Új privát üzeneted érkezett!

SziasztoK!

Lehetséges, hogy csatlakozom hozzátok! :)
Képzeljétek pozitív lett a tesztem és augusztus óta nem menstruálok. A tesztet most készítettem, mert szoptatom a kisfiam, emiatt nem is gyanakodtam a terhességre. Szóval úgy néz ki baba van. Orvosnál még nem voltam. 10 nap múlva leszek otthon, ha addig kibírom orvos nélkül. :)
Mindenesetre undorodom egy sor dologtól és gyakran van hányingerem, emiatt csináltam a tesztet. Reméljük nem téved. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak :lol:

És irigy-irgy arra, aki szoptatás mellett teherbe tud esni, nekem meg sem jött alatta :roll: Na de nem baj, a mostani állapot a lényeg :lol:

Én azt hiszem, kistesóval is ugyanolyan hányós leszek, mint Zsófival... napok óta hányok, fogyok, nem bírok délután 3 után semmit sem enni :? Volt egy kis nyugi, de visszatért minden :cry:
Vendég
 


Panndi

Hát kitartást. Nehéz lehet. Én inkább válogatós és émelygős vagyok.
Pedig a 12. hét körül ezek elmúlhatnak. Zsófival végig rosszul voltál?

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Sziasztok!

Anika, nikole, üdv köztünk!
Nikole, Vucukának hívják a mi ikres kismamánakt, és Ő lombikos. Gondolom Ti nem, ha ennyire nem számítottál rá! Volt már a családban?
Anika, gratula! Én úgy tudom, hogy olyan szinte sosincs, hogy az ember nem terhes, a teszt meg pozitív. Az a gyakori, hogy a teszt negatív, közben mégis terhes az alany! szóval szerintem a tünetek tükrében nem kérdés, hogy közénk tartozol! :wink:
Édua olyan szép, hihetetlen. Már igazi kis nő, rögtön látszik, és ezek az őzike szemek! Az összes csávó belé van zúgva a nagycsoportból, mi?
Tinu, a kilókat vastagon lefossuk!!!! Kőkeményen!
Panndi, az erő legyen veled. Basszus, mitől volt a nyugi?? Azt nem lehet valahogy újracsinálni...? :roll:
Puszi mindenkinek, írok a naplócskámba, mert az uram nincs itthon! :wink:

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Hu Vanni! Neked akartam írni, hogy milyen jó vékony vagy. Na hát én egyáltalán nem. Az előző terhességnél nem híztam sokat, viszont a szoptatásnál igen és még nem fogytam vissza teljesen, úgyhogy most vigyázhatok. :(

Szofi
Köszönöm! Igen, én is ebben bízom, hogy a pozitív az pozitív, ráadásul pont annyira erős csík, mint a teszt csík. :)

Lányok ne izguljatok! Az első babánál én is izgultam, jaj meg van e még, jól van e stb. Majd sokkal jobb lesz, amikor mocorogni fognak, akkor állandóan érezni fogjuk őket. Ne aggódjatok minden baba jól van és szépen növekszik. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Vanni, teszek fel képet mindekét lurkóról, de még nem volt rá érkezésem. Egyébként köszönöm kérdésedet, nagyon jól vagyok, hányinger már alig, csak vannak itthn apróbb gondok és most azokra koncentráltam.
Gyönyörűek a gyerekek és a kismamák is nagyon szépek!
Anika, Te is beléptél a kis korkülönbégesek táborába!

Annus, köv időpontom nov. 14. Köszönöm!


Ma voltunk a 12 hetes UH-n, 5.9 cm az ülőmagassága és megvan minden ujjacskája!
Ráadásul duplán láttuk, mert a csaj elfelejtette közben dvd-re rögzíteni, így még egyszer visszafektetett, igaz, akkor már csak 3 percre, de az még olyan jóóóóóóóóóó volt!
A kezeivel a lába között matatott, szerintem fiú!!!!! :lol: Végre kaptam képet, megpróbálom holnap szkennelni, remélem látható lesz.
Vendég
 


Én sem menstruáltam, míg szoptattam. Mikor abbahagytam, rá másnap megjött. :D

Szofi: tudod, milyen rossz az, mikor évek óta nem tudod visszanyerni a korábbi alakodat? Terhesség, szoptatás, újabb terhesség... Tudom, hogy nem kéne törődni vele, de több, mint két éve volt, hogy utoljára kinéztem valahogy. Olyan nehéz ezt elfogadni. És azt is, hogy ki tudja, meddig tart ez az állapot. Komolyan néha már az is megfordul a fejemben, hogy ahogy megszülök, már indítom a fogyási projectet, pedig tudom, hogy szoptatás alatt sem szabad fogyizni. De szeretnék újra nő lenni.

Kép
Kép
tinu
 
 


Halihó,
na megjöttünk az orvostól !!!!
És gyönyörű kisbabánk van, aki már megduplázta a méreteit, és kissé lusta is :lol: Alig akart mozdulni, hogy az orvos megmérhesse a kezecskéit, lábacskáit. Az ülőmagassága már 6,4 cm és 74 gr. :D De úgy tűnik minden a legnagyobb rendben. Mivel kissé nagyobb baba az átlagnál a szülés időpontja változott: most már május 5. írt a 10. helyett…
No hát az integrált meg a kombinált tesztekre engem az orvos nem fog elküldeni. 20 éves tapasztalat alapján fölöslegesnek tartja az ilyen-olyan vizsgálatokat, majd a 15 hetes UH után fogja eldönteni, hogy mikor küldd AFP-re. Nem pontosan értettem, mi alapján határozza meg a megfelelő időpontot, de azt mondta, hogy hetente változnak ezek az értékek, így a pontos eredményekért jól el kell találni a megfelelő vérvételi időpontot. Szóval nov. 15-én újra UH és akkor majd jöhet a vérvizsgálat. Ha nem elég nekem, akkor elmehetek a vizsgálatokra, de szerinte pénzkidobás... Ezzel le is zártuk. Egyébként az NT értéke: 1,9, ami normálisnak tűnik.
Képet nem tudok mutatni, mert felvételt készített, de azt meg nem tudok feltenni, nem értek hozzá. Teljesen le vagyok nyűgözve, hogy egyre nagyobb kisbabánk van... na és hát a párom nagyon kíváncsi volt, mi látszik a lába között, az orvos erre meg azt mondta, hogy hát inkább a kislányra hangolódjunk rá, bár még nem mond pontosan semmit sem.

Jó éjt mindenkinek, remélem én is majd aludni fogok, bár alig tudok megnyugodni az izgalomtól...
Zsuzs

Kép
kovzsuzska
 
 


Jó reggelt!

Hűűű, akkor az én babám tényleg kb egy héttel idősebb a koránál :shock:

Ugyanakkor voltam UH-n, mint kovzsuzska, 12+4-nél, és nekem akkor már 7 centis baba volt. Talán most majd spontán indul meg a szülésem, nem fogom túlhordani :wink:

Böbi: kislányodnak boldog születésnapot! :D

Zsófival a 40. hétig hánytam, igen, igen...
Vendég
 


Kovzsuzska

Szerintem még nem igen látják ilyenkor, hogy kisfiú e vagy kislány. Én a 20. heti genetikai ultrahangon tudtam meg, hogy kisfiam van.

Panndi
Hát nem irigyellek a hányás miatt.
Én is túlhordtam Aport, 5 nappal és megindított szülés volt.

Tinu
Ne is mondd, én ugyanezt érzem. Milyen jó lenne most keveset hízni, akkor csinosabb lennék a kórházból kijövet. :) És legközelebb figyelni fogok a szoptatás alatt.

Böbi
Igen, pont erre vágytunk, kicsi korkülönbségre.
A kislányodat Isten éltesse! Egyébként ő GYöngyvirág? Nagyon szeretem ezt a nevet. A Gyöngyvért is.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Mozza!
Nekem is jobban fáj mostanság a hasam,derekam...remélem h télleg csak azért mert növekszik!

Vicuska!

Nekem emailben küldték az eredményt.Ez az eredetinek a másolata,azt majd postán küldik ki!

Anika!
Üdv itt!!!Kíváncsi vagyok mit mond a doki!Hogy bírod ki azt a 10 napot!!!!Remélem h hozzánk tartozol,bár ezek szerint bármikor foganhatott a bébi!! :wink:

Panndi!

A hányás miatt nem irigyellek...remélem h tudod tartani a súlyod és nem kell kórházba menni végül!A doki nem tudod vmi megoldást erre?Szedsz vmit a hányás ellen amúgy?

Tinu!
Azt lvastam h szoptatás alatt is el lehet kezdeni a fogyókúrát,bár nem is ezt a szót használnám.De az biztos h nagy odafigyelés és kitartás kell ahhoz h a szoptatás alatt még arra is figyelj h mit eszel és mennyit! :roll:

Zsuzska!
Gratula a jó eredményhez!Télleg szép nagy a babóca!!!!Érdekes módon az én párom is arra volt kíváncsi h fiú vagy lány,és csalódott is volt h nem tudta meg :lol: Tegnap pont azt álmodtam h mondta h a jövőhéten kiderül h fiú vagy lány,erre mondtam neki h nem olyan bizti az!Ő meg h majd eljön velem és megmondja :lol:

Farkas!

Neked is gratula a babához!Nekem is pont ilyen mérettel rendelkezett a 12.heti uhn :wink: Várjuk a képet tőled is!!!

annus11
 
 


Panndi

Tényleg, az én orvosom azt mondta, hogy B6 vitamint szedjek, ha sokszor van hányingerem.

Annus
Nagyjából be tudom határolni a babát, ugyanis mióta Apor éjjelente sokszor felkel azóta velem alszik. Jó fogamzásgátlás. :) Szóval sajnos túl sok időnk nincsen egymásra, ezért én úgy számolom itt a helyem köztetek, viszont május vége. :) Persze okosabb leszek az orvosi vizsgálat után.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika!

Ez jó :lol: :lol: És a férjed mit szólt hozzá?Biztos meglepődött első hallomásra :lol:

annus11
 
 


Jó reggelt, bár kissé késő van,
alig tudok felkelni, egyszerűen nem tudok eleget aludni éjszaka.

Anika, üdv itt nálunk, én is nemrég léptem be, de nagyon tetszik ez a kis, lassan egyre nagyobb társaság. Várjuk, hogy mit mond majd az orvosod. Biztosan tudod már milyen érzés, hiszen már egy kisbabát kihordtál, de én például semmi változást nem éreztem magamon, leszámítva a kilókat, amiket felszedtem… Persze, mi sem számítottunk arra, hogy megmondja az orvos kislány lesz vagy fiú, de a kisördög a férjecskémbe bújt és hát látva a felvételt meg kellett kérdeznie. Mi is meglepődtünk, hogy az orvos nem tiltakozott a férjecském kérdése ellen, persze biztosat nem mondott. Azt olvastam, hogy lassan elkezdenek kifejlődni a külső nemi szervek is, bár nehezen látható, vagy észrevehető. Persze a szakember szeme másképp lát, mint a mienk, ki tudja minek a kezdeményét vagy hiányát látta. Közben megsajnáltam a férjecskémet és vigasztalni kezdtem, hogy hátha tévedett az orvos… :wink:

Panndi, kitartást, reméljük, hogy ez az utolsó felvonása az első trimeszternek. A babám méretei alapján a 13 hetes és 3 napos „graviditást” nevezett meg a gép, én meg egy héttel kevesebbet számoltam. Szóval egy héttel idősebb lettem… De azért maradok még májusi kismamák közt. :lol:

Tinu, képzeld azt hallottam valamelyik nap a tévében, hogy a szoptatás nagyon jó fogyókúra!!!! Hát ezt én nem nagyon tudom elhinni, vagy ez alkat kérdése?? Biztosan nekem is nagyon nehéz lesz visszafogynom az eredeti alakomba, persze lassan azt sem tudom az milyen volt  Én a tegnap ijedtem meg újból, mikor az egyik utolsó farmeremet, ami még a múlt héten feljött, már nem tudom begombolni a hasamnál… Lehet, hogy most már én is beállhatok a pocakosok sorába…

No kellemes napot mindenkinek, este benézek még,
Zsuzs

Kép
kovzsuzska
 
 


Anika!

Üdv a májusiak közt! Mikor mész dokihoz? Tünetek? Látszik már valami a pocidon? :wink:

Annus!

Én is ráparáztam, amikor ennyire elkezdett fájni a hasim, és rákérdeztem a dokinál is, neten is rákerestem....Nő a méhed, mert kell a hely a picurkának. Na, majd 2 hét múlva nézd meg mekkora lett! Nem lesz bő a terhesnacid már! :D

Tinu!

Ne érezd magad antinőnek! A világon nincs szebb egy terhes nőnél! Gondolj bele, 3-4 év az életedből, amíg nem vagy a top súlyodnál... na és! Azért még lehetsz szép, ápolt és vonzó! Haj, körmök, próbálj csinosan öltözködni otthon is. ( ne a párod tréninggatyájában rohangálj, hanem mint Annus csináltass egy csini terhesnacit!) Még mindig depis vagy egy kicsit, nem? Próbáld kibeszélni magadból!

Panndi!
Hogy viseled? Kemény lenne, ha végighánynád a 9 hónapot! :(

Kép
mozza
 
 


Üdv Anika!

A szoptatás tényleg jó fogyókura, de nem mindenkinek. Sógornőmnek már 8 hónapos a lurkója, szoptatja, és 5-6 kiló maradt. Teljesen kész van szegény. Most elkezd mozogni, hátha így sikerül. Én is jártam simán squasholni még szoptatás alatt, csak arra kell vigyázni, hogy pótolja az ember amit kiizzad.
Én kilóra ugyanannyi voltam már rég, mint Maja előtt. Igaz a kórházból is csak plusz 1,5-vel jöttem haza. De azért nem ugyanaz, mint volt. Has nem olyan feszes stb... De engem nem izgatott, minek strapáljam magam 2 gyerek közt?
pumuklii
 
 


Megjöttünk a kombinált tesztes vérvételről, jobban kidőltem, mint Zsófi :lol:
Következő orvosi vizsgálat november 26 :roll:
Vendég
 


panndi, köszöni szépen, átadtam! :-) próbálok képeket is becsatolni, remélem sikerül.
Azt mondják, hogy 2 egyforma terhesség nincs, így bízom benne, hogy nem nálad fog ez megdőlni és rövid időn belül jobban leszel!!

Anika, Neked is köszöni. Igen, ez a hivatalos neve és nagyon szeretem a női virágneveket csak kevés van, ami igazán tetszik.

Annus, a doki előbbre saccolta, de ugyanez volt Gyöngynél is, mindig egy héttel nagyobbnak nézték, mégis a kiírt napon és átlagos mérettel (3350 g, 55 cm) született.
Vendég
 


Kép

Kép
Vendég
 


Ő pedig a tesóka!

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Gratula az újjonan csatlakozóknak! Én sem vagyok régóta, de igyekszem minden nap figyelemmel kisérni a topikot. Annyit tudok tanulni belőle! :)

Annus!
Köszi a tippet, azt hiszem egészségpénztár vonalon mindenképpen körbeszimatolok egy kicsit!

Képzeljétek, ma rászántam magam és megmondtam a főnökömnek végre, hogy babát várok! :) Nagyon izgultam mi lesz a reakció, de egész jól vette a lapot. Átment a vizsgán, rosszabbra számítottam egy 30-40 év körüli egyedülálló férfitől. Azt modta hogy az egyik szeme sír a másik nevet. Azért megkérdezte, hogy ugye nem akarok sokáig otthon lenni. Én nyiltam megmondtam, hogy a 2 év az tuti, mert hát szüksége van rám a babónak és nincs kire hagynom.
Végre túl vagyok rajta! :lol:

Ja és megkaptam végre az első teljeskörű vérvétel eredményét, de csak jövő héten megyek orvoshoz. Szerintetek, ha a vérsejtsüllyedés 16mm/H két csillaggal (felső határérték 11), akkor az nem jelent problémát? Azt hiszem valami gyulladásra utalhat, vagy mi. :?

Szép napot mindenkinek!

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Sziasztok!

Nagyon eltüntem,szégyellem is ezért magam! :oops: Lehet már nem is emlékeztek rám! :(

Kisfiam most alszik,úgyhogy most megpróbálok irni!
Szóval,ha emlékeztek akkor írtam hogy elkezdtem barnázni,sőt még véreztem is. Így feküdnőm kellett,nem csinálhattam semmit. De a lényeg hogy jót tett a fekvés és a barnázás elmúlt. Még okt.14-én voltam dokinál és hála az égnek mindent rendben talált és ami a legmegnyugtatóbb volt, hogy dobogott a szíve és nőtt is a pocaklakó.
Legközelebb nov.13-án megyek dokihoz,és bizom abban hogy akkor is minden rendben lesz. Duphastont még szednem kell a 12.hét végéig,de már nincs olyan messze.

Szerencsére rosszul nem vagyok,egyszer látogatott meg a Vuk,de az is csak az idegeskedés miatt. De így is fogytam,mert most 55 kg vagyok,Bencénél meg 60 kg-mal kezdtem. Szülés óta mostanáig 30 kg-ot fogytam! A derekam az szokott fájni,meg a melleim érzékenyek nagyon.

Bencus felkelt.
Majd még jövök!
dius02
 
 


Sziasztok Csajok!

ma rengeteg dolgom volt, még nem is tudtam nektek írni...
Drága Tinu, hát nem igazán tudom milyen érzés a szép vékony alakunk után sóvárogni, mert nekem sose volt olyan... :D Majd rakok fel magamról képet. De én jól elvagyok, csinosnak klátom magam, csinosnak lát a férjem, csak 2 dolog aggaszt:
- ne ártson a babának a sok felesleg
- ne cikizzen/gúnyoljon ki miatta senki
Szerintem mozzána igaza van, próbáld magad egy kicsit kényeztetni, máshogyan kiemelni a szépségedet!
Gyöngyöt Isten éltesse 100 évig, a füle inkább ne érjen bokáig! :wink:
Csadra, gratula a nagy bejelentéshez, nekem hétfőn szorítsatok, akkor beszélek a főnökeimmel. A vérsüllyedés gyulladástól lehet, vagy esetleg rossz fog is okzhatja. Voltál mostanában fogászati szűrésen?
Dius, persze, hogy emlékszünk, főleg én, mivel veled vagyok pont egy idős! Örülök, hogy minden OK, és remélem, hogy tudsz majd gyakrabban jönni!
Pusza mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


És még egy érdekes hír:
Fogytam 2 kg-ot, remélem az egészséges táplálkozás áldásos hatása, és nem annak, hogy valami gáz van a babócával...?

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi, köszi szépen Neked is! Mivel pont tegnap volt az UH, így elmentünk a kórházba is, belegondoltam, hogy egy éve kb akkor repesztettek burkot....
A babádnak semmi baja!!! Ilyenkor még egyáltalán nincs szükségük a táplálékra, lásd szegény panndi, akiben nem is marad meg semmi.
nekem több barátnőm is terhességi cukros volt, az elég szigorú diéta, ők sem híztak a 3. harmadban semmit, amikor mindenki más már ezerrel hízik, mégis makk egészséges, normál súlyú kisbabák lettek! Ne parázz, semmi baj nincs bent!
Szorítunk a nagy bejelentésednek!
Én is bejelentettem már a munkahelyemen a következőt, bár eleve úgy jöttem el, hogy kettőig vissza se megyek. (utána sem valószínű....)
Vendég
 


a baba elveszi, ami neki kell...
pumuklii
 
 


Dius!
Örülök h minden rendben van!!!!Helyesen tetted h pihentél!Ráérsz még velünk fecsegni!!Aztán ha van időd gyere gyakrabban!! :lol:

Pumukli!
Remélem is h elveszi,had vigye csak a fölös kilóimat! :wink:

Csadra!
Örülök h jól sikerült a bejelentés!Sajna ezt a süllyedést nem tom,de hátha a neten találsz róla vmit amíg a doki nem tájékoztat!

Farkas!
Én nem látom a képeket :( A többiek látják?

annus11
 
 


Aranyosak vagytok tényleg, én is gondoltam már rá, hogy kellene néhány változtatás magamon, hogy jobban érezzem magam. Egy baj van, hogy ruhát nincs pénzünk most venni, pedig az lenne az igazi, csinosan öltözni. VIszont fodrászhoz mindenképpen el akarok menni és levágatom a hajamat. Csak találnom kéne egy jó fodrászt. Meg egy jó stílust. :wink: A karikákkal sajnos a szemem alatt nem tudok mit tenni, ahhoz inkább aludni kéne... :roll:

Zsuzska: nekem a szoptatás nem volt fogyókúrás egyáltalán. Most sem reménykedek...

Kép
Kép
tinu
 
 


Elég sokat írtatok, itt aztán van élet. :)

Tinu írta a ruhákat, erről jut eszembe, hogy a sógornőm 2 héttel ezelőtt nekem adott egy csomó kismama ruhát. Nem is gondoltam, hogy hamarosan kelleni fog. :) Persze hetek óta furán érzem magam, de erre nem mertem gondolni. Ti undorodtok valamitől? Én nem bírok enni szinte csak szendvicset. Apor alatt csak a fokhagymát és az olívaolajat utáltam, most meg sok mindent.

Ja, és a hasam. Hónapok óta fogyni akarok és nem sikerült, de nem is híztam. A hasam pedig nagy, sosem volt kicsi, de napokkal ezelőtt vettem észre, hogy nem hájas és puha. Na meg a reggeli hányinger, mentem is tesztet venni.

Szofi, nem baj, hogy fogytál. Nyugodj meg a babának jut minden. Az első harmadban vannak akik fogynak.

Dius
Nem semmi, hogy mennyit fogytál! MInden elismerésem! Mire adják a Duphastont?

Mozza
Igen, tünetek vannak, a válogatás, az állandó émelygés és az undorodás. A hasamon is , mintha látszódna valami, de sajnos elég sok most a súlyfeleslegem, így akár hízhattam is. :)

Az én Aporom hatalmas baba volt. 4100 gramm és 57 cm, természtesen szültem.

Böbi
Beszélek a férjemmel, hogy Gyöngyvirág legyen, ha kislány lesz. :) Borbély Gyöngyvirág Réka? Nektek tetszik?

Csadra
Én azelőtt 10 hetes voltam, mikor a főnökömnek megmondtam. 36 éves nő volt, egyedülálló. Őszinte volt, azt mondta, hogy, mint munkáltató nem örül, mint magánember igen. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika! Ez nem kispálya! Az én barátném 3 hónapja szült 4000 g-os babát természetesen, és közölte, hogy a jóizlés határain belül nem tud az élményről nyilatkozni, annyira szörnyű volt. Neked is nagyon nehéz volt?

Tinu, én tudok egy tök jó fodrászt a Pannónia utcában a Nyugati és a Jászai Mari tér között. Ha gondolod megírom a számát! 30 körüli csaj, már van sok tapasztalata, nagyon szépen dolgozik, és pesti viszonylatban nem drága (Hosszú haj melír+vágás 7000 körül).Kérdéseket tesz fel, hogy rávezessen mit is szeretnél, én ezt szeretem benne.

Na jó, puszi mindenkinek!Jó éjt!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Jó reggelt!!

Üdvözlöm az újakat!Nem nagyon tudtam visszaolvasni,éppen csak átfutottam.
Voltam vérvételen,ekg,belgyógyon.Minden rendben van.Hétfőn megyek a védőnőhöz.
Próbálok,majd visszaolvasni és reagálni mindenre.De apa kapott 2 nap pihenőt,szerintem együtt töltjük. :D
Tegnap volt unokatesóm,kapok tőle szopipárnát és pihenőszéket!!Meg biztos ad még pár dolgot.Neki is most volt nyáron 2 éves a kislánya.
szóval kb nem leszek hétvégén,mert még mennem kell a kórházba is,mert mamim műtöttték epekővel!!

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!!!!!!Próbáljatok meg pihenni :D

Anita

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita!
Akkor szigorúan apcid mellett a helyed!!!A mamidnak meg mielöbb gyógyulást!

Anika!
Tesóm a 4,5 kilós babát is megszülte természetes úton :wink: Neki mindhárom gyerek nagy súlyal született,nem tom hogy csinálta :lol:

Na én eddig 2,5 kilót fogytam,ebből 1 kilót az elmúlt 1 hétben.Pedig nem is hányok!!!!De sajnos legtöbbször én is csak a szendvicset tudom megenni....ez van,nem vmi változatos :roll:

annus11
 
 


Szasztok Lányok!

Én csak nagyon ritkán voltam itt köztetek.De már nem is leszek.
Most jöttem haza a kórházból,tegnap bementem ultrahangra és már nem engedtek haza.( hetes voltam,de nem volt szívhang és az utóbbi 2 hétben nem fejlődött a baba. :cry:

Annus!
Nyugodtan vegyél ki a tábliból.Azt mondták májusban újra próbálkozhatunk.A 6 hónapot meg kell várni. :cry:

Lányok,Ti vigyázzatok magatokra és a babára!Mindenkinek további jó egészséget kívánok!

Puszi mindenkinek!

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziszkó,
nagyon sajnálom. :-( Nem is tudok mit írni, annyira szomorú lettem, nem gondoltam, hogy még történni fog ilyen.
A 6 hónapot meg nem értem. Műtét után mindenki 3 hónapot mond. Annus, nektek mennyit kellett várni?
Sőt egy ismerősömék csak 2-t vártak...
Fel a fejjel, és mielőbbbi újabb terhességet!

Szofi, akkor tényleg nem drága a fodrászod. Én a Nagymező utcába jártam, hosszú haj melírrel volt 10, vágás nélkül. Az a jó, hogy most kijár hozzám és így megúszom a vágást festést 5000-ből. Nekem festve volt a szőke is meg a barna is, de utána már sajnáltam rá a pénzt, ezért utána már csak a szőke tincsek, ami most le van nőve, mert nem tudom eldönteni, hogy mit akarok. Asszem befestetem barnára az egészet legközelebb.
Ja, meg egyre rövidebb a hajam :-) Szüléskor még hátam közepéig leért, most meg a vállamig (se).
Igy kevesebb a macera, szárítás, vasalás :-)
pumuklii
 
 


Sziszkó!
Remélemmihamarabb újra terhes lezsel!Nekünk is csak 3 hónapot mondtak!Ha minden oké lesz akkor lehet h nektek se kell addig várni!Sok erőt és kitartást kívánok!!!Kelleni fog...


Nekem is jó fodrászom van,a legjobb benne h itt va 3 házzal odébb :lol: Nekem a melír,mosás,szárítás 5000 volt.De nekem csak félhosszú a hajam :wink: Melír nélkül kb 3 ezer szokott lenni!Én pont most növesztem.kb 10 évig csak hosszú hajam volt,aztán egyik nap levágattam nagyon rövidre.Aztán az esküvőre növesztettem meg jobban újra,de 2 napra rá megint levágattam :lol: Kb fél éve növesztem,azt hiszem nem lesz most nagyon rövid,mert a rövid hajat mindig elaludtam....

annus11
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok, szt hiszem nem is tudok név szerint reagálni, még meg kell tanulnom, hogy ki-kicsoda :oops:

Sziszkó: nagyon sajnálom ami történt, remélem fel tudod dolgozni, és amint lehet belevágtok a baba-projektbe :cry:

Én épp ma egy hete hánytam utoljára, remélem már nem is tér vissza, mert előtte azért volt 8 kemény hetem :roll: Az meg hogy 40 hétig tat, hát kitartást hozzá :cry:

Ma voltunk 4D-n minden rendben van, vagyis mint utólag kiderült, de okozott egy pár perc szívdobogást a doki. Az egyik bebóca agyméretéről azt mondta, hogy elfogadható, a másikra meg azt, hogy feltételesen elfogadható. Hát gondolhatjátok, megállt bennünk az ütő, de a végén kinyögte, hogy semmi különösebb vizsgálatot nem igényel, csak nyomon kell követni, de csak annyi, hogy az egyik gyereknek 36-os, a másiknak meg 42-es a lába. Na most akkor én azt veszem ebből ki, hogy nincs nagy baj. Folyamatosan a doki szavai járnak a fejemben, de ha baj lenne, csak nem viccelte volna el a végén :roll: Majd két hét múlva megyek a saját dokimhoz, azért neki is elmondom, majd kiderül mit mond rá. 20 hetesen azért mégegyszer visszamegyünk a 4D-re, hogy akkor mondja meg, mit lát, remélem semmi kórosat. Egyébként nagyon édik voltak, a doki meg is haragudott az egyikre, mert annyira kapálózott, meg mocorgott, hogy nem is tudta lemérni :lol: Végül persze elfáradt a drágám, és akkor sikerült. A másik is mocizott, de neki legalább voltak nyugodt pillanatai :lol: A nemüket még nem tudta megmondani (vagy csak nem akarta), de annyit sikerült kiszedni belőle, hogy talán különbözőek, az egyiknél még mi is láttuk a kis dudort, és végülis a másiknál is volt valami, de az a doki szerint a másik irányba dudorodott :lol: Egy kisfiút mindenképpen szeretnénk, és szerintem az meg is van, a másik meg akkor lehet kiscsajszi. Majd kiderül :D

Na jó hosszúra nyúlt a beszámolóm, bocsi érte :oops:

A szülésről annyit, hogy Marci 3000 g-al és 51 cm-val született, de nem volt egy könnyű szülés, állítólag nem a baba méretétől függ, van aki a 4 kg-s babócát könnyebben megszüli, mint én a 3 kg-sat.

Dius: minden rendben lesz, Marcival én is vérezgettem, és nekem is szednem kellett a Duphastont és még valami mást is, mert annyira nem akart múlni, mondjuk nekem nem kellett feküdnöm. Később viszont kiderült, hogy azért barnáztam, mert az a terhesség is kettőnek indult, csak az egyik meggondolta magát, és még azelőtt elment, hogy megtudtuk volna :roll:

Anika: a Duphaston sárgatest hormon, amit azért adnak, hogy amíg a 12. hét után át nem veszi a méhlepény a pici táplálását, addig ez besegít, és így nagyobb eséllyel megmarad a baba.

Farkas: a képeket én sem látom :cry:

Új ruhák: én most szereztem be párat, és sokkal jobban érzem magam a bőrömban. Szerintem mindenképpen érdemes egy kis hangulatjavító!!! :lol: :lol: :lol:

Na eddig szinte nem is írtam, most meg kisregény lett :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nikole
 
 


Sziszkó

Sajnálom nagyon és kitartást, a következő babánál minden rendben lesz. Sajnos első babánál ez előfordul, én nem is értem miért.

Szülés
Nehéz volt nekem is, kezdődött ott, hogy burokrepesztés, majd nem jöttek a fájások. Kaptam oxitocint, ezután végig figyelték a baba szívhangját, ő jól bírta. Délután kiderült, hogy 2 ujjnyi vagyok és az oxitocin sem segített. Akkor az orvosm megemelte a cseppszámot, plusz adott a nyelvem alá egy fájáserősítő gyógyszert. Na nekem csak ezután volt nehéz, de nagyon. Nem éreztem szünetet, egyfolytában fájt, viszont egy órán belül kint volt a baba. Nagyon fájt, azonban jó emlék és nem félek a következő szüléstől.


Én is állandóan szendvicset eszem.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziszkó!
Szívből sajnálom. Te vagy a második májusi babás aki így búcsúzik tőlünk. :( Lehet tudni, hogy mi volt a baj? Éreztél valamit, volt vérzésed? Hogy viselitek? De kitartás, erősödj meg és vágjatok bele megint!

Anika, Annus!
Első babánál gyakori a vetélés? Mit hallottatok erről, miért lehet?

Farkas!
Nem jeleníti meg a képeket. Mekkorára tömörítetted?

Kép
mozza
 
 


MOzza

Nem tudom miért, de sajnos így van. Azonban Te ne is gondolj erre. A 10. hétig történhet bárm itudtommal. Úgy hogy egyre nyugodtabbak lehetünk.
Én még izgulok, amíg nem lát orvos. Már csak 9 nap. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Sziszkó, nagyon sajnálom! Én is úgy reméltem, hogy nem lesz több ilyen... :cry: Kitartást, és kérlek, nézz be hozzánk, ha összejönne újra a kisbaba! Mi mind nagyon nagyon szorítunk neked!!
Nikole, szerintem se lehet gond, ha a pasas se vette komolyan, illetve Ti is úgy láttátok, hogy a babák jól vannak. Mekkorák most?
Ti mit tesztek a szendvicsre? Mert ugye felvágottat nem, mert az nyers hús, májat nem, mert az se jó, meg lágy/penészes sajt se...??? Pick szalámi pl. lehet...?
Képzeljétek, tegnap először az úszógumum alatt kitapintottam, hogy dudorodik a méhem!!! Tök jó. Most alig bírom magam fegyelmezni, hogy szegény gyereket ki ne nyomkodjam a helyéről, mindig érezni akarom, hogy még ott van a dudor... :oops: :shock: :lol:
Puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi

Penészes sajtot nem eszem, de én nem hallottam arról, hogy felvágottat sem szabad. Én eszem például szendvicset paprikával, retekkel, vajjal és hozzá vékony sonkafelvágott. Nem szabad?

Tényleg? Összegyűjtjük a tiltólistás ételeket?

penészes sajt
koffein, cigaretta, alkohol
óvatosan a majonézes dolgokkal és a gyógynövényekkel.
Mi van még?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Én eszek felvágottat,mondjuk enm mindent.De nem hiszem h ezek mind nyersek lennének.
Szóval sajna én ettem felvágottat,de hát más nem is ment le...volt h az se!
Bár ezek a dolgok is olyanok h egyik doki se mondta h nem szabadna vmit is enni,inni.Ez tök furi.Ha annyira veszélyes lenne nem kéne rögtön felhívni rá a figyelmet?
De a lényeg h minden oké!

Nekem 2 napig úgy húzódott a méhem...megint volt hányinger és cicifeszülés...már nagyon várom a szerdát :roll:

annus11
 
 


Sziasztok!

Én is eltűntem egy időre, de hál' Istennek semmi extra oka nem volt, csak mostanában inkább olvasni van csak időm, mert azonnal megjelenik a Főnök.

Aggódások: kicsit rossz volt olvasni, hogy ennyi mindenen lehet... de hát (jövendőbeli) Anyák, minek, minek, minek :)?? De tényleg: meg nem történt dolgokon előre parázni tökéletesen felesleges! Bőven elég akkor elgondolkodni ha vm baj történik (nem fog). Miért ne lehetne egy gondtalan, szép 9 hónapot eltölteni a babákkal anélkül hogy minden vérvétel, uh és kontroll előtt már egy hónappal kiesünk a székből az idegességtől? Igen, valóban történhet sok rossz dolog is egy ilyen kis magzattal, de sokkal többször NEM történik. Szóval nem kell ennyi mindenen aggódni, higgyétek el, csak a saját dolgotokat nehezítitek ezzel!

Kaják: ugyanez a témakör... a terhesség továbbra sem betegség, amit szeretünk és kívánjuk azt lehet enni. Kivétel persze az alkohol (bár picikét azt is lehet), sok koffein (napi egy kávé nem árt), cigi (na, az tényleg nem hasznos), bizonyos gyógynövények (de nem fűszeradagnyi, hanem pl teakúraszerűen). De egy kis szaftos penészes sajt, némi kívánatos majonéz, avagy egy jófajta májétel - nyugodtan mehet!!

Szóval fel a fejjel kedves Anyatársak, a nagy lemondások ideje nem most van :)!

Üdvözlet az újaknak! Anika, nekem is fiam van, egy hónappal idősebb Apornál, még én is szoptatom. Apor hányszor kér egy nap?

Jajj, a képek tündériek, gyönyörű kislányok vannak a fórumon :)! Hmm... szeretnék én is egyet :).

Tinu, és egy kis torna? Csodákat művel! Szoptatás alatt csak attól fogytam, hogy heti 4-5 alkalommal alvásidőben nyúztam magam. Én is most kezdem majd (újra), az első trim. alatt nem lehetett, mert volt egy kis bevérzés, ami szerencsére már felszívódott. De előveszem azt a sipítóhangú RR-t és neki állok :). A fogyás persze nagyon jövő idő, mert minden kismama szép, szóval most nem is kell törődni az egyebekkel :).

No, most eddig jutottam nagy hirtelen, elnézést, hogy nem írok mindenkinek név szerint, talán egyszer az is sikerül :)!

KépKép
Kép
alithia
 
 


Sziasztok!

Lehet felvágottat enni, nyugodtan! Én Zsófival az utolsó pár hónapban már camembert sajtot is ettem néha mértékkel. A felvágott nem nyers hús! Sőt most már néha-néha bort is enegdélyeztem magamnak.

anika: borukrepesztés után nekem sem jöttek a fájások, pedig kaptam az oxitocint is folyamatosan. Így reggel hétkor mentem fel a szülőszobára (ugye indított szülés volt), és 17:55-kor bújt ki Zsófi. Aztán még 50 percig varrtak :?
Vendég
 


Halihó,
ez a vasárnap gyönyörű!!!

Sziszkó, szorítok, hogy a következőkben minden rendben menjen. Az én dokim általában egy hónapot javasol a következő próbálkozásig, egy kolleganőm miután januárban elvesztette a kicsikéjét, februárban megfogant. Persze az orvosuk csóválta a fejét, de egészséges kisbabának fog hamarosan életet adni. Szóval hátha hamarosan jó hírekkel szolgálsz majd…

A kaja kapcsán nekem semmit sem mondott az orvos, a cigiről, és kávéról kérdezett, de ez utóbbi egy csészével megengedett, és egyébként sem cigiztem. A májat végképpen nem értem… én úgy tudtam, hogy a legfontosabb természetes folsav forrás, és ezért érdemes gyakran enni belőle… Én egyébként imádom sütve és még néhány jó kis receptem van, amiket imádok elkészíteni.

Szofi, én is állandóan azt nézegetem, hogy mekkora a hasam, már szeretném én is tapintani, érezni, hogy létezik. Néha-néha megijedek, hogy még sincs ott, ahol kellene, aztán a vizsgálatoknál kiderül, hogy hát egyre nagyobb. Szerintem ez fantasztikus érzés, így első gyerekkel meg teljesen szokatlan.

Annus, hátha ez már az utolsó hányingerek egyike. A méhem nekem is néha feszül, most már egyre gyakrabban azon veszem észre magam, hogy fogom a hasam… Ez azt jelenti, hogy rendben növöget :lol:

Alithia, nemrég vettem egy kismama torna kazettát, ami nagyon lightos, de jól megmozgat. Néha reggelente végigcsinálom, de nem mindig van hozzá kedvem… Csodállak, nagy akaraterő kellett hozzá, hogy a gyerek mellett, fáradtan még legyen kedved mozogni. Az az érzésem, hogy én el fogom lustálkodni az egészet.

Én kimondottan riadok attól, hogy indított szülésem legyen, elég sok rosszat hallottam róla, de megfogadom Alithia tanácsát és nem parázok ezen, lesz aminek lennie kell, a legfontosabb, hogy a gyerekkel közben minden rendben legyen.

Szép napot mindenkinek, élvezzétek a gyönyörű, kellemes novemberi vasárnapot,
Zsuzs

Kép
kovzsuzska
 
 


Alithia

Annyiszor ahányszor aludni akar. :) Csak a cicin alszik el. Tehát napközben kétszer szopik, éjjel viszont gyakran. :) Eléggé fáradt vagyok. 3-szor biztos, de van hogy sokkal többször is. És nálatok?

Megkóstoltam a tejem :) és még egyáltalán nem rosszízű. Remélem nem téves a pozitív teszt.

Zsuzska
Mikor már a szülőszobában leszel szinte minden mindegy lesz, mert csak a kisbabára fogsz tudni gondolni. Én az érzéstelenítőktől tartottam. Nem is kértem, és másodszor sem szeretnék.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Szofi: az egyik babóca 8,07 cm, a másik 8,39 cm. Persze ez az ülőmagasság, szóval a lábacskákkal együtt már szép nagyok :D

Kaja: hát én az első 3 hónapban nem kívántam a felvágottat, de húst legalább ettem, Marcival teljesen leszoktam még a húsról is, aztán mikor elmúltak a rosszullétek, visszatért az étvágyam szerencsére. Szerintem is lehet enni mindenfélét, persze Beefsteak-et nem, és a sajtok közül a penészeseket, pedig én annyira imádom a Camambert sajtot, de most hanyagolom. Nővérem nem tudta, hogy nem lehet enni, és semmi baja a gyerkőcnek. És májat is lehet, sőt úgy tudom kell is enni hetente egyszer. Én most a zöldségeket kívánom, úgy tűnik a két babóca erőteljesen szívja el a vitamint, persze ez csakjó, legalább egészségesen fogok étkezni :lol:

Én a szülésről nem nyilatkozom, az ikreknél nem vállalom be, szóval nekem tuti császár lesz...

A kismamatorna nagyon jó, de valahogy nekem most Marci mellett már nincs rá energiám, pedig vele csináltam rendszeresen, de szerintem épp elég torna egy 1,5 éves gyerekkel csúszni-mászni egész nap :lol: Viszont én majd kismamajógára fogok elmenni megint, azt nagyon szerettem és nagyon jót tett.

Kép
Kép
nikole
 
 


Sziasztok!!

Szeretnék elköszönni Tőletek...sajnos bekövetkezett amitől annyira féltem :cry: :cry: :cry: :cry:
elvesztettem a Babócám :cry: :cry: :cry: :cry:

Mindenkinek szívből kívánok sok sikert és boldog kismamaságot!!!!!

Azért néha Rátok nézek,Ki hogy érzi magát és kiváncsi vok még Rátok és a Babáitokra.......

Most elhúzok:sok puszi Mindenkinek..Moncsi
mónika36
 
 


Ó Moncsi, nagyon-nagyon sajnálom! :(:( Úgy vártam, hogy írj, és úg drukkoltam neked!!! Engem anno azzal vigasztalt a dokim, hogy mindennek oka van, biztosan valami nem volt rendben a picivel, azért ment el, és ha így van, akkor inkább most, mint később!

Remélem mielőbb tudósítasz minket arról, hogy egy ici-pici babuci kuksol a pocakodban!

Sok erőt kívánok neked!!!

Millió pusz: Évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Sziasztok lányok!
Ez szörnyű... pedig épp azt néztem, hogy mi javítjuk a statisztikát vetélés szempontjából, harmincvalahányból egy sem... aztán jöttek a rossz hírek sorra... tudom, hogy nem szabadna, de most már én is nagyon parázok.

Mónika, Sziszkó, nagyon sajnálom!.............

Mónikánál hogy lehet, hogy 9 hetesen nem mondták, hogy a 13 mm kicsi? az ausztrál tábla szerint akkor már duplája kellene, hogy legyen. Én azért parázok, mert nekem is kisebb volt az idejénél, a doki módosította egy héttel kisebb terhességre, pedig én tudom, hogy akkor nem voltunk együtt a párommal... így még 8 napig rágom a körmöm, amikor is megyek a 12 hetes UH-ra..... Vajon fejlődik rendesen?

A kajákról: valahol olvastam, hogy a máj azért nem jó, mert rengeteg A vitamin van benne, ami nagy dózisban mérgező. Ezzel a szóval. Durva.
Annus, szerintem a szalámi nem nyerő, mert nyers, azaz füstölt.
Én most vettem főtt füstölt pulykacombot, isteni, és nem is drága! Ajánlom melegen! (Hidegen:) )
Ami még fontos, hogy nyers, vagy nem jól átsütött húst ne együnk, mert lehet benne toxoplazma, ami az anyukára nem, de a magzatra nagyon káros lehet. agyvelőgyuszi stb... Ugyanígy a zöldségekkel, ami jó alaposan meg kell mosni, mert az is lehet fertőzött. A lágysajtok a lisztériabaci miatt lehet veszélyes.
És ne most kertészkedjünk, mert abban is lehet toxoplazma.
Egyébként rühellem a híradók pánikkeltő gyárát, épp ezért nem is nagyon nézem, pedig a férjem is csinálja, inkább elolvasom a neten.
Szerintem érdemes meghozni azt a kicsi áldozatot, hogy egy-2 (3-4) dolgot mellőzzünk egy pár hónapig, mert igaz, többségében semmi baj nincs, de ha igen, akkor ne mondja nekem senki azt, hogy pech, miért nem vigyáztál jobban. Az unokatesóm zsinórban dohányzott, és napi 4 elefántnak is elegendő kávét megivott, és a baba napra pontosan érkezett, 4300 grammal, azóta is a doki nem hiszi el, hogy csak szopik.

Akkor én is kérdezek: a csoki ugye felébreszti a babát, ha pl UH-n alszik, csak eszünk egy kicsit, és már táncikál is a pociban. Nagy mennyiség mit okozhat a babának? A sok koffeintől mi baja lehet? Csak mert tegnap olyan erős forrócsokit sikerült meginnom vendégségben, hogy utána órákig dobogott a szivem, és szédültem. Képzelem a pucurt.
vanni
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: