Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Panni,

nagyon köszönöm a homeos golyókkal kapcsolatos infokat - ma megkérdeztem a dokimat is, aki támogatja, szerinte is segíti a vajúdás.

Kriszta
ksipos
 
 


Kedves Gabek,

jársz SZET-re (szülés előkészítőre)? Holnap megyek szülőszoba látogatásra (nálunk első gyerkőc, még nem igazán láttam szülőszobát, gondoltam ideje ismerkedni a környezettel). Amint a profilodnál látom, Te már rutinos anyuka vagy:), gondolom neked ez már nem újdonság.
Ma voltam CTG-n, de a gyermek nem igazán akart együttműködni, ezért elküldtek flowmetria-ra, ahol mindent rendben találtak :lol:
ksipos
 
 


Kriszta

Örülök h a dokid is támogatja a homeot.Van fogadott szülésznőd??Mert a többségük általában profik a homeoval.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 

 
 

Szia Ksipos,

Én nem járok szülés előkészítőre, mert egyszer már végigültem :wink: Akkor is igazából az utána lévő tornát szerettem a kegjobban, az még van?

A szülőszoba biztos tetszeni fog, nagyon modern, jól felszerelt, kulturált és főként tiszta.

Én holnap megyek CTG-re, Te a jövő héten mikor? Mert akkor lehet, hogy én is oda kérnék időpontot.
Ha nem nagyon akar mocorogni, akkor kicsivel a CTG előtt egyél csokit, vagy sütit és tuti nem fog aludni a bébid.

Már nem sok van hátra :D

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Panni,

nem fogadtunk szülésznőt, bizom benne, hogy segítőkészek lesznek így is. A dokim azt mondta, hogy általában 1/2 óránként amúgy is be fog jönni, tehát ha nem kapnék esetleg segítséget a szülésznőtől, akkor a dokimmal majd megbeszélem, hogy milyen időközönként kapkodjam a golyókat:)

Kriszta
ksipos
 
 


Gabek,

megnéztük a szülőszobát, nagyon kultúráltnak találtuk. A védőnő nagyon kedvesen megmutatott mindent, és persze sokat kérdeztünk mi is. Aztán megnéztük az anyaszobát, illetve az újszülőtteket is:) Annyira picik és édesek voltak a babák.
CTG-re legközelebb jövő hét Kedden 13h megyek, ha van esetleg időpont akkor valóban még össze is futhatunk:)

Kriszta
ksipos
 
 


Gabek,

ui: igen ettem előtte + szölőcukrot is, hogy megemelkedjen a cukorszintem, amitől a drága is beindul. Oldalra kellett feküdni, de akkor már jeleztem, hogy az a legtutibb pozíció, amit szeret, és nem szokott olyankor aktív lenni. Aztán felültem, de semmi - jól megtréfált minket. Aztán jól megmozgatta a hasam az asszisztens (vagy doki a hölgy nem tudom), de arra sem reagált. Amikor már 40 percig semmi nem igazán történt, utána küldtek el a flowra.

Nos, akkor lehet hogy hamarosan személyesen is...
ksipos
 
 


sziasztok.
én is október elejére vagyok kiírva.
ugy látom leszünk elegen.
ki az orvosotok?
ct-re én is kedden megyek 23-án 12:30-ra megyek biztos összefutunk.
szilvi
dorina03
 
 


Sziasztok,

Ksipos
Bocs, 8 körül néztem be utoljára, akkor még nem válaszoltál. A CTG-s csajszi, pedig azt mondta menjek megint egy hét múlva, így szerdára adott újabb időpontot :?

Nem szeretnélek elkeseríteni, de a dokik nem szoktak fél óránként rádnézni, inkább csak ha konkrét történés van, azaz a vége felé, a szülésznő az, aki ott van veled és végig és törődik a testeddel-lelkeddel. Ha nincs fogadott, akkor ki lehet fogni jót is-rosszat is.

Én már nagyon várom a végét :-)


Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Gabek,

sajnos elkerültük egymást, igy nem tudunk találkozni:(
A dokim azt mondta, hogy legközelebb péntek (26-án) reggelre kérjek időpontot (8-9h), hátha...
Azért irtam, hogy a dokim 20/30 óránként bejön, mert akik ajánlották (már 3x szült nála, illetve a testvére szintén 3x, legútobb áprilisban/augusztusban), minden esetben ott volt a doki, illetve nekem is mondta, hogy gyakran be fog nézni. Akkor lehet csak bibi, ha a dokit elhivják konzultációra/császárhoz, mert olyan titulusa van, hogy mindig elhívják:(( De ha mégsem, akkor sem leszek elkeseredve, mert a párom - ha bírja:))) - végig velem lesz. A szülésznőkről és a nővérkékről sajnos nem sok jót hallottam, nagyon flegmán tudnak viselkedni. Igazán a szerencsén múlik, illetve hogy szimpatikus vagy-e nekik - nem baj azt a 3 napot csak ki lehet bírni. Én abban reménykedem, hogy majd az Anyaszobában lesz olyan gyakorlott kismama/k, aki biztos tud segíteni nekem, mint kezdő Anyukának - remélem Te leszel az egyik:)

