Új privát üzeneted érkezett!

sarmon, dettó :)

ugyenezt érzem :)

nálunk a babasarok már kész. Én pont az előbb beszéltem meg a férjemmel, hogy nov. 15 :) akkor már megszülethet :)

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon régen írtam nektek :oops: , de néha olvasgatom, hogy kivel mi van. :) Nagyon gratulálok az új babákhoz!! Kicsit irígylem aki már túl van rajta, ahogy közeledek azért egyre jobban izgulok!

Kérdésem az lenne, hogy akinek fogadott orvosa volt, mikor adott pénzt? Szülés után, vagy mikor elhagyta a kórházat, vagy mikor?

És az Nst-kért, amit a kórházi ambulancián csinálnak, kell a dokinak fizetni?

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Szosz nem kell az nst-ért fizetni,tb köteles.
Én a dokinak akkor adtam pénzt mikor hazaengedés előtt kiszedte a varratokat.
Szosz,nagyon közeledsz!!! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 

 
 

De mivel mostmár csak 3-4 napot kell bennt lenni szülés után,és többnyire felszivódó varratokkal varrnak,ezért soktól hallottam már hogy a hathetes kontrollon adta a lóvét a dokijának.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sziasztok!

kismamik, olyan fura olvasni ezt az itt fáj ott fájt, nemrég még én irogattam, éreztem ilyeneket most meg épp megjöttünk a sétából és szuszog az ágyában a Manó :D Mintha tegnap lett volna hogy majd leszakadt a medencém :D

Pénzt én a dokinak a varratszedéskor adtam a többi kismama is azt mondta, hogy ez a szokás. Mondjuk én kicsit burkoltam adtam nem csupaszon a borítékot, arra nem vitt rá a lélek, dísztasiba egy kis ajándék és benne a boríték. Mondjuk ez csak a tálalás kérdése.

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok!

Ma 3 hónapos az én kis manóm. Megünnepeltük két oltással. Szegényke már a váróban sejthette, hogy most valami rossz fog történni vele, mert egészen hozzám simult és nagyon- nagyon meg volt szeppenve.
Megmérték: 5 kg 85 dkg !!!!!
Olyan fura, hogy már ekkora. Már szeret repülőt játszani a levegőben. A párommal össze is néztünk. Mikor megszületett, annyira törékeny volt ( pedig nem is volt annyira kicsi ) nem tudtuk elképzelni, hogy pár hónap múlva már meg lehet dögönyözni.

Anyany! megnéztem Zsófit is a képeken. A tehenet én sem látom mögötte :) Ő is annyira nagynak tűnt Nikihez képest... erre kiderül, hogy majdnem egyformák.

Na, szóval az oltások. Nagyon sírt, majdnem én is bőgtem vele. Annyira kapaszkodott belém...akkor is és most is fura érzések öntöttek el. Az első pár hét úgy telt el, hogy én szerintem csak a kaját jelentettem neki. Úgy érzem most már sokkal többet. Néha csak az én karomban nyugszik meg, ha meglát szélesen vigyorog és ha többen vannak a szobában, akkor is azt nézi, hogy én merre vagyok. Ez annyira jóóóóóóó!
Imádok Anyuka lenni!!!!!!

Holnap délután viszem szemészhez. Kérlek szorítsatok. Hátha nálunk is minden jóra fordul, mint Emmácskánál.
bende
 
 


Most voltam a védönönél. Már többet nem kell menni :lol:
Minden rendben idáig 5 kg-nál járunk. Csak az a baj,hogy Dórka után nemkevés maradt rajtam szoval lessz mit ledolgozni. :(
Becsült sulyom már nincs egy ideje de attól,hogy a hasam másmilyen kisebb a pici még nembiztos,hogy kisebb lessz a védönö szerint. Ne legyen igaza.
Most olyan szivesen mennék szülni. :lol:
A hasam még nincs lent de nem is hiszem,hogy le fog menni. Elözönél szülés közben alig akart lejöni.
Én ugy tervezem a hathetes kontrolon adom oda. Dokit meg szokták kérdezni erröl,hogy mikor...??
Sarmon: Te mikor hazavited Jázmint Mózes nem volt féltékeny mert nálatok is hasonló a korkülönbség???
Kép
Kép
s. zsófia
 
 


szorítani fogunk, és ne izgulj, nem lesz semmi gond!!!!

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


s zsófia, de jó neked...

winchi neked fáj még bármid is? vagy már mindent elfúúút a szél :D?

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Gégéé! én a 20. héten már 2000-et kaptam. Niki 6 nappal jött előbb a kiírthoz képest.
A fenekét domborította ki mindig, meg a fejét. A 36. hét végéig keresztben feküdt. Olyan volt, mintha 4 mellem lett volna. Egyik mellem alatt a buksiját dugta ki, a másik alatt meg a fenekét. A 37. hét elején megfordult ( 1 napig hánytam, mire áttornázta magát ), de a fenekét ott hagyta a mellem alatt. A fájások is így jöttek. A hasamból ijesztően kidomborodott a fenek, aztán ahogy a fájás csitult kicsit visszasimult. Így ment ez hosszú hosszú órákon át. Mikor bementünk a kórházba azt hitték császár lesz. Annyira amorf volt a hasam, hogy nem hitték, hogy lent van a feje.
Hosszú baba volt, nagyon össze kellett hajtogatnia magát, ezért a doki azt mondta, hogy a terhesség végére nagyon eldeformálódott a méhem. Ez lehetett az egyik oka annak, hogy nehezen vált le végül a méhlepény.

Sarmon és Gégéé! Növesztgessétek még a manókat odabent. Majd a 38. hét környékén kicsomagolhatjátok őket. Sarmon!! +1 kiló??? nahát!!!!ügyes vagy! bár ez még mindig nem túl sok! Egyél, egyél, egyél!!!!

Szösz! szia! most izgulhatunk hogy Zsófi lesz a befutó, vagy Te. Esetleg randizhatnátok és kérhetnétek közös kórtermet :)
Nem volt fogadott dokim, nem tudok nyilatkozni. A fogadott doki általában benéz a kismamijához, a kórházban töltött napok alatt és ezt általában nem vizitkor teszi. Ez is lehet egy alkalom. Mi megajándékoztuk az ügyeletes dokit, mikor visszamentünk a születési anyakönyvi kivonatért, meg a lakcím kártyáért.
bende
 
 


igyekszünk növesztgetni őket :D köszönjük a bíztatást! puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Gégéé azért olyan nagyon gyorsan nem fúj el a szél mindent :D Tud görcsölgetni a hasam főleg szopikor húzza a méhemet de ez jó mert ekkor tisztulok. A vágásom nagyon szép én nem gondoltam hogy ennyire csak egy vékony csíkocska marad a császárból. Olyan jó volt tegnap végre normálisan zuhanyozni hajat mosni, nem csak cicamosdást csinálni a kötés miatt. a hasam is a kötéstől viszketett nagyon mintha a ragasztó marta volna a bőrömet :shock:
Sétálás közben érzem hogy érzékeny a vágásom még mintha fázna a hidegben. Mondjuk jól felöltözök féltem a cickóimat is hogy nehogy megfázzanak. És a hátam fáj még ha sokat fent vagyok mint ahogy ma még nem pihentem, mintha a cickóim húznák a hátam.

KépKép
winchi
 
 


bende!
örülök, hogy Niki szemét nem bántják. egyébkánt meg biztos ami biztos, én is inkább elviszem feleslegesen inkább mondja az orvos azt, hogy nincsen emmi baja, minthogy valami gond legyen...
a hajhullás nem csak a vashiánytól van. a terhességi hormonok nagy része a 3. hónap táján kezd el kiürülni, addig hajat növesztünk, utána hullik. az enyém is, nagyon hullik. nem győzöm úgy összefogni, hogy a 80centis hajszálak ne legyenek ott mindenütt...

hány centi hosszú most Niki? igen, majdnem akkora, a kisasszony vigyáz nagoyn a vonalaira. tegnap mértem, éppen csak meghaladta a 6kilót.
köszi. tehén nem tehén, ez van. rosszul érzem magam így, mert mindig 553-55kilós voltam...
na majd! csak félek, ha tornázgatok, akkor elapad a tejem. a barátnőm úgy járt...

gégéé!
a 2200as méhszáj nem vészes. sztem teljesen jó eredmány. nekem a 20. héttől volt 1000, aztán a 25. től 1100. a végén meg 1110. nem kell sietni. bízd rá a dolgot Emmára. tudja ő mikor kell jönni! ha meg nem, akkor majd a doki ráveszi :)
Zsófi is tudta: a kiírt napon született meg :D

winchi!
a teli mellek nagyon nehezek tudnak lenni. lehet, attól fáj a hátad ám!

