Új privát üzeneted érkezett!

ma voltam az elsö CTG -n

Törpe szivverése 175-ig felment :lol:

de a skála szerint egymás utánn 3x volt 100-as fájásom :shock: . ez normális?????????????????? :?: :?: :?: :?: :?:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

doki mondta, hogy kontrola 1 hét múlva, ha kihúzzuk addig :?

na, most kezdek beijedni :? :? :? :?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Most megyek a kórházba kismama tanfolyásra! :D Elvileg a leendő szülésznőmmel is találkozok!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: de jó :lol: majd mesélj.

Timi: és te ézezted a fájásokat?hú akkor lehet a héten megszülsz?amugy hogy érzed magad?vannak josló fájásaid?

000kata

igen, éreztem, nagyon sz@r volt. hát, már kb. 1 hete vannak jóslóim. a dokim mondta múlt héten, hogy nem fogom kihúzni a terminemig, na de ilyen hamar?
de én még nem akarok szülni!!!!!!!!!!!!még akarok minimum 1 hetet.
még a kórházi csomagom sincs meg :oops: :oops:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Timi: ne izgulj,leht bent marad még egy hetet :roll: izgulsz?Pihizz sokat

000kata

Timi cseréljünk, én akarok szülni! :wink:

Jó kemény fájásaim voltak, de elmúlt minden..... :roll:
De ez már bíztató, nem? Remélem holnapra beindul :arrow: a dokim ügyel! :D

Kép
Kép
lovaszkata

L.Kata: huu...ez igi.Drukkolok hogy hamar megszülj,ha már ennyire szeretnél. :lol: Erős fájásaid voltak?sűrűn?
Vigyázz magadra

000kata

Timi
Ne izgulj,benne vagy már az időben,most már bármikor jöhet a babód :lol:
Igen a 100-as érték már jelezheti,hogy közel van a szülés :)
A dokid megvizsgált? Méhszájad milyen most? Fel van már puhulva?

LKata
Tessék küldeni nekem az sms-t,hogy elindultál szülni!!!!!! :lol:
Drukk!+++++++++++++++

És egy kis infó nektek!!!!! :D

Sok várandósban felmerül a kérdés, vajon honnan ismeri fel az első fájásokat. Ehhez tudni kell, hogy a vajúdás tulajdonképpen már a szülés előtti hetekben megkezdődik ún. “rejtett vajúdás” formájában. A tapasztaltabb anyukák ilyenkor szokták azt hinni, hogy már elkezdődött, a tapasztalatlanok pedig észre sem veszik.

Bármelyik táborba tartozz is, nézzük meg, honnan lehet biztosan tudni, hogy “ezek” már “azok” a fájások:

* ha fájdalmatlan keményedéseket érzel már legalább 1 órája és a következő órában rendszeresen, szabályos időközönként jelentkeznek,
* ha sétálsz egyet, a fájások nem múlnak el, hanem a mozgásra erősödnek,
* ha beülsz egy kád vízbe és erősödnek a fájások
* ha a fájások legalább 10 percenként jelentkeznek és 30 másodpercig tartanak
* ha a méhösszehúzódások óráról órára erősödnek, egyre fájdalmasabbak és egyre sűrűbben jelentkeznek

A fentiekből következik, hogy ha a fájások még rendszertelenek, nem tartanak 30 másodpercig, ha egy kis testmozgástól vagy langyos fürdőtől elmúlnak, akkor még csak jóslófájásokról van szó. Ha az ember már nagyon várja a szülést, ez a felismerés nagy csalódás lehet, de nem szabad kétségbeesni, mert a jóslófájások készítik fel a babát és a szervezetet a szülésre.

Fontos tudni, hogy a fájásoknak nem kell feltétlenül fájniuk, különösen a vajúdás első szakaszában, ezért a fenti felsorolásban “fájások” alatt mindig a méhösszehúzódásokat kell érteni, másszóval a pocakkeményedést. Sok nő már csak akkor érzi a fájásokat, amikor igazán erősek és sűrűek.

A kórházba bemenni 5 perces fájásoknál kell és érdemes, akkor, amikor a fájások 5 percenként jelentkeznek és legalább 30-40 másodpercig tartanak.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Ancsa: köszönjük az infót

Aida: megjöttél?mesélj milyen volt?és a szülésznővel taliztál?milyen?

000kata

000Kata
Fogalmam sincs mik lehetnek ezek a pöttyök :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Na túl vagyunk a mai tanfolyamon és hát a vélemény: :(

3 dolog volt meghirdetve, abból 1 volt megtartva, pont az ami a legkevésbé érdekelt, ráadásul a szülőszobába nem tudtunk bemenni, teltház volt és pont emiatt a szülésznőmmel sem tudtam találkozni. :( Volt egy "kárpótlás" előadás az őssejtekről, na az az a téma ami engem szintén hidegen hagy.. Nem hiszek benne.

De legalább az M0-ás verziót kipróbáltuk és nyertünk időben 15 percet, mindenképp arra fogunk most már járni. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mai pocikafotó:
Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!
Timirosicka!
Ha a 100-as fájást csak így említed,akkor a szülés meg se fog kottyanni.. :) úgyhogy emiatt ne aggódj...

KépKépKép
tünci28

Ancsa, fránya gyomorégés megint kerülget engem is :( le sem merek feküdni. Már 1 deci Salvus víz lement.. Várom hátha hat.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Tünci szia, hogy vagy?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok

Remélem ti jobban aludtatok,mint én :( ááááá,folyton felébredek,hol éhes vagyok,hol pisilni kell,hol a hasam keményedik, hol meg megfulladok a köhögéstől :(
Tiszta elgyűrt a fejem is,mert sose pihenem ki magam :? tegnap este fürdés után sikerült is megijednem magamtól :lol:
Kép
Ilyen koki és gyürött vagyok már :lol:

Jövő héten keddre kaptam időpontot NST-re :D kivi vagyok mit tudnak majd kezdeni az én lusti kislányommal,aki alig mocorog napközben :shock: :D mert ugye ott meg kell h közben mocorogjanak a babák :wink:

Tegnap este nagyon erős joslóim voltak , rendszeresen jöttek is kb 5-10 percenként és eltartott 30 mp-ig is :shock:
Ha még nem szültem volna soha,biztosan berohantam volna a kórházba :lol:
De így bevetettem a pihenést, a meleg vizes poci tusolást és kiderült,h tényleg csak josló volt,mert elmult nagy nehezen :D
De tényleg egyre erősebben gyakorol a méhem :wink:

Aida
Nagyon jó a poci fotó :D tiszta csini vagy :D és persze szerencsés a vékony testalkatod miatt :D
Szegény, :( nagyon együtt érzek veled, engem is minden nap kínoz a gyomorégés :( és olyan rossz,h ez miatt tök sok mindent nem ehetek meg :(

Tünci
Sokat gondolok rád!!!!! Hogy vagy?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Jó reggelt!

Nem tudok én sem aludni, hajnal óta fennt kukorékolok! Kb. így festek Ancsa mint ez a zöld izé! :?

Fájások elmúltak, még a feszülés is! Akkor ez csak vaklárma volt! De legalább alakulok, ahogy mondják az orvosok edződik a méhem! :wink:
Amúgy köszi a drukkot meg a fenti infókat! :)

Norbika nem mocorog nagyokat, csak inkább úgy dudorodik, meg a kezeit érzem kalimbálni, néha (talán) a térdeit nyomja ki a gyomrom helyén, hát bizony fájdalmas! :roll:
De örülök hogy ő jól elvan odabennt! Kis vasgyúró lesz! :lol: Lényeg hogy a vizesedés ellenére nem lett rossz a vérnyomás, mert akkor már kórházban várnám a császárt! :(

Aida...nagyon csini vagy, alakul már az a pocak! :wink:

Gyomorégésem nekem is van, este alig merek enni, főleg húst, mert attól nagyon böfögök! :?

Minden jót lányok!

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Nem is tudom, mit mondjak, hogy vagyok..teszem a dolgom,telnek a napok, hetek,november 2-án munkába állok..
még most is a legváratlanabb pillanatokban ,helyzetekben elsírom magam..az utcán a játékbolt előtt,a buszon egy babát látva..
nem tudom meddig lesz ez így,talán sosem múlik el.Nemrég meglátogatott a Papám és most mesélte el,hogy közel 50 éve meghalt Apu két testvére, ikrek voltak,egy fiú, egy lány, hat hónapra születtek, néhány percet éltek..zokogott miközben mesélte..50 év után is..
ez van..

Látom közületek már néhányan a finishben..mindig sírdogálok a születéstörténeteken, de azért elolvasom,mert nem vagyok normális.. :?

Vigyázzatok magatokra,minden jót kívánok Nektek!!

KépKépKép
tünci28

Kata-Kata
Én már ugy várom azt az sms-t!!!!!!TESSÉK MENNI SZÜLNI!!!!!!! :lol:
Már olyan kíváncsi vagyok a huncut Norbikára!!! :lol: :lol: :lol:

Szegény Anna, ha ilyen fejem marad,meg fog ijedni tőlem ha kibújik :cry: rendesen el van torzulva az arcom és az alsó ajkam is kezd bedagadni :cry: a szememim meg be vannak esve :cry: tiszta karikásak :cry: meg amugy is pufok az arcom a hízástól :?
Kész katasztrófa vagyok :?
Ezen már nem segítene se a fodrász,se a kozmetikus sem :?

Érdekes, nekem mindkettőnél szülés elött ilyen nagyon eltorzult az arcom :? de ahogy láttam más kismamik arcfotóját szülés elött, másoknál is volt ilyesmi szülés elött /mármint arc dagadás, arc torzulása/.

Ma elő is vettem és megnéztem a régi képeimet ami szülés elött készültek rólam :shock: Detto így elvolt torzulva az arcom,mint most :shock: :?
Párom szerint olyan szinten,hogy alig lehet rajta felismerni,h az tényleg én voltam :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Aida: szép a pocid :lol:

Ancsa: sajnálom hogy nem érzed magad jol.Ancsa cserélünk telcsiszámot,ha lenne valami tudjak majd szolni,meg te is.

Tünci: örülök,hogy jelentkeztél.vigyázz magadra és sok erőt

Mi jol vagyunk.most keltem fel :lol: de szegény szerelmem tiszta beteg ugy sajnizom,olyan rosszul van és igy ment dolizni :cry:
Vigyázzatok magatokra.

000kata

Köszi a poci dícséreteket! :) A decemberi topikban még mindig azt mondják, hogy "Noel befelé nő.." :( Pedig szerintem már szépen látszik. És sztem már Noel baba van vagy 1.3 kg.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Noel babám ficánkol :D

http://www.youtube.com/watch?v=T87e2mzr5I0

Ha vki nem akar más nő mozgó pociját nézegetni akkor inkább ne nézze meg, amúgy is csak a feléig mert utána semmi nem történik. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: aranyos a videó :lol:

000kata

Persze kata,elküldöm az enyémet :D

Most már a hasam is megy :? fennt köhögök,alul meg megy a hasam, nem is merek leszállni a wc-ről :?
pedig most feküdnék szívem szerint,mert olyan szar a közérzetem :?
enni se tudok,mert annyira ég a gyomrom :? áááááá,gáz már minden.
most kéne 2 héttel előrébb tekerni az időt és akkor jöhetne a kisasszony :lol: történne velem valami szép is :lol: :lol: :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa...sajnállak! :cry: Mielöbb gyógyulj meg! Valami köptető szirupot iszol?
Látod, nekem meg semmi bajom! :roll: Pedig tegnap délután már azt hittem lesz valami!

Elöbb megcsináltam az ebédet, meggyleves lesz és krumplistészta :lol:
A család nem akart husit enni, most fogyott el a töltöttkáposzta....már herótom volt tőle, pedig én csak jóformán a gombócokat eszem :?

Ittam már málnaturmixot is....de semmi! :?

Aida...ne izgul, jól látszik aza pocak, Noel baba szépen fejlődik! :wink:
Te ilyen alkatú vagy, legalább nem reped meg a bőröd.....mint nekem :roll:

Tünci ........neked sok erőt, és bizz magadban és a jövőben! Én minden jót (sok babát) kívánok neked teljes szívemből! :)

Kép
Kép
lovaszkata

LKata

Küldtem privit,majd néz meg őket :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Most beszéltem a 4D GENESIS-el és sikerült reggeli időpontot kapnom,így Szombaton megyünk megnézni a kisasszonyt megint :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amugy is izgulok,mert se a lepény érettségét se flowmetriát nem néztek még nekem :(
Remélem mindent rendben találnak majd és persze majd jövök a hírekkel :D

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa: remélem jobban leszel.Tök jó mész mozizni :lol:
Már biztos sokat nött a kisasszony :lol:

000kata

Ancsa megkaptam köszönöm :lol:

000kata

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál és a méhszáj zárt :D Vérképpel minden oké :D Cukor is jó lett :D Egy valamit nem értek mit jelent az,ha a vizeletben fehérje van?Babó szívműködése jó.Vett a doki kenet mintát egyhét múlva lessz meg az eredmény.És rákövetkező héttől kezdve meg hetente CTG-re kell mennem.Szülőszoba látogatást is letudtuk :D Bár lehet nem kellett volna :shock: :lol: Kicsikét beilyedtem :oops: De mára már feldolgoztam a dolgot.Fájdalom csillapító csak epidurál van :cry: Meg láttunk két ari babót :D És jó meleg van ott :lol: Így tuti elég lessz hálóruha :lol: Bocsi,hogy nem reagálok semmire majd holnap elolvasom amit írtatok eddig és reagálok rá.

Ancsa:Jobbulást neked!!!!!!

Kata:Hogy vagy?

Mindenkinek további szép estét kívánok!!

Reni

Kép
Kép
reni_24

000Kata
Szívesen :D

Reni
Örülök h jól vagytok!
DE a fehérje a vizeletben,az biza nem jó :( Ez a toxémiának az egyik jele :(
Gondolom nem lehetett sok benne, és valószínűleg nem vizesedsz,h a dokid nem mondott rá semmit :roll:
Mert általában együtt jönnek ezek a tünetek.
Mindenestre jobb az óvatosság, és ellenőriztetsd sürün a vizeletedet. :roll:

Utánanézek a neten neked olvasnivalónak :) biztosan jobban leírják hogy mit jelent,meg mik a tünetek,mint én :)

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

TOXÉMIA

Kiket veszélyeztet a toxémia?

- akik már tudnak a magas vérnyomásukról, terhesség előtt is már kezelés alatt álltak,
- vesebetegségük van, vagy előzményükben ez szerepel,
- a kismamának családjában már előfordult toxémia,
- akiknek ikerterhességük van,
- cukorbetegek,

A toxémia szülészeti besorolásai:

Késői toxémia
– a terhesség 20 hete után jelentkezik a magas vérnyomás, fehérjevizelés tapasztalható, az ödéma nem feltétlen jellemzője a betegségnek, de a hirtelen kialakuló, gyorsan elterjedő ödéma kiegészíti a kórképet. Központi idegrendszeri zavarokat okozhat, ezek a legsúlyosabb szövődmények közé tartoznak. A laboreredményekben is kimutathatók a betegség következményei.

Krónikus hipertónia
- a magas vérnyomás már a terhesség előtt is ismert volt, illetve a terhesség 20 hete előtt fedezték fel.

Átmeneti terhességi hipertónia
– a terhesség harmadik harmadában illetve a szülés alatt emelkedik meg a vérnyomás, esetleg a szülés utáni 1-2 napban alakul ki, de a szülés után 10 nappal rendeződik

Rárakódásos hipertónia
– a korábban meglévő magas vérnyomás a terhességgel kapcsolatos toxémiábal súlyosbodik.

A toxémia szűrővizsgálatai

Minden alkalommal a szülésznő, a terhesség korai idejétől fogva minden találkozáskor vérnyomást, testsúlyt mér és vizeletvizsgálatot végez. Trimeszterenként kiegészítő laborvizsgálatot végeznek. Ha a kismama az előző terhességében toxémiás volt vagy valamelyik tünete felhívja a figyelmét a toxémia lehetőségére, akkor fokozottan figyelnek a laboreredményekre, májfunkciós, vesefunkciós, vérképvizsgálatokat végeznek. Szemészeti, neurológiai, EKG és ultrahangos vizsgálatokat, rendelnek el. Ennek gyakoriságát, szoros megfigyelését a szülészorvos végzi.

A toxémia kezelése

Enyhe esetben – a szülészorvos megítélése szerint – ágynyugalom és szoros megfigyelés.

Ha a tünetek erősödnek: azonnali kórházi bent fekvést igényel. Ágynyugalom, vérnyomáscsökkentők és a kismama és magzatának szoros megfigyelése szükséges. Stresszmentes környezet.

Toxémiás diéta

A szülészorvos javaslatára érdemes felkeresni egy dietetikust, hogy a diétát segítsen felállítani. Mindenképpen sószegény, fehérjében, vitaminokban gazdag étrendet kell követni. Általában a folyadékbevitelt nem indokolt korlátozni.

Toxémia és szülés

A toxémia súlyosságától függően az orvos állapítja meg a szülés idejét és módját. Ha az anyai állapot úgy kívánja, illetve ezzel összefüggésben magzati veszély fennáll, a terhesség befejezését kezdeményezik.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

jó reggelt!

Ancsa...köszi a privit, én is írtam neked! :D Köhögsz még????
Görcsök? Remélem jól vagy!

Aida, Kata hogy vagytok?

Reni...örülök hogy majdnem minden eredményed jó! De a fehérje valóban aggasztó! :roll:
Vérnyomásod is magas????Vizes is vagy?
Védőnő is meg tudja nézni a fehérjét, hátha csak egyszeri rossz lelet volt, lehet addig is beszélned kéne vele! :wink:
Drukkolok!

Én jól vagyok! Éjjel volt egy kis görcs, de elmúlt! :? Még nem szülök! :(

Kép
Kép
lovaszkata

Lkata
Igen, főleg éjjel majd megfulladok ugy :? egyszerüen nem akar felszakadni semmi :( pedig az kéne :?
Érdekes h napközben ma már kevesebbet köhögök :roll:
Joslók vannak,minden nap :wink: és egyre kellemetlenebbek is :wink: de hát most már időszerü is h gyakoroljon a méhünk :)

Te hogy ellenörzöd a napi magzatmozgást?
Olyan sokféle számítási módszer van, :shock: hát nem lehet kiigazodni rajta h most melyik a jó :?

A napi 10 azért megvan nálunk,de én kevesellem az utobbi napokban :? eddig is lusti volt nekem,de most már sokkal lustább :(

Én ez alapján ellenőrzöm :roll:
http://www.timmermann.hu/site/letoltesek/magzatmozgasok.pdf

És te?
És ti többiek?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Jó reggelt!

No micsoda alhasfeszülgetős reggelem volt. :( Ott forgolódtam az ágyban vagy 2 órát 7-től (amikor felébresztett a telefon:() mert nem tudtam aludni mert mindig megfeszült az alhasam. Nem az egész méhem hanem csak ott lent. Mintha a baba nyomta volna magát ott lent kifele és ezért húzódott volna ott.

Ma jön nővérem meg a barátja, jaj de várom már hogy ideérjenek! :D Ráadásul azon töprengtünk párommal hogy két hét múlva most már csak azértis lemegyünk szüleimhez vidékre. Olyan régen voltam.. A veszélyeztetettségem miatt. Dehát a kórházba is 50 km-en át mentünk és hátul fekve semmi bajom nem volt.. Arra a 4 napra meg csak jól járnék. Nem kéne főznöm meg semmi csak pihengetni. :D

Magzatmozgást én egyelőre nem ellenőrzök, 1.mert korai, 2.mert Noli kb. a nap 70%-ban aktívkodik jól érezhetően.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mármint nem a kijáraton nyomta volna magát a baba kifele hanem az alhasfalamon keresztül át kifele. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Jó reggelt lányok!

magzatmozgást én se ellenőrzök,mert a nap 90%-a mozog :lol:

Ancsa: sajnálom hogy még mindig rosszul vagy,remélem jobban leszel.

Reni: mesélj milyen volt,mert én nem mindent láttam.Örülök,hogy minden rendben,reméljük a vizeleted is rendbe jön

Mi jól vagyunk,sokat mozgunk

000kata

Aránylag nekem is sokat mocorog,feszeng, én nem számolom, csak figyelem hogy 2 órán belül legalább egyszer érezzem őt.
De be is jelentkezik :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Nővéreméknek meg akarom majd mutizni a 25 hetes Uh-t DVD-n és beraktam és úgy elérzékenyültem.. :cry: :oops:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Kb. 4-5 hete tapasztalaom az egyik mellemen és főleg a mellbimbó környékén és rajta, icipici fekete pontocskákat. Csak a jobb mellemen és elég sok van már. Azok most mik lehetnek? Mondanom kéne jövőhéten az orvosnak?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: sajnos én nem tudom,de emlisd meg a dokinak.de lehet hogy a többiek tudni fogják.

Ancsa:merre vagy?remélem minden rendben

Reni: mostmár van neted de olyan ritkán jösz :cry: Jol vagy?

000kata

Lányok!Merre vagytok?remélem mindenki jól van!!!

000kata

hétfötöl dagad a bokám és már iszonyatossan fáj.

most igy néz ki:
Kép
Kép

szerintem nagyon meg van dagadva, vagy ez még normális :?: :?:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

bocsi, de most nincs idöm vissza olvasni :oops: , majd holnap bepótolom. :lol: :wink:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Timi: szegény :cry: jó be van dagadva :cry: Nem kened valamivel?

000kata

Timi, ez igen csúnya.. Vérnyomásod rendben van?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Látom mindenki jól van. Én még mindig a náthával küzdök,elég nehezen múlik.

Aida: nekem is vannak fekete pöttyök a mellemen, de én még egyszer sem kérdeztem rá. Nem is midig látszik, talán meleg zuhi után tűnik fel jobban.

Vérnyomásomat mérem, mindig jó,de a pulzusom elég magas. Van hogy 104 is, úgy hogy nem csinálok semmit, csak alap helyzetben.

Elszántam magam, és megfogadtam azt a szülésznőt, akit a dokim is ajánlott. Már találkoztam vele szülőszoba látogatáson, de most vasárnap apával együtt megyünk be hozzá átbeszélni a dolgokat. Jó érzés volt beszélni vele, remélem sokat segít majd.

Ancsa: Jó hogy mész a Genesisbe, mesélj majd mindenképp. Kihez mész Csilla vagy Márti? Kérd meg hogy nézze meg a vesédet. Azt hiszem a Csilla nem nézi,csak a Márti, de Csilla is nagyon jó.

Kezdek izgulni, és nagyon sokat gondolok a szülésre. Egy ideje olvasom a szeptemberi és októberi topicot is, mjadnem minden napra jutott egy új szüléstörténet,amit a lányok leírtak. Mindet megkönnyeztem, de olyan jó olvasni őket.
Első babások, Kata, Reni ha van kedvetek nézzétek meg a honlapjukat, összegyűjtötték a szülsétöriket. Nagyon jó olvasni őket.

Hu megint ennyi az idő,próbálok aludni.

JÓ éjt.
Vendég

beagle: örülök,hogy jól vagy.Már én is egyre többet gondolok a szülésre ,köszönöm majd elolvasom.

Ancsa: merre vagy?csak nem szülsz? :shock:

000kata

Ancsa tuti nem szül, mert akkor kaptam volna már SMS-t. Megígérte. :)

Én meg ma ej, de nagyon nagyon rosszul vagyok.. :( Kapar a torkom, fáj a hátam, fájnak a végtagjaim, mindenem fáj úgy érzem mindjárt darabokra esek. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?