Új privát üzeneted érkezett!

Szal az az igazsag,hogy miert kene szegyelned magad? :roll: En ezt nem is ertem... :? Persze,hogy ne hallgass masokra...azt meg,hogy miert van az egesz majd elmeseled ha ugy gondolod...en nem akarom feszegetni...ugysem lennenk okosak ilyen nagy dologban :roll: Mindenesetre ugy ahogy mondod fel a fejjel es elore...meg fiatal vgy :wink: Higgy nekem...a barinom ngyon kivolt o nem viselte olyan jol,mint te :roll: es meg evekig sovargott az exe utan :? Nekem is mondta mindig...meg,hogy o mar sose lesz bolgok...nem tudott tullepni rajta...aztan tavaly (ra 1evre kikor beszeltunk) jott az email,hogy mar hazas es babat var :shock: asszem 9honapja voltak egyutt...es azt mondta olyan boldog ,mint meg soha :D A kiccsako asszem a nyar elott szuletett :lol:

Szal a szurke felhok majd elmennek a fejed folul es kisut a nap is :wink: En mar csak tom :lol: Jo,hogy jottel es orulok,hogy jol vgy...mar amennyire ilyenkor lehet :roll:

A fonokod meg ngyon rendi :shock: Le a kalappal.Kuldom neked a varzsenerzsiket Kép

Na kie lesz a leptetu? 8)

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Na ezt nem igy akartam :oops: :roll: :oops: en azt hittem a 99.vgyok :oops: Bocsi nekem ez a honapom nem is er :? :roll:
Kép

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Helló!

Kisbuta!

Először is Isten hozott közöttünk!!!:))))))

Amit én tudok a bromóról: miután elkezded szedni (én október óta szedem) nem szabad abba hagyni! Ha nem vagy babás és abbahagyod a duplájára is felmehet, ha meg babás az ember akkor a 12 hétig mindenképp kell szedni Különbne gondokat okozhat).
Szóval sztem nem szabad abbahagyni nekem mér most van 1 éve hogy szednem kell és csak annyi történt hogy lecsökkentették az adagom napi 1-ről félre!

De a bizti za lesz amikor a dokival fogsz beszélni, mert ez csak az amit én tudok és tudod minden doki mást mond!!!!

Remélem tudtam segíteni!
Nagyon mennek a drukkok hogy ez a 2. végre sikerüljön!!!!!

Én is kérdezhetek tőled?

Hallod azért Te sem vagy ám semmi! Mármint amin átmentél.

Nekem most volt a 3. inszemem és ha valami oknál fogva ez sem sikerül a köv lehet lombik!
Elmondanád hogy pl meddig kellett otthon lenned beültetés után?
Hányadik napon kezdik a stimut?
Mikor repesztenek és mitől függ?
Kb milyen kiadást jelent?

előre is köszi!!

Kép
pamilla
 
 

 
 

Bridget!


Hát Te voltál a szerencsés aki vitte és megnyerte a laptetőt!

GRATULA!!!!!!!!!!


Lehet jelent vmi??? :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Kép
pamilla
 
 


Kiriki!

Nagyon nagyon örülök hogy jöttél és kérlek gyere továbbra is!
Ha másért nem azért hogy duméljunk és ha akarod ki tudd magadból beszélni a dolgokat!!!

Nagyon nagyon nagyon büszke vagyok rád (ha nem veszed ezt zokon :wink: ) hogy ennyire erős vagy és a körülményekhez képest ilyen jól viseled a dolgokat!

A főnöknőd meg tök rendi hogy így kiáll melletted és tekintettel van az eseményekre!

Szóval várunk továbbra is sok sok szeretettel!!!!

Kép
pamilla
 
 


Kisbuta
Bocsi nekem teljesen kisiklott az agyambol,hogy jah te is miken mentel keresztul :shock: :roll: :oops: Az en storym kutyafule hozzad kepest :roll: :oops:

Pamilla
Jaj ne is mond nem jelent semmit :oops: :oops: :oops: Meg megvolt mikor parom elment :? :roll: azota meg kitol? :shock: :lol: :lol: :lol: :oops: Na es mire talizunk emborrel mar pemnek annyi :( szal ez a honap nem az enyem :roll: azert sem kellett volna :roll: De hat ti ugyik vgytok es nektek laptetu nelkul is menni fog :wink:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Bridg,
azért kellett várni, mert két stimuláció között el kell telnie legalább 3 hónapnak (tudod, a hormonok miatt.)
Remélem jól fogod magad érezni USÁ-ban! Hova mentek pontosan?

Pamilla,
köszi az üdvözlést. Jajj, akkor bizti visszakattanok a Bromora.

Lombik. A stimut a ciklus 2. vagy 3. harmadik napján kezdik, nagy jelentősége nincs, hogy melyiken. Előtte mindenképp vesznek vért, és hormonképet néznek, attól is függ a stimu. A gyógyszerek nem mindenkinek ugyanazok, szóval nehéz megmondani mennyi lesz. Az első stimum kb. 40 ezer volt (de úgy, hogy tb-s vagyok), ez több lesz, mert mást kapok. Arra készülj fel, hogy baromi drága szerekről van szó. A ciklus során gyakran vesznek vért és néznek ultrahangon, hogy hogyan érnek a petikék. Ha eljön az ideje, ez tényleg teljesen személyre szabott, akkor tüszőrepesztés és punkció. Arra nincs szabály, hogy mennyit kell otthon maradni. Első nap szigorú fekvés. A második nap is még nagyon óvatosnak kell lenni, de - ahogy nekem a Kaáliban mondták - "mindent szabad csinálni, csak semmit se nagyon." Kímélően szabad mozogni, persze semmi hajlongás és emelgetés. A szigorú fekvés állítólag nem jó, mert akkor a méhnyálkahártya vérellátása nem túl jó. De nincs tutti recept, ha a baba maradni akar, akkor marad.

Kép
kisbuta
 
 


Kisbuta
En is Isten hozott nalunk :lol: Bar en is meg uj vgyok itt :oops: :roll: :) meg en ugy gondoltam ha valaki ide bekerul az nem olyan jo mert ezek szerint nincs rendben a hormonja...szal az nem jo...de erted,hogy mirol beszelek na :oops: :) :roll:
Hat nem semmi turelmed van neked is :shock:
Marhara tetszik a vonalcsid 8) es mar latom 12nap van a nagy napig :wink:

Los Angelesbe megyunk a parom volt osztalytarsanak az eskuvojere 8) Valszinu San Diego-ig lekocsikazunk Bar ezk mind tervek ugye meg nem tudjuk el tud-e jonni melobol :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Bridg,
köszi :D , nagyon aranyos társaság vagytok, bár még alig ismerlek titeket. De nem nagy ügy benézni ide is, ha már eggyel feljebb írogatok...

Kép
kisbuta
 
 


Jaj de edi vgy :) :oops: :) 1el fentebb irsz :shock: Akkor ott olvastalak :wink: En meg 3mal feljebb irok 8) :lol: (Asszem :? :roll: :) ) Amugy a vonalzod feletti mondatodra is emlexemmennyire igaz :roll: Na meg a neved is megjegyezheto...es ugye akik mindig jonnek...azok mar nagyjabol ismerik a bneteseket"olvasasbol" :wink: Legalabbis en sokat olvasgatok minden fele :roll: 8) :lol:

Mi lett vegul a bromoval?Szeded? :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Bridg,
még nem, holnap személyesen konzultálok a dokimmal, és utána valószínűleg szedni fogom.

... hát igen, vannak nevek, amit gyakran látunk, bár én nagyon sokfelé nem írok, mert a beültis lányok minden kérdésemre válaszolnak... :wink: (egyébként azért lett ez a nevem, mert eredetileg csak egy kérdés erejéig regisztráltam, de a beültis lányok annyira kedvesek voltak, hogy maradtam. Életemben nem fórumoztam soha előbb... :oops: )

Kép
kisbuta
 
 


Jaj az jo akkor holnap vegre megtudod mi ujsag gyogyo ugyben :wink:

Nekem is ez az elso ilyen forumos tevekenysegem :lol: :oops:

Na mosma megyek tentezni :wink:
Kép

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


hja, ez az időeltolódás, még emlékszem Ausztráliára... :wink: :D

Jó éjt!

Kép
kisbuta
 
 


Mar igy is marha keso van :x Mikor kelek sehol senki aztan nekem is napkozben dolgom van mire jovok sehol senki...aztan meg mennem kell aludni szal mire mindenki jon en mar tentezek :roll:
Na pusza drukk a dokkerhez Kép

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


sziasztok!

Kisbuta!

Először is köszönöm a felvilágosítást!!!:)
Tudod én úgy vagyok vele jobb úgy menni dokihoz hogy nagyjából képben vagyok a dolgokkal. Így tudtam vele a lombikot is leboxolni!

Hogyhogy holnap? Szombaton is rendel a doki?
Nagyon drukkolok neked!

De nem úszol meg ilyen könnyen! :lol: :wink:
Szóval 2 lombik között mindig ki kell hagyni 2 hónapot? Vagy ezt a Te dokid javasolta.

Tök jó hogy jöttél, mert így legalább nem csak mi 2-en irogatunk Bridgettel és felpezsdül az élet!

Kép
pamilla
 
 


Bridget!

ez a fránya időeltolódás!
Monnyon le!


Mikor is mész Angliába randizni a pároddal???
Lenne 1 kérdésem:
Akkor a Te párod most milyen nemzetiségű?

Szép álmokat!
Jó pihit!

Kép
pamilla
 
 


Pamilla,
szívesen :D
Azért kell kihagyni három ciklust, mert idő kell, hogy teljesen kiürüljenek a hormonok a szervezetből, tudod a lombikkal elég sok hormont kapsz, és nem szerencsés rástimulálni az előzőre. A Kaáliban nem is adnak előbbre időpontot a következőre.
Szombaton csak beültik vannak, mert az adott esetben nem várhat, meg vvt és uh azoknak, akiket már stimulálnak, mert nyomon kell követni az eseményeket.

...én mint pezsgés, hmmm... :roll: :lol:

Kép
kisbuta
 
 


Visszajottem 8) :twisted: :lol: :lol: :lol:

Anyum felhivott fel 2-kor :shock: hogy fent vgyok-e meg :lol: Persze fent voltam de nem sok kedvem volt msn-ezni...mindenesetre ha mar csorgott meg fent is vgyok felmentem a kedveert msn-re aztan idaig pofaztunk :lol: Kaaameeeraaasan :wink: Jol esett de nem tudtam nem elmondani a nyugom bajom neki ezert most lelkiismeretfurdalasom van :roll: mert most miattam fog aggodni :oops: :roll: :oops: De aszonta jol nezek ki :wink: Mindig azert akar latni,hogy lecsekkolja jol nezek-e ki :lol: Marmint nem-e fogytam...meg tudjatok ha beteg valaki azon latni :roll: Na de en rajtam nem latni 8) Mert nem vgyok beteg :twisted:

Szal 1kerdesem van :roll: Mielott bromot-t szedtetek a magas PRL miatt volt valami tunetetek?! :roll: :idea:

Pamilla
Jaj te kis hamis mar a 2.lombik utan erdeklodsz :idea: neked meg az elsore se lesz szukseged mert mar most lehet,hogy sikerult :wink: Tudod csak pozitivan 8)
Nem Angliaba megyunk randizni :roll: Hanemot kikuldtek Angliaba 2hetre,hogy besegitsen mert feltornyosultak a munkak az ottani irodaban :roll: :twisted: :roll: Es a barijanak lesz az eskuvoje Amcsiban ahova 10-en mennenk azaz egyenlore ugy nez ki talan megyunk :? Merthogy neki kozbejott ez a biznisz ut :twisted: es ugy nez ki o onnan megy ki Amcsiba en meg innen :roll: es akkor ott talizunk 11-en 8) es egyutt jovunk onnan ide vissza 18-an :wink: Piri meg 20-an gyun :twisted: :lol: :lol: :lol:
Na ezt most jol megaszontam :lol: :lol: :lol: Szal a nagy nap egyenlore ugy nez ki,hogy okt.12. :D Mar marhara hianyzik :roll: O dragam felig Japan felig Angol 8)

Kisbuta
Kepzeld el en elneztem a vonalzod :oops: mondjuk azt sem tom mi fan terem a lombik ugyhogy elnezheto :? (marmint az en tevedesem :lol: )mer en azt hittem 12nap van meg vissza....ma meg lattam mar 13mat ir :shock: :oops: na aztan olvastam is :lol: szal mikor is lesz a nagy nap :?: :!: :roll: :idea:
Te mint pezsges igen :wink:

Na mosma tenyleg megyek aludni hajnal 3 :?: :shock: :? :oops: :oops:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Bridg,
elfelejtettem a Bromora rákérdezni, én szenilis süsüke!
Elvileg szerdán lesz a punkció (a petikék leszedése), de addig még hétfőn is vérvétel és ultrahang. Már nagyon izgulok.

Pihend ki magad!

Kép
kisbuta
 
 


nem volt tünetem a prolaktin miatt, mondjuk annyira nem is volt egetverően magas, csak magasabb, és a biztonság kedvéért kaptam a bromot. De pont tegnapelőtt beszélgettem a Kaáliban egy nővel, akinek pl elindult a tejelválasztása anélkül, hogy terhes lett volna (elég ciki volt, mert egy gimiben tanít, és óra közben érte a baleset...)
:lol: :lol: :lol:

Kép
kisbuta
 
 


Itt vgyok 8)

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


A feledekenyseg babas tunet :lol: Meg varj vele egy kicsit :lol:
Haat azert hetfon kerdezz ra :!: :roll:

A tuneteket csak azert kerdeztem mert mostanaban nem erzem jol magam :? :roll: Tejem nekem is van na nem folyik vgy csopog de ha megnyomom jon egy csepp :roll: :oops:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Halihóóóó!

Bridget!

szóval az én tüneteim teljesen megegyeztek a terhes tünetekkel!
Bedurrant cicik,poci,érzékeny voltam a szagokra, hányinger és még jött hozzá az hogy ideggyenge lettem!
Hangulatingadozás stb...

De amúgy nem a tünetek miatt néztek nekem hormont hanem mert már 1 éve nem jött a baba és a dokim azt mondta ez az első lépés!

És addig mindenki hülyének nézett a tüneteim miatt és azt mondták hogy biztos bebeszélem magamnak! Hiába mondtam hogy nem így van mert azért ennyire nem görcsöltem rá a témára.
De kiderült az igazság :wink:

Szóval így derült ki hogy magas a prl szintem! :lol:

Kép
pamilla
 
 


Szia csak gyorsan...szal csak azert kerdem mert tod nekem meg magas es szuka nem adott gyogyot ...es kivancsi voltam lehetek-e attol esetleg rosszul...marmint a magas PRL-tol :roll: De ezekszerint igen :twisted: es en orulnek ha mar a tuneteim elmulnanak de ngyon :evil: Hetfon doki mar alig varom :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Hát sziasztok!

Szóval úgy tűnik hogy meggyün! Még csak barna de jön!
Ezek szerint mégis csak lombikos leszek!
De furi mert most egyálltalán nem vagyok elkenődve!

Hol vagytok lányok?

Ki mi jót csinált a hétvégén?

Bridget!

Hát igen az a fránya prolactin kicsinálhat elég rendesen! Mármint a közérzetedet! A szervezetről nem tudok nyilatkozni!

Képzeljétek nálunk olyan de olyan hideg van mint állat!
A sok b..zi lakó miatt lekapcsolták a fűtést mert ők nem fáztak!
A vicc az egészben hogy amíg otthon laktam nem fáztam ennyit pedig az 1 10 emeletes ház volt!
Most meg csak 2 emelet van fölöttünk!
Tiszta ideg vagyok! Mi lezs ha gyerekem lesz majd ő is megfagy vagy mi?

Na mindegy csak bosszant!

Kép
pamilla
 
 


Pamilla,
ez nagyon gáz. Nálunk szerencsére egyedi fűtés van, mi sem kapcsoltuk még be, de hát ez 1. Szeged (kicsit mindig melegebb, mint Bp.) 2. panelprogramban szigeteltek minket. Itt most 22 fok van fűtés nélkül, pedig zárószint.

Sajnálom, hogy lombikoznotok kell, de biztos sikerül és anya leszel. Ha kérdéseid vannak, nyugodtan nézz be a Beültetés előtti és utáni érzések topikba, nagyon aranyosak a lányok ott is.

Bridg!
Hiszen hétfő van! Mit mondott az új dokid???

Kép
kisbuta
 
 


Egy nap Pistike megkérdezte apukáját, hogy kaphatna-e egy mountain-bike-ot
születésnapjára.
Az apa így szólt:
- Pistikém, most vettünk fel nyolc millió forint kölcsönt a házra, sajnos,
nincs most pénzünk biciklire. Várj Karácsonyig.
Eljött a Karácsony, Pistike megint rákérdezett.
- Sajnos még mindig sok a tartozásunk, talán majd máskor...
Két nappal később Pistike nagy bőröndöt cipelve kilép a házból.
Az apja megkérdezi:
- Miért mész el kisfiam, nem szeretsz már minket?
- Tegnap este , mikor elmentem a szobátok ajtaja előtt, hallottam, hogy
azt mondod, hogy elmész, és anya megkért, hogy várd meg, mert mindjárt ő
is elmegy.

Hát dögöljek meg, ha én itt maradok ekkora tartozással :lol: :lol: :lol:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alulírott Hímvessző, jelen levelemmel fizetésemelésért folyamodom.

Indokaim a következők:
-Nagy mélységekben dolgozom,
-Bármely helyzetben először a fejem dugom be,
-Sem hétvégi, sem szabadságolási időszakom nincs,
-Nedves környezetben kell dolgoznom ,
-Magas hőmérsékleten dolgozom,
-Fertőző betegségeknek vagyok kitéve.

Tisztelettel: Hímvessző
Tisztelt Hímvessző!

Miután kérelmét átolvastuk, az abban lévő érveket elemeztük .
Sajnálattal közöljük, hogy kérelmét a következő okok miatt elutasítottuk:

-Nem dolgozik napi 8 órát folyamatosan,
-Kis erőkifejtés után elszenderedik,
-Nem követi mindig a felső vezetés utasításait,
-Nem marad meg kijelölt helyén, gyakran elkódorog máshová,
-Nincs kezdeményezőkészsége, állandóan nógatni, motiválni kell, hogy munkába álljon,
-Munka lejártával munkahelyét mocskosan hagyja el,
-Nem követi a biztonsági előírásokat, mint pl. a védőruha viselete,
-Képtelen két egymás utáni műszakban dolgozni,
-Néha elhagyja a munkahelyét, még mielőtt a napi munkát elvégezte volna.

Ha mindez még nem lenne elég érv Önnek, megjegyezzük, hogy állandóan két gyanús zsákkal járkál.

Bérosztály :lol: :lol: :lol:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Pamilla
-Na akkor azert vgyok en ilyen rosszul :twisted: Nem vgyok onmagam es marha szar igy elni...de meg akkor ki kell tartsak a ho vegeig :shock: :? :cry:
-Piri monnyon le :evil: Hajra lombik :P

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Kisbuta
Dokis beszamolo(bocsi de csak ugy atmasoltam a en topikombol...remelem nem baj :oops: )

Hat a doki ari volt bar igy elsore nem tudom,hogy megtalaltuk-e a hangnemet :roll: Mindenesetre alapos doki az tuti :wink: Ha jol vettem eszre ez magan korhaz mert eleg sokmindenert fizetni kell...ami mondjuk engem nem erdekel 8) Nem kellett sokat varnom se,fel ora talan :roll: beszelgettunk megnezett uhu-n hat 1cm-es tuszot latott szerinte abbol nagy bumm nem lesz :? :roll: Mondjuk ez a ho nem is ngyon erdekel :twisted: Vett kenetet megnezik a bacikat 8)

Tervek:
3.cn. napon bemegyek vervetel,megnezi a prolactin-t is 8) Sot 3.nap meg egy csomo minden mast is neznek :
-syphilis
-hepatitis B
-hepatitis C
-HIV
-HTLV-1
-chlaydia
-anemia
-Coogulation assay :shock:

Aztan megyek 10.cn nap petit nezni na meg persze gondolom ezt a honapot vegigkuksizza peti ugyben 8) :lol: Aztan megyek 21.cnen is. :roll:

Azt mondta lehet o is akar meg1szer atjarhatosagit :? :roll: Hat mondtam neki,hogy az nekem mar megvolt azt mondta nem bizti de o lehet majd keri :? Szal ramegy a hormonomra (FSH,PRL) es azt mondta adjak neki 2-3honapot...ha gond van az FSG-emmel vgy a PRL-nal akkor ad ra gyogyot 8) Ezek szerint megis csak lehet kontrolalni az FSH-t :twisted: Szal no para...azt meg,hogy korai petefeszek kimerultsegem van-e ngyon is megkerdojelezte..ami jo :) szerinte nem rossz meg az a kozel 20-as ertek se...de 11 szerinte semmikepp nem olyan rossz :wink:

Ugyhogy 20-an megjon 23-a korul megyek megint :arrow: es belecsapunk a lecsoba :wink:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Kisbuta csak neked csak most :lol:

Hormonszintek



Follicule Stimulating Hormone (FSH): Az FSH serkentésére a petefészekben megindul a tüszôk fokozott fejlôdése, ami a tüszôhormon (ösztrogén) termelôdés fokozott növekedésével jár együtt.
A petefészek stimulálhatóságát mutatja. Általában 6 alatt kiváló, 6-9 jó, 9-10 még megfelelô, 10-13 nehezen stimulálható, >13 nagyon nehezen stimulálható. A PCO-s betegek kivizsgálásakor az FSH/LH arányt is nézik. Ez az arány normálisan kb. 1:1, ha az LH értéke magasabb, a PCO diagnózisa valószínû..

Normálértékek:
a ciklus elsô felében 3-10 UI/l (vagy mUI/ml)
az ovuláció idején 10-30 UI/l
a ciklus második felében 2-10 UI/l
menopauzában 20-100 UI/l



Estradiol (E2): Az ösztradiol a nôi nemi hormonok (un. tüszôhormonok) egyik aktív fajtája. Termelôdése az agyfüggelék serkentô hormonjainak hatására következik be és ciklikus. Az alsó értékek jobb stimulálhatóságot jeleznek. Abnormálisan magas szintek a 3. napon funkcionális cystára, vagy kimerülô petefészekre utalnak. Indokolt a stimuláció is alatt vizsgálni. Értéke attól függ, hány tüszô van, illetve azok mekkorák. Ez betegenként változó. A legtöbb orvos bármilyen E2 növekedést jó jelnek tart, mások szerint a 4. napon 100 pg/ml feletti érték, vagy a 3. napi érték kétszerese lenne ideális. A hCG injekció beadásának napján érett (18 mm) tüszônkként >200 pg/ml. Túlsúlyos nôkben néha kisebb értékek mérhetôek.

Normálértékek:
a ciklus elsô felében 27-166 (egyes forrasok szerint 75) pg/ml (vagy ng/l)
az ovuláció idején 155-440 pg/ml
a ciklus második felében 54-198 pg/ml
menopauzában 0-43 pg/ml
a peteérésre adott gyógyszerelés 4.- 5. napján >100 pg/ml vagy 2x a 3. napi
a hCG beadás napján >200 pg/ml



Luteinizáló Hormon (LH): Ez váltja ki az ovulációt. Tüszôérés után a sárgatest fázist elôidézô hormon, aminek a hatására a petefészek a progeszteron nevû, a terhesség megtapadásában és a terhesség fennmaradásában fontos hormont kezdi el termelni.
A normális LH szint nagyjából azonos az FSH-val. Ha az LH magasabb, mint az FSH, az PCO-ra utalhat. Az LH csúcs 48 órán belül ovulációt vált ki.

Normálértékek:
a ciklus elsô felében 1.9-5.8 (egyes forrasok szerint 7) UI/l (vagy mUI/ml)
az ovuláció idején 11.3-59 (egyes forrasok szerint >20) UI/l
a ciklus második felében 0.8-12.6 UI/l
menopauzában 9-75 UI/l



Prolaktin (LTH): A prolaktin az agyfüggelékben termelôdik, egy olyan hormon, amely jelenléte a mellben a tejelválasztást elôidézi és fenntartja. Stresszhelyzetben is nôhet a prolaktin-szint, ami gátolja a peteérést. A magas prolaktin szint agyalapi daganat veszélye miatt további kivizsgálást igényel. A PCO-s betegek egy részében is észlelheto hyperprolactinaemia.

Normálértékek:
<25 mcg/l (ng/ml) terhességen kivul




Progeszteron (P4): A ciklus elsô felében emelkedett érték esetén a teherbeesés valószín&ucirc;sége csökken. A ciklus 2. felében a progeszteron-vizsgálat az ovuláció meglétét bizonyítja. Amikor a tüszôbôl kiszabadul a petesejt, sárgatestté alakul, és progeszteront kezd termelni. Félidôben az ösztrogénnel együtt létrehozzák a méhnyálkahártya változását, amely megfoganó terhesség esetén a beágyazódáshoz szükséges. 5 fölötti érték már jelez valamilyen ovulációt, de a legtöbb orvos 10 fölöttit vár el természetes ciklusban és 15 fölöttit stimuláltban. Egyesek szerint a tesztet érdemes reggel, éhgyomorra végezni.


Normálértékek:
a ciklus elsô felében < 1.5 ng/ml / 0.5-4.5 nmol/l / 0.16-1.4 ug/l
a ciklus második felében >15 ng/ml / 6-60 nmol/l / 1.9-18.8 ug/l
menopauzában 0.5-4.5 nmol/l / 0.16-1.4 mg/l
terhesség esetén az elso harmadban 35-180 nmol/l / 10.8-55.8 ng/l




Thyroid Stimulating Hormone (TSH): A TSH - a gége alatt elhelyezkedô - pajzsmirigyre fejti ki hatását, amely hormonokat termel. A normális középérték a legtöbb laborban 1,7. Magas TSH alacsony vagy normális T4 szinttel kombinálva pajzsmirigy alulm&ucirc;ködésre utal, ami befolyásolja a fertilitást.

Normálértékek:
0.35-5.5 uUI/ml (vagy mUI/l)



Szabad Triiodothyronine (T3): Néha a beteg pajzsmirigy nagyon sok T3-at termel, de normális mennyiség&ucirc; T4-et. Éppen ezért a pajzsmirigy m&ucirc;ködésének alapos vizsgálatához hozzátartozik mindkét hormon szintjének mérése.

Normálértékek:
1.4-4.4 pg/ml



Szabad Thyroxine (T4): Alacsony szintje pajzsmirigy-betegségre utal vagy az agyalapi mirigy betegségére, amennyiben az nem termel elég TSH-t a megfelelô T4 szint eléréséhez.

Normálértékek:
0.8-2 ng/dl




Tesztoszteron: A tesztoszteront a mellékvesék és a petefészkek termelik. 50 fölötti értéket a legtöbben már emelkedettnek tartanak.

Normálértékek:
6-86 ng/dl / 0.35-2.1 nmol/l / 0.1-0.6 ug/l




Dehydroepiandrosterone Sulfate (DHEAS): A mellékvesében termelôdô szteroid hormon. A normális DHEAS szint annyit jelent, hogy a férfi nemi hormon (tesztoszteron) szint emelkedés valószín&ucirc;leg petefészek- és nem mellékvese eredet&ucirc;.

Normálértékek:
35-430 ug/dl / 2.39-7.3 umol/l / 0.85-2.7 mg/l




Androstenedione (DEA): A mellékvese hormonja, melynek túltermelôdésekor észlelhetjük a nôk szôrösödését.

Normálértékek:
0.7-3.1 ng/ml / 2-10 nmol/l / 0.56-2.8 ug/l



Sex Hormone Binding Globulin (SHBG): Szexhormon-kötô fehérje. Emelkedett szintje a férfi nemi hormonok emelkedésére utalhat.

Normálértékek:
18-114 nmol/l



17-Hydroxyprogesterone:

Normálértékek:
a ciklus elsô felében 20-100 ng/dl
az ovuláció idején 100-250 ng/dl
a ciklus második felében 100-500 ng/dl



Inzulin (éhgyomorra): A normális szint önmagában nem informatív. A 10-13 közötti érték enyhe inzulin-rezisztencia jele, 13 fölött súlyosabb inzulin-rezisztenciára utal. (PCO-s betegek!!!)

Normálértékek:
< 30 mIU/ml / 3.6-5.8 mmol/l

Es ne idegeskedj mert az idegesseg noveli a prolaktint!!! :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Csaó, sziasztok!!!!

Végre ismét itt vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


sziasztok!

Zsu!

VÉGRE!!!

Na mesélj mi van veled?
Mik történtek?
Meló, suli, babaprojek?

Hova tűntél el ennyi időre???

Mindegy a lényeg hogy megint vagy!!

Kép
pamilla
 
 


Bridget!

Hú de jó akkor ez most úgy tűnik hogy JÓ doki nem?
ÉS milyen jó dolgokat mondott!
Na ez a normális! Nem húz le hanem megpróbál tenni az ügy érdekében!

ezeket a vizsgálatokta nekem is nézték de csak a BMC-ben előtte a Forgácsban nem néztek nekem semmi ilyet!

Beindult a gépezet és nemsoká jössz is a jó hírrel hogy babszem nő a pocidban!

HURRÁÁÁÁ!!!!

Kép
pamilla
 
 


Ma én is voltam dokinál. mert ügye tegnap piri tiszteletét tette nálam!

Szóval elmentem és bekukkantott!
Mire mondja hogy akkor mehet a köv. :shock:
Mondtam hogy nem mi már azt beszéltük hogy lombik!
azt mondta hogy nem lehet mert a múlt héten pont ebból volt valami balhé! Ha akarom a lombikot most akkor csak magánintézet csinálja meg ami fizetős!
Mondtam erre hogy ez nem igaz mert pl a Kaáli intézetben 3 inszem után csinálnak lombikot és ott csak ez ugyan de szintén tb támogatott!
Persze tudja ő sőt szokták azt is csinálni hogy az inszemet nála csináltatják aztán átmennek oda!
erre kihangsúlyoztam hogy én nem szeretnék átmenni (éreztetve hogy nem szívesen de ha kell megteszem).
Na mindegy a vége az lett hogy sikerült meggyőznöm a dolgokról és némi ügyeskedés után mégiscsak lombikom lesz!

Nem is gondoltam volna hogy mire jó esetben eljutok a beültiig addig 1 hónap is eltelik!
azt hittem pikk-pakk és már jöhet is ebben a hónapban!
Naív voltam mi :lol: :lol: :lol:

kicsit hosszú lettem BOCSI!

Kép
pamilla
 
 


Kisbuta!

Nálad mizu?
Mikor mehetsz beültire?
Milyenek az eredményeid?

Merre vagy, voltál?

Drukkolok nagyon nektek (is)!

Kép
pamilla
 
 


Pamilla
Na ngyon jo am olvasni teged miota tudod,hogy jon a lombik :lol: :wink: Te kis hamis...a topik rendesen muzsikalni fog ha te babas leszel :lol: :lol: :wink: Meg 1honap?Hogyhogy :shock: Igen ugy tunik,hogy jo doki...hat mivel o inszem es lombik specialista ezert gondolom alap naluk ez a vervetel es teszt :wink: Sima nogyogyi nem csinaltat :roll:

Nem hinnem,hogy gyorsan fogunk haladni de mar turelmes vgyok...kivarom mast nem tehetek :roll:

Ma voltam suliban 8) :lol: Jo-jo meg megyek holnap is aztan 1hetig sajna nem mert ugye elutazunk penteken :shock: vgyis en egyedul :oops: uhh ma meg pakolnom kell...na meg enni mer ha igy folytatom ehenhalok :lol: Szal most megyek :wink: Holnap es meg meg kicsit penteken is vgyok :wink:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Bridget,
köszi a részletes ismertetőt, ide még vissza fogok lapozni párszor... :D
Örülök, hogy jó dokihoz kerültél. (Nekem egyébként anno egy doki még az első méhen kívüli előtt csináltatott hormonképet vérből, mikor még nem tudtuk, hogy mi is a baj velünk. Szóval dokija válogatja, nálunk szokták nézni, ha sokat várat magára a baba, lehet, hogy Japánban mások a szokások.)
Nagyon jó lesz neked Los Angelesben és San Diegoban, szinte kedvet kaptam én is egy utazáshoz... :roll:

Pamilla,
hát akkor hajrá! Nálatok egyébként mi a baj?

Nekem holnap lesz punkcióm, kicsit, nem kicsit meg vagyok ijedve, mert hétfőn bezuhant az ösztradiolom, de maradtak még tüszők, kaptam gyorsan plussz gonalt. Tegnap este adtam be a tüszőrepesztő szurit. A doki sem értette, mitől zuhant be az ösztradiol minden ok nélkül, szóval gondolhatjátok, milyen nyugodt vagyok.

Kép
kisbuta
 
 


Kisbuta
A dokinak en is orulok...nalad is annyi mindent megneztek?(marmint a HIV meg hepatitis meg ilyenek?)Mert a hormonokat mar neztek nekem is az alap!3.15.21.cn-en de ez a masik alapos vervetel az nem szokas!!!Marmint otthon...mert,hogy a csajokkal akikkel beszelgetek nekik senkinek nem volt...csak a lombikos vgy inszemes csajsziknak 8) De lehet csak en nem tok rola...bar hagy ne mondjam az a vervetelem 22ezer korul lesz atszamolva :shock:

Jaj az utazast ne is mond itt fustolgok 2napja :twisted: Parom nem kuldi az infot(szallas ismikenek az elerhetosege na meg a terv!)Aszongya neked ugyis vizumod van mi bajod lehet :shock: :twisted: Mondom jah de en magyar vgyok...kimegyek elso kerdes,hol fog lakni,van-e eleg penze,kinek az eskuvojere jott? es meg sorolhatnam :twisted: Nem ugy megy az,mint neki...bar azert minden kulfoldit eleg jol megfingatnak a usa hataron....mar hallasbol amit tudok :? Engem az nem is erdekel...csak nem akarok ott allni,mint a marha,hogy hat majd jon a parom holnap utanam es majd o tud mindent...ez igy nem megy :roll: Raadasul o olyan tulbuzgo tervezo...mar a szilveszteri utunk is megvan(hagy ne mondjam az is tegnap lett lefujva :twisted: )Ugyhogy akkor ezt miert nem kepes?En mar holnap utazom...na mar felhivott es kicsit megnyugtatott azt mondta reggelre itt lesz a tervmenet a hotmail-emen :? Ajanlom is neki es jooooo darabig nem akarok utazasrol hallani :evil: Na befejezem csak tenyleg 2napja fortyogok...probalom visszafogni magam de kijon na :oops: :oops: :roll:

Raadasul ilyenkor egybol erzem a fejemben azt a bizonyos furi erzest...na a prolactinomnak meg megugysem kell aggodas...a stressz noveli!!!!Mondtam neki....marmint irtam...aztan egybol hivott :roll: azt mondta nyugodjak meg menjek aludni holnapra ott lesz az emil :lol:

Mar hajnal 1 es meg mindig nem alszom...reggel 9kor kelek....es 1000 meg 1 dolgom lesz :x pakolok,suli,fodrasz,tekinek kaja mert ugye pont a heten voltak zarva es holnap nyit,aztan tekimet atvinni az ismimhez :lol: penzt felvenni :roll: szal van dolgom...

Na most itt is jol kifujtam magam :? :oops: :oops: :oops: :oops: Bocsi csajok :roll: :oops:

Egy szonak is 100 a vege...holnapra megy a drukk 1000rel :wink: :lol:

Kép

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Sziasztok!!!

Bocsi, hogy ennyire eltűntem. Majd két hétig rossz volt otthon a gépünk, de most már hála apának, műkszik. Viszont odabent annyira pörög minden, hogy nincs időm bent netezni.... szerencsére. A suli is elkezdődött, túl vagyok két dogán és most írom a harmadikat. Szóval unatkozni nincs időm abszolút. Ma is suliban voltam.
a héten meg hat napot dolgozom. Már nagyon ki vagyok, dehát most ez van. ezt kell szeretni. Egy hét és normális kerékvágásban folytatódik az élet :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Hello Lányok!

Kicsit bekukkantok hozzátok. Itt vagyok anyukáméknál, egy kicsit muszáj volt kijönnöm a mamim szobájából, mert szegénykém nagyon rosszul van, nyögdécsel, nehezen veszi a levegőt, s már nem bírom hallgatni. Nagyon rossz érzés így látni, és hallani. A múlt hétvégén azt mondták a dokik, hogy már nem sok van neki hátra, hamarosan el fog menni. Csúnya dolog, de most már én is azt mondom, hgoy jobb lenne neki, mert nem szenvedne tovább. Tudom, hogy rosszul hangzik ez, de nagyon szeretem, s borzasztó nézni és hallani, ahogy könyörög a jóistenhez, hogy vigye már el.

Bocsi, egy kicsit szomorú az életem mostanában.

Köszönöm, hogy még mindig vártok vissza.

Niki! Sajnálom, hogy nem sikerült az inszem. Meglátod, majd a lombik elsőre sikerülni fog, csak bízzál benne. Én nagyon drukkolok.

Bridg! Nekem a magas prolaktinszint hóközi vérzést okozott, barnáztam középidőben, s szinte úgy fájt a hasam, mint mensi alatt, és fájt a fejem tőle, ideges voltam. Nálam akkor még szó sem volt babaprojektről, de így is megnézte a dokim a prolaktinomat. Én emiatt kezdtem el a bromot. Ha lezajlik a válásom, akkor én abba szeretném hagyni. Addig nem, mert idegileg így is ki vagyok, arra már nincs szükségem, hogy a gyogyómegvonás miatt is rosszul legyek. Dokit váltottál?
Jó utazást neked! Érezzd jól magad a lagziban, aztán ha hazajöttél, gyere és mesélj nekünk.

Zsuzska! Örülök, hogy jelentkeztél. A sok meló ellenére tetszik az új munka? Már a harmadik dogánál tartasz? Nem semmi! Akkor körülötted is zajlik az élet. Babaügyben mi újság!

Kisbuta! Örülök, hogy te is csatlakoztál hozzánk. (Bár én annyira már nem vagyok csapattag.)

Mindekinek jó hétvégét! Puszpusz

Kép

Kép
kiriki
 
 


Helló Csajok!

Most csak bekukkantok de holnap jövök többre!

Eltűntem 1-2 napra, mert dolgoztam csüt-vas.
Húú nagyon kemény volt a hétvége!
De végre vége!

Ki mit jót csinált?

Kisbuta veled mizu?
Sikerült minden????

Zsu! Kitartást a sok dolog miatt! Tudod előbb vagy utóbb vége lesz ennek is! Már csak 1 hét!!!

Kiriki!
Nagyon sajnálom a mamád (igazság szerint mi is így voltunk a végén a papámmal) mit is mondhatnék! bizti nem lehet könnyű az élet mostanság!KITARTÁST
Kikérjük magunknak (asszem mondhatom a többiek nevében is) Te igen is a csapat tagja vagy!!!! :!: :!: :!:
Ezt sose feledd! Bármi is történt za vagy már jó ideje és az is maradsz!

Na holnap jövök!

Szép estét! :wink:

Kép
pamilla
 
 


Sziasztok!

Kiriki,
sok kitartást, ezek nagyon nehéz idők. Pláne egy válással megspékelve...
A bromo abbahagyását szerintem konzultáld meg dokival előbb, nehogy még rosszabb legyen a helyzet.

Bridg,
jó szórakozást, élvezd ki nagyon az utat!

Zsu,
szia. Mi még nem ismerjük egymást, azt hiszem :roll:

Pamilla,
hát, hosszú történet, azért nem is jöttem, mert alig voltam gépnél, és csak a beültis topikban számoltam be eddig. Szóval:
Csütörtökre minden hormonkezelés ellenére bezuhantak a tüszők, egy nagy maradt, kb 4 közepes, a többi teljesen összement. A doki felajánlotta, hogy vagy megcsináljuk a punkciót, végülis lehetséges, hogy használható sejeteket rejtenek a közepes tüszők is, vagy most ezt leállítjuk, ezzel nem fog a tb-támogatott esélyünk, és novemberben újrázunk. Az utóbbit válaszottuk.
Az oka valószínűleg a stressz volt (mhely, építkezés, szüret, családi fennforgások és lombik egyszerre...)

Na, megyek aludni! Szép napot nektek!

Kép
kisbuta
 
 


Kiri!
Hát igen, zajlik az élet, az biztos!!!!
Hát most szedtem Clostit. Aztán novemberben Closti+Duphaston és karácsonyra terhes leszek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon jól érzem magamat az új helyen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

És ne viccelj, itt a helyed köztünk..... nagyon remélem, hogy anyudnak már nem kell sokáig szenvednie!!!!
KITARTÁST!!!! Mást nem is tudnék jelenleg kívánni neked!!!!!

Kisbuta!
Így van.... valahol nem is tudom, hogy merre kódorogtam, amikor te csatlakoztál hozzánk.... de tessék itt maradni, és majd mi is gyorsan megismerjük egymást!!!!!

PAmi!
Ti hogy vagytok?????

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Zsu,
én szívesen benézek ide, nagyon aranyosak a lányok, bár nem vagytok sokan, ha jól látom.

Kiriki,
még arra gondoltam tegnap, lefekvés előtt, hogy tudom, hogy ez most nagyon távolinak és hihetetlennek hangzik, DE szerintem fogsz még párt találni magadnak, és nem kéne elhagyni a Bromot, jól jöhet még. Abból a helyzetből, ahol most vagy, már csak jobb lehet bármi, édesanyád szenvedése sem tart örökké, és a te életed is folytatódik a válás után, biztos, hogy még nagyon sok szép év vár rád, és egy ember, aki kihozza belőled az anyát. :wink: Csak kitartás!

Kép
kisbuta
 
 


Csajok csak gyors bekukk 8)
Minden rendben meg elek :lol: szuper itt nem is gondoltam volna :shock: :roll:

Kiriki
Orulok,hogy jottel...mamadnak jobbulas...hogy vgy?Helyzet valtozatlan?A bromot szerintem ne hagyd abba mert nemcsak a babahoz kell,hogy rendben menjen a hormonod hanem utana is!!!!!Szal igen is te is idetartozol :wink:

ZSu
Udv megint itt is :lol: :wink:

Pamilla
Mikor indul a lomik...nem csinalsz vonalzot? :roll:

KIsbuta
ngyon sajnalom,hogy nem jott ossze...de tudod mindennek van miertje!!!Es azt nem szabad elfelejteni :wink: DE majd novemberben az mar minnya itt van 8) :lol:

Megyek csajok majd meg benezek es koszonom jol erzem majd magam :wink:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Halihóóóóó!

Szóval bocsi hogy tegnap nem jöttem (pedig megígértem), de szépségnapot tartottam :lol:
Meg takarítottam!

Utóbbival kezdtem a napom. Aztán elmentem kozmetikushoz mert a hormonok megtették hatásukat és nem lett túl szép a bőröm!
Szóval ott kezdtem és mondták hogy nagyon be vagyok állva nyak ügyileg és hogy nem akarok elmenni masszíroztatni!
Mondtam akarok de nem tudok jó és nem túl drága helyet!
Ők ajánlottak és bejelentkeztem 1 csokis masszázsra!
Állat volt!
Mára pedig fasza izomlázam lett tőle :lol: :lol: :lol:

Szóval csodálatos nap volt!

Kép
pamilla
 
 


Bridget!

Kérünk részletesebb beszámolót ha lesz időd!!!!

Nagyon vigyázzatok magatokra és pihizzetek sokat!

Kisbuta!

Ilyen van????
Nem is gondolnám hogy ilyen előfordulhat. Akkor most ha jól értettem eltolódik a lombik!?
És mikor lehet újra?
A gyógyszereket azért gondolom még 1x ki kell váltani ami azért nem kevés lóvét jelent kiadásnak!

Hát hallod kitartást!
És fel a fejjel (bár nem tűnsz elkenődöttnek) :wink:

Kép
pamilla
 
 


Zsu!

Köszi kérdésed!
Mi jól vagyunk készülünk a lombikra!
Ezen kívül csak a meló van! Néha összecsapnak a hullámok mint nálad! :wink:
De amúgy semmi gond nincs!
Bár azért néha még mindig ki tudok akadnia páromra+ a figyelmetlenségére! Cserébe viszont kényeztetem magam vásárlással :lol: :lol: :lol: :lol:

Jövő héten bulizni is megyek! Még 1 utcsó, lombik és babásodás előtt! Lombik után mivel úgyis elsőre bebabásodom nem lesz már rá lehetőségem. Bulizásra még talán de italozásos bulizásra már nem hiszem :wink:
Na nem mintha nehezemre esne erről lemondani ilyen csoda miatt!

Lehet már nem bírok értelmesen írni! :oops:
Fáradt vagyok nézd el nekem 8)

Veletek mizu?
Inszem mikor indul?
Pároddal minden ok?

Kép
pamilla
 
 


Pami,
úgy tűnik, ilyen van. És jobb, ha leállítják, mint hiába elvesztegetni a tb-s lehetőséget, mert a gyógyszer még mindig semmi a többi, finanszírozott költséghez képest. Mondjuk ez a "semmi" is tízezrekben számítódik... :?
Sajnos nagyon sokminden összejött a lombikon kívül is, ami miatt stresszeltem, és a doki is mondta, hogy sajnos a női szervezet képes az egész peteérést egy az egyben kilőni pszichés okokból. De azért bizakodom, hogy novemberben jobb lesz.
Mivel nem volt beavatkozás, és nem is jelentették az egészet a tb felé, ezért nem kell 3 hónapot várnom a következővel. Egy hónapot kihagyunk pihenőként, és a novemberi ciklusommal indul az újabb próbálkozás.

Neked meg hajrá! Sikerülni fog elsőre, már hogyne sikerülne!

Bridg,
tényleg szívesen olvasnánk beszámolót. Nagyon jó most neked. :D

Kép
kisbuta
 
 


Lányok,
menjetek ti is szépen el szavazni :arrow: http://www.forint.hu

Kép
kisbuta
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?