szosz!
hát sajnos én sem tudok nyilatkozni, nekem sem volt fogadott dokim, de volt helyette marha nagy szerencsém, mert jó dokit fogtam ki.
Vendég
 


hú képzeljétek! Zsófi nem bőgött a babakocsiban!!! hurrá!!!
eddig mindig az volt, hogy elindultunk, 5 perc után bömbölés. itattam, de volt hogy ki kellett vennem, mert annyira bőgött. lilia fejjel.
aztán ma már nézelődött, amikor szomjas volt nyafizott egy kicsit , megitattam és utána elaludt.
félóra múlva felébredt, aztán amikorra a házhoz értünk, megint aludt. úgyhogy mentünk még egy kört. aztán szépen felébredt, nézelődött, nem volt bőgés sem nyafi.
aztán pedig szépen ettünk almát. bohóckodtam neki, sokat nevettünk közben, de egy negyed almát majdnem megevett, na persze még így is köpködött néha, de amikor mondtam, hogy áááááááá akkor nyitotta a száját és amikor hammm, akkor el is fogadta a kanalat. persze pofákat vágott, fintorgott, de evett. és utána még tejcsi és azóta meg alszik...

na megyek fejni! grrrr...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Anyany! A negyed alma az nagyon nagy teljesítmény ám!!! Én fél évesen kezdtem, az elején csak nyalogatta az enyémet, aztán kapta a levét (én meg a pürét :lol: ) és végül az egészet. A kanalazást is meg kell tanulni. Az elején még kipréselik a pempőt a szájukból, mert szopó mozdulattal csinálják. Aztán rájönnek. Lehet, hogy a kiscsaj már kukucskálna ki a kocsiból??? Nálam is volt ilyen és próbáltam feltámasztani, hogy kilásson. Néha bevált, néha meg cipeltem a kezemben és toltam a kocsit. Az agyam majd szétment a dühtől. Most eszembe juttattad...

A nyálzás nálunk is 3 hónapos kortól kezdődött és három hónapra rá jött az első fogacska. Néhány nehezebb éjszaka is volt. De mindig csak utána derült ki, hogy mi okozta.

Tündi: poci gondokra javaslom, hogy tornáztasd a leányzót. Lehet az a baja. Peluscserekor szoktam a lábikóit megmozgatni, feltolni a pocijára, kinyújtani párszor, simogatni a pocakját. Valahol olvastam egyszer, hogy hold formában kell simogatni, huh most nem emlékszem, hogy az óramutatóval ellentétesen, vagy egyezően a köldök környékéről indulva. Ki tudja hogyan helyezkedik el a végbél??? Na mert azt kell kisimizni...


Jó, hogy mindenki jól van, gratulálok a szuper vizsgához!!!
hettuli
 
 


Lányok!
Az én kétévesem át tudja aludni a délutánt!!! Igaz, egy óráig kínlódott az ágyon, de ha elalszik akkor 3-4 órát nyom egyhuzamban. :shock: Nem előnytelen tulajdonság, meg az apja is megtenné, ha hagynám, de azért ez kicsit sok! Persze este 10 után van fekvés, de reggel 7-8-ig nyugalom van.

Csak, hogy irigykedjetek!!! :twisted: :twisted: :twisted:
hettuli
 
 


Juj, még az jutott eszembe, hogy a SPAR-os pontgyűjtő akcióban lehet 4 db-os gyerek evőeszköz készletet kapni. Én vettem egyet, 10 pont+2000 Ft-ért. Szerintem így az ára és a minősége is teljesen rendben van. Nagyon klassz, van benne anyag és szépen el van dolgozva a széle. Nem kaszabolja össze a gyerek száját. A mérete is nagyon jó. Kisfiam imád késsel villával enni és imádattal nézegeti a macikat rajta. Szóval akit érdekel ne hagyja ki. Nálunk nagyon bevált!!!
hettuli
 
 


Zsófi,a kis korkülömbség eleinte nehézkesen indult.De mindenben hagytuk hogy segitsen Mózes a baba körül,igyekeztünk minél több figyelmet rá is forditani,amikor csak lehetett.Jó egy hónapig mikor éjjel felkeltem szoptatni,Mózes is felkelt,és ült az ölemben,miközben a baba szopizott.Szerencsére sokat aludt Jázmin eleinte olyankor minden időmet Mózesre forditottam.Aztán igy lassan kialakult benne szerintem az hogy azért mert hogy van egy babánk,ővele is úgyanúgy van foglalkozva.Meg sokszor megkértem segitsen pl. hozzon ide nekem egy pelust,vagy adja ő a babára a cipőt,vagy takarja be mert fázik,meg ilyenek,igy hasznosnak érezhette magát.Aztán mikor már tudott Jázmin fogni,sokat játszottak együtt ,kezébe adta a csörgőt,mikor már ült,guritotta neki a labdát,így olyan hamar összenőttek hogy azt magam is alig hittem.Most is imádják egymást,komolyan!Nagyon ritka a vita köztük,tényleg.Mózes védi,óvja,istápolja folyton,mindig segit neki,mesél neki,együtt énekelnek.Aranyosak nagyon!!!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Egy pici nehézséget az okozott hogy nehezen tudtam rászoktatni Mózest arra,hogy csendesebben legyen mikor alszik a baba.Nem kell suttogni,de ordibálni,sikongatni sem.Na meg hogy mindig azt akarta adjuk a kezébe,azt egy kicsit nehéz volt neki elmagyarázni hogy nem birja el és leejtheti...De leült a fotelbe,és úgy raktuk neki az ölébe. :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Anyany!
lehet, hogy rosszul írtam, vagy Te értettél félre valamit, de csak holnap délután megyünk a szemészhez, akkor leszek okosabb.

Nyűgi a leányzó az oltások miatt. Azt hiszem estére be is fog lázasodni. Délután 4-kor mértem 37,1-t. :(

Nekem most nincs annyi tejem, hogy fejni tudjak, de Nikinek azért bőven elég. Nem lett kevesebb, csak a csaj étvágya nőtt meg egy hete ugrásszerűen. Jó is egy kis szünet, mert már fájt a mellbimbóm, az állandó cincálástól, meg jobb éjjel 2-kor visszafeküdni szopi után, mint még 40 percig a fürdőszobában dekkolni...

Nikit 63 centinek mérték, persze többet nőtt születése óta, de mint tudjuk a szülőszobán is másképp mérnek és itt is.

Nagyon kíméletes mozgásformát választottam és mielőtt bérletet vettem kipróbáltam, hogy nem apadt-e el a tejci. Érdekes, mert mikor befejezem, akkor a következő szopinál mindig tele van a cicim. Nem fáradok el, nem lesz izomlázam- ez fontos, mert attól a tejci íze is megváltozna- csak egyszerűen jó érzés, hogy 1 év után újra mozoghatok.
bende
 
 


Hettuli! már én is kinéztem az étkészletet. Mikortól esznek a gyerkőcök fém evőeszközzel???
bende
 
 


És mikortól lehet feljebb emelni a babakocsi fekvőfelületét???? Ma elámult a doki néni, hogy Niki mennyire meg bírja tartani magát. Bár nem tudom meddig nézelődne, mert nála a babakocsizás egyenlő a szunyával. Ha 4 órán keresztül tolnám egyfolytában, akkor 4 órát aludna :)
bende
 
 


hettuli!
nálunk ois pont így van a babakocsival. cipeltem, toltam a kocsit közben, az meg hol erre ment hol arra. most 4hónapos és muszáj volt megemelni. először otthon, az otthoni kocsival próbáltam ki, aztán itt is. így egész jól bírja. nézelődik, ha elfárad, pihen.
egyébként meg lelkesen tanítom kanalazni...
:D

sarmon!
nekem saját tapasztalat, hogy a kis korkülönbséggel nagyon összenőnek a gyerekek. a nagyobbik hugom csupán alig másfél évvel fiatalabb és bár nagyon mások vagyunk, mindig összatartottunk, és különleges a kapcsolatunk. a másik hugom 6 évvel fiatalabb, vele nem annyira szoros, de őt is imádom, talán azért is, mert bár bbe nem vallja, felnéz a nővérére. :D
de azért biztos nehéz az elején...

bende!
oh bocsi!
akkor nagyon szorítok!!!
akkor tényleg akkora Niki mint Zsófi, de mondjuk ő kisebb súllyal is született.
és mit tornázol, ami kíméletes?
Vendég
 


Mikortól esznek a gyerekek fém evőeszközzel??? Hát amikor azt adsz nekik. Én fél éves korától kezdtem el bármit is adni, innentől már minden evőeszközt megkapott. Kb egy éves korától késsel villával eszik, persze ez csak olyan bénázás gyakran még most is. A keményebb dolgokkal még mindig nem boldogul. Szóval ez csak hozzáállás kérdése. Ja, meg a fém kanál gyakran előbb kimutatja a fogacskát, mint ahogy szemmel látnánk. Nálunk arra figyeltem fel, hogy kocog amikor bekapja.

A babakocsit meg akkor lehet felemelni, ha úgy látod a gyerek nem csuklik benne össze. Kicsit megtartja magát. Nem teljesen ülőre, csak kilásson belőle. Nem emlékszem mikortól csináltam. Amikor meg elaludt visszadöntöttem.
hettuli
 
 


Anyany:
[quote]n írta:ekem saját tapasztalat, hogy a kis korkülönbséggel nagyon összenőnek a gyerekek.


Igen-igen,én épp ezt próbáltam kihangsúlyozni!De ahhoz hogy jó tesvérek legyenek,mindenképp a szülő felelőssége,odafigyelése szükséges!!! :)

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


jó reggelt csajok!

hogy vagytok?
sarmon mi újság?
winchi örülök, hogy azért jobban vagy, szerintem pár nap, és semmi sem fog fájni!!! Hogy boldogulsz Matyi manóval?

trundike és te Biankával?

hettuli rosszullétek vannak, vagy elkerülnek?

bocsi csajok, most ennyira van erőm, és energiám, majd még később felnézek.
puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Jó reggelt,köszi gégéé,jól vagyok,tutira a tegnapi fájdalmaim a frontnak voltak köszönhetőek.Reggelre semmi bajom nem volt.Meg igy általában a délelőttöket jól birom,mindig dutánra tikkadok ki.Ma főznöm nem kell,vasalni akarok neki állni,de azt is ülve. :lol:
Holnap megint uh,nst...kisé unom már.De muszály. :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


tegnap én is eléggé szarul voltam:(

ma sincs túl jó hangulatom/közérzetem...
én is délutánra érzem úgy, hogy óriási nyomás nehezedik az alsó részemre :D

kiváncsi vagyok, mennyit nőtt Írisz ;)
én csütörtökön, vagy pénteken megyek dokihoz. remélem nem lesz hüvelyi vizsgálat :roll:
pihenj is sarmon! puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

Sarmon: Igyekszem. Ha előbb kérne enni nem kapja meg az új cicit hanem a régit. Vagy itt írta valaki vagy a másikon hogy a cukros előtej a gáz. Ha azt sokat kap akkor lehet pockófájás. Meglátjuk, kitartok :)

Bende: Jól teszed ha több dokit is megkérdezel! Igen, ezt én is így igyekszem. Szórakozni ott a cumi, ahhoz nem kell cici, csak mindig gondban vagyok mikor kezdjek el fejni, mert mi van ha még kérni fog?
Nem leszel kopasz. Terhes vitamint szedsz? Állítólag akkor nem nagyon fog hullani a haj szoptatás alatt.

Gégéé: Drukkolok hogy azért bírja még ki a Manó. Pihi pihi pihi és nem lesz gond.

Szosz: Szia! Én a hat hetes kontrollon fogom odaadni neki a pénzt. Akkor csak ketten leszünk nem lesz ciki.

Bius mai napja: 8:15-kor kelés. Éhes eszi a kezét de szó nélkül hagyja hogy előbb peluscsere legyen és átöltöztessem. 15 perc alatt bereggelizik. Most 9:28-van pihenőszékben nézelődik, most kapott cumit mert kicsit elfáradhatott de úgy néz ki el is fog bóbiskolni.
Milyen babám van? :)

Winchi: Itt volt tegnap az egyik ismerősöm aki nov 4-re van kiírva. Olyan furi volt a pocija :)

Zsófi: Szorítok!!!

Anyany: Örülök hogy jól alakult a séta. Én hiába fejek nem akar több tejem lenni :( Szedem a More Milk-et, iszom a teát és ha 10-et tudok fejni szopi után :(

Egyelőre ennyi.

Majd még jövök :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


tündi!
nekem a more milk hatásához legalább egy hét kellett. akkor olyannyira lett több tejem, hogy (ez itt a reklám helye) kétszerannyit fejtem mint azelőtt.

viszont mostmár felesleges trükköznöm, mert nem akar több lenni. amikor olyan sok volt, szépen leagyasztottam, majd jó lesz főzelékekbe. amíg van tejcsi, addig az kap, meg mostmár almát is.
már attól is boldog vagyok, hogy legalább, ha nagyon gyatrán is, de megissza a lefejt tejet. bár a védőnőm megnyugtatott, hogy nincsen a súlyával gond, fejlődik, jókedvű.
anyum szerint meg én is ilyesmi voltam, csak kisebb kivitelben. a babakonyvem szerint 4 hónaposan 5,8 voltam, Zsófi 6kiló.
na megyek, mert kaja, utána irány sétálni!!!
Vendég
 


Trundike: nagyon jó babád van, egy szavad sem lehet. Bius igazi jókislány! És annyira, de annyira szép! Nem győzöm csodálni a képet, amit felraktál! Apának is megmutattam. Azt mondta gyönyörű!
Sarmon: "vasalni akarok neki állni,de azt is ülve." erről eszembe jutott, hogy a végén a nagy hasammal már én is csak ülve tudtam vasalni, mert majd leszakadt a pocim! :)
Kitartás, már nem sok van vissza...
Édi lehetett a két kicsi együtt. Mondjuk köztünk az öcsémmel 4 év van, de mi is nagyon szeretjük egymást. A másik öcsémmel 10 év van köztünk, de ő már kicsit távolabb áll tőlem.
Gégéé: pihenj, amennyit csak tudsz. Szerintem nem úszod meg a hüvelyi vizsgálatot :) ahogy a dokibácsit ismerem!
Zsófi: már várom, hogy jöjjön az sms, hogy kibújt Zsófika! :D
A szomszédasszonyom is vasárnapra volt kiírva, még egyben van. Épp ma mennek nst-re meg dokijához. Lehet, már haza sem jön :)
Anyany: Zsófi ügyes, ha negyed almát megeszik! Én is gondolkodom, hogy majd ha 19-én betölti a 4. hónapot megpróbálkozunk egy kis alma-keksz kompozícióval. Kíváncsi vagyok mit fog szólni hozzá.
Holnap megyünk mi is a dupla szurira! Anyany ti voltatok már?
Bende: Niki hogy viselte a dupla szurit? Belázasodott estére? És másnap?
Lara: hol vagy? hogy vagytok?

Ma tojásosnokit főztem salátával. Nyámmm! Olyan jól esett!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


köszi ancsi; igyekszem pihenni...
amúgy eddig nem volt különösebb bajom a vizsgálattal, de a múltkori nagyon fájt, meg utánna is nagyon fájtam :( te mikor fizettél a dokinak a szülésért? lara te???

bende mi volt a dokinál? nagyon szorítok!!!

trundike bianka egy angyal :)

anyany zsófi is csodaszép baba, ne aggódj feleslegesen :)

winchi, hogy vagytok? hogy megy a babázás? sokat vagytok fennt éjszaka?

sarmon pihenj sokat!!!!!
puszi csajok

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Anyany: More Milk mellé ha szedem a homeós bogyót is az gáz lehet?

Ancsi_ pancsi: Köszönöm a dícséretet Bianka nevében, de sajna elkiabáltam utána meg sokat sirdogált. Pocija lehetett, mert már majdnem elaludt és hirtelen felsírt szegényke, meg rúgkapált.

Gégéé: Tényleg az, de ma nem sokat aludt nappal. :( Sírt szegény de nem egyfolytában, hanem néha kb 5 percenként felsírt.

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Hali!

Gyors leszek, mert mennem kell kelteni a nyanyát. A két oltás egyszerre kidöntötte a sorból. Ancsi-pancsi: tegnap délután volt egy kis hőemelkedése, aztán aludt egyet és elmúlt magától. Estére is bealudt, viszont kevesebbet evett a szokásosnál. Éjjel felkelt, evett, de reggel én ébresztettem, hogy újra egyen. Délelőtt, dumált, aludt és megintcsak kevesebbeket evett. Most déluttán bealudt, most ébredezik... hurrá nem kell keltenem! Remélem estére is hagyott szunyálnivalót.

Trundike! szerintem nem baj, ha egyszerre szeded, de még hagyj egy kis időt a természetnek is. Még csak egy hetes a pici lány, még elképzelhető, hogy nem állt be a kereslet- kínálat egyensúlya. Vagy úgy érzed kevés a tejed????

Szemészet: nem jó hírek. Mehetünk Pestre a szemészeti klinikára. Egy érgombolyag lehet a szemhéján, ami megtelik vérrel és azért dudorodik ki. Reggelre elsimul, de estére mindig csúnyább lesz. Valszeg nem fog magától elmúlni és ahogy nő zavarhatja a szemhéját tartó izmokat... egyebek. Meg kell szüntetni. Ez volt a doki véleménye, de Pesten mondják ki a végleges diagnózist. El vagyok szomorodva....:(

Ne haragudjatok, de most nem olvasok vissza, nem írok többet. Nyűgi az én kicsi manóm én pedig attól lettem nyűgös, ami még vár rá.
Pusz, mindenkinek.
bende
 
 


bende, ezek valóban nem a legjobb hírek, de talán nem olyan komoly a baj, és lehet, hogy csak egy ici-picike beavatkozás kell!!!

továbbra is szorítok, és fel a fejjel!!!!! puszik

trundike, lehet bántják a pukik ...

