Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt lányok!

sokáig tartott visszaolvasni a tegnapi termést.
És aztán sokkal tovább megírni a válaszokat. De ez a … gép megint kikapcsolt, és eltűnt minden amit fél óra alatt bepötyögtem. Most kezdhetem újra.
Vendég

Szép napot neked is Csucsu!!

Örülök, hogy ilyen pozitív vagy!!
Én sem negatív gondolatok miatt írtam.
Csak hát még van pár hét, mire megnő a csajom pocakja.
De ezt nem rossz értelemben gondoltam.

Most sok olyan csajszi van a környezetembe, aki 4 év kemény hormonok után, spontán teherbe estek.
:D :D :D

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Cat! kellene neked egy új laptop. Vagy legalábbis ezt megnézetni.
Biztos rossz lehet, hogy írsz, és kikapcsol :oops: :oops: :cry:

picimami

Nemlajos!

Fel a fejjel! Bár ez az időjárás nem segít túlzottan a pozitív gondolatoknak, de azért próbáld meg!
Hidd el, legalább egy kicsit sejtem mit érzel. Hiszen mi is vártunk első babát. És a férfiak nem is különböznek egymástól annyira, mint hiszik.
Megijednek. Hiába akarják ők is nagyon a babát, amikor valóságos lesz, félni kezdenek. hiszen tejesen ismeretlen a terep. Egy új kis jövevény, aki elveszi azt a korlátlan figyelmet ami eddig csak rájuk irányult. Valljuk be, féltékenyek is. Ráadásul fogalmuk sincs, mi fog következni. A babával sincsenek olyan közeli kapcsolatban, mint mi. Nekik még csak egy elvont fogalom, ami folyamatos fejtörést okoz.
Megpróbálnak megfelelni, de érzik, hogy valami nem stimmel.
Nekik kell eltartani a családot, és most már nem csak kettőtökért tartozik felelősséggel, hanem egy harmadik emberért is.
Ha ehhez még az is hozzájön, hogy a munkahelyén nem érzi jól magát, és váltani szeretne, akkor teljes lelki kétségbeesés következhet. Hiszen neki nem jó ott, de akkor felelőtlen lenne, ha ebben a helyzetben merne mást keresni. Ha pedig nem, akkor őrlődik.
Szóval az ő helyzetük sem egyszerű. És mivel ezt a gyengeség jelének tekintik sokan, nem akarnak róla beszélni. Így inkább semmiről sem beszélnek. Hiszen csak ez foglalkoztatja őket, még ha nem is mindig tudatosan. És akkor jön a menekülés. Sok pasinak ez a számítógép. És még mindig jobb, hiszen otthon van.
Időre van szükségük, és néma támogatásra. ami viszont nekünk nem könnyű.
De már csak pár hónap, megszületik a pici, és azzal minden megváltozik. Hidd el, sokkal jobb lesz a helyzet. Hiszen attól kezdve, hogy először a kezébe fogja, teljesen bele fog szeretni.
Türelem és kitartás amire szükséged van. És itt vagyunk mi. Bármikor meghallgatunk.

És még egy fontos dolog: egyetlen pasi sem marad együtt egy nővel csak a hitel és a baba miatt, ha nem szereti! Ezt jól jegyezd meg!

Tudom, most nem könnyű neked, de együtt fogjátok ezt megoldani, csak lehet, hogy egy kicsit több időre van szükségetek. Én nagyon szorítok, hogy mihamarabb rendbejöjjenek a dolgok!
Vendég

Gabi!

A Te párodnak pedig szerintem az a baja, hogy fél. Mi van, ha miatta nem jött össze még a baba? Mi van, ha ő a hibás abban, hogy nem jól sikerültek a dolgok a múltban? Ezt nagyon nehéz megemészteniük. És ha már a tudatalattiban megjelenik a gondola, az is feszültté és idegessé teszi őket. Hiszen ők tökéletesek szeretnének lenni, hogy a szeretett nő felnézhessen rájuk.
Türelem! Sajnos nekünk kell türelmesebbnek és megértőbbnek lennünk, még ha ezt nem is érezzük igazságosnak.
Vendég

Nemlajos!

Nekem a második konyhabútor jobban tetszik. És ha még olcsóbb is…

Asiye!

Közben a doki is átváltott 4D-re, de nem igazán volt jó kép, szerintem azért nem nyomtatott ki olyat.
De DVD-n megvan.
Jobban vagy már? Alper?

Pici!

Neked nem lesz gyorsan nagy a pocakod. Ahhoz túl izmos a hasad. De legalább a baba ott lesz a pocakodban és Te tudni fogod. Illetve mi is.

Nika!

Lassan nekem is kell sütnöm valami jó kis muffint, de most olyan fáradt vagyok. Kettőkor feküdtem le, és hétkor már kelnem kellett a reggeli miatt.

Sissi!

Nekem is fája fejem. Biztosan az időjárás az oka. Nehéz ezt elviselni.

Afra!

Jobban vagy már?

Andy!

Baba?

Albert Györgyi halála engem is megdöbbentett.
Vendég

Nemlajos!

Neked azért nem voltak ilyen számítások, mert ezért külön fizeni kellett. Nem is keveset. Ez az integrált (vagy kombinált?) teszt volt az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban.
Vendég

Jó reggelt!

Olyna jó,hogvy most reggel irtatok egy csomoót :D

Nika:de jó neked, nákólunk ma is dolgozik és honap lesz itthon.
Nem szotam fáradt lenni se hábyingetrem sincs gyakran,de Nemlajos csak azért tesztelt mert Ő nézte a hőjét és magas maradt.Én nem mérek semmit és nem akarok csalódni ezért nem csinálok tesztet.

Ma délután jön bnőm este kártyaparti+ivás :D :oops: hoz a páromnak sört.Remélem nekem vmi jó vörösbort hoz,mert akkor tudok egy picit én is inni.

Itt sajna esik az eső, pedig még boltba kell mennünk.
Vendég

Jó reggelt, lányok!
Bocsánat a viharfelhőkért, de valahová el kellett tennünk az életünkből, és a tegnapi (kicsit egyoldalú, de azért nem hatástalan) beszélgetés segített, most szent a béke, viszont ázhat a világ!

Pici, de, köszönt, volt ott még egy vessző, a nem után!

Cat, jaaaaaaaaa, így már értem, a kombinált volt, amire érdeklődés hiányában nem mentem :wink:

sissi
, mit mondhatnék én, a menstruáló kismamam... Te tudod :wink:

Köszönöm a kitartást és a jó szavakat, igazán jól esett, és hát kellett ez a kis kirobbanás (még este volt egy ajtócsapkodásunk, aztán az ágyban megbeszéltük szépen).
Remélem, most jó soká fogom elővenni újra ezt a dobozt, és végre a vidám oldalamat is megismeritek! :oops: :roll:

Lányok, viszont az én hasam nem nő :?
Csak egyszerűen kövér vagyok, amolyan igazi vidéki asszony típus, a kitüremkedő hasával, de egyáltalán nem látszom terhesnek...
Mikortól lesz már egyértelmű terhes-pocakom? :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos:nekem a 20. hét környékén kezdett el nőni és akkortól látszot úgyx igazán. Én 78 kilóval indultam szóval volt/van rajtam felesleg emiatt látszik később.
Ne izgulj pár hét és nem tudod majd letagadni :D
Vendég

Nemlajos!

Örülök, ogy szent a béke. Legelább kiengedtetek magatokból egy kis feszültséget.

Benivel nekem is a 20. hét környékén, szinte egyik napról a másikra nőtt meg a hasam.
Bezzeg most... :shock:

Sissi!

Jó kártyázást! Csak mértékkel az ivást!
Vendég

Sziasztok!

Hála Istennek, most már azt hiszem jobban vagyok (Asiye, nem hiszem, h tőled fertőzödtem tovább, nekem alapból ilyen szokott lenni a náthám).
Hogy vagytok ebben a borongós időben?
Most épp szülemnél vagyok, mert ma van a nővére szülcsinapja és megyünk ünnepelni :) Sógorom ma hozta bemutatni a legújabb csalédtagjukat...egy pici kutyust :) nagyon cuki volt, szegénykém nagyon nyüszögött, annyira megesett a szívem rajta, biztos hiányzik az anyukája :cry:

Most lehet, h ezért nem fogtok nagyon szeretni...persze, én is megdöbbentem Albert Györgyi halálán, nagyon hirtelen történt...és kívánom, h nyugodjék békében...de azért ez egy kicsit túlzás, h ennyire telenyomják a netet a halálhírével. Pont tegnaőp néztem a Hírkeresőt, és szó szerint 90%ban csak róla szólt minden, és csak úgy mellesleg jegyezték meg valahol, alul, h újból felbukkant a pestis legveszélyesebb fajtája :shock:

afra.h

De még egyszer mondom, persze én is nagyon sajnálom, mert tényleg értékes ember volt, remélem azért a halála előtt sikerült megbékélnie és békében el tudott menni :roll:

afra.h

Asiye! Ha lehet, akkor fekete-fehéret kérnék! Hát igen, Halima nem az a rózsaszín-fun, azt hiszem jól döntöttél, h nem olyat csinálsz neki!

Látjátok, amit én??? Már csak 19 nap :!: :!: :!: :shock: :o

afra.h

Afra!

A média sajnos ilyen. Azt adják, amire a többségnek, vagy az általuk vélt többségnek, szüksége van. Ez pedig a szenziáció. Mint tegnap Albert Györgyi halála. Sajnos nem tudjuk megváltoztatni a rendszert. És az embereket sem igazán.
Arról nem is tudtam, ogy tegnap alami török küldöttség volt nálunk. Arról semmi hír nem volt. Csak amikor leállíttták a forgalmat, hogy elmehessenek. Pedig szerintem e is lényeges lett volna.

Örülök, hogy jobban vagy! És tényle, már 3 hét sincs...

Asiye!

Mit kötsz?
Vendég

Bocs, de ismét az Eszterházy-tortáról kérdeznék :oops:

Lementettem a receptet, amit Oriandz tett fel ide.
Azt írja:
"10 db tojásfehérjét habbáverünk, hozzáadunk a habverés végén 30 dkg cukrot apránként, majd beleforgatunk 33 dkg darált diót és 2 dkg lisztet. 5 kerek lapot kenünk belőle, és 220 C'-os sütőben kisütjük."

Ezt a kenés-dolgot vajon hogyan kell kivitelezni??

Cat! Hát igen, a média tényleg ilyen sajnos...a török küldöttségről én sem hallottam... Hogy vagy? Pocaklakód? :wink:

afra.h

Oriandz=Oriandy
amúgy tudok ám írni... :D

afra.h

Egy kis érdekkeség, ami a mai kutatásom erdménye.
Fogalmam sincs mennyi idős a baba, így én tutira a hőmérőzés szerinti pé szerint fogom a korát továbbra is számolni.

Tehát az adatok szerint ennyi idős a Picikém:

CRL: 60,1 mm (ülőmagasság) :arrow: 12+2
BPD: 17,3 mm (fej átmérője keresztben) :arrow: 12+3
HC: 66,2 mm (fej kerülete) :arrow: 12+5
AC: 58,4 mm (haskörfogat) :arrow: 13
FL: 8,2 mm (combcsont hossza) :arrow: 12+3 vagy 12+4

A papír szerint 12+4 napos.

Lehet, hogy inkább 12+4 naposnak kellen tekintenem? Vagyis ma már 12+5?
Vendég

Nemlajos! Te menstruáltál terhesen? :shock: és akkor hogyan jöttél rá, h mégis várandós vagy?

afra.h

Húúú, Cat! Ez nekem annyira kínai...

afra.h

Afra!

Majd megérted pár hónap múlva. :D

A lényeg az, hogy az Uh-on különböző méreteket mérnek a babán. És ezeknek van egy átlaga nagyon sok terhesség alapján. Így számítják ki, 12 hetesen, hogy kb. mennyi idős a baba.
Mert ugye elég ritka, hogy 28 napos ciklusnak pontosan a felénél fogan a baba.
Vendég

Különben már fogalmam sincs mi alapján számoljak...
Most kijavítottam a vonalzóm, de még az is lehet, hogy majd visszaváltoztatom.

De most megyek, mert nagyon fáj a fejem.
Vendég

Cat! Jobbulást neked! Pihenj csak!
Én is megyek most, majd később még visszanézek.
Szép napot addig is :)

afra.h

Sziasztok Csajok!

