Új privát üzeneted érkezett!

Kép


Nórika 3 hetes lett

Kép

Kép
tercsimama
 
 


sziasztok

Dalmának, Évának és Ancsának gratulálok, sok eröt és egészséget kivánok nekik

anhel: drukkolok

nyugtonmalac: nagyon édi ez a széken alvós kép :lol:

tercsimama: sajnállak, hogy még 2-3 hétig szenveded kell :cry: :cry:


én holnap megyek dokihoz vizsgálatra, meg CTG-re. :lol: :lol:
most a bokámat kell pihentetnem, mert tegnap takaritottam, pörögtem ezerrel és mára megint csúnyán bedagadt, és nem szeretném, ha a dokim igy látná.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok!

Ildi - Bocsi a feltételezésért, mármint éhség ügyben. A saját kis béldózeremből indultam ki. :lol:
Igény szerinti szopi....nekünk az elős 2 hétben keményen kelteni kellett 3 óránként a sárgasága miatt. Ha nem keltettem volna, átaludta volna az egész napot. Ami nagyon kényelmes lett volna, de egyrészt akkor még ennyi tejem sem lenne, mint amennyi most van, másrészt meg sose gyógyult volna meg, mert a felgyülemlett epefestéket csak a megfelelő folyadékbevitellel lehet "kimosni" a szervezetéből. Örödögi kör. Mostanra már egész jól ébred magától, de 4 óránál többet nem hagyom aludni, csak éjjel. Tegnap pl. fürdés után megette a maga 90-t, de 1 óra alvás után ébredt. Azt hittük bent maradt egy-két böfi és az kínozza. Dajkáltuk, tornáztattuk, ki is jött vmi, de a nyűgösködés nem múlt. Nagy nehezen rájöttünk, hogy már 10 óra és lehet, hogy éhes? Megint kaja, majd megint nyűglődés. Fél 1 körül sikerült elaludnia rajtam. 1 óra múlva, int a hímes tojást tettem le magam mellé az ágyba és így aludtunk reggel fél 7-ig.

Peva - Szabi egyre többet van ébren, főleg délelőtt és kiköveteli, hogy foglalkozzak vele. Szóval tényleg nem voltam a gépnél. :lol: Köszi a bókot! Mutathatnál te is frisset Dorkáról! Gondolom ő is rengetget változott.

LÁNYOK, MEG KELL ÁLLAPÍTANOM, HOGY CSODASZÉP BABÁINK VANNAK!!! ÉS LESZNEK IS! KITARTÁS A MÉG POCAKOSOKNAK!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 

 
 

Adri: tejtesó – ha sok tejcsid van, másnak meg nincs valamiért, de megoldható köztetek az időközönkénti találkozás, akkor te adhatsz neki lefejt tejet, amit a tejtesó kap meg tápszer helyett. Lilinek volt tejtesója. Hetente egyszer jött apuka a tejcsiért, amit fagyasztóba gyűjtögettem nekik. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ancsa: hatalmas gratuláció nektek! Linda nagyon aranyos a szolizós képén :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Éva!
Nagy-nagy gratula Áron babyhez! Szép nagyok lettetek! :) Akkor talán ez volt az oka a nagy pocaknak. Gondoltam én, h nincs már sok hátra! :)


NyMalac!
A szurit pheditine-nek hívják?
Nálunk a kórházban 24órás epidural szolgálat van, és nem kell előre kérni, csak ha mész szülni....szal tuti, h kapsz, ha kérsz.
Örülök, hogy ilyen idilli nálatok a hangulat, és nagy a testvérszeretet! Várjuk a képeket!

Anhel!
Köszi, h összefoglaltad, h ki maradt még hátra...még Babe is hozzánk tartozik.
Szerintem neked már nem sok van hátra, nem hiszem, h utolsók lesztek. :)

Emmalena!
Sok erőt Ábi hiszitjeihez és Emma kiságybaszoktatásához! Nemsokára helyre áll a béke, nyugi! :)

Inez!
Remélem hamar helyrejön Julcsi szeme! Várom a szüléstöridet! Meg a képeket...még mindig kérdezem, h nem tudnál feltenni ide párat? Mert a linket azóta sem tudom megnézni. :?

Babe!
Szurkolok, hogy magától beinduljon vm, és ne kelljen beavatkozni! Én parázok a túlhordástól, úh nem bánnám, ha ebben az esetben indítanának.

Ancsa!
NAgy-nagy gratula neked is Lindához! Szép kis pufi babynek tűnik! Várom a szüléstöridet, és még több képet a csajsziról! Remélem jól veszitek az akadályokat!


Tercsimama!
Sajnálom, h ennyire rossz volt! De örülök, hogy nem komolyabb a dolog! Kitartás ehhez a 2-3 héthez! Remélem hamar rendbe jössz!
Nóri nagyon édesen pislog ki a székből! :)

Timi!
Drukkolok neked hnapra, hátha mondanak vm bíztatót, h már közeleg a szülés! :)

Bettyna!
Örülök, h elmúlt a sárgaság! Sajnálom a tegnapi nyűglődést!

