Tabati, nyugi, egyáltalán nem vagy túl aggódós. Az ovus mikroszkóp nálam teljesen egyértelmű volt, bár tényleg észreveheted a hüvelyváladékból is. A mikroszkóp neve PG/53 Fertility Tester, ezen a néven keresheted a patikában, de ha beütöd a keresőbe, sztem biztosan találsz róla vmit. Szóval nagyon egyszerűen működik, a tájékoztatóján még az élettani háttere is rajta van, már pontosan nem emlékszem, mit írtak, de a neten is tuti, hogy megtalálod. Két körlapocska, amit egymásba fordíthatsz, az egyiken van egy icipici mikroszkóp, a másikon meg egy üveglap. Az üveglapra kell egy kis nyálat vagy hüvelyváladékot tenned, meg kell várni, amíg megszárad (ez néhány perc), ez után a mikroszkóppal megnézed. Ha a mikroszkópon keresztül körszerű alakzatokat látsz, akkor a ciklusod olyan szakaszában van, amikor nem vagy fogamzóképes, ha páfrányszerű alakzatot, akkor viszont fogamzóképes vagy. Ha nyálazol, akkor előtte egy órán keresztül tényleg nem szabad enned, innod. Viszont ha hüvelyváladékot használsz, akkor mindegy, ehetsz is, ihatsz is. A nap bármely szakában elvégezheted, egyáltalán nincs időhöz kötve, és akár többször is. Mi mindig jókat nevettünk a férjemmel, mert a fogamzóképes napokon olyan fura alakzatokat láttunk... tök vicces volt.
De hidd el, tényleg nagyon egyértelmű. Egy dolog van csak, hogy mindig tisztán kell tartani, mert a mikroszkóp nyilván a szennyeződéseket is kimutatja. De nagyon egyszerű a tisztán tartása is.
A tesztekre visszatérve: szerintem ha iszol egy kicsit reggel tesztelés előtt, az nem nagy baj. Az igaz, hogy felhígítja a vizeletet, de amit a tesztek "mérnek" akár az ovulációs tesztek is, az biztosan benne van. Nekem a terhességi tesztet a laborban nem is az első vizeletből csinálták, mert nem terveztem én, hogy a saját tesztem után elmegyek a laborba is, ezért nem tettem félre a reggeli elsőből. És azután természetesen pisiltem még egyet, így a labornak csak a 3. jutott.
Addigra ettem is, ittam is, de így is meg tudták állapítani a terhességet, úgyhogy sztem ezek a mai tesztek már tényleg elég jók. És a laborban sem az ultramodern van, csak az a hagyományos kis fémtasakos csíkocska.
Szerintem tényleg nem tudod félreértelmezni a hüvelyváladékot sem... Egyébként én is ilyen "parás" voltam, mint Te
, de ha már kipróbálod, akkor nem fogsz aggódni, mert meglátod, milyen egyszerű. Csak az ember így működik, amíg nincs tapasztalata néhány dologban.
Szóval fel a fejjel és kitartás! Előbb-utóbb összejön.
Ja, és még valami! Nem tudom, mennyire hiszel az ilyesmiben, de én néhány hónapja eljárok egy reiki mesterhez. Nekem nagyon sokat segít, rengeteg energiát ad, és azóta valahogy sokkal pozitívabban gondolkodom dolgokról. Tetszett, amit Virágnak írtál, hogy mindenkinek meg van a maga keresztje, és lehet, hogy valami rosszul alakul, de biztos, hogy van jó oldala is annak a rossznak. Amikor nálam kiderült, hogy gond van, én is nagyon el voltam keseredve, mert tudtam, hogy a férjemnek kell gyerek (beléjük van bolondulva), és azt is tudtam, ha nekünk nem lehet közös, nem tehetem meg vele, hogy tönkreteszem az életét. Amikor mondtam neki, hogy ha nem jön össze, elválunk, azt mondta, nem vagyok normális, de tudom, hogy ő csak egy-két gyerekkel teljes. Szóval nagy dilemma volt, mert 19éve vagyunk már együtt, nagyon szeretjük egymást és így nagyon nehéz lett volna. Hála Istennek nem került rá sor, és bár egyáltalán nem hittem én soha abban, hogy valaki energiát ad nekem, és sokkal jobban érzem tőle magam, mégis így volt. Volt egy mióma a bal petefészkemben még a sok gond mellett, amire azt mondta az orvos, hogy vszínű műteni kell majd, mert zavarni fogja a babát, ha megmarad. Ott a Kaáliban a nővérke, aki az ultrahangon segédkezett, ő javasolta, hogy járjak többet reikire, mondjuk egy héten 3x, mert az biztosan használ. Persze, hogy mosolyogtam magamban... Azért elmentem, mert a férjem is azt mondta, próbáljuk meg, nem kerül semmibe. És én voltam a legjobban meglepődve, amikor most hétfőn közölte az orvos, hogy akár el is felejthetem a miómámat, mert nincs meg. Nem tudom, hogy Vili bácsi tűntette-e el a bűvös energiával, vagy magától is elmúlt volna, de mostmár csak babonából sem hagyom abba, hátha segít abban is, hogy minden rendben legyen a terhesség alatt.
Bocsi, nagyon hosszúra sikerült... nem akarom ám az időtöket rabolni, de most jól esett ennyit írni.
Vigyázzatok Magatokra és további szép napot Nektek!
Cupp!