Új privát üzeneted érkezett!

Abban segítsetek légyszi hogy mit rontottam el a gyerekneveléssel kapcsolatban, olyan sírós Ruben hogy már nem bírom a nap 30%-ban inkább reggel nagyon szépen eljátszik egyedül mosolyog gagyog stb, viszont délután kibírhatatlan ha lerakom nyüszög sír kéreckedik hogy vegyem fel, eddig mindig felvettem sétáltunk énekelek mondókázok mesélek neki folyamatosan halja a hangom ott vagyok vele még se jó ha lerakom őt. Tényleg sokat foglalkozok vele, de hát lenne dolgom amit meg kell minden nap csinálnom. Szerintem kúszni mászni azért nem tud még csak mert nincs eleget egyedül hogy gyakoroljon.
Ma kitaláltam a szakirodalommal ellentétben hogy nem érdekel hagyom sírni (A szívem biztos megszakad)mert már semi nem vált be, sőt van úgy hogyha felveszem is ordít akkor meg mindegy hogy a kezemben vagy a kiságyba csinálja nem.?
Én aztán tényleg türelmes voltam, de lehet elkapattam!!!!!
És ez tuti hiszti!
Ha fáj valamilye az más tudom mikor hogy sír!

Kép
geni
 
 


Lekri: Szerintem igaza van a védőnőnek muszáj most kicsit megvonásokat csinálnod mert később nehéz lesz.
Inkább a gyerek sírjon most picit mint te később.
Szeintem adjál napközben többet neki enni nem töbször csak többet és akkor északa talán már annyira tele lesz hogy nem kel fel annyiszor.
Úgy látom minannyiunknak megvan a maga kis problémája!!!

Kép
geni
 
 


Sziasztok
Jó régen írtam már nektek,ne haragudjatok :oops: Lehet sokan nem is emlékeztek rám :( Olvasni minden nap olvaslak benneteket.

Lekri
Szerintem ha éjjel is ennyiket eszik Kristóf,akkor igenis éhes.Esetleg próbáld meg azt,mi is így csináltuk,hogy minden éjjel 5-10 perccel később adsz neki,így hátha sikerül kitolni az evéseket és eljuttok a reggeli kelésig.

Gratula minden pörgő,forgó,ülő,álló babának,a hónapfordulójukat ünneplőknek és a fogacskásoknak is :lol:

Autósülés
Már lassan nekünk is kicsi lesz a hordozó,ráadásul mi abban is eszünk,de én mindenképp olyat szeretnék nekik venni,ami 9-36kg-ig van és aztán ülésmagasítóként is lehet használni.Most már megvárom,hogy elérjék a 9kg-ot,addigra talán ülni is megtanulnak,addig meg kihúzzuk a hordozóban.Ezt is leginkább etetésnél használjuk,mivel nincs kocsink,így nem nagyon utazunk.

Én most etetőszéket szeretnék,de azt már nagyon.Talán kapunk kölcsön 2-t,aminek dönthetős a háttámlája,így azt nem kell vennünk.Ez csak addig kell,míg meg nem tanulnak ülni,utána veszünk az Ikeában,2.990-ért :lol:

Rólunk
Csajok lassan 7kg-sak.Mi már csak reggel eszünk tápot,akkor sem mindig,attól függ,mikor kelnek a csajok.Ma 5-kor és fél 6-kor ettek 100-100ml-t.Aztán aludtak fél 8-ig.8-kor reggeli,tejpép.Legközelebb délben fognak enni,főzeléket,majd 4-kor gyümit és vacsi megint tejpép.Igazából azért alakult így,mert kb. 1 hete úgy döntött az én 2 hercegnőm,hogy köszönik,nem kérnek több tápot :shock: Beszéltem a dokival,azt mondta,teljesen jó így is az étkezés,mert a tejpép is ugyanolyan teljesértékű étel,mint a táp.Azért esténként is megkínálom őket,van amikor elfogadják a tápot,de legtöbbször nem kell nekik.

Bocsi,ha sok voltam és igyekszem többet jönni,ha még jöhetek :roll:
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Folyamatosan olvastalak Titeket, csak már az írásra sosem maradt idő.
Nálunk is ugyanis az a helyzet van kb, mint Geniéknél, ugyanis Bálint is hisztizik, ha lerakom. Annyi a különbség, hogy Bálint délelőtt is u.úgy igényli, mint este h sétáljak vele, ugyanis imád nézegetni. A kedvence a konyha és a fürdő, de az ablakon keresztül is imád kitekinteni. Amikor a kezemben van és nézeget, hatalmasakat kacag, kurjongat, baromi jó kedve van. Ahogy lerakom - ha nem is rögtön - jön a nyöszörgés, majd a hiszti. Ráadásul baromi kitartó, mi is próbáltuk, hogy lesz ami lesz nem vesszük fel, de addig csinálja, míg csak felveszem. Csak ugye a 8.5 Kg-ját már elég nehéz cipelni, meg hát nem marad semmire időm. Ő is hiába fordul már át a hátáról a hasára, mivel keveset van így, nem gyakorolja. Viszont ő is az ágyába,ill. a játszószőnyegén a csörgőjébe kapaszkodva már majdnem teljesen felhúzza magát. Szerintünk előbb fog ülni és járni, mint kúszni-mászni :)
Aludni sem igazán alszik, csak akkor, ha levisszük sétálni. Csak ugye már nem tudunk lent lenni 3 órákat, nem tudom mi lesz ha mínusz fokok lesznek..

