Új privát üzeneted érkezett!

Timi! GRATULÁLOK!!!

Sensi, egyre kevesebben vagyunk pocakosok. :D
Jó ötlet a mosható pelus...én is fogok használni. Teafaolajjal is lehet fertőtleníteni. :)

Kép
szöszke
 
 


Nymalac!
A smart mérete elég pici, összemértem a newborn-t és a smallt, valamint elővettem egy 1-es huggiest, és hát majdhogynem a huggies a 2 között van, úh mintha nagyobb is lenne egy hajszállal, mint a newborn...tényleg nagyon pici. Szerinted akkor lehet gáz abból, h ez ilyen zsebes, és el fog ázni a külső bugyi belülről? Ha a bambino is elázik, akkor tuti...szal akkor nem ez alapján kell dönteni. A smarthoz azt ajánlják éjszakára, hogy small mérettől felfele rakj bele egy newborn pelus betétet is plusszban vagy egy eldobhatót plusszban...szal ezzel remélem nem lesz gond. Én arra is gondoltam, h amíg nagyon kicsi, és tényleg folyik a kaki világba, addig éjszakára eldobható lesz. Tényleg, meddig lehet számítani a napi rengeteg és folyós kakira? Addig, míg el nem kezd rendeset enni? Ugye nem???!!!
Szal akkor azt mondod, h kb 4 óránként van peluscsere...és minden alkalommal van kaki is? Mert ha igen, akkor a külsőket moshatod minden nap...ejj, ez nem túl jó. Érdekes, itt mindenhol ilyen 10-12 pelussal ijesztgetnek naponta az elején...én csak bízom benne, h nem lesz ennyi...ez azt jelenti, h 2 óránként cserélni kell.
Hogy van neked egyébként 40 pelusbelsőd? A 2 szetthez így 24-nek kéne lennie, nem? Vagy vettél külön még? Én megmondom őszintén, hogy kb 20 belsőt, és 8 külsőt terveztem venni, így kb minden másnap kellene mosnom, ha naponta 6-8 megy el, és azt akarom, h mindig legyen száraz. És ez vagy úgy állna össze, hogy 1 smart szett (8b, 4k) és egy bambino szett (12b, 3k), vagy 2 smart szett (16b, 8k) és ugye van már itthon smart newborn 2 külső, 3 belső, és 1small külső, 2 small belső, meg jön a bambino teszt csomag 1 külső, 1 belső. Csak így összegezve...így elégnek kéne lennie, nem? Mondjuk jóval olcsóbban jönne ki, ha csak a smartban nyomulnánk, mert ugye a belsők jók végig, csak külsőt kell majd váltani 6kg körül. Ezért voltam kiváncsi a véleményedre a bambino-ról, h ha az esetleg kifolyás mentesebb, akkor vegyíteném, és megpróbálnám a kakikra időzíteni azt....később úgyis be lehet majd lőni nagyjából, h mikor várható, és mikor nem. De ezek szerint ha a kifolyást nézzük, akkor az sem jobb.
Na és összességében szted megérte belefogni az egészbe, és nem fogod megbánni, h macerálni kell vele, és nem csak símán hajítod a szemetesbe, és kész?
Ja és köszi szépen, h ilyen sokat írtál! Segített! Főleg, h a papírról lefolyik a kaki....erre nem is gondoltam. :) Bár a smartnál zsebben van, szal akár még meg is úszhatjuk... :)

Szöszke!
Úgy bizony, már csak Linh, Babe, Ancsa, te, meg én, ugye? Hajjaj, remélem nem hagytam ki megint vkt! De sztem én leszek az utolsó. :P

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Bocsi, csak jöttem egy kicsit örömködni, mert kutattam tovább, de ezzel ígérem le is zárom a témát, és nem fárasztalak titeket vele. :P

Pelus: Köszi szépen mindenkinek a hozzászólásokat! Én még tovább olvasgattam teszteket, és azt vontam le belőle, h a legtöbb ember meg van vele elégedve, aki pedig nem, ott valszín az lehetett a baj, h nem mosták ki őket elégszer. (ahogy Nyugtonmalac is írta) Azt írják azok, akik mellette vannak, h ha volt is probléma, nem adták fel, és a 3-4. mosás után nagyon jók lettek, semmi gond...a negatívkodók meg dúltak fúltak, azt írták, h 2 napig szenvedtek vele, mindig kifolyt, aztán ráhagyták....szal valszín itt rontották el, és mivel 2 nap alatt tutira nem mosták ki 4x, így valszín ezért nem működött, és csak türelem kellett volna hozzá. Szal aki még erre adja a fejét, ne adjátok fel, jó lesz az, csak mossátok ki előtte 4x. :)
Éééés, aminek most nagyon megörültem, képzeljétek! Itt ugye kint nagyon megy a kampány, mert erősen a környezetvédelemre is fordítanak, nagyon hirdetik a mosható pelust. És ennek keretében, aki ezt választja, kitölt egy papírt, meg a házidokijával is aláíratja, h ő bizony ezt használja, elküldi a blokkokat, meg igazolást, h melyik körzetben lakik, az visszakap pénzt a pelus árából. A kampány főoldalán az van, h 30fontot adnak vissza belőle, de én külön rámentem a Barnet-i council ( a mi körzetünk ) weblapjára, és képzeljétek, nekünk 54fontot adnak vissza. :D Szal asszem el van döntve a téma, veszünk két szettet 70fontért, ma költöttem 20-at a különálló darabokra, így 36fontból (kb 12-13e ft) megvan a 20belső pelus, 10 külső naci, ami már egy teljes berendezés. 36fontból itt 12csomag huggiest tudnék venni, amit úgy számoltam ki, hogy kb 1,5havi adag, úh ha nem is jön be a mosható szett, akkor ennyi idő után áttérünk, és nullán is vagyunk. Ennek most tökre megörültem! És megigérem, h ezzel abba is hagytam a pelus témát. :P Azért szóljatok légyszi, ha vk még bevállalja szintén, és cserélünk tapasztalatot! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 

 
 

Sziasztok

Még egyben vagyok én is :?
Képzeljétek, azt hittem lehidalok és ilyen nincs :( 2 ujjnyira voltam nyitva,már csak 1-re :shock: azt mondta a dokim és a méhszájam is vaskos lett,tehát őszerinte nem szülök egyhamar :? Na tessék, ezért fenyegettek koraszüléssel :?
Na mindegy,majd kibujik a királylány amikor akar, de én azért türelmetlenül várom már :lol:


Minden új anyukának szívből gratulálok! :lol: Jó egészséget , gyors felépülést, és sok-sok tejcsit kívánok! :lol:


Kislányom is megint beteg, valami vírusos nyavaját kapott el szegény :?

Jó babázást az anyukáknak, a meglévő pocakosoknak pedig kitartást az utolsó napokhoz!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Hatalmas gratula Timinek Sanyika születéséhez!!! Jó egészséget kívánok nektek!!!

Ancsa
Már épp azon gondolkodtam, hogy merre lehetsz. Azt hittem, már megszültél... :lol: Jobbulást a lánykádnak!!!

Képzeljétek, ma aludtam majdnem hét órát... Igaz három részletben, de azt már fel sem veszem. A lényeg az órák számában van!!! Jó lenne, ha lassan beállnánk valami hasonlóra. Mondjuk ha telhetetlen lennék, akkor azt mondanám, hogy jó lenne, ha elhagynánk az egyik étkezést éjszaka, de nem vagyok telhetetlen, nekem már az is megfelel, ha evés után rögtön alszik a drágám... :lol:

marek
 
 


Évának kitartás!!! Drukkolok, hogy minél előbb jöhessenek haza!!!

marek
 
 


Sensi: van, hogy 2 óra, van, hogy 4. nem lehet előre kitalálni... Tény, hogy az eldobható jobban bírja a nyüstöt.

Teafa olajat is csepegtettem az áztató vízbe... :)

Zsebes pelus: valóban a zsebek a kritikus zónában vannak, tuti kakisak lesznek :shock: Akkor erre is figyelj majd!

24 van, elírtam... Hiába, szoptatás= kása agy :roll: :oops: Amúgy akartam venni még külön, de elmaradt a pénz hiánya miatt. Nekem eddig a BM nagyon tetszik... De külsőt azt vennem kell még... Csak nagyobbat.

Borim 10g híján 4 kg!!! Te jó ég!

A BM 1-es és 2-es méret is ugyan azt a belsőt használja, nézd majd meg! És szerintem az is elég lesz méretben a végéig. Bár Borim nagyobb mint Lili, így ez rizikós nekem. De a bölcsire már úgyis eldobhatót kell venni. Ez van.


Összességében nem bántam meg, hogy belefogtam. Tetszik a dolog, nem túl nagy a plusz meló vele, viszont helyesek a mosható pelusok, és szeretem nézegetni benne Borit :D Nem mondom, jó az eldobható is, de én most ezt szerettem volna kipróbálni, és most ezt élvezem is. Lilivel meg tejleadó Riska boci voltam. Akkor ahhoz volt kedvem. Nekem vannak néha ilyen ötleteim :)

De jó neked, hogy ilyen környezettudatos helyen laksz, és támogatnak titeket! De kár, hogy errefelé ilyenről szó sincs. :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ancsa: végülis van még időd! ;) És még egy baba sem maradt bent örire :D
Kitartást! És jobbulást a nagylányodnak is!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: bosszantsalak? Bori ma 7 órát aludt egyhuzamban éjszaka :D Cserébe utána magam mellett hagytam, és 2 óránként elkapott egy cicantásra... :) Jól ki is ürült a tartály :)

Viszont nem felhőtlen a 7 óra baba alvás, mert bizony kétszer is fel kellett kelni csapolni, hogy ne durranjon ki a cicim. :roll: :oops:

Ennek ellenére én olyan nyomott és álmos vagyok! (Hogy csak na ;) )

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Csajok!

Hajnalban óraátállítás 3-ról 2-re!

:?

Kép
bettike
Eger
 
 


sziasztok!
végre itt :) annyiszor fel akartam már jönni,de mindig volt mást csinálni, leginkább aludni :D, úgyhogy még végigolvasni sem volt időm, csak nagyjából bele lapoztam az elmúlt oldalakba.
Nem is tudom,hogy bírjátok, lehet,hogy vashiányos vagyok vagy én nem is tudom...

a szoptatásos tanácsokat nagyon-nagyon köszönöm! A büfizés nagyon jót tett,a bukás is elmúlt, van,hogy 3x-4x is büfizünk egy evés alatt. és már az ülve etetést is gyakoroljuk,több-kevesebb sikerrel. Azt hittem pedig,hogy a szopizással lesz a legkevesebb gond,ehhez képest... legalább fejnem nem kell, ahogy meglátom a fiúnkat és felemelem, ömlik is a tejem, naponta 3-4 póló csere,mert a melltartóbetét sem bírja a tempót :shock:


SZERETNÉK MINDEN ÚJ ANYUKÁNAK GRATULÁLNI, TÉNYLEG GYÖNYÖRŰEK A BABÁK!
ÉVA! JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK ÉS MIELŐBBI HAZATÉRÉST!!!


Ancsa! Jobbulást a kislányodnak!

Nyugtonmalac!Gratulálok a súlygyarapodásotokhoz!!! :D nagyon cuki lehet Bori ilyen kis husosan :D :D

ti hányszor etettek egy nap? nekünk mindenki azt mondja,hogy 3 óránként szigorúan keltegessük Tomit,de van,mikor annyira mélyen alszik,hogy nincs szívem felébreszteni, arról nem beszélve,hogy nagyon jó evő, sokszor 90 ml-t megeszik egy evésre, most is már több,mint 300 ml-t evett és még hátra van legalább 3 evés,ha 3 óránként keltegetem...
fura,mert én jobban szeretném igény szerint szoptatni - szerintetek baj,ha nem keltegetem ennyire pontosan,hanem rábízom a dolgot? Ráadásul éjszaka is kétszer kelt.

viszont had dicsekedjek egy kicsit,ugyanis minta férjem van! :D Imádom! itthon van szerda óta és mos,főz,takarít,boltba megy és még babázni is marad ideje :D annyi dolgom van,hogy babázzak és aludjak,meg hozzájuk bújjak. meg megtanítsam a mosogatógép,mosógép és a gáztűzhely ill. sütő használatára :D :D de már nagyon kezd belejönni, ma már sült húst is ettünk apa módra :D

mindenkinek sok puszi, igyekszem majd egyre többször jönni, már a gátseb sem fáj, úgyhogy egyre több energiám van. remélem a napi rutin is kialakul majd és ráállok a csecsemő alvás-ébrenlét ciklusra

Kép

Kép
borkaby
 
 


Timi...nagyon gratulálok, ügyesek voltatok! Ugye milyen jó érzés?
Sok boldogságot és egészséget Sanyikához!
:lol:

Már mi is visszanyertük születési súlyunkat! :lol: Sőt hízott Norbi 15 dkg-ot! :lol:
Amúgy mennyit fog gyarapodni egy héten???

Na, szépen beáll az éjjeli rend, magától ébred olyan 4 óránként! Ma elég jól hagyott aludni! De ma délelötttől nyűgös, front van??? :roll:

Kép

Kép
Ekkora nagy leszek!!!!!! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


marek
Sajnos nem, pedig azt hittem én is megfogok, mert egész nap fájdogálok szünet nélkül szinte,de mindíg elmúlik.
Csak lelkiekben felkészültem rá,h kora baba lessz,ugye a dokim ezt mondta ,most meg itt kamillázok, h egyben vagyok még ehhez képest.

Szerdán remélem kiderül valami,akkor megyek be a kórházba a dokimhoz, de bennt maradni nincs kedvem :( pedig azt mondta h lehet már nem fog kiengedni szülésig :?

nyugtonmalac
Igen,tudom,csak felkészültem h előbb jön a baba és most meg ahhoz képest pofára estem :D
Jövő héten kettős front,hideg meg meleg front lessz pocakosok :D :D :D

Bettike
De jó hogy írtad, én meg is feledkeztem róla :wink:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Balázsnak és Konstantinak nagyon boldog 1hónapot!!!!

Timinek Gartulálok!!! Kép

Kata!Nagyon édesek vagytok Norbikával.Azt,hogy mennyit hízik változó baba függö Zsebim 2hét alatt 0,5kg hízott :oops: Nálunk is ma nyügi nap van :?

Sensi!Nagyon jók a moshato pelusok de én lusta vagyok még ezzel is tökölni :oops: :oops: Milyen márkáju pelust veszel?

Én láttam Áront a tv-ben :lol: Csak nem tudtam,hogy ő az. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


áááh! nem sikerül feltöltenem a képet, mindig azt írja ki,hogy hiba történt,pedig egy ismerősünk direkt letömörítette a fotókat...

remélem,legalább a vonalzót sikerült kicserélnem

hiába,egy számítógépes zseni veszett el bennem...

Kép

Kép
borkaby
 
 


Borkaby: nehogy keltsed a dedet! Igény szerint jó lesz az, főleg, hogy nagy evős, és van is mit ennie :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ancsa: ezzel én is így voltam. Hogy mondta a doktornő, hogy hamarabb jön majd Bori, erre?! Utolsó pillanatban :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettike: de jó, hogy írod az óra átállítást :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Boldog hófordulót kívánunk

Napsugi Balázsának

Kata Zsombijának

És Zsuzsu Konstantinjának!


Kéretik az 1 hónapos adatokat megadni! Melyik nagylegény hány g, és hány cm lett...

Köszönöm!

Ui.: még nem kaptam senkitől 1 hónapos státusz adatokat :'(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Norbi milyen édes, és milyen okos is, hogy tudja már, hogy akkora lesz :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!!!

végre itthon vagyunk, ma hazajöhettünk, jobban lett Áron!!!

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat, teszek fel képet a babáról és majd jelentkezem:

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


Ja, és milyen érdekes, mára voltam kiírva és pont ma jöhettünk haza!!

Kép

Kép
éva75
 
 


Nagyon örültek a gyerekek a kistesónak:

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


Szia Éva!!!!

Látom hatott a nagy drukk! :D

Nézd meg magatokat a neten, mármint belinkeltem a híreket, amiben sztárkodott Áron!

És Nagyon szép kisfiút hoztál haza magaddal... ;) Jó, hogy végre itt vagytok, és együtt van a család!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Timi - nagy-nagy gratula Sanyika babához!!! Kép Várjuk a képeket!!!

Nyugtonmalac - Lottika 1 hónaposan 3120 gramm volt, nagyon jól gyarapodik!!! A cm-t nem tudom, mert fogalmam sincs, hogy hogyan mérjem :roll:
Éva babájának mihamarabbi jobbulást, a sárgaság elég gáz, nálunk még mindig megvan sajna, remélem már múlóban! Megnéztem a Híradó linkjét, van ott egy baba inkubátorban, talán ő Áron??
Gratula a majdnem 4 kilóhoz!!! Nem semmi!

Andi - Szabi baba nagyon aranyos!!! A tesók kép pedig nagyon megható, tündériek együtt!!!

Szöszke - én nem hánytam szülés közben, pici hányingerem volt, amikor már nagyon sűrűek voltak a fájások, de ennyi. Viszont egyik barátnőm áprilisban szült és neki sikerült hánynia egyet, miközben vajúdott :shock:


Sensi - de jó, hogy jöttél!!! Attól, hogy most már nagy részünk babázik, még nagyon várunk titeket pocakosokat is, sőt, hiányoztok is!!! Én még mindig pocakos lennék, ha pontosan jött volna Lottika!!! :roll: Szóval gyertek!!!!!!!!!!! Pelus ügyében nem tudok mit hozzáfűzni, nekünk eldobható van, abból is annyi fogy, hogy csak na :shock:

Ancsa - a végén mindenki előbb szül, mint te :wink: Amúgy a lényeg, hogy nem jött korábban és ha most jön, az már teljesen jó, szóval kitartást!!! Kislányodnak jobbulást!!!

Marek - 7 óra egész jó, persze gáz, hogy részletekben, nálunk is így van :? Én ált. még este 21 körül lefekszem és a köv. etetésig alszom egy kb. 2órát, ami segít, hogy átvészeljem az éjszakát. A legjobban az éjjeli-hajnali etetéseket kívánom a hátam közepére, mert alig bírok kikelni olyankor az ágyból :roll:

Borkaby - én is azt hittem, hogy a szopi fog menni simán, de talán ez a legkeményebb! Viszont a lényeg, hogy van tejed, ha ilyen sok, az tök jó! Bár nálunk is sokszor van az, hogy ha már sír a leányzó, megindul a tej, de csak a jobb ciciből, a balból szinte csak pár csepp, a jobból pedig rendesen :?
Nekem is a 3 óránkénti etetést javasolta a védőnő-gyerekdoki, de én nem keltem fel! Eleinte nem tudtam, hogy hogyan csináljam, aztán úgy voltam vele, hogy majd Lottika beállítja a dolgokat és majdnem 3óránként eszünk így is :wink: Valamikor persze 2 valamior 2,5, de volt, hogy 3,5 óra után evett, egyszer-kétszer pedig volt, hogy 4 órát kibírt és aludt, mint a bunda. Nekem nincs szívem felébreszteni és aludni is kell neki, nem csak enni.
Nálunk egy nap 8 evés van, valamikor, ha úgy jön ki, akkor 7 és a rekordja most 530 ml / nap és egy alkalommal 100 ml, ami nála már nagy szó. Bukás sajna van többször is, pedig én is büfiztetek többször egy evés alkalmával, de szerintem ő még túleszi magát egy 100 ml-es mennyiséggel, hisz még csak most lépte át a 3 kilót.
Persze inkább egyen, mint ne.

LKata - de édes Norbika, nagyon jó súlyban van, látszik rajta.

Éva - most látom, hogy írtál és a jó hír, hogy hazajöttetek, szuper, nagyon cuki Áron a képen! A sárgaság megvan még? Mit mondtak rá, kaptál te is olyan tanácsot, hogy itasd vízzel? Kíváncsi lennék, mert én azóta sem itatom vízzel, remélem elmúlik majd a sárgaság!

Rólunk: ma megvolt az első családlátogatása Lottinak, elmentünk anyuékhoz, egy nagy kajálás után, aztán majdnem 2 órát ott is voltunk, elvolt, nézegetett, aztán bealudt, végül már finoman jelezte egy-két pukival, hogy lassan megébred, így húztunk haza.
Holnap párom szüleihez megyünk ebédre, ez lesz a 2. kiruccanásunk így.

Ti már viszitek ide-oda a babát vagy egyelőre még nem? Bevásárolni még nem megyünk vele, de mikortól lehet szerintetek pl. egy CORA bevásárlásra vinni őt is?

Na megyek, gyorsan fürdök, mert aztán Lotti fürije következik, ma sikerült peluscsere közben pisilnie és kakilnia egyszerre, minden csupa szar lett :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Nyugtonmalac - most sikerült végre elolvasni a te szüléstörténetedet is, egyszerűen imádtam, de tényleg és le a kalappal előtted, nagyon ügyi voltál és párod is hős volt, hogy ott volt és támogatott és még a zsinórt is elvágta :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi: köszi :D

És mi már vittük vásárolni is Borit :) Tehát no para, meghettek ti is szerintem :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi, nézd meg Lottika fejlődését :) Tetszik?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Váú, tök jó, köszi :lol: A cm-t nem tudtuk lemérni, most próbáltuk, de kevesebbet mértünk, mint a születési cm :roll: Bénáztunk, ő meg közben aludt :lol:
Amúgy ahhoz képest, hogy amikor hazahoztuk 2520 gramm volt, most a 3120 nagyon jó, büszke is vagyok magunkra :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Tegnap este akartam bejelentkezni, de ebbe a topikba már persze nem jutottam el, mert Dóri este szeret a leginkább balhézni. Most is nyomja, de tutira hiszti - már 3 különböző típusú sírását meg tudom különböztetni. :)

Köszönöm mindannyiótoknak, hogy szorítottatok nekünk és gondoltatok ránk!

Megírom majd a szüléssztorit is, csak lenne negyed órám - mondjuk a szülésem nem negyed óráig tartott...:D - amikor van egy kis nyugi... :shock:

Pocakosoknak kitartás!
anhel
 
 


Ja, nagyjából visszaolvastam, már nem emlékszem ki, talán Szöszke kérdezte a hányingert: na igen, én hánytam is. Mondjuk nem nagyon volt mit, de a tágulás legutolsó fázisában iszonyatos erővel tört rám. Ettől egyébként nem kell megijedni, kifejezetten megkönnyebbülés volt akkor kicsit mással foglalkozni, mint a fájásokkal.:D Viccen kívül, az már jó jel volt, a szülésznő ekkor rakta össze a szülőágyat, mert ő pontosan tudta, 'hol járok'.

A fordulós babáknak nagy-nagy gratula, anyukáknak szintúgy! Nekem az első éjszaka itthon kutyakemény volt, gondoltam ám rátok nagyon sokat...:)
anhel
 
 


Sziasztok!!

Mi is BOLDOG ELSŐ HÓNAPOT KÍVÁNUNK A "TESTVÉREINKNEK" :D BALÁZSNAK ÉS ZSOMBORNAK!!

Éva!
Nagyon szép családod van, gratulálok!!! Én láttam tegnap a híradót és gondolkoztam is közben, ki szlhet ott. Tévésztár lett Áron??? :lol: :lol:

Sensi!
A szomszéd csaj tervezte a mosható pelust, de maradt az eldobhatónál. Kívánom, h Neked beváljon!!
Anyud készül már utazni??

Ancsa!
Már szólni akartam, h keressünk meg Téged, mert azt hittem megszültél. Jobbulást a lányodnak!!!!!


Macianyú száma nincs meg senkinek???????


marek!
Nálunk szerencsére kezd beállni az éjszaka. Kel 3 óránként, Bence odahozza, szoptatom, majd apa intézi a többit én meg alszom :lol:
Volt, h nézelődhetnékje volt az úrfinak hajnalban, akkor is az apja felügyelte. Az elmúlt éjjel pedig arra ébredtem, h Bence ébresztget, kezében a ded.... Állítólag ordított, de én aludtam... :)
Nem tudom mi lesz, ha Bence visszemegy dolgozni........

Borkaby!
Én sem keltem a fiam, noha Ő lassaban gyarapszik... lehetetlenség. Ha éhes szól. Ha nem, akkor úgyis bealszik néhány szívás után.

Férjednek gratula, csak így tovább!! :oops: :lol: :lol:
AZ ENYÉM Ábelt látja el profi módon, ennek bizonyságát tette már akkor, amikor még a Klinikán voltunk.)

L.Kata!
Csúcs a fiad!!!! :lol: :lol: :lol: Enyim gyerek is alvássztrájkot tart tegnap óta....

Ny.malac!

Már akartam írni, h annyira jó a szüléstörid...nekem eszembe sem jutott vajudás alatt naplót írni... :D :D :D

Konstantin 1 hónapos adatai: 4020 g és 51 cm


Kép 1 naposan

Kép 1 hónaposan

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Ma 1,5 órát vártam az nst-kiértékelésre. :evil: Összesen egy (1!!!) ügyeletes doki volt a kórházban, ő is műtött épp, mert zöld lett a magzatvize egy kismamának. :shock:

Kép
szöszke
 
 


Ildi: lehetsz is büszke magatokra! :) Mindannyian ügyesek vagytok! Szerintem is komoly eredmény ekkorát gyarapodni :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Anhel: egyszer csak könnyebb lesz majd, meglátod, és akkor több időd lesz pihenni is, meg szüli törit írni is :D

Én is ismerek már 3 féle sírást:- elfáradtam, és nyögdécselős sírok (10 percen belül abba is marad és alvás lesz belőle) -> cumi az megoldás rá
- nagyon nagy baj van anya, azonnal ments meg (éhes vagyok, egyedül vagyok, kétségbe vagyok esve sírás) - ennek sosincs vége, csak ha felveszed, és megoldod a problémát. Pl. cici a szájba, hasra fordítás, kakilás sikerül... -> cumit nehezen veszem be, de ha nagyon kitartasz, akkor megnyugszom tőle
- nagyon éhes vagyok, itt az idő, de azért még nem dől össze a világ sírás... Sokáig tart, de nem erősödik az ereje. Csak sír, és kész. -> cumi nem megoldás, ne verj át!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Zsuzsu: köszi :)

Konstantin fejlődését felvittem, nagyon szupi lett! Szép nagyot nőt a hetyke sapis kislegény :) Gratulálok nektek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ó Szöszke! Ez borzalmas lehetett. Bár biztosan rosszabb volt a zöld vizes kismamának, de az téged nem vigasztal ügy... :S

Minden perces kismamaként az ember lánya a legszívesebben otthon lenne, nem pedig egy váróban várva...

Amúgy jól vagy? Jó lett az NST? Miért kellett, hogy doki értékelje? Nálunk csak az NST-s aszisztens (vagy mi) nézett rá... (hatalmas szakértelemmel... :S )

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Enyém gyerek nem hajlandó aludni. Én már leesek a székről ő viszont nem és nem és nem... :shock: Folyamatosan enne, de utána meg bukik, tehát tuti, nem éhes. Most is sír. SEGÍTSÉG!!!! Nem akarok több kaját adni neki. A férjem lefeküdt, én kétségbe vagyok esve, fáj a derekam is és látom, hogy szar éjszakánk lesz... :cry: Ilyenkor mit lehet csinálni??? Hiába veszem fel, nem nyugszik meg, folyamatosan keresi a cicit, de már rengeteget evett, folyik ki a szájából a tej... :roll:

marek
 
 


Sziasztok!

csak pár sort írok gyorsan:

Áron nagyon jó baba, éjjel kétszer szopizott és egy hangja sincs, nem sír, ha öltöztetjük, ha fürdetjük, bármit csinálhatunk vele, még nem nagyon hallottuk a kis hangját. A gyerekek imádják, Lorena egésznapos bébiszitter szolgálatban van, még éjszaka is, amikor sírt ő azonnal az ágya mellett termett, büfizteti, pelenkázza, szóval nekem alig van dolgom a babával.

Tegnap volt 6 napos és leesett a köldökcsonkja, nektek mikor esett le?

Ildi

Nekem a kórházban is azt mondták, hogy szoptassam többször, mert a sok pisiléssel és kakilással ürül a szervezetéből a bilirubin, nem is adtak neki cukros vizet, úgyhogy ne aggódj, amiatt, hogy nem adsz neki, szerintem az anyatejnél nincs is jobb számukra.

Képzeljétek, a kórházban a 4. napon egy etetésre 130gr-ot evett, el is ájultak a csecsemősök és a zárójelentésébe külön bele is írták, hogy kitűnően jól szopó csecsemő.

Szóval nagyon jól vagyunk, és boldog az egész család, hogy köztünk lehet Áronka.

Felteszek egy pár képet és majd még írok.

Kép


Kép

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


Marek!

Ha bukik a baba, nem biztos, hogy azért mert annyira tele van.Egy nagyobb büfi is kihozhat tejet, ugy, hogy nem lakott jol a baba.szerintem próbáld meg a szopit megszakítva is büfiztetni, majd folytatni az etetést.De ha nem ez nem jön be, akkor azt is el tudom képzelni, hogy ha sokat bukik, akkor azt hiányolja, és éhesnek érzi magát.próbáld meg bukás után visszatenni a cicire.hátha megnyugszik.
emmalena
 
 


jaj, csajok, tegnap szívrohamot kaptam.evés után letettem Emmát aludni, és szépen aludt is 3,5 órát.mikor felébredt, bementem hozzá, és láttam, hogy egy hatalmasat bukott.de akkorát, hogy nem hittem el.akkora tócsa volt alatta...még szerencse, hogy hason volt, ha ezt hanyatt adja elő, szerintem simán megfulladt volna.basszus, totál kikészültem.
emmalena
 
 


Éva, Zsuzsi....gyönyörűek a babák! :lol:
Olyan jó hogy már ennyien egyszerre babázunk! Én még alig hiszem el! :shock: :lol:
Kép
Így tudunk 4 órát is aludni! :lol:
Szeretnék tanácsot kérni : Vannak nyűgös napjaink, ilyenkor nem hat sem a cici sem a peluscsere, sem az ének, a simizés. csak az ölben ringatás! a párom ilyenkor képes egy órán át ringatni, már rászoltam hogy így el lesz kényeztetve.....de mind ketten sajnáljuk.
Mit lehet ilyenkor tenni, hogy ne rontsuk el?????

A másik: Még mindíg sok tápszer fogy a cici mellé Szerintetek az normális hogy másfél órát szopizik és még éhes???? Szereintem csak cumizik, nagyon keveset nyel közben! Mindíg negyed óra után bealszik és noszogatni kell, azán végül így is tápszert kell csinálni mert éhes marad!
Gondoltam kölcsönzök mellszívót, mert ez a pumpa ami nekem van nem elég erős! Szerintem még egyszer sem ürítette ki a mellem a Norbika, ezért nem is lesz több tejem. Nem????

Mit tegyek????

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Órát ne felejtsétek el átállítani! Én be is zavartam magamnak ezzel, mert reggel azt sem tudtam, hogy hol vagyok, mikor kel a Pömpő, én mikor kelek... :shock:

Éva - gyönyörű a lányod és ahogy ül Áron baba mellett, hát tényleg jó dolgod van :wink: Áronka nagyon tünemény, meg lehet zabálni! Tök jó, hogy ilyen csendben van!!! :lol: Amúgy nálatok a sárgaság teljesen elmúlt? Mert esetleg ha még sárga, lehet, hogy azért ilyen csendes, nekem azt mondták, a sárgaság aluszékonyságot és nyugit okoz :roll:

Emmalena - ú, sajnálom a nagy bukást, tényleg para tud lenni, én is kivagyok tőle, amikor nagy adagot kiad magából, de attól még jobban, amikor darabos jön belőle :roll: Amúgy ha háton van, akkor is lehet, hogy kifolyt volna a szájából, nem? Én amúgy kaja után mindig oldalra fordítom, háton csak akkor van, ha már túlvan a kaját. Amúgy én is büfiztetem többször egy etetés alkalmával és akkor is sokszor bukik, de szerintem túleszi magát, mert eddig 50-eket evett, most meg bevág már 90-100 ml-t is :shock:

Köldökcsonk? Nálunk a nagy része a kórházban eltünt róla, itthon már csak kicsi darabok jöttek ki belőle, hamar szép lett.
Amúgy akinek már lejött, ti mivel kezelitek, egyáltalán kezelitek-e? Mert azt olvastam, hogy a köldököt fürdés előtt olajos vattával körbe kell törölni. Néha megcsináljuk, de amúgy kell?

Száraz bőr - nálunk elég száraz Lottika keze-karja, szerintetek mivel lehetne bekenni? Füri előtt szoktuk kicsit a napraforgóolajjal bekenni, de nem sokat segített eddig.

Nyugtonmalac - a sírások közül én az éhes vagyok sírást már megismerem, amúgy azt abból is tudom, hogy éhes, hogy ha a cumit olyankor a szájába teszem, szív kettőt és üvölt :lol:

Zsuzsu - Konstantin nagyon cuki a kis félrecsapott satyijában :lol: Szépen fejlődik! Ne aggódj, nálunk is volt olyan, hogy a fáradságtól annyira aludtam, hogy nem hallottam meg, hogy sír a gyerek, akkor keltem, amikor párom már javában pelenkát cserélt :oops: :wink:

Ma megyünk újra családlátogatásra, párom szüleihez ebédre, remélem ma is sikerül elindulni vele rendesen, mint tegnap!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Marek: ez lenne a cumi ideje. Mikor nem akarsz enni adni neki, mert kipukkan, de szopizna. Meg is nyugszik rá, ha már ismeri a cumit. Lehet, hogy csavarja a pocit egy puki, vagy kaki, és azért küzd. Próbáld ki ilyenkor a hasmasszázst, meg a combra fektetést, hátha bejön...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Éva: szerencsés vagy a nagylányoddal :D És Áronnal is, aki mindent jókedvűen fogad :)

Már Bori is szeret fürdeni. Kb 6 naposan esett le nekünk is a csonk, de most még be-be vérzik valami neki... Boriak kint volt a köldöke, most húzódik vissza. Furi, Lilié nem ilyen volt. Viszont Lilié 10 napos kora körül esett le :shock: Minden gyermek más :D

Boldog 1. hétfordulót nektek :D

Gratula a 4. napi nagy evészethez is! :D Levettétek a dolgozókat a lábukról :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emma: van légzés figyelőtök? Én is jártam már többször így Borival. Sőt olyan is volt, hogy mellettem aludt az eset alkalmával, és én simán átaludtam a történést :( Nagyon ilyesztő!
Én oldalt megtámasztva altatom e miatt. Bár Bori aludhatna hason is, mert kitűnően tudja a fejét pakolgatni :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


LK: a mellszívó jó ötlet! Elektromos medellát javaslom, nagyon jó. A kórházak is azt használják... Így a lefejt tejet odaadhatod üvegből, és az mégsem tápszer :D

Nyügős napok: én Borit már szórakoztatom alkalmanként. kb. 5-10 percig fejlődik a bébi tornázó alatt, vagy 10-30 percet a hintában ringatva, És alkalmanként evés után, mikor a tanulós, figyelős éberléti állapotában van, akkor beszélek hozzá, nyújtogatom neki a nyelvemet (állítólag egy idő után utánozni kezd a baba)
Ezektől a foglalkozásoktól idől. Hintában elalszik, tornázó alatt ideges lesz, és álmos, beszéd figyelését bírja a leg jobban, azt én szoktam feladni, és egy fejlődési játékkal lezárni.
Ezzel szerintem kikerüljük a "nincs semmi bajom látszólag, de sírok mégis" - sírásokat.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Van, illetve kaptunk kölcsön légzésfigyelőt.be is szereltük, de nem működik.már cseréltünk elemet meg minden de nem működik.így aztán nincs.nem szeretnék venni.Emma is szépen emelgeti a fejét meg fordítja egyik oldalról a másikra.Ő mindig hason van, oldalt nem szeret.remélem nem nagyon lesz több ilyen, mert elég ijesztő.
emmalena
 
 


Ildi: igen a cumi nem megoldás, az éhes vagyok sírásra :D

Köldök kezelés: nekem a pelusozások alkalmával látszik, hogy rászáradt vér van rajta, ezt mindíg alkoholos vattával letisztítom, de nincs változás.
Úgy tudom, ha leesett, és nem váladékozik, akkor nem kell csinálni semmit vele :)
Nyílván nem árt az olaj, de nem is szükséges :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Akkor nem tudsz megnyugodni egy légzésfigyelő használattól... :) Biztos nem lesz baj, csak annyira ilyesztő tud lenni...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?