Új privát üzeneted érkezett!

:)

Érdemes még megújítani a név miatt az útlevelet? Mondjuk amilyen mázlista vagyok pont akkor utaznánk el útleveles helyre, mikor már nem jó az útlevelem... Még hova kell útlevél? USA, meg pl. gondolom a szép egzotikus tengerparti helyek:):)
Én még azt nem változtattam meg, de lehet, hogy majd megcsináltatom.

Nekem sem használt a kv:(

Jó étvágyat Tünci (vagy már lassan egészségedre)
Vendég

Melcsi, enyém a laptető, hurrá:):)
Vendég

Igen látom :( pedig sürübben látogattam a topikot mégis elhalásztad előlem a laptetőt. :lol:

Tünci!
Remélem minden jól ment, várom a beszámolót.
melcsike70

Boboka
Vajdaságba minden héten megyek szinte, oda még kell az útlevél sajnos, remélem már nem sokáig.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!
Ebéd után kimentünk a temetőbe is a párommal, most értünk haza, aztán kell neki a gép,úgyhogy mondta, hogy gyorsan gépezzem ki magam, mert utána már csak este enged ide.

Ezért most a mai nap küzdelmeit majd este írom meg, többé kevésbé elintéztem amit kellett, a helyi jegyző nagyon aranyos volt.

Aztán néhány dolgot sikerült megvennem ,amit akartam.

Betti,olvastad amit két lappal előbb írtunk?
Én úgy szeretném, hogy tényleg jól legyél, de szerintem inkább nagyon szomorú és elkeseredett vagy.. :(
Nagyon szép az avatarod!

Ma a buszon jutott eszembe valamiért minden ami aznap éjjel történt, amikor Viola megszületett, alig vártam hogy leszállhassak, a sok diák biztos jót röhögött volna,ha elsírom magam..de nagyon nehéz ez lányok és mindig annyira váratlanul tör rám..

Mindenkinek szép estét, majd még jövök, ha az uram engedi. :)

KépKépKép
tünci28

"Előbb el kell merülni a gyászba, hogy utána kiemelkedhessünk..."

Polcz Alaine

Ezt most találtam, gondoltam megosztom veletek...
hettuli

Tünci ez még természetes szerintem mindegyikünknek. Én a legváratlanabb pillanatokban tudom elsirni magam. Minden előzmény nélkül. Persze akkor ha itthon vagyok a párom sir velem, ha anyáméknál akkor Ő, vagy a nővérem. Nálunk az egész családom velünk gyászol, nekik is nehéz felfogni a dolgot , hogy miért történt meg velünk.

Hettuli!

Ez tényleg egy nagy igazság.Mindenkire érvényes csak kinek-kinek több-kevesebb idő kell.
melcsike70

Na, hazaértem. Még a postán álltam vagy fél órát... no comment
A postás nőn is felbosszantottam magam, csak úgy veheti be a csekkeket, ha előre odaadom a pénzt. Gondoltam beszólok neki, hogy akkor én is előre kérem a visszajárót:)
Na, de biztos nem ok nélkül van így, gondolom egy páran már lebélyegeztették a csekküket, aztán fizetés nélkül tovább álltak. Az illatszerboltban meg az eladó állandóan fél méterre állt tőlem, pedig marhára nem nézek ki lopósnak... És mindez egy órán belül....

Ja, még a liftben azért megkérdezték itthon, hogy hogy állok teresség ügyileg:( de aranyos volt nagyon a nő, látszott rajta az együttérzés. Az ilyenekre nem tudok haragudni, végül is ő honnan tudhatta volna.
Vendég

Olvastam Tünci, amit két lappal ezelőtt írtatok, gondolkodtam is rajta, hogy reagálok, de utána rájöttem, hogy hosszabb dolog lenne ez és abból a környezetből indul, ahol nevelkedtem.
Az én családom általános felfogása az, hogy ha nem bírod vinni, akkor rakd le és toljad, vagy húzzd, de valahogy mozdítsd arréb.
Nálunk nem volt "divat" az érzelmeken rágódni, vagy önmagunkat sajnálni, az volt az út, ami előre vitt.
Én nem tudom, mi az általános ilyen helyzetben, mi a megszokott, mi az idő, ami kell, mi a normális, csak azt látom, hogy menni kell előre, mert itt már nincs kinek és kivel sírni.