Nem sok erőm van írni, és mivel most írok, láthatjátok, hogy nem utaztam Veszprémbe a szüleimhez...
Szóval, aranyosak vagytok, hogy bíztattok a baba dologgal, de mostanra megvilágosult elöttem, hogy tuti nem attól vagyok rosszul. Hiszen: egész éjszaka hánytam és aztán hasmenésem is lett. Reggel nem bírtam felkelni. Aztán amikor elindultak a fiúk anyumékhoz, elaludtam és 3 óra alvás után most úgy érzem, kicsit jobban vagyok. Egyetlen előnye van az egésznek, hogy hirtelen most 2 kilót fogytam. :roll: :lol:
Aztán hab a tortán, az volt, amikor hívott a párom. Ugye úgy volt, hogy leadja Danit anyunak, aztán megy tovább a haverjával Pécsre autót venni, és amikor hívott...
Kérdeztem, na odaértetek? Erre ő: hát nem! Megcsúszott a kocsi, és összetört az oldala, és kitörött az első kereke. Na, mondom frankó. Más sem hiányzott ezután!! Szerencsére a fiúknak nem lett bajuk, de most várják az autómentőt, aztán meglátják, hogy mivel tudnak majd hazajönni. Ha más nem marad a sógorom hazahozza őket (még jó, hogy ők Pécsen laknak a párjával).
Azért a srácot is sajnálom, mert kinézett egy tök jó kis kocsit magának, aztán úgy volt, hogy most meg is veszi autóbeszámítással. Szerintetek????
Na, asszem elég is volt az üldögélésből, megyek visszafekszek.
Ha tudok, majd jövök még hozzátok!
Mindenkinek csodaszép hétvégét!

Kép
oriandy

cat: jó ez az új vonalzó főleg a picuri képével :):):

azért nem voltam eddig bocsika csajok csak voltunk a tescóba szakadó esőben :D:D meg újra kellett telepítenem a gépet mert valami zavar volt a rendszerbe :):):):):)

apa ma darálthusos pie-t csinál meg süt kinder tejszeletet aminek a felét el kell holnap vinni anyóshoz :):):):)

cat: picinek ha ikrei lesznek akkor hamar fog nőni a hasa :lol: :lol:

nika70
Salgótarján

Cat:miért szedted le a másik vonalzót?

Nika:mi jót vásároltál a tescoban?

Én mára tepsis csirkéát csináltam zöldségágyon.Most eszek belle nagyon fini lett, csak elfelejtettem a csikrét megsózni és borsozni,igy egy kicsit iztelen :?

Arwenről vagy Ibiciről tudtok vmit?Nagyon eltüntek.

Nika:Picinek ikrei lesznek?te vmit tudsz róla amit mi nem?

Andy:gyógyulj meg és attól még lehet baba a pociban. Még jó,hogy a párodéknak nem lett semmi bajuk.A haverja autója volt?
Vendég

Nika: Párod irtó üfyes:):) Hihetetlen, hogy pasi létére főz,süt:)

Én meg már megusztam mára a hasmenést. Kemény 5 napig tartott . Viszont ma egész nap a hasam fáj. Valami vírus biztos ráment a gyomromra.
Ma paradicsomos töltött paprikát csináltam főtt krumplival. Finom lett nagyon.
Viszont ha Szabina meg yaludni ami nemsokára be is követlezik megyek vele alszok én is hátha a hasfájásom elmúllik.

Szakad az eső , sötét van:( Nem szeretem ezt az időt:(

Kép
csucsu05

Szép délutánt mindenkinek Lányok!! :D
Itt is esik az eső.. és nagyon nagy szürkeség van.
Főztem, takarítottam, apával ebédeltünk.
Most ő tesz vesz, szerel... :shock: :shock: :shock: :roll:
Én meg hajat mostam.
Iszonyat hullik most. Meg is ilyedtem. Dehát ősz van :evil:
Úgyhogy vágatnom kell belőle, és be kell szereznem vitaminokat.
Úgy érzem ideje elkezdenem, újra folsav, és hipp natal.
Nyáron csuda jó tett.

Cat! Nagyon jó az új vonalzod!!

Nika! Édes vagy!! Boldog lennék, ha ikrek lennének.
Akkor állnék csak csupa pocakból :lol: :lol:
Úgy ennék a sütiből...
Úgyhogy lehet én is sütök valamit. :D

picimami

Andy!
Jajj, már csak ez hiányzott, hogy beteg légy.
:twisted: :twisted:
Gyógyulj meg gyorsan.
És remélem attól még babás vagy :!: :!:
Örülök, hogy nem lett komoly baja a párodéknak.
Még csak az hiányzott volna.

Csucsu!
Te már teljesen meggyógyultál?
Mit főztél ma?

Sissi!
Jó borozgatást nektek.

picimami

Csucsu!!
Most olvasom, írtál, és mit főztél.. bocsi :oops: :oops: :oops: :oops:
Gyógyulj meg te is.

Puszilok mindenkit :!:

Gabi!
Remélem már jobb kedved van, és kibékültél a pároddal :?:

picimami

Pici:köszi de max1-2 boroskólát fogok inni,mert ugye Márk még szopizik.De nagy kártyaparti lesz. :D
Vendég

Csucsu:jó pihenést neked örülök,hogy már jobban vagy.
Mára hála istennek már nekem sincs semmi bajom, igaz ittam pár korty colát annyira megkivántam.Márk most alszik szegény előbb felébredt arra,hogy nem kap levegőt a nóziján de sikerült visszaaltatni.
Vendég

Sziasztok!

Bocsika az eltűnésért és nagyon köszönöm mindenkinek a hiányolást aranyosak vagytok.Hétköznap még mindig elvagyok havazva,de a múlt hétvégén anyóséknál voltunk azért nem jelentkeztem.Túl vagyok a mencsin,tehát most sem úsztam meg:(Orvoshoz nem jutottam el.Valami mindig közbe jött,így tolódik a dolog.Megpróbálok visszaolvasni és jövök még ma.Mindenkinek szép hétvégét ebbe az esős,borús időben.

Kép
Kép
a.ibici

siss: nem tudok semmit csak szó volt róla hogy akár azok is lehetnének így mondtam ha ikrek lesznek akkor hamar fog nőni a pocija :):D:D:D:D:D
tescóban kaját vettünk mert nem találtam magamra való kabátot :)::) lévén nekem a 44-es nem elég a nagy cicim miatt :) majd körülnézek máshol :)

Csucsu: azóta süt főz mióta három hónapot itthon volt mert nem volt munka :):):) így amikor itthon van szívesen csinálja és akkor azt eszünk ami neki nagyon megy:):):)

ibici: de jó hogy életjelet adtál azért majd győzd olvasni mennyit írtunk :):):)

nika70
Salgótarján

Nika: Oké, hogy akkor főzőtt mikor otthon volt de, erről azért nem szokott le máig. És ez jó. Teljes kényeztetésben van részed:)

Ibici: De jó, hogy jöttél. :)

Kép
csucsu05

Ibici:örülök,hoghy jelentkeztél :D ha tudsz gyere többet.

Nika:én is nagyon nehezen találtam magamnak kabátot.

Képzeljétek Márk 2 órát aludt :D remélem ,hogy most már marad ez az alvás rend,mert nekem nagyon jó igy.
Vendég

Most már csak Arwennek kell jelentkezni ill. Zsunak. Nagyon hiányolunk benneteket.GYERTEK!!!!
Vendég

zsunak rossz a gépe ha jól tudomtalán pici írta is :)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Megint vagyok egy kicsit.
Hát, egy üres zsemlén, fél almán és 5 szem kekszen kívül semmi nem megy le a torkomon. De szerencsére már nem hányok és talán a hasmenés is szűnőben van. 6-ra jelenésem lenne az egyik barátunknál lakásavatón, de nem tudom mit tegyek. Hiszen én sem vagyok túl jól, ráadásul a párom sem tudni mikor ér haza (neki is jelenése lenne), és még készülni sem tudtam semmivel az estére. Most állítsak oda üres kézzel???

Ibici!
Jó hogy jöttél!

Sissi!
Jó kártyázást. Nálunk is ez lett volna a lakásavatón, de így hogy az egyik kulcsfigura (a férjem) távol van, nem tudom lesz-e belőle valami. :roll:
Igen, "szerencsére" nem a mi autónk volt az áldozat. Ha még az is lett volna... Nem hiszem, hogy túlélem. Így is agyon izgulom magam, emrt egy autószerelő megpróbálja megcsinálni a törött autót és akkor azzal jönnek haza. Kész agyrém!!!!

Pici!
Hát nem tudom, hogy lesz-e valami ebből a baba dologból. Elvileg holnap leszek a 28. napon, tehát innentől kezdve akár mikor jöhet piri (bár remélem nem fog), de tesztet nem merek még csinálni, hátha korai lenne. A cickóim még mindig fájnak, pattanások mintha elmúltak volna, és ez az örökös émelygés/hányinger...
Olyan érdekes, mert Danival is úgy kezdődött az egész hányásos dolog, hogy valami más váltotta ki, aztán egyszerűen csak megmaradt vuk jelenléte (akkor hajóztunk), most meg ez a "betegség". Szóval nem tudom, hogy ez az émelygés még az esti wc-be telefonálásnak a végterméke, vagy a kis bántja a nagyot. :roll:
Bár arra gondolta, hogy babás rosszullétnek még korai lenne. Nem? Hiszen ha az is vagyok, akkor most: 3 hetes és 5 napos a mensit számítva.
Szóval szerintem igen korai lenne már most a hányásos tünet.
Vagy nem?? :roll:

Kép
oriandy

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Ez mindennek a teteje!!!
Most hívott a férjem, hogy az autót, amiért mentek, amit meg akart venni a srác, tegnap este eladták! Pedig ma is még 3x hívták a srácot, hogy akkor megy-e, meg kell-e neki.
Hát ez k..va jó! Ha nincs ez az egész, még a balesetet is megússzák!!
Teljesen kivagyok!

Kép
oriandy

Cat, sissi, köszi, megnyugtattatok, akkor még van 3 hetem, hogy aggódni kezdjek... :roll:
Sejtettem én, hogy a túlsúly a ludas a dologba, de néha képes vagyok ráparázni...
afra, én úgy vettem észre, hogy terhes lehetek, hogy mensi után, amikor újra kezdtem mérni a hőmet, akkor sem ment le, maradt magasan. És akkor teszteltem egyet, és majdnem leugrott a csík.
Ennyi.

Most megint nagy itthon a feszültség, de most biztos az idő miatt, én is majd felrobbanok, a párom is (és sokat segít, hogy a sütőnk szarakodik, nem lehet begyújtani, nem áll meg... szóval káosz)
Paradicsom leves lesz reszelt sajttal, valamint én is pataki tálast sütök, csalamádés-hús-krumpli variációban.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Andy :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

andy akkor ígérd meg hogy ha keddig nem jön meg akkor kedd reggel csinálsz egy tesztet :D:D:D:D

nika70
Salgótarján

Nika!

Ígérem! :wink: :lol:

Kép
oriandy

most nézem, hogy ez a vonalzó nem egészen jól számol
mert ma vagyok a 27 napon, vagyis 1 napot csal.

Kép
oriandy

Sziasztok!

Ibici!

Örülök, hogy minden rendben van.

Andy!

Sajnálom a balesetet!
Én a helyedben nem mennék el ma este, mert lehet, hogy Te is elkaptad a vírust, és akkor mást is megfertőznél.
Bár az is lehet, hogy baba van a dologban. :D

Nemlajos!

Nyugi! Az idő majdcsak megjavul. Igyatok forró csokit vagy kakaót!

Én vacsira tojáskrémet csinálok.
Vendég

Nika!

Sajnálom, hogy nem kaptál kabátot. :(
Én most nem veszek újat, max ha már ebbe nem férek bele.
Vendég

Hogy tetszik Nektek ez a gép?
Születésnapomra néztem ki:

Kép
Vendég

Ó, megint fényképezőgép vásárlás? :)
Kiképezzük magunkat teljesen :wink:
Szépnek szép, ha ilyen okos is, akkor jupppííí!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!

Az előző Anyukámnak volt ajándék. Ez most magamnak lesz. Kicsit más dolgok számítanak jelenleg.
Engem ezek győztek meg:

Típus Panasonic Lumix DMC-FX37
Kategória ultra kompakt
Valós pixelszám 10,7 megapixel
Szenzor típusa CCD
ISO értékek auto, 100, 200, 400, 800, 1600
Optikai Zoom 5x
Zoomtartomány (35mm) 25mm - 125mm
Képstabilizátor van
Manuális fókusz van
Makró 1 cm
LCD 2,5"
Rekesz-elõválasztás van
Zársebesség-elõválasztás van
Állványmenet van
Memóriakártya-foglalat SD
Méret 94.7 x 51.9 x 22.0 mm
Súly 146 g
Megjegyzés 25mm-es nagylátószög, 5x-ös optikai zoom, optikai képstabilizátor, intelligens automata mód, HD felbontású mozgóképfelvétel
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?