Új privát üzeneted érkezett!

Tisa köszi hogy megnézted, aranyos vagy, meg a biztatást is...bár én is bizakodom, hogy találni fog valamit, és ott is marad végre, nehéz, ha semmiről nincs papirja, csak egy érettségi...az én gyerekem tuti fog valami szakmát tanulni, nem engedem gimnáziumba! az időpontot meg ha már elmegyek csütörtökön kiharcolom, hogy fogadjanak, majd megirom mi volt!

úúúúúgy ennék egy jó nagy tányér grizes tésztát!!! baracklekvárral...hmmmmm de ha otthon csinálom meg, az nem olyan...akkor már nem is kivánom... :roll: :roll: :roll:

Kép
tünemény
 
 


most meg az irodai gép sz.rakszik, igy nehézkesen tudok csak irni...erre még félre is könyveltem valamit, igy irni kell dusseldorfnak, és mire azok csinálnak valamit... :roll: :roll: :roll:

Kép
tünemény
 
 


Tünemény! Úgy tűnik, nem vagy ma a helyzet magaslatán... :wink:
Figyú, ezen a 4D-s uh-on csak tényleg mozizás van, vagy megnézik rendesen és méricskélnek is?

A Többieknek mi a tapasztalata a fenti kérdéssel kapcsolatban?

Kép
Kép
tisa
 
 

 
 

Tünemény!
Én is úgy emlékszem, hogy genetikai tanácsadás 10-12-ig van, a 2. emeleten a MÁV-ban.

Genetikai ultrahang ha jól emlékszem mindennap 8-12-ig. Majdnem
egymás mellett van a két ajtó egy pici kis váróban.
De lehet, hogy valami miatt áttették csütörtökre??? Vagy a nő értette félre.
Egyébbként a Mávban nincsenek a helyzet magaslatán, a portán kérdeztem, hogy a genetikushoz jöttem Hajdú Krisztinához, és néztek rám nagy szemmel....Aztán magyaráztam neki valamit és felcsillant a szeme, ÁÁÁÁ genetkai ultrahang......de a dokim is mondta, hogy senki nem tud semmit mióta átszervezték....
De szerintem aki csinálja csütörtökön a genetikai ultrahangot, biztos ért a te problémádhoz annyira, hogy majd tud valami megnyugtatót mondani.

Kép


Kép
tasin
 
 


Azt kihagytam, hogy kedden 10-12-ig :oops:

Kép


Kép
tasin
 
 


Tasin! Én is pont így tudom. Te is a Hajdú Krisztinánál voltál? Azt mondják róla, h nagyon jó. Én mind a 2x nála voltam, de hát...
Szerintem, mint a gépszíj. Ma is olyan gyorsan lezavart...kérdezték is a többiek kint a váróban, hogyhogy ilyen hamar végeztem...és van egy olyan furi érzésem, hogy olyan elnagyolva nézte meg....alig beszélt...úgy kellett kihúznom belőle, hogy minden rendben van. És akkor ne legyen bizonytalan az ember! És ne aggódjon feleslegesen! :? :?
Ezért kérdeztem, hogy a 4D-n mennyire alaposan nézik meg a gyereket, vagy csak inkább mozizásról szól-e?! :roll: :roll:

De a lényeg: Léna apukája hazajött és rettentően boldog! :D És mióta megtudta, hogy kislánya van, azóta egyfolytában úgy szólongat engem, hogy 'Léna anyukája'. Imádom! :D

Kép
Kép
tisa
 
 


Tisa!

Én még csak most akarok menni 4D-re (kb 18 hetesen majd)
Ahogy néztem a különböző honlapokat, vannak helyek ahol csak mozi van, és vannak helyek ahol genetikát is csinálnak....érdemes utánna nézni.
Pl az egyik helyen olvastam, hogy a mozi 9 ezer, ha geneteikát is akar az ember 12 ezer. (azt hiszem pont a Kleopátránál olvastam)
Mert gondolom egy sima mozit egy hülye is meg tud csinálni, nem nagy kunszt húzogatni a zselés hason a ultrahanfg fejet, esetleg kicsit mutogat ezt-azt, 3 terhesség után én is meg tudom már állapítani hogy mi-mi.....
Szerintem sok helyen ezért elég lehúzós a dolog.
Az, hogy minden rendben van-e azt azért nem árt ha tényleg egy specialista mondja ki.....

http://4d-ultrahang.lap.hu/

ezen van egy csomó hasznos dolog...

Kép


Kép
tasin
 
 


Tasin, Tisa, Köszi az infot, meglátjuk a csütörtököt, aztán, lehet hogy még kedden is elmegyek...legalább később kezdek dolgozni :wink: :wink:

húúúú olyan hasmarsom van, hogy most jöttem vissza, de már megint szaladnék...basszus...szaladok is...hát tényleg nem az én napom a mai...

szóval azt akartam még irni, hogy a kleopátra házban a 4dn, kaptam leletet is, és sokkal többet mért, mint a máv kórházi 12.heti uh-n. pocakot, combot, fejet, súlyt, tarkót, hosszát, és ezt a leletet is vittem a nődokinak, mikor mentem hozzá. szóval szerintem alaposabb volt! én biztos, hogy visszamegyek a második genetikai vizsgálatra is! a babamozi utána volt, de a dvd az első perctől megy, igy a vizsgálat is rajta lesz a dvdn! meg kapsz egy leletet is.

Léna anyukája...ez aranyos, biztos fülig ért a szája a munkahelyen, mikor újságolta a kollegáinak, hogy kislánya lesz!

Kép
tünemény
 
 


Sziasztok!

Frászt kaptam ma. Telefonált a szülésznő aki a tesztes vért vette le és nekem ő küldte be a magzatdiagnosztikába, hogy felhívta őt a központ és van egy rossz híre. Az ütő megállt bennem, egyből arra gondoltam szar az eredmény, beteg a baba. De nem ezt mondta, hanem, hogy nem tudják kielemezni a vért, mert átminősítettek 14. hetesnek és így nem csinálják meg az elemzést. Azt nem tudom miért minősítettek át, hiszen a 13+4 napon voltam és elvileg a 13+6 napig lehet menni. Na mindegy így jártam. Felajánlották a fizetős teszteket, de köszönöm sajna arra nincs most keret. Max, ha szar lesz az afp eredménye akkor meggondolom, bár lehet akkor már késő.

Tisa: köszi a geszti tippet. Most sül. :) Szuper az eredményed. És grat a kiscsajhoz.
Én annó a praxisba voltam 4d-n. A doki mindent alaposan végigmért, és végignézett a babán. Mi meg moziztunk. :lol:

Eda: Nagyon édi Peti baba.

Babaneme: a tesómék jártak úgy, hogy végig kislányt mondtak nekik, és a végén kiderül szüléskor persze, hogy fiú. Császáros volt a sógornőm és a doki az tesómhoz szalad, hogy mondja gyorsan a fiúnevet. A tesóm majdnem elájult. :lol: Mondjuk ők nem vásároltak be habos-babos rózsaszín ruhákat, hanem inkább fehér-sárga-zöldes színeket. Mintha érezték volna.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Tisa: Juuujj, de jó, nagyon örülök, hogy kislány!!

Kisvirág: Jesszusom, én is megijedtem volna a helyedben. Gondolom aztán nagy kő esett le a szívedről.

Tudom, hogy még korai ezen parázni, de szült valaki közületek epidurális nélkül?

Kép

Kép
sildi83
 
 


Ildi: hát frászt kaptam, de azért örültem, hogy ennyi a rossz hír...
És én minden érzéstelenítő nélkül szültem :lol:

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Akkor kibírható a szülés úgy nature is :) Csak mert én sem szeretnék olyan epidurálist. Már a gondolattól frászt kapok, hogy a gerincembe szúrnak, aztán lezsibbadok...

Kép

Kép
sildi83
 
 


Én rettegtem a császártól és rettegtem az epidurtól is :lol: Hála égnek nem kellett egyik sem. És kibírható, de azt nem mondom, hogy könnyű volt, de nekem szerencsém volt, mert gyorsan tágultam. :lol:

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Virág nem semmi!!! Azért tényleg jó, hogy a rossz hir csak ennyi volt! Az afp meg legyen rendben, és akkor nem kell még egy vizsgálat, főleg nem perkálós!

egyébként én is szeretnék egy minél természetesebb szülést! látom, TE is itt vagy, úgyhogy túl lehet élni, és nekem valahol fontos az, hogy érezhessem a folyamatot...ha persze valami bibi közbejön, a doki kezében lesz a döntés, de ha nincs kizáró ok, akkor se ne sürgesse a dolgokat, se ne avatkozzon közbe, ha nem muszáj...mint azt szoktátok mondani, minden a fejben dől el, és én úgy állok ehhez az egész szülés dologhoz, hogy életünk legcsodásabb élménye lesz, és a fájás annak a része, hogy láthassam a babámat, tehát nem fáj, csak segit, és jó dolog...lehet hogy hülyeség, de nekem ez segit, hogy ne negativan álljak hozzá, és várjam, és ne féljek tőle...bár lehet hogy ezt a hozzászólásomat el kéne menteni, és a szülés előtt pár héttel visszaolvasni, mert lehet hogy addigra beparázok... :D

no, ma apa azt mondta, hogy jön velem a szent imrébe a szülésfelkészitő előadásra, a mai téma a gyermekágy, szoptatás pszichologiája lesz...kiváncsi vagyok, bár a szülés, alternativ szülési technikák, apás szülés téma jobban érdekelt volna..de akkor fociedzés volt!!! :roll: :roll: :roll:

és lehet, hogy az irodaházamban fog majd biztonsági őrként dolgozni...azt mondta, neki már az is sokat jelent, hogy tudja én is ugyanabban az épületben vagyok...látta, hogy milyen rosszul érint, hogy nem talál munkát...