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


megmozdulok, és keményedik a hasam...

ez mindenkinek ilyen?:)

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


mármint aki babát vár, és a 34 hétben van? :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok Lányok!Mi is itt vagyunk ám csak most ebbe a négy napba futkoztunk össze-vissza még pasi nézőbe is voltunk :D :D :D ő 3 héttel idösebb Hannusnál!


Bende:Szegényem sajnálom a rossz híreket!Mikor mentek pestre?

Ancsi:Aranyos vagy hogy hiányoltál :lol: GRATULÁLOK a vizsgához nagyon ügyi vagy!!!!Teszel majd fel fülbevalós képet a gyönyörü kislányodról?Én nem tudom nekünk mikor lesz fülbevalónk mert már előre sajnálom ha valamit csinálnak vele jövő héten megyünk az elsö oltásra és már elöre félek hogy viseli majd szegényem!Én is még gondolkozom a spirálon de félek is nehogy valami gond legyen gyógyszert meg nem akarok szedni semmiképp,valamit ki kell találni képzeld Hannus keresztmamija(Még nem volt kersztelő)meg kismama most derült ki a kislánya meg majd januárba lesz 1 éves úgyhogy elöször szegény teljesen kész volt de most már örül neki de nehéz idöszak lesz az biztos,szóval ilyen hamar én nem szeretnék kistesót úgyhogy lehet hogy spirál lesz a vége.Küldtem neked egy e-mailt :D


Trundike:Biankának boldog névnapot :D :D :D :D igy utólag!Neki is rendeztél partit? :D Örülök hogy ilyen jó alvókája van!Mi pocifájásra mecsek teát iszunk délután és akkor este nem fáj a pocak.

Lányok:Ti mentek babaúszásra?Mi szeretnénk vinni a Hannust most már van itt veszprémbe is végre!Nálunk még mindig Hannus nagyon későn alszik el éjjel 2 körül nincs valami tuti ötletetek amivel elörébb lehetne hozni az esti alvást annyi mindent kipróbáltunk már de nem alszik el elöbb volt olyan hogy déután nem aludt és akkor sem aludt el elöbb nem tudom, már kezdem megszokni hogy mi délelött alszunk ma is 2-10-ig aludt úgyhogy ha elalszik akkor 7-8 órát alszik egybe.
Vendég
 


lara!
eleinte nekünk is így volt. ráadásul apja minden második héten 6ra megy dolgozni. hát nem szerette...
nálunk ugye nem volt igény szerinti szopi, úgyhogy én próbáltam a Zsófi napirendjét összeállítani.
nem volt könnnyű. mostmár sikerült. pontos helye van a sétának, az etetéseknek, mikor kap almát stb. mindig felrúgott pár variációt, de minden nap tudtam pl a fürdetésekbe kapaszkodni. aztán egyszercsak mindennek meglesz a pontos helye.
Hanna sztem még azon van, hogy fordítva éli a napokat. ha vannak támpontok, sztem neked is könnyebb és ő is hamarabb fog beállni.

remélem adtam használható ötleteket is...
Vendég
 


tündi!
sztem ne szedd egyszerre a kettőt. a homeobogyók hatásmechanizmusa is más, meg a more milké is. ne hogy galibát csináljanak.
én a moremilk mellé szopiteát iszom, de eleinte óvatosan kell a szopiteával is, mert az is okozhat hasproblémát a babának.

ancsi!
írtam privit! segítség kellene!

bende!
nagyon sajnálom. pedig szorítottunk...
a szurik meg már csak ilyenek. a mostani (pneumo+diperte emlékeztető) után Zsófinak három napig volt hőemelkedése, meg keveset evett, de azt nagoyn gyakran, meg sokat volt szomjas.

gégéé!
ha keményedsz, akkor jelzi a szervezetetd, hogy pihenned kell, úgyhogy pihi. a 34héten meg már elég nehéz is a pocak, de a frontok meg a légnyomás változásai is hathatnak a szervezetedre.
pihenj sokat, meg szedjél sok sok magnézumot!
én 3X2 gyógszertári kapszulát szedtem, viszont ha nagyon éreztem a keményedéseket, akkor többet. esetleg ha van görcsoldód, azt is lehet, de azzal meg vigyázni kell megint mert lazíthatja a méhszájat.
remélem ki tudod hámozni amit írni akartam...
Vendég
 


igenh-igen, sikerült!!!!

csak az a gond, hogy egész nap feküdtem...enél többet nem lehet pihenni :D de igyekszem :D puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

Tündi mintha Matyiról írtál volna hasonló volt a mai napunk nekünk is. Nem tudom én sem miért nyekergett sokat délelőtt és délután is, csak a sétálás közben aludt egy nagyot a kocsiban. Meg most alszik mondta is a párom hogy nem érti mit csináltam napközben a gyerekkel :D

A védőnő nekem azt ajánlotta, hogy tejserkentő cuccból egyszerre csak egyfélét használjak vagy tea, vagy bogyó vagy more milk. Egyszerre nem jó használni őket mert kiütik egymás hatását.

Bende szorítok, hogy rendben legyen a szemecskével minden, remélem csak egy pici rutinbeavatkozással megússzátok Pesten!

KépKép
winchi
 
 


Voltam dokinál. Nst jó lett a mészályam már két heteváltozatlanul 2222. Most éreztem a vizsgálatott nem esett jól multhéten ovatosan vizsgált mert mondtap apa nincs ithon 3 napot nem szeretnék szülni. Hát most már nem volt olyan kiméletes. Nov 1-el nem akarok szülni meg a doki is mondta este lessz csak fehérvár közelében azt a napot ne szemeljük ki :D De ahogy ismerem magunkat... :D
Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Zsófia Hajrá!!! nagyon alakultok ;)
sajnálom a vizsgálatot, nem tudom miért kell ennyire megturizni az ember lányát :S ?!

hogy vagytok csajok? sarmon? írjál ám, hogy mivolt az uh-n+nst-n!!!

na picit összeszedem magam, aztán még benézek!

babások, mi "terhesek" kérünk mindenkitől egy babafotót, hogy legyen motívációnk! :D :D : 8) :D :lol: :lol: :lol: :lol: :o :D

köszönjük!

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Helló lányok!

Nagyon rég voltam már.. Krisztiánnál megint jelentkezett a hasfájás, volt néhány kemény napunk megint. De most megint jobban van! Az első időszakban nem nagyon gyarapodott, viszont most egy hét alatt 26 dekát hízott! :shock: És hirtelen annyira megnőtt az igénye, hogy nincs elég tejcim, csak két ciciből tudom jóllakatni! :cry: Muszáj volt iratni tápszert, ha esetleg a cici nem lenne elég... :?
Bende
Hajhullás.. én megelőztem azzal, hogy miután már tudtam ülni a szülés után, elmentem és levágattam a hajam..Nem örültem neki, de a pici szájából is szedtem ki, szóval akkor inkább a rövid haj. És még páromnak is tetszik! :P

Lányok kérdésem ismét! Hogy működik a 6 hetes kontroll szülés után???????
Puszka mindenkinek!
Zsula
zsula
 
 


Kép

Tessék a motiváció :D :D :D

KÉpzeljétek csajok Matyi betaknyosodott :( Gyatra éjszakánk volt, rengeteget szürcsögött és a porszívó sem szívja ki rendesen, lehet hogy délután elmegyünk dokihoz meg megkérdezem hogy ilyen picinek mit lehet orrcseppet adni, én a tengervizes sprayre gondoltam.
6kor ettünk és azóta meg alszik annyi a titka hogy háton alszik most nem oldalt és így kap rendesen levegőt.

KépKép
winchi
 
 


csodálatos :D :D :D

lehet "csak" beindult a könny/takony termelődése!!!

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


zsula tőled is kérek szépen képecskét!

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


gégéé! nálam a blogon rengeteg kép van!
a kezdetetkől! remélem, elég motiváló...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Bende: Mikor mentek a klinikára?

Gégéé: Lehet hogy azok bántják (pukik) nem tudom, de megint elkezdtem félni a kisbabámtól. Felébred és rettegek hogy kapásból sírni fog. Egyre többet sír, és én is így nem is csoda ha apadozik a tejecske :(
Megint nehéz lesz számomra ez a kezdeti időszak már látom. Jövőhéten meg apa már megy dolgozni.

Anyany: Ok akkor Egyelőre More Milk bár nehéz kivárni a hatását úgy, hogy már reggel sincs annyira tele a cicim.

Zsófi: Hajrá! Mennek a drukkok akkor :)

Winchi: Te hogy bírod? Tejed van bőven? Te nem akadsz ki hogy jó kisfiúból egy állandóan síró Manócska lett?
Mondjuk nekem az a gáz, hogy a Barnira is oda kell figyelnem, meg sajna amikor felébred és sír, és 2-3 órás etetést délelőtt azért tudjuk tartani, tudom hogy nem bizti hogy elég lesz neki a tejem, és akkor mit csináljak?
Ahogy olvasom te olyan szépen veszed az akadályokat hogy le a kalappal előtted. :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?