkinek!!!

linhbaba
 
 


sziasztok!

Szokás szerint most nem tudok, írni, csak a tegnapi napot olvastam gyorsan el.

Sensinek hatalmas drukk!!!!!

NUSILDI!

Nem akarlak lelombozni, de holnap nem lesz nyitva semmi!!!!!!



A mi fejünk 34 cm volt.

Majd jövök, ha alszanak, vagy este!

Kép

Kép
mtücsök
 
 


ildi!

Ábinak 37-es volt a feje, Emmának pedig 35-ös.Szerintem a 32-es méret nagyon barátságos szülés szempontjából, tuti könnyebb a szülés, ha nem túl nagy a feje a babának.
Jó neked, hog vannak hugaid, így lesz helye a sok babacuccnak.Nekem sajna nincs.

Peva!

Ha nem jön ki a büfi, arra van egy nagyon jó módszer.Sokszor egymás után tedd a babát vizszintes helyzetbe a kezedben és rögtön utána állítsd függőlegesbe.Ezt kb 5-6szor egymás után.Ne tul gyorsan, de lassan se, mert az a lényeg, hogy a levegő a tej felszínére kerüljön a gyomrában, így ki tud jönni.Ha túl gyorsan csinálod, akkor nagyon felkavarodik a gyomra.nekem ez bejött.
emmalena
 
 


Sziasztok!

Jöttem életjelet adni... :lol:

GRATULÁLOK MINDEN ÚJ ANYUKÁNAK ÉS BABÁNAK!!!JÓ EGÉSSZÉGET ÉS SOK-SOK TEJCSIT!!!

Sensi, neked pedig drukkolok,bár azóta már sztem babázol!:D

Hű,jól lemaradtam!igazából olvasni se nagyon volt időm,csak mindig átfutottam az oldalt!Julcsi nagyon felélénkült!Rengeteget van ébren és már nagyokat sírdogálunk is! :roll:
Most kitettem az esőerdőbe!:D(fisher price rainforest játszószőnyeg) Már kezdi értékelni!ami annyit jelent,h már kb5percet el van vele!:D
Közben megjött a mérlegünk is és szorgosan méregetem!Már 4kilo felett járunk! :shock: tegnap este fürdés után 4360at mértem evés elött!


na,mennem kell....sírás van....
majd igyekszek jönni...
Vendég
 


no, visszatértem. hosszú menet volt, remélem elszik egy darabig, de persze a gyerekorvos 12 körülre ígérte (tegnapit lemondta - akkor levonjak a 2ezréből? :lol: )

Fürdető: nekem is receptre adták, bevált, nem száraz a bőre.
A keze és a pofija ahol a tej/nyál kimarta, volt, hogy hámlott, meg egyszer a pociján is, én a gyógyszertári olajjal kentem, el is múlt 2 nap alatt.
Az illatos cuccokkal én is vigyáznék, nehogy allergiás legyen a baba - pedig tényleg jó illatú cuccokat lehet kapni.

Tali: nagyon szívesen mennék! Lehetne havi találka is pl. - minden hó első szerda, vagy ilyesmi, és akkor mindenki tudna igazodni (bocsi, nem akarom más izéjével verni a csalánt - sry Tercsimama-, akár tavasztól nálunk is lehet, a kertben több a hely, mint bent- csak hozzánk nem lehet kijönni, csak autóval :cry: )
Bettyna is tuti jönne, csak most náluk is sok a nyafi-nyügi, néha beszélünk. :) De amúgy Szabi baba jól van és ő is.

Linhbaba! Üdv itthon, jó babázást (az első pár nap elég nyugis volt nálunk, gyere, amíg tudsz :D ).

Sensieről semmi hír? Kit értesít?

Ildi! Mi fejünk is 34 volt, de a 32 nem kicsi! nyugi...a szülés meg alkat/genetika/szerencse kérdése. nem azon a pár centin múlik csak, de a baba súlya is számít (Lottika nem volt egy óriás, de van akinél ilyen súlyú babánál is van komplikáció és császárral kell befejezni).

Nekünk 68-as anorákunk van (ajándékba kaptuk). tegnap betettem Dorkát, de nem szerette, mert nagy rá és nem hajlik benne a keze (mivel könyöknál kezdődik a ruha ujja). Viszont ha pont alszik, akkor lehet benne vinni. :)

Jó, hogy emlékeztettek a holnapi zárt boltokra...és holnap egyedül leszek itthon, párom viszi Anyóst temetőbe (Nyírségbe!). mert persze azt nem lehet kihagyni,évente háromszor menni kell. érdekes, amíg éltek ott a NAGYSZÜLŐK, VONATTAL IS TUDOTT MENNI. AZÓTA JOBBAN FÁJ A LÁBA. NO COMMENT.
Anyós témát kiveséztük többször. :evil:

megyek, ledőlök picit, fáj a hátam, olyan nehéz ez a gyerek.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Nyugtonmalac! A szomszédunk vízszerelő (nálunk ő csinálta építkezésnél, gyors, eltakarított maga után!!!!, és nem volt gond még (4 év alatt).
Érdekel? Megkérdezzem holnap hogy megadhatom-e a számát-ráér-e? (néha hétvégén is fusizik) Vagy azóta találtál valakit?

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


A tejserkentős homeós bogyóval csak csínján, mert ahogyan Ildi is írja, egy idő után az ellenkező hatást váltja ki. Szóval tejapasztásra is alkalmas hosszabb ideig történő szedéssel. Kell a szünet, addig lehet teázni, miegymás.

A popsitörlőkendőt Dóri se bírja, az a gyanúm, hogy hideg a kis seggének. :) Ha elfogy,szerintem kipróbálom a sima csapvizet, langyosan vattával.

Sensie, jó lenne hallani Rólad/Rólatok végre!

Dóri feje is 34 cm volt szülésnél.

Ja, és én is benne vagyok egy babanetes találkában.
Minap én is elmentem a postára, meg a közértbe! Egyedül, vagyis addig a gyermeteg ült az apjával a kocsiben, mert nálunk sajna még az abc is csak autóval megközelíthető távolságban van, gyalog egy túra. Arra meg még nem vállalkoznék.

Kép
anhel
 
 


sziasztok.
köszi szépen a dicséreteket :lol:
kicsi fiam egyenlöre jól viselkedik. szopizik, alszik, ha egy picit fent van, akkor hang nélkül nézelödik.

jövö héttöl majd gyakrabban jövök, meg majd hozok otthoni képeket is és a szülés történetet. megpróbálok majd vissza olvasni, nem nem igérem, hogy sikerülni fog.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


csajok lenne pár kérdésem.

csuklás: ti mit csináltok, ha csuklik kaja utánn a babátok?

alvás: szopizik és ha nem ébresztem simán elalszik 5,6 órákat is.
szerintetek hagyam aludni vagy ébreszem 3 óránként, ahogy a kórházban mondták?

tejecske: ha szopizik és mindjárt utánna bealszik és egész nap elvan, nem nyügös, akkor szerintetek van elég tejem?

LÉGYSZI SEGITSETEK. KÖSZI

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timi!

a csuklás a babákat nem zavarja csak a szülőket.Az is jó, ha megvárod míg abbahagyja magától.Ha elkezd sírni, mert mondjuk mégis zavarná, az sem baj, mert akkor a csuklás abbamarad.Engem zavar ha csuklik igy visszateszem a cicire.el is szokta fogadni, pár korty és abbahagyja.
emmalena
 
 


Sziasztok!!

Nagyon várom Én is Sensiről a híreket!! :)

Nekünk tegnap is nehéz napunk volt. Konsti teljesen ölbejani lett. Amint letettük ordított. Enni alig, 1 óra alatt 20g.... már bőgtem kínomban. Este felé észre vettük, h huzigálja a lábát így rájöttünk, h pocakgond van. Jött egy pocisimi, torna, aztán megindultak a szelek. Szopizott 10 perc alatt 50g-t, majd bealudt. Egyszer csak valami komoly bűzt éreztem.... Kicsi fiam életében először nyakig összf...sta magát....Öröm az ürömben , h nem kellett ágyat takarítanom, ugyanis Bence hasán aludt a szentem, így apucinak kellet fürdeni a kölökkel... :lol: :lol: :lol:

Voltunk ma csípőszűrésen. Teljesen rendben van Konstantin, két hónapos kortól lehet kenguruba vinni, tornáztatni és három hónapos korában kontroll. Van egy pici köldöksérve, de nem igényel kezelést. A nyelve viszont tényleg le volt nőve.... 10mp alatt megoldott a doki, nem vérzett és nem is sírt az én HŐS KISFIAM!
(Amikor megérkeztünk, adom a beutalót az asszisztens csajnak és mondom: Újszülöttel jöttünk (előreveszik a pici babákat) . Mire a csaj: szia Zsu, szültél még egy babát?? Képzeljétek Ő Éva , aki szobatársam volt, amikor Ábel született. :lol: :lol: :lol: Nagyon örültünk egymásnak dumcsiztunk kicsit. )

Amikor hazajöttünk szopizott egy ciciből 90g-t és beájult..... Remélem most már elkezd Ő is gyarapodni....

kikapcsolódás: nekem először nagyon furcsa volt, amikor egyedül mentem valahová. Kerestem a babakocsit, azt hittem elhagytam valahol a gyerekem :lol: :lol: :lol: Most már nem szokatlan, bár egyedül még nem voltam sehol a kettővel...majd hétfőtől.....


Bocsi, h csak magunkról irtam ennyire futotta most...

MINDENKINEK JÓ EGÉSZSÉGET, VIDÁM NAPOT!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Vazzeeeeeeeeeeeeeeeee, jó hogy írjátok, tuti elindultam volna holnap délelőtt vásárolni :?

Timi - nálunk is van sokszor csuklás, nyugi, nem baj, ne csinálj semmit, elmúlik magától és kész, babát nem zavarja!
Tejed tuti van elég, hisz ha nem lenne neki elég, nem aludna el békésen, hanem üvöltene! Nyugi :lol:
Nekem is fontos kérdés volt, hogy felkeltsem-e a babát ha alszik, de itt mindenki azt mondta, hogy ne és jobbnak láttam én is, ha hagyom aludni, majd jelez ő, ha kelni akar, ha éhes vagy tele a pelus!

Anhel - néha olyan sz.ros a sejhaj, hogy nem lenne elég a vatta :shock:

Nálatok volt olyan, hogy bukott és az orrán is folyt ki a tej? Mert nekünk ez most sikeresen összejött, nagyon rossz volt nézni :shock:

Adri - de jó, hogy jöttél, hát igen, most már egyre éberebbek, nálunk sincs már minden kajálás után alvás, sok a nézegetés, lehet, lassan én is kibontom a játszószőnyeget, hátha bejön neki.

Emmalena - tök jó ötlet ez a büfiztetős, amit írtál, köv. kajánál ki is próbálom, mert most tök sokat bukott, igaz benyomott 100 ml-t, de akkor is elég rossz látni, hogy kijön belőle + a pólóját is cserélni kellett, mert tiszta nedv lett :?
Babaruhát eladni is lehet, nem akarod vaterára vagy tesz-veszre feltenni? Vagy sokszor itt is szoktak a babaneten, a topikokba beteszik a képeket és priviben lehet alkudni! Egy próbát megér, talán postázni se kell, ha aránylag közel laktok egymáshoz.

Akkor megnyugodtam fejkörfogat ügyében :lol: Azért a 37 durva Emmalena!!! :shock:

Na megyek, összerakok egy pudingot!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


valaki tudja Nyugtonmalac mobilszámát? kéne mostanában - amíg gépnél vagyok....hogy konzultáljak vele vízszerelő-ügyben

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Nem kaptam sms-t Sensitől :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva: pont dokinál jártunk, ne hari, hogy későn dobtam a mailt, meg az üzeneteket, mindenhova... :(
Köszi a segítséget!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emma: én is a kórháznak akartam adni a legkisebb rucikat, de aztán valakinek szüksége volt rájuk, és inkább oda adtam… Most meg itt van Borim, és kaptunk rucikat attól, akinek anno mi is adtuk :D Tök jó! Bár azokat a méreteket nem tudjuk használni :S Borim olyan nagy :D

Tök jó a büfiztetős módszered! – Köszi! – feltettem a has fájós tanácsokhoz 21. pontnak!

Voltam ma gyerek dokinál: Lili 10,15kg, Bori 4,15 (volt éppen)… Megkérdeztem, hogy mennyit kéne ennie egy ekkora 2 hetes babának, aki anyatejes. Azt mondta, annyit, amennyit szeretne, ha nyekken, akkor adni neki cicit, ennyi. Mondom neki, hogy ma délben Bori megevett 110 ml-t (Üvegből adtam, mert vásároltunk… De máskor is mértem már ennyit mérleggel, ciciből…), van amikor „csak” 90ml-t eszik…
Erre azt mondja, hogy: uhh, az jó sok :D De rendben van, az is jó lenne, ha csak 60 ml-t enne meg alkalmanként :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Linh: Üdv itthon! És szia Marci baba! Üdv a csapatban! :D

Várjuk ám azokat a képeket, meg a szüli törit is :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Adri, itt a fórumon több baba is jár az esőerdőbe… Ti szőnyegre, mi nagy hintára, valakinek van pihenőszékes verziója is :) Ezek a csemeték nagyon kenik vágják majd az esőerdő témát, és tuti környezetvédők lesznek ;)

Gratula a szép súlyhoz! És ha tudsz, gyere gyakrabban :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok Timi, de jó, hogy végre hazatértetek Ti is! :) Szerintem hagyd ki a vissza olvasást… Az rengeteg idő, és gondolom az nincs sok neked, inkább csatlakoz vissza innen :D
Nagyon várjuk a képeket, és a történetedet is.

Csuklás:
semmit ne csinálj vele, elmúlik, nem zavarja a babát.
Ébresztés: csak, ha kis súlyú babád van, vagy sárga, vagy bármilyen komoly oka van. Egyébként nem kell, mert a babák tudják, hogy mennyit és mikor akarnak enni. (A sárga babák aluszékonyabbak, ők nem megbízhatóak e téren annyira, őket alkalmanként noszogatni kell.)
Tej mennyisége: egy anyatejes, szopó baba, ha éhes kér még, lehet is neki adni minden kérésnél. Kényesebb pocakúak esetén 2 órás pihenőket érdemes tartani, (Borinál ezt sem kell) ha a baba maga hagyja abba a szopit, és nyugodt a két étkezés között, akkor eleget evett, tehát igen, elegendő a tejcsid, ne izgulj! Ha éhes marad, sűrűbben kér enni (pl. 2 óránként) ez serkenti is a tejtermelést, tehát ekkor sem kell izgulni. Csak akkor etess, ha kéri a baba, és akkor minden rendben lesz :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Zsuzsu: a kórházban a hazajövés napján kaptam egy szobatársat, ő mesélte, hogy a nagyobbik gyereke és a kisebbik is letapadt nyelvvel született. Mind a kettőnél a szülőszobán észrevette a gyerek orvos, és megkérdezte, hogy megcsinálja-e ott a beavatkozást, mert akkor még keveset észlel belőle a baba. Ezt javasolja is. Belegyezett anyuka, és megcsinálták a csippentést.
A babák nem sírtak, nem volt semmi vonzata, leszámítva, hogy így már tudtak rendesen szopizni.
Lehet, hogy nektek is nehezítette a szopást ez a probléma???
Akkor most jobban fog falatozni Konsti? :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!
Én is vagyok, csak a mai napunk nem sikerült tökéletesre. Délelőtt még ok volt, tanítottam, meg minden, de délutánra egy kicsit megkeveredtünk... :? Most este is volt nagy üvöltés, de a férjem végül elaltatta, úgyhogy megyek is gyors aludni, mert lassan jön a következő etetés.

Visszatérő kérdésem:
Nincs arra módszer, hogy elérjem, hogy mindkét ciciben elég legyen a tej? Mert az egyikben rengeteg van, a másikban is elvileg elég, csak gondolom nehezen jön ki és ezért Bori gyorsan megunja, menne át a másikra...Tudom, hogy az lenne az ideális, ha egyszerre csak az egyikből enne, de ezt nem mindig tudom megoldani, amikor a jobb (rosszabb) cici a soros...

Sensie elfeljtett üzentetet írni??? A másik topikot nézte valaki? Lehet, hogy oda már írt... Gyors átnézek a novemberiekhez, hátha tudnak valamit...

Megyek tusolok, aztán remélem egy gyors alvás még belefér...
Jóccaka...

marek
 
 


Sziasztok!

Marek miatt jöttem, hogy boldog első hófordulót kívánjak a gyönyörű Borókának!!! Kép

Mindenkinek jó babázást!
Vendég
 


Szia Ági!
Te se tudsz aludni??? :roll: Kár, hogy nem vagy a gmailen, mert most annyir időm van.
Mondjuk a lánykám alszik, lehet, hogy nekem se kéne neteznem, meg teregetnem így fél három magasságában... :? :oops: Aztán meg holnap megint hisztis leszek... :lol:

Sensiről még semmi hír??? :shock: Pedig szerintem lassan mennek haza a kórházból... remélem...

Megyek olvasok egy kicsit, mert nem vagyok álmos. Bezzeg majd hajnalban, amikor éhes lesz a kisasszony, akkor tudnék aludni... :?

marek
 
 


Sziasztok!

Sensiről nincs hír??????????????? Sokat gondoltam ám rá tegnap, ma reggel is eszembe jutott, remélem már túlvan a nehezén!

Képzeljétek, tegnap elmentünk a CORA-ba és amikor mérettem le az almát, a pasas megkérdezte tőlem, hogy fiú vagy lány? Néztem rá nagy szemekkel, megkérdezte újra, fiú vagy lány? Vazzzeeeeeeeeeeeeeee :evil: Mondom neki, 1 hónapja szültem, még nem regenerálódtam :roll: Olyan feje volt, komolyan, ha nem azon gondolkoztam volna, hogy tényleg úgy nézek ki, mint aki terhes, talán viccesnek is találtam volna :shock: Utána páromat végig ezzel nyüstöltem, hogy basszus, akkora hasam van, hogy azt hiszik, még terhes vagyok???!!!!!!!!! Fú, nagyon gáz!!!

Nektek hogy néz ki a hasatok??? Nagy még??? Mert nekem valahogy a bőr is olyan sehogyan sem áll és az alhasam elég nagy és nem tudom, hogy ez a méhem, ami még nem húzódott vissza teljesen (bár 5 hete szültem) vagy a háj és a 10 kiló plussz?? :roll:

Marek - én mindkét ciciből szoptatok egy alkalommal. Anno úgy csináltam, hogy egyik etetéskor jobb, másik etetéskor bal cici, de aztán leveleztem egy szoptatási tanácsadóval, aki azt mondta, hogy nyugodtan mindkét ciciből szoptassak, mert az még jobban beindítja a tejtermelődést. Amúgy nálam is így van, a jobb cicit még mindig kevésbé szereti, de állítólag minden babánál van egy favorit cici, amit jobban szeretnek :lol:

Nyugtonmalac - tök jó súlya van Borinak, gratulálok hozzá, Macilány szépen gömbölyödik :lol: Tök jó viszont, hogy a gyerekorvosod így gondolkozik, nekem még most is a 3óránkénti etetést mondja :roll: Persze nem úgy csinálom, de ált. 3 óránként eszik ő magától is. Amúgy nem baj szerintem ha ennyit eszik Bori, sőt, tök jó, hogy ilyen jó étvágya van. Nekem azt mondta a csecsemős, amikor jött kilyukasztani Lottika fülét, hogy kilóX150 és kijön, hogy mennyi a napi adagja, amit ha elosztasz az etetések számával, kijön, hogy mennyit "kéne" ennie egy alkalommal.

Nálunk 3,3X150 az = 495 tehát ennyit kéne egy nap ennie, ehhez képest mostanság 550-600-ig eszik, tegnap pedig sikerült 640 ml-t ennie, szóval szerintem jobb, ha többet eszik, mintha kevesebbet.
Nálunk lenne most 60 ml az adagja, ahhoz képest eszik 80-90, valamikor 100-110 ml-t is.

Amúgy tegnap este nagyon hisztis volt a leányzó, lehet, hogy az volt az oka, hogy voltunk vásárolni és itthagytuk őt anyóssal 1,5 órára? Mikor hazajöttünk, már sírt, iszonyat volt :cry: Úgy utáltam magam, de hát kellett vásárolni :roll:
Most éjjel pedig majdnem végig az ágyában volt, nagy nehezen megálltam, hogy ne vegyem ki, és aludt is a helyén (csak én nem).
Na megyek, várjuk a híreket Sensiről, meglestem a novemberi topikot, ott sem tudnak róla semmit.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


jó reggelt

tegnap 1 órát volt nálunk a gyerekorvos, megosztom a hasznos infókat (bár vannak, akik már biztosan tudják ezeket is)

tej-igény: testsúlykilónként 150 ml/nap (persze lehet eltérés, minden baba más)
Timi! ne ébreszd fel a babát (ha nem sárga) - örülj neki, hogy alszik. :)

zöld kaki (sajnos nálunk az van, és attól megy 2 napja a hiszti): ha nyálkás is (mint nálunk) a bélflóra felborult
lehetséges okok: kevés kaja, sok kaja, esetleg allergia arra, amit Anya evett
plusz tünet: több bélgáz, ezért még több szenvedés, hatására még kevesebb alvás, kevesebb evés - és egyre szarabb helyzet
kezelés: Normaflore napi fél ampulla kiskanállal, 2-3 hétig (nem gyógyszer, nem izgulni)
Este adtunk is neki, éjjel is volt tekergés, de szegénykém végre el tudott aludni szopi után és 2,5 óránként ébredt, evett.
Amióta sokat nyügizett evések után 2 óra nyafi volt, aztán megint evés (de kevés), és kimerült 4 óra alvás. Szóval összességében kevesebbet is tudott enni.
Viszont sajnos most majd mérnem kell, bár nagyon szépen gyarapszik, még hétfő óta is 11 dekát gyarapodott, ezért nyugtatott is az orvos, de jövő héten fel kell hívjam megeszik-e napi min. 600-at (650 lenne a fenti számítás szerint az ideális). Tegnap csak egyszer mértem, 120-at evett, szóval fel is függesztem a mérést. :lol:

fejtartás: hanyatt fekve mi sajnos gyakran jobbra nézünk, nem középre. most még nem nagy gáz, de nem is 100% jó
tanács: masszírozás nyakacskánál oldalt elölről és hátulról is, erősítésként

álomban tekergés (gázok) miatti ébredés: próbáljuk meg picit megemelni az ágy fejrészét
plusz: szélcsövet benne lehet hagyni a popsiban és úgy becsomagolni

elhúzódó nyafi: 10 perces babamasszázs

kiköpi a cicit, de sír, mintha éhes lenne, és a cickók még nem üresek: ki lehet próbálni a szőlőcukros vizet (gyógyszertári cukor), van, akinek 1 kiskanál és elcsöndesedik a baba. csak szomjas, és a tejci vége már sűrű, nem szomjoltó

tekereg cicizésnél, pár perc után (és nem szelek): elveszti a türelmét, mert nem jön annyira erősen: másik cicből pár slukk, amíg lenyukszik, majd vissza az elsőre - a végét is szívja ki, attól lakik jól

hosszú böfiztetés utáni hideg lábikó: bebugyolálni böfizéshez- bár azt írják mindenhol, hogy nem fázik, ha csak a lába hideg, de attól is sírhat...

Ennyi. elég alapos volt a doktor néni, nem bánom, hogy adni kell neki ilyenkor 2000-et. a rendelőben nem lett volna ennyi időnk.
megnézte hogyan szopizunk, az megy. :)

És meg is jegyezte, hogy van valami könyv olyasmi címmel: 400 ötlet a baba sírására (szóval nem elkeseredni! )- akár a ruha is szoríthatja vagy a pelus. Győzzük kitalálni.

Zsu!
Lenőtt nyelvvel nem lehet jól szopizni! Biztosan jobb lesz mostantól Konstantinnak (és Neked is)
Állítólag azt szülés után közvetlenül kéne észrevenni és felvágni (sógornőméknél is úgy volt).

Emma böfiztetés módszere hatásos! :) köszönjük!

Remélem ma nyugisabb napunk lesz. Éjjel szinte örömmel keltem fel 2 óránként, hogy legalább eszik Dorka szépen. :lol:
Azért fáradok, de tartom magam. 8)

Sensievel mi lehet?

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Ildi!
Én is terhesnek nézek ki! (kb. 3-4 hónaposnak) De aki látott augusztusban, azt mondta nagyon szépen lement már a hasam! Jól is esett.
Rajtam eleve van 8 kiló plusz, de a hasamnál a bőr lett elég laza (meg van rajta zsírpárna is, de inkább a bőr lóg). Nem a méhed nyomja ki - de majd 6 hetes kontrollon megvizsgál a doki.

Tejleadó reflex: tegnap este a páromnak beszéltem róla, hogy remélem elkezd megint szépen enni Dorka, és hogy milyen aranyosan szopizik - erre fájtak a cicieim és elkezdett csöpögni a tejem (öltözés közben voltam, szoptatás után kb. 1 órával). Nem semmi ez a természet!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

Timi, Szöszke, Ancsa...NAGYON GRATULÁLOK! :lol: Tök jó hogy már ti is babáztok! :lol:

Végre volt időm megnézni az újabb baba képeket! Hát csajok büszkék lehetünk!
Minden baba olyan szép! :lol:

Köszönjük a puszit éa dícséretet mi is! :oops: :)

Peva...ettől a szélcső dologtól én félek, nem merném a popsijába dugni! Pedig annyira hasfájós, lehet meg kéne próbálni?

Cumi....na lehet be fog vállni, még nem mindíg fogadja el, de már tegnap többször ennek köszönhetően tudtunk elaltatni! :wink:

Szopi
...hát erről ne is beszéljünk! :cry: Nincs elég még mindíg! Ő lelkesen szívja, de csak arra elég hogy a szomját oltsa és megnyugodjon ha nyűgös! :(

Védőnő hiába akar segíteni, igazából nem is segít, csak azt hajtogatja hogy -Nem kell a tápszer, felejtsem el hogy van itthon! Elég neki az anyatej! Van ott annyi csak ne adjam fel ezt hajtogatja! :evil: :(
Inkább csak felidegesít és elszomorít!
2 napig csökkentettem a tápszert (csak 20 ml adtam neki) és csak szopizott, az lett az eredménye hogy fogyott két nap alatt 3620gramm-ról 3540 gramm-ra! :shock: :(
Na, ezért én már nem hallgatok a védőnőre!

Tegnap megjött a TB kártyánk is! :lol: Lehet intézkedni! :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Marek!

Most meg te lettél éjjeli bagoly? Én végre tudnék aludni, ha hagyna a kis drága. Nagyon érdekes minden éjjel pont akkor ébred föl mint amikor én annak idején terhesen fönnt voltam vele. Szerintetek ez elmúlik?

Szoptatás:
Én minden etetésnél mind a kettőből szoptatok. Nekem nem is lenne elág csak az egyikből, mert nem szívja ki rendesen és a kettőből össz. általában 120 ml tudok kifejni. Nem tudom akii ennél többet fej ki, az hogy csinálja? Egyébként nekünk az adagunk ált 50-60 ml.

Fürdetés:
Én sem használom a patikait, bár amit Marek mondott, hogy mikrózni azt most mástól is hallottam,, lehet kipróbálom. Én bübchen párti vagyok, nekem Dorkánál is bevált.

Sensiről semmi hír? Mi lehet vele? Remélem minden ok?!


Védőnő:
Egyik nap fölhívott, hogy hallja megszültem (én direkt nem hívtam föl), mondom neki igen. Erre mondja, hogy majd valamikor kijön, én meg tök udvariasan megkértem rá, hogy jó, de szóljon ide előtte, mert nem biztos, hogy itthon leszek. Teljesen kiakadt, hogy ilyen pici babával. Mondom neki, hogy jó idő van a másik fele, hogy nekem van még egy gyerekem aki miatt ki kell menni a levegőre.

Erre azt válaszolja, hogy ő nem tud telefonálni, mert neki nincs mobilja. MOndom magamban, hogy én meg lehet nem tudom beengedni, mert épp még hálóruhába döglök az ágyba.
Na erre tegnap előtt csöngetnek este hatkor nyomja a csengőt mint egy eszetlen. Kinyitom, erre látom ő az, mondom neki, hogy most nem engedem be mert itt mindenki beteg, majd fölhívom ha meggyógyultunk. Ha szólt volna, hogy jönni akar, akkor nem jött volna potyára, hát így járt.

Most mértem meg a kis drágámat, bár nagyon utálom ezeket a mérlegeket, nem mindegy hova teszed a gyereket rajta, ha egy kicsit is mozog már nem azt méri stb..... 3600 g., bár szerintem több, de kénytelen vagyok elhinni amit a mérleg mutat.

Most mennem kell majd még jövök.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Dragonfly-nak és az ikreknek boldog 1. hó fordulót kívánunk, és kérjük, hogy jöjjenek néha életjelet adni magukról!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Mareknek és Borókának hatalmas gratuláció az első hó fordulójukhoz!

Nagyon jó kis csapat vagytok! :) Köszönjük szépen az első hónap minden kedves hozzászólását, és a gyönyörű Boróka első sztárfotóit!

Kérek szépen majd első hónapvégi státuszt! Meg kedvenc képet is… :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: ez a cicidolog már csak ilyen… Velem is ez van… Így a fontosabb evéseknél a bal cicimet adom oda (ez a jobb nekem is)… Ilyen etetés pl. az esti… Amikor jól ki kell ütni a lányt, hogy pihentető éjszakám legyen :D

Végül hisztis vagy ma?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: tegnap én is így jártam! :D Megyek a liftbe este Lilivel, a mamát kísértük le a fsz-re ajtót kinyitni neki… Már volt a liftben egy család, férj + felesleg, és a férj megkérdi, mikorra jön a tesó? Mire én már meg is jött, 2 hetes, ez csak a maradék… :) mutattam a hasamra :D
De legalább átadják a helyet majd a buszon ;)

Néha ott kell hagyni a lányt mással is. Ezért ne ostorozd magad! Legalább megtanulják, hogyan kell Lottizni, és ha valami komoly baj van, akkor sem kell aggódjál, hogy mással van a gyerek, mert tudni fogod, hogy jó helyen van! :) Tapasztalat ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva: a normaflore nagy barátunk lesz az elkövetkező években! Minden hasmenés esetén, vagy betegség miatt legyengült szervezet esetén ezt fogjuk adni a babánknak. Ugyanis ez egy világbajnok jó dolog. Nem orvosság, hanem hasznos baktériumok, amik a pocikban laknak, és segítenek a bélflórának helyreállni… Ez segíti elő a sokkal gyorsabb gyógyulást!

Nyaktartás: ha komolyra fordulna, akkor a Dévény Annáéknál, kb. 2-3 kezelés, és helyre áll. Ami javasolt: tisztába tételnél mindig a másik irányból álljatok mellé (ha az oldala mellett állva teszed tisztába), fektetésnél ügyelni, hogy változtassuk a pozíciót, hogy mind két irányban legyen mit nézni, és mind két irányba nézelődjön.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ja, és buli van!

Kép Mi ma megyünk a szigetre a csajszijaimmal :P ! ippiééé, ippióóóó :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kép

Nem bírom abbahagyni :P

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Folyamatos telefon csekkolás közben találtam egy sms-t, de nem Sensitől...

Ancsa 2727 sms-e:
"Liza baba adatai: 4020 g és 51 cm. Nem fogadta el a cicimet, nem eszik semmit, sokat fogyott. Mától kapni fog tápszert pótlásnak, remélem elfogadja majd. Többieket üdvözlöm."


Ancsának itt is kitartást kívánok, remélem megoldódik majd a szopi kérdés is! Biztosan nagyon megviseli Ancsát ez az élmény... Nagyon szeretnék segíteni nekik... :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Valamit elfelejtettem megosztani veletek:
Gyerek szájam ma: (Lilitől szabadon)

Bori sír, Lili rohan a szobába hozzá...
"Anyaaa, csörög a Bori!" - Ilyenkor ő adja vissza a cumiját Borinak ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?