Kép
tünemény
 
 


Sildi!

Én epidurállal szültem.
Akkor kaptam, amikor már 3-4 percenként voltak fájásaim.
Utána az volt az első kérdésem amikor hatott, hogy kinek lehet köszönő levelet írni, ki találta ezt ki.
A szülésznőm felvilágosított, hogy annak, aki beadta. Ugyanis a nőgyógyászom hozta be Magyarországra 30 éve. Ő tanított mindenkit, akik ma ezt tanítják. Én nagyon hálás voltam érte.

Igaz, van egy kis ferdület a gerincemben, így egy idő után már csak az egyik oldalon hatott, de akkor már nem volt értelme újra szúrni.

Illetve lett volna, ha végül császároznak. De azt is megúsztam.

Azért jelentett még biztonságot a számomra, mert nálam nem lehetett tudni, hogy sikerül-e természetes úton szülnöm, vagy császár lesz. És ha hirtelen kellett volna az utóbbi mellett dönteni, akkor 5 perc alatt kint van a baba.
De az orvosom megoldotta fogóval.
Bár később (2-3 óra múlva) megkérdezték, hogy ugye császáros baba? Olyan szép volt. Nem látszott megviseltnek.
Talán mert az epiduráltól az izmok ellazulnak, és nem kell annyira préselnie magát.

Persze mindezt csak akkor ajánlom, ha igazán megbízol az orvosodban. Én semmit nem kérdőjeleztem meg, mert tudtam/tudom, hogy nagyon profi.
Vendég
 


Tünemény: helyes, a legfontosabb a pozitív hozzáállás. Én is úgy álltam az egészhez, ahogy te. És így utólag szép élmény maradt bennem a szülésről. Bár az utolsó percek, hát nem voltak semmik... :) De megérte!

Cat: ha gond lett volna a babával és műtő lett volna akkor természetesen én sem álltam volna ellen az epidurnak. Lehet, hogy epidurral "könnyebb" a szülés, de én a szuritól nagyon félem. Na meg a másik ahol én szültem ott csak két orvos adta be, és azt mondták, ha épp nincs ügyeletebe akkor 25e-ért bejön és beadja. Khm... azért szerintem ez egy kicsit erős volt, de volt aki így is felkérte azt az orvost.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág: itt is ez a helyzet. Ha épp nincs bent az anesztes, akkor jópénzért bejön és beadja...

Kép

Kép
sildi83
 
 


Kisvirág, Sildi!

Az én mázlim az, hogy az orvosom szülész nőgyógyász, plusz van sebész és aneszteziológus szakvizsgája is.
De a Péterfyben mindenkinek mindig ingyenes az epidurál. Ott a szülészek nagy része is beadhatja, mert megvan hzzá a vizsgája.
Legalábbis így volt, amikor még Beni született. De akor még az én orvosom volt a főnök. Januártól már más, mert ő már csak nyugdíjasként dolgozik.

És a szúrással semmi gond. Nem is lehet érezni.
És nem olyan részébe a gerincnek, a spinálal elentétben, hogy el lehessen rontani és esetleg valami bajod legyen tőle.
Vendég
 


Cat: Akkor Neked tényleg szerencséd volt/van! Amilyen az itteni helyzet örülök, ha a szülésznő, akit szeretnék, még itt fog dolgozni. Azért engem is megnyugtatna a tudat, hogy ha nagyon elviselhetetlen, akkor jön valaki és beadja az érzéstelenítést.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Sildi!

Sajnos úgy tudom Egerben nem igazán szokás az epidurál. És én jobban megbízom abban, aki rendszeresen csinálja, mint aki max havonta készer...
De szült már Egerben barátnőm, és kibírta. És januárban is fog egy másik ismerősöm. (Ugyanaz az orvosuk, mint neked.)
Vendég
 


Sziasztok!

Húúú, de sokat írtatok :)
Olvasni szoktam mindig, de eléggé fáradt vagyok mostanában, és mire a végére jutok, már inkább le szeretnék feküdni...

Nem volt velünk különösebb történés, voltam dokinál, kisírtam egy gyors UH-t is (doki is megviselt volt éppen), babákkal minden rendben, egyikük már tuti, hogy fiú, a másikuk éppen nem mutatta meg magát. Kép ismét nincs. Legközelebb a genetikai UH lesz, akkor reméljük, megint megnyugtatnak, utána pár héttel megyük babamozira.

Szülés milyensége témához annyira nem tudok hozzászólni, az ikrek ellenére a dokim term. szülés párti, de még közbejöhet egy csomó minden. Majd apránként még fogok tőle úgyis kérdezgetni, hogy fájdalomcsillapítás hogy megy, stb., de alapvetően én maximálisan megbízom benne, szóval túl sok vitatémánk nem lesz (egyszerűen azért, mert nincsenek előre határozott elképzeléseim, hogy mit hogyan szeretnék).



Kép

 
 


sziasztok.

az AFP-m jó lett.a MOM érték 1,37
viszont PAtrikkal annó 0,81 lett :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: most néztem a papírokat és akkor látom.

tisa:

csak ennyit mértek uh-n???vagy a többit nem írtad be.
mert PAtriknál mikor voltam 19 hetesen akkor vagy 10-12 percig uh-zott a doki(jó anyós osztálytársa volt és jóban vannak,anyós meg ott volt velem,lehet ezért)de attól még nem nézett volna több dolgot.vagy legalábbis nem íratja a papírra.
én ilyen hosszú "listát"kaptam:
egy élő magzat fejvégű fekvésben.
a lepény a hátsó falon tapad,jó helyen,1. fokban érett.
a magzatvíz mennyisége átlagos.
BPD:47mm
FL:26mm.
a számítottnak megfelelő terhességi kor (19 hét 1 nap)
ép koponya kontúr és gerinc végig követhető.
négy végtag,zárt hasfal,ép vesék.
gyomor és hólyagtelítődés látható.ép rekesz.
négy üregű szív.
és a végre a szokásos a MSZNUT.........
itt mindenkinek ennyi van a papírján csak max hamarabb végeznek.

ildi:

grat a lakáshoz.a 4. emeletnek is vannak jó oldalai.pl.szülés utánnn rajtad maradt kilók csak úgy repülnek lefele a napi töbszöri fel le lépcsőzéstől a gyerekkel és a bevásárlással a kezedben.plussz olyan feszes feneked lessz hogy csak na.és a combjaid is szép formásak lesznek/maradnak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

eda:

édes Petike.szépen látszik a pofija.
mi november közepére kaptunk időpontot 4D-re.pedig időben telóztam.de errefele csak ez az egy van.

4D:

mi a mozizás mellett kaptunk egy A4-es lapot teli Patrik méreteivel.mindent megmértek rajt,közben mutatták,magyarázták.még meg is tornáztattak mert Patrik szokásához híven szunyókált :lol: :lol: :lol: :lol:

remélem a mi sorunk jövőhéten rózsaszín lessz.annó Patrikkal mire a doki megkérdezte hogy megmondja-e addigra egyértelműen látszott(alig hogy rátette a hasamra azt az izét)kicsit le is törtünk de hamar feldolgoztuk hogy nem Laránk lessz.

képzeljétek tegnap a dokim felhívott hogy miért nem voltam hétfőn,nem e valami baj van.úgy meglepődtem hogy alig tudtam megszólalni.mondtam hogy csak a házidoki miatt késtem le a rendelést.de hogy a számom honnan tudta???a felesége a gyerekdokink ő adhatta oda neki?vagy annó szülés uttánról maradt nála?fene tudja.de asszem figyelve vagyok :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

na miutánn megírtam a kisregényem megyek és bekapok valmit.pocak bébi reklamál.

Kép
Kép
ettike
 
 


Ettike! Hát ez az! Ez volt nekem is olyan gyanús! Hogy olyan gyorsan végeztem és csak ennyit írt a papírra!
Ezért parázok most annyira! És ezért kérdeztem, hogy a 4D-s uh-n mérnek-e, mert akkor jövő héten elmegyünk a párommal.
Felháborítónak és szomorúnak tartom ezt az egészet! Aztán meg a vizsgálat végeztével az orrod alá dugnak egy papírt, hogy írd alá, miszerint a vizsgálat nem 100%-os és lehet, hogy nem vettek észre valami renellenességet. Én hülye meg annyiban hagytam a dolgot. De mindig csak később okos az ember.
Azért majd megkérdezem a dokimat, hogy a tegnapi vizsgálatnak így kellett-e volna zajlódnia? Meg ugye látni fogja a papírom is...
Szóval nem vagyok teljesen nyugodt!!! :(

Kép
Kép
tisa
 
 


Sziasztok Kismamik!

Mó pihizz sokat, és nagyon jó, hogy láthattad a babákat, és minden ok, és legalább egyikük nem volt szégyenlős, és már törhetitek a fejeteket apával a fiúneveken! :D :D hű a babamozi ikrekkel biztos jó lehet, nekünk egy babát is megható volt nézni, nektek meg majd ketten illegetik magukat :D :D zsebkendőt vigyetek! :lol: ott majd biztos kapsz fotót is, legalább azt mutasd majd meg! és a pocakod nőtt már? vigyázz nagyon magatokra!

Etti az a jó, hogy az eredmény jó lett! bár én nem értek a számokhoz...de szerencse, hogy a dokid ennyi mindent méricskélt, én is úgy jártam mint Tisa, hogy csak két sor az egész, és ennyi. viszont a 4D-n egy sokkal részletesebb leletet kaptunk, ez engem jobban megnyugtatott!

és amit a 4. emeleti fittnessről irtál, hát lehet nekem is inkább oda kéne költözni, és akkor se konditerem nem kell, csak néha elfelejteni valamit a boltból, és leszaladni érte! :lol: :lol:

nagypapim felhozta, hogy akarunk-e lakást cserélni, valami kertesre, mert akkor még most, a baba előtt kellene meglépni, és akkor olyan lenne, hogy kényelmesen elférjünk ott szobailag. talán ha pesten kivül vidékre költöznénk, a levegő is jobb lenne, apácskának meglenne az álma, hogy vezethessen, és a hitel is talán minimális lenne a mostanihoz képest, és én se aggódnék állandóan a pénz miatt...hát nem tudom...most itt pest közepén vagyunk, ez se olyan rossz, ha épp akarunk valamit csinálni hétvégén, este, mert a városligetbe is csak elsétálunk...viszont egy kertes ház is más élet...

Kép
tünemény
 
 


Tünemény!
De neked valószínű az még csak a 12. heti gen. uh volt, ahol csak pár dolgot kell és tudnak mérni, nézni. Ettike jól mondja nekem, a 18. hetin már sokkal de sokkal több mindent kellene. Mint amit neki is. Pl. nem métre a felkarcsontot, a szívrekeszeket és a veséket sem mérte, nézte. És még sorolhatnám....Értiiiii, kérem? :?
Hát ezért a para!

Kép
Kép
tisa
 
 


Tünemény! Nem azt mondtad, hogy a párodnak még jogsija sincs? :shock: Végül is anélkül is megy az autó! :lol:
Tényleg nagyon jó nagyszüleid vannak, hogy így gondoskodnak rólad/rólatok. Jó egészséget kívánok nekik!

Apropó! nem kezdted még el a kismami tornát a brendonban?

Az újak (padri, gabka) és még jó páran nagyon eltüntek. Mi lehet velük?

Kép
Kép
tisa
 
 


Sziasztok Kismamik!

Nagyon jól "őszeltünk" mi is. Mivel a nyaralás idén elmaradt, ezért nagyon kellett, hogy már elmenjünk valahová, immáron hármasban. Hétfőn kellett hazajönnünk, mert akkora rendelt vissza a doki. Uh-t sajna nem csinált, csak"bekukkantott".
Örülök, hogy a dokim a tapasztalatai alapján úgy gondolja, hogy minden rendben, de azért szívesen megnéztem volna a kis csöppséget. Eredetileg úgy gondoltuk, hogy a 18. hét előt nem csinálunk Uh-t, de most már nem biztos, hogy kibírjuk addig.
Tegnap voltunk a Bergon bababoltban. Nagyon tetszett! Kinéztük a babaágyat! Tökéletes!

Tünemény, jó neked, hogy jóban vagytok a párod mamájával.
Tegnap, a bababoltozás után felmentünk a párom szüleimhez, s élménybeszámolót tartottunk nekik. Erre elkezdtek beszélni arról, hogy minek vásárolnánk meg bármit a megszületése előtt, elég csak utána. S különben is, minek fekvő babakocsi a gyereknek, amikor pár hónapos koráig a gyereket úgy sem viszi ki normális anya a négy fal közül, csak az erkélyre. Majd pedig pár mondat után arról, hogy ülős kocsira nincs szükség, hiszen 1 éves koráig úgy is csak fekvős kocsiban viszi egy normális anya a gyerekét, s akkor is csak akkor, ha épp elaludt, bevásárolni. Ezek után elképzeltem, hogy annnak idején az 1 éves gyerekeit lekötözve, benyugtatózva vitte bevásárolni. Szigorúan csak oda...se nagymamához, se orvoshoz, se sehová :evil: :evil: :evil:
Komolyan, én már most, minimális tapasztalataimmal is egyet tudok érteni Gabka szövegével, hogy a nagyszülők, már elfelejtették, hogy hogyan is kell kezelni egy kisbabát.
DÜHÍTŐ!!!

Tisa! Irigykedek, hogy túl vagy a 18. heti uh-n! Olyan lassan tellik az idő! Egyébként nagyon aranyosak a tutyik! Tegnap én is láttam egy cuki rózsaszín topánkát (0-3 hónaposoknak valót), s szerintem, ha biztos lennék benne, hogy kislány, akkor már meg is vettem volna...de így szerencsére győzött a józan ész...valószínűleg ez lett volna az első ruhadarabja, amit annélkül nőtt vona ki, hogy egyszer is felhúzta volna :roll:

Sildi! Tök jó, hogy olyan lakásba költöztök, ami ennyire tetszik! Mi is ilyenben lakunk :)

Tünemény! Szerintem ne eröltesd az amniot! Egy csomó olyan baja is lehet egy babának, amit nem tudnak kimutatni. Inkább bizakodj a legjobbakban! Akinek ennyire jó lett a kombinált tesztje, az igazán bizakodó lehet!!!

Ritkán írok, de akkor mindig sokat! Bocsi!

Ja, most már én is beszerzek egy vonalzót....
annaszuszi
 
 


Helló Annaszuszi!

De jó hogy előkerültél! Most már tényleg csinálj egy vonalzót légyszi, mert úgy könnyebben nyomon tudjuk követni,hogy hol tartasz. Én például abszolút nem tudom, hány hetes a babód. Fiú vagy kislánypártiak vagytok inkább?

A fiús anyósoknál (tisztelet a kivételeknek) nem sok rosszabb dolog van a világon. Hát amit leírtál arra csak az tudom mondani, hogy nagyon okos eszmefuttatás volt. Ezen mennyit kellett tűnödnie? Csak úgy mellékesen kérdem az ilyenektől, hogy közvetlenül a szülés után a műtőágyról felpattanva menjen az elgyötört anyuka vásárolni? vagy közvetlenül az első esti fürdetés előtt vegye meg a kádat? És még sorolhatnám... Bravóóóó!
Gondolom ezzel nem bántottam meg senkit?!

Annaszuszi, úgy csináljátok ahogy neked és a párodnak, no meg a pénztárcátoknak kényelmes. A többivel ne foglalkozz, egyik füleden be a másikon meg ki.

Ja és szerintem ne siettesd a heteket, eljön az szépen magától! Használd ki minden percét a várandósságodnak!
Nyugodtan írj sokat, és gyere sűrűbben.
Vidéki vagy, vagy fővárosi?
És ne feledd a VONALZÓÓÓÓÓÓT!!!

Kép
Kép
tisa
 
 


sziasztok!

na,azt hittem csak az én dokim kapkodta el ezt a 12 hetes ultrahangot.Annyira idegesítő volt számomra is.Én elhiszem,hogy egyik szüléstől rohan a másikig meg ezer dolga van,de akkor is.Meg közben még megcsörrent a telefonja is :twisted:
Mi is gondolkodtunk mikor menjünk 4D-re,tudjátok mi nem szeretnénk megtudni a nemét,hogy legyen meglepetés és attól "tartok",hogy a 4D-n kiderül.De mégiscsak sokkal jobb,hogy ott részletesen megmérik mindenét!
18 hetes ultrahangra 10-én megyünk,remélem akkor alaposabb lessz.
Tünemény,tényleg vannak előnyei ,hogy belvárosban laktok,de mi is 3 hete költöztünk ki a városból házba és hááát nagyon jó érzés,hogy van eg kis házikó és földdarab ami atiéd és nyugodtan kiengedheted majd a gyerkőcöt játszani.

KépKép
l.edit
 
 


Annaszuszi!
nem semmi az anyós!Nálunk is ilyen van a családban úgyhogy szülés után nem szeretnék senkit magam mellé segítségnek(persze férjemen kívül) csak az anyukámat,hiszen ő nem nyűg a hátamon hanem igazi segítség és mivel a mi szüleink,férjemé is Erdélyben laknak,nem lessz ez a "csak beugrottam megnézni a babát" átjáróház nálunk.Úgyhogy jól van ez így ahogy van :)
De azért kitartást!Bztos nem ez lessz az utolsó "jótanács" amit kapsz..

KépKép
l.edit
 
 


Segítsetek! Nagyon béna vagyok!
Hova kell beszúrni az elkészített vonalzót?

Köszönöm előre is!
annaszuszi
 
 


Sziasztok!

Rég nem írtam, de azért olvaslak titeket.
Megkaptam a kombinált teszt eredményét. Bár nem mondták az orvosnál, de most kaptam egy kódot sms-ben, így meg tudtam nézni a neten.
Down-kór 1 : 50 000
Edwards-kór 1 : 5 800

Akinek van kombinált tesztes eredménye leírná mégegyszer az eredményét, mert próbáltam visszakeresni, de nem találtam meg a hozzászólások között. Csak szeretném összehasonlítani.

Köszi!

Kép
tici
 
 


Tisa!

A Kleopátra házban rendes genetikai UH-ot csinálnak. Mindent megnéznek, ahogy kell, odafigyelve, papírt kapsz. És ha még tart az őszi akció, akkor csak 10 ezer. (Múlt hét szerdán még annyi volt.)

Tünemény!

Én évekig éltem Pest belvárosában. Aztán átköltöztünk 6 évre Budára, ami fantasztikus volt. Jó levegő, csend, és 10 perc alatt busszal is lent a Délinél vagy a BAH csomópontnál.
De egyik helyre sem költöznék vissza.
Nincs jobb, mint itt vidéken a kertes házban. Az utcában szinte mindenki velünk egykorú, hasonló korú gyerekek, segítőkész szomszédok... Összehasonlíthatatlan.
És a Moszkvára fél óra alatt be lehet érni. Akár busszal is.
mellettünk a Budai Tájvédelmi körzet.

Tehát ha lehetőségetek van, én nagyon gondolkodnék a helyetekben. Egy ikerház fél kerttel már annyiért kapható Pest vagy Buda környéken, mint a fővárosban egy lakás.
Vendég
 


Tici!

Az eredményid nagyon jók!
És ne másokéval hasonlítsd össze!
Ez ugyanus sok mindentől függ, de a kortól mindenféleképpen.
Nekem a papíron rajta volt az is, hogy mennyi az életkornak megfelelő kockázati arány, és mennyi a nálam számított.

Hány éves vagy?
Vendég
 


A Down-kór kockázatáról találtam egy táblázatot az anyai életkor függvényében:

Kép
Vendég
 


Cat! Köszönöm a segítséget, most így egy kicsit könnyebb. Tudom, hogy Te preferálod ezt a Kleopátrát, Tünemény is jót írt róla, úgyhogy ma meg is próbálkozom a bejelentkezéssel! Köszipuszi mégegyszer!

Tünemény Én is osztom Cat véleményét. Ha sok minden nem köt Budapesthez, akkor ne nagyon tűnödjetek (a főváros közeli) vidéki kis lakhandiban. Melózni be lehet járni bárhonnan, kb ugyanannyi id
ő alatt érsz be, mint itt ha keresztül kasul mész. Különben is én a helyedben a meló miatt sem aggódnék. A párodat nem köti most meló, tehát ő vidéken is tud keresni (és lehet hogy nincs akkora munkaerődömping mint itt), te meg úgyis elmész szülni és babázni.
Hát nem?

Mi is vettünk telket Isaszegen, csak mi azért várunk az építkezéssel, mert a jövő év nekünk külföldigyanús jó pár évre! Majd utána nekilátunk.

Annaszuszi! A nagy üres helyre, ahová az aláírásod is kerülhetne a Profilodban. Azt hiszem a BBCode-os verziót kell bemásolnod!

Tici! hát tényleg nagyon eltüntél, mi talán még nem is beszéltünk egymással. Remélem minden rendben veletek. Az eredményért meg Tüneményt keresd! Ő a múlt héten kapta meg ha jól emlékszem. Gyere sűrűbben!

Kép
Kép
tisa
 
 


Igazából azért lennék kiváncsi, mert a Downos arányhoz képest az Edwardsos eléggé "nagy". De nem aggódom, mert nem értek hozzá, már az is megnyugtatott, hogy NEGATÍV.

28 éves vagyok.
Ha jól emlékszem Te fizetős szűrésen voltál, én a Sejtbankos ingyenesen, ennek az eredményén az életkoros kockázat nincs rajta.

Kép
tici
 
 


Annaszuszi!

Fent a lap tetején a legördülő menüben válaszd ki a profilt, és azon belül az álíráshoz kell beilleszteni a BBCode-ot. A végén pedig elküldeni, hogy elmentse a változtatást.
Vendég
 


Cat!
Köszi a táblázatot, így még inkább jobbnak néz ki az eredményem. :D

Szia Tisa!
Lehet, hogy tényleg nem beszéltünk még. A sereghajtók között vagyok, ezért mindig le vagyok maradva pár héttel. De nem bánom, így mindig tudom, hogy mi jön. :)
Velünk minden rendben, semmi panasz (ezt gyorsan le is kopogom). Még nem tudom a nemét sem, de nagyoon-nagyoon kislányt szeretnénk.

A lakásos problémákhoz nem tudok hozzászólni. Én egész életemben vidéken éltem, és nem is vágyom máshová. Kertes, egyszintes a házunk, amit már a mi igényeink szerint építettünk, így szerintem pont ideális a babázásra.

Kép
tici
 
 


Tici!

Ha az eredmény negatív, akkor minden rendben.
És még úgyis lesz egy genetikai Uh a 18. héten. Az Edwards-kór jeleit akkor már fel lehet ismerni, tehát ott véglegesen meg tudnak nyugtatni majd!
Vendég
 


Edit!

Én irígyellek, hogy ilyen türelmesek vagytok. Én nem bírnám ki, hogy ne tudjam a nemét.
Akkor nyugodtam meg igazán, amikor múlt héten közölték, hogy fiú. Akkor egyértelmű lett a neve is. És most már biztosan érzem, hogy minden rendben van és lesz vele.

Ha szóltok az Uh előtt, akkor szerintem nem fogják megondani, hogy fiú vagy lány. Max ha jó szemetek van, akkor lehet, hogy észreveszitek.
Vendég
 


Én sem bírnám ki. Jövő héten megyek uh-ra 15+4 hetesen, nagyon reménykedem, hogy majd lehet látni.

Kép
tici
 
 


Én is alig vártam, hogy megtudjam, hogy kislány! Tegnap mondta a néni az uh-n. Ezt legalább megnézte. :wink:
Este azt beszéltük a Párommal, hogy jó hogy megtudtuk (végre- remélem nem kukacosodik be!), mert így még közelibb ez az egész babavárás. Így már nem csak olyan hogy babó van a pocakban, hanem úgy tényleg teljesen a miénk. Mintha már most egy teljesen önálló személyiség lenne velünk. Én is sokkal többet beszélek hozzá, mert valahogy tényleg közelibb ez az élmény. Valamennyire érthető voltam?

Kép
Kép
tisa
 
 


Köszönöm szépen a segítségeteket, azt hiszem sikerült a beillesztés. Most hirtelen ezt találtam, de majd később keresek e helyett valami eredetibbet.

Tisa! Budapesti vagyok én is, és egyenlőre úgy néz ki én is a MÁV-ban fogok szülni. A nemét még nem tudjuk, de az első perctől úgy érzem, hogy kislány.

Egyébként még idejében elhatároztam, hogy a gyerekeim nevelésébe nem engedek beleszólást senkinek sem. Minden úgy lesz, ahogy azt majd mi érezzük a legjobbnak... vagy sem, de akkor pedig csak magunkat okolhatjuk...
Igazából csak az bosszant, hogy végig kellett hallgatnom. Nem akartam kenyértörést, ezért nem osztottam meg vele az álláspontomat... úgy éreztem, képtelen lennék ezt intelligens módon tenni...
Bár nálunk nincsenek nagy földrajzi távolságok...majd az időbeliek fognak elnyúlni...

KépKép
annaszuszi
 
 


Most telefonáltam a Kleopátrába, hogy megkérdezzem, meddig tart az akció, s azt mondták decemberig. :D :D :D

KépKép
annaszuszi
 
 


Köszi az infót! Én is délutánra terveztem a telefonálást időpontért...
És WOW a vonalzóért! :D

Kép
Kép
tisa
 
 


Tici!

Nekem is a kombinált teszt eredménye
Down kórra: 1:35000
Edwards kórra:1:5600

És 29 vagyok.Én is megijedtem kicsit,de a lényeg hogy negatív.Ne aggódj!Nem szabad a negatív dolgokat bevonzani és negatívan gondolkodni!

Hát igen,türelmesek vagyunk,most így döntöttünk.Nálunk a családban nagy "lányuralom"van,úgyhogy majd meglátjuk...

Én esténkét szoktam jobban érezni a kis mocorgását.Kis buborékokat.Ti milyen gyakran?
Tudtok valami jó kismamaruha üzletet,nagyon puccos helyre megyünk céges karácsonyi vacsorára és addigra kéne néznem valami elegánsabb dolgot magamnak.

KépKép
l.edit
 
 


Sziasztok :)

Én épp most jelentkeztem be hétfőre 4d-s vizsgálatra, annyira de annyira várom már! Csak azt sajnálom, hogy a férjem nem tud velem jönni :( Remélem minden a legnagyobb rendben lesz és a nemét is megmutatja végre a kis szégyellős:)
Még mindig nem tudom eldönteni, hogy az a valami, amit néha érzek a hasamban a Manó mozgása-e :roll: Remélem egyszer azért egyértelművé válik :)

Kép

Kép
sildi83
 
 


Edit!

Nem tudom mennyit költenél ruhára, de itt van két üzletnek a honlapja. Nekik vannak elegáns ruháik:

http://www.mammola.hu/aruhaz/category.php?id=3

http://www.2in1collection.hu/kismamaruhak.htm

Mind a kettő bolt a Mammutnál van. Érdemes benézni.
Vendég
 


Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: