Új privát üzeneted érkezett!

húúúúúúúúúúú mennyit írtatok:)

végülis tejszínes gombás húst csináltam nokival :):):):):)de a rántott husit nemvetettem el :)

mi lementünk a boltba aztán hogy visszajöttünk 11 körül elaltattam gegét és én is elaludtam vele háromnegyed kettőkor keltem fel :oops: :oops: de tudnék még aludni és a cicim is feszül ja és a nyákom sem olyan mint mensi előtt szokott lenni de inkább nem élem bele magam :):):):):):) majd pénteken mindenre fény derűl ti lesztek a másodikak akik megtudjátok mert persze apa lesz az elsőőőőőőőőőőő

Asiye: nekem mikor fehérje volt a vizeletemben elküldtek egyből tenyésztésre mert a vérnyomim normális volt és akkor derűlt ki hogy bacifertőzésem volt lehet neked is megérne egy misét :) ne aggódj
nem adatatod be a pneumó oltást alpernek? tudom hogy drága de nem lenne arcüreggyulladása azt kivédi az oltás 5 éves kor altt megéri beadatni én ha már elmúltunk volna két évesek biztosan kigazdálkodnám az oltást bár tudom neked a kettőre már nagyon drága lenne de gondolkozz el rajta

Andy: nagyon sajnálom hogy így döntesz de tudd hogy nagyon hiányozni fogsz és azért néha gyere nézz be közénk nem is kell visszaolvasni nem kell reagálnod ránk csak mesélj mi van veletek :)

csucsu: sajnálom de azért az ürömbe öröm is vegyült használd ki :):):)keress szép kertkaput :)

[/url]

nika70
Salgótarján

woooooooowwwww laptetőőőőő

nika70
Salgótarján

Asiye, Andy, megértem, hogy néha ki kell szállni, de nagyon hiányozni fogtok! Gyertek minél hamarabb, és Asiye, gyógyulj meg, reméljük, nem lesz baj!
A névsor eleje lelép :shock:

Csucsu, pici, sajnálom a rossz napotokat!!!

Hát, én vagyok az ellenpólus, csodás napom volt, 88%-osra vizsgáztam, csak egy fiú lett nálam jobb, két százalékkal, úgyhogy teljesen elégedett vagyok.
Jövő héten már indul is tovább a tanfolyam, és ráérek novemberben fizetni! :lol:
Van még egy titkos reményem a párommal kapcsolatban, de erről most hallgatok péntekig! :lol:
Most meg főzök egy kis milánóit, a lakás már tiszta, szóval elégedett vagyok magammal.
Csak Asiye-ért aggódom nagyon :cry:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Van valami a levegőben.
Beni itt ordít az ölemben mindenen amit mondok Neki. :evil:

Asiye!

Sajnálom, hogy ennyi minden összejött most Neked!
Hidd el, minden rendben lesz és 3 hónap múlva egészséges kislányod születik!

Andy!

Hiányozni fogsz, ha tényleg nem jössz! Néha kukkants be és adj hírt magadról, hogy ne aggódjunk!

Sissi!

Te se tűnj el!

Lányok!

Marad még valaki, vagy mindenki megunta?

Nekem most mennem kell Benivel olvasni.
Vendég

én maradok :)

nika70
Salgótarján

Nika!
Nagyon finomat főztél ma is.
Én maradtam a túrós csuszánál..
Takarítottam.
Most filmezek.
Szerelem a kolera idején.
Nagyon szorítok, hogy minál előbb pozitív legyen a teszted!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++

Nemlajos!
Gratulálok neked.
Ügyes vagy.
Na áruld el a titkot :D :D

Asyie-ért én is nagyon aggódom.
Remélem minden ok vele.

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Én is maradnék..
de ha senki nem lesz, magamnak nem írhatok :oops: :oops: :oops:

Amúgy most olyan nehezen babásodnak az emberek :cry: :?

picimami

Nemlajos!

Nem ér titkolózni!

Pici!

Mi lett a Te titkoddal?

5555555555555555555555555555555

Ötös szám Benitől Nektek.
Vendég

Én is maradnék..
de ha senki nem lesz, magamnak nem írhatok :oops: :oops: :oops:

Amúgy most olyan nehezen babásodnak az emberek :cry: :?

picimami

Én is maradok.
Csak Benitől függ mennyit tudok jönni.

Szóval tőlem nem szabadultok...

Nemlajos!

GRATULÁLOK!
Vendég

Igen, Picinek is volt titka... Azzal mi lett? :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

igen én is maradok nem eltnni senkinek sem mit fogok olvasgatni? meg kinek fogok dicsekedeni ha úgy alakul?

amúgy feszűl a cicim mindkettő meg émelyeg a gyomrom de nem élem bele magam :):):):):):):):)):

nika70
Salgótarján

Nika: Azért nem kell új kapút még néznem. Ez is alig 6hónapos. :(

Viszont a kocsot el is vittük már megnézte a kasznis fiú és mondta ajándékba megcsinálja mert 5perces munka csak. A szinezést kell kifizetni és az azért drágább mert gyöngymetál szinű az autónk. (pezsgő) Ha nem lenne csak sima metál akkor 10lenne. Igy viszont 20lesz.
De sebaj legalább megcsinálja amit már alartunk, hogy fel is polírózza .
Minden rosszban van valami jó:)

Pici: Köszönöm:) Már értem:)
DE tényleg mi a titok??

Andiról a josnőről tudtok valamit?? Valaki beszélt vele msn-en?? Én már rég láttam fent. És ide sem jött .

Nemlajos: Gratula:) Nagyon ügyes voltál??
De te is már titkolózol???

Kép
csucsu05

Óh, a fene vinné el... csak most sikerült gép elé kerülnöm.... van még valaki???

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Szóval lekéstelek benneteket!!!
Gabi!
Baromi jók a képek lánykádról!!!!

Csajok!
Had írjak pár szót ide a vasárnapi "Könyves vasárnap"-i programjainkról. Aki beiratkozik bármelyik fiókkönyvtárunkba vasárnap, december 31-ig nem kell tagságit fizetnie, úgymond kipróbálhatja, milyen könyvtári tagnak lenni. Illetve két fizetős dokumentumért nem kell fizetnie sem. ÉS!!!!! A mi könyvtárunkban 14 órától Aranyszamár Bábszínház ad elő bábúkkal egy mesét. Nagyon jónak ígérkezik. Esetleg akit érdekel, gyertek el és végre találkozhatnánk!!!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Hát akkor mindenkinek szebb holnapi napot kívánok!!!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsu, Te a Szabó Ervinben dolgozol??? :shock:
Ez eddig hogy kerülte el a figyelmemet?
Én imádom a könyvtárakat, csak amióta pesti vagyok, azóta nem vagyok tag, mert addigra kiismertem magam, hogy nekem az antikvárium való, mert ha könyvtárból kihozok egy könyvet, azt nem olvasom el egy hónap (két hét, hol mennyi) alatt, nekem idő kell, és hangulat, hogy levegyem a polcról... 8)
De azért most elgondolkoztam...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

De Zsu, vasárnap MINDEN fiókkönyvtár nyitva van, vagy minden héten másik?
Most böngészem a honlapot :wink:
GYERE MÁR VISSZA!!! :o

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Itt vagyok!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

hát, én még mindig csak a Dagály utcai ingyenes beiratkozást találtam... kicsi vagyok én ehhez :oops:
:D
Most megyek vízszintesbe, megérdemlem, jól vizsgáztam, jót takarítottam, jót kutyáztam, jót főztem, és még egy üveg borral is megleptem a párom :roll:
Jó éjt!
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ha itt vagy, akkor írd gyorsan a választ!
(ennyit a gyönyörű lelépésemről 8) )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Igen, ott dolgozom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez a vasárnap kivételes vasárnap. Egy évben egy ilyen vasárnap van, hogy nyitva vagyunk. És összesen,ha jól emlékszem, 3 nagy könyvtár lesz nyitva csak. De erre nem esküszöm meg. Mi nyitva leszünk. De a honlapunkon szerintem megtalálsz mindent!!!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

nem találok:(
Ingyen akarok beiratkozni, de Újpesten. azt nem lehet? :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Mindjárt megnézem.... amúgy Országos Könyvtári napok fülön találsz több infót róla.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

De egyébként én sem találtam meg, hogy mely könyvtárak lesznek nyitva :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Holnap megkérdezem majd,.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Ha jól látom, csak a Tátra utcai könyvtár lesz nyitva vasárnap.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

hát, én még ennyit sem találtam meg, csak a könyvvásárt (nincspénzünk, nincspénzünk, nemszabad, nemszabad!!!), de szívesen beiratkoznék, úgyis decemberig lakunk itt...
Aztán ha költözünk, beiratkozom hozzád, ha a csepeliben dolgozol :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hol találtad meg a Tátra utcait? :shock:
Én a vasárnapokról semmit se, csak azt, hogy érdeklődjön a könyvtárban :cry:
Pedig fellelkesítettél!
Cica, holnapra tudsz infót keríteni, hogy pontosan melyik könyvtárakban lesz ez? Én szétszórnám a különböző fórumokon, meg iwiwen, gondolom, a könyvtárnak is jó, ha új olvasókat szerez?! 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

honlap-->Országos Könyvtári Napok--> az Észak-pesti régió könyvtáraiban--> Nyitva tartó könyvtáraink 10 – 14 óra között várják az érdeklődőket.

- ingyenes Internet használat

- ingyenes AV kölcsönzés

- ingyenes beiratkozás

- baba olvasójegyek

„Reneszánsz és reneszánsz személyiségek”

Találkozás Kaiser László költő, író, könyvkiadóval. Beszélgetőpartnere: Madarász Imre irodalomtörténész.

Közreműködik: Dallos Szilvia színésznő

Helyszín: Radnóti Miklós könyvtár (1136 Tátra u.52.)

Időpont: 11 órától.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

óh, köszi!
És akkor most Te melyikben is vagy? Mert az Aranyszamaras a Sétáló utcai könyvtárban lesz, de az útvonaltervben nem találok Sétáló utcát...
(bakker, szégyen, valamikor tudi pluszos voltam, a netes keresés volt a kenyerem :? )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Holnap megkérdezem, hogy pontosan kik lesznek nyitva vasárnap, jó?

Az jó lenne, minél többen jönnének el vasárnap a könyvtárakban.... iwiw-en én is majd szétszórom, szerintem ma megkaptam a meghívót én is :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

meg amit becopyztál, azalatt van a Lóverseny utcai progi is, eszerint az is nyitva lesz?
(jól szétoffoljuk itt a topicot, de kellett neked feltüzelni?)
és olvass vissza, tetszik az ajánlatom (szétkürtölés)?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Akkor a sötétítettek is nyitva lesznek? Jól értelmezem?

Találkozás Kaiser László költő, író, könyvkiadóval. Beszélgetőpartnere: Madarász Imre irodalomtörténész.

„Reneszánsz Napi vígasságok”

Családi vetélkedő, rajzverseny a középkori várak életéből, felolvasóverseny a Mátyás mondákból és kézműves foglalkozás.

Helyszín: Babits Mihály könyvtár (1048 Lóverseny tér 5/a.)

„Egy Reneszánsz Nap”

Tollaslabda bajnokság, kvíz Mátyás király életéről, totó az olasz reneszánsz emlékeiről.

Helyszín: Terézvárosi Gyermekkönyvtár (1061 Liszt F. tér 6.)

„Mondavilág” - felolvasóverseny.

„Olvass és nyerj”

Kvízjátékok a Király utcai (1042 Király u. 5.) és a Dagály utcai (1138 Dagály u. 9.) könyvtárakban

„Játék az egész világ”

Kvíznap a Deák Ferenc könyvtárban (1074 Rottenbiller u. 10.)

Vasárnapi játékok az Angyalföldi Kertvárosi Könyvtárban (1131 Mosoly u. 40/a.)

:oops: :P

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Igen, én a Sétóló utcában vagyok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sétáló utca= II. Rákóczi Ferenc utca

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsu, köszönöm az infókat, várom holnap a listát, és ha jól logikáztam, vasárnap beiratkozom a Király utcaiba.
Meg majd írd meg (ha akarod, priviben), hogy Te melyikben vagy :wink:

De most már tényleg:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csajok, bocs az Offolásért :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Szóval: Észak-Pesti Régió programjai:

az Észak-pesti Régióban

Október 12. Könyves Vasárnap

Nyitva tartó könyvtáraink 10 – 14 óra között várják az érdeklődőket.

- ingyenes Internet használat

- ingyenes AV kölcsönzés

- ingyenes beiratkozás

- baba olvasójegyek

„Reneszánsz Napi vígasságok”

Családi vetélkedő, rajzverseny a középkori várak életéből, felolvasóverseny a Mátyás mondákból és kézműves foglalkozás.

Helyszín: Babits Mihály könyvtár (1048 Lóverseny tér 5/a.)

„Egy Reneszánsz Nap”

Tollaslabda bajnokság, kvíz Mátyás király életéről, totó az olasz reneszánsz emlékeiről.

„Mondavilág” - felolvasóverseny.

„Olvass és nyerj”

Kvízjátékok a Király utcai (1042 Király u. 5.) és a Dagály utcai (1138 Dagály u. 9.) könyvtárakban

„Játék az egész világ”

Kvíznap a Deák Ferenc könyvtárban (1074 Rottenbiller u. 10.)

Vasárnapi játékok az Angyalföldi Kertvárosi Könyvtárban (1131 Mosoly u. 40/a.)

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Oksika, holnap rákérdezek. Én a 21/1-esben vagyok, ez tuti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szép álmokat, drága!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Nika:megy a drukk neked.Remélem tényleg babás vagy.Akkor talán visszajönne a reményem.
Tényleg Andival(jósnő) mi van?Olyn ajó lenne már beszélni vele.

Zsu:nálunk a Márk könyvtári tag.Igy az Ő olvasjegyével szoktam kivenni könyveket,de most pont o9lyan korszakom van amikor nincs kedvem olvasni.
Pedig egy csomó jó könyv vár rám.

Még lehet,hogy benézek,de ha nem akkor mindenkinek jó éjt.

Asiye:remélem minden rendben veled.
Vendég

Jó reggelt, lányok!
Kép

Engem kirángatott a bébi megint az ágyból, de legalább a Zurammal volt egy kellemes reggelünk :wink:
Most meg majd jól kicselezem a lurkót, és visszafekszem!

Zsu, tegnap még rákerestem a II Rákóczi Ferenc utcára, de az új útvonalterv folyton a II. kerületben keresett volna, ha meg a "II"-t kihagytam, akkor meg csak a XVII-ben talált, úgyhogy feladtam, és megnéztem a honlap térképén, és tényleg Csepel, és nincs is messze szerintem a leendőtől 8)
Na, majd jövőre meglátjuk! :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jó reggelt LÁnyok:)

Kép
csucsu05

Szép reggel lányok!
Jól aludtatok?
Én végre igen. És apa is velem volt egész este.
Sokat nevettünk, beszélgettünk.
Terveztünk.

A Titkomat még nem árulom el, majd ha eljön az ideje.

Nika!
Szorítok ám neked!

Nekem még piri sehol, de még egy csepp barna sem...

:? :shock:

picimami

Szia Csucsu!!
Hogy vagy ma??
Nemlajos! Annyira örülök hogy jó kedved van :!:

picimami

Pici: Remélem a mensi most elkerül legalább 9hónaig. :)

Én nem aludtam jól. Este nagyon fájt a ahsam. Alig bírtam elaludni. Vettem be görcsoldót a gyomrom fájt felül. Nem értem mitől de pár napja néha náha fáj a hasam.
És éjjel is fájt. hajnalban már tudtam aludni rendesen és jól is esett:)
Most nem fáj remélem igy is marad:)

Kép
csucsu05

Édes vagy! Bár úgy lenne. Nem kellene gyógyi, hanem babás lennék.
De nem hiszem hogy az vagyok.

Sajnálom hogy fáj a hasad.
Nekem is fájt pár napja..
Olyan boldog vagyok..
Kaptam jutalmat a cégemtől..

Ja Csucsu!
Írtam neked privit, olvastad?

picimami

jó reggelt csajok

cicim feszűl még piri sehol egyenlőre remélem nem is jön 9hónap + pár hónapig :):):):):) de péntekig semmi esetre sem tesztelek :):):):):)

nika70
Salgótarján

Jó reggelt Kedves Nika!
nagyon örülök hogy még semmi nincsen!!
Ne is legyen.
Szorítok
Puszi

picimami

Nika. Hú csúriban mindenem:)

Pici: Igen olvastam irtam is itt, hogy köszönöm és mármindent értek:)
Azt nem értem miért hittem, hogy rendőr vagy?? :)

Kép
csucsu05

Csucsu DRága!
Nem vagyok rendőr..
Csak vannak rendőr kollégáim.
De jó lenne.
155 cm 42 kg, szőke rendőrcsaj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:

picimami

Ki mit főz ma??
Én ma egyszerűt csinálok. Túros tészta lesz. Már rég volt tészta és ez lett most a befitó. Persze finom szalonnával:)

Kép
csucsu05

Acma, puha török zsemle

A következő receptet sok-sok évvel ezelőtt kaptam egy török nénikétől és már nagyon sokszor megsütöttem. Kifejezetten szeretem ezeket a joghurtos-olajos tésztákat, nagyon könnyen, nagyon jól lehet velük dolgozni. Istenien könnyűek, foszlósak és puhák még másnap is. Önmagában egy pohár tej mellé, de lekvárral, vagy bármilyen sós kencével megkenve is nagyon finomak, és imádják a gyerekek is.

Acma (Açma)

50 deka finomliszt
1 tasak szárított élesztő
1 tk. sütőpor

1 pohár natúrjoghurt (150ml-es, és ez a továbbiakban mérőpohárként szolgál)
1 pohár étolaj
1 pohár langyos tej
1 egész tojás

1/4 pohár cukor

1 púpozott tk. só
1 tojás sárgája, és 1-2 kanál tej a lekenéshez
szezám, feketeszezám, darálatlan mák, vagy feketekömény a tetejére
A cukorból egy kanálkával elveszek, és elkeverem a langyos tejben, majd feloldom benne az élesztőt és néhány percig állni hagyom. A többi cukrot hozzáadom a liszthez, ugyanúgy mint a sütőport és a sót. A liszt közepébe egy mélyedést csinálok, beleöntöm az összezagyvált tojást, a joghurtot és az olajat, végül az élesztős tejet. Összeállítom az egészet egy szép kompakt, nem túl kemény tésztává. A liszt minőségétől függően pár kanálka tejjel szoktam lazítani néha, de most pont így voltak jók a mennyiségek. Lefedve a duplájára kelesztem. Kb. 1-1,5 óra múlva amikor ráérősen megdagadt a tészta a tálban, kiborítom egy vékonyan meglisztezett deszkára. (Ezek után már nincs szükség lisztezésre, ugyanis nagyon klassz a tészta, és szinte abszolút nem ragad. Öröm vele dolgozni!) Átgyúrom, és addig felezgetem, amíg valamivel nagyobb gombócokat kapok, mint egy ping-pong labda. 16 darabra osztható ez a mennyiség, de nagyobb kalácskákhoz 8 részre is elég szétosztani. Hosszú vékony pálcikákat sodrok a labdacsokból, félbehajtom őket és a két végüket ellentétes irányban megcsavarom, majd csiga alakúra tekerem. Tepsire sorakoztatom a kis halmokat, és konyharuhával letakarva jó fél órát hagyom őket még pihenni. A tojássárgáját tejjel simára keverem és lekenem vele a tésztát, végül szezámmaggal/feketeköménnyel bőven megszórom. Ha épp szorít az idő, akkor 170° C foknál hőlégkeverésnél sütöm meg egyszerre a 2 tepsire való süteményt, de nem melegítem elő a sütőt. A kelt tésztáknál viszont azt tapasztaltam, hogy alsó-felső lángnál lassabban, de szebben sülnek, és a szerkezetük is jobb lesz.

picimami

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?