Sziasztok!
Az előbb írtam egy csomót, és elszállt. Grrrrrr.
Akkor újra rövidebben:
Barbi,
nem lehet hogy a Mg más formája, pl. Magnerot vagy Magnesium Citricii jobb lenne? Talán azoktól nem híznál.
Réka,
nem bántottál meg, remélem ez látszik abból, ahogy írtam.
Dani szép nagy baba!
Azt nem értem, hogy miért kellett Mg-ot szedned, nekem csak akkor mondták, amikor keményedni kezdtem.
Ági,
köszi a gratulációt Gabi nevében!
Én is Gynipralt szedtem, meg Verapamilt, hogy a G. által okozott szívdobogást és kézremegést csökkentsük.
Az én méhnyakam is rövidült, már a 15. héten, és a 20-on annyit keményedtem, és a méhnyak is 1 cm-es lett, hogy be kellett feküdni a kórházba. Itt beállították a Gynipral adagot. Egy hónap múlva hazajöhettem, de őszintén szólva nem nagyon mertem ugrálni, mivel akkor is még csak 25 hetes voltam. Én nagyon sokáig nagyon sokat feküdtem (bár a doki javasolta, hogy azért egy picit mozogjak, de én már csak ilyen aggódós típus vagyok, meg aztán gyógyszer mellett is keményedtem eleget, amikor mozogtam). Azt már írtam, hogy amikor az utolsó gyógyszert beszedtem reggel, és délben már semmit, akkor délután vajúdni kezdtem, rögtön három perces fájásokkal, és másnap reggelre lett meg Gabi. A szülésem azért tartott ennyi ideig, mert nem tágultam jól, szerintem azért nem, mert négy hónapon át azt sulykoltam magamba, hogy zárt a méhszájam. De végül azért kibújt Gabi.
Szerintem ma is hagynak sokáig vajúdni, ha nincs gond a babával (mondjuk én már nem álltam messze a császártól). Gabi 2830g volt és 48cm a 38. héten, de szerintem ez családi örökség, mert én is ennyi voltam (2800g és 48cm
), és apukája sem volt nagy baba. Én nem is tudtam volna sokkal nagyobb babát megszülni.
Na jó, befejezem a szócséplést.
Még annyit, hogy amikor én voltam augusztusban, akkor egy egyágyas és egy háromágyas szülőszoba volt, lehet, hogy azóta átalakították? Én szerencsés voltam, mert pont szabad volt az egyágyas.
Most már eldugulok, minden jót mindenkinek!
Zsizsa