Új privát üzeneted érkezett!

Ancsa kedveskedett nekünk egy kis lé gyógyászattal...

Érdemes elolvasni: http://riztejbeg.extra.hu/Hasznos_gyogyito.html

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ma nagyon aktív vagyok... Mostam, főztem és még kenyeret is sütöttem... Olyan jó illata van. Ma biztos nem szülünk, mert nagyon nehéz ebédet ettem :D

Hurka, kolbász, krumpli :)

Lilinek csináltam hercegnős pudingot is :D Rózsaszín, virágokkal... És ha kész a kenyér, tuti neki ugrom :P

Mindenki élvezi a jóidőt?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Mire az íráshoz jutok, mindig elfelejtem a hozzászólandóimat....jajj, lehet, hogy beindult az oxitocintermelődés?! Juhé!!! :lol:
Teljes memóriazavar :roll:

Lányok!
Kért ill. kapott valaki EDA-t a szülésnél? -nem emlékszem, hogy írta volna bárki is, de Marek tudom, hogy tavaly kaptál....most hogy volt ez? És mennyivel volt intenzívebb, vagy más a második?!
Most beszéltem egy ismerőssel (tudjátok, kezdődik a "na, egyben vagytok még????" telefonálgatás...szuper :x ), aki 2 gyerek anyukája, és azt mondta sokkal gyorsabb, és sokkal fájdalmasabb is a 2. szülés.... :shock: és azt mondta, nagyon iparkodjak beérni, ha akarok EDA-t, mert ő pl. későn érkezett be a kh-ba, nem adtak már neki semmit....én pedig asszem szeretnék kérni, mert az elsőnél is sokat segített a tágulásban.


Apa nevében köszi az együttérzést, most is épp gyógyszert hajt fel szegény, mert már mindent bevett amit talált :roll: :cry:

Anhel! A Te párod sem irigylem manapság!!!! Iszonyú lehet most a pénzvilágban dolgozni...én nemigen értek hozzá, de amennyi eljut az agyamig, az is bőven sok!
Meg persze mindannyian nyögünk vmilyen hitelt ugyebár.....

Gázszla. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Tuti szülésbeindítás :!: Még jó, hogy már túl vagy rajta, Marek!

Andi
Kép
handrea75
 
 

 
 

Andi
Én végül nem kértem EDÁt. Tavaly kaptam, mert nagyon hosszú volt és nem tágultam, most viszont annyira gyorsan történtek a dolgok, hogy mire rájöttem, hogy ez a fájdalom már kibírhatatlan, addigra már nem kaphattam. Mondjuk nem hiszem, hogy el tudtam volna ezt viselni 16 órán keresztül, de így, hogy a durva része összesen fél óra volt, azt mondom, jó, hogy nem kaptam. Már közvetlen a szülés után is azt éreztem, hogy bármikor végigcsinálnám újra, mert annyira csodálatos volt az egész. Lehet, hogy nekem azért volt annyira könnyű, mert nagyon rövid idő telt elaz élőző szülés óta, lehet, hogy az intim torna is segített, de lehet, hogy az segített, hogy a szüléstől valahogy egyáltalán nem féltem, sőt nagyon vártam. Gyönyörű élmény volt, sírok, ha visszagondolok, és sírok, ha arra gondolok, hogy nem lesz benne többször részem, mert az utána következő egy hetet viszont nem tudnám újra végigcsinálni. Azt a részét nem kívánom senkinek!!!

Nem hiszem, hogy segítettem a válaszommal, mert sokan mondják, hogy a második jobban fáj, én ezt nem tudom, mert az első nem fájt az Eda miatt, a második pedig...nemtom mi miatt nem fájt....

marek
 
 


Marek: te egy mázlista vagy a fájások terén... Igaz, sok más ponton nem kényeztetett az élet... De a fájás megúszást azt irigylem ;)

Ekkora számlát nem szeretnék szülés megindítónak... Bár a szülés kb ennyibe fog kóstálni majd nekem is :(

80-90eFt a dokinak
50eFt a bábának
napi 8eFt/nap a szoba... :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek...ez a légzésfigyelő durva! :shock: Szegény, nagyon megijedhettél, úgy sajnálom! Biztos én is remegtem volna mint a nyárfalevél! :?

Szerintetek most hogy már ujjnyi vagyok lehet szexelni, segíthet? :roll: Mióta elment a nyákdugóm, azóta én nem merek szexre gondolni! :? Fecó se mer hozzám nyúlni.Bevallom félek a fertőzéstől! Bár a páromtól én még soha semmit nem kaptam el, de ki tudja hogy így 1 ujjnyira nyitva nem vagyok e érzékenyebb!?

Tarifák: Hát ez nem kevés Nymalac! :shock:
Én a dokinak 50-60 e Ft adok (mert ott nálunk mindenki így ad)
A szülésznők és a csecsemős nővérek kapnak egy nagy csomag csemege cuccot (kávé, keksz, tea, csoki...) álítólag ennek tök szoktak örülni! :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


SZÜLÉSTÖRTÉNET
2008. október 1-jén reggel nyolckor ismét megpróbáltuk beindítani a szülést. Gondoltuk, mi bajunk lehet…  Olyan jól sikerült az indítás, hogy rögtön utána a zuhany alatt fájásokat éreztem. Mértük az időt…három perc…remek! Ahhoz képest, hogy a doki mondta, hogy induljunk el, ha 10 percesek vannak…
Háromnegyed kilenckor hívtam a szülésznőt, hogy háromperces fájások… mit csináljak? Kérdezte, hogy hol vagyunk, mondtam, hogy otthon. Mennyi idő alatt érünk oda? Mondtam, másfél óra, ha minden jól megy. Megfagyott a levegő, aztán mondta, hogy egy óra múlva találkozunk a kórházban. Na kösz..  A férjemnek persze még be kellett fejeznie a munkát, mert ugye az mindennél fontosabb, aztán be az autóba, letojtunk minden szabályt, a fájások meg csak jöttek, de legalább nem sűrűsödtek és nem erősödtek. Az autópályán már annyira megnyugodtunk, hogy úgy döntöttünk, belefér még egy gyors pisi és egy kávé, mert anélkül nem élet az élet. A wc-ben egy nő rárakta a kezét a hasamra (HURRÁ!) és megállapította, hogy négy napon belül megszülök. (Nem mondja...?)
Beértünk a kórházba, a liftnél kivártuk a sorunkat, mert volt, akinek sürgősebb volt. Végre felértünk. Fenn vizsgálat, még mindig egy ujjnyi – hova a francba rohantunk? Azután ctg, mondta a szülésznő, hogy jók ezek a fájások (nekem is tetszettek), szülünk. Jött a doki, megvizsgált (fájt kegyetlenül) és mondta, hogy két óra múlva baba lesz. Persze senki nem hitte el neki, mert akkor én még nagyon vidám voltam. Aztán megrepesztették a burkot (remek volt) és visszamehettem a szülőszobára. Leültem az ágyra és elkezdett ömleni belőlem a víz, mindent elárasztott, nem győztük kiönteni a papucsomból... :) Aztán lassan elkezdődtek az igazi fájások. Ezt onnan lehetetett tudni, hogy már piszokul káromkodtam, persze csak halkan, mert ugye egy úrinő nem kiabál még a szülőszobán sem...  Aztán már nem is káromkodtam, csak ültem a labdán, kapaszkodtam az ágyban és átadtam magam a fájdalomnak. Közben elromlott az infúzió adagoló, hívták a szerelőt, nekem kilógott a seggem, de kit érdekelt... Szerencsére mire odaért, én már mindenen túl voltam. Jött a doki, nézte, hogy mennyire fáj és örült (gondolom annak, hogy ez most megint nem neki fáj ilyen rohadtul) Kérdezte, hogy nem kell még kakilni? Mondtam, hogy nem. Azt mondta, akkor engedelmemmel még elmegy egy értekezletre. Engedélyt adtam, a szülésznő is elment kávézni, mindenki meg volt róla győződve, hogy eltart még egy darabig a dolog. A következő fájásnál éreztem, hogy nyomnom kell. Üvöltöttem a férjemnek, hogy szóljon a szülésznőnek, ő meg szépen nyugodtan kisétált, majd visszajött, hogy nem találja. Különben is...nem jön az olyan gyorsan... (hát ezért kellenek a férfiak a szülőszobán) Szerencsére valaki meghallotta, hogy kiabálok, jött a szülésznő, mondtam, hogy nyomnom, kell, mondta, hogy akkor nyomjak. Erre én, a fegyelmezett mit mondtam: De nincs itt a doktor úr. Kiröhögtek. Én nyomtam, ő védte a gátat, nyomtam újra, éreztem, hogy feszít veszettül, majd éreztem, hogy már nem feszít...kinn volt a feje. Nyomtam még kettőt és 13 óra 55-kor megszületett Boróka baba. Nagyon akart már látni minket! Mire az orvos odaért, Bori már rajtam feküdt, elmaradt a vágás, pedig nagyon nem akart gátvédelmet. :) Volt egy kis repedés, mert Bori nagyon sietett, úgyhogy hímezhetett egy kicsit, talán ez volt a legkellemetlenebb része a dolognak, de addigra már semmi nem számított, hiszen Bori ott volt a kezemben és jól volt és gyönyörű volt! Szülés után elvitték, megvizsgálták, majd visszahozták egy órára. A szülésznő behozta a szüleimet is, úgyhogy ők is részesei lehettek ennek a csodának.
Ha becsukom a szemem, még mindig az élmény hatása alatt vagyok. Újraélem minden pillanatát és nagyon boldog vagyok! Mert a vége ugyan kemény volt, de volt értelme a fájdalomnak, mert most ott szuszog a kiságyban Ő, akit annyira vártunk, aki végre értelmet ad az életünknek, akit a testvérkéje küldött nekünk és Ő fog rá vigyázni egész életében.

marek
 
 


Sziasztok!

Még egyben vagyok, csak hétvégén nem nagyon jut időm a netre, mert itthon vannak a gyerekek, ma délelőtt meg nst-n voltam a kórházban, hát egyfolytában 100-as fájásgörbéim voltak, de még mindig ujjkúpnyira vagyok csak nyitva, vérnyomásom továbbra is magas, lábam dagad, de szerencsére nem volt fehérje a vizeletemben. A magzatvizem sajnos egyre több, (ami egy kicsit aggaszt is), és ettől a nagy feszítéstől egésznap egyfolytában keményedik a hasam, most is éppen....
Csütörtökre megint berendelt az orvosom, azért biztosan őt is aggasztja valahol ez a sok-sok keményedés , és sok-sok magzatvíz, plussz a magas vérnyomás. Azt mondta, ha 150 fölé emelkedik azonnal menjek be a kórházba, ha éjszaka , akkor éjszaka induljunk.
De még azt mondta a dr.nőm, hogy nagyon fent van a baba, úgyhogy szerintem még egy darabig nem szülök.

Majd írok még, csak egy kicsit visszaolvasom a terméseteket.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Marek

Jól megkönnyeztettél a szüléstörténeteddel!!! Olyan jó nektek, hogy már túl vagytok rajta!!!

Lányok

Azt mondta ma a nő az nst-n, hogy holnap telihold lesz!!!! Reméljük, az segít valamit!!!!

Kép

Kép
éva75
 
 


Marek, ez nagyon jól esett.
Röhögtem és sírtam közben, felváltva, meg most is...

