Új privát üzeneted érkezett!

emma1976 írta:Orsi
pszichodoki nekem sem ártana, főleg gyereknevelés terén...
Tudsz ajánlani vmi könyvet tesó-érkezős, hiszti-kezelős témában?

örülök, hogy a legkisebbel minden OK :)

pszichodoki nem a gyereknevelésben segít :) hanem nekem jó kontroll, hogy annyira azért nem csinálom rosszul ill. rajta keresztül láttam be, hogy ha picit engedek, akkor sem omlik semmi sem össze.

könyvet nem tudok ajánlani, mert én ilyet nem olvastam sosem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hajni777 írta:Zsuzsi,
jó, persze-persze, elvileg nagyrészt a gyerek miatt mennek az anyukák, de azért csak kell kisbeszélgetni! :roll:

nem tudom, én nem vagyok az a játszótéren dumálós fajta, valahogy nem is hiányzik. Az ovis anyukákkal sem szoktam trécselni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
hát én sem. :roll:
20140901102739
 
 

 
 

Hajni

miért kellene bárkivel is beszélgetni?
Én a Ringatóban soha senkivel nem beszélek, hozzám se szól senki. Nézem Olivért, meg szaladgálok utána.

Emma

örülök, hogy minden OK.

Kép
zsuzsi73
 
 


Köszi csajok!

Tök vicces, ennyi zárkózott kismamit! Én a dumálós fajta vagyok :)

Orsi
hétvégén küldtem privit, megnéznéd? köszi!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma! Gratulálok a picihez, látod, minden rendben a tarkóredővel! :lol:

Hajni, Orsi! Én se vagyok az a dumálós fajta, gyerek mellett. Mert ha a gyerekkel megyek, utálom, ha dumálnak hozzám, mert az összes szemem a gyereken, hova mászik fel, honnan esik le. Úgy nem lehet dumálni, hogy a gyerek meg lóg valahol. :?

Zsuzsi! Bálint is kerékpörgető, de azért egy ideje már rendesen tologatja is az autókat és brümmög hozzá, azt nagyon bírom.

Enyém gyerek is valahogy úgy beszél, illetve gyarapodik a szókincse, ahogy Emma írja - vagyis ha bejön egy új szó, valamit elfelejt. :cry: Most bejött az apa, és elfelejtődött az anya. Ezért rém mérges vagyok. :twisted: :lol: :lol: Egyébként eddig japánul beszélt Bálint, ma reggeltől azonban franciául nyomja, düboá meg hasonlókat mond. :lol: Egyébiránt folyamatosan énekel, de tényleg folyamatosan. Mindehhez pörög, táncol, bólogat, nagyon cuki. :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dkata 2008.10.27 14:22-kor.

dkata
 
 


Emma :D
nem kaptam semmit, de majd megnézem megint.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, volt szó az influenzaoltásról.

Azt mondja az én - oltásellenes (!!!) - anyukám, hogy _most_ érdemes lenne mindenkit oltani, ugyanis délen most volt tél (és ez ált. jó modell), a mostani vírusok úgy mutálódtak (van valami 3 új törzs), hogy Európára 60.000 fős halálozást prognosztizálnak. (korábbi években európai szinten 2-3.000 halálos áldozata volt az influenzának)

ami viszont a másik oldal. Ált. nem maga az influenza, ami veszélyes, hanem a szövődményei, viszont a szövődmények nagy részét (ca. 80-85%ban) a pneumococcus okozza, ami ellen már sok gyerek oltva van

szóval kérdezze meg orvosát gyógyszerészét kb :)
(de felnőttek esetében érdemes meggondolni az oltást)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Köszi az influenza elleni oltásról a tájékoztatást. Én pont Ádámnak gondoltam, meg a férjemnek, Bálint a pneumot kapja. És aki szoptat, azt be lehet oltani? (Má' hogy engem?) Enyém dokinénim se oltáspárti, de most nem mondta, hogy nem oltaná be Ádámot meg Bálintot (pedig Ádámnak az influenza ellenit minden évben kérdezem).

dkata
 
 


Orsi
26.án küldtem, most ment újra!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok :)

Emma :)
Szépen fejlődik a baba, csak így tovább :)
A "Picik és kicsik"-ben van egy rész a testvérről és a hisztiről is, de csak emiatt ne vedd meg, inkább vedd ki könyvtárból.

Hajni :)
Drukk a kistesoknak tovbbra is. A vizsga miatt ne izgulj, mondd meg hogy minusz pár órás terhes vagy ;)
Mi is gyurmázunk és firkálunk Balázzsal. A firkálásra a zsírkétát és a filcet használunk. A filc aza Crayola 1 éves kortól használható filctoll, amit Bandika is írt. Nagyon jó, siam vízzel is lejön a kezéről, meg a ruhából is kimossa a mosógép teljesen. Az ujfestéket én még nem vettem elő, de kb egy hete a gyurma a sláger amúgy is. Ő is nyomkodja, meg ha nyújtok neki egy lapaosat, akkor kiszórja a formáival, próbálja vágni a kiskéssel. Nagyon élvezi, hogy változik a kezei között az anyag.
A fűzést is próbáljátok ki, Balázs azt nagyon szereti, ő egyedül felfűzi a cipőfűzöre a formákat. Nekünk fa-ház-autók fűzőcskénk van. Ami persze el lett rontva, mert az autók hosszabbak, mint a kikeményített rész a fuzőből és túl kicsi a lyuk, hogy áttolja rajta a puha részt is. Én sem tudom megcsinálni :evil:

Ja, játszótéren nem kell beszélgetni, csak ha te is akarsz, viszont a pockok élvezik. És azért érdemes levinni, mert egy barátnőm nem nagyon vitte le a fiát és nagyon visszahúzódó volt utána a gyerkőc, oviban is sokáig egydül játszott csak. Persze ez személyiség függő is, de azért kell nekik a társasági életet szokni szerintem.

wish
 
 


Wish, Bálint is azért nem tudja fűzni egyedül, mert a kemény rész rövidebb, mint a gyöngy és bele tud akadni a fa belső részébe a puha fűző - nekem is ügyeskedni kell vele, de ha beleakad, akkor kész... Valahogy be kéne kenni ragasztóval, hogy hosszabb legyen a kemény rész a fűzőn. Szerinted?

Enyém gyerek így is visszahúzódó, Ő aztán oda nem megy egyik gyerekhez se, hogy bababababa. Ha jönnek, Ő akkor is sarkon fordul... Én is vettem ma új készletet: filctoll, nyomdapárna (kimosható) és ujjfesték. Még gyurmát akarok, mert csak a hagyományos van, olyat, amikhez vannak formák. (Csak ma már úgy kiköltekeztünk, hogy nem mertem egyszerre ennyi mindent, keresztfiamnak is megvettem a homokgyurmát, mert Hajni nem írta meg, miért is nem jó... :lol: ).

dkata
 
 


Kata :)
Szerintem érdemes lehet beragasztózni, de elöbb próbáld ki egy másik cipőfűzőn, nehogy aztán még roszabb legyen ;)
A Gekkoban van olyan gyöngyfűző, amit pálcikára fűznek, én arra is gondoltam, hogy veszek hurkapálcát és akkor fűzheti arra.

wish
 
 


Kata :D
ezen a szoptatáson nem gondolkoztam - engem is érint ugye -... gondolom igen, nem érteném, hogy miért ne lehetne.
de rákérdezek

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Azért érdekel ennyire az oltás, mert az én immunrendszerem kb olyan erős most mint fél hangyáé - 2 hete nem tudok kikeveredni egy torokfájós takonykórból (amit Bálint később kezdett és már túl van rajta). :twisted: Viszont ha kapok oltást és a szervezetem immunanyagot termel - az a tejjel nem jut át a gyereknek (mert az akár jó is lehetne)?

Wish! Csak a hurkapálcát nem adhatom neki oda egyedül. Olyan fűző jó lenne, ami a gekkoban van. (meg még sok más is :lol: )

dkata
 
 


Húúúú, Bálint úgy fel van gyorsulva, hogy utól se érem. Kapcsolgatta a tévét, én meg betettem a kiságyba. 1 perc múlva látom, újra ott rohan. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Hát nem kimászott?! :roll: Tudtam, hogy eljön ez a pillanat, de még várathatott volna magára... :(

dkata
 
 


dkata írta:Tudtam, hogy eljön ez a pillanat, de még várathatott volna magára... :(

:lol: :lol: :lol:
tudom, ez nem vicces- nekem még 1 gyerekem sem mászott ki -.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nekem meg az összes. :twisted: Ádám hálózsákban is tudta, és akkor meg nem volt kiszedhető ágyrács. De a rácsot még most se akarom kiszedni, mert az egyetlen hely, ahol biztonságban van /volt. Az emeltre felvezető lépcsőt 1 retesz és 1 kampós akasztó zárja el - egyetlen mozdulattal nyitja ki a kettőt és mutogat, hogy jéééé, ki van nyitva. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Most épp a pelust szedi le magáról és az orrcseppemet nyomja az orrába + a rénszarvas orrába. :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



tudom, jön még kutyára tehervonat :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 




Hajni!

Holnapra durkk a vizsgához. A kis embiróid meg már most nagyon ügyesek. :) Hányat fogtok visszakérni? Örülnél ha ikrek vagy inkább egyet szeretnél?

Enyémek is imádnak rajzolni mind ceruzával mind zsirkrétával (utóbbi a kedvenc) ill a filc de azt nem kapnak :) Gyurmázni is nagyon szeretnek.
Próbáljátok ki biztos tetszeni fog neki.:)
Enyémek még imádják az aquadoblet-t :)mókás rajzos játék.

Neked nem fireg forog éjjel össze vissza Olivér?

Andi!
Nálunk is kedvenc a plüssállat főleg Esztinél Baázsnak csak a saját macija másik nem kell. Mit szóltak a rácskivételhez?

Zsuzsi!
Igen még kicsinek vettem nekik ezt az ujjas előét és most eladásra került de ők abban akartak enni :) amúgy nem veszik le. :) Hát vagy jövő szeptemberben ha beveszik őket bölcsibe (2,5 éves) vagy csak egy évre rá tudok mert év közben nem veszik oviba őket és akkor már 3,5 évesek leszenk.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Tegnap lemaradt egy fél mondat, egyszercsak nem engedett már írni a gép - na mindegy! :evil:

Zsuzsi,
Az időpont már eleve 15 és fél hós korukra esett, aztán pont náthásak voltak, mikor aktuális lett volna, aztán meg csak 5 hét múlva tudott a dr.nő új időpontot adni.

Hajni,
Mesélsz erről a melóról? Akár priviben. Érdekel! (csak mert most én kb. ugyanitt tartok, ami az idegenekkel való jópofizást illeti, de szerencsére ez alól kivételek az anyukák, akikben azt bírom, hogy sokukkal már legalább egy éve ismerjük egymást, de még mindig nem kérdeztünk rá egymás hivatására – és ezt tökre bírom!) Amúgy én sem mentem oda senkihez beszélgetni, mindig hozzánk jöttek, aztán meg valahogy kialakult, hogy kivel vagyunk egy hullámhosszon…
Holnapra hajrá, holnaputánra meg hajráhajráhajráhajrááááááá!

Kata,
Egyetértek… már csak azért sem kezdeményezek beszélgetést, mert hiába kérdezek, a válaszra már úgysem tudok figyelni az általad is említett okok miatt!
Bencsi a játszótéren igazi „bandavezér”, mindig megy a maga feje után. Legjobban a Karcsi kutya érdekli. Ha kezdeményez, inkább a felnőtteknek hízelgi be magát, nem a gyerekeknek. Azokat inkább csak nézi. Norinát meg mindig megszólítják meg simizik a gyerekek is, amilyen édes kis tökmag. Aztán ő meg vagy elszalad vagy nem.

Hol lehet ilyen kimosható festéket kapni?
És olyan filcet, amivel ruhára lehet írni?

Orsi,
Lehet már kérni az infl. elleni oltást?
Miért jársz cicológushoz? (gondolom ez itt így elég hülye kérdés, de feltételezem /vagy remélem/ hogy talán tudsz rá publikus vagy pü. választ…) ha nem vagyok túl tolakodó... köszi!

Na mijaz, mindenki nagyban jár a Gekkoba?

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:Orsi,
Lehet már kérni az infl. elleni oltást?
Miért jársz cicológushoz? (gondolom ez itt így elég hülye kérdés, de feltételezem /vagy remélem/ hogy talán tudsz rá publikus vagy pü. választ…) ha nem vagyok túl tolakodó... köszi!

ha problémám van - magamban -, akkor ált. így gyorsabban megoldom.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mi mostanában az IKEAba járunk játszani. J Anya szétnéz, aztán nyugodtan megkajálunk, Balu meg éli a társasági életét. Sajna a közelben nincs normális játszótér, Békásra vagy a Rózsadomra szoktunk néha bemenni, de csak ritkán.

Hajrá Hajni, hajrá Kistesók!!!

Kata,
Én nem sütök se kenyeret, se lángost. Bóti kenyeret eszünk, lángost pedig hébe hóba a szentendrei retro lángososnál szoktunk venni, az nagyon fincsi. De már megvan a rozsliszt, holnap sütök mézest, remélem, nem rontok el semmit!

Emma,
Örülök, hogy minden rendben volt az uh-n! Nő már a pocakod?

Pompi,
Én a filcet és a gyurmát a Müllerben vettem, de van szerintem a hipermarketekben is és lehet rendelni is, Crayola éves kortól ajánlott mindkettő.

Zsebi,
Mi az az aquadoblet?

Anikó,
Mé' nem írsz??? Hiányzol!!!

És Melcsi is, meg Zsuzska is!!!

Kép
bandika
 
 



Kata

jé,, itt van mind2? de jó :D a felső maradjon :D

Kép
zsuzsi73
 
 



Bandika
igen nő :) a 10. héten úgy beindult, mint z-vel a 16. után :) Ha nem laza cuccot veszek fel, akkor már más számára is nyilvánvaló :)

Anyósom bezizzent. Náluk voltunk 3 napot, tök nyűgláda volt a gyerek, most meg kiosztotta uramat - kb. mindent szarul csinálunk :x Fúúú, van vkinek normális anyósa :?: :!: Ugye mi nem ilyenek leszünk :?: :?: :?:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Bandika!
Az aqua az egy lap amit kinyitsz anyagból van és van hozzá különleges toll amibe vizet kell tenni és ha rajzolsz a "lapra" akkor kék színű lesz a vonal rajta és pár perc alatt eltűnik van benne nyomda is enyémek nagyon élvezik. :)

Itt a link:
http://toystore.hu/shop/product_info.ph ... eb4a2ca&m=



Hajni!
Remélem minden okés :)

Jásztszótéren én azért szeretek beszélgetni általában amíg a törpök homokoznak a mellettünk homokozó gyerek anyukájával szoktam de azért nem órákat.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni!
Drukk ezerrel! :P

Emma!
Gratulálok, és boldog babavárást kívánok! :D

Lányok!
Kérdésem:
Zsombi reggel 7 körl eszik szopi+tápszer, előtte ált.hajnalban is szopi, így reggelre kevés van, aztán 12 körül főzelék, du 3-4 körül szopi, 5 körül gyümi, este pedig tápszer, illetve cici, már ha van még benne. Szóval úgy érzem délelőtt még adhatnék neki vmit enni f10 körül, illetve mintha a délutáni szopi kevés volna, mit adjak neki?
A másik - tudom 10-12 hótól javasolt a hal, de - nem adhatnék neki mégis? pl. lazac? Még húst egyáltalán nem adtam neki.

Kép

Kép
donika
 
 


Donika

én halat a mai napig nem adtam Olivérnek, pedig 14 hónapos. Inkább a hússal kezdenék, csirkehusival.
Én délelőtt adtam amikor kisebb volt a gyümölcsöt, pár hónapja pedig joghurtot adok tízóraira.
Lassan adhatsz neki kenyérféleséget is, én sokáig csak magában kenyeret adtam a kezébe.

Kép
zsuzsi73
 
 


Donika,
ha nem éhes Zsombi dél előtt, nem muszáj adni szerintem. Enyémek ugyan 8 körül isznak cicit és/vagy tápit, és igaz, hogy a kis maradékot még a délelőtt folyamán iszogatja meg Aliz, Barni meg cicizget, de úgy direktbe nem adok tízórait. Próbáltam azt is, de szerintem úgy nagyon sűrű volt az étkezés délelőtt. De én fél 12-kor már adom az ebédet...

Sztem ha nem adtál még husit, inkább csirkével kezd, ne hallal. Biztos nem véletlen, hogy ezt a sorrendet ajánlják (csirke, pulyka, borjú, marha, stb.). A halban akkumulálódhat egy s más, meg talán allergizálhat is, nem tudom pontosan.

KépKép
lili73
 
 


Sikerült!!!! Ráadásul nem is rosszul! Köszi a szorítást! Szegény Cilu fölébredt, amikor én, és vagy két órát üvöltött még az apjának, hogy hová megyek én, amikor aludni kellene, és miért hagyom itt. (Fél 5-kor keltem. ) Annyira sajnáltam, még azon is elgondolkodtam, hogy viszem megint a pereputtyot (gyerek+apa ).
Embrióink még mindig 7-en, állítólag nagyon szépek. Remélem, holnap nem dobják ki azokat, amiket nem ültetnek vissza!

Wish,
Balázsnak van íróasztala, vagy csak a földön firkál, gyurmázik? Lehet, hogy jobban odaülne vajon Olivér is egy asztalhoz? Mert a fönti részen nekünk nincs olyan, de gondolkodom, hogy vegyek, mert ott vagyunk a nap nagy részében. Olivér egy dolgot akar csak mindig a gyurmával, a pirosból kell neki egy szívet formáznom, de legtöbbször hozzá se ér. Balázs nagyon ügyes, hogy még formáz is!

Zsebi,
Én szeretnék 4-et visszakérni, főleg, hogy van egy olyan sejtésem, hogy a többi nem lesz fagyasztható. De nagy reményeim nincsenek ezzel kapcsolatban, hátha. Csak mert Olivérnél is négyet kaptam, és ugye csak az lett sikeres. Ikreket elsőre szerettünk volna, most meg amiatt nem annyira, hogy ne kelljen sokat távol lennem Olivértől. Meg persze ezt megint jól kigondoltam, de ugye ember tervez…
Ez a vizes firkálás nekem is nagyon tetszik, még nem is hallottam ilyenről! Hogy forog-e Olivér? Mint állat! Mindig kibújik a takaró alól is, miért?

Pompi,
Mónika show.

Bandika,
Köszi! Ti mentek már lassan vagy vártok még a spontánra?

Zsuzsi,
Milyen kis meggyöntölnivaló kissrác van az új vonalzódon!

Emma,
Anyóssal nem törődni! Az én pletykás anyám meg jól elmondta a lombikunkat anyóséknak (akik elől k****-ra titkolni szerettük volna ). Jaj, majd biztos az ostoba kérdéseivel fog az őrületbe kergetni! Mint Olivérnél mindig azt kérdezgette az egész pereputtyuk, hogy megvan-e még a baba! És az a legdurvább, hogy nem értették, hogy erre én miért pipulok be.

Kata,
beteg vagy még? Tanulsz? (hihi )

Homokgyurmát már megírtam Katának (bocs még 1x ), de hátha mást is érdekli. Szóval a tesóm azért hajította ki az egészet, mert konkrétan olyan, mint a homok. Az egész lakás tele volt vele, alig tudta kitakarítani!

Fölébredt, elküldöm smile-k nélkül...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901102739 2008.10.28 14:12-kor.
20140901102739
 
 


Zsuzsi, Lili! :D
Köszönöm a hozzászólást. Én a halról azt olvastam, a legfontosabb, hogy friss legyen, és ne hűtőben állt, és utána újramelegített.
Persze én sem akarom tömni feleslegesen, de ma is 11 óra előtt sztem már éhes volt. Megjegyzem, ez az óraállítás óta megy, mert előtte f7 körül szopi volt, utána 9 körül tápszer, de most egy kicsit borult minden, nem baj, csak nem akarom éheztetni! :wink: Most, hogy elég vacak idő van, 11 körül, vagy előtte kimegyünk, és ebédre jövünk be. és elég nyűgi volt kint.

Kép

Kép
donika
 
 


Zsuzsi!
Tényleg jajjjj de cuki a kisképen Olivér! :lol: :lol: :lol:
Jártok még gyógytornászhoz? (bocsánat, nem mindig olvasom!)

Kép

Kép
donika
 
 


Lili, Donika,
jó sokszor esznek a gyerekeitek! :shock: Az enyém meg mondjuk csak 4x. :roll: Donika, csirkével kezdj, a hal nagyon allergén. Én kb. 15 hós korában adtam neki először. ( Meg egy csomó tengeri halban pl. felhalmozódnak a nehézfémek. )
20140901102739
 
 


Hajni! Gratulálok!!! Mi az, hogy nem is rosszul sikerült? Ha jól emlékszem, Te nem az a tipus vagy, aki nyávog hogy nem tanult, aztán meg ötöst kap... :lol: :lol: :lol: :lol: Részletek?

Zsuzsi, valóban nagyon cuki Olivér a vonalzódon! (Mindkét vonalzódon cuki volt! :lol: )

Donika! Én tuti adnék tízórait, ha látom hogy éhes, max az ebédet picit későbbre tolod. Viszont az óraállítást én gyerekem is megérzi, tiszta zizi, mert 1 órás csúszásban van minden.
Én így adtam/adom a mai napig a kaját:
- reggel ébredéskor szopi, utána ha összeszedtem magam, tejpép/kenyér feltéttel
- tízórai: gyümölcs, keksz, kalács (amikor már ehetett glutént, addig gluténmentes pl. hungarocel=rizskorong, kölesgolyó) - én gyümölcs után mindig adok valamit, mert magamból kiindulva én éhes leszek és fáj a gyomrom a gyümölcstől :oops:
- ebéd: főzelék feltéttel/ leves + "süti" vagy tészta (nálunk ez 1 órakor van), szopi
-uzsonna: szopi, joghurt, túró gyümölccsel, lekvároskenyér, hasonlók (van amikor gyümölcs is)
- vacsora: uaz mint az ebéd, vagy kenyér feltéttel
- fekvés előtt szopi
Én halat nem adnék, csirkével kezdeném. (Egyébként "friss" halat kb. akkor tudsz venni, ha ott veszik ki előtted a vízből, a lazacot azt messzebb veszik ki :lol: .) Én már próbáltam bébiételben halat adni neki, nem szerette, így a magunkéból még nem adtam. De igen, allergizálhat is. De egyébiránt én imádom a halat, mindenfélét, nem is értem, Bálint miért nem. Almáspite még mindig finom!!! :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Hajni,
Nagyon ügyes vagy!!!! Ezzel a lendülettel biztos a beülti is sikeres lesz, drukk megy tobbra is!!!
Én eredetileg januárig adtam magunkank időt a spontánra, de lehet, hogy a szopi miatt csúszik. Kicsifiam nem annyira akar lemondani az anyatejről. A hétvégén próbáltam már adni neki tejet és kakaót este, de nem szerette egyiket se. Cumizni sem akar, egyelőre nem tudom, mi legyen a következő lépés.
Mi rajzolni az etetőszékben szoktunk.

Zsebi,
Nagyon jó ez az aquadoodle!

Kép
bandika
 
 


Hajni,
ezt hogy érted, hogy jó sokszor? Épp, hogy nem annyira sokszor, tízórait nem adok, mert nem fér bele az időbe.

Donika,
ha éhes, akkor persze adj feltétlenül. Én ilyeneket csinálok pl., hogy gyümipürébe keverek natúr joghurtot vagy túrót. Ha tejterméket még nem adsz, akkor meg miért ne lehetne a tízórai is simán gyümi, ugyanúgy mint az uzsi.

KépKép
lili73
 
 


Kata

de jó, hogy leírtad, hogy nálatok hogy van a kaja, úgy szeretem olvasgatni, hogy a ti babáitok mit, mennyit esznek.
Nálunk most nagy sláger a tojáskrémes kenyér, szerintem épp Te ajánlottad korábban. Most du. pedig őszibarack lesz turmixolva, még a nyári lefagyasztottból.
Köszi a vonalzót még egyszer :D

Donika

nem járunk már gyógytornára, nincs már szükség rá :D
Nálunk is borult minden az óraátállítás óta. Reggel 6-kor ébred Olivér, és 9-kor már alszik, pedig már régóta csak ebéd után aludt.

Hajni

gratulálok, ügyes vagy. gondoltam ma rád, vajon Olivér ott van-e veled a vizsgán.

Bandika

miért akarsz tejet/kakaót adni, ha anyatejet kap?
Olivér se iszik meg semmit üvegből, ezért kanalas tejtermékeket adok, pépek, joghurt.

Kép
zsuzsi73
 
 


Bandika, én nem siettetném a ciciről leszoktatást, inkább örülnék, hogy szopik. Tudom, kistesó... De megvár, hidd el. Semmi nem múlik azon a pár hónapon (illetve nekem a lelki nyugalmam múlna rajta, hogy elvettem tőle a cicit, amit Ő még akart). Én egyébként se vagyok a nagyon kis korkülönbség pártján, mert látom, milyen nehéz. Én a magam számára a 3-4 évet tartanám optimálisnak, így a nagy pont ovit kezdhet, én meg "nyugodt" babaváró lennék, és a kicsi is megkapna napközben teljesen (majdnem úgy, mint annak idején a nagyobb). Persze így elméletben könnyű mondani, tudom. De a kis korkülönbség nagy traumákat és féltékenységeket tud szülni (tudom, persze később is). Én pl. Ádám részéről semmi féltékenységet nem tapasztalok (lehet, hogy nem látom :oops: ), de pl. egy ismerősömnél a nagyfiú (22 éves) még mindig féltékeny a 9 évesre. És 9 éve nem "bocsát" meg az anyjának, hogy van a kicsi. :shock: (Ezt az anyuka mesélte.) Ebből következően meg tök mindegy a korkülönbség. :lol:

Zsuzsi! Tojáskrém nagyon finom! Majd csinálok már én is. Nálunk most a padlizsánkrém (Wish - receptes fórum) megy nagyon, azt vettem most is, minden héten van. Bálintnak kevés borssal, magunknak meg sokkal csinálom, mindenki imádja.
Nekem most sikerült E nélküli sajtkrémet venni, Bálint ugyanis MINDENT megeszik, ha naturjoghurt vagy sajt van hozzá/rajta. :lol: :lol: :lol: Ma is ráöntöttem a brokkolijára a joghurtot, és vidáman belapátolta egyedül. :lol:

Egyébként enyém gyerek megkergült, szó szerint. Semmi nem érdekli 1 percnél tovább (eddig órákat elült és játszott), most ránéz a játékra és már dobja is el.
Orsi! Írtad a dobálásról Erikának, hogy Te labdát adtál, hogy azt szabad dobálni. Hát ez nálunk nem megy, nincs annyi labdám, amennyit adnom kéne. Akkor is dobál, ha megunta a játékot, akkor is, ha csak úgy dobálni van kedve, meg akkor is, ha mérges. Ennyi labda sehol nincs. Én most azt teszem, hogy amit eldob, azt elteszem és nem adom vissza. De ilyen alapon lassan ki kéne ürítenem a lakást. Ötlet?

Emma! Anyós: én nem járok különösebben anyósékhoz, főleg nem 3 napra. Anyós jöhet bármikor, de annyira nem kapkodja el. Eddig 2x volt Bálint születése óta.

dkata
 
 


Hajni,
gratulálok a vizsgádhoz,nagyon ügyes vagy!
Holnapra ezerrel szorítok!

Zsebi,
sajnos nem lehet kivenni a kiságyak rácsait,erre nem is gondoltam,amikor megörököltük őket!Kifűrészeljem? :lol:

Kata,
Bálint jó eleven lett!Jó ötlet,hogy nem adod vissza kidobott játékot!
Szerencsére a fiúk még nem másznak ki a kiságyból,de a konyhaszekrényhez felhúzzák magukat!

Emma,
anyós téren nagy változások vannak,elég kezelhető lett!Én őszintén megmondom neki,ha valami nem tettszik,ill.komplett használati utasítást kapnak a fiúkhoz,ha vigyáznak rájuk!Apósomat sokkal jobban szeretik a fiúk,és én is tök bírom,mert jó érzéke van a gyerekekhez,és anyósra rá szokott szólni,ha vmit nem jól csinál.

Zsuzsi,
édes az új vonalzón is Olivér!
Tojáskrémet hogyan csinálod?
Enyémek is 6-kor kelnek,ma reggel fél 6-kor,pedig ugyanúgy 8-kor tesszükle Őket este. :cry:
Egyre fáradtabb vagyok...!

Lili,
hogy vagytok?Írj magatokról!

Bandika,
pohárból próbáltad már itatni?

Emma,
pocifotót teszel fel?

játszótér:én imádok dumálni az anyukákkal,ha van rá lehetőségem!Mondjuk nálunk mindenki ismer mindenkit,és kialakultak a külön babás kis társaságok,de ha találkozunk egymással,mindig beszélgetünk,tapasztalokat cserélünk!

Andi
Kép
aanda
 
 


Hajni :)
Van kisasztala és kisszéke Balázsnak, az Ikeában vettem. Annál ülve rajzol és gyurmázik.

Kata :)
Pont ma voltam egy ismerősőmnél, akiknek van homokgyurmájuk. Ő úgy szokta csinálni, hogy amikor azzal játszanak a gyerekei, akkor a kisasztalukat a szőnyegről átteszi a köves részre és csak ott gyurmázhatnak vele. Ha befejezik, akkor meg összesöpri ami kiszórodott. Szerinte nem így vészes, sőt szereti, mert akáe egy órát is elvannak vele a gyerekei (3 évesek) Megnéztem én is olyan homok, ami nagyon tapad és ettől jól formálható.
Ciciről leszokás: nekem pont egy 3-4 hete húzodó torokfájás adta meg az utolsó lökést az elválasztásra, amellett, hogy Balit már minden jobban érdekelte, mint a szopi. Na meg, amikor a cicimet szopva forgolódva akart elaludni :roll: De szerencsére zökkenőmentesen ment a leszoktatás, egyik este cumisüvegből kapott tápszert és nem is hiányolta a cicit, egyből elfogadta a cumisüveget.

Donika :)
Ha tudsz házinyulat venni, akkor az is tökéletes első húsnak, mert a nyúlhúsban hasonló antigének vannak, mint az anyatejben. Mi azzal kezdtük, olyasmi íze van, mint a csirkehúsnak, picit édesebb. Balázs szerette.

Bandika :)
Próbálj meg tápszert adni neki először, annak bababarátabb íze van, mint a tejnek. Balázs is azt kap esténként. Csak ne ízesített vegyél, mert az pocsék.

wish
 
 


Hajni!
Nagyon ügyes voltál. A kis embirékék meg hát irigylésre méltóan ügyesek. :) Ha nem akarsz ikreket akkor igen bevállalós vagy négy blasztóval :) A múltkor is blasztókat kaptál vissza?

Azért kérdeztem hogy nem forgolódik Olivér mert én ezért sem tudnék velük aludni ezek forognak egyfolytában.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Én se tudnék Olivérrel aludni, amikor néha magam mellé teszem hajnalban, hatalmasakat rúg, üt, cibálja a hajamat.

Aanda

megnéztem az előbb a Wish padlizsánkrémét és ott van a tojáskrém is a receptesben.
Érdekes, nálunk is az esti alvás időpontja ugyanúgy 8 óra, tehát azzal átállt, reggel viszont 1 órával hamarabb kel. :cry:

Kata

milyen sajtkrém? leírod a pontos nevét?
a padlizsánkrémnek mihez hasonlít az íze?

Kép
zsuzsi73
 
 


Nádudvari sajtkrém (magyaros + snidlinges volt), ömlesztősó attól még van benne, csak legalább adalék mentes.
Padlizsánkrém ízét nem tudom hasonlítani semmihez, de még az én növényt-meg-nem-evő nagyobb gyerekem is szereti. (Én teszek bele fokhagymát is és ha van, lilahagymával csinálom, vagy zöldhagymát is teszek bele, ha van itthon. És marhára egészségtelen módon az olaj felét néha majonézre cserélem. Dehát olyan finom!) :lol:

dkata
 
 


Zsuzsi,
Ahogy Kata is írta, a kistesó projekt miatt már nem bánnám, ha Balu lemondana a ciciről. Azt hittem, hogy majd a kakaót annyira fogja imádni, mint én és esetleg azt választja az esti szopi helyett, de nem. Legalábbis egyelőre.

Kata,
A 3 év nekem is tökéletesen megfelelne, csak az a baj, hogy abból indulok ki, hogy Balura 4 évet vártunk (2 év után mentünk a Kaáliba), ki tudja kistesó(k) mikor jön(nek)... én meg már nem vagyok mai csirke.
Anyósod nem semmi, hogy ennyire nem kíváncsi az unokájára. Messze laknak?
Én ma padlizsánkrémes piritóst ettem reggelire ebédre, vacsorára.:D

Anda,
Pohárból próbáltam, a vizet és gyümülcslét is pohárból szokta inni, de nem kellett neki sem a simából, sem a csőrösből.

Wish,
Köszi, veszek majd sima tápszert. Itthon még HA2-es van - az volt a vésztartalék - egyszer adtam neki, de persze az sem jött be. Mondjuk Balu szeret cicizni, így nekünk biztos nem lesz olyan egyszerű. Elvenni én sem akarom tőle, az lenne jó, ha találnánk vmi cicipótlót. :roll:

Kép
bandika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: