Új privát üzeneted érkezett!

Monic,
Bocsi, utólag is nagyon boldog évfordulót kívánok! :D

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Némócska
Sajnos nem mentettem el a számod, kerestem tegnap a telefonomban, de nem találtam! Hülye vagyok! :?
Vikié is rég megvan, de nem mentettem el valamiért, ha kellett kinéztem a priviből amit küldött! :oops:
És akkor én még egy cég ügyinézője vagyok! :shock:
Na azért a munkámban nem vagyok ennyire hebrencs (remélem) :roll:

Na szóval örülök, hogy nem járt nagy fájdalommal, a saját nyomoromban azért rengeteget gondoltam rád!

1 hónap!!!!!!!!!!!! Elég sok! :roll:

Annyi kérdésem lenne, hogy emlékem szerint olyan 1 óra körül érdemes telefonálni a BMC-be! Remélem nem lesznek pipák, hogy csak most szólok, hogy nem megyünk! :oops:
Kiváncsi vagyok mikorra lesz legközelebb hely! :?
dita75
 
 


Olyan csúnya így a profilom! Elnézegettem volna még 8 hónapig a vonalzómat! :?
dita75
 
 

 
 

Dita,
Nem hiszem, hogy haragudnának, hogy csak most szólsz! Bárkinek közbejöhet bármi az utolsó pillanatban is akár...
Igen, 1 óra után próbálj meg telefonálni, mert addig nem nagyon veszik fel a telefont. Szerintem, most hamarabb fogsz időpontot kapni, mert most már nincsenek szabadságolások.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


NEMONE
Köszi, remélem felveszik, és tényleg hamarabb kapok mint a múltkor, addig meg inszemezünk addig is megy az idő! :?
dita75
 
 


Szeretném alátámasztani én is, hogy most hamarabb tudnak időpontot adni, mint eddig.
A SOTE-n is máriusban még 2 hónap múlvára tudtak időpontot adni. Nemrég meg hallottam telefonon beszélni a nővérkét, hogy 1 hét múlvára hívott be egy új jelentkezőt. Most szerencsére mindenhol csúcsüzem van!:)
Szerintetek decemberben megint szabadságolások várhatók? Mert augusztusban azért nem mehettem inszemre, mert mindenki szabin volt és csak a nővérke volt bent. Ezzel is vesztettem egy hónapot. Remélem, hogy télen nem lesz ilyen általános szabadságolás.
Vendég
 


Dita, mikor lesz az inszemid?
Vendég
 


Twist, mi decemberben nem igazán jártunk, mert csak januárra kaptam időpontot decemberben ráadásul január végére. Úgyhogy sztem decemberben ott is várhatók a szabadságolások.

Kép
pgsuska
 
 


Nemone, örülök, hogy nem volt annyira gázos a történet mint ahogy leirtad a többi leányzónak. Sokat gondoltam rád!!! Egy hónapn tényleg sok idő, de bizti nem lesz semmi.

Kép
pgsuska
 
 


Köszi Zsuzska az infót. Szóval, a december megint necces lesz:-(
De addig is még két inszemim lehet. És lehet, hogy nem is kell annyi... Miért ne lehetne reménykedni?:-)))
Vendég
 


Ditus, felvették a telefont? Mikorra adtak időpontot? Igazunk lett, hogy hamar van szabad időpontjuk? Mesélj!
Vendég
 


Nem vették fel a telefont, pedig fél 3 ig próbálkoztam 15 percenként.
Majd holnap újra próbálom hívni őket!

Lányok köszönöm a priviben küldött buksisimiket, és érdeklődéseket is!
Nincs erőm mindenkinek külön-külön válaszolni, de tudjátok, hogy imádok mindenkit!

Még picit szükségem van arra hogy a sebeimet nyalogassam!
Lehet, hogy ma meg én rúgok be apa helyett! :shock: :roll:

(sztem ez kizárt, nem is emléxem, hogy valaha is részeg lettem volna)
De ami késik nem múlik! :roll:

Kellemes délutánt!
dita75
 
 


Ditus, van egy halvány ötletem: Mi lenne, ha másik helyre mennél a BMC helyett? Már két napja nem lehet őket felhívni, nem értem én ezt! Van még annyi más jó hely, pl. Forgách Intézet, SoteI-II., Kaáli, Dévai stb. stb. A hely közelsége miatt választottad a BMC-t? Ha esetleg írtál erről, akkor bocsi, de le vagyok maradva :wink:
Vendég
 


lányok, meg tudná nekem adni valaki azt a linket, ami arról szól, hogy a munkáltatónak teljes fizetéses szabit kell adnia az inszemek és a lombik napokra?
Vendég
 


Szilvi,

http://www.origo.hu/allas/szakertokmunk ... llalo.html

Nemone,

nagyon örülök, hogy szerencsésen átestél a beavatkozáson, vigyázz nagyon magatokra és pihenj sokat :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Ma voltam vérvételen, lecsapoltak öt kémcső véremet, de legalább meglesznek a lombikhoz, ha véletlen kell.

Monic,
számolgattam egy kicsit. Ugye november 19-re van időpontunk, nekem valamikor november végén fog szerintem megjönni. Szerinted hogy állnak az ünnepekhez? Ugye ezért nem kell januárra halasztani, mert ugye akkor meg már az állásom ugrana. Nekem kell decemberi lombik, ha addig nem jönne össze az inszemmel.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska,

ezt velük kell megbeszélned, sajnos nem tudom, hogy decemberben az ünnepek miatt hogy dolgoznak.
De ahogy számolom neked dec közepén lenne a leszívás, úgyhogy az ünnep nem befolyásolná a lombikodat. A keretük pedig havi és nem éves, úgyhogy szerintem beleférsz, de ehhez az is kell, hogy a ciklusindításhoz kellő uh és vérvétel is jó legyen a lombikhoz.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


monic: köszi :)
Vendég
 


Monic,
értem. Azért szerintem biztos vannak olyan rugalmasak, hogy ha azt mondom, hogy nekem most ezen a munkahelyem múlik, akkor kiadnak nekem december 20 előtt egy igazolást, hogy meddőségi kezelés alatt állok, akármikor is kezdik a lombikot. Végül is már az inszem is annak számít, legalábbis a jogszabályok szerint igen.
Na de remélem ez a hónap összejön, és ezek már felesleges aggodalmak lesznek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Dita,
sajnálom, hogy nem mentetek el!

Nemone,
örülök, hogy nem fájt annyira. Nem úgy volt, hogy 2 hét múlva lesz eredménye?

i.kata
 
 


Linácska,

igazolást tuti, hogy adnak neked, ez 100%. De ne a recepción add ezt elp a nővéreknek, hanem a doktornak mond először és akkor ő utasítja majd a nővéreket.
Sőt, szerintem a házidokinál vagy a nőgyógyinál kérdezz rá az útiktg megtérítésre, mert ha a dokid ad egy papírt amit lepecsételnek a Kaáliban ahányszor ott vagy és az beviszed a TB-nek akkor a tb kifizeti neked az útiköltséget. De csak neked, a párodnak nem, de ha kocsival mentek akkor teljesen mindegy.
Csak azt nem tudom, hogy ezt a papírt a házidokidnál vagy a nődokidnál kell kérned. :roll:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


nemone: Hős vagy, azt hiszem én a másik csajra hasonlítottam volna. Még 1 hónap? Olyan sok? De legalább biztos lesz a neme. És a hosszú várakozástól meg szétrágtam volna az öklömet.

twist: Nem tudom, hogy a BMC-ben hogy van a december, de legutóbb a másik doki megcsinálta az inszemet, mikor az enyém szabin volt. De mi úgy döntöttünk, hogy az éven max. még novemberben vállalunk be inszemet, ha ez nem jött össze. December az ünnepeké.

dita, szilvi: Ebben a cikkben az nem arra vonatkozik, hogy ha már terhes vagy, akkor köteles munkaidőben elengedni? Mert én ezt így értelmeztem. Van valahol a munka törvénykönyvében is szó a lombikról, de ott csak annyi van, hogy köteles elengedni fizetetlenre.

linacska: Nekem a doki adott igazolást, hogy oda járok és kezelés alatt állok. Nincs is rajta, hogy inszem vagy lombik.

Én ma egy kicsikét rosszkedvű vagyok, mert meghalt a barátnőm anyukája. Semmi baja nem volt és 58 évesen kapott tegnap egy agyvérzést és estére el is ment. Olyan szomorú. :( Velem minden ok, csak a hasam alja szokott feszíteni. Szerintetek már most is segíthet a Magne B6?



vicky79
 
 


Vicky, persze, hogy segíthet a Magne B6. Én végig szedem a magzatvédő vitamin mellé. Illetve még a Folsav segíti a beágyazódást. Sőt javasolták nekem a Palástfű teát is szintén a beágyazódásra és azt is ittam végig. Az is hasznos.
Vendég
 


Vicky,

ilyenkor már nyugodtan szedheted a MagneB6-ot. Nekem már a punkció előtt el kellett kezdeni szedni és azóta is szednem kell a 34. hétig.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


És mennyit szedtetek belőle?



vicky79
 
 


Vicky,
nagyon sajnálom a barátnőd anyukáját. Olyan szörnyű, 58 évesen. Belegondolni is rossz, hogy az én szüleim is hasonló korúak és annyi ilyen tragédiáról hallani. :cry:

i.kata
 
 


Monic,
persze, mindenképpen a dokival beszélem meg. Vagyis csak pozitívan: erre már nem lesz szükség :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


kata: Én is azért kettyentem el, mert anyukámmal egyidős volt. Ráadásul ők olyan szinten imádták egymást, mint a legjobb barátnők. Nagyon sajnálom szegényt. És még nem tudom, hogy hogy jutunk el a temetésre, mert vidéken laknak. Lehet, hogy a kolléganőnkkel meg a főnökével lemegyünk.



vicky79
 
 


Vicky,

én 3X1-et szedek.
Részvétem a barátnőd anyukája miatt :cry:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Vicky, én a Bérestől vettem a Mg B6 vitaminnal nevű bogyókat, és abból napi 1-et kell szedni.
De a klasszikus MagneB6-ból aszem többet kell...régebben olvastam ilyen valamelyik fórumon.... utánanézek mindjárt....
Vendég
 


... na megtaláltam a Sikeres inszeminációk fórumon:
"Na szóval a MagneB6 mindenkinek jó....és bármikor...főleg ha tágul a méh...főleg ha nővőfélben van!!!!Én a 21.naptól kezdve szedtem 3x2 tbl-t,mert a Dévai esküdött rá,hogy jó....be is jött!"
Vendég
 


Sziasztok!

Hystero 2. felvonás: okt.9.
Remélem most már nem küldenek haza.

Ennek örömére ma tök váratlanul meglátogatott a piri. de így legalább nem kell azon aggódnom, hogy késik, és emiatt tolódik a hystero.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Köszi a segítséget, majd veszek. Annyira egyébként nem vészes, csak úgy érzem. Meg idegesít a gatya a hasamon. Az előzőnél nem volt ilyen, vagyis nem ennyire. Azért örülök, hogy érzem, mert addig van remény, hogy alakulnak a dolgok. Remélem :wink:



vicky79
 
 


bumi: Remélem 9-én tényleg túl leszel rajta. Mennek a drukkok, hogy ne szenvedd meg nagyon.



vicky79
 
 


Bumi,
most az 1x: Éljen piri! :wink:
Csak 1 hét és már túl is vagy rajta. :wink:

i.kata
 
 


Bumi,

drukkolok, hogy végre meglegyen a hystero! +++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Csajok, felteszek nektek a terhes nőknek szóló munkajogi paragrafusokat. Jó ha mindenki tudja :lol: :lol: Nekem pl. most van szükségem rá.

85. § (1) A nőt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi véleménybemutatása alapján - az állapotának egészségügyi szempontból megfelelő munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévő munkakörében a munkafeltételeket kell megfelelően módosítani. Az új munkakör kijelöléséhez a munkavállaló hozzájárulása szükséges.

(2) Az (1) bekezdés alapján ideiglenesen áthelyezett, illetőleg áthelyezés nélkül módosított munkafeltételek mellett foglalkoztatott nő munkabére nem lehet kevesebb előző átlagkereseténél. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor a nőt a munkavégzés alól fel kell menteni, és erre az időre részére az állásidőre járó munkabért kell folyósítani.

