Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés, mert már régen jártam itt. Délután nekiálltam és elkezdtem feltölteni a fotoalbumot, csak sajna nem találom a cd-k egy részét, úgy hogy abbamaradt. Ahogy lesz idöm jövök és olvasok.
Puszi
Csilla

fotoalbum:Daniella&Kristina

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Szia Solya!
Gondoltam rá,de arra a megáll.jutottam,hogy nem szívesen nézegetem ahogy más boldogan öleli magához a drága kincsét amikor én szinte hozzá sem érhetek.(szerintem ez érthető)Úgyhogy maradt a sírás és a depi.
Az pedig lutri,hogy milyen társaságot fogsz ki.
2x feküdtem a path.Először olyan volt a hangulat,mint a kriptában. 2.alk.ébredéstől elalvásig röhögtünk.

A Valentot én is ismerem.Külsőre nem valami kigyúrt pasi,de nagyon jóindulatú.
Én nagyon óvatosnak láttam,inkább túlságosan is az.Dehát jobb félni,mint megijedni.

Lányok!
Kért valaki infl.elleni védőolt.magának és a gyerekeknek?Én nem mertem.
Volt már az idén valaki infl?Tényleg brutálisabb az idei? A gyerekekre veszélyesebb?


Egyébként a gyermekágyas oszt.milyen?Nővéreket nem nagyon dicsérik.
Orsi
 


Sziasztok!

Orsi! Én ötször voltam a pathológián, ebből négy szuper volt (mármint a társaság, nem a bentfekvés tényeKép), egy volt csak kicsit furi, mert a szobánkban rajtam kívül mindenkinek olyan magasröptű témái voltak, mint a Barátok közt előző epizódja, meg a Mónika-só Kép, de olvastam egy csomót, meg sétáltam, és végül is valamennyit el tudtam beszélgetni velük, mert egy idő után óhatatlanul is kívülről tudtam Berényiék (?) életét... A gyermekágyon viszont már mindenki a babával van elfoglalva, és csak erről beszéltünk jobbára. Szinte mindenkinek jött egy rossz kedvű napja, és prímán tartottuk egymásban a lelket. Pedig nagyon vegyes banda volt a sokat emlegetett cigányasszonytól a bírónőig a társadalom szinte minden rétege. (Mi egy hétig voltunk a császár miatt, úgyhogy volt váltás körülöttem.) A nővérek? Vegyes a kép. Vannak szuperek, jó fejek, figyelmesek, jóhumorúak, meg flegmábbak is. A főnővér viszont egy angyal szerintem, csak folyton elfoglalt. (És azon kevesek közé tartozik, aki tud tőlem vért venni első szúrásra.) Viszont van egy rettenetes takarítónő, mindenbe beleszól, a nővéreket is egzecíroztatja, és folyton olyan arcot vág, hogy legyünk megtisztelve, hogy ő hajlandó itt dolgozni... Én inkább nevettem rajta, de volt akit nagyon idegesített. (Például a férjemet, aki be is szólt neki egyszer, azután nyugtot hagyott neki a nő...)

Influenza: ne is mondd! Végre elindulnék a szüleimhez kedden, erre tegnapelőtt felhív az apukám, hogy fújjuk le az egészet, mert szörnyű járvány tombol. Honnan veszed, kérdem. Hát, most mondták a hírekben. (Nem véletlenül nincs tévénk, mi a rádióból, meg az újságokból okosodunk a világ folyásáról). A rádióban viszont azt mondták, hogy van már néhány megbetegedés, de szó sincs járványról. Felhívtam a védőnőt, mit csináljunk. Azt mondta, a szokásos kereskedelmi tévés pánikkeltés volt, menjünk csak nyugodtan, Szabolcsot védi az anyatej. És ha itt maradunk, itt ugyankkora az esély elkapni, Apa is hazahozhatja, stb. Azt nem mondta, mi lesz, ha én elkapom, de nem szoktam. Apukám tavaly beoltatta magát, aztán utána egy fél évig szinte folyamatosan beteg volt. Mi is gondolkodunk rajta, a férjemnek javasolták is, mert szívbeteg, de nem tudom...
Fulescsacsi
 

 
 

Csilla,
tündéri fotók! Kép

Orsi,
ez a Te döntésed volt, ha úgy gondoltad, így jobb, akkor neked volt igazad. Én tutira megőrültem volna a magánytól, attól, hogy nincs kivel megosztanom az örömöt és a bánatot egyaránt. Én feküdtem olyannal együtt, akinek a PICen volt a babája és volt, hogy nem tudtam ellátni az enyémet. De nekem jót tett, hogy voltak körülöttem emberek, akikkel megoszthattam a gondolataimat és akik megosztották velem az övéket.
A társasággal kapcsolatban is egyetértekKép Amikor mi nagyon vidám szoba voltunk, a mellettünk levő szobából soha egy pisszenés sem hallattszott ki. Én pl. megőrültem volna ettől! Kép

A nagymamám is tavaly, az oltás után hetekig beteg volt. Kép Én nem adattam be. Ráadásul, ha már járvány van, felesleges beadni, mert egy ideig még nem véd.

Noémi,
gyönyörű a hercegnőtök! Kép
solya
 
 


Sziasztok!
Már megint itt kotnyeleskedekKép

Fulescsacsi!
Hű, de sokszor voltál már benn. Szerencsére én csak 3x.

Azt meg tudnátok mondani, hogy mit kell vigyek a babának, ha baba-mama szobában szeretnék lenni?
Ruhát vihetek-e, kell-e vinni neki? Pelenkát?(textil, papír) Popsitörlőt? stb...
Panka
 


Szia Panka! Ruhát ne vigyél, mert nem engedik ráadni, de felesleges is, ha napközben valami történik vele, kérhetsz csereruhát. Meg legalább nem kallódik el a sajátod.
Pelus: én vittem, mert amit ott adtak, nagy volt Szabolcsnak, mert ugyan hosszú baba volt, de nagyon vékony. Amit bent adnak, elrakhatod pár hét múlvára. (Amúgy, ha jó a méret, akkor is kevés, az első hetekben ritkán elég napi öt pelusKép). Textilt is vittem, mert kettő/ per nap jár, azt is kicserélik, ha nagyon muszáj, de nem szívesen. Popsitörlőt fölösleges, mert a csomagokban, amit kapsz van elég, nekem éppen elfogyott az egy hét alatt. De reméljük te nem leszel bent annyitKép. Amit viszont keveset vittem, az a melltartóbetét, de ahogy elnéztem, a többieknek nem fojt úgy a tejük, mint nekem. (Mert az ő gyerkőjük felkelt időben a szoptatásokhoz, az enyém az istennek semKép).
Ez jutott eszembe. Popsikrémet, stb. stb. adnak. Ja, és hozzattam be steril cumisüveget - amúgy ott is sterilizálnak bármit szívesen - mert az az üveg, ami ott van - kabaré, szerintem amiatt ment nehezen a szopi először Szabolcsnak. Persze rámsózták a bimbóvédőt, meg a fejőgépet: egyiket sem használom... (Amíg nem jön meg a tejed, cukrosvizet lehet adni a törpinek.)
Én még vittem be egy kispárnát is, a szoptatásnál kiváló segédeszköz volt!

Ennyi, ha valami beugrik, még írok, de biztos a többieknek is eszébe jutnak dolgok. Érdemes szétnézned az archívokban is.
Fulescsacsi
 


Fülescsacsi!

Köszönöm szépen, sokat segítettél!Kép
Holnap reggel vonulok be, de egy hetet én is leszek, császár miatt!
Visszaolvasok akkor, csak már totál izgatott vagyok...

Köszi mégegyszer!Kép
Panka
 


Szia Panka!

A ruháról csak annyit, hogy nálunk volt aki a szobában vitt be sajátot, rá is adta, nem volt belőle baj, csak a fürdetésnél szólni kell, hogy a sajátod a ruha, nehogy a közösbe rakják a tied isKép Amugy, rendesen öltöztetik manót, első nap, mármint születéskor pólyában van, utána simán rugdalódzóban kapjuk meg. Ha császárral szülsz, akkor az örzőbe naponta kétszer hozták fel őket, délelött 11kor, és délután kettőkor. Ha már feltudtál kelni akkor le is mehetsz hozzá. Attól függően hány szabad ágy van lent ugy kerülhetsz le, elméletileg egy napot vagyunk az örzőben. Amikor szültem Danit, akkor spec egy szabad ágy sem volt a gyerekágyon, igy kemény két napot kellett az örzőben szenvednem, de már az első nap végén mentem le manóhoz, hogy többet lehessek vele.
A pelusra én is csak azt tudom mondani, hogy amit adnak az még nagy a kicsiknek, legalábbis Dani 3440nel született és eléggé majdhogynem a nyakáig ért a pelusKép Ha megszületik pocaklakód a méretétől függően inkább hozass be new born méretűt, 2-4 kg, vagy 5 attól függ milyen márka, jobban jársz vele. A babacsomagban amit fogsz majd kapni lesz is egy adag pampers ilyen méretben. Amit meg naponta kapsz liberot, tedd el otthonra. Szintén lesz a csomagokban, mert kettőt fogtok kapni, egy zacskósat és egy kék dobozosat, a zacskós tartalmaz több használható termékmintát, egy nagyon jó popsi krém :sudocrem a neve, nekem Dani allergiás lett az ajnározott és sokat reklámozott johnsosn popsitörlőkkendőre, amit bent adtak és azzal pillanatok alatt elmúlt. Azt a pici tégelyt még mindig használom, pedig kedden leszünk hat hetesek.
Apával én hozattam be pampers törlőt, az sokkal jobban bejött, de ez is babafüggő. Amikor elkezded bent használni akkor úgy is megtapasztalod.
Ha gondolod cumit vigyél be, nekem jól jött, mint aktiv "kikapcsológomb" Kép
Fényképezőgépet ha van nehagyd otthon, csodás pillanatokat tudsz vele elkapniKép
Jut eszembe, kissapkát vigyél be, mert a szobákban közel negyven fok volt, de kint a folyosón meg csak 20 és igy könnyen megfázhat manócska a nagy hőmérséklet ingadozás miatt. Esetleg még kiskesztyű is ajánlott, ha túl nagy a körme, ne karmolássza magátKép
A textil pelust is érdemes, de arra is vigyázz, hogy ne add be manóval, mert arra kereszthet vethetsz, a korháziakon lesz pecsét, igy meg fogod tudni különböztetni a tiedtől.

Ami téged illet, bent adnak betétet, és azzal jobban jársz mint a kint kapható simákkal. Esetleg érdemes tenna betétet venni.
Ami viszont nagyon bejött és praktikus volt az a tenna bugyi, gyógyszertárban kapható, hálós bugyi, baromi könnyen mosható és nagyon gyorsan szárad, kényelmesebb, mint a sajátodat mosogatni.
A császár miatt ha gondolod érdemes haskötöt is beszerezni, mert gyorsabban tudsz vele gyógyulni, szintén gyógyszertár, de ha tudod valaki irassa fel dokival, mert ugy negyedébe kerül az ára.

Nah ennyi jutott eszembe.
Sok sikert, szoritunk neked.
puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Ma egy hatalmasat kirándultunk a Börzsönyben. Nagyon-nagyon élveztük, Balázs is, ő eleinte gyalog jött, aztán becsücsült a háti hordozóba és onnan osztogatta az utasításokat Kép
Nagyon hosszú túra volt, de megérte: fent gyönyörű kilátás és egy vendégház várt minket, hagymás-szalonnás-kolbászos rántottával és palacsintával KépKép
Hazafelé megörökítettek minket gyorshajtásért, de ez sem tudta elrontani a napot Kép

Képek még ma este lesznek, majd belinkelem!

Annamari
muter
 
 


Íme, az ígért képek!
muter
 
 


Tud valaki arról, hogy miben halt meg Dr. Lukácsi László II. klinikán?

Nekem ő volt az orvosom, és amikor be akartam jelentkezni, azt mondta az asszisztense, hogy meghalt.
Névtelen
 


Májcirrhosisa volt.
Névtelen
 


Solya! Fcs!
Köszi a választ!
Remélem,a média eltúlozza az egészet.Én meningitis ellen sem mertem beoltatni.Szerintetek?

Panka! A vinnivalóhoz semmit nem tudok hozzátenni.Csak annyit szeretnék neked jótanácsként mondani,hogy ha viszik neked a babát megmutatni,kérd hogy megszoptathasd. Nagyon fontos,hogy ezt minél korábban megtegye.Ha van választott szülésznőd,tőle kérd.
Orsi
 


Névtelenek! Ez nagyon szomorú! KépKép

Lola! Örülök, hogy Ákossal minden rendben van. Kép
Valent dr: Erzsébet krt. 40-42. 1/7.; hétfő 15-19 óráig; 30/952-6829
Tali: szuper! Muternek már mondtam (írtam), hogy nekünk a január nem jó, de februárban a keddi és a csütörtöki napok délelőttje és délutánja, ill. a szerda és pénteki napok délutánja nekünk oké. Hol?
Hmmmmm! Mivel tudomásomra jutott, hogy olvasol, KépKépKép, gyere (gyertek) velünk talizni! Kéne egy kiscsaj a három fiú mellé. Kép

Annamari! A képek fenumenálisak! Csúcs a Balázs! Kép

Panka! Holnap (ma) szorítok nektek! Aztán értesíts minket légyszi az eredményről. Kép

Üdv: Benő
beno
 
 


Orsi! Én beoltattam.
beno
 
 


Bocsi! Nemtudom mi volt a baja a doktorodnak névtelen. Összekevertem valakivel.
Névtelen
 


Sziasztok!

Ágiboszi, Fcs: kinyomtattam amit írtatok, és elteszem, hogy tudjam, mit kell majd bevinni, meg mit nem. Én is köszönöm, hogy leírtátok! Kép

Az influenzától én is nagyon félek, de azért reménykedem, hogy megúszom. Beoltatni én sem mertem magam.

Noémi: Lilána hercegnő tündéri és gyönyörű, mint az anyja! Kép

Gabi: igen, Apa is ott volt. Ő is nagyon élvezte. Sőt! Volt, hoy ő jobban látta, amit kellett, mint én. Ezek szerintem családi programok. Kivéve, ha meglepinek szánod. Kép
A felkészítő 12 hetes, szóval azt be kell kalkulálni. A következő áprilisban kezdődik.


AnnamariKép Hogy ti miylen aktívak vagytok! Kép Tök jó lehetett a kirándulás! Kép Jók a képek megint!
Mi is megnéztük a Gyűrűk urát. Ádám az elefántos csatajelenetnél indult csak be. Most nem tudom, hogy zavarta-e a hangerő, vagy (Apa feltételezése szerint) idegesítette, hogy nem lát semmit az izgis részekből! KépKép
shine
 
 


Nagyhideg-hegy! (Jól írtam?) De rég jártam arra! Királyrétről mentetek fel? Szép kis túra! Kép

Hú, de mennék már én is! Kép

És édes a nagyfiú is! Kép Hihetetlen, hogy mekkorát nőtt! Kép

Benő,
Sára imádja répásat! Kép Nagyon bejön nekik, ahogy zenél. Máté is nagyon ügyes, jó eséllyel eltalálja a lapot. Minek következtében csak pittyeg az említett zöldség. Csináltam fotókat, majd vhogy eljuttatom. Kép

Orsi,
én nem oltattam csak a kötelezőkkel. A drnénink azt mondta, csak akkor érdemes, ha a környezet megkívánja.

Panka,
drukk! Kép És jó babázást! Kép
solya
 
 


Sziasztok!

Na, mi infulenzásak voltunkKép Hát nem egy leányálom.
Szombaton (múlt) kezdődött, Apa magas lázzal, köhögéssel, Peti csak köhög. Dokinéni: semmi gond.
Aznap éjjel mindkettőnek magas láz, ami vasárnap éjszakáig sem megy le.
Se hétfőn, se kedden, se szerdán......
Csütörtökre Apa jól van (hülye doki 2 napra írta ki, de közölte, ez infulenza) dolgozik. Peti elkenődve ugyan, de már csak hőemelkedés. De nem rohangál, nem játszik, csak fekszik, vagy ül, bedagadt piros szemekkel, nagyon taknyosan, köhögve.....
Szombaton már jól van, nincs hőemelkedése se, de még köhög, taknyos. Megkockáztatunk vásárlást, végig cipelni kell, nayon nagyon nyűgös.....
Vasárnap olyan hisztit vágott le a mcdonalds-ban (hogy végre egyen, mert másfél hete SEMMIT nem eszik. De ott volt egy szülinapos csoport éktelen rossz gyerekekkel, üvöltöztek, rohangáltak, egymást lökték fel, csúsztak-másztak a földön. Szegény oda akart menni, de már olyan kisiskolások voltak, de iszonyú vadak. Nem engedtük, hogy ezért-e nem tudom, de torka szakadtából ordított egész uton hazafelé. (Így még soha de soha, pici baba korában sem) Én megilyedtem, vittem volna az ügyeletre, de se láza se semmi, kiröhögtek volna. Itthon elaludt az Apján (ez is ilyesztő volt). Aztán felébredt, utánna megnyomkodtam fülét-hasát, nem fájt semmije.....
Ma már jobban van, igaz, enni továbbra sem eszik, de ma még nem hisztizett.

Szóval, az infulenza elleni oltás nekünk nem kellKép Annyiban jó, hogy most itt a nagy pánik, hogy jujj infulenza, nekünk már talán nem kell félni. (koop kopp)
Meg felirattam a Bronco vaxom (nem biztos hogy így kell írni) immunerősítőt, ami kifejezetten légúti megbetegedések ellen véd. Nem tudom, eddig erről miért nem tudtunk.

Lányok ! Most hogy van? Sima szüléskor a szülőszobán (az egy ágyasban ugye) maradunk babástúl, Apástúl a megfigyelés idejére? És császárkor? Ha altatnak, nem lehet szoptatni? Hogyan lehetne elérni, hogy rögtön az elejétől 3 óránként hozzák a babaát, ha császár akkor is?

Na megyek, mert megint mászik fel az asztalra, és megint ki fog lépni

Pusz: Kata
LadányiKata
 


Sziasztok!

Kata:
Sima szülésnél, ha semmi baja nincs a babának, akkor a megfigyelés ideén végig veletek van, vagyis a szülés után még két órát együtt vagytok a szülőszobában: apa, anya és a babaKép (Persze ha nem tizen szülnek egyszerre és szükség van a szülőszobára).
Császárnál két lehetőség van:
Az altatásnál sajnos nem kapod meg szopiztatni, mivel nem vagy magadnál, ugyan felpofoznak és megmutatják a babát, de még vagy két óra kell hogy teljesen kitisztulj, és attól függően mikor volt a műtét úgy láthatod a babát.
EDA alkalmazásánál, mivel magadnál vagy kérheted hogy megszopiztathasd, beszéld is meg külön a szülésnőddel, hogy segitsen majd.

A műtét után az örzőbe egy nap csak kétszer hozzák fel őket, délelött 11kor és délután kettőkor, odaadják a babát, sőt örülnek is ha szoptatod. Ha többet akarod látni akkor le kell menned hozzá az elsőre, van amugy lent szoptatószoba, ahol meg is szoptathatod. Általában a normál menetrend szerint 24 órát vagy az őrzőben utána kerülsz gyerekágyra és ott már a te döntésed szerint végig veled van babuci.
Ha nagy a forgalom a gyerekágyon és nincs hely, akkor megesik hogy két napig is ott vagy, sajnos decemberben én is két teljes napot voltam fent, mert teltház volt, de a legtöbbet lent töltöttem babócánál a második napot, és igy tudtam kibulizni, hogy legyen már helyem, mert elsőkézből értesültem arról, hogy valaki hazament, rögtön szóltam fent a nővérkének, hogy kérdezzen rá az üres ágyra, fél óra múlva már el is foglalhattamKép

Shine:
Mivel Te már jobb időben fogsz szülni talán a kissapkát kihagyhatodKépKép
Ha valami még eszembejut majd irok.

Ha valakit a papirmunka intézése érdekel szülés utánra abban is szivesen segitek, hogy ne napokig kelljen rohangálni.