Ma reggel megjött a csomag anyukámtól, benne a macis hazahozós overál (az a tesco-s, amit vk feltett ide, és megtetszett :) köszi neki, de már nem emlékszem ki volt :)), meg még egyéb más cuccok, úh mostmár tényleg mehetünk szülni...de én csak várok, és várok. :P
Ma megyek szülésfelkészítőre is, bár semmi kedvem hozzá egyáltalán. :? Csak aludni akarok ma, kicsit nyomott vagyok, túl hamar felébresztett a futár, pedig ma éjjel tökjól aludtam, nem forgolódtam álmatlanul egyáltalán, csak egyszer volt egy pisijárat, aztán aludtam is vissza....aztán már csak a telefoncsörgés a következő kép. :? Ez az én formám.
Múlt héten a dokit is meg kellett volna látogatnom, de ugye pénteken akartam menni, és akkor zárva voltak...ma felhívtam őket időpontért, és csak hnapra kaptam. Szal kedden doki, pénteken midwife...sűrű lesz, de mind1, ez van. :) Nekem már kb minden mindegy. :) A toxémia miatt már nem aggódom, mert nem dagadok már annyira, meg más egyéb tünetem sincs, ennél többet meg úgysem érek vele, se belső vizsgálat, se semmi, úh úgysem tudom mi a helyzet. Kitapizzák majd a babyt, és elmondják, h igen, még mindig fejjel lefele van...amit én is érzek, mert fent rugdos, köszi. Talán a beilleszkedés mértékét is megmondják, de ez sem jelent túl sokat, úh marhára megéri ám elmenni. Múltkor már 4/5 volt (0/5 a teljes), de azóta sztem visszaúszott, mert éreztem többször, hogy csak úgy teng leng lent a feje....

Na most ennyi voltam...jövök még mjad, hátha lesz vm izgi hír. Macianyu esetleg??? Ki értesít róla?

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Na, nem úgy jött össze a nap, ahogy gondoltam, most tudtam jönni, mert Lottika nyügi volt, aztán adtam neki cicit, csak úgy, de nem evett semmit, csak cicizett vagy fél órát, aztán úgy nézett ki, hogy bealszik, gyorsan lementem vele sétálni. Gyógyszertárba, pékségbe, aztán mire hazajöttünk az 1 órás sétából, már tiszta kaki volt, evett 70 ml-t és utána kidölt. Persze nem alszik, csak csuklik és nézeget, szóval még nem kiabálom el, hogy lesz időm írni. Valaki kérdezte, hogy hogyan tudunk jönni aktívkodni ide, hát így, ha alszik, ha fekszik nyugiban, csakis akkor. Vagy amikor párom már hazajött a melóból, bár az a ritkább, mert akkor kihasználom az alkalmat és fürdök gyorsan vagy valami olyat csinálok, amire nincs időm Pömpő (így hívjuk mi :lol: ) mellett, pl. szépítkezés, pakolászás...

Tercsimama - nagyon sajnálom, hogy ilyen dolgokon kellett keresztülmenned, biztosan nagyon fájt, de túlvagy rajta, erre gondolj! A tejet miért kell elapasztani? Nórika gyönyörű kislány!

Bettyna - semmi gond, gondoltam, hogy nem úgy értetted, hogy éheztetem a gyereket :wink: Amúgy onnan tudom, hogy éhes még, hogy pl. ha nem evett eleget és az ujjamat (vagy a cumit) bekapja, nem kell neki, sír. Ha jóllakott, akkor elvan a kisujjammal is és bealszik.

Amúgy mostanában egyre többször előkerül a cumi :? Nem örülök neki, de pl. amikor már nagyon sír és tuti nem kajás és nem pelusgond, és már nem bírom ringatni, mert nekem is élnem kell (pl. enni-inni már luxusszámba megy), akkor jön a cumi, és elvan vele, ált. el is alszik.

Többiek, cumiügyben??? Ki használja??? Azt tudom, hogy Nyugtonmalac írta, hogy nekik bejön, Katánál is láttam képen a baba szájában :lol:

Ancsa - nagy-nagy gratula Linda babához!!! A kép meghatott nagyon, Lotti is volt kék fény alatt és rossz volt így látni és otthagyni, de a lényeg, hogy jól vagytok!!! Gyere többször, ha tudsz!!!

Mérleg - én mérlegelek minden etetés előtt-után :? Tudom-tudom, stresszeli az embert, néha én is tiszta ideg vagyok, amikor pl. 40 percig cicin van és kijön, hogy 20 ml-t evett :roll: Ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy jó-e a mérleg. Viszont abból a szempontból megnyugtat, hogy ha tényleg ilyen keveset eszik és látom, akkor visszateszem cicire, még akkor is, ha amúgy nyugodt.
Persze a fő mérlegelés minden hétfőn füri előtt van, úgyhogy ma meglátjuk, mit hízott egy hét alatt.

Évának GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Várjuk Áronkáról a sztárfotókat!


Emmalena
- én azért irigyellek, hogy nincs étvágyad és jók rád a régi gatyóid! Oké-pké,a tejnek valóban nem tesz jót, de én olyan malacnak érzem magam, tudom, ez az időszak most nem rólam szól, de azért szeretnék kinézni valahogy és a régi gatyóim sehol se jók rám, a terhesgatyómat hordom még mindig :roll:

Adri - van már valami infó, hogy mitől zöld a kaki???

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Gratulálok Ancsának, Évának és Dalmának a babákhoz!!!

Hányan vagyunk még pocakosok?

Mi még mindig egyben vagyunk. De mivel már annyira unom itthon ezt a végtelennek tűnő babavárást, újra dolgozom. Besegítek egy ismerősnek a könyvelésben. Ezért jelentkezek ilyen ritkán.

Örülök hogy mindenki jól van!
A pocakosoknak kitartást!!!

linhbaba
 
 


Köszönjük a gratulációkat! a szüléstörténetet felteszem a weboldalra, ha majd utolértem magam.

szült vagy szülni fog valaki közületek az István kórházban? Én ott szültem, kíváncsi lennék a véleményekre.

mindenkinek - akár kint van a baba, akár még bent - hajrá.

Anikó

Kép
ancsa123
 
 


sziasztok!

Tud valaki segíteni? Jól teszem, ha cicizés után még cumisüvegből eszik? Annyira nehezen jön a tejem neki, vagy csak ő fárad el, hogy nem látok jobb megoldást! Pl.: 40-40 a két ciciből + 20 üvegből! ma ez ment egész nap, mert nem nyugszik addig! :shock: :?: Vagy mit tegyek?

Tegnap megcsináltam horror fejést, úgy látom használ!

Kép
bettike
Eger
 
 


Tercsimama: mikor nekem volt a P3 miatti műtétem, akkor hetekig nem szoptathattam a 6 hetes Lilimet. Én azt csináltam, hogy lefejtem a tejet, öntöttem a csapba (rossz volt nézni) és mikor újra lehetett szoptatni, akkor nem kellet a tejcsit a nulláról visszahozni. Szerintem próbáld megmenteni, ha az jót tenne a lelkednek. Mondjuk én szerencsésebb helyzetben voltam, mert tudtam, hogy lesz egy ilyen műtétem a 6 hetes kontroll után, és fagyasztottam le előre Lilinek tejcsit. Így ő nem tápszerezett, de a tápszer is nagyon jó a babáknak, és egyáltalán nem tragédia azt adni a babának. :) Fel a fejjel. A gyógyuláshoz meg kitartást neked!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sensi: nem tudom mi a neve a szurinak… Bocsi :)

Képen dolgozom...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Mérlegelés: én is szeretem a mérlegemet, bár csak ritkán mérek, de az jól esik. És tadam: ma Bori átlépte a születési súlyát délelőtt :) 3870g

Terhes gatyókat hordok én is :) Gondolom, még jó ideig (van étvágyam…)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettike: Tudnod kell, hogy a cumiból, ha 1-es is a lyuk rajta, a tejcsi jobban jön, mint a cicidből, ezért nem ajánlják, hogy cici után add az üveget, csak ha el akarod választani a babát.
A baba rájön ugyanis, hogy ha kész a két cici, akkor neki nem kell tovább erőlködnie, mert úgyis becsurgatod a szájába üvegből a maradékot… És az könnyebb, mint küzdeni a falatért.
Ha úgy érzed, kell az a plusz 20 ml akkor add oda az elején szerintem. Ha megoldható. Ha nem megoldható, akkor úgyis az a lényeg, hogy az éhes gyermeked kapjon enni eleget, nem?
Esetleg segíthet még, ha gyakrabban teszed cicire: még nem olyan éhes, kimaradhat a +20 ml, nem olyan türelmetlen éhes, és még a tejtermelést is fokozza…

Honnan látod, hogy a maradék 20-at nem akarja ciciből kifacsarni? Nyűgösen hagyja abba a szopizást?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nekem annyi tejem van, hogy még a szivattyúmnak is sok, pedig nem fejem… Most is majd szét szakad a mellem…

Javaslat a tejcsi hiánnyal küszködőknek: Amikor csak tudjátok, használjatok tejgyűjtő kagylókat! Főleg szoptatásnál. Mert akkor a másik ciciben is beindul a leadó reflex, és az így összegyűjtött tej is fogyasztásnak minősül, termel helyette a szervezeted újat, és ezt meg odaadhatod üvegből pl a következő etetés előtt.
Etetések között is hagyjátok bent a kagylókat, mert akkor szellőzik is a bimbó, ami jót tesz neki, és csöpög is a tejcsi, ha sok van már, ami jót tesz a cicinek (megkönnyebbül, új tejet termel helyette) és ezt is lehet adni a babának etetések elött.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


És a beígért kép sorozat a ma reggeli testvér szeretetről...

Kép

Kép

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac!

Az a baj, hogy úgy elalszik a cicin, hogy hihetetlen, ha viszont le akarom tenni, vagy más, akkor meg cuppog, sír és aztán eszik, ha odaadom a cicit, üveget! És gondolom túl etetni nem tudom a cumisüveggel sem nem? Azaz nem fogadná el, vagy vissza bukná!
Egyszerűen azt látom, hogy teljesen elfárad és még enne, de nincs ereje hozzá! Ez megy két napja! És egyfolytában alszik 2 evés között, eddig azért csak fel-fel volt és nézelődött, de most a teljes kimerülést látom rajta! :(

Kép
bettike
Eger
 
 


Azt hiszem, inkább próbálkozom a még cicivel esetleg kiskanállal adni neki!
Vagy csak én vagyok türelmetlen? Eddig 10-15 perc volt a kajálás és jól lakott, nézelődött éber volt, most több, mint fél óra és aztán az álomba zuhanás! Ez így rendjén van?

Kép
bettike
Eger
 
 


Bettike: nekem is bealszik Bori a cicimen. 20 perc (max) cicizés, de az nagyon durva, aztán KO. És akkor jön anya meg a büfi, és ha sikerül büfizni, akkor lesz még hely szopizni, és teszi is azt a lány. Ha nincs büfi, és el van ájulva, akkor jöhet a tisztába tétel… Na azt annyira utálja, hogy felhergeli magát rajta, sír közben. És akkor jöhet még egy forduló anya cicijén. De ez már tényleg rengeteg tejcsi, mert Bori igazi kis szivacs lány :D

Mondjuk szerintem rendben van, ahogy írod… Most kicsit többet alszik, de ez nem baj… És ne felejtsük el, hogy ahogy nő a tej mennyisége, úgy nő a tejáramlása is. Most nekem már (6 napos adatok) több csatornából magától jön a tejcsi egy kis nyammogás után. És az sem baj, ha tovább cicizik, a vége felé a zsírosabb tejért már küzdeni kell… Szerintem ne izgulj! És a kanál, pohár jó megoldás lehet. :) Azt én is csináltam már. Működik.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac!

