Új privát üzeneted érkezett!

Zsan,
Meme biztos csak azt akarta, hogy vidd el kicsit kocsikázni vagy szorakozni :lol: :lol: :lol:
ovit majd meséld el, kiváncsi vagyok most már...
fibi
 
 


Fibi,
Nem fogzik? nekem ez olyan fogzósnyillalós fájdalomnak tűnik.
Őszintén - nem hinném hogy bármi fájdalmat okozna egy pár napja beadott oltás. tényleg.

Rylie, Deni
tündériek :D

Macs, neked mostmár kötelező naponta min 2x bejelentkezni! Miattad látogatjuk most sűrűbben a topicot :)

Képzeljétek, eddig nem akartam elkiabálni: a fiam 1 hete totál átalussza az éjszakákat. Nincs tejecskézés, peluscsere (:roll: (így aztán reggel daruval kell felemelni :) ) Csaknem 2,5 éves. Ez ilyenkor időszerű, vagy későn érő típus?? :D :D

Kép
akata
 
 


Szrek! nászutazol? :D

Kép
akata
 
 

 
 

Deni: micsoda képek, nagyon szépek a gyerkők. Bencus nagy nőcsábász lesz ez már most látszik. Valamikor ovi után mi is bandázhatnánk, akár úgy, hogy együtt sétálunk haza vagy ilyesemi. Báááááár nekem úgy kell kihúzni az autót a fenekem alól.
Védőnéni: az történt, hogy a régi (aranyos) védőnéninknek körzetét meghúzták, igy a mi utcánk pl. kikerült tőle sajnos. Az új nem gáz, de tök kezdő, gyereket szerintem még csak könyvben látott stb.... szóval nem annyira szeretnék ott ücsörögni havonta a semmiért. Fanni nagy huncut, nem akar aludni az oviban, igy estére jó fáradt. Jár ovis tornára, azt imádja. És persze én is alig várom, hogy menjek már ért minden délután.... :lol: :lol:

Macs, Curse, Zsanci és mindenki ezer köszi a válaszokért...akkor védőnénihez nem igyekszem. Most lemondtam, de biztosan akar majd látni.

Curse: én is azt akarom hogy táppénzen is lenni és a tgyást csak akkor kezdeni, amikor kibújt Sebibaba, csak azt hallottam, hogy az utolsó hónapban már nem írnak ki tp-re hanem csak tgyásra, mert akkor már szertnék kiadni... szóval valahogy úgy kell sakkoznom, hogy még el tudjak menni táppénzre. Egyáltalán ki ír ki? Nőgyógyi, vagy háziorvos?
A nevek közül mindet elvetettétek vagy itt van közte a potenciális nyertes? :lol: Én azt hiszem nálunk már megtaláltuk a befutót, de még nem publikus. Két neve lesz egy klasszikus (sajnos már van a családban) a másik pedig egy szép régi magyar név. A beceneve pedig (z)Sebibaba lesz. De terítéken voltak: András, Péter, Vince, Tamás, Bence, Manó (ez apa őőőrülete), Szabolcs.....

Minden taknyolósnak jobbulást kívánunk testületileg. :-)

Zebra tényleg életveszély...ma kivételesen mikor gyalog mentem (ritka pillanatok egyike) majdnem elütött egy édes kis szőke néni, aki éppen mobilozott, cigizett és a kis édibédi kutyája az ölében ült. :lol: :lol: Én meg pofátalnul a zebrán mertem átmenni. Amúgy én mindig megállok a zebránál (igaz Deni??), de iszonyatosan félek, hogy mellettem mögöttem nem teszik ezt.

Akata: tök jó az éjszakai átalvás. Nálunk 1 éves korig mindig kelt. Na utána jött az jó időszak, amikor nem, mert nem volt éhes vagy ilyesmi. Aztán elkezdett szobatiszta lenni és azóta mindig van kelés, "anyucika pisilni kell, anyucika szomjas vagyok", na ezek mennek felváltva minden éjszaka. Szóval én ismét nem tudom, hogy milyen egy átaludt éjszaka. Jön tesó, akkor pedig tuti egy ideig megint elfelejthetem, úgyhogy maradok zobulat.

Zsan: ovi engem is érdekel....

Kisün: szőrős narancs :lol: :lol: imádom az ilyen dumákat, kár hogy sose írom fel Fanni aranyköpéseit. Nektek is bulást.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


te jó ég, ennek a "miniKamillának" mekkora haja van?? komolyan mondom, először azt hittem, hogy egy játék hajasbabát gyúr Bence! :)))))

Macs!
drukkolok!++++++++++++++++++

ancsipancsi
 
 


SZOLGÁLATI KÉRÉS:
akinek van oylan ismerőse, akinek van felesleges Queen koncert jegye, amivel nem tud mit kezdeni, kérem adja nekem.
köszönöm.

Macs,
drukk!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Vera :) Jó, hogy írtál! :D Marcinak gratula a beszédhez! (bezzeg Bencus még tök kuka, ráérős a lelkem :lol: ) Dócinak bulást ++++++

Zsan :) Memére jó hatással van az autózás és a dokinéni :wink: :lol: :lol: Bulást neki is!++++

Fibi :) Hű, remélem nem lesz több ilyen "roham"!! jó kis éjszakátok lehetett... Éjjeli felsírások nálunk is előfordulnak, de nem tudom mitől (persze fog mindig szóba jöhet vagy mittudomén :? ) Puszikat köszi, átadom :D

Akata :) Gratula az éjszaka-átalváshoz!! :D :D

Johi :) Szuper, hogy már megvan Zsebibaba neve! :D és publikus lesz még a születése előtt? Éjszakázást mélyen átérzem, mi is ezt játszuk Bálinttal (újra belevágtunk a pelusnélküli éjszakába), sok ++++ hozzá! Zebrás nőci meg :evil: :evil: Védőnénit sajnálom, egész normális volt a régi, nem igaz? mondjuk sok újat valszeg ő sem tudna Neked mondani :wink: :lol: Szívesen talizunk Veletek bmikor, akár hazajövet akár játszón :wink: majd írok!
denizsa
 
 


És persze Macsnak mennek a drukkok!!!
denizsa
 
 


Fibi,
"rohamról" jut eszembe, dokinéninek is megemlítettem, hogy Meme PONT ilyeneket produkált, felvettem, rugdosta le magát, a földön meg forgott, üvöltött, vetődött. Erre mondta dokinéni, hogy ez TIPIKUS chamomilla állapot, és végül is tényleg, de sztem az ember sokszor nem látja a fától az erdőt, chamomillára nem is gondoltam, pedig jön a foga, de a másik kettőnél annyira nem jött be. SZtem próbáld meg, ha lesz legközelebb ilyen, nekünk nagyon használ most, hogy jönnek a szemfogak.
Előfordulhat oltástól is, de nem később kéne ezeknek a reakcióknak jönniük???

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Drukkokat köszönöm, de egyenlőre nincs miért :lol: :lol:

majd, talán, esetleg, jövő hét vége felé legkorábban, de én még mindig sanszosnak tartom a november elejét... ha csak ki nem akarják szedni előbb....

szép hétvégét, ha van vlami, akkor úgy is szólok :D

csók

macska
macskanyu
 
 


Johi,

neked legyen mondva, most nyáron volt (VOLT!) egy majdnem teljes hónap, mikor Füles átaludta az éjszakákat. (se előtte, se azóta) és szobatisztaságból kifolyólag itt is megy a "pisilni kell, szomjas vagyok, kélem a cúvámat, leesett a Kutyaházy..." stb. kategória.. :mrgreen: Szóval én a köv. 4-5 évben nem is számítok átaludt éjjekre. Mert ha VÉLETLENÜL átalussz(ák)a az éjjt én akkor is ébredek rutinból... :lol: :lol:

nu L
macskanyu
 
 


Gyors kérdés:
Sayoya-ban van játszoház??? emeleten irja h Kalandpark, Dzsungel. Az AZ? :)

KépKép
fibi
 
 


No, közben megtaláltuk a honlapjukat, jó drága, uh játszótér lesz helyette...

Szóval... szerintem nem a foga miatt volt, mert már kijött neki 2 örlő is, és akkor azt csinálta, hogy éjjel kb. 10x fájdalmasan felsirt, de cicin mindig megnyugodott. Most meg szinte folyamatosan sirt, és ez a fetrengés sem az ö stilusa amugy. Azért gondoltam h az oltás, mert mondta védönéni h egy héttel oltás után várható rosszabb éjszaka meg taknyolás, és ez pont akkor történt. (meg olvastunk anno oltás szövődményektöl, meg reakciokrol, stb., de nem akarom ezt a témát forszirozni már :)) szerencsére azota nem volt ilyen, csak a szokásos 3-4 ébredés 8)

Zsan,
köszi a tippet :) Chamomilla nálunk sem jött be eddig sajna.


Ui: képzeljétek, sogornömék (ugy néz ki) várják a 4. babát. Spirál mellett fogant....... (3. gyerekük meg óvszer mellett....) :?
fibi
 
 


húúúúú most volt gyártás :lol: . szokásos gyorsüzemódomban:

Macs! az álmaimat inkább nem publikosítanám 8)

Pgabi! megnyugtatlak :wink: :lol:

Johi! a védőnős pecsét a terhesség utáni egyszeri anyasági mittuménminek a feltétele. azaz ha lemondasz róla eldobsz egy hatvanakárhányezer foncsit. tudtommal...
meg pl.: itten az a rendszer, hogy a Hból a védőnőnek küldik el az AFP eredményt.

Fibi! telihold?

Zsancsi! szolgálatid :P

Denibuliképek! :lol: :lol: :lol:
Deni rá kell hajtanotok még egy kislányra :wink:

szia Pocak! :lol:

Opti! nem egyszerű. sztem BB úgyis mindent elmesél... a lényeg, hogy csináltathatsz mindent priviben egy kisebb vagyonért :roll: vagy drukk, hogy mindent elintézhess a körzetedben(mindenhol más a hozzáállás). nekem hála megy minden, de tele tud menni a hócipim.

éjszakai pelu: nálunk elment kb másfél-két hóra, de kicsit felfázott, s most megint van. szerintem ezzel aztán bőőőőőőőőőőőőőven ráérünk :D .

nevek: nálunk az Emma fixi, a fiú épp képlékeny kategóriába került.

köszönjük javulunk. már csak pici taknyi maradt. csak mostanra jöttem rá, hogy ehhez a perpillanatoshoz melyik volt a nyerő kombó
:roll:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


Fibi! ti nem használtok kivezetőt? ahittem...
gödibarbi
 
 


Barb,
de használunk.
teliholddal mia helyzet, nem érteni kérdést.

KépKép
fibi
 
 


Barbi: kétszer voltam már eddig védőnéninél, de ez az új annyira kis fiatal és semmilyen, hogy nem igazán van kedvem ott ücsörögni órákat a semmiért, bár mondjuk a hatvanezer az nem semmi. :lol: Na majd azért levadászok még egy vagy két pecsétet valahogy. brrrrrrr..... Lánynév választásotok tetszetős, nálunk is listás volt.

Fibi: Savoya tényleg bazi drága, viszont jó. Haragszom rájuk, mert anno kaptunk egy bérletet, nem tudtuk Fanni lábtörése miatt kihasználni és nem akarják jóváírni, pedig azért ez szenyaság, miért büntetik a gyereket, azért mert az anyja hülye volt és nem figyelt oda. :lol: :lol:

Macs: úgy látom az éjszakák mindenkinél hasonlóan telnek. Azért én annyira vágyom egy átaludt éjszakára. :lol: :lol:

Deni: a régi az teljesen jó volt, hozzá mennék én szívesen, de leadta az utcánkat. :-( Egyébként az új is kedves, de háááááát még annyira fiatalka, babát szerintem csak bábut látott még.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Szolgálati: Az Alexandránál a héten 40%-os kedvezménnyel lehet vásárolni, ha érdekel vkit, itt a link:
http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... xandra2008

Fibi :) Sógornődéknek gratula a 4. babóhoz! (nem semmi, h spirál mellett, meg óvszer mellett...) Végül akkor játszóztak a fiúk a hétvégén?

Barbi :) Szuper, hogy bultok :D Emma sztem is szép név :D

Johi :) Nálunk ma volt átaludt éjszaka, cserébe moshatom az ágyneműt :mrgreen: nem baj, akkor is megérte :lol:

Kép
Kép
denizsa
 
 


Deni,
igen, játszóztak hármasban a fijuk Budafokon, amig én a talin voltam :wink: (priviben mennek a részletek)

Johi,
ez tényleg szenyaság!
pecsétet én is ugy tudom, hogy nem feltétlen a védönötöl kell, hanem dokitól is jó. söt!

Barb,
Emma név nekünk is nagyon tecc :D
rájöttem h a teliholdat Ábel rossz éjjelére kérdezted. lehet az is 8)
fibi
 
 


Tinu: helyesek vagytok a képen :)

Deni: köszi, hogy tettél be képet, Bence mellett milyen csöpp Boricsek :o :P
én éjszakára nem merem levenni a pelut egyáltalán...elég Borihoz kellni :roll:

Fibi: éjjeli izémicsoda nem hangzik túl jól...az olyan rossz érzés ha sír és nem tudod miért és nem tudod megvigasztalani :cry: reméljük több ilyen nem lesz++
Melóhoz meg drukk!!
4. gyerek+spirál :shock: szerintem gyerektartást kérnék a spirál gyártójától!! - és ez nem vicc

Ríd: taknyolás javulás+ és Szuper, hogy Bori nem fulladt bé!!

Macs: szüjjé má!!

Johi: Én a szülés napjáig TP-n voltam és másnaptól ketyegett csak a TGYÁS. Szerintem anyagilag ez a legjobb. TP-re úgy mehetsz el, hogy a nőgyogyód ír egy szerelmetes levelet a körzetidnek, hogy szerinte táppénzre kell menned ezt igazolja egy UH lelettel is és ezzel elmész a körzetihez és ő állítja ki ez alapján a TP-t. Mindig visszamenőleges időszakra adja az igazolsát, mert ugye akár akkor is megszülhetsz ha kilépsz az ajtaján és ha már szülsz akkor a kórház rendszerébe kerülsz és két helyen nem lehetsz felvéve (TP is és H is) Igy amikor én szültem Anyu hívta a körzetimet, hogy szülök, zárja le addig a napig a TPs időszakomat. Nőgyogyó simán kiír TP-re kb a 24. héttől (előtte dokija válogatja).
Aztán enyim doki pl,( de nem csak UM hanem ahogy láttam a többi doki is) kiállít egy szép nyomtatott papírt arról, hogy 4x megjelentél nála gondozáson pecsét-aláírás stb. Ez kell a MÁKba az anyasági támogatáshoz. SZAL BARBI ezt rosszul tudja ;) Mert pl ezt a papírt apjuk véletlen itthonhagyta és nem is intéztek addig semmit amig ezt nem vitte bé. Kiskönyvet valóban nem nézik sehol. Ez a külön igazolás kell. Védőnő nem kell semmi "pénzszerző" cucchoz!
Uff. 8)
Nevekre kiváncsi vagyok!

Szellő: ááá én se ugrottam bele ebbe a "sántítós" melóba. Valami normális csak lesz...ez a pénzpiaci válság nem jött valami jól nekünk se, lévén az ótónk deviza hitelen van :x :(
Atti beszédtudományához grat!

Kissün: szőrős narilé :lol: ez jó szöveg!!
Marci szövegeléséhez gratula! Legalább már szóban is tudják akkor osztani egymást Dócival ;)

Zsan: Meme milyen kis vicces :)
Oviváltásra mostmá én is nagyon kiváncsi vagyok!! Elment a régi ovinéni és új jött helyette vagy mi viselte meg ennyire Igit??? :o

Macs: Sehány éves kislány ---- Homlokracsapósszmájli! Hogy ez nekem nem jutott eszembe!! PEdig meg is van a könyv nekünk és én is nagyon szerettem, bár nagyon kislány voltam már mint Kamilla...de akkor elővakarom és pótlom a dolgokat :oops:


Súgva mondom csak: itthon már nem kell pelu és Kamilla magától szól és örömmel és büszkén intéz mindent a bilibe! ööö a motiváció M&M csokigolyó :oops: kipróbáltam ezt a kutyás-dolgot és hááát nálunk ez vált be..égő de ez van :lol:

Rylie
rylie
 
 


Macska,
szüjjémáá. :mrgreen:
neet
neet
 
 


Álmos egyenlőre kényelmesen érzi bent magát.
ÉN nem érzem kényelmesen magamat már körülötte, tehát szünékmáá.. éskülönbenis.

ha szülök, szólok :mrgreen:


olyan a közérzetem, mintha valaki a számba tolt volna egy biciklipumpát és az optimális bar nagyságának a kétszeres nyomására pumpálta volna a hasam...
macskanyu
 
 


HELP:
van valakinek ehét végére egy bébiőrje???? lagziba megyünk, és csak így oldható meg, ha én is ott akarok lenni....

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Macs,
Hajrá-hajrá!!! :D :D :wink:

Gabi,
Gyógyulást Nektek!!! Dorka fülére extra gyógypuszik!!

Deni,
Köszi :D Írtam mailt. Képek csúcsak!! :D Vmit vmiért átaludt éjszaka :lol:

Kisün,
Bulást Nektek is!!! Szőrös narancs :lol: És gratula Marci dumájához!!! :D

Zsanci,
Trükkös Meme :lol: És sajna nekünk egyáltalán nincs bébiőr.

Fibi,
Hasonló ébredésünk nekünk is volt. Adél kb. 2x adta elő eddig és a délutáni alvás követően. Ugyanígy ébredt, mint Ábel és nem hagyta, h vigasztaljam rúgkapált meg minden. Egy picit megijedtem, h mi van, de szerencsére azóta nem fordult elő és akkor sem tudtam eldönteni, h mitől lehetett :?

Kata,
Grat az átalváshoz!!! :D És képzeld közben rákérdeztem a védőnőnél is a pneumora és sajna trükközni nem lehet, h most felírja a dokinő, kiváltjuk és hűtőbe tesszük, mert tele van a hűtőjük az oltóanyaggal, úgyhogy sajna 2x fog menni a szúri, még egy a kétév előtt és utána 2 hónap múlva. És mivel oltássorozatról van szó, így a következőért sem fel kell fizetni.

Johi,
Rylie tök frankón írta le, nőgyógyi ajánlás alapján ír ki táppénzre a háziorvos. Mondjuk nekem még uh leletet sem kellett vinnem, csak azt az orvosi papírt (ezt kéthavonta kell leadni), h vegyen fel tp-re. És simán kiírják az embert akár a szülésig is, csak annyi a feltétel, h ha bekerülsz a kórházba a szülés végett, akkor szólni kell a háziorvosnak. Mert a tp úgy néz ki, h aznap, amikor bekerülsz a kórházba éjfélig még a háziorvos tart tp-en és másnaptól pedig a kórház. A táppénzeket pedig vasárnap zárják, tehát legkésőbb addig szólni kell a háziorvosnak. Gondolom heti jelentési kötelezettségük van az OEP felé :?
És nagyon kivi vagyok ám, h milyen nevek lettek választva :D Amiket felsoroltam abban nincs benne még az én titkos favoritom, ami szerintem előbb utóbb nyerni fog :wink: Lenyomom apát :mrgreen:

Barbi,
Szuper, h jobban! :D És nagyon szép név az Emma, Adél unokatesója is Emma :)

Rylie,
Súgva, de hatalmas gratula a bilizéshez!!! :D

Mi még mindig betegen, érdekesen adjuk elő, de talán már kifelé tartunk belőle :?

Kép Kép
curse
 
 


Sziasztok,
gyors kérés/kérdés:
nővéremnek "PONT" olyan szülésznő kéne, mint Kondor KAta, mert ő május4-re nem vállalja, mert államvizsgára készül. Ötleteim: Molnár Gabi és Nyulas Jolán...
Szerintetek? Ill. elérhetőségekkel is megdobnátok????
Naggggyon köszi!

És nagyon nem mellesleg:
MAcs,
hajrááááááá...

Kép
Kép
szelloke
 
 


Fibi! :wink:
s azóta volt ilyen éjszaka?

Szelloke! sajnálom, hogy Kata nem vállalta :( (hmmm... ezek után kivi vagyok nekem sikerülni fog-é?)
Fantha Zsuzsa vagy Molnár Gabi?

Rylie! no akkor jól félretudtam 8)
s súgva :lol:

BOLDOG ORSOLYANAPOT!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


Fibi! :wink:
s azóta volt ilyen éjszaka?

Szelloke! sajnálom, hogy Kata nem vállalta :( (hmmm... ezek után kivi vagyok nekem sikerülni fog-é?)
Fantha Zsuzsa vagy Molnár Gabi?

Rylie! no akkor jól félretudtam 8)
s súgva :lol:

BOLDOG ORSOLYANAPOT!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


bocs, hogy 2x

s múltkor elfelejtettem Tünciképeket dícsérni :oops: :lol:
gödibarbi
 
 


Zsanci: bébiőr az az amit anno babaként használtam Fanninála,amikor aludt? Frankón elfelejtettem a nevét... még jó, hogy gyereket várok. Mert olyanom van, azt szivesen kölcsönadom... nekem még februárig nem kő... :lol:

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Rájli, Curse: köszi a táppénzes infókat. Valszeg majd januárban megyek csak tápira.

Curse: nálunk közben bejött egy tök új név a képbe. :lol: Te táppénzen vagy azt hittem még gyeden. Meg van a szajréd... :lol:

Deni: hát ilyenek becsúsznak néha sajnos. Tegnap Fanni az oviban pisilt be, szerintem annyira játszik, hogy elfelejti.

Macs: lassan huszonötödike lesz, amit megálmodtál. :lol:

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Deni, átaludt éjszaka :lol:

Mi holnaptól Őrségben egész hosszú 7végén,
MACS DRUKKHEGYEK és ha elkések majd a gratulával, ne haragudj :D :D de gondolok majd rád!!

Kép
akata
 
 


Barbi,
nem, azota nem volt :)

Álmosnak és Macsnak drukkhegyek :D

KépKép
fibi
 
 


Macsek??? :roll:

R
rylie
 
 


köszönöm mindenkinek :)

Rájli,
vagyok (egyben), ma mondta a doki a H.-ban,( amit én amúgy is tudtam), hogy ez a gyerek is rá fogja tenni a szokott napokat :mrgreen:
vagyis: nst - lapos, ctg - normális, Álmos rugdal ezerrel, méhszáj - beton és zárt.

minden esetre megeskettek, hogy holnap semmiképp nem fogok szülni, mindannyiunk érdekében :)

szóval majd legkorábban majd 29 tájt sanszos....

csók és mindenkinek szépséges, tüntetésmentes hétvégét :)
macskanyu
 
 


Hű, de leült a topik...

ORSOLYÁKAT ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!!! :D :D

Macs,
Mennek a drukkhegyek!!! :D :D

Johi,
Majd csörgök cucc ügyben, de szerintem már csak jövő héten tudom átvenni, ha nem gond.

Mi most el Fenyvesre. Mindenkinek nagyon jó hosszú hétvégét!!! :D

Kép Kép
curse
 
 


Johi,
elkérhetem akkor a babaőrt? :P

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Zsanci: Persze... mikor mennétek? Hogy legyen az átadás-átvétel?

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Macs :) Drukkhegyek továbbra is!!!!!!!!!!!

Rylie :) Kamillának nagy gratula a pelunélküliséghez!! :D :D

Mindenkinek nagyon jó hosszú hétvégét!!!

Kép
Kép
denizsa
 
 


Sziasztok!

Új vagyok ezen a topicon... kórházat keresgélek.
Ajánlották a Szt Imrét.. biztos vannak tapasztalataitok!
Bocs, ha már ezerszer leírtátok őket, azért összeszedtem 1-2 kérdést:

Kórház:
Mennyire zsúfolt?
Jól felszerelt? Modern? Tiszták a betegszobák? Hány ágyasak? Saját WC/zuhanyzó van? Pelenkázó?
Szülőszoba tiszta?

Szülésznők:
Lehet választani? Aranyosak?

Csecsemősök:
Segítőkészek? adnak gyakorlati tanácsokat a szoptatáshoz vagy úgy kell kiszedni belőlük?

Orvosok:
Ismeri valaki Dr Raft Miklóst?

Köszönöm a segítségeteket!

Kép
monostori
 
 


Szia Monostori! :D

Nekem nincs túl sok info, majd jönnek, akik frissebben szültek nálam, csak mivel nagy a pangás, gondoltam ez is hasznos lehet ;)

Én nem ismerem a doktor urat. Csecsemőst is lehet fogadni. Alapban kérdezni kell tőlük, hisz sok a dolguk, nekem változó tapasztalataim voltak, nyilván itt is függ, ki van ott épp aznap illetve ők is tudtak egymásnak ellentmondó dolgokat mondani, de kedvesek, segítőkészek.
Szülésznőt lehet választani, én nem választottam anno, így nem tudom a menetét, de ha lesz második, én is szeretnék. A szülésznők nagyon jók és nagyon sok múlik rajtuk, úgyhogy szeritnem jó dolog fogadni (olyat, akivel te is és a doki is együtt tud dolgozni, a csajokat kell majd faggatni, hogy melyik szülésznő inkább milyen típus, hogy neked ki jön be inkább).
A kórház modern, jól felszerelt; 3 éve én 2ágyas szobában voltam, két 2ágyashoz tartozott egy fürdő; abszolút tiszta volt. Akkor se voltak kevesen, de most már biztos zsúfolt, mintha a 2ágyasakból 3ágyasak lettek volna, de erre nem esküszöm meg, szintén jön majd nálam tájékozottabb ;) van fizetős szoba is, érdemes talán azt is meggondolni :D
Szülőszobák teljesen jók és ott van ugyi az IKEA szoba is. Ikeás pelenkázó volt a szobákban 3éve, popsikenőcsöt adtak.

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


[quote="monostori"]S írta:monostoriziasztok!

Kórház:
Mennyire zsúfolt?---> NAGYON ZSÚFOLT :), DE A HÁROMÁGYASÍTOTT SZOBÁKBAN RENDSZERINT CSAK KÉT MAMA VAN. VISZONT MÁR VAN NÉHÁNY 4 ÁGYAS IS.
Jól felszerelt? Modern? Tiszták a betegszobák? Hány ágyasak? --->JÓL FELSZERELT, MONDJUK, HOGY TISZTA, 2-3-4 ÁGYASAK, DE ÁLTALÁBAN KETTEN VANNAK EGY SZOBÁBAN. VAN FIZETŐS 1 ÁGYAS IS
Saját WC/zuhanyzó van? Pelenkázó?---> VAN MINDEN SZOBÁBAN 1 KEMPING SZÉK, AMIN SZOPTATNI LEHET (ELÉG BÉNA), MEG VAN PELENKÁZÓ ÉS FÜRDETŐ, DE A FÜRDETÉST A CSECSEMŐSÖK VÉGZIK MAGUKNÁL
Szülőszoba tiszta?---> IGEN, ÉS SZERINTEM HANGULATOS IS

Szülésznők:
Lehet választani? Aranyosak?---> LEHET, ÉS AZ ÁRUK EGYRE MAGASABB :). VANNAK ARANYOSAK, VANNAK KATONÁSAK, VANNAK NEMARANYOSAK. NEKEM NAGYON ÉS KIFEJEZETTEN ARANYOS VOLT NYULAS JOLI ÉS VALAMILYEN ORSI, ŐK SZÓ SZERINT ARANYOSAK, BABUSGATÓSAK VOLTAK.

Csecsemősök:
Segítőkészek? adnak gyakorlati tanácsokat a szoptatáshoz vagy úgy kell kiszedni belőlük?--->ÚGY KELL KISZEDNI BELŐLÜK, DE EGY KIS KENŐPÉNZ SEGÍT. (PL. 2-3EFT)

Orvosok:
Ismeri valaki Dr Raft Miklóst?--->ÉN NEM

Köszönöm a segítségeteket!---> SZÍVESEN :). (ÉN ÁPRILISBAN SZÜLTEM CSÁSZÁRRAL

ancsipancsi
 
 


Monostrori,
Kicsit összefüggéstelenül írok:
Szoptatásról annyit, hogy nekem adtak tanácsot és utólag rá is jöttem, hogy jót. De ha biztosra akarsz menni, akkor előre készülj fel és soha ne hagyd magad fura tanácsokkal eltántorítani (akárkitől jön!) Sztem jók a kórházban a csecsemősök vagy nővérek vagy nemtom kik, de simán mondanak ellentmondásos tanácsokat! (Nekem legalábbis mondtak. Aztán a védőnő még ettől is eltérő véleményt tud megfogalmazni, nem is szólva a teljes magyar népességről, aki mind-mind ért a szoptatáshoz. Is. Meg a gyerekneveléshez.)
És persze nekem legalábbis kérdezni kell és utána menni a dolgoknak, meg ragaszkodni az elképzelésedhez, ha úgy gondolod.
Ha bármi kérdésed van, vannak klassz szoptatási tanácsadók, akiket telefonon hívhatsz később is.

A kórház szülészete szuper és itt asszem én vagyok az egyetlen, aki szerint a kaja is! (Azért nem tartom valószínűnek, hogy te leszel a második!) A szobák nekem kicsik voltak és én régebben a 4 ágyasban voltam - ott normálisan lehetett enni és tágas volt. A kétágyasban nehéz enni. (Végig diétáznom kellett, talán ezért is tűnik még így utólag is fontosnak az étel kérdés :P . Persze van az alagsorban büfé is.)
kb. 2 kétágyas szobához vagy egy négyágyashoz tartozott egy fürdőszoba. Az is teljesen korrekt volt.
És az egész helyen nagyon meleg volt. (Legalábbis szerintem.) Látogatók ugye nem mehetnek be, aminek van előnye is.
Szülőszobák naná, hogy tiszták és nekem tetszettek is. (Az ikea szoba is szép, bár nem vagyok a szekrénysor híve és ott úgy emlékszem az van.)

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Szrekuc, Ancsipancsi, Monisa!

NAgyon köszönöm az infokat!
Most már azt hiszem képben vagyok, már ami engem érdekelt.

Egy dolog:
Mi az az IKEA szoba? 1 db szoba, amiben IKEA bútor van? Vagy az a fizetős?

Kép
monostori
 
 


Monostori,

az IKEA szoba, az a bizonyos alternatív szülőszoba, káddal, franciaággyal, bordásfallal, szülősámlival, labdával, meg mittudoménmimindenfélével és ami nem szülészeti kellék, az ikeás cuccokkal van berendezve. Olyan, mint egy nappali-hálószoba tul.képp. Állítólag le is lehet foglalni előre, de ekkor sem biztos a használata, mert ha ép beelőz egy másik vajúdós mama, aki szintén 'foglalózta', akkor ő fog elébb bejutni.. Szerintem akkor igazán jó, ha vajúdáshoz meg tudja csípni a szülésznőd, mert akkor az apa is bent lehet veled. (Mertmivel a közös vajúdóba értelemszerűen nem lehet ott, csak a szülőszobán...)
Ma épp zsúfolat volt, pedig nincs is front.



szép napot mindenkinek!


macska, aki ma sem szül
macskanyu
 
 


Sziasztok lányok!

Macs! Te még mindig egyben??? :lol: Jó kényelmes pocakod lehet, ha minden gyerkőc ilyen sokáig szeret benne maradni :D

Monostori! csak egy kérdésre tudok érdemben válaszolni, az pedig a csecsemősök. Velem mind a 2x teljesen normálisak és segítőkészek voltak, túlzottan nyaggatni sem kellett őket és tőlem nem csúszott pénz.

Mi ma váltottunk gyerekorvost, miután Bajnikám immár kerek 2 hónapja taknyos és kerek 1 hónapja köhög, közben volt ugye egy igazi középfültőgyulladás és egy nem igazi is (azaz a kedves doktornéni jól beparáztatott és persze újabb antibigyót is adott). na, ezt azért inkább elmesélem, lássáok mennyire analfabéta orvosok is vannak közöttünk. Kb 3 hete újra elvittem a dokihoz Bajnit, mert nem gyógyult és megnézte a doki a fülét is, közben meg egyfolytában csak azt mondta, hogy ő itt nem lát semmit csk egy csomó fülzsírt, és mikor már 2x mondta, teljesen úgy éreztem, hogy milyen mocskos a gyerekem, még a fülét sem vagyok képes kipucolni. De azért azt csak látta, hogy piros, így újra antibiotikumot kaptunk. Szerencsére pár nap múlva mentünk Szolnokra, így elvittem az ottani fülészetre, ahol kiderült, hogy nincs is semmi baja a fülének. Aztán ott rákérdeztem erre a fülzsírra és mondták, hogy annak természetesen ott a helye és a mi dokink nem engem fikázott miatta, hanem őket, mert tudta hogy 2 hete jártunk a szolnoki fülészeten és ezek szerint ő úgy gondolta, hogy azt nekik onnan el kellett volna távolítani. Aztán a szolnoki doki csak mosolygott a bajsza alatt és modta, hogy sajnos a mi dokink, ha a fülzsírt látta, akkor csak a hallójáratot nézte és nem jutott el a dobhártyáig, mivel ott egy deka fülzsír sincs, és ezek után akkor nem is tudja, hogy tulajdonképpen mit látott pirosnak. Ráadásul ami antibiotikumot felírt, telesen rossz, mert ugyanaz a hatóanyaga, mint amit 2 héttel azelőtt szedett Bajni és ilyenkor másmilyet szoktak felírni (végül is a neve más volt :evil: ).
Na, mindegy, ma leváltottuk. Bár már a szteroidos krémnél le kellett volna (mikor a szemembe hazudott, hogy a felírt krém nem tartalmaz szteroidot, és a gyógyszertáros világosított fel, hogy pedig igen ... )

Egyébként minden oké velünk, Gréti imádja az ovit, hihetetlen nagy lány lett, nagyon sokat komolyodott az utóbbi időben. Bajnikám nyomatja a szavakat ezerrel, majdnem mindent mond már, de még csak szavak szintjén. Bár pont ma lepett meg, mert hozta a tollat mega rajzolót és modja: pont, pont, vesszőcse, készen van a ... eddig. Ja, és nő a haja :D

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Én úgy tudom, városi legenda, h az IKEA szobában IKEA bútorok vannak. Ha jól tudom (ami nem biztos) csak a pénzt adta az IKEA, a bebútorozást már nem ők hajtották végre.

csecsemősök aranyosak (nagy átlagban) szülésznők többsége is az. Raft Miklóssal egy távoli ismerősöm szült, ő nagyon szerette.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Lindi,
jobbulást Barninak, és örülök,h váltottatok. Néha egyszerűen MUSZÁJ váltani!
a doki meg lehet, h nem volt teljesen analfabéta, de sokszor egyszerűen nem lehet belelátni egy ilyen pici gyerek fülébe. Velünk is már többször előfordult, h megnézte dokinéni, és mondta, h nem lát bele, valszeg a fülzsir is takarja, meg nagyon szűk a járat, és ha nem javul, inkább menjünk fülészetre, mert nekik van jobb felszerelésük.
És hát tény és való, nem a ti dokitok az első, aki vmit félrenézett, elirt, elrontott... ők is emberek...
Engem is nagyon zavar, ha a gyerekemen csattan egy "el nézés", de próbálom megérteni őket. Nem mindenhatóak, még ha mi azt is szeretnénk.
Az én fiam is kapott már tüdőgyulladást, sorozatos pechek miatt, reméljük Barni megúszta ennyivel... :roll: és előfordult az ellenkeezője is, egy "mezei" megfázást is néztek már tüdőgyulának nála, na, én meg pont emiatt váltottam dokit. Ne legyen túl lelkes a gyerekem számlájára... :?
de nem haragszom rá, jó doki volt, csak engem ne paráztasson halálra inkább...

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Zsan!
Én ennek a dokinak nem nézek el még egy "el-nézést", elég volt Gréti vesemedence gyulladása. (lehet, már akkor váltani kellett volna).
De miért nem mondta azt, hogy fülzsír ide, fülzsír oda, nem látja, menjek fülészetre.
De mondjuk a dokinál alapvetően a hozzáállásával van probléma :roll: Volt már olyan, hogy mikor bementem hozzá, az asztalon volt a lába (60 éves kikent-kifent nőci), és az orvosi székéből egyszer nem kelne fel, ott kel az ölembe felhúznom Bajni polóját, ahol is a sztetoszkóppal 3x elől és 3x hátul 1-1 másodpercre megérinti a gyerek testét. Szóval fogalmam sincs mit hall.

Egyébként eddig minden doki "megnyugtatott", hogy mint szőke, kék szemű gyerek, minden kis megfázás ilyen hurutos lesz :twisted:

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Lindi,

full-extrás pocakom van :mrgreen: az összes gyerekem csak akkor hajlandó kijönni, ha már kezd elapadni a kaja odabent....
A Dokim száján ez talált ma kicsúszni, vizsgálatkor: "Te jó Isten milyen hosszú ez a gyerek!!!" :mrgreen:

Bajninak gyógyulást! Orvoscseréhez gratula!
Én pedig nem véletlenül maradtam, (költözés után is), a régi doktornéninknél.... ritka a jó és türelmes gyerekorvos.
Pedig ezzel a döntésemmel a fejemre zúdítottam a teljes fóti gyerek-egészségügyi apparátus örök haragját, de eszemben sincs canossa-járást eszközölni emiatt. Pedig a védőnő is ott csesztet, ahol csak tud. Múltkor csak hallgattam csendben, mikor arról értekezett, az itteni doktornő micsoda keresztes hadjáratot folytat a homeopátia (= kuruzslás!!!) ellen. És hogy szíve szerint börtönbe csukatná azokat a szülőket, ugyan úgy, mint az oltás ellenzőket, akik nem akarnak antibiotikumot tömni a gyerekbe minden tüsszentés után. Ha tudná, hogy Füles még életében nem kapott homeón kívül más gyógyszert, valószínűleg elvitetne a gyivivel....

Zsána,
mennék én is T.I-hez, csak hát nem vállal újakat már....
macskanyu
 
 


Lindi: mi most tartunk a 3. gyerekdokinknál és hát hm...jófej, meg normális de ő meg a nagyon gyógyszerezős párti..de eddig nem találtam benne hibát. Ez a lábfeltevős kihaénnem hozzáállás viszont nincs pariban a gyerekorvosi szakmával szerintem.. :roll:
Remélem Barnival nem lesz semmi gond többé!
Egyébiránt Anyukám paráztat ezzel állandóan, hogy szőke gyerek+kék szemű azé ilyen beteges, de ez is csak urban legend szerintem, mert 1. gyerekdoki szerint ez hülyeség 2. lassan lassan kiderül, hogy bölcsis koromban én is elég nyamvadtka voltam pedig sötét haj+sötét szem, aztán ovira már nem volt több baci aki bánthatott volna ;)

Macs: mikor láttam, hogy ugyanazon az oldalon tart még mindig a topik 4 nap után is, biztos voltam benne, hogy egyben vagy még! :) :)
Itt az új hét, mindenki kipihente magát, lehet szülni! HAJRÁ! ;)

Monostori: Én úgy láttam, hogy a császáros szobákból csináltak 3 ágyasakat (ezek előtte kétágyasak voltak). Egyébiránt az Ancsi által említett műa széken soha nem jutott pl eszembe szoptatni és ülni se láttam rajta még senkit :lol: az szerintem szobadísz, amit kerülgetni kell a babakocsival :lol:
Dokidat nem ismerem.
Mónival egyetértek: most legutóbb már egész jó volt a kaja! Pedig én überfinnyás vagyok!
CSecsemősök normálisak voltak plusz píz nélkül is. Kérdezni kell,ennyi!
A szoptatáshoz meg valóban mindenki ért, szóval akár a portást is megkérdezheted :mrgreen:

Mónihoz csatlakozva a hisztis gyerekek kezeléséhez is ért mindenki 8)

Rylie
rylie
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?