Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Szeder!

Ahogy olvasom a soraidat ez inkább a párodnak probléma. Szerintem mond el így neki, ahogy itt is leírtad, hogy ez neked miért fontos és mennyire. Ja! És persze, hogy ez nem egy végleges állapot, csak ennyi és ennyi időről van kb. szó. Biztosan megérti! Ez az időszak nem csak Adélnak fontos, hanem nekünk anyukáknak is, hogy közel legyen hozzánk a kisbabánk. A lényeg, hogy beszéld meg vele! Az xxx-kérdést pedig igazán meg lehet oldani, ez nem ezen múlik.
Mi ezt a kérdést már a születés előtt tisztáztuk, bár nálunk ebben nagy egyetértés volt: Annácska helye egyelőre ott van a hálószobánkban! A "vita" csak abban volt, hogy meddig. Én úgy gondolom, hogy addig kellene velünk egy szobában lennie, amíg át nem alussza az éjszakát rendszeresen. Apa pedig 1-2 évről beszélt. Azt én soknak tartom. Szerintem kb. fél évről van szó. Majd meglátjuk. De teljesen megértelek, nekem is nagyon fontos Anna közelsége a nap minden órájában. Annyira érzem ezt, hogy esténként mikor fürdés és szopi után elalszik a kiságyában és mi még lent tévézünk a nappaliban borzasztó hiányérzetem van, hogy nincs ott velünk és alig várom, hogy felmenjünk a hálóba hozzá. Lent elaltatni viszont nem szeretem, hogy ne kelljen őt már ez esti alvásában macerálni.
Egyszóval beszéld meg a pároddal. Meg fogja érteni. :D

Sziszi7!
Nem próbálsz meg ilyenkor aludni, amikor a picúr is alucikázik???

Kép
Kép
konan

Szeder! En azon a velemenyen vagyok, hogy hallgass a belso megerzesedre. Ha te akkor lennel nyugodt ha Adelt magad mellett tudod akkor tedd azt. Mint hogy a felelmeid vezereljenek, es attol ne aludj, az nem jo sem neked sot Adel is erzekelheti.
A ferjek mar csak ilyenek, en is hallom nap mint nap hogy Reka miert alszik mellettem. De ha sir az agyaban azt bezzeg nem birja.
Az hogy az agyat atkoltoztetitek egyelore magatokhoz, az meg nem feletlenul jelenti, hogy vege a maganeletnek.
A fiukkal is egy szobaban aludtunk, fel evig. Fel ev utan nem igenyeltek sem ok sem en, hogy egy szobaban legyunk. Viszont en akkor tenyleg nem tudnek aludni, ha mas szobaban tudnam Rekust.
Az mar mas kerdes, hogy mi lesz fel ev mulva... ugyanis szuletese pillanatatol velem alszik, (a korhaz hibajabol, ugyanis olyan agyat kapott amibe nem lehet egy gyereket alatatni...).
De meglatjuk...
Szeder draga hallgas arra a belso hangra ami csilingel...
:D

Konan aludnek en orommel, de nemsoka kell mennem az oviba a fiaimert, meg szalad a lakas, meg nincsen ebed, meg ki kell teregetni, meg, meg, meg... HA leteszem a fejem azonnal elem ugranak a mosatlanok, a szennyes, es nem hagy aludni. Talan delutan mikor apa hazajon :D

szisziKép
sziszi7

Szép Reggel! :)

Szeder: Csak a reggeli rutin :) Fél8-kor nyüssz nyüssz, anya ugrik, orrszívó szonda összeszerel, Doncek guzsbaköt egy takaróval, orrot porszívóz, orrba cseppent, Donceket szopiztat, újra orrot porszívóz a másik szondával, Doncek szopi második felvonás, beájulás, kiságyba fektetés, hálisten alszik :), szonda elmosás, laktoherb és kamilla teafőzés, mellszívó összerakás, nagy nehezen lefej 60 milit, üveg hűtőbe rak, melszívó szétszed, elöblöget, fertőtlenítő folyadékba tesz, Donceket ellenőriz, hálisten alszik :), gép elé ül, teát iszik, diós sütit eszik, kommentet ír :)

Doncek egy szobában alszik velünk mert itt nincs annyi szoba hogy sajátja legyen :) Végülis kényelmes. De az új lakásban megy a saját szobájába, főleg hogy apa igen horkol :)
Igazából minket nem zavar hogy ott alszik, és nem kötött még ki az ágyunkban. Mondjuk azt én se szeretném, de Doncek is jobban alszik nyugiban a sajátjában.

Winona: én eddig herbalaktot ittam napi 3 filtert, most laktoherbet /ingyen volt a DM-es kuponra :)/ igazából nagy hatást nem véltem felfedezni egyiknél sem.
Szerintem legtöbbet a fejés, sok folyadék és a délutáni alvás segít.
A herbalaktot szerettem inni jobban ízlett mint most ez a laktoherb. De az előbbi tájékoztatójában azt írták, hogy kúra szerűen 2 hétig alkalmazható. Gondolom a csalán tartalma miatt.

Kép

Kép
starlark

szeder :)
értelmeset nem tudok irni a dilemmára, mert én a férj álláspontján vagyok, és nálunk apája is igy gondolja. Viszont azt tudom, hogy ha valami aggaszt, akkor a legjobba szivedre hallgatni. Na, erre varrjál gombot :)

mi voltunk megint védönéninél, 2 hét alatt hizott 500 gr-ot :) Viszont a szeme még mindig kicsit sárga, igy holnap meg kell mutatni dokinéninek és valszeg mennünk kell laborba :( Remélem, nincs semmi gond. :roll:

Kép
Kép
Kép
minyu

Érkeznek a csomik. Ráírnátok a csomagra az id-t, akár a csomag belsejére :D ....csakhogy be tudjalak azonosítani benneteket és akkor tudom kinek kell jelezzek priviben ,hogy megérkezett.
holka

sziasztok,

nem vagyok pár napig és teljes lett a baba-csoport
Gratulálok Humanka és Dorka!
na én az utóbbi pár napot végig szunyókáltam
mert édes lányom is fordítva él - éjfél és hajnal 2-3 között van fenn, valahogy akkor kell neki a legtöbb tej és ha nem kap eleget, akkor sír - márpedig nekem valahogy épp akkorra már nincs annyi, mint ami neki kéne (még jó, hogy napközben viszont tudok fejni, és akkor oda tudom neki azt adni)
utána bealszik és 4-5 órát végig szunyál, ami elég is lenne, de valahogy engem ez nagyon megvisel és ettől én egész nap álmos vagyok - úgyhogy amikor ő alszik (3-4 órákat), én is alszok, legalábbis délelőtt
délután meg már jön a lányom haza oviból, vele is kell foglalkozni

ja, és holnap nekem is kell vinni a kis hölgyet vérvételre, mert az anyagcsere vizsgálat nem sikerült a kórházban :( és meg kell ismételni.

na most ennyi, mert ébredezik a kisasszony, és akkor nincs apelláta

szeder, szerintem is beszéld meg a pároddal, mert azért mégis csak fontos lenne a te nyugalmad is - és nem hiszem, hogy ezen a pár hónapon múlik a boldogsága :)

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!

Na mi is előkerültünk, bár én még erősen keresem önmagam.
Most önző dög leszek, de képtelen vagyok visszaolvasni.

Örrömmel látom viszont, hogy idő közben az összes topicos baba megszületett! :)
Gratula mindenkinek!!!

Velünk minden rendben. Flóra gyönyörű - még szép, hogy számomra az! :D ( iwiw-en vannak fent képek )
Én nagyon durva depibe zuhantam, egész nap bőgtem, legszivesebben dunának mentem volna, és olyanokat mondtam, hogy még magam elött is szégyenlem így utólag. A saját anyámnak nem vettem fel a telefont. Szóval nagyon készen voltam. De már kezdek kikászálódni belőle.
Most csak a szokásos sztenderd parák vannak: vajon elég a tejem - mert ugye ciciből nem látom mennyit eszik, elég jó anya vagyok -e stb...

Amúgy Flóra jó baba nagyon, csak túl sokat alszik nappal is ( de nem sárga ) . Keltegetnem kell, hogy egyen 3 óránként, mert nem nagyon hízik.
Viszont az összes digitális mérleg mondjon le!!! :evil: Kedvencem, amikor ruhában 100 gr-mal kevesebb, mint meztelenül....
Ja, és egy picit felcserélte a nappalt az éjszakával.
Viszont éjjel 2-től reggel 9-10-ig húzza a lóbőrt. :D

Igyekszem ezentúl gyakrabban jönni!

puszi mindenkinek!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kép

Majd írok szüléstörténetet is... érdekes volt. A lényeg, hogy brutálra sikerült a vége. Flóra vákummal született meg, de szerencsére minden ok vele!!

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

ja, amúgy olyan mélyen tud aludni, hogy tegnap átaludta a pelenkázást és a fürdetést! :D

Kép fürdetés közben alvás

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Nagyon szép Flóra :D

Épp írtam, hogy Jázmin is hasonlóan viselkedik, éjjel 2-3-ig virgonc aztán alszik csak, de akkor hosszabban

Mondjuk most már többet van fenn, és nézelődik, amit ha megun, jön a sírás. És én meg annyira sajnálom, hogy még úgy döntöttem, hogy babusgatom. Úgyis azt olvastam, hogy pár hónaposan már nem lesz ez így gond, el lesz magával.

Azért irígyellek, hogy még ilyen hosszan alszik Flóra - reméljük így is marad.

Ami a depit illeti, Mercinél nekem is az első hét sírással telt, és mindenféle gondolataim voltak. Nem csak rossz, jó is, de mindentől sírtam. Érdekes módon, most olyan erősen nem jött ki. Lehet, hogy azért mert a nagyobb lányka előtt tartani kell magam azért, és nem merülhetek el a gondolataimban annyira.

Kép
Kép
csibe21

Szia Honey!!!!

De jó, hogy újra itt vagy!!! Flóra gyönyörűű kislány!!! És milyen édesen alszik?! Imádnivaló!!! Gratulálok!!!
Fürdést végigaludni??? :D :D :D
Mi csak végigüvölteni tudjuk...! :lol:

Örülök, hogy jobban vagy! Én szerintem a mérleg mellett a depi is monnnyon le!!!
Mérleg: én 2 napon keresztül sikeresen elnéztem a mérleget mikor hazajöttünk és már tápszert is írtak fel Annácskának, mert buta anyja azt állította, hogy keveset eszik. Aztán meg csodálkoztam, hogy a tápszer nem kell neki...
Szóval, élvezd a babázást! Miért is ne lennél jó anyuka???!!!

Kép
Kép
konan

Jaj lányok! Nem mondom, hogy még nagyon kényelmes, de FELJÖTT RÁM AZ EGYIK GATYÁM! Eddig a terheseket hordtam, de ez most reménnyel tölt el. Eddig lement már 14 kg, de még 6 legalább hátra van (meg a többi, ami előttem is rajta volt, de az már más kérdés)

Kép
Kép
csibe21

Szüléstörténet:
Szóval…, ahogy az utolsó bejelentkezésemből láttátok, nálam egy hatalmas hapci hatására megrepedt a burok és elfolyt a magzatvíz. Természetesen Flóra azt a napot választotta a rengeteg közül, amelyiken nem volt orvosom! Így utólag persze azt mondom, ő tudta tutit, mert összességében jobban jártunk, hogy az ügyeletes orvosoknál szültünk.
Ez vasárnap ( 09. 28 ) fél 1 körül történt. Kb 20 perc-fél óráig nem történt semmi. Felhívtam a szülésznőmet, aki azt mondta bőven van időnk, ráérünk 2-3 óra múlva bemenni.
Aham… persze…. Flóra nem így gondolta. Megjöttek 13:00-kor a 15 perces, majd következő 10, 7, 5, 3 perces fájások. Mindez fél óra alatt pörgött így fel. Irány a kórház.
14:00 – ügyeletes doki Dr Raft megállapította, hogy szűk 1 újnyi, elsimult méhszáj. Bementema közös vajúdóba – ami a világ legidegesítőbb helye ( ki is rohantam a teraszra, hogy egyedül lehessek ), átöltöztem és rámrakták a CTG-t. Szívhang szupi, gyerek alszik! Mi mást is csinálna… 
14:20 – megérkezik a szülésznőm, bemegyünk a szülőszobára, megvizsgál. Szűk 2 újnyi!! 20 perc alatt tágultam 1 újnyit. Apával , pakolászunk, fotózkodunk, még vigyorogva.
14: 45 – hányingerem lesz nagyon, szülésznő újra megvizsgál: bő 2 újnyi. A fájások továbbra is 3 percesek.
Bemegyek a tus alá egy nagy labdával. Naaagyon jólesik. És minden elképzelésem ellenére nem tudok csöndben vajúdni. A fájások alatt elhatározom, hogy legközelebb kérek fájdalomcsillapítást.. aztán ahogy elmúlik a fájás, az egészet baromságnak találom. 
15:45 – kijövök, vizsgálat… eredmény: bő 4 újnyi. ( 1 óra alatt 2 újnyit tágultam! ) A fájdalomcsillapításnak lőttek. 
17:00 - eltűnt a méhszáj. Orvos váltás: Dr. Kósa jön be, szuper a nő!! „Anyuka, ha van kedve , nyomhat!”
És sajnos ezzel a mondattal kezdetét vette az amúgy álom szülésnek induló rémálom…
A kitolás tovább tartott, mint a teljes tágulási folyamat. 2,5 órán keresztül nyomok mint a güzü. Nyomtam már vagy 30-40-et, full erőből. Iszonyat fáradt vagyok és kétségbeesett. Császározni már nem lehet, mert baba a szülőcsatornában, a szívhangja esik. 
Az összes orvos bent, 10-en vagyunk egy 10 nm-es szobában. A férjem nagyon aggódik és zokog. Oxitocint kapok 1-egységről 9 egységre tekerik fel. Hiába, elfáradt a méhem is meg én is.
Jön a vákuum. Nekem már mind1 csak legyen vége…. Végül Vákummal a 4. nyomásra megszületett Flóra!!! Nem sírt, de gyönyörű rózsaszín volt és 9/10 Apgart kapott.

Akár mekkora zürzavar is volt bent, valahogy mindvégig totál biztonságban éreztem magam. Hihetetlen csapat volt!
Mindkét ügyeletes doki napjában többször is bejött hozzám meglátogatni. A saját választott orvosom egyszer sem…. No comment.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kiderült, hogy azért kellet vákumozni, mert az amúgy sem pici fejecske nem egynesen illeszkedett be a szülőcsatornába, hanem kicsit oldalazva. Így a lehető legnagyobb átmérőjével indult neki a szülésnek.
Gátvédelemnek mondanom sem kell, lőttek. De még viszonylag jól megúsztam. Csak 1 helyen vágtak.

Lényeg az, hogy mindketten egészségesen kerültünk ki a dologból. De azért most 2-3 évig tuti nem lesz kistesó... :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

És most jön a szokásos para kérdés... :D elsősorban csajos anyukákat kérdezem: mennyit szopnak / szoptak a babák 1 hetesen 1 szopi alkalmával? Tudom, hogy változó... de úgy kb mégis mi a normális?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!
Kicsit eltűntem mióta Levente megszületett, azóta már eltelt 7 hét és néha azt sem tudom hol áll a fejem. Most vasárnapról hétfőre virradóra aludta át az éjjszakát előszőr, este 21.30 evett és utána másnap reggel 6.40-kor. Örültem neki, hogy meghallgatta a kívánságomat, hogy mit nem adnék azért, hogy egyben 7 órát aludhassak!!! Aztán tegnap este csak reménykedtem, hogy esetlegújból alhatok, de nem mert az esti fél tízes evés után hajnali 3-kor éhes volt a drágám, de azért nemharagudok rá hisz ennie kell azért, hogy szépen fejlődhessen. Már kb. 4400 gr a súllunk és szépen fejlődünk. Néha olyan arcokat vág, hogy a papája és Én is elérzékenyülünk Tőle. Megpóbálok feltenni képet Róla ha sikerül.

Minden megszületett baba anyukájának gratulálok és jó babázást kívánok Nekik!!!

Csodaszépek a babákról készített fotók!!! Kép Levente 1 hónapos

Kép
sugi78

Tábli :lol: :lol: :lol: (asszem tőlem most utoljára :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Sugi! Nagyon édes Levente. Milyen nagy fiú már :) Gratulálok!!! :)

Honey!
Adél kezdte itthon 30 ml-vel.. és ahogy jött a következő etetés egyre többet evett.. a 3. nap amikor itthon voltunk már 80 ml evett.. azért emlkészem ennyire erre az adatra, mert akkor volt itt a védőnő, és neki "dicsekedtem" , hogy milyen szépen eszik.
Most lesz Adél 7. hetes pénteken, és van, hogy elég neki 90ml, de van, hogy meg sem áll a 130ml-ig :)
Tehát változó.
A nagyobb súlyú babák azok nem híznak olyan ütemben, mint a kisebb súllyal született babák.
Adél 2940 el jött haza és most 4350 gr.
Én egy hete már nem nézem minden étkezésnél Adélt, hogy mennyit evett.. de nekem megnyugvás volt, amikor mértem.
Nálunk minden szombat este van a hivatalos mérlegelés itthon.. fürdés előtt és mesztelenül.. én vezetem, hogy egy hét alatt mennyit hízik :)

szeder74

Sziasztok! Végre sikerült képet felraknom!
Az első kép még a kórházban készült, a második az erkélyen, a harmadik pedig pár napja!

Kép

Kép

Kép

Ormolya

Kép
ormolya

Sugi, Ormolya! Nagyon tündériek a babák!!!!

Honey! Végre itt vagy! Hááát, nem irigyellek ezért a kitolási szakaszért. Ekkora fejecskével ........ Pedig milyen szépen indult. De Flóra gyönyörű! Ami a depit illeti, mintha én írtam volna magamról. Nem kell szégyellned semmit. Hihetetlen változáson ment át a tested, a lelked, azért ezzel - pláne először - elég nehéz mit kezdeni. Nálam két hét után múltak el a szülés okozta panaszok, akkor kezdtem végre örülni, és a nagy-nagy boldogság - szégyen ide, vagy oda - csak a 4. héten tört rám. Már kezdtem magam szörnyen érzeni, hogy milyen anya vagyok én, de azt hiszem érzelmileg már sinen vagyok.
blúmi

Sziasztok!

Sziszi7: Nagyon tündéri a kis Abigél, és tényleg milyen fiatal anyukája volt :(((

Humánapa és Humanka: Nagy gratula Benedekhez, várjuk Humankát a részletekkel, ha majd lesz ideje.

Szeder: ha ennyire fontosnak érzed hogy veletek legyen, akkor próbálj meg leülni, és beszélni még egyszer pároddal, és neki is elmondani. XXX-ni unokatesóm állítása szerint prímán lehet alvó gyerek mellett, mi még nem próbáltuk. Mi is előre megbeszéltük egyébként, hogy Zalán helye eleinte itt van mellettem, legalább fél évig, aztán majd meglátjuk. Jah, és nálunk is néha a hitvesi ágyban köt ki Zalán, de ennek elsősorban az az oka, hogy belszom szopi közben, és úgy alszunk egymás mellett a következő szoptatásig.

Honey: Flóra gyönyörű! Fürdés pelenkázás végigalvásért irigyellek, Zalán utálja a pelenkázást, úgy ordít közben általában, mintha ölnék. Kitolás: abszolút megértelek, az enyém két órásra sikeredett, azért úsztam meg a vákumot, mert Zalán szívhangja végig rendben volt.

Sugi, Ormolya: nagyon helyesek a kispasik! :)

Jó hogy irtok a depiről, mert néha én is kissé magamba zuhanok. Zalán ma 7 és 10 között végig ordított, ha cicire tettem evett 3 kortyot majd bealudt, bukott, felébredt orditott. Próbáltam letenni, hagyni kicsit, hátha fáradt, de nem, orditott úgyis, olyan rossz, hogy nem tudom mi baja lehet. Most az utolsó szopi óta alszik mint a bunda, kb 15 perce.

Kép
kistiggrincs

Jó reggelt!

HUMANKA GRATULÁLOK A KICSIHEZ!!!!!!

Honey!
Nagyon szép Flóra! Sajnálom a nehéz szülést, és a depis hangulatot, de idővel minden egyre könnyebb lesz. Nálunk is változó mennyit szopik, legutóbb 80 g-t evett, de nekem azt mondta a védőnő, hogy 50-60 g elegendő, így az első hetekben.

Sugi, Ormolya!
Imádnivalóak a fiúcskák!

Lányok!
Nekem is lenne gy kérdeésem.
Róza tegnap egész nap alig akart aludni, 1-1 órákat aludt egész nap, sőt ma éjszaka se sokat. Elalszik a cicin, de mikor vissza akarom rakni a kiságyába rögtön felébred, és nem akar bent maradni. Most én is hulla fáradt vagyok. Nem tudom nálatok előfordult-e már ilyen? Mit tudok ilyenkor tenni?

Kép
Kép
petra1980

Humnakának színessel akartam írni!

Kép
Kép
petra1980

Jo regg!

Honey, naaagyon orulok, hogy jelentkeztel, Flora baba meg csodaszep. S az, hogy vegig alussza a furcsit meg a pelusozast, hat az igen, elvezd ki a helyzeteket, amig lehet. NAgyon sajnalom a depis hangulatot, remelem hamar elmulik. CSak a pozitiv energiakra osszpontosits. Oleld magadhoz a csodaszep lanykadat es orulj, hogy mar kinn van. Elobb utobb el fog mulni.
Sajnalom a nehez szulest, teljesen meg tudlak erteni.

Sugi jo, hogy jelentkeztel, tunderi a kis mano!
Ormolya a te babad is csodaszep. LAnyok mindeniik baba annyira szep, hogy en meg ilyet nem is lattam, hogy ennyi formas baba legyen egy helyen.

Petra nalunk ejszaka ugyanez a helyzet. A tegnap ket oran keresztul szopizott, vagyis cumizott... amint megprobaltam levenni a cicirol olyan uvoltesbe kezdett, hogy fantasztikus. Azt hittem megkukulok. Nalunk az a megoldas pillantanyillag hogy ha elkoppan a cicin hagyom hogy aludjon mellettem... vagy rajtam... mikor hogy, igy ugy amennyire szunyokalok en is, meg o is. Persz ha eljovok melloe azonnal megebred, kb ket perc mulva.
Bizom benne hogy kialakul....

szisziKép
sziszi7

Honeymoon :)
Hüüüü, sajnálom, hogy a vége gy sikerült a szülésnek... Depi: mondanám, hogy ez ilyenkor természetes, de ez téged gondolom nem nyugtat. Nekem még Nándinál voltak depisebb idöszakaim, föleg, hogy én nem éreztem ezt a nagy "szerelmetes" dolgot, amit olyan sokan leirtak, és emiatt teljesen lelkiismeretfurdalásom volt. El fog ez múlni (lesz majd helyette máskor másmilyen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) és jönnek majd a szép napok.
Szopcsi: elsö hetekben 40-50-eket evett, asszem és szép lassan ment fel 60-80-ra, aztán most 80-110 között van.

petra :)
esetleg próbáld meg, amit a lányok irtak, hogy plédben szopiztatod, és mikor leteszed, az van alatta, nem olyan hüvös az ágyikója. Esetleg tedd le más pózban, Csongor pl háton nem is nagyon szeret aludni, csak ha a fekvös kenguruban van, de akkor meg ugye én ringatom, ahogy megyek.

humanka :)
most nézem, hogy irta apjukod, hogy 10 cm-es Ben talpija... Nándinak asszem másfél évesen volt ilyen nagy :D Tök sokáig 18-as cipöket hordtunk (söt, mikor elindult, a legtöbb 18-as is nagy volt neki)

Mi ma voltunk dokinál, mert ugye tegnap a védönéni sárgának találta és sajnos a doki is azt mondta, hogy sárga a szemgolyója, és szerinte böre is. Mondta, hogy vigyem UH-ra, ir új beutalót, ráirja, hogy sürgös, kérjek a Heim Pálban új idöpontot (nov 27-re kaptunk eredetileg újszülött UH-ra :evil: ) hivom a kh-at, mondom, mi a szitu, mondja az Uh-s néni, hogy nem adhat háziorvos kérésére sürgös idöpontot, ki kell várni a sort. mondom, és akkor most mi a péket csináljak??? Mondta, hogy ha nagyon aggódok (köszi, még jó, hogy aggódok), akkor vigyem be a sürgösségi osztályra, ott megnézi belgyógyász, és ha szükségesnek találja, akkor ö majd kér UH-t :shock: :roll:
Most még beszélek majd a dokival (a rendelés után felhivom), mert ha már ambulancia, akkor valszeg nem is a Heim Pálba, hanem a Bókay u-ba kell mennünk a SOTE-ra. Illetve elsö nagy ijedtemben bejelentkeztem a Praxisba csecsemö uh-ra, de ott meg csak keddenként vannak... Hát, ez van.

Kép
Kép
Kép
minyu

Petra!
Próbáltad már,hogy a kezecskéit a testére teszed,hogy ne tudjon hadonászni és úgy bebugyolálni takaróba vagy pólyába?Még zavarja őket a kezük,mert nem tudják,hogy az az ő "tartozékuk" és csak felidegesítik magukat. Én gyakran altatom így Gyuszikát és mindig beválik. :wink: Hátha ez segít.

Most mennem kell du-án még jövök remélehtőleg.

Ja és GYönyörűek a babák. :D

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Petra: nálunk is ez volt a műsor a nap nagy részében, sőt ha jól látom ma is folytatódik :? Zalán óránként szopizna, de mindig csak nyel 3 kortyot, aztán alszik, de ha leteszem, max 20 perc után felébred és ordít. Nem tudom mit lehet csinálni vele, a pihenőszékében egy darabig el van, illetve bevallom őszintén, hogy tegnap este a szájába nyomtam egy cumit, na azzal aludt két órát, megváltás volt, aludtam én is. Kéz "becsomagolását" már próbáltam, volt hogy bejött, volt hogy csak még nyűgösebb lett, hogy nem tudott hadonászni.

Kép
kistiggrincs

Annyira rendesek vagytok lányok!
Starlark,Minyu,a.m a ti csomagotok is megérkezett.
holka

Sziasztok! :)

Honey: Üdv otthon! :) Flóra nagyon szép baba :) Élvezd ki míg ilyen jól alszik :)

Sugi: egyszer tuti átalusszák zsínorban az éjszakát :) eddig ez a csoda velünk is egyszer történt meg. 3-4 között mindig megéhezik :)
Levente is szép formás baba látszik jól van tartva :)

Ormolya: a második kép eszméletlen aranyos :)

Minyu: Nem semmi hogy a háziorvos véleményét figyelembe se veszik... :( Remélem hogy ma azért eljuttok arra az UH-ra és megnyugtató dolgot mondanak.

Nálunk a náthát leszámítva minden ok. Tegnap egy jó nagyot sétáltunk és meglátogattuk az egy volt kórházi szobatársam és a kisfiát :) Dumcsiztunk egy jót :)

Egy mosoly félét én is elkaptam, igaz a krokijának szólt nem nekem :)
Kép

Kép

Kép
starlark

Holka: köszi :)
A posta gyors volt csak tegnap este adtuk fel és már ott is :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!
Már mindenkit hívtunk segítségért, és úgy tűnik, hogy kezd megoldódni a probléma. Már hívtunk két védőnőt is, egy ismerőst is, most tegnap egy szoptatási tanácsadó jött ki, aki nagyon sokat segített. Most éppen a cicimen szopizik, miközben itt írok. J Ugyanis mivel már ez a 4. nap, hogy csak cicit kapott, így jobb már a szopási technikánk is. Most az a legújabb, hogy egész délelőtt és délután, vagy ameddig bírom cicin van, és ha már nem bírom, akkor kap egy kis pótlást. Eddig jól ment, bár még éjszaka pótlást kapott 4-kor, hogy mindketten tudjunk aludni. Fél 7-kor kezdődött ezzel a módszerrel a napunk, és eddig még jól bírjuk mindketten. Kétszer aludt be eddig 1 illetve fél órára, sikerült is megebédelnem. Azért így teljesen más a helyzet, hogy nem sír, és még egyenlőre nem fárasztó, hogy mindig a mellemen van.
Ja, és azóta nem is üvölt, mint egy sakál, mert sokan hasfájásra gondoltunk. Lehet, hogy mégse volt az? Bár egyértelmű jeleket mutatott eziránt.

Honey!
Szép Flóra baba! Gratulálok hozzá. Kár, hogy így alakult a szülésed vége, de a szépre kell emlékezni belőle.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ja, és remélem, így tényleg növekszik a tejcsi mennyisége. Bár jutott eszembe, ha egész nap rajta van, akkor mikor tud termelődni? Ez rejtély számomra.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Még mindig nem volt időm visszaolvasni, csak egy-két napot, ezért ne haragudjatok, de nekem tényleg több hétnyi lemaradásom van.

Először is a képeket nézegettem, és meg kell állapítanom, hogy mindannyian jó időben voltunk, jó helyen, hiszen ilyen gyönyörű babucik biztos valamilyen szuper csillagállás idején fogantak. :D

Lolababa,
Igen, nagyon tetszett ez a név nekünk is, de én egészen a szülésig nem mertem elkiabálni. Egyébként a keresztanyámat ugyanígy hívják, úgyhogy most ő is repes a boldogságtól.

Márti,
Az én fiam is rettentően igényli hogy vele is foglalkozzak, és amennyit csak tehetem játszok vele, mesélek neki, és nagyon sokat segít Maja körül. Szerintem az első időszak a legnehezebb, aztán később már biztos könnyebb lesz. Bár te ezt gondolom jobban tudhatod bármelyikünknél! :wink:

Bagzerka,
Én is próbálom mindkét oldalt fektetni a kisasszonyt, mert a fiamnál nekünk is bevált ez a „fejformálás”, bár akkor még nem tudtam hogy az a fektetéstől is függ, szimplán csak jobban szeretett hason aludni.

Humanka,
Nagy gratula a babához!!!!! Neked is sok örömöt, egészséget és sok-sok tejcit kívánok!

Szeder,
Én abszolút egyetértek veled. Ha úgy érzed, jobb ha ott van melletted, ne tétovázz. Erre mondják azt, hogy súg az anyai ösztön. Ettől még nyugodtan visszaszoktathatod idővel a saját szobájába, sőt! Az én nagy, négyéves fiam a mai napig velünk alszik, pedig az első nyolc hónapot a saját ágyában, a saját szobájában töltötte. Nála az történt, hogy minden éjjel háromszor négyszer felsírt és nem bírtam visszatenni, mert akkor mindig felébredt. És ezt négy hónapon keresztül csináltam, aztán belefáradtam. Kövezzetek meg érte, de nem bírtam tovább és magunk mellé vettem. Nem mondom, hogy ez jó megoldás, de már féltem a nappaloktól is, annyira fáradt voltam. Persze hamarosan, ha már túl leszünk ezen a „kistesó érkezett” időszakon megpróbálom majd a fiamat is külön altatni.

Az apucival történő összebújásról: érdekes, hogy mindenkinek csak az éjszaka és csak az ágy jut eszébe. Mi azért megpróbáltunk minden alkalmat megragadni, amikor aludt a gyerek, és elvonultunk egy másik szobába. Hiszen valahogy össze kellett hozni a kistesót is. :oops:

Honey,
Először is gratulálok neked is a kis Flóra babához!!
Én megértelek, ami a depit illeti. Most ugyan elkerült, hála istennek, de a fiamnál én is átéltem ezt. A mérlegeléssel is most úgy vagyok, hogy hetente egyszer fogom mérni, míg a fiamnál mértem örök szüntelen, és idegesítettem magam, ha nem evett eleget.

Petra,
Ha ébren van, hagyd egy picit nézelődni, vidd magaddal a lakásban. Azt hiszem Monee írta a hordozókendőt – nekünk ugyan nincs, de jól hangzik. A nézelődéssel is lefárasztja magát egy picit, utána hátha jobban alszik.

Kép
nostawen

vvSziasztok!

Ne haragudjatok, hogy nem olvasok vissza, de Bianka annyi időt hagy nekem, hogy vagy írok, vagy olvasok
Azért most már kezdünk belerázódni a babás dolgokba, úgyhogy pótolni fogom a lemaradást és visszaolvasok, mert azért érdekel, hogy kivel mi a helyzet!
Szóval: szülésről néhány szó: Hétfőn reggel mentem nst-re, voltak szabályos "fájások", de csak picik. Hazajöttünk, én továbbra is fájdogáltam, de lefeküdtem aludni, mert az éjszakám szar volt. Délután 2 körül éreztem, hogy ezek már olyan igazi fájások, és 5 percenként jöttek. Aztán elég hamar, 3-kor már 3 perces fájásaim voltak. Ja azt elfelejtettem írni, hogy szerencsére anyukám velem volt egész nap, úgyhogy nem estem annyira kétségbe a fájásoktól. A 3 perceseknél úgy döntöttem, hogy már felhívom Zsoltit, hogy jöjjön haza, mert szülünk. 4-re bennt voltunk a kórházban, megnézték a fájásokat, valóban 3 percesek, de tágulás semmi. Az ügyeletes doki azt mondta, hogy reggelnél előbb ebből nem lesz gyerek, úgyhogy "Apukát talán haza kellene küldeni, ne álldogáljon itt egész éjjel! Az anyuka meg kap egy szobát." Kicsit elkeseredtem attól amit a doki mondott, mert ha a párom nem lett volna velem, tuti elhagytam volna magam. A szülésznőmet viszont behívták, ő azt mondta, nem kell a férjemnek elmenni, ne törődjek az ügyeletes dokival. Mindeközben nagyon fájtam de mégsem tágultam. Aztán a szülésznőm csinált egy újabb nst-t, aztán - az ügyeletes doki tudta nélkül- felhívta a választott dokimat, hogy jöjjön be, mert szerinte van egy kis gond a baba szívhangjával. Bejött a dokim és az azonnali császármetszés mellett döntöttek, mert 6 óra vajúdás után sem tágultam, - nem is tudtam volna, mert Bianka nem tette bele a kis fejét a szülőcsatornába- , és ő is elég szarul viselte a dolgokat odabennt. A császárt pikk-pakk megcsinálták, én csak arra emlékszem, hogy végig hányingerem volt és nem bírtam ébren maradni. A hangok közül pedig csak a dokim szavait hallottam: " Fú, de jó, hogy megcsináltuk, de nagy szerencse, hogy megcsináltuk". Akkor éreztem, hogy valami nagyon nem volt rendben.
A császár - mint utóbb kiderült- nagyon jó döntés volt, mert mekóniumos volt a magzatvíz, baba sem volt már jól, téraránytalanság is volt, ráadásul esélyem nem lett volna megszülni természetes úton Biust, mert nagyon nem akart a szülőcsatornába bújni! Szóval nagyon utolsó előtti pillanatban voltunk. Azt mondta a doki, hogy ha 6 órával később álltak volna csak neki, akkor nem garantált volna semmi jót. Szóval lényeg a lényeg, szerencsés lett a végkifejlet. Minden esetre egy tanulsága van az én szülésemnek: Életem legjobb döntése volt, hogy fogadtam szülésznőt!! Ha ő nincs, akkor a dokimat sem hívták volna be, akkor reggelig vajúdtam volna és nem tudom mi lett volna a kisbabámmal.
Hát a szülésemről nagyjából ennyit.

Magunkról: sebem nem fáj, néha húzódik, tejem rengeteg van, és sajnos ömlik a gyerek szájába... azért sajnos, mert már többször félrenyelt, és olyankor nehezen vesz utána levegőt.
Bianka egyébként nagyon jó kislány, nagyon nyugodt baba. Hangját alig hallani, remélem később sem lesz hasfájós, vagy nagyon sírós.
Éjszaka egyszer kel fel szopizni- igaz akkor másfél órát fennt vagyok vele- de legalább nem kell óránként kelnem és tudok pihenni. Napközben eszik-alszik periódusok váltakoznak, nagyjából 4 óránként eszik, közte alszik.:lol:
Ja és itt van anyukám, még segít, mert közben nekem meg a szülés után mikor hazajöttünk magas lett a vérnyomásom, 170/100, 160/100, és amikor így felment, nagyon rosszul voltam. Úgyhogy pénteken, amikor hazaengedtek, este mentünk is vissza a kórházba, mert rosszul lettem. Nem igazán mondtak rá semmit, azt mondták, hogy örüljek, hogy ilyen szép egészséges babám van és sétáljak a friss levegőn és igyak nyugtató teát, mert ez gyermekágyi pszichózis. Másnap este megint rosszul lettem, akkor az ügyeletet hívtuk ki. AZt mondták, ez el fog múlni, valószínűleg a terhesség utolsó napjaiban toxémiás voltam és most ürül még ki a szervezetemből a méreganyag. Biztos igazuk van, mert a hétvégén 2 nap alatt 5 kg víztől sikerült megszabadulnom, hétfőre újabb 1 kg minusz, ma reggelre is lement fél kg, úgyhogy elértem a terhességi kiinduló súlyomat! Viszont van még rajtam víz, ami gondolom szépen lassan ürül, és ezzel együtt a vérnyomim is lejjebb megy. Tegnap már "csak" 140/90 volt, ezzel már nem lettem rosszul.
Hát nagyjából ennyit rólunk. Most megyek, mert ébredezik a picur, és annyira hevesen tudja követelni a cicit, hogy már-már mókás.
Este majd teszek fel friss képeket is. :lol:
Vendég

Na tele a poci, ismét alszik, úgyhogy még egy gyors bekukk, mert amivel kezdeni akartam, az elmaradt:

Humanka, Humanapa: Hatalmas gratula a nem pici babához! Azt hiszem, több rekordot is megdöntött! :wink: Gyors felépülést és sok tejcit!
Vendég

AZért dobok még egy-két képet, ha nem bánjátok... bár nem friss...
Kórházban:
Kép
Unokatesókkal:
Kép
Vendég

Bejci,
hu a te történeted sem semmi!! :?

Jaj csajok, ngyon kétségbe vagyok esve. Flóra alig eszik valamit, szinte csak alszik. (kivéve éjjel)
Keltegetnem kell állandóan, de akkor meg csak kómásan szopizik és jó ha 30-40-et megeszik. :( Most 10 napos. mióta hazajöttünk a kórházból azóta nem hízott semmit.
Pedig tejem lenne. Fejni is tudok szopi után még 20 - 50 miliket.
Sárgának tuti nem sárga, mert azt 3x is nézték neki a kórházban.

ötletetek van? Mert megint kezdek kiborulni

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey ne koltogesd!HAdd hogy magatol ebredjen fel aamikor megehezik. HA koltogeted komasan keveset eszik csak mert visszaalszik. Hadd hogy ebrdejen magatol mikor kiehezik. Probald meg!:)

Bejci aranyosak a gyerekek.

szisziKép
sziszi7

Holka!
Örülök,hogy odaért a csomag :) Köszi,hogy szóltál.

Honey!
Gyönyörű a kis Flóra. Gratulálok hozzá. Azt meg ténylge meg kell becsülni ha ennyit alszik.Fürdés és pelusozás küözben is durmol :lol: :lol: fantasztikus egy kiscsaj.
A depi meg el fog múlni teljesen ne aggódj.Ez természetes.

Sugi!
Már nagyon hiányoltalak. Kíváncsi voltam,hpgy mekkorára nőtt Levente mióta nem voltál hiszen egy naposak a fiainak.
Mi lassabb ütemben növünk,de én nem bánom. Ma 4590g volt és 3300-al jöttünk haza.

Ormolya!
Nagyon kis manó Botond,cuki :D

Starlark!
Donát tüneményes gyerkőc! :D

Bejci!
Gyönyörű a Bianka lányod!

Kép
Kép
a.m.

Bejci!
De jó, hogy végre itt vagy!
Tünemény a kislányod! megérte ennyit várni rá! Nem semmi a történeted, tényleg! És tényleg jó, ha jó szülésznőd van! Nálatok ez most nagyon sokat, Bianka egészségét jelentette! Sajnos nálunk nem lehetett szülésznőt választani, de nagyon jókat fogtam ki! Ők is észrevették, hogy nincs minden rendben Kamilla szívhangjával és intézkedtek!

Honey!
Hú, már nagyon hiányoltalak!
Csadagyönyörű Flóra! Álomszép ez a kislány!
Csináld, ahogy Sziszi tanácsolja, most még csak cseresznye-nagyságú a gyomra, nem biztos, hogy sokat tud egyszerre befogadni! A nagyobb súlyú babák amúgy is lassabban nyerik vissza a születési súlyukat! Kamilla 10 nap alatt csak 100g-mot hízott, a védőnőm mégis elégedett volt vele, majd hízik máskor többet! Pisis-kakis pelus mennyi van 1 nap alatt?

Márti
borossné becz márta

HELP!
valaki irta, hogy a Madarászba mentek UH-ra. (talán am?) Hova, milyen módon, mennyirét, mikorra lett idöpont stb???

Kép
Kép
Kép
minyu

márti, sziszi,
de jó hogy vannak ilyen tapasztalt anyuk itt!
Ha nem keltem fel, akkor simán alszik napközben 4 órát is. és ez persze éjjel bosszulja meg magát. :?
Amúgy minden pelus pisis, és napi kb 3 - 4 kakis pelus van. ebből 1 olyan, hogy tuti a csap alá kell rakni a gyereket, mert nyakig sz...ros. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey akkor nincsen amiert aggodnod, hisz a gyomormukodes rendben van. Az hogy negy orat alszik nem gond. Sokan vagyunk ugy hogy nappal szepen aluszkal a gyerkoc ejszaka meg kuvikkol. nem tudjak meg megkulonboztetni az ejszakat meg a nappalt.
Nagyin fontos hogy ne stesszeld magad:)))

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!

Starlark: helyes ez a félmosoly :)

Ági: én úgy tudom a tej szopotatás közben is termelődik. Hajrá ügyesek vagytok nagyon!++++

Bejci: ez nem semmi, örülök, hogy Biankával minden rendben! Nagyon szép kislány Bianka!

Honey: örülj neki, hogy napközben alszik 4 órát, és pihenj te is ha tudsz :)

Meg volt ma az első sétánk Zalánnal, ime két fotó :)

Kép

Kép

Kép
kistiggrincs

Kistigrincs!

Jaj, de édes Zalán is!!!

Honey!

Minden rendben akkor, hagyd, hogy kialudja magát, akkor tényleg tuti, hogy jobb étvágya lesz és éberen többet is fog szopni! Nem sokáig fog tartani ez az egész napos alvás, inkább használd ki Te is pihenésre! Viszont, ha érzed, hogy nem szívta ki az összes tejet, azért fejd le! Nem kell túl sokat, csak annyit, hogy nehogy begyulladjon a melled vagy elduguljanak a tejcsatornák! Ami még jó lehet, hogy szopi közben félúton büfiztesd meg, tedd akkor tisztába és folytassátok a szopást ugyanabból a ciciből! A mocorgástól csak felélénkül egy kicsit! Ha még így is úgy tűnik, hogy keveset szopik, trükközhetsz azzal, hogy szopi előtt lefejsz mondjuk 20-30ml tejet (ezt te érzed, hogy mennyire van tele a melled) és akkor Flóra, amikor szopni kezd, nem a szomjoltó "cukros vizet" szívja ki ébren és alszik el utána, hanem a fehérjében és zsírban gazdagabb "hátsó tejet"szopizza és attól viszont hízni fog!
De, ha ilyen sok a pisis-kakis pelus (remélem a kakis aranysárga színű és nem zöld)+ ha ennyit tud utána aludni, akkor biztos, hogy nincs semmi baj! Hamar hízni kezd, majd meglátod!

Nem semmi volt a Te szüléstörténeted sem! Ez a kitolás nagyon durva lehetett! 2.5 órán keresztül nyomni!!! Nem csoda, hogy kifáradt a méhed!Én csak az ellenkezőjét ismerem, amikor órákig nem szabad nyomni, hiába jönnek ezerrel a tolófájások.
A választott dokidon azért kiakadtam! Az egy dolog, hogy nem tudott ott lenni a szülésnél,ok.! De nem volt kiváncsi Rátok, Flórára annyira sem, hogy megnézzen Titeket? Elszomorító, ha valaki ennyire csak rutinból dolgozik! Jó, egy orvos nem lehet túl szentimentális, de azért az érzelmeit valamilyen szintenkifejezhetné! Főleg egy szülész-nőgyógyász, aki naponként ugyan, de új pici életeket segít a világra!

Márti
borossné becz márta

bocsi, de ma csak ennyire futja......... :)

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Holka!
Én ma jutok végre el postára, remélem holnapra odaér a csomim.
Nem tudom, mikor tervezed elküldeni a nagypakkot, esetleg lesz-e több alkalom, de egy barátnőm a másik topicomból szintén vásárolt pelenkát, popsitörlőt, és hétvégén lesz Kaposváron bababörze, oda is kinéz, hátha talál valamit... szóval részünkről érkezne később is csomi, ha nem gond... ez persze jövő hét elejét jelenti, tehát nem túl sokára...
Nem nagy probléma neked?

Kép
Kép
lolababa

Bejci!
Nem semmi a szüléstörid...a lényeg,hogy jó emberek voltak jó időben jó helyen és minden rendben veletek :D

Honey!

Hát a te 2,5 órás kitolásod se semmi. :shock: :shock: :shock: Elég durván hangzik. Talán a második babánál én is megtudom majd milyen érzés is az. :wink:

Kistigrincs!
NAgyon édes Zalán!Biztosan jó volt már kimozdulni kicsit. Tudom én alig vártam...

Bagzerka!
Nagyon tündériek a fiúk. És az a Dani mosoly...hmmm :D

Kérdés:
1,Volt már valaki csípő szűrésen és Uh-n a babával???
Mi a múlt héten voltunk vizsgálaton és mivel "ráncasszmetria" van a két com között ezétz elküldtek uh-ra is minket. Holnap megyünk,remélem minden rendben lesz.Sajnos a nagynéném csípőficamal született,így sajna Gyuszika is örökölhette. Az azért vígasztal,hogy a manuális vizsgálaton rendben volt az asszimetirán kívül minden.
2, Van olyna baba akinek azt mondták,hogy hallatszik némi szívzörej?mert nekünk saja az is van?remélem kinövi.
Esetleg Holka tudnál nekem mondani valamit erről?mitől van?mikorra nőheti ki???

Kép
Kép
a.m.

A.m!

Nekünk tavaly Lolával volt ráncasszimetria, de nem foglalkoztak vele különösen, mivel amúgy rendben volt. Bár dokim felkészitett, hogy ebbe lehet belekötnek majd, de nem tették. :)
Ne aggódj miatta, bizti minden rendben. ;)

Szivzörejről úgy tudom, hogy a babák többségének van, és féléves korukra általában el is növik. Szintén ritka, ha probléma áll a hátterében, de azért megnyugtató, hogy figyelnek rá.
Lolának volt doki, aki hallott, volt, aki nem...

Kép
Kép
lolababa

Képek:
1,elkapott mosoly csak homályos
Kép
2,1 hónap+3hét (tegnapi)
Kép
3,új szerkóaban :lol:
Kép

Kép
Kép