Új privát üzeneted érkezett!

[quote="lusie"][ írta:lusiecolor=red]Potyka! Amit írtam tegnap este, nem jó??? Miért?[/color]

Vagy csak engem is átugrotok, mi??? :cry:


Azért nem jó, mert van benne 2-es a négyzetre emelésnél...

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Lisue, mert a négyzeten, az is (1+1), tehát túl sok egyes számjegy kellene hozzá. (eu most érthető? , amúgy azt hittem reggel írtam, de csak akartam, kicsit húzós volt, a síró kislány, a férjem megjött Németoból, hoztak egy targoncát, és még az éjjel beálltak, ezért semmivel nem lehetett kiállni, közben a lányoknak suli, a fiúknak óvoda, az ovival koncert fél kilenckor a Művházban, ergo muszáj odaérni... Ja, és míg írtam, épp szoptattam, mert vmikor azt is kell. :lol:

Kölyök, már én is rágódtam a számrendszeren is, nem tudom, ér-e. És van még egy feladat. (szerdára kell, felvételi előkészítő... de basszus az egyeses miatt lassan nem alszom, mert táncol a szemem előtt. :roll: )

Tehát:
1
1 1
2 1
1 2 1 1
3 1 1 2
132 1 1 2
3 11 3 2 2


Kb, olyan piramis formán, és folytatni kellene.

potyka
 
 


Potyka, Kölyök köszönöm, bogarászom majd az oldalakat. Azt nem tudom érdemes-e befektetnem ilyesmire... :roll:

Lusie!
Nem tudom, hogy a kis 2-es, ami a négyzetre emelés jele az műveleti jelnek számítana, vagy egy számnak az 5-ből, mert akkor nem jó, de egyébként tényleg kijön.
Eszembe jutott hajnalban, hogy kérdezted a husit múltkor, és elfelejtettem válaszolni. :oops: Nekem azt mondta a doki fél éves kor után ahogy a mennyiség megengedi (eszik már annyit a gyerek, hogy érdemes) tegyem bele a kiskocka csirkehusit. Nálunk már minden nap van két kockacukornyi husi a kb 1,5 dl főzelékben. Csak nézek egy hete éppen, hogy lement a 70-80 ml főzi, mostmeg... :roll:
Gyümölcsből volt, hogy 2 deci is lecsúszott. :lol:
Sajnos, a megnövekedett elvárások velem szemben az elmúlt 2 hétben, ill. egy-két megjegyzés megint tejcsökkenéshez vezetett, szerintem ennek is köszönhető a megnövekedett étvágy. Hát ez van, azért próbálom kicsit lazán venni a dolgokat.

Kölyök!
Kérdezted anyóst, meg a férjemet. Az uram 15-ig lesz Ghánában. Ha a mai nap lemegy akkor lesz meg a fele idő, csak talán a hétvége nehezebb nélküle, mert egyébként meg sokan vagyunk....
Anyósom háááát..... Még nem írok semmit, de lehet, hogy muszáj lesz majd nektek egy kicsit panaszkodnom, hogy kiadjam majd magamból a végén. Kb még egy hetet lesznek itt, de két hét már letelt ebből is. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 

 
 

Pumperka, én vettem egyet használtan, mert az oviba nem jutok be bkocsival, ráadásul Dani következetesen irtózik a kerekes vízszintestől... Úgyhogy megterveztem a mamifitnesszt: hátigyerekkel séta az oviba (khm, néhány km, de levegőzni is kell), gengszterek begyűjtése, és busszal haza. És én is fitt és üde leszek. Az angyalkártya is oxigént írt nekem éppen. :lol: (ritkán játszom vele, de pont ma.... )

http://www.dudus.hu/napiangyal/index.html

potyka
 
 


Oké Csajok! Értem, bocsi, azt hittem a négyzetreemelés mint művelet, mehet.

Pumperka: Tehát akkor Te már minden nap adsz husit Zsombinak. Azt hiszem én is bevetem a jégkocka trükköt, hiszen mindennap nem főzök cs.husit. Eddig még csak háromszor adtam husisat.
Tegnap kezdtem el újra az egyszer gyümi de., egyszer főzi este felállást, mivel a betegség miatt inkább szoptattam és csak este adtam vitaminbombát.
Kitartás! Ha a felén túl vagy, akkor már sokkal gyorsabban megy az idő! Én is mindig ebbe kapaszkodom és eddig tényleg bejött.

Potyka: Nem semmi lehet az életed! Csodállak! Sosem bírnám szusszal! És még plusz feladatokat is a nyakadra veszel, mint a szomszéd kislány. Persze ki ne segítene ilyen helyzetben!
A beégésem után feladom a matekházit. Hajrá fiatalok!!! De azért a férjemnek majd megmutatom, hátha. Tegnap vizsgázott valszín.számból, hátha még fogékony az agya egy kis ilyenre is. :lol:

Livi
Kép
Kép
lusie
 
 


Bennem még mindig kérdés, hogy a négyzetreemelés ketteskéje az műveleti jelnek számít-e, hisz az ellentétjét a gyökvonás jelét is műveleti jelnek számítjuk... :roll: :roll: :? :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Lusie!
Én úgy csináltam a csirkehusit, hogy felkockáztam, megfőztem, és egy műanyag tányéron megfagyasztottam, úgy hogy ne értek össze, utánna ezeket a kis "jégkockákat" beraktam egy lezárható hűtős dobozba, és most mindig csak kikapok belőle egy kockát...,így még azzal se kell vesződni, hogy kipattintsa az ember a jégkockatartóból, bár lehet, hogy a tiedből könnyen kijön. Nekem a hagyományos jégkockatartóból tudom, hogy nehezen jött ki. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Beuska! Voltatok már fület lyukasztani?

