Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gyors bekukk, mert kutya fáradt vagyok. A keresztelő szép volt, de kis komplikációként Andris tegnap délután belázasodott :shock: (na ja, kicsit gyanús volt, mikor hat körül azt mondta, most már menjünk aludni :D ), reggel meg olyan hasmenése volt, hogy ihaj :( Viszont a láz elmúlt, pedig már mindenfélét vizionáltam. Utólag nézve épp jó volt: egy kicsit "szedált" volt még, ahogy a férjem fogalmazott, és így nem rohangálta végig az egészet, hanem szépen, rendes kisfiúként ücsörgött az ölemben és kommentálta az eseményeket. Na ez is rém vicces volt! Közben pl. megszólalt a harang, és ő egy percben kiselőadást tartott arról, hogy az hogy működik: "fönn naon (=nagy) tojony, és ott hopp-hopp-hopp (itt ugrált, "mint egy harang") - bimm-bamm!" :D Persze jó hangosan. Gondolom, a többiek is élvezték... :wink:

Minden esetre most meg az én gyomrom gurgulázik, főleg az nagyon gyanús, hogy nem kívánok kávét inni. Ez azért nálam az utóbbi időben ritka. Helyette aludtam én is vagy két órát, de még mindig kóma vagyok.

Igazából a homeós bogyó-infó miatt jöttem, mert nekem Megymag olyan aranyosan elmagyarázta-megkérdezgette, mikor kellett, hogy most már aztán mindent tudok, halljátok tehát:

én a 37. héttől szedtem Caulophyllum C30-at, 1x5 golyócskát naponta (a lábamat is lejártam, míg találtam), aztán a terminus előtt két nappal kezdve Cimicifuga CH5-öt. Az eredmény remek volt: a terminus napján szépen fel volt puhulva a méhnyak és bő ujjnyi volt a méhszáj. Most málnalevél teát nem ittam, az előző szülés előtt igen, de asszem semmit nem használt. Na és a vajúdás kezdetén, még itthon megettem még 1x5 golyó Caulophyllumot. Ezzel együtt van másfajta "bogyó-rend" is, amit egy homeós fórumon találtam még régen, megint bemásolom, íme:

Pulsatilla D6 vagy C6
Javasolt: szülésre felkészítéskor, 6 héttel előbb elkezdhető a szedése, mint a várt szülési terminus.
A szülés után akkor ajánlott, ha nem indul meg a lochia (váladék) folyása.
Adagolás: 2x5 golyócska

Caulophyllum D4 vagy C4 vagy 5CH
Javasolt: szülésre felkészítéskor, 3 héttel előbb elkezdhető a szedése, mint a várt szülési terminus.
Elősegítheti a méhnyak „megérését”, azaz felpuhulását, a fájások rendszereződését, hatásosságát.
Adagolás: 2x5 golyócska

Cumicifuga racemosa 5CH
Javasolt: szintén méhnyakizom-tágító, felváltva lehet szedni a Caullophyllummal.


Vajúdás kezdetén:

Arnica C30
Javasolt: a vérzékenység csökkentésére, a szülés alatt keletkező sérülések gyorsabb gyógyulására, enyhe antiszeptikus hatású
Adagolás: a vajúdás kezdetén 1x5 golyócska


Vajúdás alatt:

Caullophyllum 5CH
Javasolt: méhnyakizom-tágító hatása miatt lerövidíti a vajúdás időszakát, homeopátiás oxitocinnak is nevezik.
Adagolás: félóránként 5 golyócska


2 órával a szülés után:

Staphisagria 30 CH
Javasolt: húgycső trauma (katéterezés) helyreállítására, bél- és hólyag atónia megelőző hatású, javítja a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító, feszültségoldó
Adagolás: 1x5 golyócska

Arnica C30
Javasolt: vérzéscsillapító, sebgyógyító hatású
Adagolás:2x5 golyócska

Amit viszont biztos ne egyetek az utolsó három-négy hétben, az a magnézium. Én jól megszivattam magam vele. És vigyázat: az amúgy ártalmatlan gyomorégés elleni szerekben (Renni, Maalox) lóadagnyi Mg van!!!
És most megyek. Pá.

:D

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Rég jártam itt, bocsi. Nem tudom, mikor jövök legközelebb...
Alíz
alizanyu
 
 


én sem... nagyon halálán van a gép!

Zsolka, remélem Andris jól van. Kolos megint kezdi, ma köhög és volt reggel kis hőemi. Tegnap reggel lett vége a 7 napos Klacidnak, erre éjjel elkezdett köhögni mint a fene és jött a hőemi. Most ott tartunk, hogy folytatjuk a klacidot, nem 7 nap hanem 10 napos kúra lesz (így csak egy maradt ki) és további vizsgálat. Ma voltunk mellkasröntgenen- hátha egy alattomos tüdőgyuszi, de szerencsére negatív. Most nem tudom hogyan tovább. Ha vírus, akkor majd elmúlik azt mondják. Csak ugye itt ez a magas CRP ami miatt meg kell az antibigyó. Egy kicsit elegem van.

Kép

Kép
megymag
 
 

 
 

Meggymag, jobbulást Kolosnak!!!
szegény kicsike, jól benne van :(

Linda megint náthás kezd lenni, éjjel nem aludtunk :/

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Ajjajaj, Megymag és Mamacsibe, őszinte részvétem!
Andris szerencsére jól van, olyan virgonc, hogy bőven behozta az egy napos kiesést - viszont ma estére meg én dőltem ki :( Asszem ugyanaz lehet: nem túl magas láz brutál fejbevágottsággal és fejfájással. Remélem, a hasmenést megúszom... Ha ugyanaz a sztori, akkor jó esélyem van holnapra kikeveredni belőle. Minden esetre nyomom a c-vitamint Béressel, még egy kis fokhagymát is tervezek mára. De hogy ezt a fáradtságot még fokozni is lehet, azt nem gondoltam volna ma délutánig :?
Megyek is, kikutatom újra, hogy mit lehet bevenni, ha felszalad a lázam (agyrém, hogy folyton elfelejtem).

Jó és jobb éjszakát!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

A gyengélkedőknek jobbulást kívánok!

Zsolka!
Ez a folyton éhes vagyok dolog nagyon ismerős - csak azért nem "kíméllek", mert én megfelelek a kritériumnak, nem vagyok 50 kg alatt. Ugyan én még nem számoltam össze, de rengeteg édességet eszem. Az alváshiány az szerintem is sokat nyom a latba, a szoptatás miatti éjszakai zabálásokról ugyan már leszoktam (az első 2-3 hónapban nálam az is volt). Én is sajnálom az alakomat, bár néha úgy érzem, igazán cssak egy kicsit kellene tennem érte. Én kilóra ugyanannyi vagyok, mint 15 éves koromban (én is csodálkozom, hogy a nagy evészetek ellenére minden visszament, bár igaz, hogy nem híztam sokat; 54-55 kg vagyok egyébként), csak mindenem annyira plöttyedt, laza. A terhesség előtt többször úsztam egy héten, és ehhez a súlyhoz volt egy sokkal feszesebb izomzatom, ami most nincs. És talán már nem is lesz...Tornázni kellene talán, de őszintén szólva nem sok erőt érzek magamban hozzá - néha 10 perceket sikerül.

A homeopetiás tapasztalataitokat igyekszem magamévá tenni. Nekem ez a gyógymód egészen mostanáig teljesen ismeretlen volt. Most először mertem kipróbálni egy teljesen általános szert náthára, és teljes megdöbbenésemre bejött! A terhesség végefelé is nézegettem ugyan már egy-két dolgot (pl. hátha le lehetne valahogyan állítani vele a méhkeményedéseimet), de kevésnek gondoltam az információt, ami rendelkezésemre állt, orvoshoz nem tudtam eljutni, magamtól meg nem mertem alkalmazni.

Nagyon sokat segítenek az orvosokról-szülésekről-kórházakról írott élményeitek, gondolataitok. Én ugyan elvileg még messze vagyok a következő babától, de sajnos lelkileg sokkal "korábbról" kell magammal kezdeni a dolgot. Először is, ha nyilvánvaló lesz, hogy a kórházban, ahol szültem, nem változik (változott) a helyzet, mernem kell otthagyni azt az orvost és elmenni egy másikhoz. Tudom, hogy ez számotokra meglepő lehet, de nekem már ez is nehéz. Nagyjából tudom, hogy mi ennek az oka bennem, és valahogyan le kell építenem magamban a gátakat, ellenérzéseket, kételyeket ezzel kapcsolatban.

Egyébként nem tudom, ha elviekben lehetséges is lenne a dolog abban a kórházban, azzal az orvossal, mennyire működhetne az a gyakorlatban. Az orvosommal valójában nagyon konkrét dolgokról nem beszéltünk. Ő mostanában elég sokat dolgozik külföldön, és az ottani tapasztalatait mondta el, és én valószínűnek tartom, hogy ez alapján változhatott a véleménye - mert hát tudtommal világéletében ebben a kórházban dolgozott, ahol nincs tervezett vbac. Azért leírom nektek is, hátha segít valakinek: ahol most dolgozik külföldön, ott gyakorlatilag minden császár utáni szülés hüvelyi szülésnek indul. Százalékokról és feltételekről ugyan nem beszélt, de azt mondta, hogy ez az esetek nagy részében sikerülni is szokott. Szerinte a hegszétválás kockázata ugyan nem elhanyagolható, de egyáltalán nem indok önmagában egy következő császárra. Akár még vajúdás alatt is meg lehet nézni ultrahanggal a heget (ezt nem tudom, pontosan hogyan képzelte; Mamacsibe egyszer egy más fórumon már kifejtette a kételyeit ezzel kapcsolatban). Utána nagyjából vázolta a magyarországi helyzetet. Beavatkozásokról (szerinte mit lehet vagy kell ilyenkor) nem volt szó.
Vendég
 


Zsolka! Köszi a részletes homeós tájékoztatást!

Megymag! Jobbulást Kolosnak! Lehet, hogy tényleg van valami körbefertőződés, ha így elhúzódik.

Mamacsibe! Köszönöm szépen a képeket! Jól látom, hogy a rács heleyett egy anyaggal oldottátok meg az egyik oldalt? Aranyos a pancsolós kép is!

Grefuitmagcseppet ismeritek? Mi mindig abból iszunk, a gyereknek is azt adok, ha valami megfázásféle kezdődik. Ez állítólag az immunrendszert erősíti. Nálam legtöbbször így ki sem alakul, a gyereknek meg max az orra folyik!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Zsolka, jobbulást!!

Linda mára sokkal jobban. éjjel csak 2szer ébredt, ebből egyszer volt orrszívós nagyjelenet.
:)

Enikő! igen, 2 léc+ rászögelve anyag, ez az oldala.
köszi :)
a grapefruitmagcseppet kipróbálom, már máshonnan is hallottam, csak most nem jutott eszembe. más baja nincs egyébként, csak hogy állandóan tele az orra.

Virág, ha tudnál majd a dokiddal beszélni, engem nagyon érdekelnének a külföldi tapasztalatok.
szerintem egyikünk sem csodálkozik, hogy nehezedre esik az orvost otthagyni. az én helyzetem más, mert nem jártam évekig ugyanoda, az istvános doktornőnél voltam 3szor, mégis nagy lelkifurdalásba került otthagyni.

ez most off: ha van tizenéves, főleg fiú a családban-ismerősök között, aki szeret zenét hallgatni- érdekli hogyan lehet keverni otthon, annak tuti ajándékötletem van karácsonyra. részletek priviben, ha érdekel valakit :) bocs az offért

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Hali!
Virág! Soha nem lehet elég korán elkezdeni. Engem Ábel 6 hós korában kezdett valami nagyon piszkálni belűlről, mindamellet h természetesen az első perctől kezdve csalódott voltam, h császár, de a mélyebb önkutatásba 6-7 hós kora körül kezdtem. Ez eleinte még csak az önsajnálat és az "áldozat vagyok" és így volt jobb "a baba egészsége érdekében" blablabla megközelítéssel sikerült. Aztán egyszer nagyon nagyon nehezen elmentem egy dúlákkal való találkozásra, akik végre egyszer életemben először végighallgatták elejétől a végéig a szüléstörténetemet és kérdeztek! És olyan kérdéseket tettek fel, amiket először hülyeségnek tartottam vagy pedig magam se tudtam rá válaszolni! Mégis ez a taálkozás volt az a meghatározó élmény számomra, emi elindított az úton és oda, hogy el tudjam ismerni a magam gyengeségeit, hibáit és önismereti hiányosságait.
Sztem nem gáz, hogy neked az is nehéz, h otthagyd a régit - én is így voltam -húú, de sokáig. De ebben a tekintetben az embernek nagyon keménynek kell lennie és csak ott szabad szülni, ahol úgy érzi az ember, hogy ott maximálisan megkapja a vbac-hez a lehető legtöbb esélyt!!!!! (a magyar körülmények között)
Engem is nagyon érdekelnek a külföldi tapasztalatok!!!

Kép

Kép
megymag
 
 


Ja és mit gondoltok arról, ha valakinek a 38. hétben harántfekvéses a babája, ráadásul haránt II, amikor a baba keze, lába van felfelfelé és a popója van lefelé, háttal kifelé. Egy barátnőmnél ez van és nagyon szeretnék neki segíteni, mármint lelkileg, de erről nincs elég infóm, csak annyi, hogy ha szüléskor is ez van az sajna programcsaszi. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcs?
Esélyek a megfordulásra? Mondjuk a védőnőjének nem kellett volna azt mondani neki, hogy már alig van esély, h leforduljon, mert ha csak egy kicsi is van, akkor is bíztatni kéne az anyukát és pozitívan hozzáállni. Esetleg mindemellett gyengéden felkészíteni őt arra, hogy ha mégis császár akkor mire készüljön, vagy inkább h fogadja el..Vagy rosszul látom?

Kép

Kép
megymag
 
 


isareniko :)
betoltott 35. hettol kezdtem a homeos bogyokat.

megymag :)
sztem fordulasra a legvegeig van esely, meg ha pici is. baratosnemnak az utso 2 nap valamelyiken fordult iranyba (elotte 2 nappal meg faros volt a dokinal) En csak arra biztatnam, hogy beszeljen a picivel, hatha hallgat az anyjara :)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Igen én is ezt mondtam neki. De abban igaza van, hogy ez a befordulás inkább a faros babáknál esélyes, mert ők állítólag könnyen le tudnak fordulni. De a keresztben levő, annak nahyon nehéz. Én azért bíztatom, főleg, mert a baba nem olyan nagy.

Kép

Kép
megymag
 
 


Megymag: én is így tennék. Biztatni a barátosnőt, hogy még az utolsó percig lehet változás - de azért van az úgy, hogy valami miatt csak így "bír" feküdni a baba. És akkor jobb is, ha nem erőlteti semmi,hogy forduljon (mondjuk rövid a köldökzsinór vagy rá van tekeredve). Nekem jópár ismerősöm mesélte, hogy a baba sok testi-lelki "győzködése" után mégis maradt a gyerek úgy, ahogy volt, és végül a szülésnél derült rá fény, hogy nem is tudott volna elmozdulni abból a pózból valami miatt). Ez van. Tényleg nem minden baba fekszik fejjel lefelé. És a harántfekvésből fizikai képtelenség simán megszületni. Farral még csak-csak, ha minden klappol egyébként. De dühítő lehet, az tény.

Virág: köszi a szolidaritást! Igazából én most 60 fölött vagyok súlyban, azért írtam az 50-et, mert az alá nem is vágyom, illetve az már végképp más kategória, mint én, aki szülések előtt is 53-54 voltam. Hát ja, én most próbálok mozogni kicsit, és ha sikerül, akkor érdekes módon éhes is kevésbé vagyok (ezt ki érti???). Lassacskán talán...

Jááj, sírás-rívás. Go.

Kép

Kép
zsolka
 
 


Megymag! Én is azt tudnám mondani, amit a többiek! Remény szerintem utolsó pillanatig van, én olyat is hallottam, hogy közvetlen szülés előtt fordult meg a baba (azt nem tudom, hogy haránt v. farfekvésből :( ), viszont mindenképp lelkileg fel kellene készülnie, hogy akár császár is lehet. Szerintem mindkettőjüknek jobb, ha foglalkozik már most a témával és nem akarja a császárt mindenképp elkerülni. (én pont emiatt szenvedtem utólag)

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Eszembe jutott, hogy olvstam egy homeopátiás szerről fekvési rendellenességek esetére, csak én nem mertem akkor még beszedni, mert állítólag görcsöket is okozhat. Utánanézek. (Nekem így is volt elég méhkeményedésem. Még egy hetet szerettem volna kihúzni egyben, akkor beszedtem volna.)

Az orvosomnak jelenleg maximum e-mailt tudok írni, mert január végéig egyfolytában külföldön van. Akkor többet nem igazán mondott, csak hogy a Péterfyben milyen esélyek vannak (illetve esetleg lesznek az új főorvos folytán, legalábbis ő bizakodó volt) és hogy általában Magyarországon mennyire kórházfüggő (és főorvosfüggő) ez. Én is szeretnék még tőle több információt kapni, főként így, hogy mostmár egyéb részleteket is tudok (pl. elolvastam a babaneten található császáros és azutáni protokollt). Ő az a fajta orvos, akitől mindent meg kell kérdezni, mert magától keveset beszél. Ha konkrétan kérdezek, nagyon részletes választ szokott adni, de magától nem. Ennek megvan az a hátránya, hogy ha én nem kérdezek, szinte semmit nem fogok tudni az adott dologról.

Arra már én is gondoltam, hogy minél előbb el kellene indulnom valamerre, hogy beszélhessek nyíltan ezekről az érzésekről. Nagyon jók ezek a fórumok is, nekem sokat segítenek, de azért mégiscsak magamban "fortyongok". Én már pár nappal műtét után el voltam keseredve, teljesen vegyesek voltak bennem a megmentették-a-kisbabámat, a fizikai és lelki fájdalom, az önsajnálat és a jövő miatti aggodalom érzései. Én inkább mostanában higgadtam le egy kicsit, és tartok attól, nehogy a süllyesztőbe kerüljön ez a téma, mondván ráérek én arra még.
Vendég
 


Megvan a szer:

A 36. héttől ajánlott.

Pulsatilla C30 napi 3-4x 5 golyócska

vagy:
Pulsatilla C200 összesen csak egyszeri adagja, 5 golyócska
Vendég
 


Megymag! Ezt az egyik topikban olvastam! Nem tudom mennyire hatásos, de egy próbát megér!
Szintén felkészítőn a baba megfordítására gyakorlat:
- lefekszel fallal szemben úgy, hogy a lábaid a falnak támasztod és megemeled csípőd, kézzel alátámaszthatsz, így maradsz pár percig
- aztán lejössz alkartámaszra, feneked az ég felé, így is maradsz pár percig
- ill erre apa rásegíthet úgy, hogy egy kendővel közrefogja a feneked és oldalirányban rázogatja
Nem tudom, mennyire hatásos (dúla szerint 90%-os siker), de annyira egyszerű, hogy nem érdemes nem meg próbálni

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Meggymag!
http://vilaghy.extra.hu/

ez a doki az Őrségben él, soksokéves svájci gyakorlata van, otthonszülésekben is jártas. hozzá mentem volna szülni, ha nem lenne annyira messze (és nem lenne olyan nehéz megoldani 1. a szállást 2. a férjemnek 2-4 hét szabadságot...)
már nem tudom melyik cikkében olvastam, de azt írja, hogy a harántbabákat mindig meg lehet fordítani! a farosakat sokkal kisebb arányban.
érdemes lenne őt felhívni, és egy utat megér!
császárarányai: 2%, császár után szülteknél: 10%
szerintem ez magáért beszél, itthon senkinek nincsenek ilyen sikerei... (más kérdés hogy nem is publikálják....

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Hali! Köszi az infókat. Továbbítom. Meglátjuk mennyire vevő rá. Ő még nem jutott el teljesen a terhesség, szülés és a lelki folyamatok hihetetlen összefüggéséig. Csak persze zavarja.

offos, hullafádt délelőttünk volt. Kolos 3 napja -éjjele kibírhatatlan, úgyhogy megyek is, sajna nem bírom megvárni az egyetlen sorozatomat..bazi későn van

Kép

Kép
megymag
 
 


Nekünk is-nekünk is, Megymag! De holnaptól pihiii! Mi az egyetlen sorozatod, mondd?
Na lépek én is. Szép hosszú-hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek jobbulást, aki/akinek a babája még betegeskedik.
Ma már elkezdünk készülődni a holnapi szülinapra. Joghurttorát szeretnék készíteni, remélem sikerülni fog.

Tegnap végre eljutottam Kosztin doktorhoz, akinél a Szent Istvánban lehet szülni. És nem csalódtam :D Mondta, hogy fiatal kismamáknál semmi ellenvetése az ellen hogy vbac legyen (se 1,5, se 2 év korkülönbségekről nem beszélt), de nekem ott van rizikótényezőként a magas vérnyomás (Zalánnál volt, na jó, a legmagasabb 145/95 volt, még gyógyszerezés előtt), ami lehet hogy kialakul, lehet hogy nem. Tenni ellene nem lehet semmit (tehát hiába kezdenék el sómentesen étkezni), ezt sajna a terhesség hozza magával. Szóval a lényeg, hogy az utolsó trimeszterben fog eldőlni, hogy a szervezetem most hogy reagál a terhességre, de természetesen most úgy indulunk neki hogy term.szülés lesz. Persze mondta, hogy garantálni nem tudja. Persze hogy nem tudja, ezzel én is tisztában vagyok, hogy sok a HA, de majd mantrázom, hogy minden HA ki legyen pipálva :wink:

Úgyhogy hatalmas kő esett le a szívemről, hogy végre megvan az orvosom!

Kép
Kép
evicuska
 
 


Evicuska! Ennek szívből örülök!!! Hallom a neten keresztül is a kő koppanását :-))) Akkor nálatok 19-20 hó lesz a gyerekek között?
Sztem azzal még nagyon jó vagy!

Zsolka! született feleségek...végül megnéztem mert ittmaradtam.. :oops: És még éjszaka is elfogadható volt. Nem jó! de elfogadható...

Kép

Kép
megymag
 
 


Valóban hangosan koppanhatott a kő :D Igen, 19 hó lesz kb. a különbség. Jún. 4ére várható a kistesó, Zalán május 24én lesz 19 hónapos.

Kép
Kép
evicuska
 
 


Evicuska! Örülök, hogy sikerült dokit találnod!

Már 2 éjszakája mi sem alszunk! :( Nem tudom mi van a fiammal, éjfél körül felébred és nem tud elaludni én meg ott szenvedek vele a matracon és reggelre alig bírok mozdulni úgy fáj mindenem. :(

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Enikő! Hagyd ott, muszáj neked és a pici babaádnak is pihenni, márpedig pocakosan egy matracon nyűglődni, az nem az - neki meg itt az ideje, hogy egyedül is aluszkáljon- hamarosan más mellett is virrasztasz majd :D

Kép

Kép
megymag
 
 


Evicuska, ez szuper!!!
8) 8) 8)
hangos volt az a kő, bizony. és a doki egyébként természetesség-háborítatlanság párti?

Meggymag, hogy van Kolos?

Enikő, kitartás... tudom könnyen mondom... Linda átalussza az éjszakát, ha mellette vagyok... max 1-2szer nyöszörög fel de aztán alszik is tovább.

Dana, Nárcó?

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Igen, természetesség-háborítatlanság párti a doki.

Ti hogy csináljátok/csináltátok? abszolút csak arra koncentráltatok, hogy sima lesz, nem lesz magas a vérnyomásom, fájásokkal indulunk, szépen tágulok stb. vagy azért a császárba is belegondoltatok? vagy messzire zavarjam el a császáros gondolatokat?

Kép
Kép
evicuska
 
 


Sziasztok! Azóta egy éjszakát átaludtunk, aztán egyet megint nem, de remélem mostmár javul a helyzet.

Megymag! Sajnálom otthagyni, mert amúgy szépen átalussza az éjszakát, csak most volt valami vele, egyszerüen nem tudott elaludni, csak forgolódott.

evicuska! Én nem tartom jónak, ha elzavarod a császáros gondolatokat. Szerintem inkább az a jó, ha el tudod fogadni, hogy lehet császár is ha valamelyikötök, vagy mindkettőtök érdeke úgy kívánja. A fontos az, hogy a dokid és a korház támogassa a normál szülést, te szintén megteszel mindent, hogy sikerüljön, de ha valamilyen okból mégis csaszi, akkor ne viseljen meg.
Nagyon nehéz ezt így megfogalmazni! Szóval: engem az nyugtat meg, ha tudom, hogy minden lehetőséget megkapok, hogy természetes úton szülhessek, de ha probléma van, akkor ne legyünk vesszélyben.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy így ismeretlenül is írok nektek.
Igazából Mamacsibének szeretnék írni.

Csak beleolvasva amit írtál.....

Én mindkét fiamat a SOTE I-en, Dr Máté Szabolcsnál szültem.

Az első fiam császár volt ( Nagyon korán érkezett, a műtét előtt 20 percel ismertem meg, de nagyon szimpatikus volt, gond nélkül kiemelte az egy kiló alatti babámat) , így maradtam nála.
A 2. fiammal persze veszélyeztetett terhes voltam, nagyon lelkiismeretesen, odafigyelve vezette végig az egész terhességet. Nagyon természetes szülés párti, és sikerült is természetes úton világra hozni a kisebbik fiamat.
Örök hála neki érte!!!
Nagyon szuper doki, csak ajánlani tudom!!!!!

Sohase szülnék másnál!!!!

Minden jót kívánok nektek, ha kérdésed van, szívesen írok.

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Ja és még valami:
Én éjszaka szültem, fél tízre értünk be a korházba, az ügyeletes doki, már tolni akart a műtőbe, mikor merglátta a császár heget.
Ja és mondta, hogy a Máté doki a balatonon van (szombat volt), és úgy se jön fel.
Mondtam neki, hogy azért hívja fel....
Felhívta.... 3/4 11 kor már átöltözve burkot repesztett...
Bő óra alatt felért.

Mindent elkövet a betegeiért!!!

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Evicuska!
Semmiképp ne zavard el a császáros gondolatokat. Fogadd el mélyen, hogy ez is benne van a pakliban. De ne is menj különösebben bele a részletekbe (mikor hogyan, műtő, érzéstelenítés)! Mondd magadnak, hogy természetesen szülöm meg az egészséges gyermekemet. Itt se menj bele részletekbe, maradj nyitott, persze tudatosítsd, hogy mit hogyan szeretnél nagyjából. És nyugtasson meg a tudat, hogy olyan helyen vagy ahol minden esélyt megkapsz a természetes szülésre. Lényegében ugyan azt mondtam amit Enikő. Szóval elfogadás. A félelmekkel nyíltan szembe kell nézni és nem eltolni őket, hárítani, vagy tudomást sem venni róluk. Az a legrosszabb! Százszor jobb, ha beismered magadnak, akár kimondva is, hogy igen félek a császármetszéstől, szeretném elkerülni, és bízom abban, hogy spontán szülök. Egyszer már feltettem egy linket arról, hogy a szülés körüli félelmeinket hogyan dolgozhatjuk fel. Nagyon tanulságos cikk, érdemes végigolvasni. Most kapásból nem találom, ha valakinek megvan, linkelje be Vicusnak, köszi. Ha nincs meg és érdekel, megkeresem.

Köszi, Kolos már jól van, de még mindig előfordulnak nála hőemelkedések.- Már azt hittük a hőmérő rossz, de nem, a másik is ezt mutatja. Estére szokott neki lenni, max 37,4. Most kivárok, mert egy randa vírus áll. még mindig belefér. Csütörtökön hagytuk abba az Ab-t, meglátjuk mi lesz, ha változatlan a szitu, akkor kezdődik előlről a kivizsgálás, vérvétel, Crp kontroll, vizelet bakt. stbstb. Remélem ez elmarad!

Csandy! Üdv! Ügyes voltál, gyere, mesélj, kellenek a pozitív tapasztalatok, főleg, ha valakinek konkrétan arról a helyről, orvosról is vannak, akihez a másik jár.

Valóban: Dana. Narco meg a többiek, gyeeeeertek!

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Megymag! Egy jó adag gyógyító puszit küldök Kolosnak! Remélem nem lesz szükség újabb kivizsgálásra!

Csandy! Nagyon örülök, hogy ezt leírtad. Én nemsokára szülök és bizakodom benne, hogy normál uton. Ha van időd írjál légyszives részletesebben a szüléseidről!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Köszi!

Már a finisben vagy, remélem tudod, hogy minden alapod megvan arra, hogy nekünk nyavalyogj, morogj, morfondírozz! Te vagy a soron következő, úgyhogy kifele a gátlásokkal - persze csk ha vannak! Ne kímélj minket :lol:

Kép

Kép
megymag
 
 


sziasztok!
Csandy, köszi a megerősítést!!! és gratulálok a gyerekekhez és a második szüléshez!! :) :) :)
igen írj bővebben, ha van időd :)
kórházi napok tapasztalatai is érdekelnek. gátmetszés, miegyéb is :)

Enikő! a szülésznőm szerint, ne gondoljak a császárra. de ez nekem elsőre sem jött be, sőt, azt hiszem a szülés utáni depresszióm nagy része innen származik, hogy el se tudtam képzelni, műthetnek is. és a "könnyen időre szülöm meg egészséges gyerekem" mantra is negatív kicsengésű már nálam, mert jógán meg egyébként is ezt mondogattam magamnak minden nap többször is... tudom, nem csak ezeken múlik, illetve nem ezen múlt, hanem azon, hogy valójában semmit nem tettem azért, hogy az elvárásaim teljesüljenek (megfelelő doki keresése, dokik kikérdezése stb), de attól azok még magasak voltak... szóval nekem ezek már nem hiszem, hogy szerencsét hoznának. sima szülésre koncentrálok persze. :) a kardomba mégse fogok dőlni akkor sem, ha nem sikerül.
:)
= számítok császárra is. be is írom a szülési tervembe,( hogy ha császár lesz akkor legyen velem a párom végig stb)amit szerdán vitatok meg a szülésznővel, 4-én pedig a dokimmal. nem akartam írni, de egy a dokimmal kapcsolatos erősen negatív tapasztalat amiről írtak nekem máshol, erre késztet.
most már erősnek érzem magam, és nem érdekel az se ha még egyszer orvost-kórházat váltok, vagy épp mégis az ügyeletesnél landolok (bár nagyon nem szeretnék). igenis meg fogom találni azt, ahol jó lesz, ahol biztonságban érzem magam.
eddig úgy gondoltam, ez a szent imre +szülésznő+ a dokim, és még lehet is így. kiderül.

Meggymag, további jobbulást Kolosnak! én is drukkolok hogy ne kelljen több vérvétel!

mi tegnap lementünk a szüleimhez Egerbe. szerencsés hogy ezt tettük (bár nagyon ritkán megyünk), ugyanis Linda éjjel belázasodott, torokgyulladása lett. anyuék pedig rögtön megvizsgálták, kiderült mi a gond, és már kapott is antibiotikumot meg még reggel lázlehúzót. a kedve jó, rosszcsontkodik, nem aggódom :)

anyám szerint túl nagy a pocakom, korábban szülök. úgy bírom, hogy mindenki ilyen okos :)
most már kívülről is egész jól érezni a mocorgást. csuklik is néha a szentem :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Megymag! Ezt a lehetőséget ki is fogom használni! Köszönöm nekek! :D

Mamacsibe! Az a legfontosabb, hogy lásd, érezd, hogy a lehetőséget megkapod. Sajnos azt hiszem minden szempontból tökéletes orvos és korház nincs. De ha már támogatják a normál szülést az jó!
Lindának jobbulást!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


sziasztok!

ez a 2 gyermekes lét kissé bonyolult :)
Nagyon jól pörög a topik majd igérem vissza is olvasok részletesen

Ami így fél kómásan megmaradt hogy szerintem is számolni kell a császár lehetőségével és én azon voltam hogy annak biztosítsak jobb feltételeket mint az elsőnél és reménykedtem talán simán menni fog.
És így lett de próbáltam elfogadni az esetleges császár tényét is.

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Sziasztok!
Köszi a fogadtatást, aranyosak vagytok! :)

Mamacsibe: Akkor a Máté doki az orvosod???

Ha igen, kérdezz nyugodtan. Majd írok a korházról is. Mi érdekel?

A császárra gondolásról picit.
Amikor Gergő született, Ő nem születhetett másképp, bele kellett törődnöm, már napokkal a szülés előtt mondták, hogy biztos az lesz. (780 grammal született, nem élte volna túl a sima szülést).
De ez egy másik történet. Majd egyszer elmesélem, ha érdekel benneteket.

Amikor Milánnal estem teherbe meg voltam győződve, hogy csaszi lesz. Amikor kiderült, hogy elől fekvő a lepényem, akkor kérdeztem az orvosomat, hogy ez nem lesz baj, a császárnál?
Erre ő rámnéz, ...ki beszél itt császárról??? kérdezte.
Na innentől kezdve reménykedtem a természetes szülésbe.

Mindig mondta a doki, hogy nagyobb az esély rá, mint más esetben, de simára készülünk és majd meglátjuk.
Nekem azért volt könnyebb, mert én azért izgultam, hogy az a baj ne történjen meg, mint Gergővel, így valahogy nekem sokadrangú volt, hogy milyen úton jön világra, csak több legyen mint két kiló, és töltsem be a 35. hetet. Aki egyszer korababát szűl, más lesz fontos.
Így utólag viszont nagyon boldog vagyok. Annyira más.

A szülés: Kicsit gyorsítani kellett mert nem tágultam, és mondta a dokim, hogy a császárheg azért nem bírja a végtelenségig.
Kaptam EDÁ-t is, állítólag ezt se szoktak ilyenkor, kicsit bevállalós a dokim :oops:
Meg hát a szentem belekakílt a vízbe, így ezért is gyorsítani kellett.

Meg hát a szülés utánni hegellenőrzés se volt leányálom. Belülről szép lassan végigtapogatta. De ezt meg kellett csinálni, azt mondta ha nem bírom ki akkor elaltat. Húúúú.... kibírtam, fene akart aludni.

Hú gátvédelem. Majd ezt is leírom... én szakadtam rendesen, de van elvileg, a szülésznő próbálkozott. De 4 ujnyira voltam csak nyitva mikor Milán úgy döntött, hogy ő most jön, ha törik, ha szakad. Hát szakadtam rendesen belül is, vagy egy órát vart a dokim össze.

Bocsi, hogy ilyen sok vagyok. Annyit szeretnék még írni....
Próbálok visszaolvasni és képben lenni mindenkinél.

Jó éjt.

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!

Császáros gondolatokról semmilyen tanácsot nem tudok adni nektek. Annyit tudok mondani, hogy nekem könnyebb volt így, hogy a farfekvés miatt a műtét is a látóteremben volt. Talán az első pár napot azért éltem meg könnyebben (hogy a továbbiak miért voltak olyan nehezek, azt nem tudom :( ) Nekem még nagyobb csalódás lett volna a műtét úgy, hogy végig sima szülésre készülök a nyíló méhszájam miatt: a kórházban 4 hétig ezt hallgattam különféle orvosoktól, hogy én milyen könnyen fogok majd szülni (ha.. megfordul a baba), csak hordjam ki egy kicsit még tovább.

Evicuska!
Csak kíváncsiságból kérdezem: Kosztin doktor mondott valamit, mit jelent számára a fiatal kismama? Miért szempont ez számára? (Én most töltöttem a 32-t, a következőt már 34-35 évesen fogom szülni, a 3-at meg...Lehet, hogy csak én érzem magam fiatalnak még).

Mamacsibe!
Nem tudom mit írtak a mostani orvosodról máshol, de szerintem ha te úgy érzed, hogy neked ő megfelel, tudsz vele megfelelően kommunikálni, stb, akkor nem biztos, hogy egy vélemény alapján annyira gyanakodni kell. Bár szerintem is nagyon sok emberismeretet adhatnak ezek a hozzászólások egy-egy helyről, orvosról, de azért tudni kell a sorok között olvasni, tudni kell azt, a másik milyen elvárásokkal volt, amiben te esetleg más vagy. Persze ha bármi jelét látod annak, hogy tényleg nem stimmel valami, akkor lépni kell. Csodállak az elszántságodért és a bátorságodért. Nyugodtan írj minden nyűgödről. Én is nagyon drukkolok neked!
Az a kenőcs, amiről korábban írtál, még használhat nekem is? Még mindig van a varratból úgy kb. 1/3 hossznyi, ami "nem szívódott föl" (vagyis nem tudom mi van vele, de vastagabb és pirosabb, mint a többi helyen, ráadásul a belenövő szőrszálak sem tetszenek neki).

Emlékszem, én hajdan nagyon sokat filóztam azon, hogy ez az orvos megfelelő lesz-e számomra, mert ugyan főként szimpatikus dolgokat hallottam róla, de volt egy-két nagyon negatív vélemény is. Végülis ahogy elkezdtem hozzá járni, hamar kiderült számomra, hogy (valószínűleg) másnak mi lehetett a problémája ezzel az orvossal, szóval végülis nem ártott, hogy tudtam róla, hogy van egy-két olyan ulajdonsága is, amiről ha nem tudok, ha nem ismerem őt annyira, rosszul is elsülhet a dolog. Pedig ha az ember jól kommunikált vele, kiderült, hogy semmi gond nincsen, sőt. Végülis köztünk minden rendben volt, és a következő babához csak a császár-hüvelyi szülés miatt kétséges a személye.

Máté Szabolcs egyre szimpatikusabb. Az én orvosom nem ilyen harcos alkat, nem biztos, hogy egy nem támogató közegben ilyen sikerrel járna.
Vendég
 


Csandy! Egyáltalán nem voltál sok! Mi minden részletnek örülünk, amit szeretnél nyugodtan írjad!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Csandy, nem nem ő a dokim, de én még ajánlani is csak olyat szeretek, akiről több infóm van. pontosan azért, mert a volt dokimat aki ajánlotta, a mai napig imádja, mert ő nem járt úgy, mint én.(mástól pedig nem tudtam informálódni)

ami a negatív véleményt illeti, úgy gondolom egy része nem olyan, amire figyelnem kellene, mert jogos volt, de 2 dolog bizony elég objektív: a kézzel tágítás és a hasbakönyöklés. mindkettő tiltott is ugyanis, és nem véletlenül...
el tudok képzelni olyan helyzetet, amiben előfordulhat, hogy szükség van rájuk, de akkor sem megbeszélés-tájékoztatás nélkül! azonkívül, ha tényleg annyira fontosak, akkor azt meg lehet mondani, és nem abbahagyni ha rászólnak (mint akit csokilopáson kaptak, ha értitek mire gondolok...)

Virág, igen kendd nyugodtan a contractubex-szel! az régebbi sebeken is segít. ami fontos, hogy kitartóan, minden nap kell kenni, amíg javulást nem látsz :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok!

Csak bekukk, mert sanyarú időket élünk, férj külföldön, én hulla vagyok, Villőre rájött a fogzás... de nagyon örülök, higy így pörög a téma, és főleg, hogy Csandy Te is idetaláltál! Máté Szabolccsal nekem is volt dolgom, Bálintot a klinikán szültem, pimaszul fiatal egy doki:), nem gondoltam volna, hogy ott van ilyen "bevállalós" szülész is. Az én ottani dokim nem vállalta volna be, azért mentem a szent imrébe. Gratulálok Milánhoz és hogy sikerült természetes úton megszülnöd!

Majd még jövök, de alszanak, én is pihenek egy kicsit.

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Sziasztok!

Régóta nem voltam...de azért remélem, még jöhetek!
Nem tudtam mindent visszaolvasni...annak azonban örülök, hogy ilyen jól pörög a topic!

Üdv az újaknak és a régi visszatérőknek is!
Beteg gyerkőcöknek gyógyulást, kimerült anyukáknak kitartást kívánok!

Evicuska!
Örülök, hogy megtaláltad a dokidat!

Mamacsibe!Virág!
Köszi az altatós tanácsokat! Most leálltunk az altatós projecttel, azt hiszem végleg. Nem bírom hallgatni a sírását! És ti is, meg a pszichológusok is, na meg az anyai bensőm meggyőztek, hogy el a drasztikus megoldásokkal!
Csibe! A contractubex krém receptes?
Virág!
Az tök jó, hogy csak 1/3 hossz nem szívódott fel a varratokból, nekem nagyon lassan gyógyul, még elég hosszan látszódik a piros csík, ezért szeretném kipróbálni a kenőcsöt.

Régebbi témákhoz, ha nem haragszotok: evéskényszer, édességcsipegetés...olyan jó olvasni, hogy nem csak én küszködöm velük! Továbbá jó érzés az is, hogy milyen sok dologban hasonlítunk! Megnyugtató számomra!
Én is nagyon le szeretnék fogyni, a baj csak az, hogy nagyon szeretek enni is....:( Nekem elsősorban a hasammal van bajom. Többen írtátok, hogy nektek is van még belőle maradék....hát engem egyre jobban idegesít. Na meg az, hogy teljesen átalakult az alakom. Sportolni kellene, de mikor...

Csandy!
Írjál amennyit szeretnél, én is szívesen olvasom!

Így olvasva a soraitokat, én valójában nem is tudom, hogy a dokim pontosan hogy áll a császár utáni normál szüléssel. Novemberben megyek hozzá rákszűrésre, akkor szeretném majd megkérdezni őt.
Az én várandósságom - úgy érzem és visszagondolva - nagyon szép volt az utolsó 1,5 hónapig. Akkor derült ki a toxémia, jöttek az ödémák és a magas vérnyomás. Addig nem is paráztam, csak az utolsó hetekben, de akkor már nagyon. Lehet, nálam ez volt a baj egyik oka. Bár a dokim a végén nem engedett simán szülni, mert féltett az agyvérzéstől. Nekem egészen a toxémia beköszöntéig eszembe sem jutott, hogy lehet akár császár is a dologból.
Az én toxémiámmal kapcsolatban néha az jut eszembe, hogy egy másik doki, ugyanabban a kórházban, magasabb vérnyomással simán engedett megszülni egy csajt. Akkor filózom azon, hogy őt nem féltette a dokija? Vagy felelőtlen volt? Vagy az enyém volt túl óvatos Nem tudom...de valószínű nem is kapok már választ a kérdéseimre.
Én most úgy gondolom, hogy ragaszkodom a dokimhoz, maximálisan meg vagyok vele elégedve, nem kellett sohasem sokat várni a magánrendelésén. De a kórházhoz nem annyira. Sőt, jobb lenne egy másik! Nem tudom mit hoz a holnap, lehet én is váltok majd dokit, mert anyagilag biztosan jobban járnánk egy másikkal. Amikor mi terhesgondozásra jártunk, akkor szinte megijesztett a kismamák létszáma. Szinte nem volt ismerős arc. Mint a futószalag. Ezt érdekesnek találtam.

Még nem tervezzük a tesót, de vegyes érzelmekkel gondolok már most a következő várandósságomra. Elsősorban a hegszétválás miatt. Nem akarok senkit riogatni, nem ez a szándékom, de a barátnőm műtősnő, és nemrég volt egy olyan esetük, hogy egy ksimama császár után simán megszülte a babát, de utána vált szét a heg és tolhatták a műtőbe. Na én ettől azért félek.
Elnézést, ha ezt leírtam, de engem megijesztett...ezért kellenek a sikeres sztorik Csandy és a többiek, hogy lássuk, minél többen, hogy meg lehet csinálni normál úton is!!!!!

AZ én babómat valszeg nagyon irritálja már a fogzás. Még nincsen egy foga sem, de ömlik szegények a nyála és majd' szétrág mindent. Azt hiszem, kipróbálom a homeós bogyókat.

Most mennem kell, mert sír a kicsi.
üdv
Vendég
 


Sziasztok! Mamacsibe, ez bizony elgondolkodtató... De! Akkor sem voltunk ott az adott helyen és nem azt mondom, hogy hazudik az abizonyos valaki aki ezt mondja, de lehet, hogy nem egészen úgy volt az azért mégse... ki tudja. Egy számít: neked mik a benyomásaid, a megérzéseid, merj ebbe belegondolni és vállalni, dönteni.
Ehhez kapcs csak egy rövid történet kiemelése az én történetemből, nem kommentálom bővebben: Második terhességem előtt elmentem arra bizonyos dúlatalálkozóra, amiről már meséltem, ott egyebek mellett rákérdeztem kit ajánlanak orvosnak a másik bababarátabb kórházből. Ők nem akartak senki mondani, de nagy nehezen kibökték, nevezzük S-nek. Más ismerős nekem fontos vélemény is őt ajánlotta. Még mielőtt teherbe estem elmentem hozzá a rendelésre, mert azt mondták menjek csak el beszélgetni hozzá, és meglátom milyen, tetszik-e. Elmentem, szimpatikus volt, beszéltünk esélyekről stb úgy döntöttem, jó lesz (ja és még pénzt se fogadott el) és elvállal, azt mondta. Pár héttel utána egyik játszóházazáskor egyik barátnőm nagyon rosszat mondott róla, konkrétan azt, hogy az egyik barátnője most szülte nála a 3. babát, de hogy soha többet nála, mert egy hatalmas faros babát megszületett vele természetes úton és a babát később emiatt fejlesztőkbe stbstb kellett hordani - bár végül szerencsére nem lett baj. Iszonyatosan bepánikoltam és beijedtem és akkor már baby Nr 2 pár napja a pocakban volt. Így nem mentem hozzá, inkább a régi dokimhoz X-hez a "biztos, ami biztos" alapon, és hogy majd onnan keresek mást. Ismered a kálváriámat: először találtam egy klassz dokit Y-t, akihez végig jártam terhesgondozásra, de aki azonban menet közben átkerült arra a klinikára, ahol nem akartam ismét szülni,bár elfogadtam volna a szitut, ha az új szülőszobák elkészülnek. De nem készültek el és én nem akartam ismét abba a förmedvénybe menni. Így váltottam és Y segíteni akart rajtam, főleg, mert ő volt az, aki mindig ígérte, hogy készen lesznek a normális szülőszobák. És Y kit ajánlott, mint legmegbízhatóbb kollégáját, akire jó szívvel rá mer bízni? S-t! Amikor kimondta a nevét, hihetetlenül megkönnyebbültem, mert úgy éreztem, ennek így kellett lennie, hiszen eredetileg is nála akartam szülni, csak eltántorítottak. Úgy éreztem, nincsenek véletlenek és ez rendeltetett. Nagyon megnyugodtam. Szóval van még időd, és majd minden kialakul.
De megértem, hogy már néha úgy gondolod, az ügyeletes is jó lesz, mert néha én is voltam így...

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Az orvos, korház választás furcsa dolog, és tényleg igaz az, hogy mindenki mást tart fontosnak, és mást szeretne.

Gergőt eredetileg én se a Baross utcai klinikán szültem volna.
Ha nem lett volna gond vele, akkor valszeg a régi dokimnál, a régi korházba szültem voltam a Milánt is.

De hát az élet közbe szólt. És most már tudom, a saját bőrömön, hogy orvos és orvos között és korház és korház között is óriási különbség van.
De ehhez kellett egy kóros terhesség.

Gergőnél egy súlyos, retardáltsággal egykötött toxémia jelentkezett. 3 hét alatt lezajlott az egész. Mármint az első magas vérnyomás és a szülés között.
A dokim szó mi szó, rendesen benézte. Márc 21.én született a csöppöm, 780 grammal. Márc 9-én azt mondta, hogy túl van az egy kilón, kicsit magas a vérnyomás, ami lehet az idegeskedéstől is.
Na persze.
Márc 16.-án már 180-as vérnyomással rohantunk korházba, a dokim szabin volt, az ügyeletes doki pedig fel se vett, hívta a mentőt és már két órán belűl a klinika szülőszobájában találtam magam.
Ott kicsit húzták még , tüdőérlelő miegymás, kicsit hasson a szteroid.
De 21.-én már omlott össze a keringése így kikapta a Máté doki.

A régi dokim persze akkor már pánikban volt, naponta telefonált, kereste az okokat, még be is jött látogatóba. :o

De nincs az a pénz, hogy én abba a korházba és ahhoz a dokihoz mégegyszer visszamenjek.
Pedig addig elégedett voltam vele.

Sok szuper korház van az egész országban. De én még se szülnék máshol ( már nem tervezünk több babát :wink: ).
Nekem ott megmentették a fiamat (10 hétig voltunk a koraszülött intenzíven), és én ezt sohase tudom nekik meghálálni.
Nem csak a intenzív miatt, hanem hogy észrevették hogy baj van, és adtak esélyt neki. Ha aznap nem születik meg akkor tragédia lett volna, a lepény már nem működött.
Én ezért istenítem annyira, remélem nem baj, és érhető egy kicsit az én hozzáállásom is.
És itt is lehet azért szülni természetes úton is :wink: , bár sok a császár, talán a legtöbb az országba. De hát sok a kóros terhesség is.
Nekem egri, szolnoki, váci szobatársam volt. Még a picurok is egymás melletti inkubátorba voltak.

Contractubex krémet én is használtam a császár után, alig látszik valami. A dokim viccesen mindig megjegyezte most minden vizsgálatnál, hogy ki csinálta a vágást nagyon szép? ( persze ő csinálta).
Én úgy emlékszem recept köteles.

Hegszétválás: Szokták nézni uh-val, hogy mennyi a vastagság, és bizonyos mm-nél ha véknyabb, nem engedik a sima szülést.
Nekem a dokim persze sohase nézte.
Azt mondta egyszer, hogy akkor nézik a szülés előtt, ha császározni akarnak másodjára is, hogy legyen mire fogni a műtétet.

Beteg babóknak jobbulást!!
Gergőnek most jön a 19.foga, kicsit megviseli, de már ezer éve jön, néha felvisít, de alszik, hál ég.

Milán is nyálzik, de már hetek óta, fene se érti.

Fiatal kismami: Én nem vagyok az. :(
Gergőt 34 évesen szültem, most már 36 és fél vagyok.
Milánnál csináltattunk is integrált tesztet, hogy ne kelljen szurni a pocakot.
Tehetek egy képet fel?

Kép Aznap mikor Milánt hazahoztuk...

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Csandy, nagyon helyesek vagytok :)
a nagyfiad jól kikupálódott, ahogy látom :) :)
persze hogy ilyenkor az embernek már egész más dolgok fontosak.

lányok, a contractubex nem vényköteles!
http://www.pirulapatika.hu/210006505/be ... ctubex_gel
itt van róla tájékoztató, az adatlapon meg rajta van hogy vény nélkül kiadható.

Meggymag, köszi hogy leírtad még egyszer, igazad van ebben a doki-dologban.
ezért is nem írtam le rögtön a jelenlegi felállást.
mondom, meglátjuk. sok függ attól is, a szülésznőm mikben tud segíteni. most információkkal, később pedig szülés során mi az, amit ő megtehet, és mit nem.
egy dolog van, amiből biztosan nem kérek, inkább három császár, na és ez pedig a kézzel tágítás, sajnos tudom milyen :/

Borakata, végül is meglett a baba rendesen, nem lett baja, ugye? na persze ez megint olyan, hogy nem voltam ott, nyilván ha lehet kihagyja az ember. jobb a babának úgy születni. bár, két helyen széttrancsírozva lenni.... uh :/

Csandy, egyetértek a dokiddal, ugyanis a hegvastagság mérése már maga az uh alap tévedési százaléka miatt sem lehet megbízható, másrészt a heg nem mindenhol egyforma vastag. hány olyat hallottam, hogy x. héten 4mm, x+1 vagy x+2. héten meg 5-6! pedig nyilván nem vastagodik...
a vékony heg is tarthat és a vastag is szétválhat, ezt is dokitól hallottam.
szonográfussal beszélgetve pedig kiderült, hogy nem is mindig tudják megmérni, mert nem találják, stb. na akkor?
remélem engem se fognak zargatni ilyenekkel. toxémia, magas vérnyomás persze más kérdések...

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Sziasztok,
elképesztő tempóban nyomjátok, győzzön az ember lépést tartani :shock: Pláne, hogy a hétvégére eltűntem - Megymag: újabb Hortobágy, ha egyszer bevált... :wink: Hű de szép volt! Húznak a darvak épp, egész különleges.

Csandy, üdv nálunk, majd meglátod, hogy nemigen lehet itt soknak lenni, annyira üdítő minden újabb vélemény és nézet, tapasztalat. Pláne, ha ilyen jó kis képeket is raksz fel: állati helyesek a gyerekeid, Rólad meg a fejed búbja alapján meg nem mondaná az ember, hogy 36 vagy. Hogy így mondjam: tizet letagadhatnál felülről :lol:
Vicc félre: nagyon érdekes az egész helyzet, amit átéltél a két szüléssel. Egész elgondolkodtatott. Asszem ez az, ami nekem a legfontosabb egy orvosban: hogy tudjam, hogy rá fog jönni, ha baj van, és akkor gyorsan és biztosan cselekszik!

Heg: á, már írtam korábban, nekem a konzervatívabb fajtába tartozó dokim is csak legyintett rá, azokkal az indokokkal, amiket Mamacsibe írt. Nem mérhető, nem egyforma, s végül akármi történhet vele vastagságtól függetlenül. Nekem amúgy az utsó uh-n nem is látszott rendesen, nem lett volna mit mérni - kiváncsiságból megkérdeztem a szonográfust.

Csibe, nem tudom, most már elbizonytalanodtam. De én úgy emlékszem egész határozottan, hogy az első alkalommal a dokim a fájások alatt tágítgatott kézzel, mert nagyon lassan nyíltam, és már rettentő hosszú ideje szenvedtem ott, s még mindig nem tűnt el teljesen a méhszáj pereme. De ez nem volt egy brutkó beavatkozás, a fájásokhoz képest lényegében nem éreztem semmi többletet egy kis feszítésen kívül. Biztos, hogy törvényszerű, hogy annyira fájjon? Vagy inkább ezt is lehet jól és durván csinálni? Esetleg azon múlik,hogy melyik fázisban kerül rá sor? Hm... vagy mégis valami egész mást csinált, csak így kódoltam :roll:

Na, mi is túl vagyunk egy betegségen: körbeért a családon, legutoljára Ilka kapta el - első frász megvolt. Mindenki más fél napig szenvedett, ő másfél alatt heverte ki, de hát ez igazán lájtos így is. Most egy második kört nyomunk: ez nem lázas, viszont taknyos-kaparós-köhögős. Öntöm itt befelé a fokhagymát, nehogy megint Topik-kedvence-hagymateát kelljen innom :? Az az utolsó emlékem a szülés előttről. Kutya rossz volt, nekem akkor inkább a kézzel tágítás :lol:

Megymag, teljesen lenyűgöz, hogy a Te intuitív mentalitásodhoz mennyire illeszkednek azok a fordulatok és megoldások az életedben, amikkel irányíttatik a dolgok folyása körülötted. Csuda, hogy mindenkinek az jut, amire a legfogékonyabb, nem? Most ez a dokis történeted is. Hát, jól ki van ez találva!

Rita, meddig vagy egyedül a gyerkőkkel? Nekem ez a halálom: kibírok én sok napot is estig, de egyedül éjszakázni-altatni ne kelljen, plííííz! Nem csodálom, ha hulla vagy! Nagyon sok erőt küldenék, ha átmenne itt valahogy... gondolok Rád!

Tegnap hazafelé eljöttünk Bag mellett!! Viki, merre jársz? :)

No megyek, épp megpróbáljuk meglovagolni az óraátállítást és korábban letenni a gyerekeket. Bár ha megint olyan éjszakánk lesz, mint az elmúlt három (Ilka gyanús nekem fogilag :( ), akkor szinte mindegy... :x

Kép

Kép
zsolka
 
 


nekem nem is mértek a 40 hét alatt sosem hegvastagságot

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Sziasztok!

Tényleg jól felpörögtünk!
Csandy, üdv köztünk! :D Mamacsibe nekem ajánlotta Máté dokit, hogy egy másik fórumon ajánlották, mert ugye nagy orvosvadászatban voltam. Sikerült itt a környéken találnom egy nagyon szimpatikus dokit, akinél a Szent Istvánban lehet szülni.

Köszi mindenkinek a válaszokat a kérdéseimre!

Kép
Kép
evicuska
 
 


Hali, nagyon jól alakulunk. Őszintén, csak egyet hiányolok - és most hajolok is, jöhetnek a kövek, de mi sztem egy olyan jó kis csapat vagyunk, hogy kimondom: Néha az az érzésem, hogy kicsit jobban kellene a pozitív kimenetelű dolgokra összpontosítanunk és azt megosztanunk az éppen "soros" kismamikkal, hogy mivel segíthetnek magukon, persze mindamellett, hogy meghallatni is nagyon fontos, de a negatív élmények feldolgozásában is jobb, ha valaki a saját történetét mondja el, de akkor részletesen, elejétől a végéig.

zsolka! Már hiányoltalak! Egyébként az intuitív eseményfolyást sajna csak te értékeled. :lol:

pussszmány

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Zsolka: kb egy idősek a gyerkőceink 8)
Hogy bírod? Én néha a falat kaparom.... :oops:
Gergő kicsit lassabban fejlődik, néha úgy gondolom, hogy kicsit később kellett volna a tesó. De ránézek Milánra, és ezt el is felejtem gyorsan. :D
Nekem a párom sokat van itthon, kötetlenbe dolgozik. De van hogy este viszont nincs... az gáz.
Az altatással nincs gond, 2 perc alatt elalszik mindkettő, 9 körül, és reggel 7-ig meg se mozdulnak. Azt hiszem mázlink van :wink:
Gergőnél az evés volt rémálom, most van kicsit javulóba. Még tavaly télen turmixoltam mindent, valamit nagyon elcsesztem.
Bár sokszor öklendezett, 7 hétig szondával etették, lehet valami reflex visszamaradt. Milánnal megpróbálok okosabb lenni.

Nekem is tágította a doki a méhszájat, nagyon merev volt , ezért kaptam az EDA-t is, mert lazítja a méhszájat.
Nekem sincs rossz tapasztalatom vele. Azt nem tudtam, hogy nem szabad? Bár az EDA badaása után 40 perccel már kint volt a kismanó. De így a varrást jól bírtam.

puszi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: