Új privát üzeneted érkezett!

Zuzz, az a vigyor jel nem tudom, hogy mit keres ott! Nem nevettelek ki, de sztem elnyomtam... hosszú haj....

Kép

Kép
fcicus

Nyafi, Nálunk a fürcsi úgy zajlik, hogy csöpög a csap és alátérdel és iszik...

Hát halljátok, kész vagyok, ma reggelre apu húga ment el :cry: egy év alatt annyi minden történt, és még nincs vége az évnek, mi lesz még????
Vendég

Hunci:sajnálom :(

Egyébként látom Hunor éppen ma 10 hós :D
Vendég

Kingii, köszi.nem 6-án volt 10 hós csak ez a ticker nem jelzi a napokat csak teljes heteket.
Vendég

Sziasztok!

Jobbulást Giginek és Bencének!

Örülök, hogy Flóra veséjével minden rendben!!

Niki
Nagyon szép kis pocakod van!
Levi is megnézte Süsüt ( hasonló arccal, mint Réka :P ) - tetszett neki :lol:

Nyafi
Nagyon édes Gigi, hogy rájött tud így inni a csepegő csapból :lol:

Hunci
Részvétem! :cry:

Cicus
...hogy soha nem megyünk babatalira...
Mi (Levivel) még nem BKV-ztunk (bár van éves bérlet a cégtől, megtehetném, de..)
nem akarom beteg, hajléktalan, stb emberek közé vinni.
Főleg nem úgy, hogy - ha el szeretnék jutni pl. a tizenxedik kerületbe Békásról,
akkor 3-4 x át kell szállnunk, ami babakocsival nem egyszerű...
Főleg, ha nem segít senki... és az út sem 1 óra...
Így bocsi, de olyan nagy utat nem teszünk meg kettesben. :(

A puszi
Levi is ad puszit már egy ideje... Nekem naponta töbször is, néha kap Apa is kap.. :P

Én sem adok neki semmi olyat (túró, citrusféle, ...stb) amitől allergiás lehet - jobb félni... Már kibírjuk ezt a 2 hónapot!

2 napja csirkepörit csináltam...
Vacsiztunk, Levi kint volt a konyhában velünk és kért...
Olyan szépen ette a húst... :P :shock: nem fulladozott :lol:
Csodálkoztunk Apával.
Már nagyobb darabolat is le tud nyelni - ennek nagyon örülök :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fné kia 2008.10.10 14:51-kor.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hunci
Sajnálom és részvétem! :cry:

Kép

Kép
fcicus

Hunci részvétem!
Kia! Ne hari, de bogyód fog menni busszal, mondjuk suliba. Ha nem is itt Pesten...ott is lesznek beteg emberek. Ez nem lehet valami elfojtott utálat Bp. iránt?

Kép
nyafi

Hunci részvétem!

Cicc!
Túrógombóc? Ne is mondd :(
Ha jön valaki látogatóba, akkor hoz túrót, rudit (itt az sem létezik).
Egyszer csináltam ebből gombócot de széthullott. Az van ráírva erre itt, hogy túró, de ez folyik és savanyú...
Hülye németek.. :?

Kia!
Nem lehet sajnos sterilen tarnai a gyekeket, bár biztos Te sem teszed. Oké, a nagyon hosszú út segítség nélkül biztos nehéz..
Bárcsak én lakhatnék ott. Mennék én bármilyen messze is lenne. :lol:

dhbetty

Betty:biztos írtad már,de sajna nem emlékszem :oops: ,hogy mikor költöztök haza véglegesen?

Cic:nem válaszoltál arra a kérdésre hogy miért nem adható a narancs?
Vendég

Elvileg 2012-ben :?
Gyakorlatilag nem tudom :)

dhbetty

Sziasztok!

Nyafi
Igen, fog menni busszal vagy vonattal vagy bármivel, amivel kell - tizenévesen,
de most még csak 10 hónapos.
Ha most lesz beteg sokkal rosszabb, mint 10 év múlva.
Elég volt 10 hónap alatt 1 hét betegség :?

Nem utálom Bp-et, hisz 10 éve itt élek... Már 1000x hazaköltözhettem volna :lol:

Betty
Tényleg nem tartom sterilen a gyereket :P

De ismerem az embereket (a munkám miatt is) - néhány évig sok-sok emberrel kellett
találkoznom nappal, éjjel....
Biztos más szemmel látom a világot. :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kingi!
Nem tudom. :lol: :oops: Utána jártam, mármint a családban kérdezősködtem, és hát a levét sztük lehet adni, és a mandarinnak is. Azért gondoltam arra, hogy nem lehet, mert egyrészt nagyon déli gyümölcs (bár itt már meg is dőlt a dolog, mert én másodiknak is a banánt adtam :D ), de a másik ok, hogy babagyümölcsös ételben többnyire csak 12 hósban látom azt, hogy nagyobb részt benne van. Rám amúgy az a jellemző, hogy tök hülye vagyok a gyerek gyümölcsös részéhez, mert pl én idén még nem adtam neki se görög se sárgadinnyét, mert azt hittem, hogy nem lehet, és nyafi mondta, mikor találkoztunk egyszer, hogy lehetett volna. Na erről ennyit... :? :lol:

Mindenesetre étkezésben jók vagyunk! Ettünk már karalábét kétszer (leöntöttem az első vizet) és kelkáposztafőzelékből egy evőkanállal kapott anyukáméknál. Ha etetésről van szó, anyukám és nővérem annyira mindent ránk akarnak tukmálni, hogy hihetetlen! Sokszor szinte veszekednem kell velük. :lol:

Kép

Kép
fcicus

Kingi!
Nem tudom. Laughing Embarassed Utána jártam, mármint a családban kérdezősködtem, és hát a levét sztük lehet adni, és a mandarinnak is. Azért gondoltam arra, hogy nem lehet, mert egyrészt nagyon déli gyümölcs (bár itt már meg is dőlt a dolog, mert én másodiknak is a banánt adtam Very Happy ), de a másik ok, hogy babagyümölcsös ételben többnyire csak 12 hósban látom azt, hogy nagyobb részt benne van. Rám amúgy az a jellemző, hogy tök hülye vagyok a gyerek gyümölcsös részéhez, mert pl én idén még nem adtam neki se görög se sárgadinnyét, mert azt hittem, hogy nem lehet, és nyafi mondta, mikor találkoztunk egyszer, hogy lehetett volna. Na erről ennyit... Confused Laughing

Mindenesetre étkezésben jók vagyunk! Ettünk már karalábét kétszer (leöntöttem az első vizet) és kelkáposztafőzelékből egy evőkanállal kapott anyukáméknál. Ha etetésről van szó, anyukám és nővérem annyira mindent ránk akarnak tukmálni, hogy hihetetlen! Sokszor szinte veszekednem kell velük. Laughing

Kép

Kép
fcicus

Ez nálunk is így van.Most hétvégén például roppanós virslit adtak neki. :shock:
És semmi baja tőle! :D
Vendég

'mini' betegek meggyógyultak már?

Niki:köszönjük a képet,nagyon csini vagy!
Vendég

kis takony...

Kép
nyafi

Ki mit ad reggelirel a kisbabájának? Persze tudom, hogy van, aki tápszert. De mondjuk a cicisek? Vagy valaki más?

Senkinek sem bélpoklós a gyermeke? (csak az enyém :roll: :lol: ) Na ezt azért kérdezem, mert számunkra az is kiderült, hogy éjjel azért kel fel megint, mert éhes. Nade nap közben olyan hatalmas mennyiségeket eszik, és este is, hogy pl a fürdés utáni cicizést sokszor csak immel-ámmal teszi, mert tele van.
Annyira nem zavar, de nálunk nagyon nagy balhé van, ha nincs ennivaló és nem is az, hogy sokszor, hanem sokat eszik Csabi! Már lassan nem tudom, hogy hogy variáljam.

Kép

Kép
fcicus

Sziasztok!

Cicus erre én is kiváncsi vagyok.

Levi reggel cicizik és eszik az én reggelimből is (bár nagyon keveset) - ha épp olyat eszek.
Aztán gyümit eszik.

A mai éjszakánk nagyon jó volt....
Bár későn aludt el Manó (22 után), de 8-kor kelt :lol:
Olyan jó volt, hogy hajnalban nem ébredt fel enni :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cic adsz neki rántást a főzibe? vagy darált kekszet a gyümölcsbe? hátha ott a bibi, hogy sokat eszik, de nem tartalmasat.

Kép
nyafi

Kekszet amúgy is kap nap közben nyammogni és a gyümölcsöt mostanában vagy corn flakes-szel vagy túróval adom, vagy mivel a banánt már harapjuk, ahhoz pl nem adok semmit.

Rántás nem csinálok, tej nélkül elég nehéz is lenne, vagy hogy gondoltad? Én továbbra is krumplival sűrítek, de pl húst minden nap kap.

Szóval Csabi valahogy olyan, hogy bármikor bármit adsz neki, azt ő megeszi. :D

Kép

Kép
fcicus

rántás: olaj, (hagyma, fokhagyma ha kell bele,) liszt. Ha ti nem liszt, akkor kukoricadara. Ha habarást akarsz, akkor anyatej bele, ha már lezártad, ha nincs annyi, akkor kis táp, vagy tejpép...

Kép
nyafi

én nem szeretek olajat használni, helyette mangalica zsírt.habarni meg nem habarok....
reggelire tejbepapit eszik, tápszer és bele fél szelet kenyér belét rakom,néha kakaós tejpépből öntök bele csak a kakaó miatt és akkor kakaósbapapit eszik.
amúgy Cicus, sztem is nem tápláló a kajcsi, mindennféleképp zsír+liszt.
(azért zsír inkább mert az is húsalapú, az olaj meg mű, növényi, mint pl. vajkrémet adok neki és nem margarint a kenyérhez, a mangalica meg "egészségesebb".)
Vendég

Sziasztok Anyucik!!!

Mint láthatjátok kiderült hogy KIFFIÚÚÚÚ...lakik a pocakomban :D :D :D Nagyon boldogok vagyunk főleg apuci :D Szóval vegyes párosunk lesz :D Ma voltam gen.uh.-án és mindent rendben találtak.....tök jóóóó....tök jóóóóó :)

Most csak ennyi miatt jöttem le kell tennem NagyTesót mert már itt nyekereg a fáradtságtól....majd még jövök!

Puszi
Niki, Réka baba...és...1 Kiffiú a pocakból :)
Vendég

Niki
NAGY NAGY GRATULA NEKTEK!!!!

Rékának öcsikéje lesz :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Úristen!!!! ÓRIÁSI GRATULA Niki!!!!

Később majd jövök hozzászólni, talán este felé.

Kép

Kép
fcicus

Sziasztok!

Niki, nagyon GRATULÁLOK!!!!!! Kicsit irigyellek :-)

Már várom, hogy nálunk is legyen kistesó, de remélem kislány lesz....

Mégegyszer gratula, Apa ügyes volt :lol: :lol: :lol: úgyhogy főleg neki gratulálok :lol: :lol: :lol:

Kép
zuzmara08

Niki:Gratula megy innen is!

Szinte még itt van elöttem,amikor bejelentetted a nagy hírt-és most nézem a vonalzódat,hogy 18 hetes terhes vagy. :shock:
Nagyon-nagyon repül az idő!
Vendég

NIKI mi is gratulálunk:):):)

Kép
aniko...

Nagyon jó, hogy így megosztva, egy fiú, egy lány! Én nektek mondom el titokban, hogy azon kívül, hogy legyen egészséges én azt kívánom, hogy még egy csajszimajszim legyen...
Jövő hét tali?

Kép
nyafi

Sziasztok!!!

Köszönöm szépen a gratulációkat...és...olyan jó hogy együtt örültök velünk :D
Tegnap voltam a saját dokimnál és ő is megerősítette hogy kisfiú.....de....igazából szerdán a genetikain...én is láttam a kukiját :oops: És tényleg rohan az idő....mindjárt itt a félidő....csak kapkodom a fejem.... :roll:

Képzeljétek Rékuci fel tud mászni a kanapéra :shock: Na most kezdtem el tanítgatni hogy is kell lemászni...mert az ugye még nem megy.....asszem lesz pár sérülése :? Persze most folyamatosan ezt a manővert gyakorolja......nagyon tetszik neki az új tudománya :lol:

Na mennem kell ébredés van.....ez nem volt 1 hosszú alvás :roll:

Még 1 gondolat.....Annáról nem tud senki semmit???Nagyon régen volt! Lehet hogy már beköltöztek az új házukba :?:

Puszi
Niki, Réka baba és a kis tökös a pocakban
Vendég

Sziasztok!

Először is Niki hatalmas gratula a kis öcsihez, olyan jó hogy így összejött nektek az egy lány egy fiú.:-) Annyira de annyira irigyellek, mi november közepétől ráfekszünk a témára, mert úgy döntöttünk minek várni. Sajna az építkezés lassan megy, örülünk ha februárra beköltözünk, egyébként nov. 30-a lett volna. Esküszöm hamarabb kész lenne ha mi csinálnánk.:-( Mindegy csak csinálják meg jól.

Levi már magától áll, és pár lépést meg tud tenni egyedül is. Ezért is tűntünk el egy időre, mert folyton vele vagyok, már a játszótéren is egy igazi rosszcsont. Sajna itt nincs vele egy korú baba a téren vagy 2-3 évesek vagy nagyon picik vannak, de a kis Döbrögim természetesen mindig azt akarja csinálni mint a nagyok. Egy percre sem vehetem le róla a szemem, múlkor is a szekrényről szedtem le. Ti hogy vagytok ezzel?
Ja Niki nálunk is ugyanaz a program, föl-le a kanapéról, plusz kommandózik, azaz egyik kanapéról a másikba huppan.
Aminek viszont nem örülök hogy elkezdődött a hiszti korszak ha valamit nem kap meg megy az őrült hiszti, Ti mit csináltok ilyenkor?
Anyukám már rendelt egy Hogyan kezeljük a hisztit? című könyvet.

Képzeljétek tegnap voltunk a Cirkusz melletti játszóházba. Annyira de annyira szuper, és hatalmas. Levi imádta. Mi lenne ha ott rendeznénk egy babatalit? Ha rossz az idő akkor a lehető legszupibb hely.
:oops:

Majd még jövök.
Még valami Niki nagyon szép kismama vagy ismételten.

Anna, Levi baba
Kép[/quote]
boganna07

Sziasztok!

Először is Boldog Hófordulót Bencének (Zsuzsi)!

Niki és Anna
Gratulálok! Nagyon ügyesek a babák, hogy felmásznak egyedül a kanapéra.
Mi még nem tartunk ott..

Levinem új "barátai" vannak - a vasaló és az ajtók.
Mindenhová követ 4kézláb és mindent megvizsgál :lol:

A hiszti - szülők kézikönyve
- nekem is megvan már :D

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Neked is hisztis Kia? Én hagynám had hisztizzen, betenném a szobájába. Elöbb utóbb elfárad, eddig nem sok volt. Hol van a cirkusz Anna?

Kép
nyafi

Sziasztok!

nyafi a cirkusz a városligetben van, az állatkerthez közel vagy a Széchenyi fürdőhöz közel.
Egyébként nagyon szerencsés vagy, mert Gigi egyáltalán nem hisztis.

Csabi is elkezdte a hisztijét bő két hete, de én azt hittem, hogy csak ő ilyen hisztis. :oops: Amúgy is jelentősen anyás, és néha hisztis. Az újdonság, hogy ha valamit nem adok oda neki, akkor üt, karmol és harap... próbálom leszoktatni róla.

Egyébként nyafi nálunk a magára hagyás nem jön be, de nem csak azért mert nincs külön szoba, mert kimennék addig a konyhába. Azért nem, mert egyszer kipróbáltuk. 1 teljes órán át sírt a Csabi és csak utána esett össze a fáradtságtól. Szerintem ennek nincs értelme. Hallgatni sem lehet több napont keresztül. Úgyhogy nálunk ez nem válna be.

Ez a játszóházas dolog engem is érdekelne, valahonnan már én is hallottam játszóházakról, mint egy minibölcsi én valahogy úgy képzelem el. :lol:

Kép

Kép
fcicus

Nyafi
Igen, néha Levi is hisztizik... Akaratos, mint az anyja :lol:

Cicus
Manó is üt és karmol, ha nem kapja meg azt, ami neki kell....
...és sírni is tud könny nélkül :P ilyenkor csak nevetek rajta és abbahagyja,
mert látja, hogy hiába.... :lol:

Most épp azt mondja brrrrbrrr és tolja a bébitaxit.. :D

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hehh... dejó! :lol: Kia ez nagyon tetszik! Nálunk Csabi valamiért nagyon érzékeny a nevetésre. Pl. ha nagyon közel van hozzám (értsd mellettem ül, ölemben, két lábam közt, karomon stb) és mondjuk én elkezdek egy jót nevetni, azt hiszi, hogy őt nevetjük ki és elkezd sírni. De amúgy ez bárkire igaz, aki hangosan kezd el egy jót nevetni (például sógorom ebben nagy mumus :lol: )
Szóval ha kinevetem mikor sír, valahogy mindig jobban rázendít. :cry: :lol:

Kicsit más kérdés:
Csinált már valamelyikőtötök mikulászsákot? Mármint kézzel, varrva, szalvétatechnikával vagy akárhogy?

Kép

Kép
fcicus

Drága Cicus, hogy őszinte legyek, örülök, ha egy gombot fel tudok varrni :oops:

Niki óriási nagy gratula a kiscsávóhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nálunk hiszti (még) nincs. (és remélem soha nem is lesz)A fiam még picike még mindig, jó mi sem vagyunk hegy, és sajnos ő sem lesz az (70 cm és 8700 g, mondjuk 49 cmről és 2400ról indult, ahhoz képest jó ez, csak már alig-alig hízik, nem is eszik, vigyáz a vonalaira, tejpép és gyümi és tápszerbe kenyér a szent, a többit meg vagy rámköpi vagy valahogy beletukmálom, és akkor haragszik rám :lol: de muszáj valami mást is ennie mint tejpép és gyümi, de valahogy nem szereti a főziket úgy mint régen, nem is értem)
Vendég

Helló!

Talán furcsának tűnhet a kérdés, de..

Nálatok is előfordul néha, hogy a gyereknek kellemetlen a szájszaga?

Én ezt a cumi miatt gondolom, bár gőzöm sincs. Azt sem tudom, h ez normális-e?

dhbetty

Betty:nálunk is ez van.Passz,hogy miért,de tény,h elég büdi szaga van a cuminak...
Vendég

sztem a nyál bepállik
Vendég

És ott hol van játszóház?
Én egy gombot se...
Nálunk nem büdi a cumi. Mamos van éjjelre. Nektek büdiknek milyen? Ja és 2es.

Kép
nyafi

aventes-legnagyobb méretű
Vendég

NUK 2-es
Már azt is mkicseréltem.
Volt latex, szilikon..

dhbetty

Betty mi Avent-os cumit használunk, és attól sem büdi a szája. Amikor viszont bújik a foga akkor furcsa egy kicsit a szájszaga, de a doki mondta hogy ez normális, nem büdi olyan kis fémes szaga van talán.

Níafi a Játszóház az Állatkert, és a Cirkusz között van.
Sajna mi most taknyosak vagyunk jönnek az újabb fogacskák.

Kép[/quote]
boganna07

Sziasztok!!!

Betty, nyugi Rékának is szokott néha büdi lenni a szája...én azt vettem észre hogyha jön a foga akkor büdi legalábbis nekünk....akkor megváltozik a nyála is....és hígabb is a széklete tőle.....én akkor rózsamézzel ami szájpenész ellen van azzal szoktam naponta többször áttörölni mivel az jól fertőtlenít.....és így teljesen elmúlik....egy kis gézdarabot vagy a t.pelus sarkát bekened rózsamézzel és áttörlöd a száját jó alaposan többször!Nekünk eddig hatásos volt.... :)
Vendég

Sziasztok!

Sajna Levi beteg...
Éjjel lázas volt, délután is :(
Levegővételnél olyan, mintha horkolna.
Váladék nincs - tippem orrmandula :?
Holnap 16-ra kaptunk időpontot a dokinőtől :roll:

Dec. 1-re pedig szuri-időpontunk van :lol: (pneumococcus)

Most megszagoltam a cumit- nem büdi.
Most Nüby van...

Levinek (Anna), Patriknak (Zuzmara) és Flórának (Kingii) Boldog Hófordulót!!

Spenót
Kép
Elfelejtett kapaszkodni :lol: ...na és a mamusz :wink: (kicsit lányos - örököltük)
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Hát én mégiscsak elvittem dokihoz. Hálistennek..
Beigazolódott a gyanúm.
Gombás fertőzés. Kapott kenőcsöt szájba (ez inkább kanalas gyógyszer tubusban :? ) és popsira is kenőcsöt, ugyanis ott is megjelentek a kiütések 4 napja kb. Azt hittem kicsípte a pisi/kaki, de tegnap kezdett gyanússá válni igazán.
Na mindegy, most kezelünk. Már átfőztem minden cumit és üveget.
Ha mindent át akarnék mosni, törölni, akkor az kb 1 hónapba kerülne a távirányítútól kezdve az utolsó cipőig.. :roll:

dhbetty

Jah, Pankának még nincs foga...
Gondolom már csak neki nincs.. :oops:

dhbetty

bizti azért édes, mert addig van babafejük igazán!!! És tök ügyi vagy, hogy elvitted a dokihoz.

Kép
nyafi

Kia Nálunk Levi detto ugyan így áll. Azért kell valami a kezükbe hogy azt hidjék, hogy kapaszkodnak valamibe, annyira cukik, Levi egy két lépést tesz is ilyenkor, mire rájön hogy nem is kapaszkodik, és akkor lehuppan a popsijára.

Betty akkor itt tényleg komolyabb volt, mondjuk azt nem írtad hogy pöttyei is vannak, de én is elvittem volna inkább. Ügyi vagy! A fogacskákról még annyit hogy a barátnőm kislánya már 11 hónapos és egy darab foga sincs még, az anyukájának is csak 14 hónaposan bújt elő az első fogacskája.:-)

Zuzmara, Linus, Zsuzsi mi újság veletek?

Anna, Levi baba
Kép[/quote]
boganna07

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?