Új privát üzeneted érkezett!

Gabomamo! Ennek semmi alapja nincs! Ez komoly! Miért lenne? NEm is logikus szerintem. Viszont ez a közhit. NAgyon helytelen, hogy még mindig nem tudjuk áldásos dolognak felfogni, h megvan a tudásunk ahhoz, hogy egészséges babánk legyen akkor is, ha probláma van. Sajna sokan gondolják ígyKép
.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged

Uhh, ma nem tudok fogalmazni, és máshol is félreértésekbe keveredtem, így visszaolvastam még1szer, és látom, ez is kicsit barátságtalanra sikeredett, pedig nem annak szántam Kép. Bocsi!
Szóval a lényeg, h nincs összefüggésKép

angiszeged

Angela,

nem voltal baratsagtalan. Legalabbis nem ereztem. Hat lehet, hogy igazad van, de nalam azert pont igy volt. Igaz Simonnak is van 1 kis problemaja szuletese ota, de remelem el fog mulni. Nemsokara megyunk vele is kontrollra. Mindig van vmi. Kép

gabomamo
gabomamo

Giginek!
Gratula!

Szilvi!
Mióta próbálkoztok?
Nekünk spontán jött össze Léna, de kb. 8 hónap után, úgy, hogy előtte is már csak vigyáztunk (ami ugye nem számít tökéletes védekezésnek, de nekünk az volt). Mondjuk én viszont annyira ráértem, meg annyi mindennel foglalkoztam, hogy eszembe se jutott hőmérőzni meg ilyenek. Csak egyszerűen volt egy B tervem, ha netán kiderül, hogy mégsem lehet saját gyerekünk. Szvsz minél lazábban állsz a témához annál könnyebben terhes leszel. Pl. én soha nem úgy éltem meg, hogy jaj már megint megjött, hanem örültem, hogy akkor jön egy újabb hónap gondalan sex. Kép És milyen igazam volt! Kép

Gabi!
Fló nem spontán baba? Vagy valamit félreértettem?

Nóri
norcee

Gabici!

Nekem a CX-em már a 19. héttől 2100, ettől kezdve nem dolgozom. Előtte is már sokat keményedett a hasam. Szinte az elejétől kezdve szedem a MagneB6-ot, hol 3*2-t, hol 3*1-et. Jelenleg a 28. hetet taposom, és kb. két hete már un. jósló fájásaim is voltak, amitől rendesen beijedtem. Olyan, mint amikor meg akar jönni. A méhtevékenység és még ki tudja miért keményedik a hasam. Sokat pihenek és még Seduxent!! is kell szednem 2*1/2-et, vagy 1*1/2-et, ez attól függ, hogy vagyok. Nem akartam szedni, de ennek az idő előtti fájásaim lett a következménye. A babát nem szeretném hamarabb megszülni, úgyhogy úgy döntöttem, nem okoskodom és hallgatok a dokimra. Sokat kell pihenni. Az jó hír, hogy november vége óta nem nyilt tovább a méhszáj. És a babuci szépen fejlődik.
Szóval! Nem vagy egyedül, pihenj sokat, annyit dolgozz, amennyi még jólesik, de lehet egy picit kevesebbet.
Te jársz a Kismama klubba?

Easabo

Kép

Kép
easabo
Szeged

Sziasztok,
a hozzászólásaitok nem szálltak el, a január 21-ie archívban van, 2000. február 2-ai dátummal.Kép Tényleg.

Babamama,
én azért egy kicsit megértelek, és vhogy egyet is értek veled a: meg szeretnék adni a gyermekemnek mindent témában. Bár, én is úgy látom, sokx a "szegényebb" családoknál kreatívabbak a szülők, és mindenből tudnak vmit varázsolni. az én szülim sem gazdagok, de nagyon megvoltunk. még máig felemlegetjük, milyen jó volt, mikor még héfőn nem volt tv, mert akkor tuti jutott idő társasjátékra, és miylen jókat játszottunk...Kép De tudjátok, amikor összekerültem a párommal, és két hónap után azt mondta, megyünk egy hétre síelni Franciországba, nászútra Olaszországba mentünk, és sok szép helyet megnéztünk (Rómába nem mentünk el, mert a pocaklakó 21 hetes volt, és nagyon messze lett volna), és együtt tavaly szilveszterkor Alsópáhokon voltunk..., akkor úgy elgondolkozom ezeken a dolgokon. Félreértés ne essék, sajnos nem a saját pénzünkből, hanem párom szüleitől kaptuk, illetve együtt voltunk, de adták, mert tudták adni. Jószívvel, szeretettel.Kép
Most kicsit spórolósabbak vagyunk, mert most azok az idők járnak, de talán,a hogy a szülinknek sikerült megteremteni az anyagi biztonságukat, anyósoméknak többet is, a sok évi szorgalmas munkával, 1x talán nekünk is fog. Úgy gondolom, azonban fontos ilyenkor, ne felejtsük, honnan jöttünk. A gyermekeinknek, meg nem árt néha vajas kenyér feltét nélkül.KépKépKép

Tegnap majdnem a karbantartás miatt elsszállt a hozzászólásom, de okosabb volna a gépnél.Kép

Emese,
tetszik az idézeted a profilodban.Kép

Kellemes napot mindenkinek:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Giginek:

Veled örülök! Sikerüljön minden jól! És élvezd nagyon a babáddal töltött perceket.KépKépKépKépKép

Zita!

Nekem sem jött össze a baba, majdnem 4 évig, aztán végre sikerült, de elvetéltem. Akkor orvost váltottam. Féltem, hogy megint éveket kell várni, de ő pár hónap alatt "összehozta" nekünk Annát.
Én szívesen leírom a nevét: Sikovanyecz János.
Fantasztikus doki, nagyon emberséges, segítőkész, kedves. S ami még nagyon fontos, sosem sajnálta rám az időt. Nem éreztem, hogy siet.KépKépKép

Szabó Emese:

Szia kedves névrokon! Engem is így hívtak, amíg férjhez nem mentem. Kép

Lara:

Írtam neked mailt! Szólj, ha előkerülnél! Köszi!
Mesó
meso

Sziasztok!

Gondolom, aki felismerte a dokimat tudja, hogy nem jó híreket kaptam Angitól.
El vagyok kenődve, és kérlek benneteket, ha valamelyikőtők tud olyan dokit, aki lelkiismeretes, jó szakember, és tud segíteni,hogy minnél hamarább babát várjak, kérlek írjátok meg!

Köszi, és szép napot mindenkinek!
Zita

Kép
Kép
zituska28

Mesó!
A lelkemből szóltál! Pont rajta gondolkoztam, mert az egyik barátunk nagyon jól ismeri, de csak erre hagyatkozva nem mertem elmenni hozzá! Szóval, szerinted megpróbálhatnám?

Zita

Kép
Kép
zituska28

Kedves Zita!

Én a 2004. nyári topicból írok Neked, de szegedi vagyok. Mi 6 évet vártunk a babára, rengeteg kezelés stb., de eredménytelen. Aztán magától lett a picur és most vagyok a 20. hétben.
Orvost nem szívesen ajánlok, mert az egyiknek megfelel, a másiknak nem. Én a Szőllősi Jánoshoz jártam és járok is a klinikán. ( Andrológián lehet megtalálni) 60 éves, ez a szakterülete, nagyon jónak tartom ÉN. Előnye, hogy készséges, mindent magyaráz, amikor csinálja. Hátránya hogy mivel tanár nagyon elfoglalt és meg kell ismerni a munkarendjét, hogy mikor hol lehet megtalálni. Ha véletlen inszeminációra kerülne sor, akkor szerintem előbb utóbb találkozol vele.
Egyébként miután nagyon sokat jártam a klinikára az biztos, hogy a Sikovanyeczről elismerően szólnak a betegek!
Sok sikert kívánok Neked!!!!!

Lányok!
Egyszer már jelentkeztem ebbe a topicba, de nem volt hasonló korú terhes kismama akkor. Most is keresek 20. hét körüli szegedi kismamákat!

Mucska

Andi
Kép
mucska

Nóri:Flóra teljesen spontán baba, csak egy kicsit rásegítettünk egy kis peteérlelővel, mert hosszú volt a ciklusom.

Gabici: Én már a félidőtől éreztem keményedéseket. Pihenést és Magne B6-ot ajálnott a dokibácsi, de hát Flóra mellett nem nagyon lehet csak úgy pihengetni. Most 3x2 Magne, és 3x fél Seduxen az adagom. Nem is nagyon keményedik a hasam, néha. Améhszájam tökéletesen zárt. Flórával 2100 volt végig, igaz nem dolgoztam.

GAbó: Mi baja Siminek?

Gabi3
inecsg

Én már hallottam rosszat is a Sikóról, de természetesen mindegyik dokiról lehet ilyet is olyat is hallani. Az tuti, hogy jó UH-s.

Gabi3
inecsg

GABI3, Zita:

Nem tudom milyen tekintetben hallottál rosszat róla. Hogy esetleg hibázott, vagy rossz tanácsot adott, esetleg nem jól döntött, azt el tudom képzelni, hisz előfordulhat bárkivel.
Nálam végülis minden rendben zajlott, így azt, hogy mennyire jó orvos, illetve szakember, nem igazán tudhatom. De emberileg biztos tökéletes.
Azt nem tudom róla elképzelni, hogy bárkihez egy rossz szava lenne, vagy ne figyelne rá, ne lenne gondoskodó. Amikor nem az ő betege voltam, már akkor is rendes volt velem. Sőt, ő volt az egyetlen, a saját akkori orvosomat is beleértve, aki a lelkemmel is törödött. Benne volt empátia, és átérezte a fájdalmamat, tudta, és törödött vele, hogy mit érzek.
Én ebben érzem őt egyedülállónak az orvosok között.
Pedig ismerek egy jó párat, elhiheted. Hogy én mennyit feküdtem a klinikán, összesen az öt gyerekkel!

Persze rábeszélni sem akarok senkit. De én imádom! KépKépKép

Mesó
meso

Haho!
Angi, bármit írtál Zitának, igazad van! Nekem elsőkézből való infóim vannak. A Sikó nagyon jó választás, írtó korrekt és rendes, meg az én dokim is, akinek a vezetékneve=kereskedő:-)))

az tetszett a legjobban, hogy nem tutujgatós, egyenes és korrekt, kicsit talán távolságtartó, de szerintem ez direkt jó

Lányok, apa most van a tescoban, már semmit sem lehet kapni, kifosztották

Keményedésem nekem is volt, szedtem a Magne B6-ot, de szerintem egy kis relaxációval rá lehet segíteni

Ágci, látod, több oldalról is körbe lehet járni a kérdést:-)

Babamama
babamama

BAmamama! Nem jövök rá a rejtvényreKép. Írnál monogrammot is?

Mit szólnátok, ha ntnánk mi is a korházak, orvosokban egy szegedi szülészetek topicot? AZért, hogy az is megtalálja az infokat, aki épp nem olvassa ezt a topicot, vagy túllépünk a témán?
Nyugodtan szavazzatok leKép
.:ANGI:.

angiszeged

Lányok! Vki tud linket, ahol kendő megkötési módokat lehet találni?

angiszeged

http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/gyszfo.htm

A bal oldali menüben majdnem legalul találod.
Anginak

Angi:Én is ezt akartam ajánlani.Ha nem tudod kinézni szívesen megmutatom. A szegedi szülészetet megnyithatjuk, kinek mi a tapasztalata. Még én is kíváncsi vagyok rá, jönnek-e újak!

Gabi3
inecsg

Angi: K.L., nagyon pozitív:-))

Tényleg indíthatnánk, csak mondjuk név nélkül, aztán ha valakit érdekel, priviben megkapja a nevet is.

Egyébként szólásszabadság van, de emlékeimben élnek még az adatvédelem órák...

Ki kezdi és hogyan?
Angi, írd le, hogyan képzelted, én követlek!
Babamama
babamama

ELkezdtemKép. Nézzetek be a korházak, orvosokban, volt már egy szegedi topic. AZt folytattam.

Köszönömszépen a linketKép

angiszeged

Az ötlet nagyon jó! Biztos nem vagyok egyedül a problémával!
Megyek is informálódni oda is!

Zita

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Köszi a keményedéssel kapcsolatos hozzászólásokat.
Elmegyek hétfőn a dokihoz ellenőrzésre miatta.
Emese, nem jártam még klubban. Milyen az? Hol, mikor? Te jársz?
Írjál többet magadról!

Gabici
gabici

Lányok!
Megnéztem mit írtatok az orvosos oldalra, és maximálisan egyetértek vele, hogy ha csak nem létkérdés, akkor a baba NE kapjon pótlást, főleg ne cumisüvegből.
Nálunk ugye nem volt kérdés, hogy kapjon-e, de biztos vagyok benne, hogy a szopis problémánk nagy részét az okozza, hogy Léna több, mint egy hétig rendszeresen kapott üvegből enni. Ma délután majd egy órát szopiztunk, mert volt még ugyan a mellemben tej, ha én megnyomtam még spriccelt is, de valahogy már nem jött neki olyan könnyen, így csak sok türelemmel meg mindenféle trükkös pózzal tudtam rávenni, hogy kiszopizza, mert gondolom megszokta, hogy ha tőlem nem lakik jól, akkor éjjel úgyis jön a cumisüveg, amiből persze mindig majdnem duplaannyit kajált, mint tőlem.
Mondjuk elnézve, hogy milyen sexuális segédeszközök kaphatók, igazán nem értem, hogy cumik terén miért nem csinálnak élethű melleket, amiből a tejet is pont úgy kell kiszedni, mint az igaziból. Szvsz sok anyuka életét könyítenék meg vele.

Tescot már délelőtt kifosztották? Zoli délután volt, és nem talált semmit. Akartam is kérdezni, hogy csak ő volt béna vagy tényleg nem voltak túl jó minőségűek és olcsók a cuccok?

Nóri
norcee

Gabici!

A Kismama klub a Vasasban van szerdánként, két hete indult, pár alkalom. Jó kis témák vannak, most szerdán a szülésről volt szó. Lesz majd a szoptatásról, fürdetésről, babamasszázsról, lesz klinika látogatás is. Nekem tetszik.
A keményedést meg kell mondanod a dokidnak, majd felír valamit rá.
Egyébként örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával, mert ha az ember kibeszéli magából, könnyebb túlélni.
Szoktam beszélgetni a babucival, és mondtam neki, hogy még van 3 hónapunk, majd akkor találkozunk, de még túl korai lenne kibújnia.
Tudod már, hogy fiad vagy lányod lesz?
Nekem úgy néz ki, hogy kisfiam lesz. (Apukája rendkívül büszke magára Kép) Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én minden napot csodának élek meg, bennem növekszik egy élet. Ha a szülésre gondolok, nem is a fájdalom jut eszembe, hanem a találkozás azzal, aki bennem élt oly sokáig.

Én is úgy gondolom az életet, hogy senkinek sem árt, ha kicsit nehezebb az élete. Én sokmindent megéltem már, jó és rossz napokat, és mindig amikor visszagondolok rá, az jut eszembe, hogy ebből is tanultam sokmindent.
Egyszer egy könyvet olvastam, Az élet játéka címmel, abból tanultam meg, hogy mindennek lehet a jó oldalát nézni, még akkor is, ha nehéznek tűnik. Fel a fejjel mindenkinek! Kép

Kép

Kép
easabo
Szeged

Nóri, emlékszem, nálam is így indult, meg voltam győződve róla, hogy nem elég a tejem, adtam tápot, pedig nem kellett volna.
Mint te is tudod, a tejcsi a kereslet-kínálat elvén működik, tehát ha nem hagyod, hogy erőlködjön, nem lesz még több tejed.
Nem lesz Lénának semmi baja, ha kicsit gyakrabban teszed mellre és hosszabb ideig.

Hidd el, nem beszélek hülyeséget. Az én ördögfiókám 10 hónapos, de még mindig szopik és tej is van még bőven, pedig nem így indult.

Szerintem a tesco meg volt bundázva, úgyhogy dühömben a leányzó kezébe nyomtam a katalógust, éppen most aprítja cafatokra:-)))

Mesi, én nem tudom, hogy a szülési fájdalom nevezhető-e igazán fájdalomnak. Én inkább úgy hívnám, hogy marha kényelmetlen érzés.
Valami ilyesmi.

Szép jó éjszakát mindenkinek!
Babamama
babamama

Sziasztok!

Szerintem nem jo helyen kerestetek a tescoban az akcios cuccokat. Ahogy bemegyunk a vevoszolgalatnal, szemben vegig kell menni a soron, majdnem egeszen a tevekig. Na ott vannak a babaholmik (a sor vegen). Melltartobol meg nagyon sok volt, csak eppen 75C-s nem volt. Kép

Udv: Agi
agi77

Sziasztok!
Gigiéknek sok-sok gartula, és minden jót kívánok!!!

Zita!
Üdvözlet itt. Én nem orvost akarok Neked ajánlani, bár (ha jól barkóbáztam), ugyanaz a dokim, mint Babamamának, és a véleményem is hasonlóan pozitív. Én csak röviden arról, hogy nekünk hogy lett Tomika (most vagyok 34 hetes, március 3-ra vagyok kiírva). Mi három éve januárban találkoztunk, és augusztusban mondta a kedvesem, hogy minek is szedek én gyógyszert. Akkor abbahagytam, és utána nem védekeztünk egyáltalán. (Ill. volt közben egy három hónapos időszak, amikor egyéb probléma miatt muszáj volt.) Nem számolgattunk peteérést, nem hőmérőztem. Mi úgy gondoltuk, hogy valahol "meg van írva", hogy lesz-e baba, és mikor. Néha szóba került (kb. egy év után), hogy lassan el kellene mennünk orvoshoz, de aztán csak nem jutottunk el. De engem a munkahelyemen állandóan piszkáltak, hogy mikor lesz már baba, meg az anyukám is állandóan nyúzott, ezért tavaly tavasszal elmentünk egy természetgyógyász emberhez, akit a főnököm ajánlott. Megmondom őszintén, nem igazán bíztam benne (bár akkorra már két kolléganőm lett terhes gyorsan, aki hozzá járt), csak úgy voltam vele, hogy akkor majd leszállnak rőlam. Voltunk egy néhányszor nála (a páromnak az első alkalommal megszüntette a derékfájását - ő azóta is rendszeresen jár hozzá), de májusban egy időre abbahagytuk. Aztán június végén elmentünk nyaralni, és ott derült ki, hogy babát várok. Pünkösd körül jöhetett össze. Tegnap megint voltunk nála, most épp 3 "kismamája" van. Szóval ennyi. Én ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem is a legnagyobb probléma, ha valaki nagyon görcsösen akarja a babát. Szerencsére nekem sikerült "lazábban" hozzáállni. De a másik két kolléganőm, aki szintén volt ennél a "csodadokinál" egyáltalán nem így volt, ők már nagyon odavoltak a babáért. Szóval, én úgy gondolom, a "csodadoki" biztosan tud valamit, sőt mindhármunknak már előre mondta, hogy kb. mikor várható a baba.

Babamama!
Köszi a tanácsot melltartó-ügyben! Holnap mi is megnézzük.

Bébiruhákat én már nem veszek, mert kaptunk is, vettünk is, ráadásul a húgom nem bírt magával, és mondta, hogy vett egy halom ruhát a picinek, nemsokára elküldi. (3 éve Londonban lakik a kislányával). Már nagyon kíváncsi vagyok a bébihomikra.

Melinda!
Lottinak jobbulást kívánok!

Én is tartok kicsit tőle, hogy elkapom a náthát, mert a kedvesem nagyon beleesett. Jó lenne megúszni!

Több okosságot ma már nem írok. MIndenkinek jó éjszakát kívánok!!!
PTünde
ptünde

Sziasztok

Tegnap este irtam de sajna nem tudtam elküldeni.Most megpróbálom. HÁtha.
De csak rövid leszek Kép

Először is Üdv az újaknak. Kép

Zita
Azt gondolom a nyugalom tuti sokat számit mint ahogy a többiek is irták.Bár mi abszolut de nem panaszkodhatunk mert Ádám a harmadik hónapban összejött tehát elég símán.
De viszont volt egy ismerősöm akik már inszemre jártak és amikor felfüggesztették nálluk egy kis időre.(Pihizzenek címszóval.)Megszünt a stressz meg minden és símán első hónapban összejött
nekik.
Doki ügyben nem igazán tudok segíteni Kép
Én az én dokimmal meg voltam elégedve (N.G.)

Úgy látom van még egy Szilvi .
Szerintetek változtassak nevet hogy ne kavarodjunk?

Most tényleg rövid voltam megyek szalvétázni majd aludni.
Jó éjszakát mindenkinek.

Szilvi
szedem

Láttátok, hogy a Coraban megint lesz a tavalyihoz hasonló nagy akció?

Tündi, a tescoban ugyanaz a melltartó olcsóbb 200 Ft-tal. Viszont egy-két ügyben jobb a cora, majd 28-tól.

Szilvi. N.G. is kimondottan jó, közeli ismerős jár hozzá.

Szép jó reggelt mindenkinek!!!
Babamama
babamama

Nóri: Nagy szerencse kell ahhoz, hogy a babó egy kis klinikai vagy kórházi kiruccanás után tudjon ügyesen szopizni. Flóra 6 hétig kapott szondán át és dudliból is (én csak így hívom, mert az nem cumis üveg), és remekül működött a szopóreflexe. Szerencsére nem is volt baj a szopival. Csak türelem és kitartás. Biztos Léna is vissza fog szokni a cicire, ha nem adsz neki cumis üveget. Ha éhes úgy is rákényszerül, és ha te elég erős vagy ahhoz, hogy ne adj neki pótlást. Tudom, hogy elég erős vagy!

Mi sem nagoyn vásárolgatunk, de a Corás aljánlatot megnézzük, Flóra úgy is odaadja a kinőtt rucijait. Bár nem tudom meddig lesznek jók a tucatnyi 62-esek, ő ezeket hónapokig hordta.

GAbi3
inecsg

Gabi!
Egyelőre eszemben sincs pótlást adni, olyannyira, hogy nincs is itthon a mellemen kivül semmi, amiből ehetne. Kép
Meg, amíg szopi után nekem fejnem kell (Hogy mennyire utálok fejni az nem kifejezés!), addig szóba se jöhet, hogy nincs elég tej. Igaz?

Nóri
norcee

Nóri:Teljesen egyetértek veled és nagyon ügyesen csinálod!Gabi3
inecsg

Nóri! NAgyon ügyes vagy! Nincs miért aggódnod, ha mindent ilyen ügyesen csinálszKép

angiszeged

Sziasztok!

Köszi, hogy szóltatok a Corás akcióról, erről még nem hallottam. A Tescoban gondoltam veni néhány rugdalózót, de az akciósoknak se hírét se hamvát nem találtam. Szerintem a Tescosok sem.

Emese, akkor már értem mi az a klub. Nos, mi szülés felkészítő tanfolyamnak hívjuk, és ott voltunk most szerdán. :-) A következőn majd megismerkedünk személyesen is!

Gabici
gabici

Angi!
Nekem hány évet mondtak a következő szülésig mennyit ajánlatos várni a császár után?
Ugye, jól emlékszem, hogy más forumokon te a természetes fogamzásgátlás mellett emelted fel szavad?
(Azért a császárban is van valami jó; nincs az embernek gátsebe.)

Nóri
norcee

Nori, mas jo is van a csaszarban. Hetente 2x megyek majd a nodokihoz, hogy eltuntessuk a szules nyomait. Kép Es csaszar miatt nincs huvelyfalsullyedes sem. Na de nem panaszkodom. Ugy tudom, hogy fel evet tanacsos varni a kovetkezo babaval.
Mit ertetek termeszetes fogamzasgatlas alatt?

