Új privát üzeneted érkezett!

Kismókus! Milyen ügyes Kláribaba! :lol:

Orsi! Ekcéma mitől jön elő? Elmúlik? Mivel lehet kenni? Babyluuf-ot rá lehet kenni egy ilyen bőrre? (Azt se tudom, ekcéma-e, apró piros pöttyök, mint a melegkiütés, de össze tud "folyni". A hátán van a nyaki részen, meg az állán és már a szája fölött is.) Fürdeni csak fürdetőkenőccsel szoktunk, de az én kozmetikumaimtól is lehet...

Megjött a dokihoz a Prevenar. Klassz, mert Bálintot most nem lehet oltani, mert benyelte tőlem a jó kis vírustenyészetemet. :cry:

dkata
 
 


Kata :d
bármitől elő tud jönni, ha az.
babyluufot én arra konkrétan nem kennék, mert abban van 1-2 bőrirritáló dolog.
képed nincs?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszi csajok az együttérzést!
A műtét másnapján saját felelősségre haza fogok jönni,így csak 1 napig nem leszek itthon.
Most a helyzet nagyon szar,mert a Márk nem alszik a kiságyában,csak délután a babakocsiban,amikor már hulla fáradt!Pedig ma délelőtt 2 órán keresztül lent voltunk,és csak fél1-kor tettem le őket fél 11 helyett,de ordít,mint a sakál!Szegény Arnika még a nagy hisztiben is el tud aludni!Minden módszert kipróbáltam,de amint kimegyek a szobából,rögtön felébred.Mintha félne vmitől,vagy attól,hogy örökre elmegyek.Arni is nagyon anyás lett,így most parázok rendesen,hogy mi lesz velünk így bölcsi előtt.Eddig nem kellett altatgatni őket-kivéve fogzáskor,de most nem ez a gond-betettem őket a kiságyba és kijöttem,maguktól elaludtak!2 napja az esti lefekvéskor is ezt csinálja!
A szeparációs szorongás most jönne ki rajtuk?Nem idősek már ahhoz?Adjatok ötleteket,tanácsokat légyszi!

Emma,
Zalán ügyes nagyfiú és a nagyszülők is!

Hajni,
ezerrel szorítok!!!

Kismokus,
gratulálok a Wc-be kakiláshoz!És a pisi is oda megy?

Már meg sem merem említeni,hogy már megint mi ez a pangás!!!!???
Anikóról tudtok vmit?

Andi
Kép
aanda
 
 

 
 

Anda! Én nem tudlak nagyon biztatni... Lehet, hogy könnyen veszik majd a bölcsit, de a szomszéd kisfiú pl. nem. Bálinttal egyidős, és eddig is elég sokat sírt, de most mikor itthon van, szinte folyamatosan ordít (egész nap nincs az anyjával, mikor meg hazajön, akkor se, mert főz, mos, takarít), és éjszaka is többször ébred, van, hogy 1 órát is sír. (Sajnos hallom.)

Orsi, képem nincs. Eddig csak az állán volt, Bephanten plus-szal kentem (aszonta a doki). Kicsi piros pöttyök, akkor kezdődött, mikor nagyon folyt a nyála pár hete, azt hittem, azért. Már nem folyik, és mégis megmaradt, egyre nagyobb felületen. Ma mutattam az orvosnak, hogy ez azért nekem már gyanúsan ekcéma jellegű (de megmondom őszintén, kiakasztott ma, mert mentolos cuccokat adott Bálintnak, ami persze nekem jó, de azért.... :twisted: ). A hátán meg 2 napja vettem észre, azt hittem, túlöltöztettem ebben a hülye időben, be is hintőporoztam (még abban reménykedem, a háta hátha a hintőpor nélkül megjavul). Ja, és Elocom krémet írt rá, meg hogy lehetőleg ne nyalja le (a szája mellől, egy ujjszopós gyerek :twisted: ).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dkata 2008.10.20 20:58-kor.

dkata
 
 


Babyluufot a pöttyök alatti részre kentem végül, felülre meg nem mertem semmit kenni.

dkata
 
 


Kismókus, Anda,
aranyosak vagytok, köszi! :D

Kismókus,
Nagyon ügyes Kláribaba, elképesztő! :shock:

Anda,
ez akkor laparos műtét lesz? Ötletem nincs, szegény Márk! Hát de ha vmit muszáj, akkor vedd úgy, hogy nincs más alternatíva, hátha jól viseli majd!:roll:

Lányok, egy barátnőm közvéleményt kutat kismamaruhákat illetően. Akinek van néhány üres perce, annak priviben átküldeném kitöltésre. Persze, csak aki kéri. :D :roll:
20140901102739
 
 


Kata,
írj, mi volt! Bálint jobban van?

Mostanában odavan a szemüvegéért, még a lakásban is hordja:
Kép
20140901102739
 
 


Hajni
csúcs ez a fotó!
én szívesen kitöltöm, küldd!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma,
köszi, küldtem! :P
20140901102739
 
 


Orsi! :)
Ha ma ünnepled, akkor:
BOLDOG NÉVNAPOT!!! :lol: :lol: :lol:

Hajni! :)
Nagyon jó ez a kép! :lol: :lol: :lol:

Aanda! :)
A pisi csak véletlenül megy a WC-be, ha a kakival együtt jön, de erre volt már példa többször. A pisiért nem szól külön.

Kép Kép
kismokus
 
 


Sziasztok!

Hajni,
Olivér hihetelen vagány kiskölyök!A cumi meg fordítva van a szájában?
Szikés műtét lesz,a nyelőcső mellett fognak vágni a jobb oldalon!

A fiúk ma Anyuval voltak,Márk megint csak 3/4 órát aludt a kiságyban(!)nagy hiszti után!Tegnap és ma este nem volt gond,Anyuval megfejtettük a használati utasítást:addig nem szabad kijönni,amíg mélyen el nem alszik,előtte hátsimi!Úgyhogy lefeküdtem a kiságya mellé egy párnára,többször felnézett,hogy ott vagyok-e,és 15 perc alatt elaludt-majdnem én is!

Ma bölcsiben voltam gyakorlaton,megosztom Veletek a tapasztalatomat:6 hete beszokott 2 éves gyerekek kevés segítséggel cipőt cseréltek,egyedül ették az ebédet nagykanállal,pohárból gyönyörűen ittak,utána szó nélkül megkeresték a saját kiságyukat és lefeküdtek aludni,előtte elkérték a cumijukat és a plüssüket.A szoba nem volt besötétítve,és még beszélgettünk a gondozónőkkel,közben többen elaludtak!Döbbenet!
Remélem,hogy 3 hónap múlva a sajátjaimról írhatom ugyanezeket!

Andi
Kép
aanda
 
 


Hajni! Ez a kép csúcs!!!! Bár Bálint is megszeretné valahogy a szemüveget.... ugyanis lesz neki. Majd teszek képet, Ő választotta, de csak a jövő hétre lesz kész. Citromsárga Benetton, nagyon állat. Mikor feltettük, röhögött nagyon. No majd kíváncsi vagyok, ha KELL, akkor hogy bírja. Egyébként -2,0 és -1,25 lett, ha jól emléxem, mindkettő cilinderrel. :cry: Hát ez van, majd próbálkozunk. A doktornő megmutatta, kb. hogy lát Bálint távolra - hát ott már nem haboztam, hogy kell-e neki szemüveg. Kell.

Orsi! Köszi az ajánlást, a doktornő tényleg egy tündér és alapos volt nagyon (még házi feladataink is vannak :lol: ).

dkata
 
 


Ó, Anda, azért én nem szívesen írnám ezt a sajátomról... Enyém is eszik kanállal egyedül, cipőt is imád húzni - de nem akarom adaadni senkinek (egyelőre, és tudom, hogy ez vitát kiváltó kijelentés, de nem.... én egyet már odaadtam a bölcsinek :( ).
Van már munkahely, vagy kilátás valamire? Sztem most jó nehéz lesz állást találni, mindenhol leépítenek...

dkata
 
 


Kata,
tudom,hogy a nagyfiaddal mi volt a helyzet,most mi vagyunk abban a helyzetben,hogy muszáj,nincs mese,máshogyan nem tudnánk megélni,sajnos!
Állás ügyben még nincsen semmi sem,annyi szinte már biztos,hogy egyenlőre sem bölcsiben,sem oviban nem lesz hely még 1 évig biztosan nem!Úgyhogy vmi átmeneti melót kell keresnem,még az is elképzelhető,hogy vissza kell mennem műszakozni egy időre.A férjem 3 műszak helyett 1-ben fog dolgozni januártól-a cégnél több ezer megrendelést mondtak vissza-úgyhogy elvileg tudnék műszakozni,de nagyon nem akarok. :evil: Úgyhogy nálunk most nagyon összejöttek a dolgok,de nem akarok többet írni erről,biztosan nem csak a mi fejünk fölött csaptak össze a hullámok! :cry:

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi!
Sajnálom a műtétedet kívánok hozzá mielőbbi gyógyulást.

A bölcsiben meg azt gondolom hogy a gyerekek jól érzik magukat én sem vagyok bölcsi párti de ha muszály akkor muszály. :(
Azt viszont én a saját környezetemben lévő gyerekekkről észrevettem hogy hihetetlenül tudnak alkalmazkodni a kicsik és megszokni a rendet rendszert, de aztán otthon a szokásos dolgokat művelik. :)
Tesóm kislánya iszonytat hisztiket tud nyomni. Bölcsiben nem hisztizett soha minta gyerek volt hazaérve meg az anyjának na nyomta rendesen. :) :) :)
De biztos vagyok benne hogy a Fiaid jól fogják venni az akadályt szeritnemfontos az hogy érezzék hogy te biztos vagy a dolgodban. Ha te bizonytalan vagy abban hogy jó lesz-e ott nekik akkor ezt ők érezni fogják.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kismókus, Anda,
köszi! :P

Anda,
Te most csak a saját városotokban néztél szét melóilag, ugye? Nincs esetleg a szomszéd városban vmi? Hátha ott pont keresnek vkit... Vagy nem akarsz ingázni? Mondjuk azt se tudom, hol laktok, van-e közeli nagy település - csak egy ötlet.:roll:

Kata,
Bálint ügyes lesz, és észre se fogja venni a szemüveget, punktum! Nagyon vagány lehet a citromsárga! :D Pupillatágítás kellett végül? Hogy bírtátok porszívó nélkül? Betértetek vhová?

Zsebi,
de jó, hogy írtál! :D Olyan ritkán látott vendég vagy mostanában - írjál magatokról is! :roll:
20140901102739
 
 


Aanda
sajna ez a gazdasági helyzet előbb-utóbb mindenkit érinteni fog :( Nem a legideálisabb körülmények sem munkakereséshez, sem ahhoz, hogy apa egyedül tartsa el a családot.....

Bölcsi
tesóm gyerekei is mintagyerekek voltak ott, de otthon tényleg kitombolták magukat, akkor jött ki rajtuk, amit egész nap lehetett
Én totálisan meghasonlodtam a témában: egyik nap nagyon szeretném, ha z közösségbe menne, másik nap - ahogy Kata írta -nem adnám a világ minden kincséért se. Az már tutti, hogy ilyen extradrága helyet nem merek elkezdeni ebben a bizonytalan világban, szóval lehet, hogy ez fog dönteni, mert ha nem találok megfelelőt akkor eldőlt a nagy kérdés. Csakhogy itt nálunk 4 éves kortól veszik be a gyerekeket oviba, iszonyat a várólista, addig meg nem akarom itthon tartani....

Kép
Kép
emma1976
 
 


Kata

amikor Olivérnek ekcémája volt a füle mögött, csak a bepanten plus használt, pedig sok kenőcsöt kipróbáltunk. nektek segített? majd tegyél fel képet az új szemüvegről.

Kismókus

Klári baba nagyon ügyes, hogy WC-be kakál.

Hajni

nagyon kedves vagy, amit a talival kapcsolatban felajánlasz, de nem hiszem, hogy bárki Budapesten kívül utazni szeretne, én pedig sajnos nem tudom bevállalni a min. 3 órás utat, ráadásul Budapest számomra teljesen ismeretlen terep.
Én is szívesen kitöltöm a kérdőívet, ha átküldöd priviben.
Olivér nagyon vagány a napszemüvegben, meg a szerelése is csúcs.
Kipróbáltuk azt a joghurtot, amit írtál, nem ette meg Olivér, meg nekem se ízlett, éreztem a hőkezelt tej ízét.

Zsebi

írj magatokról is!!!

Aanda

a fiúk biztosan jól fogják érezni magukat a bölcsiben.
Nekem elméletben semmi bajom a bölcsivel, csak a betegségektől félek.
Mi járunk Ringatóba, s tegnap volt először, hogy Olivér nem csak a műsort nézte, hanem a babákkal játszott. Olyan önfeledten, kb. 20 percen keresztül, hogy észre sem vette, hogy ott vagyok. olyan jó érzés volt.
Az én ikres barátnőm is hamarosan viszi bölcsibe a lányokat, mert lejár a gyed és muszáj dolgoznia.

Kép
zsuzsi73
 
 


Anda! Mi is a határán vagyunk annak, hogy visszamenjek-e dolgozni (a pénz miatt). Főleg, hogy Ádámnak tandíj, a páromnak van egy lánya, + Bálint. És a nagyobb gyerek jobban viszi a pénzt, mint a kicsi. Nekem annyi a szerencsém, hogy ha februárban úgy döntök, visszamegyek, akkor a szabim kitart szeptemberig, és a gyest is kapnám - azaz 2,5 éves koráig még maradnék vele, és anyagilag olyan lenne, mintha dolgoznék.
Én a helyedben visszamennék a régi munkahelyre (akkor is, ha műszakozni kell, főleg, hogy a párodnak most nem kell majd). Ha meg létszámleépítés lesz a kevés megrendelés miatt, legalább tudnátok egyezkedni, hogy téged küldjenek el, ne a párodat, és kapnál végkielégítést. Ha felmondasz, nem kapsz. Miközben visszamész, kereshetsz állást, de nem lesztek pénz nélkül. (Ne haragudj, nem beleszólásképp mondom, csak átéltem már, zártak be "alattam" céget, pont terhes voltam. Úgyhogy csak jótanács, nem észosztás akar lenni, amiket írok. :lol: )

Zsuzsi, szemüveg jövő héten jön, tényleg nem filóztam sokat rajta, a kis sztk kereteket fel se próbáltuk neki, mert ez puha szilikon, hajlik a szára is mindenfelé, ha leesne (biztos le fog). Színben meg volt lila, rózsaszín meg zöld, mind elég erős szín, tehát a sárga a legkevésbé durva. :lol: Mindenesetre Harry Potteres lett a drágám. :lol:

Szerintetek ha a gyerek nem jól lát távolra, az kihat a mozgására/mozgásfejlődésére?

Emma! Megértelek... nekem is volt a múlt héten olyan napom, hogy felhívtam anyukámat, kell-e neki a gyerek, mert eladom. :lol: :lol: :lol: Aznap kikészített teljesen, hanyattesett a motorral, felmászott a homokozó tetejére, csurom víz lett, mert az esővizes edényben matatott, és végül belecsücsült az épp kivirágzott bokromba (persze alig maradt rajta gally, nemhogy virág, én gyerekem meg röhögött a közepén) - no ott bekattantam, behoztam a gyereket és leültem megnyugodni. :lol: :lol: :lol:

Hajni, orrszívás nem kellett, most épp dugul az orra szegénynek. Betérni 2 nagykerbe tértünk be, ahol az ember alkatrészeket vásárolt :lol: , meg mekibe, ahol NEM MELEGÍTETTÉK MEG a bébikaját, holott azért ettünk ott. Azt hittem, felrobbanok. Nagy bababarát hely. Lábam be nem teszem többet. :twisted: :twisted: :twisted:

Zsebi! Tegyél már képet a gyerekekről, meg írjál róluk!

dkata
 
 


Kata
a szabi-dolognak nézz utána, nekem tavaly azt mondták, hogy új törvény megszüntette azt, hogy a gyesesek több éves szabijukat felhalmozhatják :( Tavalyi és idei jár ha jól hallottam

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma! Közalkalmazott vagyok, és több a szabim, mint általában szokott, és nyilván ha visszamegyek, abban az évben nyáron már szabin leszek. (De akkor ha valami szabit elvesznek, akkor ki kell hogy fizessék, nem?) Én úgy tudom, a táppénz, a gyermekágy ill. az 1 évre jár szabi. Tudja ezt valaki pontosan?

dkata
 
 


Zsuzsi,
Akkor veled sose fogunk találkozni? :( A joghurt nem csodálom, ha neked nem ízlett, nekem már a szagától is hányingerem van. :? :lol: A kérdőívet köszi, küldöm!

Kata,
mit mondott a doktornő, megjavulhat a szeme, vagy most már mindig kell neki szemüveg?

Ma este fél 11-kor tüszőrepi, péntek reggel punkció. Jó gyorsan történik minden! :roll:
20140901102739
 
 


Hajni! Hány tüsző van? Mekkorák? Péntek punkció, mikor lesz a beülti? Akkor meglesz az államvizsga előtt?

dkata
 
 


Kata,
nem olyan sok, mint szokott lenni, kb. 6-7 nagyobb, a többi kisebb. Elég kevés gonált kaptam, összesen egy 900-as fogyott, eddig még mindig 2 tollat fogyasztottam. :roll:
Nem tudom még a beültit, de ugye ha ilyen kevés marad, akkor nem hiszem, hogy kivárják az öt napot. De ha keddre is esik (az a 4. nap lesz), akkor reggel elmegyek vizsgázni, az ET-k meg úgyse reggel vannak. Valahogy csak túlélem ezt a pár napot... :roll: :D Csak legyen mit/miket visszaültetni! (körömrágós smile )
20140901102739
 
 


Hajni! A 6-7 tök jó, és hogyne lenne mit visszaültetni! Hú, tényleg jó sűrű lesz neked most. Akkor hétfőn tutira nem lesz? Mert ha engem vizsga előtt piszkálnának... :twisted:
Naggggyon szorítok, körömrágósan, az összes szorítandó dologban. Olivért meg mindig megnézem az oldalon, mert tényleg csúcs. Annyira aranyos! :wink: :lol:

dkata
 
 


Hajni :)
Aranyos Olivér a napszemüvegben :)
Kistesóknak drukkolok 8)


Kata :)
Én elsős korom óta vagyok szemüveges, a mert akkor feltüt a tanárnéninek, hogy hunyorogva nézem a táblát. A A hétköznapokban nem zavart, mert hunyorgással kompenzáltam, ha valamit nem láttam, meg különben is a játszótér meg a lakás meg nem olyan nagy, hogy zavaró lett volna, hogy nem látok messzire. Viszont 1-2 hétszemüveghordás után anniyra hozzá szokott a szemem, hogy hiányzott, ha nem vettem fel, akkor már éreztem, hogy szemüveggel jobban látok. Nem tudom mikor romlottelé a szemem, de szerintem a mozgásfejlődésre nem hat ki. Bár lusta vagyok, mint egy lajhár... az mozgás(vissza)fejlődésnek számít? :lol: De azért tegnap 3 órát vasaltam

Anda :)
Szerintem kicsik hamar belerázkódnak az ónállóságba. Balinak most cseréltük le egy hónapja az etetőszékét, most már a nagyasztalhoz tolva eszik. Kb 2 napig magára borogatta a kanál tartalmát, aztán rájött, hogy ha enni is akar, akkor jobban jár, ha figyel arra, hogy merre forgatja a kanalat. Azóta elég szépen eszik, ha olyan kedve van. Tegnap a mazsolát próbálte felszurkálni a villára :D
Meg arra is most kezdtem el a hideg bejövetelével tanítani, hogy hogyan húzza fel és le a nadrágját, vegye le a pulóvert és elég szépen csinálgatja. A nadrágot felhúzza a derekán, meg ha letolom neki, akkor kilép belőle, a pulóvert meg szépen áthúzza a fején fel és levételnél is, csak az ujjával áll hadilábon.

Egyébként megőszülök abba, hogy mindent ő akar és ha nem ő csinálja, akkor ordítva dobol a melkasán (=én akarom). De mindent, a villanyt fel és lekapcsolni, a kulcsot a zárba tenni, az ajtót kinyitni, a riszatót :roll: kezelni, az övet becsatolni (és ki is, de hál istennek az még nem egy) a babakocsiba/kocsiba egyedül beszállni és kiszállni, vizet önteni, egyedül enni, szalámit felvágni (állandóan próbálja megszerezni a kést), egyedül kezet mosni, egyedül felsöpörni :shock: (hajrá házimunka :D), szóval nagyon önállósagra törekszik. Csak aludni menni nem akar soha :wink: Fúú tényleg nagyon fárasztó, mert persze nagy részét nem tudja megcsinálni, egy részét meg egyelőre nem engedem. De ha valamit csinálni akar és nem veszem észre, vagy nem hagyom, akkor jön a hiszti. :evil:

wish
 
 


Wish, mozgásfejlődésre kihatást úgy értem, hogy mivel homály van ott messze, nem biztos, hogy oda akarok szaladni. Vagy nem biztos, hogy a padon végig akarok mászni, mert nem igazán látom, mi van a végénél... És Bálint sokat dörzsöli a szemét, mintha keresné az éleslátást messzire, csak nem találja szegény. Meg azért homályos kép az agyban - szerintem nem mindegy. Pl. Bálint akkor a tévét már 3 m-ről nem látja jól, azaz közelebb kell mennie. Ezért szeretném, ha tudná hordani a szemüveget, persze ha így marad a szeme, akkor meg ovis/iskolás korra mindenképp kell, mert keverni fogja a betűket (o - u, o - c).

dkata
 
 


Balázs milyen önálló! :lol: Bálintnak sokszor még elég az is, ha velem porszívózik (nekem meg sokkk, hogy milyen csigán haladunk :lol: ). Szerencsére amiket egyedül szeret csinálni, azt elég tempósan tudja is, bár csintalan nagyon, mert el tud ám rohanni másik irányba a kulccsal, miközben én állok felmálházva az ajtó előtt. :lol:

dkata
 
 


Kata!
Én most voltam bent a munkahelyemen szintén közszféra. Nekem azt mondták hogy minden otthon töltött évre jár szabadság kvázni nekem 2007 (itt születtek) 2008 2009 és még amíg otthon vagyok. De arra figyelni kell hogy három év után elveszted a szabidat. Magyarul ha 2006-os van azt még 2009-ben kiveheted utána már nem.

Wish!
Balázs is akkor nagyon önálló. Nálunk is ez van de csak abban amit ők akarnak. :) :)

Hajni!
Drukkolok nagyon neked a kistesó projektben. :)
Nyilván nekem más mert ketten vannak és így a tesó kérdés is megolda (bár vágyom egy harmadikra) de minden elismerésem a tiéd hogy képes vagy ismét lombikozni.

Szerintem olyan felháborító hogy ennyire elfajúlt ebbe az országba a helyzet hogy az ember dolgozik tök sokat míg végre gyereket vállal (nálunk ugye az is sok kiadással jár) és nem tudja élvezni az itthon töltött időt mert a pénz annyira kevés hogy megkeseríti az összes napot. Kvázi sokszor nem a mi döntésünk hogy bölcsibe szeretném-e adni a gyereemet hanem egy bizonyos kényszer. :(

Köszönöm hogy hiányoltatok írok akkor magagunkról :)

Ma voltunk pont mázsáláson és méreckedésen Eszti 84 cm és 11 kg Balázs 81 cm és 10 kg :) Igazából nagyon sokat játszanak egyre többet el vannak együtt. Együtt játszanak játékokkal babát etetnek. A neme fajtája már kijött Balázsnak mindene az autó természetesen a nagy igazi az igazi de azért ha az nincs itthon jó asima játék is. Esztinek meg mindene a babakocsi :) :)

Szobatisztaság terén alakulgatunk kaka már mindig bilibe megy a pisi Esztinél megint napirenden van most két napja bugyit kér és kap is és szól is. :)

Azért természetesen vannak rossz pillanatok is ilyen a hisztizés mikor az kell ami a másiknál van és akkor aztán csapkodnak dobálnak :) de így kerek a világ :)

Én pedig továbbra is élvezem a velük eltölött idő minden percét.

képet is teszek fel róluk ígérem

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kép
Kép
Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi! Gyönyörűek a gyerekeid, mennyit nőttek! Eszti tiszta igazi csajszi, Balázs meg milyen nagyfiú!!!

Akkor ha nem megyek vissza dolgozni csak 2010-ben (én addig kértem a fizetetlent), akkor 2009-ben mégis menjek vissza, hogy ki tudjam venni a szabit? Mert nekem is van bent 2006-os. Utána meg visszamegyek gyesre. Vagy ez hülyeség? Orsi, Te se tudod? Egyébként is hol vagy?! (Ez számonkérés! :lol: )

Többiek? Jó lenne, ha azért néha mindenki bejelentkezne...

dkata
 
 


Kata,
aranyos vagy, hogy megnézed Olivért! :D

Wish,
köszi neked is! :D Figyi, nekem is kéne szemüveg, aki 2 méterre áll mellettem, azt már nem mindig ismerem meg. :oops: :lol: De pont ezért nem merek csináltatni, mert akkor rajtam maradna, és mindig használnám. Ezek szerint ezt jól gondolom így, igaz?
Balázs tök ügyes! :D Bírom, amikor leírod, hogy miket csinál, mindig végiggondolom, hogy Olivér csinálja-e. :lol: De persze ő csak töredékét! :roll:

Zsebi,
húú, de nagyon megváltoztak ezek a gyerekek! :shock: :D TÖkre előttem van az a talis kép, ahol Esztered Olivérrel van együtt, hát tényleg, mintha másik kiscsaj lenne! :lol: És mennyire tejfölszőkék! :o Ja, meg a keresztelős kép is eszembe jutott, hihetetlen! Tényleg nagyon szépek ám! :D
20140901102739
 
 


na jó, akkor bejelentkezem! 8) ne csak én olvassalak Titeket...

zsebi,
ééédesek! :D
Látom, közel van egymáshoz az ágyuk! Én mostanában szoktam egymás mellé tolni őket (amúgy egy vonalban voltak a fal mellett és köztük a pelenkázó, azaz nem látták egymást), mert Norina rákapott, hogy felsírdogál és nem hagyja abba, amíg át nem viszem magunkhoz. Így meg nyugodtan elvan, hogy ott van mellette az ő Bencsikéje. Lehet, hogy az egész szobát át kell majd rendezni, de még nemtom, hogy...

hajni,
nagyon drukkolok! Jaj, ahogy írsz, átfut rajtam az érzés, milyen izgi volt az egész! Nekem is a punkció meg a nyelvvizsgám nagyon együtt voltak, de mindkettő sikerült!

wish,
hahj, hát az indulás helyetti elszaladgálás az nálunk is nagyon megy, tudom, miről beszélsz...

kata,
csigalassúság: néha tényleg hihetetlen, hogy mennyire le kell lassulni ahhoz, hogy szegény gyereknek is élvezhető legyen a világ! Nálunk most a söprés a nagy szám! A kapu mellett van odatámasztva két söprű (ahogy ők mondják: puprú :lol: ) és nem tudunk úgy ki- vagy bejönni, hogy ne söpörjenek egyet.
Aztán ha felértünk, leülnek a lépcsőre, míg nyitom az ajtót, és ott is maradnak. Kb. tizenötször mondom el, hogy most már jó volna bejönni, aztán úgyis az a vége, hogy berángatom őket, mert amúgy kinn ülnének napestig. Azért édesek, hogy így tudják élvezni a Zéletet!

KépKép
pompomlány
 
 


Zsebi,
de jó,hogy írtál,hiányoztál!
gyerekek továbbra is gyönyörűek,és nagyon megnőttek!Látom,kiszedted a kiságy rácsait!Így nem szöknek ki az ágyukból?Én még el sem tudom képzelni,hogy mikor lesz nagyágyuk,mindig attól félnék,hogy mászkálnának éjszaka!
Bölcsivel kapcsolatban egyetértünk,köszi!
Balázs is szobatiszta már?

Hajni,
egyenlőre helyben néztem csak körül meló ügyben,nem lenne jó ingázni!
Drukkolok továbbra is a kicsiknek!

Kata,
köszi a tanácsokat,megfontolom,ill.ha nem találok semmit sem,visszamegyek műszakozni!Amúgy imádtam a munkámat,de a munkatársaim szerint már nem olyan a meló,mint amikor eljöttem!

Wish,
Balázs nagyon ügyes!Na,ezeket az önnállósodási törekvéseket szorozd be 2-vel!Mire leérek velük,szakad rólam a víz,mert éppen nincsen kedvük öltözni,vagy levetkőzik az egyik,mire a másikat felöltöztetem!

Pompi,
végre,hogy bejelentkeztél!Örülök Neked!

Köszi mindenkinek a bölcsis bíztatásokat!
Tegnap ebéd után 2 és fél órát aludtak :lol: a fiúk!!!

Andi
Kép
aanda
 
 


Kata!
Nekem a héten azt mondták a munkahelyemen hogy vegyem ki igen 2009-ben bármikor a 2006-os szabijaimat és utána menjek megint gyes-re lehet ezt kérni.

Hajni!
Köszi hát nőnek ők is mint a gomba :)

Pompi!
Nálunk az első perctől így van az ágyuk és nálunk is mindig ha felkellnek ellenőrzik egymást hogy megvan-e még a tesó :)

Andi!
Azért azt Esztire sem mondanám hogy szobatszita inkább ha olynja van akkor csinálja de van mikor nem.... nem erőltetem majd kialakul.
Az ágy rácsai csak napközben vannak kivéve mikor fent vannak és csak Balázsé mert Esztié pont fedésben van.Imádnak oda bemászni és hancurozni. De alvásnál vissza van téve. Egyenlőre én sem tudom elképzelni hogy ne legyen rács főleg mert ők össze vissza fekszenek forognak tuti leesnének a mászkálásról nem is beszélve. Nekünk a nagyobb kiságyunk van bőven elférnek még benne.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hali!

Lányok, rajzol vagy színez már vkinek a gyereke? Esetleg gyurmázik? Mikortól érdemes ceruzát, zsírkrétát adni a kezébe? Olivér még a gyurmát is csak max. benyomja egy ujjal, nem nagyon aktívkodik, csak a doboz tetejével... :lol: Ceruzafélét még nem adtam neki. Az én tollam az kellene, de azt azért nem adom, sose tudnám kimosni a művészkedését...:roll:

Egy alvós kép, mostanában a kutyák a nagy sláger:
Kép
20140901102739
 
 


Zsebi,
jó ötletet adtál, én is ki fogom szedni a rácsokat nappalra!A szobájukban van egy kihúzható heverő,azon szoktak feküdni,ill.mostanában elbújnak a takaró alá előlem!

Hajni,
a kép stuper!Nálunk is imádottak a plüssállatok,a kutya és a cica a kedvenc,de van babájuk is,azzal is szoktak játszani!
Én a gyurmával,ceruzával még várok egy kicsit!
A fiúkkal mindig garázst kell építeni nagy legókból,imádják!
Arni porszívóimádatáról már írtam,mivel még mindig az a nagy kedvenc,kapott egy igazit! :lol: 6000 ft volt,a játék meg 10 ezer!Egész nap azt hurcolássza a lakásban,és a motor is nagy kedvenc!Ezerrel száguldoznak a lakásban!

Andi
Kép
aanda
 
 


Anda, miért vársz a ceruzával?

