Új privát üzeneted érkezett!

Tina: csak akkor megyek, ha már az oltást kell beadni. Még nem beszéltem meg ugyan a dokinénivel hogy mikor adja be neki, lehet hogy ez hétfő lesz de nem tudom.
Most ráadásul teljesen a páromra vagyok utalva, használja az autót, uh. csak vele tudok menni, amikor ő is ráér. De ha megyek felhívlak és az is kb. f2-körül lenne, akkor szoktunk menni.

Remélem a tanácsadás ideje nem változott meg, mert a rendelésé igen.

KépKép
domidina
 
 


igazad van Tina. Kolos csak úgy falta a kaját! megette majdnem az összeset. és utána bevágott egy babapiskótát. amikor mi eszünk, mindig odajön hozzánk és kunyizik vlmit. olyan mint egy kiskutya. ott áll a lábunknál és addig nem hagy békén amíg nem adunk neki vlmi majszolnivalót. :)

ja igen, momoska, szavadon foglak az összeeresztéssel! mi készen állunk, kolos épp edzi magát. :) Na de komolyan, szívesen találkoznék veletek vlmikor.
Vendég
 


nekem a nyakamon a ket gyerek. b. ejjel kohecselt, de aludt megint, bar most 5ig csak, aztan megcsinalta azt, amit par napja, h. 7kor meg vegkepp felebredt. aliz meg ugy kohogott reggel, majd megfulladt, bar miota mondtam, h. nem megy akkor oviba, azota egesz jol van, csak nekem meg ot kell szorakoztatni, mert hihetetlenul nincs meg tarsasag nelkul...s nincs rosszabb, mint egy unatkozo gyerek, bar most meghuzta magat, mert az elobb kinyomta a gepet alolam unalmaban es csunyan merges lettem ra!!!
ha gyogyulunk, beszelhetunk a parbajrol, orsi:-)
kora,
francias izlesu lesz levi. sztem siman adhatsz neki ebedre is gyumit csak tegyel hozza krumplit meg hust, s neha akar mas zoldseget is!! meg a fent felsorolt otletek is jok, de foleg az, h. nem gaz, ha csak azt eszi, ami izlik neki. ja!!! es ne tervezz hosszutavra. hipphopp valtoznak!! borisz pl. par napja nem eszi meg a natur joghurtot, de gyumibe keverve, savanykasabb gyumolcsokkel meg bevag egy nagy adagot. a joghurtra meg nyitja a szajat, mert emlekszik, hogy szereti, de olyanokat fintorog tole.

s fogzaskor allitolag, ha nem is lesznek teljesen etvagytalanok, gyakran visszautasitjak azt a kajat, amiert amugy se rajonganak annyira. b. a felso metszok kijovetelenel tobb, mint egy hetig egyaltalan nem evett gyumit.

edina,
ilyen 2x-3x mar volt borisznal is elete folyaman, ilyen nyoszorgos alvas, s egyszer en is magam melle vettem, s az se segitett (pl. akereszteloje elott is), akkor eppen a foga volt, de 4 hosan is volt ilyen, akkor a hasara gyanakodtam, de nem derult ki semmi. valaki szerint meg a csontjaik is fajhatnak neha, frontfuggoen, a novekedestol. meghat, mittomen....

most akkor mar kijott a jogszabaly, h. ingyenes a prevenar????????????

Kép
Kép
momoska
 
 

 
 

2 éves kor alatt ingyenesen kérhető, nem lett kötelező oltás, de 5 éves kor alatt ajánlák beadni. A dokik rendelik meg igény szerint. Pl. aki elkezte pénzért annak a folytatás is ingyenes.

KépKép
domidina
 
 


képzeljétek, pontban 1kor megszületett kolos unokatesója, Olivér. 3690g és 55cm. sajnos császár lett a vége, mert az orvos szerint a sógornőm nem tudta volna megszülni. vlmiért nem alkalmas rá. mondta az orvos, készüljön fel a többit is császárral fogja. nem kockáztatta meg, hogy vlmi baja legyen a gyereknek, meg szakadt volna össze vissza szegény vera.
Vendég
 


Orsi gratula a tágabb család bővüléséhez! :)

Edina, nálunk is pont így volt az éjjel! Nagyon hasonló ez a 2 kölök. :wink:

A krumplit még mindig nem eszi meg (a sültet sem), és volt egy-két zöldség amit eddig evett most meg nem. A sajtot kipróbálom, ha az apjára ütött akkor kétpofára fogja enni! (apa sajtmániás) :wink: Köszönöm a tippeket, meglátjuk mi válik be.

Alíznak jobbulást!

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Orsi!
Dávid is szokott "kunyizni" :lol: Egyébként én a Sinlac péppel voltam így, hogy ezt nem fogja megenni, de tévedtem, mert csak úgy falta.
Gratulálok a sógórnődnek! Szép nagy baba lett. Az én sógórnőm is mostanában fog szülni, nov.8-ra van kiírva.

Edina!
Arra gondoltam, hogy holnap felhívom a doktornőt és megkérdezem, hogy most akkor hogy is állnak az oltóanyaggal, mert feleslegesen nem szeretnénk mi se menni. Ha mennék, val.szeg mi is kb. f2 körül. Elvileg a tanácsadás nem szokott változni, de majd erre is rákérdezek, mert a rendelésnek 1x már alászaladtam, mióta váltottak.

Ja! Meg amit már délelőtt is akartam írni. Dávid kb. 2 másodpercre megállt teljesen egyedül. :)
Ma pedig nem alvási rekordot döntöttünk. 3/4 12-től fent volt f8-ig (majdnem 8 órát!) Elmentük sétálni 2,5 órát, gondultuk, majd elalszik. Áááá, inkább felélénküt, egész úton vigyorgott és kacarászott. Aztán esti szopi közben bealudt.

Kép
Kép
tina82
 
 


sziasztok!

TIna! én is ma, remélem nem felejtem el, felhívom a dokit!
Ez a fentlét nem semmi!

A ma éjjelünk valamivel jobb volt, 2x bekentem az inyét, mert be van dagadva és utána aludt egyben 2 órát, de továbbra is fönt volt sokszor, 6x biztos. És 6-kor kelt. Persze már ásítozik, de nem viszem aludni, majd csak legkorábban 9-kor.

Lili is megállt tegnap, el is felejtettem írni. Leszedett valamit az íróasztalról és két kézzel nézegette és állt. Persze ugrottam oda, nehogy eldöljön, mert akkor a radiátorba verte volna a fejét és mégegy kék folt a homlokára nem kellene.

Én meg ma megyek a sebészetre. Már vagy fél éve hogy be van gyulladva a nagylábújjamon a körömágy, valszi be van nőve. Voltam 2 hónapja, de akkor azt mondták várjunk amíg oldalt kinő. Nahát tegnap előtt már annyira fájt, hogy még a zoknit sem tudtam elviselni a lábamon. Persze mára meg nem fáj. Ja és begyulladt a másik oldalon is, sőt a másik lábamon is uh. tele a hócipőm.
A múltkor nem vették le a körmöm, most viszont valószínű, de ki tudja.... Csak már elegem van belőle.
Ja és tegnap sikerült nekiütnöm a védőkorlát ajtaját, akkorát ordítottam, majd be....tam úgy fájt. Szegény Lili meg megijedt.

Szóval jó napom lesz :x :cry:

KépKép
domidina
 
 


sziasztok

Emélkszem, hogy szenvedtél vele annó, és még mindig?? szegény Edina, az tényleg tök rossz ha be van nőve a köröm a lábon. nekem is szokott lenni, de mindig vlhogy sikerül magam megoldani. majd mond mi volt.

Tina, igen a sinlacnak is borzalmas íze van, kolos is imádja.

Ügyesek ezek a lurkók, Dávid és Lili! Kolos már 1 hónapja gyakorolja a magától állást, fel is vettük videóra és feltöltöttük a youtube-ra, hogy a rokonok is lássák. Tegnap vagy 30mp állt.

ma jó korán kelt, 7kor. jó, jó ez csak nekem korán, de rosszul aludtam. és már 1 hete minden nap fáj a fejem, nem tudom mi lehet. reggel még jó, aztán a nap folyamán elkezd fájni. mondjuk elég rosszul alszom mostanában, szerintem a kialvatlanságtól van, de nem tudom miért alszom nyugatlanul. sokszor felébredek és alig tudok visszaaludni. :(
Vendég
 


en inkabb nem is meselek az ejszakankrol....
foleg mert sajnaen csesztem el nagyreszt, pedig de jo volt az elozo 4 ejjel!!!! most masztunk csak ki az agybol...de ez se vigasztal
:roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :oops: :oops: :cry: :cry: :? :? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

meg kohognek a kolkok, de - egyelore - meg csak ez a regegli kohoges, bar aliz mar ejjel is.

nalunk meg nincs kozel a magatol megallas, bar 2-3 mp-re mar megy, de - szerencsere - meg nem magatol probalgatja, csak regota azt jatszuk, hogy fogom allasban, elengedem, s akkor rohog, ha dol kezembe, na es mostanaban nem dol rogton, csak ennyi....!! ugyesek a bajtarsak!!:-))

en meg nem varnam nagyon, h. proalkozzon jarni, mert megint mas dolgokat kell eltenni az utbol majd, ha jarasbol esik:-)

orsi, gartulalunk sogornodnek a kis oliverhez. az tuti, h. uncsitesok kozott csak ilyen kis korkulonbseg van.ugyan nalunk is van a batyamnak egy kislanya, aki aliznal masfel evvel fiatalabb, de egyaltalan nem ertik meg egymast vmiert, de a batyam masik lanya (mindkettonek mas az anyja, s egyikkel sem el egyutt mar :?) meg mar 15 eves, vele meg azert nem jatszanak mar igazan!!!

Kép
Kép
momoska
 
 


na, benn voltam sógornőmnél. nagyon édes a kis olivér. és ahhoz képest, hogy tegnap császározták tök jól van, tud rendesen menni, ülni...mondjuk fáj neki, az igaz.
kiderült, hogy azért nem tudta megszülni, mert a baba nem a szülőcsatornám akart kijönni, hanem 1cm-el feljebb. tehát vlhol a hasán alul. ez nagyon érdekes. úgy látszik a baba előre eldöntötte, hogy császár lesz, márpedig ő nem szenvedi végig a szülést. mondjuk ez nem teljesen igaz, mert sógornőm testfelépítése is közrejátszott a dologban. ha lesz olivérnek tesója, azt sem fogja tudni normális úton megszülni.

kolos épp a ceruzákat pakolja ki a tartojából. de olyan elmélyülten csinálja. akarhányszor pakolom vissza, ő mindig kiszedi. :)
Vendég
 


A mi éjjelünk aránylag jónak mondható. Igaz többször kelt, de nem aludt olyan nyugtalanul (sikerült azóta kakilni), úgyhogy én ezt már jónak nyílvánítom! :wink:

Nagyon ügyesek a srácok és csajszik! Kép Levente még nem áll semeddig, egyből dől. Majd idővel. :)

Most azért aggódom (mindig találok vmit, sajnos ilyen vagyok :? ). Valahogy nem haladunk ezzel a tárgymegnevezős dolgokkal. Hiába kérdezem hol van ez vagy az legfeljebb körbenéz alaposan esetleg ránéz a kérdezett dologra, de ennyi. Ez sem mindig. Csak a mászkálás meg a rágás érdekli. Már túl kellene ezen lenni, nem?

Momoska hogy rontottad el az éjszakát?

KépKép
kora
 
 


én egyre jobban haladok az altatással. (csak nehogy elbízzam magam) arra jöttem rá, hogyha nem egyből rakom az ágyba, hanem ringatom egy picit és csak azután az ágy, akkor sokkal több esélyem van, h elalszik mintha csak beraknám és állnék h most mi lesz. most csak 1x kellett kivennem, kis simi és alszik is.

délután meg jönnek fel gyöngyösről a nagyszülők megnézni az új jövevényt, és beugranak koloshoz is. néztem kiskoli születéskori képeit meg olivérét, és nagyon hasonlítanak. pedig nem is vagyunk rokonok verával és mindenki azt mondja, h kolos tiszta anyja, de olyan picinek ez még nem jött ki anniyra.

minden 2. hsz az enyém, úgyhogy gyertek és meséljetek... :)
Vendég
 


unalmamban titket boldogítalak egy kis összehasonlítással...:)
ez itt kolos
Kép

ez pedig olivér
Kép

vélemények? bár lehet, ha most ti is felraknátok szüléskori képet, lehet h találnánk hasonlóságot az összes baba között. ki tudja? :P
talán csak abban hasonlítanak, mindkettő sír. :)
Vendég
 


hat ugy rontottam el, hogy az elozo 4 ejszka miatt elbiztam maga, s mikor menetrendszeruen f2kor felkelt a kolyok (ugye ezt most negy napig kihagyta), nem vettem ki rogton, csak megsimiztem, o meg elhallgatott 1-2 percre mindig, en meg sokaig remenykedtem, h. nem kell szopcsi, nem kellett volna, mert bar jo 40 perc utan elaludt, de ujabb 40 perc utan felult az agyaba es sirt, akkor szopcsi, mar a kezemben bealudt, de az agyaban 5 perc mulva ujra sirt, kivettem magam melle, ott is sirt, felemeltem, magamra tettem, mindenhogy, aztan valaohy szorosan hozzam bujva elaludt ujabb 40 percre, akkor ujabb szopcsi, de utana se nyugodott meg, akkor megint megprobaltam mindent, s mar nem is tudom, hogya, de mellettem a nagy agyban aludt meg f8ig, majd ujabb szopcsi, s utana f10ig, most f1 ota alszik megint.
nem ugy ereztem, h. faj valamije, hanem ugy, hogy fel van zaklatva, meg van sertodve, csalodott....azota nincs baja, szerencsere.
szoval igy!!!

kora, borisz se reagal a targyakra valo kerdezoskodesemre, nem is kerdezoskodom igazan tudatosan. max. a lampa nagy ritkan, neha aliz meg apa, mintha nem ertene, mit akarok ilyenkor, meg korbe se nez, inkabb vigyorogva nez ram...mas erdekli: a motoros dolgok, pakolas, maszkalas, autozas, szetszereles, dumalas...mittomen, azert egyszer csak megmutatja, hol az a franya kutya:-)
a tapsi-tapsi-n kivul egyebkent semmi mas "utasitasra" nem reagal konzekvensen, arra mar mindig tapsol, de amugy pápá is csak ha o akarja, s egyre ritkabban, vau-vau-t egyaltalan nem mondja, bar erdekes, hogy a furdos kacsajara a "hápháp-ot" neha igen. aliz ekkoriban mar sokkal tobb mindent tudott, mozgasban meg sokkal kevesebbet. nem hinnem, hogy ettol fugg, tud-e majd jol jozsefattilat elemezni:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


haaat! nem siros kep van????:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


kolos
Kép
olivér
Kép
itt már 2 napos, és békésen alszik.
Kép
Vendég
 


kolos sem néz a tágyakra ha kérdezem hol van. igaz, pont úgy mint momoska én sem kérdezem szinte soha. vizsont ő állandóan vau-va-va, baba, mama, nana...stb mondja. ő is tapsol ha én is, és közben mondom, h tapsi-tapsi.
Vendég
 


valoban hasonlitanak, orruk-szajuk. majd megneznem 4-5 honap mulva is.
bizony, teljesen mas sorrendben es utemben fejlodnek ezek a kolkok, aztan 3 eves korra a kulonbsegek nagy resze eltunik, s mar el is felejtjuk, mikor kinel mi hogyan, nem lesz jelentosege.
akkor majd jon:
-miert ilyen gyamoltalana tarsakkal, nem vedi meg magat??
-miert ilyen agressziv a tarsakkal?
stb.

Kép
Kép
momoska
 
 


jaj, a legjobbat nem is meséltem. nem tudtam melyik emeleten van a szülészet, gondoltam megkérdezem a portán. ott állt egy pasi is, nagyban beszélget a portásnénivel.
kérdezem melyik emelet... megmondják, majd a pasi: "neki lesz a testvére?" - kolosra mutatva.
próbáltam leplezni megdöbbenésem, és mondtam "nem, a sógornőmhöz megyek".
de komolyan, terhesnek nézek ki?? különben is kolos rám volt kötve, gondolták, h terhesen ezt meg tudom csinálni?? (még az lehet, hogy a nővérének hittek, vagy vlmi rokonnak de akkor is vicces volt)
a másik meg: kérdezi a nő: "fiú, lány?" ismét megdöbbenés a részemről, mivel ennyire még sosem volt kékbe öltöztetve kolos. ennél jobban már csak akkor lett volna fiús ha befestem kékre mintha hupikék törpikék lenne. :lol: :roll:
Vendég
 


kora, azért mert valaki pl. Lili már felismer náhány tárgyat állatot, Levi meg nem ez ne aggasszon téged, szerintem ez is az is normális. Én Lilinek már pár hónapos kora óta mondogatom, te meg most kezdted nem régen. Nem KELL, hogy még tudja ezeket a dolgokat.

Én meg megjártam a sebészetet, még megvan a körmöm, de csak péntekig. Nem vették le mert be vagy gyulladva és így nem hatna a lidokain. Uh. most dunckötés hogy elmúljon, aztán pénteken mindenképpen leveszik. Remélem nem fog nagyon fájni, mert most is fájt ahogy a kötést rányomták...

hú büdi van, uh. megyek pelust csérélni.

Ja Orsi. gratula az altatáshoz!

KépKép
domidina
 
 


Orsi gratula az altatáshoz! Szerintem is az orruk meg a szájuk hasonlít.

Köszi a nyugtató hszkat. Szövegben Levi a következő: Amamam, apap papap hatya babab ágyá ne ájty tyhö. magyarul hablatyol semmi érthető. Aranyos nagyon amikor így magyaráz! :D van amikor egymásnak kurjongatunk, nagyon élvezi! :D Nektek csipked a gyerek? Ez a komisz igen. :roll: Fáj rendesen! :?

Edina nem irigyellek az biztos! Minden együttérzésem a tied.

KépKép
kora
 
 


momoska, újabb jól bevált csokis süti recept:

csokis lepény a hivatalos neve, de én ezt is lustaságból és a forma kikenésének utálatától, muffinformába raktam. :)

250g liszt
250g cukor
50g vaj
250ml tej
1 tojás
1 sütőpor
4g kakaóport ír, de én többet raktam, mert nem találtam elég csokisnak

asszem ennyi. fejből írtam, ha szerintetek vlmi kimaradhatott, szóljatok.

köszi mindkettőtöknek. én is örülök, hogy ilyen jól haladok.
neked meg kitartás Kora!!!!!

Edina, hú ez nem lehet kellemes. még belegondolni is szörnyű, hogy leveszi a körmöd! sajnálom.

találtam vaterán egy ilyen kis autót, szerintetek milyen? mondjuk használt, de legalább nem tizenx ezer ft.
Kép
Vendég
 


jóreggelt

egy szokásosan enyhén sz.....r éjszaka után, már nem is részletezem. Azért voltak hosszabb periódusok is amit alvással töltöttünk, uh azért aludtam is.

Orsi: Szerintem nagyon jól néz ki. Masszív, széles ülőkéje van, meg gondolom később levehető a keret is. Azt lenne jó tudni, hogy Te a tolókarral tudod-e kormányozni, mert akkor van értelme a tolókarnak. Szerintem erre kérdezz rá mielőtt megveszed, mert anélkül a kar fölösleges,ő még nem tud kormányozni. És még lesz jó idő reméljük, bár ma nagy a köd, tudjátok használni az utcán, biztos élvezi majd.

Tina: mit mondott a doki, mert én mint gondoltam elfelejtettem felhívni.

Lili is most egyre többet dumálgat.
ásít egyfolytába megpróbálom elaltatni...

KépKép
domidina
 
 


jó reggelt,

ez a kolos gyerek egyre kevesebbet alszik. 9kor alig tudtam letenni, pedig előtte 20 percig próbálkoztunk, apja meg én. és 6:56kor kelt. :x
pedig én még úgy tudtam volna aludni.

Köszi Edina a tanácsot, már előttem vlki megkérdezte, és lehet irányítani. én nem is gondoltam rá, de jó ötlet. 15-én jár le, asszem megveszem kolosnak. ennél olcsóbban úgy sem kapok ilyet. most szegénykémnek a széket kell tologatnia az ebédlőben, de nagyon lelkes (asszem neki édes mind1 mit tologat, szokta még a babakocsit is, de azt ált. lefékezem). tényleg, meg is próbálom felvenni videóra.

mára idehívtam apukám anyukáját, hogy vigyázzon kolosra amíg én ismét bemegyek verához, mert teganp alig láttam olivért, mivel kolossal mentem és nem vihettem be, így csak kihozta a csecsemős nővér 1 mp-re h lássam.
Vendég
 


Jó reggelt!

Én is kipróbáltam a tojássárgáját, ízlett neki, de én nem főztem teljesen keményre. Brokkolifőzelékhez adtam, kis reszelt sajttal. Eddig még mindent megevett, amit adtam neki.

Orsi, gratulálok a kis jövevényhez. Valóban hasonlítanak, de elvégre rokonok, nem? :-)
Ne akadj ki a beszólásokon, néha nagyon furcsák az emberek, még ennél durvább dolgok is vannak. Tőlem is kérdezték már, nem is egyszer, hogy kislány-e vagy kisfiú, holott egyértelműen lányosan volt öltöztetve. És a vonásai is lányosak szerintem. Mint ahogy Kolos számomra egyértelműen fiús fiú. Nagyon tetszik az újszülött kori képe. Annyira simák a vonásai, nem tűnik megviseltnek.

Anna sem figyel még semmire, de nem is mondogatunk neki semmit.

Tegnap vettem Dentinox gélt és Viburcol kúpot. Háááááááááááááát, első éjjel inkább Ancsi győzött, nem a Viburcol. Kb. 2 óránként ébredt, nagyon nyugtalanul aludt. Nem adom fel, hátha legalább részben át tudom aludni az éjszakát.

Nálunk is nyerő a francia konyha, legtöbbször gyümölccsel esszük a húst. Azért is főzök be irdatlan mennyiségeket, mert az üzleti kompótok, befőttek nagyon édesek, és az nem jó.
Azt hittem idénre befejeztem az eltevést, hát mégsem. Most érik a birs, aztán most azzal foglalatoskodom, hogy nehogy unatkozzam. :D
Ezt most elküldöm, nehogy elszálljon.
Szép napot nektek!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Orsi, azért említettem ezt a bölcsit, mert a piros metró vonalán van. Amúgy tudom, hogy tőled messze van. Csak gondoltam, hogy a Keletiből el tudnál menni néha. Geri 14 hónapos volt, amikor kezdtünk járni anno.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok!

Edina!
Ma hívtam csak én is a doktornőt, mert tegnap ramaty napunk volt.
Azt mondta, hogy majd nov. 9 után oltja be, mert meg kell igényelni az oltóanyagot és a következő igénylés akkor jön meg. Előtte le kell menni aláírni egy papírt, hogy igényled.
Túlzottan nem erőltette egyébként a dolgot, azt mondta, hogy szerinte ráér akkor is ha majd közösségbe megy a gyerek.

Ez a körömlevétel elég rosszul hangzik. Nem irigyellek. A Dávidnak is bevolt nőve a körme, de a doktornő írt fel Bactroban krémet és az segített.

Orsi!
Szép kisbaba Olivér. Valami hasonlóság valóban feldezhető, de tényleg később lenne érdemes megnézni

megyek, mert nyűgös, már itt van a kezemben

Kora
dávid sem mutat rá a tárgyakra, nem is néz oda

Kép
Kép
tina82
 
 


Évi, tényleg!! de buta vagyok. a metróra nem is gondoltam. még sosem metróztam vele, mivel akkor mozgólépcsőn kéne babakocsit cipelni/tartani, azt meg nem szeretem. de talán ha magamra kötném... és nem emlékszel véletlenül, hogy melyik utcában volt? úgy könnyebb rákeresnem.

igen, rokonok, de apai ágról, és mivel kolos inkább rám hasonlít ezért lepett meg mégis a hasonlóság. kolos jobban hasonlít a fiatal öcsémre mint a férjemre. :)
Vendég
 


kora, ezt egy másik topikban találtam, lehet, hogy rossz, de rád gondoltam, mert tudom, hogy levi milyne nyugtalan.

[quote]N írta:Yugtalan babáknak: http://www.pirulapatika.hu/240057413/be ... s_tabletta

egy másik topikon javasolták anyatejben kell feloldani... esti alvás segítésére hogy ne 4*5*keljen
Vendég
 


Szóval akkor csak én gondoltam, hogy már mutogatnia kellene?

Az éjszaka első fele oké volt: 3/412től éjfélig aludt az ágyikójában 3ig, egyébként sokszor kelt, de legalább volt pár nyugodt óra :wink:

Most, hogy Tina írta eszembe jutott, hogy Levinek is írtak fel Bactroban krémet, mert állandóan begyulladt neki ahogy nőtt és tényleg jó volt! Sőt egyszer még én is használtam.

Tegnap répás husis sajtos cukkini volt a vacsi, szépen bevágott belőle 210got :) . Szóval lehet ez a sajt beválik majd. Ma kipróbálom répával.

KépKép
kora
 
 


De egyszerre írtunk Orsi! :) Köszi a linket, megnéztem. Rákérdezek dokinál erre, mert olyan komoly pirulának hangzik ahogy így elolvastam.

Előbb akartam még írni, hogy én is használtam dentinoxot Levinél (kúpot nem, vmiért képtelen vagyok a fenekébe nyomkodni bármitis, elég gáz fóbia egy kisgyerekes anyukánál, nem?). Szóval az első 3-4 alkalommal elég jó volt, de utánna már nem annyira. Most dologélt használunk, sajnos ezzel ugyanez a helyzet. Lehet, hogy gyorsan hozzászokik pedig direkt ritkán adom. :? Na akkor most ki is lyukadtam oda, hogy egyik sem igazán jó! :wink:

KépKép
kora
 
 


http://holmivan.valami.info/bolcsode-ja ... bolcsode,1

Orsi, ezen a linken megtalálod, asszem telszám is van. Kérdezd meg, játszóház még működik-e.

Viszonylag közel van a metróhoz. A Batthyányi téri csarnok bal oldalán kell bemenni (Markovits Iván utca), ez egy széles, de rövid utca, aztán a végén balra, ez az Iskola utca és aztán már meg is látod a bölcsit. Többszintes, a játszóház legfelül volt. Asszem nem is kellett fizetni az ottlétért, csak a kajáért. De mindig ott ettünk mindannyian, mert nagyon finom volt és a gondozónő nagyon aranyos volt, Klárikának hívták, sztem még mindig ott van. Azt is tudom, hogy Putnokról származik.
Ha a gyerek már megszokta, elmehettünk egy-két órára, vigyáztak rá és ez nagyon jó volt kikapcsolódásnak. Aztán júniusban pl. meghalt apósom és amíg a temetés meg minden volt, mindig ott hagytam, vittem babakocsit és ott is aludt délután, amíg érte tudtam menni.

Edina, sajnálom a körmöd. Miért kell levenni? Nem elég ha csak kivágják a benövésnél?

Kora, nem csinálok érzelmi kérdést a kúpból. Régebben, Gerinél, az oltások után mindig kellett kúpot adni, mert az akkori oltóanyagoktól lázasodtak a gyerekek.
Nekem az a gond, hogy nem használ. És nem értem, hogy miért.

Tegnap nagyon finomat főztem, maradt mára is, gyümölcsleves (alma-meggy), brokkolifőzelék és pulykafasírt. Eddig valahogy nem nagyon voltak nyerők a fasírtjaim, de most aztán igen. Nyami-nyami...

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


sziasztok,
na ma nem hibaztam: 3/43kor megnyikkant, kivettem, szopcsi, aludt is...legkozelebb 3/48kor nyikkant meg!

aliz tegnap meg itthon volt, ma ejjel is kohogott rendesen, de ma bement oviba, kicsit un mar engem, de megigertem, h. ebed utan elhozom, csak akkor borisz ebresztenem kell, mert az atkozott kisdiszno delelott mindig rendre bealszik 3 ora fentelt utan, bezzeg most meg meg mindig kurjongat az agyaban....de felebresztem: megerdemli a kis gonosz!

evi,
valami jo kis fasirozott recept jo lenne nekem!
leirnad, ha ennyire bevalt!!
koszi a sutitippet, orsi, kiprobalom..

kora,
mutogatni meg ugy se kellene ennyi idos babanak, max. odanezni, ha kerdezed a hol van a lampa...agyamentsegeket:-)

tegnap jottem ra, h. borisz ugyan nem ugat, pedig kutyamanias honapok ota, de 3-4 napja hapog, ha kacsat lat (jatek vagy kep) vagy a kacsa szot hallja, akar azt is, hogy "mit mond a kacsa?", de ha azt kerdeznem: "mi aza korhazi kacsa?"-arra is. meg csak háháhá, nem háphápháp.
s ha tapsol, mar o is mondja, hogy tatata (tapsi, tapsi akar lenni, remelem:-) bar az integetest es a tapsolast mar rendesen keveri. ez az ints apanak pápá-t, s akkor lelkesen tapsol neha:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


Momoska, örülök, hogy jobb volt az éjjeletek.
Szívesen leírom, hogy csináltam, de adagokat sajnos nem tudok és eléggé a fantáziámra hagyatkozom, amikor készítek :-)

Tehát 70 deka pulyka darált húsom volt (előre csomagolt combhús). Öntöttem hozzá, csak úgy érzésre, zabpelyhet, reszeltem bele főtt burgonyát, tettem bele két tojást, fokhagymát, paprikát, sót, gyros fűszerkeveréket, majoránnát. Jól összekevertem és nem túl kicsi lapított gombóckákat csináltam, Ja meg volt itthon Zitronen-Pfeffer, ebből is tettem, de épp emiatt nem adtam a kicsinek, mert eléggé pikáns lett tőle.
Ilyen receptet sehol nem olvastam, de én nagyon szeretek újítani, a hangulatom és az itthon lévő hozzávalók függvényében.

Orsi, köszi a receptet, majd én is kipróbálom.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


koszi evi,
en is kb. igy fozok, ahogy te irod....jo ez a zabpelyhes valtozat. megprobalom.
olyant nem tudtok, h. van-e fasirt tojas nelkul. tan akkor borso is raghatna!!

egyebkent borisznak megint johet valami foga, mert megint kezdi elutasitani a gyumolcsot, s helyette joghurt, s tegnap meg boszen fintorgott tole, ma meg semmi arc, nyelte befele, de azt is hisztisen, nem is sokat, max. amit marcangolhat a fogaival, az jon be!!

Kép
Kép
momoska
 
 


orsi,
en megvennem a jarganyt, ha leszedheto az oldaltamasz. sztem jo es hasznalhato!

Kép
Kép
momoska
 
 


Momoska, sztem csinálhatod tojás nélkül vagy max. 1 sárgájával, az is jó kell, hogy legyen.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


de nem a tojas tapasztja jol ossze?????

Kép
Kép
momoska
 
 


köszi évi, fel fogom hívni őket. remélem még működik a játszóház.

leszedhető a támasz és a kar is. már licitáltam rá. köszi a véleményeket.

kolos bevágott ebédre egy adag gesztenyés bébiételt, utána meg a karfiollevesből ette ki a karfiolt. nekem már nem is jutott! nagy zabás lett mostanában. szabi szerint vlmi növekedési ugrása lehet - ha ez van még ebben a korban - mert ugye panaszkodtam mennyire nem eszik, aztán most meg behozza a lemaradást.

és ami rossz hír, elkapta az apjától a megfázást, mert folyik az orra. :evil: :evil: :evil: nagyon nem örülök neki, mert utálom szívni az orrát. nem tudtok vlmi gyógynövényről amit lehet nekik adni teaként?
Vendég
 


De igen, Momoska, valóban a tojás fogja össze, de én épp néztem, hogy már azelőtt jól összeállt a massza, mielőtt beletettem volna a tojást. Megszokásból tettem bele. Hagytam állni a zabpehellyel egy kicsit, elvileg az is összetarthatja, mert nyákos.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Évi: nem írtam pontosan, nem az egész körmömet veszik le, csak 1/3-át kb., a gyulladás alatti részt.

figyelnem kell Lilire, mert az előbb is túl nagy volt a csönd, letépte az az egyik virág levelét és azzal molyolt.

Tina: Tibi is beszélt a dokinővel, (bement tápi receptért) nekünk meg azt mondta hogy ráér januárban 1 éves kor után beadni, mert akkor már csak 2 oltás kell. Lili nincs kitéve veszélynek, csak apa tud hazacipelni ezt-azt.

Képzeljétek, ma délelőtt már 1,5 óra telt el miután leraktam aludni, gondoltam most már megnézem mi van vele. És mit csinált? Ott áldogált már az ágyban, lerámolta az összes paplant, takarót, szétdobálta a játékokat és vigyorgott rám. Mondom neki te kis huncut (vigyorog ezerrel) ha nem jövök be nem is szólsz hogy fönt vagy?

Ja és amiért nem alszik éjjel, jön a fölső jobb kettes foga, már látszik is egy kicsit.

Orsi: Lili is tolja a lábbalhajtós vonatát, de nagyon muris, mert ugye (a székkel ellentétben) van kereke, gyorsabban gurul, ő meg alig bír "szaladni" utána. Jobban is kell figyelni, nehogy arccal essen a földre.

KépKép
domidina
 
 


Momoska, eszembe jutott még mit akartam a fasírttal kapcsolatban. A sovány húsok alapból jobban összeállnak, mint a zsíros disznóhús.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


lili amugy szokott szolni, ha felebredt??? borisz mindig igy pakolgat, max. a beszedet hallom meg, mert ebren be nem all a szaja.
elaludt delelott, s 30 perc mulva, hallom, h. dumal, nem mentem fel visszafektetni, mert igy leglabb nem kell kelteni - gondoltam en, de egyszer csak nem dumalt...fel ora mulva mentem csak fel. addig igy aludt: Kép

megint sikerult ulve elaludnia, s hasra dolt. felebresztettem, mert mentunk alizert, eleg gyurott volt mindenutt az arca, nem is orult az ebresztesnek 2-3 percig.

ja orsi,
mi is voltunk egy jatszon tegnap, s boriszra is rakerdezett egy no, hogy fiu-e vagy lany, s mikor mondtam, h. fiu, meg visszakerdezett, h. tenyleg. haaat nekem tetszik a sajat gyerekem, de kislanynak azert nem lenne tul szep. s o se volt lanynak olteztetve, elhihetitek, vegre tobzodhatok a fiu ruhakban, mert a kislany ruhak (meg a noi ruhak) sose vonzottak igazan.
ezek ott keszultek:

Kép




Kép

bocs a minosegert, telcsivel keszultek, raadasul mar sotetedett.

ja ezt most talaltam a telefonon, nem most keszult, hanem par hete, de ilyen arcokat vag, ha hintazik. Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


koszi evi,
en ugysem szeretk nyers disznohussal dolgozni, szinte mindig szarnyast eszunk.
na megyek, csinalunk egy csajos delutant alizzal, beszabadulunk a belvarosba, vasarolgatunk, cukraszdazunk, dumalunk, addig a fiuk meg csinalnak itthon, amit akarnak.

Kép
Kép
momoska
 
 


Momoska: igen, általában sirdogál, de nem az az igazi sírás.

Lilinek úgy tetszenek a képek amiket felraktok! Mindig mondom ki kicsoda és úgy mosolyog rájuk!

KépKép
domidina
 
 


milyen képet vág borisz!! :) nagyon jópofa.
én holnap viszem kolost játszótérre, jön a tejtesónk és együtt megyünk.

Edina, nekünk is javasolta ezt a doki, de szabi azt mondta kapjon 3mat.
Vendég
 


Borisz nagyon muris! :D Ahhoz képest, hogy telefonnal van egész jó képek. Levente egyből ordít amint kinyílik a csipája, úgyhogy nekem meg az a furcsa, hogy borisz így eljátszogat ébredés után. Na és hogy elalszik ülve! Hihetetlen! :)

Már tőlem is kérdezték meg, hogy fiú vagy lány, de nem foglalkozok ilyenekkel. Válaszolok aztán jónapot! 8) Nem lát a szemétől?? :? :)

Nektek a gyerkőcök szoktak kutyát játszani? Levi sokszor a szájával vesz fel dolgokat és úgy is tartja egy ideig. Olyan is van, hogy mindkét keze + a szája is tele van vmilyen játékkal. :roll: :wink:

KépKép
kora
 
 


jóreggelt!

Most még korábban mint eddig. f6-kor kelt! Olyan mérges lettem hirtelen :evil: :oops: Mondom ezt nneeeeeem, alvás vissza, nem fogsz hajnalok hajnalán kukorékolni!. Na persze gondoltam én. Nem volt hajlandó aludni, uh. beraktam az ágyba, azzal, hogy még korán van, tessék aludni, mert még nem játszunk. 6 után vettem ki.

Nem értem én ezt, 3x kellett altatnom és reggel nem álmos, én meg alig bírok fölkelni hirtelenjében. Hogyhogy nem álmos még! Igaz ő 8-kor kerül ágyba.... bár én meg 9-kor elaludtam, nem bírtam megnézni a barátok közt. Most hogy még későbbre is rakták meg pláne nem.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,

hát a kisbabám úgy néz ki tényleg megfázott. rendesen folyiik az orra, most még jó, mert nem kell orrszívozni, kifolyik aminek ki kell,de majd ha jön az orrbedugolós fázis...akkor lesz nagyon kemény. :?
amúgy a közérzete nagyon ingadozó, egyszer tök jókedvű, 1 percre rá már sír, és anyás lesz.

Kora, ez ismerős. kolos is szokta a szájával felvenni a játékokat, annyira vicces. :lol: mint egy kutyus!
meg kérdezted a csípért, igen, ő is belém szokott csípni.
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?