(3) A munkáltató a munkaviszony fennállása alatt megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalót köteles - a külön jogszabályban meghatározottak szerint - az állapotának megfelelő munkakörben tovább foglalkoztatni.

(4) Az (1)-(2) bekezdésben foglalt rendelkezésektől érvényesen eltérni nem lehet.

107. § Mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól

d) a kötelező orvosi vizsgálat (ideértve a terhességgel összefüggő orvosi vizsgálatot is) teljes időtartamára;

(6) Rendkívüli munkára nem vehető igénybe

a) a nő terhessége megállapításától a gyermeke egyéves koráig,



Ditus, hátha neked is szükséged lesz rá holnap!!!!! jó volt veled beszélgetni tfonon, örültem hogy jobb a hangod!!

Kép
pgsuska
 
 


Jó reggelt!

képzeljétek már a másik fórumba is írtam, elkapott az érzelgősség.. gondolkodtam rajta, hogy idén karácsonykor ZSigi már 4 hónapos és 19 napos lesz..és eszembe jutott a tavalyi karácsony, amikor még csak az Uh képe lógott a fán az angyalka mellett...és titkolóztunk a szülők előtt, hogy aztán karácsonykor a gólyahírrel jól megbőgessük őket....



Kép

az is csodálatos volt! Tiszta szívből kívánom, hogy az idei karácsony ne csak a kismamáknak , nekünk és a többi anyukának legyen igazán gyönyörű hanem minél több embernek itt a topikban! CSodát sajnos nem tudok tenni, csak imádkozom értetek és a kicsi lelkeitekért, hogy végre letaláljanak hozzátok!

Szeretném ha nagyon Boldogok lennétek!

off
Vendég
 


Sziasztok!
BONI
Ez nagyon aranyos volt tőled! :wink: :D
Én is elérzékenyültem! :cry:
dita75
 
 


Jó reggelt!

Ebben a szomprú esős időben egy kis vidító finomság:

Kép
20150601134430
 
 


Dita ne picsogj :wink:

Viki nyami kávé :lol:

és hogy te sem maradj káváé nélkül :lol:

Kép

ZSigit ma leviszem doktornénihez, mert szörcsög és néha álmában köhécsel... :cry: remélem csak túlaggódom..
Vendég
 


Boni!
Köszi! Már túl vagyok rajta. Várom anyukámat, hogy hozza a lekváros buktámat.

Laci is szörcsizik, szívjuk az orrát.

Ditusom!

A pohár fenekére néztél tegnap?
20150601134430
 
 


Viki lekváros bukta hmm aszsem én is nekiállok sütni valamit...

porszívós orrszívóval? ? mert én ha felkelt arra szeretném rávenni magam lelkileg.ugfye azt csak oda kell tartani anózihoz nem kell beledugni? :oops: és a porszívót gyengíteni kell a szelepek kinyitásásval? még sosem csináltam :oops:
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek!

Csatlakozom a kávézáshoz a reggeli kakaómmal :lol: :lol:

Boni mami,

nagyon szép és megható karácsonyotok lehetett. Az idei pedig azért lesz gyönyörű mert Zsigi ott lesz veletek és már nézegetni fogja a fényes díszeket, és nagyon fog neki tetszeni az egész.
Zsiginek jobbulást!

Viki mami,

Lackónak is jobbulást, ebben az időben nem is csodálom, hogy szörcsögnek.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Boni!
Orrszívóssal, az a leghatékonyabb, csak előtte fel kell lazítani. Vegyél sterimart.
Amúgy nem gáz az orrszívás.
20150601134430
 
 


Bele kell dugni, ezt elfeljtettem írni. Hidd el, nem fog Zsiginek fájni.
20150601134430
 
 


Viki azt vettem.. akkor elötte befújok neki :wink: köszi szépen, belevágok :lol:

Monic most nektek is :wink:
Vendég
 


Boni,

nekünk is szép karácsonyunk lesz nagy pocakkal. :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Jó reggelt!

Dita: :( Remélem, hamar kaptok új időpontot a BMC-be. Azt hiszem, én elmentem volna, az még nem jelenti azt, hogy azonnal bele is kell vágni a lombikba. De Nektek most jó lesz egy kis pihenés.. szerintem jobb lenne kihagyni ebben a hónapban az inszemet.. Meg kell erősödnöd lelkileg.. Biztos a párodat is megviselte a dolog, csak ő másként mutatja ki a bánatát, azért viselkedett olyan "csúnyán".

Kata: Örülök, hogy rendbejött a prolaktinod! Drukkolok, hogy 1 hónap múlva is jó legyen, és a karácsonyfát már egy gyönyörű kismama és kispapa díszítse nálatok! :wink:

Linácska: Szuper, hogy ilyen együttműködő volt az orvosod! Hajrá utolsó inszem! :wink:

Czinke: Mesélj majd, hogy a pihenés mellett mivel töltöd a munkamentes napjaidat! Nekem úgy elmennek a napok, pedig semmi komoly dolgot nem csinálok.. :roll: A szülésfelkészítő biztos nagyon jó lehetett, én is szívesen mennék, de még "túl fiatal" vagyok..

Monic: Gratula a jó AFP-hez! :) Remélem, a hétfői UH-n már megmutatja magát a kislányod! :wink: Ha nem, akkor majd a 4D!

Bumi: Drukk a hysterohoz! ++++++++

Némóka: Neked is gratulálok a jó AFP-hez! :) Azért durva, hogy 2 nap után megvan a lelet, és mégsem tudják odaadni időben... Örülök, hogy túlvagy az amnion, nagyon bátor voltál! Szerintem az, hogy valaki rosszul lesz-e egy ilyen vizsgálatnál nagyrészt lélekben dől el. Te ügyesen felkészültél rá, meg a doki is rendes volt, mert adott bőven időt a felkészülésre. Nem lehetett kellemes olyan sokat várakozni.. Nekem még van 2 hónapom felkészülni lelkileg.. bár most jelenleg egyre bizonytalanabb vagyok abban, hogy megvannak-e még a picurkáim, mert nem igen van tünetem, pedig ikreknél általában jobban jönnek a terhességi tünetek.. 1 hónap az eredmény :?: Bár, lehet, hogy ez is olyan, mint az AFP, hogy megvan hamarabb, csak nem adják oda..

Boni: Remélem, már jobban vagy! Zsigi már biztos nagyon hiányolja a mami közelségét. Nagyon szép volt a tavalyi karácsonyfátok, de az idei még szebb lesz! :)

Szilvi: Hajrá 3. inszem! :wink: +++++++++++

Vicky: Jeleket nem figyelni, mert bele lehet hülyülni.. Tudom nehéz.. sokszor én se bírtam ki.. Csak bízni és reménykedni szabad! :wink: Drukkkkkkk ++++++++

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
 
 


Jó reggelt csajok!!


Látom mindenki már megitta a reggeli kávéját. Irigykedem. Én mindig úgy szerettem volna kávézni még az ize is olyan finom. De valahogy a szervezetem nem birja lebontani, megemészteni. Igy párszori próbálkozás után feladtam a reményt hogy valaha kávézzak.


Denika, nyugi állitólag az a jó ha nem érzel semmit. Mondjuk nekem nincsenek ikreim, csak egy jó nagy Oroszlánom, és nem éreztem vele semmit. De tényleg semmit. Most is nagyon-nagyon ritkán érzek valamit a pocimban. Pedig már több mint 20 cm. Biztos megint alszik, mint mindig. Épp a minap mondtam a férjemnek, hogy lehet amikor megyünk 4 D-re okt 30. akkor is szépen leülünk figyeljük Oroszlánt őt pedig megint fel kell majd kelteni mert pihen. Ez volt a 13 heti és 18 heti uh-nál is. MIndig pihen. A babamozi majd abból fog állni hogy nézzük Oroszlánt aludni. :lol: Csak tartsa meg jó szokását a kinti életben is. Azt mondták rá hogy nagyon nyugodt baba. Pedig én aztán pörgök ezerrel, néha mások idegeire is megyek, szóval igy elsőre édesapját örökli majd. Ő verhetetlen hosszútávú alvásban. Bármikor és bárhol eltud aludni.

Kép
pgsuska
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: