Új privát üzeneted érkezett!

Benettke drága szia! :D Nagyon ügyi nagyfiad van, de mondd csak... Fotókat nem hoztál? :wink:

Emi, Lili nem semmi! :o Felállt? Hűűű.... Mindjárt totyog!

Mi már lejjebb raktuk az ágyat, de azért mert viszavittük a galériára, és ott csak a korlát mellett fér el. Namost én biztos ami biztos alapon megelőztem hogy szívrohamot kapjak mikor felhúzza magát. Lent az utazóágyban meg úgyis mindig szem előtt van, bár nagyon ritkán van benne csak.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő!

Én is arra gondoltam, hogy inkább lejjebb rakjuk most, mint hogy "meglepjen" kismanónk :wink:

Öööööööööööö fotók...megpróbálom legyőzni a lustaságomat és kicsinyítek párat...bár még a fényképezőn vannak :roll: ...szóval le is kell töltenem :oops:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Barbinak és Márknak boldog hófordulót!!
Felsoa Andiéknak boldog félévest! Tényleg rég járt már erre!!

Ma volt keresztelő, én hulla, Maszat már alszik, ő is kidőlt!

Röviden: Jó volt nagyon, inkább barátok voltak (keresztszülők is egy baráti házaspár) jelen, meg párom családjából unokatesó szintig..
Nekem anyuék..
Pláne: Anyós farmerban.. Nem is folytatom, párom unokatesója (úgy látszik a jogi diplomája mellé nem kapott inteligenciát) megjegyzésként közölte a hátunk mögött, h na nem nagyon foglalkozunk velük, meg nem megyünk oda.. Aztán szó nélkül leléptek, de úgy h előtte oda sem jöttek köszönni, és késtek a szertartásról.
Maszat viszont egy kis tündér volt, végigülte az egészet, mármint néha nevetette a hátunk mögött ülőket.. Szertartás után csak anyuék jöttek fel, meg barátok, így volt első körben megbeszélve, mert párom családja a kézzel készített meghívót megköszönni nem voltak képesek, nem h jelezzék, jönnének számítsunk rájuk..
Aztán végülis anyósék is feljöttek, após sógorral gépen Honfoglalózott meg sporthíreket olvasott, anyós meg fa..ágokat beszélt. Miután elmentek mindenki tökre felszabadult lett, és jöttek részvétet nyilvánítani, h ha most nem láttál volna anyóst, nem hitték volna el, h ilyen, mert azt hitték eddig én túlzok..
Na röviden ennyi, mindjárt dobok pár képet..

Bocsi, h most csak rólunk, de nagyon lefáradtunk..

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Kép
A vendégsereg

Kép
Szenteltvíz alatt

Kép
Maszat egyből rábukott a gyertyára és a keresztlevélre..

Kép
Össznép
Párom kezében Maszat mellette én, mellettem Anyum-barátnőm-nővérem-unokahugon-párom nagypapája.
Párom mellett a keresztszülők párom nagymamája és anyósom. Háttérben barátok maradék rokonság.

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Benettke, igen, mostanában minden szombatra jutott egy beteg gyerek. Lizának is szombaton kezdett folyni az orra... Kata is és Bence is szombaton lett rosszul...ez már nem lehet véletlen, de akkor mi??? :)

Még jó hogy nincs több gyerekem :) (remélem nem kezdik a kört előlről, mert akkor idegbajt kapok...) vagy most majd mi jövünk?

ááááá. MAúgy Lizusnak lejjebb ment a láza szerencsére, most épp 37 csak, nem is kapott semmi lázcs.-t, csak anyatejet :) Ma nem is kapott mást...

Úgy látszik jó erős a szervezete :)

Emi, hű akkor neked is olyan duracellnyuszid van, mint az enyimek :) Figyuzd meg, 10 hónaposan menni fog :) (enyimek is 6 hó 1-2 hetesne álltak fel (bár ők előtte 1 héttel azé felültek :):):) csak hgoy betartsák a sorrendet :):):)) És mindkettő 10 hónaposan elindult.

Liza meg hamarabb kezdi mint a többiek...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Kiscica nagyon szépek vagytok :) Írigy vok a keresztelő miatt, de itthon teljes a tanácstalanság...

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.14 15:04-kor.
Vendég

Sziasztok!
Jó sokat írtatok :D
Látom eőkerűlt a gyerekülés kérdés. Nem egyszerű! Én is filózok, hogy milyet is kéne, jó lenne ha nem kéne még kettőt venni, hanem sikerűlne olyat találnom, ami az ülés magasítóig most már jó lesz. Marci már 9 és fél kg! Még a mózeskosárba hórdjuk, de arra is az van ráírva, hogy 9kg-ig. Úgyhogy most már sürgőssen át kéne térni a hordozóra, vagy kéne valami jó gyerekülést találni, mert szerintem már kicsi neki a hordozó. Jajj, olyan nehéz, és olyan rohadt drágák! Tegnap voltunk a Brendonba, de nem lettünk okosabbak. Nekem is tetszik a ferraris, de nem tudom az jó-e.
Na mindegy.
A vízről: Szerencsére simán issza. Ebédre állt. főzeléket kap, utána mindíg itatok vele kb. 30-40gr-ot, uzsira meg tápszer elött iszik 100gr gyülölcsét.
Az én kis drágám mióta megfordúlt olyan, mint a keljfeljancsi. Hiába fordítom a hátára, azzal a lendülettel fordul is hasra. :D :D Ma pelenkázás közbe is nagyon akart forogni, alig tudtam megtartani, hogy ne hasaljon bele a sz@ros pelenkába. De már nagyon ügyi! Most az a legújjabb, hogy hasra fordul, az egyik kezével megtámasztja magát és a másikkal ütögeti a játékait. :D
Ja, és már nem tudom fektetve fürdetni a kiskádba. Ül, megfogja a kád két szélét, és tartja magát. Ha nagy nehezen elfektetem, akkor fölpakolja a kár végére a lábát, és rugdossa el magát. Szóval kész közelharc egy-egy fürdetés vagy pelenkázás. :lol: :D
Féltem, hogy lemarad, de azt hiszem lassan utolérünk mi is mindenkit. Na jó, a mászástól még messze vagyunk, még csak hasal, kinyomja magát és kiabál, hogy nem halad előre, de azt hiszem az is menni fog. :lol:
Na eldugultam.
Jaj, Bolygó köszi a püt! Utána fogok nézni!
Pusza
U.I. Még azért rakok képet is :lol:

Ja, és boldog hófordulót, és fél szüli napot mindenkinek!
És gratula az álláshoz, üléshez, mászáshoz, fogacskákhoz!!! Bocsi, hogy nem név szerint, de lukas az agyam, és nem akartam kihagyni senkit. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marcianya 2008.11.17 10:49-kor.

Kép
marcianya

Nono sajnálom, nem lehet könnyű! De már nincs sok hátra! É ne érezd hanyaganyának magad, végül is miattuk (is) csinálod!Szerencséd van Anyuddal, hogy ilyen jó fej, és hogy így ért a gyerkőchöz. Én nem merem még egy órára sem rá bízni sem Anyumra, sem az Anyósomra.

Kép
marcianya

Sziasztok!

Nem is tudom, hogy mit mondjak, kééééész vagyok....:))))

És a magyarázat:

Kép Tegnap este Kép Ma Kép Kép Kép Kép Kép

Marjan

Kép
marjan78

ATYA ÉG !!!!!! MARJAN EZ NEM SEMMI!!!!!!
nAGY NAGY GRATULA !!! :D :D :D

Kép
marcianya

Sziasztok!

Először is:

BOLDOG FÉLSZÜLINAPOT!

Felsoa Benijének Kép

Be-be Aporjának
Kép

Táblázat alapján ők ünnepelnek, kár, hogy rég nem tudtak írni ide. :(

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Celesztina: igen a e-bababoltosok rendesek.énis rendeltem már tőlük. a nania kerekes hordozónkat.

Tápszer: na akkor nekem mert miért mondja a dokim hogy ne novalacből vegyem meg a 2est mert drága...nem is igaz..nekem az 1-es volt abból drága mert nem támogatott recept nélkül kapható.amugy én ugy tudtam hogy nem lehet drogériákban kapni 1-es tápszereket..és meglepődtem a rossmannban hogy van milumil1-es is pl...900 grammos 3200 Ftért

Nono: köszi a privit :)

Felsoa Andi kicsi Benijének Boldog 5 hónapot :D

Zsúzsófi köszi a tippet :)

sajnálom Lizust...nekem Máté megfázott ugyan de lázunk nem volt..csak turtyogott a nózija.

Benettke : köszi neked is ..megnézem a ti ülésetek is :)
ja és gratula a fogacskákhoz :)

Irigylem továbbra is a kistesót tervezgetőket...sajnos mi még mindig ugy gondoljuk nekünk egy gyerkőc is gyerkőc...anyagi megfontolásból egyszerűen nem merek mostanában szülni...egyre rosszabb itthon élni és ez megrémiszt,ne harizzon rám senki hogy én igy gondolom,le a kalappal azok elött akik pozitivan szemlélik a világot :)

ja és énis a hipp biot veszem..épp azért amiért te is...ebben bízom..a piacban nem...

Emi: gratula Lilinek :)

Kiscica: graulálunk a keresztelőhöz :)

irigylek mindenkit ugyancsak aki megkereszteli a gyermekét..én családi vita miatt ezt nem tehetem meg...megtehetném de akkor nem én dönteném el hogy ki legyen a kerestszülő...és ez annyira bosszant...mindegy...majd pár év mulva sort kerítünk rá...akkora Máté eldönti kiket szeret legjobban..és akkor azok lesznek :)

Nono: végzel a sulival..és akkor elszáll a gondolatod hogy hanyaganya vagy...sztem ezzel hogy melette végzed el a sulit igenis nagyon felelősségteljes anya vagy..le a kalappal.

