Új privát üzeneted érkezett!

Kata,
hát ez az! Ezért lenne logikus a szexuális életet még nem élő lányoknak beadatni, nem? :roll:
20140901102739
 
 


Bocsánat, akik nem ezért olvassák a topikot, ugorjanak...
Hajni! De, logikus, de mit tennél, ha pl. 20 éves lennél, és volt már 1 pasid? Én nem mondanék le az oltásról. Főleg, hogy annak aki pozitív, ártani nem árt (és más típus ellen meg véd). A legnagyobb baj ezzel az oltással szerintem az ára (a három majd' 100000 Ft). (De ha nekem kislányom lenne, akkor beadatnám neki, meg szerintem késői az a 16-18 éves kori oltás... A mai világban...)
Egyébként az óvszer se véd 100%osan a HPV ellen, és lehet hogy én pl. nem tervezek partnert váltani, de nem tudhatom, hogy a párom mit tervez. Ez most durván hangzik, de nekem az első férjem volt az ELSŐ (még a kezemet se fogta más), én is neki, aztán valahogy HPV pozitív lettem. Szerinted hogyan, ha én tudom, hogy végig hűséges voltam?!


Donika! Ezt találtam még: "A védőoltások receptkötelesek, a háziorvos, a házi gyermekorvos és a nőgyógyász is beadhatja annak, aki kéri. A védőoltás minden nőnek ajánlott, korosztálytól és HPV státusztól függetlenül." Akkor a háziorvos és a nőgyógyász is felírhatja neked.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára dkata 2008.10.15 12:29-kor.

dkata
 
 


Lehet, én is beadatnám, max. nem használ. Csak az a baj, ülnék, nyugodtan, hogy baj nem lehet, de közben meg simán! Szerintem is késői a 16-18 év! :shock: Jó drága basszus! :shock: Tanulság: 9 évesen kell beadatni! :lol: (De gondolom, arra meg nem lesz támogatás, vagyis adnak a sz*rnak egy pofont. :twisted: )
20140901102739
 
 

 
 

Hajni! Az oltás csak bizonyos típusú HPV ellen véd (a legaggresszívebb a 16 és 18as ellen állítólag igen), de nekem pl. közepes kockázati tényezőjű 31-es volt, mégis rákmegelőző állapotban ismerték fel (úgy, hogy jártam rákszűrésre, csak sok orvos legyintett annak idején: "Van egy kis méhszájsebe, de aki szült, annak mind van, nem kell vele foglalkozni." :shock: Meg "majd megoldjuk még ebben az évben"- mondta júliusban a doki, aki végül megtalálta, a SOTE-n meg aug. 1-én megműtöttek! :shock: Ezért nem szeretek itt dokihoz járni se, most meg még sztrájkolnak is... )
Azt meg a beoltott fejébe kell vésni, hogy igen is lehet baj, mert nem véd minden ellen, védekezni is kell, meg szűrésre járni. Mondom ezt én, aki még mindig nem jutottam el. :oops: :oops: :oops:

dkata
 
 


Kata! :D
Tényleg irgum-burgum! Most már aztán tényleg tessék elmenni a nőgyógyászhoz! :shock:

Kép
jud71
 
 


Jud! Cuki vagy! Most a természet miatt megint a jövő hétre csúszik, pedig a párom már ígérte, hogy vigyáz addig Bálintra! :lol: (De a múlt héten se vigyázott. :twisted: )

dkata
 
 


Kata! :D
Köszi! 4 hete voltam nődokinál rákszűrésen, és azt mondta, ő nagyon jónak tartja ezt a védőoltást, de csakis akkor, ha ez az eredményem is negatív lesz (eddig mindig az volt) egyébként nincs értelme, teganp megtudtam, hogy ez az eredményem is teljesen negatív, így be szeretném adatni. Az apropó abból jött, hogy nővéremnél még pár éve találtak vmit, és az ő nőgyógyásza javasolta az injekciót. Ő is nemrég vette fel, és a családi kupaaktanács megszavazta, hogy ha úgy gondolom én is adassam be, fizetik az összeget. :wink:

Hajni! :D
Leginkább 25 éves korig javasolt, de egyébként korfüggetlen.

Kata!
Tessék elmenni vizsgálatra!!! :wink:

Kép

Kép
donika
 
 


Donika,
értem.Kérdés, hogy egy negatív eredmény azt jelenti-e, hogy még soha, semmilyen hpv-vírus nem fordult elő az adott szervezetben, és hogy akkor véd-e az oltás ténylegesen.
Csak pl. az én esetem. 2-3 éve volt egy hpv pozitív rákszűrésem, amit tipizáltattunk, és totál negatív lett mindenre. Azelőtt és azután se volt sose hpv-m, a múlt heti Kaális rákszűrésem pl. P1 lett. Majd terhességem félidejében szeméremtájékon rengeteg hpv-szemölcsöm lett, amit egyesével le kellett szedetni. Fúú, sose felejtem el! :(
Summa summarum: sose diagnosztizáltak nálam hpv-t, mégis voltak hpv-szemölcseim. Persze én kicsit UFO vagyok. :lol:
20140901102739
 
 


Hajni! Másfajta HPV típus okozza a szemölcsöt és a rákot. Szemölcse Ádámnak is volt, leégették (neki a kezén volt 2 pötty).
És amint írtam, a HPV jön-megy a szervezetben, az immunrendszer vagy legyőzi, vagy nem. Én azt olvastam, hogy mindenkinek ajánlott, annak is, akinek már volt HPVje és harrmincas, annak is, akinek nem. :lol: Persze azt mondják, ha valaki monogám, akkor nem lehet semmi baj - hát én vagyok rá a példa (egyetlen rizikófaktorba se tartozom!), hogy lehet baj. Majd én is megkérdezem a dokimat, ha egyszer eljutok.

dkata
 
 


Hajni,
eddig 3-asaim voltak,ez az 5-ös puskázással született,de így is nagyon büszke vagyok magamra,mert 5 órán keresztül írtam,közben meg is jegyeztem belőle jó sok mindent!

Wish,
Balázs milyen önnálló!
Enyémek is azok,de a bölcsiudvaron van egy bogyós bokor,és ha nem figyelek,előszeretettel legelik!

Andi
Kép
aanda
 
 


Hajni,
dec.2-án megyünk bölibe!

Andi
Kép
aanda
 
 


hajni777 írta:Donika,
én úgy tudom, hogy a HPV védőoltást csak tinilányoknak adják be, akiknek még nem volt szexuális találkozásuk. Másképp nincs értelme.

de van!
én is be fogom adatni. - hpv poz vagyok (vagyis voltam, Lili óta nem nézték még)

meglévő HPV fertőzés esetén is van még értelme, ugyanis méhnyakrákot ált 80%ban a magas rizikójú törzsek okoznak, viszont a méhnyakrák akkor alakul ki, ha ezek a törzsek adott kombinációban élnek alacsony rizikójú törzsekkel. Tehát ha van alacsony rizikójú fertőzöttség + oltás, akkor azzal is jó eséllyel megelőzhető a méhnyakrák.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


kis keveredést érzek itt a fogalmakban :wink:

genitális szemölcs - azt a HPV okozza
sima szemölcsök - herpes vírus is okozhatja, meg 1-2 más

HPV nemi úton terjed, és az óvszer ez ellen tényleg nem véd

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, ha arra gondolsz, Ádámnak HPV okozta szemölcse volt a doki szerint - a kezén. Hogy Hajninak milyen volt, azt nem tudom. :lol:

"A közönséges szemölcs bőrünkön egy humán papilloma vírus (HPV) nevű kórokozó fertőzése révén alakulnak ki. A hpv vírus a bőr sejtjeit és a nyálkahártyát is megbetegíti.

Leggyakoribb a közönséges szemölcs, mely tipikusan a kéz-és lábujjakon, kézháton 2-5 mm átmérőjű szurkált, tagolt felszínű, tömött tapintatú csomóként jeleik meg. Ezen kívül a HPV miatt alakul ki a fiatal nők, gyermekek arcán látható apró futószemölcs is

A nemi szervi szemölcs 1-2 mm-es, vagy karfiolszerű tünet szintén HPV fertőzés következményeként alakul ki. A fertőzés emberről emberre testi kontaktus útján jön létre, de tárgyakkal is lehetséges."

Pl. gyerekeknél gyakran okoz szemölcsöt az 1-es, 3-as, 5-ös, kézen, lábon. Azért is kellett kiégetni mert könnyen átvihető máshová, akár úgy, hogy picit megvakarja a gyerek.
Ezek az ártalmatlanabb HPV fajták. És van vagy 15 a 130ból, ami már nem az. :twisted:
Nem vagyok orvos és nem is értek hozzá, de a HPV a méhnyaknál is a hámot támadja meg - ezért is "kezdődik" ott a rák, ahol a lap- és hengerhám réteg találkozik.

dkata
 
 


Kata

én honnan tudom, hogy HPV pozitív vagyok-e? én meg nem is hallottam még erről. A Kaális vizsgálatoknál ilyet is csináltak?

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:Kata

én honnan tudom, hogy HPV pozitív vagyok-e? én meg nem is hallottam még erről. A Kaális vizsgálatoknál ilyet is csináltak?

sima rákszűrésnél kell HPV szűrést is csináltatni.

Kata :D
szánom-bánom :oops: :oops:
egy másik tipikon volt téma a HPV-Herpes keverés, és hirtelen itt is ezzel hoztam össze :oops: :oops:
elnézést :oops: :oops: :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi, amikor rákszűrésre mész, akkor derülhet ki. Ha P1 vagy P2 az eredményed, akkor is lehet HPV gyanú (nálunk így írják a papírra). Ebben az esetben általában "csak" figyelik, hogy eltűnik-e, azaz ismételt szűréssel (3, 6, 12 hónap, kinek mennyi) megint megnézik. Ha a rákszűrés eredménye P3 vagy P4, akkor is megismétlik a szűrést és tipizálják a vírust. Az eredmény birtokában (milyen típusú HPV) és PAP teszt eredménye döntik el a továbbiakat. Ha még nem hallottál róla, akkor biztos nem is volt ilyened.
Az, hogy valaki HPV pozitív, nagyon gyakori, minden 4. nő az. :twisted: De egy csomó más tényező kell még ahhoz, hogy ebből rosszindulatú elváltozás legyen. Szerintem ezt a Kaáliban nem szűrik, de kérnek rákszűrés eredményt, és azon rajta van a gyanú.

dkata
 
 


Orsi! Hát igen, végül is a herpesz is okoz itt is, ott is gondot! :twisted: Húúú, de utálom! (Egyébként herpesz barátunk is nagy immunrendszer-függő! Mikor csináltam a diétát (semmi mesterséges meg finomított, pont a HPV kitakarítása miatt), 1x sem jött elő, addig meg havonta-kéthavonta.)

dkata
 
 


Csajok! Influenza elleni oltásról vélemény? Magunknak, gyereknek, férjnek, nagy gyereknek?

dkata
 
 


dkata írta:Csajok! Influenza elleni oltásról vélemény? Magunknak, gyereknek, férjnek, nagy gyereknek?

én az ellen nem oltatok... nem érzem, hogy annyira fontos lenne
ill. amit mondtak - az influenza szövődményeit nagyon sok esetben a pneumos baci okozza, tehát ha egy gyerek pneumo ellen oltva van, akkor annyira nem indokolt az influenza oltás

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Bálint ma kapta volna a Prevenar-t, de nincs oltóanyag, majd novemberben. :twisted:

dkata
 
 


dkata írta:Bálint ma kapta volna a Prevenar-t, de nincs oltóanyag, majd novemberben. :twisted:

na akkor lehet, mi se kapjuk meg okt. végén

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nálatok attól lehet hogy van. De itt nincs az ÁNTSZnél, sőt influenza elleni junior se jött, még jó hogy mondják a tv-ben, hogy mindenki oltassa be magát, oltóanyag meg sehol. :shock:

dkata
 
 


Na, hpv-t jól kitárgyaltuk! :lol: (Nekem tuti az volt, ezért is kellett leszedetni, mert hüvelyi szülésnél a gyerek is elkapta volna, és náluk azt hiszem súlyosabb szövődményeket okoz. )
De akkor jó tudni, hogy elvileg számíthat még a szuri. :roll:

Influenzát nem hiszem. hogy beadatjuk. Én vhogy nem bízom abban, hogy jóval előre ki tudják találni, melyik törzs lesz aktív... Szerintem kockáztatnak, vagy bejön vagy nem. Persze, lehet hogy csak én vagyok túl hitetlen. :roll:
20140901102739
 
 


hajni777 írta:mert hüvelyi szülésnél a gyerek is elkapta volna, és náluk azt hiszem súlyosabb szövődményeket okoz. )

nem,nem okoz.
a genitális herpesz okoz, de az herpes vírus, nem HPV.
mivel a nők ca. 25%a fertőzött, így éves szinten ca.20e gyerek születik HPVs anyától.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Biztos? Mert ha ezt akkor tudom, akkor maga a Jóisten se vett volna rá a műtétre 26 hetesen! :twisted: :twisted: A dokim mondta, meg az asszisztensei is ott sopánkodtak a műtétnél, hogy de jó, hogy megcsináltatom, így szülhetek rendesen.
Remélem, azért többet nem jönnek ki!
20140901102739
 
 


nézd meg mi a fertőzöttségi statisztika adott korosztálynál és azt szorozd be a ca. 90e megszületett gyerekkel...
a HPV nem okoz semmi komplikációt, ellenben a genitális herpesszel nem lehet hüvelyi szülés

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szemét doki! :twisted: Most tényleg nem akarom elhinni, hogy szemétségből mondta volna, hogy behajtsa rajtam a műtéti lóvét! :twisted:
20140901102739
 
 


Na, kicsit utánanéztem, idegesített! Ezeket találtam:
Kérdés:
"A baba megkaphatja-e a HPV-t, illetve ez a fertőzés milyen hatással van a terhességre?
Válasz:
Az első három hónapban vetélési kockázat magasabb. Utána legfeljebb a szülés, a szülőutakon való áthaladás jelent fertőzési veszélyt.
Dr. Nagy László "

"Mítosz: Az a terhes nő, akinek genitális szemölcse van, nagy valószínűséggel légúti papillomatózisban szenvedő gyermeknek ad életet.

Ez a mítosz annak a lehetőségére utal, hogy a szülés során a csecsemő az anya HPV fertőzött szülőcsatornáján áthaladva elkaphatja a humán papilloma vírust. A kockázat valós, de meglehetősen kicsi, és csak két HPV fajtával függött össze eddig: a 6 és a 11. Ha a csecsemő a születés során ténylegesen elkapja a HPV-t és ha a fertőzés fennáll, ez okozhatja a gyermek hangszálain olyan léziók kialakulását, amely a légzésben zavart jelent. Ez a légúti papillomatózis néven ismert állapot kezelhető.
A császármetszéssel történő szülés némi védelmet biztosít a csecsemőnek a HPV fertőzéssel szemben, de nem garancia. Összességében a csecsemőnél a légúti papillomatózis kockázata jóval kisebb, mint a császármetszésből fakadó komplikációk általános kockázata. A genitális szemölcsökkel rendelkező várandós anyák beszéljék meg a kockázatokat és lehetőségeket kezelőorvosukkal jóval a szülés előrelátható napja előtt, és maguknak kell eldönteni, mit szeretnének. "


Lényeg, hogy szülés útján elkaphatja a gyerek, de kicsi az esélye...
20140901102739
 
 


ez most pro v. contra volt? :)

csak azért, mert attól, hogy a szemölcsöt eltávolítják az esetek nagy többségében (tudom, nálad nem ez volt a helyzet) a HPV fertőzöttség nem szűnik meg ill. a szemölcs csak nagyon kis százalékban alakul ki, a HPV általában tünetmentes. (méhnyakrák esetén sem gyakori, hogy korábban szemölcs lett volna)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,Kata

ha P2-vel is lehetek HPV pozitív, akkor honnan tudom végül, hogy az vagyok-e?
elővettem egy rákszűrést, mit nézzek rajta?
ilyen oszlopok vannak: Cyt, P, TBS, The

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi

amikor a sparos biojoghurtról beszéltél, a 200 gr-os Naturpur-ra gondoltál?
ezek a joghurtok olyan finomak, főleg a citromos, én még nem is ettem ilyen jót. kár, hogy nálunk nincs spar :(

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi,Kata

ha P2-vel is lehetek HPV pozitív, akkor honnan tudom végül, hogy az vagyok-e?
elővettem egy rákszűrést, mit nézzek rajta?
ilyen oszlopok vannak: Cyt, P, TBS, The

én p2vel vagyok ezer éve HPV poz., ebből nem derül ki, amit írtál, külön kell HPV szűrést is kérni, amikor leveszik a kenetet.

igen a naturpurra gondoltam, abból elsőnek a natúrt kapták, aztán sokáig az alma-körte volt a sláger.
a citromosat én is szeretem :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Influenza ellen mi nem oltatjuk magunkat.
Prevenart mi is csak novemberben kapjuk, ide csak annyi oltóanyag jött, hogy a sos esetekre beadják.

Kép
jud71
 
 


Sziasztok!
Felteszem, hátha érdekel valakit. (Székesfehérváron van)
Fanni
------------------------------------------------------------------------------
Szombaton nyílik az első Kenguru Play játszóház Pampers totyogóval!
A nyitás napján mindenki ingyen játszhat a fergeteges kalandparkban és a Pampers babajátszóban!
Mi minden korosztályra gondoltunk! A 3év alatti csöppségeket számos játékkal, kézségfejlesztő programmal várjuk a Pampers "toddler" babajátszóban. 3 év felett pedig kalandpark várja a nagyokat: több szinten különböző aktivitásokban vehetnek részt a gyerekek, bebújhatnak egy öreg fa törzsébe, ugrálhatnak a labdatengerben, vagy a trambulinon, majd egy hatalmas csúzdán csúszhatnak le.
Megnyitó programok:
10.30 Kenguru dal Pintácsi Vikivel
10.35 Kenguru Disco
11.00 Mese a tisztaságról (a Marcipán cica társulat előadása)
11.40 Pelenkázó verseny
11.50 Pintácsi Viki Csoda történt - című új lemezének bemutatója
12.10 Ricsi Bohóc műsora
A rendezvény háziasszonya: Pintácsi Viki. Minden látogató részt vehet tombolánkon, melyen értékes ajándékokat sorsolunk ki! A rendezvény alatt a Mosolygó Kórház alapítvány tagjai egész nap lufihajtogatással és arcfestéssel várják a lúrkókat!
Tekintse meg a játszóházat megújult honlapunkon: http://www.kengurukid.hu/index.php?acti ... _jatszohaz

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Halihó!

Ki merre?

Jó, hogy írtatok a HPV-ről, a következő szűrésnél azt is megnézetem, lassan úgy is aktuális lesz.

Kata,
Még nem sütöttem, csak szerdán jöttünk haza azóta nem voltam nagybevásárolni sem.

Zsuzsi,
Naturpur a Kaisersben is szokott lenni, az sincs nálatok? Nekem is a citromos a kedvencem.

Jud,
Utólag is nagyon boldog szülinapot a Nagyfiúnak!

Andi,
Gratula az ötöshöz, ügyes vagy!

Kismókus említette régebben a talit. Én benne lennék, ha vki megszervezi. :wink:

Kép
bandika
 
 


Lányok, citromos joghurt? :shock: :shock: :shock: Ti betegek vagytok, borzasztó! :lol: :lol: :lol:

Ha jó a múltkori hely, én szívesen megbeszélem a nővel, csak találjatok nagyjábóli időpontot. Nekem nov. 7 után lenne jó...
20140901102739
 
 


Bandika,
köszi!

Hajni,
tali jó lenne,de sztem én nem tudok menni.... :cry:
Szombatonként suli,Apának már nincsen szabija-ha csak el nem küldik állásidőre,(világválság)de ezt így előre nem lehet tudni.Dec.15-től már nem fog dolgozni,de akkor már mindenki a Karácsonyra fog készülni!

Andi
Kép
aanda
 
 


Bandika

Kaiser? ilyet még nem is hallottam. ez is egy élelmiszer-lánc?

Hajni

próbáltad már a citromos joghurtot?
Olivérnek azért szeretem adni, mert ez az egyetlen gyümölcsös, amiben nincsenek darabkák. (mert ő ugye azt nem eszi)

Lányok

írjatok már magatokról meg a babáitokról is.

Aanda

szombaton egész nap suliban vagy? ki látja el a fiúkat? nyugodtan el tudsz menni?
én 2 órahosszánál még soha nem voltam többet távol Olivértől, de el tudnék egy szabad du-t egyedül képzelni. A párom sosincs hétvégén du itthon, anyura meg nem nagyon merem most bízni, akkorákat esik, amióta szaladgál, hogy alig tudom én is megvigasztalni.

Kép
zsuzsi73
 
 


Na, ha senki nem ír, akkor majd én untatom a topikot. :lol: Tali ügyeben azért nincs tolongás... :roll:

Anda, Zsuzsi, Kata,
asszem ti hárman vagytok, akik a legmesszebb laktok, és akikkel még nem sikerült talit összehozni. :( Szerintem már mindenki tökre szeretne veletek találkozni, velem az élen! Mi lenne, ha ti 3-an kötnétek kompromisszumot, és mi meg alkalmazkodnánk?:D Többiek? :D

Zsuzsi,
én humana joghurtot adok neki, az se darabos. És cukormentes is!

Rólam: már vagy 3-4 napja le akar szakadni a hasam. Eddig még 20 tüszőt is csak a punkció előtti napon éreztem, úgyhogy ennek most így nem annyira örülök. :? Remélem, semmi nem csúszik félre! UH-ra holnap megyek !
20140901102739
 
 


Zsuzsi,
Anyu pénteken már itt szokott aludni,mert 8-kor kezdődik a tanítás,így ha korán reggel felkelnek a fiúk,akkor is el tudok készülni.Mivel Anyum mini koruk óta segít,teljesen megbízom benne,és a fiúk is.Egyedül is tökéletesen ellátja,lefekteti és le is viszi őket.Csak így mertem elkezdeni a sulit.Anyósékra is rá merem már őket bízni,de csak max.2-3 órára.Múltkor délelőtt volt halaszthatatlan dolgom,és le tudták őket fekteteni!
Próbáld meg azt,hogy először úgy vigyázzon rá anyukád,hogy a közelben legyél,de biztos nem lenne gond.Én esések után nem igazán vigasztalom őket,ritkán sírnak,már edzettek! :lol:

Hajni,
írd majd meg,hogy mi volt az uh-n!Kezd izgi lenni!

Tali:én tényleg csak dec.15 után érek csak rá,sajnos közbejött vmi!Eddig nem akartam írni róla,de meggondoltam magam:nov.4 és 6 között a Sote II.sz.sebészeti klinikán fogok vendégeskedni,mert műtenek!Mellékpajzsmirigy megnagyobbodásom van,ami csontritkulásos tüneteket okoz. :cry:

Andi
Kép
aanda
 
 


Hajni
mi volt az uh-n?

Aanda
sajnálom a pajzsmirigy problémát :( Anyukámnak állandó problémája van vele, én is 2 évente ellenőriztetem, mert öröklődés esélyes

Zalán immár 10 fogú nagyfiú. Pénteken nagy esemény volt: életében először se apa se anya nem volt vacsinál fürdetésnél, fektetésnél, mama és papa csinálták. Jól sikerült.
Apa meg benyelt vmi vírust, jó lenne, ha Zalán meg én kimaradnánk belőle....

Kép
Kép
emma1976
 
 


Anda,
ez elég durván hangzik!:( Ráadásul ez egy csomó nap a fiúk nélkül! :( Szorítok majd!

Emma,
Ügyesek vagytok! És holnap már be is töltöd a 12. hetet, gratulálok, nagyon állat! :D

Nálam sok, kicsi tüsző, a szokásos. Szerdáig még megy a 112,5 gonal, akkor megint UH. Nyálkahártya remélem belehúz, csak egy 7-es volt ma.
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Nyálkahártya remélem belehúz, csak egy 7-es volt ma.

nekem 7.5 volt Lilivel transzferkor, ha 5 felett van, akkor azon nem múlik már semmi.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Igen, tudom, hogy nem ezen múlik. De nekem mindig 10-es volt, és csak Olivérnél volt 12.5-es. Tudod, mindent megpróbálok ahhoz az egy sikereshez hasonlítani. :roll:
20140901102739
 
 


:D de ne hasonlítgasd :D ahogy gyereket sem érdemes, ezt se:)

nekem a fiúkkal meg 8.5 volt :) (velük 11 tüsző, 9 megtermékenyített, Lilivel 8 tüsző, 6 megtermékenyített)

nem érdemes összehasonlítani semmit, a siker úgysem azon múlik.

drukkolok nagyon!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



Orsi,
a mi termékenységi rátánk az csak kb. fele-fele szokott lenni. :( A tiétek az nagyon jó! Köszi a drukkolást! :D

Kata,
neked is köszi! :D Jó utat holnapra!
20140901102739
 
 


Sziasztok! :)
Hát, tényleg nem nagy a tolongás tali-ügyben. Nekünk elvileg bármikor jó, tudunk alkalmazkodni. Sajna, a múltkori talin nem voltunk, de a képek alapján szerintem jó lenne a hely.

Hajni! :)
Hú, de izgi! Drukkolunk! :) (Én nem tudom, mennyi volt a nyálkahártyám, szerintem, akkor sem tudtam... :oops: )

Aanda! :)
Sajnálom a kórházat! :(

És hadd dicsekedjek egy kicsit: 2 hete WC-be kakilunk! :lol: Már régóta mondogatta mielőtt "nyomott", hogy "kaka, kaka", de én mindig a bilire próbáltam rátenni, azon meg 1 másodpercig sem volt hajlandó megmaradni. 2 hete gondoltam egyet, rátettem a WC-re a szűkítőt, és láss csodát, ez bejött. 2 hét alatt 2 kaki ment a pelusba, a többi a WC-be sikerült. :lol:

Kép Kép
kismokus
 
 


Kismókus :D
ügyesek nagyon a lányod! ennyi idősen azért nem semmi teljesítmény ez.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: