Új privát üzeneted érkezett!

dike, én a Batához jártam, apjukot Rubliczki vizsgálta, és volt turi-muri. De azzal vigasztaltam, hogy a nöknek ugyanezt (no, nem pont uezt) évente kell elviselni, vagy még gyakrabban. Mi már megszoktuk a nyúlka-piszkát:)

ticsi
igen, sokkal nyugodtabb vagyok, mint Petinél. Azota benött fejem lágya, meg a lakotelepi játszotéren sok hasonlo cipös kismamátol kapok nyugtato válaszokat a kérdésre. Petivel szivás volt a szopi, mert nem tudtam mellre teennni, és a lefejt tejet kapta, amit melegiteni kellett ugye, mert amugy is sok tejem volt, 2 tejteso is volt. 7 honapos koráig 3 oránként fejtem kézzel, éjjel is. Igy egy etetés vagy 1 ora volt, lassan ette ki a cumisüvegböl, plusz még 15 perc fejés. Hát nem si tudom, hogy birtam. Most már okosabb voltam: szopi elött kifejtem annyizt, hogy nem feszüljön a mellem, mert annyira kikerekedett a sok tejtöl, hogy nem tudott ráharapni a bimbora. Igy már tudott szopni, a fejést lassan elhagytam, és csak annyi tej volt, amennyi davinak kellett. De ezt se a védöd, se a csecsemösök nem mondták nekem, ,a játszotérröl kaptam a tanácsot :twisted: a csecsemösök ezt méééér nem mondták?
Vendég
 


Sziasztok!

Krisz,
Csak kitartást tudok kivánni a Decához. Nekem eleinte nem fájt, csak már később. Hűtőben tárolod? Előtte jó fél órával ki kell venni, és akkor nem csíp. A görbéd tényleg tökéletes, jó lenne, ha lenne belőle valami. A problémáid miatt talán ez a long lesz a legmegfelelőbb és legsikeresebb! Jó kirándulást holnapra!

Vicuska,
Szép a pocak! :) Nagyon szépen látszik már.

Tüncsi,
Azta, Réka mekkora nagylány már! :) Aranyosak vagytok!

Pár napig húgomnál voltam látogatóban. A héten egyedül vagyok, férjecském hétfőn jön haza. Baromi hosszú nekem így ez a hét, szenvedek nélküle. Még nem voltunk ennyi időt külön.
A lombik miatt meg agyalok bőven, hogy mi legyen. Kezdjek novemberben, vagy várjak? Karácsonykor szerettem volna babás lenni. Ez kb. az 500. Karácsony amikor erről ábrándozom.
Ha találok új munkahelyet, akkor meg onnan hogy jövök el? Sehogy, egyből kirúgnának. Így hirtelen a tüszőm se lesz több, a nyálkahártya se lesz vastagabb. Szóval nem tudom. :roll:

Megyek, mert közben főzök.
További jó hétvégét!

Kép
mofly
 
 


Mofly
Nem is tudtam, hogy már 500 éves is elmúltál! :lol:
Köszi a biztató szavakat...majdcsak teljesülnek egyszer (nem is olya sokára) a reményeink! :D
Én már megfőztem. :D Fél óra se volt.Parileves...imádom! :D Sütörttem vagy 15 palacsinátát, megtöltöttem őket vaníliás tojásos túróval, tepsibe be...na az még sül...de pár perc. :D
Biztos nagyon rossz így a férjecskéd nélkül. :( Nekem elkelne egy hét egyedüllét, de tanítványok nélkül és akkor írnám a szakdogám éjjel nappal.De kénytelen vagyok tanítani itthon...sok a kiadás!!! :?
A múltkor mennyi volt a nyh és a tüszők etc?
El is felejtettem, hogy ki kell venni a szurit előtte...na majd ma kiveszem. A boltban lesz a szurizás egy rögtön jövök alatt mert párom van egész nap. 8)
Ha bejented, hogy lombikolsz, nem rúghatnak ki...törvény véd ...egy ideig ugye.

Kata
A csecsemősnővérek monnyanak le!!! :twisted: De örömmel olvasom , hogy probléma orvosolva. :D
vizkriszisback
 
 

 
 

krisz, mofly
sztem probaidö alatt indok nélkül elküldhetnek, beleértve a lombikot. de nem vok jogász.... csak tudjátok, a probaidö pont azért az, mert bármiért indok nélkül...

krisz, ja, volt pár bunko és nemtörödöm csecsemös, de ahhoz képest még egy jo korház a fehérvári. rooming-in van, de bármikor beadhatod a babát, csak az elsö pár orát tölti a megfigyelöben. és a fürdetés is a mamák mellett van, bent van a babakád a mama kortermében, szoval ilyen szempontbol tök jo, nem viszik el a babát, csak ha gáz van.

ticsi, gondoltam rád, mikor irtad, milyen bunko volt nálad a növér, nekünk tényleg jobb, hogy bent a baba, és bármikor szophta, te teszed tisztába stb. 2.fürdetés után már én öltöztettem, de megcsinálták volna, ha kérem. no, azért itt se álom, mert a növér a cigiszagu ujjával nyulkált a baba szájába, hogy van-e szoporeflexe :evil: aszonta, megmosta elötte a kezét. :?

Tüncsi, nagyon édesek a csajok, az a legjobb, mikor Dori ugy eltakarja az arcát:) tudsz pihennei mellettük napközben: Mondjuk délben, ha Réka is alszik. Nekem felváltva alszanak 8)

krisz, a Mátra gyönyörü, én a Szalajka-völgybe vágyodom minden nyáron. Majd a kölyköket is elvisszük, ha nagyok lesznek.

mofly
nem irigyellek a lombik-dilemma miatt. Neked amugy is nehéz, és még ilyeneken kell agyalnod. Az a legjobb, ha nyugodtan indulhatsz neki és nem vonja el más a figyelmedet és az energiát.

dike
nem engnem kérdeztél, de azért elmondom, Bata milyen vizsgálatokat kért nekem: egy ciklusban peteérés uh-val, 3. és 21.napi hormon, högörbét is nézett elsö alkalommal, de sztem az nem kötelezö. meg aptyukot nézte a Rubl. kézzel, meg az anyagleadás. ez mind ingyen volt, a szülészet tetöterében. Naaaagyon lehangolo volt a pocakos kismamákkal várakozni az uh-ra, hogy van-e tüszöm. Majdnem elbögtem magam. Bata amugy nagyon emberséges, a Rubl-t is sokan szeretik. Jo kezekben vagy. 8)
Vendég
 


napot

ez a nap katasztrófális!

felrobban a kukta, benne az ebéd! a nagy kihányta a reggelit, a kicsi nem akar aludni...

most talán egy kis csend van...

Kata

Nálam is bent volt a baba végig, csak a szülés napján nem, de utána végig, sőt le se lehet adni, mert nem nézik jó szemmel, ha egyágyasban vagy. Fürdetni viszont elviszik, azt nem mutatják meg...mondjuk oké otthon úgyse csap alatt csinálod, de sztem jó lenne egy elsőszülőnek megmutatni nem?
Árpinál nekem is hasonló gondjaim voltak...tele cici, kicsi bimbó, nagy mell...nem tudta bekapni...aztán vettem bimbóvédőt, mert mint kiderült nem csak arra jó, ha fáj, hanem ilyenkor is...szóval azzal kezdtünk szopizni...aztán amikor már nőtt egy kicsit, elhagytam
Ádinál már bejáratott cicik vannak...:D

Tüncsi

Megkaptam a priviket, írtam is választ...azóta nem kaptam mást...küldtél? Na mingyá érdeklődök smsben...

Krisz

Dönnörű ez a görbe!

Mofly

Ez a munkahely ügy baromi szar dolog, mert oké azzal az indokkal nem rúghatnak ki, hogy lombikolsz, de amint van egy kis szünet, ne félj nem felejtik el, és találnak más okot! Nekem isteni mázlim van a főnökömmel...még a kórházba is bejött, meg bármikor nyígom volt elmehettem! Egy Aranyember...ha ad fizetést! :?

Tüncsi

Édik a képek! Jó sárgák vagytok! vagy voltatok...mi most egyáltalán nem sárgultunk be, Árpinál egy kicsit...
Tejpöttyünk sincs...csak 1 db :d

Na megyek fújok ébresztőt, mert éjszaka nem lesz ki aludjon!

Kép
ticsimû
 
 


Kata
Sajnos pihi nem nagyon van. Csak akkor tudok du aludni, ha mind2 alszik, de legalábbis Dóri. Na, ilyen eddig 2x volt. Ja, meg ha Apa vigyáz addig Dórira.

Ticsi
Volt kis sárgaság, de nem igényelt kezelést. Életben nem ennyire sárga. Inkább piros szokott lenni. :) Tudod, erőlködés, ordítás...
Hát, úgy látom, nem ment el az uccsó pár privim. Hogyaza!! :evil: :evil: Pedig a lakásról is írtam.
gtünde
 
 


Friss babás Anyukák! Egy tipp az alváshoz: Vicc nélkül!!! HAJSZÁRÍTÓ vagy PORSZÍVÓ!!! Nálunk a hajszárító nagyon bejött. Ment a hajszárító, gyerek aludt. :D Még videora is vették, mert ez nem hitték el. :) meg ha fáj a pocija, lehet picit melegíteni vele a pocakot, mert simizni, masszírozni, segít a pukikon, meg a görcsön.

Babcsi! Szerintem túl tudja enni magát egy baba. Lehet én vagyok az egyetlen, aki ezt mondja, de 180as kajaadag után 1 órára TUTI nem éhes. Főleg ha az tápszer volt. Ha tejcsi, akkor oké, az lehet, de tápi után szerintem az más lesz. Inkább poci, puki, kaki vagy egyéb... Próbálj inni adni Neki, az úgyis átfolyik szinte csak rajta. (Én nem cukroznám Neki a teát, max nagyon keveset, ha nem fogadja el)

Dike! Nagyon sajnálom! :( Fel a fejjel!!! A bromonak tényleg több idő kell.

LÁNYOK! Én be vagyok tojva az időátállítástól. Vajon hogy fogja megkavarni Bendét. Van valami nagyon jó tipp? Baromira nem szeretném, ha 1 órával korábban indulna a nap. Próbáljam ma egy órával később letenni, hátha 1 órával tovább alszik reggel és akkor minden a régi kerékvágásban mehet tovább???

Tüncsi!!! Boldog család!!! :D Nagyon szépek vagytok együtt!!! Még tokával is! :D Hehe, persze ez csak vicc volt! :) Olyan jó volt, míg Bende a mellkasomon aludt! Ma már csak csapkodja... :shock: :?

Fencikém, nem kéne valamit írni????????????!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Mami, Gröni KITARTÁS!!! Nem sok van hátra!!!!!!!!!!

Krisz! ++++++ :D

Mofly, hát gondolom, hogy elég nagy dilemma, hogy most merre felé lépjetek egyet. Főleg, hogy nem kis kiadásról is van szó. Én nagyon szorítok, hogy jó és babás döntést hozz!!!

Tündi!!! Boldog szülinapot Balázsnak!!! Atyaég, már egy éves... Hajjajj... lassan mi jövünk.... (ezt utoljára szülés előtt írtam)

Kata! Az írásaidból kiláttam, az LLL-t. :) Én is sokat olvastam Őket. Még mindig szoptatok, no comment. (Ja és van 1 doboz BONTATLAN tápszer a szekrényben... :lol: )

Még egy kérdés LÁNYOK! Vettünk új autósülést Bendének. (Concord) DE!!! Nem lehet a helyes módon bekötni az anyósülés mögé. Azt írja arra a bekötésre, hogy beszéljek a céggel. Nade ezt nem kellett volna közölni ez eladásnál, hogy nem kompatibilis minden autóhoz??? Vagy hogy van ez??? Ötletek, tapasztalatok???

Na most befogom,kisregényt írtam...

Kép
Kép
sleepin
 
 


sleepin
nem akarlak elkeseriteni, de nálunk az oraállitás 3 napos program :) mire a régi menetrend visszaállt Davival, kellett ennyi idö. Bár ez tavasszal volt, ugye akkor elöre állitottunk, de sztem most se lesz jobba helyzet. Amugy mikor peti másfél éves volt és fél 6kor kelt percre pontosan, a tavaszoi állitásnál aludt elöször fél 7ig :lol: hogy odavoltunk töle! Aztán rájöttünk, hogy csak az oraállitás miatt.
Én 14 honapig szoptattam, ebbol egy évig tök igény szerint, utána mondtam, hogy stop, napközben csak 4x. plusz az éjjeli. Én az alvással szivom lányok, Davi 15 hós lesz, és eddig 5 átaludt éjszakája volt - nekem se sokkal több 8) Valiknek tanács? vagy most már mindegy, elkényeztettem? én megszoptattam 13 hos koráig éjjel, ha felkelt, nem kerestem a gondot, mi baja. Ez az én hibám biztos, hiszen egy 1 éves gyerek nem hiszem, hogy éhes éjjel. még mindig felsir, bár nem mindig ébred fel, de én akkor már nehezen alszom vissza. Tüncsi, te mondtad asszem, hogy Réka az elválasztás után aludta végig az écakát. Ez simán ment? Én nem hagytam sirni, lehet, kellett volna kicsit, vagy vzet adni szopi helyett. Bezzeg a régi gyerekek a spártai modzserrel aludtak rendesen.
Vendég
 


Kata! Egyik ismerőstől hallottam nemrégiben, hogy pont 1 évesen azt mondták, hogy elég az éjszakai műszakból, no cici éjjel. 3 nap (éjszaka) szenvedés, 4. éjjel rájött, nincs miért kelni... Sok sikert hozzá! Az előző átállítással nekünk sem volt gondunk, 1 órával korábban könnyű megeteni a gyereket, de 1 órával később hajjajj... Mondjuk a reggeli cict tökmindegy mikor kapja, csak a többi kaja... Hát majd meglátjuk... vak is ezt mondta...

Kép
Kép
sleepin
 
 


Hali!
du-i ébredési hő 37,4 :lol: , gázkazán vagyok...ne ijedjetek meg, nálam ez normális.

Ticsimű
Ilyen napot :roll: !Na de minden jó ha jó a vége! :D
vizkriszisback
 
 


Kata
Már nem emlékszem, hány hónapos volt, amikor már csak 2 szopi volt, reggel és este. De akkor, ha éjjel felébredt, csak odavettük magunk mellé és aludt tovább. Én nem adtam neki éjjel soha teát vagy vizet. Talán 2-3 olyan éjjel volt, de akkor már elmúlt 1 éves, amikor ivott. Amúgy, ha most az ágyában alszik, akkor is általában 1szer felébred, és átvándorol hozzánk. De van, hogy kibírja reggelig. :) Úgyhogy, ha szó szerint vezsem, akkor még most sem alussza át az éjszakát. :) Csak akkor, ha a mi ágyunkban alszik. Úhogy nekem sem volt átaludt éjszaka 1 éves koráig. Meg még utána egy darabig sem. A mostaniakra már rá lehet fogni. :)

Sleepin
Mi is úgy trükköztünk, hogy először fél órával később raktuk le, majd köv. nap 1 órával később, de asszem nem vált be. Szerintem szép lassan majd átáll, hiszen 1 óra az nem túl sok idő.
Lehet, h. iagazd van a túlevéssel. Mert Dóri tegnapelőttről tegnapra volt nagyon nyügi, sokszor szopizott és tiszta feszes volt a pocija. Aztán mikor rottyantott egy nagyot, egyből puhább lett a pocija. De én nem tudok neki teát adni, mert cumifóbiás. Se a cumi, se a cumisüveg nem kell neki. Gondoltam, adok neki pocifájásra teát, hát nem tudtam. :?
Én nem tudom sírni hagyni a gyereket. Eddig 1szer 10 percig hagytam sírni, de akkor elaludt utána. Viszont másodszor már fél órája sírt és nem tűnt úgy, h. abbahagjya, ezért felvettem. És még az elején én is vele bőgtem, de már nem bírta a cicim, hogy rajta csüng.
gtünde
 
 


Krisz,
Hát igen, benne vagyok már a korban.. :)
A paradicsomlevest én is nagyon szeretem, kedden főztem. Elirigyeltem Fenciék menüjét, sajtos-tejfölös tarjával.
Tüszőm 5 db volt, csak összevissza méretben. A nyh-át meg 8 mm fölé nem tudom tornázni. Utoljára 7,5-et mért a doki. Azt javasolta fussak napi 15 percet. Jó futok, de azért annak idő kell, hogy hasson. Vagy előző lombikra gondolsz? Ott 3 embrió lett.

Ticsimű,
Nálatok mindig olyan extrém dolgok történnek. Bocsi, de innen messziről olyan jókat szórakozok rajta. :)
A sérüléseden már kevésbé, ilyen irányúról még nem is hallottam. Nagyon sajnállak. Nem is tudom, akarok én szülni? :shock:
Őrület amiket a csecsemős osztályokról is írtok.

p.kata,
Sajnos én is így gondolom, próbaidő alatt nem számít a lombik se, vagy rögtön utána más indokkal elküldhetnek.

Sleepin,
Köszi. Valószínű a gyerkőcöt nem tudod átállítani egy órával, biztos kell néhány nap mire megszokja, még egy felnőttnek is, bár fordítva mégrosszabb. Lecsapnám aki ezt a hülyeséget kitalálta. 4 órakor már sötét lesz. Brrr...

Kép
mofly
 
 


tüncsi!! nagyon édik vagytok mindannyian!!! :)

kata:) én is hallottam a batáról,h nagyon jó, és h közvetlenebb mint a rubliczki, de én már nem akartam váltani. nekem szimpi nagyon a R. de én még csak 8 hónapja ismerem:) nekem meg volt a vérvétel, egy hónapba nézett csak tüszőt, adott bromot, most meg spermav. neked hamar összejött a baba?

KépKép
dike
 
 


köszi a tanácsokat az altatással, majd probálkozom:)

dike

én 2005 aug-ban hagytam a bba a fog.gatlot, és 2006 szept-ben mentünk Batához. Nov-ben felirta a clostit, hogy köv ciklustol szedjem, aztán nem volt köv.ciklus:))) De a hormonok és apjuk eredménye is jo volt, nem derült ki a bibi. lehet, laparral kiderült volna, vagy csak egyszerüen nem találtuk el pé-t. de mindegy is, mi a gond,m ha összejött magátol. Én lelkileg megnyugodtam, ez is segitett sztem, mondtam apának: majd Bata csinál nekem gyereket:)

Ticsi, Tünde, Tüncsi

ti testvérkocsit használtok vagy fellépöt? hogy vált be?

Krisz
volt tura?

sleepin
Oraállitás hogy ment?

Mami
nem csodálom, hogy nehéz minden testhelyzetben, az utolso honap egy babával is nehéz, nemhogy kettövel. de te biztos nem hordod végig öket, már csak 2 hét max, ugye? és teljesül egy sokéves álom:) végül sima vagy császár lesz?
Vendég
 


Kép

Krisz!
végre hőgörbe!olyan régen láttam ilyet, de milyen szép magas a te mőd! :lol: óvatosan a mocival :wink:

Kukac!
zsíros kenéyr süllő helyett, ez tecc :D
mááár csak pár nap 8)

Mofly!
háááát, nehéz....de én biztos nem tudnék várni, kezdenék nov-ben :D
csak így lehecc babás idén Jézuskára :lol:

Kata!
jól látom az alsó vonalzód,ez eddig is ott volt?babás vagy? :roll: :lol:
5 hetes?gratula :D (de nem ujól számol a vonalzód, én idősebb terhes vagyok és neked mégis kevesebb van hátra :shock: )

Dike!
ez érdekes! :lol: szerintem a 2 doki közül a jobbikhoz jársz :wink:
(Kata bizti nem így gondolja 8) )Ő egy földre szállt angyal :lol:
én se ismerem régóta, tavaly nyár óta.addigra már ezer dokin túl voltam, és több mint 2 éve nem jött a baba.
Akkor csinált 3., és 21.napi vérvételt, apjuknak sperm.vizitet, nekem follikulometria(uhus tüszőérés nézés).aztán mivel minden okés volt, jött volna a hg(röntgenes petevezeték átjárhatósági vizsg.) laparoszkópiával egybekötve.na ezt passzoltam.ekkor "megcsaltam", mert elmentem egy másik dokihoz aki megcsinálta altatás és lapar nélkül a petevez.átjárh-it ultrahanggal, ahol azt mondták h az egyik oldal okés, a másik el van záródva.ennél a dokinál csináltunk 2 inszemet, egyik sem sikerült.a tahó, pénzéhes stílusa miatt otthagytam :evil:
Aztán véletlenül találkoztam a régi dokimmal(RL) más okból, és beszélgettünk és visszamentem hozzá.ő ragaszkodott volna a laparhoz, de rábeszéltem, h anélkül csinálja meg az inszemet(3.).ami nagy hiba volt :? ugyanis nála rögtön sikerült, csak méhenkívüli lett, és a pláne a dologban, h azon az oldalon lett méh.kívüli, amire a másik kedves doktorbácsi azt mondta h tökéletes. :twisted:
Aztán, mivel nekem ez volt a 2.méh.kív-m 3 év alatt, egyből lombikra kerültem.és oltári szerencsénkre meg a fentiek közbenjárásának köszönhetően az 1.lombik sikerült.na hát, gy vagyok most babás. :P
bocsi ha hosszú voltam....meg a többiektől is akik már unják a sztorimat :oops: :D
szerencsére nekem nem kellett a babás nők között várnom órákat az uhura:D :shock: :D
Szóval fel a fejjel, jó kezekben vagy :P

Vicky!
nem lesz több vérvétel, az már integrált lenne.majd csak a kötelező afp lesz 16 hetesen :roll:
Vendég
 


Vicuska!!!!

Hmmmmm kapuccccccsino!!!!! Ide vele!!!!!
Hosszú volt az éjszaka...........................
Vendég
 


Napot!

Tüncsi
Ez a pirosság nálunk is jáccik, már kezd jobb színe lenni, de még mindig égett szegénykém!
Sztem azokat én megkaptam, mármint a priviket, ezek szerint az én privim nem ment vissza! Na majs megkukk!
Sleepin
A hajszárítóról már én is hallottam, én a kórházban vettem önmelegedő virágot, hasfájásra, és mellgyuszira is jó…homecare.hu honlapon van róla bővebb…az első alkalommal, amikor a pocijára tettem bevált, azóta se! Nekem a szélcső istenien bejött! Kár hogy büficső nincs, mert nekünk most az ragad bent!
Én bevallom nektek nem is tudtam ,hogy ma órát kellett állítani. Elmentünk a gyerekkel a boltba, még jó, hogy nyitva volt!
Az Árpival sztem nem volt semmi gond időátállás miatt, majd ma iccaka kiderül!
A mi ülésünk bébécomfortos, amit szintén nem lehet bekötni háttal fordítva, mert nagy, nem elég hosszú a hátsó ülés…én nem tom mit gondolnak, mindenkinek mercédese van? lehet abba se jó…
Ha megtudsz vmi érdemlegeset léccci engem is érdekel
Babcsi
Sleepinnek igaza van a túlevéssel kapcsolatban, onnan tudod meg, ha a baba kakija zöld…mint a libafos, igaz a tápis kaki is zöldebb, de ha nagyon zöld, akkor tuti túlette magát…gondolom azé zöld, mert az epéje ilyenkor nekik is jobban műkszik.
Kata
Mi is elrontottuk, az 1 éves gyerek, aki addig átaludta az iccakát mai napig nem teszi…nyaralásnál magunkhoz vettük, azóta nem lehet kirakni…mi balgák gondoltuk, hogy idegen heyl blabla…hát elbactuk
Krisz
A vége jó lett, üvöltés nélküli alvás, és csak fél háromkor, azaz most má tudom, hogy fél 2kor kelt fel!
Tüncsi
Nekünk is cumifóbiánk van! Ez vicces! A védőnéni azt mondta, egy jól szopó csecsemő nem fogja elfogadni a cumit! Hát egyik gyerek se teszi…Árpi most próbálta ki, Ádám majdnem cumiját! :d jó hogy 2 évesen rá nem szokik má!
Mofly
Hidd el, néha én se értem, miért vagyunk ilyen kipécézettek! De má megszoktam! Én se nagyon tudom felfogni mi miért történt a gátammal…kivi leszek a 6 hetes kontrollon, mit mond a bácsi, mi lett maradandó! Ez ne rettentsen el senkit a szüléstől, az egy csodás élmény!
A csecsemősök…hát ez van…
Kata
Se testvér, se fellépős…Árpit nem lehet kocsiba rakni, kiköti magát, és vagy állva utazik, vagy ugrál, vagy kiszáll…mi majd csak 6 hetes korunk után megyünk ki sétálni, nálam ez tabu…a párom meg nem is engedne…hát kivi leszek, Árpi valszeg kismotorral jön majd, vagy gyalog, ha elfáradt a nyakamban fog utazni…ahogy eddig is! :D

Nati!
Cijja! Mesélj…hosszú? hmmmm


Na utolértem magam!

Most én kérdeznék: Anno Árpival a Schöpf Méreiben kötelező hasi, koponya uhura voltunk visszarendelve 4 hetes korban…most semmi ilyet nem mondtak…

Bogáncs! A sotén ezt nem kell?

Vagy sztetek menjek le a helyi sztkba? Vagy miért nem mondták?
A másik, hogy manó rengeteget csuklik…apjuk sztem dagadtabb a szeme, mint Árpinak, oké Árpői 2 hónaposan volt ennyi kiló. ne hasonlítgassam, de mi van, ha esetleg vmi veseprobléma…kihez forduljak…a háziorvosok itt elég vacakok, a védőnőtől se sokat tudok meg, igérte magát 2 hete péntekre, oszt azóta se ért ide!
Szeretném tudni, hogy nincs baja a szívének…ha lenne az a kórházban kiderült volna?

Kép
ticsimû
 
 


Helloka!

Óraátállítás az ellenkezőjébe csapott... Gyermekem rendes idő szerinti negyed 10ig aludt. :shock: Majd persze egész délelőtt nem aludt, majd az ebédet már alig bírta hiszti nélkül most kidőlt mint a liszteszsák... Eddig jól vettük az akadályokat. (Ja később tettük le aludni fél órával.)

Ticsi! UH: Nekünk elmondták, hogy nem kell mennünk, mert a vákum miatt megcsinálták a kórházban. A kiskönyvben nincs benne? Amúgy szerintem a házidokitól kérdezd meg. ő ad beutalót is. Elvileg... Csípőre is Ő ad. Vagy védőnő?

Ja ülés. Én rendesen menetiránynak akartam bekötni, Bendus már nem élvezi a háttal utazást. Így sokkal óvatosabban vezetek (mondjuke ddig sem voltam elmebajos) de most nagyon odafigyelek, óvatosan fékezek. Ja és végül rájöttünk, hogy jól van bekötve így. Csak furán néz ki. De minden autóba így kell bekötni, minden autóban ugyanott van az öv csattja...

Na megyek mert szalad a konyha......... :?

Kép
Kép
sleepin
 
 


Hol vagytok? Mindenki délutáni pihen?

Helyettem is lécci!!!!!!!!!!

Kép
ticsimû
 
 


ticsi
én a házidokitol kaptam beutalot a csipövizitre, egy hósan voltunk nála mérni, és be kellett jelentkezni jo elöre, bár nemtom, nálatok hogy van ez. A csuklás nem szerencsés, nem jön vissza vele a kaja is? az a rossz, hogy segiteni se nagyon tudunk rajtuk. vagy ha még szoptatod? a veséjével lenne baj a csuklásbol kiindulva?? ilyet még nem hallottam. szerintem csak éretlen a gyomorzáro izom vagy mi, és attol. de ha nagyon aggodsz, inkább vidd el a dokihpoz. a vesekérdéssel hivd fel a védönöt, hátha beijed a kérdésedtöl és kimegy. hozzám hetente jött 6 hetes koráig, egy évesig meg havonta. vagy a vesegondot a sulyára mondtad? elvesztettem a fonalat.

vicus
röntgenes átjárhatoságid volt? :shock: nekem azt mondták, azzal nem is lehet nézni. de neked végülis kiderült - majdnem. nem a D.Csaba volt az a pénzéhes nödoki?
hát még csak a teszt mutatta ki, dokinál nem voltam, ugyhogy csak azért van vonalzo, hogy tudjam, mikor lesz kb 7 hetes, akkor akarok menni. szoval nem is tuti még, ismerjük a sztorikat a poz.tesztröl és a nemlétezö babókról sajnos. :roll: :roll:
Vendég
 


Ticsi!

Szépségversenyen majomkodtam :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég
 


Nati!
hűűűűűűűűűűűűűűűűűű, tényleg, mondtad is 8) de izgi, mesélj, képek?????szavazni nem kell? :roll: :lol: :lol:

Kata!
nem, pont azt irtam, h ultrahangos volt-echovist-5 percig tartott de pokolian fájt, , és igen, a D-nél....hogy kitaláltad :evil: :shock:
a hsg-t csinálják a kórházban, az a röntgenes, az pontosabb, és hát lehet benne valami :roll:
Hipp-hipp hurrá!
akkor jár a zebra :wink: és mér lenne bármi baj a babával? :roll:

Kép
Vendég
 


Kata!

Köszi...Csípőre tudom már az utat, itt is kb olyan sokat kell várni, de az sima ügy...nekem a koponya, hasi uhu a kérdőjel, de sztem megkérdezem a védőnőt, ha ő nem tud okosat, a házidokit, ha ő elküld a p...ába, hogy nem fontos, no akkor megyek tovább!

Van egy másik gondom!

Én valszeg felfáztam...de hol? Ha igen, mit tehetek, mert gondolom beleülni kamillába még nem kéne! De mi van, ha a katéter sértett meg vmi, vagy az ennyi idő után már nem jöhet ki...láttam én, hogy a szülésznő közelít a katéterrel, de gondoltam szól, ha beteszi, mint anno Árpinál....még szerencse, hogy észen voltam, és sóhajtottam, csak azt nem tudtam mikor húzza ki..és az k...ra fájt!
Mit tegyek? Ötlet?

Kép
ticsimû
 
 


Vicuska!


Köszi nem kell, mert volt két ribi amelyik nem küldte el a képét, ezért ránk sem lehetett szavazni!
Képeket még nem töltöttem fel, de ami késik....
Vendég
 


Endósok kérdés?

Miért indítják el a lombikot, ha a vizsik azt mutatják, hogy a helyzet nagyon szar, mindenhol endo, a pasi is vacak...nagy nehezen lebányásznak 5 petét, 2 vissza, 3 fagyó...és várják a csodát, de nem jön össze...miért kellett ez? Miért jáccanak vki lelkével? Mert ingyen van? ami egyébként 200e ft!

Kép
ticsimû
 
 


Kata
Nekünk nincs testvérfellépő. Asszem, a kocsinkra rá sem lehetne rakni, vagy ha igen, én nem férnék már oda, hogy toljam. :) Így, ha sétálni megyünk, akkor Dóri a babakocsiban mózesben, Réka meg mocival vagy gyalog. Csak az utcában sétálunk, annyit kibír. Hosszú útra meg csak Apával megyünk, kocsival.
Ja, és gratula a zebrához! :)

Ticsi
Nekünk mind2 gyereknél volt UH. Rékánál még a záróban írták, hogy kell menni. Időpont megvolt. Aztán, mivel amúgy is jártunk a gyerekkórházba (és ott van az UH is), mert sárga volt, soron kívül megcsinálták neki. Ja, és nála még csípő UH is volt. Dórinak meg már a kórházban megcsinálták mind2-t. Hallásvizsgálat megvolt, még ortopédia van vissza. Nov. 10-re kaptunk időpontot. Rékánál anno hallásvizsi nem volt, csak ortopédia. Na, meg vele fejlődésneurológiára is kellett járni, mert koraszülött volt.
Ja, nálunk nekem kellett a hallásra meg az ortora is időpontot kérni, a doki néni meg megírta a beutalót.
Ez a cumi dolog érdekes. Réka simán elfogadta, majd 1 évesen elhagyta. Dórinak nem kell. Húgom nagyobbik gyereke is cumizott, a kisebbnek meg nem kellett. Ő az ujját szopta. Lehet, h. Dóri is majd rákap, mert az öklét már nagyon tudja szopni.
Nekem már csak az a gondom, h. ha én fogom Dórit, állandóan cicire akar menni. Ahogy Apa átveszi, elalszik. Pedig cipelném én, csak aludna. Megoldás???
Réka is bekapta Dóri cumiját, de szerencsére nem szokott vissza rá. :)
Akkor lehet, h. Dóri is kicsit túleszi magát? Mert már nem olyan szép aranysárga a kakija. Igaz, Rékáé sosem volt az, de ő tuti nem ette túl magát.
Most nézem, tiszta ketteske a 2 gyerkőcöd - ld. vonalzó! :)
Dóri csak akkor piros, ha melege van, meg ha már sokat ordított vagy erőlködött. :)

Nati
Hú, most látom csak. Boldog Szülinapot Lacinak!!
Sztárfotóidra kivi vagyok nagyon!

Sleepin
Milyen ülés az, amit menetiránnyal szemben meg szerint is be lehet kötni?? A hordozót nem csak háttal lehet? A nagyobb ülést meg csak előrefelé??

Mofly
Hát igen, bonyolult kérdés ez a meló+lombik. Én belevágnék a lombikba. Ha sikerül, miért kellene eljönnöd? 12. hétig úgyis alig látszik, tán nem küldenek el emiatt (utána meg nem is tundak, mert lejár a próbaidő, nem?). Ha meg igen, akkor is volt előtte elég munkaviszonyod a GYED-hez, nem??
gtünde
 
 


Ticsi
Hol van már az a privi?????? Óvasni akarok!!!
gtünde
 
 


Halihó!

Kata
Megjöttünk a kirándulásról. :lol: Bementünk a Szépasszonyvölgyébe, 3- an jól beboroztunk, Hajnit meg engem egy ideig ki sem lehetett kapcsolni. :lol: Megmásztuk megint Sirokot, voltunk Kékestetőn is, de nem mentünk fel a kilátóba mert nagy volt a köd vagy sok volt a felhő. :lol: Kocsival voltunk nem motorral, a szomszéd párral mentünk akikkel Anliában is voltunk.
Reggeli hő a szokásos, rakom:

Kép

vicus
Nekem anno hsg volt a helyi kórházban, adoki azt mondta, hogy egyik oldal teljesen zárt, másik alig alig átjárható de a végén a tuba óriási, ez így nem jó tuti plasztikázni kel és, hogy a méhem nagyon kicis ...kb 2 cmesnek látszott. Megjegyszem szerintem túlfujta a ballont a kontrsztanyagos cső végén mert majd belehaltam úgy fájt...és azért kaptunk egyrész ilyen hülye eredményt.Átirányított a pesti Kaáliba, ott volt uh-s festés mert azt mondták az itteni röntgenre, hogy értékelhetetlen.Sztük meg mindkettő átjárható volt és minden ok. Azóta volt 3 lapar hiszteroval és mindig minden okés volt ezen a téren. :roll:

Moofly
Mire jó a futás?Érdemes lehet mondjuk szobabicajozni stimu első felében...gondolom a 2.-ban már tuti nem.
vizkriszisback
 
 


Ticsi!
Mert az endóra nincs más megoldás, mint minél előbb babásnak lenni! :wink: :roll: Nekem is tele a bal oldalam, mégis elindítják. Nem tehetünk mást, mint bízunk a csodában! :D :wink: :roll:
Ha a pasi vacak, akkor meg főleg indokolt!

KépKép
zsófikukac
 
 


Ticsimű
Nekem nem indították rá a lombikot...elküldtek megint laparra mikor szarul nézett ki uh-n a helyzet.Az volt a 2. lapar.Aztán mivel azt mondták egy ciszta volt a petefészek külső részén és azt leszedték, ráindítottunk kettő lombikot.Persze maradt ott benn nekem sok endo a laparnál :twisted: csak nem vették észre mert nem jó helyen keresték...ezért jól be is durvult hála a stimuknak.Akkor jött a 3. lapar már a jó dokinál.Volt kontroll uh és vérvétel a szurik befejezése után 2 hónappal, akkor jó eredményeket kaptunk ezért sürgetik most megint a lombikot. Zsófikukacnál meg szért menne a lombik mert ugye a terhesség gyógyír lehetne az endóra és nála egyenlőre más nem vált be, hiába műtötték asszem 2x és hiába kapott 6 hónap gnrh-t. Szóval nincs más amit meg lehetne próbálni...aztán majd meglátjuk. :?

Képek:
Kép Kép
vizkriszisback
 
 


Kép
vizkriszisback
 
 


Krisz!
Szépek vagytok, olyan jó látni, hogy így szeretitek egymást! Sugárzik a képekről!! :lol:
Lombik nem csak a gyógyír miatt lesz, hanem mert babát szeretnénk! hihihihih :wink: :lol: :wink: :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


vicus!!!! köszike h leirtad a sztorit! hát keresztül mentél pár dolgon te is :shock: . jaj de nem szeretnék én a hsg-ig, laparig eljutni. igaz nem igen tudom mi az, h csinálják, mi a különbség a kettő között, de azt már tudom, h FÁJ :( én nem merném megcsináltatni, jelenleg nagyon ugy érzem, nagyon beszari vagyok!!!! pedig beszélt róla, azt mondta január február körül lesz.

megkérhetlek, v bárkit, h irja le mi a különbség a kettő között és mibe, hova mit tesznek???

kata!!! neked meg nagy nagy gratula, nem lesz semmi gond!!!

KépKép
dike
 
 


krisz!! nagyon szép még mindig a hőd. jaj de szeretitek egymást, meglátod most már babás leszel!!!!!!!

KépKép
dike
 
 


Tündi!
Köszönjük szépen Laci nevében is, most a papánál van, mert őszi szünet van a suliban.
Majd ha átküldi a fotós a képeket, azok a jók, akkor majd rakok fel, igérem!!
Vendég
 


lányok. Vicuska, Kata!! nem tudjátok véletlenül h hány nap után derül ki a párom eredménye???ő annyira bolond :) már 6 napja ugye nem volt semmi, mert nem lehetett, és már alig várja, h reggel legyen és fuuu azt mondja milyen jó lesz :D tök jó h igy fogja fel, de kivi leszek én a turki butik után a fejére :lol:

KépKép
dike
 
 


Dike

Hsg
Feldugnak a méhedbe egy ktétert és azon keresztül nyomják fel a kontrasztanyagot, röntgenen nézik, hogy átfolyik-e. Nem kellemes, de alapból nem kéne, hogy fájjon.Az én dokim amatőr volt.Két éve nem csinált már ilyet előttem és azzal kezdte a beavatkozást amikor a nővérke odaadta neki a katétert, ami sztem vmi fém volt, hogy "Ez a levékonyabb?"Mikor mondták neki, hogy "igen", akkor azt mondta:"Na nem baj, majd kitágítjuk".Mivel nekem hátrahajló méhem van, nem akart bemenni, ezért szó szerint jól belémvágta. :evil: Ordítottam is egy nagyott és hátrébb is ugrottam a kezelőágyon, ehhez járult hozzá még, hogy sztem túlpumpálta a katéter végén lévő ballont.Onnantól veszett görcseim voltak és persze vagy 1 órát kellett várni mire lementünk a röntgenosztályra a vizsgálatra.Na ezek után közölték velem a KAáliban, hogy a vizsgálatot meg kellene ismételni. :? Gondolhatod mit éreztem akkor, de hát mondtam jöjjön aminek jönnie kell.És hát csak annyira volt az ottani vizsgálat kellemetlen mint egy nőgyógyászati vizsgálat. :) Ja és a hsg után véreztem is elég szépen, a doki idegbeteggé tett, hogy nem lehet gyerekem, nem is tudtam egy hétig suliba menni mert állandó sírógörcseim voltak, úgy éreztem magam mint egy halálos beteg.
Ezzel persze nem ilyesztegetni akarlak, ellenkezőleg!De a megfelelő szakemberhez kell fordulnod és akkor ez a vizsgálat nagyon hasznos.
A lapar már műtét, a lehető legkevébé invazív...de hát ez attól is függ, hogy találnak-e bent vmit amivel foglalkozniuk kell.Nekem 3x volt de mindig gyorsan felépültem pedig nem voltam egyszerű eset sosem. Orvosi infokat megtalálsz a google-on. :D
vizkriszisback
 
 


Ismét laptető! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vizkriszisback
 
 


Igen.. a szerelem az nagy! :D szoktam mondani.
A párom talált nekem szíves követ Kékestetőn...van már egy pár...legutóbb én találtam neki az Angol tengerparton. :D
Kép
vizkriszisback
 
 


köszi krisz az infót!!! azért nem túl kecsegtető!! tuti babás vagy!! :D remélem, szorítok!!!!!!!!!!

KépKép
dike
 
 


dike
asszem a pasieredmény 2 hét volt, de nekem közben voltak a vizsgálatok, és akkor mentem, amikor annak meglett az eredménye, akkor tudtuk meg a fius eredményt is. talán 2 hét volt. persze akkor egy évnek tünt. 6 napot kellet kihagynotok? nekünk 4et, ha jol emlékszem, de valaki a 2-3 naposat szereti - mármint doki.

vicus
a D egy kretén. szfv-rol elküldték anno Mórra, mert állitolag egy terhes növel... aztán Mór megszünt, most nem is tudom, van-e rendelése egyáltalán, a korházban és sztk-ban nem rendelhet már. anyu is megszivta vele, amikor öcsémet szülte, ö volt az ügyeletes és nem akarta hivni anyu dokiját. még jo, hogy az OrosZ ODAÉRT IDÖBEN, UTÁNA FÉL ORÁVAL MEGLETT ÖCSÉM, LILÁN, NYAKÁN A ZSINOR. ÉS SOKAN PANASZKODTAK RÁ, HOGY JÁRTAK A K. DRÁGA MAGÁNRENDELÉSRE, SZÜLNI MEG NEM IS MENT EL a kismamával. na, benyomodott a capslock.

ticsi
felfáztál? nemáá. csip, ha pisilsz?azért ha nem mulik, menjel dokihoz, hátha a seb miatt van. az uh-t csikard ki a baba dokijátol, nem telik neki semmibe irni egy beutalot, te pedig megnyugodnál.

szoval nem használtok már tesokocsit? én is ugy láttam, hogy azt kisebb tesoknál használják, olyan másfél évig. nálunk nem egészen 2 év lesz a különbség, hát majd meglátom.

krisz
te aztán top vagy a vizsgálatokban. de a laptetö csak jelent valamit :D mikor indul a lombik? mármint ugy élesben, repesztö, punkcio... de jo látni titeket, szép helyen voltatok, adott a légkör a lamúrhoz.
Vendég
 


kata. 5 napot kellett kihagyni! ne már h két hét? én valahol azt olvastam, h még az nap, vhol h 1-2 nap mulva lett eredmény. jaj de rossz lenne 2 hétig izgulni. :(

KépKép
dike
 
 


Sziasztok csajok! :D

Visszaolvasni nincs türelmem, álmos vagyok, már megyek alukálni... :oops: Jó sokat írtatok. :wink:

Csak egy gyors hírrel jöttem. Tegnap voltunk 4D-n, megnéztük a kis babónkat, és tuti, hogy kisfiú. :D Még szinte rám sem rakta a szonográfus az uhfejet már a kukiját mutogatta a drágánk. :wink:
Minden rendben vele, szépen fejlődik. Viszont van egy dolog amiről még sosem hallottam. Ugyan 1 babó van, de 2 méhlepény. :shock: Egy első falon, egy meg a hátsó falon. Valszeg az a második babótól maradt és ugyanúgy fejlődik mint a másik (elsődleges) méhlepény. :oops: :shock: Azt mondta ez akkor előfordul ha ikerterhességnek indul. :roll:
Már csak azt nem értem, az eddigi uh-kon ezt miért nem vette senki sem észre? Már eddig is gondolkodtam, hogy kidobom a dokim, most már tuti. :evil: Nem csodálom, hogy a legutóbbi 1,5 perces uh-n ezt nem vette észre, csak úgy csinált mint aki megvizsgált, pénzt ide és viszlát. :evil: Szerintem ez nagyon fontos, hogy észrevette ez a csajszi, nem mindegy hogy szülésnél 1 v. 2 méhlepénytől kell majd megszabadulnom. :roll: Más minden rendben volt. :wink:

Teszek pár képet Márkról. :D Pussz mindenkinek!

Kép

Gondolkodom... :wink:

Kép
fenci
 
 


Kata
31-én pénteken megyünk a Kaáliba...az lesz a 29.cn vagy az első...ha hamarabb megjönne, akkor hamarabb kell menni.Lesz uh és vérvétel, ha jók az eredmények, kezdünk. Tehát alapvetően long protkollosok vagyunk mert a decát már szúrjuk felesével.
Kép (Katica a farimon :D )
Te meg tuti babás vagy. :D Már 3x. Neked ezek szerint nem volt gondod sose ezen a téren?(Nem tudom a sztorid :oops: )

Zsófi
Te hogy állsz a pattikkal?Mióta nekem megjött a kezelés óta olyan ragyáim nőttek hogy csak na, kicsi apró fehér tetejű pattik amik aztán elfertőződnek, meg olyan mélyen begyulladók amik kinyomhatatlanok. :cry: Ma is "vakolattal" az arcomon kirándultam meg garbóban mert a nyakamon is vannak. :( Szegény hormonjaim...szegény én. Pedig kamilláztam, holttengeri maszkoztam, még grapefruitmagcseppel is bekentem őket valamelyik nap mert az gomba, vírus és baci ölő.Ja meg szoliba is voltam 6 percet. Ezek tuti teljesen hormonálisak, ismerem őket...de fájnak és elveszik az életkedvem.
vizkriszisback
 
 


Fenci
Ezek szerint Márkot hordod a szíved alatt. :D Hát ezekben az orvosokban lassan tényleg nem lehet bízni :evil: ...tisztelet persze a kivételeknek! Hát még jó, hogy nem mindegy, hogy 1 vagy 2 lepény van! :twisted:
vizkriszisback
 
 


Fenci!!! Navégre hogy jöttél! :D Már alig bírtam a seggemen (számon) ülni.... :D Gratula Márkhoz!!!

Tüncsi, 0-18 kg-ig való ülést így is úgy is be lehet kötni. Egyébként Concord Ultimax. A hordozó már kissé szűkös Bendegúznak! :roll:

Krisz, mi kell még??? Megint laptetű, gyönyörű görbe... :D Meglesz az!!!! Rajtad mindig mászik valami bogár??? :lol:

Óraátállítás könnyebb volt, mint gondoltam... :D 8-ig simán bírta Bende. Már kidőlt... :D

Kép
Kép
sleepin
 
 


sZÉP JÓ REGGELT! :D

Sleepin
Örülök, hogy könnyen ment az átállás Bende. :D
Ma mi is úgy keltünk fél 6-kor, hogy már nem is tudtunk volna többet aludni, igaz 10-kor már aludtunk este. :)
A hőgörbém jól alakul és a ciciim is fájnak vmitől pedig nekem csak kb évente 1x fájnak....lehet, hogy most van az ideje. :lol:
Kép
Ez a Katica akkor mászott rajtam amikor a kispók is, ugyanakkor a darazsat is aznap fotóztam...bogaras voltam aznap. :lol:
vizkriszisback
 
 


Jó reggelt!
Vendég
 


Fenci!
Gratulálok Márkhoz!!!! Kép
Az orvosodat meg tényleg cseréld le! :evil:

Krisz!
Hát nekemis visszajöttek a pattik, de nem ilyen durván. Kezelés előtt tele volt a hátam nagy gyulladtakkal,a miket nem lehetett kinyomni, fájtak és nem tudtam hátul kivágottabb cuccokat felvenni. :evil: Ja és kélpzeld a derekamon is volt egy csomó. :shock: Aztán a gnrh alatt szépen elmúltak. Most csak picik vannak az arcomon. kop-kop-kop.

Csajok!
Nincs pém: hő 36.5. Ilyenkor már rég szokott lenni, 16 cn-on vagyok. Ha nem lesz, akkor mikor fog megjönni piri? Rendes időben? Most éppen ezen parázok, hogy mi van, ha elkezdem a decapeptylt és nem jön meg? :roll:

KépKép
zsófikukac
 
 


Óraátállítás visszavonva, 6kor kelt Bende.... :evil: :shock: :? Hogy én a két kezemmel mit művelnék azzal, aki kitalálta az óraátállítást... Nincs neki gyereke???????????? IDIÓTA!

Kukac, remek kérdés, hát nekem jött meg pé nélkül, de hát ugyebár mivel nekem szép hoszzú ciklusaim voltak azt nem tudom mikor jöhet. Eddig mindig volt pé-d? Vagy esetleg még csak készülődik? Doki??

Kép
Kép
sleepin
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?