Új privát üzeneted érkezett!

Asszem Bejcinek, Honeynak és Humankának nem gratuláltam még a pici babuskákhoz.
Így most megteszem, kicsit megkésve!

Szóval: hatalmas gratula nektek: Bejci! Honey! Humanka!

Rólunk: Noncsika állandóan sírdogál, már komolyan mondom kezdek befordulni. Nem, Noncsival nincs semmi bajom, imádom, szeretem, megzabálom. Csak kezd a türelmem fogyni. Már semmi erőm-energiám. Szerintem még a szülést sem pihentem ki. Elég rendesen lefogytam, fejem tiszta nyomi, szemeim táskásak, karikásak. Meg minden hasonló! Nem igazán tudjuk már néha, hogy miért sír. Az nem lehet, hogy egész nap fáj a hasikája. Kipróbáltam már mindent! Napközben alig-alig alszik 10 perceket. Szóval semmire nincs időm (vagy ezt már mondtam?)

Ritka pillanatok egyike:

Kép
Vendég

Eszike!!!!! :) Úgy örülök Nekted. Hogy van Noémi?? -ha tudsz tegyél képet róla.. várom!!!

Honey!
Én nem sokáig.. kb max 15 perc. -de ez sem napirend szerűen, akkor, ha épp nem végzek a dolgommal, és tudom, hogy nem éhes. Ha éhes, akkor én rögtön adok neki, mindent félre teszek.
Hagyd Te is nyugodtan picit sírdogálni, persze, ha nem éhes, és nem fáj a hasa, vagy épp nem kakis.. de ezt Te úgy is tudod :wink:

szeder74

Tejcsim még van, Noncsi erőteljesen hízik. Már egy kilót felszedett a születési súlyához képest. Szóval ez a dolog teljesen rendben van.
Most már naponta többször is mellre teszem ha nagyon sír, de csak kis időre tudom ezzel is megnyugtatni.
És még akkor nyugis ha kiviszem sétálni. De: már nem sokáig tudom kivinni, mert jön a hideg. És én annyira el vagyok gyengülve, hogy nem bírom a hosszú sétát. Lassan odáig eljutok, hogy séta közben is fogok tudni aludni!

Sajna visszaolvasni nem tudok (3 nap lenne ez a 2 hét kihagyás), de marha kíváncsi vagyok mindenkinek a szüléstörténetére! Valaki javasolta, hogy jó lenne egy helyre gyűjteni a szüléstörténeteket. Nem tudom ebből lett-e valami, de támogatom ezt az ötletet, mert csak párat tudtam elolvasni, a többiekét meg azt sem tudom melyik oldalon keressem! Pedig érdekelne!

Na majd ha kilábaltam a hatalmas fáradtságból-levertségből akkor próbálok többet jönni, mert hiányoztok nagyon! És mindig egy csomó jó ötletet olvasok mindenféle problémámra!
Vendég

Eszike!
kaptam is képet :) annyira , de annyira édes Noémi!
Fel a fejjel! Hát olyan nehéz tanácsot adni! Éjszaka, hogy alszik Noémi?
Hízik rendesen? -ezt azért kérdezem ,mert , ha sír Adél volt, hogy eszembe jutott, hogy talán nem tápláló a tejem.. de ahogy láttam, hogy hízott akkor tudtam, hogy okés a tejem.
Nagyon sajnálom, hogy nem alszik ez a pici lány, hanem sírással tölti a napjait. -azért gondolj bele,h ogy valószínű, hogy neki sem jó ez.. hisz folyamatosan fáradt, nyűgös! Segítséged van???

szeder74

ESZIKE!+
NEM HISZEM EL, TE AZT ÍROD, AMIT KÉRDEZEK!! CSAK MEGELŐZÖL!! :)

szeder74

szeder
nem jött privi..
holka

ági,szeder és mindenki aki a szopizott mennyiség miatt aggódik
én tényleg nem mérem csak heti 1x, kedd esténként.
holnap lesz 8 hetes és eddig 1990gr-ot hízott.
egyszerűen nem akarom idegesíteni magam mennyit szopizik egy alkalommal. mert van,hogy óránként van hogy 3-5-6 óránlént eszik,van hogy eszik van hogy csak szomjolóként keveset szopizik van hogy csak komfort szopizik és bealszik rajta.
és minden baba más!!!!!!!!!! van aki 180at eszik és nem hízik olyan ütemben mint aki csak 90-et.
megjegyzem heni rendszeresen 40-70et szopizott,a rekordja 110gr volt de csak egyetlen alkalommal tudott ilyen "sokat" szopizni. de volt,hogy csak 20at evett,fejni nem tudtam semmit...mégis havi 1 kilót hízott!!!
A lényeg 150 gr hízás hetente ,elég kakis,pisis pelus és akkor nem lehet gond!!!

bocsi a kis betűkért de a kezemben van emma.
holka

Sziasztok!

