Pann, mi Szattán laktunk (már kétszer) Kiskemence vendégház
www.kiskemence.hu SZUPER!!!!!
Innen kb negyed órás autóút a Hársas-tó.
Beteg gyerek a jászón:
Baba: több családot ismerek, ahol a második baba váratott magára, (aztán a harmadik megint nagyon gyorsan összejött
). Mi Petire vártunk kicsit, de amikor emiatt búslakodtam, igyekeztem arra gondolni, hogy az elszalasztott kombinációból
biztos nem is a legtökéletesebb baba született volna. A legnagyobb és legkedvesebb ajándékokra sokat kell várni úgy látszik. (Persze ettől még a rögtönösszejöttek is legjobbak és legedvesebbek!
)
Igen, nem lehet nem akarni, ha az ember mindennél jobban vágyik rá.
Cumi: A középső két gyerek nagyon nagy cumista volt, mindketten 4 éves korukig. Ekkor mindketten maguktól, egyik napról a másikra elhagyták. Oviba, utcára sosem vitték, játszótérre pláne. Csak itthon használták, ahogy öregedtek, meg lehetett beszélni velük a szabályokat. Én eléggé nem szeretm, a férjem védi a cumit, ő értette meg azt is jobban, amikor éppen valami miatt nagyobb szükségük volt rá, voltak ilyen időszakok. A drasztikus elvételnek azért vagyok ellene, mert nem tisztességes, végülis mi szoktattuk rá, miért ő szenvedje meg a leszokást (meg mi is mellesleg). Szóval leszoktatási trükköt nem tudok, de a tiltott gyümölcs tényleg édesebb.
Rajz: Peti múltkor a Vasas Sportklub falát firkálta össze, de psssszt!!
Tuti hómentes tél receptje: végy három pár szuper vízhatlan hótaposót még novemberben. Így tettem két éve, asszem tán két havas nap volt egész télen. Úgyhogy én az elletábort képviselem, inkább szőrös belű, tehát meleg, de bakancs-szerű cipőt veszek a gyerekeknek, ha mégis esik a hó, veszek hótaposót. Addig nem. Igaz, sima gumicsizmájuk mindig van, ha csak sima locspocs van, fagy nincs, arra az is jó.
De ebben is bizonytalan vagyok, mit a következőben:
A pneumo-oltást mindenki beadatja??? Nem tudom, én tanácstalan vagyok. Konzultáltam ezügyben a drnőnkkel, aki megerősítette a tanácstalanságomat
, mert szerintem nem jó minden ellen beoltatni a gyerekeket, hiszen az átélt betegségek erősítik az immunrendszerüket. Ő ebben megerősített, és elmondta miért ajánlja, miért nem. És döntsek, megérti, rám bízza. Most vívódom... Az influenza jobban idegesít, bár lehet, ha nem olvasnék újságot nem zavarna az sem. Mindig a nagyszabású dolgoktól rettegek, influ-világjárvány, globális felforrósodás, ilyesmi.
Orsi, a fejét lehajtó Sebin jót derültem...
Meg Ágiboldi te jutottál eszembe mostanában, ugye Boldi volt, aki a fejét lábadra hajtva zokogott még szepa-korában? Hát Peti is hasonlókat csinál mostanában, estefelé az a menetrend, hogy a térdemet ölelve árvagyerek tekintettel néz rám és zokog, ha nem veszem fel.
Orsi még egy, NÁLUNK NINCS SÖRÖSDOBOZ
, Peti ezért kénytelen konzervekből építkezni (tudom, a konzerv rosszabb mint a sör...
)
(((Nem mindig egy szál pelusban van itthon, ez ugyanakkor készült, mint a tűzhelyre mászós sorozat, egy nagyon meleg nyári estén. Ált. ruhában tartom.
)))
De lego primo, kocka, toronyépítő neki sem pálya. Tkp. egyáltalán nem játszik játékkal, kivéve hintaló és motor, csak megy, mászik és pakol egész nap. Van játéka pedig.
Vezetés: én nem tudok...