LEgyen nagyon szép napsütéses napunkKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Benő!
Bizti jó a helyszín és az időpont? Mert olyankor a Mericli és a Vermes szokott rendelni! Vagy lehet, hogy ők 42-44? Na mindegy Kép

Solya!
Bezony, Hideghegy! Gondolkoztunk, hogy Hideg-hegy vagy Magas-Tax, de gondoltuk, ha már lúd, legyen magas, így a magasabban lévőt választottuk Kép Igen, Királyrétről indultunk, útközben találkoztunk a Jeszenszky Gézával, ő már lefelé jött, sílécen, jó nagyot köszönt, rendes pali Kép
Válaszoltam a mélre!

Kata!
Jobbulást!!! Broncho Vaxomról mi is mostanában hallottunk csak, mikor Balázs skarlátos lett, akkor kezdtük el szedni. Azóta nem volt beteg (kopp-kopp). Mi egyidejűleg adjuk a Béres cseppet és a Cebiont is.
Sima szüléskor, ha nincs komplikáció, odaadják a babát és 2 órán át együtt lehet az újdonsült család, csaszinál, ha altatnak, akkor sajna nem szoptathatsz azonnal (gondolom, átmenne az altató a babába(???)).

Mai kalandunk: a biztosíték reggel óta hangosan szikrázik. Sőt, egyszer olyat csinált, mintha levágódna, aztán mikor visszajött az áram, hatalmas csattanás és villanás jött a biztosítékból. Azóta csak halkan cicereg és szikrázik.
A baj csak az, hogy én rettegek az elektromosságtól, de olyan szinten, hogy égőt sem cserélek a lámpában. A hajszárító pedig esküdt ellenségem (látszik is Kép).
Sajnos a lakás tulajdonosa villanyszerelő és nem áll a helyzet magaslatán. A mosogatóba folyó víz ráz, mert a legolcsóbb, legkisebb teljesítményű elektromos melegítőt vették meg (percenként 2 liter vizet melegít fel, az átlagos 11-gyel szemben), mikor a mosógép öblítésen van, akkor a fürdőszobában minden ráz, a falakban a vezetékek útja nyomon követhető, mert ahol a vezeték megy, ott meleg a fal, satöbbi.

Na megyek, mielőtt felgyullad a lakás Kép
Annamari
muter
 
 


Annamari,
mi lenne ha felhívnád a villanyszerelő tulajt, hogy örömmel vennéd, ha a rázós hibákat kijavítaná a lakásban? Kép
Vigyázz magatokra!

Én is mailtem, de most egy kicsit összezavarodtam a gépekkel kapcsolatban.
Párod jön majd vmikor mostanában?

Kata,
remélem lement rólatok a kórság! Kép
solya
 
 


Sziasztok!

Kata! Elég vacak ez, hogy alig láthatjuk a babát az első napokban, ha császároznak... én mondjuk lementem a csecsemőosztályra, egy kedves nővérke be is jött velem a szoptatósszobába, és segített. (Aztán jött egy lány, hatalmasra duzzadt, vörös fél mellel, három hónapos volt a kislánya, és bedurrant a melle, nagyon úgy festett, hogy operálni kell, de még előtte megpróbálták az elektromos géppel kimasszírozni, úgy megrémültem, hogy mi várhat rám, hogy vettem is egy fejőgépet gyorsan... de minek?) És utána nagyon rossz volt visszavinni Szabolcsot a csecsemőosztályra... Este fél tízkor született Szabolcs csütörtükön, és mivel nem volt hely az őrzőben, aznap éjjelre a vajúdóban helyeztek el. Másnap meg már olyan jól voltam reggel, hogy dokikám megkockáztatta, hogy esetleg mehetnék az osztályra, de végül nem engedték, felvittek még egy napra az őrzőbe, csak szombat délelőtt kaptam meg a fiam végleg. És csak egyszer hozták pénteken, mert éppen lecsúsztunk a délelőttiről, akkor még a vajúdóban voltunk, oda meg nem hozták. Nekem amúgy meg sem mutatták a műtét után, pedig szerintem egészen gyorsan kitisztult a fejem.

Annamari! Klassz lehetett a túra! Én is alig várom, hogy nekiinduljunk majd! (Megint OFF: Azt akartam még kérdezni, hogy a Gyűrűk urában tényleg kimaradt a végéről az a jó hossszú rész, amikor rendbeszedik a Megyét Frodóék? Lehet, hogy jobb is, ha most nem látom, hanem majd csak a bővített változatot DVD-n?)

Képzeljétek, Szabolcs lázasan elkezdte szopni az ujját. Próbálom cserélgetni a cumira a kezét, nem is tudom, melyik a jobb... Most felváltva "használja" a kettőt... Akkora cuppogást csap, és folyton törölgetni kell az arcát a nyáltól, amit szétken rajta...

Holnap reggel indulunk Miskolcra. Remélem minden rendben lesz...
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Fcsacsi! Csak egy szóra: Én sokkal jobban örültem volna, ha ujjat szop, mintha cumizik. Kicsit fárasztó volt éjjelente 20x menni, amikor kiesett a cumi. A kezét meg egyedül is megtalálja, meg szerintem "finomabb" mint egy gumi valamiKép le se merem írni, mennyi idős koromig szoptam az ujjamat. De amikor már okos voltam, é rtettem, hoy csak akkor szabad, ha senki nem látja. Tehát, utcán idegenek előtt nem.
De ez csak magánvélemény, Peti mondjuk könnyen leszokott a cumiról, mert egyszerűen napközben csak ha meglátta, bekapta. Aztán elraktam napközben, eszébe se jutott. Aztán éjjel, amikor kiesett, elvettem, nem kereste többet. De én ujjszopás párti vagyokKép

Pusza: Kata
LadányiKata
 


Van esetleg valaki, aki a Takács doktorhoz jár? Én hozzá járok és érdekelne mások véleménye.
julia
 
 


Jó estét!

Na, jól megszívattam ma magamat! Elmentem a V dokihoz magánrendelésre, persze időpontot nem kértem, mert az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy el tudok-e menni. El tudtam. Nem volt ott! Hát vertem a fejem a falba! Kép Na mindegy, tartoztam az ördögnek ezzel az úttal.
A biztosíték meg lett szerelve, mostmár csak amiatt aggódom, hogy a kék vezeték feketedik, nem bírja el a villany-tűzhelyt. Remélem, márciusig kitart azért!

Solya!
Apa nem tudja, megy-e, jó lenne, ha menne, de ha Ő nem, akkor én basszus kimegyek a trabival, ennyit megér ez a gép!!! KépKép

Annamari
muter
 
 


Annamari (és Lola)! Na most jól megfogtál, a lány sem tudta pontosan a címet. Lehet, hogy 42-44. Legjobb, ha az ember az időpont kérés alkalmával címet is egyeztet! Kép

Annamari és Solya! Milyen gép? kilyukadt az oldalam... KépKép

Solya! Sárának itt is boldog névnapot kívánok! Örülök, hogy bevált a répa. Képet-képet. Kép

Kata! Jobbulást az egész családnak!

Üdv: Benő
beno
 
 


Benő,
varrógép. Kép

itt:
http://www.tchibo.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/de/-/EUR/TdTchDisplayPr oductInformation-Start;sid=_uqm-d6jvpGm_J6vJVGsnd2gsgRvHJO9NZY=?ProductSKU=0002339

Jó, majd pakolok fel a nempublikusba. Kép

Annamari,
ezekszeint vegyem meg? És magamnak? Szerinted jobb, mint a Singer?

Julia,
szerintem az itt kotyogók között nincs.

FCS,
jó utat! Kép

Képzeljétek, az éjjel esett a hó! Akkora, hogy hókotró kell hozzá! Kép

Solya
solya
 
 


Csilla,
egyszerre voltunk az albumunkban! Kép Jól meg is lestem a lányaidat! Kép Azok az idétlen manófotók hol készültek? Tudod, a Tányérfülűek Társaságáról? Kép

Én itt frissítettem:
http://babanet.hu/album/main.php?album=918&page=2

Benő,
ha nem jött be a nempublikus, ide is tettem fel MrRépás képeket! Kép

Meg a családi albumba teszek majd fel üvegmatricát még, Ok?
solya
 
 


Sziasztok!

Solya!

Próbálom feltölteni az albumot, de néhány cd-t nem találok, amikor Kriszti egészen kicsi volt. De majd a kezembe akadnak, ha nem keresem.

Jó, hogy leírtad az albumod címét, mert már kerestelek s-nél, m-nél, már éppen kérdezni akartam, hogy hol talállak.

A tányérfülüek, az egy szülinapi bulin volt, tavaly nyáron. Barátnöm anyukája töltötte a 60-nat.Hozzávalók: zacskó, két db papírtányér, két müanyag féldecis pohár, két db fog papírból.

Elöször a zacskó kerül a fejre, utána a fülek, majd a poharak a szemre, végül a fogak, mindegyik egy speciális ének kíséretében, + egy kis ital. Eszméletlen sokat lehet nevetni ezalatt. Ezt a kis müsort általában minden bulin eljátszuk. És mindig ugyanolyan jót szórakozunk. Kár, hogy nincs magyar szöveg hozzá.

Aranyosak a gyerekeid. Sára kész kis hölgy.

Most megyek megfürdetem a lányokat, utána meg folytatom a képekkel.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Csilla,
miért nem írsz hozzá? Egy kis műfordítás? Kép

Benő,
ide pakoltam párat:
http://babanet.hu/album/main.php?album=76&page=4

Ha lesz időm, majd csinálok jobb képeket róluk! Kép

Angi,
hol vagy?
Panda megint eltűntél!
solya
 
 


Névtelen
 


Szia Julia! En Takacs dokinal szultem meg 2002 -ben. Velem nagyon kedves es aranyos volt nem volt vele semmi gond. Alapos es joindulatu. Tudom ajánlani. Sosem vartam ra sokat kiveve ha eppen egy kismamaja szult. A kovetkezot is nala szeretnem szulni. Szia Eszter
Névtelen
 


Solya!
Itt vagygok Kép!

Julia!
Én is Takács dr.-nál szültem (2x), szerintem jó választás volt Kép. Az egyik kolléganőm is az ő "betege", ő ajánlotta nekem, mikor először terhes lettem, és nagyon bepánikoltam (az sztk-s uh-n egy "cisztát" találtak a petefészkemben, és jól rámijesztett a doki, hogy elmehet a baba, koraszülött lehet, császározni kell stb., aztán kiderült, hogy csak a sárgatest volt). Először kicsit "félelmetes" volt, mikor megláttam, de ahogy elkezdtünk beszélgetni, rájöttem, hogy nincs mitől félni Kép.
Nekem alapvetően problémamentes terhességeim voltak, nem voltak felesleges vizsgálatok, ilyesmi. De tényleg alapos, mert másodszorra a 27. héten volt egy kis barnás folyásom pár napig, egyből uh-ra küldött, és emiatt már a 33. héttől jártam ctg-re, nehogy mégis valami gond legyen. Persze, nem lett Kép.
Én viszont, Eszterrel ellentétben ált. sokat vártam rá, de erről nem ő tehet. Mivel altatóorvos is, sokszor van műtőben, és előforul, hogy váratlanul hívják. Pl. egyszer pont akkor hívták el, mikor én voltam bent nála, akkor üzent, hogy 10 percen belül ott van.
Ha szükséged van rá, tényleg jön. Nekem pl. az első szülésemkor (szombaton) Ráckevéről jött vissza, mert szültem. Ez a Klinikától kb. 65-70 km.
"Röviden" ennyiKép. Írj gyakrabban (Eszter, Te is), és majd "eszmecserélünk" mi is, nem csak "vermesesek" Kép.

Kata!
Meggyógyult a család?

Na, most sietek Jakupcseket nézni,

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Csilla! Megnéztem a fotókat. Nagyon szép szemű kislányaid vannak. A Húsvéti boszorkány tetszik a legjobban. Kép
Mikor engedted először kutyázni a csajokat? Nem kaptál frászt, amikor elkezdtek mászni és a kutyás szőnyeget, padlót "nyalták"? Hogy tudtad megakadályozni, hogy a kutyák ne nyúljanak a gyerekek játékaihoz és a gyerekek ne nyalják össze a kutyákét?
beno
 
 


Sziasztok!
Beno!
Csak a nagyobbik lányom, Daniella találkozott a kutyáinkkal. Sajnos a dalmata már öreg volt, és a szívével volt baj, öt elaltattuk, 2003. máj-ban. Daniella akkor volt 15 hónapos.

Mielött megszületett volna Daniella bennünk is felmerültek az általad feltett kérdések. Mi, az orvosomat és a szülésznöt kérdeztük meg. Ök mondták, hogy amikor majd hazavisszük a babát, engedjük meg a kutyáknak, hogy megszaglásszák a gyereket, így nem lesznek féltékenyek.

A betegségektöl, fertözésektöl nem kell tartanunk, mert a kutyák tiszták. Ez különben egy külön fejezetet érdemelne, mert a svédek imádják az állatokat, a kedvenceket családtagoknak tekintik. (A magyar orvosoknak égnek állna a hajuk szerintem, ha a svéd kollégák véleményét hallanák a kutyákról és a gyerekekröl.)

Így is tettünk. Azután a kutyák nem foglalkoztak különösebben Daniellával, elfogadták öt, mint egy új falka tagot. Daniella nem mászott, nem csúszott, mert nagyon lusta volt. Bár ha tette volna, akkor sem lett volna gond a fentiekre gondolva.

Amikor járni kezdett, elöfordult, hogy a dalmata véletlen fellökte, amikor elmentek egymás mellett. Ö viszont sokszor kapaszkodott meg a kutya farkában. A kutya minden további nélkül türte. Persze felügyelet nélkül sosem hagytam öket. Nagyon jól ismertem a kutyáimat, de mégiscsak állatok. Sose lehet tudni.

Daniella és a kutyák is megtanulták, hogy ha a kutyák a helyükön vannak, ott Daniella nem háborgatja öket. Ezt szigorúan betartattam Daniellával. A játékokra ugyanez vonatkozott. Nagyon jól megvoltak egymás mellett.

A papillon Magyaro-on maradt sajnos, amikor Kriszti megszületett. Majd május után, ha Magyaro. is belép az EU-ba visszahozzuk, mert a svéd állat-beviteli törvények szigorúak.

Azt még hozzátenném, hogy itt Svédo-ban elvétve találkozik az ember kutyapiszokkal. A gazdiknak fel kell szedni a kutyaürüléket az ebek után. Ez természetes.

A kutyák évente jelennek meg orvosi vizsgálaton, oltásokat kapják, félévente féregtelenítik öket. Szóval általában minden gazdi szívén viseli a kedvence egészségét. Nincs kóbor állat.

Ezeket csak azért írtam, mert szerintem Magyaro-on sok a kóbor állat, sok a kutyapiszok és bizony ezek fertözések forrásai.

Te hogy oldottad meg? Mennyi idös a kutyád, és a macskád?

Jó éjt!
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!
Én is itt vagyok, csak többnyire mire megírok egy hsz-t, megszűnik a kapcsolat.

Hihi: mai HVG, népesedéspolitikáról. Cikk így kezdődik: "kedvezően befolyásolhatja az általános iskola első négy osztályában tavaly bevezetett buktatási tilalom a magyarok gyermekvállalási hajlandóságát (...) Egyebek közt ilyen összefüggések is olvashatók a kormány népesedéspolitikai koncepciójában."

Ja, amiért leírtam: fölötte kép, "Üres kiságyak a SE II. sz. szülészetén".
Számomra nem ismerős a kép, egy rakás üres kiságy egymás mellett, a fal mellett 4 db. olyan műanyag tologatós.

Mi jól vagyunk, sokat dolgozom, a gyerekek szépek és okosak, és most döbbentem rá, hogy megszokásból mindig azt mondom, ha kérdezik, hogy Andris másfél éves, aztán meg pár hét, és mindjárt kettő. Nagyon szeret oviba menni, együtt uzsonnázik a nagyokkal, ha korán érünk oda, rendesen, tisztán, a kisasztalnál. Szóval nagyon nőnek. Dorka meg kitalálta, hogy meg akar tanulni olvasni, szorgalmasan gyakorolja a betűket, de összeolvasni még nem tudja, inkább megjegyzi az egészet, képszerűen.

Puszi mindenkinek, angi
angi
 
 


Sziasztok!
Majd jövök én is, egyelőre küzdök a tabletta áldásos mellékhatásaival. lassan eljutok arra a szintre, hogy tesztelek egyet, mert ezek a tünetek anélkül, hogy nincs valaki a pocakban elviselhetetlenek! Kép

angi,
remélem ezt nem gondolták komolyan! Kép
Kiságyak? én nem is láttam,csak tilitolit! Kép Lehet, hogy archívumból vették elő a képet? Kép
Valószínűleg emiatt a hsz-od miatt álmodtam a klinikáról, de telesen máshogy nézett ki, csak én tudtam, hogy az. Kép

Na megyek émelyegni!
Sziasztok!
solya
 
 


Sziasztok!
Új vagyok ezen az oldalon. Amúgy egy 19 hónapos csibész anyukája - aki dr Valentnál szült.

Lola! Mint oly sokan, én is csak jót tudok írni róla. Engem meddőségi problémával is kezelt, mint az "eredmény" is mutatja, sikeresen. A terhesgondozást is ő végezte. MINDIG rettentően alapos volt. Később egy loop műtétet is végzett rajtam. Azóta teljesen tünetmentes vagyok.

Annamari! A magánrendejés az Erzsébet krt. 30. alatt történik. ( a Madách Színházzal szemben )

Üdv: Terika
terika
 
 


Sziasztok!

Én is élek, csak mostanában szörnyűek az éjszakák; vagy Balázs dönt úgy, hogy 4-kor berottyant, vagy én nem tudok aludni. El is kezdtem újra kávézni. Kávé nélkül olyan állagú vagyok, mint Balázs pelenkája, kávé után meg szabályosan a rosszullét kerülget. Hiába, én sem fiatalodom Kép
Meg aztán az állások egész napi kajtatása is eléggé leköt, a bölcsi ügyeit is intézni kell, hiszen hétfőn kezdünk.
Voltunk Balázzsal tanácsadáson, kikérni a törzslapot a bölcsihez, egyben felvették a kétéves státuszt is: 13,7 kiló és 91 centi (90 dekát hízott és 3 centit nőtt 1 hónap alatt!!!), buksija 48, mellkasa 50,5 cm. A lába pedig menthetetlenül 24-es. Néha tényleg nem tudom, mi a drágább: etetni vagy öltöztetni ezt a kölköt KépKép

Néztem én is azt a képet a HVG-ben, hát nem tudom, hol készült, mert tudtommal a SE II-n nincsenek kiságyak. Na nem szidom a HVG-t, mert ma is találtam 3 nekem való álláshirdetést Kép

Terika!
Üdv itt!
Köszi a pontos címet! Benő, akkor megoldódott e rejtély! Kép

Annamari
(Profilomban új kép mindjárt!)
muter
 
 


Sziasztok!

Annamari édes ez az etetős kép. Mi még csak cumiztatunkKép Majd megpróbálom betenni én is ha sikerül!
picus
 
 


Bocsi a kép most nem megy, mert nem a saját gépemnél ülök, ez sose jut eszembe majd ha az Andibaba felkelt.
picus
 
 


Annamri,
édiKép
Már csaka zt áruld el, hol lehet ilyen masszív dömpert kapni? Kép
solya
 
 


Lányok, köszi a dicséretet!

Solya!
Mi az Árkádban vettük a Babasziget nevű boltban, az alagsorban Kép
muter
 
 


Annamari!

Édes ez a gyerek! Ahogy eteti a macikatKép....az nagyon komoly!!!!

Én olvasgatlak Benneteket, de mostanában nem történt semmi velünk.
De! Mégis! Ma 1 éves Zsombi!KépKépKép

Holnap lesz a buli itthon és vasárnap is egy, anyuéknál.
Képeket majd rakok be az albumunkba!

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Boldog szülinapooooot!!! Méghogy nem történik semmi! KépKépKép
muter
 
 


Boldog szülinapot Zsombi! Kép
solya
 
 


Boldog szülinapot Zsombi babának! Kép

Láttátok az albumomat? Felraktam a pocimat. Kép

OFF
Annamari: e-mail tanulmányozás céljára kinyomtatva. KösziKép
shine
 
 


Lányok,

Köszönjük szépen az ünnepelt nevében!!!Kép

Shine, nagyon csinos pocikád van! A pocaklakó nevén gondolkodtatok már?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Nem tudom feltenni a képetKép
Pirus én is kívánok nagyon boldog születésnapot kívánok Zsomborcinak!!!
picus
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?