Sziasztok!
Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje. Mi is kirándulgattunk, friss levegőre vitt a férjem, hogy gyógyuljak már végre meg. Az orrom még mindig folyik és a náthából adódó rossz közérzet mellé jön az émelygés. Vuk még nem volt. Illetve ma ahogy beléptem a lakásba és megcsapott az elektromos illatosító szaga azt hittem hogy átesek a tűzkeresztségen, de hála az égnek vissza tudtam folytani. Nem bírok enni. Megkívánok valamit, elkészítem és mire kész már rá sem bírok nézni. Annak viszont örülök, hogy a mű kajákra (levesporok, Knorr, Maggi készételek) végleg gondolni sem bírok. Már a reklámoktól felfordul a gyomrom.
Vicuska: Naggggyon baba!!! Gratulálok!
Anita: nekem is hasonló problémám van. A bal alsó bölcsességfogamat ki kellene műtetni. Már egy éve megkért a fogszabályozós orvosom, hogy ne hagyjam, hogy elbarmolja amit nagy nehezen beszabályoztunk.
Elmentem orvoshoz, de a "csontba belenövés, szájzár és vésés" szavak után, (amelyek egy mondatban hangzottak el) letettem a dologról. Össze is van csúszva az alsó fogsorom. Már a kivehetős szabályozót sem tudom betenni, amit éjjel kellene hordani. Lehet, hogy újra lesz rögzítettem?
Meggymag: 6 hetes 1 napos korában 7.2 mm volt Kicsi Pettyem. Bár ezt sem értem, mert olyan kicsi volt még, hogy ha két pixellel máshová klikkel akkor akár 8 mm-es is lehetett volna...
Ilyet, hogy ülőmagasság nem mondott a doki. Nem túl bőbeszédű.
Mikor lesz kismaapocakunk?
A
www.bebilap.hu ezt írja:
"11. hét
A magzat 3,8 cm hosszú, súlya 48 gramm.
Lényegében a magzat valamennyi szerve kifejlődött. Kialakul a gerincoszlopa.
Egyre inkább szorít a nadrág, ennek azonban még mindig nem a baba az oka, hanem a rossz emésztés. Ezért a várandósság során termelődő progeszteron a felelős, ugyanis lágyítja az izmokat és a kötőszövetet."
Ez most igaz?
Mondjuk én a 7 hetemmel még csak jóllakottsági vagy felfúvódottsági alapon büszkélkedhetem pocakkal...
Úgy irigyellek Titeket. Minden hamarabb jön nálatok.
Most pl. azt sem értem, hogy miért nem látott pulzációt 6 hetesen? Van több féle zoomolású ultrahang? A kolléganőm ugyanennyi idős terhes (egyszerre csappan majd a létszám
) és nála sokkal nagyobb nagyításban volt a kép. Ő is látta már a szívét.
Még mindig nem vagyok túl lelkes. Van egy védekező mechanizmus bennem, ami arra edz, hogy ha esetleg valami gond lenne (1:trillióhoz
) akkor ne haljak bele. Nagyon lelkis vagyok. Éppen ezért szeretnék minden vizsgálatot megcsináltatni, amit csak lehet. Azt hiszem, hogy ha valami baj lenne nem lennék képes megtartani a babát. Nem hiszem, hogy meg tudnék bírkózni a feladattal. Valahogy könnyebben elszámolnék a lelkiismeretemmel ha a terhességet szakítanám meg, mintha azt kellene látnom, hogy a beteg gyerekem miből marad ki és mire nem képes a betegsége miatt, másrészt egy Down szindrómás gyerek esetében nagy valószínűséggel bekövetkezik az, ami a legszörnyűbb az életben, hogy a gyerekedet temeted el.
Lehet, hogy nem szimpatikus ez a hozzáállás Nektek, de itt mindenki a véleményét írja le. Úgy érzem, ha szépítenék, nem lennék hiteles.
Na de fel a fejjel és örüljünk a sok egészséges kisebb-nagyobb babának.
Eszter