Ja, az az akármi, ami folyt belőlem tegnap, a nyákdugó volt mégis. :shock:

Kép
anhel
 
 


Éva, pénteken pedig jön egy front. Namármost, nem feltétlen aznap, hanem már 1-2 nappal előtte beindulhatnak a dolgok, úgyhogy fel a fejjel Te is! :)

Kép
anhel
 
 


Marek: sikerült krokodil könnyeket csalogatnod a szemembe... :') Olyan megható, és szép a történetetek... Remélem az én Borim is hasonlóan szépen fog érkezni :D

Gratulálok nektek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Anhel

Akkor hajrá, belehúzunk!!!
Annyi kisbabát láttam ma a kórházban és olyan irigy voltam....

Kép

Kép
éva75
 
 


Na, én meg holnapra terveztem a szülinapomat megünnepelni a kis családommal... Remélem az még belefér... Nem szerdára ütemeztük, mert akkor ügye szülni szeretnék... Lehet, hogy egy kis apázás is belefér majd... ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek...szerintem az egész fórum bőg! :D Nagyon jó a szüléstörténeted, az elején jót nevettem, de az -ott szuszog a kiságyban-résznél kijöttek a könnyeim! :cry: :oops:
Annyira jó ilyet olvasni, én is úgy átélném már! :D

Képzeljétek, tegnap a férjem elszólta magát- Ott lesz velem ,azt mondta! :lol: :lol: :lol:

Anhel...hajrá, a nyákdugó neked is elment! :wink:

Éva...100-as fájásaid voltak? És nem érezted? Akkor te nagyon fogod bírni! :shock: Irigyellek! Bár az furi hogy nem tágulsz, de ha így folytatod lehet egy héten belül meg is szülsz! :D Csak aztán észre vedd! :lol:

Bár nekem lenne fájásom! :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


LKata

Én végig érzem a fájásokat, de ezek inkább erős keményedések, ilyenkor iszonyatosan elkezd verni a szivem, érzem, ahogy megtelik vérrel a fejem és kőkeményen feszül a hasam, de menstruációs görcsöm még nincs közben. De ez megy már több hete, úgyhogy nem tudom hányast mutat majd a gép az igazi fájásoknál???? Nem tágulok, de mondta az orvosom, hogy a két méhszájplasztikám miatt is nehezebben fogok tágulni a hegek miatt.. biztató.....

Örülök, hogy bent lesz veled a férjed a szülésnél, nem fogja megbánni az garantálom neki!!!

Nymalac

Legfeljebb, majd a kórházban befejezitek a bulizást és ott megkapod a legnagyobb szülinapi ajándékodat.....

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Hazaertunk.
Gratulakat koszonjuk, mi is gratulalunk minden uj babahoz!
Visszaolvasas egyenlore nem megy, de rajta vagyok az ugyon.

Lesz szulessztori.
Addig is 2 kep Balintrol:

Kép

Kép

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Kriszta!

Gratulálok még egyszer Bálinthoz, nagyon édes kisbaba!!! Ma voltam a kórházban, át is mentem a gyerekágyas folyosón, gondoltam is rátok, hogy biztosan ott vagy valamelyik szobában....

Várjuk a történetedet, kár, hogy nem szültünk együtt, de mi még váratunk egy kicsit magunkra.
Azt hiszem pont az én orvosom volt akkor ügyeletes, amikor Te szültél (Urbán Márta), nem találkoztál vele? És neked beért az orvosod?

Na nem üldözlek a kérdéseimmel, gondolom ezer dolgod van és fáradt is vagy.

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva: én hasonlóan vagyok veled... A 70es feletti fájásaim csak haskeményedések, és kész... :S De tudom, hogy ez semmit nem jelent... :roll:

És nekem is volt méhszáj plasztikám, már párszor írtam is itt... Ezért nem nyílik ki... majd egyszercsak elenged, és akkor nézhetünk :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szia Kriszta és Bálint baba! De jó, hogy haza értetek végre!

Várjuk majd a történeteteket, és a társaságotokat, amint lesz rá időd... :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Éva: te mikor szoktál menni nst-re?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nekem is volt méhszájplasztikám! Lehet hogy mi még ezért vagyunk 2 in 1????? :(

Pizsis fotó :shock: Kép

És így bedagad a lábam! :( Kép Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kriszta: kérlek mindent mesélj el akórházról, meg a személyzetről, meg mindenről... Annyira izgulok, hogy milyen lesz... Mire figyeljünk, meg ilyesmi... Te voltál az első szent imrés közöttünk :)

Ja és még valami: aki szült már - mik lesznek a felicitas csomagban? És mikor adják majd oda? Indulás elött, vagy már az elején?

Lilivel kaptunk anno egy kis sudocremet is, és azt nagyon szerettem. Már a kórházban is azt használtuk :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kata: te is? Hát akkor ezért! Én lábam is dagad nagyon :S
Remélem ez a végét jelenti...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac, én három csomagot kaptam a kórházban, asszem a második vagy harmadik napon...adatlapot kértek kitölteni cserébe. A csomagokban sok minden volt, kicsi Domestos, több fajta pelusminta, törlőkendő, mosópor minták, kicsi Sudocream is volt. Jó kis csomagok, én örültem nekik nagyon. Látom ma nem szül senki, talán holnap tényleg lesz valami? :wink:

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Marek!

Szénné bőgtem magam, gondolom - és látom- nem csak én egyedül...
Gratulálok mégegyszer! És nem izgulj, a légzésfigyelő azért van, hogy megszólaljon. Jó, hogy meg is teszi!

Anhel! és mindenki, akinek elment a nyákdugója - irigy! Nekem még az sem! :shock: :cry: Lehet, hogy nekem ez a terhességem csak jóslófájásokat csinál? Aztán majd a NAGY NAPON kilő a nyákdugó, elfolyik a víz és beindul a fájás így, egyszerre! De jó lesz!!!:shock: :roll:

Lkata! Jól néz ki a lábad!!! Csinos! Szegénykém! Próbálj csalánteázni - ha épp nem málanalevél teát iszol :lol: - hátha segít. Elvileg nagyon jó vízhajtó és vasat is csinál!

Éva! Én már azt hittem.... de sebaj, mi itt elfájogatunk, elkeményedgetünk és jókat bőgünk a többiek szülésein :wink: Jó lesz ez nekünk!

Barbikám már nagyon hancúrozna velem, és bújna nagyon az ölembe és mindenembe, de annyira nem esik jól, hogy kénytelen vagyok elutasítani, és ettől nagyon szenvedek, mert nekem is hiányzik a matricaság, nemcsak neki!!! Pedig annyira türelmes, olyan édi! Meg is lesz a viszonzása, csak egyszer legyek még az igazi formámban.... :wink:

Andi
Kép
handrea75
 
 


Tercsimama: és mindegyik csomag felicitas volt? Hallottam olyat, hogy bizonyos kórházakban nem adják oda a csomagokat... :S Tök szemétség szerintem...

Handi:
én is szeretnék már Lilizni nagyon... Olyan rossz, hogy nem tudunk nagyon összebújni... Ha felemelem, vagy hasonló, akkor a hasam tetjén ül... De az nem olyan jó Borinak. :S Bár még nem panaszkodott...

Mennem kell gátmasszázs programra... Ez az egyetlen, amit majdnem minden nap csinálunk apával... Hős vagyok... Bár csak a lájtos U masszázst nyomjuk, semmi feszegetés... ;)


Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Jó reggelt!

Most kukorékolok egyet nektek ;)

Egész éjszaka jóslóim voltak... 2:40 körül beültem egy kád meleg vízbe (idáig fajult a dolog) Gondoltam, legfeljebb tudok utána aludni. No, így is lett. Fájások a kádban egy darab sem volt :S

Legalább mehettem aludni. Persze most megint jöttek... De most nem megyek a kádba, nem érdekel. 10:30-kor indulunk apával nst-re (nem viszek csomagot (1 babona, 2 nincs kocsink, nem hurcibálom).

Érzésem: jön egy mensis görcs szerű simán elviselhető fájdalom a hasam aljába... tart valameddig, kemény a hasam közben... Aztán mintha mi sem történt volna, elmúlik. Aztán kis idő után pár perc jön megint... Most kezdem mérni is ;)

A remény hal meg utoljára...

Ja és még valami: minden reggel mikor felkelek (pár napja) ilyen sűrű fehér valami folyik belőlem. Tegnap és ma volt a leglátványosabb. Ha rózsaszín, vagy valamilyen színű lenne, nyákra tippelnék, de így inkább valami fajta folyásra... :roll: Mik vannak?!

Biztos ami biztos, még bedobálom a fogkefémet meg a fésűmet a pakkomba, ha apának haza kell jönnie érte, ne maradjon ki...

Lilimtől érzékeny búcsút vettem a bölcsibe menetel előtt. Úgy éreztem szükségem van erre... Persze ha arra gondolok, hogy most akár napokig is nem láthatom... :'(

És még mindig lehet, hogy csak viccelődik velem a természet.
.
.
.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Hát, nem túl rendszeresek, de sűrűn vannak... Az számít?

7 perc, 4, perc, 2, 3, 3, ???

Itt tartok... Egyre fincsibbek :D

Lehet, hogy Borim ma szeretne születni, nem holnap?

Pedig nem is apáztam...

Megyek készülök,

még egy 3 perces volt közben. :oops: :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Először rólunk, aztán reagálnék!

Tegnap megvolt a füllyukasztás, gyönyörű fülbevalóval villog a leányzó délután óta :wink: Persze amikor sírt, mi a másik szobában csak néztünk párommal, majd belegebedtem, hogy ilyennek teszem ki Lottit, aztán hamar túllett rajta és már aludt is újra (séta után voltunk), úgyhogy megnyugodtam.
Viszont a csecsemős azt mondta, hogy még mindig sárga és adjam mindenképp a cukros vizet neki, napi egy decilitert, mert különben baj lesz, ha nem múlik :shock: Úgyhogy elveket félredobva tegnap már kapott :roll: A másik: kérdi, hogy mennyi tej van és mennyi idő a szopi, mondom neki, hogy van amikor 50 perc, erre teljesen kiakadt, hogy az nem jó, max. 20 perc legyen, mert így csak elfárad a baba és azért hisztis, ha nem eszi meg a mennyiségét akkor a lefejtből adjak neki annyit, hogy meglegyen az adagja. Szóval most így csinálom tegnap du. óta, ami jó, mert nem szedi szét a cicimet, de gáz, mert fejnem kell állandóan most már. Hát ez van. Amúgy nagyon rendi volt a nő, az egyetlen igazán kedves az Uzsokiból!

Szóval ez van, alvás megint nem az ágyban volt, egész éjjel rajtam aludt.

Majd teszek fel fülbevalós képet :lol:

Marek - nagyon megható a szüléstörténeted és persze vicces is, jókat mosolyogtam rajta! A lényeg, hogy túlvagytok a dolgon és ott van a gyönyörű kislányod veletek!!!

Nyugtonmalac - csak nem megszülsz lassan? :wink:
Csomag? Kórházban kaptam meg, egy adatlapot ki kellett tölteni a gyerek és az én adataimmal, volt benne csomó termékminta (mosópor, teák, krém), szórólapok, semmi extra, és a Felicitas babagondozási tanácsadó könyvecskéje.
Mikor van a szülinapod?

Bkriszta - de édes Bálintka, tüneményesen alszik!!!

LKata - ú, a lábad keményen néz ki :lol: Ez kimaradt nálam :lol:
Hasad nagyon cuki!

Na most hirtelen ennyi, megyek fejni :?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép a fülbevalós lány :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Nymalac

Nagyon szorítok nektek, hogy ezek már igazi fájások legyenek!!! Reméljük mihamarabb jelentkezel!!
Emlékszem, hogy említetted a méhszájplasztikádat, még jó is, hogy írtad, mert én nem is tudtam, hogy ez is befolyásolhatja a tágulást és nekem kétszer is volt ilyen műtétem egy hónapon belül, mert az első valahogy nem sikerült és megpattant egy ér, elöntött a vér és újra kellett műteni.., de ez már vagy 1,5éve volt..

Tegnap olyan erősen vizsgált meg az orvosom, hogy egész este fájt a méhem, már kezdtem én is reménykedni, hogy lesz valami, meg telihold is készülődik, de aztán kialudtam a fájdalmakat.

Én hétfőnként szoktam nst-re menni, fél 10 körül, de most csütörtökön 10-re berendelt az orvosom, igaz nem kell nst-re mennem, csak szerintem látni akar, ami jól esik.

Handi

De te legalább egy héttel előttem vagy kiírva. És beszéltél már az orvosoddal, hogy ő meddig hagy túlhordani? Én mindig elfelejtem megkérdezni, de úgy hallottam más kismamáktól, hogy egy hét túlhordás, aztán indítja, amit lehet, hogy nem is bánnék.

LKata

Nekem is ilyen szép szokott lenni a lábam és most már nekem éjjelente fájni is szokott, eddig a bordáim miatt nem tudtam aludni, most meg állandóan arra kelek, hogy fáj a lábam.....

De tegnap elhatároztam, hogy most már nem panaszkodom, nem türelmetlenkedem, nem is sürgetem a babát, az a két hét már olyan kevés, hogy ezt már simán kibírom, már olyan régóta vagyok terhes, hogy ez már semmi ahhoz képest.
És tényleg olyan gyorsan elszállnak a napok, most is itthon van velem az egyik kisfiam, mert belázasodott, szóval mindig van valami nálunk is....

Ildi

Nagyon édes a kis fülbevalós Lotti!!!

Kép

Kép
éva75
 
 


Nyugtonmalac
Megy a drukk!!!! Ezek már azok a fájások! (reméljük.. :wink: ) Gondolom nem bánod ha ma nem tudtok szülinapot ünnepelni, legalábbis nem a tiédet!!! :lol:

Ildi
Nagyon édes Lotti az új fülbevalójával!!! Nehogy én is kedvet kapjak!

Rólunk...
Ma megint jól sikerült az éjszaka. Igaz, betartotta a három órát, de legalább kaja után rögtön bealudt. Ja, és ma megint jelzett ez a hülye légzésfigyelő. Odaugrottam az ágyhoz, Bori épp mocorgott. Nem értem én ezt!!!

Ildi
Ez most komoly, hogy húsz perc után vedd el a cicit Lottitól? Ezt csinálták velünk a kórházban! Végre sikerült mellre tenni, erre lejárt az idő, kivették a cicit a szájából, megmérték, csóválták a fejüket, és mondták, hogy ez csak húsz anyuka, pótlás kell. És adtak cumisüvegben TÁPSZERT! Na itt kiakadtam, mert én kereskedelmi mennyiségben hordtam fel az anyatejet a korára, erre a gyerekem tápszert kap pótlásnak. Többé nem is mertek neki adni, de szerintem jogos volt a haragom... :roll:
De nem is ezt akartam, hanem azt, hogy Boróka húsz perc alatt nem lakik jól. Ha egy óra alatt végzünk, akkor már jó, de van, hogy másfél - két óra a szintidő. És nem fogok neki cumiból adni! Igaz, csillagokat látok, úgy fáj a cicim, de akkor sem!!! Te komolyan be fogod tartani ezt a húsz percet? Miért kell ezt ennyire szigorúan venni?

Perdo
Valahogy eddig mindig kimaradt! Remélem Vivien jól van és végre valahára rendeződnek a dolgaitok!!! Légyszi néha jelentkezz, hogy tudjuk, mi van veletek!!!

marek
 
 


Marek - tök egyetértek veled ebben, de azt mondta a csecsemős, hogy nálunk azért jobb így csinálni, mert Lottika ugye 35 hétre jött, tehát ő hamarabb elfárad, mint a nagyobb babák. Persze az a baj, hogy amikor evett 40 percet mondjuk, akkor megevett sokszor 50 ml-t is, most meg 20 perc után leveszem a ciciről és 20-30 ml az eredmény, és akkor melegíthetem a lefejt tejet, amit amúgy tök nehezen fejek le. Nekem nem fáj a szoptatás (már), elmúltak a sebek, a felázások, szóval nem lenne gond, hogy tovább szoptassam, nálunk a rekord 1,5 óra amúgy. Tápszert én sem adnék neki, amíg van tejem és tudok tenni érte, addig anyatejet kap. Persze a cukros vizet most adom neki, mert nagyon beparáztam ezen, hogy ha nem múlik, akkor vérvétel meg stb. :shock: A cumisüvegből jól eszik amúgy, most pl. kapott cumit is a szájába, mert már reggel 7 óta (akkor keltünk) nem aludt el, nyöszörgött, a cumit cumizta kb. 2 perced, majd kiesett a szájából és már aludt is, most is alszik :lol: Pedig amúgy nem vagyok cumipárti egyáltalán, de most bejött!
Szóval kemény dió ez, mert tényleg mindenki mást mond és annyira nehéz, hogy az ember hogy döntsön, persze, az anyai ösztönök stb., de azért mégiscsak ha egy csecsemő és gyerekápoló mondja vagy egy gyerekorvos??? Nehéz :?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Nyugtonmalac!!!! Hajrá!!! Nagyon drukkolok Nektek!!!!!

Éva!

Nem tudom, mi van a túlhordáskor...én sem kérdeztem még meg soha... ezzel még nem számoltam, holnap megyek ctg-re, most tuti, hogy szóba kerül, hogy mi lesz, ha hétfőig nem indul be a szülés. :cry:
Barbinál arra emlékszem, hogy betöltöttem a 39. hetet, hétfőn teggel mentem ctg-re, semmi fájás, jó szívhang stb., és akkor azt mondta, hogy ha vasárnapig semmi nincs, menjek be hozzá, ő aznap ügyeletes, és majd jól megvizsgál :roll: :shock: :lol:
Végül nem került sor a szülés beindítására, mert csüt. megszületett.
Ebből kiindulva - gondolom-, most is ilyesmit fog mondani, de én ezt nem szeretném, úgyhogy majd meglátjuk...

Ildi!
Nagyon csinos lett Lotti!!! Ügyik vagytok! Gratulálok a hősiességhez!
DE szopi ügyben nem értek egyet a nőcivel, vegyél inkább bimbóvédőt, és szoptass azzal, ha már nagyon fáj a cicid, és hagyd Lottikát a maga ritmusában, az ő kedvére szopizni.
Nem csak etetésről, összebújásról és érzelmekről is szól a szoptatás, és neki erre biztosan fokozottan igénye van! Talán ezért is szeret rajtad aludni! Érezni akar, miért kell ezt megvonni tőle spártai módszerekkel?! :shock: Én ezt nem tartom helyesnek!
A cukros víztől és egyéb hasonlóktól pedig kifejezetten elzárkóznék, van neked tejed, miért adj neki mást?! :roll:
És a cumisüvegre szoktatást sem értem....mikor TUD szopizni, és szeret is, ezért csüng rajtad sokáig!!!
Szerintem gondold át ezeket!!!
Persze Te tudod, de a lányodat TE ismered a legjobban, hidd el!!!!

Andi
Kép
handrea75
 
 


Hahó mindenki!

Csak ma engedtek haza, mert a 3 napnak meg kellett lennie.pedig reménykedtem a hétfőben.Minden rendben van, Emma épp szunyál.Tele vagyok mesélni valókkal, megpróbáltam felvenni veletek a fonalat, de képtelenség, nagyon termékenyek vagytok.Majd azért igyekszem.

Ha lesz egy szusszanásnyi időm megírom a szüléstörténetem is.

Mindenkinek gratulálok, aki azóta esetleg szült, és kitartást a még pocakosoknak.

Ha letöltöttük a képeket a gépről, akkor teszek fel igérem.

Üdv
emmalena
 
 


Sziasztok

Voltam NST-én. Szívhang rendben van.
Fájásokat nem éreztem,de mutatott 40-60-ast a gép 5 percenként.
Kezdetnek nem is rossz :roll:
Holnap este megmutatom a dokimnak is amikor megyek hozzá.

Híreket hoztam Lovaszkatáról!
Be kell feküdnie a kórházba,nem lett jó az NST-je valami olyat írt,h nem volt elég tüskés és többször leesett a baba szívhagja 100 alá :(
Még nem tudja mi lessz velük :( Gondolom írni fog,amint megtud valamit

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


nagyon izgulok, ma befekszem a kórházba,holnap pedig megszülöm (indítják - magas a vérnyomásom, tegnap reggelre felment) a kicsi bébinket! Drukkoljatok! Félek kicsit a beindítástól,de mellette nagyon várom már,hogy a kezeim között foghassam Tomit.
most megyek is pakolni, átnézni minden meg van-e. És várom a pozitív energiákat! :D :D

Kép

Kép
borkaby
 
 


Én tegnap elött hánytam, tegnap este is hányingerem volt :?
2 napja megy a hasam és mozognak a beleim egyfolytában éjjel-nappal :?
Majd holnap megmondom ezt is a dokimnak :?

Bocs h nem reagálok,de megyek is be az ágyba,mert most megint érzem a pocimat fájdogálni :?

Írok amint megtudok valamit LKatáról!!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


LKatának, Borkabynak megy a drukk!!!

Emmaléna
Üdv itthon! Majd gyere és mesélj, ha lesz egy kis időd!!!

Ancsa
Jobbulást neked!!!

marek
 
 


Megint felpörögtek az események:
Nymalac: hajrá, reméljük ez már az, amire annyira vártál!!!
Borkaby: +++++++++ küld., kapcs.ford.köbüki :D :D :D Biztos minden rendben lesz, nyugi!
Lkata: neked is szurkolok nagyon!!!!
Úgy látom, nekem is bele kell húznom. :) Ma voltunk ctg-n, a folyamatos 40-esek mellett egyszer volt egy 80-asom, amit megintcsak nem éreztem. Nyílni nem nyílok, így ha hétfőig nem szülök, nekem is indítják. Addig is megy a napi esti séta.
Ildi: nagyon édes a kis Lotti, remélem ezzel az édes fényképpel a páromat is rá tudom beszélni, hogy lövessünk lukat a mi kislányunk fülébe. Én mondjuk nem merek ilyen bátor lenni mint ti, sztem megvárjuk, amíg már tudni fogom, miért sír éppen, nem merem az éhes vagyok-álmos vagyok-kakis vagyok listára felvenni a fáj a fülem sírást is :) És tényleg csini vagy , nem látszik rajtad plusz kiló.
Emmalena: jó, hogy itthon vagy, amint tudsz írj/küldj képet! MINDENRE kíváncsiak vagyunk :P
üdv,

macianyu
 
 


Ancsa: jobbulást!!!

macianyu
 
 


Borkaby

Nagyon szorítok nektek!!!! Megértelek, hogy aggódsz, nekem is mostanában magas a vérnyomásom., és nektek már itt van az időtök is!!! Holnap ilyenkor már Anyuka leszel, gondolj erre a csodálatos dologra!!!!

LKata

Neked is nagyon szorítok!!!! Biztos nem lesz semmi baj, csak az óvatosság miatt fektettek be!

Ancsa

Te még azért ne szülj, még egy hetet legalább bírj ki!!! De szerintem veletek sem lesz semmi, szerintem csak a teliholdat és a hidegfront közeledtét érezzük meg, éjjel én is nagyon rosszul aludtam, de ma már jól vagyok.

Emmalena

Várjuk a képeket, jó nektek, hogy már otthon vagytok!!!!


Ildi

A te helyedben én sem adnék Lottikának cukros vizet, kicsit néztem is mikor írtad, hogy miket mondanak, az anyatejnél jobb és egészségesebb dolog nincs is a világon. Nálunk Ádi sárgult be annak idején és azt mondták az a lényeg, hogy sokat szoptassam és ne aludjon egyszerre olyan sokat (4-5órát).
Tudom, hogy nehéz, hogy mindenki mást mond, de gondolj arra, hogy a természetben sem adnánk a gyerekünknek cukros vizet... én mindig ősemberfejjel gondolkodom ilyenkor......

HAndi

Én is mindig elhatározom, hogy megkérdezem, hogy meddig hagy túlhordani, de a nagy izgalomban valahogy mindig elfelejtem.

Marek

Én még ki sem próbáltam a légzésfigyelőnket, biztos rám is a szívbajt hozza majd, ha megszólal.

Kép

Kép
éva75
 
 


Macianyu

Neked is nagyon szorítok hétfőre!!!!

Lassan itt már mindenki tényleg lebabázik!!!

Kép

Kép
éva75
 
 


Macianyu

Neked is nagyon szorítok hétfőre!!!!

Lassan itt már mindenki tényleg lebabázik!!!

Kép

Kép
éva75
 
 


Hát jól felgyorsultak akkor itt is az események!

Hajrá Lányok! Nymalac, Borkaby, Lkata, remélem senkit nem hagytam ki :) drukk hegyek!
Lehet, hogy mind előbb szültök meg mint én, amit perpillanat nem is bánnék, tekintve, hogy ma elzárták nálunk az egész házban a gázt valami központi hiba miatt, aminek a javítása min. 2-3 nap.... Ma már sírva ordítoztam egy sort a gázos faszival (mellékesen, reggel kétszer vesztem össze a férjemmel, nála is fogy a cérna minden téren), aki végig a "csókolom"-mal kezdek mindent, lekezelő stílusban válaszolgató jómunkásember volt, már ha azt válaszolgatásnak lehet venni.
Belegondoltam, hogyha jönne egy fájássor, még le sem tudnék zuhanyozni (háhá, gázbojler!), na szóval köszi, akkor inkább várok még ha kell és majd a jövő héten szülök.
Szar lesz, mert már ma éjjel se aludtam semmit, iszonyúan ugrált a baba, nyomott mindent és zúgott a fülem, aztán hajnalban elszenderedtem nagy nehezen, de akkor meg kelni kellett és ctg-re menni - ahol persze az egész éjjel akítv gyerekem aludt mint a bunda egy csoki és kávé ellenére is. Múlt héten már 60-asokat fájtam többet is, most meg semmi. Uh szerint kevés a magzatvíz, az áramlás jó, a feje szépen beilleszkedett, de ez lehet 2 nap is vagy több.
Most arra gyúrok, hogy amíg nincs melegvizem itthon, ne is akarjon előjönni Dóri. :shock:
Bagaméri vagyk, el vagyok átkozva. :(

Kép
anhel
 
 


Sziasztok!

Bocs, h eltűntem pár napra, igaz senki sem hiányolt...nem szülni mentem. :)

Most csak nagyjából reagálnék, nem tudok most olyan részletesen, mert ha sokáig ülök a gépnél, iszonyatosan feldagadnak a lábaim.

LKata, Borkaby!
Drukkolok nagyon, ti már tényleg mindjárt találkoztok a babykkel! :)

Nymalac!
Neked is szurkolok nagyon, h ez már az legyen...de azért azt is remélem, h Bori tud várni mondjuk 0.01-ig, h a te szülinapodon szülessen, mert tudom, h nagyon örülnél neki! :)

BKriszta!
Nagyon édes Bálint!

Marek!
Örülök, h jól vagytok, és alszik is szépen Bori, meg jó kislány. Szerintem nyugodtan kiviheted sétálni, de lehet már túl is vagytok rajta. :)
Nekem is nagyon tetszett a szüléstöri!
A légzésfigyelő miatt ne aggódj, biztosan jól működik, mert a babyk néha elfelejtenek levegőt venni, de ezen kívül tuti nincs semmi gond...az h beriaszt pedig nagyon jó, mert a hangtól legalább gyorsan elkezd lélegezni....ezért tűnik úgy, h semmi sem történt.

Ildi!
Nagyon szépek vagytok babakocsistól, Lottistól, nagy mosolyostól! :) És tökjól nézel ki! Remélem hamar beáll majd a szopi, és megszűnik a sárgaság. Ha utóbbi ellen kell a cukros víz, akkor sztem tényleg add neki!

HAndi!
Szurkolok neked is, h jöjjön mostmár a fiatalúr!

Éva!
Remélem nálatok is hamarosan megérkezik a kistesó!

Anhel!
Neked is mennek a drukkok!

Hát most ennyi voltam, bocsi, olvastalak benneteket mindig, de csak az utolsó oldal maradt meg. :S

Velem minden ok, pénteken midwife-nál vérnyomi rendben volt, vizelet tiszta...úh egyszerűen csak vizesedek és kész, ami egyébként elég kellemetlen, utálom.
Úgy mozgok már, mint egy viziló, úh nagyon várom már, h vége legyen, és kibújjon a kiscsaj. Sétálni sem nagyon megy már, úh elmenni sem tudok túl sok időre, ágyból felkelésről, hajolgatásról, meg ilyenekről már ne is beszéljünk. Egyszóval terhes....már nagyon! :?
Visszaküldtem a strepto b tesztemet, csütörtök/péntek körül lesz eredmény....úh bármennyire is szeretném, ha már kijönne a csajszim, hétvégéig még várnia kell, mert kifizettem érte már a 32 fontot. :) Meg csak azért is, mert szerdán kapok fizut, és aznap még meg kell rendelnem a kamerát és az ipod kishangfalakat, és ezek nélkül sem mehetünk szülni...hétvégére talán ezek is megjönnek. Onnantól viszont szabad az út. :)
Vasárnap itt volt a szülésznő, beszélgettünk a szülésről, mit hogy szeretnék, elmondta, h ő miben fog majd segíteni, meg mittomén. Daddy "marhára élvezte"... :P Jövő vasárnap megírjuk a szülési tervet, amit majd ő kinyomtat, és hoz a szülésre.
Most egyébként úgy vagyok vele, h ha nem lesz annyira szörnyű, akkor lehet h bepróbálom a szülős medencét (ha szabad lesz) és meglátjuk...onnan is át tudnak tolni a másik részre epidurálra, ha később nem bírnám tovább. Viszont ha már nagyon szenvedek az elején, akkor eleve ott kezdünk, és mehet a szuri.
Tök fura, mert tudok mindent, mi fog történni, meg hogy lassan anyuka leszek, és lesz egy lányom....de nem igazán tudom felfogni, hogy tényleg szülni fogok, meg minden. Na majd csak kapkodom a fejem, ha élesben ott lesz minden.

További szép napot, mennek a drukkok, akinek szüksége van rá! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!

Tegnap délután óta végre itthon!!! :D

Nagyjából végig pörgettem az oldalakat,de egyenlőre túl sok volt az információ! :lol: :D

ELŐSZÖR IS GRATULÁLOK MINDEN ÚJ MAMÁNAK ÉS BABÁNAK ! ! !

És nagyon-nagyon köszönöm a sok drukkot,amit még 8-án írtatok!Még gyorsan elolvastam mielött indultunk volna a kórházba és nagyon sokat jelentett,h bátorítottatok!...
És köszönöm a sok gratulációt is!azok is nagyon jólestek!
Rajmi mindig tájékoztatott,h írtatok!:D

Majd igyekszem szüléstörténetet írni!Egy élmény volt!:D És majd próbálok normális képet feltenni a manóról,mert ezek a telefonos képek nem a legjobbak! :roll: / Ildi, köszönöm,h feltettétek a képeket!!! :D

Hű... nagyon furcsa érzés anyukának lenni!Még mindig olyan hihetelen....
főleg az,h mennyire jó baba Julcsi!!!:D

Nyugtonmalac-HAJRÁ!!!!Megy a drukk!Lehet,h hamarosan magadat is átköltöztetheted a másik táblázatba!!!

Borkaby-Neked is szorítok!!!

Katával meg remélem,h minden rendben lesz!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Ismét csak nagyon gyorsan...

Légzésfigyelő: nálunk is van hogy becsipog. Berohanok, és békésen alszik. Volt olyan is hogy -mivel mózesben alszik- épp hintáztattam hogy bealudjon és közben csipogott be. Ki érti ezt??? Pedig Dórinál nem volt ilyen, ott teljesen megbízható volt.

Szopi: nálunk Vivien kb 20-30 percet van cicin, és egész egyszerűen le kell róla venni. Ennyi idő alatt 100-130 ml-ket eszik. Naponta hatszor-hétszer. A gyerekorvos meg a védőnő is kész vannak ezen. Azt mondták hogy ne adjak neki max 600 ml-t egy nap. De hát ha egyszer éhes ha csak annyit kap??? Szépen növögetünk egyébként. Már három kiló.

Fülbevaló: mi is épp ma rakattuk be neki. Nagy volt a sírás, de most már békésen alszik.

Hasfájás: nálunk este 8 körül indul a móka... És általában éjfél-egyig tart. Nagyon sír, felhúzza a lábait. Kapja az espumisan cseppeket, de az se sokat ér.

Tejserkentés: most hogy kórházba voltunk az első napokban nagyon kevés lett a tejem. Anyu hozott nekem egy kapszulát. A neve More Milk Plus. Nagyon drága, 6000 ft egy doboz és 10 napra elég, de nekem nagyon sokat segített. Vivi megszopizza a 100-120 ml-t és mellette lefejek pluszba 60-100 ml-t (váltott mellből szopizunk, és csak azt fejem amiből evett). Mondjuk nagyon sokat kell inni, én reggel délbe és este szedem és miután bevettem majd egy liter folyadékot megiszok.

Pocakosoknak kitartást!!! Amíg előtte voltam nagyon szerettem volna túl lenni rajta, most meg néha könnyes szemmel nézegetem a terhes képeimet, mert az az idő már többet nem jön vissza...

Kép

Kép
perdo
 
 


Ja, és...

Emmalena!
Örülök, h otthon vagytok! Várom én is a szüléstörit, meg a képeket Emmáról! Minden jót nektek!

Ancsa!
Jobbulást!

Anhel!
Hű, akkor most azért drukkolok, h Dóri várjon még a hétvégéig!

Macianyu!
Remélem hétfőig beindulnak maguktól a dolgok! Szurkolok! Addigis sétálj sokat, sokat, és bújj össze apával! :)

Inez!
Dejó, hogy te is előkerültél! Akkor most személyesen is gratulálok!!!! :) Örülök, hogy jó baba Julcsi, továbbra is maradjon ilyen! :)

Perdo!
Sajnálom a kórházas kálváriát, de örülök, h mostmár minden ok! Nagyon ügyes Vivi, h ilyen gyorsan ilyen sokat eszik! Sajnálom a poci fájást! :(

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?