Új privát üzeneted érkezett!

bocsi, kétszer ment át
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.07 15:06-kor.
Vendég

Tünci, nagyon hülye az agyam, bocsi, le tudnád még egyszer írni a sebet kenegető krém nevét:)
Köszi
Vendég

Sziasztok!

Hettuli!

Hu most jól megijedtem, közben meg megnéztem a zárómat és hülyeséget irtam, mert vinipral volt a neve a gyógyszernek, csak azért emlékeztem a phipolfhenre, mert szülés után mindig azt emlegette az orvos az adjanak. De nem kértem igazatok van, mert az nyugtató. Bocsi a tévedésért.

Boboka!

Laptető, laptető?

Mit csináltatok ma csajok? Manó még nem jelentkezett, még nem jött haza? Mi lehet vele?
melcsike70

Bizony, laptető:)

Hát elég pörgős nap volt, most olyan vagyok mint egy mosott ka..i:)
A lényeg, hogy most jöhet a házimunka egy kis pihenéssel vegyítve:):)

Van valaki?
Vendég

Halihóóóóóóóóóó!

Az egész oldal velem lesz tele :roll: :lol:
Vendég

Nem tudtam belépni!!!!!!!!!!!

KépKépKép
tünci28

Mát tiszta ideges voltam, valamiért nem fogadta el a jelszavam...

Na de már itt vagyok.

Hettuli!
Igen, én is olvasta mtermészetesen a tájékoztatóját a pipophennek..amikor kiírta az orvos, mondta is,meg azt is hogy azért szedjem mindenképp, mert sikerrel alkalmazzák már régóta..amikor terhes lettem, megnéztem anyu kiskönyvét, és már ő is ezt szedte velem, meg a tesómmal is..
Amit meg az elején szedtem a duphastont,mert véreztem alacsony prog.szint miatt, arra az van írva, hogy terhességben tilos szedni, mert áttöréses vérzést okozhat..ennek ellenére nekem attól múlt el a vérzés..
Amit Melcsi szedett az inkább gynipral, mint vinipral,nem???

Azon gondolkodom, ha még be se vettük volna és ez történik,akkor aztán végképp sosem jutunk túl az önvádon..
Természetesen az lenne a legjobb, ha 9 hónap alatt hegyet is tudnánk mászni,de nem mindenkinek adatik ez meg..
én sem így terveztem..

Boboka!
Contractubex a neve,valamelyik nap a dm-ben is láttam..1300 pénzért.
tünci28

Köszi Tünci!

Na végre jöttél, már azt hittem egész este egyedül írogatok itt:) Elhatároztam, hogy kipucolom a lakást, erre azóta, hogy itthon vagyok, fekszek a tv előtt:) Így sosem lesz rend...

Betti, Melcsi?
Vendég

Amúgy tuti, hogy valami gáz van a babanettel, délután óta alig működik
Vendég

Nem tudom mi van a többiekkel.remélem időnként mindenki bejelentkezik..

amúgy semmi extra nem volt..főztem, mostam,sétáltunk,voltunk a temetőben..filmet is néztünk.ma nem sokat neteztem..egész nap fáztam, nem tudommi van velem.

El akartam mesélni, hogy tegnap vettem egy olyan szép harisnyát!
Kiválogattam a boltban 4 párat..na kérem ott nem lehet kártyával fizetni(2008 év vége,fejlett eu ország.. :roll: ) és húszezresből sem tudnak visszaadni....úgyhogy egyet tudtak eladni nekem!
tiszta vicc nem??Nem kell nekik a pénzecském..mikor legközelebb megyek,akkor meg tuti elfogy mind. :?
Pedi jó lett volna, mert ez ált.egész télre elegendő adag..
tünci28

Nem tudták volna eltenni pár napig neked?

Amúgy nekem sem ártana venni egy pár nőcis cuccot, de még várok egy kicsit, hátha egy hónap múlva már pár számmal kisebb is jó lesz:)

Betti biztos tornázik, Melcsiék meg lehet, hogy tanulnak még
Vendég

á, tökfej volt a nő,nem is kértem, hogy tegye el..ez egy nem tipikusan önkiszolgáló bolt, fiókba nvannak szépen a millio harisnyák, erre ez meg azt mondja,ott vannak...na, jó, gondoltam, akkor kiturkizom mindet... :lol:
de komolyan nem is éri meg vitatkozni, meg tényleg az ilyeneken régen bosszankodtam, de most csak csendben tudomásul veszem.

Boboka, ha van a közeledben dm, akkor ott tényleg könnyedén beszerezheted, nem kell fél órát sorba állni..

Nekem még mindig se híre se hamva a piros napoknak... :shock:
tünci28

Ez hanyadik napja a ciklusnak?

Írok privit, mindjárt megy
Vendég

Itt vagyok lányok.
melcsike70

Tünci, privi ment

Szia Melcsike
Vendég

Most tettem a Barcit és eddig nem engedett a géphez. Azért nem tudtam nektek irni.
melcsike70

Mirci még be nem fejezett története is megerősít abban, hogy én még mindig jobban tudom mi kell nekem, mint az orvosok.

OK, hét évvel ezelőtt történt, de könyörgöm!!! Senkinek nem tűnt fel, hogy annak a babának máshol van a szíve és összenyomódott a tüdeje. 41 hét után!!! Aztán még huszon órai vajúdás után is nyomorgatják szegényt és nem veszik észre mi baja van a szülés után. Ez katasztrófa!!! Pedig ugye ott volt a kórelőzmény az anyánál.

Én is szedtem a duphastont, az beszedtem. De azt is csak úgy kaptam, hogy biztos ez kell ha vérzek. De honnan tudják, hogy alacsony a hormonszint, ha meg sem nézték??? Na mindegy, a napokban eléggé radikális nézeteket vallok. Gondolom dúlnak bennem a hormonok.

Tünci, h a volt kártyát miért nem kerestél egy automatát??? Bár lehet, hogy azt sem találtál volna egy ilyen fejlett ország fejlett városában :cry: :cry: :cry:

Huh, lenne még mit írnom, de a fiúk nagyon hiányolnak a fürdőben...
hettuli

Ti is észrevettétek ezek szerint hogy rosszalkodott kicsit a babanet.
melcsike70

A gyógyszernek biztos az a neve amit te irtál Tünci, csak hát igy irták rá a zárómra ott akkor elirták.
melcsike70

Hettuli!
Tök vicc,de épp előtte mentem be a bankba,jelentősebb összeget vettem ki, csupa húszezresben..jó kis kezelési díja van,úgyhogy már csak azért sem veszek le szívesen így pénzt..és azt is utálom ha sok pénz van nálam, ez egy kivételes eset volt...eszembe se jutott utána mégegyszer visszamenni apróért..egy nagy forgalmú üzletben, ha akarok 8 e ft-ot fizetni ,akkor fura ha nem tudnak visszaadni húszezresből..egyébkén ha terminálon fizetek, az ingyen van...

Mirci történetében én is nagyon kiváncsi vagyok, mi történt, ami tragédiába torkollott..gondolom próbálták műtéttel helyrehozni??
Vagy nem tudom,majd elmondja..
Nem tudom, talán Bettinek lesz igaza, hogy az uh-t legalább két nagy tapasztalatú orvossal duplán kell csináltatni..

Azt én is eldöntöttem, hogy 4d-re min. 3* elmegyek,ha....

Szia Melcsike!

Nálatok minden rendben,jól vagytok?
tünci28

Hettuli, engem is nagyon felháborított az, ami Mircivel történt!! Ez magyarország, ki kell mindent harcolnunk magunknak, ha nem, magunkra vessünk... A gáz az, hogy van egy orvos rokonom, mindig szidja az internetet, hogy ezek a betegek úgy viselkednek mintha legalább az orvosit végezték volna el, jobban tudják, hogy mi a bajuk és mi kell rá.
Könyörgöm, amíg vannak ilyen orvosok, akik így végzik a dolgukat, addig igen is utána fogok olvasni a dolgoknak, és rákérdezek mindenre, amiben egy kicsit is bizonytalan vagyok.
Vendég

Hettuli,voltál közben dokinál?
Rendben van minden??
Vuk kerülget???
tünci28

Igen köszönöm mi most meg vagyunk. Én is kiváncsi vagyok nagyon Mirci történetének a folytatására. Hogy lehet ilyen hibát elkövetni. Komolyan mondom én most nem tudnák dönteni, hogy kihez menjek el itt nálunk mert én négy dokival kerültem kapcsolatba a szülésemkor, és egyikkel sem kezdenék újra semmit. Köztük volt a választott orvosom is. Csak lelépett a surranópályán. :twisted:
melcsike70

érdekes ez lányok, mert amikor anyuval beszélgetni szoktunk, mondta, hogy az ő idejében semmi ilyen nem volt..mindenki csak annyit tudott, hogy menni kell vizsgálatra..dehogy minek, mit néznek..meg hogy mi játszódik le a hasadban..anyunak se volt fogalma, hogy mekkora egy 25 hetes baba..azt mondta ő azt se tudta mikor kezdtem mozogni,egyszer mikor rákérdezett az orvos, hogy mozog e mert már ideje lenne,akkor azt mondta, hogy ja-ja mozog..nehogymár pont neki ne..aztán nem is érzett semmit..nem szedte a folsavat, mert mit érdekli őt.Most mondtam el neki, hogy az mi....

De pl. most én szóltam a védőnőnek azért, kb a 21-22 héten hogy nem kellene már megcsináltatni a második toxoplazmát, ha az első negatív lett???????Erre ő:ja de már rég kellett volna...

Na mi lenne, ha nem tudnék semmit.???????
tünci28

Én kaptam a védőnőtől egy terhesnaptár amiben minden fel volt tüntetve hogy melyik héten hova kell mennem és aszerint irattam a beutalókat stb. Nálatok nincs ez a rendszer?
melcsike70

Emlék maradok...

Ne fájjon nektek, hogy már nem vagyok,
Hiszen Napként az égen nektek ragyogok!
Ha szép idő van, s kék az ég
Jusson eszetekbe sok szép emlék.
Ha rám gondoltok, soha ne sírjatok-
Inkább a szép dolgokon kacagjatok!
Ha telihold van, az értetek ragyog
S azt jelenti, hogy boldog vagyok.
Ha hullócsillag száll az éjféli égen,
Akkor mondjatok egy imát értem!
Én is imát mondok majd értetek,
Hogy boldog lehessen szívetek.
Ha rám gondoltok soha ne sírjatok,

Hiszen szívetekben, jó helyen vagyok.....
tünci28

Melcsike!

Én is kaptam tőleegy összegzést, hogy mikor hová kell menni..mégis nekem kellett figyelmeztetni, hogy adja már a beutalót...
tünci28

Tünci, gyönyörű a vers :)

Én is kaptam egy korongot, amin rajta volt, hogy mikor milyen vizsgálat esedékes. Nekem mindig a nőgyógyász írta fel, hogy mikor milyen vérvételre kell menni. Ha néha visszakérdeztem, hogy ez most milyen vérvétel, majdnem hülyének nézett, hogy, hogy-hogy nem tudom...
Vendég

Szép a vers nagyon persze nem birtam elolvasni sírás nélkül. :cry:
melcsike70

melcsike!
én se... :cry:
tünci28

Én sem :cry:
Vendég

Már sokszor komolyan kezdek félni hogy nincs e valami probléma a fejembe, de ha nem csak én vagyok igy hogy mindenen sirok ,akkor ezek szerint ez természetes. Jaj lányok mi lesz velünk?
melcsike70

Melcsi, olyan szép és a szívünket mélyen érintő verseket olvasunk, hogy az lenne a csoda, ha ilyenkor nem csordulna ki egy-egy könnycsepp.
Vendég

nincs semmi gond Melcsike...ilyen kis bőgőmasina csoport vagyunk..és rendben van ez így...most nézem, hogy a párom Viola babáját ölelve alszik....és ez is rendben van így.... :cry:
bár ölelhetné Violát... :cry:
tünci28

Tünci ez komolyan nagyon megható jelenet. :cry: Az én párom is gyakran elsirja magát, ha beszélek neki a fájdalmaimról hál isten Ő is megérti a gyászomat.
melcsike70

sokszor nem látszik a páromon semmi..ma délután kicsit vitártunk ,megint semmiségen..elsírtam magam, hogy ha Viola így lát minket mit gondol??? és úgy megszeppent..átölelt és mondta,hogy dehogy veszekedik ő..most meg odapillantok az ágyra és látom, hogyan alszik....hiányzik neki is..szereti ő is...
tünci28

Férjemet csak az utolsó napon láttam sírni a gyermekklinikán. Azóta mondtam neki, hogy nyugodtan adja ki előttem a fájdalmát, de azt mondta, hogy ott, akkor kiadott minden könnycseppet magából. Nem tudom, hogy mennyi elfojtott érzelem maradt meg benne.
Vendég

Tünci, egyébként a baba nagyon jó ötlet volt. Szerintem én is veszek Lackónak / magunknak egy kis plüss állatkát, jó lesz aludni vele.
Vendég

Az én páromnak még nem fogytak el a könnyei, de azt hiszem még sokáig nem is fognak ahogy én ismerem.
melcsike70

boboka!
hogy mennyi elfojtot érzelem:sok!!ez biztos..sokkal jobb ,ha sírni tudna ,mint Melcsi férje..a pszich.mondta nekem, hogy a férfiak ált.tovább küszködnek a gyásszal...mert most még azzal küszködnek, hogy elfojtsák..
tünci28

megyek bebújok apa mellé..
jó éjt lányok!álmodjunk szépet!
tünci28

De ő mindig ilyen volt képes volt örömében sirni amikor megvettük az első lakást, az első pozitiv teszten szóval örömömben bánatomban mindig velem sirt. Mi már 14 éve együtt vagyunk, de mindig ilyen volt.
melcsike70

Én is örülnék, ha egy kicsit kiadná már magából. Nagyon a jövőre koncentrál, hogy majd lesz kistesó, de valahogy a veszteséget is fel kellene dolgoznia :roll:
Vendég

Jó éjt Tünci!
melcsike70

Én is megyek aludni, jó éjt mindenkinek

Melcsi, csajok, holnap gyertek napközben többet:)

sziasztok
Vendég

Jó éjt neked is boboka. Aludjatok jól.
melcsike70

Szóval a folytatás.
Alapból el kellett volna mennem genetikai ultrahangra, mert a rekeszizmsérv egy genetikai betegség, amely örökölhető, legalább is a hajlam. Mindenkinek ajánlom pontosan azért ,mert olyan betegségeket is kimutat, amelyet még egy alap ultrahangon nem is látnak és estleg késöbb a boncolásnál nem mondják meg, és esetleg ez is okozhat vetélést meg koraszülést, de nem tudjuk és aztán mindenki magát okolja. Pedig nem is kéne.
Az én babámon már nem islehetett segíteni, mert mire kijött a Cherni mentő, már agyhalott volt és mindegyvolt neki.
Amúgy a koraszülést, mármint ahogy későbbi orvosomtól tudom, és ez már afiam története lesz, általában nagyfokú fertőzés okozza, mely szerezhető bárhonnan. Szóval a fertőzés következtében megrövidül a méhnyak, a külső burok érintkezik a külvilággal, vagy pedig egyszerűen szétesik a méhszáj és megindul a vérzés és a tágulás. Én a kiskönyvemben, mind a kettőben utána néztem, nálam mindkét esetben volt ilyen, az első orvosom rá se rántott, a második viszont igen, s ennek köszönhetően kisfiam 38. hétre született nem pedig a 29-re.
A második orvosom továbbá figyelmeztetett a veszélyekre és elmondta a kilátásokat is. Nagyon morc egy pasi, de kiválló szakember.

mirci001

Mirci!

Neked meddig tartott az iszonyatos fájdalom. Tudod arra gondolok, amikor még úgy érzed hogy nem tudsz élni nélküle. Mert én azt érzem hogy nem akarom elfogadni még hogy Bogika nélkül kell leélni az életem. Végül is neked sem volt olyan nagyon régen, gondolom még neked is rossz. Vagy újra rossz már, mert akkor nem tudtad kisirni a fájdalmadat?

És a kisfiadnál minden rendben ment a szülésnél. Hogy élted meg a második terhességet ilyen teherrel a lelkeden? Én igy is féltem, és amikor már elhittem hogy nem lehet baj, akkor történt meg baj és egy csapásra tönkrement az életem.
melcsike70

És most a túlélésről. talán a sok bánat ellenére annyiban szerencsésnek mondhatom magam, hogy kisfiam másodszorra született. Mert születése után mindenidőmet lefoglalta és nem is foglakoztam mással.
Egyszóval. Nagyon jónak tartom ezt a fórumot, mert ti ki tudjátok beszélni, mi és hogyan történt és ez maga terápia ez a gyógyulás útja. Én sajnos nem ezt tettem, hanem pszichiáterhez fordultam, aki sok gyógyszert adott. Így könnyebb volt, de nagy ára lett. Gyógyszer függő lettem. Ma is az vagyok. És az első időkben nem volt jobb tőle, senkit sem bírtam látni mindenem fájt. De egy-két hónap múlva már egy kicsit jobban lettem, ténylegesen elkezdtem készülni a második babára. Genetikushoz mentem, sok helyre eljártam, olvastam rengeteget. Dolgozni nem mentem, nert pedagógus vagyok és látni sem bírtam egyetlen gyereket sem. Úgy voltam, ahogy Ti. Olyan rohadt egy dolog volt. És persze közben ezerrel szoktam le a gyógyszerekről. Ez tette ki akkoriban minden időmet. És próbáltam erőt meríteni abból, hogy lesz egy egészséges gyerekem. Kell legyen, mert belepusztultam volna, ha nem. Nagyon-nagyon kétséges volt, mert ezzel a betegséggel kapcsokatban ,nincsenek kutatási adatok arról, hogy milyen az öröklődési arány. Lehet akár 100% vagy 5% is.Ezt mondták. Mikor felsír úgy is megtudjuk, ezzel biztattak.
Aztán belevágam(tunk). Folytatom még a fiam történetével, leginkább a koraszülésesek miatt, mert ez is egy külön történet.
Jó éjt: Mirci

mirci001

Melcsi. Tudod, hogy nekem is boginak hívták a kislányomat?
Mostanában (azelmúlt hetekben) minden éjjel azt álmodom, hogy születik egy kislányom, minden éjjel itt van velem egy ideje.
manapság annyira leköt a kisfiam, hogy már napközben nem is gondolok rá, csak tudat alatt.
De persze fáj, néha beszélek is róla itthon, de nálunk mióta apukám meghalt nem szabadhalálról beszélni.
Úgy halt meg infarktusban egy spanyolországi nyaraláson, hogy két óráig nem jött ki a mentő.
Szóval inkább magamba fordulva gyászolok. itthon nem nagyon beszélünk róla, nekem pedig már egy ideje nincs raktáron konnyem.
Mirci

mirci001

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?