Új privát üzeneted érkezett!

Sok boldogságot kívánok az új családtagnak, és az egész családnak. Fotót!!!

tjuca
 
 


ANITA! SZERETETTEL GRATULÁLOK KISLÁNYOTOK SZÜLETÉSÉHEZ!
Hello
hello
 
 


Isten hozott Barbara!
Kép


nancsa
 
 

 
 

ANITA

GRATULÁLOK!!!

Kép
Vendég
 


Juca

nagyon jó a fürdős kép!! :lol:

Engem jelenleg a gutaütés kerülget :evil: :evil:

Zalán a konyhában tette le a cipőjét,én meg nem tettem el.(jelenleg nehezemre esik hajolgatni)
Vettem ki a szekrényből az olajat és beleborult v rá. :evil: :evil: :evil:
A velúr egyből beitta,nem tudtam kimosni.Most bevágtam a mosógépbe.Mit veszíthetek?
Egy hete vettem 10.000-ért a cipőt,most vehetek újat!!! :evil: :evil: :evil:

A műtét megvolt tegnap.
A könyököm 2 öltés,a derekam 4.
A derekamon az utolsó két öltést érezetm mikor csinálta :shock:
nem mondom,h nem fáj.Éjjel pedig rákönyököltem a könyökömre! :shock: Majd besz...tam.
Vendég
 


HATALMAS GRATULA A KIS BARBARA SZÜLETÉSÉHEZ!

ÉLJEN ÉLJEN ÉLJEN!!!!

meteor
 
 


Alziza, az olajat, zsírt a trisó oldja jól. Esetleg trisós vízbe beáztatni vagy abban kimosni megpróbálhatod.

ANITA NAGY_NAGY GRATULA NEKTEK!!!!!!!!

amandi
 
 


Anita!

Sok szeretettel gratulálok az egész családnak az új jövevényhez!






Nancsa!
Köszönöm a köszöntést!

Reni
Kép
prenata
 
 


ANITA! SZERETETTEL GRATULÁLUNK KISTESÓ ÉRKEZÉSÉHEZ!

Eni
marcy
 
 


Én is sok szeretettel gratulálok Barbara születése alkalmából!

Méz! Este írok, most már megint nincs annyi időm!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 




Anita: Szívből gratulálok Barbara születéséhez az egész családnak!!!

Neked és a babának is jó egészséget kívánok!!!!

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Juhéjjjjjjjj, gratulálunk Barbarához, minden jót Nektek! :)
Vendég
 


Anita!

Garatulálok Barbara lányodhoz!Jó egészséget kívánok!!



Marcy:hogy van a bárányhimlősöd?Nem vakargatta el a pöttyeit?
Ez valami fiúvírus lehetett :D,mert csak Kispeti meg Apa fostak.Remélem mi már nem kapjuk el.
A változatosság kedvéért voltunk akórházban ,de csak ambulánsan kapott egy adag infúziót,és este 8-kor elengedtek minket.Tegnap óta nem hányt,még fosi van,holnap megmutatom a gyrerekdokinak azért,jön megint a 7vége,ez a rémálmaim,mindig akkor van bajunk mikor péntek van,nézzen rá inkább,meg megméretem hogy a súlya változott e.

Alziza:fúúú,ez a cipős story nagyon kemény,engem is megütött volna guta az tuti.Sikerült vmit javítanod rajta?Könyököd hogy van?

Nancsa:de jóóóóóó hogy nem tejérzékeny.Szupper!!!

Tök hülyén hangzik tőlem a kérdés,merthát nem írok gyakran,de olvasok ám mindig,hol vagytok lányok?

:shock:

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok,

én vagyok.

Pil: köszi az érdeklődést, Marci már jól van. Nem vakargatja túl gyakran, ha mégis, akkor próbálom elterelni a figyelmét. Szerencsére most már kifelé megyünk a betegségből. A szar csak az, hogy pont most, amikor jó idő van, nem tudom vinni játszótérre, pedig nagyon várják a kis haverok.

Alziza: jelentkezz!!! Hogy vagy??? A lehető legrosszabb helyeken vannak a varratok, ahogy te is mondtad korábban. Hogy alakul a helyzet.
Cipővel mi újság? Kipróbáltad, amit Amandi javasolt?

Írtam a tanyára!!!

Eni
marcy
 
 


Anita!!!Gratulálok a kis tündérkirálynőhöz!!!!!!!!!!Szép kisbabás hónapokat kivánok!!!!!!!!!!!!!

Juca, csúúúcs ez a fürdés.

Tetszik, hogy te is vagányan be a vizbe a picit anyi vagy!!!!!!!!!!!

Alziza,nincs segitséged?????????????Gratula a műtéttúlééshez, gyors gyógyulást kivánok.Kocsmával álmodtál,hogy könyököltél éjjel???????????,,,Kijött a cipőből????????,

Nancsa,szuper hirek, megúsztátok a tejallergiát!!!!!!

Pil! Mi jön méggg???Gyógyuljatok!!!!!!!!!
Gab!Meló????
Colett? Őserdő???????,,,

Beni jól van,a tanyára Marcynak válaszolva irtam a bölcsis jóságokat,annyit még hogy sajna 20 napig nem megy. 6 hete köhög,elvittem tüdőgyógyászhoz,durva zörejek, de semmi gáz, csak felső légúti hurut, van 14 napunk, hogy meggyógyitsuk a 20.i hereműtétre, ezért közösség nuku!!!!!!!!!!Bronho-Vaxom immunerősitőt irt, 3 hónapig szedni, meg sima ambroxolt nyákoldásnak.ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS, sima fiz.sós oldattal,10 ml fecskendővel át kell mosni az üregeit!!!!!!Hát ez egy állati nagy találmány csajok.Lefektetem a földre, lapos párna a válla alá,hogy a combom között kicsit fejlógatva feküdjön, egyik orrlukán be a fizsó,a másikon azonnal szivom.Nem megy a torkára,viszont szupin kiöbliti az orr és arcüreget, kihozza a trutyit!!!!!!!!!!Állati ja és nem is sir!!!!!!!!!!!!!!Annyira hogy Blani is kérte, megcsináltuk neki is, gyógyul is jobban!!!!!!Azt mondta ez tök jó anya. Pedig Robi majdnem sirt, azt mondta ő nem is nézi csak bekapcsolja a gépet és kimegy. Ma már ő csinálta!Állitólag énekesek is csinálják ezt!!!Mekkora ötlet!!!És sokkal olcsóbb a fiziológiás sóoldat mint a sterimár. Reggel-eset mosom mindkét gyerek üregeit-szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na, a bölcsi azért hiányzik,kis ördög a Beni, lekellügyesen kötni, mamázikis kutyázik is majd,mert itthon kevés neki az inger!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Sosem jutok ide. Esténként általában elalszok Petivel. Az éjszakázás pedig brutál. Az azutáni napomnak lőttek.
Peti megint beteg. Ronda trutyi jön az orrából, de az is csak keservesen, szívással, már 5 napja. Hétfőn a doki azt mondta, hogy nincs semmi gáz, adott antibigyós orrcseppet és mi is elkezdtük a bronxoizét. Erre egész éjjel köhögött, most irány a doki!
Nekem újból számonkérés. Tegnap közölték, hogy 200 oldal anyagból. Csak azt nem tudom, hogy ilyen munkarend és beteg gyerek mellett mikor lehet tanulni!???!!!

Benianya!
Le tudnád nekem pontról pontra írni ezt az orr átmosást. És ennek az oldatnak mi a pontos neve?

Reni
Kép
prenata
 
 


Anita! Én is GRATULÁLOK! Csak kibújt a kis lusti Barbi! Sok boldogságot a kibővült családnak!

Megvagyunk, csak férj itthon dolgozik, nem jutok ide. Vencu állandóan a szájára esik, a felső ajka mint Annácskáé, de legalább nem a foga...du-nonként nem akar aludni, este nyügi, korán elalszik, de éjfélre már ki is alussza nagyjából magát, nem akar visszaaludni, sokszor megébred. De kibújt 2 csücsök. Mostmár "csak" 2 rágófog 8 csücsökkel maradt! Ajjajj! Már hetek óta be van dugulva az orra, a fogára gyanakodtam, de már aggaszt, nem-e allergia...ezért sem tud éjjel aludni. Sterimár és Nasivin már nem használ és nem is merem már adni. Azt hiszem jövő héten viszem dokihoz. Ja és nappal dörzsöli az orrát, éjjel van dugulás, de nem folyik...

Pussz

Mári

Kép
mári
 
 


Most olvasom! Sajnálom a beteg gyerkőcöket!!!!! Pil, Marcy, Benianya, Preni! Remélem a többi babókáim nem betegek, nem azért nem írnak!

BENIANYA! Mi régen voltunk a Somi Ildikó féle magán orrszíváson, nagyon drága volt 1 alkalom, 3X voltunk. Az első alk. 10 rugó volt, akkor a dr. Somi megvizsgálta, a többi alk. kevesebb volt. Tulképp ők is ezt csinálták...csak nagyon drágán. De segített. Lehet hogy most is ez kellene nekünk is. Recept nélkül kapható a sóoldat? Meg a sima orrszívó-porszívó elég erős hogy kiszívja????

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok,

csak gyorsan, mert Olivér ébredezik és megyünk sétizni.

Már írtam, hogy szintem amióta hazajöttünk a kórházból azóta náthás Olivér, vagy én már nem is tudom, hogy mi van vele, de olyan furcsa. Lehet, hogy nagyobb az orrmandulája...

Na csak azért írtam, mert amikor én itthon az porszívós orrszívóval nem tudtam a trutyit kiszívni, akkor átvittem a dokihoz és ő is ezt a módszert alkalmazta, mint Benianya, csak egy hosszú rugalmas csövet dugott jó mélyen Olivér orrába. A másikba ment az oldat és már szívta is. Kétszer csináltuk, de azóta nem vittem.

Ma megyünk vissza Marcival hozzá, akkor megmutatom neki Olivért is és megkérem, hogy hallgassa meg a tüdejét.

Tanyát még nem olvastam, majd du.

Pusz

Eni
marcy
 
 


Sziasztok

A sebeim gyógyulgatnak. :)
A könyököm nem vészes,csak ha nagyon behajlítom.
A derekam nyilalgat néha,meg szúr és viszket.Megnéztem miért,mert ugye én úgy készültem,h ez nem fog fájni :roll:
Tegnap leszedtem a kötést,vettem steril cuccokat és átkötöttük.Azért húzódik és fáj mert nagyon össze van húzva.Nyilván a kivágott rész miatt kellett így.De nem csúnya.

Cipő:Másikat kell venni!!! :(
Vendég
 


Marcy,
amikor mi Márkkal hazajöttünk anno a kórházból, ő is állandóan szörcsögő hangot adott lélegzetvételkor. Nekünk akkor azt mondta a doki és a védőnő is, hogy ez újszülötteknél előfordul, nem kell vele igazán foglalkozni. Ha nagyon zavar, akkor esetleg emeljük meg az ágy fejvégét picit. (Ő mindig háton aludt. ) A magyarázatra már nem pontosan emlékszem, de vagy az anyatej, vagy valami születéskori anyag jutott az orrjáratába. (Valami ilyesmit olvastam is valahol valamelyik újságban). Hogy mikor múlt el, arra nem emlékszem.

A sóoldatos orrmosáshoz: Egyszer az egyik csatornán volt valami valóságshow szerű műsor. (Pontosan nem tudom, mi volt, mert konditeremben láttam, és ott csak kép van, hang nincs) SZóval ez arról szólt, hogy néhány ember elment valami méregtelenítő, tisztító "táborba". Voltak durva dolgok, nem mondom! :roll: :? És itt csináltak ilyen orrmosást is. Volt hozzá egy hosszúcsőrű műanyag beöntő kancsó, abból öntötték a folyadékot. Nekik nem kellett orrszívó, sőt semmi se, csak előrehajtották beöntéskor a fejüket, és a másik lukon folyt is ki az anyag. Nagyon furcsa volt látni.

Mári, ha csak bedgul neki, akkor lehet, hogy ez mandula. Mi most kaptunk rá egy homeós cseppet. Lymphomyosoft a neve, naponta 3x5 cseppet kell adni fél órával evés elött. Azt mondta a doki, akár kúraszerűen is adhatom egy hónapig is, mert immunerősítésre is jó. A stérimárt nyugodtan adhatod neki bármeddig, az csak sima sós víz. (enyi pénzért :? ) Ha meg úgy gondolod, hogy mégis van trutyi az orrában, csak nem akar kijönni, akkor meg lehet próbálni valamilyen köptetőt adni neki (akár lándzsás utifű szirupot is, ha gyógynövényben gondolkodsz), mert az nem csak a torokban, de az orrban lévő váladékot is oldja.

Andi

amandi
 
 


fiziológiás sóoldat helyetesíthető sós vízzel. lévén nem nyeli le, lévén a só fertőtlenítő, baciölő hatású ezért nem érdemes "finomkodni" persze meg lehet venni gyógyszertárban, de ha nincs gyógyszertár, messze az ügyelet stb. nyugodtan lehet ezt alkalmazni. rányokat nem tudok, otthon fül-orr gégész javasolta. amúgy kingával a kezdő csomgban volt sós csepp orrba...gyerekdoki írta fillérekért.

tjuca
 
 


Nekünk volt ilyen házi orrcsepp: 1 dl forralt, lehűtött vízbe 1 késhegynyi só, egy késhegynyi szódabikarbóna. És szemcseppentővel cseppentettük. Mármint azzal, ami üveg csövecske, gumi nyomókával.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Amandi, köszi! Rákerestem a neten, nem találtam, de holnap a patikában remélem kapok. Megíjjedtem, mert a csak bedugult orr is okozhat pl. középfülgyulladást stb.

Alziza! Nekem egyszer egy nagy anyajegyet vágtak ki, az is húzódott, de azért nem szenvedtem ennyire! Az volt a rossz, hogy nem érhetett vizet...

Mári

Kép
mári
 
 


tudom már miért óckodom a homeopátiától. Ha valaki tud, segítsen. Le van írva a szerekhez, milyen estekben alkalmazható. Na, nekem sosem egyeztek a tünetek...alkatok. Elég, ha egy mondat illik az adott betegségre, vagy mindennek passzolni kell. Pl.:orrdudulással járó nátha kevés orrválladékkal:Nux vomica 9 CH: sorozatos tüsszögések, főképp reggel. Az orrnyálkahártya száraz, az orr dugult. Nedves hidegre rosszabbodik az állapot. Fázékony a beteg és hidegrázása van.

Első 2 mondat oks ránk, a másik fele nem...akkor mi van? Nem tudtam alkalmazni alvászavarra, fogzásra stb. anno.

Mári

Kép
mári
 
 


Helló!


Orröblités:

Egy ismerősöm a tengerről hozott vizzel csinálja. Hmm, a gyógyszertárban lehet kapni, egy üveg 190 ft azt hiszem, recept nélkül. Ha van kórházi rokon,csenjen el egy fiziológiás sóoldat infóziót!!!!!!!Gab! Katonáéknál is van!!!!

Nincs ráirva hány százalékos,de belenyaltam, nem olyan sós, szóval érzésre tengeri sóból és ásványvizből ki lehet keverni, de szerintem ennek a steril sóóoladt a lényege. A só gondolom nem steril a zacskóban. Szóval nem olyan drága,ha mégis veszitek.

Nem semmi, hogy ennyi pénz elkérnek ezért,Mári!!!
A vékony cső meg gondolom jobban felmegy az üregbeMarcy
.
Preni!Nagyon fontos, hogy ha 10-10 milit benyomsz,akkor már bemegy a víz a csőbe és ha papirzsákos porszivód van gáááz.
Nekem vizes van, a csövet is kimosom utána így a 2 gyerek 10-10 millije+ a trutyi is mehet. Apa azt mondja 5-5 milivel csináld és legyen ott valaki aki gyorsan kimossa a szivót ha telik.
Azzal a sima porszióra erősithető orrszivóval csinálom, kettes fokozatra állitva a porszivót. Amiénk egyébként is kikapcsol már hármason,ha rajta van a szivó.

0.magad mellékészitesz minden kelléket!

1. lefekteted Petit hanyatt, a válla –háta alá teszel egy kb 3 ujjnyi lapos szélespárnát,pokrócot,úgy hogy a feje kicsit hátra lógjon, a földön nyugodjon. Mindez a kábad között, így kezei a combod alatt, nekem hosszú alábam, igy a lábfejem még rá tudom kulcsolni a vádlijára azt is lefogva. Apának már addig nem ér alába, neki Blani fogja le a tesólábát. Nkem néha a fejét is rángatja,igy jókis belős comb erősitő,hogy szoritássalegyenesben tartsam afejét.Még jó,hogy jólki van párnázva a belős combom!!!!! :wink:

2.Felszivom a fecsibe a sóoldatot. ( a nurofenes narancssárga adagoló 5 millije is elég lehet,ha nincs kórházi fecsid)
3. egyik orrlukába benyomom a só felét(ha a nurofenes 5 millised van akkor az egész 5 millit-a másik kezeddel meg a másik lukon bedugva a szivó fejet -szivod. Aztán csere, a másikon be 5 ml só, és az egyik lukat szivod. 2x is lehet egymás után. Van, hogy ha felül Beni még folyik ki víz(gondolom az arcüreg egy részéből-akkor azt még ülve megengedi hogy leszivjam.Olyan szépen kihozza a zöld trutyit. :lol:


Nem is gondoltam, hogy ez okból is szeretni fogom a vizes poszivót-apa allergiájára, illatositásra, konyhai kiömlött trutyi felszivására is jó,és igy 10-10, vagy 20-20 millivel egyszerre meg tudom csinálni a 2 gyereket. Ha zsákosom lenne, közben mosogatnám az orrszivót. Egyébként mivel lefelé forditom az orrszivót, az öblös tartály fentebb van, így benne marad a víz, nem megy tovább a keskeny csőrészbe.

Preni,kérdezz nyugodtan,nem tudom mi nem világos. Az szokott még apának lenni, hogy finomkodik és alig dugja be az orrba, így az orr falát szippantja be a szivó és nem jön a trutyi. Szóval én jól ,olyan turcsi orrat csinálva bedugom,(tudjátok,mint mikor maguknak könyékig fikáznak,bocsi,de így szemléletes),hogy érezzem az üregből szivja és nem a cimpa belső falát kapja be a szivó. Meg picit mozgatom is, mert olyan mintha a homlok felől, aztán picit elmozgatva az arc felől is jönne. Na azt nem tudom jobban leirni,csak úgy csinálom érzés szerint.

Futok rendet rakni, szellőztetni,fürdetni!!!

Jaaa,holnap alszanak először anyucinál mindketten-Hobó, Lord, Vikidál, stb régi rock zenekarokkal lesz buli nálunk!!!!!!!Apával 3 év óta először kiruccanunk,úgy h nem lesz itthon senkiiiii!!!! :wink:
Beninek mondtam:mamánálakaokalunni Banikával!!!Ezt mondta a kis drága!!KIvi leszek!!!!

széphétvégééét!!!!!
Preni,jövökmég ha kérdeznél!!!!!
Fúú,de gáz a meló!Méz vélemyénét osztom!

benianya
ákosbenianya
 
 


Mári!!!!
Nekem a komplex szerekjobban bejönnek,pont az alkatipontatlanság miatt!!!
Greep Hell, Corizália, Homeogéne 9.
Nézd meg a neten, a homeós honlapon!!!!!!

Segitség!!!Az utcsó 4 rágófog mettől meddig jön ki nornálisan? nálatokmár jön,Beninél nemlátom,deömlik a nyálaés könyékig bent van 4 ujja!!!!!!!!Ez aZ lehet????

benianya
ákosbenianya
 
 


Anita! Nagyon sok boldogságot és egészséget kívánunk Barbarának! Várjuk ám a képeket!

Bocsi, de csak ma jutottam ide, meló gáz, lassan rámdől az iroda, két napig nem volt nyomtatóm.....Asszem átállok hétvégi üzemmódra, napközben -hiába van bent is internet- képtelen vagyok jönni, este szó szerint beájulok.

Bálint is beteg, légcsőhurut, Benianya tanácsára öntöm :wink: bele a Stodalt, de gondozónéni véleménye alapján is kell 3 nap, mire hat, és hát ma volt az első teljes. Rondán köhög, viszont nem lázas, nem folyik az orra.

Benianya: infót, emilt köszi, tegnap már jobban aludtam, remélem a rendszeres szedéssel elmúlik az éjszakai hátfájásom. (Röviden többieknek: két évvel ezelőtt kezdett éjjel fájni a hátam, de olyan szinten, hogy nem tudtam feküdni, szorított a mellkasom, nem kaptam levegőt. Azt hittem, rossz testtartás, rossz irodai szék, miegyéb. Mióta itthon vagyok Bálinttal, nem volt panaszom, elmúlt. Most, hogy elkezdtem újra dolgozni, illetve előtte egy héttel, megint elkezdődött, így kénytelen voltam belátni, hogy valószínűleg a stressz jön ki ott :shock: Amúgy nem érzem magam idegesnek, bár tény, hogy éjjelente folyamatosan jár az agyam...Andi javasolta a Sedatif pc homeós bogyót, tegnap kezdtem, remélem beválik!)
Bálintnak is most bújt ki a második alsó rágófoga, a fentiek még sehol, de Bálinttal is napjában többször össze kell vesznem, mert állandóan bent van az egész keze a szájában. Tök mindegy, mit fogott előtte...

Juca: Kingás-Katás kép nagyon klassz, fotózzatok csak sokat, jó nézni a csjokat!!

Alziza: remélem jobban vagy, és hamar elmúlnak a sebek. Valami eredmény lesz, hogy mi volt ez tulajdonképp?

Nancsa: tök király, hogy Zoló rendben van. Elhiszem, hogy megkönnyebbültél!

Reni: sehogy nem lehet tanulni. Én is próbáltam itthon jogszabályt olvani, de....csakhát nekem nem kell beszámolnom. Éjszakázás kemény nagyon, férjemen láttam, hogy olyankor nagyjából az utána lévő kettőnek annyi....

Na, biztos van, akit kihagytam (bocsi :oops: ), alig látom a képernyőt, és a tanyán még nem is voltam....
Bálint baromi hisztis itthon (bölcsiben agyon dicsérik :shock: ), ma képes volt azon kibukni, hogy az általa javasolt fekete bugyi helyett fehéret vettem.... :roll: Gondolom, így jön ki a bölcsis stressz....

Lehet, hogy még dobok pár képet, ha nem, akkor pussz

Vicky

Kép
vicky21
 
 


HAli.

Az átmosás sztem jó,h akivitelezhető.Aminál kizárt lenne.A sima orrszívás is egy tortúra,már ha eljutunk odáig.

A tanyára irok holnap,már nagyon ki vagyok mára.

Nem tud vki Tündérpöcökről?Hogy mi lehet velük?

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Lenyúltam a sajtot:

Kép

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Tényleg Pil: Peti hogy van? :oops:
Átmosást én sem tudom, hogy csinálnám, szerencsére normálisan akárhol kiszívom, nem szeretném elrontani...

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Sziasztok!

Csak jelentkezem, hogy élünk virulunk.Lányok jól vannak.

Betegeknek jobbulást.

Anita! Gratulálok Nektek Barbara babához.

Mi holnap kimegyünk a kertbe egy utolsó mici ( mics: erdélyi/ román daráthúsból kis kolbászkák ) sütésre. Szerintem szuper idő lesz, lehet, hogy még fürdőruhát is veszek.

Pil!
Tündérpöcök kiszállt innen mert nem volt ideje ugyanis elvált és most egyedül bírkózik meg az élettel.

Kép

Kép
katus73
 
 


Vicky, PIl!
Épp ezen csodálkoztam én is, hogy ez az átmosás közel sem annyira kellemetlen,mint a sima szivás. Ugyanis-és ezt Blankától tudom,-ha a taknyot szivom,akkor olyan hányingeres kellemetlen kihúzó érzése van, de ha benyomom a sót,ami kellemes a nyálkahártyának, akkor semmit sem érez abból, hogy a sűrű,letapadt trutyijön kifelé. Hmmm.Szóval sokkal jobb érzés,mint a sima szivás. Nekem ha simán szivom, akkor kapja el a fejét ha elkezd kifelé jönnia a cucc.Olyan lehet ez(bocs durva lesz)mint mikor ált iskolában napköziben játszottuk,hogy lenyeltük a savanyúkáposzta hosszú vékony darabját,de úgy hgy fogtuk az egyik végét, aztán visszahúztuk. Brrrrrr. Szóval xar érzés.

benianya
ákosbenianya
 
 


Most kaptam privit egy másik topicostól,hogy 10 %-os a sóóoldat!

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok,

na Marci és Isti elmentek cirkuszba, már lehet, hogy el is foglalták a helyüket :) .
Szerintem Marcinak nagyon nagy élmény lesz, mert de. amikor a jegyeket vették akkor is nagyon be volt indulva.
Ha Isti csinál képeket, akkor teszek majd fel.

Mi szerintem nemsokára megint kimegyünk egyet sétálni Olivérrel, lehet, hogy találkozunk a Hannáékkal is.
Olyan szuper idő van, ilyenkor öröm kint lenni :) .

Ja ma sütöttem szilvás pitét, még nem kóstoltam, de szerintem fini lehet :) .

Vicky: hát érdekes tényleg, ha a stressz okozza ezt nálad, mert elég hamar kijött akkor, nem???
Ettől függetlenül valószínű, ha az utóbbi 2 évben nem produkáltad a tüneteket.
Most, hogy magasabb beosztásban vagy még inkább nagyobb a teher. Vigyázz magadra!!!

Katus: nektek jó piknikezést!!! Remélem holnap du. nekünk meg összejön, hogy elmenjünk Sárvárra és sétáljunk a vár tövében :) . Nagyon várom már!!!

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy eddig nem jelentkeztem, de mióta Feri itthon van, nem nagyon jutok gép elé...

Peti itthon van péntek óta, most lázas beteg lett. A mamámék kiváltották neki az antibiotikumot (is), de azt még nem kapja. De ha holnap is lesz láza, akkor elkezdem neki adni.
Egyébként minden OK vele, a torka piros csak, de a tüdeje tiszta.

Kintalvás: azt nem tudom, hogy a mi bölcsinkben hogy van...szerintem bent alszanak, max. tavasszal alszanak kint.

Kmammy, örülök, hogy segíthettem!

Bénianyu, Peti, mióta bölcsibe került, szinte egyfolytában beteg. Most szedett össze valami olyan vírust, amitől lázas is lett. Addig csak köhécselt, folyt az orra. Szerintem ez teljesen normális, hiszen addig nem lesz védett, míg az összes vírussal nem találkozik, ami a bölcsiben van. Szóval NE aggódj!
A mi dokink csak lázasan nem engedi, és a bölcsiben is ez a fő "kizáró" ok.
A fiz.só receptes? Én is kipróbálnám Petivel...
Petinek egy jó ideje a keze a szájában van. Neki sincs még kint a hátsó négy foga, de piroslik a feneke. Úgy gondolom, fogzik.

Viera, mi két hete kaptunk egy rakás ruhát, azóta egy zsákban vár rám a garázsban...

Meteor, ne hagyd magad Pancsinak bölcsi témában. Nálunk Peti a mai napig nyekereg, ahogy megyünk az átadó felé, már mondja a magáét, ha meg bemegy a terembe, visít, mint az anyátlan borjú. De szerintem, ahogy kikanyarodok a sarkon, már nem is bömbizik, és nem is panaszkodnak rá a dadusok.

Juca, nagyon jó a kép! Érdekes, hogy Kinga mennyire nem féltékeny Katára...azt hiszem, én hasonló közös fürdőzés alkalmával megfojtottam volna az öcsémet. :?

Pil, Petinek gyors javulást!

Nancsa, szuper hír!

Marcy, és a nagyobbik fiad honnan lett bárányhimlős? Csak úgy érdekelne. Peti még nem volt, pedig a kisbarátnőnk tavaly kipöttyösödött, voltak előtte együtt is, és Peti mégsem kapta el...

Wawel, gratulálunk Barbara érkezéséhez, jó egészséget mindannyiótoknak!

Alziza, gyors felépülést! Nem vigasztal, tudom, de Peti valamelyik nap a bnőm kislányának cipőjébe pisilt bele.
Mondjuk én elvből nem veszek 5-6 ezer forintnál drágább cipőt. Sőt, inkább 5 a max. Arra, hogy elnyűjje, kinőjje, bőven elég.

Mindenkinek szép napot!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Ma jöttünk haza a kórházból. Barbara alszik, Kornél apával sétál, gondoltam gyorsan bejelentkezünk.

Jól vagyunk, Barbara gyönyörű, bár nagyon érzékeny a bőre, teljes testét kenni kell.

Születése: október 7-én 16 óra körül kezdődtek a fájások, (legalábbis azok, amik már említésre méltóak) 18 órára értünk a kórházba, mert nagyon felgyorsultak az események, akkor már 5 percesek voltak. A doki megvizsgált 19 órakor, két ujjnyira voltam nyitva, de nagyon fenn volt még a baba feje. Minden esetre a beöntést megkaptam, 21 órakor már 4 ujjniyra tágultam, burokrepesztés 22:05-kor pedig már foghattam a kezemben.

Szóval Csandy után én is simán hoztam világra második babánkat apa segítségével!

Kornél nagyon örül a kistesónak. Azt hittem féltékeny lesz, de ölelgeti, simogatja. puszit ad neki. Imádni valóak.
Amint lesz energiám rakok fel képeket!

Egyébként Barbara haját már copfba lehetne kötni! :lol:

Minden beteg babónak és anyukájának jobbulást!
Most ennyire futja, igyekszem majd még jönni!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Wawel: örülök, hogy otthon vagytok és minden rendben! A képeket szertintem már mindannyian nagyon várjuk!

Ex: már hiányoltalak (tanyáról még mindig :wink: ), csak elfelejtettem megírni.... :oops: Remélem, Petinek nem kell az antibiotikum. Bálint is azóta orrfolyós, köhécselős, mióta járunk. Nálunk is láz a fő kizáró ok.

Bár most a doktornéni nem engedte el bölcsibe, ugyanis még mindig rondán köhög, így inkább levittem ma az ügyeletre. Láztalan, orra spec. most nem folyik, de úgy gondoltam, hogy nehogy hétfőn legyen valami, amikor már dolgozunk. Hát, olyan ronda a torka, hogy még a mandulája is pöttyös. Egyből ospamox, acc, nurofen, csütörtök előtt nem mehet bölcsibe. Végülis már 3 napot dolgoztam :? Még szerencse, hogy anyuék idejöttek "őrizni" a gyerkőcöt, és így mehetek dolgozni.

Marcy: tényleg, mi van Marci pöttyeivel? A hátam miatt egyelőre szedem a Sedativ pc-t, talán kicsit jobb, de még messze nem az igazi....És tényleg két évig nem volt semmi bajom, de ahogy közelgett az idő és bejártam a hivatalba "szokni a levegőt", egyből előjött, így még a sok ülésre sem tudom fogni, mert még nem is kezdtem el tényleg dolgozni....
Jut eszembe Meteor, Te voltál kineziológusnál, az ilyen problémán tud segítnei? Én már mindenre hajlandó lennék, mert még kb. 40-50 évig nem aludni normálisan :roll:

Na, húzok, holnap meló, remélem tudok jönni hétközben is, pussz

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Ex!

Hogy megy a beszéd?

Tegnap volt itt buli nálunk. Egy 20 hónapos barokk körmndatokban beszélt, egy július 25-én lett két éves SEMMIT! Mindkettő lány, mindkettő első gyerek. Szerintem két extrém véglet voltak.

tjuca
 
 


Sziasztok

Vicky
Igen,elküldték szövettanra.Azt tudjuk,h bőrdaganat és valószínűleg jóindulatú,de 100% csak a szövettan után.Az még kb 2 hét :roll:

Wawel
Jó,h otthon vagytok! :lol:

Ex
Tényleg ti,hogy álltok a beszéddel?Nálunk semmi komoly változás.Amiket tud szavakat azokat használja a mondat többi részét hümmögi.Csak azokat a szavakat mondja ami tetszik neki valamiért.
Ilyen pl. a Béla.Nincs is ilyen nevű ismerősünk.Hallotta valahol és azóta így hívja a szörmekutyáját is :shock: Sétáltatta a kutyáját a lakásban.Erre mi megdícsértük,h milyen aranyos kutyája van,kérdeztük,h hívják?Erre azt mondja:Béla :shock: :lol: :lol:
Vendég
 


Wawel! De jó, hogy jöttél!!!Szuper,hogy az első császár után ilyen ügyesenmegszültétek a kiscsajt!!!!!!!Várjuk a képeket!!!

Vikcy! De jó,hogy anyukád be tudja vállani a betegvigyázást!!!!Mit szólt a dokida Sodalhoz?A miénk dicséri és mondja hogy adjam tovább 4-5 napig. De tudom nem mind ilyen. Te ha nem alvászavarod van, nem stresszelsz,hanem a hátad fáj,lehet hogy gerinc, vagy csigolya.Meg kéne reumatolóusnak,ortopédusnak mutatni!!!!!!!A pöttyös Bálint mandula az akkor tüszős?

Alziza! Drukk a szövettan miatt!!!!!

Hamár a bezsédnél tartunk,Beni beindult mint a rakéta.Rendesen ragoz,hosszú mondatokat,verseket mond.Pl:jkót aludtál Benike?Ere nem jót aludtál a válasza,nem is Benike jót aludt, hanem:jót aludtam anya,nagyot aludtam!!!!Nézte a nyári fotókon a billuiárdot, erre: Én is tudok golyót oda betenni!!!!
Vagy Blanika,nézd ott vannak bájányok fenn égen!!!!
Vagy fotók nézegetése közben : Én ülök ott anya!
Vagy:Ott vannak együtt!

Ezekmind mai felfedezéseim. Imádom!!!Hogy hogynemma megint szöget ütött a fejembe a majombarázda, amije van a gótikus szájpad, az apicampusz,és a hipertelorizmosmellett(Down kóros tünetek) Ez utóbbi kettőre ami szemforma tünet, azt mondták a jászokra jellemző,viszont most megnéztem a majombarázdát-intelligens emberek kölönleges ritka jellemzője lehet(no ,meg tömeggyilkosokéis,de ezt meg sem láttam igazán,ki is töröltem.Szóval most épp Beni a család csodabogara,okosságban ügyességben.Amásik meg persze Blani,aki megint csupa 5-öst hozott, de ami a lényeg hogy nagyon jól érzi magát a suliban és imád tanulni,új infókat megtudni!!!!!!ÚÚÚÚgy imádom őket!!!!! :lol:

Ja,a lényeg, Beni először aludt mamánál,eddig ,Vekerdy hivő lévén meg akartam várni a 3 évet, de annyira akart ő is Blanival mamánál aludni,és pont Lord, Hobó,Vikidál rock hétvége volt nálunk, így mehetett és mi is buliztunk.Háát minden a legnagyobb rendben volt, imádta,kutyázott, 2 napig a kertben volt, csúúúúcs volt!!!!!!!!Anyuci azt mondta annyi ujjongás, szeretet van ebben a kis krapekban, hogy öröm vele lenni!!!Összebújva ölelkeztek Blanival meg a nagyszülőkkel hogy mennyire szeretik egymást-teljesen oda voltak anyuék.
:lol:

benianya
ákosbenianya
 
 


Üdv.

Peti mégis kapja az antibiotikumot, nem lett volna muszáj, mert ma reggel "csak" 38.1 fokot mértem neki a popsijában, de annyira csúnyán köhög, hogy azt hiszem, inkább nyerek ezzel. De szerdán du. kiderül, akkor viszem vissza.

Beszéd: hát vannak új szavai, amiket még nem tudtam beazonosítani, viszont már biztos, hogy az apa az nála mimi. Meg ne kérdezzétek, honnan szedte. :roll: A nagyon okos férjem szerint, biztos van Misi ismerősöm (aki történetesen Peti apukája is). :?

Juca, hát valószínűleg igazad van, az a két kislány a két véglet lehetett beszéd szempontjából...

Wawel, jaj de jó, hogy Barbara természetes úton született...még egy "bátorítás". :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


PIL!!!
Ha lesz időd töltsd ki a babanetes főoldalon bal fent lévő kérdőivet a korai fejlesztős kutatáshoz!!!!!Remélem segitünk vele!!!!

Még egy hónap és vehetek egy klaviatúrát,amin lesz hosszú i, lesz shift, enter és szóköz,f2-jelenleg ezek hiján pötyögök, ezer meg egy bocs az elütésekért.
Konkrétam Beni a minap kimarta az entert. 4ujjal.tutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:((

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!!

Remélem nem merültem feledésbe...

Nagyon el voltunk/vagyunk úszva. A Zorán szobája felújúlva, kifestve, padlószőnyeg, új bútorok.

Noéminek is, bár az övé a Zorán régié lett.

Teszek róla képeket.... (majd) :oops:

Ne haragudjatok, már kb. másfél hete be sem kapcsoltam a gépet, nem tom kivel mi van, remélem minden rendben, ha valaki esetleg mégis betegecske,jobbulást.
Nonó is lázas volt ma reggel, de elmúlt.

Ő imádja az angolórákat, a tornákat.
Zorán imádja a sulit, egyfolytában aranyakkal jön haza.
Ma fogadóórán is csak dagadtam :D

Egy képet gyorsban dobok, aztán kapcsolok és majd próbálok kicsit visszaolvasni. Ezt múlt heti torna után kaptam el:
Kép
Kicsit elfáradtam a csajom....:)

Sziasztok! Pussz!

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Ex!
Jobbulást Petinek! Az én Petim is nyomja az AB-t. Mi is csak azért kaptuk pénteken, mert hétvége jön és csak a láz és ronda köhögés indokolja. Láz nem volt, de egész éjjeli ugatás, igen. Borzalmas volt! Virrasztottam mellette, inhaláltunk, gyógyszereztünk stb. és persze másnap dolgoztam!

Anita!
Örülök, hogy minden rendben és, hogy sikerült a sima szülés!
Várom a képeket!

Viera!
Tőled is!

Benianya!
Köszi a részletezést, de még nem mertem rászánni magam! Pedig ráférne Petire is egy átmosás!

Szerintem Peti a 2 héttel ezelőtti betegségből nem gyógyult fel rendesen, azért beteg ismént!
Egyébként annyira pörgös lett és rossz, eleven, hogy mindenkit kiborít 1 óra alatt!
Most jól jön, hogy műszakban dolgozunk, mert legalább mindig itthon van valamelyikönk Petivel, így nem kell táppénzre menni!

Egy körkérdés: kinél hogy alszanak a bébi?
Peti idáig hálózsákban aludt. Most vettük még elő a gyerek a paplant. Nektek nem takaróznak ki?

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,

Csak utolsó oldalt tudtam olvasni, nagyon nehezen élünk, de jól vagyunk. :P

Viera: Én is várom a képeket. :lol: Nagyon aranyos Noémi, nálunk nagyon régen volt „földön alvás”, azt hiszem kb. 2 éve.

Prenata: Jobbulást Petinek! Én biztosan nem tudok menni táppénzre, amikor van tanítás, sajnos nekünk nincs más lehetőség, csak a férjem tud itthon maradni vele, ha beteg lenne. :? Szerencsére még nem kapott komoly baját, de előbb utóbb lesz gondunk, de sajnos ez van. Néha gondolkodok komolyan az állásom váltásáról, de szeretem a szakmámat, ebben akarok élni egyelőre.
A takaró nálunk gyermek paplan van, de soha nincs rajta. :lol:

Ma reggel kellett ügyeletes csoportba menni Kevinnek, mért d.e.-i gondozónéni beteg volt. Jó, hogy „csak” reggel, de már ez volt második alkalom egy hónap alatt és egy hétre szól. :evil: Múltkor is olyan pipa volt a férjem, hogy alig beszokott a bölcsibe, de máris idegen csoportba kellett mennie. Három napot sírt reggel. :( Annyira sajnáltam, mert annyira szerette saját csoportját és gondozoónénit is. Sőt ma nem tudtam saját szekrényéhez menni és odarakni a váltóruhákat, mért senki nem volt bent és nem nyitottak az ajtót. Szóltam ottani idegen csapat g.néninek, hogy majd vigyen át. De nem vitte. :evil: Se kabátot sem sapkájat, semmit!!! :twisted: :twisted: :twisted:
A férjem délután oda ment, csupa koszos volt a ruhája, szekrényben nem talált semmit, azt hitte nem vittem semmit reggel. A benti rövidnadrágba felöltöztetett, és haza jöttek busszal!!! :twisted: :twisted: :twisted: Olyan mérgesek voltunk.

Bocsi a panaszért, csak muszáj volt kimondani. Különben mi nagyon szeretünk a saját gondozónőt!!! :P :P :P

Mindig magunkról írok: Használtok/fogtok a párasítót? Szerintem már írtam ide, hogy erre a férjem allergiás és nem használunk. Nekünk volt egy ultrahangos, de most csomó rosszat olvastunk róla, kint tavaly néhányan emiatt meghalt is. :roll: Csak most fő témánk az, hogy a suliban használunk-e a tanteremben, amiket eddig használtak.

Hosszú hetünk lesz, nagyon várom már hosszú hétvéget. :P

Puszi Nektek!
Vendég
 


Jézusom Kmammy!!!!!Micsoda?Meghaltak kint a árásitóól???De miért?????Mi épp most vettünk egy ultrahangosat,mert _Beni nagyon köhögött 6 hétig!!!!!Mindenki csupajór irt róla!!!!Mi a veszélye?????

Preni,alvás-zsák-takaró
Én is zsákoztam,de olyan nehezen mozog benne, hogy levettük.Vastag zokni, body,pizsi alós, felső-ennyi.Néha betekatom este,defél óra múlva már nincs rajta.Úgy érzem a zokni,meg a 2 réteg a derekán-téli a pizsi is-elég éjszakára. Depróbálom tanitgatni,hogy takarózzon be,de nem szereti,ha átjön reggel és betakarjuk akkor is eszedimagáról. :shock:

Orrmosás: jelentem tegnap s ma már nem is kellett,tökéletesen meggyógyult!!!!!!Ennyi idő után(7 hét) és pár nap alatt az orrmosástól. :lol: Múlt hét szerdén voltunk a tüdőgyógyásznál! Ma semmi baja, nem köhög,átalussza az éjszakát, nem folyik az orra!!!!!Jajj, de örülök.A végén már nem is vettem sóoldatot,mert gyorsan kellett, hipphopp kevertem itthon!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Ilyen alvós nekünk is van! :)

Kép

A kedvenc cica lába is kilóg alóla! :)

És itt egy cicás kép:
Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Két kép, megint buli volt nálunk. királylány, meg a törpe.

Kép

Kép

tjuca
 
 


Sziasztok!

Nagyon jók a képek lányok, a füldön alvósok meg a többi is, mind szuper!!!

Ez a párásítós dolog engem is nagyon ledöbbentett, nekünk is az van!!! Csak nem ártalmas valójában???

Reni, nálunk hálózsákban alszanak a gyerekek még mindig, kivéve a délutáni alvást, mert akkor csak simán pléddel (ill. az oviban paplanhuzat+pléd van).

Ex, jobbulást Petinek! Tényleg, Te már dolgozol, ugye? És Neked ezen a téren minden rendben? Elégedett vagy? Cipő-ügyben egyetértek Veled, én sem veszek 5ezernél drágábbat a gyerekeknek... :oops: Leginkább az utolsó párokat szeretem kifogni, és akkor még féláron is egész jókat lehet kapni.

Betegeknek további gyógyulgatást! Már nekünk is csak 3 hét maradt a bölcsiig... :(
hello
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?