Új privát üzeneted érkezett!

fomiaae!! nem, nem akarok, mert csak felesleges pénzkidobás lenne:( tudom h nem vok az!! minden hónapba beleéltem magam, nagyon szenvedtem mikor megjött. most is fogok tuti, de pont azért beszélem be magamnak h nem vok az, h könnyebben viseljem. ma a16.dpon vok és mult hónapban is ilyen szép volt a görbém és 18. dpon jött meg. szóval még van 2 napom. talán utána tesztelek...talán :)

KépKép
dike
 
 


Dike!

Megértelek.Tudom milyen rossz, ha az ember beleéli magát.Sajnos már tapasztaltam.De fel a fejjel, leszünk mi még babásak! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Melinda
fomiaae
 
 


Sziasztok!

Köszönöm lányok az együttérző szavakat, tényleg jól esett! :wink:

Bár ezen kívül még mindig volt két emberke, akik szintén elég bunkók voltak, az egyik egy pasi, na azt elég rendesen ki is osztottam, pedig a párom felé volt restanciája, de mivel engem is érintett a dolog, mert az elvégzett munka fejében mégsem kaszálta le a kertünket, mint ahogy ígérgette, így már nem hagytam szó nélkül a dolgot!!!!! :lol: Mondtam is neki, hogy örülj neki hogy ilyen rendes férjem van, mert ha rajtam múlik ezt innen ki nem viszed míg nincs kifizetve és az előző tartozásodat sem rendezted!!!!! :evil:
A másik az örökös akiben mindig csalódom, az a férjem sógornője. Mint már annyiszor most is tettem neki egy hatalmas szívességet, és még annyit sem mondott hogy köszönöm! :? Na erre mondták a kolléganőim, hogy már tiszta hülye vagy! :roll: Nem is tudták hogy mit várok, mert mindig ezt csinálja!!!!!! :? Én azért újra és újra adtam volna neki esélyt, de hát igaz a mondás: kutyából nem lesz szalonna!!!!! :roll: :? :shock:

Na ennyi! Ha össze szedtem magam, majd jövök! Addig is legyetek jók! :wink: Vigyázzatok a kis bébikre, akár pocaklakó, akár már a kinti nagy világban él!!!!!! :wink: :D
A tesztelőknek drukk!!!!! :wink: :D
Vendég
 

 
 

Bogáncs!

Cijja!
Amikor éjjel eldurrant a burok rögtön te jutottál eszembe! No mondom ez nem lehet igaz, amióta leírtad, hogy neked is ez volt ez lett a parám, hát bejött! Ha többet molyolok otthon, én a kocsiban szülök meg. Mondtam a dokinak, a köv gyereknél beköltözök a parkolóba, a 38. hét után! :D
Igen a 2es női! Hát hihetetlen...én anno tudtam sztorikat a csecsemősökről, a tataiakról, hogy a babákat bevágják az inkubátorba, a tv-t csutkóra csavarják, és le se szarják, hogy egész éjjel ordít...de azt hittem csak ott van ilyen...nekem ez akkora csalódás!
Az egyik este mentem le a kicsiért fürcsi után...akkor született egy kisfiú...épp mosdatta az egyik csecsemős...hideg a víz, rossz az élmény, egyéb...hát éppen kész volt a fürdetéssel, letette a pelenkázóra, nyúlt a pelusért, erre a manó kitolta magából a magzatszurkot, beterítve a pelusozót... reakció...B@zdd meg az anyád! Hát én akkor azt gondoltam, még fürdetni se adom le szegénykémet! Lehet jobban jártam volna, most nem lenne csupa piros, meg égett bőrű!

Sztem a kaja jól kitalált, nem hiszem, hogy éhesebb voltál...itt legalább figyeltek arra, hogy szoptatunk, nem borsó, karfiol, meg lecsósszelet volt a menü...

Nekem nem használt volna a homeo...sajna a baba válla beleakadt abba a méhszáj darabba, ami még az előző terhességnél rosszul maradt bent...az elején is mondta a doki, hogy a külső méhszáj kicsit féloldalasan lóg...hát ebbe akadt bele a vélla, és nem volt mit tenni...a gyorsaságtól nem tudták kifejteni belőle, és tépett magával mindent!

na megyek csicsizni, nagyon hamar kidőlt, lehet nemsoká kelhetek etetni...

cép jó éjt mindnekinek!

Kép
ticsimû
 
 


Reggelt!

Hol van mindenki?

Kép
ticsimû
 
 


Jó reggelt!
Vendég
 


Sziasztok!

Csak gondoltam beköszönök, mielőtt indulunk.Apósomhoz utazunk a hosszú hétvégére, Vas megyébe!
Talán egy kicsit tudunk pihizni, meg dolgozni a projekten! :wink: :wink: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jó pihenést nektek is! :wink:

Puszi!

Melinda
fomiaae
 
 


Én csak annyit írnék, hogy végre tudtam aludni egyhuzamban 3 órát. Asszem, ez mindent megmagyaráz. :D
Ma jön haza Apa. Megpróbálok majd benézni és írni is.
gtünde
 
 


Ticsi :P

Naagy dícséret, hogy mindig írsz!! Én ilyenkor offoltam jó pár hétre a topikot, mert iszonyú fáradt voltam 8)

Hát igen, ahogy leirtad a magzatvíz elmenetelt, somolyogtam magamban :lol: meg tökre át is éreztem megint.Télleg eszedbe jutottam? Ez poén.
Én meg azt mondtam a dokinak-röhögött, hogy legközelebb úgy a 36. héttől a klinika körül kell sündörögnöm. Nagyon egy húron pendülünk :wink:

Mennyit alusztok éjjel, vagy egyébként egyhuzamban? Ugye anyud ott van, nekem nem volt senki segítség sajna :cry:

Árpi sztrájkol még?

A fürdéshez még annyi, hogy télleg brutálisan fürdetnek, v. forráznakv. hideg a víz. Eccer én is láttam, na én is örültem, hogy mindig magamhoz kértem... Lencus is utált hetekig fürdeni, aztán szépen megszerette. De hogy így káromkodjon a nővér szegény ártatlan kicsikével... :twisted: Ez durva... A lényeg, hogy túléltük mind.

Az alvégen mi a helyzet :lol: :lol: :wink:

Sleepin :P

A, már értem. Hát igen a betegség után ugye megszokta a karban vagyok, amikor akarokat...ami persze télleg tök természetes. Nálatok is közelharc az öltözz-vetkőzz? Na, ez megnyugtató :lol: 8)
Bár most már ügyesen tűri, agyon dícsérem. Segít Lencus is, azt én is úgy bírtam, mikor már láttam, hogy tudatosan dugja a kis kezét...stb.
Amikor elmúlott egy éves lecsökkentettem 3-ra a szopizást, mert már kicsit merülnek az aksiaim, hullik a hajam , mint a csuda. De nehéz is, mert van még tejecske, meg igényli is...meg tudom, hogy a legjobb és a lelkemnek is jó, de fizikailag már sok kicsit :oops: Van, hogy kikunyizza a 4-et, de volt már 2 is.Nemrég még 5x szopizott.

Nálatok mi a helyzet ezen a téren?

Tüncsi :P

Erre csak azt tudom írni, hogy hű ba...meg...Együttérzésem, kitartás!! Mi várunk!

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


Sleepin :P

Most nézem, hogy Bende és Lencus között koppra 4 hónap van! :lol:

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


Sleepin :P

Agyam szita :oops: Nekem nem volt semmilyen öblítés, csak közvetlen a varrás után... Ha front van én k...ra érzem a gátmetszés helyét...Anyukám megnyugtatott, ő a mai napig érzi 8) Mondom az jóóóóó

Mondjuk itt szoptatásba segítettek, de rámenősködni kellett rendesen...

Csajok!

Kinek hányszor alszik a gyerök napközben? Lenci 2x 1és negyedet, 1,5-öt. Próbáltam összevonni, de még nem megy...Viszont, ha program miatt kimarad az egyik, már nem olyan gáz, már nem borul ki rajta, csak kicsit fáradtka, meg látom, mikor kéne letennem... :oops: De hát mindig nem lehet, mert akkor a két alvás nagyon szétszabdalja a napot.
Ti hogy csináljátok?

Bogáncs

Kép
bogáncs
 
 


nagyon kihalt ma a topic!

Mindenki alszik!

Bogáncs!

Alvég javulgat...érzem a hegeket, de már simán megy minden. A kaksizás volt olyan élmény, az első héten, mintha újra szülnék, valszeg a keresztcsontom volt érzékeny...
Hát arra leszek kíváncsi majd a 6 hetes kontrollon, hogy mennyire lett maradandó a cucc...a dokim nagyon jól varr, alapos, nem sajnálta az időt, se a cérnát, se a tűt, de mivel össze vissza történt minden nem egy konkrét vágást kellett stoppolni...

Sztetek mennyire igaz, hogy a gyerekek számával arányosan nő a súlyuk?

Altatás?

Nekem Árpi is szétszabadalta tán pont ennyi idősen az alvásidőt.. kidőlt 10kor egy fél órára, aztán délben esze ágában sem volt aludni. És akkor jöttem én, a szadista anya! Mikor láttam, hogy el akar aludni, fogtam és elmentünk sétálni, udvarra, vagy ha esett leültem jáccani vele, de vmi pörgőset...no így alig bírta betömni az ebédrt, és má aludt
sztem 2 hát után megszokta, hogy nem alszik, és utána minden jól működött...most is kidől ebéd után, csak ki kell várni...:D

Kép
ticsimû
 
 


Tüncsi!!! Azta... 3 óra egyhuzamban, fú anno én is ölni tudtam volna érte... :D Éjjel hányszor volt, hogy elfelejtettem (vagyis elaludtam) letteni Bendust és végig rajtam durmolt... Meg hányszor volt, hogy nem tudtam az ágyában van a gyerek vagy valahol a környékemen keressem... :)

Bogáncs! Ti is 9.-eiek vagytok??? :D
Az öltözés még nálunk is egyszerűbb, mint a pelenkázás... na az tényleg borzalmas. Már gondolkodtam az up&go vagy slip vagy milyen elnevezésű pelenkákon is. Csak brutálisan drágább mint a sima. De tényleg mennyivel egyszerűbb lenne... Pedig enyém gyerek még nem is megy "csak" áll... De hát az is elég... :) Alvás... Össze-vissza. Volt időszak, amikor csak 1et aludtunk 1 nap de nagy átlag 2/nap. Mi későn kelősök vagyunk. 8-9 körül kel Bende. (ÉLJEN ÉLJEN!!!) És 12 körül 1 óra és délután 3 körül 2 óra alvás. Igen, baromira szétszabdalja a napot, de Neki még szüksége van rá. Pont a hétvégén okos rokonok mondták, hogy mostmár át kéne állni az 1 alvásra. Mondom, majd akkor átállunk, ha Bende úgy akarja. Mégis hogy regulázzam szegénykémet az alvásban??? Akkor alszik amikor akar. Szerintem 9 hónaposan tök oké a 2 alvás, szerintem még Lencus korában is oké. Főleg ha igényli. Mondjuk ebben is egyszerűbb egy kicsit a helyzet, mert ha Bende álmos, kenguruban is elalszik, abszolút nem zavarja. De csak a délelőttit szoktam esetleg így megejteni a délutáni kizárólag az ágyban!!! Bocsi, kicsit hosszúra sikerült!! (Ja és még mindig van...) Mi még 4x szopizunk 1 nap. Szerintem 1 éves koráig így maradunk, hacsak el nem hagyja a hajnali 5öset. De ez nem szabdalja a napot, mert hajnal, reggel délután 5 és lefekvéskor. 9-17ig nincs cici. Na mostmár befogom, mert szétoffoltam a topikot... :roll: :oops:

Szóval Bende újra a régi, vidám, játszik (magában is...), eszik rendesen... Szuper!!! :D

Bocsi, hogy most csak magunkról írtam... :oops: :?

Kép
Kép
sleepin
 
 


gátmetszést én is éreztem, mármint az előzőt, sztem most beledöglök majd egy frontba

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
ticsimû
 
 


sleepin!

dehogy offolod...

sztem én tettem tegnap...

nézd meg azóta senki nem ír!

csajok, hun vagytok?

Kép
ticsimû
 
 


bogáncs

még most olvasom újra... :oops: :oops: :oops:

7kor fürcsi...szopi, elalszik...éjfél-1 között kel, szopi, aztán 6kor kel...és közben síri csend van...csak arra kell figyelnem, hogy amikor megnyekken, rögtön a szájjába tömjem a cicit, mert kb 2 perc szintidővel jön rá, hogy ő biza baromi éhes, és akkor a kakas is kibújik a bőréből! :D

Kép
ticsimû
 
 


na vazz

anyum hétfőn hazament...kikészült fizikailag, de kaptam ígéretet, hogy heti eccer elmehet Árpi hozzájuk, ha az apja megy, és a papa is otthon van...
isteni lesz, akkor fogok nagytakaírítani

nagy segítség volt, mert ezzel a gáttal nehezbben jöttem helyre, mint Árpinál

Árpi már javul...

Kép
ticsimû
 
 


Gátmetszést én is éreztem, de csak a terhesség alatt a vége felé. Most meg ugyi nem volt. :)

Pelus - na, én ezért tértem át az up&go-ra. A másikat már nem tudtam Rékára bűvölni.

Nekem most Réka csak du alszik kb. 2-3 órát. Már amikor alszik. 1 évesen lehet, hogy ő is 2x aludt. Már nem emlékszem.

Én meg el is felejtettem írni a szüléshez, hogy kitolásnál közben kellett lejjebb csúsznom az ágyon, olyan gyorsan jött az egész. Aztán a CTG szalagjait is közben vették ki alólam - nyomás közben emeljem meg a derekam. :evil: És ráadásnak mind2 vádlim begörcsölt, így még feszíthettem is vissza a lábfejem. :)
Ja, és a rövid köldökzsinór nem okozott gondot, csak megjegyezték a végén, hogy az volt. Na, meg ugye meg kellett szülni a lepényt. Szegény doki meg várta, hogy majd kinyomom, én meg vártam, hogy jöjjön az érzés, mint szülés közben, így végül kénytelen volt kinyomni belőlem, különben ott éjszakáztunk volna. :D
gtünde
 
 


Kép

Én is jól eltűntem.... :oops:
Most sem leszek 3 napig, holnap reggel indulunk Pápateszérre. Elhajlás lesz! :lol: :lol:

Az én gyerekeim nem alszanak napközben. :lol: :lol: :lol: ....ééééés: Végigalusszák az éjszakát is! :lol: :lol: Bibibi!!!! :wink:

Azé' egy képet mutizok, hogy aludt napközben is a fiam.... :)
Kép

Jók legyetek!
Csomagolok ezerrel. Csak a szesz itthon ne maradjon!!!! :shock: :lol: :lol:

Kép

KépKép
zapáné
 
 


Halihó!

Ticsi!
Nem semmi sztori ,amit leírtál,de most már a jó meleg otthonban vagytok!!!! :P :P Villámgyors volt a kis Àdám!!! :D

Gyugyi!
Jó elhajlást! Igyá helyettem is!!! :wink:

Tündi!
Gondolom kivagy, de hát ez van! Szeretnék már én is 3 órát aludni éjszaka egy kismanó miatt! :lol: Na de eljön a mi idönk is!

Hol vannak a többiek?????? :roll: :roll: :roll:


Gröni!
ìrj te is ,hogy mizu!!!!
susy75
 
 


Sziasztok!!!

Most sajna nincs időm visszaolvasni. Majd holnap...úgyis szüncsi van! :D
Reggeli hő 37.
Voltunk Debibe...kb minden rendben de a doki mindig úgy agyja elő mintha nem lenne.Nyh 8,5 mm, egyik petefészek ok, a másikban talált egy 13 mm-es szabálytalan körvonalú vmit...aminek nem nagyon örült...pedig én azt gondoltam, hogy pé után egy héttel tök normális ha egy összeesett sárgatestet talál vagy mit....de egy szóval sem mondta, hogy ez az lenne...de azt sem hogy nem.Na mindegy amikor rákérdeztem, azt mondta nem gond.Szte a másik petefészek körül összenövések vannak...de hát ez nem is csoda 3 műtét után. :?
Mivel tavaly dec-ben volt a 2. lombik, már lejártak az orvosi papírjaink...de azt mondta, hogy most azok várhatnak...az endo sürget minket.Hát nem tom el kell-e majd menni vmikor...az se volt ingyen.Azon húztuk fel magunkat tavaly is ha vmi ribi lennék és bemennék az ANTSZ-be, hogy nincs-e hepa fertőzésem az ingyen lenne....de így pénzbe került a lombik miatt.Szép világ!!!
Long protokollal indulunk...holnaptól fél decat kell szúrnunk. (Kellett nekem azt írni a múltkor, hogy én szerettem a szurikat. :shock: )31-én kontroll vagy ha hamarabb megjön akkor akkor...de hát oda várható piri valahova.Egyenlőre ennyi...meglátjuk...
Holnap olvasok ...szép jó éjt!!! :D
:twisted:
vizkriszisback
 
 


Sziasztok!
Én olvaslak Benneteket, csak írni nincs erőm...Mire visszaolvasok, leragadnak a szemeim.Eléggé lemerülök a munkahelyemen.
Meg aztán nem is tudom, mit írjak...nem történik velem semmi.

Nekem is jól alszanak a lányaim :lol: és hagynak engem is aludni :lol:

Gyugyi, hétfőre visszagyere ám, vár a fagyi!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Gröniről én sem tudok semmit...Gröni, jelentkezz!!!
Vendég
 


Szép jó regglt! :D
Kidobott az ágy...apa ment dolgozni, keltem vele...majd alszok dél körül. :lol: Épp tejberizst eszem meg olvasok...aztán viszek apának is belőle le a boltba. :D
Úgy döntöttük du. fél 2 körül fogunk mindig szúrni...műszakváltáskor.

Hő 37. Elég béna.Meg ez az egész görbe...majdnem sík, persze a 2. fele feljebb van.
Erről jut eszembe DIKE
Sztem a 14. napon vagy a 15-en volt péd mert a 12-en volt pozitív az lh és arra 36-48 óra a repedés és én nem azt nézem mikor volt leglentebb hanem, hogy a pé után 3 napig fent legyen (max ott esthet le utána vmikor egy kis beágyi miatt...aztán ismét fel megy és ott is marad.)Remélem pozitívat tesztelsz!!! :D
vizkriszisback
 
 


Sziasztok csjszikák!

Sajnos tegnap megint megjött. :cry: De hát éreztem is, hogy így lesz. Meg már rég nem vagyunk együtt a( ex) pasimmal. Jobb ez így. :(

Krisz!
Hajrá lombik! :D Endó meg takarodjon! A szurikat én sem szeretném.
Ja erről jut eszembe. Szerintem nem ért semmit a Gynevac nekem. Remélem másnak több sikert hoz.


Ticsi!
Nem irigylem az a szakadást. :( Árnika v. más homeos bogyi segíthet a gyorsabb gyógyulásban.
A nővérkére meg nem is tudok mit írni. :evil:

Tünde!
Remélem tudsz azért egy kicsit pihenni is ma. :D

Ditke!
Én is egyfolytában ilyen emberekkel találkozok. Sőt kihasználnak, és azt hiszik hülye vagyok. Pedig bebiztosítom magamat velük szemben, csak rosszul esik mert én sosem csinálnám amit ők. Pl. az unokatesómék akik eddig jómóduak voltak sok pénzt kértek és kaptak tőlem kölcsön, de persze a határidőt nem tartották, pedig nekem nagy szükségem lenne minden filléremre a lakásfelújításra. Mégis halogatják. :evil:
A kollégám meg jó poénnak tartja ha ugyan viccesen de ütöget. Tegnap kétszer ráütött a kezemre, mire mondtam a többiek elött, hogy a kövinél beperelem! :twisted:
De Te tarts ki. Hamarosan bővül a család és minden ok lesz! :D

Vicus!
Hogy vagytok? Van már teszt eredmény?
A boss valamikor amikor én fogantam jó pasi lehetett! :lol:

Na jó. Most ennyi nem vagyok formában. Inkább világgá mennék. :cry:
kolibri28
 
 


Jó reggelt lányok!
Vendég
 


krisz!!
hajrá szurkolok neked!!! de miért mondod h rossz a 37es hőd? nekem ma hüvelybe 37.1 szájba 37. én 9 órakkor mérem. és ma vok akkor( mivel nem tudom hol volt teljes pontossággal a pé) a ciklusom 29. napján. lehet igazad van,h akkor volt, nem tudom. akkor sem érzem azt h az lennék :( :( tegnap este megmértem és szájban 36.9 volt és biztos voltam benne h reggelre ez már tök alacsony lesz, de még nem. de szerintem magasabbnak kéne lennie mint 37.1 ha az vok, meg hát azért vmit érezhetnék!!!!
én lennék a világ legboldogabb embere ha lenne egy picur a pocimban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

KépKép
dike
 
 


kolibri sajnálom!!!!!! mi az h ex???

KépKép
dike
 
 


Drágáim :D

kicsi pihi. gyors bekukk..babuci szundizik...etetés 4 óránként...sajna tejcsi nincs elég, de remélem majd csak lesz...babuci van, hogy 130-at eszik..az átlag az 120....3500 grammal jöttünk haza és most 4200...sajna a kakival vannak bajaink...székrekedése van....már hőmérőztünk meg masszíroztunk meg pocisimiztünk, most fogunk kamillázni...van valami öteletetek, hogy még mit csináljak? valszeg a tápszer okozza amivel hozzátápláljuk (Milupa HA) mert én már annyira figyelek, hogy mit eszem a tejcsi miatt....már a szopiteát sem merem inni...a csodabogyómat sem merem szedni (csak az urtica-t)...

Ticsikém :D

amit a kórházról írtál az nem semmi :shock: Nekem nagyon jó tapasztalataim voltak..a nővérek nagyon lelkiismeretesek voltak a csecsemőn és a koraszülöttön szintén...a kaja tényleg jó volt....


Csajok :D
van egy ismerősöm aki a BMC-be szeretne menni...van valaki akit ajánljak neki?


Bocsi, hogy még mindig csak ennyit írok de Mindenkit sokszor puszilok....igyekszem jönni....

Kép

KépKép
babcsi
 
 


Babcsi!

Nekem a két nagy volt ilyen, pedig anyatejesek voltak, nekünk jó volt a a Duphalac szirup (remélem jól írtam) , meg a glicerines kúp is segített, ha ezeket felváltva használod, meg a hőmérőzés nem fog hozzászokni a baba. Az enyémeknek sem lett semmi bajuk!

Vicuska!
Laci köszöni a micis képet!!! Ezt meg ő választotta neked :P
Kép
Vendég
 


Dike
nem szoktak itt általában semmit érezni...tüneteket leginkább az 5-6 tól érzi, akinek van egyáltalán. A hő még fent van jó. Végülis nem rossz a 37 nekem se 5.30-kor, ha két órával később mérném tuti 37,2 lenne....asszem. :roll: Csak nekem régen is mindig szép magas volt a 2. felében...igaz ki tudja már, hogy azokat hánykor mértem. :roll:
Na megyek szunyálni amíg apa hazaér...korai volt ez a kelés. :oops:
vizkriszisback
 
 


Nati :D
köszi a választ..a hőmérőzésnél sajna tegnap meg ma már egy pici vér is volt, amire azt mondta a védőnő, hogy az erőlködéstől előfordulhat...persze kaki csak úgy ímmel-ámmal jött...:( a kúpra meg azt mondta, hogy 3 napon belül nem nagyon akarják adni mert az még nem székrekedés..ez igaz?....de ha erőlködik szegénykém :( a szirupot milyen kortól lehet adni? 2 hetes baba kaphatja már?

Kép

KépKép
babcsi
 
 


Babcsi!!! Én úgy tudom, nem gond, ha anyatejes babánál nincs kaki. Az azt jelenti, hogy mindent felhasznál a tejcsiből. Az anyatejben nincs salakanyag, aminek mindenképp ki kell jönnie!!! Szerintem ne hőmérőzz. Ha úgy látod, fáj a pocija, nyomd fel a lábait a pocakjához (persze behajlítva), 3ig elszámolsz, kinyújtod... így tovább... Ha ennyit hízik és ennyit eszik, szerintem nem kevés a tejed!!! Sokan esnek ebbe a hibába (én is majdnem). Hízik bőven, eszik rendesen, szerintem nem gáz. 3 nap kaki nélkül tényleg nem székrekedés. Kamillatea szerintem segíteni fog. Abból adhatsz neki nyugodtan!!! Írj majd, hogy mi lett!!!

Kép
Kép
sleepin
 
 


Reggelt! :lol:

Ticsi!
érdekes volt a szüléstörténeted.... :) a csecsemősök kapják be :evil:
a lényeg h otthon vagytok 8)

Babcsi!
remélem megjön a tejcid :P

Gyugyi!
jó elhajlást!hova mentek? :roll: :lol:
a sok pia hízlal ám........ :wink:

Krisz!
szerintem ez a long protokoll neked is be fog jönni!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
babás leszel!!!!!!!!!!

Dike!
mér nem tesztelsz az én kedvemért? :roll: 8)

Kolibri!
a francba.... :twisted: ez azt jelenti h nem vagytok együtt? :shock: :(

Nati!
köszi a csecsemős smileyt! 8)

na, csajok, az ántsz-ről nekem is megvan a véleményem..... :?
tegnap megjött a toxoplazma eredményem, és azt hozták ki h negatív!!!!!!0 az ellenanyagszintem. :shock: na most nekem már 2x pozitív volt, akkor ez hogy is van????én, aki 8,5 évig redvás macskákban turkált?????? :roll: :roll: :oops: :shock:
elkeverték a leleteimet??vagy a véremet????
és ez nem is olyan vicces.... :roll: :roll:
ünnepoek után majd felhívom a dokimat--biztos meg kell ismizni, pedig mindíg szidnak, h mér nincs nekem vénám????? :shock:

apa holnap elmegy 3 napra Erdélybe :( , én maradok őrízni a házat + az állatkertet 8)
de....cserébe mondta nézzek ki vmi finbcsi nyaralást decemberre 1 hétre :wink: :wink:
Vendég
 


Babcsi!

Én is 3 naponta kúpoztam őket, akkorra már nagyon fájt a hasuk, utána mindig könnyebb volt.

Várj megnézem a szirupot mikortól lehet adni, nekünk sem a torna, sem a kamilla tea nem segített!
Vendég
 


Babcsi!
Ezt találtam! De kérdezd meg inkább a babadokidat. Mondjuk nekünk ő ajánlotta, csak arra nem emlékszem mikortól. Szabinál nem kellett praktikákat alkalmaznunk!

http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... szirup/527
Vendég
 


babcsi
miért egészited ki a tejet tápszerrel? minél többször szptatsz, annál több a tejed. ha meg 4 oránként eszik, akkor elég lenne sztem a tej is, jobb lenne csak szoptatni. bár persze nem akarok beleszolni, biztos oka van a kiegészitésnek, de sztem megérne 2 napot a proba, hogy csak szopi, vagy eggyel kevesebbszer adsz neki minden nap tápszert, aztán egyszer csak el is hagyhatod.
Vendég
 


Mejött :cry: :cry: :cry: :cry: :x

KépKép
dike
 
 


pkata
Nekem meg van, hogy Dóri óránként is kér szopit. Ez normális?? Mondjuk, én nem félek, hogy kevés a tejem. Nem is mérem, mennyit eszik. Dóri 3450-el született, és tegnap már 4110 volt. Szóval, szerintem elég neki, ha meg nem, akkor adom a másik cicit is.
gtünde
 
 


napot!

Babcsi!

ne hülyéskedj! Ez nagyon jó súlygyarapodás, és egyáltalán nem szopik keveset! Nem értem én se a kieget! A barátnőm kisfia 6 naponta kakilt, ők is aggódtak, de ugyanazt a választ kapták, vannak ilyen gyerekek, és a hetedik napon, meg egész nap rottyolt!
Amúgy Ádi se egy kakibajnok, én hőmérőztem éjjel, a pukik miatt, aztán vettem szélcsövet, ez nagyon bevált, most minden kaja előtt pukiürtek, és csak utána eszik, szuper lett az alvása...
Ja és mivel ti se pehelysúlyúak vagytok a 4-5 óra két etetés közt egyáltalán nem sok idő!
Sztem is hagyd a tápit, csak kikészíti a belsőjét szegénynek!
szoptass többször, vagy fejj, azzal is nő a tejmennyiség, ha aggódsz!

Dike

Sajnálom! :(

Krisz!

Nagyon szoríjjok neked! Annyira optimista vagy, olyan jó hallani...olvasni...sokaknak adsz erőt sztem!

Edinka!

Tessék ide is jönni!!!!!!!!!!!!


Tavirózsa!

Örülök, hogy újra írsz! Kerti tó? Halak?

Nati

Végre egy kis pihi...nagyon dógozol! :D

Vicuska

Ugye milyen hihetetlen ez a toxo cucc...anno én is belegabalyodtam, hogy akkor most mi van, mert az asszisztens azt mondta a nega az a ajó eredmény, akkor már átestem rajta, és védett vok...de mindenhol máshol azt kellett olvasnom, hogy mégse, mert pozinak kellett volna lenni...na én miután szétaggódtam az agyam arra jutottam leszarom!
De azé most kivi vok, mit mond a dokid!

Isteni kaját főztem...ez a kaja ügy nagyon nehéz, hogy a kicsi is megegye, csússzon, ne legyen édes, de a törpének a hasa se fájjon...áááááááááááá
nem ehetek mindig grízt!
tippek kismamik? rövid szintidővel, ehető szoptatós menü...?

Kép
ticsimû
 
 


Gröniről

21-e sms

Még egyben szerencsére, de már sztem csak a varrat tratja bent a babát! Annyira lent rugdos már, hogy szinte folyamatosan a retyin vok! Már csak fekve jó. Hát ezt sem gondoltam volna, h így sóvárgok a végén az ágy után.

Kép
ticsimû
 
 


Lmami!

jkelentkezz!!!!!!!!!!

Írtam neki smst, má 2* de semmi hír!!!!!!!!!

Vki tud vmit?

Kép
ticsimû
 
 


Nati :D
köszi...beszéltem dokibácsival is....azt mondta, hgy majd 1 hónapos korától kaphatja ha kell...a kúpot azt ashatom a 2 grammos felét...reméljük hatni fog...


Ticsi :D
próbáltam többször szoptatni..mindig két ciciből eszünk...fejek is folyamatosan, szedem az urtica-t...reméltem ezzel nem lesz gond :? a kakival meg nem az a gond, hogy ritkán kakil, mert engem nem zavarna ha jól lenne..de sajnos erőlködik és látszik, hogy kell neki de nem megy...

a szopismenüt ne is mond...szinte alig van valami amit ehetünk...se hüvelyesek, se káposzta, se paradicsom, se kakaó, se tej, se barack......

Csajok :D
a helyzet az, hogy már mindent kipróbáltam, próbáltam csak cicivel, az nem volt elég, mert akkor inkább nem aludt és ordított ha már 20-30 grammal kevesebbet kapott...sajnos a koraszülöttön nem tudtam igény szerint szoptatni 1 hétig, csak mikor lehetett 3 óránként és ők hozzátáplálták, éjszaka meg ha nem volt elég lefejt tej akkor is...eléggé el vagyok kenődve mert nem így akartam, de majd csak kialakul...én még reménykedem, hogy lesz elég tejem ha beáll az etetés...jó lenne :roll:

Kép

KépKép
babcsi
 
 


Babcsi :d

én megiszom a reggeli macikávémat...segíti a tejtermelést...és amitől kidurrannak a cicik az az őszilé...de ha ismered az Erdinger nevű sört, búzasör, az is nagyon jó. van alkoholmentes....

Kép
ticsimû
 
 


Tippek!

Mitől szakadnak le a petefészkeim, hogy lépni alig tudok?

A gyerek köldöke vérzik, nem folyik, de minden pelusozásnál látom, hogy véres...kipucolom, de mégis megint...
Amikor itt volt a védőnő mondta, hogy megmutatja a köldökápolást, de nem is értettem mér, hiszen egynek má leápoltam...na jól megnyúvasztotta szegénynek! Hajlítgatta erre, arra, meg erőből pucolta, nekem anno a gyerekorvos tök mástmondott, és Árpinak semmi baja nem lett...most meg itt ez a vérzés és nem értem!
Meddig lehet ez? Vajon ürül? Menjek vele dokihoz, vagy hagyjam?

Kép
ticsimû
 
 


Babacsi!

Bocsi, nem írtam , de kúpnak mi is a felét adtuk :oops: :oops: :oops: !

Ticsi!
Olvasni azé szoktam!!! Ha ráérek meg írok is!!!
Vendég
 


Babcsi :)

Mi Milupa HA Startosak vagyunk az elejétől fogva, de nem volt kaki gondunk. Amikor hiánycikk volt, akkor áttértünk a Humana HA-ra... Na attól olyan szorulása lett Manócának, hogy a dokinéninél kötöttünk ki. Szorulásról akkor van szó, ha 72 órája nincs kaki.
A lázmérőzést egyáltalán nem ajánlotta a doki. Én sose nemis csináltam, főleg hogy belegondoltam, milyen érzés lehet... A kúpot szintén nem ajánlotta. Nekünk a kamilla teát javasolta ő is, meg a védőnő is. 1 deci vízbe 1 filter, 2 teáskanál cukorral, evés előtt 15-20 perccel. Ha már 20 milit megiszik, az jó. Én kanállal próbáltam adni, mert úgy jobban elfogadta. Azt mondta, ennyi cukor nem árt, viszont hashajtó hatása van! Én még tudom ajánlani a Mecsek Baby teát, mert én azt főztem neki, nem a tiszta kamillát. Ebben van egy kis kömény is.
Sajna ha nem adtam neki teát, akkor nem tudott kakilni, így visszatértünk a Milupa tápszerre, és nem lett gond.
Vendég
 


ticsi
davinak a köldöke is picit vérzett, védönö jol megszorta hintöporral, nem sajnálta. alkohollal akkor nem kentem, mert ugye ha vérzik,akkor sebes és az alkesz csipi a sebet.

szopi menü: igyál sokat, de ne a cukros löttyöket, inkább sima vizet vagy kevés édesitöszeres gyümölcsléz, asszem a Sio egész jo (nem reklám). öszibarack mért nem jo? én ettem sokat, és sztem a tejbe is átmegy ami meg segiti a kakit. egyél sok gyümölcsöt, az is hat valamennyit. amugy én ettem mindent, talán babot nem, de zöldbab, borso ment, szölö is, nem volt baj. asszem a nyers kigyouborka volt gond, de minden gyereknek mástol van:) ki kell tapasztalni, annyira nem kell komoly diétát tartani. nekem védödö aszonta, amit kivánok, egyek, ha uj kaja (még nem ettem szoptatás alatt, pl szölö), egyek keveset, aztán majd meglátom. De ne este probáljatok ujat enni, emrt ha gondot okoz, ne éjjelre jöjjön elö. csoki is szorulást okoz, biztos a tejbe is jut belöle. de azért lehet enni, csak ne egy táblával naponta:)

én kétnaponta föztem, vagy ha volt ki vigyázzon a babára, sokat föztem és ment a mélyhütöbe. vagy kifözdéböl apa hozott, ha nagyon el voltam havazva. van, aki a közeli suli menzájárol hozza, ha izlik.

Tünde, Babcsi
sztem nem gond az oránkénti szopi, davi 2 honapos korára állt be a 3 oránkéntira. meg rájöttem, hogy hamarabb elalszik, mint jollakna, azért kért oránként enni. ha elaludt, akko is átraktam amásik mellre, kicsit simogattam az arcát, erre általában elkezdett még enni. amugy ha szopik egyikböl, addig termelödik a másikban, átrakod a másikra, amig abbol szopik, termelödik az elsöben, ha nem lakott jol, visszarakod az elsöre. meg arra is figyelni kell, hogy ha egyikböl nem szopta ki az etetés végéig, akkor abbol kezdd a köv.etetésnél, mert akkor a sürübb, zsirosabb tejet kapja. ha mindig csak a tej elejét eszi, ami higabb (szomjoltásra valo), akkor olyan, mintha vizet innál evés helyett, és hamarabb éhes lesz.

amugy a www.lll.hu a szopitanácsado oldal, sztem nagyon hasznos. (3 db L betü). van a kismama ujságnak is honlapja, www.kismama.hu

a dokinknál volt egy kismama, aggodott, hogy kevés a teje, egy hos volt a babáj, és egy kilot hizott születés ota, mondta a doki, ne etesse olyan sürün, mert tul sokat hizott. az anyuka meg iratott tápszert, metr kevés a teje.
Vendég
 


Dike!
RMPPB! :evil: (rohadjon meg piri és a párja, barna)
sajnálom, pedig tényleg ol szép volt görbéd.... :roll: de ennek is örülni kell ám, ezek szerint jó a progiszinted :D
majd most! :D

Edinka én is tudom h ír máshova..... :? nem erőszak a disznótor.... :roll:

Mamiról nem tudok semmit.....

Grönike!
kitartás! :D
micsoda varratok! 8)

Tavirózsa!
tényleg, hogy vannak a halacskák?te meddig eteted őket?
én már csak 2 naponta :roll:

Mindenki hosszúhétvégézik?????
Fenci kismami?
Kukacka?
Mofly?

pocakfotó :oops:
Kép
Vendég
 


ticsi, nem a méhed fáj, mert huzodik össze? nekem föleg szopi alatt az elsö hetekben irtora fájt. és zat mondják, minél többedik szülés, annál jobban fáj, mert nagyobbra nyulik a méh, több idö, mire visszahuzodik.
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?