Én már nagyon szeretnék fülbevalót Livikének, de állandóan gyürkölészi a fülét, és nem tudom, nem fogja-e kiszakítani??

Mivel a kis drágámnak nagyon szöszi a haja, olyan, mintha kopasz lenne, így nem túl kislányos a feje.Ezért is sokat dobna rajta egy fülbevaló. Hátha nem kérdezgetnék állandóan, hogy kislány vagy kisfiú? (miután talpig rózsaszínbe van öltöztetve...)

Kép
pété
 
 


Pété: Fruzsinak 5 napos kora óta van fülbevalója. Gyürkölészi ő is a fülét, de még soha nem szakította ki (ellenben az én fülbevalómmal...). Amúgy meg a "tisztánlátó" ismeretlenek, mikor Fruzska rózsaszínbe, esetleg még szoknyába van öltöztetve, és látni a fülbevalóját, akkor is megkérdezik, hogy fiú vagy lány :shock: :lol: :roll: Egyszer visszakérdeztem, hogy szerintük hagyományosan kiket szoktak rózsaszínbe öltöztetni... Akkor elkezdtek mentegetőzni...

Kacika: a Fruzskán lévő piros sapka teljesárú, a piros kardigán 70%-os leértékelésből, és a csíkos póló turkesz. Szóval néha azért becsúszik egy-egy teljesárú darab is.

Pumperka: megyünk-megyünk, már a múlt héten kérdeztem Tőled, hogy mehetünk-e, aztán nem jött válasz, gondoltam, erről a nyusziról lecsúsztunk ;) már csak egy jó időpontot kellene találnunk. Mikor lenne jó Nektek?

Kölyök: valahogy úgy értettem, hogy itthon vetted a kabátod, azért kérdeztem rá.

Egy kérdés: milyen zöldségeket lehet adni most már a töpörtyűknek. Eddig krumpli, sütőtök, és sárgarépa volt. Ha nem is Fruzska, de én igénylem a változatosságot, és mind többféle ízzel ismertetném meg.

(amúgy, hogy egy kicsi kakitéma is legyen ;) ma tapasztaltam az első szilárd produktumot a pelusban. Húúúúúúúúúú, nagyon furi volt)

Amúgy ma nosztalgikus hangulatban vagyok: szüléses videókat, meg az első napok videóit, képeit nézegetem, és közben elérzékenyülten pityergek :)
linocs
 
 


Én is gondolkodom a füllyukasztáson, de úgy vagyok vele, mint Pété, hogy mostanában nagyon markolássza a fülét és egy új lyukasztásnál azért így elfertőzheti a lyukat. Nem????

Pumperka! Nem tudom, hogy a négyzetre emelés számnak számít-e, vagy műveletnek. Mert míg négyztere, köbre emelésnél kiírjuk a számot, a négyzetgyöknél nem írjuk ki a kettest, de a köbgyöknél már igen. :shock: Passz....

Hát elég húzos ára van ezeknek a kabátoknak... De, aki sokat kendőzik, kenguruzik, annak azért meggondolandó.

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Azért számít számnak, mert van a feladatnak az a része is, hogy írd le a 8-at, és ott (1+1+1) az (1+1)en. Ebből gondolom. (meg abból, hogy azt simán megcsináltam, és akkor még olyan büszke voltam magamra.... Csak aztán jött a 7 ugye...

potyka
 
 


Pumperka: Mekkora ötlet ez a husi fagyasztás!!!! Nagyon köszi! :lol: :lol: :lol:

Szerintetek gesztenyét lehet már adni???
Most olvasom, hogy egy doki csak másfél! éves kortól javasolja. Hmmm. Én meg alig vártam, hogy legyen már a zöldségesnél. Gondoltam sült almával keverve milyen tuti kaja lesz!

Linocs: főzve paradicsom, brokkoli, petrezselyemgyökér, ja és persze a cékla is mehet már. Én mindet próbáltam, nem volt vele gond. A legjobban a céklás krumplit komálja, egész jó édeskés íze van! Próbáld ki!

Füllyukasztást én két hetes korában ejtettem meg, mármint Olcsinak és úgy nem volt gáz. Most 7 hósan már valóban félnék a feltépéstől, fertőzéstől. És mi lenne, ha az első időkben leragasztanátok a fertőtlenítő kenőcs után, úgy, hogy két oldalt tudjon levegőzni, hátha azzal nem bírkoznának meg.
Bár, ha Petiből indulok ki, aki a fülész által bedugaszolt gyógyszeres gézcsíkot egy órán belül kivadászta a dupla ragtapasz alól! Én meg nem győztem visszaragasztgatni a semmit.... A kiságyban aztán megtaláltam a művét! Szóval passz.

Livi
Kép
Kép
lusie
 
 


kismama.huról:
"Kezdő ételek:
Anyatejes babáknak szoptatás után kínáljuk az első falatokat. Soha ne erőltessük az evést!
Olyan zöldségekkel, gabonafélékkel és gyümölcsökkel kínáljuk a babát először, amelyek a tapasztalatok szerint ritkán okoznak allergiát. Ezek a következők: burgonya, sárgarépa, alma, szelídgesztenye, sütőtök, cékla, zabpehely, kukoricadara, rizs. Kevésnek tűnik? Pedig nem az! A csecsemőnek még nincs szüksége ennél nagyobb változatosságra"
"Gesztenye: Pároljunk puhára kevés vízben, fedő alatt néhány szem hámozott, mirelit szelídgesztenyét. Nyomkodjuk szét, és főzőlevével vagy anyatejjel keverve kínáljuk."

Mi az, hogy mirelit gesztenye??? Én még csak püré verzióban láttam fagyasztva. És mi van a frissel??? Segítség!

Livi
Kép
Kép
lusie
 
 


Lusie! Olyat még én sem láttam. De szerintem nyugodtan próbálkozz a frissel, hiszen most lehet kapni. :D
(Egyébként én soha nem adtam a nagyoknak gesztenyét, eszembe sem jutott. Pedig én annyira szeretem. Sopron környékén - ott születtem - őshonos a szelíd gesztenye. Ilyenkor ősszel nagyon sokszor ettünk.)

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Nagyon egészséges a geszti, nekem a védőnő javasolta anno Olcsinál, de csak akkor adtam már neki, mikor nagyobbacska volt, hiszen ő nyári bébi. Akkor meg már sütve kapta. Én is nagyon szeretem! Csak sajnos ritkán kapni jót. Sokszor tök dohos, vagy kukacos. De Neked akkor szerencséd volt, rögtön minőséghez juthatál! Most vettem, 880,-/kg. De sajnos elég vacaknak látszik, de ugyebár a látszat néha csal, remélem most is.

Livi
Kép
Kép
lusie
 
 


Bebe, nekünk gesztenyefánk is van a kertben. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Van bébiételben is gesztenyés, asszem pulykával. 5 hótól írja ezt hogy lehet adni, szóval tuti mehet már a mieinknek :D

Linocs, Fruzsi egészen édes a kis fogaival. Úgy megváltozik a kis arcuk a fogaktől, meg ha pl megnő a hajuk.
Nekünk még egyik sincs, se haj, se fog :roll:

Kölyök, megnéztem az angliai képeket, nagyon jók!!!

Nekem a védőnő még egy hónapja azt mondta, hogy ha húst adok a lánynak, akkor ezt egy óráig főzzem előtte???!?!
Ti meddig főzitek? Szerintem egy óra...rengeteg, minden kifő belőle, és olyan kemény lesz, mint a cipőtalp.
Vendég
 


De jó Nektek Pumperka!
Zsombinak adsz is belőle???

Nekem is egy óra főzést javasolt a doki, mármint a husira. Én igyekeztem be is tartani.

Kacika ne aggódj, előbb utóbb mindkettő lesz, aztán előbb utóbb egyik sem...

Livi
Kép
Kép
lusie
 
 


Potyka: jól feladtad ezekkel az egyesekkel. tegnap óta ezen töröm az agyam. Sajnos bölcsész vagyok (habár elég erősen reál gimibe jártam), de azért agyalok. Majd megmondod a megoldást?

Pumperka: kitartás a férjed nélküli időhöz! Nekem csak 4 napra megy el az ember ajövő héten Kolozsvárra, de márlázasan szervezem, hogy mikor ki szórakoztasson :-) Na jó, leginkább az estéktől fázom, de majd megoldom valahogy. csak azt az egyet kérem az illetékes hatalmaktól, hogy ússzuk meg azt a pár napot betegség nélkül.

Petramama: édes Boróka nagyon. Nekem a teliszájas, rácsoságyas a kedvencem.

Lusie: nálunk is folyton megy pelenkázáskor a "jaj, vajon a legutóbbi pelenkázás óta nem lopták el a kukimat, gyorsan ellenőriznem kell" című jelenet.

Melinda: éljen a fogacska! Már csak mi vagyunk fogatlanok????

RSZG: gratula a fiúcskához!

Pété, Judit MZX: csatlakozom az éjszakákkal kapcsolatban. Marci is sokat ébred, nem is értem, miért nem visel meg jobban? Biztos rosszabb lenne, ha nem egy szobában lennénk. Meg azért ő gyorsan visszaalszik.

De jó, h mondtátok a gesztenyét. Holnap kinézek úgyis a piacra.

Mi tegnap kihasználtuk ezt a szép időt, és elmentünk állatkertezni. Flórának a tigris, Marcinak pedig a szivárványos lórik voltak a kedvencei. Nagyon tetszik, ahogy átalakították az állatkertet: sokkal barátságosabb körülmények vannak az állatoknak, és szebb is az egész. És milyen sok randizó párt láttunk! Nem is tudtam, h ilyen divatos találkahely lett.

Kép
KépKép
nebula
 
 


Ja,és csúcs a rózsaszín maci (?) Livi!

Kép
KépKép
nebula
 
 


Sziasztok!

Most éjjel nem volt erőm irogatni.

Panny! A 492. oldalon vannak az újabb képek Lucáról. Itt:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... tart=24550
Köszi, hogy rájuk nézel!
Azért gondolkozom, hogy elviszem kontrollra Lucát. A www.babaszemesz.hu vizsgalatara. Másnak nem lenne kedve elmenni rá? Ha többen megyünk egész nagy kedvezményt kapunk. :wink: Az unokatestvérem a Campona Optirisében volt üzletvezető, ott is szokott lenni csütörtökönként vizsgálat, azt mondja, hogy nagyon komoly szerkezettel vizsgáltak és a problémákat megbízhatóan kiszűri.
Azt írja az oldal, hogy:
[quote]A írta: gyakorlat szerint kisbabáknál gyakori jelenség az úgynevezett látszólagos kancsalság, amikor úgy tűnik, hogy a baba 'összenéz', de valójában ennek oka anatómiai (arcfelépítési) ok. Az esetek nagy részében a szemrés, orrnyereg növekedésével változásával a panasz eltűnik.


Remélem, nálunk is ez van.

Petramama! Köszi a dalos linkeket, már elkezdtem nézegetni, még böngészgetem.

A gesztenyére én is úgy hallottam, hogy egész korán lehet már. És a céklát is ajánlják. Úgy tudom, hogy a tecsóban van mirelit natúr gesztenyepüré, ami 100% gesztenye, cukor nélkül. Azt szerintem érdemes lehet kipróbálni.

Azt hiszem mi is fogunk venni borostyánláncot. Többször felsír Luca éjszaka. Sok jót hallottam róla. A védőnő is jónak találja. Neten több oldalon is lehet venni. 2300-3200Ft-ért.
www.borostyanlanc.hu - 3200Ft+pk. (Itt nagyon sok színű, típusú lánc van.)
www.agrianna.hu 2300Ft-tól (Itt van akció, 3-at fizet, 4-et kap. :wink: )
www.babacsoda.hu (Itt 3000Ft.)

Nálunk is van (sőt, általában ez van), hogy csupa rózsaszínben lefiúzzák Lucát, vagy fodros ruhácskában megkérdezik, hogy lány? Áh, nem csak transzvesztitának neveljük... :shock: :o
De én azért fülbevalót semmiképp nem szeretnék neki. Majd eldönti később, hogy akar-e?

Pumperka! Nagyon nem lehet könnyű ennyi gyerekkel férj nélkül. Nekem még Lucával is nehéz egyedül.

Volt ma a védőnő nálunk, mert kértem, hogy mutassa meg az orrszívást. (Ugyanúgy csinálta ahogy én.) Hát, ő odavolt Lucáért, hogy milyen szépen fejlődik, milyen ügyes, és hogy ilyen nyugodt babát (az örökmozgása, aktívsága ellenére) nem nagyon lát. Nem sír, mosolyog, kiegyensúlyozott, nyugodtan, szépen eszi a bébiételt. Jól esett. :) Ja és hogy milyen óriási helye van (pillanatyilag az egész nappali - több, mint 20nm - az övé), ez igen! Ilyet sem nagyon lát. :D

A köszöntésekről azt gondolom, hogy a havi köszöntések feleslegesek, de a fél éves azért kiugró dolog. Sok változás van fél éves kortól, az mérföldkő. Aztán utána már csak egész szülinapok az érdekesek. Névnapokat mi sem nagyon ünneplünk.

Majd még jobban visszaolvasok, most csak felületesen átfutottam a termést. :oops:

biribon
 
 


Ezzel szórakoztam az előbb (látszik, h nincs munkám épp...)
Kép

Kép
KépKép
nebula
 
 


jaj, remélem senki nem sértődött meg azon amit tegnap írtam, persze írjon mindenki továbbra is!! csak hirtelen felhúztam magam kicsit..

Linocs,
na tökre örülök, hogy tetszett az Almafa (gondolom Fruzsinak is), szerintem tényleg rengeteget számít, hogy ki tartja és ez a csaj nagyon ügyes.

jaj, ez a matekozás! a hideg kiráz, vidáman tüzeltem el érettségi után a matekkönyveim és megnéztem hova nem kell felvételizni matekból... de csodálattal nézek minden matek-tudóra

Kmanna, ásványvíz ügyben - mi csak JanaBaby-t adunk Eszternek, mindent forralni kellene amúgy, de ezt nem - de ezt sem szabad kinyitva 1-2 napnál tovább hűtőben tartani különben ezt is forralhatod. én egyébként inni csak vizet adok, gyümölcslevet, teát nem

Biribon, a borostyánlánc hogy működik? miért van jó hatással?

Csirkét főzni? én vagy levesből veszem ki (akkor azért ott van vag 2 órát de legalább van egy kis íze a zöldségek miatt mégha nem is sóztam) vag sütöm. Sütni nem szabad? ill. tulajdonképp sütöm-párolom fedő alatt.
de amúgy most megsértődtem Eszterre :) mert amit én főzök nem eszi úgy (vagy egyáltalán nem) mint a bébiételt. nem értem, ill. a bébiételből is csak az édeset (almával-banánnal-sütőtök) vszínű amit én csinálok az nem elég édes neki.

mi Margit szigeteztünk ma- tuti idő van hozzá. mondjuk a fű nedves volt, Eszter meg szabadulni akart a babakocsiból így a játszótéri hinták alatti gumikockákra terítettem le takarót és letettem - eredmény - 2 mp alatt lespurizott róla és a gumiszőnyegkockák közötti csikkeket próbálta kikaparni :) volna persze...

KépKép
judit18
 
 


Judit: ejnye-bejnye itt jártatok, és nem szóltatok... na, jól van ;)
tényleg köszi az Almafa-tippet, tényleg nagyon jó volt!!!

Biribon: nem tudsz beutalót kérni a dokitoktól szemészetre? Ahol mi voltunk az a Madarász utcai kórház szakrendelője, és egészen jónak tűnt a szemvizsgálat.

Nebula: háááát, Fruzska meg azt ellenőrzi pelenkázás, meg fürdés közben, hogy nem nőtt-e ki valami esetleg... nagyon érdeklődő a lenti tájék iránt (is)

Rszg: gratulálok a kiskukishoz!

Lusie: köszi a választ hozzátáplálás ügyben. Ma cékla lesz.

Még egy kérdés hozzátáplálásügyileg (tele vagyok ezzel kapcsolatban kérdésekkel): a védőnő azt javasolta, hogy délben zöldség, főzelék, és délután pedig gyümölcs. Mennyire kell ragaszkodni ehhez? Mi van, ha kimarad a zöldség, és csak gyümölcs? Vagy mi van, ha délután adok neki zöldséget, és gyümölcsöt nem? Egyáltalán, miért fontos ez? Csak, hogy rendszerhez szokjanak? Vagy mert a zöldség nehezebben emészthető? Vagy miért???????? Tanácstalan vagyok? :)
linocs
 
 


Linocs!
Szerintem csak ezért javasolják ezt, mert a jövőbeni ebéd legyen az ebéd helyén, az uzsi az uzsi helyén. Én így adom most, de még tág határok között, az ebéd valamikor már fél 12-kor megvolt, de valamikor csak 3-kor. Alvásból fel nem ébreszteném egy kis főzi miatt. :wink: :wink: De Lusie máshogy adja és szerintem ilyenkor még az is teljesen jó. Bár zsomb mintha már kapisgálná a rendszer jövőbeni képét. Szóval semmi vaskalaposság.Egy éves korukra mindig helyére került nálunk az 5 étkezés, úgy, hogy alapvetően hozzájuk igazodtam.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Linocs!
Helyenként ilyen állapotok vannak most a lakásban. Minden helyiséget érintően. Szóval a nyuszisimivel ezért szeretnék várni.Kép :wink: :wink: :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Pumperka: na jó, elfogadom az érveid ;) (kellemes lehet így lakni :roll: )
linocs
 
 


Judit!

Én ezt találtam a borostyán láncról:

[quote][ írta:b]Amit a bébi-borostyánláncról tudni érdemes: A borostyánkő fosszilis (több tízmillió éves) fenyőgyanta. A benne rejlő illóanyagok bőrrel érintkezve fejtik ki fájdalomcsillapító, nyugtató hatásukat. A borostyánkő a népi gyógyászat szerint támogatja a szervezet saját immunképességét, így számos bőrbetegségre neurodermitis, ekcéma), allergiára, bronchitisre, de főképpen fogzási fájdalmak enyhítésére alkalmazzák.Állítólag egyéb lázzal járó betegségeknél is segít.
A bébi-borostyánláncot Ausztriában, Németországban és Svájcban már generációk óta viselik a kicsik.
Német nyelvterületen olyannyira elterjedt, hogy még gyógyszertárakban, drogériákban is kapható.
...
A kívánt hatás érdekében a borostyánláncot közvetlenül a bőrön (ruha alatt, lehetőleg éjjel-nappal) kell viselni, mert a testhő hatására jótékony hatású illóolajok válnak ki a fosszilis fenyőgyantából.
...
"A borostyánkő 35-55 millió éve Skandinávia magaslati szárazföldjein és a hozzá csatlakozó sík vidékek erdőit alkotó tűlevelű fenyők kérgéből kifolyt és évmilliók alatt fosszilissá kövült gyantája. Puha, szerves eredetű ásvány. Gyógyító ereje közismert, fájdalomcsillapító, nyugtató hatását évszázados tapasztalatok bizonyítják. Kitűnően alkalmazható menstruációs, szülési fájdalmak enyhítésére, kisgyermekek fogzásának könnyítésére." (Blikk)

A lánc folyó csapvízben, vegyszermentesen tisztítható, szabadlevegőn, szobahőmérsékleten szárítható.


Linocs! De biztos adnak beutalót, ha kérek. Csak irtózom a mostani kórházi állapotoktól, a sok várakozástól és a lepukkant rendelőktől. De ha azt mondod, hogy jó a Madarász utcai, akkor talán oda is lehet menni. Ott be kell jelentkezni? Sokat kell várni? Hogy zajlik ott egy vizsgálat?

biribon
 
 


Monácska üzent, hogy Nóri befulladt, kruppos lett, most vitték a kórházba... :( :( :( :( :( :( :( :(
+++++++++++++++++

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka
 
 


Biribon: időpontra mentünk. Ez már egy jó pont :) a vizsgálat a következő volt: Fruzska ült az ölemben, velünk szemben a dokinő egy kézi sebességmérőhöz hasonló lézeres kütyüvel, ami hangot is adott, nézte meg a leányzó szemét messziről úgy, hogy Fruzska a hangra koncentrálva a kütyübe nézett. A lézeres kütyü hozzá volt kapcsolva egy laptophoz, ott rögtön látta az eredményt. Aztán egy kis zöld kutyust mutogatott Fruzskának, hogy közben az egyik, majd a másik szemét takarta el messziről. Majd a következő vizsgálat egy tollhoz hasonló világító végű kütyüvel volt, ahol szintén eltakarta az egyik, majd a másik szemét. Aztán megnézte egy másik dokinő is evvel az utolsó kütyüvel. Gondolom, ha a kancsalság gyanújával megyek, akkor arra is lett volna vizsgálat. Mivel rövidlátás gyanúja merült fel, ezért fél év múlva vissza kell mennünk. De hangsúlyozták, hogy ilyenkor még minden annyira alakulóban van, hogy ez egyelőre csak jelzés. (meg hát írtam már azt is, hogy mivel bevallottam, hogy rövidlátó voltam, valszeg ez is rásegített a diagnózisra ;) , de inkább legyünk óvatosak, minthogy nem tudja majd elolvasni a táblát 6 év múlva a suliban :)
A szakrendelő címe: Gyöngyösi u. 27.
linocs
 
 


Ó szegény Nóri! Mielőbbi jobbulást neki!!! Kitartást!
+++++++++

biribon
 
 


Köszi Linocs! Ez jól hangzik! :D Akkor lehet, én is beutalót kérek!

biribon
 
 


Mona: ++++++++++++++++++
linocs
 
 


Halihó!

Mona, Nórinak gyors jobbulást!

Na képzeljétek mi történt ma! ;) A West Endben összefutottunk Jimmel és Kiszazsuval. :) Nem volt hajtépés. :) Ugye Jim? ;) Szóval megnéztük egymás gyerkőcét, míg a két srác nyugiban ült a babakocsiban és nézgelődött, addig Lilla, mint egy sajtkukac ízgett mozgott és nyavajgott... (hihetetlenül rosszul türte a mai plázázást) Martinnak rengeteg haja van, több, mint Lillának. ;)
Sikerült megtalálni a baba-mama szobát?
Szóval örülök, hogy összefutottunk, de sajnálom, hogy nem tudtunk tovább beszélgetni, mert Anyukámmal voltam shoppingolni és így is rövidke volt az időnk. Cipőt végül nem is vettem. :cry: :cry:

KépKép
KépKép
mni
 
 


MOna! Megy a +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!

Biribon! Nekünk éppen ma érkezett meg a borostyánlánc. A borostyanlanc.hu-n rendeltem. :lol: Tapasztalat még nincs, de majd megírom pár nap múlva. :wink:

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Na, még három ember, akiknek ejnye-bejnye!!! Itt vagytok a West Endben, és nekem meg nem szóltok??????
kb. 5-10 perc alatt ott vagyunk!!! Szóval szóljatok máskor!!! (fél kettő körül majdnem mentünk mi is, csak a lányka már nagyon nyűgös volt...)
linocs
 
 


Mona, sok-sok +++++++++++++ Nórikának!
Niki, megtaláltuk, de első körben egyik fiú sem szopizott. :? Később újra felmentünk, akkor Vikó evett egy kicsit.
Linocs, bocsi, hogy nem jutottál eszembe :oops: :oops: :oops: , de Jim hívása után villámgyorsan rohantam el itthonról, hogy a kiscsaj nehogy felébredjen, és megakadályozza a kimenőmet. :roll:
Vendég
 


Linocs, gondoltam Rád, de Anyuval mentem és ma voltak a Glamour napok, így mindenből 20% kedvezmény volt. Szóval csak rohangáltunk egyik boltból a másikba... most teszteltük a babakocsis vonatozást és nem volt rossz. :) Legközelebb már lehet egyedül is tudunk menni. :)
Hozzátáplálás: én is igyekszem délben főzit adni, délután meg gyümölcsöt. A főzi után viszont 1 órával van még szoptatás. :) A gyümölcsöt meg két evés között kapja.
Fülbevaló: Lillának is van, még a kórházban szúrták ki. Én egyáltalán nem bánom, hogy ott berakták neki a fülbevalót. Szerintem egy kislánynak legyen fülbevalója, mert az olyan aranyos. :) Ha meg nem kell, majd benő. Különben Lillánál is rendszeresen megkérdezik, hogy kislány vagy kisfiú? Pedig a ruhái 90%-a rózsaszínűek! Ki érti ezt? ;)
Kmanna, ma került a kezembe az augusztusi Kismama és abban volt egy cikk "Mit igyon a baba" címmel. Ott a kimondottan a babavizeket ajánlják. A rendes ásványvíznek túl nagy az ásványianyag-tartalma.

KépKép
KépKép
mni
 
 


Biribon, köszi az infot!

Petramama, engem is érdekel a borostyánlánc hatás!
Borókának még nem jön a foga ugye? ezen gondolkoztam, hogy hogy venném észre a hatását... mondjuk ha jön és nem fáj neki az biztos jó jel
én még azon vaciláltam, hogy nem tépi le magáról? éjjel meg pont le kell venni hogy ne zavarja - amikor lehet, hogy a fogzás a legjobban fáj neki, nem?

Mona, gyors gyógyulást kívánok Nórinak!!!

KépKép
judit18
 
 


Niki, Attila is vonattal már mostanában tökre imádja, nagyon jó ez a vonat ami itt jár nálunk.
Mi honlap nyomulunk rá a Glamour napokra! :)

KépKép
judit18
 
 


Mi ez Glamour napok? Mi is holnpa mennénk shoppingolni. Csak a West End-ben van?

Judit18! Borókának még nincs foga. De hetek óta nagyon rosszul alszik, na jó betegséggel kezdődött, de azóta sem javult a helyzet. Folyamatosan a fogára kenem a dolgot, de csak nem akar kibújni... :shock: Ma felraktam neki a láncot, majd meglátjuk mi lesz.
Elméletileg nem tudja letépni, elég kicsi és a ruhája alatt van. Alvásban nem hiszem, hogy zavarja.

Kép
Kép
Kép
petramama
 
 


Beuska, szavaztam már tegnap is. :) Jók a díjjak, főleg a fődíj! ;)
Rszg, gratulálok a leendő kisfiúhoz!

KépKép
KépKép
mni
 
 


Petramama, a Glamour című újságban van rengeteg kupon és azok leadásával kapsz 20% kedvezményt. Idén nem csak a West Endben van, hanem máshol is ahol pl. ilyen boltok vannak... Triumph, Levi's, Nike, Puma, Calzedonia, Salamander, Esprit, stb.

http://www.nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=40585
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mni 2008.10.10 20:18-kor.

KépKép
KépKép
mni
 
 


Mona,
jaj de sajnálom Nóribabát!!! Sok++++++++++++Nektek!

Judit, Niki,
köszi a víz-választ. Ma végül vettem Humana babavizet, biztos, ami biztos...

Biribon,
de jó, hogy feltetted ezeket a linkeket, lehet mindjárt rendelek is egy szép láncot!! Pankánál két napja indult be a fog-project, háááát, nem gondoltam volna, hogy ez ilyen rossz lehet (mindkettőnknek :roll: , mert én meg úgy sajnálom). Szóval hátha segít!

talisok,
hékások!! és képet senkitől nem kapunk???

Juditk, Kacika,
jövő7en egy fenéknövesztő nagy Jákós-sütizés? Hmmm????

Linocs,
a hozzátápl. kapcsolatban, szerintem nyuodtan csináld úgy, ahogy kijön a lépés, biztos csak a későbbi rendszer miatt ajánlják a főzit délre, gyümit délután. Bár Panyó délelőtt kap gyümölcsöt, délben szopi+főzelék husival, délután pedig tejpép. Nemtom jól csinálom-e, ő még nem mondta, hogy nem tetszik neki a rendszer. :)
(ja, a rucikat én kérdeztem :D :D )

Csirkehusit tényleg egy órán át kéne főzni????!!!! Én párolom Tefalban, kb. félórát, az kevés???? :roll: :roll:

Judit18,
Panka is nagy franc, sokszor nem eszi meg, amit én kotyvasztok!!! Úszik a konyha meg csomó edény, ő meg csak rázza azt a szép kis kobakját, én meg miután vörös fejjel felrobbantam elvonulok a kamrába egy üvegesért. Amikor meglátja már vigyorogva jár a kezelába :) ki érti??? Megkóstoltam, az én sütőtököm pl. sokkal fincsibb és édesebb, mint a Hipp, de neki juszt is az kell!!!!!

Pumperka,
a gesztenyefát de irigylem, elcserélném a diófánkért!!! :wink:

Ma így levegőzött a kertben a kisasszony! (bocs, nemrég raktam képet, csak ezt nem bírom ki)

apja lánya :D :D :D :D
Kép

KépKép
kmanna
 
 


Kmanna: :oops: :oops: :oops: bocsánatért esedezem... (és Kacika Tőled is) ;)
Panka ezen a képen idősebbnek tűnik, mint 7 hónap!!! csodálatosan nevet! Gyönyörűséges!!!! És ez a Ti házatok fala??? hm, nagyon szimpatikus!

Mni, Zsu: hihihihi, naaaaaaa! nem kell itt szabadkozni, csak ha épp erre jártok, és eszetekbe is jutok, meg akarjátok is látni a búrámat, akkor jó lenne, ha hívnátok ;) vagy majd mélyen magamba szállok, hogy tán nem is akartok látni, és nem is vagyok olyan érdekes, és igazából nem kellek senkinek brühühühühü :)
linocs
 
 


Petramama, nálunk is pont ez a helyzet - mondjuk Eszter szerintem azóta alszik rosszul mióta kúszik kb (1 hónapja) eddig azzal magyaráztam, hogy éjjel veszi be a több energiát, de ma éjszaka pl 2szer is úgy kelt, hogy nem is akart enni :( kicsit idegesítő...szóval marad a foga mint magyarázat!

Kmanna, tényleg, Panka kinéz vagy 1 évesnek! nagyon cuki kiscsaj
Én egyébként javaslom a JanaBaby-t víznek, mert a Humánát elég nagy kiszerelésben lehet csak kapni, jóval drágább és ha nem használod el 1-2 napon belül akkor ugyanolyan mint a csapvíz....
tényleg szép a ház! én is bírom az ilyen fal-megoldást

KépKép
judit18
 
 


jooooooo reggelt!!!!
itt még mindenki durmol ;) csak én vagyok fenn :)

MONÁCSKA ++++++ Remélem hamar meggyógyul Nóri....


Lusie és többi fiúúúús anyuka, a kukimarkolászás nálunk is megy, ez nem árt nekik? Ti hagyjátok?
Lusie, amugy én is úúúúgy szeretem az őszt és itt mégjobban lehet szeretni, annyi erdő van és mind tarkabarka!!! ma vagy holnap megyünk majd kirándulni ;)
ez a gesztenye jó kérdés ;)



Mzx, soksok erőt a kb 1 éve megválsztott legszebb pocak tulajdonosának, azaz Neked ;) nem lehet könnyű, nagyon nem. mindig örülünk, ha jössz, az sem zavar, ha csak magatokról írsz! de tényleg!!!!

Petramama, annyira cukik a képek! Szerintem még mindig hasonlítanak Boróka és Máté, bár nem annyira, mint picikorukban ;)


Melinda, gratula a foghoz ;)

Panny, én úgy kedvelem a természetedet! komolyan sajnálom, hogy nem volt alkalmunk még megismerkedni. magam nevében, persze, hogy kiváncsiak vagyunk rád, bármilyen hangulatban vagy épp ;)


Rszg!! hatalmasgratulaaa!!!

Zsu én kérdeztem a keresztelőt. mert gondoltam, ha később, akkor feldobom a mi keresztelős ruhánkat és hazaküldöm, csak közben rájöttem, hogy az lehet kicsi... 68as. de ha érdekel lefotózom, egy drabb hosszunadrág, egy fehér hosszuujju ing és egy kis csokornyakkendő. használatban pl
itt
vagy a környékén. jővő héten haza tudom küldeni. ;)


Judit18 ;) egyetértek veled. a névnapos hófordulós köszöntésekkel kapcsolatban meg Kikóval. persze jól esett, amikor Máténapon néhányan köszöntöttetek, de tudom, hogy nem lehet mindent fejben tartani. ;)
bocsia matekozásért ;)

Pété, köszi a képeket! meértem, ha nem tudsz jönni, nekem is csak szopi közben félkézzel van időm... ;)

Linocs, annyira nagylányos lett Fruzsi a foggal!! hihetetlen!!!


Kmanna, én is továbbadom a ruhákat, de csak kölcsönbe ;) és én is kaptam kölcsönbe ;) hihihi micsoda elvárások vannak a leendő poronttyal szemben ;) ;)
téllleg milyen nagylányos Panka azon a képen ;)

Potyka, tegnapi napom rohanás volt, de azóta sincs ötletem az 5db egyesre... de amásikat ismerem. bár nem teljesen így... leírhatom itt?
szval a piramis teteje 1esselindul.
a következő sorokban mindig sorban leírja sorban hány darab milyen szám található:
szval az első sorban 1db1es van: 11
a második sorban 2db 1es van: 21
a harmadik sorban 1db2es es 1 db 1es van: 1211
negyedik sor: 111221
harmadik sor: 312211
stb
ez az amit én ismertem
de a Te fajtád szerintem azt akarja leírni hogy az adott sorban melyik számból összesen mennyi található:
1
1db1=11
2db 1es=21
1db2es 1db 1es=1211
3db1es1db2es=3112
1db3as2db1es1db2es=132112
3db1es1db3as2db2es=311322
igy a folytatás:
2db3as2db1es2db2es=232122
mindig a számok megjelenésének sorrendjében, azaz ha még egy kéne:
421311

az eredetiben az a "jó", hogy bebizonyítható könnyen, hogy nem lehet benne csak 1es 2 es és 3as, négyes már nem. bocsi a matekóráért ;)

a háton hordozás nekem nagyon bejött!!! és a dvd segítségével télleg megtanulható :)

Pumperka, gyere, mesélj, panaszkodj!!! soksok erőt, már csak 4nap és jön azurad :) és már nincs sok akkor az anyósékból sem...
a kabát igazából nekünk azért kell, mert néha megyünk magas hegyekre és ott igy sokkal könnyebb öltöztetni, de persze Londonban is nagy hasznát vettük :) szval nem bántam meg, bár tény, igy újjonan elég drága volt ;)


kakitémára vissza: amikor elkezdtek hozzátáplálni de még csak keveset, akkor meddig normális, ha nincs kakija? eddig csak anyatejesen 8nap volt a max, de akkor sem volt rossz neki... de most 3napja eszünk almát és 2 napja nincs kakija...??

Kacika, köszi a dícséretet ;)

Nebula :) jó lehetett az állatkertben ;) Már Marcinak is tetszett?

Biribon, ez tök jó 5let volt, hogy kihivtad a védőnéni és ő is porszívósan mutatta?


Mni, jó lehetett a vonatozás része :) mi szeretünk ;)


na persze közben mindneki felébredt, lassabban is tudtam befejezni, megyek is, ma kirándulunk ;)

puszka és jó hétvégét!!!

Kép

Kép
kolyok28
 
 


Kmanna!

Én is így etetem Olikát,reggelire tápi(mert sajna leszokott véglelg a ciciről)tízóraira gyümi(mert éjjel nehezebben emésztődik a gyümi)ebédre főzelék husival és desszertnek baba-joghurt,uzsira tejpép és vacsira tápi.Én mindengyik fiamnál így csaináltam és bevált :wink:

Én Óbudai gyémánt babavízet adok neki forralás nélkül.Ezt is így csináltam mindhárom srácomnál..sztem simán lehet adni nekik azt.

Biribon!

Majd ránézek a képre,ígérem nem felejtem el.
Sztem is inkább kórházba menjetej szemészetre mert én valahogy azt szakmai szempontból megbízhatóbbnak tartom...bár lehet h nincs iagazam :?

Petramama!

Nekünk is több hét nyügi előzte meg a fogacskát ahogy írtam is...ja és az első után rá 2 napra kibújt a mellette levő fogacska is....szal sztem ezért is volt az extra nyügi mert 1x jött a kettő.Remélem segít a lánc.

Mona!

Drukk Nórinak h minden OK legyen!
Tesóm gyerekei is mindkettő kruppos.Van rá nagyon jó homeós cucc!!!És párologtató feltétlen kel!!

most egyenlőre ennyi mert egyedül vok a 3 gyerekkel..és hát.... :shock: :x :shock: :x ..Pumperka,megértelek sorstárs
:wink:

Panni
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára panny 2008.10.11 11:08-kor.

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Biribon!

Gyors megnéztem Lucát....sztem (az én tapasztalataim alapján)Lucának nics kancsalsága egyátalán..de még az a normális baba kori sem :wink: Csak hogy megnyugodj vidd el,de sztem Luca szeme teljesen OK!!Majd teszek fel Márkról képet kicsinek,meg Olikáról is...hát ők se olyan extra estek de mégis szembetűnőbb!!

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Mona, sok erőt, kitartást, és jobbulást a kis Nórinak!

Rszg, gratulálok a kukacoshoz!

Potyka, ezt így nem lehet megoldani. A 7 es prím szám, vagy az a megoldás hogy nincs megoldás, vagy lehet más számokat is használni!!

Anna, a jövő hét elvileg jó, de majd még konkretizálni kell. Tegnap ugyanis kicsit beteg lettem, torokfájás, hőemelkedés. Mára kaptam gyógyszert, meg jobban is vagyok, de kb holnapra/ hétfőre derül ki, hogy a gyerekek elkapták-e. Ha igen , akkor a köv. hét lene jöbb, ha nem kapták el, akkor hétfő kedd szerda délelőtt, du szerda kivételével bármikor.
Panka, nagyon szép!
[/b]
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?