Hajni! Bálint imád rajzolni, a játszóházban is az az első, hogy leül rajzolni (mikor ott a csúszda meg a légvár :twisted: , rajzolni meg itthon is lehet). Persze még csak firkálgat, vagyis csigabiga vonalat rajzol, de imádja. Ceruzával, zsírkrétával. Komplett ebédet főzök, míg Ő elrajzol mellettem. Persze azt szereti legjobban, ha én rajzolok neki, és akkor utána elsoroljuk, miket rajzoltam, Ő meg mutatja (mert meg nem szólalna). Gyurmázáshoz bőven elég, ha az ujját nyomkodja bele, nem fog a közeljövőben kiselefántot csinálni, de lehet pl. kígyót sodorni meg hóembert, az egyszerű. :lol: Mi gesztit is szedtünk már a séták során, azokat is szereti dobozokba rámolni. Sőt nyomdáztunk és ujjfestékeztünk is, mindnek nagy sikere van. Ezek nagyon jó dolgok, most akarok neki télapóra homokgyurmát venni (még nem láttam, csak hallottam, a keresztfiamnak olyan kell, és akkor Bálint is azt kap :lol: ).

Pompi! :lol: :lol: :lol: Tök jó, hogy bejelentkeztél, de ne csak felszólításra! :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Megvagyunk, csak költözünk, majd mesélek.

ceruza: Lili kapott már ceruzát, gyurmázik is - ez leginkább sodrófás sodrást jelent -, olló is volt már a kezében, bár azzal nem jutottak még 1ről a kettőre.

ekkora korban az ujjfesték és a vastag ceruzák a megfelelőek, semmi vékony, mert a kéztőcsontok azt még nem tudják kellően kezelni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Te mindig csak ígéred, hogy mesélsz! :lol: :lol: :lol: Fiúknak boldog szülinapot! Azt tudod, hogy még a tavalyi képekkel is adós vagy? Úgyhogy az ideit el ne felejtsd! :lol: :lol: :lol:

Mi még fűzőcskézni szoktunk, nagy fagyöngyöket cipőfűzőre. Hát most ez a kedvenc. (Bálintnak is vastag ceruzája van, de az én rotringommal és tollammal is simán rajzol. Most legutóbb a citromsárga szövegkiemelőmmel festette csíkosra a fehér kanapét, szép lett.)

Hajni! Képzeld, Bálint tudja a "citromsárgát". No nem mondani, de megmutatja. :lol: Holnapra nagy kalappal! Apának is! Olivér hol lesz? Bemegy apával? :lol:

dkata
 
 


Orsi

boldog szülinapot a fiúknak!!! már 4 évesek! akkor voltak pont 1 évesek, amikor regisztráltam, és bekapcsolódtam a fórumon.mintha tegnap lett volna.

Hajni

Holnap gondolok rád, gyere minél hamarabb a hírekkel. nagyon aranyos ez a kép is Olivérről. Az előbb nevettem, amit Kata kérdezett, hogy Olivér is bemegy-e apával, aztán eszembe jutott, hogy régebben ezt Te írtad, hogy úgy lesz.

Zsebi

Te csak 3 éves korukban mész dolgozni? A képen előke van a gyerekeken? nem akarják levenni etetés közben?

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi! Te mikor mész dolgozni? (Én azért nem akarok menni, mert tudom, hogy utána vége az igazi "gyerekezésnek". A rohanás az oviba, bevásárolni, főzni, mosni, takarítani mellett nem marad idő a lényegre - a gyerekre. És mivel nekem tényleg mindezt önerőből kell megoldani, amíg lehet, itthon maradok vele.)

dkata
 
 


Anda,
én is már elég rég kiszedtem a rácsokat, de Olivér mondjuk nem alszik a kiságyában. Viszont napközben egy csomószor bemászik, kimászik, örül neki. Eredeti cél az volt, hogy majd megszereti a kiságyat, és éjszakára is bele költözik. Persze még mindig együtt alszunk. :roll: De úgy szeretem, amikor megébred, akkor odateszi a kis arcát, megszeretget, aztán alszik is vissza !:D

Kata, Zsuzsi,
ja, tényleg úgy volt, de aztán mégis felhívtuk anyut, hogy legyen addig itthon vele. Mégse kockáztathatjuk, hogy perbe fogjanak kiskorú megrontásáért... :lol:

Kata,
mi az az ujjfesték? A nyomdával nem nyomdáz össze mindent? Vagy van egy kisasztala, azon dolgozik? A homokgyurmáról vmi dereng, hogy a tesóm nagyon szidta, de nem emlékszem rá, miért. :? A gyöngyöket nem akarja megenni? Én azt még nem mertem adni neki. Citromsárga! :lol:

Orsi,
sok boldogságot a fiúknak! :D

Izgulok, mint állat! Apa nagy nyugiban néz vmi mesét, neki úgy látom, tök mindegy. Olivér meg annyira hamar elaludt, majd biztos fönt lesz hajnalok hajnalán. :? Nem is értem, hogy tud aludni, ezerrel nyomulnak fölöttünk egész nap a helikopterek! :twisted: (Ugye "tűzfészekben" lakunk... )
Megyek is aludni (megpróbálok ), szorítsatok! Jóccaka!
20140901102739
 
 


Hajni! A gyöngyöt nem eszi meg, jó nagyok, a legnagyobbat vettem, mert a lyuk is ezen a legnagyobb, könnyű fűzni.
Ilyen:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =4&whid=37
Ötlet az általad ajánlott valamelyik oldalról, ott láttam ilyet.

Ujjfesték: kinyomod a festéket kis tálkába, és ő ecset helyett az ujját nyomkodja bele, majd a papírra. Nagyon szereti. Ezek a festékek nem ártalmasak, és ruhából kimoshatók.
Nyomda: tanítom papírra nyomni. Néha mellé megy, de néha mellé is fest. Mint írtam, a kanapé már citromsárga lett. :lol:
Homokgyurmát megkérdezhetnéd, miért szidta a tesód, mert azt kell vennem a keresztfiamnak, de ha nem jó, nem veszek.
Bálint etetőszék asztalkáján dolgozik, van amikor már napközben szétszedem neki kisasztal-székké.
Holnap nagyon ügyes legyél apával együtt! Olivér akkor jó kezekben lesz! :lol: Jelentkezz majd, mi volt! (Sms is jó... :lol: )

dkata
 
 


Sziasztok!

Hajni,
Nagyon tuti mindkét kép Olivérről! Honnan van a zöld gatyója? Olyan édes! Ja, már akartam írni, hogy Balázsnak is simán jó lett a 3-5 éves sapi méret, és így nincs ki a füle sem. Csak a kesztyűje nagyon nagy.
Kontaktlencsét nem próbáltad? Nekem az van, de én nem is látnék semmit nélküle.
Mi szoktunk gyurmázni és rajzolni is. Balunak egyelőre annyi a gyurmázás, hogy millió pici darabkát tépked belőle. Firkálni crayola kimosható filcet vettünk, ez 1 éves kortól ajánlott, tompa hegye van és könnyen lemosható. 8)
Jöhet nekem is a kérdőív!
Drukk holnapra!!! Ügyesek legyetek! :D

Kismókus,
Nagyon ügyes Kláribaba és Te is! Én még bilit vagy wc szűkítőt sem szereztem be.

Andi,
Műtét: :( Gyors felépülést!
Bölcsi talán könnyebb lesz a fiúknak, mint az egykéknek, és két év fölött szerintem már jó ha rendszeresen vannak más gyerekek társaságában is.

Kata,
Kíváncsi vagyok a szemüvegre, biztos aranyos lesz rajta. Jó, hogy manapság már van választék és tök jópofák vannak.
Mindig elfelejtek rozslisztet venni. :?

Zsebi,
Nagyon helyesek a gyerkőcök!

Pompi,
Balu sem akar sose bejönni az udvarról, naphosszat köveket pakolna, ha hagynám. De nem ám kis kavicsokat, hanem jó nehezeket és nagyon büszke magára, mindig meg kell tapsolni. :D

Orsi,
Költöztök? Az jó móka! :wink: Nem csodálom, hogy ritkábban jársz erre!
Boldog szülinapot a fiúknak!!!

Olyan sokan írjátok, hogy hogy szeretik a skacok a porszívót, enyém gyerek meg fél tőle...sztem az orrszívó miatt, azt is utálja, egyre jobban. Én általában akkor porszívózok, ha elmennek itthonról Apával.

Kép
bandika
 
 


Lányok! :)
Nem tudom, emlékeztek-e Angel-re a Kaális topikból. Most volt az 5. lombikja (+ volt 2 fagyibabás is), és tegnap 610 lett a HCG-je! Én úgy örülök neki! :) :) :)

Zsebi! :)
De édesek. :)


Hajni! :)
Mi zsírkrétával rajzolunk! Mesélj mi volt a Kaáliban!

Orsi! :)
Nem úgy volt, hogy tavasszal költöztök? Mintha ez rémlene....
Ja, és BOLDOG SZÜLINAPOT a nagyfiúknak!

Kép Kép
kismokus
 
 


Köszi a rám gondolást, később majd válaszolok, most elégé fáj még a hasam, meg hányingerem is van. 15 petesejtem lett, pont annyi, mint Olivérnél. Úgyhogy ennek most örülünk! :D
Később jövök!
20140901102739
 
 



Hajni!
Ügyes vagy, gratulálok! :lol: Szorítok a következő napokra is! :D

Orsi!
Boldog szülinapot a fiúknak! :D

Kép
jud71
 
 


Kata,
ja, azt hittem, vmi különleges dolog az ujjfesték! 8) :lol: A gyöngyök tök jók! A homokgyurmát elfelejtettem, igyekszem holnap megkérdezni! :oops:

Bandika,
www.hudebaba.hu
(Ha ilyen típusú nadrágot rendelsz, akkor vedd figyelembe, hogy a 98-104-es a tesóm 4 éves lányára is nagy. Ami Olivéren van, az 86-92-es, de a passzérésze vissza van hajtva. Amúgy vékony-típus, nadrág alá jégeralsóként tök jó lesz. A rendes szabadidő-fazonú nadrágnak jó a számozása. )
Olivérre a kesztyű is jó. Kontaklencsével úgyanúgy vagyok, mint a szemüveggel, azt is mindig hordanám, ráadásul még macerás is, nem?

Lányok, nálam rosszabbodik a helyzet. Már levegőt is nehezen veszek, feküdni nem tudok, csak ülni. A hasam kb. mint 5 hós terhesen. Ugye jól emlékszem, hogy ami kiürül folyadék, annak kell többnek lennie, mint a bevitt folyadéknak? :?: :?: :?:
(Remélem kihúzom reggelig, és elég lesz majd a Kaális fehérje! )
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: