Új privát üzeneted érkezett!

Sok-sok boldogságot Andiéknak!!!
Erős elhatározásu Szabi baba...ha egyszer jön, ő jön :lol:

Valakinek megrepedt még a bőre??, és viszketett iszonyatosan ...én már éjjel is felkelek és fél órát vakarozok...de mindenhol mint egy rühes :( , nem is tudom, nemcsak h megrepedt a bőröm, hanem olyan mintha tiszta heg lenne, ki van dudorodva csikokba, és pici fehér pattanások is vannak rajta, vagy MI :cry:
azt hiszem ma megrendelem azt a Rejene krémet...
Vagy tud valaki valami nagyon hatékony krémet, ami JÓ??

Anhel: szoritok neked!

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Marek, én sem aludtam semmit. Mondjuk ez még nem zavarna, de valahogy' másfajta álmatlanságot képzelek már el... :)
Barátnőm kislánya - most 6 hetes - szintén nagyon frontérzékeny, olyankor kínszenvedés az alvás. Ilyen piciknek nincs valami frontérzékenység elleni szer? Homeos bogyó anyának, akármi?

Dalma, viszketni nekem is szokott, de szerencsére repedni nem repedt eddig, pedig elég méretes még a dokim szerint is (gondolom már látott 1-2 hordót), viszont nekem az egyedüli megnyugvást viszketés ellen a Babylove olaj adja, jó vastagon bekenem és akkor sokáig jó. A terhességem elején össze-vissza vettem mindenféle drága kencét, de ez a dm-ben kapható olaj vált be leginkább. Nekem a köldököm körül jelent úgy a 30-35. hét között egy szabályos, koncentrikus fehér kör - nyilván ahogyan nyúlik a bőr, na az viszket legdurvábban, de kipattogzás vagy ilyesmi nincs. Mondom, próbáld meg az olajat!

Jaj, én már alig várom Handi szüléstörténetét!

Ancsa, LKatáról valami hír azóta?
anhel
 
 


Anhel

LKata tegnap óta nem írt,gondolom délelöttönként vannak a vizsgálatok, aztán majd biztosan jelentkezik mi van velük :roll:

szegény, :( őt is ijesztgették a koraszüléssel,mint engem és erre tessék, mára van kiírva és eddig még semmi :( persze hogy türelmetlen,én is az lennék a helyében...
Nagyon drukkolok nekik!

És persze minden pocakosnak!!!!!

Megyek benyomom a dobostortámat, 1 évben egyszer degeszre eszem vele magam :lol: :lol: :lol: persze házilag sütött,NO CUKOR benne ,de így is fincsi édesítőszerrel :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 

 
 

Sziasztok!

Először is, NAGY-NAGY GRATULA ANDINAK SZABI BABÁHOZ!!! Kép

Dalma - kitartást és ne dolgozz otthon túl sokat, inkább pihenj!
Jó téma a terhesség is, lassan pedig te is csatlakozol a babatémákhoz!!! :wink:

Anhel - ne máááár, ne legyen rossz érzésed, hogy a terhességről írsz, hiszen mindannyian, akik már babáznak is voltak terhesek :lol: Gondolj bele, még én is javában írnék, ez lenne a 38. hetem! :shock: Szóval minden terhes gondot kérünk leközölni! :wink:
A hisztidet megértem, én már a 30. héten is tiszta hiszti voltam, mindent nehezen viseltem, mint pl. pisijárat, hátfájás, a testem... elmúlik, ez vígasztaljon :wink:
EDA - nekem nem lett volna idő rá, mert 3 ujjnyira kitágultam fájások nélkül, de alapból úgy mentem neki, hogy nem fogok kérni, valahogy úgy éreztem, magas a fájdalomküszöböm, amúgy tényleg, de persze kemény fájdalom volt, nem mondom, hogy nem, de mivel nekem a kitolási szakasz sem volt túl hosszú (kb. 15-20 perc), így azért utólag azt mondom, kibírható volt.

Sensi - dehogy hordod túl, ne parázz, jön az a bébi hamarosan!
Mi van a névvel, megvan már a tuti???
Képzeld, visszatettem a köldökpiercinget, simán ment, bár egy benőtt dugót kitoltam vele, pfúúúj, de most okés a dolog, bár a hasamat nem mutogatnám még az utcán, ahogy kinéz, bőrös és ott a barna csík is, de azért jó, hogy legalább valami a régi.

Tercsimama - kitartást az aranyérhez, az tényleg szörnyű lehet, nekem sosem volt, de a szülés után kifordultak a dolgok és hát elég nehéz volt nagyvécézni, meg minden, aztán elmúlt hála, szóval megértelek :?
A gyógynövényes tabletta nem a More Milk? Mert azt én is néztem, hogy nem lenne rossz (bár most úgy néz ki, van tej), de valami 6 e forint! És most tápszert adsz neki, hogy nem elég a tej?

Marek - mi van a vérzéssel, elmúlt???
Amúgy mamik, a gyerekágyi folyás nálatok milyen stádiumban van?
Mert nekem pl. már nincs, csak néha barnás folyás, ennyi.

Adri - az én egyik szobatársam is dettó ugyanez, szoptatott, majd ment ki bagózni a kórház elé :evil: :shock: Nem is értem, de próbáltam nem foglalkozni vele, szerintem végigdohányozta a terhességét, bár a babája szép méretű volt, kérdés az, hogy mit okozott egészségileg annak a kis porontynak, ami majd utólag derül ki :roll:
Nálunk is úgy van, hogy az első héten (bár feljöttek a családtagok) nem foghatták, a védőnő azt mondta, hogy az arcát és a kezét ne fogják/puszilják, max. feje búbjára puszi vagy a lábikóját megfogni. Most már szabad út van, de azért nem esnek túlzásba, tehát még picike Lotti, ha majd eléri a 3 kilót, akkor bátrabbak lehetnek.
Adri, amikor Julcsika bukik, nem lesz tisztára olyan a rugija? Mert én ettől őrülök meg, valamikor egymás után 2X cserélek bodyt, rugit, mert átázik a bukásától :? Most már úgy csinálom, hogy felrakok rá egy előkét, hogy arra menjen és oldalt fordítom, most reggel pl. 20 perc alatt evett 70!!!!!!!!!!!! ml-t, úgyhogy most oldalt van és alszik, de nem bukott. Nem tudom, néha olyan, mintha azért bukna, mert túlette magát, de most sok a 70 és mégse, szóval nem értem :roll:

D-vitamin - nekem azt mondta a dokinéni, hogy kicsi vízbe cseppentsem az egy cseppet és kanállal adjam, ált. lenyeli rögtön, de a doki mondta, hogy utána még egy kis kanállal adjak neki vizet, hogy biztos ami biztos lenyelje. Szerintem próbáld meg az első kanál után még rögtön egy újabb kanállal, hogy inkább az utóbbi jöjjön ki, ne a vitamin.

Száraz bőr - nálunk a kézfején és a kis karján volt kiszáradva, a dokinéni javasolta a gyógyszertári napraforgóolajat, azzal kentem neki be kb. 2-3 alkalommal füri előtt és most már oké a bőre.
Te mivel kened neki Adri?
Minden nap fürdetitek? Mert az is kiszáríthatja. A gyógyszertári fürdetőt használjátok?

Adri - volt katéterezésed??? :shock: Az biztos kemény lehetett :?

Zsuzsu - köszi az infót, még nem tudom, beadjuk-e ezt a Rota ellenit, annyira nem állunk jól anyagilag, hogy nem tudom :?
A párom keresztanyja védőnő, azt mondta, hogy a sárgaság ellen legalább 450 ml / nap folyadék menjen, ami lehet anyatej, de ha nincs meg, ő is a forralt sima vizet javasolta :? Amúgy tegnapelőtt pl. megvolt 440, juhé, de valamikor "csak" 380 ml van. Én is tegnap sétáltam vele vagy 40 percet, hogy legyen jó levegőn, a sárgaság már múlik, mert a lába nem sárga már és onnan indul a tisztulás, az ucsó rész az arc, ami a végén kifehéredik.
DM-babaprogi, már kiváltottuk a kuponfüzit, fel is használtam belőle a teára, törlőkendőkre! Fognak többször küldeni füzetet, szerintem megéri!!!
C&A-ban nem voltunk, a kuponfüzetben van 2 db 50%-os C&A kedvezmény bármelyik babarucira, már ezért megéri!!!
Nekünk van légzésfigyelőnk, párom kapta kölcsön kollégájától, de még nem üzemeltük be. Igazság szerint alig van a kiságyában, megint egész éjjel rajtam aludt :roll:
A hízás majd beindul, ne aggódj miatta!!!A fejéssel én is küzdök, bár most már egyre kevesebbet fejek, mert pl. ami van a hűtőben 50 ml, az még jó du-ig, aztán max. fagyaszthatom, vésztartalék volt, de jól evett Lotti.

Mi megvagyunk, most kidölt a 70 ml adagjától, amúgy 20 perc alatt nyakalta be, büszke is voltam rá! :lol: Úgy érzem, hogy egyre erősebb és már a két evés között is többször van fent, nézelődik, remélem ez a sárgaság tünedezésének jele, mert attól nagyon fáradékonyak, bágyadtak a babák.
Na jó hosszú lettem, bocsi, csak most van időm, mert gyönyörűen alszik :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Először is gartulálok Borkaby-éknak és Andiéknak!!! Sok boldogságot kívánok mindkét családnak!!!!!!

Nálunk minden változatlan, tegnap voltam orvosnál, még mindig magas a vérnyomásom, dagad a lábam, de nem találtak fehérjét a vizeletemben így hazaengedtek., hétfőn megint megyek ellenőrzésre, nst-re.

Reménykedtem, ebben a hidegfrontban, ami látom Andinak be is jött, de nálunk csak a gyerekek betegedtek meg, egyik lázas, másik hány, a harmadik még bírja, remélem nem kapom el, mert úgy nagyon nehéz lenne a szülés, hogy közben lázas is lennék, hánynék is stb.

Tündériek a képek a babákról, amiket felraktatok, még visszaolvasni nem volt erőm benneteket, de a képeket mindig megnézegetem, majd írok még, ha elolvastam mindet.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Szöszke

Én már napok óta barnázgatok, de tegnap megvizsgált az orvosom és azt mondta semmi, csak a nyák jön belőlem, de ez még nem jelent semmit, mert nem tágulok továbbra sem.

Anhel

Én eddig EDA nélkül szültem, először is, mert a kórház, ahol szültem nem szereti, és mi is sokat olvastunk róla, azt hogy a babának sem tesz jót, mert neki is jut belőle egy kicsi, aluszékonyabb lesz tőle, így könnyebben besárgulhat és én is féltem tőle, de mi inkább a baba miatt döntöttünk úgy, hogy nem kérek. , igaz volt, hogy én is már azt mondtam a férjemnek, hogy inkább mégis kérjünk, de olyankor megnyugtatott és kibírtam érzéstelenítés nélkül.
Most itt a Szt.Imrében sem nagyon szeretik, de továbbra sem szeretnék kérni.

Kép

Kép
éva75
 
 


Kép Kidöltünk a 70 ml után :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


LKata
Mindenkit puszil!Magzatvize jó, bő 1 ujjnyira van nyitva,kicsit lejjebb mennt a baba, és ellégé feszül a hasa alja!"


Hajrá Kata!! Drukk!!!!+++++++++++++

Éva
Még bejöhet a hidegfront! nincs vége a napnak, este is lehet ám menni szülni! :D Drukkolok!

dalma
Nekem is pont így van szétrepedve :( babaolajjal kenegetem és jó zsíros testápókrémmel

Lottika egyszerüen tündéri :lol:

Van a gyógyszertárban egy testápoló,csak nem emlékszem a nevére már, /5-6 éve vettem olyat utoljára/kifejezetten babáknak van száraz bőrre,doki néni ki is tudja írni :)
Én mindkettőnél csak azt használtam,mert olyan gyönyörű bőrük volt tőle a kicsiknek és sose volt nekik száraz!! Jobb mint akármilyen márkás babatestápoló!
és mellesleg olcsó is! :wink:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Most nincs időm visszaolvasni, csak gyors helyzetjelentés. Most jöttem az orvostól, helyzet változatlan. Zárt méhszáj, átl. menny. magzatvíz. :cry: :cry: :cry:

Hétfőn megyek legközelebb, ha addig nem lesz semmi. A gyerekágyas oszt. megint tele a tegnapi front miatt, úgy hogy úgy sincs hely. Mire ők hazamennek mehetünk mi Anhel!!!!

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Megy a drukk LKatának! Lassan csak elindul valami náluk is! Meg persze mindenki másnak is megy a drukk.

És érdekelnek minket a terhességgel kapcsolatos problémák is, úgyhogy tessék írni sokat-sokat, mert ha megszületnek a csöppségek, akkor nem nagyon lesz rá idő... :roll:

Egy csomóan el is tűntek!!! Hahó lányok!!!! Néha jelentkezzetek be! Én például szeretném tudni, hogy mindenki más szuperül veszi az akadályokat, csak én vagyok ilyen béna!!!! :lol:

Ildi
Mit jelent az, hogy Lotti rajtad alszik??? Én még az ágyamban se merem altatni, nehogy ráfeküdjek vagy ilyesmi... Meg én megőrülnék, ha nem kapcsolhatnám be a légzésfigyelőt (ami mellesleg tegnap megint jelzett... :roll: MOndjuk tény, hogy Boróka nagyon mélyen aludt, alig tudtam felébreszteni... :roll: )
Pedig lehet, hogy megoldaná az éjszakai problémáinkat az együtt alvás, de valahogy én elhatárzotam, hogy Bogyókának az ágyában a helye, még a bölcsőt se mertem eddig kipróbálni a légzésfigyelő miatt...
Ja, és én hülye paramami nem merem éjszaka lekapcsolni a villanyt. Meg ha végre elalszik ,akkor rendszeresen odaugrok és megpiszkálom, hogy lássam, hogy mozog.... Jó nagy marha vagyok, tudom... :oops:

Tücsök
Nem baj, ha nincs hely a gyerekágyon. Valahol találnak nektek egy ágyat. Ez ne tartson vissza!!!
Én a végén már könyörögtem, hogy mindegy hol, de adjanak nekem egy ágyat. A pszichiátrián lett volna hely... :roll: :lol: Még az is lehet, hogy befogadtak volna... :roll: :lol:

marek
 
 


sziasztok

hatalmas gratula handreának és Borkabynak

Adri: irigyellek, hogy Julcsi baba jól viselkedik, remélem az én Törpém is ilyen lesz. a képeidet sajna nem tudtam megnyitni, csak az enyémek jöttek be.

bKriszta: Bálint gyönyörü

anhel: én nem fogok EDÁ-t kérni /remélem nem lesz semmi gond, ami miatt meg kellene változtatnom a véleményem/

zsuzsu: nekünk sincs és nem is készülök venni

ancsa: örülök, hogy végre zöld jelzést kaptál és nem kell az ágyat nyomnod

l.kata: megy a drukk

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Dalma
Nekem is szétrepedt a bőr a köldököm körül. Annyira szép még mindig!!! Mondjuk nekem giga hasam volt...meg még van is... :roll:
Viszont nekem most nem lett barna csík a hasamon. Cserébe a tavalyi még mindig nem múlt el... :roll: :roll:

Olyan pocsék idő van!!! Asszem ma nem lesz séta... :roll: :cry: Remélem lesz helyette délutáni alvás, mert kicsit fáradt vagyok!!! Délelőtt viszont nem tudtam aludni, mert ugye mosás, vasalás, teregetés, pakolás stb. És már el is ment a délelőtt. Pedig át akartam menni a kozmetikushoz egy masszírozásra... annyira rám férne egy kis kényeztetés... :roll: Na talán majd egyszer...

Lányok
Ti hogy oldjátok meg az ebéd kérdést? Mindenki főz? Vagy rendeltek valamit? Nekem most még anyukám hordja a kaját, de lassan végetér a jó világ, akkor muszáj lesz főznöm. :roll:

marek
 
 


Ildi, tudom ám, csak már olyan irigy vagyok és úgy babáznék én is! :oops: :) Meg tényleg a hiszti azt ami leginkább zavar magamban, hogy gyakorlatlag 2 hete tűkön ülök, mert akkor mondta azt az orvosom, hogy azon a hétvégén eléggé sanszos a szülés. És azóta mindenki napi többször felhív, rákérdez, én meg két hete mindenkinek minden nap elmondhatom, hogy nem, még nem. És akkor sajnálkozunk egyet közösen és másnap minden megsimétlődik...ez eléggé idegesítő, az át nem aludt éjszakák kevésbé, ahhoz legalább szoktatom magam. :)
Tündéri szép még mindig a lányzó!!!

Mtücsök, akkor ne is bánjam, hogy még nem kellett bemenni? :shock: Sejtettem, hogy a front zsúfolásig megtölti a szülészetet, de remélem, az ágyak is ürülnek azért lassan meg mi is révbe érünk már végre.
Ja, a helyzetjelentésedről jut eszembe, most beszéltem egy barátnőmmel, aki minden áron nyugalomra intett meg hogy ne görcsöljek ennyit (az ilyen okosságoktól a falra mászom, már terhességem kezdetén is rosszul viseltem a bölcsességeket), mert direkt azért nem szülök... :shock: Ő 7 hete szült és emlékszem még rá, hogy milyen állapotban volt akkor, csak ezt hajlamos elfelejteni. Ki nem türelmetlen - az első szülésnél pláne - ha már itt tart...? Megnézném én azt. Na mindegy, csak még ez is bosszantó bír lenni.
Viszont vígasztaljon, hogy Andi éjjel a második babájával villámgyorsan szült, tehát Neked is egyik pillanatról a másikra kitágulhat!
anhel
 
 


Marek - úgy alszik rajtam, hogy hason, a feje a cicim felett, ő végigfekve rajtam :lol: Nagyon imád így aludni, és nyugi, nem fekhetsz rá, azt olvastam, hogy csak a drogosok és az alkoholisták nyomhatják szét a gyereküket ha egy ágyban alszanak, nekünk viszont olyan ösztönünk van, hogy szerintem egy nagy fán az ágon alva is tudnánk őt tartani és nem ejtenénk le. Persze ezt nem szeretném kipróbálni :wink:
A légzésfigyelőt majd beüzemeljük, de látod, a téves riasztás is tök para! Én ettől is nagyon tartok!!! Amúgy nem vagy marha, én is így vagyok ezzel, ég a konyhában egész éjjel a villany, most a kislámpa égett egész éjjel (juhééé, ELMÜ), hogy lássam, ha az ágyába fektetem is nézem végig, így semmit se tudok aludni, ha rajtam van, akkor megnyugszom én is (ő is)! Persze tudom, a végtelenségig nem mehet ez, szépen szoktatjuk az ágyába, de ha nagyon sír, nem bírom otthagyni, kiveszem és alszik rajtam.

Dalma - én babaolajjal kentem a hasamat és nem repedt be, jó persze nekem a 35. héten vége lett, de szerintem az jó, főleg ha kissé nedves bőrre kened, hogy minél több nedvességet zárjon magába a bőrőd általa!!!

Csajok, ti viszitek ma sétálni a babókat??? Mert itt volt a védőnő nemrég és azt mondta, hogy ebben a szeles időben inkább ne vigyem le, max. szellőztessek a lakásban.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Marek, mi lett a tegnapi vérzéssel? Elmúlt? Megnyugtatott a szülésznő?
anhel
 
 


Handi-GRATULÁLOK!

Na, végre sikerült kikérnem a házassági anyakönyvi kivonatot. :)

Ildi, Lottika egyre szebb...a kis fülbevalója is gyönyörű!

Lányok, akik természetes úton szültek! Szülés közben érzékeltétek az idő múlását? Gyors volt, vagy inkább cammogott, vagy hogy éltétek meg?
És az, hogy időnként megvizsgáltak titeket, hogy a szülés hogy halad, nem lassította a folyamatot? /Ildi, Marek, rátok nem vonatkozik ez a kérdés, mert ti turbószülést hajtottatok végre :)/.

Marek, főzés: én már most sem vagyok a helyzet magaslatán, de a férjem nem mer morogni. Szerencsére temérdek melegétel-utalványunk van, úgyhogy rendelgetni szoktunk. Csak a kaputelefonunk rossz most, és le kell mászkálni a 3. emeletről. :( Valószínűleg szülés után is így fogunk tenni. /Nálunk sajnos nincsenek nagymamák, akik segítenének. :cry: Lánytesóink vannak, de mindenki dolgozik ezerrel/.
Különben meg a gyorsan elkészíthető ételeket preferáljuk (pl.sült husi különböző szószokkal, vagy főzelékek).

Kép
szöszke
 
 


Anhel
Vérzésem enyhült, ma már nem is vettem be a cseppeket.

Megyek, mert Pocakkirály felébredt... Mindig tudja, mikor ülök ide... :lol:

marek
 
 


Ildi

Nagyon édes Lottika!!!! Bárcsak már nálunk is így szuszogna egy baba a kiságyban!!!

Ancsa

Hát nem tudom, hogy a hidegfrontnak köszönhető-e, de ma olyan idegbeteg vagyok, minden idegesít, a kupi a lakásban, a tehetetlenségem, a kutyáim, néha szegény gyerekeim is, akik még ráadásul betegek is és közben akkora a bokám, hogy már járni sem tudok, de remélem, most már nem sokáig tart ez az állapot. Elvileg jövőhét végére vagyok kiírva, de még egy hetet hagynak túlhordani, abba lehet, hogy már belehalok...... Pedig megfogadtam, hogy nem leszek türelmetlen, mert már nem sok az a max. két hét, de akkor is szeretnék már szülni....

Marek

Nálunk is szerencsére valamelyik nagyi hoz ebédet, és így lesz ez szülés után is egy darabig, aztán ahogy összeszedem magam kénytelen leszek főzni...

Mtücsök

Neked mit mond az orvosod, meddig hagy túlhordani?
Én is hétfőn megyek megint vizsgálatra, már olyan, mintha haza járnék a kórházba, annyit voltam már.

LKata

Én is nagyon drukkolok nektek, már tényleg nincs sok hátra!!! Együtt érzek veled, nekem is már a 34. héttől gondok voltak, simán koraszülésre készültünk, most meg már a túlhordás gondolatával barátkozom.

Timi

Dagad még a lábad? Nekem nemhogy múlna, egyre jobban, pedig borogatom, maszírozza már az egész család, még a gyerekek is, de nem segít.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok lányok!
Gratulálok a már anyukáknak, drukk a többi sorstárs kismamának. Mi valszín megvárjuk a hétfői indítást, úgyhogy akkorra kérek szépen majd drukkokat :D
Amiért írok most az az, hogy ma voltunk a Tesco-ban, és a babacuccok között megint volt leárazás. Én példul babahálózsákot vettem 3700 helyett 1850,-Ftért, de több dolog is volt 30-70% leárazásban. Nemtom, ez mennyire helyi jellegzetesség, de hátha máshol is van ilyen. Egyébként nekem a Tesco-s pelusokat is dícsérték... tényleges hatékonyságáról jövő héten számolnék be :D
Anyukák, egy kérdésben segítsetek lszi:
amikor átázik a pelus/ bukik a gyerek, stb. akkor van a gyerek alatt valamilyen gumilepedő, ami felfogja, vagy annyira nem áztatja el a matracot?
További szép napot,
Marcsi

macianyu
 
 


Lányok: köszi a tippeket..babaolajat eddig is kentem, egy hete repedt igy szét...na majd lesz vele valami. utanna kell nézzek majd szülés után valami krémnek hátha javit a látszatán.

Ancsa: emlékszem egyszer tettél fel pocis képet, amelyen látszottak, majd mindenfélét rákenünk és elirogassuk egymásnak hogy mindenik szar sem ér :roll: !

Főzés: most még én intézem, a délelőttöm rámegy, és ki is fáraszt még az is jól, főleg hogy 1 hónapja annyira zsibbad a jobb kezem, hogy nem érzem miket pucolok vagy vágok..de azért muszály dolgozni vele. de szülés után hátha anyukám fogja intézni..igaz ő kissé messzebb lakik..
meg nállunk kb 100 főnél több fog jönni látogatóba, ettől be is vagyok xarva jól, mert a párom sokat nincs itthon, mikor jön az a tömérdek ember...és nekem a kicsivel kéne foglalkozni...hhát bolondokháza lesz...még jó hogy bennt van..lesz itt hadd el hadd.

NA IGEN, Szöszke kérdésére a válasz engem is nagyon érdekel...hogy telik le az a tizen-, huszonóra vajudás????éngem is ez sokszor aggaszt....mert az egy egész nap, ha átgfondolom mi mindent csinálok az idő alatt máskor....de ez idő alatt végig szenvedni...????hogy van ez?

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


sziasztok. Gratula az új kismamiknak és a megszültetett babáknak!

Igen, tápszerezem, amíg nincs elég tej, mondjuk mára már kezdem elfogadni, de nehéz egy anyának, hogy nem szoptathat. Rengeteget szenvedtem vele a kórházban a befelé forduló mellbimbóm miatt de megoldottam és olyan büszke voltam...

Igen, a More Milk Plus tablettáról van szó, ami elvileg nagyon felturbózza a tejci mennyiségét. Ha lesz eredmény beszámolok, hátha másnak is segíthet...bízom benne, ez az utolsó reményem.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Éva!

Nekem egy hetet enged túlhordani, de minden nap CTG-re kell menni, aztán indítás, amihez nagyon nincs kedvem.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Dalma, Szöszke
Én tavaly 16 órát voltam a szülőszobán, de abból nem mind szenvedés. Az elején csak pihentünk a franciaágyon, sőt aludtam két fájás között (a férjem fájás alatt is... :lol: ) Amikor már fekve nem volt jó, akkor kipróbáltunk mindenféle más dolgot, labdát, pihiszéket, sétát stb. Amikor meg már azt gondoltam, hogy nem lehet elviselni, akkor felajánlották az Edát és én elfogadtam. Utána megint semmi gond nem volt, még aludtam is és szépen vártam, hogy táguljak. És nem éreztem, hogy eltelt 16 óra. Unatkozni biztos nem fogtok. Ja, és közben szólt a rádió, néhány zene még mindig arra a napra emlékeztet....
Persze ehhez kell egy alternatív szülőszoba, meg egy jó szülésznő, aki ott van veled, ha szükség van rá, de tudja, hogy mikor kell magadra hagyni, tudja, hogy mikor kell borogatni a nyakad, mert meleged van és tudja, mikor kell masszírozni a hátad.

marek
 
 


Sziasztok!

na csak sikerül ideülnöm!a Pocok egész délelött foglalkoztatott,nem sírt meg semmi csak egyszerűen ébren volt...
Persze nem bánom mert olyan édes!...mutogatok neki játékokat,beszélek hozzá!A szopi párna nagyon bejött!Az az ő kis fotelja!:D
Ti miket csináltok a picivel mikor ébren van?mi most nagyon gondolkodunk egy ilyen játszós széken,amiről mindenféle kis szines zenélős kütyü lóg!Van ilyen vkinek?Értékelik ezt még ilyenkor a kicsik?


GRATULÁKOK ANDINAK ÉS SZABI BABÁNAK!!!!MINDEN JÓT NEKIK!!!!

Dalma, nálunk az ilyen pocira azt a fürdetőkrémet adják,amit a babának írnak fel!Azt úgyis ki kell majd váltani,ha gondolod próbáld ki!Én akiket ismerek és használták,azoknak bevált!Bár nem tudom,h nálatok is ugyan azokat írják e fel!

Ildi,először is:Lottika gyönyörű kisbaba!tényleg egyre szebb!
Észreveszem Julcsin is,h napról napra változik szépül!Mennyit tudnak még ilyenkor változni!:D

fürdés: mi minden este fürdetjük!vagyis ez úgy megy,h apa letusol és bent marad a kádban én odaadom neki a kicsit, langyi vizet folyatunk a csapból lelötyizem, megmosom a gyógyszertári fürdetővel azt is leöblítem és már veszem is ki!Aztán (a védőnő tanácsára) a hajlatait beolajozom és az egész kis testét bekenem a fürdetőkrémmel! Nálatok hogy megy a fürcsi?

A bukást általában én kapom úgyhogy nem nagyon kell sokat öltöztetnem!neki a válla szokott kicsit olyan lenni,de azt meg gyorsan letörlöm neki!Meg mostmár alapból odateszek neki egy pelust,h a nagyja arra menjen!:D

Igen volt katéterem,...borzasztó volt!Esküszöm ez volt a legrosszabb az egészben!És mire megszoktam,h tök jó legalább nem kell kiugrálnom pisilni,addigra ki is vették! :twisted:

És egy kérés,megtennéd légyszi,h azt a képlebutítós programot,amit egyszer feltettél most is feltennéd,mert ez másik gép és ezen nincs fent! :roll:


Zsuzsu, nekünk sincs légzésfigyelőnk!Mondjuk használni sem tudnánk ugyan is köztünk alszik a kis tündér! :lol:
A DM-es füzetet mi is ki szeretnénk váltani,csak még nem volt időm elmenni!Még akkor nézegettem,mikor Julcsi pocakban volt!Ahogy olvastam róla,tényleg nagyon jó dolog!


Marek, én is ugyan ilyen hülye vagyok! :lol: Folyton lesegetem,piszkálgatom,h minden rendben van e!2percenként nyitogatok be rá ha épp nem vagyok a szobában!...
Az ebéd kérdést nálunk mamám oldja meg!Bár lehet,h nem sokáig,mert tegnap rohadtul felidegelt a hülyeségeivel!Olyan idétlenek tudnak lenni az öregasszonyok! :evil:


Én meg hajnalban arra keltem,h a hálóingem derékig el van ázva és alattam már egy jókora folt van!Hihetetlen,h ennyi tej ki tud ömleni! :shock: Úgyhogy amég a pocok aludt reggel elszaladtunk anyukámmal és vettünk egy avent kézi mellszívót!Remélem jó lesz!
Persze nincs benne magyar leírás!
Szerintetek minden részét lehet forralással fertőtleníteni???
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsánat, kicsit eltűntem, muszáj volt pár napig aludnom, mikor emma is szunyál.A tegnap éjjelünk horror volt, gondolom nálunk is a front, na de túl vagyunk rajta.
A kisasszony egy igazi zabagép.Ma egy hetes, és épp előbb szopizott 110 grammot egy ciciből.Mondjuk ezen nem vagyok meglepve, mert akkorák a cicijeim, ha látnátok...előbb fordulnak be a sarkon mint én:-)
Valaki kérdezte ezt a vajudás dolgot.Nekem pl 16 óra volt összesen, na de et nem úgy kell elképzelni, hogy 16 órát végig szenvedi az illető.A 20-10, sőt még az 5 perces rendszeres fájásokat simán lehet bírni, olyan mint egy erős menzesz.igazából a 2-3 percesek olyanok amik durvák, az már tényleg embertpróbáló, de ha már azok vannak, nincs messze a vége.Nekem a 16 órából az utolsó 2,5 amire azt mondom, hogy szenvedés volt.
Marek!
Én egyenlőre rendelem a kaját.A férjem eszik a mukahelyén Ábi a böliben, most megszavaztam 4 hét pihit magamnak a főzés terén, és rendelek.A többi meló úgyis itt van a nyakamon, ma pl.giga halom száraz rucit kell még elpakolnom.
emmalena
 
 


Sziasztok!

NAGY GRATULA MINDEN ÚJ ANYUKÁNAK ÉS KITARTÁS A MÉG POCAKOSOKNAK!!!!
Visszaolvasni nem tudok, bocs, csak egy gyors helyzetjelentés rólunk.
Volt nálunk egy kis dráma: Szerdán este fél 6 körül elkezdett dőlni belőlem a vér ezerrel + hatalmas (fél tenyérnyi) alvadt vérdarabok jöttek belőlem. Mindezt persze akkor, amikor Tomi még nem volt itthon. Még jó, hogy Szabi épp csak ébredezett. Gondoltam megmosakszom, de képzejétek a kádból nem tudtam úgy kiszállni, hogy ne csöpögtessek össze mindent. Nagyon ijesztő volt. Gyorsan bepelusozztam magam, hívtam a dokimat, ő mondta, hogy irány a kórház, ha bent vagyok hívjam fel. Villámtelefon Tominak, még jó, hogy már itt volt a közelben. Közben Szabi felébredt, szopiról szó se lehetett, gyors tápikészítés, hátizsákba a legfontosabb dolgok beszórása. Apa hazaért, a kezébe nyomtam a gyereket meg az üveget és nyomás. Nem volt más választásom, egyedül mentem, még jó, hogy itt van a szomszédban. A mentőbejáró felől rohantam be, ott volt egy kis töketlenkedés, mire kiderítették, hogy menjek fel az ambulanciára, majd jön az ügyeletes orvos (dr. Hrrsányi L.). Hamarosan jött is, megvizsgált, én jól összevéreztem mindent. Csinált egy uh-t is és azt mondta ez nagy valózsínűséggel egy egészségügyi küret lesz. Hívtuk a dokimat és mire én felkerültem az osztályra, ott állt az ágyam végénél. És addigra persze már nem ömlött belőlem a vér se. Murphy! Azonnal intézte a műtőt. Ott derült ki az asztalon, már előkészítve minden, hogy az 5-kor elcsócsált 3 sörperec meg a szopis tea is veszélyes lehet az altatás szempontjából, így inkább elhalasztották. Vissza a szobába. Mivel továbbra sem véreztem, a stratégia az lett, hogy reggelig infúzió + méhösszehúzó szuri + antibiotikum és ha továbra se semmi, akkor a reggli uh eldönt mindent. Ha újra indul éjjel, akkor azonnal műtő. Közben anyukámék lóhalálában fel Tatáról, Tomi jött, én gyorsan lefejtem a ciciket, tejcsi haza Szabinak. Étlen szomjan reggelig infuzival a kezemben. Nagy élmény volt. Reggel negyed 9-kor a dokim megint az ágyamnál, gyors rutinkérdések, engem kerekes székbe be, átgurult velem az ambulanciára. Jól bepofátlankodtunk az uh-ra. Szerencsére éjjel nem történt semmi és az uh sem mutatott semmit, minden ok. Ezt megúsztam. Illetve az evés mentett meg a műtéttől, hogy a doki bácsimat idézzem. Mire jött volna a nagyvizit, ő már ki is adta a zárómat és már ott se voltunk! Minden jó, ha a vége jó! És hogy mi volt ez az egész? Sose derül ki! 3 dolog lehet:1. a lepényből marad bent egy kis cafat (az teljesen épnek látszott), 2. a burokból (ezt nem tudják ellenőrizni a szülés után), 3. csináltam esetleg vmit (asszem az lesz, hogy megemeltem a babakocsit ), ettől kicsit jobban vérzett bent a nyálkahártya, de nem tudott kiürülni rendesen. Jó kis tanulópénz volt! Azóta Szabin kívül semmit sem vagyok hajalndó felemelni, de nem is hagyná Tomi.

Ez meg a legújabb kedvenc képem:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


szbettyna, ez kemény lehetett...

Kép
szöszke
 
 


SzBettyna
Ugyanez történt velem tegnap, csak én nem mentem kórházba. Szülésznőm javaslatára vártam, hogy ma mi történik. Szerencsére mára rendeződött, de azért még mindig be vagyok tojva...
Szerencse, hogy végül nem kellett téged műteni. Én is ettől féltem, hogy én benn Pesten a kórházban, Bori meg itthon... Jaj!!!

marek
 
 



LKatát viszik megcsászározni,mert nagy a baba és magas a vérnyomása!


Hozom a híreket,amint ír valamit!

Nagyon szorítok értük!!!++++++++++++++++++++
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.10.17 18:55-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Megy a drukk Lkatának!!!

Kép
szöszke
 
 


Bettyna - úrég, ez nagyon durva, biztos én is beparáznék, ha véreznék így :? A lényeg, hogy nem kellett műteni, de azért ijesztő, hogy nem tudni, mitől volt :shock:
Amúgy vérzetek még? Nekem most már kb. 4-5 napja nincs vérzésem, viszont az a nagy bajom, hogy amikor pisilek, próbálom visszatartani, hogy edzzem az izmokat és NEM BÍROM VISSZATARTANI! Tök beparáztam ettől, remélem nem lesz vizelettartási gondom :roll:
Szabika nagyon cuki, szuper ez a satyis kép róla!!!

Adri - nálunk a füri úgy néz ki,hogy én vetkőztetem pömpőt, míg Zoli csinálja a fürdőszobában a vizet a kiskádba, majd együtt fürdetjük, aztán gyorsan vissza a szobába (hősugárzó melegít) és ott én fejezem be, felöltöztetem, pelenka stb.
Most már egyre többször van ébren Lotti, én olyankor nézegetem, mondom neki, hogy milyen szép vagy csak teszem a dolgom, ő pedig nézelődik, ott van neki két plüss állatka, amit nézhet (bár szerintem még nem látja őket úgy igazán), aztán ha minden jól megy, bealszik.

Amúgy babások, nektem ma nem volt hisztis a gyerek? A védőnő elment és aztán tiszta hiszti volt, úgy üvöltött, pedig evett 60 ml-t, peluscsere is volt, tiszta ruci, nem tudom, mi baja volt :shock:

Szerintem lehet forralással sterilizálni minden részét, persze, én a mikrósban sterilizáltam, szóval forralni is biztos lehet.
Majd írd meg, neked bejött-e a kézi, mert nekem marhára nem, amúgy is úgy megszívta a mellbimbómat, hogy kétszer olyan hosszú volt :? Elég parán nézett ki!

Adri - a képlebutítós programot nem én tettem fel szerintem, de nekem van egy Picajet nevezetű, elküldöm ha gondolod, és ha tudom, hogy hogyan kell :roll:

Marek - mi se sétáltunk ma, nagyon szeles volt az idő.
A kaját úgy oldjuk meg, hogy párom anyukája rendszeresen hozza a hatalmas adat kajákat, tészták, levesek, palacsinta, hús, krumpli, mindenféle... ha nincs, akkor én zacsis levest meg szendvicseket eszek és gyümit, párom a mh-en ebédel, hát így oldjuk meg.

Tercsimama - mindenképp írd meg, hogy bevált-e a kapszula, mert ha igen, talán majd én is veszek, bár most van azért tejem, most nem is fejek, mert épp ma öntöttem ki 50 ml-t, amit a hűtőben felejtettem és már nem volt jó :roll:

Emmalena - nem semmi, hogy mennyit megeszik a leányzó! Tök jó, hogy ennyi tejed van! Bár nálunk ha ennyi lenne se enne ennyit, mert ugye még kicsi, most az a baj, hogy túleszi magát szerintem és ezért elég gyakran bukik, én meg parázok tőle, hogy miért jön neki vissza :?

Na megyek tovább, nagyon elfáradtam ma, hogy ilyen hisztis volt.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!!

Anhel!
A babafalvás vonalzó elmegy akár a 45. hétig... :lol: :lol: (nem ijeszteni akartalak!!!)

Marek!
Mi aludtunk, de a nappal.......iszonyat........Ábel is kergebirka....amíg szoptattam, bepelusozta a macit, persze vastagon bekente popsikrémmel.... :cry: :lol: Nem tudtam sírjak vagy nevessek..... bence itthon van, de dolgozik, így én is sokat bőgök. Félek, h apad a tejcsi.... :cry: :cry: :cry:

Én egyszerűbb ételeket főzök. Tegnap csirkepöri volt (apa főzte) ma a maradékból rizsescsirke. Holnap egy nagy fazék csontleves, a husihoz meggyszósz....Amíg alszanak a kicsik, megfő a leves, Bence ránéz időnként, így tudok 1 órát legalább pihenni.

Ancsa!
Egészségedre váljék a torta!!! Köszi a híreket L.Katáról, sokszor pusziljuk!!

Ildi!
oOlvadozok Lottitól!!!!! :lol:
Én is kiváltottam a bababónuszt, bár sok kupont odaadok a barátnőmnek. Én ritkán jutok el a DM be, de asszem még így is megéri.
A C+A különösen tetszik, valamikor levásárolom Konstinak.

Itt esik az eső, így elmarad a séta. Már voltak bevásárolni a fiúk, aztán családilag elmentünk a henteshez. Amint megáll az autó, kicsi fiam üvölt.....

Szöszke!
addig jó a vajudás, amíg sétálhatsz. Ha már le kell feküdni az kemény lehet. Nem értem miért erőltetik annyira a hátonfekve szülést.... Az idő múlik, főleg ha nem egyedül vagy.
A legjobbakat!!!!

Éva!
Én is bőgtem ma már egy kiadósat, noha tudom, az nem old meg semmit....... Jobbulást a gyerekeknek és Neked is!!!!!!!!

Macianyú!
Nálunk nincs semmi gumilepedő. Állítólag a kókuszmatracnak nem árt. Konsti nem pisili még ki és nem is bukik. Ábelnél volt baleset, de nem hiányzott alóla a műanyag...
A tescos infót köszi!!!!!!!
Én vasárnap kimenőt kaptam, megyek bababörzére :lol: :lol: :lol:

Tercsi!
Bimbóvédő??? Nekem is csak azzal megy a szoptatás, immár másodszorra. Tápszeren is fel fog nőni Nóri!!!!!

Adri!
A katéter tényleg borzalom.......nekem szerencsére csak reggelig volt fennt, de több szobatársam megszenvedte. A lényeg, h túl vagyunk rajta!!!

Mi ugyanígy fürdetünk, Bence fogja, én mosdatom, Ábel alszik már olyankor :lol: :lol:
Ma le kellett mosnom Konsti popóját,annyira befosizott.....üvöltött a csap alatt......

Pihenőszéket én is akarok venni, csak keresem a megfelelőt. Van egy babatornáztatónk, na meg játszószőnyeg, de nagyon féltem Ábitól a kicsit.....Jó dolognak tartom valamennyit.
Konstantin már lazán megfogja a rácsvédőt és kukucskál alatta... :lol: :o

Állítólag az összes alkatrésze főzhető az avent mellszívónak!

Emma!
Ha egyszer a sarkon szembejön egy pár cici, akkor tudom, h Te vagy!! :lol: :lol: :lol:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


juhé. sikerült elküldenem , pedig még délután irtam.

L.Katának
nagyon szorítok. Épp mondani akartam, h nagyon kevés a topicunkba a csaszis.... Az a fontos, h egészséges legyen Ő is, Norbert is.

Bettyna!
Minden jó, ha jó a vége...én tutira megzuhantam volna a gyerekem nélkül....
Szabi annyira aranyos!!!! Örülök, h nem lett baj!

Ildi!
A kapszula amiről Tercsi irt, arról irta Perdo, h neki nagyon bejött, csak borsos az ára!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 



Megszületett LKata kisfia,Norbert, 3400 gramm és 52 cm, császárral,de jól vannak! :lol: :lol: :lol:
Nagyon jó egészséget és gyors felépülést kívánok nekik!


Kép

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


GRATULÁLUNK L KATÁÉKNAK!!!!!! SOK ERŐT, EGÉSZSÉGET, BOLDOGSÁGOT!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Gratulálok LKatának Norbi érkezéséhez!!! Gyors felépülést és sok tejcsit kívánok nekik!!!

Ildi
Szerintem vedd meg Kriston Andrea könyvét. Onnan simán megtanulod az intim tornát, ha úgy gondolod, hogy nem tett jót a szülés az alfelednek.
Lassan én is elkezdem az "edzést"...napi tíz perc, annyit simán rá lehet szánni és csodákra képes!!!

Egyébként nekünk nem volt hisztis napunk, csak az éjszakánk volt extra szar. Utána persze egész nap aludt, délután nekem is sikerült aludni egy órát. Most evett 120-at és alszik, úgyhogy megyek én is, mert a következő etetetés után szoktak jönni a gondok, hátha addigra sikerül egy kicsit aludnom. Csak az a baj, hogy rohadtul éhes vagyok... :cry:

Zsuzsu
Akartam már írni, hogy Konstantin ugyanolyan mint Ábel. Vagy rosszul látom a képeken??? Nagyon szép baba!!!

Ildi
Miért nem jött be a Tommee Tipee mellszívó? Én sokat használtam a kórházban, csak kaptam egy gépi Medelát, azóta azt használom, mert sokkal gyorsabb. Bár egyre kevesebbet fejek, ma is csak két szopi után fejtem, este már nem csinálom, mert akkor amúgy is kevesebb a tej...

Ma megmértük Borit fürdés előtt. Nem semmi súlya van a kisasszonynak. Bőven meghaladtuk a születési súlyunkat. :oops:

Nyugtonmalacról tudtok valamit? Nem úgy volt, hogy ma jönnek haza???

Megyek kajálni, aztán pedig próbálok gyorsan aludni, ha Bogyó is úgy akarja.

marek
 
 


NAGYON GRATULÁLOK KATÁNAK ÉS SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK A PICI NORBIHOZ!!!!

Marek - Én tudtam itthon maradni, mert annyira véreztem.... jó, hogy te nem a kórházban kötöttél ki!

Ildi - Nem lehet, hogy Lottika éhes volt és nem hisztis? Csak azért kérdezem, mert Szabi nem áll meg 90-100 ml alatt. Bár lehet, hogy ő túl nagy étkű. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Hazajöttünk Borival... Nem semmi meló 2 gyerekkel itthon. Ezért szerintem csak hétfőn fogok tudni felzárkózni, webet frissíteni és élmény beszámolni... :(

Addig is köszönök minden kedves sms-t és üzenetet, amit apa persze át is adott :)

Bori jól van, simán hazajöhettünk. Szopizik, mint a nagyipari porszívó, már a 2 nap végén belövellt a cicim, és egy este alatt le is zajlott a dolog :)

Itthon stresszesebben indultak a dolgok, de majd kialakul.

Mindenkinek hatalmas puszit küldünk, és látatlanban drukkolunk annak, aki soron van, és gratulálunk azoknak, akik azóta esetleg babáznak már...

Hétfőn tali (remélem)

Sziasztok!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kép

Ime a kiscsaj,

Most rohannom kell, mert sír...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Lkata, gratulálok!!!

Nymalac, hiányoztál! :wink:
Várom a beszámolódat nagyon!

Többi anyuka, hol vagytok? Peva, Perdo, Kata84? :shock:

Kép
szöszke
 
 


És a még pocakosok? Sensi, Linhbaba?

Kép
szöszke
 
 


Nyugtonmalac!!!
Üdv újra köztünk! Nagyon vártunk ám haza benneteket! Bori nagyon édes!!!


Nálunk most indult az éjjeli műszak. Eddig 140-nél tartunk, de szerintem még kér. Imádom az igény szerinti szoptatást! :roll: Éjszaka mindig két óra az evés, közben bealvás, mire anya is elaludna, addigra ébredés. Hát most inkább nem fekszem le addig, amíg nem tuti a dolog, mert csak felhúzom magam rajta.

És már nyöszög is. Hova fér ennyi kaja, egy ekkora emberkébe???? :shock: :shock: :shock:

SzBettyna
Én is örülök, hogy nem kötöttünk ki kórházban. Mondjuk még mindig aggaszt egy kicsit a dolog, mert valami miatt csak kijött az a nagy darab alvadt vér... Félek, hogy az Ergam cseppek miatt elmúlt a vérzés, de aztán később újra indul. Vagy az lehetetlen? :?

marek
 
 


Először is, gratulálok Katának és nagyon jó babázást és minden jót és mihamarabbi felépülést a sebének és várjuk nagyon és a képeket is és a történetét!!! Kép

Nyugtonmalac - de jó, hogy itt vagy végre, tényleg hiányoztál!!!
Bori gyönyörű, ez a kapucnis pulcsi nagyon vagány rajta!!!

Zsuzsu - de jót nevettem a macipelusozáson és hogy Ábi bekente krémmel? :lol: Nagyon vagány kissrác, imádom! Persze biztos nem lehet könnyű két gyerekkel, ez a többieknek is szól, én így is nagyon kivagyok néha attól, hogy mennyire elfáradok, hát ha még lenne itt egy nagyobb gyerek, nem tudom, hogy bírnám! :roll:

Marek - nem semmi a 140, de legalább tudod, hogy jó az étvágya :wink: Nálunk a rekord most 80 ml, és tegnap sikerült kétszer is ennyit benyakalnia, persze nála ez már nagy szó, hiszen a súlya még 3 kiló alatt van, de egyre nő az étvágya és úgy érzem, hogy kevésbé aluszékony, szerintem muladozik a sárgaság.
A mellszívót még itthon próbáltam utoljára, amikor még nem igazán lövelt be a tej, talán most már menne, akkor nagyon nem volt jó és a mellbimbómat úgy megszívta, hogy úgy nézett ki, mintha háromszor meghosszabbodott volna :roll:

Bettyna - hát éhes nem volt, mert tegnap sikerült neki a legtöbbet ennie, 470 ml egy egész nap, ami nála már tényleg nagy szó, persze én örülnék a legjobban, ha még többet enne, nagyon szeretném, hogy hízzon, bár most beindultunk hízásügyileg is.
De pl. most reggel evett 40 ml-t, aztán sírt, visszatettem és még 20 ml-t. Persze a 40 után már kiesett a szájából a cicim, de miután mérlegeltem, már sírt.