Hihetetlenül jó olvasni a segítőkészségedet! :lol: Köszi! És örök hála a weblapért, nagyon jók a hasznos tippek és a szopis tanácsok, füzet stb.!

Írjak furcsaságot? Teljesen úgy viselkedik most, mint egy újszülött. És hihetetlen, de hivatalosan 2 napja kellett volna még csak megszületnie! Ezt ő is tudja? Vagy ezt már csak én képzelem? :lol:

Másik furcsaság! Csak kézben hajlandó elaludni (bárki lehet), de úgy, hogy legalább fél óráig fel fel néz, hogy megvan-e a személy, aki fogja! Ez hetek óta így megy! :shock: Én arra gondolok, hogy valahogy emlékszik arra, hogy távol volt tőlem, meg csak 3 óránként mehettem később is, mikor már utána mehettem Pestre és most mindig ellenőrzi, hogy nehogy magába maradjon! Olyan félősen alszik el, hogy ugye nem maradok egyedül!

De kár, hogy ezt ők nem tudják elmondani! :?

Kép
bettike
Eger
 
 


Bettike: szívesen osztom meg a tapasztalataimat, hátha segít :)

A furcsaságokról csak annyit, hogy hihetetlen dolgokra képesek a csecsemők, és ember legyen a talpán, aki kiismeri őket igazán :D

De olyan jó ilyen furcsaságokon agyalni, nem? Édes kis Máté… Most lenne 2 napos :) És már egy hónapja élvezhetitek egymás társaságát. :)

Bori is sasolgat alvás közben… Legalábbis úgy tűnik. De szerintem csak reflex szerűen nyitogatja néha az édes kis szemeit :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tetszik a békás vonalzóm? Illetve Bori vonalzója :) ?
Azért béka, mert az újszülöttek nekem olyan kis békák, ahogy nyeklenek nyaklanak... És bori meg egy husis kis béka szerintem... Ezért találó neki ez a teki :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ancsa!!!
Hatalmas gratula Linda babához!!! Jó egészséget kívánok nektek!!!

Éva!!!
Óriási gratula Áron érkezéséhez!!! Nektek is jó egészséget és természetesen sok tejcit kívánok!!!


Ma tök jó napunk volt. Délelőtt kaptam egy kis kimenőt, apuka babázott, én meg körülnézhettem a bababoltan. Aztán telefon, hogy jöjjek haza, mert Bori éhes. (mondjuk ma egész nap enne :? )

Délután meg jött egy tanítványom. Tök nagy sikerélmény volt, hogy meg tudtam tartani úgy egy órát, hogy Bori végig aludt. Tanítvány el, Bori azonnal fel... De legalább azt az egy órát kibírta.
Utána kaja, és egy óriási séta. Illetve a séta nem volt óriási, de sokat voltunk a levegőn. Beszélgettünk, cukrászdáztunk, aztán apa eljött értünk kocsival, de végül ő hazatolta Borit én meg hazaautóztam.

Most evett, fürdött, elvileg semmi baja, de persze nem alszik. Lassan kellene szereznünk valami néznivalót a kiságyra, mert egyre többet nézelődünk.

Megyek megfürdök, mert épp csend van. :arrow:

Egyébként Anhelnek ki a hírhozója? Remélem nem Tücsök, mert szerintem ők már együtt élvezik a kórház vendégszeretetét... :lol:

marek
 
 


Én tudom Anhel számát, ő is az enyémet :) Remélem, ha esemény van, jelzi majd :D

Mi is voltunk sétálni... Nagyon jó volt. Nem apróztam el... du-n 2kor indultunk, és fél 6ra értünk haza :) Minden alkatrészem fájt... derék tájékon... Nagyon elkélne egy kiadós masszázs az elgyötört testemnek.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac
De jó, hogy írtad, hogy milyen sokat sétáltatok! Már épp furdalt a lelkiismeretem, hogy csak hatkor értünk haza Borókával. Attól féltem, hogy megfázik, vagy mittomén... Ráadásul egy csomóan furán néznek, hogy máris sétálunk. Végülis igazuk van, megvárhatnánk a szar időt, és elkezdhetnénk akkor a sétát... :roll:

Képzeljétek, tegnap megállított egy nő, kérdezte, hogy mikor született a baba. Mondtam, hogy majdnem három hete. Erre ránéz a barom a hasamra és megkérdezi, hogy "máris jön a következő?" :shock: :shock: :shock: Nem akartam neki elmagyarázni, hogy három héttel szülés után az embernek még szokott lenni egy "kis" hasa.... Mindegy...megállapítottam, hogy az emberek hülyék... :roll:

Egyébként nálunk éjjeli műszak van. Nemtom mi a baja Borinak, de már annyit evett, hogy többet nem akarok neki adni, folyamatosan sír, lassan én is, közben leesek a székről, olyan fáradt vagyok, de inkább itt ülök, hátha abbahagyja... Ilyenkor mi baja lehet???? :shock: Annyira nem tudok ezzel a helyzettel mit kezdeni!!! Biztos szar anya vagyok, de ilyenkor annyira tehtetlennek érzem magam!!! Most megpróbálom megvárni, hogy hátha elalszik, de nem sok esély van rá. :cry: Az a baj, hogy nekem nem jön be az, hogy egy ágyban aludjunk, vagy, hogy Bori rajtam aludjon... Szerencsére nem is igényli, végső elkeseredésemben már azt is kipróbáltam, és meg kellett állapítanom, hogy ilyenkor az én ágyamban is sír, akkor sírjon inkább a sajátjában... :roll:

