Új privát üzeneted érkezett!

Orsi! :lol: :lol: :lol: A diagnoszta... :lol: :lol: :lol:
Bálint nagyon profin esik, a múltkor esett marha nagyot, olyat, amikor "lassítva" látod, hogy esik, de tudod, hogy úgyse érsz oda.... És semmi koppanás, semmi ordítás, fej fent és még hengeredett is, mint egy bírkózó. :lol:
Egyébként írni tanítani nem tudom, ha balkezes lesz. Mert arra képtelen vagyok. Ha meg fordítva mutogatom, neki teljesen máshogy kell hurkolni. (Balkezes barátnőm ült mellettem évekig a suliban, Ő annyit magyarázta, hogy nem húzza, hanem tolja a ceruzát, tollat, és nem mindegy! A magyartanár is mindig csesztette, miért van minden szó végén "kacsafarok" - hát ezért. De gyönyörűen írt, és ma tanárnő. No nem magyar, hanem matek. :lol: )

dkata
 
 


Kata :D
no,de írni tanítsa a tanárnő, nem? :wink:

akkor a Te fiad nagyon ügyesen esik, pont ez a "szabályos", fej behúz és jó esetben a háttal még domborít is.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, a baj az, hogy én is tanárnő vagyok... azaz ezt sajnos ki nem lehet irtani belőlem... (Mint mikor a közgazdász beteszi a pénzét a bankba - hát csak megnézi, hova? :lol: ) Ádám is tudta már elsőben az oszthatósági szabályokat, meg hát eleve úgy ment suliba, hogy tudott olvasni. :oops: (Nem tanítottam, megtanult magától! Én csak a betűket mondtam, ha kérdezte, aztán egyszer csak olvasott... :oops: :lol: )

dkata
 
 

 
 

Emma,
A Corvinust (volt Közgáz ) fejeztem be tavaly, csak nem mertem elmenni az államvizsgára, az van most hátra. :( Sajnos a nyelvet én is igencsak erőltethetném még, abból sose elég. Csak hobbiból tanulod, vagy kell vmihez az angol?

Kata,
A sorrend nálam is ugyanez, azért nem is haladok. :( Szegény Ádám!:lol: Tetszett neki? Csak az a baj, hogy a Ti antennátokon nincs dekóder, úgyhogy az nem számít bele a nézettségbe. :?

Hunci,
Anyu nekem is mondta, hogy vigyem le, de én önző dög vagyok. Meg még sose volt nélkülem éjszaka! Nappalra otthagynám, de mivel viszonylag messze laknak, csak a macera van vele.

Jud,
Mit tanulsz?

Orsi,
Majd kipróbálom a távcsövest. Vmelyik nap meg azt próbáltam ki, hogy van-e már énképe. De nem sikerült kideríteni, pedig tök jó a kísérlet. A „Miből lesz a cserebogár”-ban volt. Egy nagy piros foltot kell a gyerek homlokának a közepére rajzolni, és odaállítani a tükör elé. Ha rámutat, vagy észreveszi, hogy van vmi a homlokán, akkor van már éntudata, viszont ha elkezd a tükör mögé nézegetni, keresi, hogy ki az a másik baba, akkor még nincs. Bocs, ha már ismerted. Szoktad nézni ezt a műsort a Spektrumon? Most pont a fiaid korabeli gyerekekről szól főként. Én nagyon szeretem, tök érdekes! :D
20140901102739
 
 


Hajni, és ha megmutatja magát a tükörben meg a tükör előtt is, akkor van éntudata? :lol: És Olivér mit csinált a kísérlet alatt? Rajzolt a homlokodra egy piros foltot? :lol: :lol: :lol: Mikor van ez a műsor? Mindig érdekelt, hogy mérik a nézettséget! Akkor fény derült rá. (Ez akkor mér, ha be van kapcsolva a tv és a csatornát jegyzi?)
Mi lenne, ha pár napra elmennétek Olivérrel anyukádhoz (kísérletképpen), ott is aludnátok, és meglátnád, hogy haladsz, ha anyukáddal van?

dkata
 
 


hajni777 írta:Szoktad nézni ezt a műsort a Spektrumon? Most pont a fiaid korabeli gyerekekről szól főként. Én nagyon szeretem, tök érdekes! :D

talán ha 3 részt láttam belőle, nagyon érdekes, de olyan időpontban van mindig, amikor esélytelen, hogy nézzem.
Néztem a neten, és nem találtam meg, pedig egyben az egészet megnéztem volna.

Kata :D
a nézettséget 840 háztartás alapján vetítik le az országra, a műszer rögzíti, hogy mikor, mi megy a TVben ill. elvileg a távkapcsoló olyan, hogy azt is ki nézi.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hú, akkor azt a 840-et nagyon tudományosan kell kiválasztani, hogy jó legyen a minta és vetíteni lehessen... No, eldugulok, ma is rengeteget tanultam! :shock: (Konkrétan ránéztem a tételsorra és megállapítottam, hogy ez bizony nem a régi. :cry: )

dkata
 
 


Kata,
hú, mennyit kérdeztél! :lol:
A nézettséget egy dekóder nézi az antennára rögzítve. Nem, kor, iskolázottság alapján választják ki a családokat. De ők tudnak róla, mert asszem havi apanázs jár érte. Viszont még emberrel nem találkoztam, akinek lett volna ilyen bigyója. :roll:
Anyuéknál bolondok háza van állandóan, mert a házuk egyben a munkahelyük is. Ráadásul ott vannak sokat a tesómék is, akkor már az unokatesómékkal is taliznánk, szóval ott tutira sose tanulnék. :?
Olivért nem érdekelte a piros folt, de a tükör se, szaladgált össze vissza. Majd lehet egy nyugalmasabb pillanatában újra kipróbálom. :roll:
A "Miből lesz a cserebogár" szombaton és vasárnap este 20.20 (vagy 30) perckor kezdődik a Spektrumon, egy órás. Azt hiszem a szombati az ismétlés. Tényleg béna időben van, de legalább ismétlik. :D

Orsi,
már mi is kerestük a tesómmal, de mi se találtuk. Főleg az előző széria kellene nagyon, mert az pont Olivér korabeli gyerekekről szól. Hátha kidobnak vmi kazit róla egyszer... :roll:
20140901102739
 
 


Megnéztem a gyereket esés közben, na amikor orra esik, akkor bár nem húzza fel magát, de lassú üzemmódban esik, kezét még nem teszi oda, de próbál valamit csinálni.
Amikor hátra esik, akkor dől mint egy fa...és nagyot koppan a feje...

azért még nézem...lehet ezt tanítani hogyan essen???
Vendég
 


hunci írta:lehet ezt tanítani hogyan essen???

nem igazán.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Akit érdekel, ma este 20.25-kor Miből lesz a cserebogár a Spekrumon. (Holnap kb. ugyanekkor ugyanez. ) Egy órával előtte meg a szülésről lesz egy sokkoló dokumentumfilm.
20140901102739
 
 


Hajni :)
Én is nagyon szeretem a "Miből lesz a cserebogár?"-t. A BBC-n van egy aloldala, ahol van fenn néhány vido a filmbeli kísérletekről. Nem sok, de azért érdekesek.
http://www.bbc.co.uk/parenting/tv_and_r ... _our_time/
"Én lemaradtam :oops: , melyik apa új műsora?"

Orsi :)
Na, most nem is tudom miben reménykedjek, hogy Bali nem esik mostanában, vagy hogy meg tudom nézni, hogy hogy esik ;)
Mondjuk nem sokszor esik, olyankor ha előre akkor sztem kitmaszt, de hanyatt koppani szokott a feje. Most 2 esésére emlékszem az egyiknél a vizes-csúszós kövön esett hanyatt, mert futott, a másik alakalommak ameg a konyhai kövön rátaposott az egyik játékára (szándékosan :evil:) és kicsúszott alába alól az egész. Mind a kétszer jó nagyott koppant a feje.

Hehe, én meg voltam győződve róla sokáig, hogy Bali balkezes, mert "pici" korában inkábbb a ballal nyúlkált, azt használta ügyesebben. Aztán amikor elkezdtett kanálllal enni, firkálni, akkor áttért a jobbra, és egy ideje mindent azzal csinált, de mostanában megint elkezdett enni/rajzolni a ballal is. Régen figyeltem is arra, hogy mindent középre rakjak le, most már nem annyira szoktam :oops: De majd ezeket a keresztdominenciákat figyelem

Szegény Bali elkapott valami jó kis nem tudni mit. (ha minden igaz agekkoban :twisted: fejlesztik az immunrendszert is, vagy mi :wink: ) Tiszta takony, 39 fokos láz, extrém gyulladt torok, tegnap hányt is, a hasa is megy. Jó vacakul van szegény már 3 napja. Nem akar enni, még a kedvenc édességeit sem nagyon, max 2-3 falat csúszik le abból is. Ma reggel már tök örültem, mert csak hőemelkedése volt, aztán 2 órával később, meg már megint 39 fok. No mindegy, ma elkezdtük az antibiotikumot, remélem az már használ majd.

Nyaralni Törökországban voltunk, Alanyaban.
- A tengerpart
- Rendet kellett csinálni sokszor,a homok sem mindig volt jó helyen és a székeket sem csukták le minidg rendesen az emberek
- A várban a legérdekesebb egy lakat volt
- Itthon viszont segített szennyest válogatni
Kép Kép Kép Kép Kép

wish
 
 


Orsi,
megpróbáltam "megtávcsövezni" Kiskomit, hát nem sikerült. A két szeme között akarta nézni, hogy mindkét szemével lásson egyszerre.:D Akkor mi van?

Wish,
úúú, de jó lehetett nektek! Nagyon dög meleg volt? :lol: Bali nagyon jófej, ahogy tapicskol a homokon, mintha hízott is volna, jól látom? Abban a várban mi is voltunk. :D Köszi, hogy feltetted a linket, mindenképp átbogarászom! :D Pont az a kislány van a kezdőoldalon, aki a huszonvalahanyadik hétre született... Hát szerencsére már nem látszik rajta. Ja, mi az a Kismüge?:D
Apa a Joshi Bharat-ot csinálja. :D

Hasmenésre melyik szer vált be nektek leginkább? Szegény Olivérnek már annyit cserélem a pelust, hogy most még jobban ordít, mert a feneke is vörös már... :( Adtam neki normaflore-t kajában, mert amúgy kiköpi, meg Smectát szintén kajába keverve. Bolus is van itthon, azt adhatok még plusszban szerintetek? Hogy adjam be, mert összetörve pici vízben tuti rám köpné. :? Vagy ez együtt már túl sok?
Dokit nem nagy kedvem van vasárnap felhívni, majd hétfőn - remélem nem lesz rosszabb!
20140901102739
 
 


Wish! Szerintem is hízott Balázs! Tök cuki a kis kalapjában! Igen, mi az a Kismüge?

Hajni! Én is adtam a Smecta-t meg a Normaflore-t még a Balcsinál volt hasmenése. A Bolust is tedd bele kajába, azt viszont nem tudom sok-e így. A Normaflore a bélflórát teszi rendbe, a Smecta pótolja a sókat, a Bolust meg nem tudom... azt még nem adtam. :oops: Adjál neki répát, banánt, rizst, krumplit, almát (nincs olyan hasmenésre való Hipp répa-rizs italod, amit a múltkor is írtam?).

Bálinttal meg épp a szorulással küzdök, van, hogy 3 napig nem kakil, és akkor sír, toporog, visszatartja... tegnap vettem megint Laevolac-ot, adom neki a Normaflore-t, a Pro Gastro Kid-et, meg joghurtot, jó sokat. És újra főzöm a babás főzelékeit, mert szerintem azért van, mert kevés folyadékot iszik, és a mi kajánkat eszi. De nem iszik, van olyan, hogy egész nap csak pl. 2,5 decit! :twisted: (Jó, szopik, de azt nem tudom, mennyit.) Olyan nap is volt, hogy barackfőzeléket kapott (kb. 8 barack), kicsi krumplipürével, sárgabarack Hipp itallal, gyümölcsnek meg narancsot adtam 3 napig. Eredmény semmi. Van valakinek ötlete?

dkata
 
 


Kata,
sehol se látok olyan italt, e ha lenne, se inna belőle. Vmelyik nap bepróbálkoztam egy pici gyümölcslével, de kiköpte. Csak vizet hajlandó inni, és abból se sokat, úgyhogy Olivér is iszonyú keveset iszik! Most főleg félek tőle, nehogy kiszáradjon! Bár pár napja elkezdte vedelni a tápot, azt nem tudom pl., hogy ihat/ehet-e így.
Ezeken kívül, amiket leírtál, nem tudom, még mi jöhetne szóba szorulásra. Ráadásul még szopizik is... Az szar, ha fáj neki és visszatartja. :(
20140901102739
 
 


Sziasztok!

Hajni,

Na,ahelyett,hogy kihasználnám az időt a tanulásra-fiúk alszanak,itt netezek!Én is csak alvásidőben haladok a tanulással,mert napközben hiába vannak el,mindig figyelni kell rájuk!ha csönd van azért,ha meg túl hangosak,azért! :lol:
Mivel este már 8-kor alszanak,akkor szoktam tanulni,de nehéz erőt venni magamon,hogy kikapcsoljam a tv-t!
Olivér jobban van?

Emma,
Jól vagy?Mikor lesz a következő uh?

Hunci,
én nem bírnék ki egy hetet a fiúk nélkül,pedig rá kéne kapcsolnom a tanulásra!

Jud,
Dani nagyon ügyes!

Wish,
Balázsnak jobbulást kívánok!Képek szuperek!

Köszönjük a dícséreteket!

Orsi,
akartam már kérdezni,hogy hogy a francba lehet az,hogy nálatok ennyire sok fejleszteni való van?Pedig a fiúk nem is születtek olyan korán,Lili meg pláne nem!Vagy mit mondtak az orvosok,mitől van ez?Sajnos nem csodálom,hogy profi vagy a témában!

Andi
Kép
aanda
 
 


Hajni

gyógyszertárban van olyan répa ital.

Kép
zsuzsi73
 
 


Aanda, én is ott leszek, csak nem én játszok vele, nem én etetetem stb..Kivéve a vizsga előtti és a vizsga napot.Akkor visszajövök, mert kissé messzi lakik anyu ahhoz, hogy én reggelre vizsgázni tudjak menni.
(már voltam nélküle egy hétig, amikor 4 hetes volt, és nekem epeműtétem volt, szar volt, de azzal pláne nem tudtam mit kezdeni)
Vendég
 


hajni777 írta:Orsi,
megpróbáltam "megtávcsövezni" Kiskomit, hát nem sikerült. A két szeme között akarta nézni, hogy mindkét szemével lásson egyszerre.:D Akkor mi van?

ha Bálintra azt írtam, hogy kicsi még ehhez, akkor szerinted a Te fiad nem az? :wink:

Wish :D
jók a képek! Sokat nőtt a fiad!

aanda írta:Orsi,
akartam már kérdezni,hogy hogy a francba lehet az,hogy nálatok ennyire sok fejleszteni való van?Pedig a fiúk nem is születtek olyan korán,Lili meg pláne nem!Vagy mit mondtak az orvosok,mitől van ez?Sajnos nem csodálom,hogy profi vagy a témában!

ez alapvetően nem a koraszülöttséggel függ össze, a problémás gyerekek 90%a nem koraszülött, hanem ilyen.
Levivel nincs gond.
Máténak alacsony volt az apgarja (5/7), tehát elvileg lehetett oxigénhiány, iker volt, így ott bármikor lehetett oxigénhiány, és a gyenge idegrendszer bárkinél kialakulhat.
Lilinek nyakán volt a köldökzsinór, vajúdtam vele 8 órát, lehetett ott is valami.

de ezekre az ember sosem kap választ akkor, ha nincsenek konkrét kimutatható tünetek (pl. agyvérzés).

Van egy bnőm, értelmes, okos a gyereke, időre született, normál súllyal, lassan 5 éves lesz és egy szót nem beszél. Mindenhol jártak már ahol lehet, de ők sem tudják az okát. Nincs agyi gond, nincs szervi gond, és mégsem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok! :)
Megint kicsit eltűntem, de olvasni azért olvastalak Titeket. :)

Ami miatt most írok, az a pneumo-oltás. Mi a héten voltunk 15 hós oltáson. A doktornéni azt mondta, hogy 2 év alatt ingyenes a pneumo, DE nekik okt. 10-ig le kell jelenteni, hogy ki kéri az oltást, vagyis hogy hány oltóanyagot kérnek. Kaptunk is egy papírt, amit kitöltve/aláírva vissza kell vinni, hogy kérjük az oltást. A doki persze teljesen ki van akadva, hogy ő most hogy fogja kb. 1 hét alatt mindenkitől beszerezni a papírt. Azt meg még senki nem tudja, hogy mi van azokkal, akik most nem jelentkeznek, vagyis nem tudni, lehet-e később is.
Nem tudom, máshol hogy van, de lehet, egy telefont mindenkinek meg kellene próbálni, és a saját gyerekorvosától megkérdezni mi is a helyzet ott.

Aanda! :)
Nagyon édik a fiúk! :)

Wish! :)
Üdv itthon! Szuper képek! :)

Hajni! :)
Gratulálok a párodnak, bár én nem javítom a nézettséget, még egy műsort sem láttam. :oops:
Ja, még nem írtam, hogy engem sem zavar a tesó-projekt? Hogy állsz vele?

Más: 15 hós méreckedés adatai:
9700 g és 80 cm (vagyis még mindig nem vagyunk 10 kg-osak) :oops:
A szókincsünk egyre gyarapszik. Most éppen a kedvencem, amikor az apja hazajön, kiteszi az asztalra a pénztárcát, szalad hozzá, és mondja: pénz, pénz...

Lányok! :)
Nem lenne jó talizni valamikor? Én nagyon örülnék neki!

Kép Kép
kismokus
 
 


Orsi! Ezen én is sokat agyalok, amiket írtál... (a férjem szerint meg csak gyártom a problémát, és Ő pl. nem fogja engedni, hogy szemüveget adjak ilyen kicsi gyerekre :twisted: Mintha lenne befolyása rá, mikor egész nap nincs is itt.). No, én azon agyalok folyton, hogy Bálint ugye behurkolta a köldökzsinórt, és valódi köldökzsinór csomóval született. A szülés alatt volt is egy erős szívhangcsökkenés (80ra esett), amire mindenki csak legyintett. De ez akármikor máskor is meghúzódhatott úgy, hogy nem jutott elég oxigénhez. Ezért is szeretném ha látná szakember. Akkor ugye nem én gondolok hülyeségeket?

Egyébiránt csak az a-val kezdődő szókincse gyarapszik Bálintnak, az ado=adok, kérek, és az ádá=Ádám most a menő. Ezen kívül nem gyarapodtunk. :cry:

Kismókus! Jó fej, igazi csajszi a kislányod! Tetszik ez a lényegre (pénzre) törő stílus! :lol: :lol: :lol:

Pneumo: szerintem később is jogában áll egy szülőnek oltást kérni! Max. később kapja meg a gyerek, és később rendelik. A felelősséget meg a szülő viseli az oltási kockázat miatt, azért kell az aláírt papír (a többinél, ami kötelező, ott az állam). És igen, az oltható gyerekek listáját el kellett készíteni a gyermekorvosoknak, azaz a 2006. okt. 1 után születettekét. (Egyébként az orvosok hajlamosak "vetíteni" ezzel kapcsolatban, mert egyszerűbb most végigoltani mint apránként foglalkozni vele (adminisztráció, oltás rendelés, jelentés készítés, oltóanyag tárolás, veszélyes hulladék tárolás) azért 3 oltás gyerekenként! És nem kapnak érte külön kompenzációt, egyelőre.)

dkata
 
 


kismokus írta:S(vagyis még mindig nem vagyunk 10 kg-osak) :oops:

hehe :D Lili 9 sincs még :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


dkata írta: Ő pl. nem fogja engedni, hogy szemüveget adjak ilyen kicsi gyerekre :twisted:

Akkor ugye nem én gondolok hülyeségeket?


háát azért a kedves férjedhez is lenne 1-2 szavam. Merthogy a kisgyerekkori szemproblémák ca. 50-70%át ki lehet nőni, ha és amennyiben kezelve van a dolog. (kicsit olyan, mint a tejallergia) Míg ha nincs,bizony egész életében szemüveges v. szemproblémás lesz a gyerek.

szerintem nem gondolkozol hülyeségeken, vagy akkor te is meg én is azon gondolkozunk.

de mivel látom, hogy mennyi a problémás gyerek - semmivel nem több, mint régen,c sak most már tudják, hogy mi az, amit kezelni kell. Mert régen is volt ügyetlen, suta gyerek, régen is volt, akinek nem ment a matek, vagy a szövegértés... csak akkor nem foglalkoztak ezzel ennyire behatóan.
Én azt gondolom, ha tudok azért tenni, hogy ezek a problémák később ne legyenek meg, akkor tennem kell érte, mert ezzel az ő életük lesz később majd könnyebb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hunci,
aha,furcsa is volt nekem,hogy 1 hétig gyerek nélkül akarsz lenni! :lol:

Orsi,
8 órát vajúdtál? :shock: Miért nem császároztak meg automatikusan?

Kismokus,
köszi!
Naggyon jó a kislányod szövege!

Andi
Kép
aanda
 
 


aanda írta:Orsi,
8 órát vajúdtál? :shock: Miért nem császároztak meg automatikusan?

mert hüvelyi szülésre készültünk, a fájásokkal nem is volt gond, azok szépen erősödtek, jól haladt minden, de 1 cm-t nem tágultam, mint kiderült azért, mert Lili nyakán volt a zsinór - meg is húzta 1-2 napig látszódott is -, és semmit nem tudott a szülőcsatorna felé mozogni, így a méhszájat sem tudta a fejével nyomni, hogy az táguljon.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Anda,
Akkor Te se tudod a tutit! :D Köszi kérdésed, nincs sokkal jobban, pedig diétáztatom. Ma főztem is neki nagy buzgalommal, erre mind kiköpte. :? Már az első falat kifordult a szájából, pedig ez most tényleg jól sikerült, Kristóf unokatesó jókora adagot bevágott belőle.

Zsuzsi,
Köszi a tippet. Akkor hátha kapok már, legfeljebb belefecskendőzöm a szájába. :roll:

Orsi,
Nem gondoltam, hogy olyan bonyolult egy távcsőformát a szemhez illeszteni.:wink:

Kismókus,
Semmi baj, nem is mi vagyunk a célcsoport.:wink: Tolom a suprefactot, várom a mensit. Kitanult kislányod van, az biztos!:lol: A keresztlányom is ilyen! Mostanában vettem neki egy lovat, amin egy angyalka ül kisbabával a kezében. Az ovival most voltak a Mátrában túrázni, vitte magával, most az a kedvenc. Megkérdezik tőle, hogy honnan van, aztán azt mondja: Hajnika vette nekem Pesten biztos vmelyik plázában! :? Na, ő is megéri a pénzét! :lol:

Kata,
már voltatok szemvizsgálaton, igaz? Én 1,5 évesen viszem vissza, hogy mi a stájsz. Kicsit most már tartok is tőle, mert 3 cm-ről nézi a tévét, mindig el kell cibálni onnan. :roll:
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Nem gondoltam, hogy olyan bonyolult egy távcsőformát a szemhez illeszteni.:wink:

nem tudja még mit kell csinálni vele, meg mit akarsz te azzal :)

a TV közelről nézése nem jelent semmit. Nálunk Levi mániája, de szuperek a szemei, Máté meg mindig messziről nézi, pedig nem jó annyira.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
akkor ezek szerint nem igaz a fáma, hogy aki közelről nézi a tv-t, annak elromlik a szeme? :roll:
20140901102739
 
 


Hajni! Szerintem akkor adj Olivérnek simán vízben (pici sót tehetsz bele, hogy pótold neki) főtt krumplit, répát, hátha megeszi kézzel. Vagy olyan bébikaját, ami hasfogó, sima répa vagy alma. (Szerintem kekszet is adhatnál, de ha nem, akkor pl. kétszersültet, pirítóst, ropit.)

Orsi! Köszi a támogatást, én meg aztán tényleg csak fejlesztésre szoruló gyereket látok (nem elitgimiben dolgozom 8) ), és igazán nehéz tizenévesen már bármit is fejleszteni, vagy nevelni. Akkorra már olyan szilárd alapok kellenek, hogy arra építeni lehessen, ami nagyon nincs a gyerekeknek. Se testileg, se szellemileg, se érzelmileg. :cry: :cry: :cry:

dkata
 
 


Hajni, én úgy tudom, a tévénél a villogás, az erős fények és hirtelen képváltások nem tesznek jót a kis agyuknak. Azt nem tudom, a szemüket mennyire bántja. A villogós játékok is azért nem jók pici korban, arra hajlamosaknál epilepsziát is kiválthatnak.

dkata
 
 


Kata,
szerintem bébikaját adok neki, azt legalább megeszi. (Kapott ma anyu nokedlijéből, mert meglátta és üvöltött érte. Teljes kiőrlésű, nem tudom, azt szabad volt-e... :roll: )
Nem emlékszem, mit írtál, hogy mit mondott a szemész Bálint szeméről. :oops:
20140901102739
 
 


Nahát, most látom, hogy írtál előttem is. :shock: Igen, azt tudom, hogy eleve tévézni nem a legjobb... :?
20140901102739
 
 


Hát aszonta, hogy szemfenék görbületi hibája van és korrigálni kell. Úgyhogy most megyünk majd Orsi szemészdokijához 21-én, és ha Ő is azt mondja, szemüveg, akkor szemüveges lesz a kis drágám. Szoktam gondolni rá, hogy hogyan csókolom meg a kis szemét, ha szemüveges lesz? Meg hogyan tudunk majd vigyázni rá? Ezért félek a szemüvegtől, no meg azért, mert ha az apja megengedi neki, hogy levegye, akkor lőttek az egésznek. :twisted:

dkata
 
 


hajni777 írta:Orsi,
akkor ezek szerint nem igaz a fáma, hogy aki közelről nézi a tv-t, annak elromlik a szeme? :roll:

attól függ melyik TVt :wink:
az LCD/plazma már nem villog, annál nem, a régi hagyományos képcsövesnél igen.

de azt hittem azért mondod, hogy azért ül közel, mert nem látja jól.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


dkata írta:no meg azért, mert ha az apja megengedi neki, hogy levegye, akkor lőttek az egésznek. :twisted:

szerintem azt nagyon tudni fogja, hogy nálad majd mit lehet.
Nekem ez az "apa megengedte" meg "apánál szabad" sosem érv, és Bálint mg kicsi is lesz a taktikázáshoz.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Ó, Bálint már most is taktikus! Az apja szemüvegét kapásból leveszi, az enyémet csak akkor PRÓBÁLJA meg, ha haragszik rám. Mert tudja, hogy nem szabad, és haragszom miatta. Egyébként ha nincs rajtam, maximum kedvesen rámnéz, hogy kérem-e? Mert tudja, hogy neki ahhoz nem szabad nyúlni. Apja pont ettől nem jó fej, mert kevés időt tölt vele, és azzal kompenzál, hogy mindent szabad. (Párom egyes számú gyerekénél volt olyan, hogy játszótérre vittük - nem én akartam hintázni, nem is a nagyfiam, Bálint meg még gondolat se volt - és egyszerűen nem szállt ki a kocsiból. Az apja meg hagyta. :twisted: És ott álltunk hárman, mert a kisasszony szeszélyes... A párom maximálisan konfliktuskerülő, és ez sajnos már nem változik ennyi idősen.)

dkata
 
 


Orsi,
értem. :roll: Kíváncsi vagyok ám azért, hogy jól látja-e.

Kata,
Hú tényleg, jöttök is!:D Én meg azért féltem mindig a szemüvegtől, hogy ha eltörik a lencse, nehogy kiszúrja a szemét. Pedig biztos nem szúrná ki, de nekem ez a fóbiám. :?
20140901102739
 
 


Kismókus :lol: :lol: Én is így várom Apát! :lol:

Hajni,
Keresztlányod jól ismer! :lol:

Kata,
Recept :?: Küldd át légyszi, most benne vagyok a sütés főzésben.

Kép
bandika
 
 


Kata :D
persze, Lili is taktikus már ilyen szempotból, de azért jól tudják ők, hogy mit lehet és mit nem :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Tudom, Bálint is tudja, kinél mit lehet. Csak nálunk már most én vagyok a házimumus, apa meg a sztár. :lol: :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Bandesz,
pedig azt a lovat most nem is ott vettem. :( :lol:
20140901102739
 
 


Hajni
én még nem is hallottam erről a Joshi-ról :oops: De mint írod, nem nekem találták ki :D
Hajni a plázás nagynéni :D

TV
nem rongálja a szemet, ha közelről nézik? mi a normális távolság?
Sajnos a fiam 2x20 perc bebe nélkül nem bírja ki... :? függő lett :roll:

Múlt héten megnéztem az egyik családi napközi-jelöltet. Kiakadtam. Egy sorház, tök pici a játszórész, a kert kb. 50 nm, és a 4 kocsibeállótól nincs elkerítve :shock: Az ovónő nem szimpi, van egy 2 éves gyerek, aki olyan mint egy díjbírkózó és mindenkit lökdös. A hab a tortán, meghozták az ebédet: Gastroyalos dobozosat :evil: Szóval ide nem fog járni Zalán, az hótziher.
Egyébként is 2 hete nagyon anyás lett... Pedig eddig hátra se nézett, ha gyerekek közé vittem, most csimpaszkodik 10 percet, és utána is 3 percenként ellenőrzi, hogy ott vagyok-e. Szóval kérdéses, hogy lesz-e szívem elkezdeni az egészet, persze feltéve, ha a másik 2 jelölt közül vmelyik tetszik.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma

Te miért szeretnéd elkezdeni a bölcsit? Jisz úgyis otthon maradsz még jó darabig a kistesóval. Mennyibe kerül havonta ez a családi napközi, amit megnéztél?
Múlt héten én is néztem egyet, egész jó, ott is dobozos kaja van, de lehet óradíjra is gyereket ott hagyni, 600/óra. 2 óvónő volt 3 gyerekre, amikor ott voltam.
Amúgy hogy vagy kismama?

Hajni

Olivér hogy van?

Kismókus

ugye Te írtad az oltást? Megkérdeztem ma a dokit, minden hó 10-ig adja le a rendelést, tehát folyamatosan van lehetőség feliratkozni.

Kép
zsuzsi73
 
 


Emma,
a gastroyal tényleg egy fos! (Emlékszem, mikor csütörtök reggel fél 8 -kor ott toporgott a kapuban a futár a csüt-pé-szo-vas-i kajákkal! :shock: A vasárnapi meg rántott hal volt krumplipürével. :shock: )
Szerintem is úgy lenne érdemes elkezdeni a bölcsit Zalánnak, hogy vagy jóval a testvér megszületése előtt, vagy jóval utána. Hogy ne érezze, hogy most le van koptatva, mert itt a tesó. Bár lehet, hogy Zalán még kicsi lesz ahhoz, hogy dúljon majd a testvérféltékenység... Tényleg, milyen nemű babát szeretnétek?

Zsuzsi,
szerintem már jobban, ma még nem volt csomag, úgyhogy nem is adok neki több smectát. Olivér szeret már enni? Miket adsz már neki?
20140901102739
 
 


Zsuzsi, Hajni
Ha nem jött volna a tesó, jövő tavasz előtt nem merült volna fel a kérdés, de pontosan ahogy írjátok, nem szeretném, ha úgy jönne ki, hogy jön a kistesó, így mennem kell a háztól, ezért jó lett volna legkésőbb januártól elkezdeni. Az meg, hogy úgyis itthon vagyok, hááát, emlékszem Zalánt is 2 óránként fél órát szoptattam az elején, szóval azért annyira nem egyszerű 2 picivel... Így is csak 2x fél napról lenne max. szó.....
A férjem tök kiakaszt azzal, hogy mennyire megint fiút akar.... Én 51%ban lányt, de nagyon is el tudok képzelni 2 kisfiút is...
Amúgy nagyon jól! Minden nap lepihenek 1 órára Zalánnal, de más tünetem nincs :) Már el is felejtettem, milyen az eleje, csak az utolsó 10 nap maradt meg bennem, mikor már nem tudtam aludni, enni, megmozdulni. Na szerencsére nekem az eleje hawai :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Szaisztok :)

Hajni :)
Megnézem valamikor a műsort a weboldalról. Nekem délután esélyem sincs Bali mellett tv-zni.
Törökországban jó idő volt olyan 28 fok körül, szerintem pont jó volt.
A Gastroyal szerintem nagyon fűszeres is, kisgyerekenk nem túl jó.

Kata :) Hajni :)
Szerintem mindig ilyen dagi volt Balázs. Olyan féléves kora körül felszette a szírpárnákat és azóta tartja. Mostanában kezdtett el szaladgálni, attól talán majd "szálkásodik" egy kicsit (ha nem, akkor viszem konditerembe ;) )

Kata :)
Van egy aszaltszilvalé, amit nálunk lehet kapni a patikában is, ez állítólag jó nagyon szorulásra http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... Bio_802415

Orsi :)
Távcsövezés nekünk sem ment, bár nagy reményeim nem is voltak, pont mert írtad, hogy Bálintnak még korai :), de azért tetszett neki a játék.

Emma :)
Merre laktok? Nekem a 13. kerületben ajánlottak egy családi napközit, amit nagyan dícsért az ismerősöm. Én majd három éves korában akarom odavinni, mert ovis csak szeptembertől lehet ugye, viszont áprilistól vissza kell mennem dolgozni (ha nem lesz kistesó)


Kismüge: Apa virtuális városkája, ha megnézitek, akkor nő eggyel a lakosok száma, persze egy gépről csak egyszer lehet növelni naponta. De nagyon örült, hogy sokan rákattintottatok :)

wish
 
 


Emma

emlékszem, én évekig lányt akartam. (szerintem ezért nem is jött a baba, hisz engem egy kisfiú választott, akit én nem vártam)
ma meg már érdekes, de másodikra is fiúra vágynék, ha vállalnánk még egy babát.
nemsokára 12 hetes UH :D :D

Hajni

ezt a rántott halas sztorit írtad már régebben, akkor ment el a kedvem a gastroyaltól :shock: :shock:
gondoltam rád az előbb, ahogy néztem a celeb vagyok-ot, hogy most ott lehetnél. nagy buli lehet :D
én már adok egy étkezésre Olivérnek kenyeret, eddig volt felvágott, májas meg tojáskrém hozzá. de még nem minden nap eszik ilyet, mert ha sokat főzök, akkor este is azt eszik a kenyér helyett.
amúgy még mindig pépesen eszik mindent. ez vajon örökre így marad? :D :D :D
adni akartam ma délben neki túrós csuszát, már lökte is ki a nyelvével. lehet, ezt is le kéne turmixolnom, utána meg átpasszírozni?

Kép
zsuzsi73
 
 


Wish! Aszaltszilva levet próbáltuk, és jó is volt (mondjuk sajnáltam kiönteni, mert nem fogyott el, én nem mertem meginni, mert nekem nincs baj az emésztésemmel :oops: ), de a második üvegnél már nem itta meg, csak amit a kajába (tejpép) bele tudtam tenni, az meg nem volt túl hatékony. De ha meginná, jó lenne... :(

-Derékfájás: ha kérdezted volna, én mondtam volna, hogy nem a matrac miatt van... Én is próbáltam a hálószobai Cardo-t, az ortopéd orvosok gyógymatracát, a kanapét, a földet, és mindenhol tiszta rokkant vagyok. Azt mondta vmelyik nap a tvben egy doki, hogy a nőknek szülés után "helyre kell tenni" ezt a rész, addig nem lesz javulás.
Pompi! Azt szeretném tudni, te a háziorvosnál kezdtél, vagy hogy jutottál a kezelésekre? Egyébként is tessék írni! (Nem mintha eljutnék a háziorvoshoz, csak hogy tudjam. :) )

Emma! Én családi napközit sima emeletes házban láttam, no ott aztán nem 50 nm a kert, hanem semennyi.

Hajni, én is gondoltam rád a celeb alatt!

Zsuzsi! Én a sztrapacskát eleinte turmixoltam Bálintnak, nagyon szerette, joghurtot tettem hozzá a túró/juhtúró mellett.

Bandika! Lesz recept, csak előtte meg kéne csinálnom, hogy visszaemlékezzek, mert a hozzávalók vannak csak felírva valahol, az nincs, hogyan. De meglesz, ígérem.

dkata
 
 


Emma,
én is pont úgy vagyok a testvérkérdéssel, mint Zsuzsi. Mindig lányt akartam, eszembe nem jutott, hogy fiam is lehet. Most meg már talán inkább picit fiút szeretnék. Utána meg egy kislányt is! :oops: :D Képzeld, Olivér is reggel, ahogy fölkel, az az első, hogy kotorászik a távirányító után.:lol: Hát ő is nézné egész nap, ha hagynám! A tv tök olyan, mint a sült krumpli. Nincs olyan gyerek, aki nem szereti. (Milyen bölcs vagyok! :lol: )

Wish,
és mi a célja apa Kismügéjének? Te ha rendelsz, akkor melyiktől rendelsz? Az a 13. ker. -i családi napközi engem érdekelne a későbbiekben. Ide elvileg közel van.

Zsuzsi,
(félbarna )kiflit én is szoktam neki adni a reggeli tápi után. Kinézi a számból és megőrül érte. :D De neki is még nagyrészt pépes. De ő simán megeszi a pörköltet nokedlivel, meg a sült csirkecombit is. A reggeli kiflihez meg mindig eszik piros paprikát vagy paradicsomot, vagy uborkát..., amit én. :lol:
20140901102739
 
 


Kata,
rendi vagy Te is, én is gondoltam magamra... :( Aztán ránéztem az ugrálósnevetőskiscilura, utána már nem érdekelt. Annyira. :roll: :lol:
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: