Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

erpé: Sajnálom a rossz AFP-t, de szerintem nem szabad ezen nagyon görcsölni... nekem az első lányommal 0,45 volt, ami nagyon alacsony és teljesen egészséges a kisasszony. Most 0,69 lett, ami a koromhoz mérten szintén alacsony, de mivel a genetikai UH jó lett, így én ezen tovább nem aggódok. Az AFP egy teljesen elavult módszer, ami nem sokat ér szerintem...
Csak feleslegesen görcsöltetnek minket...

Méhszáj kérdés: Én vagyok az, akinek a 42. héten is hosszú zárt a méhszája. :(
A doki ezt mindig megvizsgálja, ha kontrolon vagy és kitapintja hüvelyedet. A minden rendben, montad azt jelenti, hogy ez is rendben van, meg a méhed is akkora, amekkorának lennie kell, meg minden. Az jó, ha a 36. hétig így marad. De ezen nem kell külön aggódni. A doki úgyis észreveszi, ha gond van. Akkor viszont úgyis pihenőre rak, rosszabb esetben össze is varr. Szóval van rá megoldás....
Az a nagyon gáz, ha beindul idő előtt a szülés. Az nagyon necces, hogy le tudják-e állítani, de már ott is sokat tudnak tenni.

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Nekem Levivel elég hamar 2000 lett a méhnyakam. Elősször beparázott a doki, de mivel nem mozdult semmerre, pár hét után közölte nincs gond :)
Pénteken délután voltam dokinál, mondta még nem szülünk a hétvégén, mert teljesen zárt a méhszájam. Ehhez képest, szombaton (azaz másnap) hajnalban elfolyt a magzatvíz és szültünk :)
kíváncsi vagyok most hogyan fog majd beindulni :)

más: csipkebogyóteát lehet inni, ugye?
meg fagok fázva és nagyon kívánom a teát, de igazából csak ezt a fajtát szeretem és kívánom.
valaki tud erről valamit?

Annó minden betegséget megúsztam a terhességem alatt, most meg begyűjtök mindent. Mennyire más egy öszi-téli terhesség egy tavasz-nyárihoz képest.

Kép

Kép
gabka77

Én azt olvastam egyszer, hogy ami nem teafűből van az tilos,csak azt nem tudom hogy mi tartozik ide :roll: A kifejezett gyógyteákat nem szabad úgy tudom.

Na mentem uh-ra, majd jövök :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Drukkolunk Vica

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Hajrá!!!! :)
nekem még várnom kell 6 napot a következő uh-ig :(

Kép

Kép
gabka77

vica várunk!! :)

Bejelentkeztem 4D-s uhra.. De csak november 10.-én megyek :(

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

sziasztok csajok! mindenkinek jó uhuzást mára :D
én holnap megyek.. már alig várom... remélem megmutizza mi van a lába között :D:D:D

na most engem is idegesít az afp.. hiába elavult módszer azért gondolom mindenki szeretné hogy rendben legyen minden ami lehetséges. na holnap ezt is megtudjuk... és ha valakinek nem jó akkor mit csinálnak utána?

KépKép
KépKép
adryn

Erpé, tutira nincs gond, tényleg csak riogatásra jó ez az afp. Ha a kombinált teszt jó lett, akkor nincs semmi gond!!!

Vica, várunk a hírekkel!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok,

Az AFP egy teljesen elavult módszer, amit a nőgyógyászok nem is vesznek komolyan, annyira nagy a hiba %.
Egyébként életkor függő a dolog, szóval
Én 34 éves vagyok. A koromból adódóan 1:450-hez az esélye, hogy dawn kóros a babám (minél öregebb vagy annál rosszabb). Rossz lett az Afp-m ezért 1: 270-re nőtt az esélyem. De mivel van egy jó genetikai ultrahangom, ezért 1:500-ra nőtt az esély, hogy semmi baja a babámnak. A down kórt amniocentézissel (magzatvíz vétel) lehet egyértelműen kizárni. Ilyenkor az összes kromoszómát megnézik, hogy jó-e. Viszont az amniocentézissel 1:100 az esély, hogy elvetélsz függetlenül attól, hogy beteg vagy egészséges a babád. Szóval lehet számolgatni és dönteni...
Megértem azt is, aki az amniocentézist választja, de szerintem egy nagyon durva beavatkozás a fejlődő magzat életébe... Képzeld el, ahogy egy hatalmas tű behatol az ő biztonságosnak hitt világába...

Nem vagyok orvos, de remélem nem írtam nagy hülyeségeket....

Katka

katka22

Katka.. én tuti nem zargatnám a bébit ..
és a genetikai ultrahang miben különbözik a normálistól.. ? lehet hülyeséget kérdezek.. bocsi érte..

KépKép
KépKép
adryn

a genetikai uh az kötelező. A 18.héten szokták csinálni.. azt hiszem... mindenkinek kötelező ugyhogy szerintem már te is túl estél rajta , csak lehet hogy nem tudtad hogy mit néznek akkor..

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

nem estem túl. az lesz holnap.. merthogy nem vótam itthon 18 hetesen :P remélem az sokáig tart és lehet sokáig mozizni... :D

KépKép
KépKép
adryn

Genetika UH-t a 18 - 20. hét között végzik. Ilyenkor rengeteg mindent szűrnek, de mi csak annyit látunk, hogy méricskélnek, hogy mi mekkora, meg hogy mindene megvan-e, meg ilyenek.
És persze minden renben lesz. Nem kell izgulni, mert árt a babának...
Pozitívan kell gondolkodni és beszélgetni a kismanóval. Szerintem ez a dolgunk....

Katka

katka22

igenis Katka.. csak tudod első bébi.. és még jobban izgulunk mint kéne....

KépKép
KépKép
adryn

az az érdekes, hogy az elsőnél semmin nem izgultam, ott valahogy biztos voltam benne, hogy minden rendben van. sajnos azóta közel engedtem magamhoz több rémtörténetet is, remélem nem vonzok be semmit.

Kép

Kép
gabka77

Nem szabad ezekre gondolni, de körültekintőnek kell lenni, Mindenre odafigyelni, betartani, megelőzni és akkor nyugodtak lehetünk. Mi mindent megtettünk, amibe meg nincs beleszólásunk,azon fölösleges parázni...
Ez szép volt, megpóbálom magam is abszolválni :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

áhh.. rémtörténetet én nem engedek közel.. csak szeretném mindig érezni vagy látni a törpét hogy tudjam minden ok.. és persze az összes vizsgálatot tökéletesnek szeretnék..

KépKép
KépKép
adryn

ne is beszéljünk ezekről torykról!!! Téma: OFF

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

igenis.. és most együttes meghajlás Papillon előtt :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Persze, hogy aggódsz a gyerekedért...
Teljesen normális érzés...
Ha kint lesz a pocakból, csak rosszabb lesz... Aztán még járni is elkezd, aztán közösségbe megy és persze nem lehet mindentől megóvni...
Ez is az anyaság része... és bizony néha nem könnyű.

Én az első rossz AFP-nél egy hétig bőgtem... Nem tudtam dönteni... Aztán rájöttem, hogy azt kellene tudni, hogy mi van akkor, ha down kórós a baba? El tudnám vetetni? A babát, aki a pocakomban rugdos? Én nem. Akkor is az én gyerekem és akkor is szeretem, ha egy kicsit más mint a többi. Amikor ezt tisztáztam magmmal, akkor megnyugodtam és hirtelen már azt is tudtam, hogy de az én babám jól van a pocakban és nem beteg. Amíg pánikoltam a baba felől nem éreztem semmit.

Most már nem ijedtem meg, hanem határozottan mondtam, hogy nem megyek amniocentézisre. Ő az én babám és mi jól vagyunk...

Persze van rá esély, hogy tévedek, de akkor is az én gyerekem. És szeretem.

Katka

katka22

Bocsi. Most olvastam, hogy OFF a téma...

Innetől OFF.

Katka

katka22

kössz Katka, kössz adryn :)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Megjöttem uh-ról, babával minden ok :D mindene megvan és rendben. A nemét azt még nem tudom.
A helyzet az hogy a "kedvenc" dokim volt ott így nem is nagyon láttam a monitort, mivel nem fordította oda :( Nem mondta hogy látja-e a nemét én meg nem kérdeztem, mert úgy gondoltam, majd ha eljutunk mi is 4D-re és ott lesz a párom is akkor majd együtt megnézzük és megkérdezzük. :) Addig is legalább keresünk fiú és lánynevet is, ami azt hiszem nehéz lesz :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Hááát Vica, neked aztán van türelmed :o én nem bírtam volna ki, h ne nyaggassam :) Bár neked mindegy :P vanmár mindegyikből :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

vica miért lesz nehéz neki nevet találni ?:) még ötletetek sincs vagy az a gond hogy nem tudtok megegyezni ?:)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Hát igen végülis az egyik hogy mindegy mi lesz, van mindkettőből. :) Megegyezni még meg tudnánk, de nem akarunk olyat ami gyakori, nagyon extra se legyen. Ha lány lesz akkor arra már van tipp, de ha megint fiú akkor nehéz lesz. :roll: Meg hát passzoljon a vezetéknévhez is.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Na elmentünk az oviba, addig is nekiállok fiúnéven gondolkozni :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica: örülök, hogy minden rendben! Ez a legfontosabb... És úgy látszik, hogy szégyenlős és nem mutogatja magát. Van ez így... :)

Katka

katka22

Katka te még nem tudod, h fiú v lány?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Na én is megkérdeztem az AFP eredményemet és állítólag nagyon jó lett :)

Kép

Kép
gabka77

hatalmas gratula gabka!!!! Akkor neked nem kell fölöslegesen aggódnod :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Pappilon: De tudom... Nekem kisfiam lesz. :)

Katka

katka22

ahogy a rossz eredmény sem jelent semmit .... :)
de azért megnyugtató volt hallani, az biztos

Kép

Kép
gabka77

bocsi, csak még akkor nem kapott nevet? :lol: nagy szerencséd lett, h legalább a 3. fiú :)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Neve az nincs még... De hát rengeteg idő van még... vagy nem?

Katka

katka22

Vica: De jó hogy minden rendben!!!! :D Gratula!!! Te tényleg nagyon türelmes vagy! Engem nem "úsznak" meg a dokik! Én ha valamit tudni akarok akkor azt meg is kérdezem :D!!!

De jó, h beoffoltátok azt a témát!!!

Gabka: Gratulálok a jó AFP-ért! :D

Lányok! Van olyan Bergon babakocsi amelyikhez van hordozó is??? A teszveszen és vaterán sincs együtt, illetve egyet találtam, de az olyan volt mintha nem is egybe lenne ....

Szép napot!
Vica
wicca

katka: dehogynem, bőven :lol: ne hari... csak kivi voltam, h két lány után kapsz-e egy kisfiút :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!
Boti alszik még egyet mert éjjel bulzitunk (2-1/2 4-ig, aztán 6-kor kelt), így írok pár sort, mert sikerült visszaolvasni.
Vica :shock: fejet hajtok előtted. Én már annyira tudni akarok mindent. Amúgy úgy vagyok mint Gabka (gratula az afp-hez), nem is értem magam. Botival semmit nem sürgettem, nem aggódtam, most meg állandóan agyalok. Pedig a bevonzásban hiszek. De tuti nem lesz semmi. Erőltetem magam, hogy ha itt lesz az idő, itt lesz... semmi nem hozhatja előbbre......
Adryn már én is nagyon izgulok a holnapi uh miatt. :) Már a tied miatt. :wink:
Jah és nekem nem múlnak a reggeli rosszullétek. Már rutinból nyomom. Annyira utálom ezt!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry:
További szép napot!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

sziasztok.
na megszabadultam sok pénztől.. 3 oldal fordításáért 19.000 ft.. szerintetek? :shock: megyek fordítónak :twisted: .. jó mondjuk ofis fordítás meg minden.. de akkor is.. na de legalább most már legyen rendben aztán mehessen az a lagzi :P

Gratula Gabka a király AFP-hez.. nekem holnap derül ki.. szorítsatok!!!!

Wiccaebben hasonlítunk :D én is zaklatom a dokimat mindenféle kérdésekkel.. de sztem ez még mindig jobb mintha lényeges dolgokat nem kérdeznénk meg mert azt hisszük nem fontos..;)

Vica:örülök hogy minden rendben :)

nekem is a fiúnév volt nehezebb.. de most már tuti hogy Nicolay Lucas Jørgensen lesz, persze ha fiú.. ha lány akkor meg Kyra Susanna Jørgensen :D a Susanna anyukám után van mert ő Zsuzsanna, de ez meglepi. van egy tök jó oldalam.. az összes ország névlistája benne van. akit érdekel annak linkelem.

KépKép
KépKép
adryn

Kukli köszi az aggódást :) remélem holnap hozzájárulok a tábla színesedéséhez... ;)
hát hogyhogy nem múlik az a rosszullét? mondjuk hálistennek nekem nem is volt.. de gondolom hogy rossz lehet arra felkelni.. dokinak mondtad???

KépKép
KépKép
adryn

első három hónapba én is nagyon rosszul voltam :S Szinte nem telt el reggel hányás, szédülés nélkül.. Mostmár jobb, nem minden napos ,csak néha jön rám ...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

hát lehet hogy türelmes is vagyok, igaz nem mindenben :wink: sajnos, meg ma nem vagyok formában :( olyan rossz a hangulatom, fáradt vagyok, meg az hogy egyedül mentem uh-ra és a párom még mindig dolgozik... szóval ez nem az én napom :? Biztos jön a hidegfront
Persze azért örülök az uh-nak :) és annak hogy mindenkinél oké minden
gabka gratula az AFP-hez (én még mindig nem tudom 100%-ra hogy jó-e, értesítést nem kaptam hogy rossz úgyhogy azért nem aggódok, holnap megpróbálom elérni a védőnőt)
adryn akkor te holnap mész uh-ra ugye? várunk az eredménnyel :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

wicca szerintem nincs ilyen bergon kocsi, úgy gondolom csak rátették a hordozót, én is szoktam így, csak nem fix és hát könnyen borul :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Igen Vica, holnap megyek fél 12-re.. úgyhogy utána jövök a nagy hírrel :D
nemtom.. nekem ez a bergon kocsi nem jön be.. néztétek a Tako-kat?

KépKép
KépKép
adryn

Wicca!
Én sem láttam még olyat, van olyan, ami "dizájnban" egyforma, de szerintem nem rögzíthető rá.De szerintem ez nem is olyan fontos.A kocsit úgyis viszed(ha viszed), akkor meg minek?Persze az autóba kell biztonsági ülésnek, de egyébként azért van a babakocsi.SZERINTEM. :D

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!
Lassan mindenki túl van az AFP-n. :)
Mitegnap reggel voltunk vérvételen, 2 hetet mondtak eredménynek? Mi tart rajta ilyen sokáig?
Szépek a pocik. :)

Masut
masut

Gabka
gratula az afp-hez!

Moncsi
neked még nem is gratuláltam a kislányos hírhez!!! most pótolom!

Adryn
drukkolok holnapra!

Kukli
sajnálom, hogy még mindig rosszul vagy! :?

már nem is tudom, ki kérdezte a csipkebogyó teát, azt tuti lehet, és ha megfáztál, akkor nyugodtan igyál citromos mézes hársfateát!!! szerintem csak az ilyen tisztító, salaktalanító, emésztést segítő gyógyteákat nem szabad. nekem volt is egy hétről hétre típusú könyvem, ahol pont az ecsetelték, hogy milyen teákat igyunk betegségekre gyógyszer helyett!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

köszi mindenkitől a drukkot.. remélem tudok ma aludni...:?

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok,

nagyon aranyosak vagytok, és tök jól esik, h nyugtattok az afp eredmény miatt. Egyébként érdekes, ma egyáltalán nem izgatott a dolog, valahogy tök nyugodt vagyok e tekintetben, nem tudom elképzelni, h baj legyen a picurral. No meg tényleg ott van a negatív kombinált teszt eredmény... :)
Katka, nekem is kb az lett, mint neked most az eredmény (0,65) . És megnéztem, h anno Samunál mit mutatott a vizsgálat, akkor 0,8 volt, hát az sem épp a várható középérték.

Gabka, neked gratula a jó afp eredményhez!

Adryn, szorítok a holnapi UH-ra!

Masut, nekem 1 hét alatt megvolt az AFP eredmény, de ebben tényleg nagyon különböző gyakorlatok vannak, van aki már 1-2 nap múlva tudta.

Bea, te kérdezted, hogy mi is ez az AFP, hogyan kapjuk meg. És igen, a 16. héten levett vérből mutatják ki az AFP (alfa-föprotein) nevű fehérjét, és ennek nagysága utal mindenféle dologra. 0,5-2,5 MoM közötti tartományban tartják normálisnak. Nekem külön papíron volt ez az eredmény, teljesen külön a sima vérképtől, amin ugye tök sok egyéb eredmény szerepel.

Csipkebogyó tea: én is úgy tudom, h lehet ezt inni a terhesség alatt, és ahogy csibb írta, a salaktalanító, hashajtó hatású gyógynövények nem ajánlottak.

Jó éjt!

erpé

Jó reggelt!
[quote]u írta:tal mindenféle dologra. 0,5-2,5 MoM közötti tartományban
Jé. Nekem ,8-1,5 hözött értékelik jónak. Nekem 0,7. Hogy még az értékelés is más? :shock: Amúgy nekem szerdán vették le és hétfőn emhezttem volna érte.
Ugyanazt érzem mint Erpé. Nem lehet baj. :) Egyikünknek sem. :wink:
Éjjel megérkezett közénk bnőm kislánya. :lol: Gyönyörű egészséges kislány. Csak gondoltam leírom. Olyan jó ezeket hallani sztem. :oops:
Adryn megy a drukk! Remélem aludtál. :wink: Más nem emgy ma? Akkor hétfőn én következem a megerősítéssel, vki még hétfőn megy, bocsi de zizi vagyok továbbra is. :oops: Nem tom ki.
Csipkebogyó mehet, mi 2 hete azt isszuk, mézzel, citrommal. Drog és toxikológus vagyok. Mondhatni vmennyire teaszakértő. Kérdezzetek nyugodtan...... hátha emlékszem még vmire. :roll: Sokféle teát lehet még inni, aki szereti a gyógyteákat. Persze mindent mértékkel.
Szép napot!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?