Sziasztok!
Na végre én is előkerültem, letettem a melót tegnap előtt, végre csak pihi, és készülődhetek én is a kiscsajra.
Bevallom tegnap olvasgattam egész nap, és minden alkalommal próbáltam rávenni magam, h na most nekiülök a 6 oldal pótlásának, de azon vettem észre magam, h eltelt a nap, és nekem meg nem volt erőm erre, ezért nem jöttem. Bocsi, de asszem ezt képtelen lennék bepótolni, úh ha nem gáz, akkor most visszacsatlakoznék. És innentől igérem jövök mostmár. Látom zajlanak az események, ami tökjó, éééés OKTÓBER van, mostmár aztán hajrá mindenkinek!
És akkor....
Peva! Gratulálok Dorkához!!! Várom a képeket!
Marek! Gratulálok Borókához! Nagyon szurkoltam nektek, tnap egész nap jöttem óránként, hátha van vm hír...és én is sejtettem, h itt baby lesz a dologban! Nagyon örülök, h teljesült a kívánságod, és meglett hétvége előtt Bori. Az okt.1. annyira jó dátum, én is mondtam a kiscsajnak tegnap, h ha korán akar jönni, akkor itt a lehetőség, mert ez egy tökjó nap.
Nagyon aranyos Bori a képen!!!! Várom a storyt is!
Na hát akkor ennyi, mert tudnék ám írni, de az nálam nem viszi, h csak írok pár embernek, a többieknek pedig nem...úh innentől jövök.
Zsuzsu, Kata! Nagyon szépek a srácok!!!!
Az utolsó oldalhoz pedig:
Ildi!
Lotti gyönyörűséges, csodáltam ám a képeit!
Ne aggódj, anyatejes babánál nem gáz, ha nem kakilnak jó darabig, annál többet nem tudsz tenni, h szoptatod, és kész...majd vmkor sikerül. Azt mondják 10nap még normális.
Örülök, h egyre jobban megy a szopi, így tovább! Szerintem se foglalkozz az órával, Lotti tudja, h mikor mire van szüksége. Igaz, h ez így a tejtermelésnek nem tesz annyira jót, illetve azt mondanám inkább, h a 3órás szopi segítené....de nem baj, így is haladtok szép lassan, és ez a lényeg.
A sebes mellbimbót az okozza legtöbbször, ha nem jól kapja be a baby a cicit, de ha ezzel nincs gond, akkor meg csak egyszerűen érzékeny. Én is ettől félek, mert az enyémek alapból mindigis nagyon érzékenyek voltak, alig lehet hozzájuk érni...mi lesz még szopi közben??!!
Itt a Lansinoh cicikrémre esküsznek nagyon, én is azt vettem. Ilyen lila színű tubus. Ha van otthon is ilyen, akkor lehet megérne egy próbát.
Nymalac!
Na mostmár rajtad a szemem! Nagyon azt érzem, hogy a te Borid is hamarosan megérkezik! Szurkolok!!!!
Aranyos az ajándék, sztem kislányoknak erre az alkalomra ez a legjobb, amit ki lehet találni, így majd mindenben leutánozhat.
És most írjatok légyszi, ha valakinek megígértem vmt, és elfelejtettem. Mondjuk megnézni vm cuccot, vagy szeretnétek vmt hozatni Londonból. Úgy rémlik, mintha lett volna 1-2 kérés, de már totál nem emlékszem.
De mostmár szabad vagyok, ráérek, és bárkinek bármit szívesen.
Most pedig bemásolom, h mi újság velem. Tegnap megírtam a novemberiekhez, de ott csak 2 oldalt kellett bepótolnom, ahhoz még volt erőm.
Ezen kívül annyi van még, h tnap iszonyatosan vizesedtem, kb úgy néz ki a lábam, mint egy elefánt, de komolyan, és rossz érzés is, nagyon feszül az egész. Érzem kicsit az arcomon is, meg a karjaimon. Nagyon rossz! Nem érzem, h a vérnyomásommal gáz lenne, úh remélem nincs gond, de ma mindenesetre kérek egy vérnyomásmérést, meg pisitesztet, mert mindenképp mennem kell a házidokimhoz kenetet vetetni Strepto B-hez. Ma meg is méretszkedtem (hogy kell ezt írni?), 58,4kg. Ez 17,4kg plusszt jelent, és múlthéten csak 16kg volt...sztem nem hízom, úh durván megy fel a víz.
Alig várom, h szülés után mind kiürüljön belőlem, kiváncsi vagyok, h mennyit dobok majd le hirtelen az első héten.
Tegnap végre nekiálltam készülődni, kimostam 2 adag baby cuccot, persze 5x kellett elindítanom, mert...mind1, hosszú stroy. Megszenvedtem vele. Van még ezen kívül 3adag, ezt még hétvégével bezárólag be akarom fejezni, így meglesz minden, és én is bepakolok. Kórházi cucc fele is már be van rakva.
Az 5 adag gyerekcuccban amúgy benne van az összes rucija sapikkal, zoknikkal, kesztyűkkel együtt, meg ezen kívül minden más, mint takarók, lepedők, anyag pelusok, törcsik, előkék stb....
Szal a már elkészített story...
Na hát akkor most rólam. Tegnap (tegnap előtt) letettem a melót. Hát sajnos annyira szarul sikerült a nap, amit álmomban nem gondoltam volna. 1éven keresztül még egy halvány kis összezörrenésünk sem volt, erre tnap már reggel állt a bál, elég nagy balhé volt. A szülők New Yorkban voltak egy hétig, és reggel jöttek haza. Aidanre éjszaka a nő öccse babysittelt, nappal meg mi voltunk szolgálatban. És előző nap mondta a srác, h jöjjünk csak 10-re, úgyis aludni fog a gyerek addig, mint mindig, megy a takarítónő is reggel, nekünk meg nincs dolgunk, mert se mosás, se vasalás, semmi. Hezitáltunk, mert éreztem, h nem lesz ez így oké, de annyira mondta a srác, h csak rábólintottunk. Én hülye meg nem írtam sms-t a szülőknek, h így jó-e, mondván a srác azt mondta, h majd ő tartja a hátát, ha netán gáz lenne, de biztos nem. Erre fél10-kor jön a telefon, apuka kérdezi, h hol vagyunk...elmondtam a szitut. Erre kb 6perces kiabálás, úgy leb.ott, h totál lehültem. Merthogy mi hogy képzeljük ezt, meg biztos nem csináltunk végig semmit, csak ültünk a kanapén, és így bízták ránk a gyereket egy hétig. Meg a szennyestartók tele (az övékében volt kb 1 zokni, 2 bugyi, meg aznap reggel a takarítónő telenyomta a ládát az ő dupla ágyneműjükkel, amit a srác után cserélt le nekik...hát ja, tény h tele volt...de annyi IQ már nem volt, h belegondoljon, h miért), a gyerek szennyese meg félig volt szinesekkel, a héten 2 adagot mostunk neki, és hétfő estére ért meg az újabb, mivel a srác a hétvégén 3x átöltöztette kb, és mivel az ő ágyneműjét is lecserélte a takarítónő, nyilván az is tele lett. Meg a ruhák tök vizesek a szárítón...érdekes, mikor odaértünk, csont szárazak voltak, szedtük is le egyből. A gyerek széke koszos...volt rajta 2 halvány folt, meg a zsírkréta nyomok az asztalon, amit egyszerűen nem lehet leszedni sehogy, és kb 1 hónapja olyan, mióta ők elkezdték ott rajzoltatni, és eddig sem jött le. Meg még mondott vmt, de már nem is emlékszem....szal rámborított mindent, kiabálva, amivől kb semmi nem volt jogos. Egyedül az, h tényleg írnom kellett volna egy smst, és magamat hibáztatom, h nem hallgattam a megérzésemre, és nem mentünk hamarabb. De ezen kívül a többihez nem volt joga, velem ne kiabáljon senki, főleg jogtalanul. Szal elég szarul sült el az uccsó napom, a csaj mondjuk rendes volt. Amikor kijött hozzánk, kérdezte, hogy vagyunk, mondom nem túl jól...és kérdezte, h a reggeli dolgo miatt? Mondom ja...és már jöttek is a könnyeim. Elég nehezen tudtam abbahagyni, mert szarul esett, és akkor bukott ki belőlem. Aztán leültünk dumálni, mondta, h nyugodjak meg, nem volt ez egy jó húzás, de szeretnek, és családtagnak tekintenek, meg tökjól nyomtam, és hiányozni fogok bla, bla...meg vm közös bizniszről is akar velem beszélni, mert kedvel, és szerinte jól dolgozom, és a fejemben is van vm.
Nem tudom, h tudtok-e erről a nagy gazdasági válságról, sorban halnak be az üzleti bankok (nem azok, amikbe mi is járunk a kis ügyeinket intézni, hanem a nagyhalak, akik többnyire olajjal, meg részvényekkel, meg ilyenekkel foglalkoznak). A nő meg pont ebben a szférában fejvadász, szal most kicsit szorul a hurok, ez miatt stresszelnek is, most New Yorkból is csak rossz híreket hoztak...és a lényeg, h csak félig-meddig poénból mondtam neki, h miért nem csinál nanny ügynökséget, a gyerekeket elvégre mindig kell valahova tenni, szal az csődbe nem nagyon mehet. És a durva, h úgy néz ki, h ráharapott...pedig tényleg csak félig gondoltam komolyan...úh valószínű erről akar majd beszélni, h csináljunk vmt közösen. Hát én nem bánnám...nekem ez nagyon jó lenne gyerekkel. Na hát ez a story, bocs, h hosszú lett, de csak így tudtam rendesen leírni, mi volt...remélem átugorta az, aki unta.
Vasárnap voltunk végül a kórház túrán. Háááát....egyrészt nem nagyon érte meg elmenni, mert nem sok új dolgot tudunk meg, a netről kb ugyanennyit le lehet szedni, képekkel, leírással együtt...csak most láttuk 3D-ben, na bumm. tetejében kb 20 percig megvárattak minket a szülészet és a gyerekágy bemutatása között, mert elfelejtettek szólni egymásnak, h jöhetnek értünk, végeztünk az elsővel....szép. Kb 10 nagy pocak, állni alig bírtunk már...daddy természetesen úgy morgott, mint a bolhás kutya, de csak egy hajszálon múlt, h nem mentünk el, mert elegem lett nekem is...a várakozásból, meg a morgásból is. A szülészet az tetszik, viszonylag új szobák, fürdőszoba sarokkáddal. Viszont a gyerekágy, ahova 2-3óra múlva visznek át, az borzalom. 4ágyas szobák, külön-külön függönnyel elválasztva...a gyerek veled, látogatók ott nyomulnak. Szal ez az a hely, ahonnan spurizni akarok amilyen hamar csak lehet. Szerencsére 6óra múlva ezt meg is tehetem, ha minden ok. Ha mondjuk reggel szülök, akkor tuti ez így is lesz. Ha este vagy hajnalban, akkor azért nyugisabb, úh kibírok 12 órát is mondjuk, és jobb is ha megfigyelnek. De a tervezett 24órát asszem tuti, h mégsem szeretném ott tölteni. Remélem nem is kell, mert az epidural után lábra tudok állni, és sétálni magamtól rendesen, meg úgy egyáltalán a szülés miatt is. Ha szerencsém van, akkor nem fog nagyon elhúzódni, és nem kell sokat szenvedni az epi-ig. Utána már állítólag közel sem fárad el annyira az ember, mint fájdalomcsillapítás nélkül. Hát majd meglátjuk. Ja, és fizetős szobájuk már nincs, 3-4 éve megszűnt....pedig én arra hajtottam, h egy napra kifizetném.
Az előbbiekből kiindulva kicsit elkezdtem parázni, kicsit jobbnak gondoltam a helyzetet...de sebaj, ez még így is klasszisokkal jobb, mint rengeteg otthoni kórház. Persze jó lett volna itt is egy Ikea vagy akármilyen fantázianévvel ellátott szoba, de hát nincs. Szal alaphelyzet sokkal jobb, de megfizethető luxus meg nincs.
Új kórházat meg se kedvem, se energiám keresni, a szakértelem az meg itt egyébként is híresen jó, úh marad, ami van. Azt is közölték, h nem is biztos, h egy midwife lesz velem végig, mert ha sokan vannak, akkor majd jön aki tud, meg műszakváltás is belecsúszhat, meg mittomén....ez is hurrá! Már a múlt pénteki felismerés is rosszul érintett, h nem lesz ott egyik abból a csoportból, akikkel eddig végig taliztam. Szal most erősen gondolkodom, h fogadok egy dúlát, aki előtte 2x talizik velem, beszélgetünk, alapjáraton kedves, és mivel ez a szolgáltatás, a szüléskor forog körülöttem, ahogy akarom, segít, vagy nem, ha nem akarom. Asszem ez megnyugtatna, h ott egy ismerős arc, mint pl nektek egy szülésznő, ez kb az a szitu. Barátot, rokont tuti nem szeretnék oda, mert az túl belső kör, és őket ebbe a körbe valahogy nem akarom beengedni, ez túl intim...de egy ismerős szaki arc, az más...az kell. Ő orvosilag nem csinál semmit, az a midwife dolga lesz, de ezen kívül mindent, amit akarok. Annyira nem is vészes összeg, bár mostmár minden fillért menteni kell, mivel mától nem dolgozom, és itt elég gáz a gyes, vagy mi. Már írtam is egynek, jónak tűnik a weblapja, és kedvesen válaszolt is, bár bőven még nem tudott, mert épp rohant szülni.
De szerintem megfogadom majd őt...árban is barátságos a többihez képest, mert kezdő még, de ez nem lényeg, mivel orvosilag nem kell rábíznom magam, így amiben kell, abban ugyanolyan jó lehet, mint sok éves tapasztalattal.
El sem tudjátok képzelni, hogy mennyire jó végre szabadnak lenni, már nagyon megszenvedtem a végét, és el sem hiszem, h végre pihizhetek. Ez a tegnapi nap azért még mindig fáj, mert irtó rossz volt így leköszönni, de remélem majd felejtődik a dolog mindkét részről... Na mind1, most viszont nekiállhatok teljes gőzzel készülődni, ami tökjó. Most ki is szedek a kis rucikat, és indulhat a mosás. Meg tudok végre olvasni, van 4-5 baby-s könyvem, amikkel iszonyú lassan haladtam meló mellett. Meg tudok fórumozni, neten is keresgélni, készülődni a kiscsajra. Ami kell is, mert egyre jobban rájövök, h én erre lelkileg még nagyon nem vagyok rákészülve, attól függetlenül, h más szemnpontból meg már eléggé. Szal lesz dolgom ebben a pár hétben. Beszélgetünk is majd, h 2-3 hétnél tovább ne nagyon húzzuk már, jobb lesz az mindkettőnknek.
Na szal innentől majd jövök gyakrabban, nem menekültök, de nyugi, ígérem, h nem fogom ennyi hülyeséggel, és főleg ilyen hosszan teleírkálni a fórumot.
Szép napot!