Marcianyu: igen nagyon nagy dilemma sajna :( de majdcsak megtaláljuk a legjobbat :)

Nagyon szép Marci...ja és a fürcsi nálunk is hasonló :)

Na és akkor most kérem a hozzáértőket segítsenek:

Én magam után fizettem a TB-t....mivel külföldön éltem..aztán ugye terhes lettem nem dolgoztam már itthon,fizettem is magam után rendesen májusig amig Máté meg nem született...ugye én gyed helyett igy GYESEN vagyok..és azt hittem abból is vonnak TB-járulékot de ha jól tudom nem csak nyugdíj-járulékokat....vki megcáfolná vagy erősitené ezt nekem? mert nem veszik fel az APEH-nél...
mert ha nem akkor be kell fizetnem visszamenőleg...de komolyan az közröhej lesz hogy a 27000 ftos gyesem-ből még fizessek 4600 ft TB-járulékot minden hónapban...
sajna nem tudom ez hogy van kérem aki tud segítsen.ha jól tudom volt rajtam kivül olyan aki maga után fizette a TB-jét.

na megyek Máté felébredt...
Vendég

Marjan : GRATULA :D huuu..nem semmi :)
Vendég

Marjan!

Te Zsombid is nagyon ugyi!
Nem semmi.

Katica is felall mar ket napja.
Tegnap csinaltam is kepet rola nektek.
Egy baj van.
Szellemileg nalunk meg nem erett ra. Ossze vissza dol, esik es nem tudok semmit sem tenni ellene csak hogy korbeparnazom es remenykedek, hogy majd nem torik ki a ket kicsi foga es nem uti meg nagyon magat.
De mivel maszik is, igy mindig atmegy a parnakon. Azok meg nem mennek utana. :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép

Kép

Ezt nem birtam kihagyni!

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Nagy gratula minden álló babának :) Ilen se volt még :) Az én lányom lemaradt :)

Lituka én ha jól emlékszem, gyes alatt biztosított vagy, akkor is ha nem vonnak járulékot.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsúzsófi köszi..remélme igy van...mert nem szeretnék sokat fizetni utólag megint :(

Katica is nagyon ügyes...

még vmit szerettem volna tudni ami nálunk nagyon aktuális,aki babája a milumil1est eszi naponta hányszor eszik?
kicsit beparáztam ugyanis mert a dobozra napi 5-6 étkezés van irva...mig a novalac amit most eszünk napi 4 étkezést ir..amit be is tartottunk..
de ha átváltok erre a milumilra akkor félek 2-3 óránként éhes lesz Máté..
szívem szerint a Novalac2esét venném meg ami nem vény köteles ahogy a 1es sem volt...lehet picivel drágább de nekünk ez bejött..viszont a dokim nem ismeri ezt a tápit..igy nem is nagyon akrja megengedni mert szte attól hizik...pedig nem tartom vszínűnek hisz 4szer eszünk..de ha most váltok Milumilra lehet 5-6 szor fog enni kérni és akkor tuti hízni fog :(

tiszta tanácstalan vagyok :(

nem értem miért nem dönthet a szülő a tápszer melett...ha egyszer tudom hogy ezt szereti és nem büdös és szép a kakija is :(

a milumiltől nem jött a kaki..fájt a poci...stb stb
Vendég

azta Marjam
gratulálok :) :) :) :)
szerintem mi az utólsok között leszünk az ilyen müveletekkel :lol: :lol:

Lituka
szerintem dönthetsz mellette.
amugy minden baba más szerintem.van olyan amelyiket "felfujja" a tápszer van akin meg se látszik.szerintem ez egyénfüggő.ha Máté szerinte attól "hizot" akkor szerintem a másiktól is fog addig még nem kezd el mozogni.utánna le fog lassulni.

Magika
Katica is ügyes :lol:

Marcianya
Marci tündéri :lol: :lol:

Nono
csak kitartást tudok kivánni és sok sikert majd a vizsgákhoz :lol: :lol: :lol:

Kiscica
nagyon szépek voltatok :lol:

Szössz
már probáltam nem vált be.de azért probálkozom hátha :)

rólunk:
7x keltem éjjel

pár napig (3) elég jól aludt csak 1x kelt enni.fürdés elött megtömtem fözivel utána tápszerrel igy ált.olyan 3körül kelt.utána 7után evett csak.tegnap bucsu volt és este 7kor jöttünk haza és már fáradt volt igy nem akartam fözivel megtömni mert türelmetlen volt, igy csak pancsi után 2es tápszert kapot.állitolag azzal jobban tür.

erre éjjel 10.30-11ig 3x kellett cumit adni,hogy vissza aludjon és ne keljen etetni,2.10kor evett utána 5.10korés 2x cumit kellett utána adni,hogy picit vissza aludjon még igy aludtunk 7ig.

tegnap 5x evett ma 7x fog.

én olyan jól éreztem tegnap magam.itt voltak anyuék meg apa munkatársáék.beszélgettünk meg bucsuztunk.Levi hintázott meg anyuék vettek nekik játékokat.

itt voltak tök sokat.elmentek utána jötek anyosék.velük is voltunk bucsuba.

most szombaton mehetnénék bálba.apa munkatársaival foglaltak asztalt.de mi csak vacsora után mennénk de ugy meg lehet nem engednek be minket már.ez majd most fog kiderülni.lefürdetném és lefektetné a fiukat és utánna mennénk csak.remélem összejön.kis kikapcsolodás,bár éjjel mikor annyiszor keltem Kristófhoz akkor elgendolkodtam,hogy nem aludnék azon az éjszakán semmit és ugye nappal se tudok majd.mi lesz velem?

bár Levire tudna anyos vigyázni vasárnap még mi alszunk de Kristóf se alszik nappal már sokat
:lol: :lol: Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Nagyon komolyak az "Álló babák" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Valahol örülök, hogy nekem MÉÉÉG nyugtom van .. Alíz nem kapkod el semmit .. forog, halad körbe, néha előre-hátra, de nem mászik .. próbál négykázlábazni .. de ennyi :)

Kérdés!!!
Ha valaki vett borostyán nyakláncot, vagy rendelt .. az HOL tette, és MENNYIÉRT???
Nagyon köszönöm!
Vennék Alíznak .. ártani nem árt, aztán hátha segít :)

Kép
szösszenet

[quote="zsuzsófi"]
írta:
zsuzsófiNagy gratula minden álló babának :) Ilen se volt még :) Az én lányom lemaradt :)

Sziasztok!

Zsu, én nem hiszem hgy bármelyik baba is le lenne maradva bármivel, mert fél évesen még nem fut. :wink:

Litu,

Te vagy az anyja, ha szerinted a Novalac jó táp Máténak akkor add abból a kettest. Szerintem...

Csajok, akiknek már teljes kaját kiváltott a gyümölcs vagy a főzelék. Mennyiket esznek belőle a törpik?

Kép Kép
szõlõ

Marjan, ez nagyon komoly!!!! :)

Milyen ügyes Katica is!

Mazsinak a legújabb hogy üt. Húú nagyon komoly prasztlengőket tud adni a kis kezével. És persze röhög rajta :lol:

Kép Kép
szõlõ

Köszi a dícséreteket:)

De Szössznek van igaza, hogy akié még nem áll az örüljön.Kemény dolog, ma este párommal bababiztossá tesszük a lakást.

Mi állunk,térdelünk viszont nincs fogunk.

3ra elmegyünk ringatóba, majd megnézzük Lolkáék lakását.

Magi
Nagyon szép Katica.

Hirtelen ennyi

Kép
marjan78

[quote="szőlő"]C írta:szőlősajok, akiknek már teljes kaját kiváltott a gyümölcs vagy a főzelék. Mennyiket esznek belőle a törpik?

Alíz tízóraira gyümölcsöt eszik, kb. 1 bébiétel üvegnyit. Barackot almával vagy körtével ... (az alma és a körte fog, így amióta főzelékezik, inkább a barackból teszek többet, hogy egyensúly legyen, mert a répa is fogós..)
Ebédre főzeléket (ha megeszi :D) .. az is 1 üveg .. van, hogy marad belőle.
Uzsonnára tejbergrízszerű babapépet (milupa), abból 1 teljes adagot, 6 kanál por, 120 ml víz.
(A gyümit, meg a főzeléket is 90%-ban én alkotom .. az meg nem olyan tömény, mint a bolti bébikaja. Ha azt adom neki, akkor van, hogy elég neki 3/4 üveg ...)
Én gyűjtöm a bébiételes üvegeket, abban fagyasztok meg adagolok napközben :)

Kép
szösszenet

[quote="szőlő"] írta:szőlő
[quote="zsuzsófi"]
írta:
zsuzsófiNagy gratula minden álló babának :) Ilyen se volt még :) Az én lányom lemaradt :)

Zsu, én nem hiszem hgy bármelyik baba is le lenne maradva bármivel, mert fél évesen még nem fut. :wink:

Szerintem sincs ... én nem is bánom ezt a tempót :)

Marjan - Alíz nem áll, nem mászik, csak ül .. és foga sincs
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Amúgy ezeket írják 6 hónapos babára .. ha ezeket csinálja, akkor aggodalomra ok nincs, lemaradásról meg főleg nincs szó :)
Alíz pont itt tart .. szóval én nem parázom :D
Akinek meg nagyobb, erősebb a babája, vagy csak mogékonyabb .. az előrébb :)

Testi fejlődés

* Megpróbál kúszni, a hasán fekve a lábával hajtja magát előre, és a kezével irányítja a mozgást
* Könnyedén forgatja a fejét
* Testét minden irányban elfordítja, kicsavarja
* Egyedül is megül, ha megtámasztják
* Szeret kézzel egyedül enni
* Határozottan előnyben részesít bizonyos ételeket másokkal szemben
* Szívesen játszik az étellel
* Kibújhatnak az első fogai
* Ügyesen játszik a tárgyakkal, a poharat a fülénél fogja meg
* Amikor a hátáról oldalra fordul, már majdnem ülő helyzetbe kerül

Szociális fejlődés

* Hanggal is kifejezi a tetszését és a nemtetszését. Morog, nyög vagy nyafog, panaszkodik, gügyög, gurgulázik, teljes szívéből kacag
* Az idegenek zavarhatják
* Zenét hallva gagyog, dúdol vagy abbahagyja a sírást
* Ha a nevét hallja, odafordítja a fejét
* Visít, morog, felfújja az arcát

Értelmi fejlődés

* Hirtelen hangulatváltozásai és primer érzelmei vannak
* Hosszú ideig vizsgálgatja a tárgyakat
* Egyre több mássalhangzót képes kiejteni (f, v, s, sz, z, m, n)
* Szereti fejjel lefelé nézni a tárgyakat, és változtatni a nézőponton
* Képes lehet két dolgot összehasonlítani

Kép
szösszenet

Szössz
ha megkérlek bemásolod,hogy mit irnak egy 5hós babáról?köszi :lol: :lol:
Vendég

[quote="lekri"]S írta:lekrizössz
ha megkérlek bemásolod,hogy mit irnak egy 5hós babáról?köszi :lol: :lol:

Ezen a linken meg tudod nézni az összeset :)
A szöveg alján lehet előre és vissza menni a hónapok között.
http://www.informed.hu/eletmod/care/dev ... _hid=71777
Én is innen a fórumról mentettem le még az első hónapokban :)

Kép
szösszenet

Lekri ugyan nem nekem szólt, de én pont ezeket nézegetem.

Szerintem tök jó :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marcianya 2008.11.17 10:50-kor.

Kép
marcianya

Szössz,Marcianya köszönöm szépen :) :)
Vendég

Lituka!

Mi Milumil 1 -est eszünk és már jó ideje négyszer eszik belőle Bogi. Mellette kap most már gyümit meg most bébikaját, tejpépet (azt ritkán heti 1-2 alakalom)
És négy óránként eszik Bogi van amikor 5 óra is eltelik két kaja között. 180 ml víz+6 kanál táp.
és nekünk is először megfogta, de ahogy hozzászokott a gyomra nem volt gond. meg minden kaja előtt adtam neki kamilla teát (máig is azt issza) az segít a kakin.

Mi továbbra is rosszul alszunk. hajnali négy után nyöszörgés van...lehet, hogy kevés az 1-es táp?

Gratulálok az álló babáknak! nagyon ügyesek! Katica és Dádi Zomi

Csajok!

Kaptam levelelet az Egészség Pénztártól. hogy igényeljem a GYED-et. kaptam kitölteni valót is. azt írták a levélben, hogy postán küldjem vissza. ezek szerint nem kell eredeti anyakönyvi kivonat semmi? nem azt írtátok.

Gratulálok a fél éveseknek és a hófordulósoknak is!

Jaj mi holnap megyünk szemészetre Bogival , mert születése óta könnyezik (most már nem) és csipás a szeme.
annyira örülnék, ha nem kéne átmosni a könnycsatornáját!

Kiscica!
Maszatnak gratulálok a keresztelőhöz. Szépek voltatok!

Marcianya!

Marci még mindig édes kis srác. ügyin olvas!

Lekri!

Levi és Kristóf nagyon helyesek!

Beteg pici babáinknak és gyerkeknek gyógyulást kívánok!

Nono!

Neked meg még mindig kitartás!

Emi!

Lili is nagyon ügyi . nem lehetett semmi a babakocsis trükkje...gondolom így nézted.... :shock:

A GYED-et hogy számolják ki? Tudja valaki? Mennyi pénzre számíthatok? És most akkor azt meddig kapom? két éves korig? Vagy hogy van?

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ja képzeljétek!!!

Bogi tegnap bevágott két egész őszibarackot. Azokból a szép nagy fajtákból... :shock:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Megint ezer éve nem voltam, de most már meg sem ígérem, hogy gyakran jövök, mert egyre kevesebb időm van. Azért néha bekukkantok, de mire írásra kerülne a sor, valami mindig közbe jön.

Én is kívánok minden féléves babának boldog szülinapot. A fotókat mindig megcsodálom. Olyan helyes az összes baba!

Rólunk: Hát mi nagyon le vagyunk maradva. Képtelen vagyok tovább lépni, pedig már kéne. Még mindig csak szopiznak és néha-néha pár kanál almát vagy barackot kapnak, de csak úgy a poén kedvéért. Az a baj, hogy azt sem tudom, hogy álljak neki a hozzátáplálásnak. Napi 5x szopizunk, de ha kiváltok egy-egy szopit főzivel vagy gyümivel, akkor mérgesek lesznek, mert a kanálból nem jön olyan gyorsan a cucc, mint ahogyan ők azt szeretnék. cumisüvegbe meg nem akarok főzit rakni, mert akkor sose tanulnak meg enni rendesen. Ördögi kör. Úgyhogy inkább húzom halasztom a dolgot.
Még nem ülünk, nem állunk, nincs fogunk és csak az egyik irányba forgunk. De ennek ellenére nem gondolom, hogy bármi baj lenne velük. Majd idővel.

Hát ennyi tellett most tőlem. Ne haragudjatok, de nem nagyon tudok aktívan részt venni a mindennapos csevegésben, pedig olyan jó lenne!

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla, nem haragszunk. Elhisszük, hogy nem unatkozol az ikrek mellett. Örülök, hogy jól vagytok és nyugi valóban nincsenek lemaradva az ikrek.

Marjan, Magika
gratula nektek is az álláshoz. Sajnos én képet pont nem tudtam csinálni, mert Lili ebédjével voltam elfoglalva, de ma is nagyon gyakorolt a kiságyban, úgyhogy amint lehet lencsevégre kapom a mi állásunkat:)

Szössz, a láncot én innen rendeltem: http://www.agrianna.hu/index.php?menu=1 ... e525539a39, de állítólag bioboltokban is lehet kapni. Érdemes személyesen beszerezni, mert a kiszállítás kb 900 ft :(

Jezsek, Lekri,
gyönyörűek a babák!!

Szőlő, nekem azt mondta a védőnő, hogy olyan 100-120 grammnyi főzelék, vagy gyümölcs elfogyasztása után már nem kell anyatejet adni. Lili ennél kevesebbet 70 grammot eszik, de már nem kér anyatejet utána.

Mary, azt, hogy pontosan hogyan számolják ki a gyedet, nem tudom, de 2 éves korig jár.
Szorítok, hogy ne legyen semmi gond Bogi szemével.

Kép
emi29

Képek!

Kép Kép Kép

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Emi, köszi. Mi még csak 40 grammnál járunk gyümölcsből, de azt is úgy hogy közbe kell szúrni a tápit, mert ideges lesz. De nem eszik belőle sokat, 50-70 millit, aztán még gyümölcsöt. Tudom hogy így nem a legjobb, de ha elkezd bőgni, akkor nem tudom vele megetetni a gyümölcsöt. Utána meg még elfogadja, ezek szerint nem lakik még a táppal sem jól vagy mi, nem értem, na mindegy. :) A hét vége felé kap először valami zöldséget, mert ma pl nagyon nem csúszott a barack-alma mix, igaz hogy az alma kicsit savanyú volt, de a barack nagyon sokat javított rajta. Szerintem mondjuk kimondottan finom volt, a maradékot megettem én :P

Kép Kép
szõlõ

Ollem, én nem értem amit írsz a gyed-ről.... Már csak azért sem, mert nekem megpróbálta elintézni a pénzügyes az OEP-nél, de nem tudta, mert kell hozzá az eredeti anyakönyvi kivonat, rá kell írniuk hogy igényeltél GYED-et....

De ha nálatok lehet postán is, az csak jó.

Kép Kép
szõlõ

Jó estét!

Most csak egy embernek reagálok:

Kamilla (Babyteve aki elég rég jött)
Kalapot le előtted!!!!
Legjobb Barátnőmnek, aki a keresztanyu nálunk, ikrei vannak kétéves kislányok(inszem). Mindent később csináltak, viszont hamarabb születtek.
Minden elismerésem minden ikres anyuka előtt, utána pedig jönnek a többgyermekes anyucik!!!!!Szuperek vagytok!

Mindegy, hogy ki mit mikor csinál , a lényeg, hogy akkor amikor jól esik és egészségesek legyenek.

Azért tettem a képet fel, mert sokkot kaptam:)

Mindenki úgy jó ahogy van és pont.

Marjan

Kép
marjan78

GYED

Néhány nevezetes összeg:

2008-as maximális gyed bruttó 96.600 Ft, adójóváírással nettó 81.375 Ft (30 és 31 napos összeg megegyezik)

2007-es minimálbér kétszereséből számított gyed

30 napos hónapban bruttó 91.700 Ft, nettó 77.822 Ft

31 napos hónapban bruttó 94.757 Ft, nettó 80.038 Ft

Kép
marjan78

van ilyen is: http://www.babaszoba.hu/services/todo (Mit tud a baba?)

Kép Kép
celesztina

Lányok!

Valaki megirná nekem, hogy mi kell a GYED igényléséhez?
valaki irta, de nem tudom ki és mikor.
holnap reggel megyek intézem,
köszi

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Én is régen...

Belestem, hát nemsemmi mennyi térdelő, ülő, álló baba! :shock: :)
Én egyelőre rém boldog vagyok, hogy Lóci elfetreng nyugiban a földön. Tegnap megfordult hátról hasra is, nálunk ez az újdonság, de egy cseppet sem bánom. :wink:

Kamilla, ha van tejed, és jól szopiznak a babák, akkor ne erőltesd a hozzátápit, még egy hónapot simán ráértek :) Persze biztos nem könnyű két babát szoptatni, főleg, így hogy már nem is olyan picik :) De ha ilyen nehezen szánod rá Magad, akkor várj:)

Szösszenet, én biobooltban vettem nyakláncot, 3000 körül volt 2 éve.

Mentem olvasni az ágyba:) Jóccakát!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Mary - Szinte ugyanazok, mint a TGYÁS-hoz kellettek.

- foglalkoztatói igazolás
- pótlap gyed megállapításához
- igénybejelentés gyed-re
- munkáltatónak írt fél sor, hogy kérelmezed a fizetés nélküli szabadságot a gyermek 2 éves koráig. (nem tudom máshol kell-e, nekem kellett írni ilyet)
- eredeti születési anyakönyvi kivonat (term. babáé)
- TB kiskönyv
- záradékolt magánnyugdíjpénztári belépési nyilatkozat

Nekem ezeket mondta a munkáltató. Szerdán megyek intézni.

Szőlő - Én is válaszoltam a mennyiséges kérdésre, láttad?

Marjan - Gondolom, hogy meglepődtél :) Én tuti hanyatt esek majd, ha vmelyik nap ez fogad .. :D

Kép
szösszenet

Köszi Csöppke :)

Kép
szösszenet

Szösszenet,
akkor Alíz már csak reggel és este kap tápszert? Olyan tanácstalan vagyok, mert ahány orvos védőnő annyi félét mondanak...pl. a baba 1 éves koráig kapjon 6-8 dl tejet/tápszert, na akkor hogy is van ez?????????

Lituka,

tök jó volt élőben is találkozni, hacsak ilyen rövid időre is! Máté ennivaló kis krapek!!! Hány kg, hogy ennyire a súlyával van a doki elfoglalva???? Az uszi nagyon jó volt, Almának is tetszett, nem sírt nézelődött. A babákért teljesen odavolt, szóval ha lesz babnetes találkozó mi tuti megyünk! A mi csoportunkba a fél 1-be nem voltak sokan kb. 6-7 babó.

Tápszer,
mi is most váltunk H.A-ról a sima 1-re, egyenlőre keverem a kettőt, aztán ha elfogyott a HA akkor már csak simát kap. Bár Alma csak 800 körül eszik meg egy nap és annak a fele minden nap anyatej, annyit tudok még fejni neki.De eléggé unom már a fejést...(bocsi Szőlő :lol: )

Alma még nem mászik, nem ül és forogni is csak nagy ritkán forog...kezdjek aggódni?! De mosolygos kiegyensúlyozott, szinte sose sír, és úgy néz ki tényleg végre végig durmolja az éjszakát!!! :lol:
Na most csak ennyi megyek aludni
Sziasztok!

KépKép
kisfruzsi

Szösszenet!

köszi

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

És akkor most tudok reagálni néhány dologra...

Barbinak és Márknak boldog hófordulót! :)

Autósülés: már hordozóban is a biztonságost kerestük, de nem tudtunk rá sokat költeni, viszont autósülésből jó lenne egy olyat venni, ami a legjobbak közé sorolható biztonság szempontjából. Főleg azért, mert azt többet fogjuk használni. Már én is nézegettem, persze, a hordozót még nem kell lecserélnünk (jó hosszút vettünk annak idején :) ).

Benettke! Nézegettem a BeSafe autósüléseket, tetszik, amit írnak róla. Bár tényleg húzós az ára. :? Mindenesetre köszi a tippet. :)
Gratulálok a fogacskákhoz! :)De jó, hogy ti nem szenvedtetek meg a velük.

Emi! A Ferraris ülést már akkor megnéztük, mikor a hordozót vásároltuk. :D :lol: Azóta láttam olyan hordozót is. Csak az a bajom vele, hogy van nála biztonságosabb. :?
Lili nagyon ügyes, hogy már felállt! :shock:

Kisscica! Gratulálok a keresztelőhöz! Szépek voltatok! :D
Sajnálom, hogy kellemetlen vendégeket is el kellett viselned. :(

Zsu! Sajnálom, hogy Liza beteg. :( Tényleg kijutott mostanában nektek. :( Jobbulást!

Nono! Ahogy írtad, anyukádnál jó kezekben van Márk. Kitartást! Már nincs sok hátra.

Marcianya! Édes nagyon Marci baba! :D

Marjan! Ez nem semmi! Nagyon ügyes a fiad! :shock: Gratulálok!

Magika! Katica is nagyon ügyes! :shock: És milyen édesen alszik!:D

Lekri! Nagyon helyesek a fiúk!:D
Remélem, összejön valahogy a kiruccanás.
Nimród nyáron többször ivott vizet, mikor meleg volt, most már hetek óta nem iszik. Igaz, Ő csak szopik még.

Mary! Gondolok rátok holnap!+++++++++
Bogi gyönyörű!:D

Kamilla! Szerintem nem vagytok lemaradva! Nimród is csak szopik még, örülj, hogy van elég tejcsi 2 babának. Én is örülök, és nem is akarok hozzátáplálni 6 hó előtt.

Most ennyire tellett. :oops: Jó éjszakát!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]
Szőlő - Én is válaszoltam a mennyiséges kérdésre, láttad?

[/color]

Jaj persze, bocsánat, hogyne láttam volna. :) Csak gyorsan megnéztem mennyi is mennyiségre egy üveg babakaja. :D

Lyányom egészen hihetetlen hogy mit művel éjszakánként... Összevissza forog, rájött hogy nem csak ébren tudja ezt, úgyhogy azóta arra kelünk minimum háromszor, hogy lendületből nekivágja magát a kiságy rácsainak. Persze őt ez nem zavarja (meg rácsvédő is van), alszik tovább, csak én kapok szívrohamot... Egyébként olyan pózokban tud kb elaludni, hogy rajta kívül szerintem ember nincs akinek az kényelmes. :lol: Mindenesetre a takaró már felejtős nálunk, olyan 3 perc alatt rúgja le, úgyhogy most jól jön a hálózsák, amit eddig nem használtam.

Kép Kép
szõlõ

Kamilla, szerintem is örülj hogy van elég tejed, nem semmi, 2 babának! :o Szerintem itt a legtöbben azért kezdtük el a hozzátáplálást, mert sokkal inkább a gyümölcs és zöldség mint a tápszer. :wink:

És én is megemelem a kalapomat minden ikres anyuka előtt.... Én szerintem 2 hét alatt becsavarodnék. :oops:

Kép Kép
szõlõ

jó reggelt.
tanácsot vagy inkább véleményt kérnék :( :(

Kristóf evet fözit 18.40kor.fürdés majd 2es tápszerből 19.40kor 150ml.leraktam ééééééééééééééés 1kor felkelt.5percre vissza aludt a cumival.majd sirt nem kellett cumi.mérgembe csináltam teát neki.megivot 120ml-t leraktam 2perc után sirt.erre megmelegitettem a tápszer 120at bevágot belöle.5kor krlt evett 170et majd 7kor kelt és 8.30kor evet 190et.

beszéltem a régi védőnőnkel és ő mondta,hogy most tudom leszoktatni az éjszakai evésről ha nem teszem akkor még 2évesen is kelni fog.esteazt mondta pár nehéz éjszakánk lenne csak.

szerintetek?

tényleg sokat eszik az éjszaka miatt

tanácstalan vagyok.mondta probáljam még esetleg teával pár napig de szerinte ez a megszokás és persze hogy eszik ha már fent van.neki már csak 4-5x kellene ennie nem 7x.

nem tudom mit csináljak :cry: :cry:
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek!

Totál használhatatlanná vált a laptopunk belassult, ezért olvasni sem tudtalak iteket de rájöttem mi a baja most már minden OK!
Én mindig le vagyok maradva egyszerűen nincs időm reagálni pedig sok kérdés foglalkoztat, örülök ha néha jut időm elolvasni a hozzászólásokat.
A fiam nem sok időt ad nekem.

Zsuzsófi: jobbulást kivánok Lizának és mindnyájatoknak, nem lehet könnyű, de ne add fel!

Benettke: abszoluth jól gondolkozol hogy ellenörzött minőségű ételeket veszel, nem érdemes kozkáztatni, én sokszor inkább főzök Rubennek, de szoktam üveges ételeket is venni a változatosság kedvéért na meg ha elutazunk jól jön. Kétségeim a zöldségesben árult dolgokkal szemben is vannak hogy honnan származnak illetve milyen vegyszerekkel kezelték, de remélhetőleg nem okozok a fiamnak kárt vele, bár én mindent megfőzök még az almát is ugyanis mivel ő nagyon bukós és gyenge gyomrú baba jobb ha nem csinálok neki savat.

Emi: Gratulálok hogy Lili már felált! Nagyon ügyes baba!

Kiscica: szépek a keresztelős képek, nállunk ugyan ez kimarad de nektek gratulálok. Nagyon cuki Maszat !

Nono: nem vagy hanyaganya, le a kalappal elötted ez csak átmeneti állapot, Márkot még lyen pici nem viseli meg hogy nem vagy mellette vagyis hamar elfelejti jobb most mint később!

Marcianya: Marci tünemény baba!!!

Marjan: ez aztán nagy teljesítmény! Gratulálok!!! Mi is lejebb raktuk a kiságyat mert már veszélyes nek tünt ,de még Ruben nem állt és nem is ült fel magától, igaz Ruben ha nem épp sírdogál akkor szinte csak csücsül a játékai között.

Lituka: vannak tápszerek 1-ből is amik nem támogatottak és azokat lehet recept nélkül is kapni, mi 1éves korig a nutrilont esszük bukás ellen azt felírja nekem a doktornő végig!
A GYES-el kapcsolatban én úgy tudom hogy, az alanyi jogon bárkinek jár a baba 3 éves koráig ezért abból nem vonnak járulékot, de kérdezz utána!

Magika: Katica nagyon szép baba, és ügyes is zabálnivaló az utolsó képen ahogy alszik, már szerettem volna kérdezni hogy te milyen fotó programot használsz?, nekem a photoline van de a te effektjeid úgy tetszenek.

Lekri: hát elötted le a kalappal hogy 7x keltél fel Kristófhoz, én már bekeményíttem, nekm Ruben csak 1xkelt éjszaka enni de már csak pár korty gyümölcslevet kap vízzel hígítva(ugyanis semmi mást nem hajlandó meginni.)és alszik tovább, a cumiját meg már ha elalszik odateszem a feje mellé és magának éjszaka beteszi ha kell neki, csak ha a lábához kerül akkor nem találja és hiszti van.

Szösszenet: köszönjük a fejlődési listát, szerintem sincs egy baba sem lemaradva ugyanis a legidősebb baba is kicsit több mint fél éves bőven van még idő!

Az én fiam ha jó napja van akkor órákat elücsörög egyedül, a kezembe kapaszkodva felál sőt a napokban észrevettem hogyha fogom álva a kezét tök cukin lépeget már nem feszíti ki a lábát.
De egyedül az ülést és állást még nem produkálta.

Kamilla: nem vagytok lemaradva semmiről!

Ollem: Nagyon szép Bogi! Szösz jól írta hogy mire van szükség az anyakönyvi kivonat fontos mert ugyanúgy rávezetik hogy GYEDet igényeltél, postán is lehet intézni de személyesen gyorsabb és hát az anyakönyvi kivonatot én félnék postán feladni és ki tudja mikor küldik visza.
Az összege ugyanúgy a jövedelmed 70%-a ha biztosított voltál az elmúlt 1 évben.

Az autós üléssel kapcsolatban szerintem már nézni kell hogy biztonságos legyen inkább legyen egy használt jobb minőségű mint egy új megbízhatatlan.

Kép
geni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?