Agi
agi77

Jelentem Lottus sokkal jobban van, de egy kicsit még köhög. Az azért érdekes, hogy azt mondta Ida, hogy hétfőn vigyem vissza kontrollra 11-12 közt. Na nálunk hétfőn tanácsadás van, és ha beteg, akkor egy másik váróba kell menni, ha egészséges, vihetem a "többi" közé. Honnan tudom én, hogy tök egészséges?! Bár azt hiszem, ha még fog krákogni,akkor elkülönülünk.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Először: Nóri, Gigi, szívből gratulálok a pici lányokhoz, segítsétek őket boldog embernek lenni! Gigi, majd ha lesz erőd, kíváncsi lennék, hogy voltál megelégedve a "dokinkkal"!

Másodszor: Edelweiss, gratulálok, és szép várandósságot kívánok!

Harmadszor: köszöntöm az újakat!

Megint itt vagyunk. Három hétig voltunk otthon a szüleimnél, jó volt nagyon. Kicsit büszke vagyok magunkra, mert több, mint 400 km-t utaztunk odafelé vonattal, visszafelé autóval, és nem volt különösebb gond.
Kincső már szépen eszik kanállal. Délelött egy kis almát vagy őszibarackot, délután krumplit vagy sütőtököt. Teljesen változó, hogy mikor mennyit, előfordul, hogy semmit, de a sok se túl sok.
Szépen tolat már a szőnyegen, és a feneke mint tengely körül forog.
Majd még jövök, mert nagyjából visszaolvastam az archívumot, és néhány dologhoz hozzá szeretnék szólni.

Katicabogár

Kati
katicabogár

SZia KAtica!Kép

Nóri! Fél évet, de Dr.LAufer szerint (indexen, New Yorkban praktizáló doki) szerint is fél év, ám, ha hüvelyi úton szeretnél szülni, sokkal több az esélyed, ha kivárod az 1évet. Nóri! NIncs gátseb? De van egy nagy metszés a hasadonKép. Ami rhattul tud fájni, nekem még néha most is, ha időjárásváltozás van, stb... műtét utánról ne is beszéljünk. PErsze gátsebem még nem volt, aról nem tudok nyiltakozniKép )

Jópofák vagytok, de én semmi jót nem tudok mondani a császárrólKép. Sőt, rettegek, hogy legközelebb is az leszKép. Én a szülésre játszanék legközelebbKép

angiszeged

PTünde!

Érdekelne az a csodadoki! Ha nem akarod kiírni a nevét, akkor küldd el légyszi e-mailben!
Köszi!

Mesó!

Elkérhetném tőled a Sikovanyecz elérhetőségeit? (tel.szám, rendelő, stb.)
Előre is köszönöm!

Zita

Kép
Kép
zituska28

Ági!
Miért kell olyan sűrűn nődokihoz menned, és milyen nyomokat kell eltüntetni? (Bocs, ha túl kiváncsi vagyok!)

Angi!
Csak azért kérdezem, mert nekem 1,5-2 évet mondott a Sári, a következő szülés legkorábbi időpontjának. Persze egyelőre még nem vagyok benne 100% biztos, hogy szeretnék következőt.

Képeljétek, hogy járt a szintről tavaly az egyik lány, már megejtették nála a gátmetszést, amikor kiderült, hogy mégsem megy valami miatt a hüvelyi szülés, és utána vitték el császármetszésre. Komolyan, én azt hittem ilyen nincs! Neki aztán kijutott a "jóból"!

Engem csak apukám akasztott ki a múlt héten, amikor itt volt látogatóban, és meséltem, hogy mennyire nehéz volt 5 napos császárral felkellni, mindennap négyszer bemenni szoptatni, stb..., mert erre jött azzal, hogy, amikor neki a sérvműtéte volt. Annyira kiakadtam, hogy hogy hasonlíthat egy császárt egy sérvműtéthez, ami után neki nem kellett 2-3 óránként szoptatni kellni, hanem egy hónapig körülötte ugrált a ház, és annyit pihent amennyit csak akart.

Nóri
norcee

Sziasztok,
talán osztja néhány anyuka a véleméynemet, hogy a corás és tescos ruhaneműkből nem biztos, hogy nagyon be kell vásárolni. Elég gyalázatos a minőségük. Vagy csak nekem sikerült mindig úgy kifogni... Pedig, mi az első 6 hónapban sűrűn cseréltük a ruhákat, mert Gáborka nőtt, mint a gomba. S mégha nagyon vigyáztam is a mosással, sajnos elég hamar kinyúltak a cuccok.
Sokx érdemesebb márkás, használt gyerekruhákat venni, mert még féléves használta után is hasonlít az eredeti állapotához. Én többx vásároltam már a www.gyerekruha.hu oldalról, és nem bántam meg. Most mondjuk leltár van, de szerintem érdemes később benézni.Kép

Katicabogár,
Kincső nagyon aranyos lehet.Kép

Melinda,
ha jót akarsz magatoknak, reggel vidd fél 8 körül. Nincsenek sokan, bár néha késik a dokinéni, de ha 11 körül viszed, ott fogsz ülni tuti a csecsemőtanácsadás kezdetéig. Én legalábbis mindig megszívom. reggel meg negyed óra be szoktunk jutni.

Nóri,
a papák már csak ilyenek.Kép

Gabi3,
kérdezd csak meg Gabómamótól, hogy Jázmin holmijait meddig tudta hordani Simi.Kép

Mindenkinek kellemes hetet

Ágci

Kép
Ágci

Nori, nem vagy tul kivancsi, mehszajsebem van, valoszinuleg a szulestol, mert elotte nem volt. Holnap remelhetoleg megtudom a rakszures eredmenyet, es ha negativ, akkor elkezdi a doki a kezelest.
Nyaron azt mondtad, hogy sok gyereket szeretnetek. Ugye nem gondoltad meg Magad? Kép
Nem ertem, hogy csinaltak, hogy gatmetszes utan meg csaszarra volt szukseg! Akkor vagnak, amikor mar a fej beilleszkedett, hogy tudtak visszahuzni a gyereket?

Angi, elhiszem, hogy rossz a csaszar, de amit en osszekinlodtam a sima?! szulessel, hat azt senkinek nem kivanom! Persze nem mindenki tagul nehezen. Aki konnyen tagul, annak jobb a huvelyi szules, de en mar most idegbeteg vagyok, hogy meg 1x vegig kell ezt csinalni. Irigy vagyok azokra, akik bemennek, es 2 ora alatt megvan a gyerek, es faj, hogy nekem nem egy szep emlek maradt a szules, hanem egy remalom. Viszont azt elismerem, hogy utana konnyebb, mint a csaszar utan, legalabbis a gatmetszes es a tobbi mar nudli volt.

udv: Agi
agi77

Sziasztok!

Nagyon régen jelentkeztem, remélem, némelyikőtök emlékszik még rám...
Sajnos nincs időm visszaolvasni, így nem tudom, kivel mi van, így "tömbösítve" gratulálok minden újdonsült anyukának és kismamának! Egyúttal köszönöm az ünnepi jókívánságokat.

És a LÉNYEG:
Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy 2004 január 13-án 17 óra 17 perckor megszületett második kisfiunk, Bercel. Sajnos nagyon korán el kellett hagynia a pocakomat, a 28. hétre született, 990 grammal. Voltak/vannak problémáink, de Bercel nagyon ügyes, hősiesen küzd , igyekszünk mi is alehető legtöbbet segíteni neki, azonkívül pedig jó kezekben van (győri Megyei Kórház PIC)

Én bent lakom vele, természetesen, de néha-néha hazaugrom Csornára, és ígérem, megpróbálok gyakrabban bekukkantani Hozzátok!

Addig is üdv mindenkinek, szorítsatok értünk!

Anita
fellegi

Anita:

Zsuzsófi és én is nagyon drukkolunk nektek!
Bárcsak símán venné az akadályokat a kislegény!

Zita:

Holnap elküldöm a telefonszámokat. Most nincs itt a telcsim. Most végeztem a melóval. Matek dogákat javítottam. Sajna csak akkor lehet, ha Panka alszik.

Az a gátsebes sztori kicsit hihetetlen. Én láttam Zsófinál, hogy mikor vágtak! Már gördült is ki a fej rögtön! Alig fért oda az olló. Onnan meg gyereket már nem húznak vissza, az tuti.

Jó éjt! Illetve Jó reggelt!
Mesó
meso

Sziasztok,
képzeljétek, a lelkem vérzik, tegnap este Luca leesett az ágyról és beütötte a kis arcocskáját, van rajta egy kis kék folt.

Egyébként a múlt héten felült és tegnap fel is állt. Végre, már azt hittem, sosem teszi meg.
A dokibácsi mondta, hogy a nagy súlyú babák később csinálják.
Érdekes, pedig nem dundi a lány, csak 74 cm és 10 kg. Formás baba.

Nálatok is így csinálták a picurok?
Babamama
babamama

Császárról, szerencsére nincs tapasztalatom. Tényleg érdemes várni legalább 1 évet, de inkább többet, ha a következtő csaszit el akarja valaki kerülni.
Gátmetszés: Túl lehet élni, de biztos van aki ezt máshogy élte meg. Nekem nagyon gyorsan gyógyult, igaz néha érzem a vágás helyét, de egy hasmetszés kicsit gázosabb. A vakbélműtétem után jó néhány évig kínlódtam a frontok miatt. És most is, hogy nyúlik a hasam érzem, hogy nyilall a sebhelyén.

Melinda: De jó, hogy Lotti már kezd meggyógyulni.

Fanita: Nagyon sokszor gondolok Rátok, hogy van a pici fiúcska. Mi volt a baj? Tudom, hogy ügyes kissrác és makk egészségesen fog kikerülni a PIC-ről! Marcicsek hogy bírja anya nélkül?

Ágci: Leltározom Flóra ruhácskáit, szerintem pont nem fogja tudni hordani a kistesó. Mert amit Flóra nyáron hordott, az éppen jó lesz, de amit ősszel azt már ki fogja nőni. Én még nem vásároltam be rosszul a Corás cuccokkal. A nagyon olcsókat tényleg kerülni kell. De vannak jó minőségű, olcsóbb darabok. Meg kell nézni a patentokat is, és ha túl vékony az anyag, akkor tuti elnyúlik.

Nóri: Ne aggódj, mikor a Flóra megszületett faterom azzal bíztatott, hogy majd úgy is biztos elfelejtem a szülési fájdalmat, nem mintha ő tudná mi az, még az én születésemnél sem volt még aklinika közelében sem. Én viszon soha nem flejtem el azokat az órákat. És azt a pillanatot mikor kibújt a Manócska. Mint egy kitörölhetetlen fénykép van a szemem előtt. A férfiak egyébként is szeretik magukat túl kényeztetni, az ő fájdalmuk meg egyszerűen elviselhetetlen.

Babamama: Ne aggódj lesz ennél rosszabb is. Flóra nyáron motorozott és teljes sebességgel belement egy mélyedésbe. Az állán lett egy nagy seb. Jó sokáig meg is volt.

Tegnap meglátogattuk Gigiéket. Jól vannak, nagyon szép Virág! A szopi kezd beindulni, tejecske van. Már nem sárga. Lehet, hogy a napokban hazaengedik őket.

Ha már a klinikán voltunk meglátogattuk a szülésznőmet (Csillát) is. Olyan jót elbeszélgettünk, szerencsére senki nem akart megszülni akkor. Jó volt vele beszélgetni. Nem is tudtam, hogy már 19! éve ott dolgozik.

Gabi3
inecsg

Gabi3.
írtam levelet neked.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!
Kicsit el voltam tűnve, de tegnap hazajöttem anyuékhoz így most ismét netközelben vagyok.

Üdv az újaknak, még nem tudtam visszaolvasni, de bepótolomKép

Mi is voltunk Giginél, sajna a picit nem láttuk, mert inkubátorban volt, de Gigivel tudtunk beszélgetni és meg kell mondjam egyáltalán nem látszott rajta, hogy előző nap szült Kép Egyáltalán nem volt meggyötörve. Én magamból indultam ki, szörnyen néztem ki még vagy 1 hétig utána. A lényeg, hogy gyönyörűségesen szép élmény maradt neki a szülés aminek nagyon örülökKépRemélem mostmár hamar hazaengedik őket!

Ágci: Igen ő volt a barátom, köszi KépKépKép Az olajat meg a parfümöt Zsófinak vettem szülinapjára, a többit magamnak, nagyon jók a kenceficék, imádom és tök jó az illatuk is!! Egyre jobban kezdem megkedvelni az avonos cuccokat! Majd még rendelek ám, csak kölcsönadtam a prospektust a szomszédasszonyomnakKép Hátha kinéz valamit....

PTündi: Használod a fogrémet? Segít? Van valami hatása? Tudod mit vettem? Corsodyl gélt. Az esti fogmosás után megsúrolom vele a fogaimat és az ínyemet és egyáltalán nem fáj már az ínyem!.Kép

FAnita: Drukkolunk nektek, illetve főleg BercelnekKép. Gyönyörű nevet választottatok!

Lányok ki van most soron ami a szülést illeti??? Ki a következő???? Kép

Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Melinda!
Örülök, hogy Lotti jobban van!

Zita!
Küldöm a "csodadoki" elérhetőségét emailben. Légyszíves jelezd, hogy megkaptad-e.

Anita!
Drukkolok Nektek!

Babamama!
Köszi, én a Tescoban vettem két melltartót. A Corában esővédőt akarok venni a babakocsira.

Mi a Tescoban egyébként csak néhány bodyt vettünk, de az elég normálisnak néz ki. (Aztán persze a használatnál kiderül.)

Én meg ma lementem 10 körül a Pennybe (a Mediával szemben), mert mától hirdette a digitális lázmérőt 999,- Ft-ért. Persze, már csak a kiírás volt. Nem tudom, hányat tehettek ki.

Képzeljétek, ma megyek utoljára a fogdokihoz! Most már tényleg!!! (Nagyon bízom benne, hogy nem ér már meglepetés márciusig). Nagyon rendes ember, de már úgy szeretném pár hónapig nem látni!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én az alvással nagyon kinlódok. Sehogy nem kényelmes feküdni, állandóan WC-re kell mennem stb. Napközben nem győzöm az éjszakát kipihenni. Pedig van még kb. 5 hét, addig jó lenne valahogy aludni.

További szép napot mindenkinek!
PTünde
ptünde

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?