Új privát üzeneted érkezett!

Már megint fölül? Mostanában mindig én kezdem az oldalt... :lol:
20140901102739
 
 


Zsuzsi! Én panelban laktam ez előtt, és ott csak a fürdőben volt áthallás meg a fölöttem lakót hallottam néha. Szóval én ahhoz nem vagyok hozzászokva, hogy ilyen szinten ébredjek (pl. a számvitel írásbeli előtt 2 órát aludtam, mert az ordítás után nem tudtam visszaaludni) és mindent halljak, hogy "hol a személyim", meg kiesett a gyerek az ágyból... Pedig a panelben a hálóm mellett a gyerekszoba volt, és még baba volt a kisebb, mikor odaköltöztem. Legdurvább esetben azt hallottam, mikor az emeletes ágyat verték a falhoz, mást semmit. Szerintem így nem lehet élni - én legalábbis nem akarok. Mert óhatatlanul hallom, mikor a szomszédasszony kiabál a kislánnyal és azt mondja neki "ne szeressél engem, én se szeretlek" - ezek nem rám tartoznak és megrontják a viszonyunkat, mert én nagyon lelkis vagyok, bánt ha nem bánnak jól egy gyerekkel. Meg éjszaka a sírás után hallom, hogy az anya is sír, hogy mé' nem alszik ez az átok gyerek...Gáz nagyon.

Hajni, ez már nem gyakorlat, élesben megy a dolog. Annyit adtam rá, amíg kimentünk, így a sapka is klasszul fogta, mikor bejöttünk meg levettem. Egyáltalán nem piszkálta (bent biztos piszkálta volna), én igazgattam neki, mert olyan nagynak találom (széles, nem?!), próbáltam ráigazgatni a kis fejére, mert ez olyan hajlékony keret.

dkata
 
 


Kata :D
ez nekem is szélesnek tűnik :shock:
az optikus szerint ez jó? jó a pupillatávolság meg minden?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Ott csinálták a Te szemészednél és csak remélni tudom, hogy jó. Direkt ott csináltattam, hogy nehogy máshol elrontsák. Gondoltam küldök mail-ben egy képet a doktornőnek, hogy szerinte milyen?

dkata
 
 


Kata,
első blikkre kicsit furi, de roppant aranyosan néz ki Bálint! Avantgárd stílus...

KépKép
lili73
 
 


Csajok!
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást a hal témában, meggyőztetek, a csirkével fogok kezdeni! :wink:

Kata!
Bálint nagyon cuki, és vagány a szemcsiben. :lol:
Én is kb. 2 hete sütöttem almáslepényt, nyami! :lol: Múltkor meg ananászos tortát sütöttem a párom szülinapjára. A torta, az csak a formája miatt volt, mert töltelék semmi nem volt benne, csak a tetején ananász, meg egy egyszeű, de fincsi tészta, ha gondolod priviben elküldöm. Semmi extra, és tök hamar kész!
Nekem pajzsm.túlműködésem van, onnan jöttek rá, hogy éjszaka nem tudtam aludni, szörnyű volt, persze napközben sem. :( Az én TSH-m először nagyon alacsony volt, aztán rá 1,5 hónapra jó, utána 1,5 hónap múlva, azaz most meg az egekben, én ezt nem értem. Endokrinológus írta fel a gyogyit, hétfőn megyek hozzá, nagyon kíváncsi leszek erre mit mond???? :shock:

Hajni!
Nagyon-nagyon drukkolok Nektek! :D Mikor jelentkeztetek a Kaáliba, minden vizsgálatot újból meg kellett csinálni? Hosszú a várólista?

Kérdésem:
Kedden vettük fel a pneumocvédőoltást, és szerda este belázasodott, illetve az oltás helye kemény, és nagyon piros volt. Most nincs láza, egész nap borogattam vizes ruhával, most már szebb, de mivel tudnám még jobban elősegíteni a javulást?
Nem tudom eldönteni, adjak már neki tejterméket? Mivel kezdjem, natúr joghurt?

Kép

Kép
donika
 
 


Donika,
oltással kapcs. nem tudok mit mondani.
Tejtermék: ha nincs a családban allergiás, kezdheted úgy, hogy pár kanál natúr joghurtot keversz főzelékbe (krumpli, brokkoli, karfiol, spenót, stb.). Vagy pár kanál túrót vagy joghurtot keversz gyümölcspépbe. Kérdezd meg a védőnőt, dokit, mikortól ajánlja vagy nézd meg a táblázatot. Nekem lyukas az agyam, nem is emlékszem, mikor kezdtem. Talán 8 hósan.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lili73 2008.10.30 22:28-kor.

KépKép
lili73
 
 


Lili!
Köszi. :wink:

Kép

Kép
donika
 
 


Csajok, köszi. Azért szerintem sokkal cukibb szemüveg nélkül. :cry:

Donika! Várom a sütireceptet! :lol: Ma rizskókot csináltam, mert a múltkor Zsuzsi kedvet csinált hozzá. :lol: Szerintem is natúrjoghurttal kezd, teheted a főzelékbe vagy gyümölcshöz is. Oltást Bálint tegnap kapta, a dokinő azt mondta, eddig kb. 15 gyereknek adta, 1nél volt láz, más semmi. Kérdezz rá annál, aki beadta.

Orsi! Felhívtam a doktornőt + átküldtem a képet, de még nem tudta megnézni. De "látatlanba" azt mondták, tuti jó a szemüveg (és tényleg, néztünk eggyel kisebbet, annak szétállt a szára, és ez az eggyel nagyobb - hát ilyen tojásfeje van Bálintnak).

Lili! Szemüveg azért ez, mert Bálintnak ez tetszett. :lol: Mindenáron ezt akarta feltenni, a többi fajtából csak egyet néztünk, de az nem tetszett.

dkata
 
 


Kata

elég gáz lehet éjszaka ébredni, azt én se bírnám. az én szomszédaim alszanak éjszaka szerencsére.
Ma végül nem tettem bele a főzelékbe a túrót, ui. spenótot főztem Olivérnek főtt tojással, így magamnak túrós csuszát csináltam jó sok tepertővel :D
holnap pedig rakott krumpli lesz házi kolbásszal.

Donika

én 1 évesen adtam először joghurtot.

Kép
zsuzsi73
 
 


dkata írta: Gondoltam küldök mail-ben egy képet a doktornőnek, hogy szerinte milyen?

egy kérdést megér.
bár akkor lehet, hogy mi látjuk rosszul, mert nálunk direkt szóltak ha széleset néztünk ki ill. egy bnőm ikreinek annyira pici a pupillatávolsága, hogy ott nem is kaptak keretet.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :)
Örülök, hogy három blasztót kaptál vissza :) Meg a fagyiknak is. Nekem az 5 lombk alatt egyszer sem lett fagyim. Pedig most jól jönne ;)
Drukkolok a vérvételig.

Kata :)
Aranyos Bálint a szemüveggel (is). Majd megszokjátok, meg hát ha jobban lát vele, akkor ő is szeretni fogja, majd meglátod.
Az éthallásért részvétem. Nálunk is az van, hogy mi csendesek vagyunk és élvezzük a szomszédkat :cry: 2 emelettel feljebbről hallom, hogy a gyerek egész nap rohangál meg motorozik a lakásban, mert az anyja soha nem viszi le sétálni. Balázs arra ébred, hogy felettünk pisilnek reggel (az egész lakásban hallani, amikor felettünk csobogtatnak, rémes). És valahol azzal szórakozik valaki (tipp 2 emelettel feljebb), hogy a fűtőtestet püföli, vagy valami hasonló, mert nagyon kongatnak valahol valamit időnként. Főként mikor Balázs délután alszik. :evil:

Orsi :)
A padlizsán én is imádom :) A krémbe én mindig teszek hagymát, de nem pirítom, csak nyersen, mint Kata.
Majdnem minden héten csinálok krémet, mert a fiúk is szeretik nagyon.
Meg a rakott padlizsnt, mega töltött padlizsánt, meg a kerek-lyukas-mogyorós ... ;)

Balázs már jól van 2 napig lázas volt, de nem nagyon csak 38,5 körül és a lázcsillapító simán levitte. Tegnap éjjel és ma reggel már csak hőemelkedése volt, aztán délután már az sem. A doki azt mondta, elég piros a torka, de Balázs azt bólogatja, hogy nem fáj semmije, meg rendesen evett is. Se takony, se köhögés, remélem ennyivel megúsztuk. Akikkel a 4 napos hétvégén voltunk szintén beteg lett a gyereke: torokgyulladás, de neki nincs láza és köhög. Szóval lehet, hogy Ausztriából hoztunk valami jó kis vírust.

wish
 
 


Donika,
köszi! Az átjárhatósági kivételével minden vizsgálatot újra kellett csináltatni. Mi elég bénán csináltuk a bejelentkezést, mert mentünk volna már előbb is, csak akkor még szopizott Olivér, és nem tudtam megmondani, mikor hagyja majd abba. Ráadásul mikor már tényleg mentünk volna, akkor meg közbejött a spontán baba, akiről akkor még azt hittük, velünk marad. A missed ab után megint kellett várni min. 3 hónapot, és ugye a várólista fél év! Úgyhogy nem egyszerű! :? Mennétek már Ti is kistestvérért? Tejterméket én is 1 éves kora után adtam.

Wish,
köszi Neked is! Fagyik lehet, hogy nekünk se lennének, ha nem nyomulok annyira. Így is kicsit úgy érzem, hogy csak amiatt fagyasztották le őket, mert annyira akartam, és lehet, hogy nem is élik túl...

Zsuzsi,
úúú, rakott krumpli! Nyammnyammnyammnyamm...

Kata,
Bálint akkor tök ügyesen viseli, majd megszokod Te is!

Lányok, muszáj rádumálnom Titeket Olivér frissen érkezett kiscsimmájára! :lol:
Na, először azt gondoltam nem szép de nagyon ronda! :lol: Most meg már úgy látom, hogy egyenesen gyönyörű!
http://www.next.co.uk/shopping/children/boysshoes/1/2
A kék gumicsimmáról beszélek! Teljesen vízhatlan, annyira vastag kisbundi van benne, hogy elképesztő, és még az Ő kis tunkos lába is belecuppan! Odavagyok érte! A legdurvábbat még nem is mondtam: 4000 Ft-ért rendeltem (vagy 4400 )!!! :shock:
Egy kis ízelítő:
Kép
20140901102739
 
 


Aanda,
Haszn.utasítás: na arra kíváncsi lennék… miket mondasz? Ma is Apósom mellett ugráltak a kanapén (én jöttem oda időnként rájuk szólni, hogy ugyan ne hajoljanak már ki mert fejre esnek és egyébként is üljenek le, Bencsi persze csak lerepült Após mellől, aki annyival elintézte, hogy neki nem fájt, mert szőnyegre esett, (fejre esett persze), csak ő ijedt meg (mármint apósom.). Na hát kösz szépen az ilyen vigyázást! Nahát!... Azt hogy mondjam el, hogy az nem figyelem, ha csak ott ül mellette! Előbb kell tudni, hogy mi lesz a köv. lépése, mint ahogy ő megteszi!

Lili,
Hány kilósak most a babák?

Hajni,
örülök a jó híreknek és drukkolunk tovább!
Én nem gondolom, hogy egyre kevesebb gyerek van… a védőnő is azt mondja, hogy rengeteg gyerek születik.
Fejés a munkahelyen: nem emlékszel? A Vészhelyzetben is ott fejt a nővérke! Csak azért más az a tejcsi üvegből is, nem? Főleg, ha egy idegen adja. A szopiban pont a testközelség intimitása a fontos, szerintem.
Klassz a csizma! Én is ma döbbentem rá, hogy muszáj lesz venni!

Zsuzsi,
Tényleg nagyon cuki az új fénykép alul!
Padlizsánt én rakott krumpliban szeretem nagyon!
Mindig csodálkozom, mikor írjátok, hogy pl. uzsira (csak) gyümölcsöt adtok. Nekem Alsópáhok óta minimum két fogást kell feltálalnom.

Reggeli: tápi majd kb. egy óra múlva gyümölcs + abonett sonkával, sajttal
Tízórai: kölesgolyó v. buláta v. keksz
Ebéd: néha leves + főzi + édesség (pl. aranygaluska v. palacsinta)
Uzsi: gyümölcs + kifli v. kalács + túró rudi
Vacsi: tápi

Kata,
Jajj… életem! Nagyon kis cuki azzal a szemcsivel, de mintha lógatná (miatta?) az orrát… Hogy viseli? Elfogadta?
Megértem a „lelkis” viszolygásodat a szomszédoktól. Szerencsére nálunk egész jók a falak. Egy kis zongoraszón és bútortologatáson kívül nemigen hallok mást. Remélem, engem sem hallanak, mert bizony néha muszáj vagyok kiabálni egyet, mikor már a kétszázezredik felszólítást is elengedik a gyerekek a fülük mellett. Egyébként érdekes, minden nap pont ugyanazokat a dolgokat mondom el. Lehet, hogy magnóra kéne vennem? Ne piszkáld a konvektort, ne nyitogasd a hűtőt, ne kapcsolgasd a videót, a tálca nem azé’ van, hogy a földön csússzá’ vele, ne dobd le a törülközőt, ne ugrálj a kanapén, cipővel már nem megyünk be a szobába! Közben folyton arra gondolok, hogy én is hogy utáltam, mikor anyám állandóan ilyen hülyeségekkel csesztetett, úgyhogy most magamat utálom érte. Amúgy kívülállók el nem tudják képzelni rólam, hogy én kiabálok, úgyhogy ne valami sárkánynak képzeljetek.

Donika,
Van valami kenőcs direkt erre – meg talán csípésekre is jó (a’sszem nem receptes). A neve most nem ugrik be, bocsánat. A patikában biztos tudják.

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi,
Aliz 8,3, Barni 9 kg.

KépKép
lili73
 
 


Hajni,
szupi a csizma, nekem teccik!

KépKép
lili73
 
 


Hajni :D
hát én ennek többszöröséért vettem ilyet a fiúknak :shock: :shock:
mienk is ugyanilyen, alul gumis, bélése bundás (papír szerint -35 fokig véd), és kivehető... de "kicsit" több volt

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Én kíváncsi lennék, milyet vettél! Link?

Tud vki olyan babakocsit, ami 15 kgnál többet bír és van elől karfája (enyém gyerek kibújik az övből, akármilyen szorosra húzom, és ha nincs karfa, kifejel - és a Mclarennek nincs.De mé' nincs? Ha nekem nem kell, majd én leveszem!)

Hát, Bálint piszkálja a szemüveget, de tegnap este bent is rajta volt egy órát meg most is (azért pl. tv nézésnél látványos a különbség, hogy mennyit lát).

dkata
 
 


Hajni

de jó ez a csizma :D
végül nem azt a barnát rendelted, ami mellette van?
mekkorát rendeltél ?
Olivérnek 19-20 lába van, nekem milyet kellene rendelni?
hát nekem nagy kedvet csináltál, de én nem mertem látatlanba cipőt/csizmát rendelni.

Pompi

Te sonka- felvágott, májas, ilyeneket nem adsz a kenyérrel?

Kép
zsuzsi73
 
 


Pompi,
komolyan sok gyerek születik? Akkor miért fogy a magyar? Minden évben kevesebben születnek, mint ahányan meghalnak! Tipikus öregedő társadalom vagyunk. (Mondjuk az összes fejlett ország az, legalább ebből a szempontból fejlettnek számítunk. :? )
Te is adsz abonettet? Olivér is nagyon szereti! Én a rozsos verziót veszem, de egész jó! :D
Nézed még az ER-t? Szerintem már nem olyan jó, mint amikor még a régi színészek játszották...

Lili,
örülök! :D

Orsi,
ennek nem kivehető a bélése, úgyhogy akkor sz*r! :lol: Tudom, hogy mennyik az ilyen cipők, azért is rendeltem meg ezt. Így legalább nem sajnálom majd a dzsuvában. Meg simán le lehet mosni. :D

Kata,
hány kg Bálint?

Zsuzsi,
Olivérnek pont 5-ös a lába, 22-es. Ez a csizma 6-os, úgyhogy pont egy számmal nagyobb a lábánál, de legalább tudja egész télen hordani. A 19-esnek a 3-as felel meg, a 4-es pedig a 20,5-es. Szerintem én 4-est vennék neki. Bár ha magas a lábfeje, akkor lehet, hogy 5-öst.
A barnákról végül lemondtam, mert nem vízállók. Viszont a másik, amit még néztünk is nagyon tuti, olyat a tesóm rendelt. Viszont az csak olyan gyereknek való, akinek vékonyabb a lába, nem túl husis, meg a rüsztje se magas.
http://www.next.co.uk/shopping/children/boysshoes/4/1
(a szőrős )
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Tudom, hogy mennyik az ilyen cipők, azért is rendeltem meg ezt.

szerintem tök jó vásár volt :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Klassz csizma! De én Zalán speckó lábára egyedül Elefanten W szélességűt merek próba nélkül venni...

Képzeljétek, végül a 11. kerületi sztk-ba mentünk fitymaszűkület ügyben, mert ott ajánlottak egy dokit. Tök jó, időpont van, semmi várakozás, és legalább a tb fizeti.
1 hét FTOROCORT kenőcs használatot írt fel, jövő héten kontrol.
2 bajom van:
- betegtájékoztatón abszolút nem ilyenre írják - vki hallott már erről?
- 8-15 fok között tárolandó :roll: ez azért f..asza, mert a hűtő túl hideg, a szobahőmérséklet meg meleg . HOVA tegyem???

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma, szerintem ha kiteszed a krémet, ott most pont annyi fok van! :lol: Egyébként nem tudom, talán a patikában meg tudnák mondani.

Hajni, nem tudom, hány kiló Bálint, mert kölcsönadtam a mérlegét még augusztusban, akkor pont 12,00 kg volt, nem hiszem, hogy nagyon hízott volna azóta. Mondjuk agyalok rajta, hogy mikor adják vissza, mert azért 2 évesen majd jó lenne megmérni. :lol:

Csajok, Bálint ma egyész nap szemcsiben nyomta! Viszont mikor felteszem, leveszem neki, meghúzom a haját (hátul egy szilikonpánt fogja össze a 2 szárat), félek hogy emiatt fogja utálni. Hogy csináljam? Akinek van (nap)szemcsije, ott milyen megoldással van a gyerekre rögzítve?

dkata
 
 


Hajni :)
Na, ma nekem is beszélgetni kellett a játszótéren... Szerencsére Zsebivel ;)
Annyira megkérdezném, hogy hogy érzed magad, de tudom, hogy semmi jelentősége :) De sokat gondolok rád, és nagyon drukkolok :)

Kata :)
Ha egész nap hordta, akor azért ő is érzi, hogy jobb vele. Hogy csíped be a haját? Nem tudod valahogy alátenni az ujjadat, mielött levennéd?

Én a decathlonban vettem egy csizmát, meg a George's-ban egy rocanoor bakancsot Balázsnak. Mind a kettő vízhatlan elevileg, de azért vettem impregnáló spray-t is.

wish
 
 


Orsi,
igen! :D Én is megnézném a fiúk cipőjét!

Emma,
már kérdezni akartam. Kíváncsi vagyok, hogy hat a krém, és hogy beválik-e. Megkérdeztem a tesóm, ők nem ezt a nevűt kapták.

Kata,
szólj, ha találtál karfás babakocsit, hogy szétvessen az ideg! :twisted: :lol: De szerintem nem fogsz... :roll:

Wish,
Nahát, de jó nektek, Zsebivel én is leállnék beszélgetni! :lol: Rendi vagy, hogy gondolsz rám. Az a gáz, hogy túl jól vagyok a haspuffadáson kívül. Tegnap nagyon nyilalgatott a hasam, de tegnap még túl korán lett volna a beágyazódáshoz, ma meg hiába szuggerálom, semmi! :? Hajnalban még nem ébredek föl, ugye nálam az is a terhesség jele. De abban bízom, hogy még túl korai. Ha most lenne tesztelési idő, azt mondanám nem sikerült. De még bízom!

Holnap lemegyünk anyuékhoz egy teljes hétre, úgyhogy ritkábban fogok írni, de esténként azért igyekszem. Tesztelni fogok mindenképp, hacsak meg nem jön előbb (nálam meg szokott ). Talán pénteken, ha addig kihúzom mensi nélkül... Vérvételre csak pozitív teszt esetén megyek.
20140901102739
 
 


Ó Hajni, ha elmégy, akkor mi lesz velem?! :shock:

Wish! Szerintem is érezheti, mert elég ritkán piszkálja, de most én rontottam el vmit, mert megnyomta a kis orrát, ami eddig nem volt. Lehet h nagyon meghúztam, pedig eddig pont jó volt, nem tudom mit állítgatom. Az a baj, hogy mikor ráteszem, át kell húznom a fején, mert a fején már nem tudom állítani (azt nem nagyon engedi, akkor le akarja szedni), meg az sokáig is tartana rajta. Vmi csattos vagy tépőzáras pánt lenne a jó, megyek a hegymászó bótba.
Impregnáló sprayt én is vettem, Bálint bélelt félcipőjére meg Ádám bőrcipőjére. Hát Ádám cipője úgy elázott... bár belülre nem került víz, hát nem sok bizalmam van most már, pedig a legdrágábbat vettem.

Pompi, olyan jó, hogy írsz, írjál már gyakrabban! :lol:

dkata
 
 


emma1976 írta:1 hét FTOROCORT kenőcs használatot írt fel, jövő héten kontrol.

igen, első körben mindig ezt írják fel.
és azért az 1 hét, mert szteroid tartalmú

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


dkata írta:Viszont mikor felteszem, leveszem neki, meghúzom a haját (hátul egy szilikonpánt fogja össze a 2 szárat), félek hogy emiatt fogja utálni. Hogy csináljam? Akinek van (nap)szemcsije, ott milyen megoldással van a gyerekre rögzítve?

mert a tietek nem korbácsszáras???
a napszemüvegnek nem szilikon, hanem neoprénes a hátsó összefogója, sokkal vastagabb

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata :D
az, hogy megnyomja-e az orrnyergét sokszor gyerek/felnőtt orr kérdése.
nekem mindegyik megnyomja, és Máténak is, Karcsinak sosem

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, a miénk sima szemüveg és azért lett ez, mert puha műanyag az egész, hajlik mindenfelé. Ha leesik és rálép, akkor is jó eséllyel túléli a szemcse. :lol: Az orrát meg tegnap se meg egész délelőtt nem nyomta, de most este igen, mert amíg aludt elpiszkáltam. :twisted: És igen, valami olyan vastagabbat vagy állíthatót próbálok meg nézni rá, mert így tényleg nem boldogulok vele. De egyébként hősiesen viseli, bár ma este beizzadt az egyik üvegnél neki (mindig gyöngyözik az orra, ha melege van :lol: ).

dkata
 
 


Kata :D
sportboltban lehet kapni a sima neoprén szemüvegtartókat, vitorlázásnál napszemüvegre én is azt teszek.
ugyan át kell majd varrnod, mert hosszú lesz, de tuti tudsz biciklis v. valami más sportboltban venni

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én is erre pályázok, csak most esett le, hogy holnap semmi nem lesz nyitva. :cry: Majd hétfőn, legalább holnapra nincs kifogásom, miért nem tanulok. (Ma már voltam virágosnál, temetőben, csináltam brokkolis tésztát, forró csokit... csak tanulni ne... :shock: :? :cry: )

dkata
 
 


nekem is csak nemrég esett le, hogy holnap semmi nem lesz nyitva...
pedig már gyönyörű bevásárlólistát írtam :oops: :oops:
az ebédet majd improvizálom abból, ami itthon van

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én ma megfőztem holnapra, mert terveim szerint én is vásároltam volna. Legalább ráérek. :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Kata

Írok privit, válaszolj léci

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi! Úgy néz ki mégiscsak szemüvegcsere lesz, jól láttuk mi... :cry: No, ez még egy kör, jövő héten kellene menni, de nem tudok a vizsga miatt... Csak jobb, ha megmutatom a fején a szemcsét, és lehet, hogy megpróbálják átenni kisebb keretbe. Kép alapján a dokinőnek is "lazának" tűnik. Úgyhogy megnézi. :lol:

dkata
 
 


hmmm... akkor ezt viszont a csaj bénázta el :evil:
remélem, azért az árban ez érvényesítve lesz!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hát, mondta nekem a csaj, hogy nem szokott nagyobb kereteket adni, mint ami kell, meg hogy ott ez nem tűnt fel nekem? Hát nem tűnt fel abban a 3 másodpercben, amíg a gyereken volt a keret. Meg ez tényleg olyan praktikus és az egyel kisebb tényleg kicsi volt, szétállt a szára. Persze ettől még az is lehet, hogy jó neki mégis a szemcse, csak akkor mondják azt. Egyébként olyan cuki benne, és viseli is. (csak most nem tudom, addig ráadjam-e?) Ráadásul a párom már beküldte a számlát az egészségpénztárba, és nem másolta le (mindig le szoktuk). Úgyhogy ezt a részét nem tudom, hogy lesz.

dkata
 
 


Ja, a Pestre menésnek most külön örülök, mert próbálom majd embert bevonszolni az Ikeába. :lol:

dkata
 
 


Ikea jó hely :D :D

szerintem a számla nem feltétlenül kell, legalábbis elég rugalmasnak tűntek.
szerintem adjad rá

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok

megtöröm ezt a nagy csendet egy kérdéssel, hátha valakinek van ebben tapasztalata.

Olivér a mai napig csak pépeset eszik, pedig minden nap próbálkozok a darabossal. A napokban rakott krumplit csináltam, villával összetörtem, tejföllel jól kikevertem, épp csak picike darabok lehettek benne. Nagyon ízlett neki, mert csak úgy tátotta a száját, de amikor egy pici darab került a szájába, elkezdett öklendezni, majd az egészet, amit addig megevett, kihányta.
Csak a kenyeret majszolgatja úgy, hogy a kezébe adom. Semmi mást.
8 hónapos kora óta itt tartunk, nincs előrelépés, mit tehetnék szerintetek?

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi!
Szerintem tökéletesen csinálod. Időnként próbáld meg adarabosabbat adni neki és egyszer majd elfogadja. Erőltetni nem lehet. Ő ilyen de ne izgulj nem pépes kaját fog enni ovis korában. :) Próbálj neki adni kekszeket ilyeneket amiket valszeg szívesen majszolgat mint a kenyeret és majd megszokja. Nekem Balázs elég sokáig öklendezett a pépes kajától nem volt foga mivel rágni aztán elmúlt...

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsuzsi! De jó, hogy megtörted a csendet! :lol:
Bálint is későn kezdett darabosat enni, pontosan már nem tudom, mikor, de az, hogy a pépesben volt 1-2 darab, azt nagyon nem bírta! Simán evett már Ő is kekszet, falatokat, gyümölcsöt darabokban, mire végre megette pl. a 8 hós darabos kozerveket. Pl. most is rakott krumpli volt, elé tettem úgy, ahogy mi esszük. Szépen mindent megeszik, kivéve a kolbászt. Mindig annyira megörül neki, mikor meglátja a kaja között, ott magyarázza, milyen finom, de nem tudja rendesen megrágni és kiköpi. (Tudom, nem is kell még kolbászt ennie, csak azt a két karikát, ami benne marad a kajájában nem szedem ki. :oops: ) Egyébként meg az egészet megeszi villával meg kanállal is. Szerintem is próbálgasd, rágni rág, mert eszik kenyeret... (Nem tudom, van-e olyan gyerek itt, aki 8 hósan evett darabos kaját - olyan rossz ehhez viszonyítani, már ami a konzerveken van.)

dkata
 
 


Zsuzsi,
csatlakozom az előttem szólókhoz! Próbálkozz, és egyszer biztos megszokja. Barnika is öklndezett sokáig a krumplitól pont. Nagyon puhára főtt kerekszemű rizzsel próbálkoztál? Azt az enyémek mintha könnyebben vennék, azt rágás nélkül is le lehet nyelni, de mégis érzi a szájüregben, hogy darabos. De mindig úgy adom, hogy viszonylag folyékony pépes cuccba keverem bele, hogy könnyen csússzon, ha marad rágatlanul.

KépKép
lili73
 
 


Zsebi, Kata

köszi a tanácsokat. persze, 8 hósan ritkán esznek a babák darabosat, de én azt írtam, hogy mi pontosan ott tartunk, ahol 7 hónappal ezelőtt. A kenyeret már akkor is a kezébe fogta és ezzel ki is merült a mai napig a darabos kaja. Jó lenne már neki nem külön főzni minden nap, mert már adnék neki mindent szívesen a mienkből. Múltkor egy pici csoki darabot tettem a szájába, kíváncsi voltam, azzal mit csinál, kiköpte.
Egy ismerősöm, akinél szintén ez volt a probléma, drasztikusabb módszerrel oldotta meg. Nem adott mást. A gyerek kiköpte a darabosat, pár órával később újra próbálkozott az anyja, aztán egyszer csak, amikor éhes volt a gyerek, megette a darabosat. Azt mondja, pár nap alatt elfogadta teljesen a gyerek a darabosat. Szerintetek ez jó módszer?

Kép
zsuzsi73
 
 


Lili

mibe kevered a rizst? milyen pépekbe?
én a rizst gyümölccsel szoktam főzni, meg csirkehusival.

Kép
zsuzsi73
 
 


Ja, és kerekszemű rizs az pontosan melyik márka? olyan sokat kipróbáltam már, de olyan igazán puhára egyik se főtt még szét.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi,
nem márkára gondoltam, hanem rizsszem típusára (nem hosszú szemű), csak most hirtelen nem tudom, hogy melyik az A és melyik a B. Nekem tök puhára fő, persze sok lével, mancsosan. Tegnap pl. zöldborsót, brokkolit) főztem turmixoltam össze (lehet kicsit furán hangzik, de nem volt elég borsóm, ezért tettem hozzá még valami zöldet :roll:), és abba kevertem a puha rizsszemeket. Nagyon ízlett nekik.

KépKép
lili73
 
 


Még az jutott eszembe: puhára főtt alma darabosan? Mondom, nálunk a krumpli megy a legkevésbbé darabosan...biztos mert túl tömős.

KépKép
lili73
 
 


Zsuzsi, azt akartam írni, hogy azzal, hogy a konzervre az van írva, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy 8 hósan már darabosat kell enni és ahhoz viszonyítunk. És ha ugyanott tartotok, mint 7 hónapja, akkor mi van? Én meg Bálint ugyanott tartunk, mint 20 hónapja, hiszen szopik. :lol: :lol: :lol: Tudom, hogy engem is "idegesített", miért nem eszi meg a darabosat, de sokára ette meg, sztem valahogy onnantól mint most a Te gyereked van (tuti hogy bőven 1 éves kora után, mert a 12 hóssal meg se mertem próbálkozni.)És nem tartasz ott, ahol 7 hónapja, mert eszik kenyeret, meg tejterméket, neki az is új, állagra is. Én a DMben szoktam biorizst venni (de ez barna), azt teszem pl. a paradicsomlevesbe, meg a cukkinipürébe is, teljesen szétnyílik, amikor megfő. Ja, és én még mindig turmixolok csomó mindent Bálintnak, mert kell főznöm a saját kajáit is, mert ha csak a miénket eszi, nem kakil. :cry:

dkata
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: