(ex)Kukacz,
ez szép volt. És igazán megható. De azért ha már szépen kiérzékenykedtük magunkat, akkor hadd írjak még (tényleg remélem, hogy nem utoljára) pár sort!
Senki nem akart téged elüldözni a babanetről. Akik nem fogták a pártodat, egy se azt mondta, hogy fogd be a szád, menj haza, feküldj le, pusztán annyit, hogy szűrd meg kicsit, amit írsz. Ha nem is a megfelelő hangnemben - azért legyünk kicsit igazságosak, te se mindig a megfelelő hangnemben írtál!
A másik pedig az, hogy a babaneten talán nincs is olyan ember, aki ne kapott volna itt-ott a nyaka közé. Ezzel meg kell tudni birkózni. Még egy magadfajta művészléleknek is.
Nem várhatod el mindenkitől, hogy rajongjon érted.
A harmadik dolog: igen, keményen fogalmazott 90%. Biztos, hogy bántó volt, nekem is rosszul esett volna, amit írt. De: emlékezz vissza, Kukacz, hány esetben kaptál finom, tréfás figyelmeztetést, és mi volt a hatás? Még jó, ha semmi, de inkább az, hogy siettél megsértődni, és még annak kellett rosszul éreznie magát, aki mert egy óvatos szóval figyelmeztetni. Ja, mert nem ám egyetlen ilyen éjszakád volt, azért maradjunk a tényeknél...!
De Kukacz, nem az a baj, hogy időnként elszáll a kezed, nekem is szállt már el, másnak is, nem vagy egyedül azzal, hogy átmenetileg csak "kifelé" élsz! De ha valaki ezért szól, akkor meg kell értsd őt is. Tudni kell szembesülni a hibáinkkal is. (nehéééz, tudom én is, pedig nekem alig van hibám!
)
Mert: neked talán eszedbe se jut, de az örökös topikszétoffolással, hogy már ilyen szép újmagyarul beszéljek, másoknak kárt okozol! Bizony, kárt, anyagi természetűt leginkább (de idegrendszerit is).
Hadd magyarázzam el. Nálunk még csak most indul be a jóléti társadalom. Soknak van már számítógépe, de nem telik korlátlan internet-használatra. Abban a néhány órában, amíg fent lehetnek a neten, esetleg nemcsak szórakozni, hanem tartalmasan beszélgetni is szeretnének. És ha minden topikban ott bohóckodsz (nem sértés a szó, magad is szoktál ilyesmit írni, remélem, most megérted!), akkor ahány felesleges topiknyitás, annyiszor 3-5 perc attól függően, hogy mennyire lassú a net, megy veszendőbe! Ha sok topikba írsz, akkor sokszor 3-5 percet dobott ki a modemes az ablakon. Ezért tiltakoztak sokan a gifek ellen is, mert az további perceket tesz rá minden egyes megnyitásra. Ha valaki nem modemes, akkor is rabolod az idejét, ami szintén van, akinek drága (mert kevés).
Hidd el, hogy nem becses személyed ellen tiltakoztak, akik mostmár több hónap után keményen szóvá tették a viselkedésedet, hanem ilyen egyszerű gyakorlati, techniakai, ha kell, pénzügyi okok miatt! Ezt már sokkal korábban meg kellett volna értened! Nyiss egy, ha akarod kettő vagy három olyan topikot, ahol csak körülötted forog az élet, ahol mindenről és mindenkivel arról csevegsz, amiről csak akarsz, és annyi gifet és képet és meglepetést teszel föl, amennyit nem szégyellsz
, és ezzel úgy gondolom, a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad. Ha meg mások beszélgetéseihez akarsz kapcsolódni, akkor be kell tartani bizonyos társasági szabályokat. Ez van. Ahol előírás a nagyestélyi, nem mehetsz be farmerban. Ez csak hasonlat, kéretik nem belekötni
.
Ne menekülj el! Azt hiszem, ha alkalmazkodsz ilyen technikai dolgokban a többség - de legyen akár kisebbség, annak is vannak jogai!
- igényeihez, akkor mindenki nagyrabecsüléssel fogadja soraidat, te magadat is.
Üdv, és azt se bánom, ha velem nem állsz többé szóba emiatt a levél miatt, de nagyon-nagyon reménykedem, hogy megfogadod, amit írtam! Hidd el, neked lesz könnyebb.
Kíváncsi