Sziasztok,
Detty
Az előbb írtam neked privit is
Csak anyatejes babáknak annyit kell enniük, hogy ha pl. a gyereked már 4kg, akkor azt szorozd meg 150-nel (mindig ennyivel kell a kilóit megszorozni), ami ugyebár 600 és ezt oszt el annyival, ahányszor eszik, tehát ha pl. 6-szor eszik, akkor egy alkalommal 100 ml-t kellene ennie. Tudom többször eszik, és nem pont 4 kg, de így egyszerűbb számolni.
A mérés azért sokat segít, bár ha van sok tejed
és sokszor eszik, akkor biztos nem lehet gond a növekedésével. Tisztán anyatejes babákat nem lehet túletetni, emiatt ne aggódj. A bukás természetes, hiszen gondolj bele, hogy számára annyi új dolog van ezen a világon, amit meg kell szoknia és ezek közül csak egy a kajálás/emésztés nem csoda ha nem megy elsőre minden tökéletesen.
Én nem vagyok egy keltegetős anyuka, én azt vallottam és vallom is, hogy ha szépen csöndben alszik a baba, akkor biztos nem éhes, ha kaja kell neki úgyis szól. Én nem keltegetem.
Cini
Úgy van, ahogy Erika írta. De ha már jársz valakihez akkor úgyis tudod mennyit kér alkalmanként, csak most majd havonta kell menned hozzá.
Andi
Szerintem is függ a kanál méretétől is, mi anno Avent kanalat használtunk, most is elővettem már... hát nagyon kicsi.
Az első etetésnél anno azt hittem, hogy ezzel a kanállal nem is lehet megetetni egy gyereket, mert soha nem fog elfogyni a 40-60 grammnyi gyümölcs sem.
Nagy-nagy türelem ez az etetés titka is, és az újdonságok bevezetésénél (akár kanálról. akár új ízről legyen szó) ne várd ki azt az időpontot, amikor már nagyon éhes lenne a gyereked, hanem egy 10-15 perccel hamarabb add neki az adagot, így nem lesz türelmetlen és könnyebben bírsz vele.
És persze az adagot is fokozatosan növeld- bár gondolom ezen már túl vagytok. Először 1-2 kanál, utána kicsit több, majd még több, utána mehet a 10 ml, aztán 20 majd ahogy a babád étvágya kívánja.
Én a nagyobb gyerekemnél 5 hónaposan kezdtem az almát, barackot kanállal adni, de cumisüvegből sohasem adtam neki se gyümölcsöt, se főzeléket, (bár bevallom őszintén ez eszembe sem jutott), pont azért hogy szokja meg az új etetést ill. hogy minél hamarabb szokjon le a cumisüvegről.
Na jó azt hiszem túl sok lesz belőlem
Jó éjt,
Gabek