Már én is várom a végét, az éjszakák egyre kellemetlenebbek, 20 percenként kell fordulnom egyik oldalamról a másikra, mert teljesen elzsibbad a forgom:( Ezt leszámítva minden remek. Néha persze kicsit elfog a félelem, hogy mi lesz,hogy lesz...
Legutóbb megállapították, hogy már elérte a gyermek a 3kg-ot (tudom lehet +/- eltérés), amitől megijedtem, mert a testi adottságaim nem biztos, hogy lehetővé teszik, hogy rendes úton szüljek...

Kriszta
ksipos
 
 


Kedves Szilvi,

Örülök, hogy bekapcsolódtál:)
Rólam a következőket lehet tudni: elsőszülős vagyok, október 4-re vagyunk kiírva,és a kezelőorvosom dr.Kazy Zoltán, akivel teljesen elégedett vagyok. Járok szüléselőkészítőre Keddenként, csak hogy elüssem a napot:)
Esetleg voltál a tanfolyamon/szülőszoba látogatáson?
Kedden 13h megyek CTG-re, ha ügyes vagyok, akkor megpróbálok hamarabb érkezni, hogy személyesen is találkozhassunk.

Kriszta
ksipos
 
 


Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Laparoszkópiás műtétem volt és fogalmam sincs, mennyit illik, kell, szokás adni az orvosnak? Nagyon köszönöm, ha írtok privit!

Ezer köszi előre is!
Manguszta
manguszta
 
 


Sziasztok

Húúúúúúúú de régen jártam erre :cry:

Manguszta
nekem 2005 márciusában volt Lapar + hisztero én ekkor a dokimnak 20 vagy 30-at adtam, már nem emlékszem rá, de ez persze azért függ attól is hogy esetleg beszéltél-e erről előtte a dokidal, és hogy ő mondtott-e összeget, vagy olyan dokid van mint nekem aki nem mond összeget, hanem amennyit tudsz.

Ksipos
ki a dokid?
ez a fél óra szerintem függ attól is hogy pl. hétköznap délelőtt nem valószínű hogy rá ér a dokid fél óránként szülőszobára menni hozzád ha nem indokolt - mert pl. rendel - műt - konzilium van - stb. stb., de délután vagy hétvégén valszeg belefér,
mert pl. mikor én 2006 januárjában szültem, volt a vajúdóban épp egy kismami akit pont akkor kisértek át a szülőszobába mikor én lementem a vajúdóba (a patológiáról) - mint másnap kiderült 1 volt a dokink - ő természetes utón szült, míg nekem császár volt, és ő másnap azt mondta hogy hozzá is fél óránként nézett be a doki, és ő észre sem vette hogy közben a dokinak császára volt, így 1x-re ketten is voltak a "kezei" alatt, jó esetben tudtommal a csaszi fél óra, sajna nekem a második + egyébb okok miatt több lett.

Sziasztok

Erika

Ui: Kriszta mi van veletek???????????????????????

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Én is a II.számun szeretnék szülni, november végére vagyok kiírva.
Sajnos magasabb a reggeli cukrom a megengedetnél a diéta mellett és valoszínüleg inzulint is fogok kapni. Most kell jelentkeznem a klinikán a diabetológián .

Ha tudtok légyszi segítsetek kinek milyen élménye van és ki hova járt diabéteszes rendelésre.

Köszönöm.
Vendég
 


Sziasztok

Szaszi
A klinikán én Dr. Ambrus Csabához jártam - a nagyobbiknál volt nekem is diabéteszem, és az utolsó kb. 2 hónapban már szúrnom is kellett
nála úgy van, hogy reggel bemész vérvételre majd utána leülsz a rendelője előtt és valamikor 10 után, mikor megvan a vérvételi eredmény akkor behív és megbeszélitek a dolgot, hogy hogyan tovább, + arra fog kérni, hogy írd egy füzetbe hogy mikor miből mennyit eszel, és van hogy ezt ellenőrzi is.
Amúgy nem egy nagy emberbarát ember - legalábbis az én meglátásom szerint.

Szia

Most mennem kell mert a kisebbikem sír

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika, köszi a gyors választ .
Én jártam már egy másik diabetológián , diétázom ( 160 g-os ) is de a reggeli cukor csak nem akar lemenni 7 alá pedig 15-20g CH-ot eszem meg reggel.
Ezért küldött tovább a klinikára mert lehet hogy nekem is kell egy kevés inzulin.
Neked a szentkirályi utcába kellett járnod?
Vendég
 


Sziasztok

Szaszi
én csak a klinikára jártam az Ambrus dr-hoz, igaz járhattam volna helyileg közelebb is, de mivel én körzetileg Esztergomhoz tartozom, és ügye még véletlenül sem ide jártam még nőgyógyászhoz sem, így diabetológushoz sem ide jártam, mert itt tudtommal amúgy sem veszik olyan komolyan a dolgot mint a klinikán (itt még a cukor terhelést sem úgy csinálják mint a klinikán, itt nem itattnak a kismamikkal cukoroldatot, itt csak egy sima reggeli után nézik meg), illetve mindkét fiacskám születésekor találkoztam olyan kismamival akit Egomból küldtek mentővel a klinikára, és ebből az egyik kismamit éppen cukorprobléma miatt, amit végül a klinikán már nem kezeltek, mert a kismami már jóformán 40hetes volt, így megcsászározták.
Hát akkor kitartást a diétához!
És mikor fogod megtudni, hogy kell-e majd szúrnod magad?

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


SZia Erika!

Tegnap egész nap telefonáltam Sajnos a Sote II. diabetológiát egyszerüen nem tudták kapcsolni vagy nem akarták felvenni nem tudom de aztán átkapcsoltam a Sote I.re ott is tudnak fogadni oda szerda reggel kell mennem 8-ra ás majd megmondják hogy mi legyen. Biztos hogy kell mert már alig eszek valamit reggelire és az is felmegy 8 körülire.
Te is befeküdtél a klinikára? Amugy kinél szültél ?
Bocsi ha sokat kérdezek de teljes zürzavar van a fejemben ez miatt , ha kicsit sok vagyok szólj nyügodtan.

Szia Móni (szaszi)
Vendég
 


Sziasztok

Szaszi
én az Ambrus dr-hoz nem jelentkeztem be annakidején, hanem a dokim Dr. Gimes Gábor mondta hogy menjek el hozzá, így egyszer fogtam magam és hozzá jelentkeztem be (mint amúgy is kell a dokikhoz)
Mikor hívtad a dokit? Vagyis hány órakkor? mert ő általában 10-re jár dolgozni :shock: csak
Ambrus doki 1x engen is beakart fektetni 1 napra hogy éhgyomri - reggeli utáni ebéd utáni + vacsora utáni, de én akkor megbeszéltem az épp ottlévő nővérkével hogy ha lehet akkor én nem foglalnék ezért el egy ágyat hanem inkább mindig bejövök vérvételre - ekkor még jó volt mert a tesóm ekkor a nagyvárad térnél lakott albérletben, így 10 perc séta volt csak, de amúgy mindkét srácnál születésük előtt 3 hetet voltam bent rossz áramlás miatt amire gyógyszert - infúziót adtak + nézték rendszeresen hogy romlik e, és amikor már rettenetes volt akkor mind2x gyorsan megcsászároztak, úgyhogy én mindkettővel bent voltam 1-1 hónapot.
Bármi kérdésed van nyugodtan kérdezz!

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


SZiasztok

Erika

ma elmentem a klinikára reggel 8-ra az Ambrus doktorhoz küldtek engem is amikor bejelentkeztem. Elméletileg 8-16 van ott , a vérvétel sajnos már ugy van hogy csak másnapra van kész az eredmény, azt mondta hogy máshol is megcsináltathatom csak vigyem neki minden héten.
Adott inzulint, este 10 kor kell beadni ez valami lassú hatású inzulin azért mert magas az éhhomi értékem és ennek lekell vinnie és akkor talán az étkezés utáni is jó lesz. Annyit mondott hogy egyek ugyanugy ahogy eddig.
A jövőhéten szerdán vagy pénteken megyek vissza hozzá majd meglátom hogy tudok bemenni hozzá.
Köszi az eddigieket.

Szia

Móni
Vendég
 


Sziasztok!

Még 1ben:)
Szerencsére nem kellett járnom diabetológiára - igy nem is tudtam hozzászólni, segíteni - sajna
Tegnap voltunk CTG-n, szerencsére 12 percen keresztül aktív volt a gyermek, már értékelhető volt az eredmény :D

Erika - az orvosom dr. Kazy Zoltán - igen tudom, ha sok aznap a szülés, akkor nem biztos, hogy a 20/30 percenként be tud jönnii a dokim (lásd fenti írásom). A tegnapi CTG-n rajtam kívül 2 kismama is 4-re van kiírva, remélem többen nem leszünk :lol: és akkor minden rendben lesz. Összefutottam Szilvivel a CTG-n(dorina03), legalább már valakit ismerek személyesen is.

Móni (szaszi79) - tudom ajánlani a szüléselőkészítőt, ami szeptember 9-én kezdődött, és minden kedden 13h-14h terhestorna, majd 14:30-16:30-ig elődások vannak. Teljesen ingyen, hasznos infokat tudhatsz meg, illetve találkozhatsz más kismamákkal is, akár olyanokkal is, akik ugyanakkor vannak kiírva, mint Te. Tegnap pl. egy diabetikus orvos tartott előadást, jövő hét kedden meg valami dokumentumfilmet fognak vetíteni szülésről. Illetve a tanfolyam résztvevői kaptak egy listát, amit feltétlenül érdemes bevinni majd a kórházba! Ha esetleg kell a lista, szívesen elküldöm, ha megadod az emailcímed. Van lehetőség szülőszobalátogatásra, ami közelebb hozza a kismamákat, illetve ismerkedhetsz a környezettel, mire számíthatsz.

Mi a véleményetek az epidurális érzéstelenítésről? Azt mondták a tanfolyamon, ha 2 ujjnyira már kitágultál, akkor már nem kérheted, csak a zselét, meg valami más cuccot Kinek van tapasztalata ezen a téren?

Kriszta
ksipos
 
 


Sziasztok!
Diabetológiáról én is kérdeznék... Annámmal diabos voltam, jártam is szorgalmasan Ambrushoz, heti egyszer pedig befeküdtem.
Holnap megyek terhelésre, szerintem megint hasonló cipőben járok majd, mint Annával.... Most viszont nem tudok üdülni heti egyszer a patológián, hová rakom a lányomat addig??? Szerintetek meg lehet dumálni Ambrussal, hogy ne fektessen be? vagy nagyon vaskalapos ? (én úgy emlékszem rá....)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok

Szaszi
mennyit kell szúrnod?

Mágnes
én annak idején mint fentebb is írtam nem Ambrussal egyezkedtem hanem az osztályon a nővérkével, mert amúgy napközben ügye úgyis az osztályra kell bemenni kitudja hányszor vérvételre.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika:
Csak az a gond, hogy nem tudnék bejárni sem naponta többször... Befekszem Annával :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok

Mágnes
Háááááááááát Ambrus ehhez már szerintem igen csúnyán fog rád nézni, készülj fel rá lelkileg és ne törödj majd azzal amit mond, egyiken be a másikon ki,
én már hallom is a lelki füleimmel brrrrrrrrrrrrrrrr.
Na mindegy, majd kitalál valamit, max tényleg kérsz egy kiságyat is!
(ez nem volt komoly)

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


ksipos: zselé: amikor a patológián feküdtem, volt egy lány akinek a zselét ajánlotta végig a dokija(túlhordta a babaát 2 héttel) csak elfelejtette említeni, hogy azt nekik kell kiváltani és majdnem 8000-9000Ft és enm is mindenkinek használ! :wink:
Vendég
 


Sziasztok

Ksipos
epidurál: nekem mindkét csaszinál epidurál volt, és mindkettőt Dr. Fontányi csinálta (csak ajánlani tudom őt is)
igaz én ahhoz nem tudok hozzá szólni, hogy normál szülés esetén mikor és hogy adják, mert nekem mindkettő úgymond sürgős csaszi lett, vagyis egyiknél sem várták meg hogy beinduljon a szülés, de azt tudom, hogy utána simán lehet jobbra-balra fordulni, fejet emelgetni, és tavaly októberben az új örzőben olyan volt epidurál után az ágy mintha vízágy lett volna :lol:
(én úúúúúgy szeretnék még terhes lenni, csak apjuk és ez a s........t pénztelenség :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok

ksipos
köszi, hogy szóltál az előkészítő miatt de nagyából felvagyok készülve a szülésre , már van egy 2,5 éves kislányom igaz őt nem ebben a kórházban szültek hanem a kútvölgyiben.
A listának azért nagyon örülnék ha elküldenéd , hogy itt mit is kell vinni magunkkal.


erika
egyenlőre 4 egységet kell beadni este 10-kor . Eléggé írtóztam tegnap este az egésztől de azért túl vagyok az elsőn. Remélem azért sikerült beadni rendesen. Majd 1 hét múlva kiderül hogy javul-e valamit a reggeli cukrom.

Sziasztok

Móni
Vendég
 


Sziasztok!

Szaszi - ezek szerint Te is tapasztalt Anyuka vagy már:)

Erika13 - nagyon megleptél, amikor írtad, hogy a zseléért is fizetni kell, erre nem hivták fel a figyelmet! Megyek Pénteken ismét vizsgálatra, majd rákérdezek, hogy valóban így van-e? Ez már egy kicsit felháborító! A gátvédelmre is rákérdeztem, hogy szokták-e alkalmazni - persze, csak hozzál magaddal mindent! Kicsit csalódott vagyok a SOTE-ban:( Vannak ismerőseim, akik más kórházakban szültek és jóval több ingyenes szolgáltatást nyújtanak... Hát ez van!
A császinál tudom, hogy van epi - hiszen műtik az embert, csak arra lettem volna kiváncsi, hogy rendes szülés esetén kinek, milyen tapasztalata van.

Gabek - már régen nem írtál, mi van veletek? átmentél egy másik vonalra? vagy...?


Kriszta
ksipos
 
 


Sziasztok!

Én július 4.-én szültem a Sote II.-n, Dr. Timmermann Gábor volt az orvosom és a Zsoldosné Eta a szülésznőm. Mindkettő szuperül viselkedett. Etának pont lejárt a munkaideje mire beértünk, de szülés után Ő vitt fel minket az osztályra. A doki megnézett amikor megérkezett (úgy hívta Őt be az Eta), meg a vajúdás alatt még 1x. Utána már csak a kitolásnál és a varrásnál találkoztunk (szerencsére nem volt sok dolga, gátvédelemmel született a gyerkőc). Eta bekapcsolta nekünk a zenét, félhomályt csinált és csak 15 percenként jött be ctg-t csinálni. Aztán ahogy haladtunk előre az utolsó 1 órát már bent töltötte velünk, ott ült az ágyam mellett és adagolta az oxigént. :roll: Sok dolga szerencsére egyiknek sem volt, mert a vajúdás nagy részét itthon csináltam végig és bő 2 ujjnyi tágulással mentem be, este 3/4 8-kor és 22:33-kor megszületett a Peti.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Sziasztok

Hát már elég régen írtam.

Engem Fontányi altatott!Szuper doki!!

Eta pedig nagyon jó szülésznő!
A régiek közül sokan voltunk vele!
Vendég
 


Sziasztok!

Erika13 - rákérdeztem a zselére, először is vmit félreérthettem, mert náluk csak tabletta, kúp és epi van. De nem kell fizetni egyikért sem:) Viszont azt is mondták, hogy ha hétvégére esik a szülés nem biztos, hogy lesz a szülészeten anesztes, igy lehet, hogy nem tudok majd epit kérni - hát teljesen ledöbbentem.

Pinkiné - gratula, igy utólag is! Nagyon ügyesek voltatok, hogy ennyire gyorsan végigcsináltátok a szülést. Első gyerkőc? A gátvédő olajat előtte is használtad, vagy csak a vajúdásnál/ szülésnél?
Én nem fogadtam szülésznőt, de remélem, hogy ettől függetlenül kedvesek és segítőkészek lesznek.
ksipos
 
 


ksipos, nem használtam gátvédő olajat :) Sem előtte, sem akkor :) Gáttornát csináltam, a 17.-32.-ig hétig. Hetente 2x voltam tornázni és ott minden alkalommal foglalkoztunk ezzel.

Azt, hogy hétvégén és ünnepnapon nincs anesztes nekem is mondta a dokim. Meg azt is, hogy ha akarok epit, akkor előre kell egyeztetni egy anesztessel, hogy ha kell jöjjön be és akkor fizetni kell érte, valami 20-25e Ft-ot. Amikor mondtam a dokinak, hogy én nem akarok epit, akkor elmosolyodott és azt mondta: "hát, lehet hősködni, ha akarok" :) Aztán a szülés alatt megfordult a fejemben hogy kérek epit, de akkor már nem lehetett. :) Így csak egy kis méhszájlazítóval kevert nem tudom mit kaptam, meg oxigént az orrom alá. De én képes voltam 2 fájás közt aludni :):):)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Sziasztok!

Hát kipróbáltam a jó éjt tápszert,de semmit nem értünk el vele,ugyan úgy fel kelünk éjszaka többször is.Viszont nagyon szépen eszi a bébiételeket,meg amiket főzök(25.én volt 5 hós.)Ahogy elhallgattam az ismerőseimet alányoknál van az,hogy nem alusszák át az éjszakát.
Hát remélem,hogy nem sokáig tart ez az állapot,jó lenne már egy jót aludni!!

Eda
eda2
 
 


Sziasztok

Eda
éjszakai nem alvás: lányoknál???????????? az én fiaim kitudja mikor aludták volna át maguktól az éjszakát :shock:
én Ákosnak 6 hósan, most Áronkánál 10 hósan csináltam-csinálom azt, hogy éjjel nincs cici, és ha felkel csak víz van, eddig OK, nem mondom azt hogy alszik mint a kisangyal, de ha felkel és akar iszik és már fektetem is vissza és alszik is, vagy ha nem iszik akkor vissza fektetem és alszik, míg cici volt addig sokkal de sokkal rosszabb volt :cry: , de az is igaz, hogy Ákos hamarabb elhagyta a vizet is és aludt egész éjjel, Áronkámnál is remélem, hogy mihamarabb bekövetkezik, hogy már a vizért sem fog felkellni,
amúgy lehet kapni a Müllerben Hipp Jóéjt Teát is, de nálunk ez sem vált be, mint semmi más sem, csak a VÍZ!

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


hát sziasztok



én nagyon el vagyok keseredve az éjszakáink miatt.leirom én is,



baszus nem ,hogy jobban aludna Kristóf hanem egyre többször kel.de ugye ő nem anyatejes igy már félek neki enni adni.most is keltfél7ig 3x és ebből egy kaja között 1ÓRA telt elprobáltam cumit,vizet de semmi nem volt jó.és megevett 170et.jó elötte egy órával "csak" 100at de már tényleg passz.én egyre fáradtabb,nyügösebb vagyok.volt olyan idöszak,hogy aludt 3-4ig majd reggel 6-7ig.de annyira rendszertelen,hogy még napirendet se tudok csinálni.

az éjszakai ébredések meg ugye azért is rosszak mert ott is össze vissza kel.azért a tápszernek megvan a napi adagja annál többet nem jó ha eszik.bár nem nagyon eszik többet.

arra is rájöttem hiába eszik többet nappal akkor is éppen,hogy csak kibirja a 3órát.éjjel meg van,hogy 170el kel 1kor de volt,hogy 50el 4ig aludt.na ilyenkor mivan?ha nappal kevesebbet alszik akkor is ugyan ugy kel éjjel.



dokit kérdeztem,ugye ő mondta,hogy megszokás.de mondom eszik is.hát akkor etesem éjjel is.

következő mondata az volt ne csak tápszert kapjon mert elfog hizni.de mondom,hogy a kanalassal még szenvedünk nem nagyon kell neki.hát akkor adjak tápszert és erőltessem a kanalast.ez volt a nagy segitség.a védőnőtől ennyit se várhatok.



ma még megprobáloma régivédőnőt felhivni,hogy ő szerinte mit kéne csinálni.
Vendég
 


Sziasztok.

Mágnes
milyen lett a cukor terhelésed? Voltál már Ambrusnál?

Nekem sajnos csak nem akar javulni a cukrom , így inzulin mellett mégtöbb mint amikor nem szúrtam magamat, lehet hogy valamit rosszul csinálok nem tudom de már teljesen depis vagyok töle. most kaptam a leletemet és pénteken megyek Ambrushoz. Ki lesz akadva az eredménytől az biztos.

ksipos
egyben vagytok még? Ha lesz egy kis idöd légyszi küld el a kórházi listát hogy mit kell vinni. b.virginia@citromail.hu az email cím vagy a másikra ami ott van a profilomban. köszike

Jó szülésznőt keresnék ha tudtok írjátok már meg nekem a nevét és elérhetőségét, elég tanácstalan vagyok ezen a téren.
köszi mindenkinek.


sziasztok
Vendég
 


Sziasztok

Lekri
éjjszakai alvás: mi Ákosnál előszőr 4 hónapos korában próbálkoztunk előszőr, de nem jött össze, majd 6 hónaposan,
tudom amit most fogok írni az durva, de nála és Áronkánál sem jött be semmi más ahhoz hogy aludjon éjjszaka, pedig Isten lássa lelkem kipróbáltam pár dolgot - B1 vitamin - 2 féle Schüsslerféle só - Hipp jó éjt tea, simi, ének, babusgatás stb. (ja Ákos 6 hósan már csak tápot volt hajlandó enni) de semmi, így jött a sírni hagyás (szenvedtünk mi is a gyerekkel, mert ügye az ágya ott a miénk mellett), de azért ezt a sírni hagyást nem úgy kell elképzelni azért, hogy a gyerekhez sem szólok, hanem úgy hogy simizem közben, beszélek hozzá, énekelek stb. és 2-3 éjjszaka után már a cici helyett elég lett a víz is, és sokkal de sokkal jobban alszik,
Pedig sohasem hittem hogy idáig jutunk, hogy mi hagyni fogjuk sírni a kis drágákat, és most Áronkánál már délután is bevezettem ezt, és azóta jobban és többet is alszik a kis drágám.
Mert szerintem az nem normális hogy a lassan 3 éves Ákos többet aludt mint a 10-11 hónapos Áron.

Szaszi
akkor azért tréningezd magad lelkileg, hogy túl éld Ambrust, és persze vigyél magaddal félnapi élelmet!
Majd írd meg hogy mit mondott, milyen volt!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika

hát apa már mondta,hogy kéne hagyni sirni.de sajnos nem lehet mert akkor a nagy felébred :(

a védőnő azt javasolta,hogy váltsunk 2es tápszerre mert valószinű neki ez már nem elég.igy pénteken megyekés addig keresnek valami 2es tápszert.hát kiváncsi vagyok mi lesz.ezek az éjszakák igy nagyon fárasztóak. :? :?
főleg,hogy a nagyfiam 2,5hós korától átaludta az éjszakát :) :wink: :wink:
Vendég
 


Sziasztok

Lekri
szerintem a tápszer váltás nem fog a nem alváson segíteni, sem a kaja mennyisége :cry: .
Mi mind a 4-en 1 szobában alszunk, vagyis a franciaágy van középen és egyik gyerek jobb oldalon a másik a balon közrefogják a mi ágyunkat.
Nálunk Ákost max az első 1-2 napban ha zavarta Áron sírása, de én ezt sem vettem igazán észre, de az apja mondta. De azóta tuti nem zavarja, mert úgy alszik mint a bunda, őt inkább az apja hiánya zavarja, ők általában együtt alszanak, Ákos oda vissza járkál a saját ágyikója és az apja között, vagyis inkább átmászik a fején stb. De ezt az apja rontotta el, mert mindig össze bújva altatja el, de mikor ezt szóvá tettem azt mondta, hogy neki ez jó így, mert amúgy is majd 20 év múlva vissza fogjuk ezeket a napokat-estéket sírni, hát van benne valami :lol:

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


jó reggelt

megjegyzem de csak csöndben,hogy tegnap fürdés elött evet egy kis fözit Kristóf majd fürdés után 130ml tápszert és 3.33kor kelt 3.35kor már evet 200ml-t bevágot és 6.25kor kelt de még nem éhes.
de ez szerintem megint csak egy olyan,hogy megmutatom anyának,hogy tudok én igy is ha akarok :lol: :lol:
nálunk mind 2fiu a saját szobájába alszik.egymás mellett vannak a szobák és vékony a fal köztük :? :?

hu nálunk is nagy a szerelem apa meg Levi közt.talán már túl nagy is :wink: :wink:
Vendég
 


[quote="ksipos"]S írta:ksiposziasztok!

Erika13 - rákérdeztem a zselére, először is vmit félreérthettem, mert náluk csak tabletta, kúp és epi van. De nem kell fizetni egyikért sem:) Viszont azt is mondták, hogy ha hétvégére esik a szülés nem biztos, hogy lesz a szülészeten anesztes, igy lehet, hogy nem tudok majd epit kérni - hát teljesen ledöbbentem.



én irtam a zselét és valóban nem reklámozzák odabbent,doki ajánlja a betegeinek mondhatni "illegális"an ajánlotta. de biztos hogy ajánlja és fizetni kell érte. :lol:
Vendég
 


szaszi 79 Nekme Gönczi Kata volt a szülésznőm, és maximálisan meg voltam vele elégedve. de szerintem kérdezz ráé orvosodnál is, hátha van akivel jobban szere dolgozni :wink:

lekri gratulálok a jó éjszakához!

Nálunk is külön szobában alszik Zsigmond, de szerencsére az elejétől fogva nyugodtak az éjszakák! :lol: kopkopkop
Vendég
 


[quote="lekri"]j írta:lekrió reggelt

megjegyzem de csak csöndben,hogy tegnap fürdés elött evet egy kis fözit


főzeléket 4 hónaposan? Nekem védőnő azt mondta hogy 6 hónapos koráig nem adhatok neki ilyeneket!

mert emlékszem hogy amikor unokaöcséim ennyi idősek voltak, mint fiad, már ették pépesítve a húslevest. és erre rákérdeztem..ő meg hangsúlyozta.

vagy ebben van eltérés a tápszeres és anyatejes babák közt? :roll:
Vendég
 


Boniko

Kristóf 3,5hós koráig csak szopizot aztán egyik napról a másikra nem volt elég neki a tejcsi.nagy lett az igénye.doki és védőnő is mondta,hogy inkább fözeléket adjak neki,mint tápszert.sajnos nemjött be neki a kanalazás igy maradt a tápszer.2hét mulva már egyátalán nem kellett neki a cici és már tejcsi sincs :cry: :cry: :cry:
viszont mivel elkezdtük akkor a kanalas dolgokat igy folytattuk bár napi 1x és csak keveset.és még csak most tartunk ott,hogy pár kanálal megeszik. a tápszeres babáknak már 4hósan ellehet kezdeni a hozzátáplálást de sok anyatejes babát is ismerek,velünk egykorut aki szintén kap gyümit már meg tejpépet.ha tudtam volna szoptatni akkor 5-6hónaposan kezdtem volna el a hozzátáplálást.
a tpszer van akit nagyon "felfuj".pont kedden mondta a dokink,hogy kapjon többször fözit mert Kristóf napi 7x eszik.ebből éjjel 2x.igy nagyon megfog hizni ha csak tápszert kap.bár szerintem nem pufi.7kg és 65cm :lol: :lol:
Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok

Lekri
Ákos és Apjuk közti szerelem: apjuk részéről már írtam :lol: ,
Ákos részéről még + ha apja nincs vele akkor az apja pizsi felsőjét (csak a felső jó) szorongatja +hurcolja magával mindenhová a lakásban minden tevékenysége közben :lol:, ja és persze a frissen mosott pizsi nem jóóóóóóóó, mert közli, hogy "ez nem jó mert nincs apa szaga" :lol:, így jelenleg is 2 nyári pizsi felső + 1 hosszú újjú pizsi felső van jelenleg használatban!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!
terhelésen voltam már, de eredmény majd 13-án lesz (remélem szerencsés szám az én esetemben)... Azt mondta a laborban a nőci, hogy áá ne aggódjak, szokták azt is, hogy nem fekszem be, hanem levesztik ott a vért, csak egész nap ott kell lennem. Mondom köszi, nekem éppen ezzel van gondom... :?
Egyébként előre félek Ambrustól, mert a 2 évvel ezelőtt ideadott adagoló toll nálam van.. :oops: Voltam kétszer nála, hogy visszaviszem, de sosem volt ott...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


szszi:
ahogy haladsz előre a terhességben, a cukrod folyamatosan nőni fog még inzulin mellett is. Ezért folyamatosan emeli Ambrus, szóval ne aggódj. Engem nagy babával riogattak, és Anna 2800 grammal született.:)

Jelentem mi átalusszuk az éjszakát.. :)
A tápszer számozásról pedig.. háát... Mi próbáltunk váltani, és Anna a HA Start kivételével nem volt hajlandó megenni mást, így másfél éves koráig a Startot kapta.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok

Mágnes
De jóóóóóóóóóóóóó nektek, akkor most egy darabig alhatsz éjjszaka :wink:
Ambrustól meg ne félj, mikor én jártam nála tavaly októberben (de minek) akkor tőllem is csak megkérdezte, hogy vissza adtam-e neki, úgyhogy szerintem mondhatsz neki bármit, de azért lelkileg készülj fel a legrosszabra hátha mégis csalódni fogsz benne (jó irányban), nálam ez a csalódás nem történt meg, olyan volt mint vártam, jól leszúrt, hogy a másodikkal is miért nem jártam hozzá, meghogy nem is diétázom stb. stb. stb. :x , de én lelkileg felkészültem minderre, és szerencsére többet nem is kellett mennem hozzá, amúgymeg lehet hogy jó lesz az eredményed .
Amúgy a dokink meg engem megkérdezett hogy akarok-e járni Ambrushoz ismét, mert a terhelésem Áronnál nem lett olyan rossz, és hogy ügye most már gyerek mellett kéne járnom, és végülis megbeszéltük, hogy amíg nem gáz addig nem megyek Ambrushoz, és hogy otthon és szépen diétázom mint Ákosnál, hát ezt nem igazán tartottam be, mivel ügye köztudott, hogy a cukrosoknál nagy baba lesz, és mivel Ákos sem volt nagy, mindössze a 38+0 héten volt 2670g, így amit én csináltam tényleg nem lehetett diétának nevezni, de én már csak azért sem diétáztam mivel Áronkát mindig kisebbnek mérték 2-3 héttel és ezért fektetett be a dokink a 33. héten hogy cukros infúzióval növeljük a kis drágát, amiből nem lett semmi végül a "diéta" miatt, de mivel nála is rossz volt az áramlás így nem engedett haza.
és Áronkám is hiába bűnöztem rengeteget (no diéta) mégis a 37. héten mindössze 2320g volt,
Hát ennyit a diétáról és arról, hogy a "cukrosoknak" nagy babáik születnek
de persze azért volt olyan szobatársam is akinek a 39. héten (itt nálunk a helyiben Esztergomban, itt nem veszik olyan komolyan a terhelésest mint a klinikán) vették csak észre hogy milyen magas a cukra és tényleg 4,5kg-os babája lett :shock: :shock: :shock: :shock:
amúgy én Áronkánál is úgy készültem jó előre, hogy a terhesség vége olyan lesz kórház szempontjából mint Ákosnál (1 hónap ágybérlés) és sajna bejött

Sziasztok

Erika

Ui: remélem nem untatok senkit!

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Lekri,Erika!

Képzeljétek nálunk Olika egyik napról a másikra nem volt hajlandó elfogadni a cicit8ez másfél hete volt) pedig van/volt tejem bőven...az eset után 2 nappal megjött a mensim,szal ezért nem kellett neki...hiába múlt el ,azóta sem kéri a cicit,szal így el fog sajna apadni:(
Ja és még a fagyasztott tejcsi sem kell neki,marad a tápszer reggel és este.Napközben ő már gyümit,főzeléket meg tejpépet eszik.
Ja és azóta fel kel enni éjjel az én nagyon jó alvó gyerekem!!!Tök kivok már...de ez van!Én Humana HA 2-t adok neki,a srácaimnál is ez bevált.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?