Minyu: A tesós képtől elolvadtam! Mindkét fiad gyönyörű! Nándi is csuda helyes kisfiú!

Tigrincs: A tekergőzés meg nyögdécselés nagyon ismerős! Én babám is ezt csinálja.
Bár mi megfigyeltük, hogy kézbe véve tud és szeret a legjobban kakilni. Ilyenkor össze tud gömbölyödni, és gyorsabban kijön belőle.

Ági: Sajnos szerintem a lustiság függ attól is, hogy melyik babának milyen erős a szopóreflexe. Az enyémmel pont az a baj, hogy ha valami hozzáér az arcához, már kapja oda a fejét, szopi után a böfiztetés közben is cuppog, és még álmában is szopik az én gyönyörűm. Szóval a Te problémád, pont az enyém forditottja...

Netti: Kaka- kérdés : Engem meg tegnap az esti vetkőztetésnél majdnem telibe kapott a kisasszony! Túl közel volt a fejem, mert szakszerűen akartam kitörölni a popsiját... hát felesleges volt..

Szeder: Irigyellek, hogy Adél végigalussza az éjszakákat. És szerintem is tök megnyugtató, ha melletted szuszog, mármint veled egy szobába, mert akárki akármit mond, kell még egy ilyen pici babánál, hogy mellettük legyünk.

Starlark: Örülök, hogy Doncid jobban van már.

Eszike: De jó, hogy jöttél! Noncsi nagyon szép baba! De azt nagyon sajnálom, hogy nem alszik sokat. Az éjszakáid milyenek? A védőnénim azt modta, 3 hónap a kemény, aztán sokkal könnyebb. Kitartást kívánok!

Holka: Annyira szépek a lányok együtt!!! Oda vagyok tőlük!!
SZopi kérdésben egyetértek Veled, bár mi mérjük, mennyit eszik Bius. Ő egy alkalommal 40-70 grammot szopizik, ami kevésnek tűnik, mégis tökre jól gyarapszik Bius.Szerintem a gyarapodás attól is függ, hogy kinek milyen "erős" a teje. Én nem aggódom, hogy Bius keveset eszik, pedig a dokinéni szerint többet kellene. Na egyszer "megtömtem", ki is jött minde, csak 50 gramm maradt benne.

Honey: Köszi a kérdést, a tegnapi éjszakánk kicsit jobban sikerült. Apa el tudta altatni Biankát 2-kor, aludt fél 6-ig, akkor szopi, aztán utána 10-kor kelt. Szóval ma nem panaszkodhatom.
Vendég

Bejci
vicces lehetett Bius a tegnapi pelenkázásnál :D
és nemcsak a tejecske milyensége különböző hanem a babák anyatej hasznosítása is!

Netti
mikor emmát magamhoz ölelem este,hogy teszem be a kádba....ez alatt a 10mp alatt lepisil.... kb heti2x :D :D

Minyu édesek a tesók. Nándi egyszerűen csodaszép kisfiú,nagyon helyes kissrác!!!

Eszike
édes a kis mosolygósod!!! kívánom,hogy egyre több ilyen pillanatban legyen részed!
segítséget nem tudsz beszervezni magad mellé?
valaki elvinné Noncsit sétálni egy órára te meg pihennél addig??
holka

Sziasztok!

Tegnap Zalán csak 4 óránként evett, én meg lestem. Aztán este 9kor rájött, hogy nem akar aludni, 11-ig ment a műsor, akkor peluscsere, kaja, és kidőlt 4-ig :)

Honey: én ugyan nem az Imrében szültem, de nekünk is a kórház intézi a papírokat, TAJ kártyáért vagy bemész vagy 30 napon belül postázzák.

Eszike: sajnálom, hogy Noncsi nyűgös, elhiszem, hogy ki vagy, Zalán 2-3 óránál többet nem nyifog soha, de én már attól kibukok. Olyan rossz, hogy hiába csinálok vele néha bármit ő csak ordit. Nem tudja valamikor párod elvinni Noncsit sétálni két etetés között, hogy alhass néhány órát? Nagyon szép kislány Noncsi :)

Szeder: hülye kérdés, de honnan lehet tudni, hogy éhes? Én bizony még nem mindig tudom megkülönböztetni Zalán sírásait, így néha azt hiszem, hogy éhes, cicire teszem nyammog 3-at majd ordít tovább. :oops: Vagy pont fordítva, azt hiszem, hogy fáradt, mert most evett, aztán kiveszem 10 perc után, és úgy cuppan a cicire, mint aki nem evett 1 napja. :oops: Tök bénának érzem magam miatta :(

Bejci: Zalán is kézben kakil a legjobban, meg szoptatás közben (amikor ülve szoptatok). Jah, meg természetesen a pelenkázón, miután levettem róla a pelust.

Kép
kistiggrincs

csak gyorsan, mert mindjárt rohanunk UH-ra.

Szeder :)
Az LLL-es tanácsadó csajszi azt mondta, hogy 6 hetes kor körül változnak a babák, ekkor a szopi igényük is hirtelen megnöhet vagy lecsökkenhet átmenetileg 2-3 napra.

Egyébként Csongi is abszolút változó, mennyit eszik, néha én is beparázok, de aztán igyekszem hamar lenyugodni, mert ö is jól gyarapszik, és addig nem lehet gond!

Honeymoon :)
A Szt Imrében intézték a papirokat, kb 2 hét múlva küldték ki a TAJ kártyát, be lehet menni az OEPhez is érte, de sztem felesleges.

És akkor közérdeküleg: ha senki nem vállalja, összedobok egy honlapot, ahol összegyüjtöm a szüléssztorikat. Ehhez viszont priviben kéne sztem küldeni a kisregényeket (enyika kukac gmail pont com)

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Honey!

Tegnap volt muszáj sírni hagyni, kb. 10 perc volt és pocsékul éreztem magam utána, amikor még 10 perccel később is hüppögött, de ma sikerült elaltatni a kertben és még most is durmol, igaz, reggel 1 órával hamarabb ébredt! A napirendet persze nem árt egy kicsit alakítani, főleg, hogy 6-an vagyunk, mindenkinek alkalmazkodnia kell egy kicsit! De a Suttogó ellen szívem-lelkem tiltakozik!

Eszike!

Kitartást!

És gyönyörűek a babák! Én is hozok majd képeket!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Ezer éve nem jártam erre... Bocsi, de kb. zombi vagyok...

Dorka itthon van doktor néni javaslatára Ádám első oltásáig, két gyerkőc mellett nem nagyon jutok ide.
Azért olvasgatlak Benneteket hébe-hóba, csak írni nics időm.
Most viszont sikerült a két gyereket egyszerre elaltatni :mrgreen: így talán van egy órácskám!!!!!

Sziszi, annyira sajnálom ami a kis Abigél anyukájával történt!
Szeretnék én is hozzájárulni a csomihoz - ugye a héten is küldötök még?!

Holka, meddig lehet csomit küldeni Neked? És hová? Szeretném elkérni a címet, ha még nem késő!

Babák nagyon szépek, ha nem is olvasok mindent végig mindig időhiányban, gyönyörködni azért szoktam 8)

Rólunk. Jól vagyunk, Ádám egy kis bélpoklos! Kétóránként képes degeszre enni magát. Sajnos a tejcsi nem is elég, kell mellé tápit adjak neki - de még mindig jobb a helyzet, amint Dorkánál volt, ő ennyi idősen már alig kapott anyatejet, Ádám még minden evésnél kiszív 70-80-at, igaz hogy ezt két ciciből. :cry: És utána jön egy tisztességes adag tápszer még.

Fejlődik is rendesen, 2630 grammal hoztuk haza és ma, 4 hetesen 3850 gramm :shock: Átlag heti 30 dekát hízik, 56-os ruhákat nőjük ki sorra...

Csak az alvókája nme az igazi, illetve hajnal 4-től fent van, szenved. pár percekre bealszik - akkor én is. Regggel 9 körül alszik egy nagyobbat, de akkor Dorka már fent van... Így nem is álmodom róla, hogy napközben aludjak kicsit.
De az éltet, hogy ennek az időszaknak is vége lesz egyszer... Addig meg túlélésre játszunk! :lol:

Pár kép:
Kép
Kép melyik a kakukktojás?! :)
Kép útra készen
Kép tesók :)

Kép

Kép
anyoooka

Minyu!

Csodaszépek a fiúk. Csongi az egyik kedvenc babám :oops: (bocsi a töbiektől)

Eszike!

Nagyon sajnálom,hogy Noncsi ilyen kis nyűgös. Kitartást kívánok állítólag 3 hónapnál nem tart tovább...tudom még sok van addig :shock: Nagyon szép a kicsi lányod.

Anyooka!

Gyönyörűek a gyerlőceid. Ádám igazi kis pasi máris :D

Szeder!
Én is vártam anno a 6.hét után a nagy változást,de nem mondhatnám,hogy sok midnen változott volna. Előtte is jó baba volt Gyuzsika és azóta is.
Ma és tegnap is sokat alszik/aludt napközben és féltem,hogy mi lesz este,de nem volt gond.
Fél 9-kor evett majd negyed 4-kor ébredt újra aztán 7-kor. :D
Mondom,hogy jó baba :wink:
Vettem neki egy takaró-pólyát és az nagyon bejön neki.Rakok fel arról is képet.

Honey!
Örülök,hogy több a tejcsid :)

Márti!
A Suttógó "kutyagumi" a "Kiegyensúlyozott babák és nyugodt mamák" c. könyvhöz képest! én megkaptam mind a kettőt,de az utóbbi tényleg nagyon durva. Még az is meg van határozva,hogy hány órakkor hány milit egyen a baba :evil: :twisted: :evil: :roll:

Kép
Kép
a.m.

Kép
az ifjú "Padavan" (ez a takaró amit írtam az előbb)
Kép
apával evés után,fáradtan
Kép

Kép
Kép
a.m.

na még egy egész alakos!
Kép

Szeder!Te is tegyél fel képet!!!!

Kép
Kép
a.m.

anyoka,
hu Ádámnak durva étvágya van, ha ilyen ütemben nő!! :D 80 szopi után még tápszer?! Birkozó lesz belőle. :D

márti,
jaj olyan nehéz kérdés ez a sírni hagyás. Direkt én sem szoktam hagyni, max ha elrohanok tusolni vagy ilyesmi... 10-15 percre.
De annyira félek attól is, hogy a túlzott tutujgatással, meg állandó kézbenléttel, kézben altatással a saját, későbbi életünket is tönkreteszük. Annyi rossz példa van a szemem elött.
A férjemmel is ez a legnagyobb vitatéma köztünk. Ő simán hagyná fél órát-órát is sírni. De én nem bírom hallgatni.

Bár mivel most vasárnap óta a hülye anyjának köszönhetően extra hasfájós, így szinte állandóan kézben van.

a.m.
rád mindig csak irigykedni tudok!! Probléma mentes terhessés, és álom jó gyerek!!! Hihetetlen! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

a.m.
milyen mókás haja van Gyuszinak!!! :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Anyoooka: huh kitartás nem unatkozol te sem ha jól sejtem. :) Ádám gyönyörű :D Alvás nélküliséghez Neked is kitartás! Minden elismerésem egyébként a több gyerkőcösöké, én nem tudom mit csinálnék a napközbeni 2 órás alvásom nélkül (na majd a másodiknál én is megtapaztalom :) )

A.m: Gyuszika is növöget szépen. Pólya-plédje Zalánnak is van, azzal járunk sétálni, én imádom :D Remélem ő is :)

Honey: nálunk is férjem inkább hagyná, pedig már többször elmondtam neki, hogy Zalán még pici a neveléshez. Ebben általában meg is egyezünk, csak aztán megint jön valami "külső tanács", ami őt még jobban összezavar mint engem.

Kép
kistiggrincs

Eszike: Kitartást! Az alvás hiány nagyon rossz dolog, remélem a picur hamarosan hagy téged pihenni.

Anyoooka, A.M: olyan jó a képeket nézni itt a fórumon :)
Mindenkinek olyan szép babája lett :)

Kicsit most én is csatlakozom
Ezek vasárnap készültek:

Kép Kép

Kép

/Csak sikerült végre... már 2 órája szórakozok a kicsinyítéssel.../

Kép

Kép
starlark

lolababa :)
van már nekem is skype-om, és ha még él a régi nickem, akkor minyuka vagyok.

am :)
ifjú padavan :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

starlark :)
hu, ezek nagyon profi képek!

anyoooka :)
tesós kép nagyon megható!

Mi: UH-n minden rendben a májjal, van kicsi vesetágulat, doki szerint kinövi, koponyával minden rendben.

Csajok, akik szoktak DM-ben vásárolni, kérjetek bababónuszos kupont (ki kell tölteni egy kis lapot és bevinni a szül. anyakönyvi kivonatot, de ezt csak megnézi a pénztáros, és visszaadja) sztem tök jó kedvezmények vannak benne, és Nándival is kaptunk folyamatosan kuponokat.

Kép
Kép
Kép
minyu

Köszi Minyu átadom a nagybátyónak :) Ő csinálta a képeket, igaz ő sport fotós de vasárnaponként ellő az unokaöcsire egy ár sorozatot :)

Mi is kiváltottuk a bababónuszt, van benne pár ingyenes ajándék is, amúgy is inkább DM-be jártunk :)
Küldeni eddig még nem küldtek semmit. Kiváncsi vagyok mennyi az átfutási idő.

Kép

Kép
starlark

Honey, Kistigrincs!

A férfiaknak nincsenek anyai ösztöneik! nyugodtan hivatkozzatok erre, amikor okoskodnak! Egyébként érdemes beszerezni egy mei tai-t (www.babakozelben.hu) és akkor legalább a kezeitek felszabadulnak! :lol:

Sziszi!

Fel tudnál tenni egy képet Abigélről a Szülészetek,kórházak/Állami Egészségügyi Központ topicra? A lányok szeretnék látni a pici lányt!

a.m!

Jaj, de édes ez a kicsi fiú! A takaró meg nagyon szuper, én mindegyik gyerkőcnél használtam (na ez az Lányok, amiben úgy lehet letenni a babát, hogy ne vegye észre)!

Anyooka!

Én már nagyon hiányoltalak! Ádám még mindig nagyon szép kispasi!

Srarlark!

Hát Ti is készíthetitek a sós puskát, hogy elzavarjátok a sok lányt a közelből!

Minyu!

Csongi zabálnivaló Nándival együtt!
Ti végül hol voltatok uh-on és mennyiért? Mennyivel előre kellett bejelentkezni? Lányok a kérdés mindenkinek szól, aki a fővárosban csináltatta meg!

Márti
borossné becz márta

Csajok!
Még nem olvastam vissza, de egy Nobel díjat felajánlok, aki kitalálta a hordozókendőt, na meg anyukámnak és a páromnak. Mint ahogy ti is, állandó a sírás kaja után, csak cicin vagy a mellkasomon nyugszik meg. Erre kitalálta a párom a hordozókendőt (amit már más kitalált). Fogtunk két vászon lepedőt, amit anyukám összevart (4 m hosszúra), és a párom most este nézett a neten kötési technikát. Kipróbálta. És MŰKÖDIK!! Előtte 5 perccel még hiszti volt, miután benne volt a baba, megnyugodott, és be is aludt. Én meg ott röhögtem, mert nyitott szájjal aludt. És, ami még jó, hogy ki is tudta könnyedén csomagolni, és letenni a kiságyba, és azóta is alszik. Szóval, remélem holnap nekem is sikerül megkötni és használni. Mindenkinek ajánlom akinek ilyen problémája van.
Ime a nyitott szájjal való alvás:

Kép alvás

Kép alvás 2

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

csajok!mennyi hízásról tudtok hetente, ami egy átlag??
nekem a védőnőm heti 100-at mondott.......a dottore meg azt mondta h. az kevés......és még kaptunk egy hét haladékot......aztán lehet h. mellé kell tápszerezni........na de kérdem én, akkor mitől alszik négy órákat a gyerekem???ha nem lenne neki elég......akkor gondolom h. felsírna hamarabb....nemde???nem értem............. :roll:

Kép
winona

Márti, Ági: kitaláltátok a gondolataimat. :) Én ugyan már vettem egy Premaxx baby bag-et (szerencsére használtan), de bevallom őszintén, hogy nem tudom használni, Zalán elveszik benne, pedig nem egy pici baba. Vagy én teszem bele rosszul :(

Úgyhogy most gondolkozom a babakozelben.hu-ról beszerezni vagy egy rugalmas kendőt, vagy egy babaerszényt.

Kép
kistiggrincs

visszajöttem! :lol:

A.M. MiniGyuszi tündéri! A pléd szuper! Mi is kaptunk de ez sokkal pihe-puhábbnak néz ki, elhiszem hogy imádjátok!

Tiggrincs, megy pü! :wink:

Starlark, egyetértek, tényleg csodaszép minden topikbaba! :) A képek nagyon jók!!!

Minyu, jó hogy írtad a bababónuszt! Köszike! Simán elfelejtettem volna... 8)

Márti, édes vagy hogy hiányoltál! :)
Eddig is felnéztem Rád a 4 gyerek miatt, de most hogy megtapasztalom, hogy kettővel milyen nehéz szervezni, még inkább minden elismerésem!
Kamilláról kérünk képet!!! Na és a többi gyerkőcről is természetesen!

Ági, tetszenek az alvós képek! :lol:

Nem tudom hogy volt-e már szó itt a nem kötelező védőoltásokról. Most a rotavírus elleni az ami legelőször aktuális lesz/lenne. Ti hogy vagytok vele, beadatjátok?

Az az igazság, hogy hallottam érvet mellette is ellene is. Doktornő javasolja, főleg hogy Dorka ovis. Védőnő szerint viszont "nem tud annyit az oltás mint amennyire drága"...
Most hogy legyen okos az ember?!

Kép

Kép
anyoooka

Winona: én 100g-tól 150g-ig hallottam a minimumot. Mi védőnőnk szerint 120g/hét a minimum.

Két mai kép :)

Fürdés:

Kép

Szopi után beájulós:
Kép

Kép
kistiggrincs

Winona nalunk is hizasi gondok voltak. Heti 150 et kell hiznia! Reka is aluszkalt rendesen, de megsem hizott ugy ahogy kell, sooot fogyott. Na ekkor ijedtem meg es most mar szopi utan megy a tapi. Es kepzeld szopizik 30-40 percet mindket mellbol... hagyom amennyit akar szopizni... majd simman benyel 60-90 tapit. Aztan bealszik mint a tej. Negy orat sot ma otot aludt egyhuzamban.

Anyooka ment privi

A babakepek csodasak!

MAti a kepeket feltettem. Tenyleg te is tehetnel fel kepeket a csaladrol.

szisziKép
sziszi7

sziszi:és tápi előtt is aludt három négy órákat???ez érdekes.....azt hittem h. akkor nyugodt lehetek.....de akkor mégsem? :roll:

Kép
winona

Sziszi!

Nagyon köszi! Fényképeket holnap, igyekszem feltenni, csak van még pár, amit le kell tölteni a gépről!

Márti
borossné becz márta

Ági: Dávid nem semmi módon van beájulva a kendőben :)
Nekünk is van hordozókendőnk, de Doncek fekvő pózban nem marad meg benne, ordít /pedig hogy örültem hogy sikerült a dvd alapján megkötni :)/. Karban se szeret háton feküdni, inkább vállon.

Kistigrincs: Nektek ez a vödrös fürdető kádatok van? Tényleg beválik?
Zalánnak is szép méretei vannak :) A tejcsi nagyon jó altató :)

Kép

Kép
starlark

Márti :)
mi végül a Praxisba mentünk, 6000 pénzbe fájt (számlát tudnak adni igy egészségpénztárra el lehet számolni, ha van) kedd du 3-tól van "rendelés" én szerdán hivtam és köv. hétre volt idöpont rögtön.

winona :)
én is 150-200 gr heti gyarapodásról tudok ebben az idöszakban.
Csongor tegnap este pl 50 gr-al aludt be (igaz, inkább fáradt volt, mint éhes) és 5 órát aludt. Nappal 100-110 gr-al 2 órát birja :D Szóval változó. Viszont hizik mint a tök.

starlark :)
nem emlékszem már, mennyi idö múlva küldtek a DM-töl, de 1 évig folyamatosan jöttek kuponok stb

ági :)
nagyon tuti kendötök van! Lehet, hogy én is kipróbálom :D

anyoooka :)
A rotán én is gondolkodtam, de a mi dokink se annyira van oda érte. Nemtom, még vivódok rajt. Nándinak nem adattuk be, neki pluszban csak a bárányhimlö ellenit adattuk.

megyek, hivnak a csimoták :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Márti
írtam privit!!
holka

Honey!

Igen,elég mókás a haja. :lol: Elöl most nő neki míg fent és hátul már tök hosszú kb. 4 cm :shock: vicces.

Starlark!
Nagyon szép a kis Donát!Nagyon jók a képek! :D

Ági!

Tényleg jól bealudt Dávid. Jó,hogy apának eszébe jutott ez az ötlet.

Minyu!
Jó,hogy írtad én el is felejtettem mondani pedig épp vasárnap vásároltuk le az egyik C & A-s 50%-os kupont. Vettünk egy édes kis Micimacis farmer kantáros gatyót fél áron :wink: Szóval érdemes kiváltani. nekünk egyből 2 kuponfüzet is volt benne :)

Winona!
Én is úgy tudom,hogy min.150 g a "normál" hízás. Nekem is adnom kell tápot a tejcsi mellé,mert nem hízott sőt fogyott csak a tejcsitől... :oops:

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Nagyjából én is úgy jártam, mint Eszike. Amikor úgy tűnt, hogy van egy kis időm olvasgattalak titeket, és amikor végre arra is jutott, hogy írjak, akkor tuti, hogy elszállt valahová amit írtam.

Tündéri édesek a babócák! :D
Úgy látom, legfőbb téma: a szopizás. Szerencsére ezzel nálunk nincs probléma. Szépen szopizik Anna baba, tejci is van elég, hízik is szépen. Bár apája szerint túlságosan is. Hiába magyarázom, hogy egy babócának tokácskás-hurkácskásnak kell lennie. Ő simán ledagizza. :evil: Persze valahol értem, mert az ő lánykája sajna eléggé túlsúlyos és fél, hogy nehogy Annácskája is elhízzon. De erre majd később kell odafigyelni.
Mint Holka, én sem mérem folyamatosan a szopikat, csak napjában 1x-2x.

Szeder!
Az utóbbi 2 napban nálunk is változott a szopi mennyisége és gyakorisága. Míg 3-4 nappal ezelőtt már 150-170 gr-okat (!!!)szopizott tegnap "csak" 100-akat, de azt 2 óránként.

Annácska éjszakánként nagyon kíméletes velünk. Az esti fürdés és szopizás után, amire este 7 és 8 között kerül sor szépen elalszik a kiságyában és csak valamikor 2 és 4 óra között ébred fel egyszer szopizni, azután már csak reggel 7-8 körül. Így fáradtnak egyáltalán nem érzem magamat.

Végre múlt hét szerdától "hivatalosan" is gyógyultnak minősítette a csaszi-sebemet a dokibácsi és végre engedélyezte hogy víz is érhesse! :D :P :D Azóta fél órákat állok a zuhany alatt minden nap. :D

Annácska éppen ma 6 hetes! Én pedig ma megyek a 6 hetes kontrollra. Csak hogy ezt a hetet se hagyjam ki dokibácsi nélkül! :wink:

Szüléstörténeteket én is szívesen elolvasnám (ahogy időm engedi), ha egy helyen lennének. Előre is köszi ha valaki összegyűjti.
(Én nem zaklatnálak titeket a történetemmel, mert hát igazán a szülésemnek nem volt története, a szülés utáni korházban töltött napokat pedig inkább elfelejteném...!!! :evil: )

Hűűű már milyen sokat írtam... Ha egyszer összegyűlik...?! Az én Pöttöm Pannám:

Kép Szunya

Kép Huncutkodok anyával

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Starlark: nekünk nagyon bejött eddig a fürdetődézsa, Zalán imádja, amióta rendesen bele lehet tenni (amióta leesett a köldökcsonkja) soha nem ordít fürdetés közben.

Konan: én a kádban való fürdést várom úgy, mint te a zuhanyzást, úh abszolút megértelek, hogy élvezed! :D Tök jó, hogy Annácska már csak egyszer kel, Zalán még kétszer, egyszer 1-2 között, egyszer meg 4-5 között. Nagyon tündéri egyébként a kiscsaj. :)

Kép
kistiggrincs

Minyu!

És akkor ez hasi és koponya uh. is volt? Mert akkor nem is drága, pl. a Medi_MOM-hoz képest!

Lányok! Kamilla 0,5kg-ot hízott 2 hét alatt, most 3900g! :shock: Nem vesztegeti az idejét, de tény, hogy imád szopni!

Márti
borossné becz márta

Márti: nem vagytok "egyedül" Zalánt 3550g-mal hoztam haza 2 hete, tegnap mértem, 4140g! :D Mondjuk ő is iszonyatosan szereti a hasát, de akkor is ledöbbentem.

Kép
kistiggrincs

Kistigrincs en nem birtam tovabb es mult het vasarnap beleultem egy nagy kad nem tul meleg vizben lesz ami lesz alapon... nem ultem benne sokat kb 8-10 percet. Az eg egy adta vilagon semmi bajom nem lett. se nem vereztem bovebben, se nem faj se nem semmi. Sooot irgalmatlanul jol erzetem magam utana.
Pedig az egyik felen meg seb is van rjta, de az azota is megvan, pedig azota mar ketszer is furcsiztem

Konan gyonyoru a Annacska.

szisziKép
sziszi7

Kistiggrincs!
Most már azért kezd minden rendbejönni! Már csak a + kilóktól kéne megszabadulni...!!! :lol:

Márti!
Anna is szereti a pociját: két hete volt 4430 g, tegnap pedig 4980 g.

Uh-n mi is voltunk múlt héten (minden OK!), de csípőszűrésre csak dec. 15-re kaptunk időpontot.

Lányok!
Mikorra színesedik be a babák szeme?

Nem akarom elkiabálni, de napok óta nem volt ilyen. Anna 3 órája alszik! Lehet, hogy az elmúlt napokban kifáradt??? :wink:

Kép
Kép
konan

Márti :)
Igen, koponya és hasi is.

konan :)
nemtom, mikor áll be a babák szemszine, én is kiváncsi lennék, mert Csonginak kékes-szürke és tök jó lenne, ha ilyen maradna. Nándinak szürke volt és bebarnult, de nem emlékszem, mikor.
Látom, ti is szerettek Annácskával combon ülni. Én úgy imádom igy tartani, mert igy szemben lehetünk teljesen, ringatni is lehet és nekem is kényelmes.

na, megyek ebédelni

Kép
Kép
Kép
minyu

Holka!

Privi ment!

Márti
borossné becz márta

Sziszi7: én a terhesség utolsó néhány hónapjában nagyon könnyen összeszedtem bármit, úh amíg a doki nem engedélyezi nem merek :? Na meg 2 és fél héttel késöbb is szültem.

Konan: na akkor Annácska étvágyára se lehet panasz. Szemszínre én féléves kort hallottam, de állítólag van akinek későbbre alakul ki a végleges szemszíne.

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!
A babák szeme színe 1 éves korukig változhat.

Íme egy kép Leventéről 2 hónaposan. Kép Levente 2 hónapos

Kép
sugi78

sziasztok!!!
sos
more milk ről mit tudtok????valóban beindítja???
csappan a tejem....már nem elég neki.......holnap asszem hívom a dokinőt....és mellétápszer lesz a vége.....
amTe mindig méregeted a lurkót?és onnan tudod h. mennyi tápszer kell neki??

Kép
winona

Hello lanyok!

Bocsika, csak magunkrol irok :oops: Tudjatok, nalunk meg minden uj, probalok vmi rendszert kialakitani, de egyenlore meg nagyon a fiacskam diktal. :wink:

Egy szavam sem lehet egyebkent, tegnapelott este fejtem le tejet, mert az Apaja atvallalta a hajnali kelest, igy en 8 egesz orat aludtam egyfolytaban, Apa kelt es etette palackbol Bendot, igy nagyon jot aludtam. Persze arra ebredtem reggel, hogy mindket mellembol csorog a tej. Sok-sok tejcim van, ugyhogy nalunk erre nincs panasz. Napjaban egyszer fejek is minden nap, mert nem szopizza ki az osszeset a fiam, de azt ugy folyamatosan oda is adjuk neki 1-1 kaja kozott, persze mar fagyasztottam is le. De tegnap reggel pl. 3 decit fejtem le :shock: Mar mondtam is a paromnak, hogy tiszta fejos tehennek erzem magam.

Ma ejszaka meg a 11 orasi szopi utan csak 4-kor kelt, akkor egy gyors szopi volt, es utana reggel 7-kor ebresztett, szoval ugy tunik, hogy kezdunk beallni arra, hogy csak 1 hajnali keles van, ami szuperjo egy meg-nem-is-kethetes csecsemotol :lol:

Es rendesen alszik a sajat szobajaban, a sajat kisagyaban, szoval igazan egy szot sem szolhatok -> ugy tunik, hogy a nem konnyu varandossag utan, meg a konnyunek szinten nem nevezheto suzles utan vegul csak kaptam egy jo gyereket :D :D :D De hat egy kis jo mar nekem is jart :wink:

Latom, nonek a bebik, azert nem semmi, hogy micsoda novekedesi utemet produkalnak :wink: Latszik, hogy jol tartjatok oket :D Es a kepeken is az osszes baba GYONYORU !!!!!

Luca: vagy meg? Jarsz ide hozzank olvasgatni, nezelodni? En sokat gondolok am rad !!! Hogy vagy?

KépKép
Kép
humanka

Minyu: NAGYON BOLDOG SZULINAPOT kialtok !!!

KépKép
Kép
humanka

Jóreg!

Humanka :)
Köszönöm :P És azannnnnnnya, ez a Ben fiú tényleg nagyon jó gyerek!
Nálunk Csongor pl nem tud mit kezdeni a cumisüveggel, pedig már többféle cumifejjel próbálkoztunk. Jó, nincs nagy gond, van tejcsi, eddig csak 2x szorultunk volna cumisüveges segitségre (anyatejjel), mert nem voltam otthon.

winona :)
eddig jót hallottam a more milkröl, de nem próbáltam. Márti azt irta, hogy ez a leghatékonyabb.

nagyfürdésre (kád, illatos habok, gyertya, hmmmmm... :oops: :wink: 8) )már én is nagyon vágyom. Hátfön megyek 6 hetes kontrollra (ehh, már majd' 8 hetesen) és utána csobbanok egy nagyot.

Kép
Kép
Kép
minyu

Tudtok nekem mondani olyan honlapot, ahol általánosságban le vannak irva a horoszkópok jellemzői? Mert pl fogalmam sincs, mi jellemző a szűzre. Jó, tudom, tudom, fontos az aszcendens, meg egyébként sem nagyon vagyok egy horoszkóp fan, csak kiváncsiságból...

Kép
Kép
Kép
minyu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?