Új privát üzeneted érkezett!

Ebben benne van, a csecsemő is, és a nagyobb gyerek is :)

Medina, boldog hófordulót Atinak :) Gyere sűrűbben, ha tudsz, és hozz nekünk képeket Atiról :)

Csilla, üdv itt, engem cseppet sem zavar, ha írsz, szerintem nem betolakodás, és még szakértő is vagy a dologban :)

Zsuzsa, grat a fogacskákhoz :) Úgy bírom Barbi mosolyát is, már tökre látszanak a fogai, mert már nem csak az ínyében csücsülnek, gondolom milyen ari lesz vele Bius is :)
Én is készülök járókát venni, de hogy hol lesz nem tudom... tele a lakás :S

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Csöppke! Nici!

Köszönöm a gyors választ.

Apával szeretnénk menni. Árut visz, és mehetnékem van. Régen mindig elkisértem apát, ha ment a céges kocsival vhova. Fiat Ducatoval is lehet ezek szerint. három személyes. nincs hátsó ülés. platós.
meg már kiváncsiak Bogira annál a cégnél ahova megy apa.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Én az újonnan író doktornőnek kölcsönadnám (na jó .. semmiképp nem adnám..) Alízt, hogy kóstoltassa meg vele önállóan a krumplit :lol: :lol: :lol: :lol: Aztán 2 hét után újrabeszéljük, hogy folyamodjunk-e cselhez a hozzátáplálásnál :D

Én kitartó voltam .. de ő még nálam is inkább :D A szájzár és az éhségsztrájk engem meggyőzött, kihagytuk az alap zöldséget, és répával kezdtünk. Most rejtem a répába a krumplit .. aztán majd elhagyom, ha tudom.

Amúgy a legtöbb gyümölcsöt, zöldséget önmagában próbálom vele megismertetni :)

Kép
szösszenet
 
 

 
 

Csilla,
köszi én is a tanácsot. A mi dokink és védőnőnk, akikkel teljesen elégedett vagyok, és akik végigkísérték Lili fejlődését, kicsit mást mondtak, én inkább az ő utasításaik alapján járok el. Lilim már hetek óta kap krumplit, most kapott mellé sütőtököt is, ha véletlenül allergiás lesz, nem hiszem, hogy a krumpli miatt lesz az.
A krumplit pl. egy csomó baba nem is hajlandó megenni magában csak almával, vagy egyéb gyümivel zöldséggel keverve :(

Kép
emi29
 
 


Megelőztél Szössz :lol: :lol:

Kép
emi29
 
 


Bogi se eszi meg a krumplit önmagában.
Banánnal, kevés vajjal és tápszerrel összekeverve megette.... :lol:

megint elaludt itt mellettem. Mostanában nem alszik el kézben. itt a nappaliban az ülön kaja után még mosolyog, sikitozik néha szóval elvan, aztán mint most is cumi nélkül elalszik.
viszem is be a helyére aludni.
remélem, ma jobban alszik...hajnali négytől sirdogált, de nem ébredt meg, forgolódott....éhes nem volt.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Kisfruzsi, mert kérdeztél, válaszolok.

Jól fogalmaztál, hogy teljes a zűrzavar, de szerintem nyugodtan lehet írni azt is, hogy totális! Sajnos.
Ahány orvos, védőnő, annyi féle táplálási vélemény.
Pedig az egyetemen/főiskolán mindenki ugyanazt tanulja, csak miután kikerül, rengeteg más információt kap idősebb/tapasztaltabb vagy esetleg "okosabb" szakmabelitől.
Rengeteg az ellentmondás.

Érdekes, hogy a hozzátáplálást is sokféleképpen mondják, van, aki 3, 4, 6 hónapos kortól. Míg évtizedekkel ezelőtt úgy tanították, hogy 3 hónapos kortól kezdjük bevezetni a szilárd ételeket, úgy napjainkban már kitolták 6 hónapos korra.
Nem csoda hát, hogy becsavarodnak a kismamák a sok-sok ellentmondás miatt.

6 hónapos korra már ki lehet váltani akár 3 étkezést is. A tízórai, az ebéd és az uzsonna. A szakirodalom szerint először az ebédet kell kiváltani, majd ha már egy teljes ebédet kiváltottunk, jöhet a másik kettő.
Ennyi idősen egy teljes étkezés 100-120gramm körül van.
Természetesen ez függ a baba étvágyától.

Én hallottam már olyat is védőnőktől, hogy anyukának javasolták, még 2!!! éves koráig adjon naponta kétszer tápszert a gyereknek. Holott én ilyet nem hallottam még sosem. Hogy honnan vette, nem tudom. 8-10 hós baba kizárt, hogy ennyi tápszert megenne, mert neki viszont már meg kell lennie a napi 3 étkezésnek, emellett 2 tápszer, az 3-400 ml???? Durva.

Azt, hogy egy étkezésre mennyi tápszert kellene ennie 5-6 hónaposan, pontos ml-t nem akarok irni, mert ez megintcsak függ a baba igényeitől. Van, amelyik babának elég csak 100 ml étkezésenként, van, amelyik megeszik akár 220-230 ml-t.
De szerintem a 180 ml körüli tápszer vagy anyatej általában elég nekik. Rapszódikus, mennyit esznek, de ők már érzik, ha például elég és otthagynak belőle.

Amennyit viszont Lekri babája eszik éjjel, nagyon-nagyon sok, meg kellene próbálni valahogy leszoktatni róla (nem drasztikus módszerekre gondolok). Ha minden étkezést kicsit ki tudna tolni, előbb-utóbb elmaradnának.
Egyébként nappal is ennyit eszik a babád Lekri, vagy csak éjjel? (bocsánat, ha irtad, elkerülte a figyelmemet)

Sokat írtam, elnézést.

Kicsikém nemsokára vacsorázik, így mennem kell.
Majd olvaslak benneteket!

Nyugodalmas jó éjszakát!
Vendég
 


Nekem is azt mondta a doktornő, hogy ezt a 3 étkezést váltsam ki, de a sorrend nála: tízórai (gyümölcs), ebéd (főzelék) és uzsonna volt :D
Annyi mindent mondanak .. győzzük jól csinálni :)

Kép
szösszenet
 
 


CSilla,

köszi a választ!

Szösszenet,

nálunk is a tízórait javasolta először utána az ebéd és a vacsi. De nekünk be kellett tenni + 1 tízórait, mert az nem volt :shock:
Csak reggeli ebéd uzsi és vacsi. De most már van, ha éppen nem alszik tízórai, de szerintem nem igényli annyira mert ahogy írtam alszik álét 10-12-ig.
A zöldségek közül én még nem próbáltam (vagyis Alma) csak a s.tököt. Holnap kipróbáljuk a répát is. De a krumpli magában, hát majd azt is megpróbálom. A sűrítésre a dokinénink a sinlacot javasolta, amit egyébként szeret, gondolom azért, mert van benne gyümölcscukor is.

KépKép
kisfruzsi
 
 


Én azt gondolom azért erről, hogy ha picit eltérnek a dolgok sem baj, senki babája nem lesz ettől beteg, vagy nem "romlik el"!

Mindenki érzi, mi a jó a gyermekének :)

Emi, végülis akkor Te is simán adod a dolgokat, majd később kevered, nem? Legalábbis ezt írtad... és ha jól értelmezem Csilla is?!

Nem régóta hozzátáplálunk, de nálunk Barbi nem hajlandó gyümit enni, mindent megpróbáltam, magában, türelmesen vártam, hátha, nem ment... utána kevertem, úgy sem ment... tartottam kis szünetet, újra próba, most sem ment, ma úgy gondoltam felcserélem a dolgokat (ahogy külföldön javasolják...) és megpróbálkozunk a zöldséggel! Csináltam ma neki répapürét, falta! Nem adtam neki most sokat, nehogy megterhelje, de úgy tátogott (volna) még... asszem ízlett neki :) Egy darabig tartjuk ezt, majd próbálkozom a belekeveréssel én is :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Ja, és nekünk eddig csak az uzsit sikerült kiváltani, akkor hajlandó tejpépet enni, de az sem ment könnyen :) Mivel effektíve tízórai nálunk sincs (reggeli-ebéd-uzsi, esti vacsi, és lefekvés előtt van utóvacsi, így van meg az 5 kaja, bár volt már, hogy az esti vacsit kihagyta), ezért próbálkozom most az ebéddel...

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Csilla,
jól fogalmazol, teljes a zűrzavar hozzátáplálás terén. Mindenki mást mond és marha nehéz dolga van annak a kismamának, aki a sok-sok ellentmondásos információ közül ki akarja választani azt az egyet, ami jó :( :( Én már kezdem ezt a zűrzavart megszokni, ugyanis babagondozással kapcsolatban még két egyforma véleményt nem igazán hallottam. A hozzátáplálás vezet, ha olvasol minket, akkor tudod, hogy itt is voltak viták, hogy mikor vezessük be a gyümölcsöket, főzelékeket.
Mindenki igyekszik támaszkodni valakire. Van aki az orvosa, védőnője tanácsait követi, van aki az édesanyjára, van aki a barátnőjére, van aki a szívére hallgat.
Nem könnyű... mert mindenki jót akar a gyerekének.

Kép
emi29
 
 


Nici,

Itt Szlovákiában a kismamáknak minden gyerekdoki a zöldséget ajánlja először, attól tartva, hogy a fini gyümi után már nem eszi meg a zöldséget a babó

KépKép
kisfruzsi
 
 


Még kicsit maradtam, mert nagyon bealudt, kelteni meg sosem szoktam, hogy egyen. :)

Nici!
Ha eltérnek a dolgok, nem baj, nem is írtam! :wink:

A burgonyát önmagában kevés baba eszi meg. Tápszerrel vagy anyatejjel és kevés margarinnal (vajjal nem igazán jó, mert abban tej van, a margarin pedig növényi eredetű) keverve már jobb lesz az íze és az állaga is.
Nem kell hetekig önmagában adni, csak pár napig, amig megszokja az új ízt (persze, ezt sem KELL, csak javasolt).

Szösszenet, én ezért is írtam, hogy rengeteg az ellentmondás és az ellentétes információ. :wink:

Csak egy példa, hogy mennyire:
Egyik ismerős anyuka hozott egy papírt nekem, hogy ezt kapta a védőnőtől, táplálási táblázatnak nevezett borzalom volt. :?
A burgonyát csak 6 hónapos kor után, ellenben adj meggyet a gyermeknek már 4 hónaposan nyugodtan. :shock:
8 hónapos babának vörös- és fokhagyma.
Húst csak 8 hónapos kor után szabad.
7 hónaposan már tömheted nyugodt szívvel kelkáposztával, kelbimbóval, karalábéval és minden olyannal, ami köztudott, hogy nagyon felfújja a babákat.
Ezek és hasonló dolgok voltak benne és a védőnő anyuka lelkére kötötte, hogy ezt pontosan be kell tartani és amik le vannak írva, be kell vezetni az adott hónapban. :shock:

Engem kerülgetett az infarktus!

Most sír a kincsem, megyek etetni.

Tényleg jó éjt! :)
Vendég
 


Csilla, tudom, nem is Neked írtam, összeségében a témára :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Nici,
eddig minden zöldséget gyümölcsöt először magában kapott. Egy darabig tök szépen ette a krumplit, már kiváltottuk az ebédet is, viszont pár napja kiköpi. Ezért döntöttem úgy, hogy teszek bele egy kevés sütőtököt. Nem sokat csak pár kockát. Így simán elfogadta a krumplit és megevett belőle 80 milit. Inkább tápszert kellett volna adnom neki krumpli helyett???
Mostanában egyébként a gyümivel is szenvedek. 40 grammnál többet nem hajlandó enni belőle :( :(

A tejpéptől Lili kipöttyösödik, úgyhogy azt én egyáltalán nem adok neki.

Kép
emi29
 
 


Csilla!

Ha lehet én is kérdeznék. jó dolgokat irtál. én spec örülök, hogy van itt egy szakember is.

Bogi napi négyszer eszik még tápszert. Emellett vagy egyszer vagy kétszer eszik mást. répát, krumplit, almát, banánt, őszibarackot. vagy valamelyiket valamelyikkel párositva. Mostanában mondjuk bébikaját kap, mert anyám vett neki jó pár üveggel.
szóval reggel eszik tápszert. mennyisége változó. van hogy megeszik 225 ml-t, van hogy csak 100 ml-t. ma pl. csak 100 ml-t evett... tizórait nem nagyon szokott enni. mert ha nyolckor ébred, akkor fél kilenckor néha alig lehet rávenni, hogy egyen, inkább játszana...
12-13 óra körül eszünk valamelyik kaját a fent felsoroltak közül, aztán attól függ, hogy mennyire lakott jól, még előfordul hogy tápszert is eszik, vagy csak egy két órával később, olyan három óra körül kér.
Aztán attól függően, hogy mikor lesz éhes megint kap tápszert, vagy tejpépet. de most már igyekszek bevezetni az esti utolsó etetés előtt a tejpépet. kb hat körül. Ha hatkor enne tápszert, akkor kb tiz óra körül lenne éhes, de viszont akkor már nagyon álmos lenne és igy nem enne. ezért trükközök mindig az esti kajával, hogy nagyon éhes se legyen, úgy értem farkas éhes ne legyen.
szóval mi négy öt óránként eszünk. átlagosan 180-200 ml-t étkezésenként. napi négyszer vagy háromszor tápszer. egyszer gyümi vagy zöldség és egyszer tejpép (ha három a táp)

Sajnos idő soha nem volt eddig ezt igy elmesélni a doktornőnél,védőnőt meg nem tudtam megkérdezni, amikor utoljára jött, sietett. de nem nagyon jön.
Tehát kérdésem az volna, lehet-e, hogy keveset eszik nappal és azért ébred hajnali négykor. Sokszor sikerül kihúznom reggel nyolcig, de sokszor már hajnali hatkor feladom. ilyenkor eszik 150 ml körül. aztán rögtön visszaalszik. kb reggel kilencig. aztán csak tiz után eszik megint.
Ma is négytől sirdogált, cumival, teával visszaaludt.
már több mint egy hónapja megy ez. lehet, hogy a foga?
vagy keveset eszik nappal?
hú hát hosszú lettem, bocsi.
remélem érted, hogy mit szeretnék... :oops:

jó éjt mindenkinek.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Alíz a tejpépet imádja .. és semmi baja tőle (pöttyösödés :))
Szerencsémre ő a gyümölcsöt is annyira megszerette, hogy előfordul, hogy 1,5 bébiételes üvegnyit megeszik tízóraira :lol: :lol: :lol: Az őszibarack-alma a kedvence :) Gyümölcsöt én pl. már nem adok neki üvegeset (eleinte csak azt ette meg, de ma már az enyémet is simán :)) ... A főzelékekkel is így vagyunk .. semmit nem evett meg, majd felbontottam egy répapürét, és a felét megette. Azt ette 3-4 napig, és most elkezdtem a bébiételes répát a saját főzésűmmel keverni. Az én Csajomat csak így lehet kicselezni ..
Két dologról már ki is derült, hogy nem igazán szereti (egyelőre) .. a banán és a sütőtök. Mindkettőt csak elrejtve eszi meg .. banánt még úgy se nagyon, mert annyira jellegzetes az íze :D

Csilla
- ÉS ha a 3 étkezés kiváltása megvan, akkor hogyan tovább? Mikor lehet a reggelit és a vacsorát is szerinted? Nálunk tízórai az gyümölcs (kb 160 gramm), az ebéd főzelék (amennyit eszik ált. 120 gramm + tápszer ha szükséges), uzsonna tejpép (1 rendes adag) ... a másik két evés tápszeres.
Husit mikor lehet adni? A bébiételek már 6 hós kortól tartalmazzák.

Kép
szösszenet
 
 


Miért kellett volna tápszert adnod Emi? :) Csak azért kérdeztem, mert Csilla is azt írta, hogy egyszerre egy, utána keverhetző, és Te is ezt írod, hogy így csinálod :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Szössz, husit elvileg 6 hónapostól lehet, meg sajtot szoktak még javasolni a babakajába! (tudom nem engem kérdeztél :oops: )

Reggeli... Szandi mai napig kakóval kezdi a reggelt :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Ollem!

NAgyon sajnalom Bogit!

Bizti nagyon rossz lehetett neki!
Szerintem nalunk is ez lesz, mert Katica szeme sem konnyezik mar, de sokszor csipas.

Mi azert nem csinaltattuk meg eddig, hatha javul, vagy elmulik. A konnycsatorna atmosas egy nagyon fajdalmas dolog a szemesz ismerosunk szerint. Azert is kuldik ki mindig a szuloket, hogy ne lassak, hogy szenved a gyerek. Azert kell annyi embernek lefogni, mert mozdulatlanul kell fekudni es mivel ez csecsemonel maskepp nem megy foleg, hogy fajdalmas dolgog. En ezt nagyn kegyetlen dolognak tartom es igazabol minden szemesznek naponta megcsinalnam ugyan ugy, ahogy egy kiszolgaltatott babanak megcsinaljak. En erre gondolom azt, hogy emberkinzas a 21. szazadban.

Bocsi, hogy igy kifakadtam, de ez olyan kegyetlen es igazsagtalan.

Sajnos rank is ez fog varni. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Magi

Total ketsegbe vagyok esve emiatt is.

Mar szoltam apanak, hogy intezze el valahogy, hogy boditasba csinaljak nekunk ha oda kerul a sor.
Vendég
 


[quote="nici"][ írta:nicib]Szössz, husit elvileg 6 hónapostól lehet

Én is így tudom .. csak kíváncsi lennék ő mit mond :)
Amúgy vettem egy 6 hós bébiételt, amiben van csirkehusi .. de még nem próbáltuk.
De úgyis megyek a védőnőhöz jövő héten .. addigra remélem már fogok tudni 100m-nél többet egyedül sétálni :(
Mert még így vagyok a derekammal :(

Kép
szösszenet
 
 


:(:(:( Jobbulást továbbra is! Messze van a védőnénitek?

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


[quote="nici"]: írta:nici(:(:( Jobbulást továbbra is! Messze van a védőnénitek?

Nincs .. csak le kell cipelnem a babakocsit .. elmenni addig, várakozni, majd hazajönni és felvinni a kocsit ..
Szóval ahhoz még gyúrnom kell .. egyelőre ma voltunk vásárolni először a becsípődés óta hármasban. Bírtam, de a végére már nagyon fájt :( (pedig csak Auchan .. nem plázáztunk órákig .. mondjuk előtte Normafánál levegőztünk egy padon, de oda a kocsi vitt fel)

Kép
szösszenet
 
 


Hát akkor tényleg mielőbbi jpbbulást kívánok Neked! Ne erőltesd magad, nehogy visszaess! :(

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


MAgi!

Mi is azért húztuk eddig a szemészetet (beutalót már kaptunk júliusban a gyerekorvostól) , mert azt hittük javulni fog. valamennyire javult is, de előfordult olyan is hogy összeragadt szemmel ébredt. :cry:
A gyerekorvos meg már kétszer is lecseszett minket, hogy miért nem vittük el Bogit. Átmossák és kész. Hát de az én gyerekemről van szó, és nem szivesen teszem ki ilyen dolognak. Annyira rossz volt. nagyon remélem, hogy nem lesz ismétlés... :cry:
tényleg kinzás ez a beavatkozás. annyira orditott. remélem már elfelejtette....
Utána jó sokáig aludt a kezemben, le se akartam tenni, akartam, hogy érezze, hogy itt vagyok vele, hogy már biztonságban van.

Szösszenet!

anyámm vett kecskeméti bébikajába csirkehús vegyes zöldséggel nevüt. 5 hónapos kortól. kipróbáltam, de Boginak nem izlett....nagyon nem.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Sziasztok!

Köszöni a féléves a köszöntéseket :P !

Érdekes ez a hozzátáplálás dolog...tényleg nincs ezzel kapcsolatban két egyforma vélemény :?

Érdekes, hogy azt mondják egyszerre egy dolgot kóstoltassunk, míg a bébiételek ált. legalább 2 fajta zöldséget/gyümit tartalmaznak :roll:
No, és a hús: ahogy Ollem is írta az 5 hós bébikajákban már mindben van... :shock:

Nálunk sem a gyümi, sem a főzi nem váltott ki egyetlen étkezést sem...azokon felül kapja...próbálnám délben lerázni egy kis főzelékkel...lenne hiszti :wink: Lehet, hogy nem így kellene ezt csinálni :roll: , de nálunk ez így megy :)

Azt gondoltam ma elkezdem megírni a szüléstörténetemet...-végtére is csak fél évet kell viszapörgetnem az agyamban-...de már látom ma sem lesz belőle semmi...no, majd talán holnap :P

Szössz!

Ma kérdeztem tőled hogy vagy, de látom még fájdogálsz :( Jobbulást!

Ollem!


Szegény Bogi :!: Remélem hamar elfelejti és nem kell újra átélnie ezt a szörnyűséget :( ! Nem értem alapból miért nem úgy csinálják, ahogy Magika írja: bódításban :roll:

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Mary!

Bogi is tudja, hogy mostmar minden ok es jo lesz.
Szeret teged es bizik benned.
Bizti nem marad meg benne. Az enyembe sem fog.
De akkor is kivagyok tole.
ES ahogy irtad atereztem a helyzeted es kifakadt belolem.
En felnegyeltem volna a dokit az tuti.
Pedig hat O sem tehet rola, hogy igy csinalja, mert hat ez a protokolja.

Mondjuk nekunk csak kicsit csipas!

Szeme mar nem ragad ossze. Csak mindig van csipa a szeme aljan a konnycsatornanal a szemeben. De nem nagy.

Magi
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.14 15:02-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.14 15:03-kor.
Vendég
 


Törölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.05.18 09:40-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.14 15:03-kor.
Vendég
 


Lanyok!

Akartam mar irni, de total kiment a fejembol, hogy minden baba nagyon szep.

NEm is irom kulon, mert csak odakat lehetne roluk zengeni annyira cuki, aranyos es szep .

Magi
Vendég
 


..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.14 15:03-kor.
Vendég
 


Törölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.05.18 09:41-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Magika!

Nekünk is csak néhányszor ragadt össze a szeme reggelre. nappal pedig, ahogy te is irod, kicsi csipa volt a szeme alján, amit mindig kitöröltem, de csak lett újabb. :cry:
És köszi, jól esett amit irtál, hogy szeret és bizik bennem Bogi. Amikor odaadták utána a kezembe, úgy nézett rám....panaszkodott, legörbitett szájjal, vörös fejjel, könnyes szemmel, ziláltan. Jaaaajj...olyan rossz volt. :cry:

Kivánom, hogy nektek ne legyen rá szükség!

Nono!

Én is azon töröm pici fejem, hogy Bogi éhes lenne hajnalban már...de ha hajnal négytől sirdogál. cumival , pár korty teával visszaalszik. nyolckor felkel és még nem éhes....akkor???? vagy sikerül bele"tömnöm" 100 ml-t....bár meg tudná mondani, hogy mi baja van....

gondoltam arra is, hogy állandóan hasra akar fordulni....lehet, hogy ezért ébred meg???? és sir??? mert amikor felkelek hozzá félálomban van sir és hasra akar fordulni, de a takaró miatt nem tud. de volt már, hogy hason volt mire felkeltem hozzá.... :shock:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Mary!

EGy baratnom kisfianak is meg kellett csinalni regen es ugy le kellett foni, hogy belilult a feje. Meselte a baratnom, hogy mikor meglatta teljesen kivolt, mert ugy tiltakozott, hogy a fejet nagyon le kellett foni es igy ott maradtak rajta a kezlenyomatok.

En nem tudom, de nem tudnam lefoni, senkinek a babajat.
En nem fognek le igy kisbabat. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Jaj annyi rosszat hallottam errol, hogy most mar aludni sem tudok ugy felek, hogy nalunk is ez lesz. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Holnap ker apa idopontot a szemesztol. Megnezi majd, de nem csinalhatja majd meg.

Raadasul nalunk Katica olyan, hogy ha megbantodik, akkor orakig meg sikongat. A prevenar utan is meg este is sikongatott keservesen pedig reggel kaptuk. JOl meg tud sertodni es meg is marad benne, mert mikor megint mentunk lesikitotta a gyerekorvost. Nem sir, hanem sikit. :shock: :shock: :shock: :shock:

Es ami meg erdekes, hogy nalunk akkor riad fel ejjel tobbszor is Katica, ha valami rossz elmenye volt nappal. Ha sirni hagytam egy picit, megutotte magat stb....

Magi
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek!
Szép "kis" mennyiséget termeltetek :shock:

Lekri
Amikor nálunk a csajok még keltek éjjel,olyan 2 körül,már csak 30ml-ket ettek :shock: Tehát nem voltak éhesek,csak megszokásból keltek,ilyenkor én vizet adtam nekik.Még 2-3 napig keltek,kaptak vizet,aztán elmaradt a 2 órási ébredés.Én nem adnék gyümölcslevet,vagy teát,mert ahhoz ugyanúgy hozzászokik,viszont a víz nem fog kelleni neki,csak akkor,ha valóban éhes.
Voltatok tegnap dokinál?

Ollem
Sajnálom a szemészetet,reméljük,nem kell megismételni.Ahogy leírtad,szörnyű lehetett.Én biztos rájuk törtem volna az ajtót :x
A teherautós kérdést úgy látom már megválaszolták :D
Még egy!Én azért nem adok a csajoknak Kecskeméti bébiételt,mert abban cukor van.Egyébként a Hipp némelyikében is van (pl.szilva :shock: )

Emi
Száva és Noa imádja a sütőtököt,hetek óta esszük :lol: Van,hogy keverek nekik bele gyümit,vagy más zöldséget és csak úgy cuppognak.Egyébként nálunk Noa kicsit válogatósabb,szívesebben eszik gyümit.Szávának jóformán mindegy :wink:

Csilla
Jó,hogy jöttél,köszönjük a sok okos információt!

Szössz
Én is úgy tudom,hogy husit 6 hós kortól ajánlott adni és mindenképp szárnyas hússal kell kezdeni.
Jobbulást a derekadnak!

Anettoo
Szerintem Máté csak megszokásból kel.Ha igazán éhes lenne,akkor többet enne.A csajok is ezt csinálták,én vizet adtam nekik és pár nap alatt elmaradt a kelés,eltolódott hajnali 4-re.Akkor megették az adagot és aludtak tovább 8-ig.
Nagyon jók a képek.Kicsit fáradtnak tűnsz :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszi így utólag is a féléves köszöntést! :lol:

Én is gratulálok minden nagyfiúnak és nagylánynak! :wink:

Ennyi szépséges babót! :lol:

Nem győzök csodálkozni!

Olvasó üzemmódban vagyok! :wink:

KépKép
KépKép
nicci
 
 


jó reggelt

Kisfruzsi
Kristóf egész nap 8-900ml tápszert eszik,ebböl éjjel 170-200,hajnalba 170-200, és 2x fözit nappal.végül is azt szokták mondani,hogy testsúlyx150ml vagyis 7,25x150=1087,5
ha igy nézem akkor nem sok :) :)
Anetto

Kristóf 7kor elaludt kajcsi nélkül.9kor nyöszörgöt egy picit,adtam neki cumit és 00.20kor kelt.kapot 150ml 2es tápszert 3.50kor kelt evtt és aludt 6ig.még nem evtt.
nehagy elaludni a kajcsin mert azért eszik olyan keveset és persze,hogy éhes 1óra mulva.ébrezdgesd egyen többet egyszerre.
hát én megprobálkozom majd lehet azért a teával de csak akkor ha 1-2óra fele kel.ha később akkor már tuti éhes.de volt,hogy 1-2fele kelt adtam c umit és aludt vagyis akkor nem az éhség miatt kelt.
tudod majd ha meg eszik még 2évesen is éjjel akkor megtanitom,hogy csinálja meg magának :) :) :) nagyon szép kis család vagytok.

én már nem streszelem magam a sok kajcsi miatt.ha ő ennyit eszik akkor egyen nem fogom éheztetni. amugy is "még csak" 7250g

:lol: :lol: :lol:

Sotske
igen voltunk.mind2 füle piros egy kicsit igy kaptunk megint valami gyógyszert.pénteken kell vissza vinni.
doki szerint lehet vérszegény,hogy ilyen könnyen vissza esik a betegségbe.

Levim is az volt picinek.majd kérek beutalót vérvételre mind 2nek.Levit is egy évben 2x szoktam elvinni.az nem árt és igy legalább tudom,hogy nincs semmi baja.

ma megyünk anyukámhoz a 2fiúval

:lol: :lol:

szép napot mindenkinek :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!
Csak nagyjából olvastam vissza, jó sokat termeltetek!
Először is : Édesek a babók, és nagyon ügyik!!!
Ollem nagyon sajnálom Bogit, remélem nem kel többször átmosni a könnycsatornáját. :(
A hozzátáplálásról, és a husiról: Nekünk a doki kimondottan ajánotta 5 hónapos kortól a csikre, és a pilyka husi bevezetését, és elsőre is imádta a Marci (bár nem tudok olyat mondani, amit ne szeretne :lol: :D ). Először a kedvencét adtam neki, répafőzeléket csirkehusival, és nagyon bejött neki! Most már szinte csak olyan főzit kap, amibe husi is van, és így állt. fél 8-8-tól alszik reggel 5-ig. Éjjel max 2-szer ébred meg, de igazán akkor sem, mert a szeme csukva, és csak a cumi kell. Kb 2mp.- mulva már alszik is. Már kapja majdnem az összes bébiételt amit 5-hós kortol lehet, még olyat is, amibe rízs van. Már eszik: cukkínit, brokkolit, krumplis dolgokat, zöldborsót, persze répát, vegyes zöldségeket,, finom főzeléket és mind ezt husival. Tényleg szerencsém van, mert semmi baja semmitől! Na ezt gyorsan lekopogom!! :lol:
Majd 6-hos korátol próbálom a tobbi féle husit.
Viszont én eddig csak az ebéde váltottam ki igazán, meg uzsira szokott 100gr gyümőlcslét kapni a tápszer elött. Most gondolkoztam, hogy kéne még egy-két étkezést kivátani.
Na befejeztem,mert mindjárt ébred.
Próbálok ma még jönni, de ma Anyum jön de. Tegnap egész reggeltől egy óráig itt volt Anyósom, du. meg a kolleganőm volt, azért nem tudtam jönni. De ma még próbálok, és mindent rendesen vissza is olvasok.
Puszi

Kép
marcianya
 
 


Lekri,

bocsi, akkor elszámoltam :oops: :lol:

Ma próbáljuk majd a répát, magában...kisüveges hipp és más nincs benne, remélem szereti majd. Bár Alma is eddig mindent megevett :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


most nézem nem is hipp, hanem Alnatura vagy mi a DM-ben vettem.
Viszont vettem olyan Kecskemétit, amiben nincs hozzáadott cukor: alma+banán püré.

KépKép
kisfruzsi
 
 


Sziasztok,

hűha, csak lesek miket tudnak ezek a babók..

Marjan, Magika nem semmi, hogy már állni készülnek a gyerekeitek.. édesek nagyon..

Nicci Barbi annyira édes és ezzel a hajszerkezettel nem tudok betelni :) Képzeld, az én fiamnak rövid a hajacskája, de van közte néhány kb. 10 centis szál :) Lassan azt hiszem megnyírhatnám :)

Szőlő Kisati nem zörgeti a rácsot, viszont hatalmas rendetlenséget csinál az ágyában. Felhúzza a rácsvédőt (vagy fejvédő??) és úgy kukucskál. A takarót meg mindkét gyermekem lerúgja magáról. Egy időben Csenge még a zoknit is lehúzkodta a lábáról (álmában is) és akkor inkább harisnyában altattam.

Anettoo szemed, mint Derrické :lol: :lol: :lol: hát az enyém is.. Szépek vagytok!!! Gyere gyakrabban!


Erről jut eszembe: HASZNÁL VALAKI SZEMRÁNCKRÉMET? nem vagyok az a kenegetős fajta, de épp tegnap néztem, hogy az arcbőröm katasztrofális állapotban van. Nem tudom hogy mondjam, de már nem olyan síma.. és a szemem is kezd ráncosodni. 26 éves vagyok és nem akarok úgy kinézni, mint a saját nagyanyám... HELP!!!

Benettke
Zéti nagyon ééédes!!! Boldog félévest neki :) :)

Mary, sajnálom szegény Bogit.. jól kijutott neki ezekből a dolgokból...

Lekri nálunk az a helyzet, hogy Kisati fél 6-kor kel. Mindig.. Sokszor csak este 6-ig van ébren, amit megpróbálok kihúzni, de egyszerűen nem marad ébren, max 8-ig, de akkor is felkel fél 6-kor.. Viszont a tápszer nálunk bevált.. kicsit nehezen szokik hozzá a szervezete, sok a zöld kaki, de amúgy sokkal nyugodtabb- mondjuk amúgy se volt nyöszörgős .. az éjszakákat remélem,h. lassan végre átalussza, azért még néha kel enni.. de már csak egyszer.

Jaaaa, tegnap voltunk tanácsadáson, Husika 7500 gramm, 3 hete (a tápszerezés előtt) 6800 gramm volt... Úgyhogy sürgősen elkezdem a gyümiket adni...

Nono
Kitartás!!!

Kiscica Hát igen, már épp szóvá is akartam tenni, hogy hanyagolsz :) :)

Kép
Kép
mango.
 
 


Sziasztok!

Micsoda babaeső volt ma egy fél éve!:D

NAGYON BOLDOG FÉLSZÜLINAPOT!

Klarka, Attilának! Kép

Szofi, Mirtillnek Kép
és Tamásnak Kép

Adri, Lilinek
Kép

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Bogi ma csak kétszer kért cumit , akkor is fél hatkor és kicsivel később. És nyolckor ébredt, aztán játszott és háromnegyed kilenckor evett ma először! :D
Szóval a ma éjjel szuper volt. Arra keltem, hogy Bogi matat az ágyában és magyaráz! :D

Majd olvasok is és próbálok reagálni.

Reggelre volt csipa a szemében, DE minden embernek általában reggelre van. Remélem, hogy nem kell tényleg ismétlés a tegnapi szörnyüségből... :?

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Hú jó sokat írtatok tényleg!!

Benettke: Boldog félévest Nektek!

Hófordulósoknak is sok boldogságot!

Mango
Én használok, De mióta (kb.1 hete!!) nem szoptatok, látványos változásokon megyek keresztül.
Az arcom kisimult, és elkezdett lemenni az úszógumim és a hasam, de nem kicsit..
Nekem a szoptatás midig is mumus volt, valszeg, ezt letudtam, így feloldódott bennem ez a dolog..
Amúgy hogy vagytok??? Olyan jó volna találkozni már Veletek!!!

Egyébként a KÖNNYCSATORNA MIATT JÖTTEM!!!!
Magi, Ollem, Fruzsi

Nekünk még nyáron mosták át, ÉS mi bennet voltunk, párom kezében volt Maszat és egy néni fogta még a fejét.
Az egész nem tartott tovább kb. 1 percnél. Tű bele a csatornába, megforgat, bele a sós lötyi, kihúz és kész.
Azért sírt, mert le volt fogva. De ahogy a kezembe vettem, már semmi baja nem volt! Mondta a doki, ha fájt volna, akkor akkor is sírna, amikor a kezemben van.
És ez igaz, mert ha itthon történik baleset, hiába veszem fel, üvőlt mint a fábaszirúlt féreg!
Ne húzzátok a dolgot, ha még mindig folyik a szemük, mert a könnycsatornában elkezd beporcosodni a dolog, ami részben elzárja, és azt már sokkal nehezebb átmosni és az már lehet tényleg fájni fog.
Mi a Sotéra vittük Maszatot, ott nagyon gyakorlottak ebben, de ez meg itt van Budapesten..

Bocsi, ha most okoskodtam, de ezen mi már túlestünk..

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Mary!

Nem kaptatok semmilyen szemcseppet?

Magi
Vendég
 


Ez még lemaradt
Köszönöm a keresztelős dícséreteket, bár ahogy Tim is írta még régebben, kb. minden 3.-4. maminak jutott eszébe írni a képekre.
Pedig nem nagyon szoktam lassítani vele a fórumot, de úgy látszik ez itt ilyen rossz szokásnak megmarad, h néha kihagyunk mamikat a sorból.

Bocsi a véleményért, mostanában ilyen vagyok, nem nagyon hagyok szó nélkül már semmit. Fejlődök, mert ennek köszönhetően anyósom lekopott rólunk!!!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80
 
 


Kiscica,

Ne is hagyj semmit szó nélkül, ami bánt!!!! Ha pedig ilyen célravezető volt, hogy lekopott az anyósod, akkor tuti a módszered! :lol:

Azt szeretném kérdezni, hogy azóta rendben van Maszta szeme??? ÉS hogy-hogy 1 hete nem szoptatsz? Lehet, hogy ez intim, ha igen ne válaszolj rá! :wink:

KépKép
kisfruzsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?