Csend van... nem biztos, hogy be merek menni a szobába, nehogy rázendítsen... :?

marek
 
 


Marek: én is a jó idő miatt viszem Borit sétálni, meg magam miatt, meg Bori miatt is. :D És a doktornénink engedélyével. Az volt a kikötése, hogy a nap közepén, a legmelegebb szakban menjünk. Nagyjából tartjuk is :)

Nekem is "jön a következő" hasam van :D :roll: - :S Már nagyon idős vagy szenilis, vagy gyerektelen lehetett, nem?

Tegnap a kikában az ebédlőben: "de aranyos baba, gratulálok! Hány hetes? - 6 napos :D - És már sétáltok? " elkerekedett arcú fiatal srác. "És lány?" -kérdezi a talpig rózsaszín lányomról, akinek fülbevalói vannak... :shock:

Sírós Borira: esetleg büfiznie kell, fáj a hasa, kakilnia kell, de nem megy. Próbáld meg a pocak masszázst. Fent van a hasznoson, hogy hogyan kell.
Vagy, vedd a karodra "tigris a fán" pozícióval, és az alsó kezeddel (amin hasal) maszírozd a pociját, a másik kezeddel a hátát. Járkáljál vele, közben hintáztasd a felső testedet (hülyén hangzik) aminek neki van támasztva Bori.

Tigris a fán pozíció: Veszed a bal kezedet (pl) ráhasaltatod Borit a karodra úgy, hogy a feje a könyöködnél legyen, kifelé fordított arccal. Ezzel a kezeddel fogod a kívűlre eső lábat. Ha ügyesen csinálod, ez a legbiztosabb baba fogó módszer egy kézzel. Így lehet jól popsit is mosni csap alatt.
Az alsó kezed kellően nyomja a babapocakot, s ahogy a másik kezeddel masszírozod a hátacskát (fel-le, körbe körbe) úgy maszírozza az alsó karod is a pocakot. Erre meg szoktak nyugodni a babók.

Még egy javaslat a hasfájós nyugtatásra: Leülsz, Borit a combodra fekteted hason (combod vízszintesen legyen). Bori feje kívülre essen, ne a lábaid közé :)
A fejhez közelebb eső kezed legkisebb ujját bedugod Bori szájába, közben a kis arca belefekszik a tenyeredbe, vigyáz, ne fulladjon meg ;)
Ha rákap, és elkezd mint a kisangyal cumizni, akkor a szívó erő miatt gyorsabban könnyebbül meg a pocak a gázoktól, kakitól. Közben a másik kezed segít a pocaknak a hát masszázzsal.

Remélem valami bejön ebből :)

____________________

Nekem is egy kis műszak van: Bori evett, pisilt, tisztába, vissza az ágyba, burmol, DE kaptam egy sms-t Anheltől:

"Okt. 21-én, 2:42-kor megszületett Réti Dóra, 3350 g és 52 cm. Anyukája és lánya is jól vannak, bár nem volt könnyű szülés. Puszi Nektek!"

Hatalmas Gratula a kis jövevényhez! Nagyon gyors felépülést, sok egészséget és tejcit kívánunk nekik!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Újabb kemény éjszakán vagyunk túl, hajnali 3-tól evett majdnem egy órát, aztán 6-kor ugyanez, majd nem aludt el, 7-től megint cicizett, de úgy, mint amit Bettike írt, hogy megőrült a ciciért, rázta a fejét, tiszta ideg volt, ha rosszul kapta be... :shock: Szinte semmit sem aludtam, mert éjjel is ha rajtam feküdt, össze-vissza mocorgott.
Viszont tegnap volt a mérés és egy hét alatt 200 grammot hízott!!!
Most 2960 gramm! 2520 grammal hoztuk haza őt a kórházból! Szóval úgy érzem, jól haladunk szopi terén.

Nagy-nagy gratula Anhelnek és a kis Dórának!!!!!! Kép

Lányok, nem gáz az, hogy én nem fejek??? Mostanában egész jókat eszik, 2 napja 2 ciciből is egy alkalommal, de megvan az 50-60-70, valamikor több is és úgy érzem, kiüríti a cicit. Érdemes ráfejni vagy nem kell???

Nyugtonmalac - de tüneményesek a lányaid, Lilinek gyönyörű szemei vannak! A kicsi pedig zabálnivaló, látszik, hogy jól érzi magát a nővére karjaiban!
Jó a békás vonalzód! :lol:

Bettike - nálunk is sokszor van ez, eszik rendesen, majd cicin elbóbiskol, ha leveszem, akkor őrülten keresi, ilyenkor már csak cumizni akar, így adunk neki cumit, megmondom őszintén, mindig félve, nehogy cumizavara legyen és ne tudjon cicizni, de néha csak úgy nyugszik meg, azt pedig nem tudom vállalni, hogy órákon át a cicimen legyen, hiszen egyedül vagyok itthon, nincs segítségem és azért élnem is kell, mondjuk ennem-innom-pisilnem...
Lotti is még a hasamban lenne és holnap már egy hónapos! :shock: Hivatalosan október 29-re voltam kiírva, jó-jó, mindig előrébb voltam egy héttel, tehát elviekben most szülnék, az ucsó UH is asszem 21-re szólt. Van benne valami amit írtál, amúgy azt tudtad, hogy a koraszülötteknél a kort másképp számolják? Tehát nálatok most kétnapos? Szóval amit más babák már egyhónapos korban simán csinálnak,azt még tőlünk nem várják el. Persze ettől függetlenül csinálhatja, de pl. nem tud még olyan intenzíven enni, lehet, hogy az alvás is nehezebben megy neki, nálunk is csak rajtam alszik el, néha nálunk is nézegetés van...

Jaj, mennem kell, nyüszögés van :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


És egy kép, hogy hogyan szeretünk csicsikálni kajcsi után :lol:

Kép

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi: nem tudsz éjszaka fekve szoptatni? Oldaladra fekszel, és kipárnázod magad, Lottinak odaadod a cicidet, szembe fordítod magaddal (oldalán fekszik) és szopizik. Hátát megtámasztod párnával, és mehet az alvás anyának, szopizás a lányának… Én ezt csinálom, ha kettőig nem látok Bori evése közben…

Nagyon ügyesen gyarapodtok! :D

Ráfejés: csak akkor csináld, ha szeretnél eltenni tejet, vagy szaporítani. Én sem fejek. Pedig túlkínálat van… De ha szaporítjuk a tejet, a gyereknek meg az sok, akkor örök nyűg marad. Majd fejsz, ha szükséges! A ciciből kicsöpögtetést azért csináld szerintem…

Köszönik a csajok és a béka is :)

Lotti még mindig gyönyörű... És Bori ugyan így szeret rajtam feküdni :D Én is szeretem ha rajtam fekszik ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


1 hetesek lettünk, wow!

Akkor megyek tisztába teszem a csajomat :D

Ja, két infó: tegnap leesett fürdés után a csonk! Éljen!
Tegnap már élvezte Bori a pancsit :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Még valami Tercsimamának: az arnica montana 30CH nevű homeós bogyó a születés utáni sérülések gyorsabb gyorsulását hivatott elősegíteni...
Én is eszem, szerintem próbáld meg te is, hátha hamarabb túl leszel a fájdalmas varratokon. (Én is ezért eszem)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Hatalmas gratula Anhelnek Dóri születéséhez!!! Jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok nektek!!
És várunk vissza!!! Történettel, képekkel, miegymás!!!


Többiektől is várjuk a képeket és az elmaradt történeteket!!!

Nyugtonmalac
Köszi a tippeket! Ma este kipróbálom, bár nálunk minden második éjszaka szar, úgyhogy elvileg most egy jó éjszaka következik... :lol:

Ildi
Nagyon édes Lotti baba!!! Nem csoda, hogy így jót alszik... :lol:

Néhány pocakos nagyon eltűnt. Lehet, hogy már nem is pocakosak??? :lol:

marek
 
 


Nyugtonmalac - mi az a kicsepegtetés? :shock:
A fekveszopit majd megpróbálom, de nem gáz, ha mondjuk közben bealszom???
Mert pl. most egy órán át szopiztunk, abból bealudt kétszer és össz-vissz 50 ml jött össze, oké, hogy előtte 6-kor 70 ml és utána 7-től még kicsit visszajött cicire, szóval egy órán át a szájában a cicim és eléggé feláztatta, ez sem jó :?
Gratulálok a köldökhöz!!! Én úgy örültem, amikor már nem kellett alkoholozni-hintőporozni!!!

Amúgy most itt nyüszög, de ez inkább színpadi sírás, igazi művésznő a szentem, ez a nyekergős sírás nem az igazi, nem hiszem hogy éhes, csomót cicizett is, de nem akarom mindig bedugni a szájába a cumit, csak az a baj, hogy nem tudom, miért sír. Persze ilyenkor azt mondom, hogy úgyis átlagban napi 2 órát sírnak a babák, szóval legalább megvan egy része :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Dalma, Éva, Ancsa, Anhel, gratulálok!!!

Na, eltűnik az ember egy napra, és máris 4 baba születik! :D

Rólunk:
Végre Nyíregyházán vagyunk. Voltunk dokinál tegnap, nem változott a helyzet, jöhet a baba bármikor. Ma nst, pénteken ismét nst és amnioszkópos magzatvíz kukkantás. :)
Dokibácsi mondta, hogy pénteken lesz ügyeletes. Én meg szeretném akkorra időzíteni a szülést, majd megbeszélem Gergővel, hogy vagy ma, vagy holnap, vagy pénteken akarjon megszületni. Remélem, nem október 23-án szülünk, nem szeretnék Nemzeti Ünnepkor szülni. :?
És olyan jó volt, tegnap a doki épp a fiával beszélt, akinél voltam pár hete szemvizsgálaton, és nekünk mondta el a családon kívül elsőknek, hogy ott is kisbabát várnak. :D Úgy örültünk neki.
Képzeljétek, megkérdeztem a dokitól, hogy mivel háláljuk meg a törődést, és a szakértelmet, van-e valami szíve vágya, erre azt mondta, hogy igen, egy egészséges baba. :D Nnna, legyünk okosak, hogy milyen ajándékkal lepjük meg!

Kép
szöszke
 
 


Biceboca :) , Eva :) ,Anhel :) ,Ancsa :)
GRATULALOK A BABAKHOZ!!!

No,elkeszult vegre a nagy mu, ime a szulessztori. Elore szolok, hogy azert ilyen hosszu,mert nem sokkal a szules utan, meg a korhazban megirtam nagyvonalakban, igy hat minden elmenyt frissen le tudtam irni.

Vmiert nem megy, de megoldom.

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Lanyok!

SOS! :lol:

Hogy tudok ide word dokumentumot feltolteni????Kiirja,hogy hiba tortent es nem engedi. Van benne 2 kep is.Lehet, azert nemmegy??
Vegre megirom, erre nem sikerul feltenni, ez az en formam...

Jajj, addig gyorsan megirom:
Emlekeztek clau06-ra?? ide irogatott, uroljara aug-ban irt. Kepzeljetek, 1 szobaba kerultunk az Imrebe, de csak 1 nap utan derult ki, hogy O is ide irogat. Es kepzeljetek, a szopis parna buktatott le, felismerte,hogy felraktam rola kepet es rakerdezett, nem e en vagyok bkriszta :D

Szoval 11en megszuletett a babaja Balazs,3950gramm es 56 cm.

Segiiiiiiitseteeeeeeeek!! :lol: Benazok :oops:

Es tadaaaaaaaaaam, elkezdtunk hizni, 2870-nel jottunk ki a korhazbol, egeszen 17-ig allt a sulya, es tegnap meg 2990 volt. :D

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


sziasztok

gratulálok Anhelnek és claunak is.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


megjöttem a dokitól

reggel egy kicsit fájt a hasam alja, aztán elmúlt.a CTG 2x60-as fájást mutatott. dokim megvizsgált, azt mondta, hogy inkább nem mond semmit, de mindig legyek indulásra készen :? . elöször azt mondta, hogy kontrola hétfön, utánna mondta, hogy kedd, mert hétfön szabizik.

végül megnézte a dagadt bokám, megmérte a vérnyomásom és azt mondta, hogy pénteken reggel pakkal együtt menjek be :? :? :? /ödéma gyanú/ :evil: és kapok tablettát :shock: , mert ö ott akar lenni a szülésnél. de azt mondta, hogy ne izguljak, minden rendben van és addig még simán beindulhat magától is, :lol:

na, én most kezdem el bepánikolni. :? :? :? :? :? :?

én még nem akarok szülni :?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


nyugtonmalac: elküldenéd nekem pü-ben a számodat? téged értesitenélek a fejleményekröl, ha nem gond.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok!

Tegnap végül jó volt a szülésfelkészítő, csak szopiról volt szó. Beraktak nekünk egy bő félórás filmet is, ami elég hasznos volt, mert mostmár tudom, hogy hogyan is kell konkrétan, eddig elég homályos volt ez a téma...és hát nem lesz egyszerű, az is tuti. Igaz majdnem elaludtam közben, de tényleg jó volt! :) Már csak egy óra van hátra jövőhéten, ahol majd a szülés utáni babaápolásról, meg egyebekről lesz szó. Ezt mondjuk nagyon szeretném hallani még, de már a kiscsajt is nagyon szeretném a kezemben tudni, úh ő dönt...aztán vagy szülni vagy órára megyünk. :D
Reggel voltam dokinál. :P Vérnyomás, pisi rendben, amikor tapogatta a hasam, meglepődve mondta, h jól lent van már a baby, fele-fele...erre beírt 4/5-öt mint múltkor...na akkor most mi van?? Készek ezek! :D Amúgy 38cm a hasam, mármint így hosszában...ez nemtom mit jelent...de 1,5hete 35cm volt...szal a lényeg, h növünk. És most ez az új parám, hogy a végén addig húzom, h nem fogom tudni megszülni a kiscsajt, olyan nagy lesz...mert én meg tök kicsi vagyok. :? Jajjjj! :( És még mindig csak várok, várok, és várok... :?

Linhbaba!
Jó, hogy el tudod foglalni magad valamivel!

NyMalac!
Nagyon édesek a lánykáid, büszke lehetsz rájuk!!! :) Gratula Borinak az egy héthez! :)
Tetszik Bori tekis vonalzója! :)

Marek!
Tökjó, hogy kezdenek lassan visszaállni a dolgok a régi kerékvágásba. Te biztos nem fogsz bekattani abba, h éjjel-nappal csak a gyerek, és nem csinálsz sosem mást. Erre még majd nekem is ki kell találnom vmt.
Ez a nő nem volt 100-as sztem! :D:D

Anhel!
Hatalmas gratula Dórihoz! Sok tejcsit és jó babyt kívánok! Na és hogy mehessetek minél hamarabb haza! :)

Ildi!
Sajnálom az éjszakát! Annak viszont nagyon örülök, hogy szépen fejlődtök! :)
Én tegnap voltam szülésfelkészítőn, ahol most csak a szopi volt a téma, és nekünk azt mondták, h az elején csak minimálisat szabad fejni, ha muszáj, szal ha nagyon tele vannak a cicik, akkor csak egy picit megkönnyíteni, és később is ha nincs nagyon-nagyon sok, ami miatt muszáj lenne, akkor inkább ne, mert az úgy van jól, ahogy van. Ez az angol vélemény...otthon nemtom mit mondanak.
Nagyon aranyos Lotti, ahogy rajtad szundizik! :)

Szöszke!
Szurkolok, hogy Gergő gyorsan kijöjjön mostmár! Én sem szeretnék 23-án szülni, úh jól beszélgessünk el velük! :)

Kriszta!
Várom a szüléstöridet, de sajnos nem tudok segíteni. Gratula a hízáshoz, csak így tovább! :)

Timi!
Hűha! Ez izgi! Akkor pénteken rajtad a szemünk (ha csak addig nem...), várjuk a híreket! :) Nyugi, így lesz a legjobb, a toxémiával nem szabad viccelni, gondolj arra, hogy nemsokára együtt lehettek a kisfiatokkal, tökjóóó!!! :)

Hát már tényleg nem nagyon maradtunk. Szöszke, Ancsa, Linh, meg én...ugye? Bocsi, ha kihagytam vkt, szóljatok, ha van még vk! (Timi, te már tudod, hogy mikor szülsz :))

További szép napot! Majd jövök még, hátha Macianyuról is kapunk híreket, esetleg vk más!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


No, kivagtam a kepeket, hatha igy sikerulni fog...

1224601068.7511.doc

Timi :)
Nagyon drukkolok, hogy ne legyen toxemia, es hogy minden ugy alakuljon,ahogy szeretned!

Sensi :)
koszi a gratulat!
Mihez vuduzzak?Hogy "szujjema? :D
Hany cm vagy? En sem vagyok egy nagy a magam 160 cm-vel :D

Szoptatas szerintem sem egyszeru. Es nagyon irigylem azokat,akiknek hipp-hopp megy es nem kell izgulniuk semmin. :)

Megnezem,jo e igy a link...

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Csak sikerult :)

NyugtonMalac :)
Priviben ird mar meg a mail cimedet (vagy feltetted mar ide?nem tudom), es akkor oda elkuldom a kepes verziot is a honlapra.

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


NyugtonMalac :)
Megneztem a profilod :D Az ott szereplo hotmailes cimre megy a mail.

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Sziasztok!

Edith vagyok, Dalma barátnője. Ma meglátogattuk őket a kórházban és készítettünk egy fotót Ádámról. :) Dalma engedélyével megmutatom nektek is. :D Olyan kis édi, olyan aranyosan szundizott!! :)
Amúgy jól vannak, a tejcsi ma kezdett belövellni, de Ádám még kis gyámoltalan, inkább aludna, mint enne, de biztos kialakul majd minden! Csütörtökön vagy pénteken mehetnek haza, ha minden rendben lesz. És miért ne lenne? :wink: :)
Ha még tudok majd valamit róluk, még jövök és tájékoztatlak, ha nem baj!
Kép Kér valaki egy boxot? :D :D :D

Üdv mindenkinek, babásoknak jó babázást, pocakosoknak még türelmet és kitartást! :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Kriszta!
Én már nem tudom... :D:D De még ne ma légyszi, mert iszonyatosan álmos vagyok! Megint 6-kor felébredtem, és kb 8.30-ig csak forgolódtam, és felhúztam magam azon, h miért nem alszom...végül vmkor bealudtam. De 10.30kor már kelhettem is, és így is elkéstem a dokitól. :)
Én csak 157.... :P
Nagyon tetszett a szüléstörténeted! És annó én is a Bálintra szavaztam... :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Edith!
Köszi a tudósítást és a képet!

Dalma!
Ádám nagyon szép baba, gratula hozzá mégegyszer!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


De szepseges vagy Adam baba!!! :D

Sensi :)
Hidd el, semmit nem jelent, hogy almos, faradt vagy. Vmi hihetetlen ero folytan, ha most indulna is meg, akkor is vegig tudnad csinalni.
Nem tudom, honnan ez az erooooooo, de azt tudom,hogy letezik :)

Nyertel :)

Emlekszem am,hogy Balintra szavaztal :)

Balint az iment benyomott 70et!!!!!!!!!

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Sziasztok!

Valszeg már sokan nem emlékeztek rám, még júli elején csatlakoztam hozzátok, de aug. vége felé sajnos már elmaradtak a hozzászólások, de figyelemmel kísértem az eseményeket.
Ezúton is szeretnék mindenkinek utólag gratulálni a babájához! Mindenkinek jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok!!!

Rólunk annyit, hogy okt. 14-re voltam kiírva. A Szent Imrében szültem. Végül okt. 11-én született meg Balázs. Pénteken napközben már joslófájásaim voltam, estére viszont beálltak 15 percesre a fájások, éjjel 2-kor mentünk be a kórházba, akkor voltak már 5 percesek a fájások. Hosszú vajúdás után, mikor a kitolási szakaszhoz értünk, a dokim megvizsgált és kiderült, hogy nem jól helyezkedik a baba feje a szülőcsatornába. Oldalra kellene néznie, de nekem előre felé nézett, tehát végülis a hátam felé fordította a fejét. Már régóta nyomták belém az oxitocint és a kitolási szakaszban nagyon próbálkoztunk hátha befordul a buksija, de úgy döntöttek a dokik, hogy itt csak a császár segít. Így az oxitocint leállították és valami olyat nyomtak belém, amitől leálltak a fájások. Átsétáltam a műtőbe, spinális érzéstelenítőt kaptam majd megcsászároztak. Így 13:44-kor megszületett Balázs.
Kicsit csalódott voltam/vagyok, hogy a természetesnek induló szülés császárral végződőtt, de a "végeredmény" kárpótol mindenért.
Balázs 3950g-mal és 56 cm-rel született.

A kórházban BKrisztával kerültem egy szobába :D .

Múlt hét szerda óta vagyunk otthon. Itthon van a férjem most velünk, annyira jó így hármasban itthon.
Lekopogom (kopp-kopp), Balázs nyugis baba, eszik-alszik.

Rakok is fel egy képet Balázsról:
Kép

Most pedig "megyek" és visszaolvaslak Benneteket és most már megpróbálok sűrűbben jönni.

Üdv,
Clau

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


oh, most látom, hogy le kéne cserélnem a vonalzómat :lol: :lol: :lol:

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


na megváltoztattam a vonalzómat, gyorsabban mint gondoltam :lol:

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?