Hogy "eminens kisdiák" lennék? Miért, mi a normális?

Betti
Kép
betti0412

Boboka

Én ma egy olyan lánnyal beszéltem, aki kedves volt, kolléganő bent, megértő szavakat mondott, és kiderült, egy orvoshoz mentünk Kecskeméten, csak ők másfél éve próbálkoznak babával és nem tudják, miért nem lehet.
Elgondolkodta, az is kemény lehet ám, ha nem annyira, mint a mi történeteink!

Van mindenkinek ebben a világban keresztje, amit cipel....

Betti
Kép
betti0412

Még valami
Mióta újra van ciklusom, van!, eljutottam ma a másodikig, tiszta hülye a szervezetem, az arcom csupa káosz, mint tini lány koromban, nem győzöm lefedni nappalra, de attól még rosszabb a helyzet.
Remélhetőleg hamar megszűnik, ez a tünet.

Betti
Kép
betti0412

Betti, Te, úgy, ahogy vagy normális:)

Én is mindig próbáltam megfelelni az elvárásoknak több-kevesebb sikerrel. Meg szerintem a mai napig próbálok. A lényeg, hogy ne pártolj el tőlünk:)

Priviben írd meg a filmjeidet:) mert idő kell, míg beszerzem:)
Vendég

Hát én is azzal nyugtatom magam, hogy viszonylag gyorsan megfogant Lackó, ezek szerint a szervezetemmel ilyen téren legalább nincs gáz. De ki tudja mit hoz a jövő, már nem merek elkiabálni semmit:)

Nagyon kedves ismerős pár is próbálkozik már évek óta, sajnos még nem fogant baba, de nagyon-nagyon szorítok nekik is, nagyon megérdemelnék:)

Betti, akkor lassan Tüncinek is esedékes, a tünetek már rajta is érződnek azt írta.
Most is olyan sok mint az elsőnél?
Vendég

Boboka
Még nem tudom ez az induló nap, mikor már van valami, de még igazán nem indult el, majd holnap, mikor a konferencián leszek, de ezt írtam is korábban, hogy tuti akkor lendül be, hogy eltaláltam ezt is, de bementem ma boltba felszerelkeztem, nehogy véletlen.....

Dehogy pártolok el, jó nekem itt, ha már itt vagyunk!!

Filmet még nem tudom, így hirtelen, de majd....

Betti
Kép
betti0412

[quote="boboka"]Betti, Te, úgy, ahogy vagy normális:)

Én is mindig próbáltam megfelelni az elvárásoknak több-kevesebb sikerrel. Meg szerintem a mai napig próbálok. A lényeg, hogy ne pártolj el tőlünk:)

Priviben írd meg a filmjeidet:)
Vendég

Halihó, van valaki?
Vendég

Sziasztok!

Merre vagytok? Boboka ne stresszelj előre légyszives hidd el Lackóka szeretné ha a szüleit nagyon boldognak látná. Szerintem már intézkedett róla, hogy minél előbb jöjjön a kis tesó. Ő már felkészitette a szervezetedet az anyaságra. :)
melcsike70

Melcsi, legyen igazad:)
Vendég

érkezem...
tünci28

Várunk:)
Vendég

Hogy telt a napod Boboka, miután a drágalátos szobatársainak :evil: sikerült téged megbántani az érzéketlenségükkel?

Tünci Betti veletek miújság?
melcsike70

Huuu..... Tünci most áll be a vonatod? :lol:
melcsike70

Betti!
Az a helyzet hogy a mi családunkban sem volt divat egyáltalán az érzelmek kimutatása..soha, de soha nem mondta nekem az Anyu, hogy "szeretlek"..és soha nem mondták egymásnak a puval..már akkor is tudtam, hogy ez nem a jó út..már akkor eldöntöttem, hogy én nem leszek ilyen a gyerekeimmel, a családommal..de ha ilyenné válnék most, akkor ha most mélyre ásom az érzelmeimet, megtanulom a pókerarcot,akkor gombnyomással kikapcsolom, ha érkezik a Kistestvér..??nem hiszem hogy ezt így lehet..és nem akarok úgy élni, mint akkor..
egész kiskoromtól írtam egy kis noteszba bizonyos szituációkat, amik nagyon fájtak, ahogy a szüleim velünk bántak..leírtam, hogy ne felejtsem el, ha eltelik 30 év és Anyaként ne mondjam, vagy tegyem ugyanazokat..a notesz mai napig megvan..egészen addig írtam bele amíg 17 évesen elköltöztem..

Szóval, csak annyit szerettem volna ezzel, hogy az érzelmeket nem lehet ésszel irányítani..ez nagy ellentmondás lenne.

KépKépKép
tünci28

na kérem most szabadult fel a gép.ha készen lesz a ház akkor becsatlakozik a saját gépem is,mert most osztozkodunk, mindig harc van..

A jegyzőnél:
az állatok miatt birtokháborítás címen lehget eljárást indítanunk, de azt mondta a jegyző, hogy először próbáljunk megegyezni, aztán tegyünk csak panaszt...

Ma tömegközlekedtem:ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ,UUUUUUUUUtálom!!!
Lekéstem a buszt csak azért, mert nem tudtam odamenni a tömegben...
Milyen jó lesz így munkába járni..úgy tülekedne ka z emberek az ülőhelyért, mint az állatok..hozzáteszem kb 15 perc alatt ér haza a busz..kevesebb idő, mint a városi helyijáratok...de nem tud ám senki ennyit állni..

A közútkezelőhöz végül nem mentem be, inkább feladtam levélben, amit be kellett volna vinni..

Nekem még nem jött meg,30 napos ciklusban reménykedem,de még semmi jele..

Érdekes ez a hormonváltozás dolog, amit Betti ír a bőrrel kapcsolatban.Nekem a terhesség alatt volt patis a képem, tincsekben hullott a hajam..most meg semmi..
tünci28

Anno nálunk sem volt szokás az érzelmeket nagyon szavakba önteni. De most minden más, mert nem telik nálunk úgy el nap, hogy ne mondanám ki hogy "szeretlek édes és Barbikám is naponta többször elmondja hogy Szeretlek Anya. Ez tényleg nagyon jó, mert bizony nem lehet mikor veszitesz el valakit , aki a szivedhez közel áll. És már akkor késő arra gondolni, hogy nem tudtam elmondani neki mennyire szeretem. Én nem akarok ebbe a hibába esni. Bogikámnak is naponta ezerszer elmondtam hogy szeretem. Biztos nem felejtette el.
melcsike70

most néztem meg a másik tpokiban, az aug végén ,25 hétre született 850 grammos kisfiú már nincs lélegeztetőgépen és majdnem másfél kilo...Annyira irigylem őket..a jófajta irigységgel, de mégis...
tünci28

Tünci, sajnálom, hogy ilyen fájdalmak voltak gyerekkorodban :cry:

Nálunk szerencsére minden rendben volt, de valahogy kívülre nem nagyon szeretem én sem mutatni. A közelebbi munkatársaknak ugye próbáltam már egy két dolgot mondani, de mindenki elereszti a füle mellett...
Ja, azt majd elfelejtettem. Van egy tök aranyos kollegám , aki mindig megsimizte a hasam, meg beszélt a picúrhoz, mikor várandós voltam. Múlt héten megint majdnem megsímogatta, aztán rám nézett, már láttam rajta, hogy ég az arca, gondolom benne is az van, mintha még mindig ott lenne a kicsikém. Fura volt...

Már megint a munkába járás!!! :roll: :twisted: Ne gondolj még rá:)

Tényleg, a munkahelyen nagyon pipák lennének, ha még maradnál egy pár hónapig otthon?

Nekem is a második mensi elég sokat csúszott. Kb. a harmincvalahanyadik napon jött meg.

Szobatársak nem hozták fel a témát egész nap... Tuti, hogy beleolvastak abba, amit írtam, egyébként is marha kíváncsiak mindenre, ha meg nem vagyok a szobában tuti, hogy vetettek egy-két kósza pillantást a monitoromra. De nem is bánom, vegyék már észre magukat könyörgöm!
Vendég

Nem azt mondom én, hogy mindenkire rá akarom erőszakolni magam..nem beszélek már olyanoknak Violáról, akiknek fogalmuk sincs a szeretetről..de azt meg sem próbálom elrejteni, hogy mennyire rettenetesen hiányzik még mindig..

Boboka nem hiszem ,hogy hiányolnának ,nem is tudom mit csináljak..itthon se olyan jó már..a páromon is látom, hogy neki is jó lenne néha egy kis egyedüllét és így nincs neki..

Ma is szép idő volt, csak egy hosszú ujjú polóban flangáltam...
Melcsike,nálatok esett a z eső??? :lol:
tünci28

Nem esett az eső :lol: nálunk is hétágra sütött a nap. :wink:
melcsike70

bocsi, már átültem tévézni, elköszönök mára.holnap remélem többször tudok jönni..
És remélem szép idő lesz, mert még ne makarom a hideget!!! :evil:
tünci28

Hát az én második menstruációm az itt van rendesen és úgy rá is kezdett most éjjelre, holnap viszek magammal 3 csomag cuccot az autóba, nehogy már ne legyen!
Megyek is aludni, mert olyan kótyagos vagyok, meg gondolom holnap is leszek, ha annyi lesz, mint múltkor.
Csak benéztem, de irány az ágy, majd holnap este jelentkezem. Addig ne sokat rosszalkodjatok ám. :D

Betti
Kép
betti0412

Csak azért mondom, hogy ne erőltesd, mert én is csak most érzem, hogy még nagyon sok időre lett volna szükségem. Most meg már az év végéig minden nap melózni kell:(

Ha még pár hónapig kibírják nélküled, akkor inkább a te érdekedben maradj otthon egy kicsit. Nem hiszem, hogy zavarná, zavarnád a párod.

Nálunk is szép idő volt:)
Vendég

Én is megyek, pizsi idő van:):)
Már bekészítettem a reggeli kávét, hogy annyival is előrébb legyek holnap:)

Jó éjt mindenkinek
Vendég

Jó éjt lányok. Aludjatok jól, álmodjatok szépeket. :)
melcsike70

Az én történetem a következő:
2000. 12. 29-én magzatvíz vizsgálat a 41-héten.
Délután jóló fájások,melyek este 1/2 7-kor kezdenek rendszeressé válni. 1/2 10 irány a kórház. Ekkormég azt hittem babám egészséges. Vizsgálatok,böntés, kb 1 ujjnyi méhszáj. A fájások rendszertelenek és ez így is maradtreggel 1/2 7-íg, kivéve , hogy a fájások már brutálisak voltak, egész éjjel járkáltam, egy pecet sem feküdtem,vagy ültem. Ötkor már hívták a dokimat, aki kb fél nyolckor állított be nagy mérgesen, merthogy aznap éjjel ügyeletes volt. Vizsgálat, méhszáj továbbra is szűk egy ujjnyi, lehívja a főnökét, aki közli nem császározunk,inkább majd későbbjöhet az epidurál kb 1/2 háromkor. Na ez az, ami soha nm történt meg, mert mikor már eléggé tágultam, közölték velem, hogy leállhat a szülés. Ekkor kb. 20 órában bevisznek a szülőszobára és mondják, hogynyomjak. folyt. köv

mirci001

Szóval senkit sem érdekelt, hogy 20 órája nem ettem, nem is igazán ittam, sőt nem is voltam wc-n, bekötötték az oxitocint, amellyel gyakorlatilag odakötöztek az ágyhoz. Kb 6-kor este az orvos ráfeküdt a hasamra, szegény szülésznő már könyörött neki, hogy, császározzon már me, ügyelet volt ennél semmi sem volt fontosabb. Az orvos már vákumhoz készült, mikor nálam elszakadt a cérna és filmszakadásom lett éscsak arra emlékezem, hogy artikulátlanul üvöltöttem, hogy császározzonmár meg. Egy darabig semmi nem maradt meg.
Arra emlékszem,hogymegjötta másik orvos, megvizsgált és mondta,hogy császár.
Felvittek a műtőbe és kaptam epidurált. Majd jött a hidegzuhany. Amikor feltették a katétert, úgy fájt, hogy majdnem beleőrültem.Akkor jöttem rá hogy nem hatott az érzéstelenítő. Már majdnem megoperáltak. Erre kiabálni kezdtem, hogy nem hatott az érzéstelenítő, mire rámordított az egyik orvos, hogy ne hisztizzek.
Mondtam, hogy de hiszen mozog a lábam. Erre kivették a kengyelből ésmondták, hogy emeljem fel. Természetesen plafonig emeltem. Erre elaltattak, deazt is olyan szerencsélenül, hogy mikor kivették acsöveket, alíg kaptam levegőt. Egy nővér bent maradt velem egész éjszak,mer hörögtem é féltek egyedül hagyni. Az orvos természetesen lefeküdt. na holnap innen.
Jó éjt: Mirci

mirci001

bocs, ha kicsit zavaros lett, de nagyon fáradt vagyok.
Mirci

mirci001

Mirci
Ez olyan mint egy horrorfilm!
Komolyan nem hiszem el, hogy ezek itt történnek. Kell ezt így végig szenvedni biztosan?

Én alapvetően rábízom magam az orvosokra, de mikor nekem is kérdezte a kis osztályos orvos, hogy akkor most velem mit is kell csinálnia, meg most akkor nem is tudja hány pálcikát tett már fel, akkor egy kicsit megilyedtem én is, hogy jó ég, nekem kellett volna számolni?
Nehogy bent maradjon valamelyik........
Ezeknek nem szabadna megtörténniük, emberek vagyunk vagy állatnak néznek minket?

Betti
Kép
betti0412

Ó,Jézus!
Jaj,Mirci el se tudom képzelni ezek után még mi történt veletek!
Ha jól értem, akkor még nem volt baj a babával ,amikor a műtőbe vittek?Vagy az elhúzódó vajúdás miatt oxigénhiányosan született?
Ez a világon a legborzasztóbb, ha azért lett baj, mert nem figyeltek oda rátok! :(
VÁrjuk a folytatást....

KépKépKép
tünci28

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk... hajtás az egyetemen, vezetés és szakmai gyaksi, ezek vannak most terítéken, amiért nem tudok jönni. Még egy darabig. Aztán majd győzlek visszaolvbasni... :wink:

Legyen szép napotok! Puszi mindenkinek!

Kisanyácska

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Akkor most a folytatás.
Ez annyit jelent, hogy mi nem is sejtettük, hogy baj van a babával, mert állítólag az orvos sem látta.Végül mikor kiették belőlem, még lemérték 3400gramm volt szép nagy, de rekeszizom sérve volt és nem tudott levegőt venni, mert a belei felmentek a tüdejéhez és elnyomták a tüdőket, úgyhogy az egyik tüdeje nem is volt a szíve pedig jobb oldalra nyomódott. Kb 20% esélyünk lett volna, ha észreveszik időben a bajt, de nem így lett, mert az orvos még a szülés után sem ismerte fel mi baja van, és 40 percig kínozta szegénykémet, pedig nekem is van illetve voltrekeszsérvem, rajta is volt a lapomon, de ő nem tudta. Végül is a Cherny vitte el két óra múlva, akkorra tudta rendbetenni, amit elrontottak rajta, el is vitték a Tűzoltó utcába, ahol még félnapot vegetált.
Ma is elborzadok rajta, ha bele gondolok, mit élt át a gyerek és a családom. Anyukám végig ott volt , de a végén mikor már üvöltöttem a katéter miatti fájdalomtól elrohant, a nővérek kapták el. Utána napokig nem tudtam magamról a kimerültség miatt és még, hogy ne csináljak balhét telenyomtak nyugtatóval, úgy hogy felkelni sem tudtam. Sajnos akkor nem tudtamkisírni magam, mert a nyugtatók nem engedték. Annak most lett meg a következménye tavaly, mikor is a sorozatos lábgörcsöktől már nem tudtam járni. Még írok valószínü ma,mert ezzel még csak kb a feléig jutottam. A többi már nem ilyen horror, megígérem.
Mirci

mirci001

Mirci!
Szívből sajnálom a veszteségeteket!
Elmondod majd, hogyan sikerült feldolgozni?
Ha egyáltalán sikerült...
Az orvost nem pereltétek?Mert ez egyértelműen mulasztás volt, nem??
tünci28

Szia Kisanyácska! :)
tünci28

Sziasztok!

Mirci!

Nagyon nagyon sajnálom, ez borzasztó. Még végigolvasni is szörnyű volt. Hát még neked átélni. Komolyan mondom én még mai napig nem is értem hogy tudtam végig csinálni a szülést a körülmények miatt. De a tiéd egy rémálom. Egy nő élete legszebb pillanatát, hogy tudták azok az orvosok(?) igy tönkretenni. Az mellett, hogy még azt sem vették észre hogy nincs minden rendben. Ugye nem lehet még ennyi év után sem csak úgy elmesélni. Nem lehet rajta túl lenni. :cry: És az meg tényleg, hogy a picikéd még utána mit élhetett át.
melcsike70

Melcsi!

Nem emlékszem ,próbáltam visszakeresni,de nagyon sokat írtunk már..
Te már a szülést megelőző napokban kórházban voltál?
Lehetett tudni, miért indult be a szülés?
Tudták, hogy jön a baba?
tünci28

Igen egy héttel előtte volt egy kis hüvelyi vérzésem. De igazából nem volt rá magyarázat. De a doki bent fogott megfigyelésre és hogy pihenjek. Igazából semmi gond nem volt akkor még. uh-t is csináltak. Ez volt vasárnapi nap, majd úgy volt hogy kapok pipolfent, nem tudom jól irom e. Annak meg pár nap kellett hogy bent legyek, mert mindenap kevesebbet kaptam első nap 4 aztán csökkentették. Ez valami magzatmegtartó gyógyszer azt mondták. Aztán csütörtökön mikor készültem haza már éjjel görcseim voltak. De infulzióra kötöttek és elmúlt. Aztán minden rendben volt megint. és vasárnap hajnal 1 körül fájásokra ébredtem vártam egy fél órát utána csengettem, mert már 5-6percesek voltak. Akkor csengettem és bekerültem megint a vajúdoba ahol megint infúzióra kötöttek mert már kezdet kibomlani a mészáj. Akkor megint a fájásokat sikerült megszüntetni. Kb. 3 óra volt éjjel. Majd reggel 6 körül megint kezdődött és már elég erő fájások voltak. Maj utána elfolyt a magzatvizem. Tehát ennek nem volt különösebb előjele. vagyis azt gondoltam én is. De lehet a vérzés már az volt 1 héttel előtte. De nem is igazi vérzés volt. Csak enyhe rózsaszin váladék a hüvelyben. Nem is gondoltam én arra hogy ekkora baj lehet. Aztán a szülés után a doki azt mondta, hogy rosszul érzi magát, mert az 1 hét alatt amig bent voltam nem vizsgáltak meg egyáltalán. Én nem panaszkodtam mert semmit nem éreztem. És igy csak pihentem. Mert azt mondták hogy pihenjek. A sziv hangot reggel este nézték semmi gond nem volt a babával.
melcsike70

Megyek ebédelni. Ma paprikás krumpli van nálunk. Jó étvágyat. Mindenkinek.

Betti, Boboka veletek mi ujság ma? Hogy viselitek a mai munkát?
melcsike70

Melcsi!

Veled szinte ugyanazt éltük át.. :cry:

én is már egy hete bennt voltam, de én már két hónapja a 18.héttől szedtem a pipolphent..ez egy elvileg utazási betegségre kitalált gyógyszer, enyhe nyugtató és görcsoldó hatással, mellékhatása az erős álmosság..ezért jó, ha adják az ágynyugalomhoz..mert segít ágyban maradni..én már azon a héten minden nap kaptam injekcióban, mert a tabl.nem használt..meg az infúzió is,maximális adag naponta...és mégis..én is vérezgettem akkor már,de én tudtam, hogy elment a nyákdugó előtte..mondták, hogy ilyenkor már jön egy kevés vér a méhüregből..már kaptam az antibiotikumot is, nehogy feljusson valami fertőzés a babához..de minden olyan hiába volt.. :cry:

Ne haragudj, hogy szóba hoztam..

Betti azt hiszem tárgyaláson van Pesten,de Boboka nem tudom hol van?!
Lehet a kolleganői letiltották a babanetet.. :lol:
tünci28

Vagyok, most kajáltam:) Sziasztok

Megbeszélés volt délelőtt, előtte meg arra készülgettem...

Mirci, nagyon sajnálom a történteket:( Tényleg, hogy lehet ezt ép ésszel átvészelni?

Manóval mi lehet? Jó pár napja nem tudott jönni :roll:
Vendég

Rákerestem a piholphenre, figyelemre méltó, hogy a betegtájékoztatóban az áll terhesség és szoptatás alatt nem szedhető

http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... razse/1310
hettuli

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?