Amúgy ma éjjel aludt az ágyában 3 órát, juhééé, éjféli szopi után 3-kor kelt, aztán a köv. szopi után az ágyában nyüszögött kb. 30 percet, aztán jött anyához :lol: Rajtam rögtön elaludt.

Tényleg anyukák, itt szerintem mindenki igény szerint szoptat, de ha pl. alszik 4 órát is egyhuzamban, akkor lassan keltegetitek, mondjuk egy peluscserével vagy simivel? Csak mert azt olvastam, hogy az újszülötteknél 4 órán túli nemevést nem javasolnak :roll:

Na megyek reggelizni, amíg alszik a hercegnő :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 



Katát most ültették fel,nagyon fáj neki. De jól van. És azt írja hogy Norbika egy tündér :lol: :lol: :lol:


Nyugtonmalac
De jó h már otthon vagytok!
:D
Kislányod tündéri :D

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Dorka végre aludt éjjel 2x4 órát. :lol:
Bárcsak így maradna!

Bettyna! Örülök, hogy nem lett baj! Vigyázz magadra! (Asszem én sem emelek ezentúl csak Dorkát). Tudod: "Ülve jobb, mint állva, fekve meg jobb, mint ülve."
Tényleg mázli, hogy pont ettél előtte!

Adri! Mellszívó főzhető. Nekem bejött az Avent kézi- bár nem mindig használom, csak ha feszes/csomós marad a cicim szopizás után. Nagyon gyorsan le tudok fejni az éppen használt cicimből 20-40 ml, a nem használtból 80-at, de nem űrítem ki teljesen, csak hogy ne feszüljön.
Lehet, hogy front van, de én is eláztattam éjjel az ágyat a mellemnél...
Dorka is egyre többet van ébren (délelőtt pár órát és délután, sajnos csak kézben vagy közvetlenül mellettem van nyugton)

Játszószőnyeget már használt anyukák kérünk javaslatokat! Jó? Megéri? Szereti a kicsi? Lefoglalja?

Marek! Én is parázok a főzés dologtól. Apa még itthon, szóval levezénylek neki egy-két egyszerű dolgot, vagy ha Dorka enged feldobok egy főzeléket vagy levest. Azt hiszem rendelni fogok, ha nem lesz itthon a párom. Nem szégyen az (mivel Dorka is néha délelőtt ébren van, és nem tudom egyedül hagyni, nem marad nyugton hiába teszem a hordozóba, hogy nézze mit csinálok).
Légzésfigyelő az első héten nálunk is kétszer bejelzett. (Dorka nagyon mélyen aludt, vett levegőt, de nagyon haloványan. Kikaptam az ágyból és felébredt, de nagyon kóma volt) Azóta semmi, talán jobban érzékeli a kütyü, amióta gyarapodott a súlyunk.
Én a bébiőrön kapcsolom be az éjjeli fényt szoptatáshoz (kék, halvány), amúgy éjjel sötétet hagyok - hátha jobban, többet alszik.

Ildi! Nálunk is szokott lenni tele hassal, tiszta pelussal üvöltés (2x1 óra/nap). Talán a pocija lehet. Ma beszerzünk egy szélcsövet- doki javaslatára.
Valakinek van/volt már szélcsöve?

Nyugtonmalac! Jó, hogy otthon vagytok. Várunk türelmesen a hírekre!

Katának gratulálok, gyors felépülést és sok tejecskét kívánok!

Páran tényleg eltűntek...talán a front meghozta a hatását.

No, megyek, mert a Hercegnő ébredezik (mintha érezné mikor ülök le netezni....bár most hagyott 20 percet)

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Bettyna!

Gyönyörű Szabi baba! (ez lemaradt :oops: )

Macianyu! Én raktam a lepedő alá gumilepedőt. Múlt héten volt is egy nagy pisi, ami kifolyt mindenhová, szóval szerintem nem árt, ha van (Liberoról át is tértem a Pampersre...). Persze van aki azt mondja nem jó, mert nem szellőzik a baba alatt (a feje alá meg mindig teszek egy textilpelust).

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Lkata Gratulálok és kivánok gyors felépülést !!

Nymalac: de jó hogy újra otthon, habár tényleg biztos most minden a feje tewtején állhat..az elején.Jó babázást! Aranyos a kiscsaj :)

Sajnos a tegnap az emlitett gyönyörű repedéseim nagyon viszkettek, és tele van apró erőspiros pattanásfélékkel is...csakhogy nemcsak a hasamon, most mindenhol, comb, fenék, le a térdemig...hétfőn elmegyek egy börgyógyászhoz!! vagy csak kikacag, hogy ez is terhesség alatt normális???

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


De jó, hogy LKata is túl van a nehezén, reméljük, hamar gyógyul a sebe és hazamehetnek! Gratula nekik!

Üdv Nymalac! :) Nagyon csini a kiscsaj!! Mellesleg, lesz mit karbantartani/frissíteni a weblapon, mióta nem voltál a közelében. :D

Zsuzsu, a babafalvás az lehet, de amilyen nekem volt, az nem, és a bolondját járatva velem közölte tegnap reggel, hogy Dóri megszületett - na ettől olyan sokkot kaptam, hogy gyorsan leszedtem. :)

Marek, nem értek hozzá, de az nem lehet, hogy a darabos vér a gyermekágyi folyással együttjáró dolog, esetleg tényleg egy megerőltetőbb mozdulatra vagy kiadósabb sétának köszönhetően jött ki? Vigyázz Magadra!!

Mondom én...
Ma a férjem kiöntött egy egész bögre kávét, majd elment dolgozni, így rám várt a takarítása, mindenhova befolyt, a mikró alá, a szekrénybe, úgyhogy a nagy törölgetésben még az áram is enyhén megrázott (én voltam a hülye, nem húztam ki a cucckat a konnektorból). Alig estem pánikba...de úgy tűnik, megvagyunk...
anhel
 
 


Anyukák, nektek nem aluszékony ma véletlenül a babátok???
Mert Lottika elaludt a cicimen és kb. 1,5 óra alatt evett 50 ml-t, de úgy, hogy ébresztgetnem kellett egyfolytában :shock:

Játszószőnyeg? Nekünk van, ajcsiba kaptuk, de még ki se bontottuk. Szerintem kb. 2-3 hónapos korában próbáljuk ki, most még nem hiszem, hogy érdekelné, játékokat már teszek mellé, védőnő mondta, hogy színes dolgokat rakjak oda, hogy nézegesse.

Kép Amúgy ez a játszószőnyege.

Többi anyuka, Bettike, Kata...??? És a pocisok? Csak nem szülni mentek? :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Néhány mai kép Borókáról. Nem ez az egy ruhája van ám, csak ma épp tiszta véletlen megint ez volt rajta... :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

marek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?