Sziasztok!
Nahát, mennyit írtatok ma, egészen furcsa!
Kezdem magunkkal, bár tudom, hogy nem szép dolog...
Én még egyben vagyok, bár a védőnőm már megelőlegezte nekem a szülést, ugyanis a kartonom már kivette a terhesek közül, és magánál tartotta, hogy bele tudja írni, hogy megszültem.
Megköszöntem a bizalmat, és mondtam neki, hogy remélem, hogy már nem kell visszatennie... De már nem is fogja, mert jövő héten már nem kell mennem hozzá. Azt mondta, hogy elég lesz nekem naponta a kórházba járkálni, ha esetleg nem szülök meg addig. Egyébként szerintük már lentebb van a hasam, de szerintem csak azért mondták, hogy egy kicsit jobb kedvre derítsenek.
Holnap nst, aztán hétfőig nem kell menni sehová. Vagy igen...
Robi mondta tegnap, hogy ne szórakozzak vele, hogy még akár 2 hétig is kihúzhatom, mert Ő már nem bírja cérnával ezt az állandó várakozást, készenlétet. Férfiből van...
Rubinita, elkezdődtek a mozgalmasabb hétköznapok nálatok is?
Virágra nekem is azt tanácsolták anno, amit Kriszti írt, de a gyerek úgyis kicselezi, ha nagyon kíváncsi. Szekrénypakolás: nálunk van gyerekzár felszerelve (tesco-ban lehet venni), és van olyan hely, amit kipakolhat. Így viszonylag kezelhető volt.
Én Csengének Cebiont adtam sokáig. Tavasz óta C-vitamin rágótablettát kap, ezt nagyon szereti. A cebionnal az volt a bajunk, hogy ha nem jól nyelte le, akkor öklendezett tőle, mert egy kicsit savanyú. Adok mellé neki FLP-s gyerek rágótablettát is, de ezt csak azért, mert iszonyú kevés gyümölcsöt, zöldséget eszik, és valahonnan azért szeretnék neki pótolni. De most pont el fog fogyni, lehet, megnézem ezt a szirupot, amit Kriszti írt.
Jenni nagyon ügyes, hogy 1 hónap után kivívta a többiek bizalmát, biztosan élvezi is.
Viki, ne is emlegesd az idősebb korosztályt!
Mennyit hallgattam én a nagyszülőktől, hogy tea kell a gyereknek az anyatej mellé, meg ha csuklik, adjak neki citromlevet, stb. Aztán szép lassan leszoktak róla. Azért néha még most is hajlamos anyósom arra, hogy úgy csinálja a dolgokat, mint anno az Ő gyerekeivel (pl. van olyan, hogy még mindig összeturmixolja a kaját, hátha úgy jobban megeszi Csenge, mert nem látja, mi van benne), de mivel a csajt így sem érdekli a dolog, mostmár feladja.
Zsuzsa, tényleg fura, hogy ezt tanácsolták neked. Eddig akárhol olvastam, mindenhol azt írták, hogy egy-egy új ízt bő 1 hét alatt be lehet vezetni normál adagra, és úgysem eszik az elején olyan sokfélét a gyerkőc, hogy ilyen korán el kelljen kezdeni a szoktatást. Na, és a 6 hónap sem szentírás, hogy csak addig anyatej, és pont, hiszen nem egyformák a gyerekek sem. De szerintem ha már elkezdted, és tetszik Mesinek, akkor add neki, csak mondjuk szopi után, hogy az anyatejcsiből minél többet kapjon még. Legalábbis én így csináltam még 6 hós kor után is egy darabig.
Kriszti, mennyi Béres cseppet adsz Borinak? Én is tervezem Csengének, már csak étvágyjavítás céljából is, de nem tudom, hogy mennyit lehet neki adni. Vagy rajta van az adagolás a papírján?
Ibolya, továbbra is kitartás nektek!
Mi is Liberot használunk, Pamperssel mi is öltöztünk mindig. Ami még szerintem jó, az a Huggies, most a DM-ben egész jó áron láttam. A tesco saját márkáját még nem mertem kipróbálni, valahol mindig van akcióban Libero, és inkább a beváltat vettem meg.
Csipisz, édesek lehettek a fiúk! Úgy bírom, amikor ilyen kis manók ismerkednek, játszanak!
Na, elég volt belőlem....