Eszméletlen, hogy milyen ügyi babák vannak, nem győzök még mindig csodálkozni!!! Mi is lejjebb raktuk a matracot (nem is szeretem, mert nagyon lent van) biztos ami biztos.

Még mindig anyatejezünk,de most már tényleg időszerű lenne a ht, próbálkozunk vele 2 hete, kevés sikerrel.

Hát igen, újabb kiadások előtt állunk- etetőszék, autósülés. Csak azt nem tudom, h ebből a marha nagy összegű GYED-ből hogyan gazdálkodja ki az ember...

Kép
tim27
 
 


Sotske,
örülök, hogy jöttél és gyere sűrűbben, ha az ikrek engedik. Szép nagyok a babáid. Hozhatnál róluk képet is.

Gumimaci,
mindennél van biztonságosabb. Ha engem kérdezel én Recarot, vagy Römert vennék, de nincs 70-80 000 ft-om egy ülésre, úgyhogy nálunk marad a Ferraris. Az is több, mint 30 ezer ft :( :(

Lekri,
hát nem lehet egyszerű neked. Én inkább nem adok tanácsot. Hallgass a szívedre!

Geni,
mi ugyanezen, mentünk kereszül pár hete. A doki azt mondta, hogy valszeg a foga. (Én még nem láttam semmit, de ő megtapogatta az inyét és mondta, hogy bármikor kibújhat)
Nekünk a borostyán segített. Sokkal nyugodtabb és önállóbb Lili mióta használjuk.

Kép
emi29
 
 


Tim: hát nagyon sajnálom hogy ilyen akaratos babáink vannak, rossz csillagzat alatt születtek.
Pedig én úgy érzem feleslegesen nem dajkáltam sosem mivel hasfájós volt sokszor került a kezünkbe és ezt megszokta.
Ahhoz képest hogy Bálintod anyatejes ő is jó husiba lehet, Ruben nem keveset eszik teszek fel képet mindjárt hogy hogy meghízott szerintem a főzelékektől ugyanis majdnek mindenbe keverek rumplit saláta, paraj, répa, cukkini mind krumplival iszonyatos mennyiségket bevág. Nem válogat.

A kiadásokat tekintve sajna ez folyamatos lesz és ez még semmi mi jön még!!!!!

Kép
geni
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1223367919.3888.jpg[/img] Kép [/img]

Kép
geni
 
 


Geni
Nagyon cuki Ruben és tényleg jó husiban van :lol:

Csajszik(majd rakok frissebbet is,ez 1 hónapja készült :oops: )
Balra Noa,jobbra Száva
Kép
Vendég
 


Tim!

A szoftver amit hasznalok Ulead!
Ebben vannak szep keretek es efektek.

Nalunk is szokott ilyen lenni.

Katica meg nagyon sokat alszik.
Reggel 8 korul kel, eszik majd elvan masfel orat utana tizoraizunk es alszik 2-ig. Majd szopi es megint masfel ora jatek es alvas 6-ig. Utana eves es ma nincs el maga. En cipelem a feneket. Most meg lehet, kesobb nem. 8-kor furcsi eves alvas. Nalunk ilyen egy nap.

Volt olyan is, hogy egesz nap nem volt el. Olyan is, hogy felnapot volt csak el. Ezek azert hamar elmulnak. Nalunk egy hetig ment a hiszti egesz nap, ha nem volt olben.
Aztan elovettem egy par uj jatekot, ami meg Zolie volt es szep lassan megint elvolt.

Szerintem probalkozz meg olyanokkal, ami meg uj neki.
En adtam neki kicsi habverot, es vagodeszkat. Na a habverot ki is sajatitotta, mert azota az a slager. De ne csak oda add neki, hanem mutasd is meg hogyan kell vele jatszai.
Ha ez nem jon be, lehet mast kitalalni. vagodeszkan dobolni stb... Ha meg tenyleg semmi nem jon be cipeld, mert akkor tenyleg szuksege van rad.

Magi
Vendég
 


Tim
Sajnálom,hogy most ilyen nehéz neked.

Nem is mondtam,Noának tegnap kibújt az első fogacskája,a jobb alsó :lol:
Vendég
 


Geni - Gyönyörű nagy fiad van :) Annyira szuper ez a szerelés :)
Tanácsot nem tudok, nem merek adni .. te érzed. Belátásod szerint próbálkozz ...
Az az ív, amit leírsz, hogy reggel-délelőtt nyugalom, és délutánra jön a nyűgösség, nálunk is megvan ... Én úgy próbáltam Alízt az "önálló" játékra szoktatni, hogy nem vettem fel, hanem leültem mellé, vagy lehasaltam és együtt játszottunk. Most már Alíz du. 5-6-ig egy percet nincs ölben és nem is ül .. max. babakocsiban, ha én főzök vagy bármi .. mert egy légtérben kell legyünk, különben ő is veri magát. Estefelé már van, hogy ül, és úgy játszik .. vagy a szülők ölében :D de én ezt a mennyiséget nem érzem még terhesnek :)
Biztos nem rontottál el semmit, ha szeretettel neveled a gyereket (márpedig nagyonis :)), akkor jól neveled ... majd kialakul nála is valamiféle önállóság. Vannak babák, akik az első perctől vígan eljátszanak ... Alíz sosem volt ilyen .. de alakul. Sírni nem hagyom!

Szőlő - Ez komoly lehet :D A nagy koppanások .. elhiszem, hogy frászt kapsz .. :lol: De persze semmi baja nem lesz ...
Alíz mostanában (3 napja) azzal ébreszt, hogy elkezdi kidobálni a cuccokat az ágyból :D A bébiőr persze a csattanásokat felerősíti, én meg arra kelek a legmélyebb álmomból. Kezdi a cumival .. aztán a többi .. Most is az ágy mögött van az egyik cumija, képtelenség kibányászni, majud az apja :D

Timi - Alíz sem kúszik-mászik .. ha sokat is van hason, nem gyakorolja :D Hamarabb hisztizik egy áhított tárgyért, minthogy energiákat öljön az elérésébe :?

Lekri - Nem lehet egyszerű az éjjeli kelés. De a víz vagy vmi folyadék megoldaná a helyzetet .. akkor elfelejtené talán. Szerintem bármelyik baba benyakal egy kajányi mennyiséget éjjel, ha kap ..
Az én lányom is felkel már 2. éjjel ismét .. pedig ilyen hajnali kelések SOSEM voltak .. valószínű fogzik lassan. Ma hajnali 4-kor megivott vagy 30 ml vizet .. és 1 perc múlva aludt.

Kép
szösszenet
 
 


Amit Magika ír, az is működik nálunk is ... ha vmi új dolgot kap, amivel játszhat, akkor biztos elvan vele fél órát. Tegnap pl. a Celebes foskarika műsort úgy tudtuk megnézni, hogy egy copy generalos óriási szatyorral játszott Alíz a földön ... 3/4 órán át gyűrte ..

Kép
szösszenet
 
 


Végre eljutottam odáig, hogy tegyek fel képeket a múltheti Rini-Barbi taliról...

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép

És ahogy Judit írta, Barbinál eltölrt párszor a mécses, nem tudom mi lehetett vele...
Kép

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Sziasztok!

Szöszke!

Jobban vagy már?

Geni!


Nagyon édes Ruben :P

Geni, Tim!

Nálunk is az a helyzet, hogy csak nagyon keveset van el egyedül Zézé...ill. eljátszana, ha engedném, hogy üldögéljen...azt meg tudtommal addig nem lehet, amíg egyedül nem tud felülni...persze néha így is felültetem a kanapé vagy a kiságy sarkába :oops:

Sotske!

Nagyon édesek a lányok :D Gratulálok az első fogacskához! Nálunk a bal oldali volt az első...majd másnap kibújt a jobb oldali is :)

Lekri!

Az én manóm még 6 hetes sem volt, amikor végigaludta az éjszakákat...és ez ment egészen aug. 17-ig...akkor elutaztunk, és azóta éjjel ált. 2x kel...nem értem mi romolhatott el akkor :roll:

Szőlő!

Mostanában Zé is azzal szórakozik, hogy álmában is megfordul a hasáról a hátára...aztán rájön, hogy ezt Ő nem szereti és elkezd üvölteni :? Viszont van mikor csak az oldalára fordul és alszik, tovább egy ideig...majd átbillen a hátára és jön az üvöltés :D

Gumimaci!

Szívem szerint még én sem kezdtem volna a hozzátápit, de a gyerekdokink azt mondta nagyon fehér, tehát vashiányos a gyerek, kezdjek neki főziket is adni... én azért először még csak gyümikkel próbálkoztam /azzal is csak Apa unszolására a szülinapján :P /, na azokat szereti is. A főzelékeken meg csak nyámmog és kéri utána a tejcsit :wink:


Anyukák!
Sztem sincs senki babója lemaradva! Én személy szerint jobban örültem volna, ha még váratnak magukra a fogacskák...egyrészt mert szoptatok :shock: ...másrészt meg azt mondják az a jobb, ha később bújnak ki :roll: .
És valóban csak addig van viszonylagos "nyugtunk", míg nem kezdenek el igazán mászni a babók...azt utána már úgy is a lépegetés követi és akkor futhatunk utánuk :lol:

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Köszönjük a köszöntéseket!

Nem semmi, milyen gyorsan fejlődnek manapság a babák!

Marjan, Magika, nagyon szépen állnak a gyerkőcök! Vége egy szép korszaknak... lehet majd futni utánuk :)

Sotske, gyere sűrűbben, nagyon szépek a csajok!

Geni, szép nagy fiú már Ruben! Sajnálom a délutáni hisztiket, lehet tényleg elkapattad kicsit... próbáld meg szép lassan leszokttni róla, hogy mindig foglalkozol vele, de az tuti, hogy ez nagy türelmi játék lesz!

Lituka, mi 5x eszünk egy nap, ebből egy adag tejpép délután! Barbi 6 és fél kiló, szerintem megfelelő ez a mennyiség, nem sok!

Kiscica, sajnálom a keresztelős dolgokat :S Szépek a képek, helyesek vagytok! :)

Benettke, örülök, hogy láttalak, kérünk képeket Zétiről :)

Lekri, aranyosak a fiúk, nem lehet egyszerű minden éjjel kelni... remélem sikerül megoldanotok a helyzetet, ötletem sajna nincs, egyik gyerekemmel sem volt ilyen gond!

Mary, mi volt a szemészeten?

Timi, remélem Nektek is sikerül megoldani a hiszti dolgot, Rád fér a pihi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nici 2008.10.07 10:41-kor.

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Szőlő, ismerős a dobálózás, Barbira is rájön olykor-olykor :) Bár szerencsére ritkán koppan a rácson! Amióta neki is megy az oda-vissza forgás, álmában is sűrűn teszi :) Viszont hálózsákot én nem tudok rárakni, mert alapban hason alszik, és úgy nem lehet túl kényelmes szerintem, meg ahogy dobálja magát, totál belecsavarodik... kipróbáltuk, de hamar lemondtunk róla :roll:

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Lanyok!

A futastol azert meg messze vagyunk.
Az allas nalunk sem olyan suru!

A jarokaban igen, mert ott jol megfogja a racsot es felhuzza magat. De amugy nem. Emiatt nem rakom a jarokaba, mert esni meg nem tud es ossze vissza tori magat.

A maszas viszont ugy megy, hogy csuda. En mar visszaszereltem minden racsot, ami Zolinal volt.
Szerencsere a lakas gyerekbiztos, mert a tv alvanyon kuvul mast nem tud pakolni. :lol: :lol: :lol: :lol:

Nagy slager es ami jo!

Zolika nagydarabos fa puzzle-ja a dohanyzoasztal alatt van 4db.
Azt Katica mindig leszedi es szetszedi. Zolika meg veszi el tole es rakja ossze, majd vissza teszi az asztal aljaba. De addigra Katica mar egy masikat is szetszed, amit ZOli szinten elvesz es osszerak, majd visszatesz. Katica addigra ismet szetszedi egy masikat es ez igy meg korforgasban.

Ket napja egesz delutan puzzle-t rakott Zoli, Katica meg szedte szet neki. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

En meg nyugodtan irtam a szakdolimat. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Magi
Vendég
 


SOK BOLDOGSÁGOT MEZSÓ BLANKÁJÁNAK A 7., MEDINA ATTIJÁNAK PEDIG AZ 5. HÓFORDULÓN!

Kép






Éééééééééééééééééééééééés drága manócskánk ma féléves :P !

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Geni:szerintem sem rontottál el semmit! Szerintem a gyerekeknek alapvetően kell a kézbenlét, szeretnek közel lenni és ennyi idősen még a legtöbbjük nem tud egyedül ellenni/eljátszani, pláne délután fáradtabbak a babák sokszor, az neccesebb időszak, könnyebben nyűgösködnek. Nálunk is ez van: fogzás, stb miatt sokszor egész délután sírna, ha hagynám. Persze nem könnyű, pláne ha több gyerek is van, csak időzíteni kell: amikor alszik, vagy elvan 5 percig sok kicsi sokra megy alapon. Ha meg nagyon nyűgi akkor hordozom, az is segít, sokszor kéri is elalváshoz -akkor még a kezeim is szabadok :) Mindenesetre sok sikert Nektek is! LEsz ez hamar sokkal könnyebb szerintem ;)

Kép Kép
celesztina
 
 


Szőlő, Nici!

Képkicsinyítés folyamatban... :wink:

Nici!

Nagyon aranyos Barbi és Rini :lol: Bár visszafogottan, de azért jól megnézték egymást :wink:

Szössz!

Nálunk is megy a dobálózás a kiságyból, de a sláger: pihenőszékből a fejünk fölött kidobni mindent :lol:

"celebes foskarika" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Benettke, Nagyon Boldog féléves szülinapot kívánok Zétinek! :)
Kép

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Köszönöm a véleményeiteket, valószínű gondoltam rá hogy kezdődik nálla az un. "szeparációs szorongás"amikor szinte csak az anya jó és ha elmegyek vagy kimegyek a szobából azt hiszi nem jövök vissza.
Azért is gondolom mert iszonyat embercentrikus mindenkire mosolyog barátkozik , de egyszer kétszer már történt olyan a napokban hogy valaki szólt hozzá és sírva fakadt. Nem ismertem rá!

Magika. én kértem a programot!
Hát irigyellek hogy Katica mennyit alszik, bár Rubenre sem panaszkodom de nállunk abszoluth változó az idő mennyisége van úgy hogy 3x2órát de van úgy hogy csak 2x40percet és 1x 2órát alszik. Épp milyen kedve van.

Kép
geni
 
 


Benettke, a dobálózás nálunk is nagyon megy! A hintájából is és az ágyából is repülnek mindig a játékok, szegény alattunk lakót néha sajnálom, rendesen püfföghet neki ott lent :roll: :D

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Nici: szépek nagyon a babák.

Celesztina: köszönöm a megnyugtat hogy nem vagyok egyedül evvel a problémával.

Kép
geni
 
 


Geni!

Bocsi!
Neked szantam az uzit.

Magi
Vendég
 


[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]Amit Magika ír, az is működik nálunk is ... ha vmi új dolgot kap, amivel játszhat, akkor biztos elvan vele fél órát. Tegnap pl. a Celebes foskarika műsort úgy tudtuk megnézni, hogy egy copy generalos óriási szatyorral játszott Alíz a földön ... 3/4 órán át gyűrte .. [/color]


:lol: :lol: Nlunk még mindig a pelenka csomagolása a legkirályabb játék, de mostmár oda is húzza magát hozzá, úgyhogy általában röptében pelekázom a gyereket :lol:

Nálunk még dobálni nem dobál. Na ahogy ezt leírtam ledobta a galériáról a cumiját... :lol: :lol:

Egyébként ő is egyre többet elvan magában, csak ahogy Alíz is, egy légtérben kell lenni vele, helyesebben hogy lásson.

Benettke, Zétinek boldog féléves szülinapot. :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


És akkor pár fotó :P :

Kép


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Nici, nagyon édesek a babák, köszi a képeket. :) Barbinak tetszik a ruhácskája. 8)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Benettke, nagyon tüneményes Zéti! Ez az utcsó kép olyan aranyos :):)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Szőlő, köszi :) H&M-es mind! :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Évi, húú mennyit változott Zéti! :) Egészen nagyfiús már! Annnnnyira szépséges! :) És készen vagyok a ruháitól! Az a piros melegítő, a csíkos gatyó meg az Adidas cipő... Zseniális. :D

Kép Kép
szõlõ
 
 


Hú mennyit írtatok :shock:

Nálunk szerencsére nincs "nem vagyok el egyedül" gond.Most már felfedezték egymást a csajok és amikor nem egy-egy játékot tanulmányoznak,akkor egymást nézik.Van,hogy egyik nézi,amit a másik csinál,aztán fordítva.Néha simizik egymást,vagy megeszik egymás kezét :lol: Száva most elemében van.Dumál,meg csapkod Noának,meg dobálja magát,Noa meg csak néz rá nagy szemekkel,hogy ennek mi baja.
Noa és Száva általában délelőtt alszik a legtöbbet,aztán ahogy haladunk az este felé,egyre kevesebbet.A délutáni evés után már csak olyan fél,max. 1 órákat alszanak és utána megy a nyűglődés.De szerencsére ez csak fürdésig tart,imádnak pancsolni.

Évi
Csuda édes kisfickód van,az utolsó kép a kedvencem :wink: ÉS!BOLDOG HÓFORDULÓT!

Magika
Jó ez a puzzle!Megnézném őket.És Zoli nem idegesedik be,hogy Katica állandóan szétszedi?

Nici
Nagyon jók a képek.Nem semmi ez a hajszerkezet Barbinál :wink:
Vendég
 


Hú mennyit írtatok :shock:

Nálunk szerencsére nincs "nem vagyok el egyedül" gond.Most már felfedezték egymást a csajok és amikor nem egy-egy játékot tanulmányoznak,akkor egymást nézik.Van,hogy egyik nézi,amit a másik csinál,aztán fordítva.Néha simizik egymást,vagy megeszik egymás kezét :lol: Száva most elemében van.Dumál,meg csapkod Noának,meg dobálja magát,Noa meg csak néz rá nagy szemekkel,hogy ennek mi baja.
Noa és Száva általában délelőtt alszik a legtöbbet,aztán ahogy haladunk az este felé,egyre kevesebbet.A délutáni evés után már csak olyan fél,max. 1 órákat alszanak és utána megy a nyűglődés.De szerencsére ez csak fürdésig tart,imádnak pancsolni.

Évi
Csuda édes kisfickód van,az utolsó kép a kedvencem :wink: ÉS!BOLDOG HÓFORDULÓT!

Magika
Jó ez a puzzle!Megnézném őket.És Zoli nem idegesedik be,hogy Katica állandóan szétszedi?

Nici
Nagyon jók a képek.Nem semmi ez a hajszerkezet Barbinál :wink:
Vendég
 


köszönöm a reagálásokat.
hát gondolkoztam és sirni nem fogom tudni hagyni.megprobálkozom a gyümilével vagy teával hátha ................
ha nem akkor kelek addig amig kel.hátha leszokik magától.nem fogom streszelni magam.ha elhizik mint ahogy a doki mondta akkor majd leáll egyszer és nem lesz duci.Levim is az volt és én olyan büszke voltam/vagyok rá.most meg alig van pocija a sok mozgástól. :)

viszont ma nagyon rossz napom van.nem tudom miért de tök készen vagyok.semmi nem jó.Kristófnak se.elviszem dokihoz mert hiába szivom az orrát mindig tele van.amugy kutya baja.doki azt mondta csak akkor vigyem vissza ha köhög vagy lázas.azt hiszem ma azért meglátogatom mert már több mint 1 hete tart.alszik tőle nyugodtan de nemkap normálisan levegöt.

csináltam ma sütőtököt.tettem a fagyoba is télire. :) :)

nagyon helyes manókat láttam.
most mennem kell készülünk a dokihoz.
majd este visszaolvasok figyelmesebben meg akartam még pár dolgot irni de most csak erre volt időm. :oops: :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Voltunk szemészeten.
Sajnos úgy döntött a doki, hogy átmossák a könnycsatornáját. hát ennek nem örültem. egyébként jó sokat kellett várnunk. utolsónak hívtak be minket. Bogi már éhes volt , közben egyszer apa ölében egyszercsak végkimerültségben elaludt, cumi minden nélkül. csak azt láttuk, hogy dől a feje...
már úgy mentünk be hogy sír...
aztán ott bent is kellett várni, mert hívtak még egy dolgozót aki lefogja majd. ketten fogták le. minket kiküldtek, nem lehettünk bent. nem tartott olyan sokáig, pár perc volt, de Bogi iszonyúan üvöltött... :cry: legszívesebben berontottam volna a rendelőbe... :cry:
Aztán kijöttek értünk, megfogtam Bogit , kezembe megnyugodott, kapott cumit és aludt. Aludt vagy fél órát, teljesen elfáradt, kisírta magát. aztán evett út közben, bár még nem volt jókedvű, de már itthon a régi volt. Most alszik, előbb játszottunk és már elfáradt. És egy -egy másodpercre négykézlábra nyomja magát. És persze hisztizik, hogy nem sikerül mindig...
Na megyek reggelizek, ebédelek, mert ma még nem ettem semmit....

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Lányok!!!

visszaolvasok de most egy S.O.S. kérdés:

ma nappal nem alszanak többet a babáitok?

Máté reggel fél8kor kelt..aztán fél10kor ujra aludt 20 percet majd 11-től délig és most pedig fél2 óta alszik.....sosem csinált még ilyet és aggódom...
jelenthet rosszat ha ennyire aluszékony ma????
vagy lehet hogy ilyen napja van?
kimerült nem lehet mivel éjjel is szunyált..

szóval ma voltunk a bölcsiben anyósnál mert fényképezés volt..és Mátét is lefényképezték...nem lehet hogy összeszedett vmit?? minden terembe bevitte anyósom még a konyhára is meg a takarítőnőkhöz is :( és hát most pont szezonja van mindenféle betegségnek...
na jó lehet csak én vagyok túl para és csak ma ilyen fáradt...de ez nekem annyira gyanús :(
Vendég
 


Lituka!

Egyszer Bogi is végig aludta a napot. azóta se tudjuk, miért? Akkor figyeltem , nem volt lázas.
Bogi még annyit se volt fent mint Máté. Evett, tíz húsz perc játék és aludt és után éjjel is aludt.
Figyeld őt azért.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Sziasztok!

BENETTKE NAGYON BOLDOG FÉLSZÜLINAPOT ZÉTINEK!
Kép
Olyan aranyos, mosolygós fiad van!:D

Geni! Ruben szép és olyan nagyfiú már!:D

Eszti! Noa és Száva is tündéri ezen a képen! :D

Rini és Barbi is nagyon aranyos a képeken! :D Látom Rini volt az udvarló, Barbi pedig bájosan fogadta :D, ahogy azt kell. Édesek!:)

Most csak a képeket néztem végig :oops: , később visszaolvasok.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Lituka!

Sztem csak kimerítette a sok látnivaló! Ha belegondolsz mi sem vagyunk minden nap egyformán kipihentek vagy álmosak. Nem?

Amúgy nekem is mindig az a mániám, hogy biztos beteg, ha többet alszik a szokásosnál...nálunk ez tegnap volt így :wink:

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Lituka,
Lili is szinte egész nap alszik, de nem hiszem, hog beteg.... Én örülök neki :)

A gyönyörű Zétinek nagyon boldog féléves szülinapot!!!

Blankának pedig boldog hófordulót.

Geni, Sotske, Nici tündériek a babák!

Mary,
sajnálom szegény Bogit. Jól megkínozhatták. :( :(

Lili ma kapott először sütőtököt. A krumplipüréjébe tettem két kanállal. Ízlett neki 80 grammot megevett, úgyhogy holnap kicsit több sütőtököt teszek hozzá.

Kép
emi29
 
 


Benettke: Nagyon jól esett, hogy gondoltál ránk!!!!! :)
Nektek is sok boldogságot!

Vagyok én is, csak olvasóba inkább. Mindig úgy elmennek a napjaim. Rendbe tartani a házat, főzni, gyerekkel foglalkozni. Ha jobb idő van én rögtön kihasználom. Állandóan kint vagyunk, mire leülhetnék a géphez, akkor meg már fáradt vagyok. Van két diófánk is, úgyhogy ezerrel szedem a levelet is.

Nálunk az a helyzet, hogy Ati átfordul a hátáról a hasára és néha fordítva. Kezdi a hason alvást megszeretni, csócsálja a lábait, próbálkozik a felüléssel, kukacoskodik (beletúrja a fejét az ágyba, kitolja a popóját és előre húzza magát).

Ma voltunk oltáson. Megkaptuk azt az ingyeneset, de még mennünk kell kétszer, meg 2 évesen kap egy emlékeztetőt.
7250 gramm és 70 cm.
Ő is eszik már gyümit (kedvence a banán, alma, őszibarack). A sütőtököt kiköpi, a többi főzi jöhet.
Egy nap kétszer kap hozzátápit, délelőtt és délután. Most éjszakánként felkel, mert szerintem jön a foga.
Amúgy tök ari baba, bár jobban elvan magába, mint a játékaival, mert azokra nagyon mérges szokott lenni.

Mindenki babája csodaszép és ügyes!!!

Edina


Kép
medina83
 
 


Medina,
Atikának is boldog hófordulót!!!

Örülök, hogy jól vagytok

Kép
emi29
 
 


Köszi Lányok :)

Nem beteg :) mert azóta már felkelt és jó a kedve nem lázas..:)
ugy látszik csak én vagyok túl aggodalmas :D
persze azóta megint visszaaludt séta közben :)
Vendég
 


Sziasztok!

Mindig olvaslak titeket, nekem is hasonló korú babám van.
Nem vagyok egy nagy fórumos, írni lusta vagyok, csak olvasok, de gondoltam, megjegyzésképpen leírok valamit.

Láttam, hogy vannak, akik keverve adják a zöldségeket a babának, mármint már a kóstoltatásnál is, olyat, amit még nem evett, keverik azzal, amit már igen.

Nem beleszólni akarok, mert láttam már, mekkora viták voltak itt, de mivel szakmába vág nekem (gyermekorvos vagyok), annyit szeretnék mondani, hogy minden gyümölcsöt és zöldséget önmagában kell kóstoltatni a babával. Mert ha össze van keverve egy másikkal, már nem a saját ízét érzi a baba.
Persze, ha már mindkettőt/hármat vagy akármennyit bevezettük, lehet keverni ahogy tetszik. :wink:

Azért sem jó, ha nem egy újat kóstol egy étkezésre, hanem összekeverve egy már bevezetett zöldséggel/gyümölccsel, mert ha valamelyikre allergiás lenne a baba, nehezebben lehet kideríteni, melyikre.

Bocsánat a betolakodásért!

Csilla
Vendég
 


Ollem,

sajnálom , de remélem rendben lesz ezután a szemecskétek! Szerintem ránk is ez vár..még mindig könnyezik a szeme...

Lekri,

szerintem is sok, amit éjjel eszik a babád.. ha összeadom, több mint 600 ml és mi max 800-t eszünk :shock:. Persze tudom, hogy minden babó más, de szerintem is sok


Csilla,

írj nyugodtan!!! HA gyermekorvos vagy, akkor szerinted hány étkezést válthatunk ki ennyi idősen 5-6 hónaposan??? ebédet vagy tízórait, vagy még többet????? Teljes a zűrzavar ezen a téren szakmai berkekben....van aki szerint egy 8-10 hós babónak is 600-800 ml tejcsit/tápit kellene ennie..na de ha eszik szilárd kaját is, akor hogyan???

KépKép
kisfruzsi
 
 


Lányok!

teherautóval utazhat baba hordozóban?

még nem olvastam vissza, de Kisfruzsi: én is nagyon sajnáltam Bogit. én is remélem, hogy nem lesz baj a szemével. hallottam már olyat, hogy többször kellett megcsinálni :(

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


[quote="lituka"]L írta:litukaányok!!!

visszaolvasok de most egy S.O.S. kérdés:

ma nappal nem alszanak többet a babáitok?

Máté reggel fél8kor kelt..aztán fél10kor ujra aludt 20 percet majd 11-től délig és most pedig fél2 óta alszik.....sosem csinált még ilyet és aggódom...
jelenthet rosszat ha ennyire aluszékony ma????
vagy lehet hogy ilyen napja van?
kimerült nem lehet mivel éjjel is szunyált..

szóval ma voltunk a bölcsiben anyósnál mert fényképezés volt..és Mátét is lefényképezték...nem lehet hogy összeszedett vmit?? minden terembe bevitte anyósom még a konyhára is meg a takarítőnőkhöz is :( és hát most pont szezonja van mindenféle betegségnek...
na jó lehet csak én vagyok túl para és csak ma ilyen fáradt...de ez nekem annyira gyanús :(


Hello :)

lituka, enyémke ma kapot oltást, így egész délután sírdogált szomorúságában, és délelőtt is alig aludt. Szóval nálunk pont a fordítottja...de tuti front van, én is olyan nemtommilyen vagyok...fáj a fejem, meg a közérzetem sem a legjobb... :roll:

Sok hófordulós babának pocaksimi:)
Lőrincet is ma mérték, 7600 gramm, 67 cm.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Sziasztok!
Hát titeket olvasásban utolérni... Nagyon beindultatok napközben.

Zétinek boldog félévet, Attilának pedig 5 hónapot!

Reggelre kibújt a 2. fogacskánk is. :D Újból nyűgösek vagyunk, a homeós bogyó sem segít ismét. Nem fogadja el az üveget, csak szopizni akar, még szerencse, hogy azt tudom neki adni. Úgyhogy mi pár napig megint nem tudunk próbálkozni a gyümikkel sem, nem fogad el semmit sem. Illetve a krumplit és répát úgy, hogy kézzel összenyomom és úgy adom a szájába, így eszünk pár "falatka" banánt is. Az almát pedig nyalogatni szereti. Nekünk úgy látszik a kanál mumus dolog. Kézzel jobban elfogadja. Most még gyümilé sem kell neki, sőt tea sem. De remélem most is csak 1-2 napig tart ez az állapot, míg teljesen kibújik a guzikája.

Gratula az álló babáknak is.
Én most nem szándékozom járókát venni (Betti után eladtam), helyette az övé mászásra az egész lakás. De szerencsére még nem birtokolja. :)

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


[quote="ollem"]L írta:ollemányok!

teherautóval utazhat baba hordozóban?

még nem olvastam vissza, de Kisfruzsi: én is nagyon sajnáltam Bogit. én is remélem, hogy nem lesz baj a szemével. hallottam már olyat, hogy többször kellett megcsinálni :(


ollem, szerintem ha szabályosan be tudod kötni akkor igen. :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


[quote="csöppke"] írta:csöppke
[quote="ollem"]L írta:ollemányok!

teherautóval utazhat baba hordozóban?

még nem olvastam vissza, de Kisfruzsi: én is nagyon sajnáltam Bogit. én is remélem, hogy nem lesz baj a szemével. hallottam már olyat, hogy többször kellett megcsinálni :(


ollem, szerintem ha szabályosan be tudod kötni akkor igen. :)


Tisztelt Autójogász!

Míg csecsemők szállításának nincs akadálya az első ülésen, vajon szabályos-e 5 éves gyermek szállítása Smart carban?

Köszönettel:

Smart Parent

Tisztelt Smart Parent!

Sokan tesznek fel hasonló kérdést, ezért még egyszer megválaszoljuk. Az első ülésen csak menetiránynak háttal lehet gyermekülést bekötni és csak akkor, ha légzsákot nem szereltek az üléshez vagy a légzsák kikapcsolható. Így természetesen csak a csecsemők utazhatnak, nagyobb gyermekek már nem férnek el ilyen módon az ülésben. Nagyobbakat viszont kockázatos volna a menetiránnyal szembeültetve utaztatni a jogalkotók szerint, ezért őket már csak hátra lehet ültetni, amíg el nem érik a 150 cm-s magasságot, mert ez esetben már elöl is utazhatnak ugyanúgy mint a felnőttek. Így a 2-3 személyes járművekben elöl (beleértve a tehergépkocsikat is) lehetséges a csecsemők szállítása, de nem lehetséges a nagyobb gyermekek utaztatása.

Tisztelettel:

Dr. Koszoru István

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?